Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan szereljünk fel díszdobozt a csövekhez

A válasz arra a kérdésre, hogy milyen célból tervezték a fűtési csövek (gáz, víz) díszdobozokat, amelyeket már a kérdésben tettek fel. Nagyon gyakran lenyűgözve a globális változásokkal, amikor egy lakásban vagy magánházban végeznek javításokat, miután befejeztük, meglepődtünk, hogy minden erőfeszítést megtettünk a szépség helyreállítására a fürdőszobában, a konyhában, ha nem esett le a csatornába, de jelentősen megsérültek a radiátorok és a radiátorok. fűtési csövek, vízvezeték stb.

Ez különösen igaz a lakások, a régi lakásállomány a kozmetikai javítások. Vagyis a kommunikáció helyett. De a javítás befejeződött, de a csövek problémája továbbra is fennáll. Ez az ilyen esetekben és a tervezett képernyők és dekoratív dobozok fűtésére csövek a fotó.

A dekoratív doboz változatai

Csak két lehetőség van:

 • Ahhoz, hogy díszdobozt készítsen a csövek fűtéséhez, csináld magad, vagy vonzzon egy profi mester építőt (öltözőt).
 • Vegyél kész, dekoratív műanyag dobozokat a csövekhez (gáz, vízvezeték stb.) Az üzletben és a befejező anyagokban, Leroy Merlin kereskedelmi hálózattal.

Anyagok dobozok csináld magad

A fürdőszobában lévő vízvezetékekhez (gáz a konyhában) dekoratív doboz készítéséhez elég egyszerű. Az eszköze:

A gipszkarton vagy fából készült fémprofilok kerete, megfelelő keresztmetszet (30 - 50 mm).

Keretburkolat anyaga

A befejező anyagként a következőket használhatja:

 • bélés,
 • MDF panel
 • műanyag,
 • perforált fémlemezek (háló).

A dobozok befejezéséhez a legnépszerűbb anyag a gipszkarton lap. Ezt azzal magyarázza, hogy a GKL dobozának felülete csempe, fólia, tapéta vagy egyszerűen festett bármilyen színben tetszés szerint vagy a tervezési projektnek megfelelően, ha a maszkolási kommunikációs képernyők és dobozok elegendő mennyiségűek előnyei:

 1. Nagyon alacsony költség (kézi telepítéskor). A javításból visszamaradt anyag maradványait megteheti.
 2. Egyedi méretek. Ez különösen igaz a nehezen hozzáférhető területekre és a nem szabványos csővezetékekre.
 3. Számos hátrányuk van:
 4. Vízzel (fűtéssel) járó vészhelyzet esetén, annak kiküszöbölése érdekében ki kell venni az egész burkolat fedelét.
 5. A lemezelés helyreállítása új (részben vagy teljesen) anyagokat igényel.

Leroy Merlin kommunikációs csövek készenléti dobozai

A legjobb megoldás a már befejezett javításhoz szükséges gáz, víz és fűtőcsövek készítéséhez, ez a kész dekoratív doboz megvásárlása:

Mindegyik anyagot vesszük úgy, mint egy doboz díszítő csövet, részletesebben az előnyök és hátrányok tekintetében.

Műanyag díszdobozok fűtési csövekhez

 • a leginkább megfizethető dobozok és dekoratív képernyők (rácsok),
 • praktikus fenntartani
 • nem kell festeni,
 • univerzális gáz, csatorna és hidegvíz csövek számára.

Az ilyen dobozok népszerűsége miatt a gyártók gyakran használnak alacsony minőségű műanyagot. Nem tartja fenn a magas hőmérsékletnek (melegvízellátás, fűtővezetékek) való hosszabb kitettséget. Ennek eredményeként a dekorációs doboz:

 • deformálódik
 • változik a szín
 • törékennyé válik.

Különleges figyelmet érdemel a lábazatban kialakított műanyag doboz. De egy másik, magasabb árkategóriához tartozik.

Fém cső dobozok

 • univerzális,
 • ellenáll minden hőmérsékletnek
 • tartós
 • praktikus szolgálatban,
 • Felújíthatja.

A hátrányok közül meg kell jegyezni, hogy magasabb a költség (a műanyaghoz képest). Erős mechanikai ütközéssel (ütközéssel) nagyon problémás a doboz eredeti megjelenése visszaállítása látható következmények nélkül.

Dekoratív védődobozok otthoni kommunikációhoz MDF-ből és természetes fából

Az MDF termékei rendkívül népszerűek a helyiségek tervezési javítása során, mivel a textúrák hatalmas színek és utánzatok, szinte bármilyen anyag. A modern anyag nem változtatja meg a tulajdonságait (szín, erő, alak), változó hőmérsékletekkel. A természetes fa kiváló megoldás a stílus kialakításához.

A fa és MDF dobozok hiánya - a magas költségek. És a doboz és a képernyő természetes fa, az ár nagyon - nagyon magas. Mindkét anyag érzékeny a külső mechanikai igénybevételre.

Dekoratív doboz felszerelése

Függetlenül attól, hogy a doboz mely anyagból készül, két részből áll:

 1. Útmutató horony szerelési nyílásokkal, amelyekben a csöveket lefektetik.
 2. Az ereszcsatorna lezárása, az oldalsó reteszek használatával, fedél.
 3. A doboz telepítéséhez az alábbiak szerint járjon el:
 4. A padlón (falra, mennyezetre) ceruzával jelölték át a csöveket.
 5. A vonal által jelölt vonalra egy csatorna kerül, és a rögzítés furatait a falon jelölik (25-50 cm között).
 6. A kívánt átmérővel, mélységgel és mennyiséggel rendelkező furatokat egy lyukasztó fúróval ellátott perforátorral fúrták.
 7. A dugós körmökön keresztül a csúszda a pálya teljes hosszában rögzül.
 8. Csövek gyártása a csatorna belsejében.
 9. A doboz mindkét része (fedélcsatorna) összekapcsolódik.

Reméljük, hogy cikkünk segíteni fog abban, hogy a háztartási hírközlési csövekhez illeszkedő díszdoboz megfelelő minőségű választékot kapjon, műszaki jellemzőik alapján az anyagtípusok alapján.

Cső doboz a WC-ben

A fürdőszoba belsejét gyakran csövek veszik körül, amelyek nélkül természetesen nem képesek ellátni funkcióit. Ebben az esetben csak egyetlen út van - hogy a lehető legkevésbé láthatóvá tegyék őket, miközben megőrizzék a hozzáférési lehetőséget, ha szükséges.

Gipszkarton csődoboz, csempével bélelve.

A legjobb megoldás egy speciális doboz létrehozása a WC-ben található csövekhez. Az ilyen doboz konfigurációja a csövek elhelyezkedésétől függ: néha hamis falat készíthet vagy egyszerű négyzetet hozhat létre, de összetett struktúrákat kell létrehoznia több, különböző szinten elhelyezkedő elemből.

Mielőtt pipát készítené a WC-ben, figyelembe kell vennie, hogy baleset fordulhat elő. Ha teljesen el szeretné rejteni a csöveket, és nem akarja elhagyni az ajtót, érdemes mindent előzetesen ellenőrizni, és cserélni őket újakra, hogy ne szivárogjon fel a szerkezet. De még az ilyen célokra való nagy megbízhatóság mellett is könnyű leszerelhető anyagokat választani.

A nyílások helyén lesznek nyílások a csövek fő csomópontjainak eléréséhez.

Készítsen egy doboz a WC-ben a saját kezével, nem olyan nehéz. Először is el kell döntenie az anyagot. A legnépszerűbb a gipszkarton és a műanyag panelek. PVC panelek is használhatók a falak befejezéséhez.

Hozzávetőleges szakaszos terv a doboz létrehozásához a WC-ben

Függetlenül attól, hogy melyik anyagot választotta, az első lépés egy fából készült fémből vagy fémprofilból álló szerkezet létrehozása.

 1. Jelölést kell végezni, figyelembe véve, hogy a doboz falai a csövektől 5-10 cm távolságra helyezkedjenek el.
 2. A profil a falakhoz tapadószögekkel van rögzítve, perforátorral erre a célra.
 3. Ezután leereszkedtek a mennyezetre és a padlóra, hasonló módon csatolva őket.
 4. A keret létrehozása úgy történik, hogy egy szögprofilot csatolnak, amelyet a bolhák a felső és az alsó részhez rögzítenek, majd további elemek segítségével a falprofilokhoz kapcsolják.
 5. A gipszkarton dobozának felszerelése a WC-ben csavarokkal vagy műanyag panelek csavarozásával történik.

Az első esetben a gipszkartonnak meg kell jelölnie és darabokra kell vágnia, melyeket varrni kell. A folyamat 27 mm-es önmetsző csavarokat alkalmaz, amelyeket 30 cm-enként csavaroznak. Az ízületek felesleges részeit festő késsel vagy fűrészszalaggal lehet levágni.

Mielőtt egy doboz gipszkartonból készült a WC-ben, meg kell fontolnod, hogy többet fog fizetni, mint a paneleknél. De a plusz az, hogy választhat bármely befejező lehetőséget, beleértve a festék, tapéta és csempe.

A munka végső költsége nagymértékben függ a kívánt gipszkarton mennyiségeitől, ami viszont a csövek helyétől és a kiválasztott konfigurációtól függ.

A bélés költsége az anyagtól és a területtől függ: például egy cserép kiválasztásakor - 600 rubel / négyzetméter.

A gipszkarton verzió szintén munkaigényesebb, mint egy doboz PVC-panelekből készült WC-ben. A burkolási folyamat meglehetősen egyszerű - a paneleket vízszintes profilokkal ellátott szárnyakkal, önzáró csavarokkal rögzítik, mint a gipszkarton esetében. A szakemberek által végzett ilyen bevonás ára közel 500 rubel / négyzetméter.

