Legfontosabb > Bútor

Hogyan készítsünk egy kozmetikai fürdőszobát: 7 fő tipp, hogy segítsünk

Gyakran nem mernek javítani a fürdőszobában, mivel biztosak vagyunk benne, hogy a szakembereknek vízvezetékkel kell dolgozniuk. Ez egyrészt igaz: az időigényes berendezést és felszerelést tényleg szakembernek kell bízni. Másrészről, egy minőségi eredményű fürdőszoba átalakítása könnyen kezelhető a saját kezével, ismerte a folyamat bonyolultságait. Összegyűjtöttünk 7 legfontosabb tippet a dekoráció hibáinak kiküszöbölésére, helyesen változtattuk meg a világítási forgatókönyvet, és adjuk a régi vízvezeték-szerelőnek egy második esélyt.

1. Frissítse a mennyezetet

Ha a vakolt mennyezeten repedések vannak, dörzsölje őket egy gitttel. Van-e komoly megközelítés a felületen? Ügyeljen arra, hogy magas thixotrópiával rendelkező festékek legyenek: nem esnek ki az ecsettel, és egyenletesen oszlanak el a mennyezeten.

A mennyezet befestése előtt távolítsa el a régi mosogatószert: nedvesítse fel a felület egy kis részét meleg vízzel, majd egy spatulát vagy egy ecsetet használjon fém sörtékkel, majd ismételje meg a szomszédos területen levő algoritmust - és addig folytassa, amíg a mennyezetet eltávolítják a régi bevonatból.

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - A legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy szép belső! (71 kép)

Ahhoz, hogy minőségi javítást végezzen a fürdőszobában, nincs szükség nagy pénzügyekre. Végül is, ha akarod, jelentősen megtakaríthatsz pénzt.

Például elutasíthatja a tervező szolgáltatásait, és olyan stílusokat készíthet, amelyekben a javításra kerül sor.

Ön is mentheti az építési csapat és csináld magad.

De ahhoz, hogy a folyamatot ki lehessen igazítani és az elért eredményeket előre meg kell tenni egy részletes akciótervet.

Szükséged lesz:

 • Jöjjön fel egy design;
 • Töltse fel a szükséges anyagokat és eszközöket;
 • Készítsen költségvetést;
 • Számolja ki a fürdőszoba pontos méretét és a vízvezeték méreteit;

Kiválasztásakor ügyelni kell a helyiség területére. Egy kis terület tulajdonosának figyelembe kell vennie, hogy egy kis hely kevésbé funkcionális.

Néhány tipp a kis fürdőszoba javításakor

A világos színek a belső térben és a nagy falak tükrében, vizuálisan növelik a szobát.

Megtagadhatja a fürdő felszerelését és a zuhanyozás előnyben részesítését. Így a helyiség nagyobb lesz.

Higéniai termékekhez a nagyméretű padlószekrények helyett levehető kompakt ládák.

Miután eldöntötte a design kiválasztását, szükség van egy cselekvési terv kidolgozására. Végül is, hogy a folyamat folyamatosan folytatódjon, minden tevékenységet következetesen végre kell hajtania.

A korábbi munkák iránti gondatlan hozzáállás jelentősen befolyásolhatja a végeredményt.

1. lépés: Számítsa ki az építőanyagok mennyiségét

Ez egy nagyon fontos szakasz a javításban. Egy kellemetlen pillanat lehet az a tény, hogy ha nem számítanak helyesen, akkor nincs elég csempe, panel vagy más építőanyag.

Valójában, az eljárás során vágás és lefektetése néhány anyag károsodhat. Az ilyen esemény elkerülése érdekében kezdetben az építőanyagokat marginális áron kell megvásárolnia.

2. lépés: Vegye ki a régi felületet

A csempe eltávolításához a padlóról a falakról és a csempékről egy kalapácsot és vésőt kell készíteni. Azonban könnyebb lesz a munkával megbirkózni egy lyukasztóval vagy egy fúróval. Két lehetőség van a leszerelésre: megtakarítás és vészhelyzet.

Az első kalapáccsal és vésővel készült. Először be kell áztatnia a habarcsot, majd óvatosan el kell különíteni minden csempe a falról vagy a padlóról.

A második lehetőség sokkal gyorsabb, de "porosabb" és "zajos". Ehhez csak a perforátorral kell levenni a bevonatrétegeket.

3. lépés: javítsa meg a padlót

Először telepítse a készülék esztrichét. Ha egy további "meleg padló" rendszer telepítését nem tervezik, akkor az esztrich magassága 1-1,5 cm, 3 - 4 cm magas lesz, ha a padlót tovább melegítik.

A "meleg padló" rendszer többféle típusú: víz, film és elektromos. Bármelyik rendszer jól megőrzi a mikroklímát a fürdőszobában, miközben ez nem drága és egyszerűen telepíthető.

4. lépés: Faldíszítés

A mai napig a piac a "minden tárca" anyagát mutatja be a fürdőszobában. Először is, mindez attól függ, hogy milyen pénzügyek vannak. Leggyakrabban a falakon feküdt a csempe.

De lehet választani egy több költségvetési lehetőség, mint pl. Műanyag panelek vagy egy speciális nedvességálló gipsz. A javítás ezen szakaszában mindez a képzelőerejétől és a pénzügyektől függ.

5. lépés: Mennyezet

A mennyezet javításakor a falakon alkalmazott anyagokra kell építeni. Például csempe és műanyag nagyon rugalmas vinilfilm.

Ha különböző mennyezetű mennyezeteket tervez, akkor használjon speciális nedvességálló gipszkarton. Azonban van még egy költségvetési lehetőség: műanyag panelek.

Miután elvégezte a befejező munkát, felszerelhet egy fürdőszobát, bútorokat és vízvezetéket. A DIY javítás nem könnyű, de nagyon informatív. Ezenkívül pénzt takaríthat meg, és a tervezést pontosan úgy készítheti el, amennyit csak akar!

Do-it-yourself fürdőszoba javítás - mindenki számára elérhető legegyszerűbb lehetőség

Ha úgy dönt, hogy saját maga javítja a fürdőszobát, ez a felülvizsgálat megmutatja a megfelelő műveletek sorrendjét. Válassza ki a munkához legjobban megfelelő opciót, és hajtsa végre azt a cikk vonatkozó részében javasolt módon.

A képen: a fürdőszoba dekorációjának nemcsak vonzónak, hanem megbízhatónak is kell lennie.

Gondolnia kell a tervezési részletekre.

hirdetés

Hogyan szervezzen munkát?

Hogy megbirkózz a munkával, gondosan meg kell tervezned az egyes szakaszokat.

Minél többet értesz minden szakaszban, annál könnyebben fog működni:

 • Gondolkodva a belső tér jövőjéről és a vízvezeték megválasztásáról;
 • Régi befejeződések és berendezések lebontása;
 • Kommunikáció lebonyolítása;
 • Padlóburkolat;
 • Fal dekoráció;
 • Mennyezeti dekoráció.

Még egy egyszerű javítás is jól néz ki, ha minden tételt gondosan választanak ki.

Belső tervezés

A munka megkezdése előtt számos tényezőre van szükség, és meg kell tervezni a javítást.

Ebben a szakaszban a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 • A szoba mérete - ez közvetlenül érinti a tervezést. Ha a szoba kicsi, akkor előtérbe kerül a racionális térhasználat. És ha elég hely van, akkor bármilyen ötletet megtestesíthet, amit látni szeretne;

Példa arra, hogyan lehet kényelmes környezetet teremteni a minimális területen

 • Ezután el kell választania a vízvezeték- és bútorelemek elhelyezését. Nincs szükség tervezőre, az internet tele van olyan példákkal, amelyeket használhat. És elkészíthet egy kész megoldást, vagy egy vagy több példán alapulhat saját verziója annak érdekében, hogy figyelembe vegye a fürdőszobai funkciókat;

Fontos, hogy előzetesen döntsön az összes belső elem elrendezéséről, hogy ezekre az információkra épüljön a jövőben.

 • Meg kell vizsgálni, hogy szükség van-e víz- és csatornacserére. Döntse el előre is, hogy a vízvezeték-rendszer cserélődik-e, mivel ez jelentősen megnöveli a projekt költségeit. Ha a csere történik, akkor előre meg kell határozni a speciális felszerelési lehetőségeket annak érdekében, hogy megismerje a méretét, színeit és a csatlakozási módját;

Bath - a fő tárgy a szobában, és a választása kell adni a leginkább figyelmet.

 • Nagyon fontos szempont a tervezett költségvetés. Ha a javításokat gyorsan és olcsó módon kell végrehajtani, akkor az anyagoknak olcsónak és könnyen telepíthetőeknek kell lenniük. És fordítva, ha fontos az Ön számára a legjobb eredmény elérése, és az ár kérdése nem éri meg, akkor drága befejező anyagokat választhat;
 • Ügyeljen arra, hogy minden felület felületét megmérje, ez lehetővé teszi számodra, hogy pontosan kiszámolja a befejező anyagokat.

A mérés néhány percet vesz igénybe, de a méretek centiméter pontossággal ismerkednek meg.

A régi lakkozások és berendezések szétszerelése

A munkának ez a része gyakran több időt vesz igénybe, mint a befejező. Végtére is, a kopogtatás sokkal nehezebb, mint egy új, ugyanez vonatkozik a festék eltávolítására és a vízelvezetésre.

