Legfontosabb > Tervezés

Hogyan válasszunk ki egy kicsit a fúráshoz?

A zuhanyzó vagy a fürdőszoba befejezésének legkedveltebb módja a csempézés. Ez az anyag tökéletesen megtisztul és a leginkább vízálló, de a cserép nehezen feldolgozható, különösen a fúrás. Fúrólyukak szükségesek a keverő, aljzatok vagy fali szekrények elhelyezéséhez, és speciális fúrók segítségével végzik el.

Mi ez?

Koronák a fúráshoz - ez a fúvóka a fúróban henger formájában. Egyrészt ezek a fúrók olyan eszközöket tartalmaznak, amelyek rögzítik a lyukasztót vagy a fúrót. Másrészt a fogakat, amelyek tetején gyakran más összetételű permet van. Az ilyen vágóeszközöket kerámia, porcelán csempe, csempe vagy mozaik csempe vágására használják.

Ez a fúrófej lehetővé teszi nagy átmérőjű lyukak beszerzését és minőségi eredmény elérését zsetonok és repedések nélkül.

A koronával történő csiszolás csak egy speciális fúróval vagy speciális perforátorral lehetséges. Az elsőnek alacsony sebességűnek kell lennie, a második pedig a "hatásmechanizmus" funkciótól. Emiatt a fúrólyukak, például a kapcsoló vagy az aljzat alatt könnyebbek és hatékonyabbak lesznek. By the way, 40, 68, 100 és 110 mm-esek tekintik a legnépszerűbb átmérője a koronák. Ez elég ahhoz, hogy elvégezzék a munkát a fürdőszobában.

faj

A csempe vágása nagyon nehéz, ha nem tudja, melyik eszközt választja. Az orosz piacon a szakértők azonosítják a leggyakoribb és legnépszerűbb koronák két típusát. Ez egy gyémánt bevonatú fúvóka volfrám-karbid bevonattal.

Részletesebben vegye figyelembe az egyes típusokat, megtudjuk alkalmazásuk területeiről, előnyeiről és hátrányairól:

Gyémánt koronák

Ez a típus gyémántporral van bevonva a szélén, amely érintkezésbe kerül a munkaterülettel. Ez a vegyület nagy szilárdsággal rendelkezik, és lehetővé teszi a kemény csempe bevonat jobb feldolgozását. Az ipar különböző átmérőjű gyémánt bevonattal ellátott koronákat gyárt: 10 mm-től és ennél több. Gyakran többféle méretű darabból állnak elő.

Az ilyen részletekkel való foglalkozáshoz hagyományos fúrógépet használhat, de ebben az esetben a lyukak gyakran egyenetlenek és a széleket javítani kell. Tehát a legjobb megoldás az lenne, ha egy álló gépet vízzel történő hűtés esetén használnánk. Ezenkívül a legjobb eredmény elérése érdekében a szerszám alacsony fordulatszámon működik, és a vágók speciális fúvókákkal vannak rögzítve. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan rögzítse a koronát a megfelelő helyen.

Természetesen az ilyen eszközökkel való munkavégzés bizonyos tapasztalatokat jelent. Ha azonban papír ragasztószalag tapad a munkaterületre, a korona nem csúszik le a sima felületről. Általában a koronák gyémánt porozását a legmegbízhatóbbnak és leghatékonyabbnak tekintik, különösen a kerámia burkolólapok esetében. Az egyetlen hátrányuk az, hogy költségeik magasabbak, mint más fajoké.

Volfrámkarbid koronák

Az ilyen típusú kialakításokat egy központosító keményfém fúró jelenléte jellemzi, amely lehetővé teszi egy egyszerű elektromos fúró használatát. Gyakrabban, mint mások, ezt a fajot három vagy négy különböző átmérőjű fúvókák készletével adják el egy bázissal.

Ezzel a készlettel kerámia, kerámia, csempézett vagy mozaik csempe alatt lyukat fúrhat.

A gyémánt bevonatú fúrófejjel ellentétben a volfrámkarbid bevonat általában olcsóbb. Az árak az átmérőtől is függenek - minél nagyobb a méret, annál drágább bármilyen korona. Egy másik előny az, hogy nincs szükség állandó hűtésre folyadékkal. De hasonlóan a fúrósebességhez 500 fordulat / perc alatt.

Tippek a választáshoz

A csempe nagyon törékeny és ugyanakkor nagyon kemény termék, ezért a vágás vagy fúrás folyamata rendkívül nehéz és gondoskodik. A modern orosz piacon elterjedt fúróverések sokasága miatt nem könnyű a megfelelő eszközválasztás. A fentebb leírt korona típusú csatolások és azok fajtái, amelyeket különféle típusú csempék furatainak fúrására terveztek.

Az alábbiakban ismertetjük a koronák jellemzőit, amelyeknek a vásárlás előtt kell figyelniük:

 • Az első dolog, amelyet ki kell emelni, a koronát, vagy inkább a típusát kell, hogy megfeleljen az elektromos fúrógép vagy perforátor csatlakozójának típusának. A vékony, sima felületű sima felület sokkal gyakoribb, de a legrövidebb. A megbízhatatlanság az eszköz gyenge rögzítésének köszönhető. Előnyös, ha a típust három, előnyösen hexagonális alakban használjuk. Megbízhatóbb a működésben, bár nem olyan gyakori.
 • Az átmérő a fúró második fontos jellemzője, nem csak a fúrólyuk méretétől függ, hanem az eszköz ára is. A korona átmérője kerül kiválasztásra, attól függően, hogy milyen méretűre van szükség a lyukak fúrásához, például a cső átmérője vagy a keverő mérete. Tehát a fürdőszobai aljzatokba történő szereléskor d = 68 mm-es koronát kell alkalmazni.

A kényelem és a megfelelő kiválasztás érdekében egy csomó különböző koronával rendelkező készletet vásárolhat.

