Legfontosabb > Bútor

Mik azok a csúszásmentes fürdőkádak?

Lehet, hogy egy személy, aki a fürdőben megbotlott vagy rosszul fordult, az esés szélén állt. Ezekben a körülmények között nagyon könnyű kárt okozni. A csúszásgátló fürdőszőnyeg szükséges kiegészítő, amely biztosítja a vízkezelés biztonságos alkalmazását, különösen a kisgyermekek és az idősek számára. Ez megmondja, hogy mi az, és ad néhány javaslatot a termék kiválasztására.

Szükségem van egy fürdő matracra?

A hiperaktív gyerekek szeretnek ugrani és fürödni az úszás közben, és a kár csúszós felületén jelentkező sérülések jelentősen megnőnek. Az idős emberek szintén kevésbé veszélyeztetett csoportban vannak, mert az életkorral a reaktivitás aránya az egyensúlyi veszteséggel jelentősen csökken. Ha a fürdő alját megbízható csúszásgátló bevonattal zárják, a csúszás esélye gyakorlatilag nulla, de ha valaki megbotlik, a szőnyeg segít neki állni a lábán.

Csúszásgátló szőnyegek fajtái

A csúszásgátló szőnyegek besorolása a fürdőben különböző kritériumok szerint történhet. A rendeltetési helytől függően termékekre oszlik:

A fürdőszobák és a zuhanyozók olyan szőnyegeket használnak, amelyeken belül egy tapadókorong van. Ezek megbízható tapadást biztosítanak bármilyen felülethez. Segítségükkel a szőnyeg a fürdő aljához csatlakozik, és megakadályozza a csúszást.

A padlószőnyeg, a csúszásmentesítés mellett, a belső tér kiegészítése. Segítségükkel sikeresen elhelyezheti a hangsúlyt a szobában. Ezenkívül a szőnyeg kényelmet biztosít a padlón való járásnál, és melegítő funkciót tesz lehetővé.

Az anyag szerint

Az anyag típusától függően az alábbi típusú padlószőnyegek vannak felszerelve a fürdő alján:

Azt tanácsoljuk, hogy megtanulja, hogyan kell önmagát ragasztani a fürdőben.

A szilikon a legbiztonságosabb csúszásmentes fürdőszoba szőnyeg. A test súlya alatt az anyag erősen le van nyomva, a lábak a felszínen sokkal magabiztosabbak, a csúszás valószínűsége minimalizálódik. Az egyetlen hátrány az állandó gondozás szükségessége a funkcionalitás fenntartása érdekében.

A gumi termékek jól taszítják a vizet, tökéletesen megőrzik alakjukat, kopásállóak, gyakorlatilag nem csúsznak, és nem igényelnek különös gondosságot, kivéve a rendszeres mosást.

A PVC szőnyegek nem toxikusak, a felületük nem villamosított, jól ellenáll a hőmérséklet csökkenésének, és nem deformálódik. Ezen túlmenően sok termék antibakteriális vegyületekkel kezelhető, amelyek megakadályozzák a mikrobák terjedését.

Vannak lehetőségek a masszázs hatással, amelyek megerősítik a szalagokat és javítják a vérkeringést a lábakon található számos pont és hajó megnyomásával.

Tipp: a masszázsszőnyegek között a szilikon a legjobb megoldás a feladathoz, mélyebb nyomást és jobb hatást biztosít.

A padlószőnyegek a textúrák és anyagok sokkal nagyobb változatosságát élvezhetik:

 • csúszásgátló akril padlószőnyegek: az akril egy nedvességálló és tartós anyag, rendkívül egyszerű karbantartani, mosogatógépben is mosható, a rossz oldalon lehet gumírozni vagy szopós;
 • mikroszálas termékek: a legújabb generációs anyagok, amelyeket gyakran különféle kiegészítők készítéséhez használnak, ilyen szőnyegek kellemes tapintásúak, tökéletesen felszívják a vizet és gyorsan száradnak;
 • A gumírozott vagy szilikon varrással ellátott pamut padlószőnyegek a túlzott nedvességgel szemben jól kezelik, és az általuk felszívott szennyeződés jól mosható;
 • rattan termékek: kifelé nagyon hasonlóak a szőnyegekhez, de ellentétben velük nedvességállóak, ezt a képességet speciális impregnálás biztosítja, amely megakadályozza a rothadásukat;
 • A hagyományos gumi szőnyegek garantálják működésüket: a gumi maga is csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, míg az ilyen szőnyegek, valamint a szilikon alapja szopókkal van felszerelve.

Hogyan kell használni a szívópántot?

Nincsenek különleges módszerek a csúszásgátló szőnyeg behelyezése a fürdőbe. A legfontosabb az, hogy a fürdő száraz volt, és az alján nem voltak tisztítószerek. A nagyobb megbízhatóság érdekében az alj behelyezése előtt száraz rongyot törölhet. A kád aljára helyezett vizet a fürdőbe öntik, ami biztosítja a szorosabb illeszkedést.

Fontos! Nem szabad figyelmen kívül hagyni a szilikon termékek rendszeres tisztítását a tapadókorongokon, mivel állandó érintkezésük a szappan segítségével csökkenti a felülethez való tapadást.

Először válassza ki a pontos méretet: a terméknek teljesen el kell látnia a tál alját. A szőnyeg széleit alaposan meg kell dolgozni. A legbiztonságosabb és legmegbízhatóbb a tapadókorongos tapadókorong, mivel a fürdő alja tökéletesen illeszkedik.

Ügyeljen a szagra. Ha éles és kellemetlen, akkor ez azt jelzi, hogy a termék egésze alacsony.

Olvassa el: milyen előnyei vannak az Aqual fürdőszobai bútoroknak a versenytársakhoz képest.

Ismerje meg, hogyan készítsen egy vízi tervet egy magánházban.

Egyes modellek hőmérséklet-érzékelőkkel vannak felszerelve, ha a víz bizonyos szint fölé melegszik (általában 37 fok), a termék színe megváltozik.

Lehetőségek gyerekeknek

Ez a kategória a legtöbb opcióval rendelkezik. Rendszerint a termékeket világos, gazdag színekben díszítik, rajzfilmfigurákra alkalmazva. Élénk színek és kedvenc karakterek vonzzák a gyerekek figyelmét, és élvezik a fürdőszobában töltött időt.

Vannak figurális ágynemű héjak, békák formájában, vagy ülésekkel és kormánykerékkel felszerelt autók utánozása. Az ilyen fejlesztések, a biztonság mellett, a fürdőzést a gyermek számára szórakoztatóbbá és szórakoztatóbbá teszik.

A modern technológiák és a tervezők képzeletének köszönhetően a csúszásgátló szőnyegek nemcsak funkcionális elemekké váltak, hanem egy elegáns kiegészítővel is, amely fürdőszobát díszíthet.

Csúszásgátló fürdőszoba szőnyeg

Csúszásgátló szőnyegek. Úgy tervezték, hogy a szőnyeget a fürdő üregébe helyezze, hogy ne csússzon. A szőnyegek szopogtak és így nem mozognak.
A csúszásgátló szőnyegeket rendszeresen kell mosni, ezért ecsettel és közönséges tisztítószerekkel kell használni, amelyeket csempe és fürdőszoba használnak a piszok és szappanmaradványok eltávolítására.


A csúszásgátló szőnyegek fő célja az, hogy biztonságot nyújtsanak, de meglehetősen esztétikusak is. Különböző színek, díszítik a belső teret.