Tekintsük a leggyakoribb munkatípusokat:

 • A padlón leggyakrabban csempe van. A legegyszerűbb módja annak, hogy tisztítsa meg a lapos pengével. A folyamat zajos, és nem mindig egyszerű, különösen, ha a kerámiát szilárdan tartja, és nem teljesen, hanem darabokban mozog. Sokkal könnyebb, ha van linóleum: csak le kell venni a lábazatot és le kell tépnie, vagy csak eltávolítani az anyagot a felületről;

A csempe lövésének legegyszerűbb módja perforáló.

 • Ami a mennyezetet illeti, gyakran meszelt vagy festett. Az első opciót egy spatulával kell eltávolítani, a felületet előszappanosítva. A második helyzetet a helyzetnek megfelelően kell megvizsgálni, és speciális formulákat, vagy hajszárítóval vagy mechanikus feldolgozással kell felmelegíteni;

A meszelés eltávolítása - a folyamat egyszerű, de piszkos

 • Ami a falakat illeti, akkor leggyakrabban csempék vagy sok réteg olajfesték. Az első típusú bevonatot kalapácsfúróval vagy vésővel leeresztik. A második leginkább egy speciális kompozícióval távolítható el, amelyet festékeltávolítónak neveznek. A mosást a felületre helyezzük, és egy bizonyos ideig hagyjuk, majd a festék könnyen eltávolodik a falról, szükség esetén a külön területeket újra feldolgozzuk;

A mosás miatt a festék laza és sokkal könnyebb eltávolítani.

 • A szivárgó vízvezeték a helyzet által termelt. Gyakran a fürdőszoba oldalai és tartóik betonozottak, ezért a szerkezetet egy perforátor segítségével ki kell üríteni. Ha az építkezés nagyon nehéz, és problémás, hogy kis helyiségből vegye ki, akkor egy darabolóval két részre vághatja. Ez egyszerűsíti a munkáját.

Néha könnyebb levágni a fürdőt, és darabokra tenni.

Új kommunikáció létrehozása

Ha a régi felszerelés lebontása után rettenetes fémvízcsöveket és öntöttvas szennyvíztisztító elemeket fedezett fel, akkor jobb cserélni őket.

A munka ebben a sorrendben történik:

Jobb a régi csövek cseréje

 • Először le kell szednem az összes régi csövet. A csatornahálózatok ki vannak húzva az ízületeknél, és a vízvezetékeket levágják a vízcsapot levágó csap előtt;

Példa arra, hogyan tartoznak a lepedékkel bevont csövek

Itt ezeken a helyeken el kell különíteni a csatornacsöveket

 • A vízvezetékek elrejtéséhez célszerű a hornyokba helyezni őket. A hornyok a falakon készülnek egy perforátorral a csővezetékek méreténél. Fontos, hogy előzetesen keresse meg a hornyok elhelyezkedését, nehogy a munka közben ne legyen elterelve;

A hornyok lehetővé teszik, hogy eltakarja a csöveket a falakon

 • A szennyvíz műanyag csövekből készül. A speciális tömítésekkel való csatlakozásnak köszönhetően könnyedén összeállíthatja a rendszert saját kezével, és ez egy kis időt vesz igénybe. Minden fordulatot és ágat speciális szögek és csapok segítségével készítenek;

Példa a szennyvíz elhelyezése a fürdőszobában

 • Ami a vízvezetékeket illeti, a legjobb, ha polipropilén csöveket helyeznek el, amelyeket speciális forrasztó vasal kötnek össze. Ha nincs ilyen felszerelése, vonzhat egy szakembert. A fürdőszobában a munka mennyisége kicsi, és a szolgáltatások ára nem lesz túl nagy;

A kommunikáció cseréje megóvja a problémákat legalább 10 évig.

Padlóburkolat elhelyezése

Ha a saját kezével a fürdőszobában javít, akkor a padlóról kell indulnia. Két munkamódszert vizsgálunk: a linóleumot és a burkolólapokat. De először fel kell készíteni a felületet.

A folyamat a következő:

 • A padlót porról és törmelékről tisztítják, ha nagyobb szabálytalanságokkal, repedésekkel és sérülésekkel jár, akkor a legjobb, ha cementhabarcsot zárnak be. Vegyünk egy kész száraz keveréket, vízzel hígítjuk és az előírt területeken alkalmazzuk;
 • A padló végleges kiegyenlítése a legegyszerűbb az önterülő keverék használatával. Fel kell készülni és fel kell önteni a felületre, majd egyenletesen elosztják egy tűhengerrel vagy spatulával. Fontos, hogy a síkot sík és sima legyen, így egyszerűbbé teheti a munkát.

Az önkiegyenlítés egyszerűen a padlóra esik és kiegyensúlyozódik.

Ha úgy dönt, hogy meleg padlót készít, akkor jobb, ha feltölti a felületet a csövek vagy fűtő modulok behelyezése után. Akkor kétszer nem kell megcsinálni. Az eljárás a következő: először a fűtési rendszert helyezzük el (ezt a folyamatot külön felülvizsgálat tárgyalja), majd az oldatot olyan módon öntjük, hogy vastagsága a csövek fölött legalább 2 cm legyen.

A meleg padlót habarcs töltik fel, és a felület egyidejűleg kiegyenlít.

Most nézzük meg a leggyorsabb megoldást a fürdőszoba padlójának javítására:

 • A linóleumot megvásárolják, és érdemes választani az opciókat bázis vagy polimer habbázis nélkül, ami nem fél a nedvességtől. Nagyon fontos, hogy vásároljon egy darabot ebből a méretből, hogy a teljes felületet varrás nélkül fedje le. Az anyag nagy szélességű lehet, ezért nem lesz gond a választással;

Sok színes lehetőség van, ami szintén fontos

 • Az anyag a padlóra kerül, majd a felületre van állítva. A felesleges mennyiséget a fal és a padló csomópontján lévő késsel óvatosan levágják. A munka egyszerű, de gondoskodik arról, hogy ne rontsa el az anyagot. A legjobb, ha egy kemény pengével éles kést vágunk;

Nagyon kényelmes, hogy az anyagot pontosan a szoba alakjához vágja, nem kell semmit módosítania.

 • Mivel a szoba kicsi, nem szükséges ragasztani az anyagot. Sokkal könnyebb ragasztani a kétoldalas maszkoló szalagot a kerület mentén, és rögzíteni a linóleumot rajta. Minden nagyon egyszerű és ugyanakkor nagyon megbízható.

Így gyorsan és biztonságosan rögzítheti a linóleumot

Most egy megbízhatóbb opciót elemezünk - egy csempe, amely nemcsak vonzó, hanem tartós is.

Ebben az esetben a munkákat az alábbi módon kell végrehajtani:

 • A szükséges anyagok előkészítése. Magának a kerámiának a mellett ragasztóanyag-kompozícióra és fugára van szükség a fugázáshoz;

Sok lehetőség közül választhat.

 • Az eszköz megköveteli az építési szintet, a fogazott simítót, a keverőt és egy tartályt a megoldás elkészítéséhez. Ezenkívül nem kell csempevágó nélkül is megtenni, mivel minden esetben bizonyos elemek vágására van szükség. A keresztezések segítenek a csempe közötti tökéletesen lapos és rendezett varrásoknak;

A keresztek tökéletesen laposak a burkolatok között.

 • A szoba közepétől kezdve, a szoba sarkából indulhat. Ragasztásra kerül a padlóra, amelyet hornyolt simítóval vagy simítóval egyenlítenek ki. Egy vagy több csempe van elhelyezve, amelyek után a pozíciójukat egy szinttel szabályozzák és ellenőrzik. Szükség esetén az egyes területeket kissé csípheti kézzel, általában problémamentesen ülnek le;

Minden varraton keresztbe kell helyezni, így tökéletesen illeszthető

 • A fektetés folytatódik. Fontos, hogy ellenőrizze az egyes elemek szintjét, valamint az egész felületet. Tegyen egy szintet minden irányba annak érdekében, hogy felismerje és megszüntesse őket időben, ha vannak problémák;

Fontos, hogy a repülőgépet a lehető leggyakrabban ellenőrizzük, majd pontosan kirajzolhatjuk a padlót

 • Miután a csempeburkolatot a padlóra helyezte, meg kell várnia, hogy a ragasztó megszáradjon, általában egy napig tart. Ezután elkészítik és felhordják a simítót minden repedéshez. A gumihevederrel végzett munkát meg kell töltenie a burkolatok között, hogy megvédje a felületet a nedvességtől. A fugák szárítása után távolítsa el a maradékokat a felületről és mossa le a burkolólapokat.

A varratokat nagyon jól lezárni kell.

Munka falakkal

Ami a helyiségek e részét illeti, itt is két lehetőséget vizsgálunk: PVC panelek és csempék. Ha olcsó megoldásra van szüksége, akkor feltétlenül a falakat műanyag panelekkel kell átvezetni.

A munkamódszerek így néz ki:

A burkolás folyamat olyan egyszerű, hogy még egy kezdő mester is

 • Először fel kell készíteni a falakat. Ha nagy szabálytalanságuk vagy repedésük van, azokat cementhabarcsgal kell lezárni. A formák középpontjai szükségképpen speciális fungicid szerkezetekkel dolgoznak;
 • A munka érdekében PVC panelek és kiegészítők szükségesek számukra, valamint egy fadarab a betéthez és a kötőelemekhez. A szerszám igényel szintet, fűrészlapot, csavarhúzót és perforátort, valamint mérőszalagot és ceruzát a méréshez és jelöléshez;

Ez a rendszer segít kiszámolni, hogy mit kell és milyen mennyiségben.