PVC doboz egészségügyi betéttel

Van egy másik lehetőség, amely tökéletes a kis és közeli WC-tulajdonosok számára - elrejtheti a csöveket vakok segítségével, amelyeket szinte minden boltban értékesítenek. A módszer vitathatatlan előnye, hogy a csövekhez és méterekhez való hozzáférés szabad marad. Opcióként - beépítési görgős redőny. A speciális vízvezeték redőnyök ára körülbelül 3000 - 3500 rubel.

Csomagolás a fürdőszobában: az építőanyagok kiválasztása + telepítési utasítások

A falakon elhelyezett kommunikáció nem valószínű, hogy díszíti az egészségügyi egység belsejét.

Maszkolásukhoz használjon dobozt a csövekhez a fürdőszobában, amit te magad csinálhatsz.

A kommunikáció elrejtése

A fürdőszobában található vezetékek különböző csővezetékekkel (káddal, mosdóval, kombinált WC-vel és WC-vel) összekötő csövek, valamint különböző készülékek és eszközök: szelepek, szűrők, vízmérők.

A kommunikációs rendszerek nem feltűnőek, rejtettek, különböző módszerekkel.

Az egyikük rejtett huzalozás. Ebben az esetben a csövek a falon belül rejtve vannak, utóbbiak speciális hornyokat rendeznek. Ez a módszer azonban nem univerzális, mivel számos korlátja van:

 • a falborítás csak nagyjavítás során lehetséges, mivel ebben az esetben a befejező bevonatok teljes kiküszöbölése és a kommunikációs berendezések cseréje szükséges;
 • rejtett kábelezés telepítésekor lehetetlen elrejteni egy szűrőt, számlálót vagy más eszközt;
 • az építési szabványok megtiltják a lyukasztó tollakat a tartószerkezetekben, mivel drasztikusan csökkentik a falak erejét;
 • vannak korlátozások a csövek méretbeli jellemzőire, amelyeket rejtett huzalozásra használnak: átmérőjük nem haladhatja meg az 50 mm-t. Következésképpen ez a módszer semmiképpen sem alkalmas arra, hogy egy vastag szennyvízelvezető csövet lefedjen;
 • Ez a módszer nem alkalmas felszállóknak, amelyek megjelenése aligha díszíti a fürdőszoba belsejét.

A rejtett huzalozás alternatíváját kombinált rendszernek tekintik, amely lehetővé teszi a csővezeték felépítését a falak felületén. Ebben az esetben a csöveket egy speciálisan elhelyezett térbe helyezzük, és a külső falakat a belső tér stílusának megfelelően végezzük.

Az álcázó doboz előnyei

A modern fürdőszobák tervezésénél az ilyen konstrukciókat gyakran egy vagy több cső maszkolására használják, mivel a dobozok számos tagadhatatlan előnnyel rendelkeznek.

Hasonló szerkezetek sajátosak:

 • Rendes megjelenés, melyet minőségi anyagokkal érünk el a szerkezet gyártásához és kialakításához.
 • Egyszerű telepítés. A rendszer nem csak tőke, hanem kozmetikai javítással is elvégezhető, mivel a doboz a kész dekoráció tetejére is felszerelhető.
 • Könnyű hozzáférést biztosít a csővezetékhez, amely nemcsak a mérőeszközök olvasását teszi lehetővé, hanem a csövek állapotának felügyeletét is, és szükség esetén a műszerek és kommunikáció javítását.
 • A doboz összevonása a WC-vel, a polcokkal és más részletekkel rendelkező berendezésekkel, így a terület optimális kihasználása, még egy kis helyiség is.

A gondosan elkészített és díszített doboz a fürdőszobának valóban díszíti a funkcionalitást és az esztétikát.

Építési anyagok kiválasztása a telepítéshez

A dobozok gyártásához először keretet kell felépíteni, amelyet fedőburkolattal borítanak, és gyakran szintén kiegészítik, például csempével borítva.

Az alap horganyzott fém vezetőkből áll (függőleges és vízszintes). Bevonatoként különböző típusú építőanyagokat lehet használni, amelyek számos tulajdonsággal rendelkeznek, nevezetesen:

 • Nedvességálló. A dobozok olyan fürdőszobákban vannak elhelyezve, amelyek a vízgőz nagyobb százalékát tartalmazzák.
 • Könnyű és kis vastagságú. Ettől a tényezőktől függ a szerelés egyszerűsége és a kész szerkezet mérete is: túl sűrű falak "elvesznek" a tér jelentős részét.
 • Környezetbarát. Az ilyen szerkezeteknek nem szabad toxikus anyagokat kibocsátaniuk, vagy kifejezett allergén hatásuk van.
 • Esztétikus megjelenés vagy további finiselés lehetősége.

A bevonáshoz használt leggyakoribb anyagok a következő típusú anyagok.

1. lehetőség: műanyag panelek (PVC)

A polimer panelek gyönyörű megjelenésűek. Rendelkezésre állnak egy nagy választékban, amely lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan befejező anyagot, amely ideálisan kombinálható a fürdő színpalettájával.

Az esztétika mellett a PVC panelek nagy fogyasztási tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • tökéletes vízállóság;
 • ellenáll a deformációnak és a mechanikai sérülésnek;
 • tartósság: a rugalmas és tartós műanyag évekig szolgál;
 • könnyű gondoskodás - tisztítsa meg a szennyezett részeket nedves ruhával;
 • a könnyű telepítés: az ezzel az anyaggal való munka nem igényel különleges készségeket és különleges felszerelést;
 • rendelkezésre állás: PVC panelek - alacsony költségekkel rendelkező, alacsony költségű befejező anyagok;
 • a gyors javítás lehetősége: a sérült szerkezeti elemek eltávolíthatók anélkül, hogy megsemmisítenék az egész dobozt;
 • tömörség. A panelek kicsi vastagságúak, így a rájuk épített szerkezetek nem sok helyet foglalnak el, ami rendkívül fontos a miniatűr helyiségekben.

A műanyag panelek alternatívájaként általánosan használt gipszkarton, amelyet széles körben használnak az építőiparban.

2. lehetőség: nedvességálló gipszkarton

E népszerű anyag különböző fajtái vannak. A fürdőszoba kialakításához nem szabad használni a standard gipszkarton (GKL), amelyet olyan helyiségekre terveztek, ahol közepes páratartalom érvényesül (akár 70%).

Ugyanakkor nedvességálló típusú gipszkarton - a GKVL, amely könnyen felismerhető a lemezek zöld felületén, jól illeszkedik a vízvezeték szerelvény befejezéséhez. Ezek a lapok mind a szabványos munkákhoz, mind a domború, homorú és ívelt felületek összetett struktúráinak kialakításához (ebben az esetben azonban a gipszkartonhoz speciális készségekre van szükség).

A GKVL további előnye a lemezeknek a gombaellenes szerekkel való impregnálása, amelyek megakadályozzák a káros formák kialakulását.

Ugyanakkor az anyagválasztásnak figyelembe kell vennie a gipszkarton néhány jellemzőjét:

 • A gipszkartonból vagy gipszkartonból készült szerkezetek telepítése nagyobb erőfeszítést igényel, mint a műanyag vagy MDF lapok beszerelésétől.
 • A gipszkartonból nem lehet összecsukható szerkezetet kialakítani, ezért egy doboz elkészítésekor feltétlenül ajtót vagy nyílást kell biztosítani, amely hozzáférést biztosít a szelepekhez, méterekhez és a kommunikációs rendszer egyéb elemeihez.
 • A GCR lemezek (GKVL) nem minősülnek befejező anyagnak: dobozból készültek, fontos figyelembe venni a felületet. Figyelembe véve a nagy nedvességtartalmat a fürdőszobában, a csempe vágás általában használják, de más típusú dekoráció is használható: festék, dekoratív vakolat, háttérkép.

Fontos megjegyezni, hogy a szakemberek azt javasolják, hogy még egy nedvességálló lemezeket is speciális impregnálással impregnálják annak érdekében, hogy növeljék az elem szilárdságát és ellenállását a nedvességre.

Ezen kívül lehetőség van egy doboz és más anyagok gyártására is.

3. lehetőség: vízálló rétegelt lemez

Ez a módosítás eltér a szokásos rétegelt lemezektől a használt ragasztó speciális összetételétől. A lapok vastagsága 6 és 40 mm között van, és viszonylag jó fogyasztási tulajdonságaik vannak, azonban a név ellenére jobb, ha speciális összetételű készítményekkel kezeljük azokat, amelyek javítják a vízállóságot. A fő hátránya a vízálló rétegelt lemez - a magas költség, amely miatt kevesebbet használnak, mint más építőanyagok.

4. opció: MDF és HDF lemezek

Néha tippeket találhat az MDF-panelek (Medium Density Fiberboard - közepes sűrűségű farostlemezek) eszközdobozain való felhasználásra. Alig érdemes ezeket az ajánlásokat követni, mivel ez az anyag elnyeli a vízgőzt, és nem alkalmas a nedves helyiségekben.

Sokkal célszerűbb a HDF lapok (a nagy sűrűségű, nagy denzitású fedőlemez) fedőlapjának fedezése. Ez az anyag ellenáll a nedvességnek, melynek köszönhetően a felépített szerkezetek 10 évig vagy annál hosszabb ideig nem veszítették el tulajdonságukat.

5. opció: OSB lemezek

Orientált szálas tábla (OSB, OSB, Orientated Strand Board) - gyantával ragasztott többrétegű lapok, amelyekben szintetikus viasz és egyéb adalékanyagok vannak adva, egy másik megfelelő bevonási lehetőséggé válhat.

Ennek az anyagnak számos változata létezik. Dobozok gyártásához a legjobb az OSB3 lemezeken (további impregnálással), valamint az OSB4 lemezeken. Ez utóbbi különösen tartós szerkezetekhez vagy olyan helyeken használható, ahol nagy terhelés esik.