Fürdőszobai szőnyegek

Szőnyeg a Lux mosógép alatt

Szőnyeg fürdőszoba Iddis White Leaf 50x80 fehér

Sibo szőnyeg csúszásgátló fehér

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

A Milardo szőnyegek egy zöld fürdőszoba számára

2 padlószőnyeg Sibo Twins zöld

Bacchetta szőnyeg csúszásgátló Funny Cat 75 x 70 cm

PVC szőnyeg a fürdőszobában 50x80 cm

Csak a hipermarketben

Apache OrthoSpa River Rocks fürdőkád ortopéd 85x50 cm

Szőnyeg csúszásgátló Wess a kádakhoz vinyl kompozíció 39х86 cm

Bella szőnyeg 69x39 cm kék

Verran Solo szőnyeg fürdőszoba komanty # Mikroszálas fekete 50x80 cm

Két padlószőnyeg Sibo Twins piros

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

Fürdőszőnyeg Wess Belorr 50 x 80 cm

Napozószőnyeg csúszásgátló 70 x 50 cm kövek

SILVER szőnyeg fürdőszoba poliészter / bézs 50x80 cm

Wess Belorr szőnyeg fürdőszoba komanta # Mikroszálas narancs 50x50 cm

Wess Capriccio szőnyeg fürdőszoba komanta acryl arany 50х80 cm

Verran Színes szőnyeg a fürdőszobában # Mikroszálas bézs 50x80 cm

Bella szőnyeg 69x39 cm átlátszó

Sibo Natura kék fürdő mat

2 padlószőnyeg Sibo Twins kék

Sibo Natura fürdő szőnyeg bézs

Legutóbb megtekintett

Kapcsolódó kategóriák

Vásároljon fürdőszőnyeget az OBI online áruházban

A fürdőszobai szőnyegek, amelyek megakadályozzák a nedves csempézett padlókon való csúszás kockázatát, jelentősen növelik a beltéren belüli kényelem és biztonság szintjét. A tartozék magas követelményeket támaszt, nevezetesen, hogy ellenálljon a magas páratartalom és a magas hőmérséklet (fűtött padlók) feltételeinek. A modell kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy nem csak az elülső oldal minőségét, hanem a rossz oldalon is ellenőrizze. A latex alap tökéletesen lélegzik és antibakteriális tulajdonságai miatt megakadályozza a penész és gombák megjelenését. A PVC modellekkel való perforáció hozzájárul a nedvesség gyors elpárologtatásához és a tökéletes padló tisztaság fenntartásához.

Az otthoni és kertészeti OBI áruházak online áruházában természetes vagy szintetikus anyagokból lehet egy szőnyeget vásárolni a fürdőszobában:
• a bolyhos termékek gyapotból vagy poliészterből készültek. A cölöp optimális hossza 2-5 cm, ezek a modellek kellemes tapintásúak, ne ráncolódjanak működés közben és gyorsan szárítsák. A tartozék alkalmas gépi mosható (javasoljuk, hogy használjon védőburkolatot);
• Az OBI online katalógusból készült gumi fürdő szőnyegek, amelyek ára minden vásárló számára elérhető, a tartósságuk és a könnyű karbantartás szempontjából figyelemre méltó. Bármilyen szennyeződés könnyen tisztítható nedves ruhával, és a színek a teljes életciklus alatt megtartják a fényerőt.

A fő funkcionális célok mellett az olcsó tartozékok kiváló dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítenek a legegyszerűbb belső kialakításban.

Ha egy fürdőszobába szőnyegtárgyat akarsz vásárolni kedvező áron, elegendő választani a kívánt opciót a katalógusban, megrendelni a weboldalunkon és megadni egy kényelmes szállítási módot az Ön számára. Futársaink a jelentkezés után a következő napon, azután, hogy időben megállapodtak veled, az árukat viszik be.

Ha a pickupot preferálja, használja a "Rendelés és pick up" szolgáltatást. A vásárlások néhány óra alatt felkerülhetnek az Omsk, Krasnodar, Ryazan, Surgut, Kazan, Moszkva, Tula, St. Petersburg (Szentpétervár), Volgograd, Saratov, Jekatyerinburg, Bryansk vagy Nizhny Novgorod legközelebbi OBI üzletébe.

Csúszásgátló fürdőszőnyeg. A választék fajtái és szempontjai

A kényelmes és hangulatos légkört a fürdőszobában meg kell jegyezned, hogy ez a szoba sajátosságai vannak. Ezért a WC-helyiségben töltött idő nem csak kellemes volt, hanem biztonságos is, ezért egy egyszerű, de hatékony eszközt, például csúszásgátló szőnyeget kell használnia a fürdőben.

Ideális esetben a sima bevonat nedves állapotban nagyon csúszós, függetlenül attól, hogy csempe, zuhanyzó vagy fürdőkád van. Ezért meg kell védenie magát és családját a lehetséges sérülések miatt, így a szakértők azt tanácsolják, hogy olyan csúszásmentes matét vásároljon, amelyet tapadókoronggal rögzítenek a felületen.

A bevonatolt szőnyeg nemcsak biztonsági eszköz, hanem egy remek tartozék is lehet, amely higiéniai eljárások során kellemes hangulatot teremt a szobában.

Ha a padló vagy a padló padlója nedves állapotban van, különleges retenciós anyaggal rendelkező matrac nélkülözhetetlen, különösen akkor, ha kisgyermek vagy idős ember van a házban.

Milyen csoportok vannak a szőnyegek?

A piacon lévő valamennyi termék közül a csúszásgátló fürdőszoba szőnyegek általában két csoportra oszthatók:

 • Az első csoport olyan bevonatokat tartalmaz, amelyek tapadókoronggal vagy anélkül vannak elhelyezve közvetlenül a kád vagy a fülke alján;
 • A második csoportba a fürdőszoba padlójára szerelhető modellek tartoznak. A biztonság megőrzésének fő célja mellett esztétikai tulajdonságokat is nyújtanak, ami a mozgás kényelmét szolgálja, különösen, ha a burkolólapokat nem melegítik.

Csúszásgátló szőnyeg a fürdő vagy a zuhany alján

Egy ilyen egyszerű, de funkcionális tartozék, mint csúszásgátló szőnyeg, egyszerűen elengedhetetlen, különösen gyermekek fürdésénél. Mivel a kis rácsok nagyon ritkán viselkednek nyugodtan úszás közben, és mindig a kád fenekén át akarnak ugrani vagy futni, ami nagyobb eséllyel járul hozzá a nedves, fényes felülethez. Ezért a gyerekek csúszásgátló kádja a vízkezelések során elengedhetetlen elem.

Hivatkozás: Kezdetben a csúszásgátló matricákat közvetlenül a fürdés gyermekek számára tervezték, de idővel szélesebb körű felhasználást kapott.

A hagyományos és a gyermek csúszásgátló szőnyegek megjelenése mellett csak formában különböznek. Leggyakrabban a gyermek szőnyegek különböző színes színkombinációkban vagy a mesebeli karakterek képében készülnek. Akár halak, kagylók, béka stb. Formájában is készíthetők. A felnőttek számára készült matracok kevésbé élénk színekkel, de minden lehetséges formájú és méretű kombinációval rendelkeznek.

Leggyakrabban a fürdőbe vagy fülkékbe történő bevitelre szolgáló bevonat rendes gumiból vagy szilikonból készül. Ugyanakkor a szőnyeg a tapadókorongok révén biztonságosan rögzítve van alul.

Tipp Ha a csúszásgátló baba szőnyegeket a kádban speciális kivágásokkal vásárolja meg, egyszerűsítheti a fedél lefektetésének folyamatát a kívánt helyzetben többször.

