Legfontosabb > Csapok

Tervezzen egy kis fürdőszobát, 3 m²-t. (60 fotó)

Ha van egy kis fürdőszobája 3 négyzetméter. - ez nem feltétlenül indokolható. Még egy ilyen térben is, mindent, amire szüksége van, csodálatosan illeszkedik, a legfontosabb dolog az, hogy gondosan átgondolják a dizájnt. És ez a cikk segít érdekes ötleteket találni az inspirációnak!

Hol kezdjem?

Mielőtt megkezdi a fürdőszoba javítását, el kell engednie az összes régi dolgot és befejezi. Ezután a leginkább kellemetlen munka lesz, amely nélkül nem tudsz a 2010-es években épített házakban - a rozsdás vízcsöveket és csapokat helyettesíteni a modernekkel. Ha nem veszi kellőképpen a figyelmet erre a fázisra, akkor minden tervezési munkát és drága anyagokat egy "véletlen" árvízből néhány héten vagy hónapon belül használhatatlanná válhat.

Tehát a kommunikáció lefektetett. Ez a készülék padlójának fordulata. Vízzárónak és lehetőleg melegnek kell lennie. Az első feladat megoldása érdekében a betonalapot zökkenőmentes vízszigetelő fóliával borítják (bitumenes alapozóra ragasztva), és a széleit 15-20 cm-re felemelik a falak mentén, a tetejére finom szemcsézett homok, amelyre fűtőtesteket lehet elhelyezni. Így a fürdőszobában mindig lesz egy kényelmes hőmérséklet!

Ha szükséges, még a padló lefektetése előtt be kell illeszteni a falakat és a mennyezetet. Annak érdekében, hogy a repedések ne jelenjenek meg a gipszen, be lehet ragasztani üvegtapéta segítségével. Ez a környezetbarát anyag a felületet tartósabbá és gyönyörűvé teszi. A gipszkarton helyett jobb az aquapanel használata - speciális technológiával fejlesztették ki őket, és nem nedvesek.

Színes megoldások a fürdőszobához 3 nm.

Válasszon árnyalatokat egy 3 nm-es fürdőszobához. nagyon ügyesnek kell lennie. Javasoljuk, hogy legfeljebb három, és jobb - két színt használjon. A legegyszerűbb kombinációkat a pasztell háttérből és szerény akcentustól néhány tónusú sötétebb formában kapják.

Teljesen elfogadhatatlan egy kis fürdőszoba kialakítása egy komor és gazdag kontrasztos palettán. Éppen ellenkezőleg, könnyebb vizuálisan bővíteni a teret egy tágas, világos lépték segítségével.

fehér

Ez talán a legelterjedtebb és legsikeresebb szín a fürdőszobában. Ideális mind önmagában, mind más árnyalatokkal való szövetségben. A dekorációban kissé hígított hangokat használhat: tejszerű, krém vagy gyöngy.

szürke

A monokróm fém egyszerűség a legjobb választás a karcsú dizájn számára. A fehér kerámiák, a tükrök, az átlátszó válaszfalak mellett a szürke szín szokatlan és nagyon modern lesz. Ebbe a nyugodt tartományba még egy különféle mintákkal ellátott patchwork csempe is megfelelő. A krómozott szerelvények a szürke szépségét is hangsúlyozzák: daruk, bútorok fogantyúi, keretek és mennyezeti lámpák.

kék

A fürdőszoba a víz eleméhez tartozik, a kék és a kék pedig a natív színek. A kék színű fürdőszoba belseje a hegyi tó frissessége, a tenger rejtélyes mélysége vagy a tavasz forró napja. Ez a szín egy kis helyiséget könnyebbé és kiterjedtvé fogja tenni. Ezenkívül nyugtatja az idegeket, és enyhíti a fáradtságot.

zöld

A természet frissítő színe tökéletes a 3 nm-es fürdőszobák díszítésére. Kívánatos hangsúlyozni a zöld sápadt árnyalatokat telített növényi mintákkal, barna vagy szürke árnyalattal. Zöld, márvány, kezeletlen kővel, rézzel, agyaggal kombinálva a fa jobban néz ki, mint a fehér fényes kerámiák.

bézs

A kis fürdőszoba belsejében egy semleges, enyhén meleg cappuccino árnyalat vonzza mindazokat, akik otthonos kényelmet és hagyományt szeretnek. Arany részletek tökéletesen kiemelkednek a háttérben. Gyönyörűen bézs színű lehet sötétbarna, karamell és krémszínű színekkel kiegészítve.

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy a javítás hosszabb ideig új és esztétikailag kellemes maradjon, nagyon fontos, hogy kiváló minőségű finomanyagokat válasszunk. A fürdőszobában olyan bevonatoknak kell lenniük, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak, valamint a gyakori hőmérsékletváltozásoknak.

A fürdőben történő gyors nedvesítésnek köszönhetően teljesen ellenjavallt laminált, fapadló és textilszőnyegek használata. Kerámia burkolólapok (monokróm, patchwork, sakk, 10x10, 15x15 cm, négyzet vagy hatszög), kerámia gránit, mesterséges kő alkalmas erre a szobára.

Az avantgárd fog kinézni és az önterülő padló - átlátszó, apró figurákkal, halakkal, kicsi kavicsokkal; a tengeri hab vagy a víz hullámzás hatására.

falak

A legegyszerűbb megoldás a falak befejezéséhez a fürdőszobában 3 négyzetméter. festés. Ez vízhatlan kompozíciókkal (akril, latex, szilikon festékek) végezhető az alapozott akapánszokon, üvegszálakon és a tetőtéri stílusban - közvetlenül a téglafalon. Gyakran használt mosható vinil háttérkép, de mindig sima felületen.

A falakat műanyag panelekkel is átfúrhatja, mesterséges kővel vagy csempével. A befejező kerámiának alacsony színű, közepes méretű vagy kis mozaiknak kell lennie ugyanabban a színsémában. A varratokat láthatatlanná kell tenni. Világos kontraszt minták, szegélyek, vízszintes és függőleges vonalak megfelelőek lesznek. Jobb, ha megtagadja a sötét színek faldíszek javára könnyű, ragyogó, pasztell vagy természetes is.

mennyezet

A legsikeresebb mennyezeti lehetőség egy kis fürdőszoba 3 négyzetméter. - tükörfólia könnyű (fehér) színű. Azonban ez is alkalmas festés, ragasztás üvegszálas vagy vinil iparvágány.