Az optimális kialakítás kiválasztása

A csővezeték különböző módon hajtható végre, és a leggyakoribb konfigurációk a következők.

Szekrények szekrények. Ez a lehetőség általában a felszállók és más függőleges rendszerek számára biztosított. A tervezés teljes hozzáférést biztosít a kommunikációhoz. Ezenkívül egyszerűen kombinálható a polcokkal és egyéb eszközökkel, hogy a lehető legtöbb helyet kihasználhassa.

Dobozok-partíciókat. Ezek a szerkezetek a teljes szélességben és magasságban vannak elhelyezve, gyakorlatilag elválasztva egy bizonyos részt. Bár ebben az esetben a fürdőszoba területe kissé csökkent, a szoba nagyon finomnak tűnik, mivel minden kommunikációs rendszer maszkol.

Különösen alkalmas tágas fürdőkhöz. Felfüggesztett WC-k használata esetén is tanácsos, mert a partíció lehetővé teszi a kommunikációs rendszerek egyidejű elrejtését és telepítését. A válaszfal mögött elhelyezésre kerülhet, és kiegészítők lehetnek a szükséges dolgok tárolásához, például háztartási vegyi anyagokhoz.

Csövek köré épített kompakt doboz. A leggyakrabban használt konstrukció, amely gyakorlatilag nem elnyeli a helyet, de a belső térre néz. Az ilyen rendszerek lehetnek függőlegesek és vízszintesek, a padló vagy a mennyezet mellett.

Az alábbiakban részletesen bemutatjuk a gyártás fázisát.

Felkészülés a doboz felszerelésére

A szerkezet felépítése előtt előzetes munkát kell végezni.

Ha új csővezetéket helyeznek el, tanácsos minimális számú kapcsolatot biztosítani.

Ezután válasszuk ki a doboz kialakításának legmegfelelőbb kialakítását, elvégezzük a szükséges méréseket, majd készítsünk rajzot rajzra. Ugyanakkor biztosítani kell az eszközökhöz és eszközökhöz (szűrőkhöz, szelepekhez) való hozzáférést.

Szerint a vázolt rendszer kell kiszámítani az előírt mennyiségű építőanyagok, amelyek egy kis mozgásteret.

Fontos, hogy előzetesen készen álljon minden szükséges felszereléssel, valamint panelek, útmutatók és egyéb szükséges szerkezeti elemek megvásárlásával. Megfelelően meg kell vizsgálni a chipek, hibák és sérülések időben történő azonosítását.

Szükséges eszközök és anyagok

A doboz építéséhez a következő eszközökre van szükség:

 • jól élesített építő kés;
 • mérőszalag;
 • ollók fémhez;
 • szint vagy négyzet;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • ceruza;
 • kötőelemek (csavarok, fa csavarok, dugók);
 • fúró vagy kalapácsfúró.

Az anyagoktól kell megvásárolni:

 • horganyzott fém profilok (típusok ud, cd);
 • szilikon tömítőanyag;
 • GVKL, HDF, OSB vagy műanyag panelek (az utóbbi esetben fontos egy árnyék kiválasztása, amely megfelel a belső színpalettanak);
 • PVC szegélylécek a falakkal ellátott ízületek eltakarására.

A gipszkarton dobozok készítéséhez a további befejeződéshez szükség lehet a gitt és a sarkok.

Keretszerelési utasítások

Függetlenül attól, hogy milyen típusú bevonat biztosítja a doboz kialakítását, először telepítse a fémkeretet. Ehhez fontos, hogy tartsuk be a következő szabályokat. A munkának a sarokkal szomszédos falakkal kell kezdődnie.

Először is meg kell jelölni a függőleges és vízszintes felületeket.

Ezt követően telepítsen útmutatókat (ud profil), amelyek meghatározzák a doboz méreteit. A felülethez való rögzítéshez használjon eurocsavarokat (dugókat), fúrjon lyukakat a megfelelő helyeken egy fúróval. A csempékkel bélelt falakhoz jól illeszkedő "bolha" (2,5 mm hosszú, átmérő: 3,5 mm), öntapadó csavarok, amelyek csavarozhatók az illesztések között.

Ha a csövek vízszintesen futnak, elég, hogy a vezetőket párhuzamosan terjessze a padlóra, és rögzítse őket. Ezután egy külső sarkot kell kialakítani, és meg kell csavarni a két profil profiljának sarokállványát. Polcainkat különböző irányokba kell irányítani, majd kis csavarokkal kell összekötni.

A csipkeprofil cd-t késsel vágja olyan részekre, amelyek méretei megfelelnek a doboz szélességének és hosszúságának. A függőleges felületen rögzíti az első szögletes él, amely meghatározza a merevséget. A profil eredményül kapott szakaszai egy véggel beillesztésre kerülnek a beépített vezetőbe és a másikba a merevítőbe úgy, hogy a szög bizonyos részeit a profilhoz csatlakoztassa.

Egy bizonyos távolságban, amely 30 és 70 cm közötti lehet, a jumpereket hozzá kell adni - ez ad a rendszer tartósságát és megbízhatóságát, valamint panelek felhúzására is.

Miután befejeztük a munkát, ugyanúgy egy másik sarokprofil csatlakozik a másik falhoz, amely után a dobozkeret létrehozásának munkája befejezettnek tekintendő.

A keret burkolatának két lehetősége

Az alapnak össze kell kapcsolódnia a befejező anyagból. Tekintsük a leggyakoribb lehetőségeket, amelyek mindegyikének saját tulajdonságai vannak.

A munka PVC panelekkel

Ez az egyik legegyszerűbb módszer a csövek maszkolására.

Végrehajtási utasítások:

 1. Szerelje be a startprofilt úgy, hogy óvatosan rögzíti a csavarokat a beépített vezető részen. Mérje meg a megfelelő méretű műanyag szalagot, majd vágja le egy kést.
 2. Rögzítse az egyik panelt a kezdőprofilban, rögzítse a másik panelt a sarokprofillal, majd helyezze az utast a doboz másik síkjába. A kötőelemekhez használhatja a "hibákat" (kis csavarok).
 3. A doboz második oldalát egy hasonló módszerrel szereljük fel, és a kiindulási profil rögzítve és rögzítve van az utolsó műanyag panelre, amely a legkönnyebb a szilikon tömítőanyaggal.
 4. Azokon a helyeken, ahol fontos kommunikációs elemek (daruk, csatlakozások, pultok) elérése szükséges, fontos, hogy átfúrja azokat a vizsgálati nyílásokat, amelyeken különleges nyílások vannak rögzítve (tömítőanyaggal vagy egyéb eszközökkel).
 5. A munka végén telepítsen műanyag lábazatokat a panelek ízületeihez a padlóval, falakkal és mennyezettel.

A műanyag doboz gyors szétszereléséhez fontos megjegyezni, hogy melyik oldalon maradt a laza panel. Szükség esetén ezt az elemet a lehető legrövidebbre kell tolni az oldallal szemben, majd meg kell venni és eltávolítani. A csövek vizsgálata vagy a munkák javítása után ugyanazt a módszert állítja vissza a szerkezet integritása: a panel szöge késik, majd visszaáll a helyére.

Munka a GVKL lemezekkel

A gipszkarton szerelése szintén egyszerű.

 1. Először is, a számított dimenzióknak megfelelően helyesen kell vágni a PVC lapokat. Ehhez egy sík felületre kell helyezni, mérni kell egy mérőszalaggal és kis vágásokat kell alkalmazni a felületen.
 2. A hornyokat egy fém vonalzóval vagy egy hosszú sínnel kell összekötni, majd egy felépítő késsel vágja fel a felületet. A vonalon kell törni gipszkarton lemez, ha szükséges, vágja el a szélét egy késsel.
 3. Az ilyen módon előkészített blokkok a vázhoz öncsavarró csavarokkal vannak rögzítve. Ebben az esetben a lapokat a lehető legszorosabban nyomják a profilokhoz, és a csavarokat először a gipszkartonba, majd a fémvezetőkbe csavarják.
 4. Fontos meggyőződni arról, hogy a rögzítő sapkák szükségszerűen csavarozódtak a felszíni vonalon, vagy még alacsonyabbak, ami különösen fontos, ha a doboz lapkával való további befejezését tervezi. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a repedések megjelenését a GKVL paneleken, fontos, hogy a csavarokat a szélektől 20-30 mm távolságra csavargassuk.

A telepítés befejezése után fontos a felépítés elkészítése a későbbi befejező munkákhoz. Ehhez a vízszintes felületek illesztéseit és csatlakozási pontjait tömítőanyagokkal kell kezelni, hogy sűrű védőréteget hozzanak létre.

Ezután a felületet gitt, bevonó kötőelemek borítják. A megerősítést úgy lehet beépíteni, hogy perforált sarkokat helyeznek az alkatrészek belső és külső sarkára. Miután befejezte a munkát és jól megszáradta az építkezést, elkezdheti a csempe ragasztását vagy más befejező munkákat elvégezni.

A láthatatlan nyílás felszerelése

Ahhoz, hogy gipszkarton-konstrukcióhoz hozzáférjen a csövekhez, használjon kész műanyag ajtót, vagy álcázott nyílást készíthet, amely alumínium keretből, ajtóból, mágneses reteszből, csuklópántból és szerelőszerkezetből áll.

A láthatatlan ajtó kinyitásához elegendő a közepére nyomni, majd a mágneses retesz kinyílik, és felengedi az ajtót a keretből.