 • A harmadik paraméter a koronák kiválasztásánál - a fúró hossza. Ez befolyásolja az eredmény minőségét, amikor egy megközelíthetetlen helyen dolgozik, és attól függ, hogy a használt csempe vastagsága milyen. Például vékony kerámiákhoz elegendő egy kis fúróhosszúság. A termék ilyen jellemzője, mivel az értéke tökéletesen jellemzi a minőséget. Így a legtartósabb gyémánt korona drágább, mint más fajok. Ezért jobb választani a koronákat a megbízható gyártók és a szaküzletekben.
 • Egy másik fontos paraméter, amelyen a vágó kiválasztása függ a csempefúrás típusától. Megkülönböztetni a koronákat a nedves és a száraz fúráshoz. Az első a korona hűtésére és a csempepor mosására a fúrás folyamán folyadék szállítására vonatkozik. Ez a típus a legjobb, és általában gyémánt bevonattal ellátott koronákhoz használatos. Ha a vízellátás nehéz, akkor használja a száraz fúrás módját.

Szakmai ajánlások

Az általános tippek mellett figyelmet fordíthat a mesterek és a szakemberek ajánlására is, amelyekkel a csempékkel dolgozhat. Köszönjük nekik, még a kezdők is képesek lyukakat fúrni zsetonok és repedések nélkül. Sokan megjegyzik a korona átmérőjének kötelező feltüntetését. Mások hangsúlyozzák a magas színvonalú válási fogak jelenlétét, mivel ezek hiányozhatnak az olcsó anyagoktól. Az ilyen alacsony fokozatú korona nem képes csempeburkolat fúrására.

A szakértők megjegyzik, hogy a vörös agyagból készült vágólapok volfrámkarbid és gyémánt bevonattal ellátott koronával hajthatók végre. Ráadásul egy értékes permetező eszköz még a természetes kővel vagy gránittal is megbirkózik. De a fém koronák a vágóél nem alkalmasak a csempe, mivel célja, hogy fúrjon lyukakat a fa.

A következő ajánlás az, hogy koronát vásárolj egy készletből: ez pénzt takarít meg, és megmenteni a hibákat a megfelelő átmérő kiválasztásakor. Minden mesterek hajlékony koronát választanak. Azt állítják, hogy sokkal könnyebb és olcsóbb helyettesíteni egy sérült elemet, mint az egész részt.

Így azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a koronák elengedhetetlenek kerámia, porcelán, cserép és mozaik csempék fúrásához. Ennek a résznek az illetékes választása révén a lyukak simák, zsetonok és repedések nélkül.

A kézművesek és a cserép szakemberek javasolják a gyémánt bevonattal ellátott koronákat. Kiváló minőségűek és megkönnyítik a bonyolult munkát egy törékeny termékkel.

A különböző koronák leírása és azok használatának módja, lásd alább.

Hogyan használhatunk koronákat a lapkán? Tippek a tapasztalt kőfaragóból.

A cserépben gyakran szükség van nagy és kicsi lyukak készítésére. És ha kis lyukakat egyszerűen ki lehet fúrni, akkor nagy átmérőkhöz koronákra van szükségünk.

Csak a koronák segítségével a csempe, akkor ügyes lyukak nélkül forgácsolás. Hogyan kell használni őket? Melyik a jobb használni?

Az összes kérdésre adott válaszokat a cikk tartalmazza.

Milyen lyukak vannak a cserépben?

A csempézett munkák nem végeznek vágást és fúrást. Kis lyukakra van szükség polc, függesztő vagy dekor elem eltakarításához.

De nagy lyukak vannak a foglalatokhoz vagy kapcsolókhoz. És ebben az esetben a kerámia segít a koronákon a cserépen.

Fúrási nehézség

A kerámia burkolólapok kétségtelen előnyökkel rendelkeznek: tartósság, nedvességállóság, gazdag színskála és számos formátum.

De a hajlékonyság és hajlítószilárdság hiánya miatt a csempefúrás fáradságos folyamat.

A lámpatestek típusai

A koronák egy edény, amelynek bevonata a szélekre vagy fémlemezre van vágva, fogazott peremmel.

Attól függően, hogy a bevonat a tányér szélein van-e osztva:

 • gyémánt bevonatú;
 • szénatom;
 • fémből;
 • KS sorozat.

Fúró fúvókákkal ellátott funkciók a tokmányba vannak behelyezve, amely után biztonságosan dolgozhat.

A működés elve

A fúráson és fúráson alapuló koronák működésének elve. Behelyezi a koronát a patronba, majd nyomja meg a csempe. A perem vágja a csempebe, és fokozatosan átmegy egy mázas rétegen, majd átfúrja a kerámiát.

A helyes út a lyukak fúrásához egy csempe gyémánt koronával

Ebben az eljárásban a szivattyú nyomást gyakorol a szerszámra, a nyomásnak egységesnek és nem túl erősnek kell lennie. A fúrónak alacsony sebességgel kell működnie, különösen az elején.

Ellenkező esetben a csempe feltörhet.

A burkolólapon lévő koronák különböző típusú anyagokkal fognak megbirkózni:

Gyémánt koronák

Különböző átmérőjük van: 10 mm-től 70 mm-ig, de vannak különböző változatok.

Amikor porcelán kőből készült gyémánt bevonatú koronákkal dolgozik, gyorsabban kopik.

A választás során vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • Átmérőjű. A szabványos méretek a leggyakrabban használtak.
 • Fúróhossz Különböző hosszúságú fúrók szükségesek a kerámiákkal való munkához a nehezen hozzáférhető helyeken.
 • Típus: vannak olyan koronák, amelyeket száraz és nedves fúráshoz használnak.
 • Költség. Ne vásároljon olcsó árukat, az olcsó nem lehet jó minőségű. Ismerje meg a jól ismert gyártók termékeit, csak akkor számíthat egy hosszú üzemidőre. A porcelánlapok különleges gyémántkoronája többet fog kerülni, de megéri.

Volfrámkarbid spray

Az ilyen permetezéssel rendelkező koronákat megfizethető áron különböztetik meg, így olcsóbbak, mint a gyémántszórással.

Kerámiával, porcelán csempével, természetes kővel, például márvánnyal vagy gránittal fognak megbirkózni.

A tungsten koronákat a készletben adják el, leggyakrabban a készlet 4 darabból áll, a talp pedig centráló fúróval.

Az első lépések

Szóval, hogyan kell vágni egy lyukat kerámia?

A nagy lyukakat rendszerint előre vágják, így biztos lehet abban, hogy a lyuk méretéhez illeszkedik, és szükség esetén helyes.

