Legfontosabb > Tervezés

Gyönyörű és praktikus szőnyeg készítése a borospoharakból a fürdőszobába

Kézzel vált mainstream a tervezők és a hétköznapi polgárok számára. Az emberek többé nem lepődnek meg a fürdőszobában elhelyezett kiváló minőségű szőnyegek, ezért saját kezükben dolgoznak.

A tárgy szőnyege

Különböző anyagokat használhat: régi pólók, pólók, műanyag zacskók és még borosapkák. Az utóbbiról, és ebben a cikkben tárgyalja.

A korona szőnyegek előnyei

A borosapkák ugyanabból az anyagból készülnek - parafa. A cork egy parafa tölgy morzsából nyert fa anyag, amely komplex technológiát alkalmaz, amely nem igényel fa felhasználását. Egy fáról többször is vegye fel a kérget, de most nem arról szól.

Sok borkapcsot kell felhalmozni ahhoz, hogy elfogadható méretű szőnyeget készítsünk.

Figyelem! A borárkok mentése a használat reményében nem szükséges. Egyszerűen megtalálhatja a szaküzleteket és vásárolhat új forgalmi dugókat. Könnyebb, gyorsabb és olcsóbb, mint a nagy mennyiségű alkohol vásárlása.

Mivel a borosak tölgyfából készülnek, a szőnyeg kézzel készített, nem szabványos anyagból készült alábbi előnyeit jegyzik meg:

 • környezetbarát. Nincs toxikus anyag, egészségre ártalmas. Ezt az anyagot nem használják lezárásként a borosüvegekhez, ha az is okozhatják a legkisebb kárt az italt. A bor az évek során jobbá válik, így biztonságosan megítélheti, hogy az eltömődés fenntartja a minőséget az egész életciklus során.
 • kellemes tapintási érzés. Séta a padlón a bor eltömődések rendkívül szép. Nem okoznak bőrirritációt, ne karcolják.
A lábakra kellemes padló védi a csúszós csempe véletlen cseppjeit

 • csúszásgátló felület. Kihúzva a kádból vagy zuhanyozásból, lépjen a padlóra, és megbízható fogást biztosít. A véletlenszerű esések és sérülések megakadályozhatók.
 • hipoallergén. Bár természetes, de nem jelent veszélyt az allergiára.
 • nedvességállóság. A tölgyfát az egyik leginkább ellenálló nedvességre jellemzi, így biztonságosan elhelyezheti a lakás legtávolabbi helyeit.
 • antiszeptikus szerkezet, amely nem vonzza a hibákat, nem válik kedvező környezetbe a gombák és a penész reprodukálására és terjedésére;
 • hőkibocsátás Kényelmesen haladhat a forgalmi dugók padlóján, mert jó hőelvezetéssel rendelkezik.

Ezeknek a szőnyegeknek szinte nincs hibája. Az egyetlen hátránya, hogy talál egy szaküzletet vásárolni ott. Természetesen felhalmozódni, nemes italt fogyasztva rendkívül nehéz. Néhány száz palackot vesz igénybe egy tisztességes méretű szőnyeg készítéséhez.

Szokatlan padlóburkolat

Hogyan készítsünk egy szőnyegt a borból készült palack dugókról?

Ahhoz, hogy a saját kezét egy gyönyörű és praktikus padlóburkolat a boros dugók, akkor kell készletezni a következő eszközöket.

Készítsen ragasztót és gumi alapot

 • A kés.
 • Emery vagy csiszolópapír.
 • Ragasztó (könnyebb használni a fegyvert).
 • A gumi alapja.

Az új szőnyeg alapjául használja a régi gumi padlót.

A szőnyeget kétféleképpen készítheted:

 • vágj hosszirányú dugókat;
 • ragasztó függőlegesen.

Érdemes megfontolni, hogy hogyan készítsünk új padlót, és más módon.

Gazdaságosabb módon

Ha egy előzetesen elkészített anyagot félre vágtál, egy nagyobb területet lefedhet egyetlen dugóval, mint ha függőlegesen teszed.

Ha 2 cm átmérőjű és 3 cm hosszúságú eltömődést használ, akkor ha félig levágja a felületet 60x40 cm méretűre, akkor pontosan 100 darabot kell használni.

Előnyös a ragasztás vízszintesen, mert a bor márkák felirata látható.

A számítások elvégzése után az anyagot megvásárolni vagy összeállítani, a beszerzést végezni. Az eljárás a következő:

 • Határozottan vágja el a borok elzáródását. Ugyanakkor készítsen vágást a tengely mentén úgy, hogy a bevonat sima felületű legyen.
Könnyen vágható papírszalaggal
 • A vágott darabokat csiszolópapírral kezeljük.
 • Ha a borospoharakat az "egész világ" gyűjtötte össze, akkor különböző hosszúságúak, ez könnyen korrigálható. Számítsd ki a minimális azonos méretű méretet.
 • Ezután az üres helyek alapján állapítják meg, hogyan kell tájékozódni. A különböző palackokból álló modellek eltérő árnyalatúak, mert a sorrend fontos.
 • Ezután távolítsa el a munkadarabot az alapról és kezdjen el ragasztani. Ugyanakkor javasoljuk, hogy a vonal homályosságának megfigyelése során keresse meg a kerületet.

Figyelem! Ha egy régi gumi szőnyeget használnak alapként, alaposan zsírtalanítsák, előzetesen mossák le és szárítsák meg.

 • Tegye az alapot egy sima felületre, és ragasszon egy kis részt egy pár üres helyre. Mindegyik szelet erőteljesen megnyomva biztosítja a tapadást.
 • Az üres hely és tájolás eltérhet. Javasoljuk az átfedés irányát. Ez biztosítja a bevonat jobb tapadását és integritását.

Miután elkészült a szőnyeg, nyissa ki a matt lakk réteget. A lakk száradása után felhasználható.

Függőleges tájolás

Ha vízszintes elhelyezésekor ügyelni kell arra, hogy a borosüvegek eltömődésének felét lefedjék, majd függőleges tájolással szabványos formában helyezkednek el. Ha vágja, pénzt takaríthat meg, és így nagy méretű padlózatot készíthet, és ha elhagyja az eredeti méretét, a padló magas lesz.

A padlóburkolatok teljes hosszúságú borok célzásával érhetők el.

A fektetés hasonló alapon történik. A munkadarab homok tapadásához csiszolópapírral vagy csiszolópapírral. De vannak különbségek.

Nem szükséges vékony rétegre vágni, ellenkező esetben az üresek összeomlanak

Nehéz pontosan megrajzolni a lekerekített formák üresét, mert ajánlott oldalakat készíteni. A tábla magassága kevesebb, mint néhány milliméter, ha el akarja hagyni. Használhat vékony lapot, melyet először kezelni kell kéreggel és antiszeptikával.

 • Először a táblát csak két szomszédos oldalról rögzítik.
 • Az üres oldalakat két irányban helyezze el.
 • Miután elérte a jövő szőnyegének végeit, állítsa össze és ragassza össze a két oldalt a bázis közelébe.
 • Ezután a többi tele van.

Készíthetsz egy szőnyeg pezsgős dugót, de a felület más lesz, mert a pezsgő eltömődés más alakú, más átmérőjű.

A borospohár nagyszerű megoldás a fürdőszobában. Kellemes, meleg, a belső pedig győztes.

Szőnyeg készítése a borosapkákról: egy sor művelet

A parafa tölgyfa csodálatos tulajdonságait nemcsak a bortermelők és a borbarátok, hanem a kézzel készített rajongók is értékelték. Ennek az anyagnak a természetes tulajdonságai lehetővé teszik, hogy ugyanolyan jól megőrizzék és növeljék a bor ízét, és hatékonyan eltávolítsák a lábaktól a statikus elektromosságot, megakadályozva az erek görcsét és a végtagok görcsökét.

Nagyon kényelmes a borból készült szőnyegek használata a fürdőszobában, a magas szék melletti folyosón, amelyen a cipőt eltávolítják, és a WC-ben, és ha masszázst készítesz, és egy nehéz napot 5 percig a lábával feldobja, a fáradtság enyhül, mint egy kéz.

A belső borospincékben is használható gyönyörű és praktikus dolgok készítésére, amelyek segítik a szobát díszíteni és diverzifikálni, egyedivé tenni, és emlékezetessé tenni a dekorációt.

Lehet, hogy a gyermekek kézművesek formájában állatok, panelek és képek a dugók a bor, valamint a váza a szárított virágok és a házvezetőnő, egy doboz kis dolgok, forró állvány és még sok más.

Szőnyeg készítése

Annak érdekében, hogy a saját kezével kényelmes, praktikus szőnyeget készítsen, amely mind a fürdőszobában, mind a folyosón használható, a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • sok boros dugó;
 • vágódeszka (a fa jobb);
 • éles kés;
 • csiszolópapírral;
 • ragasztópisztoly;
 • Új gumitömlő vagy egy régi olajruhát az alap számára.

Először is meghatároztuk a jövő matrac méretét, és elkészítjük a megfelelő méretű olajszövet és gumi alapanyagot. Célszerű előzetesen kiszámítani legalább a szükséges számú, kevés forgalmi dugót.

Erre azért van szükség, hogy a munka közepén nem volt szükség arra, hogy valahol felkutassák a munkadarabokat, és felkészítsék őket munkára.

Nagyon egyszerű számítani a borok számának megfelelő számát: a legelterjedtebb átlagos sugár mérete 2,0x3,5 cm, egyszerű számtani számításokkal könnyen meghatározhatja a szükséges elemszámot. Például egy 60 * 40 cm-es szőnyegre kb. 170-175 darab szükséges.

A cselekvések sorrendje

Amikor minden számítást elvégeztek, és az anyagokat összegyűjtötték egy halomba, folytathatják a munkadarabok elkészítését:

 1. a dugókat a késsel felfelé kell vágni egy vágólapra egy késsel;
 2. ezt követően a darabokat csiszolópapírral tisztítani kell;
 3. a munkadarab felének kissé eltérhet a hosszúsága, de ez a munkafolyamatban korrigálható;
 4. az összes üres szalag elkészítése után az aljzat aljzatainak előzetes felszerelésére van szükség;
 5. akkor az alap szélén egy függőleges és egy vízszintes üres sorot kell elhelyeznie annak felmérése érdekében, hogy mennyire illeszkednek a szőnyeg méretéhez. Ha minden jól megy, elkezdheti ragaszkodni a bázison;
 6. Javasoljuk, hogy elkezdjük rögzíteni a szalagokat a jövő szőnyegének kerületén annak érdekében, hogy létrehozzanak valamilyen keretet. Ezzel a termék sima felületét hozhatja létre, és az összes nem egynemű munkadarabot beállíthatja és elhelyezheti a kompozícióban;
 7. A ragasztóanyag rétegét egyenletesen kell alkalmazni a munkadarab lapos részére, majd határozottan nyomja rá az alapra, ezért nem szükséges a munkadarabot ragasztani. Hasonló módon meg kell kezdeni a borokból készült képeket a borból - a szélektől a középső részig;
 8. Az üres helyeket a szőnyegen belül elhelyezheti, ahogy tetszik, minden a türelmétől és a képzelettől függ. Ezek lehetnek egyenes sorok, metszővonalak vagy összetett művészi összetétel;
 9. miután minden üres helyet rögzítettek és rögzítettek, a szőnyeget gyakorlatilag üzemkésznek lehet tekinteni, csak PVA ragasztóval vagy mat varnával rétegezhető fel.