A nyílás felszerelése a következő:

 1. Még az előzetes szakaszban is meg kell határoznia az ajtó helyét. Általában a doboz vagy partíció közepén helyezkedik el, amely lehetővé teszi, hogy jobban ellenálljon a minta szimmetriájának szemben, amikor csempékkel néz.
 2. A keret üzembe helyezésekor fontos, hogy két vagy négy oldalt hagyjon el egy olyan rést, amelynek mérete megfelel a kapu paramétereinek. Felállítása után a keret hosszanti csavarokkal rögzítve van a profilokhoz (különleges lyukak vannak a számukra). A készlethez mellékelt utasítások szerint a kapu ajtó és egyéb részletei a kerethez vannak rögzítve.
 3. Ezután a keret gipszkarton lapokkal van ellátva, amelyek átlapolódnak a nyílás keretén (a csavarokkal együtt a burkolathoz is hozzá kell kapcsolni).
 4. A munka fázisának befejezésekor a gipszkarton és az ajtó egy réteg alapozóval van lefedve. Szárítás után a nyílást és a dobozt csempével borítják (egyszínű vagy mintázott). A burkolólapok közötti csomópontokat tömítőanyaggal borítják, majd a szerkezetet két napig egyedül hagyják a végső száradáshoz.

A végső szakasz - vágás a nyíláson keresztül, melyet éles íróeszközzel végzünk, 45 fokos szögben.

Hasznos tippek az eszközön

A szerkezet kialakításakor fontos figyelembe venni a szakemberek alábbi ajánlásait:

 • Ha a doboz a vertikális csövek maszkolására szolgál, a jelölést a padlóról kell kiindulni.
 • Ügyeljen arra, hogy ajtót vagy nyílást biztosítson a szelepen és a vízmérőn.
 • A készülékhez felhasznált anyagtól függetlenül, a káros mikroorganizmusoktól védő gombaellenes szereket fel kell használni a belső felületére.
 • A nagy párafelhasználású fürdőszobában különösen kívánatos a fa szerkezetek elkerülése: ebben az esetben előnyben kell részesíteni a fémprofilot.
 • Nem ajánlatos különféle típusú forgácslapot használni, beleértve a vízálló lemezeket az eszköz dobozára, mivel ez az anyag vízgőz hatására megduzzad.
 • Amikor a szerkezetet a mennyezetre szerelik fel, a keresztirányú részek egymástól 30 centiméter távolságra helyezkednek el, hogy biztosítsák a szerkezet megfelelő merevségét.
 • Közel egymástól távközzel elválasztott csöveknél jobb, ha nem építenek külön dobozokat mindegyikük körül, hanem egyetlen struktúrát hoznak létre az egész kommunikációs rendszer számára.

Fontos gondoskodni arról, hogy a doboz ne érintse meg a kommunikációt: a csövezés minimális távolsága 3 centiméter legyen.

A redőnyök alternatívak lehetnek a partíciós dobozban. Stílusos megjelenést biztosítanak a belső térnek, valamint teljes hozzáférést biztosítanak a csővezetékekhez.

Hasznos videó a témában

Az alábbi videókon részletes útmutatást olvashat arról, hogy hogyan lehet a leggyakoribb anyagtípusokból: polimer panelek és lapok GKVL.

Hogyan zárja le a csövet és telepítse a gipszkarton:

A PVC panelek sikeres használata:

Az anyag megfelelő megválasztásával és a pontos lépésenkénti utasításokkal a kezdő mester kényelmes és stílusos kialakítást nyerhet, amely jól illeszkedik a fürdőszobába.

Műanyag doboz a csövekhez a WC-ben és a fürdőszobában: előnyei és hátrányai, telepítés

A legszebb fürdőszoba belsejét számos ok-okozati tényező rombolhatja. Ezek közül a kommunikációs csövek nem fedettek, vízmérők, szelepek és egyéb elemek a leggyakoribb abszurditási források. Természetesen ezt a körülményt meg kell küzdeni.

Annak érdekében, hogy a szoba más legyen és boldog legyen teljességével és pontosságával, az összes csúnya elemet megfelelően el kell rejteni. Ezt ésszerűen meg kell valósítani.

Nézd meg a videót, hogyan lehet elrejteni a dobozban lévő csöveket

Fontos, hogy a műanyag csődoboz ne akadályozza a kommunikációhoz való szabad hozzáférést, különben vis maior helyzetek esetén értékes percek szükségesek a megfelelő működési hely biztosításához.

Minden árnyalat alapján megállapítható, hogy a legjobb megoldás egy többfunkciós doboz létrehozása. Nézzük meg részletesebben a fürdőszobában kialakított technológiát a PVC-panelek ilyen jellegű eltakarására.

A műanyag csövek előnyei a fürdőszobában

A csöveket lefedő doboz különböző anyagokból készülhet, de a legnépszerűbbek a gipszkarton vagy a műanyag panelek. Mindkét megoldás a maga módján figyelemre méltó, bár a PVC doboz funkcionális és gyakorlati szempontból felülmúlja a gipszkarton vastagságát. Először is kedvezően hasonlítható össze az alábbi előnyökkel:

- nincs szükség a szerkezet későbbi dekorációjára. A panelek, ellentétben a gipszkartonhoz, a rendeltetésükben olyan befejező anyagokat tartalmaznak, amelyek elvégzik a befejező funkciót;

- a doboz gyors szétszerelésének lehetősége az anyag károsítása nélkül. Ez a hasznos tulajdonság különös jelentőséggel bír különféle csővezetékekhez menetes vagy illeszkedő csatlakozásokkal. Az ilyen helyek gyakran szétszakadnak és szivárognak, ezért a hozzáférés nem lehet nehéz;

- PVC doboz egyszerű beszerelése. A szerkezet önszerelése gyorsan megvalósítható, nem igényel különleges vagy drága eszközöket és eszközöket;

- könnyű javítás és jó deformációs ellenállás. A panelek előállításához használt műanyag nagyon rugalmas, ugyanakkor nagyon tartós, ami az anyag megnövekedett ellenállását okozza. A panel sérülése esetén gyorsan és könnyedén cserélhető egy új alkatrész;

- kompakt és tágas PVC doboz. A panelek kicsi vastagságúak, ami miatt a létrehozott szerkezet kevés helyet foglal el a fürdőszobában, miközben meglehetősen tágas;

- praktikus és funkcionális műanyag doboz - ismételten szétszerelhető és újra szerelhető, és ha szabad belső terek vannak, különböző tartozékokat és anyagokat tárolhatunk benne, például tisztítószerek, kefék stb.

- megfizethető összköltség. A műanyag panelek, kötőelemek, keretprofilok és egyéb anyagok nem különböznek nagy költségeken és szűkösségen.

A PVC doboz hátrányai csövek eltakarításához a WC-ben

A műanyagból készült doboz sok pozitív tulajdonsága által jellemzett nem hátrányok nélkül. Természetesen nem olyan jelentősek, de érdemes megemlíteni őket:

- gyúlékonyság és hőmérsékleti deformáció - ha a kritikus hőmérsékletek érintkezési hatásai, például tűz vagy szikrák a hegesztésből, az anyag megolvad, égési sérülések keletkeznek a nagyon mérgező füst által;

- csípős szag - minden PVC termék elkerülhetetlen műholdja;

- alacsony környezetbarát - minden polivinil-klorid anyag (pl. linóleum, csövek, lábazatok stb.) tulajdonsága. Természetes bomlás eredményeként ez a polimer egyes illékony vegyületeket szabadul fel a levegőbe. Képesek károsítani az egészséget, de rendkívül rövid kontaktus miatt egy személy nem kap mérgező dózist.

Műanyag doboz felszerelése: az előkészítő szakasz

A PVC-panel álcázó doboz felszerelése előtt számos előkészítést kell végrehajtani:

- alaposan ellenőrizze az egyes csöveket, szelepeket, számlálót és csatlakozásukat. Ha bármilyen hibát találnak, akkor azonnal ki kell küszöbölni mindaddig, amíg közvetlen hozzáférést biztosít a kommunikációhoz;

Tipp Ha a doboz telepítése előtt új vezetékek vannak kötve, akkor próbáljon minimális számú csatlakozót, vezetéket és kis betétet használni. Minden ilyen elem potenciálisan veszélyes a hirtelen lebomlás, vízszivárgás kíséretében!

- alaposan elemezze a doboz típusát (méretét, formáját) a kommunikáció maszkolásához. Itt számos lehetőség lehetséges - a tervezés lezárhatja a csövek teljes hosszát, vagy csak egy kis szakaszt rejthet el. Az utóbbi megoldás helyet takarít meg és anyagot takarít meg. Az első projekt jó, mert lehetőséget teremt arra, hogy további helyeket teremtsen a rendelkezésre álló mosószerek, kefék, háztartási vegyszerek, rongyok stb. Tárolására;

- gondosan végezze el a pontos méréseket és helyesen rajzolja meg a doboz részletes rajzát. Itt szükség van minden árnyalatra, például a nyílások helyére és méretére, hogy könnyebben hozzáférhessenek a szelepekhez, kétséges csatlakozásokhoz és számlálókhoz;

Ajánlás! Ha azt tervezi, hogy csempe a falak, jobb lenne először telepíteni a dobozt. A tervezés elrejti a fal egy részét, amelyre nem kell csempét elhelyezni!

- a pontos rajzra összpontosítva kiszámítja a szükséges anyagmennyiséget, figyelembe véve a kötelező 8% -os árrést.

Szükséges eszközök és anyagok

A minőségi műanyag doboz elkészítéséhez szükség lehet:

- rácsos vagy lemezes műanyag panelek;

- keret keret acél profilok (jelölés cd) és vezető (ud jelölés) típus;

- műanyag alaplemezek a varratkötések lezárására;

- élesített kengyel és építési szint;

Szerelőkeret PVC panelekhez

A fémprofilok önszerelése, a folyamat alapvetően egyszerű. Kövesse az alábbi lépéseket:

- a sarok melletti falakon installáljon vezető-típusú profilt, amely meghatározza a létrehozandó doboz méretét. Az összes beépítési manipuláció egyenletességét a buborék- vagy csőépítés szintjén kell szabályozni;

Tipp Lehetőség van az acélprofil rögzítésére a falhoz rögzítőcsavarokkal és megerősítőkkel (eurocsavarok). A csempézett bélésnél a csavarok (3,50 mm átmérőjű, 25,0 mm hosszúságú) csavarokat használnak a fémhez, amelyet csavarozni kell a burkolat résekbe!