Hihetetlenül gyönyörű lesz az áttetsző üvegtető fényes festett üveg rajzokkal.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Az illatos gyertyákkal és habokkal pihentető gyógykezelések csodálói soha nem adják fel a tágas fürdőt. De ez nem feltétlenül szükséges - ha egy szögletes, tiszta négyszögletes alakot vagy egy csepp alakú konnektort vesz fel, könnyen beilleszthető egy 3 nm-es helyiségbe.

A zuhanytálca elengedhetetlen az aktív, aktív emberek számára. Csekély helyet foglal el, vizet takarít meg, és a partíciók megbízhatóan védik a külső teret a fröcsköléstől.

De van egy harmadik kompromisszumos lehetőség - egy tágas, tágas tálca zuhanyzója, amelyben gyerekeket fürödhet, és akár sit-down jacuzzit is használhat.

Bútorok, felszerelések és kiegészítők elhelyezése

Mosogató és WC

Ideális megoldás a helytakarékos megtakarítás érdekében - az éjjeliszekrény felső részében vagy a lámpafedélzeten szerelhető felső szintek. Az alakzatnak téglalap alakúnak, ovalnak (klasszikus szappancsészében) vagy enyhén lekerekített sarkon kell lennie. A felfüggesztett mosogató könnyen illeszkedik a fürdő keskeny része fölé.

Maga a WC nem fog sok helyet foglalni, ha minimálisra csökkenti vagy eltakarja a falon lévő WC-tartályt. Ehhez tökéletes gipszkarton rés vagy a szekrény alja. Vannak még sarokkompaktok is.

Mosógép

A mosógép kompakt, modern modellje a pult mosogató alatti szabad rést foglalhat magában; a rejtett tartály fölötti szekrényben; töltse ki a fürdő / zuhanyzó és a fal közötti helyet.

Ezen felül, az eladás megtalálható lógó mosógépek. Az ilyen berendezések nem csak a közvetlen feladatokat látják el, hanem díszítik a belső teret is.

Szekrények és polcok

A kozmetikumok és tisztítószerek befogadására a fürdőszobában 3 négyzetméter. nagyon kívánatos a fürdő oldalsó terét használni. A különféle oldalakon lévő tartályokat bevonó dekoratív panelek rejtett összecsukható polcokká alakíthatók. Így minden edény biztonságosan el lesz rejtve, és úszás közben mindig hozzá fog férni.

A törülközők és egyéb kiegészítők alatt lévő polcokra a falak, valamint a sarkok függőleges helyét maximálisan ki kell igazítani. Ugyanakkor a szekrények kapacitásának nem szabad láthatónak lennie, hogy ne zavarja a kialakítás harmóniáját. Az ajtókat áttetszővé kell tenni, de fényes, fényes vagy tükrös homlokzatokkal.

Világítás a fürdőszobában 3 nm.

Vigyázzon a villamos energiára olyan nedves helyiségben, mint a fürdőszoba. A fényforrásoknak legfeljebb 12 W teljesítményűnek kell lenniük, és a lehető legnagyobb mértékben a zuhany és a csaptelepek között kell lenniük.

Nem kívánatos különböző felfüggesztett csillárokat használni a belső térben, de a mennyezetre szerelt spotlámpák nagyon megfelelőek lesznek itt. A LED-szalagok gyönyörű gradiens színnel ötvözik a romantikus hangulatot.

Fotógaléria

Az alábbiakban olyan fotók válogatott, ahol láthatjuk a 3 fős M. területű kis fürdőszobák belsőterét. a különböző tervezési irányokban. Ez segít gyorsan navigálni a színpaletta, az anyagok, a vízvezeték, a bútorok, a dekoráció kiválasztásában, valamint világosan látja, hogyan valósulnak meg ezek vagy más döntések.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. - A kényelem megőrzésének módja 83 képen

Sokan álmodnak egy tágas fürdőszobáról, ahol a modern dizájn minden módját felhasználhatja, de a régi házak legtöbb házának valódi mérete sajnos nem több, mint 3 négyzetméter. m. Érdemes kétségbe esni ebben a helyzetben?

Ebben a cikkben, akkor meghívták az anyag, megismerve, hogy képes lesz átalakítani a meglévő fürdőszoba 3 négyzetméter. m. egy stílusos és funkcionális szobában, amely megfelel a modern ember minden igényének.

A vizuális felfogáshoz ez az anyag a fürdőszoba kialakításának három négyzetméteres képét mutatja be. m, melynek köszönhetően képes lesz látni a design-művészet vezető mestereinek a népszerű design ötleteket.

Az alapvető szabályok a tervezés a fürdőszoba 3 négyzet. m

A hangulatos légkör kialakítása a fürdőszobában 3 négyzetméter. m, ahol mindent a legkisebb részletességgel átgondolnak, a fürdőszobának minden centiméterét a lehető legnagyobb mértékben használják, miközben mindenképpen modern megjelenést és funkcionalitást igényel, az alábbi alapvető szabályokat kell betartani.

Bármelyik terület megszervezésének el kell kezdődnie egy projektvel, vagy legalábbis egy papírra rajzolt vázlattal, amely lehetővé teszi a fürdőszoba tervezésének és elrendezésének hibáinak elkerülését.

A projekt lehetővé teszi, hogy meghatározza a szükséges anyagok mennyiségét, valamint készen álljon a szoba jövőbeli belsejére.

A vázlat lehetővé teszi, hogy átgondolja gondolatait egy szakember számára, aki papíron készült vázlat alapján valódi tervezési projektet fejleszt ki. Vagy ha vázlatot mutat be egy boltban, az értékesítési asszisztens kiválasztja a megfelelő anyagokat.

A kis helyiségekben a fény nagyon fontos paraméter, így a fény megszervezésének kérdését minden felelősséggel kell megközelíteni.

A megvilágítás befolyásolja a térfogat érzékelését, így a világosabb a 3 négyzetméteres fürdőszoba. m. világít, annál tágasabb lesz.

Gyakran a kis méretű helyiségekben a tervezők a "tükör" módszerét használják, ez a módszer lehetővé teszi, hogy tükrözze a fényt a tükörfelületeken.

Telepítse a tükör több lámpa a fürdőszobában lesz a legjobb lehetőség, ráadásul lehet szabályozni a megvilágítás a szobában.

A 3 négyzetméteres fürdőszobában. javasoljuk világos színt használni, de nem tiszta fehéret, mert a kórházhoz kapcsolódni fog.

Szintén nem ajánlott telített színekkel kísérletezni, mivel a színek harmonikus kombinációjával kapcsolatos készségekre van szükség, amelyeket a professzionális tervezők egy vagy másik bútor aláhúzására vagy kifejtésére használnak.