 • A falak befejeződése a keret kialakításával kezdődik, ezért először egy szintjelzést végzünk a jövőbeli keret síkjának meghatározásához. Ezután a rudat vágják a kívánt méretű darabokra, és 50 cm-en keresztül lyukakat fúrnak a tüskékre;
 • A címkék a falakon készülnek, lyukak vannak fúrva, és a rúd a tüskékhez van rögzítve, de nincs rögzítve. A szint segítségével a lépték síkja fel van téve, alátámasztják a léceket és a forgácsokat, majd a csavarokat kalapálják;

A láda legyen lapos

Ha van egy felszálló a fürdőszobában, akkor azt is jobb, ha feltölti. Ehhez egy csatorna épül a cső körül.

A felszállók kívánatosak a cél mögé rejteni

 • A rögzítőpanelek egyszerűek. A kezdő profil vagy sarok a sarokban van elhelyezve, amely után az első elem be van helyezve. Az elülső kiemelkedést a csavarokkal vagy a tűzéssel ellátott tűzőhöz rögzíti. A munka egyszerű és kevés időt vesz igénybe, a legfontosabb az, hogy az elemeket jól rögzítsék a rögzítés előtt;

A tartó a hátsó kiálló részen keresztül történik

 • Ha nem rögzítette azonnal a kiegészítő elemeket, akkor a panelek felhelyezése után be kell ragasztania a sarkokat és más alkatrészeket a folyékony körmökhöz. Ez lehetővé teszi, hogy gyorsan zárja be az összes hibát, és gondoskodjon a javításról.

A sarkok és a padlódeszkák díszítik a falakat

A második lehetőség a falak befejezésére a fürdőszobában - kerámia burkolólapok elhelyezése.

A folyamat majdnem ugyanaz, mint a padló felé néző, de saját tulajdonságai vannak, amelyeket itt vizsgálunk:

 • Először is, egy rakla vagy egy fémprofil rögzítve van a kerület mentén egy csempe magasságában. A falazat elkezdi ezt az elemet, ez biztosítja a fal tökéletes lapos falát, még akkor is, ha vannak hibák a padlón. A munka egyszerű: a felületre ragasztják, majd a burkolólapokat ragasztják. Ne felejtsük el, hogy kereszteket rakjunk a varratokba, és ellenőrizzük a síkot egy szinttel;

A raszter lehetővé teszi, hogy az ideális vízszinteset a falak falához igazítsa

 • A következő napon a lécek eltávolításra kerülnek, és jelentheti az első sort. Ha szükséges, az elemeket levágják, és alulról felfelé lapos falat kapunk;

Az első sor illik az utolsóhoz

 • A befejező szakasz - a fuga tömítései. Fontos, hogy minden varrást kitöltsünk, nehogy a víz a felszín alá kerüljön.

A kontrasztos színű habarcs kiválasztása a felületet kifejezőbbé teheti.

Mennyezeti kivitelezés

A panelek a fürdőszoba mennyezetére alkalmasak.

Most meg fogjuk érteni, hogyan kell a mennyezet javítását elvégezni. Három lehetőség van, ha olcsó javításokra van szüksége, a legegyszerűbb mód a műanyag panelek használatára (a technológia ugyanaz, mint a fenti részben).

Ha megbízható és vonzó mennyezetet szeretne kapni, megrendelheti a nyújtószövetet. Egy másik olcsó megoldás a felület felhalmozása, amit elemezni fogunk.

A munka technológiája egyszerű:

 • Az anyagoktól a gőztől a nedves helyiségekig, a mély behatolásig és a bizonyos színű festékhez kell;

A készítmény száraz és kész formában is megvásárolható.

 • A szerszámhoz egy ecsettel kell rendelkeznie a festékhez és a talajhoz (vagy hengerhez), egy széles és keskeny spatulához, egy csiszolópapír csiszolóréshez;
 • A munka a szennyeződéstől és a portól való megtisztítással kezdődik. Ha van rá varrás, akkor különleges betonlemezekkel kell lezárni. A penészgomba fertőtlenítő hatású;
 • A mennyezetet alapozóval kezelik, lehetővé teszi a felület megerősítését és a gitt összetételének tapadását. Elég konkrét és egyetlen kezelésre. A munka csak akkor folytatható, ha a felület teljesen száraz;

Az alapozó lehetővé teszi a felület elkészítését a befejezéshez

 • A kendőt két rétegben készítik el. Az elsőre szükség van a kisebb szabálytalanságok kiküszöbölésére, és többé-kevésbé egységes gittréteget kell alkalmazni az egész felületre. A második a végső beállítás, és megszünteti az első réteg összes hibáját. A munka egyszerű: a spatulát 30 fokos szögben tartják, és a masszát a mennyezeten egyenletes rétegben osztják el;

Az első rétegnek minden rendellenességet és foltot le kell fednie.

 • Szárítás után a felületet ki kell emelni. Ehhez csiszolópapírral vagy csiszolószemcsékkel dolgozzunk ki, P150-es vagy annál kisebb szemcsézettel. A mennyezetet alkatrészekben dolgozzák fel, hogy eltávolítsák a gittben lévő összes hibát és tökéletesen simítsa a síkot;

A köszörülés lehetővé teszi, hogy a felületet tökéletesen elérje

Annak ellenõrzésére, hogy mennyire jól állította a mennyezetet, csak egy izzót vagy zseblámpát vigyen magához. A fény minden hibát megmutat, ha jelen van.

A lámpa lehetővé teszi a mennyezet gyors beállítását

 • Szintezés után a port eltávolítják a felületről. Ezután primert alkalmaznak rá a gittréteg megerősítésére;
 • Utolsó a festés. Használjon mosható festéket, hogy megkönnyítse a mennyezet gondozását, és nem fél a nedvességtől. Leggyakrabban a színezés két rétegben történik.

A festett mennyezet nedves nedves réteggel tisztítható

Ha elsajátította a fürdőszoba dekorációját, akkor könnyedén megjavíthatja és javíthatja a lakást a saját kezével. A legfontosabb dolog nem félni, mert a munka csak első pillantásra nehéz, sőt, ha akarod, akkor egy hét múlva elkészítheti a szobát.

következtetés

Biztos vagyok benne, hogy a cikk elolvasása után már megválasztja a javítási opciót és végrehajtja azt a közeljövőben. A jelen cikk videója segít megérteni néhány fent leírt munkát. Ha kérdései vannak, írja meg őket az alábbi megjegyzésekben.

Felújítás a fürdőszobában Hruscsovban

Ha nem vagy elégedett a saját fürdőjével, akkor nagyon kis fürdőszobája van, nem lehet drága javításokat és átépítést végezni, de van vágy megváltoztatni valamit, megnézni néhány fotót néhány fürdőszobai frissítés példájáról. Még sok befektetés nélkül is átalakíthatja a fürdőszobát, és a divatlapok oldalain fog kinézni. Olyan óriási választékkal, különböző építőanyagokkal és mindenféle eszközzel, amellyel akár az építőipar újszülöttje is képes kezelni - egy gyönyörű fürdőszoba már nem egy cső álma. Könnyedén frissítheti a fürdőszobáját és elkészítheti azt, hogy még a legkisebb fürdőszobában is mindent megtaláljon, amire szüksége van az Ön területén, miközben tisztán és vonzónak tűnik. A tíz csodálatos átalakulás példáján látható, hogy még egy kis redecoráció drasztikusan megváltoztathatja a szobát.

Ha úgy döntenek, hogy kozmetikai javításokat végeznek a fürdőszobában, és kicsit megváltoztatják, akkor a mennyezet felületéről kell indulnia. A mennyezetfelület frissítésének legegyszerűbb módja a meszelés vagy festés frissítése. De először törölni kell a régi réteget. Ez a folyamat nem túl kellemes, sok szennyeződés és törmelék, de ezt a lehető legjobban meg kell tenni. Nem szabad elhanyagolni a mennyezet felújításának ezen szakaszát - sok szempontból attól függ, hogy mennyi ideig tart az új dekoráció, és szépségével és kifogástalanságával szemmel tartja a szemet. A munka során meleg vízre, habhengerre, széles fém spatulára és fém sörtékkel ellátott ecsettel kell rendelkeznie. A mennyezet nedvesítését kis területeken, néhány perc várakozás után elkezdheti eltávolítani a régi réteget. Ha a spatula rosszul van eltávolítva, használhat egy vas kefét. Ne nedvesítse meg a teljes mennyezetet egyszerre. Egy kicsit zavaros lesz, amikor eltávolítja a régi bevonatot egy területen, a többi felület már száraz. A henger helyett normál vízpermetet használhat. "Do-it-yourself mennyezeti javítás" "Mennyezet a fürdőszobában" "A mennyezet mázolása" "A mennyezet festése" "A mennyezet javítása minimális költségekkel"

A nedvességálló festékhez más út is van. Először is, a régi felületet alaposan meg kell tisztítani egy fém ecsettel. A kezelés után számos karcolás jelenik meg a régi festék felületén. Most már rengeteg vizet nedvesíthet a felületen. A víz meleg legyen. Hagyja, hogy a víz áztassa, és ismételje meg az eljárást. Most kívánatos egy tervezet készítése. Egy ilyen sokkterápia után a festék felduzzad, és csak önmagában kezd roncsolódni.