- folytassa a külső sarok kialakulását. Ehhez meg kell csavarni a horganyzott profilvezetők saroktartóját. Ezeknek az elemeknek a polcain szükségszerűen különböző irányban kell irányítani (derékszöggel), és az önfúró csavarokkal "bolha" kell rögzítve, amelynek végei élesek, mint a fém fúró;

- vágja le a cw-profilt a felépítendő szerkezet hosszának és szélességének megfelelő méretű darabokra. Rögzítse a szögvas merevítőt a falra, amelybe a vágott profilelemek végét be kell illeszteni. Másik végeiket a korábban telepített vezetőprofilokba helyezzük (az 1. szakaszban). Ennek eredményeképpen, egy profil segítségével a szög mindkét része összekapcsolódik;

- hozzá kell adni az átkötéseket a PVC-panelek rögzítéséhez, amelyeket 50,0 centiméteres időközönként kell elhelyezni;

- a maradék sarokprofilt hasonlóképpen szereljük fel a másik oldalon.

Műanyag keret burkolat

A csontváz összeszerelésének befejezése után a kárpitozáshoz vehető. Könnyebb a panelek felépítését a séma szerint:

- óvatosan, ügyelve arra, hogy ne hajlítsa meg, rögzítse a kezdő profilot a korábban telepített ud-profilon a "bolha" öncsavarró csavarokkal;

- Mérjék meg és jelölje meg a kívánt méretű PVC-panel töredékét. Vágja le egy kést;

- rögzítsen egy panelt a kezdeti (kezdő) profilban. Egy másik panelet kell felszerelni a szög profilra, amely viszont az összeszerelt doboz második síkjához van csatlakoztatva. Az összes rögzítést "hibák" segítségével végzik el;

- a doboz második oldala hasonló módon van összeszerelve. Az utolsó PVC panelen meg kell erősíteni a kezdő acélprofilt. Akkor meg kell javítania;

Funkció! Ha tömítőanyagot szerel fel, akkor a szerkezet viszonylag gyorsan szétszerelhető!

- a csővezetékcsövek legfontosabb részeihez való hozzáférést biztosító nyílások: csuklócsuklók, pultok, vezetékek, csapok stb.

- a létrehozott nyílásokba díszítő nyílásokat és szilikon tömítőanyaggal rögzítik;

- a homlokzat befejeződik, ha díszítő alaplapokat szerelnek fel a mennyezetre, a falra, a padlóra és egymás mellé.

következtetés

Figyelembe véve a fent leírt technológiát és fontos tervezési árnyalatokat, könnyen építhet egy doboz PVC-paneleket, amelyek tökéletesen elfedik a fürdőszobában lévő összes csövet.

A fürdőszobában zajló kommunikáció ilyen elrejtése a szobát esztétikailag vonzóbbá teszi, javítva annak kialakítását. Ezenkívül további teret hoznak létre a szükséges készítmények, mosószerek, kefék, rongyok stb.

Hogyan készítsünk kéménycső dobozt a tetőn?

Független fűtés, függetlenül attól, hogy több emeletes ház vagy kisméretű kád van, egy megfelelően felszerelt kéménycsövet igényel. A teljes fűtési rendszer biztonsága és hatékonysága attól függ, hogy helyesen telepítve van-e.

A komplex füstelvezetés egyik legfontosabb alkotóeleme egy kémény vezetéke. Beépíthető önmagában egy befejezett tetővel, vagy ilyen lehetőségeket biztosít az építési szakaszban.

Miért kell egy doboz a kéményhez?

A kémény néhány emeleten halad át a helyszínre, ahogy az az utcán kiderül. Átmegy a mennyezeten, a padláson és a tetőn lévő lyukon keresztül.

Az út minden szegmensében a cső hőmérsékletkülönbséget tapasztal, éghető anyagokkal érintkezve. A csőszerelvény kulcspontja termo és vízszigetelés. Ezek a funkciók, és úgy tervezték, hogy egy dobozt adjanak a kéménynek.

A kémény csővezetékének felépítése által megoldott feladatok:

 • Biztosítsa a külső hőmérséklet csökkenését.
 • Forró csövek szigetelését biztosítsa a mennyezet, a tető, a szarufák éghető anyagaiból.
 • Biztosítsa a kéménytest és a tető közötti nyílás hermetikus lezárását.
 • A tető feletti területet védje az időjárástól.
 • Díszítse le a kéményt, létrehozva a tető és a kémény vizuális integritását.

Figyelj! A helyileg beszerelt dobozon kívül a kemence tolóerejének hatékonyságát és a kémény tartósságát maga a cső, az üzemanyag jellege is befolyásolja.

A kandallóvezeték beépítése a fűtési rendszer végső fázisában történik. A külső burkolat önállóan vagy megvásárolható.

Dobozok fajtái

A leggyakoribb fémdobozok kéményekhez. A legtartósabb anyagként horganyzott acélt vagy rozsdamentes acélt használjon. A horganyzott vasból készült készleteket különböző színű műanyag védőbevonattal lehet megvásárolni, amely kibővíti a kémény esztétikai megoldásait.

A kémény védelme érdekében hullámos rozsdamentes acélcsövet használnak. Könnyedén megismétli a tetőszerkezet kanyarjainak jellemzőit. A használt fém vastagsága ebben az esetben 0,45-1 mm. A doboz független készülékéhez a vékony fém kényelmes anyag a munka során.

Az ásványgyapot fűtőberendezéssel kombinálva a fémdobozok univerzális kialakításúak lehetnek bármilyen konfigurációjú csövek védelmére.

Pontosabban az alábbiak:

 • Fa - tégla (négyzet vagy téglalap alakú) kémények zárásához. Szerelt önállóan. Szükség van egy további fém vagy műanyag védőburkolat felszerelésére.
 • Gipszkarton. A tűzálló gipszkartonból készült doboz felszerelhető mind fém, mind tégla vagy azbeszt csövekre.
 • Vakolat. A védő vakolat fa- vagy szénkemencékhez tégla kéményekkel használható. A tetőtérben elegendő a sertés (a vízszintes szakasz a tetőtérben) használata gipszbe és fehérítésre. A tetőn lévő kéményt fém díszdoboz védi.

Figyelj! Ha a tetőfedő anyag tűzveszélyes (például Ondulin), akkor a védelmet gyújtógyertyával kell felszerelni. Azokban az otthonokban, ahol van egy orosz tűzhely, a sertés szikrafogó + funkciója ezenkívül csökkenti a padlás nedvességtartalmát.

Csőbehelyezési funkciók

Annak érdekében, hogy a védőburkolatot megfelelően helyezze el a kéményre, meg kell érteni, hogy a rendszer miként működik, milyen jellemzők vannak a különböző típusú csövek felszerelésében, és ahol további védelem nélkül is megtehető.

A cső és a szigetelés telepítéséhez a következő szabályok érvényesek:

 • A téglacső külön alapra van felszerelve, és nem kötődik a mennyezethez vagy a tetőhöz.
 • A magas (1,5 m-nél hosszabb) kéményépítés további rögzítését zárójelben végzik, melyeket az épülettől külön rögzítenek.
 • A csőtörzstől az átfedő anyagoktól való távolság nem lehet kevesebb 15 cm-nél, fémcsőkhöz pedig a minimális távolság 25 cm.
 • A csőszerkezet csonkjai nem lehetnek a padló áthaladásának területén. Ha a kémény csatlakozása egybeesik, a cső lecsökken az aljáról és felfelé épít fel, az egész darab áthelyezése az átfedési területre.
 • A tégla kémények csak a klasszikus, szilárd tüzelőanyagú kemencék esetében alkalmazhatók. A lassú égésű kemencék esetében az ilyen csöveket gyorsan elpusztítják az agresszív kémiai vegyületek, amelyek a hőkezelés során keletkeznek. Az ilyen kemencéknél a fémszendvics a legjobb választás.

A csővezeték tetőszerkezetének bevezetésére vonatkozó szabályok:

 • Kimenet legfeljebb 1,5 m-re a gerinctől - a cső magassága elegendő 0,5 m-re.
 • Kimenet 1,5 m-től 3 m-re a gerinctől - a kémény teteje a tető gerincével egyenes lehet.
 • A csőcsatlakozás a gerinctől 3 m-nél hosszabb távolságra - itt a cső magasságát a kapcsolat alapján kell kiszámítani: a gerincről a vízszintes vonal és a cső teteje a tető gerincét összekötő egyenes közötti szög 10 fok.

Figyelj! A kemence vontatása nagymértékben függ a cső magasságától és helyétől a tető gerincétől függően. A fehér lángok túlzottan elhalványodnak, meleg narancssárga - elégtelen.

Különböző házak felszerelésének jellemzői

A kémény bevezetése 2 lyukkal kezdődik: a mennyezetre és a tetőre. A mennyezetben lévő propil négyzet alakú, a csőfal és a mennyezet anyaga közötti minimális távolság nagyságától függően. A tetőn lévő propil négyszögletes lesz, az alsó lyukon egyenlő vetítéssel.

A propil csövek elszigetelésére egy fémdobozt készítenek. Fémes ollóval van vágva, átfedés (5 cm) a "P" betű formájában a mennyezet külső részében és a padlás padlóján.

Vágjon két fedelet a doboz méretére lyukkal a csőhöz.

A doboz belső üregét nem éghető szigetelőanyaggal töltötték. Gyakran használják az ásványi (bazalt) gyapotot.

Továbbá a kémény padlásrészének hosszában a védőburkolat gipszkartonból (nem éghető), vasból vagy fából készült.