Hasonló szőnyeget készíthetünk champagne dugókkal, mint fő anyagot, csak két egyenlő magasságú, de átmérőjű, kör alakú átmérőjű.

Egyéb kézművesek a forgalmi dugókból

A meleg, környezetbarát és kellemes tapintású szőnyegek vagy folyosókon kívül számos hasznos és kreatív termékeket készíthet a borcsapdákról, amelyek díszítik a szobák belsejét.

Így az 1 centiméter vastag körbe vágott borosapkák felhasználhatók egy unalmas fadoboz, egy kép vagy egy hétköznapi állvány díszítésére forró elemekhez.

A borospohár díszítésének köszönhetően elegáns kiegészítő lehet szinte minden belső térben. A boros dugókból készült, elegáns és kényelmes kulcstartók segítenek mindig a lakás vagy az autó kulcsaihoz közeledni.

A csészékhez tartozó poháralátétek megvédik a bútorokat a foltok megjelenésétől, a gyöngyökkel díszített órákkal díszített órák elegánsak és egyediek, a különböző átmérőjű borokból készült vázák pedig könnyen az egész helyiség fénypontjává válhatnak.

Gyümölcstelű és szépségű termékek!

DIY fürdő szőnyeg

Cork 3 percet tartott a mikrohullámú sütőben. Forraljuk is.

Beillesztve a zsákvászonra

Most fel fogom tenni az ágyat). A lábak meglepően nagyon kényelmesek. Megpróbáltam lefeküdni. A hátuk tapsolta és követelte a bankett folytatását

 • Legjobb
 • Először a tetején
 • tényleges felső

26 hozzászólás

Az ötlet szuper! Sajnálom, hogy nem iszom annyira (

Jobb lenne, ha dugót hoztál a szájába, majd valami sértegetést kaptál Odesszában, lol.

Elolvastam a címet, megláttam az első fotót és elkaptam magam, hogy a szerző az egérpadba nyomja őket. Az életem valahol lefelé ment.

lehetséges volt a parafa felfelé történő felemelése, akkor kétszer nagyobb lehet a szőnyeg, de ugyanolyan funkcionalitással és tulajdonságok elvesztése nélkül)))

miért a mikrohullámú?

Balin, t9.
Várja az első fotót. = Vaughn, az első fotón.

Ötletek a házhoz: kézművesek a házhoz, kézművesek a kerthez saját kézzel, bútorokkal és belsővel!

Főoldal »Otthoni kézművesség» DIY barkácsolás

A fürdőszobából készült szőnyegek megcsinálják magukat

Borosüvegekből készült dugók - a tökéletes anyag a különböző otthoni és kerti kézművességekhez. Az egyik hasznos lehetőség, hogy készítsen egy parafa szőnyeget a saját kezével. A parafa kéreg gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet, és a baktériumok nem szaporodnak benne, ezért a parafa tökéletes a magas páratartalmú szobákhoz, azaz egy fürdőszobához. Séta a forgalmi dugók szőnyegen nem csak nagyon szép, de hasznos is!

Hogyan készítsünk egy szőnyeget a kupakokról a saját kezükbe

Kis szőnyeg készítéséhez szükség lesz:

 • 150-180 boros dugó;
 • ragasztó;
 • egy vízzáró anyag az alapra (gumi szőnyeg a zuhany vagy a jóga, gumírozott szövet, puha vékony műanyag);
 • éles kés;
 • nagy csiszolópapír;
 • vágódeszka.

Gyűjtse össze és készítse el a dugókat. Ha nincs megfelelő összege, az online áruházakban forgalmi dugókat vásárolhat. Alaposan mossa le melegen, szappanos vízzel. A vörösbor foltok eltávolításához áztassa a dugókat a fehérítő oldatban, és hagyja őket egyik napról a másikra. Ezután jól öblítse le és hagyja megszáradni.

Minden parafát hosszában két darabra vágjunk. Használjon vágódeszkát és éles kést. Ha a vágások nagyon egyenetlenek, csiszolja a szélét csiszolópapírral. A kényelem és a biztonság kedvéért jobb, ha a dugót nem az oldalára vágja, hanem függőleges helyzetbe állítja.

Helyezze a dugókat az asztalra, mert a szőnyegen lesz elhelyezve, határozza meg a szőnyeg méretét. Ezután vágja le a kívánt méretű alapot a gumiból. Lehetsz egy minta magad, ez lehet egy sakk játék, egyenes sorok, cikcakk.

Kezdje ragasztani a parafát az alapra az ilyen felületek ragasztására alkalmas ragasztóval. Először ragadd össze a parafát a kerület mentén, majd költözz a középpontba. A felesleges ragasztót azonnal távolítsa el egy ruhával.

A parafa matracnak teljesen megszáradnia kell. Ahhoz, hogy teljesen vízálló legyen, a tömítőanyaggal tömítheti a felületet. Ha fürdőszobát használ a fürdőszobában, tanácsos havonta legalább egyszer havazni, a megelőzés érdekében.

Egy másik lehetőség, hogyan készítsünk szőnyeget a forgalmi dugókról a saját kezünkkel, nem jár a ragasztóval, késsel vagy más eszközökkel. Ebben az esetben sokkal több forgalmi dugóra van szüksége - kb. 500 db! Készítsen elő alacsony résszel rendelkező rétegelt lemez vagy dobozt. Lehet, hogy le kell vágnia a felesleget. Az oldalak magassága nem haladhatja meg jelentős mértékben a parafa magasságát. Ezután tegye be a dugókat függőlegesen a dobozba, és szorosan töltse be velük a teljes helyet.

Fürdőköpeny saját kezével - élvezze az izgalmas kreativitást!

Könnyedén készíthet egy fürdőköpenyt a saját kezével, hogy kényelmes légkört teremthessen a teremben a vízkezeléshez, amely elősegíti a pihenést és a kikapcsolódást.

Fürdőszobai szőnyegek fajtái - rengeteg közül választhat

A számunkra érdekes termékek többféle anyagból készülnek. Ugyanakkor kivétel nélkül a szőnyegek számos fontos funkciót látnak el. Először megvédik a lábukat a hideg padlóból való fürdés után (pl. Csempe). Másodszor, a szőnyegek csökkentik a csúszás veszélyét, és harmadsorban a fürdőszobában meggyőzőek, ahol mindegyikünk új napja megkezdődik és véget ér.

Fehér kerek szőnyeg

Emellett a gyártók különleges tulajdonságokkal rendelkező termékeket gyártanak. A boltokban manapság egyszerűen vásárolhatnak olyan fürdőszobai szőnyegeket, amelyek nem engedik meg az elektromos áram áthaladását. Ha ilyen bevonatot helyeznek a padlóra, egy személy biztonságosan elhelyezheti az elektromos vezetékeket a fürdőszobában, és csatlakoztathatja a készülékeket a hálózathoz, anélkül, hogy aggódna amiatt, hogy áramütést fog okozni.

A legnépszerűbb gyárilag gyártott padlószőnyegek a következőkből állnak:

 • Tartós és kopásálló akril, nem fél a hőmérsékletváltozástól és a magas páratartalmától. Az akril termékek nem csúsznak a nedves padlóra, és nem adnak áramot.
 • Kellemes az érintésre és nagyon puha mikroszálas. A fürdőszobába tartozó szőnyegek könnyen moshatók, csúszásgátló képességgel rendelkeznek, szinte azonnal kiszáradnak, miután a víz eléri őket.
 • Gumi és gumi - sokoldalú anyagok, amelyek széles választékát bemutatják.
 • Bambusz vagy fa. Ezek a szőnyegek minden környezetbarát és természetes rajongónak szólnak. A bambusz ágynemű a fürdőszobában nagyon szépnek és eredetinek tűnik, miközben antibakteriális tulajdonságai vannak.

Szintén népszerűek a szilikon alapú szőnyegek, amelyek pamut vagy mesterséges napvédő burkolattal vannak ellátva. Szárazak, kellemesek a lábak számára, és elegendően elegánsak.

A leírt összes termék hátránya az ár. Néhány padlószőnyeg nagyon drága lehet. Nem mindenki kész arra, hogy rengeteg pénzt bocsásson ki nekik. És az olcsóbb ágynemű nem különbözik a különlegességtől. Ők "díszítik" a több tízezer ember otthonában. Ha szokatlan és praktikus szőnyeggel szeretné díszíteni a fürdőszobáját, próbálja meg magának csinálni. Akkor biztosan egyedülálló lesz.

Hogyan készítsünk eredeti tartozékot a borosapkákról - csodáljuk a vendégeket

Vegyen bármilyen gumírozott szövetet vagy vásároljon speciális csúszásgátló alapot 75x45 cm-es paraméterekkel, éles konyhai késsel és hagyományos ollóval, minőségi ragasztóval, 175 db dugóval és egy darab pamutszövetvel. Ezek közül az elemekből készíthetünk egy intelligens és szokatlan csúszásgátló bevonatot a fürdőszobába.

Borospohár szőnyeg

A munkamódszer a következő:

 1. Ollázzuk a matrac alapját a kívánt méretekhez.
 2. Vágjon egy kést az összes dugó felére. Próbálja meg a lehető legpontosabb és egyenletes vágást, majd a késztermék megjelenése nagyszerű lesz túlzás nélkül.
 3. Egy olyan díszítéssel jön fel, amelyet a padlón szeretne látni a fürdőszobában, és elkezdi létrehozni - Ragasztja fel a dugók felét ragasztóval és ragassza le őket a gumi alapra.

A szőnyege kész! Rengeteg időt töltöttél, és elegáns ágyat kapott a fürdőszobában, ami nem csúszik, ha mezítláb lesz rajta.

Még könnyebbé teheti. Ne vágja le a parafát, és ragassza meg teljesen! Ebben az esetben egy szép masszázs hatású ágyat kap. Minden házi készítésű zuhanyzó kis ünnepe lesz a lábadnak.