Egy másik mód a termikus. Egy speciális hajszárító segítségével egy kis területet melegítesz, és egy fém spatulával eltávolítod a festéket, amely a magas hőmérséklet hatására elkezd feltörni és elmozdulni a mennyezetről. És végül - a mechanikus módszer. Egy speciális fúvókával vagy övcsiszolóval ellátott fúró segítségével a festék könnyen eltávolítható. De ez a módszer hátránya - nagy mennyiségű por. Ezért más eszközök esetén légzésvédőre van szükség. "Festőszerszámok, ecsetek, görgők" "Spatula és további szerszámok a festéshez" "Hegesztő szerszámok"

Ami a falak újratelepítését illeti, néha elegendő frissíteni a varratokat a régi cserépen. "Mi feküdt a csempe a fürdőszobában" Magától a kerámia burkolólapok a fürdőszobák elég magas minőségű és tartós típusú fürdőszoba fal dekoráció. De jelentősen elrontja a megjelenését, az idő és a nedvességvarrások hatására sárgulhat. "Kerámia burkolólapok fugázása" "Kerámia burkolólapok a konyhához és a fürdőszobához" Felújítsák a falakat a fürdőszobában nedvességálló festékekkel festve. Ha ezt a professzionális tervezők néhány tippjét használja, akkor nem csak vonzó felújított szobát kapsz, de vizuálisan is megváltoztathatod: bővítheted a teret, vizuálisan megnövelheted a mennyezet magasságát, és megcsinálhatod a fürdőszobát. Az alábbiakban néhány ilyen példát mutatunk be, és önmagukban is láthatják, hogy világos példát mutatnak néhány fényképre, hogy a falak egyetlen festményével a fürdőszoba teljesen másképp néz ki. Olvashat arról, hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagokat a falak falba történő befejezéséhez cikkünkben. Bennük megtalálja és részletesen leírja a csempe elhelyezését. "A falak összehangolása" "Kiváló minőségű festés - gyönyörű falak a lakásban" "A falak festése latex festékkel" "A falak fektetése" "falfesték" "A fal készítése a festéshez" "Hogyan kell festeni a falakat a festéshez"

A nedvességálló gipszkarton jó anyag a falak felújítására a fürdőszobában. Ennek az anyagnak a használata megóvja a felesleges időtől és erőfeszítéstől a falak előkészítéséhez. Nem kell eltávolítani a régi festéket, és a falak felületét tökéletesen egyenletes állapotba hozza. A gipszkarton lapok elrejti az összes szabálytalanságot és repedést is.

A fürdőszobában a legdrágább befejeződés a padló. Itt, ahogy mondják, nem lehet becsapni. A legveszélyeztetettebb hely a fürdőszobában a padló. Leginkább a nedvesség befolyásolja, ezért a befejező anyag kiválasztását jobban kell megközelíteni, mint felelősségteljesen. Másrészt - ha van egy kis fürdő a Hruscsovban, akkor feküdhet a padlón és drágább lefedettséget. Egy kis területen, és a költségek kicsiek lesznek, de a fürdőszoba, a minőség és a drága padló megjelenése többet fog adni, mint tiszteletre méltó. "Padlólap"

Nos, fontolja meg néhány példát a kis fürdőszobák minimális költségű átalakításáról.

Ebben a fürdőszobában számos fényes részlet jelentősen csökkentette a szoba már kis méretét. Az újratelepítést a régi kerámia burkolólapok megújításával indították el. Nem változott, frissítette a varratokat. Látható, hogy mennyire változott a csempe külső megjelenése tökéletesen fehér varrással. A hófehér zuhanyfüggöny jelentős szerepet játszott, és azonnal helyet adott a szoba frissességének és tisztaságának. A fal tetején egy széles fénysáv a mennyezet hangszínében jelentősen kiterjesztette a helyet. Ugyanezzel a céllal világos sárga csíkot készítettek a falon. A fürdőszobában lévő helyet lefedő zárszerkezet műanyag képernyővel váltotta fel. Nagyon hatásosnak tűnik és könnyen kezelhető. Az új bútorok is szerepet játszottak. A polcok és a fekete lakkozott, elegáns fém konstrukciójú mobil öltözőasztal ideális esetben egy nagy tükörrel kombinálható a falon, ami viszont nagymértékben kiterjeszti a helyet.

Nehéz elhinni, hogy egy kis redecoration megváltoztathatja majd a majdnem elpusztult fürdőszobát a felismerésen kívül. Mivel a szoba frissítésére szolgáló költségvetés meglehetősen kicsi volt, úgy döntöttek, hogy a pénzeszközöket csak a legsürgősebbeken költik el. Cserélte a padlóburkolatot és a régi, repedt mosdót. A kerámia burkolólapokat jól mosották, és a falakat festették, hogy megfeleljenek neki. Használt vízálló akrilfesték két árnyalatban. A központi fűtőtestet a falakra is festették. A fürdőszobai bútorokat a lakás tulajdonosai készítették természetes fenyőből. A különleges fűtött törülközőtartó vonzza a figyelmet. A drága elektromos készülékek ideális alternatívája az egyszerű fából készült keret, amely semmilyen módon nem kapcsolódik a falhoz, hanem közvetlenül az akkumulátoron. A tervezés tengerészeti témáját támogatva a tükör a hajó kormánykerékének választották, és a falat díszítő festmények egyszerű textíliákból készült kis darabokból készültek.

Ebben a fürdőszobában mindent hibátlanul végeztünk, kivéve egy dolgot: túl steril, túl unalmas belső tér. Annak érdekében, hogy ez a szoba ellenállhatatlan és otthonos legyen, elég sokáig tartott. A mosogató alatt egy fehér műanyag szekrényt nedvességálló rétegelt furnérlemezekkel, fa furnérral borítottak. A tükör fölött egy új lámpát rögzítettek egy mozgatható konzolon, ami a kényelmesebb körülmények között lehetővé tette a reggeli marafet kezelését. A fürdőszoba peremén széles csík csillogó csokoládé színű csempe volt. És frissített fényes tartozékok türkiz színárnyalatokban.

És ez a fürdőszoba egy egyszobás lakásban van egy panel házban, és területe mindössze 3,5 négyzetméter. A falakat nyugodt kék árnyalat festette. A belső fűtőtesteket, amelyek deformálják a belsőséget, ugyanabban az árnyékban festették. Így kevésbé voltak észrevehetőek. Ezenkívül részleges zárták egy különleges bambusz függesztőt - egy fűtött törülközőt a könnyű mosás után. A mosdó felett egy műanyag polc a fürdő kiegészítők alatt és egy műanyag keret, amely a tükröt keretezte, fából készültek. Cserélték, és maga a tükör. Egy kis kereket nagyobb téglalap alakúra cseréltek. Ezt a technikát gyakran használják a tervezők, hogy vizuálisan növeljék a helyet. A mosdókonyhában lévő falrész egy bézs színű, természetes árnyalatú díszítő vakolattal volt lefedve. Természetes jegyzetek a belső térben kiemelték a tengeri kiegészítőket. Miután kis fürdőszobává alakították át, a design nyugodtabbá vált, hozzájárulva a pihenéshez.

Ez a világos, elavult fürdőszobája elegáns szobává vált, ízlésesen választott virágokkal és modern felszereléssel. A már kisméretű helyiség, amely a fényes, agresszív színek használatának köszönhetően a belső térben, egy rosszul megfogott kaotikus javítás benyomását keltette. Miután megváltoztatta a minimalista stílusú fürdőszobát, egy új elegáns mosdót kapott, amelyet a tábláról beépített természetes palákból építettek be, és a kényelmetlen ülőfürdő helyett egy modern zuhanykabin jelent meg. "A munkalapok típusai: burkolólapok saját kezűkkel" A mennyezet felületét egy beépített eredeti lámpával rendelkező gipszkarton burkolattal borította. A szoba különös tisztelete miatt egy nem szabványos méretű csempe adta a természetes kőzetet.

A hiányzó csempék hiánya, amelyek helyettesíteni kellett a megszakított kommunikációt, arra késztették a fürdő tulajdonosait, hogy mindenféle találékonyságukat felhasználhassák, hogy a helyiséget megfelelő formában hozzák, anélkül, hogy a csere és a minimális költségeket cserélnék. Paneleket készítettek a fenyőlapokból, amelyek mögött elrejtették a kommunikációs csöveket és a sérült csempéket. A fa természetes színű maradt, amely tökéletesen illeszkedett a csempe hangzásához. A faanyag nedves fürdőszobai környezetben történő megőrzéséhez több réteg nedvességálló lakkral lett kezelve. A fa panelek és a kerámia csempe ízületét tömítőanyaggal kezeltük. Ha nem kíván kockáztatni és használni a fát a fürdőszobában, cserélje ki PVC falpanelekkel. "Falpanelek, nézetek, funkciók, fénykép." "Gipszkarton falak" "Falpanelek, saját kezek kiválasztása és behelyezése" "Fal dekoráció" "Falburkolatok a kő alatt" "Ablakok befejezőlapjai" A fehérre festett és virágos festéssel díszített polcok és fürdőszobai szekrények.

A hiányzó idők és az elavult vízvezeték sötét kerámia burkolólapjai a fürdőszobában állandó ingerlést okoztak a tulajdonosok számára. A mosdókagyló mozgatásával megkezdte a saját kezű fürdőszobájának javítását, és a régi cserép cseréjét újabb eszközzel váltotta fel. A világos, világos, geometrikus mintázattal ellátott csempék jelentősen bővítették a fürdőszoba méretét. Ugyanez a cél, egy nagy tükröt rögzítettek a mosogató felett az egész falon. A mosogató alatti padlólap lakkozott deszkákból készül. A mosdó alatt szabad helyet adtak a mosógépnek. A törülközőkhöz és a szükséges fürdő kiegészítőkhöz számos egyszerű, de elegáns polcot rögzítettek a falon.