Annak érdekében, hogy optimalizálni lehessen a helyet, jobb, ha teljesen lemond a bútorokról ebben a teremben, korlátozva a kis nyitott polcokat a piperecikkekre.

Minden berendezést kompakt kivitelben kell kiválasztani, ez nemcsak a már kis helyet takarja meg, hanem a szükséges funkcionalitást is biztosítja a fürdőszobának 3 négyzetméter. m.

Kombinált vagy külön fürdőszoba

A fürdőszoba elkülönített elhelyezése esetén egy klasszikus téglalap alakú fürdőt használhat, amelyben az átlagos magasságú személy kényelmesen érezheti magát. Ugyanakkor egy kompakt mosógépet és egy kis mosogatót is elhelyezhet a fürdőszobában.

Kombinált lehetőség esetén tanácsos a négyszögletes fürdőt sarokkáddal lecserélni, vagy zuhanycsészét felszerelni, ezáltal némi helyet takarít meg.

De egy zuhanyzó vagy kád előnyeiről beszélve elmondhatjuk, hogy ebben a kérdésben a személyes preferenciákra kell támaszkodnia. Valaki kedveli a vízkezelést, illatos fürdőben fekszik, és valaki elég kontrasztos zuhanyzóval vagy masszázzsal rendelkezik vízsugarak alatt.

A lakberendezési útmutató

Egyszobás, kis méretű apartmanok, Hruscsov házak - az elsődleges és a másodlagos piacon minden ilyen lakóépület igénye miatt hozzáférhetőségük miatt, de a lakóknak nem tudnak magasabb szintű kényelmet kínálni. Tehát a fürdőszobák körülbelül három négyzetméternyi területet foglalnak el - és ez egy ilyen helyiségnek meglehetősen nehéz, ugyanakkor az esztétika és a kényelem megőrzése.

3 négyzetméteres fürdőszoba tervezése. m.

A kis méretű fürdőszobában lévő bútorok és készülékek elhelyezésének megtervezéséhez használnia kell a program-megjelenítőt vagy rajzoljon egy elrendezést papírra méretezésre. A tervezés során vegye figyelembe az összes geometriai méretet, résszel és kidudorodással a falakon és a padlón. Ne felejtsük el az ajtó megfelelő helyét - az ajtólapot nem szabad kinyitni, és szükség esetén cserélhető szerkezettel.

Szabályok a kis fürdőszoba javítására

Vízvezeték kiválasztása

Talán álmodott, hogy a saját lakásában biztosan egy tágas hidromasszázs kád van? Egy kis fürdőszoba nem ok arra, hogy megtagadja a kényelmes jacuzzit, de ne feledje, hogy el kell hagynia egy mosogatót és egy mosógépet, padlószekrényt. Talán egy tágas fürdő a sarkon van egy hely egy mosodai kosár számára, és a falon egy tükrözött homlokzatú szekrényhez, de ez a lehetőség vége.

Ezért leggyakrabban a másik irányba megy - a fürdőt, mint a legkényesebb vízvezeték-szerelvényt, egy tusolófülké váltja fel. Sőt, jobb, ha nem vesz egy kész palettát, mivel ez is nehézkes lesz, de kissé felemeli a padlót, a padlót a padló alá helyezi, hogy leeresztse a vizet, helyesen szerelje fel a lefolyót és zárja be ezt a helyet áttetsző üvegből vagy műanyagból készült könnyű ajtókkal. Az ilyen zuhany szinte nem megy végbe, de nem fosztja meg napi higiéniai eljárásait a kényelemtől. A zuhanyméret szabványos mérete 800x800 vagy 800x1000 mm.

Van egy változata egy 1,2 méter hosszú ülőgarnitúrával is, ami szintén választható válaszfalakkal.

A fürdőszobában mosdó is szükséges. Az optimális forma egy tulipán vagy egy éjjeliszekrény, amelyben egy mosogató van beágyazva. Jobb, ha azt közvetlenül a fürdőszobába helyezzük, úgyhogy egy keverő két készülékhez működik, vagy a WC közelében, ha a zuhanyzó a szobában van.

Helyezze a technikát

A modern gyártók gondoskodnak a kis lakások tulajdonosairól, keskeny mosógépekkel vagy függőleges terhelésű modellekkel, valamint vízszintes elrendezésű vízmelegítőkkel. De elutasíthatja a helyet a háztartási gépek kis fürdőszobájában, ha ki lehet venni a folyosóra vagy a konyhába.

Ha zuhanyozót építesz, akkor a szomszédjával mosogatógépet is behelyezhetsz. A függőleges terhelésű modellek kompaktabbnak tűnnek, és vízszintesen egy asztallapra fedhetik le a tetejét, és egy többfunkciós polcra fordítják. Az adott opció kiválasztása attól függ, hogy van-e helye a fürdőszobában az ajtó kinyitásához.

Ami a fűtőkészülékeket illeti, a mérsékelt méretű fürdőszobában megtagadják a fűtőtestek fűtését, és kényelmes és kompakt törölközőmelegítőkkel helyettesítik őket. Ezek sík vagy csövesek lehetnek, és gyakran rozsdamentes acélból vagy krómozott fémből készülnek.

Tanács. Nem szabad választani egy fűtött törölközőtartót összetett kialakítással - minden olyan kiemelkedés, amely túlzottan felhívja a figyelmet a falakra, vizuálisan kisebbre teszi a szobát, mint valójában.

Bútorokat telepítünk

A kis méretű fürdőszobában gyakorlatilag nincs hely a bútorok számára. De itt polcokra és szekrényekre van szükség, mert különböző háztartási vegyi anyagokat, kozmetikumokat és egyéb apró tárgyakat tárolnak. Számos lehetőség van:

 • az egyik sarkon egy keskeny ceruza tok létrehozására, amely az egész területet padlóról mennyezetre helyezi;
 • használjon moduláris bútorokat - egy éjjeliszekrényt a mosogató alá és egy tükörrel ellátott fali szekrényt;
 • sarokszekrények;
 • magas nyitott polc;
 • nyitott üvegpolcok, amelyek vizuálisan nem zavarják a helyet.

Világítási árnyalatok

A megfelelően megválasztott világítás egy kis fürdőszobában nagyszerű módja a tágasság érzésének, legalábbis vizuálisan. Ehhez el kell hagynia a központi lógó csillárokat és a csatolópont fényeit, amelyek diffúz fényt bocsátanak ki a fej szintjén

Egyetlen lámpát is elhelyezhet az oldalán, ha egy olyan típust választ ki, amely egy lemez alakjában van. Azonban nem szabad elfelejteni a spotlámpákat - azokat a tükör felett kell elhelyezni, vagy körülötte, ami biztosítja a higiéniai eljárások kényelmét és vizuálisan növeli a helyiség területét.