Kavicsos szőnyeg a tengerpartról - pihenjen a fürdőszobában

A masszázságyat saját kezével és kis tengeri kövekkel lehet készíteni. Tegye fel a következő anyagokat - a matrac, kesztyű, átlátszó szilikonragasztó víztaszító vegyület (vízálló ragasztóanyagot), tengeri kavicsokat, tiszta ruhát, oldószert és ragasztópisztolyt. És hozzon létre egy luxus masszázs szőnyeget:

 1. Használjon oldószert, hogy zsírtalanítsa az alapot a fürdőszobai padló alatt. Ezután várjon néhány órát (a fehér szellem káros párolgása vagy más összetétel esetén teljesen elpárologjon).
 2. A köpenyt alaposan mossa le vízzel porral vagy szappannal.
 3. Egy csepp víztaszító ragasztót öntsünk a kavicsokra (minden egyes kővel külön-külön dolgozzuk fel), majd ragasszuk be a bázisra. Javasoljuk, hogy 20-30 másodpercig nyomja meg a kövekkel a gumit, hogy az anyagok jól tapadjanak.

Kavics és ragasztó, hogy hozzon létre egy szőnyeget

A technológia, ahogy láthatja, nagyon egyszerű. Ebben az esetben bármilyen egyedi mintával bevonatot készíthet, ha kicsi kavicsokat és más, kis méretű természetes kőzeteket használ, amelyek különböző formában és színben vannak. Hozzon létre valódi remekművet a fürdőszobához saját kezével.

Fonott tartozék macrame technológiához - bárki képes kezelni

Könnyű csinálni egy aranyos szőnyeget a régi gyapjú pulóverekből, pamut pólókból és pulóverekből. Szükség lesz szalagra, tűszálra és ollóra. Ne félj. Még egy tinédzser is megbirkózik az alábbiakban leírt szövési technikával.

Fonott szőnyeg

A műveletek sorrendje a következő:

 1. Vágja fel az elkészült régi ruhákat szalagokra. Szélességük általában kb. 0,25 m, hosszúsága pedig kb. 3 m.
 2. Válasszon több árnyalatú csíkot (ajánlott öt színes szegmenset venni, hogy a szőnyeg világos és gyönyörű legyen). Terítse őket az Ön által feltalált rendszer szerint (alternatív szövetszalagok különböző színűek). Ezután fordított sorrendben tegyen további öt szegmenst az első mellett.
 3. Biztosítsa mind a 10 szalagcsíkot a szövés folyamatának egyszerűsítése érdekében.
 4. Kezdje kötni egy csomót a baloldali sávba a fennmaradó szöveti szegmensek körül. Ezután végezze el ugyanazokat a műveleteket a jobb oldali szövetdarabon.
 5. Csatlakoztassa a csomó szegmenseket.
 6. Ezután ugyanazt csinálja más árnyalatok csíkjaival.

Amikor a szalagok szőttek, vágja le a végüket, majd óvatosan varrjon minden csomót. Villogás nélkül, házi készítésű fürdőszobája nagyon gyorsan feloldódik külön darabokra.

Fényes szőnyeg régi pólókból - tökéletes gyerekeknek

A szükségtelen gyermek kötöttáruból még egyenletesebb alomot készíthet. Nem szabad csak a fürdőszobában, hanem a hálószobában is elhelyezni.

Fényes szőnyeg régi pólókból

A munka rendje a következő:

 1. Vegyen 10 db pólót.
 2. Vágja le a finom hálót vagy a gumírozott alapot a kívánt paraméterek szerint.
 3. Szeletelje ruháját szalagokra, amelyek szélessége kis (kb. 30 mm), és a kapott szakaszokat meglehetősen komoly erőfeszítéssel nyújtja (bizonyos csöveket kap).
 4. Vágjon azonos csíkokra (legfeljebb 12 cm-ig) az összes készült szövetből. Ezután kézzel rögzítse őket a rács alapjára. Több mint 2-3 csomó nem szükséges. Ha van varrógépünk, akkor könnyebb lesz a csíkokat a gumi alapra helyezni, rögzíteni őket csapokkal, majd varrni minden lefektetett sort. Szükséged lesz a szőnyeg varrási élére is.

Ez a termék szeretni fog minden gyermeket. Kérjük, gyermeke eredeti szőnyeggel.

Handmade borospohár szőnyeg

A házak díszítésére szolgáló természetes anyagok használatának növelése előnyös, és ha ez funkcionális dologhoz vezet, akkor az előnyök meglehetősen nyilvánvalóak.
Első pillantásra a szokásos borospohár, sőt valójában természetes fából készült, elég sok fa kéreggel készült.

A természetes dugók a Quercus suber tölgyfa vastag kéregéből készülnek. A fák 8-10 méter magasak, 200 évig élnek, és egész életük során használják: a kérget 9-12 évente eltávolítják. Így a fa "életre kel" akár 16-szor életében. A tölgynek huszonöt évesnek kell lennie ipari célokra. A legjobb forgalmi dugók előállításához 45 éves korig szükség van fára.

Tehát miért szabad elhanyagolni az ilyen jó anyagokat?
Bár őszintén szólva vallja be, mielőtt csak borszálakat használtam, hogy kényelmessé tegyék a kannák meleg fedelét (még akkor is, ha a fogantyúk a padlókon üregesek voltak), de rájöttem arra, hogy racionálisabb borkapcsokat használnak, és meglepte az egyszerűség, és a borcápa által előidézett előnyök.


Az ötlet az, hogy egy szőnyeget készítsenek a borosapkákból a fürdőszobában.

Képzeld el, milyen szép lesz fürdés vagy zuhanyozás után, hogy lábaidat egy ilyen szőnyegre helyezzük, és még a saját kezünkkel is elkészítsük.
Számos lehetõség nyílik arra, hogy a kupakokból egy szõnyeget készítsenek a saját kézzel a borospoharakból, de kétszer röviden elmondom neked.

Az első lehetőséghez 200-400 dugó szükséges, attól függően, hogy milyen méretű szőnyegre van szüksége.
Régi gumi szőnyeg, amely nem csúszik a padlón. Vízálló ragasztó.

A dugókat vízszintesen és függőlegesen lehet ragasztani, a legfontosabb az, hogy nem csak a szőnyegen kell ragasztani őket, hanem egymáshoz is.

Miután minden dugót ragasztott, használjon késsel, és vágja le a felesleges hátlapot úgy, hogy ne nézzen ki.

A fürdőszőnyeg második változatához egy keretre vagy egy kis peremű dobozra van szükség.

Ebben az esetben nem kell ragasztó, hanem szorosan szerelje fel a parafát a dobozba, és a szőnyeg kész.

Ezért döntsd el magadnak, hogy melyik opció jobban megfelel Önnek.

Természetesen azt mondhatod, hogy egy ilyen projekt megvalósításához egynél több üveg jó bort kell üríteni, mert sokan nem lesznek tartalékai a borosaknak.
Ebben az esetben kérhet segítséget barátaitól és ismerőseitől, különösen azért, mert az ünnepeket még nem törölték.

Vagy próbáljon tárgyalni egy közeli bárban vagy étteremben, valószínűleg csak megszabadulni a borosapkáktól.

By the way, nem csak a szőnyegek a forgalmi dugók alkalmasak a fürdőszoba, de akkor is, hogy szőnyegek a pomponok, igen, igen, csak a pomponok. Ne lepődj meg, lehetséges!

Ön is tetszeni fog.

Virágok dekoratív elemként

Hogyan válasszuk ki a luxus ház?

Ipari otthoni irodai stílus

14kommentariev

A forgalmi dugók érdekes használata. Sajnálom, hogy sok időt kell gyűjtenem.

Az eredeti ötlet, most meg fogjuk menteni a forgalmi dugókat. Az új év előtt kellett ilyen cikket közzétenni, így sok forgalmi dugó elment!

Tényleg nagyon érdekes!

Nagyszerűen, és csak egy gyönyörű, üveges parafából készült palackot gyűjtök össze - ez nem tűnik rossznak.

És ha egy kerek üvegvázában hajtják őket, gyönyörű lesz is, és akkor készíthetsz egy szőnyeget.

Én csináltam... nagy padlóburkolatban dugót vettem fel... szépnek látszott))), de a váza megtört, és most egy ilyen szőnyeget akarok csinálni.... Érdekes módon a dugók nem illenek a pezsgő alá?

A pezsgő parafa alatt csak le kell vágni.

Milyen szőnyeg, érdekes ötlet! Különösen szép, ha a dolgot a saját kezedben végezzük.

És ne dobja ki a forgalmat.

Ez egy jó ötlet, csak egy kis kiegészítés, de nagyon rossznak hangzik: "... egyetlen hordót sem vágtak el a termelés...". Senki sem vág semmit a forgalmi dugók gyártásáért, és ha megpróbáltam, akkor az ültetvény tulajdonosai magára vágnának valamit.
Általánosságban elmondható, hogy valami (különösen természetes) újra felhasználása nagyon vonzó nekem. Én (és barátaim) a következő módon használják a forgalmi dugókat:
1) 4 darabban ragasztva. és függőlegesen az élek mentén helyezkednek el, kiválóan támogatják a laptopot (16 dugó "csatolt");
2) az egyenlő vastagságú parafa körbe vágott parafa tökéletesen felváltja a megvásárolt "lábakat", hogy csökkentse a padlón lévő bútorok súrlódását;
3) pezsgős parafa csodálatos lengéscsillapító, különösen az óvoda ajtajához;
4) többet a gyerekekről: a parafa kiváló bútorkészítő anyag (pl. 4 "pezsgős" dugóból, amely egy makett késsel és ragasztópisztollyal, egy elegáns "füles" székkel érhető el);
5) a szőrme "egér" belsejében levő "pezsgő" parafa jelentősen megnöveli a macska "játszhatóságát" és meghosszabbítja az életét;
6) aranyfesték, szemes varrócsap és a "pezsgő" dugó vastag része - és gyönyörű (és biztonságos!) Cseréje egy kis karácsonyi bálra a virágdíszes kompozíciókban készen áll;
7) a szőnyeg elvének megfelelően a japán géta bizonyos helyettesítése a nedves időben a víkendház mozgathatóságának növelésére szolgál;
8) könnyen el lehet készíteni egy "mentési" övezetet magából a hulladékanyagból;
9) barátnőm (aki minden este 150 ml vörös bort ivott mikroelemek és vitaminok forrásaiként), a dugók felét a dugók padjának (a vágóhíd mentén) tépte be;
10) és végül (ta-dam). A közeledő 14-es elképzelés a "kávé-ágyhoz" tábla. Ettől a pillanattól kezdve hány forgalmi dugó van: vagy teljesen be van ragasztva a forgalmi dugókból és üveggel zárva (ha ragasztja őket előre-hátra félig) (a lapokat lapos oldalával lefelé kell állítani a kívánt méretben (lehetőleg minden egyenlő sort egy "negyedévvel" kell kezdeni) ), és minden furcsa - befejezni vele), a szintet és ugyanazt a pótolhatatlan ragasztópisztolyt használva a feleket domború részekkel lefelé ragasztjuk, itt egy negyed "sétálunk" diagonálisan, elkerülve a széleket), elkerülve a problémát a csészék el vannak távolítva) egy további keretből, vagy csak egy oldalról és lábakról, és az "asztallap" egy, az Ön rendelkezésére álló technikával díszített keménytáblából készül (dekompozíció, művészi festés, kollázs (üvegből készült kiegészítő üveg), craquelure, stb.) vagy megfelelő méretű tálca.
Nos, nem beszélve a forgalmi dugók hasznosításáról, mint fotózásról és más keretekről (egyébként a fürdőszoba tükrében a keret nagyon, nagyon elegáns, különösen akkor, ha egy bronz vagy arany árnyalatú száraz kefével árnyal), valamint egy ajtófüggöny és nincs mit mondani.
Ennek mögött, otklanivayus. Meleg jóváhagyás és üdvözlet az összes Needlewomen és Samodelkin!