A fürdőszobák átalakításának néhány példáján azt akartam mutatni, hogy még egy kis fürdőszoba valódi paradicsom lehet a lakásában, szép és barátságos. És ez nem szükséges fantasztikus összegeket költeni erre. Sok javítást, bútorozást és dekorációt tehet magának. És a honlapunkon számos cikk található, hogyan lehet helyreállítani a régi bútorokat saját maga, díszítse a falakat kézzel festett vagy mozaikos panelek, "rajzok a falakon elérhető egyediség" "Bas-relief a falon saját kezű", hogyan kell helyezni csempe a falakra vagy a padlóra, mint például önállóan készítsen önterülő padlót és telepít egy többszintű gipszkarton mennyezetet. "Többszintű gipszkarton mennyezetek" "Kétszintű gipszkarton mennyezetek" "Megvilágított gipszkarton mennyezet" "Felfüggesztett mennyezetek" "Rack mennyezet a fürdőszobához" Látogasson el honlapunkra, és rengeteg hasznos információt gyűjti össze magának.

Költségvetési javítás a fürdőszobában

A fürdőszoba elegánsan felújítható, még a legegyszerűbb építőanyagok felhasználásával is. Nem szükséges az elit porcelán csempék megvásárlása és falak elhelyezése a mennyezetig, a feszített mennyezetek megrendelése, a márványos meleg padlók rendezése, csak a javításra, a szerszámok kezelésére és a kis ízvilágra van szükség.

Költségvetési javítás a fürdőszobában

Mit jelent a "költségvetés"?

A cikk "költségvetése" alatt a lehető legegyszerűbb anyagok véglegesítésének lehetőségeit vizsgálja:

Ezenkívül kiderül, hogy a tetőtéri stílusban kialakított belső tér titokban nyilvánul meg, és bebizonyosodik, hogy a tégla, mint a fürdőszobában lévő befejező anyag nem rosszabb a többi anyagnál. Végtére is, "költségvetési javítás" is stílusos lehet.

Költségvetési fürdőszoba tervezés

Loft stílus a fürdőszobában

DIY falfestés

A falfestés az egyik legkönnyebben elvégezhető és legkevésbé költséges megoldás. Fontos kiválasztani a megfelelő festéket és előkészíteni a falak felületét.

Festett falak a fürdőszobában

Fürdőszobai dekoráció

Tipp Készítsen egy fürdőszobai tervezési projektet. Nem ajánlott teljesen festeni az összes felületet, kívánatos a fürdőkád és a mosogató körüli területek nedvességálló panelekkel történő lezárása, vagy egy olcsó kerámia burkolólap kötésével.

1. lépés Válasszon festéket a fürdőszobába

A fürdőszobai festéknek antibakteriális tulajdonságokkal kell rendelkeznie és nedvességállónak kell lennie. Ellenkező esetben ne távolítsa el a gomba megjelenését és a bevonat felcsapódását.

Alacsony költség és kiváló teljesítményjellemzői miatt a leggyakoribb a latex, a szilikon, az akrilfestékek. Ebben az esetben a vízalapú keverékeknek nem kellemetlen szagú szaguk van, és a szilikon festékek vízhatlanak lehetnek.

NovaTech Belső festék falakhoz és mennyezetekhez

A hagyományos olajfestékek megfosztják az ilyen méltóságtól, és gyorsan repedéssé válnak, ezért jobb ezt az opciót elutasítani.

Az árnyalatok kiválasztásakor ne feledje, hogy sötét színekben nem megfelelő a kis területek fürdőszobájának festése, mivel ez vizuálisan tovább csökkenti a helyet. Nem szabad túlzásba venned a fényes foltok vagy összetett minták számát és azok számát, hogy a belső tér ne legyen vulgáris. A puha pasztell színek vizuálisan kibővítik a szobát, és fényt töltenek.

Válassza ki az árnyalatokat a gyártó katalógusának megfelelően

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a festékek lehetnek matt, fényes és félfényes. E sokféleség közül a legjobb, ha eltakarja a kis hibákat a matt zománc falain, míg a fényes felületeken a cseppek és a szivárgások jól láthatóak. Ha azonban nem tud választani, fontolja meg a fényes és matt felületek kombinálását. Az ilyen recepció a fürdőszobát modern és elegáns, jelentős költségek nélkül.

A képen a matt és fényes színek kombinációja

2. lépés: Falak készítése festéshez

Ne felejtsd el levenni a bútorokat a fürdőszobából, távolítani a tükröket, lezárni a keverőket maszkoló szalaggal, és rögzíteni a vízvezetékeket filmekkel vagy újságokkal, mert a falak készítése a legöndéjesebb és legigényesebb lépés.

Ne tegyen új festékrétegeket a régi hámlás tetejére, semmi jó nem fog származni. Ha van egy fúró az arzenálban, vásároljon meg egy pár csiszolóeszközt, és törölje át a régi festést a falról. Ne feledje a biztonságot.

Nincs fúró? Használjon festékeltávolító folyadékokat, lehúzó és simító. A módszer hatékony, de jobb, ha a légzőkészülék és a kesztyű vastag gumi.

A régi festék eltávolítója

Festék kémiai eltávolítása

Ha a falakon lévő festéket hosszú ideig alkalmazzák, a kémia nem fog megbirkózni vele

Távolítsa el a festéket lehet hőtechnikai módszerek, például egy fáklyával vagy egy épületszárítóval. Melegítsük fel a fal egy részét és keskeny simítóval húzzuk le a peelinget.

A régi festék eltávolítása falakról gázégővel

Ha a régi festéket eltávolítják a falakról, akkor a repedéseket és a gömböket le kell zárni, le kell ütögetni a szegélyeket.

Mázas repedések és hornyok a falon

3. lépés: Anyagok és szerszámok előkészítése

Festéket és szerszámokat készítsen, kövesse a gyártó utasításait. A festék felhordásához szükség van egy hengerre, kefékre, ha van szórópisztoly - nagyszerű. Vásárlás előtt mérje meg a bevont felületek területét, figyelembe véve a térfogatot, állítsa be az anyag mennyiségét. A kiváló minőségű festmény jobb két réteg alkalmazására, tartsa szem előtt a vásárláskor.

Ecsetek, görgők, küvetták

4. lépés: A munkahely előkészítése

Távolítsa el a munkahelyet a falak közelében a felesleges tárgyakból, ha nem akarja újra felvenni a padlót, majd fedje le őket film vagy papír segítségével. A fürdőt és a mosogatót óvatosan védje a szennyeződéstől.

A felületet maszkoló szalaggal védjük

Felületvédelem falfestésnél

Kezdje a munkát a legszembetűnőbb szögtől, ebben a helyszínen a gyakorlatban megtanulhatja a festék tulajdonságait, és ha szükséges, hígítsa azt az optimális konzisztenciára. Javasoljuk, hogy a falakat hengerrel festse, és csak ecsettel kezelje a nem könnyen elérhet területeket, sarkokat és különböző színű ízületek határt. Még mindig a fürdőszobában a divatpulton, ha meg akarja csinálni őket, akkor jelölje meg a fal magasságát, rajzoljon vízszintes vonalat.

5. lépés: Festés kezdete

Legyen mély behatolású alapozó a falra. Ez nemcsak javítja a megjelenést, hanem növeli a bevonat erejét, csökkenti a festékeltávolítás valószínűségét.

Hagyjuk az alapozót 3-6 órán át megszáradni.

Alkalmazzon egy második alapozóréteget az első felett és várjon 24 órát.

Öntsön egy festék egy részét speciális műanyag tálcába görgőkhöz. Húzza be a hengert, fordítsa meg többször, távolítsa el a felesleges festéket vízszintes felületen.

Gyakorlati tanácsok. Annak érdekében, hogy a padlón eső festék esélye elkerülhető legyen, mielőtt a hengert kiürítené a tálcából, adjon egy forgó mozgást.

6. lépés: Festési technológia

Először egy ecsettel festse fel a felületet a széleken.

Olvassa el a képet fejjel lefelé, ez a módszer csökkenti a csíkok valószínűségét, azonnal megkenik, a görgőt rájuk "tekercsek". Óvatosan festse, ne hagyja ki. Ne aggódjon, ha az első réteg csúnyának néz ki, ez egy várható jelenség. Az a tény, hogy a falon régi és új vakolatú területek vannak, a nem rétegelt bevonatok stb. Maradnak. Mindegyik más festéket különít el, ami kívülről látható. A második réteg minden problémát megold, a cél egyhangú lesz.

Alkalmazza az első réteget

Hogyan festhetünk falat egy hengerrel?

Festse kis területeken, nehezen helyezze el azonnal ecsettel. A festéknek simának kell lennie a koponya nyomainak. Ha nem, adj hozzá oldószert. Ügyeljen a lelkiismeretére, olvassa el a használati utasításokat. Ha kétségei vannak, próbálja meg az oldószert kis mennyiségű anyaggal való kompatibilitásra, ha a festék felborul, cserélje ki az oldószert.

Kívánatos, hogy a második réteget ne teljesen kiszáradjuk, így a tapadási együttható növekszik. Ellenőrizze, hogy a felület készenléti-e egyszerű - ujját ujjaival csúsztasd le, nem szabad szennyeződni, de csak egy kis "sikoly".

Festék alkalmazás

Még a festék a mennyezet mentén hosszú, vízszintes gördülő görgővel, anélkül, hogy festékkel tölti be

Ha többszínű panelt készít, akkor csak két réteg alkalmazása után festse fel a felületet egy második színben. Ebben az esetben kezdje el a fal tetejétől kezdve dolgozni, a panel befejeződik. Így biztosíthatja, hogy festéket kapjon a kész területeken. Stick maszkoló szalag a határvonal mentén. Győződjön meg róla, hogy a festék nem zsibbad alá, csak ecsettel fest, a mozgás iránya a Scotch-ellenkező irányba. Soha ne ragasszon ragasztószalagot olyan festékre, amely nem teljesen megszáradt, ez nagyon fontos. Ha frissen festett felületre van ragasztva, az eltávolítás során nagy valószínűséggel eltávolításra kerül, és a festék egy részét át kell alakítani.