Tekintse meg a nagy átmérőjű fúrás lehetőségét a cserépben, mielőtt azt letette:

 • Készítsen munkahelyet. A csempe sima felületre kell fektetni, úgyhogy a folyamat során nem reped és felrobban.
 • Győződjön meg róla, hogy a fúró megfelelően működik, és hogy a permetezés a korona peremén marad.
 • Kapcsolja a fúrót a fúró funkcióhoz. Itt nincs szükség a törés funkcióra.
 • Fektesse ki a csempe. Adja meg a jövő lyuk középpontját.
 • Helyezze a koronát a patronba.

A ragasztott burkolólapok fúrása hasonló működési elvvel bír.

Ne feledje: nem kell keményen nyomni, egyenletesen és óvatosan dolgozni.

Néhány mester a fúrás előtt áztatta a vörös agyagból készült kerámia csempéket a vízben, így a munka során kevesebb forgács érkezett.

Egyes koronák készletei középpontja a központosító fúróval történik. A fúró a jövő kör közepén helyezkedik el.

Ezt az opciót gyakorolja: az első fúró a csempe vagy a "toll", hogy egy kis lyuk, amely a középpontja a kör. A lyukba egy középponti bitet helyeznek, és a koronát a kerámiára helyezzük. Ezzel elkerülhető a készülék szükségtelen csúszása.

Hogyan készítsünk egy nagy átmérőjű lyukat koronák nélkül

Olykor gyakran előfordul, hogy a megfelelő pillanatban nincs megfelelő eszköz. Hogyan kell tehát egy nagy átmérőjű lyukat készíteni?

Íme néhány lehetőség.

cvikker

Ez egy olcsó és dühös lehetőség csempék kezelésére. Ha szükséged van egy lyukra a csempe széléhez, óvatosan vágjuk apró darabok kerámiával.

Ebben a folyamatban a legfontosabb dolog gondosan és lassan járni.

Csempevágó

Van egy speciális fúró a csempe, amely a közönséges embereket nevezik "toll". Lándzsás alakja és éles pereme van, melynek köszönhetően jól csípődik a csempebe, és áthalad az üvegezett rétegen.

 • Rajzolj egy körbe, amelyet ki kell fúrni.
 • Ebben a körben egy kis fúróval sok apró lyuk van mellette.
 • A fogók harapnak, és eltávolítják a felesleges töredékeket a körön belül.
 • Az ilyen lyuk szélei csiszolópapírral csiszolhatók az éles szélek eltávolításához és gyönyörű geometriák létrehozásához.

bolgár

A fúrás lyukak a csempe is alkalmas usm vagy bolgár.

Ha a kívánt lyuk az élhez közel, a gyémántlemez kicsit aprítja a felesleges mennyiséget. Hajtson végre rövid vágásokat, majd távolítsa el a kerámiák töredékét sima mozdulatokkal.

A fúrólapok koronája nélkülözhetetlen kiegészítők. A koronák használata nagyban leegyszerűsíti a lyukak fúrási folyamatát, tiszták és helyesek.

A cikkből származó tippek segítenek Önnek egy nagy átmérőjű furat kialakításában, egy hagyományos fúró és koronák segítségével.

Videók áttekintése a lapok lyukakról

Korona csempe, hogyan kell kiválasztani és használni

Ha fúrólyukakat kell fúrni a csempe számára egy aljzatba vagy egy kapcsolóhoz, akkor egy speciális szerszámot kell használnia, amely korona a csempe számára. Segítségével a csempék végzik ezt a munkát.

A koronák típusai a cserépen

A csempe apró lyukai főként fúróval készülnek, de a csövek és aljzatok alatt - koronák vagy lyukfűrészek. Majdnem minden olvasójuk látta ezt a technikai gondolkodás csodáját a boltokban. A korona egy tálka, amelynek bevonata a szélekre vagy a fém sávra fogasokkal van ellátva. Úgy tűnik, hogy nem tisztázott, hogyan működik, de ez azért történik, mert nem különül el az elektromos fúróktól. Anélkül, hogy elektromos fúrót használna a korona használatához, problémás lesz. Nem minden elektromos fúró alkalmas koronák használatára. Kis sebességgel kell dolgoznia, és nem kell sokkfunkcióval rendelkeznie. lassan és simán dolgozik, és a fúró előrehaladása csak a fizikai nyomás következtében történhet.

Koronák a csempe és csempe:

A vörös agyag burkolólapok esetében a keményfém és a gyémánt használata is alkalmas, kerámia granit és természetes kő vágására szolgáló lyukak esetén gyémánt és KS sorozat szükséges. A fém koronák alkalmasak faanyagok kezelésére.

A koronák mérete 19 mm és 120 mm között van. Csövekhez és vízvezeték szerelvényekhez leginkább 30 mm-es koronát használnak. Az aljzatokhoz nagy koronát kell venni.

A legegyszerűbb használatban lévő és megfizethető koronák volfrám bevonatú keményfémmel. Az ilyen korona hátránya, hogy gyorsan meghiúsulnak, valamint az a tény is, hogy sokkal nehezebb a fúrást végezni, a sima felületet szét lehet vágni, és ha a csempe mázán ineptesen használják, repedések jelennek meg.

A csempe gyémánt koronája olyan erős, hogy még a vasalót is elvághatja a falon. Egy ilyen korona segítségével a csempe, akár üvegezett, sima széleket is kapnak, feltéve, hogy helyesen használta a koronát.

Hogyan válasszunk koronát a csempe?

Az építési és javítási munkák minden végrehajtott elemének megfelelően kiválasztott leltárra van szüksége. A feladat minõségét lehetetlen elvégezni, ha nem megfelelõ munkát választunk. Ezért még egy fúrólyuk vagy kapcsoló furatának fúrásához is használnia kell egy speciális szerszámot - egy koronát.

Mi ez?

A csempe koronája egy acél üreges cső lapos szegmense, amelynek egyik végén gyémánt bevonat van felhordva, vagy vannak keményfém szegmensek (fogak). A fúvóka másik oldala felerősítő mechanizmussal (perem) rendelkezik.

Az ilyen technikai eszközöket porcelán, kerámia, mozaik és cserép vágására használják.

A korona önmagában nem jelent semmilyen hasznot, mivel külön nem fúró vagy perforátor nélkül dolgozik. Az első műszerben lehetőség van kis fordulatszámra, másodszor pedig a "ütőhangszer" kikapcsolására. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően a cserepek lyukai hatékonyan működnek, és nem igényelnek jelentős fizikai erőfeszítést.