Nagyon köszönöm, Irina, a hozzáadásért, a parafa gyártásához, a fák nem fűrészelésre, már korrigáltak.
Külön köszönet illeti az ötleteinek és tapasztalatainak megosztását a forgalmi dugók használatában.

Hideg alkalmazás a forgalmi dugóknál. Eddig csak a pezsgőpálcát használtam a párnára. Alvás közben csodálatos érzést nyújt, nos, ha kényelmes és hasznos, minden természetes.

Vladimir, nem értettem eléggé a forgalmi dugókat és a párnákat.

Az eredeti szőnyeg a forgalmi dugókból

A borosakokból sok érdekes dolgot tehet. Az egyik lehetőség - az eredeti szőnyeg készítése. A Cork tökéletesen felszívja a folyadékot, így ez a szőnyeg behelyezhető a fürdőszobába vagy az előtérbe.

A parafa szőnyeg létrehozása nem igényel sok időt és energiát, ráadásul ez a tétel tökéletesen illeszkedik minden belső stílushoz - országról modernre.

1. Készítse elő az anyagot

Szerezzen be elegendő számú forgalmi dugót. Egy kis szőnyegre 100-150 darab szükséges. Ha nem rendelkezik a szükséges mennyiséggel, forgalmi dugókat lehet vásárolni az online áruházból.

Alaposan mossa meg az anyagot meleg szappanos vízben. Annak érdekében, hogy eltávolítsa a foltokat a borból, hagyja el a parafát vízben egy kis mennyiségű fehérítővel egyik napról a másikra. Ezután öblítse le a folyó vízzel és alaposan szárítsa meg.

2. Vágja le a parafát

Minden parafát hosszában két darabra vágjunk. Kényelmesebb a vágódeszkán. Speciális kesztyű viselhető az ujjainak védelme érdekében. Mivel nagy számú forgalmi dugót kell vágni, jobb, ha szakaszosan dolgozik.

Vágócsipeszek a fedélzeten, nem ajánlott oldalra helyezni őket: így nagyon könnyű megsérülni.

Az egyenetlen felületeket vágás után csiszolni kell.

3. Készítse elő a szőnyeg alapját.

Legyen alapja a jövő szőnyegnek: lehet egy régi zuhanytálca, gumírozott szövet, bármilyen lágy műanyag. A szőnyeg középső részéhez egy puha ruhadarab szükséges.

 • meghatározza a jövő szőnyegének méretét: minden a vágytól függ;
 • vágja el a szükséges alapméretet;
 • vágja ki a sűrű anyag középső része azonos méretű.

4. A parafát az alapra tereljük

Most meg kell állapítanod a dugókat annak alapján, hogyan fognak csatlakozni a jövőben. Elkezdhetjük a szőnyeg feltöltését a kerület mentén, fokozatosan a közép felé haladva. Ha a parafa végén nem illeszkedik, akkor le lehet vágni. Lehetőség van a forgalmi dugók elhelyezésére az alábbi ábrán látható módon (vízszintesen és függőlegesen elrendezve) vagy egy sorozatban, minta nélkül.

5. Ragasztunk

Ragassza össze a jövő szőnyegének két darabját. Ragassza fel a dugók feleit az alapra forró ragasztóval, és a szélektől a középpont felé haladjon. A felesleges ragasztót azonnal puha ruhával távolítsa el. Mivel korábban már helyesen alakították ki a forgalmat, biztos lehet benne, hogy egyes részek nem illeszkednek vagy nem fognak megfelelően illeszkedni.

6. Szárítás

Hagyja alaposan megszáradni a szőnyeget. Annak érdekében, hogy a nedvességet ne engedje át, lehetséges az élek és az alsó rész tömítőanyaggal történő feldolgozása. Ha úgy dönt, hogy a szőnyeget a fürdőszobába helyezi, hogy megelőzze a penészedést, ajánlatos havonta legalább egyszer kiszáradni.

Hogyan készítsünk egy szőnyeget a kupakokról a saját kezükbe

Borosüvegekből készült dugók - a tökéletes anyag a különböző otthoni és kerti kézművességekhez. Az egyik hasznos lehetőség, hogy készítsen egy parafa szőnyeget a saját kezével.

A parafa kéreg gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet, és a baktériumok nem szaporodnak benne, ezért a parafa tökéletes a magas páratartalmú szobákhoz, azaz egy fürdőszobához. Séta a forgalmi dugók szőnyegen nem csak nagyon szép, de hasznos is!

Kis szőnyeg készítéséhez szükség lesz:

 • 150-180 boros dugó;
 • ragasztó;
 • egy vízlepergető anyag az alap számára (gumi szőnyeg a zuhany vagy a jóga,
 • gumírozott szövet
 • puha vékony műanyag);
 • éles kés;
 • nagy csiszolópapír;
 • vágódeszka.

Gyűjtse össze és készítse el a dugókat. Ha nincs megfelelő összege, az online áruházakban forgalmi dugókat vásárolhat. Alaposan mossa le melegen, szappanos vízzel.

A vörösbor foltok eltávolításához áztassa a dugókat a fehérítő oldatban, és hagyja őket egyik napról a másikra. Ezután jól öblítse le és hagyja megszáradni.

Minden parafát hosszában két darabra vágjunk. Használjon vágódeszkát és éles kést.

Ha a vágások nagyon egyenetlenek, csiszolja a szélét csiszolópapírral.

A kényelem és a biztonság kedvéért jobb, ha a dugót nem az oldalára vágja, hanem függőleges helyzetbe állítja. Helyezze a dugókat az asztalra, mert a szőnyegen lesz elhelyezve, határozza meg a szőnyeg méretét.

Ezután vágja le a kívánt méretű alapot a gumiból.

Lehetsz egy minta magad, ez lehet egy sakk játék, egyenes sorok, cikcakk.

Kezdje ragasztani a parafát az alapra az ilyen felületek ragasztására alkalmas ragasztóval. Először ragadd össze a parafát a kerület mentén, majd költözz a középpontba.

A felesleges ragasztót azonnal távolítsa el egy ruhával.

A parafa matracnak teljesen megszáradnia kell. Ahhoz, hogy teljesen vízálló legyen, a tömítőanyaggal tömítheti a felületet.

Ha fürdőszobát használ a fürdőszobában, tanácsos havonta legalább egyszer havazni, a megelőzés érdekében.

Egy másik lehetőség, hogyan készítsünk szőnyeget a forgalmi dugókról a saját kezünkkel, nem jár a ragasztóval, késsel vagy más eszközökkel. Ebben az esetben sokkal több forgalmi dugóra van szüksége - kb. 500 db!

Készítsen elő alacsony résszel rendelkező rétegelt lemez vagy dobozt. Lehet, hogy le kell vágnia a felesleget. Az oldalak magassága nem haladhatja meg jelentős mértékben a parafa magasságát.

Ezután tegye be a dugókat függőlegesen a dobozba, és szorosan töltse be velük a teljes helyet.

Handmade borospohár szőnyeg

Gyönyörű és praktikus szőnyeg készítése a borospoharakból a fürdőszobába

Kézzel vált mainstream a tervezők és a hétköznapi polgárok számára. Az emberek többé nem lepődnek meg a fürdőszobában elhelyezett kiváló minőségű szőnyegek, ezért saját kezükben dolgoznak.

A tárgy szőnyege

Különböző anyagokat használhat: régi pólók, pólók, műanyag zacskók és még borosapkák. Az utóbbiról, és ebben a cikkben tárgyalja.

A korona szőnyegek előnyei

A borosapkák ugyanabból az anyagból készülnek - parafa. A cork egy parafa tölgy morzsából nyert fa anyag, amely komplex technológiát alkalmaz, amely nem igényel fa felhasználását. Egy fáról többször is vegye fel a kérget, de most nem arról szól.

Sok borkapcsot kell felhalmozni ahhoz, hogy elfogadható méretű szőnyeget készítsünk.

Figyelem! A borárkok mentése a használat reményében nem szükséges. Egyszerűen megtalálhatja a szaküzleteket és vásárolhat új forgalmi dugókat. Könnyebb, gyorsabb és olcsóbb, mint a nagy mennyiségű alkohol vásárlása.

Mivel a borosak tölgyfából készülnek, a szőnyeg kézzel készített, nem szabványos anyagból készült alábbi előnyeit jegyzik meg:

 • környezetbarát. Nincs toxikus anyag, egészségre ártalmas. Ezt az anyagot nem használják lezárásként a borosüvegekhez, ha az is okozhatják a legkisebb kárt az italt. A bor az évek során jobbá válik, így biztonságosan megítélheti, hogy az eltömődés fenntartja a minőséget az egész életciklus során.
 • kellemes tapintási érzés. Séta a padlón a bor eltömődések rendkívül szép. Nem okoznak bőrirritációt, ne karcolják.

A lábakra kellemes padló védi a csúszós csempe véletlen cseppjeit

 • csúszásgátló felület. Kihúzva a kádból vagy zuhanyozásból, lépjen a padlóra, és megbízható fogást biztosít. A véletlenszerű esések és sérülések megakadályozhatók.
 • hipoallergén. Bár természetes, de nem jelent veszélyt az allergiára.
 • nedvességállóság. A tölgyfát az egyik leginkább ellenálló nedvességre jellemzi, így biztonságosan elhelyezheti a lakás legtávolabbi helyeit.
 • antiszeptikus szerkezet, amely nem vonzza a hibákat, nem válik kedvező környezetbe a gombák és a penész reprodukálására és terjedésére;
 • hőkibocsátás Kényelmesen haladhat a forgalmi dugók padlóján, mert jó hőelvezetéssel rendelkezik.

Ezeknek a szőnyegeknek szinte nincs hibája. Az egyetlen hátránya, hogy talál egy szaküzletet vásárolni ott. Természetesen felhalmozódni, nemes italt fogyasztva rendkívül nehéz. Néhány száz palackot vesz igénybe egy tisztességes méretű szőnyeg készítéséhez.

Szokatlan padlóburkolat

Hogyan készítsünk egy szőnyegt a borból készült palack dugókról?

Ahhoz, hogy a saját kezét egy gyönyörű és praktikus padlóburkolat a boros dugók, akkor kell készletezni a következő eszközöket.