A gumi szőnyegek nem szívják fel a nedvességet, és nem vezetnek áramot

A szőnyegek minden új modelljével kiegészítik a funkciók, pl. A hőmérséklet kijelzése. Ez az innováció a gyermek matracában van felszerelve, hogy megmérje a víz hőmérsékletét úszás közben.

Fontos! A szőnyegnek a fürdő vagy kabin alján található tapadókoronggal való rögzítéséhez meg kell tisztítani a felületet. Mielőtt vízbe öntene a fürdőbe, száraz, szöszmentes ruhával vagy mikroszálas törlőruhával törölje le, majd rögzítse a csúszásgátló gumi matracot. Ha az eljárást másképp hajtják végre, akkor fürdés közben a szőnyeg lehúzhatja a felületet.

A vízkezelést követően a fürdőben levő csúszásgátló matricákat eltávolítják és vízárammal öblítik, majd lógatnak, hogy megszáradjanak. Ha nem végzi el ezt az eljárást, akkor a szőnyegen felgyülemlik a szappanok és a piszok, ami a penész megjelenését okozza. Amikor a penész megjelenik, gyakorlatilag lehetetlen eltávolítani, és vitái nagyon negatív hatással vannak az emberi szervezetre, különösen a gyermekekre.

Fontos! Amikor a szőnyegre találnak öntőformákat, ajánlatos új tartozékot cserélni.

Csúszásgátló szőnyeg fürdőszoba padlóhoz

A padlón való padlóra tervezett, csúszásgátló szőnyegek biztonságos mozgást biztosítanak a fürdőszobában, mert a nedves állapotban lévő csempe nagyon csúszós. De a fő cél mellett a szőnyegek kiegészítő kiegészítők, amelyek díszítik a szobát és kényelmesebb hangulatot biztosítanak. A padlószőnyegből készült anyag változatos, nevezetesen:

 • A gumírozott vagy szilikon alapú pamutszőnyeg kiváló csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, és környezetbarát és kellemes tapintású. A pamut anyag tökéletesen elnyeli a nedvességet, és könnyen tisztítható, továbbá otthonos otthoni környezetet teremt;
 • Az akril betét tartós anyag, kiváló víztaszító képességgel. Ugyanakkor az akril teljesen biztonságos az egészségre, és nem gondoskodik róla, mert az írógépben is mosható. Az ilyen szőnyegek mind gumi alapúak, mind pedig tapadókorongokkal rendelkeznek, ami kiváló tapadást biztosít a padlófelülethez;
 • A mikrohullámú csúszásgátló bevonat modern, antimikrobiális tulajdonságokkal és azonnali nedvszívó képességgel rendelkező anyag. Emellett emberi testhez való tapadás esetén a bevonat nagyon kellemes tapintású, különösen akkor, ha mezítláb járna rajta;
 • Csúszásgátló szőnyeg a fürdőszobából a szőnyegből. Mivel a fa gyorsan nedvessé válik, használatuk a fürdőszobában nagyon ritka. Bár van egy speciális fa, amely gyakorlatilag nem tartozik a rothadás és az égetés, ami lehetővé teszi, hogy használni a fürdőszobában, de ez az úgynevezett rattan. A rattan szőnyegek nagyszerűek a fürdőszobában, mert a gyártási folyamatban különleges megoldásokat alkalmaznak, amelyek: vízálló, csúszásgátló és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek;
 • A csúszásgátló csúszda egy klasszikus lehetőség. Önmagában a szőnyegek anyaga nem csúszik, de léteznek olyan modellek, amelyek további rögzítéssel vannak szopósok formájában. Mivel a gumik speciális szaggal rendelkeznek, a szőnyegek gyártása során speciális adalékokat használnak, amelyek kiküszöbölik a szagokat, valamint az antibakteriális szereket. Ezért ügyelni kell erre, ha egy új szőnyeg éles kellemetlen szaggal rendelkezik, ez kétségtelen minőséget jelez a termékek számára, és jobb, ha nem vásárolnak ilyen terméket;
 • A bambusz szőnyeg csúszásgátló bevonattal ellátott kádja lehet eredeti helyisége a szoba belsejének, amely biztosítja a mozgás biztonságát is. Mivel a bambusz olyan környezetbarát természetes anyag, amely kiváló higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezik, használata a fürdőszobában kiváló és eredeti megoldás;
Szilikon alapú bambusz szőnyeg

Tudnia kell! A bambusz szerkezete képes nagy mennyiségű vizet elnyelni. Például a pamuthoz képest ez a mutató 1,5-szer nagyobb.

 • A szokásos és gyermek csúszásmentes habszivacs PVC-anyagból készült padlószőnyeg kiváló megoldás a padló szereléséhez, különösen akkor, ha a szoba nem szabványos méretű. Gyakran az anyagot tekercsekben értékesítik, és ez lehetővé teszi, hogy megvásárolja a megfelelő méretű darabot és függetlenül vágja a megfelelő helyre. A PVC "hab" nagyon puha és kellemes tapintású, kiváló csúszásmentes tulajdonságai lehetővé teszik további záróanyagok nélkül történő felhasználását.

Mit kell keresni a csúszásgátló matrac kiválasztásakor?

Amikor a vízügyi eljárások elfogadása során felmerült a kérdés: mi a teendő, ha egy csúszós fürdőt természetesen csúszásgátló bevonattal kell felszerelnünk, de a tapasztalatlan személy számára könnyen össze lehet zavarodni a teljes termékkínálat során. Ezért a sikeres vásárláshoz ismernie kell néhány árnyalatot:

 • Abban az esetben, ha padlót vesz egy fürdőkádra vagy egy fülke aljára, válasszon egy gumírozott vagy szilikonnal impregnált matracot, rögzítve a tapadókorongon. A bevonat méretének kiválasztásakor abból kell kiindulni, hogy a tartozéknak teljesen le kell fednie az alját, különösen, ha megvásárolják a csúszásgátló gyermekszőnyeget;
 • Ha a padlón csúszásgátló bevonatot használnak a fürdőszobában, a kezdetektől fogva el kell döntenie a szőnyeg anyagáról, napozással vagy anélkül. A halom nélküli modell kiválasztásakor figyelni lehet a szőnyegekre vagy a gumitömítésekre, mivel ezek az anyagok a legmagasabb minőségűek és tartósak. Ha puha és bolyhos bevonatot szeretne, akkor a legjobb megoldás lehet pamut, mikroszálas vagy akril;
 • A csúszásgátló matricáknak a fürdőszobába történő kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy az "érme hátoldalán", azaz nem csak az első rész fontos, hanem az alap is. A felület kiváló minőségű ragasztásához a bevonatot gumiból vagy latexből kell készíteni. Az utóbbi anyag drágább, és nem rosszabb a gumihoz képest, és ha a padlóra fektetik, nem szabad megsemmisíteni. A latex modellek fűtési rendszerrel is felszerelhetők, és nem félnek az írógépben történő mosástól;
 • A normál és különösen a gyermek csúszásgátló szőnyegének jó minőségű, megmunkált élekkel kell rendelkeznie. A kádban az éleknél való elhelyezéseknél a gumi nem maradhat a termelésben, mert a kicsi "nyugtalanság" le tudja vágni és még enni is, ami nagyon veszélyes az egészségre. A padlóra szerelhető padlószőnyegeknek feltétlenül gumírozott élekkel kell rendelkezniük, vagy erős szálakkal vagy szövetekkel kell varratolniuk.

megállapítások

Ha a fürdőkád, a zuhanyzó vagy a padló nedves állapotban nagyon csúszós, akkor felmerül a kérdés, hogyan kell a fürdőt csúszni, és szükség van arra, hogy a szeretteiket megvédjék a lehetséges sérüléstől, különösen akkor, ha kisgyerekek vagy idős emberek vannak a házban. Ebből a célból, és meg kell vásárolni csúszásgátló szőnyeg, de a fő célja mellett, ez egy eredeti tartozékká válik, amely kellemes légkört biztosít a szobában, szerencsére a modern modellek lehetővé teszik. Vásárlás előtt olvassa el az értékelést.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszőnyeget

A kényelem és a kényelem a fürdőszobában az egyik legfontosabb feladata minden hostessnek. Mindazonáltal mindenki tudja, hogy egy ilyen szobában van néhány jellemző és jellemző. Számos tényezőből áll. Például maga a fürdõ hideg, fedele, mint a padlóburkolat, csúszós. És ha figyelembe vesszük, hogy a felületen víz lesz, akkor az Ön vagy a gyermek veszélye veszélyes lehet. Ezeknek a kellemetlenségeknek a kiegyenlítése meglehetősen egyszerű lehet - a csúszásmentes szőnyeg megvásárlása a fürdőben.