A tetőhöz való kilépés (tetőburkolat) védőkötéllel és kötéllel (egy téglagyárhoz) vagy egy speciális kéményhez egy fém kéményhez van szerelve.

Tégla tető vágása

A szigetelés és vízszigetelés telepítése egy téglacsőre a következő:

 • Telepítve a fém csövek keretén. A profil rögzítőcsavarokkal van rögzítve.
 • A cső profiljának vastagságát szigetelés borítja.
 • A hőszigetelő réteg tetején egy gipszrács van rögzítve.
 • A szerkezet vakolva van, díszcsempékkel vagy kész fém burkolattal borítva.
 • A csőszakasz alsó részén a tető fölött egy vízszigetelő szerkezet van felszerelve.
 1. Az alsó részén a cső körüli kerületén a daráló hornyolt daráló.
 2. A cső körül egymás melletti hevederek vannak rögzítve, a felső hajlítás közvetlenül a hornyokba rögzítve. Szereléskor tartsa meg a felső alátétlemezek átfedését.
 3. A tetőn található csíkok részei csavarokkal rögzítve vannak a dobozhoz.
 4. Minden ízület tömítőanyaggal van bevonva.
 5. Fektesse a tetőt.
 6. Szerelje fel a felső kötényeket, figyelembe véve a "felső kötény" alját.
 7. A cső felső köténye a csempe alá vagy a ló alá vezet.

Tetőcsere fémcsőhöz

A fémcsövek szigetelését és vízszigetelését egyszerűsíti az a tény, hogy sok készre szerelhető szerkezetet értékesítenek. Különleges csövek - szendvicsek, amelyek eredetileg duplafalúak és szigetelő réteggel vannak ellátva.

A nedvesség elleni védelem érdekében a kerek fém kémények speciális polimer fúvókákat állítanak elő, amelyek elegendőek az átmérőre való vágáshoz, a csőre helyezésre és a talpra helyezésére. A hullámos tető esetében a fúvókát rugalmas alapra kell választani.

A fémcső tetőcsiszolása horganyzott lemezből készülhet. Ehhez vágjon egy kúpot, amelynek felső nyílása kissé nagyobb, mint a cső átmérője. A kúpot a csuklón szegezik és felhelyezik a csőre. Alatta létrehoz egy rugalmas kötény alap, tartva az elv "alsó lapot a tetején".

Díszítő dobozok fűtőtestekhez

Díszdoboz és bélések fűtőtestekhez: annál jobb a kommunikáció lezárása

A kortársak nem meglepőek a különböző csövek nappaliban való jelenlétében. Hálózatuk gyakran megakadályozza egyes helyiségek kényelmét, szépségét és világosságát megteremtő tervezési projektek megvalósítását. Azonban a szoba belsejének javítása érdekében a csövek az eredeti kivitelben elrejthetők. Természetesen a díszdoboz elkészítéséhez a csövek fűtésére időt és pénzt kell költeni, de az eredmény akár a legvadabb várakozásokat is meghaladhatja.

A dekorációs doboz segítségével nem csak elrejtheti az összes fűtési kommunikációt, hanem stílusos érintést is adhat a belső térnek.

Pipe Hide Options

A lakó lakóinak és vendégeiknek ez a fajta kommunikációs kommunikáció más módon is elrejthető.

Zamurovat a falon minden fűtési áramkör áthalad a lakáson. Úgy tűnik, hogy minden nagyon egyszerű: elég, hogy a hornyok, tedd a csöveket bennük, majd rögzítse őket habarcs és vakolat. De mielőtt folytatnánk a munkát, ki kell küszöbölnünk a legkisebb kommunikációs hibákat is, és meg kell adnunk az események lehetséges forgatókönyveit. Ez különösen igaz a szerelvényekhez csatlakozó műanyag csövekre. Igen, és az acél nem megfelelő hegesztési technológiával szintén szivároghat.

Elfedi a kommunikációs bútorokat. A konyhában, így általában minden történik. De olyan területeken, ahol a bútorok minimálisak (például egy nyitott stúdió lehet), ez gyakorlatilag irreális.

Tekintettel a fentiekre, a csövek fűtésére szolgáló díszdobozok a legmegbízhatóbb módszerek a műszaki kommunikáció ilyen elemeinek elrejtésére. A helyes megközelítés nem csak a fűtési rendszer maszkolását teszi lehetővé, hanem érdekes kiejtéseket is ad a belső kialakításnak.

A legegyszerűbb módja a fűtési kommunikáció bútordarabok mögé rejtése

Ma a dobozok főleg a következő anyagokból készülnek:

 • műanyag bélés. Fém vagy fa kereten rögzített;
 • kőműves. A csúnya csövek maszkolásának ez a módja nem mindig lehetséges, mert nagy munkaerő-intenzitás jellemzi;
 • gipszkarton. Eddig az anyag dekoratív dobozai legáltalánosabbak;
 • kész műanyag dobozok. Ezek egyszerűen a csövek körül vannak elhelyezve, és egy fémprofil kerettel vannak rögzítve a falhoz.

Gipszkarton doboz

A legegyszerűbb a fűtési rendszer összes vezetékének elrejtése a gyrok kialakításában. Könnyű gyártás és viszonylag alacsony költség - ez határozza meg az anyag iránti nagy igényt.

Hasznos információk! A Giprok nem más, mint a megszokott gipszkarton. Ez a név "köszönhetően" a legnépszerűbb márkaneve - a Gyproc - angol nyelvű névesítésének.

A gipszkarton dobozok gyártásához szüksége lesz:

 • fa rúd vagy fém profil;
 • maga a gipszkarton. Ha a csöveket a fürdőszobában kívánja díszíteni, jobb nedvességállóságot vásárolni, míg az összes többi helyiség esetében a szabványos;
 • kötőelemek - csavarok és dugók;
 • a gittekhez használt anyagok, valamint a kikészítés;
 • kiegészítők a szerkezet ízületének a padlóval és a falakkal való fedésére. Ebben az esetben a csövek, bélések, dugók, gyűrűk fűtésére szolgáló dekoratív aljzatokról beszélünk.

Lehetőség van egy dobozból építeni a csövekből az ilyen célokra leginkább kedvelt anyagból, - gipszkartonból

A gipszkarton doboz telepítése a következő lépéseket tartalmazza:

 • először meg kell határoznia a méretét. Ugyanakkor ki kell zárni a fűtőcsövek érintését a falakkal és a keretelemekkel;
 • a választott méreteknek megfelelően vágjuk le a fadarabokat vagy profilszalagokat;
 • a padlóra rögzítjük a kezdő profilot. Ezután a csontváz összeáll. Az elemek csatlakoztatásához elegendő csavarokat használni, és csavarhúzóval húzni;
 • vágja le a gipszkartonból a szükséges töredékeket, figyelembe véve a keret méreteit. Miután a széleket száraz öntöttvas síkra dolgoztuk fel, azokat a burkolatra alkalmazzuk. A rögzítés csavarokkal történik;
 • hogy megvédje a lemez széleit a szerkezet sarkában lévő károktól, speciális perforált fémlemez ragasztására van szükség;
 • a lemezek közötti csatlakozások és az öncsavart csavarok anyagába való belépési helyüket gittal kezeljük
 • letettük a dobozt, és elkezdtük befejezni a befejezést.

A dekoratív design létrehozásának utolsó lépése, hogy egy padlót a fal és a padló találkozásánál helyezzen el.

Műanyag doboz

Olyan helyeken, ahol nagy emberek vannak (pl. Irodákban), valamint a fürdőszobákban és a folyosókon, a csövek műanyag panelekből álló dobozokban rejtve maradhatnak. A telepítést ajánlott az egész terem burkolatával párhuzamosan elvégezni Így lehetséges az anyag racionális fogyasztásának előrejelzése.

A telepítés a következő sorrendben történik:

 • Először a mennyezeten és a falakon egy betét van felszerelve. A gyártás során leggyakrabban kb. 40x40 mm keresztmetszetű fából készült rudakat használt.
 • rögzítse a rudakat a mennyezetre és a falakra műanyag hüvellyel ellátott dübelekkel. Ezután igazítsa vízszintesen és függőlegesen.
 • a fűtővezetéknek a padlóhoz és a falakhoz való áthelyezésének helyén további támasztórudakat kell beszerelni. Vízszintes és függőleges keretpozíciókat csatolnak hozzájuk.
 • Miután befejeztük a mennyezet és a falak fő síkjait, fedjük fel a doboz keretét.

Műanyag doboz - esztétikus és modern megoldás csövek elrejtésére

Jó tanács! Annak érdekében, hogy a csomópont sarkai sokkal esztétikusabbá váljanak, használjon speciális bordázókat, amelyekben műanyag panelek vannak.

Először is, az oldalsó síkot a doboz magasságához vágott panelek beillesztésével kell bevonni. Ennek a műveletnek a végrehajtása során függőleges helyzetben kell lenniük. A műanyag speciális ragasztókkal, építőipari tűzőkkel vagy kis körmökkel rögzíthető.

Lehetőség van arra, hogy a felső síkot mind hosszú hosszúságú panelekkel, mind pedig rövid műanyagdarabokkal lehúzzák, amelyek átvágják őket.

A munka befejezése során speciális elemeket csatolnak a sarkokhoz, amelyek elrejtik az összes vágott éleket.

Dekorációs burkolatok alkalmazása fűtési csövekhez

A régi, elavult acéltechnikai kommunikáció helyén végzett nagyjavításoknál helyes polipropilén vagy fém-műanyag csövek vannak felszerelve. De még vonzó megjelenés esetén sem mindig képesek harmonikusan illeszkedni egy modern lakás belsejébe. És itt, hogy kevésbé észrevehetővé tegyék őket, vagy éppen ellenkezőleg, hogy megkapják a kifinomultság hiányzó feljegyzéseit, és tartsák szemmel, használhatják a díszítőlemezeket a fűtőcsöveken.

