Legfontosabb > Tervezés

Horgolt szőnyegek, feltöltik a kollekciót! Érdekes modellek, diagramok és leírások!

Kötött szőnyegek - csodálatosnak tűnik, de a termékek nagyon viccesek és vonzóak. Például a padlón lévő kötött termék önálló kiviteli alakja segít a probléma megoldásában a helyiség kialakításához megfelelő szőnyeg hiányában. Az ilyen kötött termékek előnyösen és kényelmesen megnézik a fürdőszobákat és a gyermekszobákat. Továbbá a padlószőnyeg megkötésének előnyei közé tartozik a régi dolgok megszabadulása - pólók, kötött ruhák és csak a haszontalan szövetek darabjai. A szakképzett kézben lévő függönyök gyorsan átalakulhatnak figurázott motívumok kényelmes szőnyegévé.

Ha kíváncsi a szőnyeg megkötésére, akkor tudnia kell, hogy egy sűrűbb szövetet kapunk horgolt horog használatával. Ha megtanulja, hogyan kell önállóan horgolt kötött szőnyegeket kínálni, akkor az egyes kezdőkorúak és tapasztalt kézművesek tökéletes utasításait kínálja. Tanulj, álmodj, megtestesíted!

A fonalról

Szükséges a szakemberek több ajánlását idézni a fonalat választani. Annak érdekében, hogy a termék hosszú ideig maradhasson, és megőrizze eredeti megjelenését, előnyben kell részesítenie a szintetikus fonalakat - ez a híres akril, de használhat szerves gyapotot is (bár nem melegszik).

Azt is meg kell tisztázni, hogy a szőnyegek horgolásához jobban használják a vastagabb szálakat - ez lehetővé teszi, hogy olyan vastagabb anyagot testesítsenek meg, amely nem alacsonyabb a szabványos gyapjútermékek hővédelmének szempontjából. Vastagabb szál esetén a 5-8. A vászon méretét könnyű meghatározni - ajánlatos a minta 10x10 cm-es négyzetével összekötni a kiválasztott fonalból, vasalattal vagy mossuk és megszárítjuk. A kész mintában mérje meg a kapott méretek és meghatározza a szükséges számú hurkot további kötés.

A kötéshez bármilyen szalvétarendszert használhat - a fantázia megnyilvánulása egy egyszerű modell kiváló formatervezését teszi lehetővé.

Starter modellek

Ha korábban a horgolásod egyszerű sálakra vagy cipőkre korlátozódott, azt javasoljuk, hogy egyszerűbb modellekkel kezdjen el hasznosabb dolgokat végrehajtani. Számos egyszerű horgolt szőnyeg van rajzokkal és leírásokkal.

Négyzet vagy téglalap

Kezdéshez ajánlott egy szőnyeg egyszerű formáját használni - négyzet vagy téglalap. Egyetlen ruhával, vagy motívumokkal összeillesztett kötési technikával köthetők össze, és meghatározzák a végeredményt és a tervezést. A szőnyegek és diagramok kiválasztása a következő megvalósításhoz:

1. Egyszerű téglalap alakú szőnyeg, egymással váltakozó színekkel horgolt horgolattal. Végül a szövet egyszerűen kötődik több nem horgolt oszlophoz, és a bundák ugyanolyan szálakból készülnek, mint amelyeket a kötéshez használtak.

A fonalak maradványai hasonló módon kapcsolódnak egymáshoz - itt mind melange, mind monofonos szálakat használnak. A pályák vonzónak tűnnek a folyosón - közvetlenül a bejáratnál, az otthoni és több "rusztikus" coziness létrejön.

2. Négyszög alakú horgolt szőnyegek különböző színű, egyszerű négyzetekből hozhatók létre, amelyeket egyszerűen csak egy tűvel kell varratolni. Ez is kiváló termékmodell a kezdőknek, amelyek a tapasztalt kézművesek is használhatják a működési kötés esetén.

3. Horgolt szőnyeg horgolt varratokkal. Az egyéniséget és a vonzerőt az átlós és "létradiagramos" színváltozás jelenti. Ezek a termékek tökéletesen illeszkednek a gyermekszobákba.

4. Szőnyeg motívumok a "nagymama tér" technikájában - ezek az egyszerű négyzetek a különböző színű szálak cseréjével és a fantasy megnyilvánulásával egyedülálló és tervezői dolgokká válnak. A bemutatott technikában horgolt szőnyegek készítéséhez a következő egy kötési séma.

A kezdők számára nagyszámú négyszögletes vagy négyzet alakú termékmodell van - csak a szobatervezésnek megfelelően kell kiválasztani a modellt.

Kerek szőnyegek

A kerek horgolt szőnyegek remekül néz ki a hálószobákban az ágyak közelében. A konyhában egy tervezőmodell is megtestesülhet - ez kényelmes a szoba tisztaságának megőrzése érdekében (rendszeresen mosogathatja a termékeket a félelmek és a romlásoktól való félelem nélkül). A kerek szőnyegeket kétféleképpen lehet felosztani: szilárd és nyitott.

A kerek formájú tömör szőnyegek egy egyszerűbb mintával rendelkező kör kötése, aminek következtében a vászon folyamatos és racionális a tervezett felhasználásához. Itt két alfaj is megkülönböztethető: kötés egyszerű horgolással a nakida-val vagy kúpok kötéssel. Kiderül két teljesen más lehetőség.

Az egyszerű vászonokat a nakida oszlopokkal az alábbi termékválasztékkal és ábrákkal mutatjuk be.

A kúpokkal ellátott szőnyegek jobban megfelelnek a gyermekszobákban és a nappaliban is, mert texturálták őket, és hosszabb ideig tartják a hőt. A következő rendszerek kiválasztása javasolt.

Most beszélnünk kell a nyílt szőnyegekről, amelyek inkább egy nyereséges design megoldásnak tűnnek. Könnyű megtestesíteni őket, ha korábban már összekapcsolták a nyitott szalvétákkal más hasonló termékeket. A kötött szőnyegekhez használja az alábbi sémákat.

Ovális szőnyegek

A horgolt ovális szőnyegek hosszúkás helyiségekbe, valamint nappali helyiségekbe vannak kötözve, ahol a rekreációs területen szükség van. A kötéshez a következő programválasztékot használhatja.

a T-shirt

A kötött pólók gyakran felhalmozódnak hatalmas mennyiségben - sajnálatos, hogy eldobják, de már nem alkalmasak további kopásra, jól vagy csak fáradtak. A raktári kötöttáru pólók, női tunikák és egyéb dolgok megszabadulása érdekében kötőszőnyeget használhat. Ehhez a régi dolgokat egyszerűen vékony csíkokra vágják és egy hosszú szálon kötik össze.

A kötésű szőnyegekhez horgolt pólók, a fentiek bármelyike ​​használható. Nagy mennyiségű háztartási anyag hiányában speciális kötőfonalakat vásárolhat. Néha a kézművesek egyszerűen megkapják a megfelelő színű kötött textíliát, és vékony csíkokra vágják - egy tervezési megoldás érdekes és nagyon gazdaságos változata érhető el.

A következőkben a pólókból készült tervezőszőnyegek válogatott, valamint részletes útmutatás arról, hogyan készítsünk hosszú szálat egy kis darabból.

Japán hurkolt szőnyeg

A japán szőnyegek csak külsőleg néznek ki, de a horgolt technika gondos elemzése után kiderül, hogy ez egy szokásos kötés az üreges körökben, amelyek egy bizonyos sorrendben kapcsolódnak egymáshoz. Egyszerűbb lehetőség esetén elegendő egy 4 körű modell használatát, amelyet később "töltöttek" egy lapos nakida oszlopokkal.

Ön is igénybe vehet egy ilyen szőnyeg kötését - egy egyszerű kört kötött a közepén egy horgolt horog, majd egy lánc, üreges körök jellemző a japán motívum van varrott hozzá, kapcsolva pedig egy szabványos szövés. A lánc bekötése tűvel és cérnával végezhető el - csak a lánc hosszának folyamatosan próbálkozzon egy előre meghatározott kezdeti középső körön.

Tapasztalt kézművesek számára

A szakképzett kézművesek bonyolultabb mintákat és változatokat választhatnak a termék horgolásához, ahol a technikusok nagy része nehezebbé teszi a csomózó pólusokat. Azt is meg kell jegyezni, hogy kompatibilis a komplex minták - ananász kapcsolódik kúpok, és a kúpok a virág motívumok és így tovább. De még be kell mutatnia néhány modellt az önhúzó szőnyegeknek is.

Rug a szalvétákon "Grand"

Könnyedén készíthet szőnyegeket horgolt szalvétákból, és itt, ha szükséges, megnövelheti a jövő vászon méretét úgy, hogy bizonyos sorokból több sorból ötvözi vagy "összefonódik". Itt és az "Ananász Song" szalvéta a szakképzett kézműveseket a "Grand" nevű szőnyeg meglévő mintájára kötötte. Az új modell tökéletesen illeszkedik Provence, rokokó, barokk, klasszicizmus, luxusabb gótikus stílus vagy birodalom belső kialakításába. A kötésében nincs semmi bonyolult - a legfontosabb az, hogy a következő leírásokat alkalmazzuk:

Tárcsázzon 8 léghurokot, és csukja be a láncot. Ezután folytassa a kötés 1. mintát. Ha szükséges, növelheti az átmérőt az utolsó sorok megismétlésével.

Ezután megy a kötés 2 rendszerébe - itt is megnövelheti a szőnyeg méretét, és hozzáadhat egy harmadik szálat az ananászoknál.

A munka végén menjen a 3. sémához - ez lehetővé teszi, hogy simán és textíliával befejezze a szőnyeget.

