Legfontosabb > Csapok

Hogyan kell szétszerelni a keverőt vagy csapot: utasítások

Minden embernek olyan problémája van, mint a konyhában vagy a fürdőszobában lévő keverő. Ebben az esetben semmi mást nem lehet elvégezni, hogyan kell folytatni a daru szétszerelését a meglévő hibák azonosítása és kijavítása érdekében. De az egész munkát csak egy személy tudja, aki jól ismeri az eszközt szétszerelt eszköz. Elemezzük a különféle keverők elemzésének főbb árnyalatait.

BALL

A feladat elvégzéséhez megfelelő eszközökkel kell készíteni. Itt nem lehet csavarkulcsot, csavarhúzót és új gumi tömítést megfogni. Most a keverő azonnali szétszerelésére léphet. A szétszerelés megkezdése előtt meg kell szüntetni a forró és hideg víz áramlását.

A képen - a gömbcsap készülékének és elemzésének rendszere

Ha a konyhában vagy a fürdőszobában van egykaros keverő, megpróbálhatja lebontani a kart. Ebből a célból a dekoratív burkolatot először eltávolítják, majd csavarhúzóval csavarja le. E feladat elvégzéséhez erőfeszítéseket kell tennie, mert leggyakrabban ez a rögzítő rögzítve van.

Bizonyos gömb keverőmodelleknek van egy karja a száron. Akkor ne csavarja le a csavart. Csak óvatosan kell a karot felemelni, majd távolítsa el.

A videó leírja, hogyan kell szétszerelni a labdát egykaros keverő:

Amikor a kar eltávolításával befejeződött a munka, akkor meg kell nyitni a keverőház fedelét. Csavarmenetes csatlakozással rendelkezik, aminek következtében csupasz kézzel történő leszerelés kudarcot vall. Ezenkívül kiegészítő rögzítéséhez az összekötő csavart használják. Először egy csavarhúzót vegye le, és vegye le a fedelet. Ezután felismeri a szorítóanyát. A csavarozáshoz érdemes a szükséges átmérő ketrecbe helyezett kulcsát használni.

E munka sikeres befejezésekor egy kazettát talál a keverőben. Ő az, aki a labdát tartalmazza, és alatta egy gumi tömítés van. Mivel a tömítés elkopott vagy deformálódott, egy daru lebomlik. Ilyen hiba esetén azonnal ki kell cserélni a sérült elemet.

dvuhventilny

Ez az eljárás nem igényel sok időt, mert a kétszelepes szelep kialakítása nagyon egyszerű. Ehhez csak egy csavarhúzóval és egy csavarkulccsal kell készíteni. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a forró és hideg vízellátást. Most folytathatja a daruk dugóinak eltávolítását.

A képen - eszköz két szelepes keverő

Telepítésük után csavarokat talál. Ezeket egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ezt követően a gumibetétekhez való hozzáférés nyitva van. De egy külső nézet kárának meghatározása nem fog működni. Leggyakrabban a tömítéseknek meg kell változtatniuk vagy meg kell csavarniuk az összes csatlakozást, hogy a keverő ne lógjon.

A kár egy másik oka a daru belsejében koncentrált skála. Ennek kiküszöbölésére hosszú lapos csavarhúzót kell használni, és a vízkő eltávolításához használhatja.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszerelni a csapot a kétszelepes fürdőszobában:

A szétszerelés hasonló elvének egy gömbcsapja van, amelynek felépítése két karral rendelkezik. Egy ilyen eszköz természetesen egy kicsit könnyebb. Ha helyesen használja a bemutatott ajánlásokat, akkor az egész szétszerelési folyamat nem okoz nehézségeket, és minimális időt fogsz tölteni ebben a kérdésben.

Egykaros

Az ilyen berendezés kialakítása magot és rozsdamentes acélból készült üreges golyót jelent. A golyónak 3 lyuk van, amelyek közül kettő folyadékot szolgáltat, és az egyik lehetővé teszi a vegyes folyadéknak a kifolyócsőbe történő kisütését.

A kép az egykaros keverő elrendezését mutatja.

A golyó egy gömb alakú hüvelybe koncentrálódik, és benne vannak nyeregek. A gyártás során a nagy szilárdságú gumit használták. A víz által okozott nyomás következtében a labda szoros kapcsolatban van a nyereggel. A labda a rúdnak köszönhetően mozogni kezd. Ez az elem beállítása határozza meg a nyomás és a vízellátás cseréjét. Ha az érintkezési felület kicsi, akkor a nyomás nagy lesz.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszedni a csapot egy fogantyúval:

A gömbmechanizmus hosszú élettartammal rendelkezik. Ha lebomlik, gyakran szükséges a daru cseréje. Az összes olyan lehetséges hiba között, amelyet az erőfeszítésekkel kiküszöbölhettek, csak a készülék kijáratában lévő sugár gyengül. A légzőkészülék eltömődése miatt van ilyen probléma. A megoldás érdekében érdemes szétszerelni a keverőt a következő akcióterv segítségével:

 1. Távolítsa el az anyát a keverőcsőben.
 2. Vegye ki a hálót, alaposan fújja és az ellenkező irányba öblítse le.
 3. Állítsa be a rácsot az eredeti helyére, majd húzza meg újra az anyát.

Minden javítást 10 percen belül be kell fejezni. Ha azt szeretné, hogy a keverő tovább szolgáljon, akkor használja az alábbi irányelveket:

 • Vigyázzon a telepítésre a forró és hideg vízminőségi szűrők csövekhez;
 • Rendszeresen használjon egykezes daru típustól függetlenül, ha a termék hosszabb ideig üzemen kívül van, akkor elakadhat és eltörhet;
 • Termékeit csak olyan megbízható vállalatoktól szerezzük be, amelyek garantálják termékeik minőségét.

A Frap mixer speciális eseti elemzése

Ha a konyhai és a fürdőszobába beépített frap keverő van, akkor a szétszerelés folyamata a következő cselekvési tervet foglalja magában:

 1. Zárja le a vízellátást házában vagy lakásában.
 2. A 21-es csavarkulccsal csavarja le a csavart a vízjelző alatt, távolítsa el a keverőfogantyút.
 3. Ezután szerelje le azt a készülék kapszulát, amelyen a gumitömítés található. Cserélje ezt az elemet egy másikra, és szerelje össze a keverőt az ellentétes sémával.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a frap mixert:

Vízcsap

Mint mindig, először le kell zárni a forró és hideg folyadék áramlását. Ezeket a tevékenységeket csövekre összpontosító szelepekkel lehet elvégezni. Ha a szelepek zárva vannak, akkor nyissa ki a bárányokat, és engedje fel a halmozott folyadékot a keverőben.

A vízcsap javításához a következő eszközök szükségesek:

 • csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • gumi párnák;
 • vontathat.

Az eljárás a következő:

 1. Vegye le a szelepszárat. Ezt egyszerűen egy csavarhúzóval végezzük.
 2. A bárány eltávolítása után vegye be az állítható kulcsot és csavarja le a daru-tengely dobozt. Ezt követően felismeri a rudat gumitömítéssel. Ez a rész leggyakrabban törést okoz.
 3. a régi tömítést egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ha a tömítést egy csavarral rögzítik, akkor csavarja le.
 4. Ha új tömítést cserél, cserélje ki tiszta ruhát és tisztítsa meg a szálat a betűre és a lyukba, ahová felszerelni.
 5. Cserélje ki a vontatószálakat a daru dobozában, állítsa be a tengelyágyat a helyére. Ebben az esetben meg kell jegyezni, hogy a tornyokat az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni, de húzzuk meg a bozót az irányba.
 6. Ha a bontás oka a daru "nyeregének" kopása, akkor az új tömítés is gyorsan használhatatlanná válik. A probléma kiküszöbölése érdekében speciális vágót kell használni. Fúró segítségével görgethető. Így a "nyeregben" fennálló összes durvaság kiküszöbölhető.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot:

Jellemzője a konyhai és a fürdőszobában található elemcsap

A mai napig a fürdőszobában vagy a konyhában felszerelt modern csaptelepek találhatók. Ezek időzítővel vagy érzékeny részekkel is felszerelhetők. Az ilyen daru szétszereléséhez érdemes betartani a következő cselekvési tervet:

 1. Távolítsa el az elemek rögzítésére szolgáló fedelet. Ezt követően továbbhaladhat a daru további szétszerelésével, de csak előtte fontos, hogy kikapcsolja a vizet és a villamos energiát.
 2. Válasszuk le az érzékelő vezetékét a vezérlésből.
 3. Most vegye le a vezérlődoboz és a keverőcső között található tömítést.
 4. Válasszák le a fűtő- és hidegvízcsövek vezetékeit.
 5. Távolítsa el a rugót és a bilincseket, amelyek a burkolatot a mosdó alján tartják. Hasonló intézkedéseket hoznak a termosztátos és időzített modellek szétszerelésénél.