A befejező anyagok és formatervezés

A kis fürdőszobába tartozó hagyományos anyagok csempék vagy műanyag panelek, és a legkülönfélébb világos színeket választják. Kiválaszthatja a fehér csempe vagy bármely pasztell árnyalat fényes felületét - jól tükrözik a fényt, és így hozzájárulnak a tér terjeszkedéséhez.

Tanács. Fehér, világosszürke, bézs árnyalatok, fényes felületek nehezen tisztíthatóak, mivel minden szennyeződés és vízfolt látható rájuk.

A lila, a rózsaszín és az olajbogyó gyakorlatiasabbnak tűnik, de el kell kerülni a túl világos vagy sötét árnyalatokat. Mint a minta, a fürdőszoba területe három négyzetméter. méter, kis méretű alak vagy függőleges csíkok megengedettek, de célszerű a nagy ékezeteket elutasítani. De a díszítőelemek világosak lehetnek, de közepes méretűek - ezek mindenféle szőnyegek, alátétek, szappanadagolók, folyékony szappanadagolók és így tovább.

Érdekes módja annak, hogy díszítse a fürdőszobát nevezhető a tükör homlokzatok csempék vagy tükrök a homlokzatok szekrények (és mind felfüggesztett és a szabadtéri).

A fejlesztés, mint a fürdőszoba méretének növelése

Ha az a lehetőség, hogy az összes szükséges felszerelést, bútorokat és még egy kádat egy 3 négyzetméteres szobában. Ön nem elégedett a mérővel, akkor egy radikálisabb és hatékonyabb (szemben a vizuális térbeli növekedéssel) módszerhez - átépítéshez.

Jó, ha a fürdőszobát eredetileg külön tervezték. Így felveheti a terület a fürdőszoba 1,5-2,0 négyzetméter. méter, de teljesen ki kell venni egy partíciót, majd egy másikat, és meg kell határoznia a WC-helyet a felszabadított területen. Végül is, nem lehet eltávolítani egy másik helyre, mint egy mosógép.

Tanács. Rendszerint a csatorna a bejáratnál helyezkedik el, ezért a WC-tálat a lehető legközelebb kell a falhoz tolni, hogy legyen hely a folyosóra. A legelmaradottabb megtakarítás a térmegtakarítás szempontjából egy lógó WC. Ugyanakkor vegye figyelembe, hogy a falhoz csatlakozik, és ezen a helyen sűrűnek kell lennie.

Ha eltávolítja a falat a fürdőszoba és a WC között, egy meglehetősen tágas szobát kap, amelyben mosógép, szekrény, kád és mosdó, WC és kazán található. De kényelmesebb elrendezést hozhat létre a falak lebontása nélkül, de csökkenti az ajtót vagy a belső ajtót egy másik helyre mozgatja. Az ajtólap "manipulálásának" köszönhetően a felhasználható terület akár 15% -át is felveheti.

Mindezek az egyszerű ajánlások segítenek még egy ilyen szerény méretű fürdőszobának felszerelésében is.
A következő cikkben megvizsgáljuk a 4 négyzetméteres fürdőszoba tervezésének lehetőségeit.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. 80 fénykép, kis és funkcionális elrendezés

Fürdőszoba területe 3 négyzetméter. m, ez nem ok a frusztrációnak, végül is ez egy szoba, bár kicsi.

Természetesen nem lehet olyan eredményt elérni, amely drasztikusan megváltoztatja a méretét, de még mindig lehetséges a szabad tér növekedése.

A hivatásos belsőépítészettel foglalkozó vállalatok hosszú ideje sikeresen megoldják ezeket a problémákat a fürdőszoba 3 négyzetméteres elrendezésében. m.

Ebben a cikkben meghívják az anyagot, miután megismerkedtünk azzal, amellyel könnyedén létrehozhatunk ebben a teremben, egy olyan kis gyönyörű sarok, amely megfelel egy modern személyiségnek.

Kétségtelenül hatalmas fürdőkádat és jacuzzit kell elhagyni, és ezeknek a tartozékoknak a kompaktabb lehetőségeit figyelik.

A fényképek kiválasztásánál egy 3 négyzetméteres kis fürdőszoba kialakítása látható. m, amely lehetővé teszi, hogy kiválassza a legmegfelelőbb opciót, különösen az Ön esetében. Érdemes megjegyezni, hogy a bemutatott példák némelyike ​​személyesen is megvalósítható, a szakemberek bevonása és hatalmas költségek nélkül.

A kis szobák tervezésének alapjai

A kívánt eredmény maximalizálása érdekében a fürdőszobában szükséges az összes berendezés, bútor, dekoráció, elektromos berendezés és hasonlók szétszerelése.

Annak érdekében, hogy valamit hozzon létre, a karcolásoktól kezdve kell kezdeni, hiszen ismeretes, hogy egy meglévő változás sokkal hosszabb időt vesz igénybe, további költségek jelentkezhetnek, és az összes szenvedésed után az eredmény eltérhet a várttól.

Ugyanakkor figyelembe kell venni a felhasznált anyagok állapotát, amelyek ötvözik őket újakkal, mivel a belső téred tartóssága az állapotától függ.

Először is figyelmet kell fordítani a technológiai kommunikáció állapotára (szennyvíz és vízelosztás), ha cserére van szükség.

Mivel általában az elhelyezésük rejtett módszerrel történik, a padló és a falak esetében 100% -ban biztosnak kell lennie állapotukban.

Miután befejeztük a technológiai kommunikációt, a padlóburkolat állapotára figyelni kell, tekintettel arra, hogy ebben a teremben a padlóburkolatra megnövekedett követelmények érvényesülnek.

Annak érdekében, hogy megszüntesse az alatta élő szomszédokkal való esetleges konfliktusokat, a padlónak jó vízszigetelési tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

Miután befejezte a durva munkát a padlóval, megkezdheti az elektromos vezetékezést.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a 3 négyzetméteres fürdőszobát. A páratartalom sokkal nagyobb lesz, mint a nagy helyiségekben, így minden, a villamossággal kapcsolatos ebben a szobában 100% -os biztonságot kell biztosítani.

A befejező munkák befejezése után befejeződhet a tervezett karakterek.

A fürdõszobában a nedvesség ellenállóképességû anyagként ajánlott. A fürdőszobák legnépszerűbb anyagai:

 • Kerámia burkolólapok;
 • PVC panelek;
 • Porcelán kőagyag;
 • Mosaic.