A 4. alkalmazási sémában, amely léghurokból és picotból áll.

A bemutatott modell fehér színben történő önmegvalósításra ajánlott, de szükség esetén figyelembe kell venni a sáv színsémájára vonzóbb és alkalmasabb szálakat. A kész szőnyeget csak áztassa hűvös vízzel, és lefektetve az anyagon - azonnal a padlón lehet, amíg teljesen száraz.

Csomagolószőnyegek

A csomagokból készült szőnyegek ugyanolyan technikával kötöttek, mint a pólókból és a kötött anyagból. Itt is meg kell vágni a hosszú csíkokat a csomagokból, és használjon egy egyszerű horgolt szőnyeget a kötéshez. Nem ajánlott nyílászáró használata, mert a kötegelt fonalak ízületei a nyilvánosság számára hozzáférhetővé válhatnak.

Természetesen a csomagok szőnyegeit nem mindenütt használják - ezek az országban helyezhetők el, mert egy ilyen alkalmazás megszünteti a helyiség szennyeződésének és kerti tájának tisztításával kapcsolatos problémákat. De a szakképzett tűszőnyegek könnyen használhatják a kötegelt fonalakat, hogy egy szőnyeget kössenek a lakás folyosójában - ez kényelmes és elegáns. Az alábbiakban egy teljes videó a mester osztály kötés egy hasonló termék.

Gyermek változatok szőnyegek

A gyerekek a megfelelő helyiségekkel kedvelik a saját szobáikat - minden fényesnek és mesésnek kell lennie. Ezért a szülők feladata minden részletet figyelembe venni. Ha korábban nem gondoltál arra, hogy a gyermekszobában bútorokat vagy textileket vásároljon a megfelelő nyomatokkal, akkor ma már könnyedén kijavíthatja a helyzetet:

 • Először, gyerünk rajzot a gyermek szobájában.
 • Másodszor, cserélje ki a meglévő sötét takarót az ágyon egy fényes gyerek opcióval.
 • Harmadszor, kösd össze a szőnyeget! De nem egyszerű, de különleges - állatok formájában.

Gondolod, hogy az állati szőnyegek kötése kemény munka? Egyáltalán nem - csak körök, oválok, négyzetek, hatszögek, téglalapok és más, külön-külön összekapcsolt ábrák helyesen vannak összeállítva egyetlen kompozícióba.

Például egy egyszerű szőnyeget köthetsz medve alakjában:

 • Illessze a medve arca - egy egyszerű kört megfelelő méretű szürke árnyék;
 • a medve füle - 2 fehér és szürke színű félkör;
 • a medve orra egy fehér kör, és a háromszög fekete izzott (később varrva) faragott;
 • medve arca - 2 rózsaszín kör;
 • szempilla - 2 darab nadrág, ami később még a kijelölt helyeken is varródott.

Fürdőszobai szőnyegek

A horgolt fürdőszőnyeg kulcsfontosságú lehet az egész formatervezésben. Tehát egy szőnyeg a WC-ben, a fürdőszobában, a WC-ben lévő "ülés" és a "WC-papír" szervezője árnyalta a drága csempe vagy szuperfunkcionális fürdőszoba. Ráadásul az ilyen kötött fürdőszőnyegek és WC-szőnyegek remek ajándék a háziasszony számára. A legérdekesebbek közé tartoznak a fürdőszobába és toalettbe hurkolt kötött szőnyegek.

bálna

Kötött szőnyeg a fürdőszobában lehet bálna formájában, amely egyszerűen kötött:

A kötés körben kezdődik - ez a bálna teste.

Miután a megfelelő méretűre kötözöttek, elkezdenek lazítani a farkát, ahol a bordák egyszerűek és az ananászok kötődésének szokásos rendszerei.

Ezután elkezdheti kötni a kábelköteget a rajongó alakú kapcsolatok félsorából. Ez jobb, ha ezt megcsináljuk - ez megszünteti annak szükségességét, hogy folyamatosan megforduljon a már nagyméretű vászon.

Végén fin befejeződik - ez ugyanaz a standard ananász mintázat.

Befejezi a bálnát a kötődéssel és a szemmel való összekapcsolásával, valamint a vízimadár szájjal. Ön külön-külön készíthet bálna-ívet és spray-t - legyen puha és szép.

baglyok

Nagyon érdekes lehetőség - ez a kötött szőnyeg a fürdőszobában horgolt bagoly. Az ilyen termékek vonzóvá teszik a kézműveseket rendkívüli kialakításukkal, különösen akkor, ha egy egész készletet kötöttek, és egyszerűen megtestesültek. Itt meg kell felelni a következő sorrendnek:

Először is, válasszon egy megfelelőbb sémát a bagoly testének kötéséért - a test ananász formájában kötött, ahol egyszerű és standard sémákat használnak.

Ezután hajlítsa meg a kapott ananász szalagot a szőnyeg kívánt méretéhez vagy a készlet egyéb részeihez.

Végül a bagoly szeme csomózott - ezek két kör, amelyek az utolsó sorban csatlakoznak egymáshoz. Az egyesített szemek össze vannak kötve, ugyanakkor a baglyok füleit kötözik.

Minden részlet csatlakozik, és kiderül egy bagoly. Könnyen kötött köpeny egy bagoly fürdőszobájába köthető - a részletes mesterkurzus videó bizonyítja ezt feltétel nélkül.

Használhatsz egy kicsit más változatot a kötő bagolyok a WC és a fürdőszoba. Szintén teljes körű kötési tervet biztosít.

Horgolt szőnyegek otthonában

A ház hangulata apróságokból áll. Még akkor is, ha a legmodernebb és drága bútorokkal berendezkedik, díszíti a falakat festményekkel, gyönyörű, de nem kényelmes szállást kaphat. Mi az oka? A lágyság, melegség és otthonos légkör a látszólag jelentéktelen, de valójában fontos dolgokból - kiegészítőkből ered.

Szinte minden nő, még akkor is, ha soha nem vett fel horogot vagy tűt a keze előtt, köszönhetően az interneten elhelyezett részletes mesterkurzusoknak, képes saját dolgokkal megteremteni a dolgokat, amelyek kényelmet nyújtanak a háznak. Horgolt szőnyegek - az egyik olyan rész, amely segíteni fogja a légkör életét és valóban otthonos. A házi szőnyegek egyaránt lenyűgözőek lesznek mind a modern városi lakóépület belsejében, mind pedig egy vidéki házban.

A horgolt szőnyeg kényelmesebbé teszi a helyet

Önállóan horgolt szőnyegtípusok

"A fürdőszobában lévő szintetikus horgolt szőnyeg félelem nélkül helyezhető el - a csempe szoros illeszkedése miatt megbízhatóan védi a lábakat a csúszástól"

Könnyebb és gyorsabb horgolt szőnyeg, nem kötés. A végrehajtás technikája meglehetősen egyszerű, és a késztermék-készletek tömege:

 • Egész. Ehhez a vászon egy kört megkötve, a középponttól kezdve.
 • Motívumokból. A szőnyeg létrehozásához először meg kell kötni az egyes alakú elemeket (körök, rombusok, négyzetek, háromszögek) a különböző fonalakból, majd csatlakozni hozzájuk.
 • Bélszín technikával készült. Először hálóalapot hoznak létre, és utána hozzáadják a napot, ezért erre a célra általában "fű" vagy más fonalat használnak.
 • A szokásos fehérneműkötöző termékből kötött.
 • Szintetikus szőnyeg, amelyre szemetet vagy szalagot vagy közönséges műanyag zacskót helyeznek.

A legtöbb elemi termék - egész. Kerek, négyzetes és egyenletes aszimmetrikus lehet. Sok tűkötő férfi inkább a kötött szőnyegek szokatlan formáját - egy félkört vagy hullámokat. Az ilyen hurkolt szőnyegek kiváló fürdőszobai díszítőelemek.

Horgolt teljes szőnyegek

Az egyedi motívumból készült szőnyegek lenyűgözőek és egyszerűen kötöttek. Mivel az egész termék különálló részekből áll, különböző színű és textúrájú fonalakat használhat, hogy mindegyiket létrehozhassa. Háromszögek, négyzetek, oválisok össze vannak kapcsolva, majd a nyersdarab a késztermék szélénél van szegélyezve. A tapasztalt tűszőke nehéz feladatnak számít - egy szokatlan formájú elemek (szirmok, ír csipke alakok) készítéséhez. United együtt, vonzza a szemet fényerejével és egyedi mintájával.

Horgolt szőnyegek egyedi motívumból

Egy egyszerű, de praktikus és kényelmes megoldás a szárítókötél mint fonal használata. Egy ilyen szőnyeg nem fog sokba kerülni, és gyorsan köt össze, ha vastag kötelet vesz.

Horgolt Szőnyegek a ruhaszekrényben

Ne dobja ki a régi takarókat - nagy méretű szőnyegeket fognak kivenni. Ehhez a takarókat csíkokra vágják, egy nagy horoggal összekötve és kötötten. Az ilyen "fonal" vastagsága miatt a kötési folyamat nagyon kevés időt vesz igénybe, és a késztermék lágy és meleg.

Horgolt szőnyeg szövet

Az eredeti, de már a méhsejtek által is elismert módon - a szemeteszsákok használata kötött termékek előállításához. A szintetikus anyag különbözik a természetes gyapjától az erõssége, a külsõ hatásokkal szembeni ellenállás, nedvességállóság. Az ilyen horgolt szőnyeg a fürdőszobában félelem nélkül helyezhető el - a csempe szoros illeszkedése miatt megbízhatóan védi a lábakat a csúszástól. Az ilyen termék mosásához nagyon egyszerű, gyorsan szárad, és idővel nem veszíti el eredeti alakját.