Ha a szétszerelést helyesen végezte el, javíthatja a javítást. Ha a törés problémája a vezérlőegységben van, nem ajánlott a javítási munkálatok elvégzésére, mivel ott törékeny elemek találhatók. Csak egy tapasztalt szakember segíthet a probléma megoldásában.

A videó - hogyan kell szétszerelni a mixer a fürdőszoba és a konyha, különösen a szétszerelés:

A mixer, mint bármely vízvezeték szerelvény, esetleg használhatatlanná válhat. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal el kell dobnia. Először szét kell szedni az eszközt, és meg kell nézni, mi okozta a lebontást. Ha ez sérült tömítés, cserélje ki és helyezze vissza a keverőt a helyére.

Kétszelepes keverő: hogyan kell szétszerelni és javítani

Előbb-utóbb minden fürdőszobai csaptelep meghibásodik. Még a legjobb minőségű modelleket is meg kell változtatni vagy javítani kell. Leggyakrabban a kétszelepes típusú darukkal történő meghibásodások előfordulnak, amelyek két és a nyomást szabályozó gombokkal vannak ellátva. Ennek oka a szelepek állandó fordulatszáma, amelyek fokozatosan elvesztik teljesítményüket. De nem minden olyan ijesztő, a fürdőszobában lévő csaptelepek szétszerelhetők. Hogyan tudsz kiiktatni egy törött vagy cserélhető csapot a fürdőszobádban, kevesen tudják. Először gondosan tanulmányoznia kell a kétszelepes típusok jellemzőit.

Kétszelepes modellek

A szelep két fő szelepének fő célja, hogy a meleg és a hideg vizet egy adott áramlásban egy bizonyos hőmérsékletre kapcsolja. Ezt a modellt már régóta úgy vélik, hogy elvesztette népszerűségét, és csak kevesen szeretik más típusú darukkal szemben. Az egykaros típusú keverők kényelme és népszerűsége ellenére ez az opció olcsóbb, és ha összehasonlítjuk a műszaki jellemzőket, gyakorlatilag nem különböznek egymástól.

A keverőszelepek viszont többféle típusúak:

 1. Rugalmas párnákkal (gumi, szilikon stb.).
 2. Kerámia lemezekkel.

A választott típustól függetlenül a kétszelepes típusú keverők mindkét tömítéssel és tárcsával jól működnek, mivel cserélhetők.

Daru kialakítása

A keverő általában rézből készült, egy kevésbé acél. A sárgaréz a fürdőszobában a csaptelepek legjobb anyagának számít, ilyen esetekben tovább tart, és sokkal esztétikusabbnak tűnnek, mint a többi csaptelep.

A keverő egy kútból áll, amelyben a forró és hideg víz és a két szelep (csaptelep) keveredik. A keverők típusai a következők szerint oszlanak meg:

 1. "Fenyőfa" - az egészségügyi eszköz, amelynek pólója van. Abban az esetben, ha több csatorna van fúrva, amelyek a vízellátó rendszerhez póluson keresztül kapcsolódnak. A csap tetején a csatornák csatlakoztatva vannak.
 2. Elágazó csövekkel. Egyszerűsített verzió. Két rugalmas vagy merev csatlakozással rendelkezik, amelyeken keresztül vízcsatlakozás készül.

A szelepek szétszerelése előtt készítse elő a szerszámokat. Szükséged lesz:

Szétszerelés daru

Ez az eljárás egyszerű, nem igényel speciális készségeket vagy képességeket. Elég lesz ahhoz, hogy a szükséges eszközöket magával viselje, és önmagát szeretné elvégezni. A kétszelepes keverő elemzését akkor kell elvégezni, amikor az első szivárgás megjelent, a vékony vízfolyás vagy a szelepek rosszul szabályozottak.

Figyelem! A daru meghibásodása azonnali javítást igényel. Ellenkező esetben baleset fordulhat elő, a víz nyomása kihúzhatja a tömlőt.

Mielőtt szétszereli a keverőt, helyezzen rongyot vagy bármilyen más védőbevonatot a fürdő alján. Megvédi a felszínt a lehetséges forgácsoktól a szerszám vagy a keverő részei miatt.

A leszereléshez csavarhúzó és állítható csavarkulcs szükséges. Ez a munka sok ember számára ismerős, de azok, akik még nem találkoztak a daru elemzésével, gondosan olvassa el az utasításokat és kövesse azt. Meg kell sikerülnie. Óvatosan kezelje munkáját, és semmiképpen ne siessen.

 1. A vízvezeték első szakasza leállítja a vízellátást.
 2. Távolítsa el a megmaradt vizet a keverőtömlőből.
 3. Csatlakoztassa a fürdőlefolyóba egy rongyot, hogy megakadályozza a kisméretű részek bejutását.
 4. Csavarhúzó használatával csavarja be a szelepeken található dekoratív műanyag kupakot, amely hideg és meleg vizet jelez.
 5. Csavarok lesznek alá. Ugyanazt a csavarhúzót ki kell csavarni.
 6. Ezután óvatosan csavarja le a csaptelepet, szedje szét a csaptelep többi részét, és ellenőrizze a károsodásokat, eltömődést, plakátot és a hibák egyéb okait.

Daru cseréje

Ha a meghibásodás oka a daru dobozának meghibásodása, akkor könnyen cserélhető egy másikkal. A raktárban új alkatrészeket vásárolhat a daru dobozába, vagy teljesen kicserélheti. Az utolsó lehetőség előnyösebb.

 1. Távolítsa el a kupakot a lendkerékről. Ehhez szükség lehet fogókra. A lendkerék belsejében van egy csavar, amelyet ki kell csavarni a keverőszelep beszerzése érdekében.
 2. Nem mindig lehet gyorsan csavarni a szelepet, működés közben néha szorosan csatlakozik a csaptelephez. A szelep eltávolítása után azonban meg kell tisztítani a szálat. Meg kell tisztítani és lendkerék. Sok évig van sok szemetet.
 3. Ezután ki kell csavarni a daru szerelvényeit. Ehhez előfordulhat, hogy bizonyos erőfeszítéseket kell tennie. Vegye ki a csúszó fogót és próbálja meg használni őket a szerelvények szétszereléséhez.
 4. Amikor eltávolítja a tartozékokat, észre fogja venni a bozót, csavarva a csaptelepbe. Mielőtt kikapcsolná, ellenőrizze, hogy a felszálló víz ki van-e kapcsolva. Ha ez nem történik meg, a nagynyomású víz áramlik, miután eltávolította a tengely dobozt a csapról.

Tömítés cseréje

A keverő kudarcának másik gyakori oka lehet a tömítés kopása. A kiküszöböléshez szükség van a daru leszerelésére és a tömítés cseréjére.

A kétszelepes keverő elemzésének lépései változatlanok maradnak. Ha a daru tengelye csavart, akkor meg kell változtatni a tömítést.

A tömítés cseréje után szerelje össze a csapot, és ne felejtse el bekapcsolni a vízellátást a felemelőben. Általában a munka nem sok időt vesz igénybe.

A keverőcsap ülés javítása

A forgácslap megjelenésével és a keverőszék simaságával meg lehet javítani egy marószerszámmal végzett őrléssel.

Egy másik lehetőség - javítsd meg a nyerget. Az ölében két csavarral ellátott alaptest található, így bármelyik tengelydobozhoz használható. A keverőülés őrlése után vegye le a fém forgácsokat. Ehhez el kell távolítania a sugárhajtót, szorosan dugja be a lyukat a kezével, majd lassan nyissa ki a vizet néhány másodpercig.