Miután eldöntötte a befejeződött anyagok típusát, figyelembe kell vennie a stilisztikai komponenst, mivel 3 négyzetméteren. m, egy színpalettára és egy összetételre van szüksége, amely képessé teszi a növekvő tér vizuális illúzióját.

Számos lehetőség arra, hogy megteremtse a növekvő tér illúzióját

A vezető formatervező szakemberek szerint a térkiemelés lehető legjobb módja a tükörfelületek kialakítása.

Ez különösen igaz a 3 négyzetméteres fürdőszobára. m. A világos színek tükörfelületekkel való kombinációja az illusztrációt legalább 1,5-szer növeli, és ez az eredmény nem kicsi az ilyen helyiségben.

A tükör fürdőszobába történő beszerelésekor figyelembe kell venni, hogy működés közben a megnövekedett páratartalom negatívan befolyásolja a tükör amalgámot, fokozatosan megsemmisítve azt.

Ezért a tükör élettartamának növelése érdekében ajánlott törölni a tükör felületét.

Végül, a kibővített tér érzetének kiegyensúlyozásához segít a világítás megfelelő megszervezésében.

A tükörfelületeken tükröződik, a fényt megtörik, puha, csillogó, mindenfelől ragyogó szobát tölt fel, ami meleg és kényelmes légkört teremt.

ABC javítás

Építsen házat függetlenül az alapítványtól a tetőig

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. A legjobb fotók a projektek, hogy szereted

Fürdőszoba tervezés 3 nm. Természetes tisztaság

A fürdőszoba főbb tulajdonságai az egyszerűség, mindenki számára hozzáférhetőek. Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. csak természetes anyagokból áll, vagy inkább kiváló minőségű utánzásból áll. A falak és a padló egy részét fából faragták, ami nagyon pontosan átadja a fa vágásának legkisebb átmeneteit - sok barna árnyalat. A többi falhoz könnyű márványozott csempe került megválasztásra.

A bútorok és a tárgyak minden formája nagyon egyszerű, mert nem szabad elvonniuk az embert a szépség szemléltetésétől. A zuhanytálca üvegburkolatának köszönhetően a fürdőszoba-to-toalett design stílusában skandináv stílusban állítható.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter WC-vel. Elegáns és szigorú

A 3 négyzetméteres fürdőszobában ez a belsőépítészet nehéz elhízni a kis területen, hiszen mindenre szüksége van az embernek higiéniai eljárások elvégzésére: egy tágas zuhanytálca kézi zuhanyzóval, WC-vel, mosdókagylóval és még egy teljes magasságú szekrénnyel. By the way, a mosogató nagyon szokatlannak tűnik - az asztalon álló pot alakjában, ami egyszerre meglepő és lenyűgöző. A több rekeszes fűtött törölközőtartó nagyszámú háztartás vagy vendég lehetőségéről beszél.

Design projekt fürdőszoba 3 méter. fénykép

A színséma két színből áll - fehér és barna, és az első domináns. Készek és a padló, és az összes fal. A tervezők barna színnel csak a zuhanyzónát, valamint a szekrény és az asztallap homlokzatát hangsúlyozták.

Fürdőszoba 3 m2 mosógéppel és vízmelegítővel. Florisztikai városformátum

Készítsen egy kiváló minőségű fürdőszobai tervet 3 négyzetméterre. nagyon nehéz a mosógép, mivel egy kis terület lefaragja a dekorátor néhány képességeit. Ebben az esetben a tervezők minden lehetőséget felhasználtak arra, hogy vizuálisan enyhítsék a helyiséget a talapzat és a WC alapzatának felfüggesztett szerkezetében. Még a fülke a falon is tökéletesen használt volt, egy mosógépet és egy kazánt helyezett be felülről.

Fotó egy mosogatós fürdőszobával

Komplikálja a teljes design a fürdőszobában volt köszönhetően befejező anyagok. A klasszikus, meleg, tejszerű és összetett, fehérített, olajbogyó színt használták, amely a fal mentén két szalag formájában fut. A fürdőkád virágcsíkjaival és dekoratív csempeivel tökéletesen élénkíti az egész szobát.

Modern fürdőszoba 3 négyzet. m. A megszorítás az egyszerűség szerelmeseinek

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. a WC-vel, a modern emberek, akik nem találnak időt pihenni a vízzel kapcsolatos eljárások értékelni fogják a menetrend. Minden tökéletes és szigorú. Klasszikus zuhanytálca üvegkerettel, lógó WC, mosdó, kerek tükör, fűtött törölközőtartó. Elmondható, hogy az általános stílus kissé olyan, mint egy hotel, ahol az üzleti vezetők maradnak, de kétségtelen, hogy egy ilyen kis és aszketikus fürdőszoba időt takarít meg a tulajdonosának.

Fotók a fürdőszoba WC-vel. fénykép

Az alapanyagok színsémáját egyszerűen - fehér és wenge - választották ki. Annak érdekében, hogy a szobát a dinamikának adják, a tervezők egy hullám formájú textíliát választottak.

Stílus - a formában. Belsőépítészet fürdőszoba 3 négyzet. méter

Már az első pillantásra ez a belső tér meglepődik a felhasznált tárgyak formájával. A mosogató úgy néz ki, mint egy nagy padló. Kézi zuhanyzó és futurisztikus. A falra szerelt WC is nagyon funkcionális és hasznos, mert mellette higiénikus zuhanó van.

Az egyszerű és ilyen elegáns szürke szín a padlón itt hígítva a "fa alatt" anyaggal. A fényerőt az egyik falon használt, gazdag fekete csempe hozza létre. Fényes felülete lehetőséget teremt természetes fénypontok létrehozására. Végül egy fekete-fehér mozaik egy kis eklektikusságot hoz, és élénkíti a teljes fürdőszoba kialakítását.

A belső tér rózsaszín fürdőszobával rendelkezik a romantikus természet számára. fénykép

Talán ez a fürdőszoba design 3 négyzetméter. WC nélkül, mint bármelyik hölgy. A tea színe kerámia burkolólapon emelkedett, a palack elülső része és az itt használt szekrény egy része a románcról szól, melynek minden ember életében kell lennie. A műszaki felszerelés, a vízvezeték és a fürdőszobai bútorok szabványosak: téglalap alakú fürdőkádas üvegházzal, a mosogató alá süllyesztett szegélyléc, közepes méretű téglalap alakú tükör, nagyméretű fürdő kiegészítők tárolására szolgáló szekrény. Gyönyörű virágos nyomatokat használnak itt nagyon ritkán és finoman, hogy a belső tér ne legyen túl motley és ízléstelen.