A 40 és 68 mm, 100 és 110 mm átmérőjű koronák a legnépszerűbbek és gyakran megvásárolottak. Ez a koronák száma elegendő lesz ahhoz, hogy elvégezhesse az összes szükséges munkát a cserépen.

faj

A csempe vágása időigényes és hosszadalmas folyamat lesz, ha nem tudja, hogy melyik mellékletre van szüksége.

A modern piacon ezek a koronák:

A gyémánt koronák egy gyémántdarabból porlasztanak, amely egy csempe munkafelületéhez kötődik. Az ilyen malmokat nagy szilárdság jellemzi, ezeket felhasználhatják egy dekoratív anyag kemény bevonatának pontosabb feldolgozására. A 10 mm-es és annál nagyobb gyűrű átmérőjű gyémánt koronákat adnak ki. Ön különálló fúvókáként, valamint több különböző méretű kész készletben vásárolható meg.

Egy ilyen modell használatához rendszeres fúrógépet használhatunk, de ebben az esetben a lyukak egyenetlenek lehetnek, mivel a korona gyakran lecsúszik (a központosító fúrás hiánya miatt), és a kapott élek finomításra szorulnak. Ezért a munka optimális módja egy álló gép, előnyösen vízhűtés.

A fúróval végzett manipulációk bizonyos tapasztalatok és készségek jelenlétét jelentik. Ha azonban tapadós papírt ragaszt a fúvókához, a korona nem csúszik sima felületen.

Így a vakolat szakemberek a legmegbízhatóbbak és leghatékonyabbak a gyémánt permetezést. Az egyetlen hátrány az a költség, amely meghaladja az összes többi korona árát.

A keményfém szerkezeteknek van egy központosító keményfém fúrója, melynek köszönhetően egyszerű elektromos fúrót használhat. Ez a fajta fúvókák leggyakrabban eladott egy készletben. A gyémánt bevonatú malmokkal ellentétben a karbid lehetőségek olcsóbbak. Az árazás az átmérőtől függ: minél nagyobb a korona, annál drágább.

A keményfém-fúvóka másik előnye abban rejlik, hogy állandó hűtést nem igényel folyadékkal. Azonban, mint bármely más típus, csak akkor működik hatékonyan, ha percenkénti 500 fordulat / perc fúrási sebessége van, de nem több.

Az ilyen típusú koronáknak negatív oldala van: gyorsan megtörik, és sokkal nehezebb fúrni velük, mint más modelleknél.

Ha helytelenül használják, repedések jelennek meg a csempe felületén.

A KS sorozatú koronákat nagy szilárdságú anyagok fúrásához tervezték. Amikor dolgozik velük, használják a sokkmentes módszert, amely megvédi a csempefelületet a vibrációs terheléstől, és ennek következtében a megsemmisítésből.

Tippek a választáshoz

A csempe meglehetősen törékeny, de ugyanakkor nagyon tartós termék, ezért a fúrási folyamata pontosságot igényel. A modern orosz piacon a koronák sokasága miatt nehéz ezt a választást választani.

Ezért egy fúvóka vásárlása előtt figyelni kell az ilyen pillanatokra:

 • A korona szárának (karima), vagy inkább a típusának. Ennek az elemnek meg kell egyeznie a lyukasztóval vagy elektromos fúróval ellátott csatlakozó típusával. A sima felületű vékony karima sokkal gyakoribb, míg a leggyorsabban viseli. Megbízhatósága a műszer rossz rögzítése miatt következett be.

Jobb választani a típust háromoldalas vagy hatszögletű formában - ilyen fúvóka megbízhatóbb lesz, bár nem lesz könnyű megtalálni.

 • A korona második fontos jellemzője az átmérő. Ez a paraméter határozza meg mind a furat lyuk méretét, mind a rögzítő árát. Az átmérőt a termékek méretének megfelelően választják meg, ahol lyuk létrehozásához szükséges. Például a kivezetés telepítéséhez 68 mm átmérőjű koronának kell lennie.
 • A harmadik paraméter, amelyen a vágó választása függ a dekoratív bevonat fúrásának típusától. Koronákat készítsen nedves és száraz fúráshoz. Az első esetben azt feltételezzük, hogy a folyadékot a fúvóka hűtésére és a fúrás során keletkező por kiöblítésére szolgáltatja. Ezt a típusú csempéket a legjobbnak nevezik, és gyakran gyémánt bevonattal ellátott koronákhoz használják. Ha a folyadék bejuttatása nem lehetséges, száraz fúrást alkalmaznak.

Szakmai ajánlások

Az általános tanácsok mellett meg kell ismerkednie a csempékkel dolgozó mesterek és szakértők ajánlásaival. Jelzik az átmérőjel kötelező feltüntetését a koronára. Mások hangsúlyozzák a fogak elváltását, mert az olcsó anyagok egyáltalán nem rendelkeznek. Az ilyen alacsony fokozatú koronák nem képesek csempeburkolást fúrni, de egy tapasztalatlan vásárló csak közvetlenül tudhatja meg a cserép vágása közben.

A szakértők megjegyzik, hogy lyukakat készíthet egy vörös agyag csempe gyémánt bevonatú fúvókával és egy karbid vágóval. Továbbá egy értékes bevonattal ellátott eszköz könnyen megbirkózik a porcelánnal, valamint a KS fúvókák sorozatával.

Egy másik javaslat az, hogy koronákat vásároljunk jobban. Így pénzt takaríthat meg, és elkerülheti a rossz átmérő választásának hibáját. A legtöbb mester a különböző típusú koronákat kedveli. A kerámia, kerámia-gránit, csempézett és mozaik csempék egyszerű kialakításának köszönhetően a szélek simák, forgácsolás és repedés nélkül.

Népszerű gyártók

A feldolgozásra szánt anyagok nem sok időt és energiát vesz igénybe, ha minőségi termékeket választ. Ez csak akkor lehetséges, ha a vásárolt fúvókákat jóhiszemű gyártók hozták létre, amelyek magukban foglalják:

 • A Bosch - a márka gyémánt bevonattal ellátott fúvókák gyártásával foglalkozik. Más vállalatokkal ellentétben a Bosch gyémánt koronák központosító fúrókkal rendelkeznek, ami jelentősen megkönnyíti a lyukak fúrását.