Elrendezési fal csíkokban való festéshez

Ragasztó maszkoló szalag

A csíkok vízszintesek lehetnek

Eredeti falburkolat

A színátmenetet szín és szivacs alkalmazásával érik el

Példa a nem szabványos falfestésre

PVC falpanelek

A költségek szempontjából valamivel drágább, mint az első módszer, de a tervezési mutatók tekintetében sokkal jobb. Igen, és az előkészítő munkát nagyban megkönnyíti, nincs szükség a régi fedél eltávolítására, a falak szintjének és a rések hiányának megszüntetésére. A panelek alatt lévő faágyak fából készült lécekből vagy speciális műanyag profilból készülhetnek. Javasoljuk a második opció használatát. A műanyag kiegészítő elemek költsége majdnem nem befolyásolja a javítás árát, és a munka nagymértékben leegyszerűsödik. Ráadásul a műanyag profil nem fél a nedvességtől, ami nagyon fontos a fürdőszobában. A fa léceket antiszeptikával kell impregnálni - további időveszteség.

A panelek kiválasztása a befejezéshez

Számolja ki a szükséges panelek számát, készítsen 5-10% -os készletet. Ha kevés tapasztalat van, és a fürdőszobában sok technikai kommunikáció van, zárja be a panelek vágását, majd vegye le a 10% -ot. Ugyanakkor becsülje meg a kezdő profilok számát, külső és belső sarkokat. Eladják a standard dina-t, egy fillért költenek, nincs szükség mentésre.

Alkatrészek műanyag panelek beszereléséhez

1. lépés: A léc felszerelése

A panelek függőlegesen helyezkednek el, a láda vízszintesnek kell lennie. A lécek közötti távolság 50-60 cm. Jelölje meg a falat, győződjön meg róla, hogy a vonalak párhuzamosak. A láda rögzítőcsavarokkal van rögzítve, fúró lyukakat fúróval, perforátorral, használjon fúrómutatókat. Annak érdekében, hogy a padló ne piszkáljon az épület porával, fedje le falra a helyet film vagy papír segítségével. Miután minden lyuk elkészült, azonnal vegye le. Ne hagyja a takarítást később, a gyakorlat azt mutatja, hogy bármennyire is gondosan dolgozol, a szemetet minden bizonnyal elterjedni fog a fürdőszobában.

A lyukakat néhány centiméter mélyebbre kell helyezni, mint a tüskék műanyag részének hosszát, ellenkező esetben nem tudsz betenni őket, a por pedig zavarja. Először fúrja át a két szélső lyukat, csatlakoztassa a profilt, majd helyezze be több helyen. Vízszintes távolság a 60-70 cm között.

A fal falának repedése lépésenként 40-50 cm

Hogyan rögzíthet elemeket egy síkban?

 1. Vonattal ellenőrizze a fal állapotát, különös figyelmet fordítson a műanyag profilok vagy sínek rögzítési pontjaira.
 2. Rögzítse két extrém elemet a szint alatt, ellenőrizze helyüket. Ha a profilok rögzítésének helyén nagy mélyedések vannak, akkor használjon különböző anyagok bélését. A tüskéknek a teljes síkra kell vonzaniuk a profilt, nem lehet rés a fal és a rögzítési pont között.
 3. Húzza meg a kötelet egymás között, csak kettőt a profilok vagy sínek végein.
 4. Szereljen be minden más profilt a kötél alá, és segítsen ellenőrizni a sínek helyzetét.

2. lépés: Műanyag panelek beszerelése

PVC panelek szerelése falakhoz

A panel felépítése

Távolítsa el a fal méreteit legalább három helyen. Ha legfeljebb egy centiméteres eltérést mutatnak, akkor a munka észrevehetően leegyszerűsödik - minden panel egyszerre vágható méretre. Ehhez meg kell találnia a legrövidebbet, vágja ki a többiet. A panelek 5-10 darabnyi köteget raknak össze. sík síkra és csiszológépre, fémlemezzel vágva. A legfeljebb egy centiméter eltérést a mennyezet és a padló profilja rejti el. Fel van szerelve a fal és a patak között, és alul a fal és a padló találkozásánál. Helyezzen műanyag sarkokat az oldalára.

A szakemberek sarkok nélkül vágják a falakat, nagyon pontosan díszítik a paneleket 45 ° -os szögben. De ehhez sok gyakorlati tapasztalat mellett speciális eszközökre van szükségünk. Ezek drágák, csak egy fürdő befejezéséhez vásárolnak gazdaságilag nem kivitelezhetőek.

Helyezze az első panelt, ellenőrizze a pozícióját. Minden rendben van - rögzítse a klipszel. Ha fa lécekkel rendelkezik, akkor rögzítse a tűzőkapcsokat. Mindkét lehetőség elegendő megbízhatóságot nyújt a rögzítőpanelek számára. Az első be van szerelve - szerelje fel a második, nyomja meg az elsőt a jellemző repedés előtt. Bizonyságot tesz arról, hogy az elemek zárral vannak összekötve. Ennek az algoritmának megfelelően folytassa a munkát addig, amíg az utolsó műanyag panel megmarad. A végeket azonnal helyezze be a sarkokba.

Hogyan történik a panelek rögzítése klyymery-ben

Távolítsa el az utolsó panel pontos méreteit, vágja le. Késszel vágható késsel vagy darálóval. Ha kést használ, akkor a műveletet két lépésben kell végrehajtani. Az első a felső és a keresztirányú merevítõk kivágása. A második - hajlítsa meg a lapot, a hajlítás helyén, a második oldalról, egy szerelő késsel teljesen vágja le a szükséges részt.

Ugyanúgy vágja le a többi falat. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kádban lévő hely jobban kerámia csempe. Nem tudod az egész falat, csak egy kötényt. A legfontosabb dolog, hogy lezárja a helyszínt, amely folyamatosan vizet szerez a vízügyi eljárások elfogadása során.

Költségvetési javítás a fürdőszobában - 6 lépés, amely lehetővé teszi, hogy megfeleljen a 7500 rubelt

Saját tapasztalataimból tudom, hogy azok, akik úgy döntenek, hogy költséghatékony javításokat végeznek a fürdőszobában, gyakran többet költenek, mint azok, akik nem kímélik meg a megtakarításokat. Ennek oka számos tényező: a rossz minőségű anyagok használatától a szakképzetlen munkavállalók felvételéig. Megosztom a munkatapasztalatomat, és elmondom, hogyan lehet eleget tenni a minimális költségvetésnek és kiváló eredményt elérni.

A képen: a fürdőszoba javításának költségvetési változata nagyon stílusos és eredeti lehet.

Munkafolyamat leírása

Ahhoz, hogy megértsük a témakör minden aspektusát, konkrét példával magyarázom meg. Tehát:

 • standard szoba a P-44 sorozat kilenc emeletes épületében;
 • a szoba mérete 1,7 és 1,7 méter, a mennyezet magassága 2,64 méter.

Figyelembe fogjuk venni, mennyibe kerül, hogy befejezzük a vízvezetéket, nem fogok érintkezni, mert leggyakrabban, ha a javítást a lehető leghatékonyabban végezzük, akkor ezek az elemek nem változnak.

Abban az esetben, ha menteni kell, egy kis terület még egy plusz.

1. szakasz - kompetens folyamatszervezés

Ha meg szeretné menteni a javításokat, ezeknek a szabályoknak alapvetőnek kell lenniük az Ön számára:

Egy másik nagyon fontos ajánlás, amely közvetlenül befolyásolja a projekt költségeit, olyan anyagok használata, amelyek könnyen használhatóak és megfelelően csomagolhatók vagy csatolhatók. Sokszor befejezte a javítást azok számára, akik túlbecsülték erejüket, és miután elvégezték a javítás egy kis részét, rájöttem, hogy nem fogom elsajátítani. Akkor természetesen sok pénzt kell fizetnie az építő fizetésére.

Készülj fel arra a tényre, hogy sok időt kell eltöltenie, és a televízió mögött lévő hangulatos csendes estek helyett le kell vágnia, le kell raknia, fel kell rakódnia, összecsukható, látnia, rögzíteni és így tovább. Nincs ingyenes sajt a mousepadban, akkor meg kell fizetnie a megtakarításokat az idejével, de ha minden tippet használsz ebből a cikkből, a költségek minimálisak.

Mielőtt a fürdőszoba gyönyörűvé és szépvé válik, keményen kell dolgoznia

Előre kell terveznie egy munkatervet, hogy gazdaságos javítást végezzen a saját kezéből, mindenképpen világosan meg kell terveznie az egyes lépéseket, és pontosan kiszámolja az anyagokat, nehogy túl sokat kapjon. Olvassa el az alábbi szakaszokat, és ezek alapján könnyedén készíthet egy világos tervet.

2. fokozat - minden szükséges megszerzése

Megmondom, hogy egy egyszerű becslés készül a fürdőhely javítására - a mintát a szobájához igazíthatja, hogy elvégezhesse az összes számítást. A becslések a szükséges anyagok listája, feltüntetve azok mennyiségét és költségeit, mivel önállóan végezzük a munkát, nincs értelme beszámítani a költségeiket, hacsak nem adunk anyagi ösztönzőket a sikeresen befejezett projekthez.