Fürdőszoba 3 nm WC nélkül. fénykép

Modern design 3 méteres fürdőszoba zuhanyzóval és WC-vel. Fehér - nem jelenti azt, hogy unalmas

A fürdő fehér ragyogása sztrájkolhat a szívében. Ez a design egy kisméretű fürdő 3 nm-es. legalább egy objektumból és egy színes - fehérből áll. A statikus trópusi öntözéssel ellátott zuhanytálcák tisztító és álmodozó helyekké válhatnak. A WC-vel történő felfüggesztés nagyon egyszerű és stílusos.

A tervezők sok helyet különítettek el a mosdószekrényhez - egy egész falhoz. A nagy teljes tükör tükrözi a szín tisztaságát és tömörségét. A szerencsétlen csokor a tabletta sarkában enyhén hígítja ezt a tisztaságot. A emeletes mennyezetnek köszönhetően sikerült egyesíteni a világítást.

Modern fürdőszoba tégla burkolattal. A szépség a tégla textúra

Az itt használt kerámia cserép téglaformája nagyon elegánsnak tűnik. A tervezők klasszikus, fehér matt cserépet választottak, és a zuhanytálcában a gazdag kék mintákkal hígították. Ez a technika hozzájárul az ébredéshez, mintha láthatatlan pontokat aktiválna az emberi agyban.

A palettával ellentétes zónában van egy lógó WC és egy mosogató. Meglepő módon a tervezők teljesen elhagyták a szekrényt vagy legalábbis a munkalapokat, amelyeknek köszönhetően a tér szilárd és szabad volt, és a 3 nm-es fürdőszoba. miközben nem veszítette el a funkcionalitását. A falakon lévő kis polcok csak a leginkább szükségesek.

Európai stílust a legjobb teljesítményben. Fürdőszoba 3 nm. fénykép

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. a WC-vel testesíti meg az európai fogyasztó alapvető kívánságait. Minden a lehető legegyszerűbb, a felhasznált formák tömörek, nincsenek rajta. A fülke a falban tökéletes volt ahhoz, hogy ott helyezze el a zuhanytálcát. A modern trópusi öntözés emlékeztet a forró üdülőhelyekre, és az üveg kerítés nem zavarja a fény behatolását.

A fürdőszoba másik részét WC-vel és egy mosdóval ellátott szekrény foglalja el. A WC kialakítása - egy modern felfüggesztés. A szekrény szilárd, padló, polcok, amelyek közül az egyik nyitva van. A tükör nagy, a fal teljes szélessége. A klasszikus fehér és kék színséma a biztonságos használat a fürdőszobában.

A 3 nm-es fürdőszoba mosogatógép kialakítása. Eklektikus modern formában

A fürdőszobai tervezők fő hangsúlyt fektetnek a falakra. Az eklektikus színek emlékeztetnek különböző nemzetek díszítő díszítésére, és ez az ő különleges bája. Ezt a cserépet a fürdő teljes falán használták.

Fotó fürdőszoba mosógéppel és WC-vel

Sajnos, ez a fürdőszoba design 3 négyzetméter. egy mosógép nem tudott elkülönített mosdót elhelyezni, ezért szükség esetén a fürdőszobai felszerelést kell használni a fürdőben. A mosógép fölé helyezett polcokat lógtak. A homlokzat színsémája pontosan megismétli a csempe árnyalatait a falon. A világos-dió háttér itt teremtette a fény porlasztását, mint eső után, de a tervezők úgy döntöttek, hogy tejfehér csempével hígítják.

Luxus design megoldás kis fürdőszobához. fénykép

Még a kis fürdő kialakítása is 3 m². meg kell viselnie a biztonsági üzenetet. Itt a luxus a fő belső motívum kialakításává vált. A fürdő egyszerű, tömör formáit, a szekrényt, a szekrényt és a WC-tálat a homlokzatok bonyolítják. A fiókban és a szekrényben lévő fiókajtók a klasszikus angol stílusban készülnek, és ezt megkönnyítette a panelek és a marókeret bevonása. Még az ajtó is ugyanabban a stílusban készül.

Arany mozaik egy másik technika, amely lehetővé teszi, hogy egy luxus belső tér. Itt használják a falakon, a felső részen, és a fal alján is egy határt rajzol. A spotlámpák fénye egyre hangsúlyosabbá válik, és számos modulációval gazdagabb.

Keleti vagy etnikai? A fürdőszoba belseje, amit szeret

E szerint a képen fürdőszoba 3 nm. Nehéz meghatározni, hogy pontosan milyen hangulatot terveztek a belső tér létrehozásakor. A falra és a padlólapra nyomtatható a keleti és afrikai, vagy akár arab kultúrával azonosítható. A hatás fokozása érdekében a díszítő burkolólapokat egy panel vagy szőnyeg formájára helyezzük, vagyis egy semleges csemegekukorica csokoládéval vannak keretezve.

A fürdő két hosszú falával az éjjeliszekrény a mosdóval és a fürdővel volt elfoglalva. A WC a szoba legtávolabbi részén található. Kiemeltük a tervezõket és a világítást. Itt van kombinálva. A fő világítás - reflektorok a mennyezeten. További mozgatható lámpák vannak felszerelve a fal mentén egy mosdóval és egy nagy tükörrel. A tervezésüknek köszönhetően önállóan telepítheti és szabályozhatja a világosság fényességi fokát egy bizonyos területen.

Homokdűnék és vízelem. Fürdőszoba kép

Ez a fürdőszoba kialakítása 3 nm. mint a homok, a sivatag és a forró nap szerelmesei. Homokszínek itt mindenben - a befejező anyagokban, a ház homlokzatán és még a mosógép esetében is khaki színű fémből készülnek. Egy kis szobában sikerült mindent elhelyezni, amire szükségünk volt - fürdő, mosdó és mosógép talapzat. A mosógép felett kényelmesen nyitott polcok találhatók.

A térfogat csempe a fürdőszobában 3 négyzetméter. fénykép

Az összes vízvezeték stílusa - a lehető legegyszerűbb, nem csillogó. A beltéri dinamikát kerámia burkolólapok határozzák meg, hullámformában. Fényes felületük tükrözi a fény visszaverődését, és segít a kényelem és a melegség kellemes légkörének kialakításában.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter zuhanyzóval és mosógéppel. A funkcionalitás csúcsminőségű

A 3 méteres fürdőszoba befogadhatja a teljes körű vízvezeték-szerelvényt és a higiéniai eljárások elvégzéséhez szükséges bútorokat. Itt a tervezők nemcsak zuhanytálcát, mosogatóval és WC-vel ellátott szekrényt, hanem mosógépet, valamint fali szekrényt is beültethettek. Az összes elem kényelmes elhelyezkedése nem csökkentette a vizuális területet.