Gyakorló horog matrac

Horgolt szőnyeganyagok

Mielőtt elkezdené a kötési folyamatot, érdemes eldönteni, hogy mely anyagot kell használni a bázishoz.
Először is az erõsség egy huzat. Nagyszerű módja annak, hogy a terméket megkapja a kívánt merevség, köteles kötni a gyapjúfonal félig oszlopait. Ezt a technikát egy kerek vagy négyzet alakú szőnyeg létrehozására használhatja egyetlen webről.

Mats kötözött egy ruhadarabbal

Egy másik lehetőség - a zsineg, a régi takarók vagy a jutakötél használata, vagy akár a kötelek, amelyek otthon megtalálhatók.

Juta kötél szőnyeg

Kevésbé tartós, de látványos megjelenésű - szőnyegek, amelyek alapja filé hálóból áll.
Egy praktikus megoldás a kötött vagy teljesen szintetikus fonalból vízzel szemben ellenálló tulajdonságokkal rendelkező kötés. A mesterséges összetevők biztosítják a késztermék szilárdságát, meghosszabbítják élettartamát.

A szintetikus hurkolt szőnyeg hosszú élettartamú.

Talán a késztermék élei hajlanak lesznek. A probléma megoldásához a tapasztalt tűköpenyes egy kis trükket használ: a szőnyeg peremét zsinórral súlyozzák. A termék széléhez horgolt, vagy tűvel alaposan varrva az alsó oldalról.

A szőnyeg súlyozásához húzza meg a zsinórt

A horgolt szőnyeg, amelyet a fürdőszobában vagy a WC-ben kell elhelyezni, válasszon egy fonalat aprított polietilénből. Ehhez a szemeteszsákokat vagy a rendszeres zsákokat a kívánt vastagságú csíkokra vágják (minél szélesebb a csíkok, annál inkább kötöttek), és összeragasztják azokat. Ezután használja a kapott szalagot fonalaként. Ma a boltokban zsákokat találsz a különböző színekben: vörös, kék, sárga, zöld és mások. Kombinálhat különböző csomagokat, vagy készíthet egyszínű terméket. Az ilyen szőnyegek, különösen a motívumokkal kapcsolatban, tökéletesen és hosszú ideig szolgálnak.

Kötött szőnyeg fürdőszoba csomagolásban

A tervezői dolgok drágák, és a kézzel készített tárgyak eredetiek, nagyon keveset költenek anyagokra a számukra. De lehetséges figyelembe venni az adott helyiség minden funkcióját és színét, hogy egy olyan részletet készítsen, amely igazán tökéletes az egész belső térben.

Egyszerűen horgolt horgolt példák

A szőnyegek horgolásának folyamata nem igényel speciális készségeket, és nem igényel bonyolult mintákat. Az egyetlen dolog, amire szükség van a képesség, hogy tartsa a szerszám és a tudás a legalapvetőbb elemek (léghurok, összekötő oszlop, egy oszlop és kettős horgolt). A motívumokat vagy a nyílt vászonból álló készletnek kicsit készségre van szüksége.

Egyszerű kerek horgolt szőnyeg

A kerek szőnyeg megkötéséhez 2-3 törlőt kell felvenni egy alapgyűrű kialakításához (ha vékony fonalat használnak) és egy kicsit (4-6) a vastag szálakhoz. Miután elkészült a léghurok, az összekötő hurkon keresztül a lánc egy körben van zárva. A második sor két oszlopot köti össze az első kör minden egyes hurokjába (horgolt vagy anélkül, attól függően, hogy miként szeretné látni a kész terméket - az oszlopok nem tartalmaznak egy merev sűrű anyagot, és egy szelídnél a szőnyeg lazább lesz, de gyorsabb kötéssel ).

A kerek szőnyeg kötésének folyamata

A harmadik sorban először 2 oszlopot helyezünk az első 3 hurokba, majd egy oszlopot egy hurokban, ismét 3, majd 1-et. A negyedikben még kevesebb - az első két hurok két oszlopával mindegyik, akkor 1, majd ismét 2. A egy ilyen technikát egy egyenletes és egyenletesen bővülő körzel lehet elérni. Folytassa a kötést, amíg el nem éri a kívánt méretet. Végül rögzítik a szálat, és ezután a rossz oldalon lévő vasalót úgy szerelik fel, hogy a szőnyeg egyenletes legyen, és ne sápadtson.

Mintázat egyszerű kerek szőnyegvel

Nagyjából ugyanúgy történik a négyzetes kötés.

Négyzetes szőnyegkötés

Először felveszi a léghurok alapját, és becsukja őket egy gyűrűbe. Ez tizenkettővel (vagy más mennyiségben, a fonal vastagságától függően kötve van), de olyan számot vesznek fel, amely kettős horgonnal vagy anélkül 4-re van osztva. Miután elosztotta a második sort 4 egyenlő részre. Kiderül, hogy minden három hurok a tér jövő oldala. Az első két hurokban kettős horgolás nélkül, és a harmadik - 3 oszlopban egy oszlopba kötnek. Aztán megint 2 egyszemélyes, majd 3 egyben. Így a következő sorban mindegyik oldalon 5 hurok lesz. Itt a munka is folytatódik - először vannak egy oszlopok, és a sarokban (a négyzet sarkában mindig a három központi oszlopa van, amelyek egy hurokba vannak kötve).

Horgolt négyszögletes szőnyeg

Minden új sorban a tér egyenletesen növekszik. Így elvégezheti a legegyszerűbb szőnyegtáblát, hogy még érdekesebb, nyílt termékeket hozzon létre, amelyekkel a sémákat használhatja.

Horgolt szőnyegek a belső térben

"A horgolt szőnyegek mind egy egyszerű fapadlón, mind pedig egy drága parkettán vagy cserépen egyformán jól mutatnak"

A DIY dolgok ma a legnépszerűbb trendek. Segítségével kényelmet tud nyújtani szinte minden belső térben. Ugyanakkor ez a legkedvezőbb árú és kellemes módja annak, hogy otthont adjon. A dekoratív párnákra, a lámpabőrökre, a szőnyegekre, a bútorokra, a függönyökre és természetesen a szőnyegekre is varrhat vagy köthet.
A horgolt szőnyegek mind egy egyszerű fapadlón, mind egy drága parkettán vagy cserépen egyformán jól mutatnak.

Horgolt szőnyeg illeszkedik minden belső térbe

Miután megtanultam kötni, létrehozhat eredeti és egyedi dolgokat, amelyek teljesen átalakíthatják a belső térséget. Az egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb árú megoldás egy szőnyeg, függöny vagy bútorburkolat kombinációja, amely függetlenül csatlakozik.

A legalkalmasabb hely a kötött szőnyeg elhelyezésére gyerekjátéknak nevezhető. Segítségével könnyű felszerelni egy területet a padlón való játékhoz. A szőnyeg a gyermekszobában további díszítéssel világos díszítményekkel, párnák kötött díszes takarójával díszített. Jó ötlet egy szőnyeg egy állat, egy kedvenc rajzfilm vagy mesebeli karakter, egy virág vagy a nap formájában.

Szőnyeghorog az óvodához

Nem mindig lehetséges természetes szőrme a házba (etikus okokból vagy anyagi lehetőségek miatt), és egy önálló szőnyeg újból megmentésre kerül. Ez egy hálószemből készült, a bélszín technikájával összekötve, és teljes hasonlóság esetén a halom vékony fonalból készül, amely szőrszálakat utánozza.

Filé szőnyegek csatlakoztatva

A kötött szőnyegek esetében ajánlatos kemény fonalból készült termékeket előállítani, jó formájukat megőrizni, a díszes mesterséges fonal pedig eredeti vagy szokatlan ruhákhoz használható.

A jövő termékének alakja teljesen függ a tűszőke preferenciáitól, képzelőerejétől és képességeitől. A horgolás lehetővé teszi az aszimmetrikus alakú szőnyegek kialakítását, kerek, téglalap alakú, négyzetes és sok más. Az ír csipke technikáiból készült termékek inspirációjának köszönhetően létrehozhat egy vászonot, amely a legbizarrabb alakú motívumból áll.

Fantasy szőnyeg az ír csipke stílusában

DIY kézzel készített szőnyegek

A tűk segítségével lehetetlen egy ilyen szellős, bonyolultan mintázott terméket létrehozni, amelyet akkor kapunk, ha horgolt horoggal dolgozunk. A nyitott szőnyegek nagyszerű díszítéssel szolgálnak a ház vagy apartman bármely részében - elhelyezhetők az ágyon, az étkezőbe helyezve, az óvodába vagy a nappali közepén lévő padlóra helyezve. A fürdőszobában ilyen hurkolt szőnyeg is hasznos.

Horgolt nyitható szőnyeg

Horgolt szőnyegek elhelyezése a különböző stílusok belsejében

Az otthoni díszítő csokrok, amelyeket Önök különféle módon készítettek (varrás, szövés vagy kötés), most különösen értékelik. Homlokzatát díszítheti jól megválasztott fényes fedelek, fonott kosarak vagy edények, forró alátétek és az eredeti formák tapadása segítségével.
Hogyan illeszkedjünk a belső kötött termékekbe? Hogyan kell elhelyezni a kötött szőnyegeket a különböző stílusú stílusban berendezett helyiségekben?

minimalizmus

A minimalista stílusban kialakított belső tér megköveteli a tartozékokkal való visszafogást és nyugtató színeket. Ezért egy olyan szőnyegre, amelyet egy ilyen helyiségbe terveznek, válasszon egy szürke, fehér vagy pasztell színű fonalat.