A költségek kiszámítása a helyiségek egyes részeihez történik, mindegyiküket figyelembe vesszük, és a padlóról indulunk. A linóleumot a padlóra kell fektetni, derítsük ki, hogyan válasszuk ki:

 • Mivel nedves a beltérben, szükség van a bázis vagy PVC alapon történő megvásárlására, mivel nem fél a nedvességtől, és nincs benne penge vagy gomba.
 • A fürdőszoba mérete 1.7h1.7, területe 2.89 négyzetméter, de senki sem vágja le az anyagot méretünknek megfelelően, hanem futóórákban értékesítik. Esetünkben az optimális szélesség 2 méter, hiszen a legkevesebb hulladékot kapja, 2 futó méterre van szükségünk, vagyis négy négyzet;

Csak az első 2 lehetőség alkalmas számunkra, a fürdőben lévő nemezek nem alkalmasak.

 • Miután felhívtam az összes kereskedelem tárgyát, találtam egy változatot PVC-alapon, ami 224 rubel / négyzetméter. Vizsgálatánál meggyőződésem volt, hogy a felület erős és sérülékennyé vált, a hordozó rugalmas volt, az anyag rugalmas volt. Ennek eredményeképpen négy négyzetre 896 rubelt fizettem;
 • A padló és a falak ízületekhez rendezettek voltak, szükségük volt egy alaplemezre, egy műanyag "Comfort" -ot találtam 2,5 méter hosszú, 56 rubelre. Három falat kell lezárnunk, a negyedikben pedig egy 60 cm széles, 8 cm-es ajtó van, vagyis a nyílás 76 cm, a nyílás nem a sarokban van, tehát egyrészt 20 cm lábazattal, a másik 76 cm-re van elég a falakhoz vezető tárgyakból származó hulladék;

A linóleum alatt egy jó műanyag alaplap.

 • Ennek eredményeképpen 3 db, 56 rubel szegélylécet kell vásárolnia, mindegyikből 4 belső sarka van, mindegyikből 35 rubel, és két dugó - jobbra és balra az ajtókerethez való csatlakozáshoz - 27 rubelt költenek. Az összes eredmény hozzáadásával kapunk (56x3) + (35x4) + (27x2) = 362 rubelt;

Az összetevőkből két dugó és négy belső sarok van

 • Az alaplemez rögzítéséhez folyékony körmöket használunk, kényelmes 200 ml-es csövet vásároltam 104 rubelre.

A folyékony szögek erősen rögzítik a műanyagot, és nem félnek a nedvességtől

Most összegezzük a kiadásokat: 896 + 362 + 104 = 1362 rubelt költem a padlóra a befejező anyagokra, ha összehasonlítjuk őket rendszeres projektekkel, akkor az összeg többször kevesebb.

A mennyezetet egy gitttel felszínezzük, és fehér színű nedvességálló festékkel festjük, így a következő anyagokra lesz szükségünk:

 • A felület szintjének meghatározásához a "Vetonit VH" készítményt használom, amelyet nedves területeken való használatra szánnak, és megbízható eredményt biztosít. A mennyezet nem volt jelentős szabálytalanságokkal, ezért egy 20 kg-os zsák, amely 456 rubelbe kerül, elegendő;

A "Vetonit" összetétele nagyon jó minőségű, ezért azt javasoljuk, hogy használja őket

 • A festéshez nedves helyiségekhez festékre van szükség, az opciót latex alapon választottam. A kompozíciót 2-3 rétegben kell alkalmazni, ezért 3 kg-os csomagot vettem, amelyre 190 rubelt fizettem;

A mennyezeti festéknek nedvességállónak kell lennie.

 • A felületkezeléshez és annak megerősítéséhez egy primerre van szükség, a Tikkurila termékeket 900 ml-es mennyiséggel vásároltam 124 rubelre, ami eléggé megfelel a céloknak.

Most összefoglaljuk a költségeket: 456 + 190 + 124 = 770 rubel, a mennyezetre van szükségünk.

Megfordulunk a legdrágább részhez - a falakhoz, számomra 250 mm szélességű és 2,7 méter hosszú PVC paneleket választottam - kevesebb hulladék lesz. Ez az anyag nem fél a nedvességtől, könnyen mosható, ezért jól illik a fürdéshez.

Meg fogjuk érteni, hogy mi kell a munkához:

PVC panelek - olcsó és megbízható megoldás

 • A 250 mm-es szélességű panelek számának kiszámításához szükséges a falak hosszának megosztása ezzel a mutatóval. De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy az egyik felületen 700x2100 méretű nyílás van, egyik oldalán egy panel lesz, másik oldalán három, az ajtók fölött pedig három darab 540 mm hosszú, azaz egy darabot vágunk. Tehát az ajtó falán 4 teljes panelre van szükségünk, emlékezz erre a számra és továbblépjünk;
 • A fal hossza 170 cm-re osztva 25 cm-rel, kapunk 7 panelet, ezt az eredményt megszorozzuk 3-mal és 21 darabot kapunk. Hozzáadunk 4 panelet a fenti tételből, és 25 elemet kapunk - annyira szükséges a falak falához. Megtaláltam a termékeket 127 rubelre, a végső kiadások összege 3175 rubel;
 • A telepítéshez összetevőkre lesz szükségünk, először is belső sarkok, ezek az elemek 3 méteres darabokban kerülnek értékesítésre és 50 rubel értékűek. 4 darabra van szükségünk, vagyis a költségek 200 rubel;
 • Felülről, a nyílás peremén belül és attól függően elhatároztam, hogy egy 3 méteres darabon belül eladja a kiindulási profilt, 4 elemre van szüksége, az ajtónyílás kereténél 2 elem van, az alján csatlakozhat és darabokat, mivel ez a rész zárva lesz a lábazattal, de még mindig szüksége lesz 1 egész darab. Összesen 7 indítócsíkra van szükség, a költségek 45 rubel áron 315 rubel;
 • A paneleket egy 25x50 mm-es sávba rögzítjük, vízszintesen 30 cm-es lépcsőkben helyezik el úgy, hogy a felület erős és ne sápadjon. 264 cm magassággal 9 sorozatot kell rögzíteni, 9x1.7 = 15,3 méteres futóórákban számolni, 3 teljes falral megszorozni és kb. 46 métert kell elérni;

A 25x50 mm-es sáv olyan, amire szükségünk van

 • Az anyag ajtó falán kevesebb lesz, 3 db 170 cm hosszú, 6 darab, 80 cm hosszú és 6 darab, kb. 20 cm hosszú, továbbá a függőleges csíkokat a nyílás mentén kell szögelni, 2 db 210 cm-es egységet a biztonságos keretezéshez. Ennek eredményeként a következő eredményt kapjuk (170x3) + (80x6) + (20x6) + (210x2) = 1530 cm, vagy azonos 15,3 méter;
 • Összefoglalva az összes számot, kapunk 61,3 méter, a bár eladott darab 3 méter, azaz van szükség 21 db. Ilyen fajta fűrészárunk darabonként 40 rubelt fizet, azaz 840 rubelt töltöttem a teljes mennyiségre;
 • Minden elemet egy tűzővel rögzítek, szükségem lesz egy zárójelre, egy 1000 db-os csomag ára 45 rubel, és ez elég a munkához.

A tűzőkapcsok olcsó és megbízható módon rögzítik a PVC paneleket.

 • A sávot gyors telepítésű 6h50 csavarokkal rögzítik, körülbelül 200 db-ra kerülnek minden falukra, 25 rubel áron, a kiadások összege 500 rubel.

Minden költséget számolunk: 3175 + 200 + 315 + 840 + 45 + 500 = 5075 rubel.

Az egyértelműség érdekében megmutatom az összes eredményt a pivot táblában:

Amint látja, a saját kezemmel történő fürdőszobai javítás nem fikció vagy mese, és nem a legolcsóbb készítményeket és anyagokat használtam fel, minden, amit szerzett, jó minőségű és vonzó megjelenésű.

3. lépcső - régi bevonatok lebontása

A régi csempe eltávolítása vagy a kopott padlóburkolat eltávolítása nélkül nem végezhet munkát. Természetesen, ha jó állapotban van egy padló vagy mennyezet, akkor érdemes elhagyni őket. Ha például a padlón lévő csempe normálisnak tűnik, akkor felfrissítheti a felületet a régi fúga eltávolításával, és új összetételű betöltéssel. Ugyanez vonatkozik a mennyezetre is: ha sima, eltávolíthatja a régi bevonatot és újra festheti.

De a gyakorlatban ez a leggyakrabban így fordul elő, akkor mind a padlót, mind a falakat és a mennyezetet meg kell tennie, úgyhogy csak egy ilyen opciót fogok megfontolni, mielőtt költségvetés-javítást végeznék, akkor izzadnia kell a régi bevonatok maradványainak eltávolításához.

Ezek a művek jönnek:

 • A mennyezetre leggyakrabban a régi meszelés vagy festék, amely az idő múlik. Néha sok réteg van a felületen, és eltávolítani őket, sok időt kell eltölteni. Én egy kaparót használok, de használhatsz egy spatulát, egy kést és bármilyen más eszközt, amely kényelmes az Ön számára, a legfontosabb az, hogy eltávolíthatja a régi bevonatot;

Az öregfestés és a vízbázisú festék sokkal könnyebbé válik, ha a felületet jól nedvesítik és 20-30 percig hagyják.

A mennyezetet a betonlapra kell tisztítani

 • Ami a falakat illeti, akkor lehetnek sok réteg festék és fehérítő, vagy egy régi csempe. A kompozíciókat a fent leírtak szerint súrolják, de a csempékkel kell bajlódni, a munkához a legjobb, ha egy speciális lapátot használnak. Ha nincs elektromos kéziszerszám, akkor régi módon kell dolgoznia - kalapáccsal és vésővel, a munka fárasztó, de valahogy meg kell csinálni;

Néha egy régi cserépet olyan szorosan tartanak, hogy csak darabokban tört ki.