 1. A daru szétszereléséhez vegye le a bozót.
 2. Óvatosan ellenőrizze a kezével a nyereg állapotát. Talán a lebontás oka a skála vagy a vízkőzet lerakódása volt.
 3. Csavarja be a csapot a csaptelepbe.
 4. Forgassa el többször a gombot.
 5. A munka befejeződött, visszaállíthatja a keverőt.

Figyelem! Ne felejtse el bekapcsolni a vízben a felemelőben.

Amint láthatja, a kudarc okait egyedül megszüntetheti. Azok, akik keresik a választ arra a kérdésre, hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes csapot a fürdőszobában, olvassa el a lépésenkénti instrukciókat, és nézze meg a videót annak érdekében, hogy jobban megismerkedjen a műveletek sorrendjével.

A kétszelepes keverő a kedvenc klasszikus, amelyet a szovjet idők óta használtak. Annak ellenére, hogy az évek során elveszítette népszerűségét, sok tulajdonos több mint egy tucat éve nem változtatta meg preferenciáit. Minden nagyon egyszerű: a modell a műszaki jellemzőkkel összehasonlítható egykarú daruval, az ára sokkal alacsonyabb, és a javítások sokkal egyszerűbbek és egyszerűbbek.

A kétszelepes szelep több részből áll, amelyek sorba vannak szerelve. A telepítés és szétszerelés néhány percet vesz igénybe a szakembereknek és egy kicsit több időt kezdőknek. A keverő által mindig megtalálhatóak az olcsó cserealkatrészek a hiba kijavításához. Nem kell többet egy vízvezeték-szerelőtől egy lakáscégtől, mindent el lehet távolítani saját kezével. És ez kiváló pénzt és időt takarít meg, mert nem kell egész nap várnia egy olyan mesternek, aki fizetnie kell.

ESKO Nizza NZ 54-2 keverő

a 4100r-ben megadott metrikában szerezte be. az egyetlen dolog, ami megfelelő volt a vásárláskor.
a telepítés után hibát talált, a forró vízkezelő fogantyú többet zár be, mint amilyennek lennie kellene, nem néz ki szépen (a bal oldali fényképen).

és 3 hónapos használat után a zuhanyzóból a csaptelephez való váltás megszűnt és nyomban elkezdett mérgezni. amikor a csapot be van kapcsolva, egy kis csatorna áramlik a zuhanyzóból.
Nyilvánvalóan valamilyen tömítés kopott.
Megpróbáltam kitalálni, hogy mi a probléma, és megoldani a problémát, de nem történt semmi.

A Chitska csap- és zuhanyszűrők nem hatottak.

tud bárki mit tud mondani egy tollal és egy kapcsolóval?

krotan írta:
az egyetlen dolog, ami megfelelő volt

Kasimov abban az időben - igen. Fél évvel ezelőtt volt. és semmi sem volt alkalmas egy adott boltban.
igen, és nem a választás most a kérdés. De lehet-e valahogy megoldani ezeket a korlátokat?

abban a pillanatban - igen. Fél évvel ezelőtt volt. és semmi sem volt alkalmas egy adott boltban.

Mi, Szentpétervárban nincs Leroy, ahol ugyanazért a pénzért vehetsz ilyen mixet Grohe, Hansgroe, Horace, Gustavsberg?

nem szép

IMHO, ő maga nem túl szép. Az excentrikus szálak nem adnak hozzá elbűvölőt.

Kérek tanácsot a problémamegoldásról.
és levegőztető medencék körül, ahol szükség volt vásárolni, és akinek a "jóképű" és akinek "nem jóképű", nem érdekel obsalyutno.
írjon a témára.

A flexibilis tömlő kikapcsolása és az átkapcsoló eltávolítása.

A kérdést egy tollal oldtam meg.

hogyan:
1. Keresse meg és csavarja le a hatszögletet a fogantyú alatt

 1. kicsit többet mondott magának a fogantyúnak és levette (szűkülten)

3. Szabályozza a kockázatot, amennyit csak kell, helyezze üzembe, csavart hex, PROFIT!
lett / lett:

Most "próbálunk lőni egy eltérítő": 3
menj a hexadecimális boltba a 12-es számon

krotan írta:
menj a hatszög tárolójába

Petsan mondta - a fiú tett! Sok szerencsét!

megvásárolta a kulcsokat, szétszerelt.

most egy űrhajóval ülök, és körülbelül 30 percig nem tudom kitalálni, hogyan kell szétszerelni.
pozíció a daruján:

zuhanyzóhelyzet:

Szükséges a fényképen kiemelt tömítés módosítása. 100% -ot mérgez.
Mondja meg, lehet-e még szétszerelni ezt a gerezdet?)

A mixer nem zajos? Valahol elvettem az ESCO-t a fürdőszobába - zajos kúszás (nem emlékszem a modellre), aztán megesküdtem

Tesoro írta:
A mixer nem zajos? Valahol elvettem az ESCO-t a fürdőszobába - zajos kúszás (nem emlékszem a modellre), aztán megesküdtem

a keverő nem zajos. az egyetlen dolog az, hogy a pecsét az árokban nagyon gyorsan romlott. Nincs ilyen eltérítő a gyülekezésben, de nem értem, hogyan kell szétszerelni. :

Lehetséges még szétszerelni ezt a gerincet?
krotán, A fórumon egy Péter specialistája pontosan ugyanazt vizsgálja
Meg fogja érteni - megmondja!

Kasimov írta:
A fórumon Peter egy szakember pontosan ugyanazt vizsgálja

szétszerelt szakember? de már spat és összegyűjtött, ahogy van. az új év után hívom a szolgáltatást.
valójában ez az elveszítő egyáltalán nem érti. és átkozottan értem, hogyan gyűjtötték össze. : p

krotan írta:
ez az elveszítõ egyáltalán nem érti.

Az elválasztó nem szétválasztható és külön megvásárolható (a tengelydobozdarabot nem minden részre cserélik). csak az ilyen dolgok költsége kozmikus.

a leginkább bosszantó dolog az, hogy nem feltétlenül külön kaphatóak. már az egész internetet megrobbantotta. Vannak hasonló modellek, de más formák. így az egyetlen lehetőség, ebben az esetben a szolgáltatás. az ünnepek után hívok. ahogy tisztázom az összes kérdést - teljesítsd a célodat. Hirtelen valaki jön a hasznos téma.

krotan írta:
a leginkább bosszantó dolog az, hogy nem feltétlenül külön kaphatóak. már az egész internetet megrobbantotta. Vannak hasonló modellek, de más formák. így az egyetlen lehetőség, ebben az esetben a szolgáltatás. az ünnepek után hívok. ahogy tisztázom az összes kérdést - teljesítsd a célodat. Hirtelen valaki jön a hasznos téma.

Mi vagy te, a 4.000 rubel kedvéért, hogy injektálsz? Mint St. Petersburg. Egyáltalán nem fizet?
Megértem, a kazán kedvéért 250 000 embernek keményen dolgozott kitalálni valamit. De a MIXER számára. Igen, viccelsz.

Dobj ki, vegyél egy újat, és felejtsd el.

Általában Krotan, ne sértse meg. Az emberek mind különbözőek.

Itt egy példa: Volt egy barátom, Moszkva, amely miután a fizetése kétezer euró, stoppolásnál a nadrág ára kevesebb, mint ezer rubel. Tudom, hogy fején van.

Valószínű, hogy teljesen más célok is vannak, mint a NORMÁL VÍZELÉSI SZOLGÁLTATÁS beállítása a lakásban.

Csak az érdeklődés kedvéért foglalkozom. Humanista vagyok. Még sosem dolgoztam egy cölibáton, ez nagyon izgalmas, ezért keményen dolgozom. bár "beilleszkedni" - ez túl hangos. (:

necro post Néhány információ a gyártóról:
"> off site.
"> esko szakasz.
"> szolgáltatás.

szolgáltatásnak nevezik. 2 megoldást javasolt a problémára:
1) hívja a mester otthon. a mester azt a következtetést vonja le, hogy a hiba termelési folyamat, és csere aktus.
2) hívja a mester otthon. a mester azt a következtetést vonja le, hogy a hiba a kemény víz miatt következik be, és hívásonként 300r feltöltődik.
Kiderült, hogy a szórakoztatók kizárólag a szolgáltatásban vásárolhatók meg. ára 250 és 500r között. egy héten belül.
végül úgy döntöttem, nem csinálok fejjel, és ráébredtem, hogy a garancia nem számolható, külön megrendeltem a divertert.
Ma megrendeltem, így egy hét alatt leiratkozom. ha az új divertor ugyanaz, mint nem összecsukható, gondolkodom a keverő cseréjéről.