Kerámia burkolólapok fúrása - a szerszámot és a fúrót a szabályok szerint választjuk ki

Amikor a falakon és a WC-ben lévő falak új csempével ragyognak, kedves nézni őket. De a javítás még nem fejeződött be - szükség van a polcok rögzítésére és a tükör rögzítésére. De nem mindenki tudja, hogyan kell megfelelően fúrni a kerámia burkolatokat a véletlen forgácsolás elkerülése érdekében. Sajnos, nagyon könnyű károsítani a törékeny kerámiákat, majd egy kiváló javítás leesik a lefolyóba. Annak érdekében, hogy ne birkózz le, ahol dobott a csempe helyett elkényeztetett is, tudnia kell, hogyan kell vele dolgozni. Olvassa el tovább.

A fúrólapok alapelvei

Az első dolog, amire szükséged van egy fúró kiválasztásához. Nem lehet sokk vagy nagy sebesség, mivel a csempeit nagyon óvatosan kell kezelni. Tehát az alábbi szerszámok alkalmasak a csempe lyukainak kialakítására:

 • Minimális sebességű elektromos fúró;
 • egy akkumulátortípusú csavarhúzó, amelynek fordulatszáma legfeljebb 800-1000 fordulat / perc;
 • kis sebességű akkus csavarhúzó.

És a csempefúróknak különlegesnek kell lenniük. Ezek egyáltalán nem olyanok, mint a fából, betonból és fémfelületekből álló szerszámok. A csempe fúrásának elve más: súrlódás csiszolóanyag segítségével. A gyémánt vagy pobedit fúró nyíl alakú vagy korona alakú. A csempe pedig az úgynevezett "ballerinákkal" fúrható - speciálisan beállítható átmérőjű eszközök.

Amikor a szükséges eszköz készen áll, munkába állhat.

Néhány pontot figyelembe kell venni:

1. Nem lehetséges sem a fúró, sem a csempe túlmelegedése. Ellenkező esetben a csempe felső rétege olyan repedésekkel jár, amelyek megoszthatják a lapkát. A munkafelület lehűlése érdekében elegendő időközönként vízzel hűteni.

2. Próbálja ki a fúró optimális nyomóerejét. Nem lehet túl gyenge vagy túl erős. Az első esetben a lyuk nem fúrható ki, a másodikban a csempe megszakadhat.

3. A fúrási lapok műveleteinek fordított üzemmódja elfogadhatatlan. A fúró lassan és csak az óramutató járásával megegyező irányban forgatható. Egyébként az anyag megreped.

4. Ha a lyukakat a csempék közötti varrás során fúrni kell, fúrjon különös figyelmet. A lyuk középpontjának a varrat közepén kell lennie. Ha fúrt egymás mellett fúrással, akkor a fúró általában a varratba csúszik. A csempe szélén nincs védőréteg, és darabja le van vágva.

Vannak, akik tanácsot adnak a csempék mázolásának megcsapolásával vagy kopogatásával a fúrás helyén bármilyen eszközzel, erről erősen javasoljuk. Ez a szovjet irodalom tanácsa. Modern fúrók jelenlétében ez az eljárás nem feltétlenül szükséges, mert nagyon könnyű megtörni a burkolólapokat, és nagyon nehéz kicserélni őket egy újabbakkal.

Hogyan kell kis lyukakat fúrni a tüskékhez

A kisméretű polcot a fürdőszobában vagy a konyhában kell lerakni, ezért gyakran szükséges a falhoz ragasztott lapka lyukává tenni. Annak érdekében, hogy a polc tartsa szorosan, szükség van egy megfelelően mély lyuk behatolására a falon is. Ezután behelyezik egy nejlonból készült csavart csavart.

Általában elektromos fúrót használnak erre a célra, majd a lyukat perforátorral végzik. A fúró forgási sebessége alacsony legyen.

Milyen fúró a csempe számára

1. A gyémánt bevonattal ellátott szerszám a legjobb teljesítményt mutatta a csempék fúrása során. Ez elég drága, és nem mindenki engedheti meg magának. És nincs értelme megvásárolni, hogy két vagy három lyukat készítsen. De egy profi, aki gyakran fúrni csempéket, általában az arzenálban van néhány ilyen különböző átmérőjű fúrók. Ebben az esetben gyorsan fizetnek.

2. A zsebcsavarokat kifejezetten kerámia burkolólapok fúrásához tervezték és csökkentették a burkolólapok felosztásának kockázatát. A speciális élesítésnek köszönhetően a nyíl alakja megakadályozza a csúszást a munka elején. A vágóél éles szögének köszönhetően csökken az érintkezési felületek területe. Emiatt kevésbé erőfeszítéssel dolgozhat a fúróval - ez azt jelenti, hogy a csempék repedése valószínűleg nem fog megjelenni.


Pisztoly alakú fúrók, magasabbak vékony hegyekkel, alacsonyabbak gyémánt bevonattal.

3. Ha egyáltalán nincs semmi, kérem vegyen egy fúrót a keményfémből készült betonhoz. Nagyon meg kell élesíteni, vagy győznie kell. Ne felejtsük el - rendkívül óvatosan kell dolgozni egy ilyen eszközzel, mivel nem a csempe, hanem teljesen más konfigurációjú.


Fúró és fúró betonhoz.

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

Mielőtt megkezdené a fúrás egy csempe, egy jelző jól kiemelkedik az első felületén, hogy a jelek a megfelelő helyeken. Ne feledje, hogy a fúrógép, miközben nem hatolt be a csempe belsejébe, általában megpróbálja csúnyán csúszni sima felületére. Ennek megakadályozásához egy ragasztószalagot vagy papírszalagot kell ragasztani a fúró helyén.

Kezdetben, amikor a csempefelületet fúrni kell, a fúró sebessége a lehető legkisebb. Amint a fúró elég mélyen van a csempeben, lendületet adhat. Nem feltétlenül nagyon lelkesnek kell lennie - lassan és óvatosan kell dolgoznia. Ne felejtse el, hogy szigorúan tilos a fúrótorony vagy a perforátor ütős módja. Egyébként szomorú lesz a csempefoltok összegyűjtése.