Szürke horgolt szőnyeg a belső térben a minimalizmus stílusában

A puha horgolt szőnyeg lágy és tiszta vonalakat, a minimalizmus stílusát, kényelmet nyújt. Támogatja a témát a kötött termékek a belső lehet kötni ugyanazon fonal pouf. Tálcának is szolgálhat, ha tálcát helyez el rajta.

Szecessziós stílusban

A világos fonalból készült többszínű szőnyegek tökéletesen illeszkednek a modern belső térbe. Le lehet fektetni a padlóra, vagy a falra függeszteni. Az egyedi gizmos, amely a tűvédő kezét melegíti, lelkesedést kölcsönöz a belső térbe.

Horgolt szőnyeg a modern stílusban

Rusztikus stílus

A többszinű szövetből készült horgolt szőnyeg szovjet időkben szinte minden falusi házban látható. Győződjön meg róla, hogy hihetetlenül egyszerű, és mint az őket megillető anyag, bármilyen régi rongyot használhat.

Ők festői részletgé válnak a szobának az ország stílusában, remekül néz ki egy vidéki házban vagy az országban.

Világos kötött szőnyeg vidéki stílusban

Az ilyen szőnyeg enyhén korszerűsítéséhez használhatsz félkövér kombinációkat: például a barna és a fényes sárga kombinációt. A modern belső patchwork szőnyegek lehetnek szürke és rózsaszín szövet, szigorú fekete lédús fukszia, fehér, barna és mások.

A rusztikus beltéri szőnyegnek nem kell a foltokból készültnek lennie - minden kötött termék harmonikusan néz ki itt, mert az önmegkötő dolgokat eredetileg a vidéki stílusban díszítik.

Horgolt szőnyegek a belső térben

Szőnyegek az óvodához

A padlón egy nyuszi vagy egy felhőszőnyeg formájú horgolt, a gyermekágy mellé ágyazva megbízhatóan megvédi a baba lábát a padló hidegségétől.

A gyermekek játszótere számára nagyméretű szőnyeget készíthet az egyedi motívumból - meleg és kényelmes, emlékeztetni fogja a gyermeket a szülői gondozásra.

Horgolt szőnyeg az óvodához

Az ilyen termék további előnye a mosógépben való mosás. Mindazonáltal emlékezni kell arra, hogy minden kötött anyag esetében csak finom mosást kell választani fonás nélkül.

Kötött ajtószőnyeg

Annak ellenére, hogy a szőnyegek sokasága a boltban van, nem mindig találnak valamilyen alkalmasat egy adott beltér számára. A kilépés ilyen helyzetben kézzel készített szőnyeg lehet.
Mivel a bejárati ajtón lévő padlóra helyezett tárgy meglehetősen intenzív terhelésnek van kitéve (piszkos utcai cipőre van helyezve), akkor a fonalak kiválasztásakor figyelembe kell venni a fonal szilárdságát és a külső hatásokkal szembeni ellenállást. Kívánatos, hogy egy fonal vastag.

Ajtószőnyeg

A bejárati ajtónál elhelyezkedő szőnyegköteg anyagaként bármilyen rongyot (kötöttáru, régi ruhák) vagy vágott műanyag zacskókból is készíthet.

Nedvességálló műanyag zacskó

Az ilyen anyagokból horgolt szőnyegek hasznosak lehetnek a fürdőszobában és a WC-ben. A bonyolult mintával ellátott horgolt szőnyegeket nem szabad a bejárati ajtó közelében elhelyezni - az ilyen gyönyörű termékek több örömöt és hosszabb ideig tartanak, ha a nappaliba vagy a hálószobába helyezi őket.

Horgolt fürdőszoba matracok

A fürdőszoba és a WC - akár tiszta, rendezett és gondos, kényelmes elrendezéssel - nem tűnhet túl kényelmesnek, ha a belső térben nincsenek dekoratív tárgyak és kiegészítők. A szobát csak egy kötött szőnyeggel díszítik, a fürdő hangulata otthonos díszítést kap. A szőnyeg anyagának kiválasztásánál azonban figyelembe kell venni a helyiség különleges körülményeit - magas páratartalom és magas hőmérséklet esetén.

Kötött fürdő szőnyeg

A szőnyeget nem olyan anyagból kell készíteni, amely nem ellenáll a gőznek és a víznek, különben gyorsan elveszíti formáját és vonzó megjelenését. A fürdőszobába szánt termékek esetében szintetikus, természetes vagy vegyes fonal használatát javasoljuk.

Mielőtt elkezdené a kötési folyamatot, érdemes megvizsgálni a főbb ajánlásokat:

Természetes fonalból, amely tiszta gyapjúból áll, lágy és nagyon meleg dolgokból jön ki, amelyek jó formát ölthetnek. A fonal lehet kecske, teve, merinó, juh gyapjú - az ilyen szálakból készült ruhák lélegzőek, világosak, terápiás és higroszkópos tulajdonságokkal rendelkeznek. Mínusz - ez a fonal nagyon drága. Azt is meg kell jegyezned, hogy a víztermékek állandó és tartós érintkezése deformálódhat.

Horgolt szőnyeg természetes gyapjúból

A modern gyártók mindenféle ízvilágot kínálnak: könnyű, rugalmas, puha, tartós. Azonban a kiválasztásnál érdemes meggyőződni arról, hogy a szálak nem okoznak allergiás reakciót, különösen akkor, ha a szőnyeget a gyermekszobában kötötték.
A kombinált fonal lehetővé teszi, hogy termékei tartósak legyenek a szintetikus szálak jelenlétének köszönhetően, valamint a gyapjú összetételében jó hővisszatartásnak köszönhetően. A szőnyeg gyártásához érdemes vásárolni vegyes szálakat durva textúra - ez a fajta fonal tartós, ellenáll a nedvességnek és tolerálja a gyakori mosásokat.

A kevert fonalszőnyeg könnyen elviseli a mosást

Annak érdekében, hogy olyan anyagot válasszon, amely kiváló minőségű és minden szempontból megfelelő, vegye fel a kapcsolatot az eladó-tanácsadóval. Meg fogja mondani a legmegfelelőbb fonalat, és segít meghatározni a szálak számát egy adott termék kötésére.
Milyen más részleteket kell figyelnie, hogy tartós és kellemes kötődj a szem vászonra?

A termék vastagsága

A menetmennyiség közvetlenül befolyásolja a késztermék megjelenését. A szőnyegeknek vastag fonalat kell választaniuk. A súlytalan vékony szál könnyebben megtörik, deformálódik és elveszíti alakját, ezért nem alkalmas a szőnyegek kötésére.

Vastag kötött szőnyeg

Szőnyeg alak

Ha a fürdőszoba egy nagy, tágas teremben helyezkedik el, a padlón nagyméretű, nagy átmérőjű termékeket állíthat fel, vagy több kis szőnyeget is felhúzhat ugyanazon a mintán és egy fonalból. Ha a fürdőszoba egy kis helyiség, akkor érdemes megválasztani a jövő díszítésének alakját, a szabad aljzat kialakításának figyelembevételével.

A szőnyeg alakja és mérete a helyiségtől függ

Színtartomány

Szálak kiválasztása a kötés, akkor figyelembe kell vennie a színes design a fürdőszobában - mindennek összhangban kell lennie egymással, vagy éppen ellenkezőleg, a kontraszt. Maguk a színek bármilyenek lehetnek, de érdemes megjegyezni, hogy a pasztell és a világos színek gyorsabban szennyezik, a víz nyomai észrevehetőbben rájuk mutatnak. Sötét vagy telített, világos árnyalatok használata sokkal praktikusabb.

Horgolt szőnyeg pasztell színekben

Egyéb árnyalatok

Ha a családnak van gyermeke, akkor a padlón egy rongyos, horgolt szőnyeget használhat a fürdőszobában, egy élénk vicces alkalmazással, amely örömmel fogja érezni a babát.

Nagy motívum mintázat kiválasztása érdemes megvenni a vastag, egyszálú szálakat - így a termék hatékonyabbnak tűnik.
Ha színes, sokszínű szőnyeget terveznek, akkor jobb, ha vékony szálakat és kisebb horgot használnak.

Fényes horgolt szőnyegek vastag szálakból

Szinte mindenki saját kézzel köthet egy gyönyörű szőnyeget - ez elég egyszerű. Ez a megfizethető és eredeti ékszer mindig a divatban marad.
Az egyetlen hátránya annak, hogy képes a folyadékokat jól felszívni, és a WC a magas páratartalmú hely. Továbbá, a kötött szőnyegek könnyen felszívják a szoba minden szagait. Ezeknek a funkcióknak való megfelelés érdekében elegendő egyszerűen szellőztetni a terméket szabadban vagy lefedni a fürdő oldalán.

következtetés

A hurkolt szőnyeg nagyszerű módja annak, hogy díszítse otthonát. Nagyszerűen néz ki egy vidéki házban, és egy modern bútorozott lakásban, a laminált vagy cserépben. Univerzális - a szoba díszítésének szolgálhat, védi a gyermeket a hidegtől a padlón való játék közben, védi a folyosó padlóját az utcai szennyeződésektől. Ha ezeket a tanácsokat figyelembe veszi, egyszerűen és gyorsan összekapcsolhatja az ilyen egyszerű és hatékony tartozékot.

Hogyan csavarni egy csarnokot

Esős ​​vagy havas időjárás esetén, ha a cipő piszkos vagy nedves, sétányok vagy szőnyegek megtakaríthatnak egy extra szőnyeget a bejárati ajtó előtt. Horgolt műanyag zsákokból vagy polipropilén fonalból kötjük össze. Ez az anyag nem veszi fel a nedvességet, tartós és könnyen tisztítható.