Ez egy hatékony megoldás a problémára, ami olcsóbb lesz. De, milyen szőnyeg jobb a fürdőszoba vásárlására, milyen termékek léteznek? Találjuk meg a válaszokat ezekre a kérdésekre.

Típusú szőnyegek és azok célja

Sokan vegyesen érzik magukat, amikor hallják a fürdőkád kifejezést. Miért? Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez egy vászon, amelyet a padlóra használnak. Egy másik gondolat jut eszébe a szőnyeg a fürdőben. Még az áruházak eladói is megkérdezik, hogy milyen termékre van szüksége: a fürdőszobában vagy a fürdőkádban. A különbség elég nagy. Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy kétféle termék létezik, amelyeket a céljuk jellemez:

Milyen különbségek vannak közöttük? Ha a fürdőszobában lévő szőnyegről beszélünk, két fő funkciót lát el: védi a fürdő vagy a zuhany csúszós felületétől, biztonságosabbá teszi a mosási folyamatot, és védi a terméket a hidegtől. Ez a csúszásgátló szőnyeg szilikonból vagy gumiból készült. De más anyagokkal nem kell kísérletezni. Az a tény, hogy a fürdőszobában a szőnyeg folyamatosan kitett vizet. Ezenkívül nem szabad károsítani a fürdő zománcát. A fürdőszobában vagy zuhanyzóban lévő termékek kétféleképpen oszthatók meg: normál és csúszásgátló. Az utóbbiaknak apró szívófejek vannak, amelyek miatt nem csúszik fel a felületen, hanem határozottan rögzülnek a helyükön. Gyakran ezeket a szőnyegeket gyermekeknek használják.

Ha a szokásos fürdőmedencéről beszélünk, akkor minden sokkal könnyebb. Gyakorlatilag nincs korlátozás. Minden anyagból készült. Például:

Kényelmes tartózkodást biztosítanak a fürdőszobában. Egyes termékek hangsúlyozzák a gyönyörű belső teret.

Csúszásgátló fürdőszőnyeg

Ha gyermeke van, akkor egyszerűen nem teheti meg ezt a funkcionális tartozékot. Végtére is, mindenki tudja, hogy ezek az apróságok nem tudnak nyugodtan viselkedni az úszáskor. Ők akarnak futni, ugrani, mozogni. Az akrilkád vagy a zuhanyozás esetében azonban ezek a mozgások veszélyesek lehetnek. A csúszás esélye nagyon magas, mint a trauma. Mit mondhatok, még akkor is, ha a felnőttek csúszhatnak, csak egy csúszós felületre lépve. Ez meglehetősen mélységes lehet. Ezért van egy szilikon vagy gumi szőnyeg a fürdőszobában.

A termékek közötti különbség nemcsak anyaga, hanem megjelenése is. Mivel ezek a szőnyegek a gyermekek számára, a színtartományt választják számukra. A legtöbb termék élénk színekkel vagy rajzokkal rendelkezik fantasztikus karakterekkel. Ami az alakot illeti, nem csak banális kerek vagy téglalap alakú szőnyegek vannak. Ahhoz, hogy a gyerekek kellemesebbé tegyék a fürdőzést, a gyártók adják nekik halak, kagylók, béka és hasonlók alakját. Ami a felnőtteknek készült szőnyegeket illeti, azok stílusa korlátozottabb, a színek puhaak. Az alak és a méret szintén eltérő.

Annak érdekében, hogy a termék működjön, elegendő a készülék belsejébe helyezni, hogy a tapadókorongok alul legyenek rögzítve. Köszönjük nekik, hogy a termék nem fog mozogni a fürdés közben. A piacon a kiváló minőségű és többfunkciós termékek értékesítésében vezető pozíciót a Valiant fürdőszoba szőnyegek foglalják el. Beszélni fogunk róluk később.

Örülök, hogy a szőnyegek modelljei gyorsan fejlődnek. És ha egy egyszerű használó már nem meglepődik egy egyszerű szőnyeggel, akkor az új terméknek van egy hőmérséklete és más hasznos tulajdonsága. Ez lehetővé teszi a víz hőmérsékletének ellenőrzését az eljárások során, hogy ne károsíthassa a gyermeket.

Ha befejezte a zuhanyozás vagy a fürdést, vegye le a matricát a fürdőszobába, és öblítse le vízzel. Még mindig le kell akasztania, hogy teljesen megszáradjon. És miért nem hagyja ott ott anélkül, hogy extra munkát végezne? Az a helyzet, hogy a termék szennyeződést és szappanos vizet gyűjt össze. Ez öntő- és higiénikus fürdőfelületet eredményez.

Mit kell figyelembe venni a vásárláskor?

A termékek kiválasztásának komplikációja az, hogy a tartomány meglehetősen nagy, mint a gyártók, akik eladják őket. Ezért a választás kérdése nagyon releváns. Ez vonatkozik az árra, az anyagra, az alakra, a minőségre, a méretre, a megjelenésre és a gyártóra. Mindezt figyelembe kell venni. Annak érdekében, hogy a vásárlás sikeres legyen, meg kell fontolnia néhány árnyalatot:

 1. Az értékesítés alatt vannak mini fürdő szőnyegek, amelyek elég kicsiek, kényelmesek, és fontosabbak, olcsóak. Azonban, ha védeni kívánja magát a fürdés során, azt javasoljuk, hogy olyan szőnyegeket vásároljon, amelyek teljesen lefedik a fürdőszobát vagy a zuhanyzót. Ezután a leesés valószínűsége minimális lesz. Ez a csúszásgátló matrac egy kicsit drágább, de megbízhatóbb.
 2. Ha fürdőszőnyeget is szeretne vásárolni, akkor ki kell választania egy anyagot. Két lehetőség közül választhat: nappali vagy anélkül. Shaggy kellemes lesz és meleg lesz a lábad. De nem ellenállnak a nedvességnek, ezért óvatosnak kell lenned velük. De a gumi vagy a szilikon nedves lehet.
 3. Figyelmet kell fordítani nem csak a szőnyeg elejére, hanem annak alapjára is. Ha nem jó minőségű, ne lepődj meg róla, hogy a szőnyeg csúszik. Valójában egy ilyen csúszásgátló szőnyeg nem fog teljesíteni a fő funkcióját. Az alapnak gumi vagy latex kell.
 4. Vásárlás előtt ellenőrizze a termék széleit. Nem lehetnek hibásak. Az élnek sima és gumi darabok nélkül kell maradnia a termeléstől. Volt olyan eset, amikor a gyerekek elszakították ezt a gumit és ettek.
 5. Annak érdekében, hogy a gyerekek kellemesebbek legyenek úszni, speciális gyermekszőnyegeket vásárolhat, amelyeket fényességük, méretük és megjelenésük különböztet meg. A gyerekek különösen olyanokat kedvelnek, mint állatok vagy más dolgok.
 6. A termék ára nem szabad felfújni. De olcsó áruk nem érdemes megtenni. Káros hatással lehet az egészségre. Jobb, ha többet fizetnek, de minőségi matracot kapnak.