Ha fúrni szeretnénk a fúrni kívánt csapot és a fal egy részét, két lépésben dolgozunk. Először fúrja át a cserépet a megfelelő eszközön keresztül. Ezután kapcsolja ki a fúrót, és cserélje ki a fúrót a betonfelülethez megfelelőre. Itt már a fúró vagy perforátor ütőereje nem zavarja, különben a kemény beton nem lyukasztható.

Videó: Hogyan és mit fúrni kerámia lapok

Hogyan készítsünk egy nagy lyukat egy aljzatba vagy egy csőbe

Amikor a csaptelep megváltozik, egy elektromos csatlakozót helyeznek be, vagy új csövet hoznak létre, akkor szükséges egy megfelelő méretű, megfelelő átmérőjű lyuk kialakítása. Ugyanakkor sokan kíváncsiak: milyen fúró a kerámia csempék fúrásához? Két lehetőség közül választhat:

 • Korona keményfémből.
 • Kerek fúró típusú ballerina.

Ami jobb: korona vagy ballerina

1. Vannak speciális vágókorongok gyémánt bevonattal, elég drága, és mindig nincs értelme vásárolni. Az eszköz használatakor ne felejtsd el nedvesíteni azt vízzel. A fúrókeretek nem a magas koronák félnek a túlmelegedéstől.


A koronák fajtája a gyémántporral.

2. Ugyanakkor egy egyszeri munkához olcsóbb opciót használhat. Ez egy korona, amelyen a győzelem fogai vannak. Hátránya, hogy 20 lyuk után a koronát biztonságosan eldobhatják - erőforrása kimerül. A koronák átmérője legfeljebb 15 centiméter, ami még a csatorna alatt lévő lyuk számára is elegendő. De nagyon óvatosan kell kezelni a koronával, anélkül, hogy hirtelen mozgatnának, míg a lyuk szélei még mindig csiszoltak és egyenetlenek lennének.


Korona dobozokkal a beton fúrásához.

3. A ballerina egy fúró, amely lándzsával vagy hengerrel van ellátva, amelyben egy tartóelem van a farokszakaszhoz rögzítve. Ez viszont egy másik lándzsás fúró. A konzolon mozgatva megváltoztathatja az eredményül kapott lyuk átmérőjét. Jobb, ha a központosító fúró nem lesz hengeres - ez nem egy jó lehetőség, hanem hatszögletű. A ballerina olcsó, nem több mint 300 rubel, így minden házi mester könnyen megvásárolhatja.


És így néz ki a ballerina

Mi fúrja csempe a szabályok szerint

A fúrás előtt a burkolólapot lefektetik, és szükség esetén egy papírragasztót vagy ragasztót ragasztanak a fúró helyére. Ezenkívül a könnyebb indítás érdekében kivághat egy sablont a keményfa vagy rétegelt lemezből, majd szorosan nyomja be a csempe számára a fúrás megkezdéséhez. Ha olyan falakat kell fúrni, amelyek még nincsenek a falon, akkor sima felületre kell helyezni. Alacsony fordulatszámon fúrás közben elkezdjük fúrni anélkül, hogy megnyomnánk. Maga a koronát meg kell próbálni, hogy párhuzamosan maradjon a csempével, úgyhogy amikor a fúrófej belefullad a csempebe, akkor még az egész kerítés körül kezd csípni. Éles mozgások egyik oldalról a másikra sem engedélyezettek.


Fúrás kezdődik koronával és gyémánt bevonattal.

Ha meg kell dolgozni a gyémánt koronát, akkor gyorsan elkészíthet egy lyukat, nagy sebességgel dolgozva. Csak melegítés közben, sajnos, nem lehet elkerülni. És ez tele van a gyémántszemcsék égetésében (égése) a bevonaton, ami lecsökkenti a szerszám minőségét. Ezért, ha gyorsan akar dolgozni - ügyeljen arra, hogy a vizet nedvesítse meg melletted. Vagy fúrni száraz, de alacsony fordulatszámon.

Ha azonban a korona nem rendelkezik gyémánt bevonattal, jobb a fúrás "nedves" módját használni. Ez különösen igaz az üveg mázzal burkolólapokra. Igen, és a szokásos cserépnél ez a lehetőség előnyös - és a fúró egyidejűleg tovább tart, és nem keletkezik por. Ezenkívül, amikor a műszert vízzel nedvesítik, a lyuk sokkal gyorsabbá tehető.


Egy kicsit után vízzel nedvesítünk.


Folyamatosan fúrunk, időnként nedvesítjük a csempe felületét vízzel.


Miután a lyuk készen van, egy ilyen korong lesz.

Ha balerinként kell dolgozni, először állítsa be a szükséges átmérőt. A középső és oldalsó fúrók közötti távolság kétszer kisebb, mint a kívánt lyukátmérő. Aztán a tervezett helyen alacsony sebességgel fúrunk. A csempe stabilan tartja, hogy a fúrótermékek repült darabjai nem fognak senkit károsítani. A biztonsági szemüveg szükséges elővigyázatosság. Tartsa egyenesen a fúrót, ne billentse meg. Ne zavarja az állványt a rögzítéshez.

Szóval, hogyan kell fúrni csempe helyesen, akkor most tájékoztatták. Amint látja, ez nem különösebben nehéz. A legfontosabb az idő, hogy gondosan és gondosan dolgozzon egy speciális eszközzel. És tárolja a vizet a nedvesítéshez.

Kerámia burkolólap korona

A gyémánt koronák a fúrólapok számára lehetővé teszik, hogy gyorsan hozzon létre egy lyukat a sérülékeny kerámiák és mázák sérülése nélkül. A nyílások kontúrjai simaak maradnak, forgácsolás nélkül - ami a díszítő anyagokkal szemben fontos.

A gyémánt koronák egy csempe esetében sokszor meghaladják a karbidot. A perem folytonos lehet (portalanítással) vagy szegmenssel, lézeres hegesztéssel vagy szegmensek forrasztásával. A ház közepén apró lyukak vannak a hűtéshez, a túlmelegedés és az idő előtti kopás megelőzéséhez.

A fúrás megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy a szerszám nem feszül. Ha az anyag mázas fényes kivitelben van, a ragasztószalagot a rögzítéshez segít elkerülni a csúszást és biztosítani a pontosságot centráláskor.