A magánházban, ahol van egy tornác és előcsarnok, könnyebb megbirkózni az utcai szennyezéssel: mindannyian ebben a lakatlan szobában maradnak. A lakás sokkal nehezebb ebben az üzletben, mert nagyon gyakran a bejárati ajtó a WC-vel és a fürdőszobával szomszédos. Számos ipari szőnyeg, melynek célja, hogy megőrizze magában a piszkot, por- és nedvességet, keményen és szúrósan, és ha lépést kell tartania (a WC-hez vezető úton) a mezítláb, kellemetlen érzést érez.

A "pattogatott kukorica" ​​mintájával horgolt műanyag zacskókból álló szőnyeg nedvességet tart, és ugyanakkor nem lesz nedves. Látható és puha, kellemes az érintés. A minta térfogata miatt sok anyagot használnak a szőnyeg készítéséhez. Úgy tűnt számomra, hogy a "fonal" előkészítése kétszer annyi ideig tartott, mint maga a kötés. Ezért meg kellett találnom az anyag egy másik verzióját, amit sokkal jobban szerettem.

Hogyan kötözni egy szőnyeget a folyosón?

Ezt az anyagot másképp lehet nevezni: üvegházhatású szál, polipropilén zsineg, szintetikus zsineg. Különböző méretű tekercsekben értékesítik: 250 m, 750 m, 1000 m. Egy méter hosszú és 60 cm széles szőnyegre szinte az egész tekercs 1000 m eltűnt. A szál durva és szöges, de a szőnyeg meglepően puha és kellemes még mezítláb számára is. A munkához vegyen egy vastag horgok számát 7.

A "pattogatott kukorica" ​​vagy a "zsemle" mintája, amint nagymamáink nevezték, középen kötöttek, majd a pattogatott kukorica minden szemszeme "néz ki" a munka elején. Középen összekapcsolt téglalap esetén fontos meghatározni, hogy hány hurkot kell megtenni az elején, hogy kiderüljön a szőnyeg kívánt mérete. Meg lehet kötni a szélén, majd a lánc kezdeti mérete megegyezik a késztermék hosszával vagy szélességével, és a kötésnek elöl és rossz oldalán kell lennie.

A téglalap kötéséből a középsõ (a kép nagyításához, kattintson rá)

Annak érdekében, hogy a "pattogatott kukorica" ​​nagy mennyiségűvé váljon, kissé megváltoztatjuk az oszlopok számát, és minden egyes gabona esetében a következő lépéseket hajtjuk végre.

Első lépés. Az alsó sor hurokjában egy kettős horgolt oszlopot kötöttünk.
Második lépés. Ugyanabban a hurokban hét oszlopot kötöttünk két néggyel.
A harmadik lépés. Miután befejeztük a hetedik oszlopot, két hígítóval lezártuk a meghajtó hurkot (hagyjuk a levegőben lógni). Adja meg az első oszlop tetejénél lévő horgot két, a munka elülső oldalán lévő rossz szemmel (távolodjon el tőle), vegye fel a levegőben lógó hurokot, és húzza meg a horog mozgatásával.
A negyedik lépés. Egy másik horgonyt kötözünk össze, befejezve a pattogatott kukorica kivitelezését. Ismételje meg az egyes lépések 1-4-es lépéseit, és kössön három levegő hurkot egymás között.

A szegéllyel történő kötéshez itt használhatja ezt a sémát (a nagyításhoz kattintson a képre).

Kötött szőnyeg csináld magad

Az egyetlen horgonyt tartalmazó bárok (az első és az utolsó) a pattogatott kukorica "aljának" szolgálnak, ami úgy tűnik, mintha hangszóró lenne. Ez a technika ugyanakkor teljesen leesik a varróoldaltól, ami miatt a késztermék laposan fekszik a padlón. Ha vászonot kötött a széle, akkor a munka jelen lesz, és az első és vékony oldalán. Annak érdekében, hogy minden szem csak ott nézzen ki, megnyomhatja az egyes elemeket az ujjaival "kifelé" az elejétől kifelé. És ezt megteheti.

Ha egy oszlopcsoportot két horgokkal egy pattogatott kukoricához csatlakoztatunk, ugyanazt a harmadik lépést követjük: azaz egy horgot vezetünk be az első oldalról a rossz oldalon. De az első sorban egy mozgalmat tettünk magunktól, mert a munkával szembesülünk, és amikor kinézünk, a horog mozgása felé mutat. Tehát további műveletek nélkül az összes szemek ugyanabban a síkban helyezkednek el.

Miután elérte a polietilén szőnyeg kívánt méretét, négy sornyi horgolt pólót kötöttünk, mindegyik sarokban egy sarokban három pólust kötöttünk. Ezt követően a szálat rögzíthetjük és levághatjuk, vagy egy sorra kötődhetünk egy szúrós lépésből. Annak érdekében, hogy könnyen eltávolíthassa a por és a por a szőnyeg alatt, tegyen el egy régi olajruhát, ami már nem szükséges az ebédlőasztal számára.

Megkötöttük a megerősített matracot, vagy egy másik válságellenes kísérletet

Kedves barátaim, ma szeretnék megosztani veletek még egy kutatást a válságellenes intézkedések területén :) És talán ez talán az újrahasznosító rendszereknek, az öko és az újrahasznosítható anyagoknak tulajdonítható. Általában leülünk, nézzük meg a képeket, és elolvassuk a szavakat, majd végül személyes következtetéseim lesznek, és mint mindig, érdekes lesz meghallgatni véleményét megjegyzések formájában. Mint általában, nem jelentek be szabadalomra :), csak elmondom az én tapasztalataimból, a sorozatból "és én így csinálom".

Általában nem habozok újrahasznosítani. Amit többször mondtam a "jegyzetek" alatt. De a válság annyira átfogó :) Még a legkiválóbb optimisták is (és általában meglehetősen realista vagyok) nem tudnak ellenállni, hogy időről időre lelkesedéssel ne felkiáltsanak: "Ó, válság".

Tehát abból a tényből indulunk ki, hogy a nehéz időkben érdemes kevesebbet költeni és a lehető legtöbbet megtakarítani, vagyis a rendelkezésre álló erőforrások - anyagi vagy monetáris - hatékonyabb kihasználása. Kezdjük!

Az interneten számos sok kézműves és meglehetősen praktikus termék a zsinegből. Nos, tudják, még mindig összekapcsolják a süteményeket a boltokban. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom az üzletben. Sokkal több ok volt. Különösen inspiráltak az ilyenek, tudod, készletek a WC-fürdőszobában - egy szőnyeg, egy szalvéta a fedélen, minden ananászos.

És valahogy hirtelen rájöttem, hogy nem zavarna volna meg egy új szőnyeget. Akár a folyosón, akár a fürdőszobában, vagy az erkélyen, vagy a bejáratnál. Nos, ez nem számít - szükséged van rá, és ez az. Vásárolni? Nem kérdés! De nem a mi módunkat :) Mi magunk csináljuk, de azzal a feltétellel: gyors és olcsó, de erős és tartós. És ha lehetséges, gyönyörű.

Ez az a fajta zsinór, amit felállítottam. A hörcsög fojtogatásához kezdve csak két pecsétet vásároltam, 100 m-t 60p-ig (aztán láttam, hogy 40p-t, sőt 30-at is kaphatsz, de az interneten keresztül, plusz postai úton). Én is vásároltam (bár korábban, de még mindig az árat), egy szárítókötél, 20m 45r-ig. Összesen a 200r régióban.

És elkezdtem gondolkodni :) Szükségem volt egy téglalap alakú szőnyegre, úgyhogy úgy döntöttem, hogy először kötöttem a négyszögletes magot, majd körbe kötöztem a kívánt méretre, vagy amíg a szálak kifogytak. Igen. )

Kezdetben úgy döntöttem, hogy a szőnyegem körülbelül 35 cm széles lesz. A kötéskor egy kukucskáló csípőerősítést használtam. Vagyis kötődöm a polipropilénből, és "belül" kötött ruhadarabot kötöttem. És ezt a ruhaszárítót egy 35 cm-es szeletekben feltűrt tollal jelöltem meg. A kötelem nem volt szilárd, darabokban, ami valamilyen módon összekötte. A fotó "szürke" egy fehér kötélen - egy hely a tapadás.

Ez a kötél megolvad és gyengén ég a láncon kívül, ami megkönnyítette a biztosítékot - tüzet hozott mindkét végére, összekötötte őket, és ujjaival összeszorította őket. Nos, kézzel készített ujjaink, és nem láttuk, igaz? :)

További. A léghurok polipropilén (PP) láncaitól kissé több mint 35 cm-re van kötve. Most rögzítjük a megerősítést :) A kötél két kiegészítéssel fog járni velem, mivel meglehetősen vékony, és a szőnyeg vastagabb, durvább. A kötél két darabból húzódik, egy meglehetősen hosszú véget hagyva. Ezt a hurkot tegyük a hurokra, és húzzuk a szálat a gömbből a kötél hurokján és a hurok hurokján.

És kötöttünk egy másik léghurokot, folytatjuk a kötözést oszlop nélkül, összekötve a kötelet.

Itt van az a szegély, ahol a szerelvényeket csatoltuk, egy kis hurkot a végén. A szövet további szilárdsága és vastagsága mellett ez a megerősítés biztosítja a kötött anyag további stabilitását. Végig kötöttük a láncunkat, és mióta a mérete 35 cm, az első kötéssorunk méretét ehhez az alakhoz igazítjuk - a kötélen húzzuk a kötélzetet, ami egyenlő a kötélen.

Megfordítjuk a kötést, feltöltjük a kötelet és folytatjuk. A sor végére ismét húzzuk fel a kötést úgy, hogy a kötélen található címke a sor végén legyen.