Különös figyelmet kell fordítani az adott termék gyártójára. Vegye figyelembe a véleményeket, a vállalat történetét és hírnevét. Egy ilyen cég a piacon Valiant. A nagyméretű szőnyegeket hatalmas választékban értékesítik, és sok fogyasztót nyertek.

Kiváló fürdőkád

Ez a termék nem csak a kiváló minőségű és színes fürdőszőnyegekkel és mini fürdő szőnyegekkel, hanem az árával is kedveskedik. Mindenki megengedheti magának a Valiant fürdőszőnyegeket. Ha apró termékekről beszélünk, akkor az ára alacsony, kezdve 30 rubel. Egyértelmű, hogy egy termék nem képes. Meg kell vásárolnunk néhányat, hogy megvédjük a gyermek fürdőjét. Ezenkívül a termékeket dekoratív célokra is használják. Nézd meg a fotókat, hogy lássam, hogyan lehet őket elhelyezni a fürdőszobában.

A termékek szilárdan rögzítenek minden sima felületen, és ott tartják őket szívócsészékkel. Ezért nem csak a fürdőszobában, hanem a padló- vagy falburkolatokban is rögzíthetők. A csúszásgátló szőnyegek vinylek, és nem veszélyesek a csecsemők egészségére. A csomagolásból eltávolítva, a bírálatok alapján különleges szagot talál. Azonban ne félj, a gyártók azt állítják, hogy ez a szag antibakteriális bevonatot bocsát ki. Ezért a Valiant fürdőszőnyegek biztonságban vannak, és nincsenek hatással a babákra. Ellenkezőleg, eljárásai sokkal érdekesebbé és informatívabbá válnak. És a folyamat során kevesebb probléma merül fel.

Összefoglaljuk

Ha fáradt ahhoz, hogy folyamatosan féljen az egészségéért, ha gyermeke van, vagy ha csak valami újat szeretne felfrissíteni a fürdővel, akkor csak csúszásmentes szőnyeg lesz. Ezzel a fürdővel kapcsolatos eljárások nem okoznak kellemetlenségeket, nem csúsznak el és nem állnak hideg felületen. És ami a legfontosabb, a gyerekek nagyon boldogok lesznek egy ilyen olcsó, de hatékony és hasznos felszereléssel a fürdőszobában. Ezt a cikket csak meg kell fontolnia, el kell döntenie a szőnyeg megjelenését és egyéb paramétereit, és bátran kell futnia a boltba, hogy megvásárolja ezt a terméket.

Rázkódásgátló szőnyegek: Specs and Specs

A csúszásgátló szőnyeg nagyon hasznos tartozék. Ezzel könnyedén átalakíthatja a szoba megjelenését, kényelmesebbé és gyönyörűvé teheti. De különösen fontos, hogy a pad biztosítja a biztonságot. A fürdőszoba padlója gyakran nedves, így csúszik rá, és megsérül. Ha még nem vásárolt csúszásgátló szőnyeget, akkor meg kell tennie. És annak érdekében, hogy megkönnyítse a választást, ismernie kell magát az ilyen termék jellemzőivel és típusával.

faj

Ma a csúszásmentes padlószőnyegek óriási választékát kínálják az üzletekben.

Ezek a következő főbb kategóriákra oszthatók:

 • a padlóhoz - amelyet a padlón kell elhelyezni a fürdő bármely részében;
 • fürdő - a fürdő vagy a zuhany fenekének lefedéséhez szükséges.

A szőnyeg biztonságot nyújt, komfortot és kényelmet biztosít, valamint kompenzálja a padlófűtés hiányát. Az utolsó tényező azért fontos, mert gyakran a fürdőszobák csempei nagyon hidegek. Ez különösen fontos a gyermekek és az idősek számára.

anyagok

Attól függően, hogy milyen célra szánták a szőnyeget, a gyártás anyaga eltérő. Tehát a fürdőtermék alját lefedni több anyagból lehet készíteni.

 • Gumi. A modern gumi szőnyegek számos előnnyel rendelkeznek. Teljesen higiénikusak, mivel a speciális impregnálás kizárja a baktériumok és mikrobák képződését. A kellemetlen szag sem különös az ilyen termékeknél. Ezen kívül hihetetlenül könnyű mosni és kiszáradni. És a fő feladattal - a biztonsággal, jól csinálják.
 • Szilikon. Jellemzői szerint egy ilyen szőnyeg úgy néz ki, mint egy gumi. Azonban a latex a leggyakrabban gyermekszőnyegek létrehozására szolgál. Az anyag nem jelent egészségkárosodást. És vonzónak tartja a gyerekeket. By the way, ma a gyártók kínálnak vásárlók kombinált változatát egy szőnyeg latex és szövet. Az ilyen termék a két anyag jellemzőit ötvözi, így még praktikusabb választás.

A padlóra helyezett szőnyegek több típusból állnak.

 • Cotton. Ez egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik értékelik az összes természetes. A pamuttermékek nem okoznak allergiát és még a nagyon fiatal gyermekek számára is biztonságban vannak. Egy ilyen szőnyeggel a tér nagyon hangulatosnak tűnik.
 • Akril. Ezt az anyagot gyakran használják szőnyegek gyártásához is. Az akril tartósabb, mint a pamut. Ezenkívül a termékeket gazdag színtartomány jellemzi, mivel az anyag könnyen feldolgozható, így könnyen kiválaszthat egy olyan terméket, amely tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba belsejébe.
 • Mikroszálas. Talán ez a legpraktikusabb lehetőség az összes textilszőnyegre. A mikroszálas azonnal képes nedvességet felszívni, míg az anyag gyorsan szárad. A modern termékeket speciális gombaellenes készítménnyel impregnálják, ezért ne aggódjon abból a tényből, hogy a terméket a felesleges nedvesség hatására borítja.
 • Wood. Ma, amikor minden természetes visszaáll a belső divatba, a fából készült kiegészítők nagyon hasznosak lesznek. Rendkívül praktikusak, míg a természetes fa mindig megfelelő a belső térben.
 • Bamboo. Ez az opció kiváló nedvességelnyelő tulajdonságokkal rendelkezik, valamint képes teljesen szárazon rövid idő alatt. Az anyagból készült szőnyeg másfélszer nagyobb nedvességet képes felszívni, mint egy hasonló pamuttermék. Az anyag felülete nem csúszik, és még a bambusz kis súlya is van. Csak egy hátrány - ez a termék viszonylag magas költsége.
 • Polisztirol hab, PVC. Ez az anyagkategória is praktikus. A sztirol hab azonnal megszárad, nem veszi fel a vizet, meggátolja a nedves padló felületének csúszását. Azonban a szőnyeg nem fog hosszú ideig szolgálni és gyorsan elhasználódik. De a költségvetés értéke miatt a szőnyeg cseréje nem okoz veszteségeket. Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen szőnyeg könnyen beállítható bármely méretű és méretű helyiséghez. Nincs szükség speciális képességekre, csak néhány perc szabadidőre és ollóra.

Ez nem egy teljes listát azokról az anyagokról, amelyeket a fürdőszobában padlószőnyegek készítésére használnak. Vannak olyan borporból készült termékek is, amelyek eredetiek és gyönyörűek, vagy valódi kavicsból, mesterséges mohából vagy fűből készültek. És kiegészítők is készíthetők a saját kezével. Hatékonyan nézze meg a lehetőségeket, kézzel horgolt vagy varrva a szövetből. A termék formája klasszikus és aszimmetrikus lehet.