Az átmérő tartománya 5-70 mm. A csempe gyémánt koronája a legjobb megoldás nagy átmérőjű különböző nyílások fúrásához.

Korona csempe és egyéb fúró módszerek

Annak érdekében, hogy egy lyukat a cserép, leggyakrabban használt speciális koronák a csempe és egyéb kiegészítők fúráshoz. A dolog az, hogy a csempe, minden keménységéért, elég törékeny, és egy lyuk létrehozása nem könnyű feladat. És szükség van lyukak létrehozására, és ugyanakkor - gyakran.

Ezért a cikkben számos olyan módszert írunk le, amelyek segítenek a mesternek abban, hogy egy csomóban lyukat készítsen anélkül, hogy károsítaná.

Korona fúrólapokhoz

A lapok lyukai: a kinevezés

Amikor a javítás során csempe a falak vagy a padló csempe, gyakran van szükség, hogy egy lyukat a cserép.

Leggyakrabban ez történik:

Lyukak a cserépben

 • Ha falra szerelik, csempézett polcok vagy más tartozék
 • Amikor a cserépet a cső közvetlen közelében (nem számít, a padlón vagy a falon)
 • Csövek vagy huzalok áthaladása csempével borított falon keresztül
 • A foglalat elrendezésében stb.

Egy meglehetősen törékeny csempe, amikor hagyományos fúróval fúrták, gyakran repedéseket okoz. Ezért a fúráshoz speciális koronákat kell alkalmazni a csempe és egyéb trükkös felszerelés esetén.

Csempevágás

Kerámia és beton fúrók alkalmazása

A fúrólapok módszerét ki kell választani attól függően, hogy melyik lyukat próbáljuk elérni:

 • Kis lyukaknál (10-12 mm) speciális betonfúrók kerámiához vagy keményfém fúrókhoz alkalmasak.
 • Nagy lyukakhoz (80 mm-ig) - koronák fúrólapok és "ballerina"
 • A 80 mm-nél nagyobb lyukaknál számos trükköt kell alkalmazni, de itt semmi sem lehetetlen.

E módszerek megfontolását a kerámia fúró használatának leírásával kezdjük:

 • Speciális fúrók alkalmazása a burkolólapok lyukainak kialakításához abból ered, hogy a csempe felületét rendszerint sima és nagyon kemény mázzal borítják.

Csempevágó

 • A hagyományos fúrókhoz képest a burkolólapok keményfémélességűek, amelyek a máz központosításához használatosak. Csempevágó fúró és elektromos fúró segítségével gyorsan és tiszta módon készíthet lyukat a cserépben.
 • A kerámia fúró mellett egy keményfém fúró is használható, amelyet betonmunkára terveztek. Az ilyen fúrókeretek nagyon kemény hegesztéssel vannak ellátva, és lehetővé teszik nemcsak beton, hanem csempe fúrását is.
 • A fúrók bármelyikének használatakor meg kell jegyezned, hogy a munka megkezdéséhez - vagyis a fúró fúrásához - a fúró legkisebb fordulatánál szükséges.

Figyelj!
Annak érdekében, hogy a fúró a lehető legpontosabban helyezkedjen el a fúrásnál, egy csempe előtt egy ragasztószalagot, szigetelőszalagot vagy ragasztószalagot ragasszon fel.
Ez a kis trükk nem engedi, hogy a fúró csúsztassa le, és lehetővé teszi, hogy "fúrjon", miután a munka gyorsabban megy.

Felhúzószalag segítségével a fúró pozícióját

Cserép koronák használata

Azonban a fúró csak egy kis átmérőjű lyukat fúrhat. Nagy nyílásoknál - aljzat, cső stb. Alatt - speciális koronákat használnak a csempékhez.

Különféle átmérőjű koronák

A gyémánt korona a cserépen a következőképpen működik:

 • Maga a korona henger, amelynek egyik szélén gyémánt vagy más csiszolós permetezés van. Nem csak a lyuk tisztasága, hanem a korona sebessége is függ a permetezés minőségétől és a gabona méretétől.
 • A furatot egy koronával fúrták a korona forgatásával, amelyet egy fúrórúddal viseltek, ami útmutatásként szolgál.
 • Koronát, helyezzük a fúróra, nyomjuk a csempe azon a helyen, ahol lyukra van szükségünk, és először kis sebességgel, majd nagy sebességgel fúrja le a csempe.
 • A gyémánt koronák általában házasság nélkül dolgoznak, pl. megfelelő fúrással a csempe károsodásának kockázata minimális.

Korona a cseréphez

Az egyetlen hátránya a csempe koronák számára a meglehetősen magas költségek. A minőségi korona kiskereskedelmi ára elérheti az 50-80 cu

Fúrás "ballerina"

Ha nincs korona a közelben, de fúrni, kerek koronát kell használnia a csempe - az úgynevezett "ballerina". A "ballerina" egy mozgatható vágó, amely a rúdra van rögzítve. Mivel a vágó mozgatható, a beállító csavarral beállíthatja a lyuk átmérőjét (a rúd méreteinek határain belül).

A "Balerinka" a vezetőfúróval együtt egy elektromos fúrófejbe van szerelve, amely után a csempe alacsony fordulatszámon fúrt:

 • Kezdetben - a kezdő lyuk tervezve van (a máz le van fordítva és a lyuk fúródik)
 • Ezután egy mázas réteg átszakad.
 • Ezután a hornyot kézzel tisztítják, és a csempe tisztított.

A "ballerinák" előnyei nyilvánvalóak:

 • Alacsony ár - akár 25 cu
 • A fúrt lyuk átmérőjének beállítása - nincs szükség több korona megszerzésére.

Nagy lyukak fúrása

Ha nagyobb átmérőjű lyuk fúrásához szükséges, a következő módszerrel hajthatja végre a következőket:

 • A cserépen meghatározzuk az ott szükséges lyuk közepét, és rajzolunk egy vonalat a kerület mentén
 • Az elektromos fúrógépet kis átmérőjű kerámialapos fúróval viszik fel. A csempe belsejéből a körkörös körön egy kis lyukak sorát fúrjuk. A lyukakat a lehető legközelebb fúrjuk egymáshoz.
 • Távolítsa el a csempe belső részét.
 • A lyuk szélein levő csipkéket csempék vagy fogó fogók segítségével eltávolítják, megpróbálva károsítani a burkolólapot.
 • A lyuk belső átmérőjét csiszoló kővel vagy csiszolópapírral tisztítják.