A helyes döntés a könnyű árnyalatú kerámia burkolólapok - homokos, könnyű dió. Úgy tűnik, hogy a fal alján lévő átlós elrendezés szétnyomja a helyet. A falak felső részére egy mozaikot választottak. Kombinált világítás - fényszórók a mennyezeten és hosszúkás LED lámpa a tükör felett.

Belsőépítészet fürdőszoba 3 négyzet. m. Nosztalgia a mediterrán országok számára

A patchwork csempézett mintázat nagyon népszerű Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban és még Franciaország déli részén is, és a tervezők úgy döntöttek, hogy megismétlik itt, a padlón és az egyik falon. A fennmaradó falak díszítetlen, csillogó, világos barack színű csempe. Ez a fürdőszobai belsőépítészet 3 négyzetméter. nem telített tételekkel. Első pillantásra csak egy mosdóval és egy nagy zuhanytálcával rendelkező talapzat látható, amely méretének nevezhető fürdőszobának.

A tál alakjában lévő mosdó eco-stílusban rejlik. Így a tervezők hangsúlyozni szeretnék a maximális természetesség, a természet iránti vágyat. A nagy kézi trópusi öntözés nagyon kényelmes, és egzotikusnak tűnik.

Record Navigáció

Megjegyzés hozzáadása Válasz visszavonása

Ez az oldal Akismetet használ a spam elleni küzdelemben. Tudja meg, hogyan dolgozik a megjegyzéseket tartalmazó adatok.

A fürdőszoba kialakítása 3 x 3 négyzetméter. m.

Életének nagy részét olyan lakásban élték meg, ahol a fürdőszoba alig több mint három négyzetméter volt, és egy olyan helyiséget kapott, amelynek használata akár kilenc métert is elérhet, egy ilyen óriási (a maga szemszögéből) szoba tulajdonosa nem érti, hogy mi lehet itt elhelyezni.

helytakarékos zuhanyzóval

felülről kilátás a fürdőszoba 3 és 3 négyzetméter. m.

kompakt kialakítása vízvezeték

Ebben az időszakban, amikor a fürdőszoba miniatűr volt, az ötleteket csak a levegőben viselték, teljesen világos volt, hogy mit lehetne tenni, ha nagyobb lenne. Csak akkor, amikor ez a régóta várt pillanat eljött, minden elképzelés valahogy elvesztette világos körvonalait, a korábban bemutatott képek nem egészen egyetlen egészhez, és nem világos, hogy mit kell tenni a szabad területekkel, ahogyan elesett.

Helyiség ötletekhez

Most már csak egy dolog világos - itt sok dolgot engedhetsz meg magadnak azzal a ténnyel, hogy a három négyzet ugyanazon a területe soha nem is álmodott. A legfontosabb dolog, amit az új teremben kaptál, az a lehetőség, hogy ne szűkítse a szaniterberendezést korlátozott helyre, hanem szabadon tegye azt, biztosítva a szükséges távolságot az egyes eszközök és a szükséges járatok között.

Most lehetséges, hogy az összes funkcionális zónát szétosztják a céljuknak megfelelően, és ne telepítsék, ha erre a célra egy sarok jelent meg. Széllel van elválasztani a WC-területet és a mosdóterületet, a fürdőszobát zuhannyal kombinálni, vagy fordítva, hogy elterjesszék őket a szoba különböző sarkaiban, különösen mivel a négyzet szobás számos lehetőséget kínál a telepítés helyének megválasztására.

Eltökéltünk az elrendezéssel

van egy hely a mosógép számára

átdolgozás a zuhanyozáshoz

Először is el kell dönteni, hogy a mosogatógépbe befutó közüzemi terület belép a fürdőszobába, vagy van-e még egy hely erre a célra? Ha nincs külön helyiség, akkor gondoskodnia kell egy beépített szekrény beépítéséről, amely befogad egy pár vödröt, egy medencét az áztatáshoz és a vegyszerekhez.

a helyét vízvezeték a szobában 3 és 3 négyzetméter. m.

felszerelt 3 négyzetméter

Rendkívül tisztességes padlófelülettel rendelkezik, lehetővé téve a kétágyas fürdőszoba felszerelését, és könnyebb használni a lépéseket, amelyeken kényelmesen bejutni a fürdőbe. Most már nem a falon, hanem bármilyen kényelmes helyen, még középen is gondoskodhat. Ha ez egy tehetséges tervező munkája, akkor továbbra is a létrehozott belső tér központi eleme lesz.

Bútor kiválasztása

világos és elegáns belső tér

Találtunk egy helyet egy fürdőszobához, egy WC-hez, egy zuhanyozóhoz (egyébként érdemes felidézni, hogy vannak gőzkamrákkal ellátott zuhanyzókabinok), ez volt a sor, hogy a bútorokra gondoljon. Végtére is, ez nem csak egy hely, ahol mosni, hanem egy igazi fürdőszobát, amelyben egy egész falat építhet be a beépített bútorok között, köztük egy hatalmas tükörrel ellátott öltözőasztalt, hogy szabadon elhelyezhessen egy mosogatóval járó kört. Most nincs szükség arra, hogy hol legyen a törölköző, hol van egy hely, még egy sem, de több.

Mivel a fürdés után le kell pihenni, szükség van erre a célra. A változatok a fennmaradó szabad helytől függnek - a minimális az ottomán, a maximális egy kis kanapé. Az ilyen tárgyak kárpitozása hidrogén-hidroxidból készüljön, akkor nem kell aggódnia.

Gondolkodva a kis dolgokról

A teljes kényelem érdekében gondoskodnia kell az ablakról, gyönyörű formatervezéssel, és ha nem áll rendelkezésre (ami valószínűtlen), akkor gyönyörű függönyökkel díszítse. A belső tér díszítéséhez akváriumot, virágos virágtartókat lehet elhelyezni, és azok számára, akik a tűzre szeretnek nézni, kandallót készíthet, ha nem természetes, majd tűz utánzatával.

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzetméter

A legfontosabb dolog azt hinni, hogy minden elegánsan, szépen, hatékonyan és kényelmesen megjelenik! Próbáljuk meg igazolni és vizuálisan megmutatni a fotós példákat.

Szabályok tervezése és kialakítása egy kis fürdőszoba 3 négyzetméter

A kis terület fő szabálya az ergonómia. A fürdőszoba tervezése és kialakítása 3 nm-en. Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk azokat a lényeges pontokat, amelyek a higiéniai szükségleteket kielégítik.