Knit a kívánt méretre. Nos, vagy amíg a szálak el nem fogynak - ez a két pont egybeesett, ami nagyon meglepődött.

Oké, folytasd. A fehér kötél is vége, meg kell kötni a következő darabot:

Helyezze a szegmens végét a hurokba (az első kötél a gyűrűre van zárva), és lezárta a gyűrűbe. Körtünk egy kört, kötözve a szőnyegünket, és győződjünk meg róla, hogy a kötelet simán, kötés nélkül rögzítjük.

A legnagyobb szélstabilitás érdekében egy vastagabb kötelet (sárga-piros) fektettem az utolsó sorban.

Itt van egy ilyen szőnyeg. Az anyagok költsége - körülbelül 200 rubel, idő - 1 este, méret - körülbelül 35-50 cm.

Az olyan fanatikusok számára, mint én - "mit fogsz kezelni" természetesen egy lehetőség. Különösen, ha ez a PP nem kapott semmit, vagy 100 évig üres. Külön megvásárolni, hogy a szőnyeget leplezzék, nem lehet opció (véleményem szerint). Kész szőnyeg a szőnyegen 6-szor többet, 400 rubelt vásárolhat.

Érdekes volt, hogy valami újat próbáljak, de másodszor nem kötöttem meg a PP-ből - mert a fel nem használt ujjak is "megtörik", durván, keményen dolgoznak.

Cserép, csempézett, kőpadló - teljesen nincs! Csúszik az út mellett, mint egy jó snowboard veszélyes!

Nem, persze, most mindenféle szilikon van - akkor szalagot készíthetsz azokról, amelyeket a talppal kötött zoknikra raknak, hogy megakadályozzák a csúszást, de újra megéri a pénzt. Nos, a szegfűket még mindig a fa padlójára szegezheted, ha egy vidéki házról vagy egy privát ház verandájáról beszélünk. Ha a padló nem parketta, persze :)

Gyönyörű, világos - választhatsz különböző színeket, a PP paletta ma már széles.

Hol rakhatnék egy ilyen kis szőnyeget?

A munka - egy kosár ugyanabban a technikában. Én is láttam az interneten, nem azért akartam, mert a kosárra volt szükség, hanem annak érdekében, hogy a kötelet anélkül is szükségessé tegyék. Folytatni kell.

Polipropilén fonalból készült horgolt szőnyeg

Jó reggelt A fürdőszobában lévő szőnyeg polipropilénből készült, 68x51cm méretű, 7-es kampó. A közepet nagyon kemény polipropilén egyik fonalába kötik össze, mindegyik ujj elvágva kötés közben, a szélek vékonyabb polipropilénhez vannak kötve három kiegészítéssel. három kiegészítés kilenc kötöttruhán keresztül, ez valami. Ezért csak egy buja oszlopba kerül. Az eredmény nem elégedett - a rövid oldalak szélén, a mintaváltás helyén, nem túl egyenletes. Készíthetsz egy kötött kötegből álló keretet, de ez a szín már nem, de az a tény, hogy nem megfelelő. a fotó hosting → a fotó hosting →

Wer-Ba, és nagyon tetszett a szőnyeg! Különösen a szín, és az ötlet annyira eredeti! Bravó!

Itt tetszett ez a szőnyeg a cseppekből (6 különböző színű szálat használtak, 7 mm-es kötőtű):

Nekem van egy tekercs egy viszkózus gazdasági kötél (már a szovjet időkből), sok maradványa a különböző pamut, baba akril, karamella, farmer, és így tovább. használt szál - felvette mindazt, ami gyapjú nélküli volt a kompozícióban. Egy tekercsből kiindulva egy tekercset kötöttem, adjunk hozzá két színes egységet, és kötöttünk egy 4 mm-es horgolt láncot.
És ebből a csipke a tűk 9 mm-es szőnyeg maga. Kiderül, hogy több a motley és a csíkos, mint az eredeti:

A projekt nem gyors. Kötött kemény, ujjait dörzsölje, ezért szünetet tartok.

Sun-virág, nos, akkor újra hasznosítani minden maradványt, és kap egy szép szőnyeget!

Ver-Ba - gyönyörű szőnyeg, hagyja el a széleket, ahogy vannak. Néhány szabálytalanság, ez csak az értékes kézikönyvet jellemző jellemző, és nem olcsó gépi munka.

Napvirág, a módszere egyszer "megszabadult" egy zsák öreg glomerulustól. Kiderült, hogy vastag és gyönyörű "párnahuzat" van a szék székén. De nem vettem figyelembe, hogy a kendő, sőt a legvastagabb, nagyon gyorsan elveszíti "megkönnyebbülését" és szégyentelenül húzódik, különösen olyan nyomás alatt, mint az "ötödik pont". Egy okos, kézzel készített könyvben elolvastam a tanácsot - minden olyan termék esetében, ahol az alapvető követelmény a web stabilitása, nem pedig annak plaszticitása, hogy kampót használjon. Meg kellett tanulnom ezt az eszközt, amelyet nem szerettem annyira, csak ritkán használtam korábban, csak a kötött kötött anyag szélezéséhez
Ezért az előítéletek alapján megnézem minden kötőszőnyeget. És nehezebb, mint egy horgolás, és az eredmény idővel nem valószínű, hogy igazolja az erőfeszítést

Itt még mindig a fent említett hozzászólásokban tárgyalták a csúszó szőnyegeket. Ismét, annál stabilabb és "nehezebb" a vászon, annál megbízhatóbb lesz a lábad alatt. Például még egy régi szőtt gyapjú takarót is, anélkül, hogy további "stabilizálódás" lenne a vastagsága ellenére, nem lehet újratölteni egy szőnyegen. A keleti szőnyegek, az évszázadok a pályán, mert mint: csak a csúcs puha, de a szíve minden bizonnyal meglehetősen merev vászon.

Ilyen gondolatok a tapasztalatcsere fényében.

Horgolt szőnyegek otthonában

A ház hangulata apróságokból áll. Még akkor is, ha a legmodernebb és drága bútorokkal berendezkedik, díszíti a falakat festményekkel, gyönyörű, de nem kényelmes szállást kaphat. Mi az oka? A lágyság, melegség és otthonos légkör a látszólag jelentéktelen, de valójában fontos dolgokból - kiegészítőkből ered.

Szinte minden nő, még akkor is, ha soha nem vett fel horogot vagy tűt a keze előtt, köszönhetően az interneten elhelyezett részletes mesterkurzusoknak, képes saját dolgokkal megteremteni a dolgokat, amelyek kényelmet nyújtanak a háznak. Horgolt szőnyegek - az egyik olyan rész, amely segíteni fogja a légkör életét és valóban otthonos. A házi szőnyegek egyaránt lenyűgözőek lesznek mind a modern városi lakóépület belsejében, mind pedig egy vidéki házban.

A horgolt szőnyeg kényelmesebbé teszi a helyet

Önállóan horgolt szőnyegtípusok

"A fürdőszobában lévő szintetikus horgolt szőnyeg félelem nélkül helyezhető el - a csempe szoros illeszkedése miatt megbízhatóan védi a lábakat a csúszástól"

Könnyebb és gyorsabb horgolt szőnyeg, nem kötés. A végrehajtás technikája meglehetősen egyszerű, és a késztermék-készletek tömege:

 • Egész. Ehhez a vászon egy kört megkötve, a középponttól kezdve.
 • Motívumokból. A szőnyeg létrehozásához először meg kell kötni az egyes alakú elemeket (körök, rombusok, négyzetek, háromszögek) a különböző fonalakból, majd csatlakozni hozzájuk.
 • Bélszín technikával készült. Először hálóalapot hoznak létre, és utána hozzáadják a napot, ezért erre a célra általában "fű" vagy más fonalat használnak.
 • A szokásos fehérneműkötöző termékből kötött.
 • Szintetikus szőnyeg, amelyre szemetet vagy szalagot vagy közönséges műanyag zacskót helyeznek.

A legtöbb elemi termék - egész. Kerek, négyzetes és egyenletes aszimmetrikus lehet. Sok tűkötő férfi inkább a kötött szőnyegek szokatlan formáját - egy félkört vagy hullámokat. Az ilyen hurkolt szőnyegek kiváló fürdőszobai díszítőelemek.

Horgolt teljes szőnyegek

Az egyedi motívumból készült szőnyegek lenyűgözőek és egyszerűen kötöttek. Mivel az egész termék különálló részekből áll, különböző színű és textúrájú fonalakat használhat, hogy mindegyiket létrehozhassa. Háromszögek, négyzetek, oválisok össze vannak kapcsolva, majd a nyersdarab a késztermék szélénél van szegélyezve. A tapasztalt tűszőke nehéz feladatnak számít - egy szokatlan formájú elemek (szirmok, ír csipke alakok) készítéséhez. United együtt, vonzza a szemet fényerejével és egyedi mintájával.

Horgolt szőnyegek egyedi motívumból

Egy egyszerű, de praktikus és kényelmes megoldás a szárítókötél mint fonal használata. Egy ilyen szőnyeg nem fog sokba kerülni, és gyorsan köt össze, ha vastag kötelet vesz.

Horgolt Szőnyegek a ruhaszekrényben

Ne dobja ki a régi takarókat - nagy méretű szőnyegeket fognak kivenni. Ehhez a takarókat csíkokra vágják, egy nagy horoggal összekötve és kötötten. Az ilyen "fonal" vastagsága miatt a kötési folyamat nagyon kevés időt vesz igénybe, és a késztermék lágy és meleg.