Készítsen ragasztót és gumi alapot

 • A kés.
 • Emery vagy csiszolópapír.
 • Ragasztó (könnyebb használni a fegyvert).
 • A gumi alapja.

Az új szőnyeg alapjául használja a régi gumi padlót.

A szőnyeget kétféleképpen készítheted:

 • vágj hosszirányú dugókat;
 • ragasztó függőlegesen.

Érdemes megfontolni, hogy hogyan készítsünk új padlót, és más módon.

Gazdaságosabb módon

Ha a munkadarabot vízszintesen helyezi el, nagy területet fedezhet fel

Ha egy előzetesen elkészített anyagot félre vágtál, egy nagyobb területet lefedhet egyetlen dugóval, mint ha függőlegesen teszed.

Ha 2 cm átmérőjű és 3 cm hosszúságú eltömődést használ, akkor ha félig levágja a felületet 60x40 cm méretűre, akkor pontosan 100 darabot kell használni.

Előnyös a ragasztás vízszintesen, mert a bor márkák felirata látható.

A számítások elvégzése után az anyagot megvásárolni vagy összeállítani, a beszerzést végezni. Az eljárás a következő:

 • Határozottan vágja el a borok elzáródását. Ugyanakkor készítsen vágást a tengely mentén úgy, hogy a bevonat sima felületű legyen.

Könnyen vágható papírszalaggal

 • A vágott darabokat csiszolópapírral kezeljük.
 • Ha a borospoharakat az "egész világ" gyűjtötte össze, akkor különböző hosszúságúak, ez könnyen korrigálható. Számítsd ki a minimális azonos méretű méretet.
 • Ezután az üres helyek alapján állapítják meg, hogyan kell tájékozódni. A különböző palackokból álló modellek eltérő árnyalatúak, mert a sorrend fontos.
 • Ezután távolítsa el a munkadarabot az alapról és kezdjen el ragasztani. Ugyanakkor javasoljuk, hogy a vonal homályosságának megfigyelése során keresse meg a kerületet.

Figyelem! Ha egy régi gumi szőnyeget használnak alapként, alaposan zsírtalanítsák, előzetesen mossák le és szárítsák meg.

 • Tegye az alapot egy sima felületre, és ragasszon egy kis részt egy pár üres helyre. Mindegyik szelet erőteljesen megnyomva biztosítja a tapadást.
 • Az üres hely és tájolás eltérhet. Javasoljuk az átfedés irányát. Ez biztosítja a bevonat jobb tapadását és integritását.

Miután elkészült a szőnyeg, nyissa ki a matt lakk réteget. A lakk száradása után felhasználható.

Függőleges tájolás

Ha vízszintes elhelyezésekor ügyelni kell arra, hogy a borosüvegek eltömődésének felét lefedjék, majd függőleges tájolással szabványos formában helyezkednek el. Ha vágja, pénzt takaríthat meg, és így nagy méretű padlózatot készíthet, és ha elhagyja az eredeti méretét, a padló magas lesz.

A padlóburkolatok teljes hosszúságú borok célzásával érhetők el.

A fektetés hasonló alapon történik. A munkadarab homok tapadásához csiszolópapírral vagy csiszolópapírral. De vannak különbségek.

Nem szükséges vékony rétegre vágni, ellenkező esetben az üresek összeomlanak

Nehéz pontosan megrajzolni a lekerekített formák üresét, mert ajánlott oldalakat készíteni. A tábla magassága kevesebb, mint néhány milliméter, ha el akarja hagyni. Használhat vékony lapot, melyet először kezelni kell kéreggel és antiszeptikával.

 • Először a táblát csak két szomszédos oldalról rögzítik.
 • Az üres oldalakat két irányban helyezze el.
 • Miután elérte a jövő szőnyegének végeit, állítsa össze és ragassza össze a két oldalt a bázis közelébe.
 • Ezután a többi tele van.

Készíthetsz egy szőnyeg pezsgős dugót, de a felület más lesz, mert a pezsgő eltömődés más alakú, más átmérőjű.

A borospohár nagyszerű megoldás a fürdőszobában. Kellemes, meleg, a belső pedig győztes.

Átlagos pontszám 0-nál

30 gyönyörű dolog a boros dugóktól

Borcsapokkal, éles markolattal és markolókészülékkel "márka" pecséteket készíthet. Ehhez elõször húzza meg a kívánt számot, majd vágja le a parafára. Az ilyen nyomatok képesek levelezőlapokon, betűkkel vagy csak gyerekekkel játszani.

Hangerő betűk és képek

Szeretne eredeti módon kifejezni a szeretetet vagy csak meglepni szeretteit? Ezután tegye fel a boros dugókat.

Végül is használhatók gyönyörű, háromdimenziós kép készítéséhez (például szív alakban), valamint betűkhöz, amelyek különböző kifejezéseket (például szeretlek) alkotnak.

És ezek viszont - használják a belsőépítészet és a fotózásra. Az alábbi linkeken részletes útmutatók találhatók a termelésükről.

Szekrény fogantyúk

Ha a szekrényben vagy fiókos szekrényben lévő fogantyú meghibásodik, ne rohanjon a bútorüzletek küszöbértékeinek lecsapolásához cseréhez. A másik irányba megy, és szokatlan bordugókat készíthet. Ehhez kicsit élesítésre van szükség, majd csavarokkal rögzítik az ajtót vagy fiókot. Egyesek számára ez ideiglenes intézkedéssé válik, és valaki számára - eredeti része a belső térben.

csillár

A régi rajongói rács, egy csomó borosapka, szál... Első pillantásra ez a felesleges hulladék, amely a hulladéklerakóban helyezkedik el. De a jobb kezekben ez a szemét tervezőcsillárokká változik. A ventilátorhoz egy patront kell elhelyezni a rácson, és a zsineget különböző szinteken kell összekötni. Részletes útmutatás az alábbi linkre.

keret

Ezek az eredeti keretek a festményekhez, és a fényképeket borosapkákból kapják.

Ebben az esetben biztonságosan kipróbálhatja: ragasztja a dugókat az egész, "halszálkás" vagy "halszálkás" formában, teljesen használhatja vagy darabokra vághatja őket. Mindez attól függ, hogy a belső, ahol ezek a szokatlan keretek lógnak.

Egyébként nem szabad a fotókra és a festményekre korlátozódnia - mindkét tükörrel, íróasztallal krétával és még sok mással el lehet kerülni a forgalmi dugókat.

Források: 1, 2, 3, 4

Macska játék

Ha a borospohárra csúszkát kötsz, szokatlan játékot kapsz kedvenceid számára. Meg lehet hajtani a lakás körül, és karmai róla élesíteni és csikorgatni. Egyszóval a borcsapok megmenthetik cipőiket és bútorainkat, így inkább fonalat vegyenek, érezzék magukat és készítsék a macskájukat.

tartók

A borosakok elegáns tartók lehetnek. Két lehetőség közül választhat: a drótot a csőbe csavarhatja be, beillesztheti a fényképeket, apró jegyzeteket és egyéb trivialitást, vagy több dugót ragaszthat vagy köthet össze és vághatja át a szalagot a kártyák rögzítéséhez. Ezek a birtokosok esküvői ülőlapként szolgálhatnak, vagy csak állhatnak az íróasztalán.

Források: 1, 2, 3, 4, 5

gyertyatartó

Meleg és romantikus hangulatot hozhatnak létre borosapkák, két üvegedény és aromás gyertya segítségével. Helyezze az edényeket egymásba (az elsőnek 2-3-szorosnak kell lennie az átmérőben), töltse be a köztük lévő helyet dugóval, és helyezzen gyertyát egy kisebb edénybe. Voila! Az eredeti gyertyatartó készen áll.

akasztó

Egy tányér és több boros dugó a "recept" egy kényelmes fogas. Bárki, aki képes egy csavarhúzóval kezelni, megteheti. Egy ilyen fogas tökéletesen kiegészíti a villa vagy a vidéki ház belsejét.

zsiráf

Ez a kecses zsiráf, amely belsőépítészetként szolgál, úgy tűnik, mintha több tapasztalt mérnök dolgozna rajta. Valójában ez elemi jellegű: a drótkeretet papírra ragasztják, majd a borosakokat "ültetik" rajta. A legfontosabb dolog nem sajnálni a ragasztót, hogy az építkezés nemcsak szép, hanem tartós is.

Panel a jegyzetekhez

A borosapkák segítségével egy kényelmes és gyönyörű panelt készíthet - valami, mint egy "interaktív tábla". Ehhez csatolhat bevásárló listákat, telefonszámokat, megjegyzéseket szeretteinek vagy fotói számára. A kisméretű tűket vagy csapokat célszerű használni, nem pedig a ragasztót és a ragasztót -, akkor a panel sok éven át szolgál.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Címkék a palánták számára

Élszed, amit vetsz. Ez csak, néha nagyon nehéz emlékezni, hogy mit és hol vetettél. Annak érdekében, hogy a későbbi betakarítás során ne keveredjen, használjon címkéket a borosakokról. Ehhez fúrjon lyukat egy forgalmi dugóban, tegyen be egy pálcát, és írja be a "Paradicsom", "Petrezselyem", "Pepper" stb. Ragaszkodjon az ilyen címkékhez egy palackozott palackba, és mindig tudni fogja, hol és milyen nő.

koszorú

Ezek a gyönyörű koszorúk a borosakok segítségével készülhetnek. A technológia meglehetősen egyszerű: kereteket készítünk, és elakadunk a forgalmi dugókkal. Ugyanakkor a koszorú útja és "hangulata" attól függ, hogyan állítja be őket. Az ilyen koszorúk díszítik a házat az újévre és más ünnepekre. Itt megtalálhatóak az egyik mesterkurzus a borcsapok koszorúinál.

Források: 1, 2, 3, 4

Szárnyasok szárúak

Canape - nagy ünnepi snack. Különösen akkor, ha úgy gondolja, hogy a nyársak nem vásárolhatnak, és nem készítenek hulladékot.

Ez szükségessé teszi a borosakokat (körökre vágni), fogpiszkálót és valamilyen díszítést (szalagok, matricák, gyöngyök stb.).

Fúrjon lyukakat a kapott fából készült fogaskerekekbe, díszítse őket, és készen állnak az eredeti kanapé nyársak.

Hűtőmágnesek

Miután levágta a parafát és ragasztott egy mágneses szalagot, kap egy eredeti mágnest a hűtőszekrényen. Ezzel fotókat, jegyzeteket, bevásárlási listákat és más fontos apróságokat csatolhat.

Források: 1, 2, 3

Hot Stand

A bútorok megőrzéséhez különleges edényeket használunk forró edények és lemezek számára. Természetesen egy ilyen dolog megvásárolható, de sokkal érdekesebb, ha magad csinálod.