Cseh Esko keverők áttekintése

Az olcsó Esko keverők hivatalos honlapja a következőket tartalmazza:

 • célállomásra: konyha és fürdőszoba;
 • a vezérlés típusától függően: egykar, két szelep;
 • funkcionális jellemzőkkel: rövid és hosszú ganderrel, higiénikus zuhannyal, rugalmas és merev beömlőcsővel, aerátorral;
 • stílus szerint: klasszikus és hi-tech;
 • Árkategóriánként: Standard és Gazdaság.

Keverők keverők

Az Esko sorozat minden modellje (6-12 hónap) a gyártótól garanciát vállal. A termékminőség megfelel a nemzetközi szabványoknak. A márkás termékek megrendelésekor a fogyasztók teljes csomagot kapnak:

 • Márka doboz logóval és garancia jelvény a gyártó cégtől.
 • Műszaki dokumentáció: útlevél, szerelési útmutató, garanciakönyv.
 • Csatlakozó és szerelőelemek: rögzítőlemezek, csatlakozók, szorítók a könnyű beszereléshez.
 • Maguk a keverők filmanyaggal vannak védve, és a céltól függően egy zuhanycsővel és egy öntöző kannával egészítik ki.

Fürdőszobai készülékek

Hosszú kifolyócső

A készülék egyszerű működést tesz lehetővé, mivel két eszköz (mosogató és kád) működtethető. A szoba belsejétől függően a választék modern és szüreti modellekből áll, amelyek harmonikusan kiegészítik a fürdőszoba belsejét különböző stílusokban. A hátrányok közé tartozik a kiáramlás gyors kudarca, melyet gyakori manipulációnak vetnek alá.

A hosszú kifolyójú modellek köre a vezérlés típusától (egykaros és kétszelepes termékek), a tervezési teljesítménytől és a zuhanyfej típusától függ. Fémekből vagy műanyagból készülnek. Ez utóbbi olcsóbb lesz, de gyorsan eltömődnek és meghiúsulnak. A vízellátási mód beállítására alkalmas kialakítások lehetővé teszik, hogy erőteljes, csepegtető vagy masszírozó vízvezetést hajtson végre.

Tekintsük a népszerű modelleket:

London LD31 - 35 cm hosszú kavicsos fürdőcsaptelep nagy igénybevételnek köszönhető számos jellemzőnek köszönhetően:

 • Stílusos design és magas színvonalú, 10 év garanciával. A készülék 4 cm-es Esko kerámia patronnal, Neoperl szilikon aerátorokkal van ellátva, amely öntisztító rendszerrel van felszerelve (a fröccsenés elkerülése érdekében), rugalmas Sedal gumidugós csővel, ½ anyával
 • Ökológiai paraméterek - "A" osztályú rézfúvók.
 • Ragyogó és sima felület korrózióálló nikkel-króm védelemmel.
 • A vízáramlás gazdaságos fogyasztása a Neoperl aerators (Németország) köszönhetően.
 • A vízsugár feszültségcsökkenése.
 • Nincs szükség kiegészítő adapterre, a beépítési lehetőségre a bútorelemek mérete alapján - egy rugalmas, gumibelső Sedal (Spanyolország), a csövek csavarja (GOST R) pedig ½.

Bécs VN31-2 - sárgaréz eszköz króm-nikkel-bevonat és kifolyó 35 cm hosszúságú jellemző az alacsony ár és a számos jellemzők:

 • Kerámia főtengely nagy hőméretű fogantyúval, öntisztító Neoperl szellőztetők, Sedal rugalmas beömlőcsatlakozó anyával ½.
 • A sárgaréz ökológiai tulajdonságai megfelelnek az "A" osztálynak.
 • Automata váltó manuális rögzítéssel.
 • A készülék telepítése nem igényel segédadaptereket, a telepítés univerzális jellegét a rugalmas spanyol szállítószelep biztosítja, a Sedal gumiból készült, ½-es (GOST R) anyacsavarokkal.

Rövid csonk

A készülék tervezési jellemzői segítenek a vízfogyasztás minimalizálásában és a bejövő víz hőmérsékletének magas szintű beállításában. A rövid csapot nagy teljesítményű és közvetlen sugár szállítására tervezték, ami kiküszöböli a fröccsenés lehetőségét. A készülék felszerelése mosogatón vagy fürdõn történik. Az utolsó lehetőség egy zuhanyzó öntöződobozzal választható.

 • A telepítés során kevés helyet foglal el, amely lehetővé teszi a kis helyiségben való telepítést.
 • Vannak olyan modellek, amelyek közvetlenül a fürdőkád oldalán helyezkednek el. Ez segít csökkenteni a vízfogyasztást.
 • A rövid gander lehetővé teszi, hogy felgyorsítsa a vizet a fürdőbe.
 • A kifolyócső nagy választéka lehetővé teszi, hogy kerek vagy szögletes kivitelben kiválassza a tervezést.

Az ajánlott modellek áttekintése:

Berlin BR54 - sárgaréz készülékek egy rövid kilökéssel és króm-nikkel bevonattal kiemelkednek masszív és szilárd teljesítményükért, szigorú vonalak tömör teljesítéséhez, ideálisan illeszkednek a high-tech fürdőszobákba. A vastag rétegű testrészek egyenes vonalakkal, egy 3,5 cm-es kerámia patronnal és egy flexibilis Sedal gumidugós tápkábel, ½-anyával, a modell legfontosabb különbségei.

A klasszikus háztartási rézfúvós keverő hagyományos, két fogantyúval ellátott, régimódi kialakítású kerámia csaptelep, a fogantyú nagy löketével, túlmelegedéssel védett, Neoperl polimer aerátor öntisztító funkcióval, rugalmas Sedal beömlőcsatlakozó ½-es anyával

NizzaNZ54-2. A puha, karcsú és kifinomult vonalak lehetővé teszik a belső stílus bármilyen stílusban történő kiegészítését. A kerámiából készült kettős szelepes kiviteleket rotációs polimer aerátorokkal ellátott monolitikus testelemek képviselik.

Zuhany rendszerek

A modellek kizárják egy csaptelep jelenlétét, és közvetlenül a zuhanyrendszerhez biztosítanak vizet. Ez lehetővé teszi a rendszer tömörségének és megbízhatóságának növelését a szivárgásképződést csökkentő ízületek minimális száma miatt. A szerkezetek krómozott felületű rézből készülnek, amely védi az eszközöket a korróziótól és a mikrobiális sokszorozódástól. A választás bemutatta a termékek rejtett és nyitott telepítését.

NewYorkNY83. Hatalmas és szilárd kivitel, pontos és szigorú vonalak, amelyek csúcstechnológiás szobákhoz alkalmazhatók. A burkolat vastag falai egyenes vonalakkal, 3,5 cm-es kerámia patron jelenlétével és rugalmas Sedal gumibevezetéssel c egy ½ anyacsavaróval határozzák meg a minőséget és a könnyű használatot.

ESKO HHS130. A higiéniai zuhanyt a katalógusban külön tétel képviseli, további konfigurációval a zuhanycsővel és a zuhanytartóval.

Konyhai készülékek

A választást az egykaros és a kétszelepes kialakítás jellemzi. Az utóbbi lehetőség előnyös azoknak a fogyasztóknak, akik a klasszikus vagy retro stílusban fogadnak. Az egykaros modellek egykaros vezérlést biztosítanak. Az eladások 80% -át teszik ki, ami azzal magyarázható, hogy egy mozgalom kizsákmányolható. Az egykaros kialakítással szembeni választást hatékonyságuk igazolja. Ha hagyományos csapot állít be, több időt és vizet fogyasztanak.

Különbségek konyhai csaptelep a fürdőszobából

A legfontosabb különbség a víz áramlásának alakja és szintje. Ez lehetővé teszi az esztétikai és ergonomikus paraméterek megnyerését. A vízáramlásnak a mosogató közepére kell esnie, hogy könnyen mosogatható legyen. Az eszköz orrát alacsony és nagy teljesítményen hajtják végre. A kifolyó magasságának növelésével a vizet permetezik és a nyomása megnő. Az alacsony modell kiválasztásakor kellemetlenségeket okoz a nagy edények mosogatásának folyamata. A kifolyó magassága a tál mélységének megfelelően van beállítva.