Horgolt szőnyeg szövet

Az eredeti, de már a méhsejtek által is elismert módon - a szemeteszsákok használata kötött termékek előállításához. A szintetikus anyag különbözik a természetes gyapjától az erõssége, a külsõ hatásokkal szembeni ellenállás, nedvességállóság. Az ilyen horgolt szőnyeg a fürdőszobában félelem nélkül helyezhető el - a csempe szoros illeszkedése miatt megbízhatóan védi a lábakat a csúszástól. Az ilyen termék mosásához nagyon egyszerű, gyorsan szárad, és idővel nem veszíti el eredeti alakját.

Gyakorló horog matrac

Horgolt szőnyeganyagok

Mielőtt elkezdené a kötési folyamatot, érdemes eldönteni, hogy mely anyagot kell használni a bázishoz.
Először is az erõsség egy huzat. Nagyszerű módja annak, hogy a terméket megkapja a kívánt merevség, köteles kötni a gyapjúfonal félig oszlopait. Ezt a technikát egy kerek vagy négyzet alakú szőnyeg létrehozására használhatja egyetlen webről.

Mats kötözött egy ruhadarabbal

Egy másik lehetőség - a zsineg, a régi takarók vagy a jutakötél használata, vagy akár a kötelek, amelyek otthon megtalálhatók.

Juta kötél szőnyeg

Kevésbé tartós, de látványos megjelenésű - szőnyegek, amelyek alapja filé hálóból áll.
Egy praktikus megoldás a kötött vagy teljesen szintetikus fonalból vízzel szemben ellenálló tulajdonságokkal rendelkező kötés. A mesterséges összetevők biztosítják a késztermék szilárdságát, meghosszabbítják élettartamát.

A szintetikus hurkolt szőnyeg hosszú élettartamú.

Talán a késztermék élei hajlanak lesznek. A probléma megoldásához a tapasztalt tűköpenyes egy kis trükket használ: a szőnyeg peremét zsinórral súlyozzák. A termék széléhez horgolt, vagy tűvel alaposan varrva az alsó oldalról.

A szőnyeg súlyozásához húzza meg a zsinórt

A horgolt szőnyeg, amelyet a fürdőszobában vagy a WC-ben kell elhelyezni, válasszon egy fonalat aprított polietilénből. Ehhez a szemeteszsákokat vagy a rendszeres zsákokat a kívánt vastagságú csíkokra vágják (minél szélesebb a csíkok, annál inkább kötöttek), és összeragasztják azokat. Ezután használja a kapott szalagot fonalaként. Ma a boltokban zsákokat találsz a különböző színekben: vörös, kék, sárga, zöld és mások. Kombinálhat különböző csomagokat, vagy készíthet egyszínű terméket. Az ilyen szőnyegek, különösen a motívumokkal kapcsolatban, tökéletesen és hosszú ideig szolgálnak.

Kötött szőnyeg fürdőszoba csomagolásban

A tervezői dolgok drágák, és a kézzel készített tárgyak eredetiek, nagyon keveset költenek anyagokra a számukra. De lehetséges figyelembe venni az adott helyiség minden funkcióját és színét, hogy egy olyan részletet készítsen, amely igazán tökéletes az egész belső térben.

Egyszerűen horgolt horgolt példák

A szőnyegek horgolásának folyamata nem igényel speciális készségeket, és nem igényel bonyolult mintákat. Az egyetlen dolog, amire szükség van a képesség, hogy tartsa a szerszám és a tudás a legalapvetőbb elemek (léghurok, összekötő oszlop, egy oszlop és kettős horgolt). A motívumokat vagy a nyílt vászonból álló készletnek kicsit készségre van szüksége.

Egyszerű kerek horgolt szőnyeg

A kerek szőnyeg megkötéséhez 2-3 törlőt kell felvenni egy alapgyűrű kialakításához (ha vékony fonalat használnak) és egy kicsit (4-6) a vastag szálakhoz. Miután elkészült a léghurok, az összekötő hurkon keresztül a lánc egy körben van zárva. A második sor két oszlopot köti össze az első kör minden egyes hurokjába (horgolt vagy anélkül, attól függően, hogy miként szeretné látni a kész terméket - az oszlopok nem tartalmaznak egy merev sűrű anyagot, és egy szelídnél a szőnyeg lazább lesz, de gyorsabb kötéssel ).

A kerek szőnyeg kötésének folyamata

A harmadik sorban először 2 oszlopot helyezünk az első 3 hurokba, majd egy oszlopot egy hurokban, ismét 3, majd 1-et. A negyedikben még kevesebb - az első két hurok két oszlopával mindegyik, akkor 1, majd ismét 2. A egy ilyen technikát egy egyenletes és egyenletesen bővülő körzel lehet elérni. Folytassa a kötést, amíg el nem éri a kívánt méretet. Végül rögzítik a szálat, és ezután a rossz oldalon lévő vasalót úgy szerelik fel, hogy a szőnyeg egyenletes legyen, és ne sápadtson.

Mintázat egyszerű kerek szőnyegvel

Nagyjából ugyanúgy történik a négyzetes kötés.

Négyzetes szőnyegkötés

Először felveszi a léghurok alapját, és becsukja őket egy gyűrűbe. Ez tizenkettővel (vagy más mennyiségben, a fonal vastagságától függően kötve van), de olyan számot vesznek fel, amely kettős horgonnal vagy anélkül 4-re van osztva. Miután elosztotta a második sort 4 egyenlő részre. Kiderül, hogy minden három hurok a tér jövő oldala. Az első két hurokban kettős horgolás nélkül, és a harmadik - 3 oszlopban egy oszlopba kötnek. Aztán megint 2 egyszemélyes, majd 3 egyben. Így a következő sorban mindegyik oldalon 5 hurok lesz. Itt a munka is folytatódik - először vannak egy oszlopok, és a sarokban (a négyzet sarkában mindig a három központi oszlopa van, amelyek egy hurokba vannak kötve).

Horgolt négyszögletes szőnyeg

Minden új sorban a tér egyenletesen növekszik. Így elvégezheti a legegyszerűbb szőnyegtáblát, hogy még érdekesebb, nyílt termékeket hozzon létre, amelyekkel a sémákat használhatja.

Horgolt szőnyegek a belső térben

"A horgolt szőnyegek mind egy egyszerű fapadlón, mind pedig egy drága parkettán vagy cserépen egyformán jól mutatnak"

A DIY dolgok ma a legnépszerűbb trendek. Segítségével kényelmet tud nyújtani szinte minden belső térben. Ugyanakkor ez a legkedvezőbb árú és kellemes módja annak, hogy otthont adjon. A dekoratív párnákra, a lámpabőrökre, a szőnyegekre, a bútorokra, a függönyökre és természetesen a szőnyegekre is varrhat vagy köthet.
A horgolt szőnyegek mind egy egyszerű fapadlón, mind egy drága parkettán vagy cserépen egyformán jól mutatnak.

Horgolt szőnyeg illeszkedik minden belső térbe

Miután megtanultam kötni, létrehozhat eredeti és egyedi dolgokat, amelyek teljesen átalakíthatják a belső térséget. Az egyik legegyszerűbb és legkedvezőbb árú megoldás egy szőnyeg, függöny vagy bútorburkolat kombinációja, amely függetlenül csatlakozik.

A legalkalmasabb hely a kötött szőnyeg elhelyezésére gyerekjátéknak nevezhető. Segítségével könnyű felszerelni egy területet a padlón való játékhoz. A szőnyeg a gyermekszobában további díszítéssel világos díszítményekkel, párnák kötött díszes takarójával díszített. Jó ötlet egy szőnyeg egy állat, egy kedvenc rajzfilm vagy mesebeli karakter, egy virág vagy a nap formájában.

Szőnyeghorog az óvodához

Nem mindig lehetséges természetes szőrme a házba (etikus okokból vagy anyagi lehetőségek miatt), és egy önálló szőnyeg újból megmentésre kerül. Ez egy hálószemből készült, a bélszín technikájával összekötve, és teljes hasonlóság esetén a halom vékony fonalból készül, amely szőrszálakat utánozza.

Filé szőnyegek csatlakoztatva

A kötött szőnyegek esetében ajánlatos kemény fonalból készült termékeket előállítani, jó formájukat megőrizni, a díszes mesterséges fonal pedig eredeti vagy szokatlan ruhákhoz használható.

A jövő termékének alakja teljesen függ a tűszőke preferenciáitól, képzelőerejétől és képességeitől. A horgolás lehetővé teszi az aszimmetrikus alakú szőnyegek kialakítását, kerek, téglalap alakú, négyzetes és sok más. Az ír csipke technikáiból készült termékek inspirációjának köszönhetően létrehozhat egy vászonot, amely a legbizarrabb alakú motívumból áll.

Fantasy szőnyeg az ír csipke stílusában

DIY kézzel készített szőnyegek

A tűk segítségével lehetetlen egy ilyen szellős, bonyolultan mintázott terméket létrehozni, amelyet akkor kapunk, ha horgolt horoggal dolgozunk. A nyitott szőnyegek nagyszerű díszítéssel szolgálnak a ház vagy apartman bármely részében - elhelyezhetők az ágyon, az étkezőbe helyezve, az óvodába vagy a nappali közepén lévő padlóra helyezve. A fürdőszobában ilyen hurkolt szőnyeg is hasznos.

Horgolt nyitható szőnyeg

Horgolt szőnyegek elhelyezése a különböző stílusok belsejében

Az otthoni díszítő csokrok, amelyeket Önök különféle módon készítettek (varrás, szövés vagy kötés), most különösen értékelik. Homlokzatát díszítheti jól megválasztott fényes fedelek, fonott kosarak vagy edények, forró alátétek és az eredeti formák tapadása segítségével.
Hogyan illeszkedjünk a belső kötött termékekbe? Hogyan kell elhelyezni a kötött szőnyegeket a különböző stílusú stílusban berendezett helyiségekben?

minimalizmus

A minimalista stílusban kialakított belső tér megköveteli a tartozékokkal való visszafogást és nyugtató színeket. Ezért egy olyan szőnyegre, amelyet egy ilyen helyiségbe terveznek, válasszon egy szürke, fehér vagy pasztell színű fonalat.