A dekoratív aljzatok sokféle anyagból készülnek, de a fa a legjobban néz ki

Jelenleg több fajta ilyen típusú termék létezik. Azonban sok házimunkát választanak az úgynevezett üzleteknek. És ennek okai vannak.

A padlóburkolat lefektetésekor meg kell oldani a rés problémáját, amely akkor következik be, amikor a csővel szomszédos. Ez a szakadék nem úgy tűnik, hogy zavarja, de nem a legjobb módja.

Ha a laminált padlóburkolatként használják, egyszerűen csak 10 mm-es rést kell hagyni. Így létrehozni egy olyan helyet, amelynek mennyisége elégséges ahhoz, hogy ezt az anyagot hőtágulásának ideje alatt el tudja látni. Ezért ajánlott lezárni a rést egy speciális eszközzel, amely képes elrejteni a kozmetikai hibát anélkül, hogy a padlóburkolat működőképességét károsítaná. Ebben az esetben a legjobb és sokoldalú megoldás a csövek fűtésére szolgáló dekoratív gyűrű, amelyet általában rozettáknak neveznek. Ez a termék egyszerűen a csőre van felhelyezve, majd behelyezi a nyílásba és bepattan a helyére.

A dekoratív burkolatokat úgy kell elhelyezni, hogy az a hely, ahol a kommunikáció a mennyezetbe kerül, esztétikailag kellemesnek tűnik.

A csövek fűtésére szolgáló dekoratív aljzatok fő előnyei a következők:

 • esztétikai fellebbezés;
 • könnyű telepítés;
 • elfogadható ár;
 • sokféle méretben;
 • különböző textúrák, amelyek utánozzák a felületet a természetes fa, és a színek;
 • sokoldalúságát. A foglalat különböző típusú bevonatokkal használható.

Nem kevésbé figyelem érdemel díjazási dugókat a csövek fűtésére. Ez annak köszönhető, hogy a hűtőközeg szállítási rendszer sajátosságai a műszaki kommunikáció révén, ami közvetlenül meghatározza a radiátorok csatlakoztatásának módját. A legtöbb ilyen termék a modern verzióban 4 opcióra van tervezve: egyirányú, átlós, nyereggel és alsó csatlakozással. Vagyis az akkumulátor mindkét sarkában van egy lyuk, de nem mindegyik 4, de csak 2 - egy a hűtőfolyadék beviteléhez, a másik a kimenetéhez. Nyilvánvaló, hogy a fennmaradó "munkanélküli" kettőt be kell zárni. Ebben az esetben a díszítőcsonkok mentésre kerülnek. Ezek a termékek nem csak színben, hanem alakban is különböznek egymástól. A fém kupak lehet a legegyszerűbb gömb alakú vagy akár egy kiálló rész, amely hasonlít egy őszi tölgyfa levélre. De a polimer anyagokból készült dugók csak nagy kiterjedéssel díszíthetõk. Ezek a dugók túlnyomórészt szigorúan működőképesek.

Miután lezárta a fűtőcsöveket, javítani fogja otthonát és harmonikus belsejét.

Kezdőlap | A kezek | Hogyan szereljünk fel díszdobozt a csövekhez

Hogyan szereljünk fel díszdobozt a csövekhez

A válasz arra a kérdésre, hogy milyen célból tervezték a fűtési csövek (gáz, víz) díszdobozokat, amelyeket már a kérdésben tettek fel. Nagyon gyakran lenyűgözve a globális változásokkal, amikor egy lakásban vagy magánházban végeznek javításokat, miután befejeztük, meglepődtünk, hogy minden erőfeszítést megtettünk a szépség helyreállítására a fürdőszobában, a konyhában, ha nem esett le a csatornába, de jelentősen megsérültek a radiátorok és a radiátorok. fűtési csövek, vízvezeték stb.

Ez különösen igaz a lakások, a régi lakásállomány a kozmetikai javítások. Vagyis a kommunikáció helyett. De a javítás befejeződött, de a csövek problémája továbbra is fennáll. Ez az ilyen esetekben és a tervezett képernyők és dekoratív dobozok fűtésére csövek a fotó.

A dekoratív doboz változatai

Csak két lehetőség van:

 • Ahhoz, hogy díszdobozt készítsen a csövek fűtéséhez, csináld magad, vagy vonzzon egy profi mester építőt (öltözőt).
 • Vegyél kész, dekoratív műanyag dobozokat a csövekhez (gáz, vízvezeték stb.) Az üzletben és a befejező anyagokban, Leroy Merlin kereskedelmi hálózattal.

Anyagok dobozok csináld magad

A fürdőszobában lévő vízvezetékekhez (gáz a konyhában) dekoratív doboz készítéséhez elég egyszerű. Az eszköze:

A gipszkarton vagy fából készült fémprofilok kerete, megfelelő keresztmetszet (30 - 50 mm).

Keretburkolat anyaga

A befejező anyagként a következőket használhatja:

 • bélés,
 • MDF panel
 • műanyag,
 • perforált fémlemezek (háló).

A dobozok befejezéséhez a legnépszerűbb anyag a gipszkarton lap. Ezt azzal magyarázza, hogy a GKL dobozának felülete csempe, fólia, tapéta vagy egyszerűen festett bármilyen színben tetszés szerint vagy a tervezési projektnek megfelelően, ha a maszkolási kommunikációs képernyők és dobozok elegendő mennyiségűek előnyei:

 1. Nagyon alacsony költség (kézi telepítéskor). A javításból visszamaradt anyag maradványait megteheti.
 2. Egyedi méretek. Ez különösen igaz a nehezen hozzáférhető területekre és a nem szabványos csővezetékekre.
 3. Számos hátrányuk van:
 4. Vízzel (fűtéssel) járó vészhelyzet esetén, annak kiküszöbölése érdekében ki kell venni az egész burkolat fedelét.
 5. A lemezelés helyreállítása új (részben vagy teljesen) anyagokat igényel.

Leroy Merlin kommunikációs csövek készenléti dobozai

A legjobb megoldás a már befejezett javításhoz szükséges gáz, víz és fűtőcsövek készítéséhez, ez a kész dekoratív doboz megvásárlása:

Mindegyik anyagot vesszük úgy, mint egy doboz díszítő csövet, részletesebben az előnyök és hátrányok tekintetében.

Műanyag díszdobozok fűtési csövekhez

 • a leginkább megfizethető dobozok és dekoratív képernyők (rácsok),
 • praktikus fenntartani
 • nem kell festeni,
 • univerzális gáz, csatorna és hidegvíz csövek számára.

Az ilyen dobozok népszerűsége miatt a gyártók gyakran használnak alacsony minőségű műanyagot. Nem tartja fenn a magas hőmérsékletnek (melegvízellátás, fűtővezetékek) való hosszabb kitettséget. Ennek eredményeként a dekorációs doboz:

 • deformálódik
 • változik a szín
 • törékennyé válik.

Különleges figyelmet érdemel a lábazatban kialakított műanyag doboz. De egy másik, magasabb árkategóriához tartozik.

Fém cső dobozok

 • univerzális,
 • ellenáll minden hőmérsékletnek
 • tartós
 • praktikus szolgálatban,
 • Felújíthatja.

A hátrányok közül meg kell jegyezni, hogy magasabb a költség (a műanyaghoz képest). Erős mechanikai ütközéssel (ütközéssel) nagyon problémás a doboz eredeti megjelenése visszaállítása látható következmények nélkül.

Dekoratív védődobozok otthoni kommunikációhoz MDF-ből és természetes fából

Az MDF termékei rendkívül népszerűek a helyiségek tervezési javítása során, mivel a textúrák hatalmas színek és utánzatok, szinte bármilyen anyag. A modern anyag nem változtatja meg a tulajdonságait (szín, erő, alak), változó hőmérsékletekkel. A természetes fa kiváló megoldás a stílus kialakításához.

A fa és MDF dobozok hiánya - a magas költségek. És a doboz és a képernyő természetes fa, az ár nagyon - nagyon magas. Mindkét anyag érzékeny a külső mechanikai igénybevételre.

Dekoratív doboz felszerelése

Függetlenül attól, hogy a doboz mely anyagból készül, két részből áll:

 1. Útmutató horony szerelési nyílásokkal, amelyekben a csöveket lefektetik.
 2. Az ereszcsatorna lezárása, az oldalsó reteszek használatával, fedél.
 3. A doboz telepítéséhez az alábbiak szerint járjon el:
 4. A padlón (falra, mennyezetre) ceruzával jelölték át a csöveket.
 5. A vonal által jelölt vonalra egy csatorna kerül, és a rögzítés furatait a falon jelölik (25-50 cm között).
 6. A kívánt átmérővel, mélységgel és mennyiséggel rendelkező furatokat egy lyukasztó fúróval ellátott perforátorral fúrták.
 7. A dugós körmökön keresztül a csúszda a pálya teljes hosszában rögzül.
 8. Csövek gyártása a csatorna belsejében.
 9. A doboz mindkét része (fedélcsatorna) összekapcsolódik.

Reméljük, hogy cikkünk segíteni fog abban, hogy a háztartási hírközlési csövekhez illeszkedő díszdoboz megfelelő minőségű választékot kapjon, műszaki jellemzőik alapján az anyagtípusok alapján.

Doboz fűtő csövekhez

A fürdőszobában vagy egy másik helyiségben, ahol a csövek vannak elhelyezve, meg akarom szabadulni a csúnya megjelenésektől, ami megdönti az egész tervezett kialakítást. Hogyan lehet ezt a helyet egy esztétikailag elfogadható formába hozni különösebb nehézségek nélkül? Egy doboz a csövek fűtésére az egyetlen módja annak, hogy átalakítsanak egy szobát. A gyártás során többféle anyagot is használhat. Melyik közülük sokkal kényelmesebb a munkához, és jobban megfelel a szoba kialakításának a bérbeadónak.