Vegyünk néhány tucat borosapkát (az összeg az állvány átmérőjétől függ), egy ragasztópisztolyt, egy kés és egy szaténszalag díszítéséhez.

Vágja fel a dugót félig (ha ez nem történik meg, akkor az állvány egyszerűen kiderülne egy kicsit magasabbra), homokolja el a széleket, és ragasztja össze a parafát kör alakban vagy oktaéder formájában. A széle mentén ürítse ki a szalagot, vagy díszítse más díszítőelemekkel. Állj készen.

A madarak háza

Ezek a gyönyörű "apartmanok" készülhetnek a madarak számára a borcsapok segítségével. Először létre kell hozni egy kartondobozot, majd be kell ragasztani a forgalmat. Kiderült ez a járda teremok. Ez egy jó ötlet a gyermekek kreativitására, mert a gyermek nemcsak "épít", hanem a természet gondozását is megtanulja.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

díszítés

Fülbevalók, medálok, nyakláncok, brossok és gyűrűk - mindez szokásos borosakokból készülhet. Csak egy kicsit kell létrehozni, és meg kell szerezni a szükséges szerelvényeket. A dugókat egészben (pl. Medáloknál) használhatják, körkörösen vághatják, vagy félig levághatják őket (fülbevalók és nyakláncok). Gyöngyökkel lehet díszíteni és díszíteni. Röviden, a fantázia repülés nem korlátozott.

Ékszer tároló rendező

A borcsapokból nem csak díszek készíthetők, hanem tároló rendező is. Bármelyik lány tudja, milyen nehéz az ékszereket elhelyezni, hogy ne veszítse el, látható volt és kéznél volt.

Szép hölgyek készítsenek egy képkeretet a kívánt méretből és beillesztsék a borosakokat. Készítsen néhány horgot, hogy kényelmes legyen a gyöngyök és karkötők lógása.

És a fülbevalók a dugók között vagy közvetlenül beléjük ragadhatnak (ha a fa elég puha).

Asztallap

Volt egy pompás kék-piros asztal, és stílusos fekete-barna lett. De a fő hangsúly a tabletop. Boros dugókból készül: a dugókat "folyékony körmökön" ültették fel, és a tetején lakkoztak. Talán ez nem nagyon praktikus, de feltétlenül lenyűgöző. Alig barátaidnak nincs ilyen eredeti bárpultja.

Kulcskarikák

Annak érdekében, hogy a kulcsok ne legyenek elveszítve, tegyenek egy kulcstartót. Nagyon egyszerű. Tartozékok szükségesek (a kreativitással foglalkozó áruházakban vásárolhatók) és egy kis fantázia.

A parafát hagyhatja úgy, ahogy van, vagy díszítheti: festeni, írni a nevét vagy a kulcs "célját" (pl. "Iroda", "ház", "postafiók"), függőgyöngyök stb.

Ennek eredményeképpen kapsz egy exkluzív kulcstartót, ami valószínűleg nem fog elveszni.

Miniatűr virágcserepek

Ha úgy gondolja, hogy a boróka túl kicsi ahhoz, hogy növényeket termeljen, akkor téved. Ebből egy nagyon aranyos virágcserépet készíthet egy mágnesen.

Ehhez egy fából készült (nem feltétlenül műanyag) parafát kell venni, üreges kis lyukat ütögetni, fedezni kell a földdel és kis csírákat kell ott levenni.

Ezután egy mágnes ragadhatja a parafát, és a hűtőszekrényen egy kis aranyos "virágágyat" fog találni.

Karácsonyi díszek

Karácsonyfa, játékok rajta, télapó szarvasok, ajándékcsomagolás és még sok más, az Új Évet borszálak segítségével.

Például, hogy az ünnepi ünnepek fő szimbólumát - a karácsonyfát - a kúp, a papír, a ragasztó és természetesen a parafa formájában kell alapra helyezni. Dobja el a kúpot színes papírral, és ragassza rá a dugókat. Ezek a tűk szerepe.

Az ilyen karácsonyfa nagyon szépnek tűnik, és képes helyettesíteni egy hagyományos (élő vagy mesterséges) fát.

Források: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Az eredeti váza a zöldségek és a gyümölcsök lehet ragasztott együtt boros dugó. A lényeg az, hogy megtartsák a formát. Ehhez a munkát az aljától kezdve, és fokozatosan a széleken kell elmozdulnia. Miután a váza formájába került, fedje le egy nem mérgező lakkal.

csónak

Ki nem szereti hagyni a hajókat? Gyermekkorban újságokból készítettük őket, de a papírhajó útja sajnos rövid volt. A másik dolog egy borbemutató. Ragaszkodjon pár forgalmi dugóhoz, csatlakoztassa a vitorlát, és menjen a "tengeri" utazásra. Egy ilyen hajó örömmel fogja gyermekeit, és emlékeztet a saját gyermekkorára.

Dekoratív labda

Most divatos díszíteni házakat különböző díszítő golyókkal. Papírból, cérnából és más anyagokból készülnek. A borcsapok is tökéletesen kezelik ezt a feladatot.

Annak érdekében, hogy egy díszítő golyó kell neki: a tényleges parafa (egy csomó), a labda a hab, ragasztó pisztoly, barna akril festék és ecset. Festjük a habalapot és a dugók "aljait", majd ragasszuk át a labdát.

A borszálak ilyen dekoratív gömbje jól néz ki a könyvespolcon, mivel összhangban van a könyvekkel. És ha valahol le akarod akasztani, ne felejts el ragaszkodni egy szalaghoz.

Padlószőnyegek

A borosapkák leggyakrabban fából készültek. Ezért a boros dugó egy tartós és megbízható anyag, amelyből praktikus fürdőszoba és csarnokszőnyegek készíthetők.

Ehhez meg kell vágnia a parafát és gumidegen hordozva. A dugókat is használhatja egészben, és függőlegesen ragaszthatja össze őket (jobb, ha a fémkeretet alapként használja).

Az utóbbi lehetőség jobban megfelel a bejárati ajtónak.

Források: 1, 2, 3

toll

Ha több lyukba lyukasztat egy lyukat, és behelyezi a tintát, akkor szokatlan tollat ​​kap. Annak érdekében, hogy ne lógjon és kanyarjon, a parafa ragasztandó legyen. Nem csak az irodai eszközök vásárlására, hanem a barátok meglepetésére is.

Pamutfüggönyök

Sokan emlékeznek a szovjet élet ilyen jellegére, mint a "medálok" a kártyákról és a papírkapcsokról az ajtók helyett. A Szovjetunió összeomlása után a pamutfüggöny a múlté volt.

De a divat, mint tudjuk, spirálisan fejlődik - a szálfüggönyök népszerűségének új köre jön. Igaz, ma már többet használnak a helyiségszobákban. Választhatatlanul egy dolog - ilyen függönyet készíthet a saját kezével.

Például boros dugókból. Nagyon kreatívnak tűnik.

A lámpabúra

Ez a borospohárból készült lámpabúra melegséget és kényelmet kölcsönöz otthonának, és a réseken áthaladó fény különleges, kissé titokzatos légkört teremt. De a legfontosabb az, hogy megkönnyítsük. Meg kell venni a szokásos műanyag fedelet, és ragasztani a boros dugó. Ne tegye túl szorosan - annál nagyobb hézagok, annál több fényt.

tényleges

Miután ivott egy finom bort, ne siessen, hogy dobja el a parafáját. Az ilyen anyag előnyös lehet - hogy otthoni kézművességeket készítsen, például saját kezűleg készítsen egy szőnyeget a borosdobokról.

A parafa kéreg nem hajlamos elnyelni a nedvességet, ráadásul az ilyen anyag nem érzékeny a baktériumok destruktív reprodukciójára. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően alkalmas olyan helyiségekre, ahol a páratartalom emelkedik. Ezen kívül a lakberendezés természetes anyagai egyre népszerűbbek.

Nézz meg néhány érdekes ötletet a kreativitásról az anyagból.

Hogyan akadályozzák a forgalmat?

A borosapka meglehetősen ismerős és közönséges dolognak tűnik, és termelésére azonban természetes fát használnak.

A 10 méteres magasságú parafa tölgyfa vastag kéreg használatával és a várható élettartammal - akár kétszáz évig.

Mielőtt egy fa ipari célú felhasználásra kerülne, legalább egy negyedszázadon át kell növekednie. És a kiváló minőségű dugók legalább negyvenöt éves fafából készültek.

Fontos! A mediterrán térségben a parafa tölgy fő területe. Az anyag fő beszállítója Portugália, a tölgyfa ültetvények területe 2 millió hektár.

A betakarítás éves mennyisége mintegy 350 ezer tonna, de ez nem elég, így a dugókat nem csak a tölgyfából, hanem más fák kérgeiből is készítik.

Minőségük alacsonyabb, de kézműves anyagként is felhasználhatók.

Forgalmi dugók használata a munkákban

Ez az anyag egyedülálló természetes polimer. A fő tulajdonságok közé tartozik:

 • Vízálló;
 • szilárdság;
 • rugalmasságát;
 • Rugalmasság.

Fontos! Ha az anyagot erősen megnyomja, egy idő után könnyen visszaállíthatja eredeti formáját.

Számos előnye és szokatlan megjelenése miatt a dugókulcsok nagyon népszerűek azok számára, akik saját kezükben szeretik a kézművességet. Mi lehet a bor palackokból? Tekintsünk többet.

lábtörlő

Annak érdekében, hogy a háztartásban így szükséges legyen, 100-150 forgalmi dugót gyűjtünk össze, elég lesz egy kis méretű termékhez. Abban az esetben, ha nem lehet saját maga gyűjteni, akkor vásárolhat egy speciális online áruházban. Ezután kövesse az utasításokat:

 • Mossa le a parafát meleg vízzel szappannal. A borfolt eltávolításához az anyagot vízben egy éjszakán át kis mennyiségű fehérítővel áztassa.
 • Az anyagot mossuk és szárítsuk.
 • Minden egyes vágott csőnek két azonos részből kell állnia. A kényelem érdekében vágódeszkát használhat.

Fontos! Viseljen különleges kesztyűt az ujjainak védelme érdekében.

 • Az egyenetlen felületeket, amelyek a vágás után keletkeznek, csiszolópapírral kezelik.
 • Mielőtt egy szőnyegtálat a borból, készítse elő az alapot. Mint ilyen, használhatunk gumírozott szövetet, régi zuhanytálcát vagy lágy műanyagot. A termék közepén a puha anyag használata szükséges.
 • Határozza meg a szőnyeg méretét, vágja ki az alapot és a szövet közepét.
 • Elakadtunk forgalmi dugókat. A jövő szőnyeg a kerület mentén, az éltől a középpontig feltöltődik.
 • Ragassza fel az alapot és vastag szövetet.
 • Forró ragasztóval ragasztva a parafa alapjához. A ragasztót egyenletesen alkalmazzák a parafa lapos részén, majd szorosan az alaphoz nyomják.