Hogyan válasszunk?

Annak érdekében, hogy ne csalódjék a vásárlás során, ellenőrizni kell az árut számos fontos paraméter betartása érdekében. A jó minőségű fürdő szőnyegnek többféle tulajdonsággal kell rendelkeznie.

 • Nedvességálló. Ez a minőség nehezen túlbecsülhető, mert a fürdőszoba nedvességtartalma nagyon magas. Ha ez a szőnyeg naponta vízzel van kitéve. Ha az elkészített anyagok gyenge minőségűek, akkor a termék gyorsan felhasználhatatlanná válik.
 • Praktikus. A modern élet ritmusa nem teszi lehetővé a háziasszonyoknak, hogy sok időt töltsenek a tisztítás és a dolgok ápolása érdekében. Ezért kell a szőnyeget könnyen tisztítani a porból és a piszokból anélkül, hogy egyszerre felhalmozódna.
 • Higiénikus. Mindenképpen ellenőrizze a termék tulajdonságait. Ne hagyja, hogy a szőnyeganyagok hozzájáruljanak a gomba vagy penész felhalmozódásához, valamint a káros mikroorganizmusok terjedéséhez.

Hogyan válasszunk csúszásmentes fürdőtálat

Szobában gyakran használják a fürdőszobát több irányba egyszerre: vízhigiéniai és kozmetikai eljárásokhoz, mosáshoz, vagy olyan helyen, ahol sok háztartási és háztartási cikk kerül tárolásra. Ennek ellenére fő célja az, hogy minden lakó számára lehetővé tegyék a fürdést vagy a zuhanyzást, és kívánatos, hogy ez az eljárás ne csak kellemes, hanem biztonságos is legyen.

Sok esetben ebben az esetben a beépített vízvezetékektől függenek, de a kis kiegészítők a fürdőszobai kiegészítők formájában (kefék, törülközők, szappantartályok és zuhanyfüggönyök stb.) Szintén jelentősen megváltoztathatják a szoba megjelenését. A közelmúltban olyan tárgy, mint csúszásmentes matrac, amely biztonságot nyújt a fürdőzés során, ugyanakkor díszíti a szobát, egyre népszerűbbé vált.

Tapadókorong a fürdőkád felszereléséhez

Miért van szükségem csúszásgátló matracra a fürdőszobában?

"Anélkül csináltunk vele egyet - és minden rendben volt, pénz pazarlása" - mondja sokan az idősebb generációnak. Meg kell azonban jegyezni, hogy a modern fürdési feltételek alapvetően különböznek a három vagy négy évtizeddel ezelőtti gyakorlattól. És akkor is, ha a csecsemő mosogatója túl csúszósnak bizonyult - egy rongyot helyeztek el vagy éppen az alján feltűntek. Idővel ez az anyag gumipárnává alakult (persze sokan még mindig emlékeznek rájuk gyermek- vagy egészségügyi intézményekben). És ma, fürdés közben, a modern anyagokból készült baba fürdőszőnyeg fürdés közben biztonságot nyújt.

Azonban a speciális szőnyeg tényleges megszerzése nemcsak a gyermekes családok számára szól. A csúszásgátló fürdőszoba szőnyeg segít a felnőtteknek és az időseknek, hogy megvédjék magukat a háztartási sérülésekről a nedves felületeken.

Természetesen az ízlésesen kiválasztott csúszásgátló szőnyeg segíteni fog a belső tér általános elképzelésének: a szín, a textúra vagy az alak.

Hogyan működik a csúszásgátló szőnyeg?

Általában a szőnyegeket kétféleképpen osztják szét:

 1. csúszásgátló fürdõszőnyeg, amelyet a fürdõben vagy a zuhany padlóján helyeznek el;
 2. csúszásmentes fürdõszőnyeg, mely a nedvesség felszívására szolgál, amint egy olyan embert kap, aki kilépett a fürdõszobából vagy a zuhanyzóból.

Az első típusú padlószőnyegek gyakran szilikonból vagy lágygumiból készülnek, és a hátlapon szopogatók. Ez a design nem teszi lehetővé, hogy úszás közben mozogjon, még akkor is, ha a gyerek nagyon aktív.

Ezenkívül a gyártó gyakran készít gumiburkolatot egy barázdált vagy domború felületű zuhanytálcára, így a vízkezelési eljárás során a láb lábánál, megelőző masszázs végrehajtásával jár. Az ilyen megelőzés elősegíti az immunrendszer erősítését, erősíti a perifériás keringést, segít egy pihentető nap után lazítani.

Hogyan válasszuk ki a gyermek csúszásgátló szőnyeget

A szülők tudják, hogy a fürdőzés során rendkívül ritka a gyerekek számára a nyugalom. Leggyakrabban a fürdő mélyén mozognak, próbálnak ugrani, vagy akár futni a vízben.

Világos, szokatlan szőnyeg állat vagy mesebeli hős formájában, amely képzeletét fejleszteni fogja, miközben a gyermek a vízben fröcsköl.

A választás során figyelembe kell venni, hogy a minőségi gyermekfürdőkádnak meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 1. A fürdő legfelső részét le kell fednie.
 2. A legjobb modelleknek van egy latex alapja, bár általában drágábbak. Az ilyen szőnyegek lehetőséget biztosítanak a gépmosásra, ami megkönnyíti a gondoskodást.
 3. A baba fürdő szőnyegének éleit jól kell kezelni, és nem lehetnek szabálytalanságok vagy "extra" darabok. Elvégre a gyerekek le tudják vágni és lenyelni az ilyen részeket, és rendkívül nehéz ezt nyomon követni.

Nagyon fontos, hogy a higiéniai eljárások befejezése után mindenképpen kövesse az összes üzembe helyezésre vonatkozó ajánlást, mielőtt a mosási eljárást elvégezné, és gondoskodik róla. Ezért csúszásgátló matracot kell csatlakoztatnia, mielőtt a fürdőbe öntene vizet. Ugyanakkor a maradék nedvességet alulról egy szalvéta eltávolítja, hogy a tapadókorongok jól rögzítve legyenek. Fürdés után a szőnyeg felszínét minden oldalról jól le kell öblíteni, hogy szappanos és egyéb szennyeződéseket eltávolítson és szárazra tegye. Nagyon fontos gondoskodni arról, hogy a szőnyegre ne legyen szerszám. Ha ez megtörténik - a szőnyeget azonnal cserélni kell, mert a penész kárt okozhat a gyermek testén.

A csúszásmentes matrac kiválasztása felnőtteknek

Mindenekelőtt azt kell mondani, hogy egy ilyen fürdőszőnyeg (vagy zuhany) csak a formája és a visszafogottabb színtartomány között különbözik a gyermekétől. Ha kétségei merülnek fel arról, hogy melyik árnyék illik a szobába, akkor jobb, ha átlátszó szilikon modelleket választanak. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy az idősek számára előnyösebb a gumi fürdőzőszőnyeg, mivel kissé kevésbé csúszós, mint a szilikon megfelelője.

Ki kell választanom egy masszázs hatású matracot - mindenkinek magának kell döntenie. Rendszerint a megkönnyebbüléses modelleket választják a zuhanykabin alján történő elhelyezésekhez, és simábbá teszik a fürdőzést.

Ha ki kell választania egy szőnyeget, hogy a padlóra helyezze a fürdőszobát - akkor a legjobb, ha a saját preferenciáira összpontosít. Végtére is sokféle változata létezik ilyen típusú alommodelleknek, és ezek közül melyik illik bele egy adott fürdőszobába - ez csak a tulajdonosok számára nyilvánvaló.