Forgásszög

A kifolyó szögének növelésével a konyhai csaptelep növeli a komfortérzetet. A költségkeret-modellek 120-140 gramm tartományban voltak. A drágább modellek forgásszöge 180 gr. A falhoz vagy a sarokba helyezett keverőkhöz 180 fokos fordulási lehetőség. nem szükséges.

Előre gyártott és öntött modellek

A kombinált keverők megkönnyítik a sérült elemek cseréjét. Az öntött modellek kizárják a varratok jelenlétét a testen. A termékek elfordítható gereblyel vannak ellátva, és fém alapra vannak szerelve. Az előregyártott modellek az egyes elemek egyetlen struktúráját alkotják. A szakértők szerint egy gyakorlatiasabb megoldás az öntött kút, kizárva az összekötő elemek jelenlétét. A gyártó azt állítja, hogy az alkatrészek világos összeszerelése nagyobb fokú feszességet eredményez. Az előregyártott szerkezetek megkülönböztethetők a vízáramlás szabályozásának kényelmével.

Műszaki paraméterek

A pályázatok kiválasztása különböző hosszúságú kifolyókkal rendelkezik:

 • rövid 150-180 mm tartományban;
 • az átlag 200 - 230 mm.
 • hosszúkás - 240 - 280 mm.

Kiemelt ajánlatok

Dublin DB519 (nagy változat). A modern dizájn kombinálva a magas funkcionalitással és egyszerű használatsal. A modell 3,5 cm-es Kerox kerámia patronnal, rugalmas Sedal gumi tápkábellel van felszerelve, 1/2 anyával. A sorozat a mosdóba való beépítésre tervezték a fürdőszobában, ahol a lélegeztetőgép szögben van elhelyezve, a ház előrefelé irányul, így biztosítva a különböző méretű mosogatók telepítésének sokoldalúságát.

London LD519. Rotációs modell. A tökéletes megoldás a modern konyháknak. A design magas funkcionalitást és megfizethető árat kínál. A csomag tartalmaz egy 4 cm-es kerámia kazettát, egy Neoperl szilikon aerator öntisztító funkcióval, amely segít megelőzni a plakk fröccsöntését és eltávolítását, a rugalmas csöveket Sedal gumiból, ½ anyával.

Berlin BR519. A nagy forgatható kialakítás vonzza a fogyasztók figyelmét a vonalak masszív és alapossága, pontossága és szigorúsága miatt, ami meghatározza a csúcstechnológiával készült helyiségek kényelmét. Egy vastagrétegű, egyenes kontúrú test, egy 3,5 cm-es kerámia patron jelenléte és egy flexibilis Sedal gumidugós tápkábel, ½ anyával, kulcsfontosságú paraméterek egy átlagos árszegmens modell kiválasztásához.

Katalógus az árakkal

Vélemények

Kirill Chesnikov, 43 éves, Krasnodar

Az Esko Nizza 54-2-et 4000 rubelt vásároltam. Kívülről kellemes a szem - egy ragyogó és szilárd modell. Telepítés és tesztelés után észrevettem az első hátrányt - a forró víz beállításához használt gomb több tekercset tesz lehetővé a másik forgatógombhoz képest. A fogantyú alján levő hatlapú kupakot le kellett csavarni, kiigazításokat és helyes felszerelést kellett elvégeznem. A második kellemetlen helyzet alakult ki 3 hónap után. Az áthidaló leállította a nyomást, ami a csaphoz kikapcsolt vízhez vezetett. Szétszerelni a kapcsolót nem működött, kérdezte barátja vízvezeték-szerelő javítani a keverő, és ez vonzott többletköltségeket. Felteszem azt a kérdést, miért nem felel meg az árnak az áruk minőségével.

Vadim Grinkov, 31 éves, Togliatti

A RigaRG31 keverő vásárlása egy év alatt csalódott. Megmagyarázom, miért? Vásárláskor a menedzser a terméket a világhírű RAF márkájú, kiváló minőségű termékként írta le. Remek megjelenés RigaRG31 nem kétséges. A kellemetlen pillanatok néhány hónap múlva kezdődtek, amikor a zuhanycső meghiúsult. A szolgáltató központ megígérte, hogy egy hónapra cseréli a tömlőt. Ennek eredményeképpen a polimer szerelvény lecsapta a tömlőt. Később kiderült, hogy nem volt ideje kicserélni az alacsony minőségű készülékeket. A kívánt vízhőmérséklet beállításához hosszú beállításra van szükség, ennek következtében fogyasztása nő.

Diana Rozhkova, 29, Izhevsk

A javítás után megrendelte a London egész gyűjteményét. Egy kicsivel több mint egy évet használunk, de panaszok nem merültek fel. Igaz, mindent a szabályok szerint tettünk - finom szűrőt helyezünk és professzionális installációt rendeltünk. A szomszédok beállítják a saját eszközt. Ennek eredményeképpen hat hónap elteltével elkezdtek szivárogni a tömlőt, ennek oka az összetett szakasz műanyagának lebomlása volt. Egy évvel később elkezdtek repülni a daruval, még mindig szenvednek és folyamatosan csavarják, de a benyomások nem a leginkább kellemesek.

Hogyan szereljük fel a csapot a konyhában, ha lecsöpög: csináld magad javításra video utasításokkal

Sok kellemetlenség érkezik a konyhai csapokban. Nem csak a pillanat nem kellemes pillanat, de a többletköltségek nyilvánvalóak.

A probléma megoldásához kétféleképpen lehet - hívjon egy vízvezeték-szerelőt vagy javítsa meg a csapot. Eszközök és pótalkatrészek bármely hardverraktárban elérhetők.

Még javítani kell.

Előkészítő munka

Amikor a csap csapódik, ne pánikjon azonnal. Szükség van a javításra és javításra. Ráadásul nem túl bonyolult.

A daru javításához először előkészítő tevékenységeket kell végrehajtania. Nem bonyolultak, de kötelezőek. Ellenkező esetben nagyon komoly baj lehet.

A daru javításához szüksége van:

 • zárja le a víz áramlását a csaphoz;
 • készítse elő az eszközt;
 • pótalkatrészek készítése (javító készlet);
 • készítsen tiszta rongyokat;
 • találjon egy darut, vagy nézzen meg egy videót a javításról.

dvuhventilny

Kétszelepes konyhai csapok a leggyakoribbak. Idővel víz alá kerülnek vagy szivárognak. Ez a szelepszár tömítésének vagy törésének rombolásából adódik. Ezeknek a problémáknak a megszüntetéséhez szét kell szedni a szelepet.

A tömítés cseréje szükséges:

 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be a régi tömítést;
 • telepítsen egy újat;
 • szerelje össze a darut.

Javasoljuk, hogy a felületet egy csavarral érintkezzen egy vékony ruhával, nehogy véletlenül karcolja meg. A szárak cseréje egy törött szálon ugyanabban a sorrendben történik, mint egy tömítés cseréje. A daru összeszerelése után eltűnik a víz áramlása vagy aláásása.

Néha ezek a csapok a csatorna találkozásánál futnak és még vizet is permeteznek. Ez annak a ténynek az eredménye, hogy a tartója laza volt, és a tömítés elkopott. Hibaelhárítás könnyen. Elegendő eltávolítani a lefolyót és cserélni a tömítését.

Az anya összeszerelésekor szorosan húzza meg, de ne sokat. A forgatható lefolyónak egyszerűnek kell lennie, zavar nélkül. By the way, a kétszelepes csaptelepek a fürdőszoba és az mosdó ugyanúgy javításra kerülnek, mivel szerkezetük teljesen azonos.

BALL

A javítási eljárás a következő:

 • csavarja le a dekoratív kupak csavarját és távolítsa el;
 • távolítsa el a fogantyút és a daru tetejét;
 • cserélje ki a sérült patront;
 • szerezzen be a labdát, ha szükséges, cserélje ki az újat;
 • tisztítsa meg a csaptelep belsejét.