Fontos! A felesleges ragasztót azonnal puha ruhával távolítsa el. A készítmények beillesztése egymás között nem szükséges.

 • Vigyük fel a PVA ragasztó vagy matt lakk tetejére.
 • Szárítsa meg alaposan a terméket.
 • A vízálló teljesítmény elérése érdekében tömítőanyagot használnak a szélek és az alsó felületek kezelésére.

Fontos! Ha a szőnyeget a fürdőszobában használják, naponta legalább havonta kell szárítani. Ily módon a penészképződés elkerülhető.

Ugyanezen elv szerint egy szőnyeg a saját kezével a pezsgős dugókból készül.

tálca

A gyönyörű tálca nem csak praktikus dolog, hanem egy elegáns díszítőelem a dekorációhoz. És ha magad csinálod, akkor talán egy felbecsülhetetlen családi relikviává válhat.

Megtanuljuk, hogyan készítsünk egy tálcát champagne dugóval a saját kezünkkel:

 1. Alapvetően használhatja a régi mélytálcát.
 2. Parafa mossa és vágja el.
 3. A bázisra rakjuk le - rajzolhatunk ki valamit.
 4. Ragassza fel a munkadarabot az alaphoz.
 5. Szárító kézművesség.
 6. Az üveg kerül a tetejére, hogy a felület stabilabb legyen.

Forró állványok

Tudjuk, hogyan készítsünk szendvicset pezsgős dugóval vagy tálcával, és még könnyebben állhatunk a forróság alatt. Ehhez:

 1. Vágja a parafát egyenlő vastagságú körökbe.
 2. Megfogjuk őket. Ehhez használhatja az alapot és a ragasztót, a tűzőgépet vagy a horgászzsinórt. Az első esetben a termék kemény lesz, a többi pedig rugalmas.

Fontos! Kívánt esetben megváltoztathatja az állvány vastagságát.

A közönséges forgalmi dugók segítségével sok hasznos dolgot tehet fel - szekrények, kulcstartók és ékszerek tartóit, figurákat, festményeket és még sok mást. Csak egy kis képzelőerő és készség!

A borcábol készült kézműves foglalkozik vele

Amikor kinyit egy üveg bor - ne dobja a parafát, akkor rengeteg érdekes dolgot tehet egyszerűen és kényelmesen.

nyomtatás

Szüksége lesz egy parafából a borról, a tollról, a tollhegyről, a festékről.

Mester osztály

1) Vegye fel a borból a parafát és húzza meg (tollat, ceruzát, jelzőt) a parafa rajz, szimbólum, jel, levél, állati állat végére.

2) Vágja ki a szimbólumot egy penknife-del (a dugó felületén ki kell húzódnia)

3) Színezze el a nyomtatást kedvenc színében.

Személyes nyomtatás készen áll! Most már nem hagyhatsz aláírást, hanem bélyegzőt is mellé.

Képek és betűk a 3-D-ben

Számos dugót igényel. Teljes szövegeket írhatnak, képeket készíthetnek, és egy gyönyörű szerelmi, nagy szívvel kezdődhetünk. Ez egy exkluzív dekoráció az otthona számára.

Szükséged lesz - az anyag, amelyen a szívet ábrázolják. Lehet, hogy egy fal, egy tábla, egy könyv... sok boros dugó. Ragasztó, jelölő és festék.

Mester osztály

1) Vigye az anyagot, és rajzoljon rajta nagy szívvel.

2) Ragassza a ragasztót a szívhez.

3) Ragassza fel a dugókat vízszintes helyzetbe.

4) Festse a szívet kedvenc színei között.

Szekrény fogantyú

Ha eltörted a szekrény fogantyúját - ez nem jelent problémát! Csak egy csavar és egy parafa van a borból.

Mester osztály

 • Finoman élesítse meg a parafát.
 • Csavarja rá a szekrény ajtajára.

A fogantyú egy boróka dugójától fogva érdekes lesz a házban való megjelenés és hosszú ideig szolgálni.

Borospali csillár

A csillárját soha nem szabad figyelmen kívül hagyni, ha a borkapcsokból készítesz magadat.

Szükséged lesz: (boros dugók, szellőzőrács, zsineg, lámpa tartó).

Mester osztály

 • Csavarja be a patront a ventilátor grillbe.
 • A zsineg segítségével felfüggeszti a forgalmi dugókat, az első szint szuszpenziójának rövidnek kell lennie, és nagyszámú forgalmi dugót kell tartalmaznia, a második szint felfüggesztésének pedig az elsőnél hosszabbnak kell lennie, és kevesebb forgalmi dugót kell tartalmaznia. A harmadik felfüggesztés hosszabb, mint a második. A negyedik a leghosszabb, a legkevesebb forgalmi dugóval. A dugók száma a ventillátor rácsos területétől függ.
 • Csatlakoztassa a csillárt a mennyezethez.

Csodálatos remekművet készítettél, amely titokzatosságot hoz a belső téred.

Fényképkeretek

Élje át a régi képkereteket! Szüksége lesz: (borból készült parafa, fényképkeret, ragasztó).

Mester osztály

 • Vágja félbe a parafát.
 • Ragassza fel a ragasztót a keretre.
 • Ragassza be a dugókat.

Stílusos képkeret kész! Teljesen más képkereteket találhat ki. Ehhez vágja le a dugókat tányérokba vagy körökbe, és ragassza be őket tetszésük szerint. Használhatja a teljes dugót, különböző mintákat készíthet, ragacsos dugókat egy karácsonyfával, vízszintesen és függőlegesen.

Játék macskáknak

Tépjen be egy parafa fedelet - ez egy érdekes játék a kedvence számára. Leteszi a játékot a padlón, és karmokat darabol. Próbálj meg egy egér parafát hozni a borból. Vegyünk egy fedelet a szőrből, varrunk egy farkát és fülünket, szemeket rajzolunk. Ezután helyezze a fedelet a parafára. A játék készen áll!

tartók

A birtokosokat jegyzetek, levelek, névjegykártyák és meghívók számára használják! Különböző módon hozhat létre őket.

1. módszer

Helyezzen egy körbe csavart vezetéket az egyik végén levő borporba. Díszíteni akarattal gyöngyökkel, flitterekkel.

2. módszer

Szeletelj két bordugaszt egymás között. Ezt szalagon vagy gumival lehet megtenni. Ezután tegyen vízszintes metszést.

Cork gyertyatartó

A romantikus hangulatot ízlésesen és gyönyörűen alakíthatja ki saját kezével. Ehhez szüksége van: gyertyák (jobb ízesítésre), két üvegedény, és természetesen borosapkák. Vegye figyelembe, hogy egy üvegedénynek kicsinek kell lennie.

Tegyen egy gyertyát benne. A második edénynek nagyobbnak kell lennie legalább kettőnek, előnyösen háromszor nagyobbnak. Helyezze az első edényt egy gyertyával a második üvegedénybe. A tartályok között maradt tér a borosakokba önt.

Egy csodálatos romantikus gyertyatartó kész!

Parafa fogas

A kabáttartó létrehozása nagyon egyszerű, mert ehhez egy tábla, egy csavarhúzó és egy parafa szükséges. Vegyünk egy táblát és használjunk egy csavarhúzót, amelyhez bor borokat csatolunk hozzá. Számuk függ a vágytól és a tábla méretétől. Csatlakoztassa a függesztőt a falhoz egy csavarhúzóval. Most a folyosó érdekesnek tűnik a formatervezésnek!

Parafa zsiráf

A zsiráf nagyszerű belsőépítészet és remek ajándék lehet! Ahhoz, hogy elkészíthesse, szüksége van - borosapkák, papír, drót, ragasztó.

Mester osztály

 • Fogja meg a drótot, és kerekítse ki zsiráf formájában.
 • Ragassza be a kereteket papírral több rétegben.
 • Vágja félig a boros dugóját.
 • Ragassza be a dugókat a papír tetejére, és ne hagyjon réseket. Rengeteg ragasztót kell használni ahhoz, hogy a zsiráf hosszú ideig álljon.

Panel a jegyzetekhez

A panelek ugyanúgy hozhatók létre, mint a nagybetűkkel és a forgalmi dugókkal készült képek esetében. Most az információkat az eredetihez közel tarthatja. A kis tűk használatával betűket csatolhat a panelhez.

Címkék a palánták számára

A palánták címkéit nagyon egyszerűen lehet létrehozni. Vegyük a borós dugót és fúrjon egy lyukat benne (kicsi). Vegyük a pálcát és helyezzük be a parafából. Írja a parafára a kultúra nevét. Most már nem lesz zavarodva!

Szárnyasok szárúak

Ahhoz, hogy a nyársak a borosakokat csészékké vágják. Díszítsd a bögréket az ízeidre. Rajzolhat rajta virágokat vagy szíveket, tegye be a strasszot. Helyezze a fogpiszkálót a kész bögrékbe. A sütők az ételben vannak. A vendégek észreveszik az eredeti kreativitást!

Hűtőmágnesek

Vágja le a boros pohár vertikálisan. Vegyünk egy kis mágnescsíkot, és ráhelyezzük a parafa fele. Mágneses kész! Ezzel bevonási listát csatolhat.

A konyha meleg

Az állvány elengedhetetlen a konyhában. Minden hosztestben kell lennie. Sokkal szebb, ha kézzel készül. Ahhoz, hogy ez lesz szüksége: (boros dugók, kés, csiszolópapír, ragasztópisztoly, szatén szalagok).

Mester osztály

 • Vízszintesen vágja át a borosakokat. Ha magas állást szeretne, akkor nem vághatja le a parafát.
 • Ragassza össze a dugókat formában (kör, négyzet, hatszög).
 • Ragassza fel az állvány külső szélét a szaténszalag fölött.
 • A szalagról készítsen egy mellékhurot az állvány funkcionalitásához.

A madarak háza

Nemcsak ő és szeretteinek gondja, hanem segít azoknak is, akik velünk együtt ugyanazon a bolygón élnek. Ebben a részben megtanulhatod, hogyan készíts házat a madaraknak. Szükséged lesz: (vastag karton, ragasztó, boros dugók).

Mester osztály

 • Vágja ki a ház falát, tetőjét és alját.
 • Készíts egy házat kerek vagy négyzetes bejárattal.
 • A legtöbb dugót függőlegesen vágja le.
 • Ragassza be a ház falát.
 • Vágja a maradék parafa csészéket.
 • Ragassza be a bögréket a ház tetején.

A madarak háza kész! Jól végzett, gondoskodtok a madarakról.

Cork Ékszer

A borosakokból létrehozhat különböző ékszer medálokat, fülbevalókat, karkötőket, medálokat... Szüksége lesz: (gyöngyök, drót, gyöngyök, horgászzsinórok, hurkolt szálak és ruhák). Egy medál készítéséhez használjon teljes dugókat, és fülbevalókat készítsen, vágja le őket. Használja fantasy és ügyes kezét akkor képes lesz létrehozni egy egész gyűjtemény ékszert a boros dugó.