Például a pamutból készült szőnyegek gumírozott vagy szilikon alapon kellemesek lesznek az érintésre, mint egy mikroszálas szöveten alapuló anyag. És az egzotikus illeszkedést kedvelő szerelmeseinek, mint a rattan vagy a bambusz szőnyeg. Ismeretes, hogy a bambusz abszorpciója sokkal nagyobb, mint a jól ismert pamut. Tehát ne félj kísérletezni.

Ezeket a modelleket speciális antiszeptikus vegyületekkel kezelik, amelyek csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez nem csak kellemes, hanem biztonságosan is állhat az ilyen szőnyeg után úszás után: ebben az esetben szinte lehetetlen csúszni és megsérülni.

Az utóbbi időben a PVC-ből készült fürdőszobai szőnyeg jelentős népszerűségnek örvend. Ezt az anyagot tekercsekben értékesítik, így mindig van lehetősége arra, hogy szükség esetén egy darabot vásároljon. Ezenkívül ez az anyag könnyen levágható, így nagyon könnyű fogalmazni. Fontos megérteni, hogy a habos PVC sötétedhet az idő múlásával, így rendszeres időközönként egy újat kell kicserélni. Ennek az anyagnak az alacsony ára miatt azonban a csere nem fogja jelentősen befolyásolni a családi költségvetést.

Ebben az esetben a fürdőszobai matrac általános követelményei sokkal egyszerűbbek, mint a gyermekmodellek kiválasztásakor. Szóval, válasszon egy szőnyeget, bízz az érzéseidben. A minőségi modellek gélből és illatanyagból készülnek. Ezért nincs kifejezett szaguk. Ha a szőnyeg szagú, friss gumi változatának kezébe esett - jobb megtagadni, mert az ilyen kiegészítők minősége nagyon kétséges.

Milyen más lehetőségek vannak a szőnyegek számára?

Ha a fürdőszobában van egy mosógép, ami zajt okoz vagy mozog a csempe sima felületén, érdemes megnézni a gumi rezgéscsillapító szőnyegeket.

Elég, hogy egy mosógépet egy ilyen szőnyegre telepítsenek, hogy lágy, rugalmas és hullámos szerkezete lágyítsa a rezgést, és megóvja a gépet a csúszástól. Ez a módszer nem csak a padlóburkolatot takarítja meg, hanem jelentősen csökkenti a készülék által a működés során keletkező zajszintet.

Ha nem szeretné megvásárolni a padlószőnyeg egy kész változatát a fürdőszobában, akkor mindig készíthet magának. Ilyen lehet egy gumi alapú szőnyeg, folyó- vagy tengeri kavicsokkal. A csiszolt kerek kavicsok tökéletesen illeszkednek a belső térbe tengerészeti stílusban, és a természetes kavicsos strand mezítlábas érezte magát télen is fel fogja emelni.

Egy ilyen szőnyeg készítéséhez gumialapot kell készíteni (lehet, hogy egy darab linóleum, de egy tucat lyukba kell vágnia, hogy később a víz leereszkedjen a padlóra), egy pár cső univerzális ragasztó (és még jobb - szilikon tömítőanyag az akváriumok számára), elegendő az alap lefedéséhez. Ugyanakkor a kövek nem simaak, hanem kissé durvaak, ezért a nedvesítés után a szőnyeg nem lesz csúszós.

A kövek ragasztásának megkezdése előtt alaposan mossuk szappannal és szárítsuk. Ha azt tervezi, hogy a kőzeteket mintát formázza - akkor a vázlatot előzetesen ki kell gondolni, és a minta körvonalait az alapra kell helyezni. Azonban egy egyszerű kaotikus elrendezés a különböző méretű pelletekre a szőnyegen nem kevésbé érdekesnek tűnik: mintha egy tengerpart a parton megjelent volna a fürdőszobában.

Kezdetben tanácsos egy mûanyag burkolatot elhelyezni a jövõ matrac alatt. Ezzel megtakaríthatja a további takarítást a munka után.

Mielőtt elkezdené ragasztani a köveket, azokat az alap felületén kell elhelyezni. Úgy kell elhelyezni, hogy nagy kövek legyenek az alapon elhelyezett lyukak felett, és kisebb kövek helyezhetők el. Ne féljen a kavics kövek eltolására és cseréjére néhány helyen. Miután minden kövek le vannak állítva, és elhelyezése harmonikusnak tűnik - folytathatja a ragasztást. A kőzeteket egyenként kell bevinni, és ragasztóval megkenve visszaküldeni a helyre, szorosan nyomva és tartva három-négy másodpercig. Tehát mindegyik előzetesen megkötött kört meg kell tennie. Ezután a szőnyeg legalább egy napig kiszárad. Ez idő alatt jobb, ha egyedül hagyja, mozgás vagy mozgás nélkül. Amint a megadott idő eltelik - elkezdheti használni.

Egy ilyen szőnyegre szép lesz mezítláb, különösen, ha a fürdőszobában fűtött padló található, és a kövek is felmelegednek az alapjal.

Csúszásgátló szőnyegek

A BelvedoR online áruház megrendelheti és megvásárolhatja a csúszásgátló szőnyegeket.

 • Széles katalógus.
 • Alacsony árak.
 • Szállítás Moszkvában, Moszkva régióban és Oroszország más régióiban.
 • Pickup.
 • Minőségbiztosítás.
 • Szakképzett szakértői vélemény a terméken.
 • Rendszeres promóciók és értékesítés.

érdekes alternatívák:

Gyermek fürdő szőnyeg

Külön fürdőszobákra van szükség, nemcsak a felnőttek számára, hanem a gyermekek számára is. A gyerekeknek kényelmesen és biztonságosan kell fürödniük, mivel a csúszós felületek miatt a fürdőben gyakoriak a sérülések. Annak érdekében, hogy maximálisan megvédje a gyermekét a leeséstől és hogy a gyermek fürdőzésének érdekes és kényelmes legyen, meg kell vásárolnia egy baba szőnyeget a fürdőszobában.

Jellemzők és előnyök

A gyermekek számára készült szőnyegek több előnnyel rendelkeznek a hagyományos termékeknél:

 • csúszásgátló szőnyegek hozzájárulnak a kényelemhez úszás közben;
 • puha tapadókorongok biztosítják a termék megbízható rögzítését a fürdőszobába, megakadályozva a csúszást;
 • különleges bevonat miatt a gyermek teste nem csúszik a felületen;
 • a megkönnyebbülés a masszázs funkcióért felelős, ami javítja a baba vérkeringését;
 • a szőnyeg mérete lehetővé teszi bármilyen méretű fürdőszobában, zuhanykabinban és egy kis medencében történő használatát;
 • a gumitermékek természetes és környezetbarát anyagokból készülnek;
 • Ezek a szőnyegek a minőség és a biztonság minden követelményének megfelelően készülnek.

Számos gyermektáskát kínálnak, amelyek több funkciót is ellátnak.

Például a gumikészítmények két irányban működtethetők:

 • a padlón tartózkodva csúszásgátló hatást fejt ki a vízkezelést követően;
 • egy speciális fürdőzőszőnyeg, amelyet maga a fürdőszobában használnak.

A második esetben a kis szőnyegek többféle típusra oszthatók:

 • masszázs termékek. A felszínen speciális dudorok vannak, amelyek miatt a lábak masszírozottak. A masszázs mellett ez a szőnyeg csúszásmentes felülettel rendelkezik, ami szintén hozzájárul a biztonság fokozásához;
 • Csúszásgátló. Ezeket a termékeket a szopókákon a fürdőszobához rögzítik, ezzel biztosítva a csúszás elleni védelmet.