Szerelje össze a csapot fordított sorrendben. A tisztítás után a csaptelep könnyedén és szivárgás nélkül kezd el dolgozni.

kerámiai

Ezen daruk alapja kerámia tárcsák, daru-tengelyes dobozok. Ezek egyszerűbbek a tervezésben és megbízhatóbbak. Ha egy ilyen csaptelep folyik, elég, ha egy kicsit meghúzza a záró anyát a testen. Ha a daru tovább áramlik, meg kell változtatnia a bozót. Nincs nehéz ebben, gondoskodni kell.

Az eljárás a következő:

 • óvatosan húzza ki a műanyag kupakot;
 • vegye le a lendkereket;
 • csavarja le és kapja el a bokrot;
 • tisztítsa meg a csaptelep belsejét;
 • telepítsen egy új bokrot;
 • szerelje össze a darut.

A szerelés fordított sorrendben történik. Rendszerint az összeszerelt daru hibátlanul működik. A gyakorlatban észrevehető, hogy az ilyen daruk évek óta képesek működni bontás nélkül és javítás nélkül.

A gömbkeverő Frap szétszerelése

A Frap mixer szétszerelése meglehetősen egyszerű.

Nem különbözik egymástól ugyanannak a sorozatnak:

 • távolítsa el a fogantyút;
 • fordítsa el a gyűrűt egy csavarral úgy, hogy a keverő le legyen zárva;
 • óvatosan távolítsa el a króm kupolát;
 • csavarja le a chetyrehodnoy gyűrűn található műanyag gyűrűt;
 • ellenőrizze az ülések tisztaságát;
 • óvatosan távolítsa el a régi gömböt, kissé felemelve;
 • ellenőrizze a labdát a lyuk tisztaságában;
 • amikor a lyuk eltömődött, cserélje ki a labdát egy újjal;
 • ellenőrizze a gömb tömítéseit;
 • a csere után az összes ülést speciális zsírral kenjük;
 • óvatosan szerelje fel a csapot fordított sorrendben.

A cseh Esko daruk nem olyan régen jelentek meg a piacon, de már sikerült megnyerni a vásárlók együttérzését. Mint minden modern csaptelep beépített kerámia patront is tartalmaz. Kényelmes a munka során, mivel a félfordulatú fogantyú vezérli. Csak fél fordulatot tesz a kinyitástól a víz bezárásához.

Az Esko daruk gyártója tíz év garanciát vállal. A kiváló minőségű kivitelezés ellenére ez a konyhai csaptelep néha sikertelen. Ennek oka egyfelől magas üzemi terhelés, másrészt figyelmen kívül hagyása a gyártó ajánlásaival szemben.

Mindenesetre, ha a daru meghibásodott - javításokat kell végezni. Csak javítani kell. Csakúgy, mint az összes hasonló csaptelep kerámia patronnal. Az egyetlen különbség az eszköz formájában van. Annak érdekében, hogy lazítsa meg ezt a csapot, szüksége lesz egy speciális csillagcsavarhúzóra. Bármelyik autóalkatrész-áruházban megvásárolható. A patron cseréje nem tartalmaz új árnyalatokat.

Idővel a híres gyártóktól származó, akár nagyon jó minőségű daruk sajnos nem sikerülnek.

A károsodás fő oka a mi hideg vízünk rossz minősége, amely sok szennyeződést tartalmaz. Beleértve a mechanikus. Ennek következtében a mozgó alkatrészek, különösen a tömítések gyorsan elhasználódnak, és a csaptelep nem tartalmaz vizet, szivárog.

A helyreállításhoz elég gyakran elegendő a daru egyszerű szétszerelése a tömítéssel. Gyakorlatilag minden daru esetében nem nehéz és nem drága javítás végezhető.

Nézzen meg egy videót, amelyben a szakember egyértelműen megmutatja, hogyan kell kijavítani egy csepegtető csapot a konyhában a saját kezével:

Elolvassuk, hogyan kell szétszerelni a csapokat a fürdőszobában

A zuhanycsaptelep csaptelepének szétszerelése elég egyszerű, ha tudja, melyik oldalról vegye le. Először meg kell értened a daru kialakítását, és ki kell dolgoznia egy cselekvési tervet.

A típusok típusai

A termékek három típusra oszthatók:

 • Egykaros (labda vagy kerámia);
 • dvuhventilnye;
 • Termosztatikus.

Az utolsó típusú daru javítását csak kézművesek hajthatják végre, összetett eszköz miatt, de az első két termék kézzel teljesen szétszerelhető. Ha tudod, hogyan szétszedik a fürdőszoba csapot, elég egyszerű.

Egykaros csaptelep

Az ilyen daru karjának elhelyezkedése meghatározza a víz hőmérsékletét és a sugár nagyságát. A hőmérsékletet a kar pozíciója vízszintesen, a nyomás függőlegesen határozza meg.

A tervezés a következő részekből áll:
1. Zuhanykapcsoló;
2. Leve vagy markolat;
3. házburkolat;
4. rögzítő konzol;
5. Helyezze az alábbi kábelezést;
6. kifolyó aerátorral;
7. Cserélhető patron;

A patron típusától függően kerámiákra és labdákra is fel vannak osztva. Mindegyiknek saját árnyalata van.

A golyós mixer például tartós és tartós. A szabályozó három lyukú golyó formájában készül. Ez a labda pozíciója az összes mutatót vezérli. Azért nehéz és drága javítani.
A kerámia patron több lemezből áll, amelyek szorosan illeszkednek egymáshoz, és forgatásukkal meghatározzák a víz nyomását és hőmérsékletét.

Felkészülés az egykaros keverő szétszerelésére

Mielőtt szétszedné a golyós mixert a fürdőszobában, elő kell készítenie az eszközöket:
1. Hex kulcsok;
2. Csavarhúzók;
3. fogó vagy fogó;
4. állítható csavarkulcs;
5. Kulcs;
6. A kés.
A legfontosabb probléma, amely várakozhat a tervezés szétszerelésére, az a méretarány megjelenése belül (a patronon és az alsó állományon). Ha nem ismert, hogy a labdát vagy a kerámia patront használják, akkor a cserealkatrész vásárlása előtt szét kell szedni és ellenőrizni kell a belsõ részeket.

A keverő szétszerelésének meg kell kezdenie a vízellátás kikapcsolásával. Ezt a víz bejáratánál kell a lakásba tenni, majd nyissa ki a csapokat, és ürítse ki a vizet. A víz nem fog elmenni, ezért a bontásnál egy medencét kell magával hoznia.
A kerámia patron eltávolításához szét kell szerelni a készülék tetejét, ez a legegyszerűbb lehetőség. Néha ez a termék közvetlenül a kád oldalára van felszerelve. Akkor gondosan kell viselkednie egy gumitömítéssel az oldal és a keverő között.

Egykaros keverő elemzése

Az elemzési folyamat így fog kinézni:

1. Csavarja le a rugalmas vezetékeket rögzítő anyákat egy állítható csavarkulccsal.
2. Emelje fel a terméket, és távolítsa el a tömlőket az ülésekről.
3. Óvatosan távolítsa el a törékeny védőburkolatot csavarhúzóval vagy késsel (ha van ilyen).
4. Csavarja ki a rögzítőcsavart megfelelő hexakulcs segítségével.
5. Óvatosan próbálja meg eltávolítani a kart. Nem kell túl sokat húzni és húzni, mert a probléma a karon a testhez tapad.
6. Ha mérlegelést igényel, akkor a kötést olajjal kell kenni, vagy forrásban lévő vízzel kell megkenni. Ezután a részek tovább kiaknázhatók.
7. Ezután csavarja le a szorító anyát. Ha szoros, akkor fogó használható.
8. Távolítsa el a patront a kívánt helyről. Ha nem vagy szakember, és a patront ki kell cserélni, akkor meg kell rajzolnia a pozícióját annak érdekében, hogy az új részt helyesen telepítse a vásárlás után.

Ezután nem kell szétszerelni a csapot, mert a kerámia patron nem alkalmas javításra, csak cserélhető, és nincs más alkatrész javításra vagy cserére (kivéve a gumit vagy szilikon tömítéseket vagy a szellőzőnyílást).

A gömb alakú patronokkal ellátott eszközök még kevésbé alkalmasak a javításra, mint a kerámiával. Az esetek kb. Felében a teljes szelepet ki kell cserélni, de ha lehetséges a patron cseréje, akkor az eljárás pontosan megegyezik a fentiekkel.