Ékszerész

Minden lány ékszerrel rendelkezik, és alapvetően dobozokban tároljuk. Van egy új kényelmes módja az ékszerek tárolására. A szervező létrehozásához vigyétek el a keretet és ragasszák le a borcsapokat az aljára. Csináld tetszésed szerint.

A dugók lehetnek egészek, félkörbe vágva vagy körök formájában. Csatlakoztass néhány horgot a szervezőhöz. A horgok száma az ékszereid mennyiségétől függ. Most a karkötőid, gyöngyeid mindig kiemelkedő helyen lesznek. A fülbevaló beilleszthető a bor torkába.

A rendező megkönnyíti az ékszerekkel kapcsolatos szokásos keresést, és díszíti a falat.

Cork Top

Szüksége lesz egy meglévő munkalapra, amely otthonában van. Csak borcáccsal díszítik. Szükséges folyékony szögek ahhoz, hogy a parafaszt az asztalra ragasszák. Ezután lakkozz. Kényelmes polcszámláló kész!

Forgalmi dugó

A dugók kulcstartó láncának megteremtéséhez különleges tartozékokat kell vásárolni, vagyis láncot tartalmazó fémgyűrűt. Csatlakoztassa a parafát a szerelvényekhez. Díszítsd tetszésed szerint. A forgalmi dugókkal ellátott kulcstartók kreatív darabok lehetnek a családban.

Karácsonyi díszek

Hozzon létre egy díszítőelemet egy nagy karácsonyfa formájában. Ehhez keresse meg a kúp alakú bázist, és ragassza rá a papírt. Ezután ragasztja össze a dugókat a kerek oldallal. A forgalmi dugókból nagy mennyiségű játékot hozhat létre. Használjon festéket, papírt, ragasztót, díszítőelemeket és persze gazdag képzelőerővel!

Hajók gyerekeknek

Egy ilyen érdekes játék létrehozásához két vagy három dugót kell összeilleszteni. Vitorlát készítsen papírral és fogpiszkálóval. Díszítsd az ízlést. A gyerekkel próbáld ki a hajót a vízen.

Dekoratív labda

A labda mérete a forgalmi dugók számától függ. Minél több elakadás van, annál nagyobb lesz a labda. Vigye a habot és vágja le a labdát. Színezze be és az összes parafa alját barna színben. Használjon ragasztópisztoly tapadót a labdához. A dekoratív golyó készen áll! Érdekes díszítés lesz otthonában.

Padlószőnyegek

Ahhoz, hogy egy szőnyeget hozzon létre a fürdőszobában, vágja fel a borospohárt. Vegyünk egy gumitömlőt (gumi alap) és ragasszuk be a parafát. A fa egy környezetbarát, tartós hasznos anyag. A forgalmi dugókból készült do-it-yourself szőnyeg hosszú ideig tart, és rejtélyt ad hozzá a fürdőszobába.

Parafa fogantyú

3-4 boros dugó, tinta vagy hélium paszta szükséges. Kezdjük! Fúrjon át egy átmenő lyukat, de ne fúrja át az utolsó dugót. Tegye a parafát a pasztaba, ragasszuk össze. Díszítsd az ízlést. Most van egy érdekes dizájn-do-it-yourself toll.

Pamutfüggönyök

A parafa függönyök elkészítéséhez egy halászhorog, egy méter, egy olló, egy fúró és egy hatalmas dugó szükséges. Használjon gyöngyöket és festéket díszítésre. Kezdjük! Mérje meg az ablak magasságát, az ajtót (ahol le akarja függeszteni a függönyt), vágja le a szükséges hossza hosszát. Fúrjon lyukat a forgalomban.

Tegye a parafát a halászzsinóra. Gyönyörű függönyök létrehozásához viseljenek gyöngyöket a forgalmi dugók között. Készíts 30 szálból. Minél több szál, annál gyönyörűbb a függöny kinézete, és rögzítse az összes szálat egy további vízszintes szálra. Csatlakoztassa a táblára.

Egyedi dekoratív pamut függöny készen áll!

Tetszett a cikk, és a forgalomból a saját kezeidet akarta elkészíteni - menj rá! Ha van kérdésed, hol szerezhet annyi forgalmi dugót? - a válasz egyszerű. A borból készült kupacok megfizethető áron rendelhetők meg egy online áruházban, vagy megvásárolhatók egy boltokban, ahol a boltja a városban van.

A borcseppek díszítése saját kezűkkel: díszítik a falakat, a padlót, a belső tér (fotók és műhelyek)

Mi csak nem használják az embereket, hogy díszítse a belső térben! A hímzõk és a tervezõk, a gazdag képzeletû emberek és az eredetiek csak meglehetõsen funkcionális és gyönyörû dolgokat hozhatnak létre a leginkább váratlan anyagból, például a borosapkák saját kezûek díszítésével. Ez az anyag praktikus (nem fél a forró edénytől vagy a hideg ablakpárkánytól), környezetbarát, és még inkább melegséget és kényelmet kölcsönöz a háznak, és a borcserepek megvásárlása a modern világban nem nehéz.

 • Fali díszítés boros dugóval
 • A forgalmi dugók számai és betűi
 • Fényképkeretek
 • Asztali dekoráció
 • Forró állványok
 • Parafa padlószőnyeg
 • Minivazony
 • Bélyegek a scrapbooking számára
 • Ékszer

Fali díszítés boros dugóval

Lehetséges, hogy a borosakkal díszítik egy teljes falat vagy annak részét, egy fali rést vagy konyhai kötényt. Bor képeket készíthet, amelyek teljes képet készítenek, vagy egyszerűen csak a fal felületére ragasztják.

Még az elemek legegyszerűbb kombinációja (függőleges és vízszintes csíkok váltakozása vagy átlós tájolása) érdekes textúrájú felületet biztosít. Fontos, hogy a falon levő gyönyörű parafa díszek hosszú ideig rögzüljenek, és a tulajdonosok ne aggódjanak a dugók közül.

Ezért a legjobb, ha érintkezési vagy akril ragasztót használnak a ragasztáshoz.

A forgalmi dugók számai és betűi

A legegyszerűbb módja annak, hogy térfogati betűk legyenek a belső dekorációhoz. Ez nem annyira igényel:

 • a forgalmi dugók megfelelő mennyiségben;
 • kartonból;
 • ragasztó;
 • opcionális szalagok vagy más díszek a dugókhoz.

Gyártási folyamat:

 1. Készítsen egy sablont a kívánt szimbólumról, és vágja ki a kartonból.
 2. A kartonon ragasztóval ragasztjuk be a borosakokat.

Nagyméretű monogramot készíthet a tulajdonos nevének első betűjéről, és díszítheti egy falmal vagy egy egész feliratsal, amelyre az ablakpárkányon vagy asztalon van hely. Hasonlóképpen, plüssjátékot is készíthet a saját kezével számok formájában, amelyek hasznosak lehetnek például, hogy gratuláljanak a nap hőseinek.

Fényképkeretek

A fotó alatt plasztikus dekorációkat készíthet a falon, ha egyszerűen beilleszti a dugókat egy egyszerű fából készült keretbe, és rögzít egy képet vagy fényképet rájuk. Vagy a kartonon (mint a betűk esetében) a parafát egy bizonyos sorrendben egy keret formájában formázzuk. A faház vagy a ház, a rusztikus stílus vagy a provanális, ilyen dekoráció ideális.

Asztali dekoráció

Ünnepi asztal nemcsak borpalackokkal díszíthető, hanem dugóval is. Csökkentse a forgalmi dugót, csatlakoztasson hozzá egy fűszálat vagy egy szalagot, helyezzen be egy képeslapot vagy egy kártyát a vendég nevével a nyílásba - és egy egyszerű dekoráció készen áll az asztalra.

Ugyanezek a forgalmi dugók gyertyatartók vagy újévi koszorúk is készíthetők:

Forró állványok

Egy másik dekoráció a borokat a bor saját kezével - áll a forró. A Corkwood nagyszerű szerepet játszik ebben a szerepben, mert szinte nem melegszik fel, gyönyörűnek tűnik, és környezetbarát anyag is. Az állványok a parafa részekből készülhetnek, vághatók le, és a parafa peremére helyezhetők.

A dugókat össze lehet ragasztani, drótokkal kötni vagy ragasztani a kartonhoz - sok dekoráció van. Lehetőség van még a fémdobozok ragasztására is, fémkötés nélkül összeállítani:

Parafa padlószőnyeg

A boros dugók kellemes tapintásúak nemcsak a kezek, hanem a lábak számára is.

Képzeld el, hogy egy kemény napi munka után ülsz egy székre, és lábát lerakodod egy parafa matracra - meglehetősen kemény és ugyanakkor puha, és megkönnyebbítő felületén masszírozó hatás érhető el.

Nos, ha sajnálja, hogy ilyen szőnyeget használ a rendeltetésszerű célokra, dekoratív funkciót is végezhet, egyszerűen kiegészítve a helyiség belsejét.

Minivazony

Ahhoz, hogy a borokból és pezsgőkből egy ilyen dekorációt készítsen a dugókról:

 • palack sapkák;
 • irodai kés;
 • egy maréknyi föld;
 • miniatűr zöld.

Gyártási folyamat:

 1. Óvatosan kaparja a kés belsejét egy késsel (hogy ne nyomja össze a parafát).
 1. Töltsd meg az ürességet a földdel és telepítsd a növényt.
 1. Az instabil dugók alját le lehet vágni vagy alátámasztani.

Bélyegek a scrapbooking számára

A hasonló díszítésű pezsgős dugóknak megvan a módja a tűszőke. A márkás műanyag bélyegek drágák, és választékuk nem feltétlenül szükséges.

Gyártási folyamat:

 1. A parafa vágásnál meg kell rajzolnia a szükséges mintát (hópehely, farmer, karácsonyfa stb.).
 1. A kést, a penge vagy valami hasonló módon vágjon egy konvexet a kontúr mentén.
 1. Nagyon könnyű használni egy ilyen bélyeget - egy habgumiból van szükség festékkel impregnálva, és a bélyegzővel szemben nyomja meg a képet a rendeltetési helyre (levelezőlap, levél, ajándék címke).

A tűszőnyegeknek figyelembe kell venniük a természetes palack sapkákat, mert ebben az összefüggésben nagyon szép anyag - egy kis pasztell háttér. Nem rosszabb, mint a kavicsok és gyöngyök. Ezért ne feledje, hogy a forgalmi dugókkal foglalkozó kézművesek nemcsak otthoniak lehetnek, hanem a maga kedvencének is díszítik magukat!

Szereted a borkapcsok díszítését? Mit csináltál, és mi csak a tervekben? Ossza meg a táskád ötleteit vagy tapasztalatait, mondja el nekünk, tetszett-e az ötleteink kiválasztása.