 • Végül a padlófelület elkészül, az én esetemben linóleum feküdt ott, így a munka egyszerű volt: eltávolítottam a régi bevonatot, és egy sima felületet kaptam, teljesen készen áll a munkára. Ha van egy régi csempe, akkor bontsd le eltávolításával a felületről, ugyanazokat az eszközöket használják a munka, mint a fenti bekezdésben.

A padlót fel kell szabadítani a régi bevonatokból is.

Természetesen a helyiségből ki kell venni az összes felesleget, csak a felkészült falak maradhatnak.

4. lépés - mennyezeti felület

A fürdő ezen részéből ajánlom a munkát azzal az egyszerű oknál fogva, hogy nagy mennyiségű por keletkezik a folyamat során, és a gitt leeshet. Az a befejező lehetőség, amelyet úgy vélem, a leginkább költséghatékony - a saját kezeiddel kiváló eredményt érhetsz el azért, mert a plafon mennyisége kicsi, és még a tapasztalat hiánya miatt sem nehéz tökéletesen illeszkedni.

A munkamódszerek így néz ki:

 • Először ellenőrizni kell a síkszintet vagy a sík sávot, hogy megnézze, milyen szabálytalanságokat szeretnél javítani;
 • A felületet erősítéssel és eltávolítással alapozóval kell kezelni, a készítményt ecsettel kell felhordani és kb. Egy órán keresztül szárítani;
 • Ezután elkészül a kompozíció, néhány óráig megtartja a plaszticitást, így egyszerre azt tanácsolom, hogy ne tegyen több mint 5 literet, a munka sebessége kicsi, ezért alig költhet többet. A kompozíció keverékének minden jellemzője a csomagoláson látható, így a munka ezen részével kapcsolatos problémák nem merülhetnek fel;

Készítsen egy kis mennyiségű kompozíciót, hogy legyen ideje költeni.

 • Az első rétegnek ki kell küszöbölnie minden jelentős szabálytalanságot, ha nincsenek ott, akkor csak csípje meg az egész felületet, egyfajta bázist hozzon létre, ne aggódjon a válások miatt, akkor megszűnik. Száradás után a felület könnyen leválasztható egy spatulával, majd újra kell ellenőriznie a szintet;
 • A második rétegnek illeszkednie kell a mennyezethez, óvatosan kell elvégeznie a munkát, lehet, hogy csomópontok vannak a felületen, de a lyukaknak nem szabad maradniuk, mivel nem távolíthatók el. Végső megoldásként harmadszor járhat, ha a mennyezet egyenetlen, és nagy különbségeket kell rajzolnia;

A legfontosabb az, hogy gondosan dolgozzanak és ne rohanjanak.

 • Száradás után a legöndebesebb részt kell készíteni - a felületet be kell fektetni, légzőkészüléket és védőszemüveget kell felszedni, mert az őrlés során a por a szemébe jut, és belép a légzőrendszerbe. A sík szabályozásához használjon egyszerű technikát: tartsa a villanykörtét a felület közelében, tökéletesen mutatja az összes szabálytalanságot, és lehetővé teszi, hogy egyszerre egyenesen szintetizáljon a felület;
 • A munka befejezése után a felületet ecsettel vagy seprűvel tisztítják, majd festeni lehet. A munkát 2-3 rétegben végezzük, mind ecsetet, mind görgőt használhatunk, mindegyik a kényelemtől függ. Minden további réteget az előző teljes száradása után alkalmaznak.

Hengeres festésnél a munka sebessége magasabb lesz

5. lépés - padlóburkolat

Amikor figyelembe vesszük, hogyan lehet gazdaságosan a talajt, a linóleum mindig kilép a versenyből, nem csak az alacsony ár miatt, hanem a bevonat megbízhatósága és tartóssága is. A fürdőszobában ez a bevonat nagyon egyszerű:

 • A felületet por és törmelék tisztítja, nedves ruhával lehet törölni, hogy a lehető legtisztább legyen;
 • Ezenkívül az anyag elterjedt, falon halad, ezért pontosan meg kell találni, majd felesleges vagy felesleges anyagot vágnak le egy késsel vagy más éles késsel. Tegye ezt óvatosan, mert nem valószínű, hogy ragasztja el azt, amit tévedésből elvágtak;

Nagyon kényelmes vágni a sarkon - így egyértelmű lesz a mérföldkő

 • Nincsenek olyan csuklóink, amelyek egyszerűsítik a folyamatot, az egyetlen dolog az, hogy az ajtóban esetleg meg kell erősíteni az anyagot, ezért fémpor lehet.

A nyílásban lévő csatlakozó folyékony körmökkel ragasztható, és lezárhatja a sávot

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a helyiség területe kicsi, plusz egy fürdőkád van a felületen, nincs szükség a linóleum ragasztására, ha erősíteni szeretné a bevonatot, használhat kétoldalas szalagot. A lábazatot később rögzítik, ebben a szakaszban teljesnek tekinthető.

№6 színpad - fal dekoráció

Először egy folyamatdiagramot mutatunk be, és az egyes szakaszok alatt részletesen ismertetjük:

A folyamat egyszerű, és nem igényel különleges képességeket.

 • A keret szintre van állítva, amikor az alatta lévő rögzítőelemek segítségével zsetont és fafát is csatolhat az ideális síkhoz. Egy lyukat fúrt a rúd, majd egy lyukat a falban fúrt keresztül rajta, és egy gyors-illeszkedő dugó van csatlakoztatva. A szó szoros értelmében mindössze 10 perc alatt kaphatja meg a kezét, így a folyamat gyors lesz;

Ne felejtsd el folyamatosan ellenőrizni a tervező síkot

 • Ezután a sarkok a sarkokhoz csatlakoznak, és a kezdő profil a felső és az alsó részen, valamint a nyílás peremén helyezkedik el. A legfontosabb az, hogy pontosan vágjuk a rudat az ízületekbe, hogy minden rendben legyen. A rögzítés tűzővel történik, nagyon gyors és nagyon megbízható;
 • A panel be van helyezve a felső és az alsó vezetőkbe, és egy sarokba van behelyezve, majd rögzítésre kerül a rúdra. A munkát úgy végezzük, hogy az egész fal befejeződik, az utolsó csíkot úgy vágják le, hogy 3-4 mm-rel szélesebb legyen, a sarok vagy a kezdő profil kissé meghajlott, és az elem helyén van. A műanyag jól kanyarodik, de nem szabad nagyon lelkesedni, mindent rendesen csinálni.

A paneleket behelyezzük a nyílásokba és rögzítjük.

A falak befejezése után a műanyag lábazat ragasztható, ne felejtsd el a sarokokat és a dugókat úgy elhelyezni, hogy minden elem illeszkedjen tökéletesen.

Ez egy egyszerű példa arra, hogy hogyan készítsünk olcsó javításokat a fürdőszobában, még akkor is, ha 1-2 ezer darabot költenek, de a költségek mégsem hasonlíthatók össze azokkal, amelyeket standard anyagokkal és bérbeadókkal kellene felhozni.

következtetés

A fürdőszoba átalakítása, miközben több mint 7 ezer embert költ, meglehetősen valódi, és konkrét példával megmutattam. Megpróbáltam mindent elmesélni részletesen, hogy megértsük a témát, és a videó ebben a cikkben is élénken mutat néhány fontos pontot, hogy jobban megérts néhány árnyalatot. Ha bármilyen kérdése van - írja meg az alábbi megjegyzéseket.

Üdvözlünk! Javításokat akarok tenni a fürdőszobában és a WC-ben. most van egy csempe. Szeretném eltávolítani, és a falakat PVC burkolattal lehúzni. Hogyan válasszuk ki a megfelelő panelt?

Natalia, a fürdőszobában jobb a PVC panelek további nedvességállósága, amelyet speciális bevonat biztosít és a különleges felületi struktúra miatt. A panelek kiválasztásakor ne "adja be" a képek vonzerejét és az anyagok túlzott reklámozását, hanem inkább olvassa el a minőségi és megfelelőségi tanúsítványokat.

Felhívjuk a figyelmet a terméken belüli merevítők számára. Minél többet, annál stabilabb és erősebb a nyomástartó panel.

A panel látható alapját feltétlenül egyenletesen kell festeni, nincsenek külső foltok, csepegtetők és más szennyeződések. Természetesen nem lehet semmilyen karcolás, beszorulás, lyuk repedés és egyéb fizikai hibák a felületen. És a védőfilm jelenléte nagyon örül.

Az összes beszerzett panelre támaszkodva szilárdnak kell lennie, anélkül, hogy rosszul festett és elkenődött területek lennének. Szükség van egy tétel beszerzésére, akkor lehetetlen megvásárolni - még ugyanabból a cikkből is, a különböző tételekben lévő megjelenés árnyékban eltérhet.

Nézze meg, hogyan illeszkednek egymáshoz a két panel. A varrás teljes hiánya vagy a csomópontban lévő zárban lévő nagyon finom hézag egy szilárd fal érzését jelzi, és azt mutatja, hogy jó minőségű anyaga van, amelynek geometriája nem sérült meg. Nem szükséges olyan anyagokat felvenni, amelyek másként vannak feltüntetve az összekötő ponton: kezdetben 1 milliméter, és a végén négy.

Az egyenetlen, hullámos felület, amelyen merevítő bordák is láthatók, egyértelmű jel, hogy rossz minőségű, hibás termékkel rendelkezik, amelyet meg kell tagadnia.