Ha a probléma egy rossz vízvezető vagy egy daru áramlása, akkor megpróbálhatja megjavítani. Ha a víz nem jól folyik ki, akkor valószínűleg az anyag a szellőztető eltömődött rácsában van. Ebben az esetben, miután eltávolította a kart a patronnal, el kell távolítania a műanyag védelmet, és csavarja ki az anyát a csapócsőből, távolítsa el a szűrőnyílást a mélyedésből, és erős vízben áramozza ki.

Ha a szelep szivárog, szükség van a gumitömítések cseréjére. Miután eltávolította a kart, meg kell szüntetni a kupak kupakját és eltávolítani a műanyag védelmet a gömb alakú patron, akkor is van egy tömítés, amely szivároghat. Ezután ellenőrizni kell a golyóelem kopását, és szükség esetén cserélje ki. Miután a labdát kihúzták, ellenőrizni kell a tömítések alján a rugók alatt egy vékony csavarhúzót.

A rugókat is ki kell cserélni, gyorsan elhasználódnak. A rugók, a pecsét és szükség esetén a golyóelem cseréje után a keverőt vissza lehet szerelni. Győződjön meg róla, hogy különböző nyomáson és hőmérsékleten ellenőrizze. Annak érdekében, hogy a szerelvény még jobb legyen, kenje meg a mozgó alkatrészeket szilikonzsírral.

Két szelep csaptelep

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan szedjük szét a csapot a fürdőszobában kétszelepes típusba, meg kell tudnunk néhány részletet.
Ezek a csapok az egykaros megjelenés után elvesztették népszerűségüket. Tevékenységük az, hogy két folyót összekeverjenek közvetlenül a csapban. Egy ilyen keverő lehet tömítéssel vagy kerámia lemezzel, cserélhető. A kétszelepes csaptelep lyukakkal fúrható a testben a tetején vagy a merev vagy rugalmas tömlők csatlakoztatásával, a fürdőszobacsap szétszerelése alapvetően ugyanaz.

Szétszereljük a kétszelepes keverőt

Még egy ilyen egyszerű keverő elemzéséhez is fel kell készülnie az eszközökre:

 • Állítható csavarkulcs;
 • Bármilyen ügy;
 • Csavarhúzó készlet;

A szétszerelés oka lehet szivárgás, rossz nyomóhüvely vagy rossz beállítás. Ha nem végez azonnal javításokat, akkor várhat egy otthoni árvízre.
Mielőtt szétszedné a csapot a fürdőszobában, a bejáratnál egy szelep segítségével ki kell kapcsolnia a vizet az egész lakásban, majd ki kell nyitnia a csapokat, és ki kell üríteni a fennmaradó vizet. A keverő szétszerelése előtt a kád alján egy rongyot kell elhelyezni, hogy a zománcot szerszámokkal vagy csapszegekkel ne vágja fel. Szorosan zárja le a lefolyót úgy, hogy a kis részek ne kerüljenek be.

1. Csavarhúzóval távolítsa el a műanyag vörös és kék betéteket a fogantyúkon.
2. A párnák alatt található csavarokat ugyanazzal a csavarhúzóval le kell csavarni.
3. A csavarkulcs segítségével csavarja le a csapszegeket.
4. Teljesen szerelje szét a csaptelepet, és ellenőrizze a töréseket és az eltömődést, próbálja meg eltávolítani a lécet a csaptelep belsejében egy csavarhúzóval.
5. Ha ki kell cserélni minden olyan részt, amelyet csak meg kell vásárolnia a boltban, és helyezze üzembe a szerelés során.
6. Ne felejtse el összeszerelés előtt törölni minden rostot, rozsdát és plakkot.

A szétszerelés olyan egyszerű, mint a szétszerelés. A legfontosabb dolog az, hogy ne felejtsük el pótolni a gumitömlőket időben, és emlékezzünk a szétszerelés sorrendjére. A szerelvény szigorúan ellentétes, mint a csaptelep elemzésének a fürdőszobában.
Könnyű megérteni, hogyan kell szétszerelni a fürdőszobai csapot egy zuhanyzóval, csak el kell választania a zuhanycsövet egy állítható csavarkulccsal.

Házépítés

A golyóscsapok fokozatosan felváltják a keverőket egy töltőmechanizmussal. Tekintettel az első, egyre növekvő népszerűségre, valamint viszonylag alacsony árukra és jelentősen nagyobb megbízhatóságukra, a golyóscsapok kiváló megoldást jelentenek bármilyen körülmények között. De még a nagy tartósság ellenére is kárt okoz. Ezek elsősorban a kemény víz és kopás mechanizmusa miatt keletkeznek. Ha nincs szivárgás esetén vízvezetékeket okozni, akkor tudnia kell, hogyan kell eltávolítani a csapot a saját kezével.

Tartalomjegyzék:

Milyen típusú daruk használatosak

Mielőtt elkezdené, meg kell tanulnia egy kis elméletet. Amint már említettük, kétféle csapot használunk elsősorban: ez egy egykaros keverő és két tömlőcsomagolású csaptelep hideg és forró vízhez.

 • Különálló hőmérséklet és vízáramlás beállítása. Például egy külön keverőben ez szükségessé teszi mindkét csaptelep beállítását. És minden alkalommal újra.
 • A fogantyú pozíciója lehetővé teszi, hogy beállítsa és "emlékezzen" a forró és hideg víz arányára, és a következő megnyitáskor egy adott hőmérsékletű víz áthalad a kifolyócsőrön.

Osztályozásuk szerint az egykaros keverők kétféle eszközre oszthatók:

 • A gömbcsapos keverők háromlyukas gömb alakúak, amelyekkel a bejövő víz nyomását és hőmérsékletét beállítják. A mechanizmus meglehetősen egyszerű, és egyetlen jelentős hátránya a tömítések elkerülhetetlen súrlódása a beállításkor, ami csökkenti a simaságot. Ez a design a költségvetési modellek keverőjeként jellemző.
 • A kerámia keverő kifinomult vízellátó mechanizmussal van felszerelve. Számos lemez fémkerámiából készül. Ezek szorosan illeszkednek egymáshoz, biztosítva a sima áramlásszabályozást és a tömítettséget. Egy ilyen kialakítás esetében fennáll annak a veszélye, hogy a kerámia lemezek tartóssága ellenére a szilárd részecskék beáramlása a vízáramlással megszakíthatja a feszességet és szorosan illeszkedik egymáshoz. A probléma megoldásához mechanikus tisztítószűrőket kell felszerelni a vízellátó rendszerben. Például a Honeywell gyártója megfizethető szűrőket kínál a 50 μm-nél nagyobb részecskék jelenlétének megóvása érdekében a használt szűrő típusától függően. Fontos megjegyezni, hogy a hideg és a meleg víz használata eltérő a design szűrők.

A két csapos csaptelep még mindig a legnépszerűbb szaniterberendezés. A tervezésnek köszönhetően sok probléma ellenére is hosszú távon kiemelt választás marad.

A két szelepes keverő a következő részekből áll:

 • ház
 • kifolyócső
 • két daru,
 • két szelep.

Az egyszerűség kedvéért az ilyen keverők könnyen szétszedhetők és a tömítések szivárgás esetén kicserélhetők. Ha komolyabb javításokra van szükség, és nincsenek megfelelő készségek, jobb szakembert hívni. Az önbizalom jó minőségű, de nem szabad túlbecsülni az erődet.

Mi szükséges a munkához?

Ha a csaptelep szivárog, vagy el kell távolítani, akkor tudnia kell, hogyan kell szétszerelni a keverőt és milyen eszközt kell szétszerelni.

A munkához szüksége van a következő eszközre:

 • laposfejű csavarhúzó
 • Allen kulcs,
 • gáz kulcs,
 • zsír zsákokhoz,
 • fogó,
 • ruhát törölni, és óvatosan eltávolítani a krómozott bevonattal bevont részeket.

A munka megkezdése előtt meg kell akadályozni a víz áramlását a vízellátó rendszerbe annak elkerülése érdekében, hogy a szivárgás és a szökőkút a keverő szétszerelésénél legyen. Ha a víz még az elzárószelepeken is folyik, akkor azonnal fel kell hívnia egy vízvezeték-szerelőt, aki megoldhatja a problémát. Abban az esetben, ha nem merül fel probléma, folytatjuk a munkát.

Hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt

Miután a víz áramlását a vízvezeték-rendszerben levő szelepek segítségével blokkolták, folytassa a csaptelepek leszerelését és javítását.

A munka egész szakasza általában a következő lépésekre oszlik:

 • hex kulcs használatával lazítsa meg a csavart, amellyel a vezérlőkar-kar rögzítve van,
 • a fogantyút eltávolítjuk,
 • a menetes gyűrű mélyedéseire kis mechanikai erőt alkalmazva az óramutató járásával ellentétes irányba fordul,
 • a golyós szelepet szorosan kell tartani annak elkerülése érdekében. Ellenkező esetben a vízvezeték tömlők károsodása a keverőhöz való csatlakozással szinte elkerülhetetlen,
 • az eszköz segítségével eltávolítja a kupolát. A munkát kellő gondossággal kell elvégezni annak érdekében, hogy ne sérüljön vagy ne mozdítsa el a kupola alatt lévő fogaskerekes gyűrű helyzetét,
 • a kupola eltávolítása után érdemes megvizsgálni a rozsdát.

Tipp: ha van, akkor a kupola felületéről speciális tisztítószerekkel kell eltávolítani. Az ilyen forrásokat vízvezeték üzletekben értékesítik. Ha hagyományos módszereket kíván használni, gyakran ajánlott melegített ecetet használni, ami tökéletesen eltávolítja a rozsdafoltokat. A kényelmetlenség elkerülése érdekében hígítatlan alma 6% -os ecetet használjon. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy égetett cukrot és egyéb adalékanyagokat tartalmazzon.

A kemény víz okozta rozsda lehetőségének csökkentése érdekében ezt a módszert ajánlják: a kupola króm felülete halolajjal dörzsölve, és 1-2 hétig szárazra hagyja. Miután ezt az eljárást megismételtük, a második zsírréteget okoztuk, és a struktúrát két hétig szárazon hagyjuk. Ezután a felületet benzinnel töröljük le. A módszer radikális, mivel az ilyen tevékenységek egy hónapig tartanak, de a bírálatok alapján ítélik meg - a várakozás megéri.

 • a golyót eltávolítjuk a csapból, amelyen keresztül a bejövő víz áramlását állítjuk be. Ha kopás jelei vannak a felületén, akkor helyénvaló helyettesíteni,
 • a tömítéshez használt rugók - ajánlott azonnal cserélni őket, mert elveszítik merevségüket,
 • lapos csavarhúzóval távolítsa el a régi tömítéseket, és cserélje ki őket újakra.

Ez a videó minden választ ad a golyósorsó szétszerelésére és leszerelésére.
Erre a kérdésre, hogyan kell szétszerelni a gömb keverőt - megoldódott. A mechanizmust eltávolítjuk, a szükséges alkatrészeket azonnal kicseréljük. Ezután a keverőt gondosan ellenőrizni kell, hogy ki kell cserélni. Az új berendezés beszerelésére irányuló munkákat óvatosan és fordított sorrendben végzik el.

Hogyan kell szétszerelni a keverőt két csaptelepen

A kétszelepes tervek ma is kétféleképpen oszlanak meg:

 • csapok záró mechanizmusú darukkal,
 • csaptelepek kerámia lemezzel.

Az első típust az egyszerű kialakítás jellemzi, amelyben egy rugalmas tömítést helyeznek be a túlzott súrlódás megelőzésére. A daru doboz aljára van nyomva, és nem a menethez, ezért tovább üzemel.

A második típusnál polírozott kerámialemezeket használnak a zárszerkezethez, amely jól illeszkedik egymáshoz. Ennek köszönhetően a szerkezet nagyobb tömörsége érhető el.

Maga a rendszer két csapos keverő szétszerelésével észrevehetően egyszerűbb:

 • egy kis lapos csavarhúzóval vagy színes, rögzített sapkával a keverőcsapokon vagy egy íróasztallal,
 • az alatta rejtett reteszelő csavarokat csavarhúzóval lecsavarják,
 • kis erőkifejtés alkalmazásával a nyomógombokat nyomással szabályozzák,
 • további bélés eltávolítva,
 • csavarkulcs segítségével csavarja le a magot,
 • ezután kivesszük és a keverőt szétszereljük.

Segítség a munkában: hasznos tippek

Számos tipp segíthet abban, hogy hogyan távolítsa el a csapot, és készítsen kisebb javításokat:

 • Ha a záró anyákat rozsdás vagy habos réteggel borítják, és nem adnak be, akkor nincs szükség jelentős erőre. Ez a mechanizmus deformációjához és megsemmisítéséhez vezethet. A szakértők javasolják a jól ismert WD-40 szerszámot, amely hatékonyan eltávolítja a rozsdát és lágyítja a skálát. Ennek következtében a reteszelési hiba és az anyák bizonyos idő elteltével erőfeszítés nélkül bekapcsolódnak.
 • Mielőtt egy új csaptelepet két csaptelepre telepítene, új szigetelést kell fújnia a menetes csatlakozásokon. Ez megakadályozza a keverő kialakítását a korai szivárgás kialakulásából. Korábban erre a célra használták a len, de most sokkal könnyebb és kényelmesebb speciális füstszalagot használni. A menet ugyanabban az irányban van, amelybe a csavaranya be van csavarva. A tekercselést el kell végezni, és a szál indítása előtt nem érheti el a 2 mm-t. Ha az anya csavarodott és erőfeszítéssel jár, akkor el kell távolítania a füstszalagot és csökkentenie kell a tekercsek számát.
 • A daru tengely dobozának szétszerelésénél célszerű a tömítő tömítéseket kicserélni. Gyakrabban, különösen a költségvetési modellekben, a szokásos gumitömítések használatosak. Már + 40 ° C-os hőmérsékleten veszíti el a tömítő tulajdonságait, ugyanakkor összetörik. Ezért helyénvaló ezeket a tömítéseket kicserélni hasonlóan a paronitból. Gumitömítéssel és azbeszt- és porkomponensek hozzáadásával készülnek. Az ilyen anyagot az jellemzi, hogy nedvesítés esetén növeli a térfogatát, és hatékony pecsétet eredményez. A második előny a használati környezet és a forró vízzel szembeni ellenállás. Az üzemi hőmérséklet-tartomány -50 és + 400 ° C között van, ezért nem kell félni a paronit tömítés deformációjától a hőmérséklet hatása alatt. Az utolsó meggyőző érv a választása szerint az az ár, amely 0,10 dollárnál kezdődik a tömítés /
 • A csatlakozóelemek anyákat nem kell túlságosan szorítani. mivel ez a tömítések túlzott terhelését és lehetséges deformációját eredményezi.
 • Ebben az esetben, még akkor is, ha a WD-40 szerszám nem tudja segíteni a rögzítő anya eltávolításának, elektromos kéziszerszám használatához kell folyamodnia. A csiszolóval és a fém kerék segítségével az anyát gondosan át kell vágni, és a fogóból vagy a gázcsavarkötésből kell eltávolítani. Ezután a szálat óvatosan kezeljük egy összetevõvel, hogy eltávolítsuk a rozsdát és a skála méretét, mielőtt feltekerhetjük a szalagot és felszeleteljük az új anyát.
 • A gömbkeverő részleteinek vizsgálata során különös figyelmet kell fordítani a patronra. Gyakran szivárgás és a probléma megtalálható benne, és nincs értelme megváltoztatni az egész keverőt - ha elegendő a patront önmagában kicserélni. Könnyen szétszerelhető egy kis csavarhúzóval és egy kulccsal.
 • Annak érdekében, hogy az alkatrészek eltávolításakor ne sérüljön az alkatrészek krómozott bevonata, azokat vékony ruhával le kell takarni, majd ezt követően szétszerelni. Az ilyen egyszerű művelet megakadályozza a lehetséges alakváltozásokat és védi az alkatrészek felületét a karcolásoktól.
 • A költségvetési modellekben a keverők gyakran használnak könnyűfémt, amelyet nem az ereje jellemez. Ezért új elemek lebontása és felszerelése esetén nincs szükség túlzott erő alkalmazására. Ez a bevonat deformációjához és a keverő részeihez vezet.