Vannak fűtött szőnyegek, amelyek nem csak kényelmes körülmények között teremtik meg a baba lábát, hanem melegítik a szobát.

Vannak olyan mini-szőnyegek is, amelyek mind a fal falaira, mind az aljára rögzíthetők.

anyagok

A gyermekszőnyegek változhatnak az anyagban, ahonnan a terméket gyártják. Az Ön preferenciái és lehetőségei alapján választhatja ki Önnek a legmegfelelőbb lehetőséget.

Ezek a szőnyegek alacsony áron, rövid élettartam mellett. Azonban a rövid élettartam ebben az esetben nem fontos, mert néhány év múlva a baba növekedni fog, és nagyobb szőnyegre van szüksége. Néhány terméknek van egy fóliája, ami javítja a termékminőséget.

A szőnyeg előnye:

 • nedvességállóság;
 • tartós hőmérséklet-szabályozás a fürdőszobában;
 • a szőnyeg nem hajlamos a fakulásra;
 • Különféle mintázatok vannak a tervezésben.

gumi

Az ilyen gumikészítmények kiváló csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. A megbízhatóság érdekében vannak szopókák a szőnyegeken. Az anyag felülete puha, a szőnyeg gyorsan felmelegszik a vízben.

Szilikon

Az ezen anyagból készült termékeket csúszásgátló hatás jellemzi. A fürdő aljára történő felszereléshez a szőnyegen speciális szopók vannak. A színes design miatt az ilyen termékek népszerűek a vásárlók körében.

Színes megoldások

A gyermek fürdőszőnyegeket mindig megkülönböztetik a világos és világos minták híres rajzfigurákkal és állatokkal. A gyártók széles választékot kínálnak a termékeknek, amelyek miatt nehéz választani.

Megállíthatod a választást a fényes változatban, ahol rajzfilmfigurákat ábrázol. Ez a cselekvés hozzájárul ahhoz, hogy gyermeke szereti a vízkezelést. Ha úgy dönt, hogy a szőnyeg színe nehéz, szerezzen pár különböző szőnyeget, amelyek minden nap megváltoztatják a fürdőszoba hangulatát.

Hogyan válasszunk

Annak érdekében, hogy válasszon egy szőnyeget a gyermeknek, néhány szabályra kell támaszkodnia:

 • Először is el kell döntenie, hogy milyen anyagból kell választani a gyermekmedence. Válasszon kiváló minőségű alkatrészekből készült termékeket.
 • Az olyan mutatók, mint a környezetbarát, a toxikus, a szagok és a festék ellenállása, jelentős szerepet játszanak a vásárlás során.
 • A legjobb választás szőnyegek gumival és szilikon bevonattal.
 • Ha gyermeke kevesebb, mint három éves, zárja be a szöveges szálakkal rendelkező opciókat.
 • A szőnyegnek puha felületűnek kell lennie. Ez a tulajdonság hozzájárul ahhoz, hogy a baba fürdés lenyűgöző tevékenységgé vált.
 • Ügyeljen a termék méretére. Ha újszülöttre szőnyeget választasz, ez a lehetőség egy felnőtt gyermek számára kicsi lesz, mivel a termék mérete kis fürdetésre készült.
 • Vannak olyan szőnyegek, amelyek hőre lágyulnak, és színüket megváltoztatják, ha a vízhőmérséklet a kívánt jel fölé emelkedik.

Legjobb márkák felülvizsgálata

A gyermek fürdő szőnyegeket számos márka gyártja. Azonban a vezető pozíciókat több márka hozza meg, amelyek nyerték ügyfeleik bizalmát, köszönhetően a kiváló minőségű termékeknek.

A "Roxy-kids" gyermek padlószőnyegének magas biztonsági rekordja van. A termék biztonságosan van rögzítve tapadókorongokkal a fürdő felületéhez, és a domborított felület masszírozza a baba lábát. Minden termék természetes gumiból készült és megfelel minden biztonsági előírásnak. A padlószőnyegeket nem csak a fürdőszobában, hanem a zuhany alatt is elhelyezheti.

A "Valiant" gyermekszőnyegek gyártására szakosodott márka ügyfeleinek mini- szőnyegeket kínál, megismételve az állatok és növények sziluettjeit. A színes színek vonzzák a gyermek figyelmét, és a fürdőzési folyamatot érdekes időtöltéssé alakítják.

A Valiant termékeknek van tapadókorongja és emelt felülete is. A vízkezelés során a baba eltávolíthatja a szőnyeget, és másutt rögzítheti, ami általában örömmel történik.

PVC termékeket gyártanak, amelyek antibakteriális összetevőket tartalmaznak, amelyek ellenállnak a penész megjelenésének.

Egy másik márka az IKEA. Ő kínál ügyfeleinek szőnyegeket gyerekeknek krokodilok formájában. A modelleknek hátsó részén tapadókorongok vannak, amelyek nem engedik az anyag csúszását még az akrilfürdő alján sem.

A jól ismert "BabyOno" gyártó rugalmas gumiból készült fürdőzőszőnyeget kínál. A lapos tüskéknek köszönhetően csúszásgátló hatás jön létre, és a színes hangok minden gyerek számára mosolyognak.

Vélemények

Sok szülő a pozitív megjegyzéseket hagyja a Valiant termékekről, rámutatva az anyag kiváló minőségére, a szagok hiányára és a színek fényességére. A vásárlók szeretik a gyermekeiket, hogy lelkesen játszanak a szőnyegekkel, miközben az állati figurákat tanulmányozzák.

A Roxy-gyerekek gyermekszőnyegének legtöbb vásárlója ajánlotta ezt a terméket ismerősöknek, mert a termék nagy megbízhatósággal rendelkezik. A szopók nem teszik lehetővé a szőnyeg számára, hogy "utazhasson" a fürdőszobában és megakadályozza a csúszást. Néhány szülő "Roxy-gyerekeket" szerez be, miután gyermekük fürödni vagy fürdőfülkéből nő ki a körből, mivel a szőnyeg teljes mértékben ellene van a hozzá rendelt feladatokhoz.

A baba fürdő szőnyegek nem csak védelmet nyújtanak a csúszás ellen, hanem elfoglalják a gyermek figyelmét. A gyártók által kínált élénk színek és érdekes formák nem csak a gyermekek, hanem a szülők körében is megnövelik a hangulatot.

Érdekes megoldások a belsőépítészetben

Sok szülő szeretné kiválasztani a szőnyeget a fürdőszobában, ami a szoba teljes belső részével lenne összekötve.

A szakértők azt javasolják, hogy olyan szabályokat használjunk, amelyek segítenek a helyiség jó ízlésének és stílusának hangsúlyozásában:

 • Ha a fürdőszoba kicsi, válassza a dinamikus képpel ellátott szőnyegeket. Például rombuszokkal vagy cikcakkokkal. Ebben az esetben a szoba pozitív és vizuálisan bővíti a teret;
 • szűk helyiségben egy szőnyeg vízszintes csíkkal, amely vizuálisan kiterjeszti a szobát, nagyszerűnek fog tűnni;
 • a világos tartozék miatt elrejti az elrendezés hibáit;
 • Ne féljen a kontraszttól, mert a szőnyeg, amely más színű a padlóról, látványos bútor.

Amikor gyermekének szőnyeget választanak, először is a baba érdeklődésére kell támaszkodnia, hogy ne csak elegáns belső teret hozzon létre, hanem pozitív érzelmeket is okozzon a gyermekeben.