Ezzel a technológiával önkényesen nagy lyukat lehet készíteni a csempeben - így még ha nincs megfelelő korona, akkor egy nyílást kell létrehozni egy dugóhoz vagy egy csőhöz.

Annak érdekében, hogy egy lyuk a csempe, sok eszköz van. Ez a fúró speciális hegesztéssel, koronával a csempe, és a "ballerina". Tehát, ha be kell vágnia a csempe keresztül - akkor mindig csinálni. A lényeg az, hogy tudjuk, melyik módszer alkalmazható minden helyzetben!

Kerámia burkolólap korona

gyémánt mag bit a csempe 0? hotKeyText.join (''): '' ">

Elfogadjuk a cookie-k használatát (nézze meg részletesen az adatvédelmi szabályzatunkat). Beállíthatja a cookie-beállításokat a lefthand menüben.

 • Legjobb mérkőzés
 • Ár (emelkedő)
 • Ár (csökkenő)
 • Megrendelések száma
 • Az eladó értékelése
 • Hozzáadás dátuma (újból régibe)

Nincs találat

Nincs elérhető termék a "diamond core bit for tile" lekérdezéshez.

Nincs találat

Nincs elérhető termék a "diamond core bit for tile" lekérdezéshez.

Kerámia burkolólapok Moszkvában

Átmérő: 103 mm; Max furatmélység: 57 mm; Tartalmazó tartalmazza: nem; Fúrás típusa: száraz; Összecsukható: igen.

Gyémánt fűrészlapok, a legnehezebb csempeiparhoz, az alapot szilárd fémből, precíziós forgatással forgatják nagy forgási koncentrikussággal. A porcelángyártás, a gránit burkolólapok, csempe, cserép, kerámia, természetes kőlapok, márvány munkákhoz.

A koronák szénacélból készülnek. A korona vágóélén volfrámkarbid bevonat biztosítja a pontos és tiszta lyukat a törékeny anyagokban. A koronák átmérője - 33, 53, 67, 73 mm. A készletet kerámia burkolatokkal dolgozzák ki.

Gyűrű korona kerámia csempe és porcelán csempe. A koronát csempék, porcelán csempe, lágy tégla, porózus beton vágására tervezték. Kiváló minőségű szerszámacélból készül, amely volfrámkarbid bevonattal van bevonva.

Átmérő: 113 mm; Max furatmélység: 57 mm; Tartalmazó tartalmazza: nem; Fúrás típusa: száraz; Összecsukható: igen.

Külső átmérő: 40, Patron típusa: hengeres, Korona típusa: gyémánt, Kinevezés: csempe, üveg

Gyűrű korona kerámia csempe és porcelán csempe. A koronát csempék, porcelán csempe, lágy tégla, porózus beton vágására tervezték. Kiváló minőségű szerszámacélból készül, amely volfrámkarbid bevonattal van bevonva.

Külső átmérő: 68, Patron típusa: hengeres, Korona típusa: gyémánt, Kinevezés: csempe, üveg

Tartalmazó tartalmazza: igen; Összecsukható: igen.

Kerámiából, üvegből készült termékek fúrásához. Porcelánfúráshoz alkalmas. Javasoljuk, hogy működjön együtt a vezetősínnel. Tilos sokkoló üzemmódban és vízzel való hűtés nélkül működni. Szükséges az adagolási sebesség és a cha korlátozása.

A koronákat úgy tervezték, hogy kis szilárdsági tulajdonságokkal rendelkező kerámia burkolatokat kapjanak. A korona tartósságának növelése érdekében folytonos vízhűtés szükséges.

Fúrószár kőműves és kerámia csempékhez nagyfrekvenciás acél munkadarabokhoz. A csempék, falazatok, kerámiák, épületek és égetett téglák szárazon történő fúrásához használják. A koronának nincs zuhanása.

Külső átmérő: 30, Patron típusa: hengeres, Korona típusa: gyémánt, Kinevezés: csempe, üveg

Átmérő: 68 mm; Max furatmélység: 55 mm; Tartalmazó tartalmazza: igen; Összecsukható: nem; A varrat átmérője: 10 mm; Szár típusa: hengeres.

Külső átmérő: 65, Patron típusa: hengeres, Korona típusa: gyémánt, Kinevezés: csempe, üveg

Gyémánt korona a csemperán d100 mm Ajánlott kerámia és csempe lyukak fúrásához kötelező vízhűtéssel. A daraboló gyémántelemek egyenletes eloszlása ​​biztosítja az anyag repedések és forgácsok pontos fúrását. A.

Fúrószár kőműves és kerámia csempékhez nagyfrekvenciás acél munkadarabokhoz. Átmérő: 103 mm.

Kerámia, porcelán kőzet és csempe lyukak fúrásához kötelező vízhűtéssel. A gabona egyenletes eloszlása ​​a munkadarab felületén biztosítja az anyag repedések és forgácsok pontos fúrását. Tartalmazza.

Kerámia, porcelán kőzet és csempe lyukak fúrásához kötelező vízhűtéssel. A gabona egyenletes eloszlása ​​a munkadarab felületén biztosítja az anyag repedések és forgácsok pontos fúrását. Tartalmazza.

Kerámia burkolólap korona

Gyémántfúrófejek DRY GRES száraz fúrással

Termékek száma 7

Gyémánt fúrók EASY GRES nedves fúrással

Termékek száma 17

Diamond bits FORAGRES nedves fúrást

Termékek száma 14

MINIGRES gyémánt mag bitek nedves fúrás

Termékek száma 4

Zsebkoronák a cseréphez

Termékek száma 1

Készletek és szerelvények

Termékek száma 11

Az MV Group a Rubi hivatalos kereskedője az Orosz Föderáció területén.

Csak eredeti, hitelesített termék!

A hivatalos jótállási szolgáltatás!

A szükséges eszközök vagy pótalkatrészek megrendelésének lehetősége a gyártóktól!

Nagy készletek a termék elérhetőségét egy kiskereskedelmi üzletben és raktárban Moszkvában!

Szállítmányozás Moszkvában minden fuvarozóhoz ingyen!