Doboz fűtő csövekhez

Azt is meg kell mondani, hogy a doboz nemcsak számos csövet bezár, hanem a szoba kialakításának is.

A doboz önállóan tervezhető és építhető, és olyan kész készleteket vásárolhat, amelyek ma még kevésbé nehéz megtalálni az építőipari üzletekben. A legfontosabb dolog az ezen részek összes dimenziójának helyes kiszámítása.

Figyelembe véve az elem különböző lehetőségeit, talán a megfelelő helyet foglalja el a szobájához, vagy a kész ötletek az Ön exkluzív változatára irányítják Önt.

A doboz változatai

Mi lehet a doboz építése és hogyan lehet díszíteni?

 • Az első, leghíresebb lehetőség egy gipszkartonból készült csatorna, amely fémprofilra vagy fablokkokra van szerelve.
 • A csövek csúnya kilátásának második módja téglafalnak nevezhető. Ez a módszer azonban nem mindig valósítható meg, mivel a többiekkel összehasonlítva sokkal nehezebb.
 • A harmadik egy műanyag bélés doboz, amely szintén fémre vagy fa keretre van rögzítve.

Egyszerű doboz műanyag bélésből

 • A negyedik módszert műanyag dobozoknak nevezhetjük, amelyek egyszerűen a csövek körül vannak felszerelve és egy fémprofil kerettel rögzítve vannak a falhoz.
 • És még egy módszer is alkalmazható, hogy elrejtse a csöveket a falon, és egy dobozt helyez el benne. De ez megtörténhet, ha egy nagy fűtési áramkör nagyjavítását vagy telepítését elvégzi.

A csövek rejtve lehetnek a falban

 • A fűtőtesteket gipszkarton felépítéssel vagy díszítő képernyővel lehet bezárni.

Nagyon fontos megjegyezni, hogy bármi legyen a doboz, feltétlenül hagyja el az ablakokat azokon a helyeken, ahol a szellőzést vagy a daruk beszerelésére van szükség - a vészhelyzetben való könnyű hozzáférés érdekében.

Most részletesebben megvizsgálhatja a fűtési csövek és radiátorok legfontosabb módjait.

Gipszkarton vagy műanyag doboz

 • Az első dolog, ha úgy döntenek, hogy lezárja az összes fűtőcsövet, hogy méréseket végezzen, és jelölje meg őket a falakon. A szükséges anyagok megvásárlásával irányíthatók.

A jelölés és a csatorna fontos feltétele, hogy a szerkezet ne legyen közvetlen kapcsolatban a csövekkel - a távolság két és három centiméter között legyen.

 • A gipszkarton és a műanyag dobozok kerete ugyanazon a technológián alapul. Ennek megfelelően a hozzájuk tartozó anyagok is ugyanazokra a szükségletekre szorulnak:

- fémprofil vagy fa rudak;

- műanyag bevonat (műanyag, gipszkarton vagy fa bélés);

- önmetsző csavarok és dugók;

- olló fém vágásához;

- A ferde hangszer. amelyek segítségével rögzítik a fémprofilt.

A Prosekatel nagymértékben leegyszerűsíti a munkát

 • A következő lépés a vázrészek előkészítése, a profil vágása vagy a fa rudak készítése.
 • Ezután a keret falra van szerelve. Ha fa rudakat használnak, először lyukakat kell fúrni, különben megrepedhetnek, ha a falra vannak szerelve.
 • A keret elrendezésében ne felejtsük el a darukhoz való szabad hozzáférésre vonatkozó lyukakat. Az ajtók ajtókhoz való rögzítéséhez a keret az ablakhoz is fel van szerelve.
 • Az olyan függőleges keretek előállítása során, amelyek nagyobb magasságban vannak, például padlóról mennyezetre, a merevség érdekében, a bordafelületek két vagy három helyen helyezkednek el.
 • Maguk között a rudak önzáró csavarokkal és fémprofilokkal vannak rögzítve - egy vágóval vagy ugyanazon csavarokkal. A fémekhez speciális kötőelemeket biztosítanak, élesebb véggel.
 • Ezután a méretek eltávolításra kerülnek az elrendezett keretből, és kivágják őket a gipszkartonból vagy a gipszkartonból. Ha nem tervezi, hogy a gipszkarton később kerámia burkolólapokkal furnérozódik, akkor előkészítés közben a félköríves csiszolást eltávolítják a széleiből.
 • A gipszkarton ugyanazon csavarok segítségével van rögzítve a kerethez.

Karton vagy műanyag lapokat csatolunk a kerethez

 • Ha a bélés a falburkolatból van elrendezve, akkor a szegecselő szegéllyel szegélyezett fából készült kerethez rögzítenek, speciális fémtartókkal (konzolok) a falburkolathoz. Ezért, ha azt tervezi, hogy a bélés a csapólap, akkor jobb, ha a fa rudak a keret.
 • A nehéz pillanat a sarokban található csövek dekoratív lezárása. Legjobb a keret bezárása, egy dobozba rendezve. Ne próbálja meg a vágott sarkot csinálni - csak bonyolítja a feladatot, és alig fog kinézni.

A sarokban lévő csövek gyönyörűen "csomagolva" vannak a műanyag dobozban

 • A gipszkarton beépítésének befejezése után sarkát meg kell erősíteni egy speciális serpyanka szalaggal, amelyet a gitthez alkalmaznak. A kendőt is be kell zárni a csavarok fejét.
 • Miután a gipszkarton teljesen megszáradt a gipszkartonon, elhelyezheti a csempe, festheti, vagy csak tapad hátlapra.

A doboz be lehet ragasztani, festeni vagy csempézni

Kész műanyag doboz

Bizonyos esetekben a fűtési csövek lezárása érdekében egy műanyag doboz tökéletes, amely beágyazható a falba vagy rögzíthető rajta. Ha a fűtést egy új házban javítják vagy rendezik, ez tökéletes módja annak, hogy elrejtse az összes csövet.

Kész műanyag dobozok

 • A falon hosszú vonalzó jelöléssel történik a csövek teljes útján.
 • Továbbá, a jelölések szerinti perforátor a falat a doboz szélességébe osztja. Meg kell szabadon belépnie a fülkébe. mind szélességben, mind mélységben. Szintén szükséges távolságot adni a gitt alkalmazásához.
 • Ezenkívül a robbanóanyag kitisztul a porból, nedves és sűrűn zsírozva.
 • Egy dobozt a kijelölt helyre szerelnek fel, és több ponton rögzítik a falhoz egy horgony segítségével.
 • A csöveket a falban lévő töltőanyag teljes száradása után közvetlenül a dobozba helyezzük.
 • Az összes kommunikáció összekapcsolása és ellenőrzése után a doboz zárva van a mellékelt burkolat zárt gerincvel.
 • A falak befejeződésekor a burkolat a doboz kinyúló részéhez igazítható, különösen azért, mert két vagy három milliméterre kell kiemelkednie.

A dobozban lévő csövek telepítése lehetővé teszi a kommunikációs csatlakozások (csatlakozások) megbízhatóságának ellenőrzését, vészhelyzet esetén a fedél könnyen eltávolítható és javítható.

A kész doboz használatának másik módja lehet a rögzítés a falon, még a fűtés bekapcsolása előtt is.

A fal melletti, a padló közelében áthaladó fűtővezetékek speciálisan tervezett műanyag vagy fából készült lábazatokkal zárhatók. Különböző szélességűek, és több pipát elrejthetnek egyszerre.

Zárja le a radiátorokat

Mivel a radiátorok szintén a csövek kategóriájába tartoznak, több opciót kell figyelembe venni, és bezárni őket egy dobozos képernyővel. Az elemek nem mindig esztétikus megjelenésűek, és mivel az illeszkedő csövek szépen rejtettek, érdemes megváltoztatni a fűtőrendszer ezen elemeit, amelyek azonnal elkapják a szemet.

Ha korábban különféle rögtönzött eszközökkel díszítő képernyőket kellett feltalálni, ma ilyen építmények találhatók a boltokban minden ízlésnek és különböző belső tereknek.

Eredeti doboz háttérvilágítással

Ez a lehetőség exkluzív lehet, mivel az ilyen háttérvilágítás a radiátorok bármelyik képernyőjén belül helyezhető el. A beépített világítás különböző árnyalatokkal bír, kiegészítve az esti szobát, vagy akár egy romantikus est legfontosabb elemévé válhat.

Az ilyen képernyők még rosszabbá válnak a nappali órákban is - a fonott felületük minden szobában dekoratív díszítéssé válik.

A box-képernyő tökéletesen illeszkedik az ablakpárkához

Kevésbé szerény és diszkrét képernyő, amely hangsúlyozza a helyiség pontosságát. Tökéletesen ötvözi az ablakpárkányt, és egybeolvasztja. Ez az opció négyzet nem csak az esztétikai elemet takarja el, hanem a körülötte lévő helyet is.

Nem minden szoba engedheti meg magának egy ilyen box-curbstone-ot, mivel ez eléggé kiterjedt. Ez tökéletesen illeszkedik egy nagy területű helyiségbe, és a felső panel jól használható konyhai készülékek vagy virágcserepek állványaként. A doboz esztétikus megjelenése díszíti a belső térséget, és ami a legfontosabb, az az egész ronda képet elrejti az elemek körül.

Csövek és radiátor - video bemutató dobozok összeállítása

Egy tanács, amely biztosan hasznos lesz azok számára, akik úgy döntenek, hogy lezárják a csöveket és az elemeket. Kezdje el az eljárást pontos mérésekkel és számításokkal. hogy ne tévesszen meg az anyag megszerzésével és ne rontsa el a falakat. És ha ez a munka nehéznek tűnik számodra, akkor mindig kérhetsz segítséget a mesterektől, akik pontosan és pontosan végzik el.