Szürke horgolt szőnyeg a belső térben a minimalizmus stílusában

A puha horgolt szőnyeg lágy és tiszta vonalakat, a minimalizmus stílusát, kényelmet nyújt. Támogatja a témát a kötött termékek a belső lehet kötni ugyanazon fonal pouf. Tálcának is szolgálhat, ha tálcát helyez el rajta.

Szecessziós stílusban

A világos fonalból készült többszínű szőnyegek tökéletesen illeszkednek a modern belső térbe. Le lehet fektetni a padlóra, vagy a falra függeszteni. Az egyedi gizmos, amely a tűvédő kezét melegíti, lelkesedést kölcsönöz a belső térbe.

Horgolt szőnyeg a modern stílusban

Rusztikus stílus

A többszinű szövetből készült horgolt szőnyeg szovjet időkben szinte minden falusi házban látható. Győződjön meg róla, hogy hihetetlenül egyszerű, és mint az őket megillető anyag, bármilyen régi rongyot használhat.

Ők festői részletgé válnak a szobának az ország stílusában, remekül néz ki egy vidéki házban vagy az országban.

Világos kötött szőnyeg vidéki stílusban

Az ilyen szőnyeg enyhén korszerűsítéséhez használhatsz félkövér kombinációkat: például a barna és a fényes sárga kombinációt. A modern belső patchwork szőnyegek lehetnek szürke és rózsaszín szövet, szigorú fekete lédús fukszia, fehér, barna és mások.

A rusztikus beltéri szőnyegnek nem kell a foltokból készültnek lennie - minden kötött termék harmonikusan néz ki itt, mert az önmegkötő dolgokat eredetileg a vidéki stílusban díszítik.

Horgolt szőnyegek a belső térben

Szőnyegek az óvodához

A padlón egy nyuszi vagy egy felhőszőnyeg formájú horgolt, a gyermekágy mellé ágyazva megbízhatóan megvédi a baba lábát a padló hidegségétől.

A gyermekek játszótere számára nagyméretű szőnyeget készíthet az egyedi motívumból - meleg és kényelmes, emlékeztetni fogja a gyermeket a szülői gondozásra.

Horgolt szőnyeg az óvodához

Az ilyen termék további előnye a mosógépben való mosás. Mindazonáltal emlékezni kell arra, hogy minden kötött anyag esetében csak finom mosást kell választani fonás nélkül.

Kötött ajtószőnyeg

Annak ellenére, hogy a szőnyegek sokasága a boltban van, nem mindig találnak valamilyen alkalmasat egy adott beltér számára. A kilépés ilyen helyzetben kézzel készített szőnyeg lehet.
Mivel a bejárati ajtón lévő padlóra helyezett tárgy meglehetősen intenzív terhelésnek van kitéve (piszkos utcai cipőre van helyezve), akkor a fonalak kiválasztásakor figyelembe kell venni a fonal szilárdságát és a külső hatásokkal szembeni ellenállást. Kívánatos, hogy egy fonal vastag.

Ajtószőnyeg

A bejárati ajtónál elhelyezkedő szőnyegköteg anyagaként bármilyen rongyot (kötöttáru, régi ruhák) vagy vágott műanyag zacskókból is készíthet.

Nedvességálló műanyag zacskó

Az ilyen anyagokból horgolt szőnyegek hasznosak lehetnek a fürdőszobában és a WC-ben. A bonyolult mintával ellátott horgolt szőnyegeket nem szabad a bejárati ajtó közelében elhelyezni - az ilyen gyönyörű termékek több örömöt és hosszabb ideig tartanak, ha a nappaliba vagy a hálószobába helyezi őket.

Horgolt fürdőszoba matracok

A fürdőszoba és a WC - akár tiszta, rendezett és gondos, kényelmes elrendezéssel - nem tűnhet túl kényelmesnek, ha a belső térben nincsenek dekoratív tárgyak és kiegészítők. A szobát csak egy kötött szőnyeggel díszítik, a fürdő hangulata otthonos díszítést kap. A szőnyeg anyagának kiválasztásánál azonban figyelembe kell venni a helyiség különleges körülményeit - magas páratartalom és magas hőmérséklet esetén.

Kötött fürdő szőnyeg

A szőnyeget nem olyan anyagból kell készíteni, amely nem ellenáll a gőznek és a víznek, különben gyorsan elveszíti formáját és vonzó megjelenését. A fürdőszobába szánt termékek esetében szintetikus, természetes vagy vegyes fonal használatát javasoljuk.

Mielőtt elkezdené a kötési folyamatot, érdemes megvizsgálni a főbb ajánlásokat:

Természetes fonalból, amely tiszta gyapjúból áll, lágy és nagyon meleg dolgokból jön ki, amelyek jó formát ölthetnek. A fonal lehet kecske, teve, merinó, juh gyapjú - az ilyen szálakból készült ruhák lélegzőek, világosak, terápiás és higroszkópos tulajdonságokkal rendelkeznek. Mínusz - ez a fonal nagyon drága. Azt is meg kell jegyezned, hogy a víztermékek állandó és tartós érintkezése deformálódhat.

Horgolt szőnyeg természetes gyapjúból

A modern gyártók mindenféle ízvilágot kínálnak: könnyű, rugalmas, puha, tartós. Azonban a kiválasztásnál érdemes meggyőződni arról, hogy a szálak nem okoznak allergiás reakciót, különösen akkor, ha a szőnyeget a gyermekszobában kötötték.
A kombinált fonal lehetővé teszi, hogy termékei tartósak legyenek a szintetikus szálak jelenlétének köszönhetően, valamint a gyapjú összetételében jó hővisszatartásnak köszönhetően. A szőnyeg gyártásához érdemes vásárolni vegyes szálakat durva textúra - ez a fajta fonal tartós, ellenáll a nedvességnek és tolerálja a gyakori mosásokat.

A kevert fonalszőnyeg könnyen elviseli a mosást

Annak érdekében, hogy olyan anyagot válasszon, amely kiváló minőségű és minden szempontból megfelelő, vegye fel a kapcsolatot az eladó-tanácsadóval. Meg fogja mondani a legmegfelelőbb fonalat, és segít meghatározni a szálak számát egy adott termék kötésére.
Milyen más részleteket kell figyelnie, hogy tartós és kellemes kötődj a szem vászonra?

A termék vastagsága

A menetmennyiség közvetlenül befolyásolja a késztermék megjelenését. A szőnyegeknek vastag fonalat kell választaniuk. A súlytalan vékony szál könnyebben megtörik, deformálódik és elveszíti alakját, ezért nem alkalmas a szőnyegek kötésére.

Vastag kötött szőnyeg

Szőnyeg alak

Ha a fürdőszoba egy nagy, tágas teremben helyezkedik el, a padlón nagyméretű, nagy átmérőjű termékeket állíthat fel, vagy több kis szőnyeget is felhúzhat ugyanazon a mintán és egy fonalból. Ha a fürdőszoba egy kis helyiség, akkor érdemes megválasztani a jövő díszítésének alakját, a szabad aljzat kialakításának figyelembevételével.

A szőnyeg alakja és mérete a helyiségtől függ

Színtartomány

Szálak kiválasztása a kötés, akkor figyelembe kell vennie a színes design a fürdőszobában - mindennek összhangban kell lennie egymással, vagy éppen ellenkezőleg, a kontraszt. Maguk a színek bármilyenek lehetnek, de érdemes megjegyezni, hogy a pasztell és a világos színek gyorsabban szennyezik, a víz nyomai észrevehetőbben rájuk mutatnak. Sötét vagy telített, világos árnyalatok használata sokkal praktikusabb.

Horgolt szőnyeg pasztell színekben

Egyéb árnyalatok

Ha a családnak van gyermeke, akkor a padlón egy rongyos, horgolt szőnyeget használhat a fürdőszobában, egy élénk vicces alkalmazással, amely örömmel fogja érezni a babát.

Nagy motívum mintázat kiválasztása érdemes megvenni a vastag, egyszálú szálakat - így a termék hatékonyabbnak tűnik.
Ha színes, sokszínű szőnyeget terveznek, akkor jobb, ha vékony szálakat és kisebb horgot használnak.

Fényes horgolt szőnyegek vastag szálakból

Szinte mindenki saját kézzel köthet egy gyönyörű szőnyeget - ez elég egyszerű. Ez a megfizethető és eredeti ékszer mindig a divatban marad.
Az egyetlen hátránya annak, hogy képes a folyadékokat jól felszívni, és a WC a magas páratartalmú hely. Továbbá, a kötött szőnyegek könnyen felszívják a szoba minden szagait. Ezeknek a funkcióknak való megfelelés érdekében elegendő egyszerűen szellőztetni a terméket szabadban vagy lefedni a fürdő oldalán.

következtetés

A hurkolt szőnyeg nagyszerű módja annak, hogy díszítse otthonát. Nagyszerűen néz ki egy vidéki házban, és egy modern bútorozott lakásban, a laminált vagy cserépben. Univerzális - a szoba díszítésének szolgálhat, védi a gyermeket a hidegtől a padlón való játék közben, védi a folyosó padlóját az utcai szennyeződésektől. Ha ezeket a tanácsokat figyelembe veszi, egyszerűen és gyorsan összekapcsolhatja az ilyen egyszerű és hatékony tartozékot.