A fürdőszobának mely változata áll rendelkezésre: külön vagy kombinálva.

Feltételezzük, hogy a mosógépet a helyiségbe helyezzük vagy sem.

Melyik módszer előnyös a vízkezeléshez: zuhanyzó vagy kád.

Használt hely extrém szükségletekre vagy sem (mint hely a dolgok tárolására).

Hányan használják a fürdőszobát.

Miután tisztázta a helyzetet a fürdőszobával, folytathatja a tervezés és a tervezési projekt kiválasztását.

Egy kis helyiségben kezdd el a legszükségesebb ömlesztett elemek elhelyezésével. A fürdőszobában ez: a tényleges fürdő, WC, mosogató, mosógép, szárító.

A higiénikus helyiség szükséges készletének kompakt elhelyezése:

A kádat kisebbre választják, vagy egy kompakt zuhanyzót szerelnek be. Lehetőség van egy raklap és vízálló függöny felszerelésére is, azonban ez ma nem nevezhető mai napnak.

Mosógép a mosogató alá van szerelve. Az iparág elsajátította a kombinált tervezés termelését, amikor a mosogató lesz a mosógép folytatása / kezdete. Ha lehetséges a mosógépet egy másik helyiségbe helyezni (pl. A konyhába), jobb ezt tenni, és helyet hagy a tervező "manőverei" számára.

Felfüggesztett szerkezetek a WC mögött vannak felszerelve. Az összes zónában, kivéve a fürdőszobát, a legteljesebb mértékben a mennyezetet használják.

A WC-t kompakt, de elegendő a kényelmes érzéshez.

Ha a fürdőszoba külön, és az apartman bérlők száma kicsi, akkor lehet gondolni, hogy összekapcsolják a WC-vel és a fürdőszobával. Ezután a tervezés és a tervezés lehetősége jelentősen megnő.

A távközlési csomópontok a lehető legkisebbek, a fűtőkazánok és a mérőeszközök levágására szolgáló szelepekhez való hozzáférés elfelejtése nélkül

A fürdőszobaajtónál kívánatos, hogy a nyílást beigazítsuk. Nem lopni annyira kevés helyet.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a formatervezési változtatásokat a WC-kalauza végéig az illetékes hatóságok koordinálják és végrehajtják.

A fürdőszoba 3 négyzetméteres fürdőszoba. A minimalizmus és a harmónia. Úgy gondolják, hogy a relaxáció segíti az etnikumot, a nyugalmat - egy klasszikus stílust, az érzelmi helyreállítást - modern. A fő stílusok a szoba szerint a tervező ötlete klasszikus, minimalizmus, hi-tech, loft.

Az általános érzékelést az űrlapok, a színek és a megvilágítás, valamint a jól megválasztott dekoráció befolyásolják. A befejező anyagokat egy kiválasztott tervezési projekthez választják ki.

A fürdőszobában figyelembe kell venni a terem vizuális megnövelésének módszereit: élénk színek, meleg pasztell árnyalatok, csempeburkolatok, bútorok és mennyezetek fényes felülete, díszítés és dekoráció kis méretű mintázata, nagy képek elutasítása, nagy falak tükrében, tükörbetétek a szekrények ajtaján a lehetőségek széles skálája, a beépített fények, a bejárati ajtó és a matt üvegbetét.

A képen: lógó WC és házi zuhanyzó

Fürdőszoba kialakítása 3-4 m² (75 fotó) - kombinálni vagy sem?

A 3-4 négyzetméteres fürdőszoba a 80-90 években épült városi lakásokra jellemző. XX század. Abban az időben a fürdőszobában nem volt sok hely, és csak a fürdőszoba és a mosdó volt itt. De most, a modern tulajdonosok ilyen lakások, javítások a fürdőszobában, hajlamosak helyet fürdőszoba, zuhanyzó, mosógép, mosdó, bidé, stb ezen a területen. Is, gyakran, hogy növelje a terület lakástulajdonosok kombinálják a fürdőszoba és WC. Érdemes, és hogyan lehet leginkább projektet készíteni egy 4 négyzetméteres és 3 négyzetméteres fürdőszobába, amelyet ebben a cikkben megvizsgálunk.

Kezdéshez érdemes néhány kérdést megválaszolni:

 • Egyesítése vagy sem;
 • Fürdőkád vagy zuhanyzó;
 • A szoba általános stílusa.

Kombináljuk vagy sem?

Nem egyértelmű a kérdés, hogy a fürdőszobát és a WC-t összekapcsolják-e vagy sem. Mindez az Ön preferenciáitól függ. Vannak, akik azt hiszik, hogy ha eltávolítja a falat a fürdőszoba és a WC között, akkor a további 20 cm-es szabadság sok lehetőséget kínál további tételek és kiegészítők elhelyezésére, és a fürdőszobai belső tér tágasabbá és érdekesebbé válik. Mások nem tartják helyénvalónak és lehetetlen kombinálni a két szobát különböző célokra. Mint mindig, mindkettőnek igaza van.

Ha még mindig úgy dönt, hogy összekapcsolja a fürdőszobát és a WC-t, akkor gondolja át minden részletet. Előfordulhat, hogy a WC-t közelebb kell helyezni az egyik oldalfalhoz vagy az mosdóhoz, hogy több helyet szabadítson fel. Akkor még több helyre lesz szüksége további berendezésekhez: mosógéphez, bidéhez stb.

Ha úgy döntesz, hogy mindent elhagy, akár falak lebontása stb., Akkor simán léphet a következő kérdésre egy zuhanyzóval vagy egy fürdővel kapcsolatban.

Zuhany vagy kád

Mint mindannyian tudjuk, a zuhanycsarnok sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a fürdőszoba. Ezért, ha nem ébreszti fel a fürdőszobát és a WC-t, jobb, ha megállítja a választását a zuhanyzóban. Általában egy kis helyet vesz igénybe és jól illeszkedik a fürdő egyik sarkába. Ha szeretsz lefeküdni és áztatni a fürdőszobában, akkor jobb, ha a fürdőszoba és a WC összekapcsolására gondolsz. Így elhagyhatja a fürdőszobát, és további szükséges dolgokat helyezhet el a fal helyett a szabad térbe.

A szoba stílusa

A stílusválasztás csak az Ön preferenciáitól függ. Ez lehet tengeri, diszkrét klasszikus vagy modern. A legfontosabb itt az, hogy ne zavarja a teret. Ehhez a lehető legkevesebb bútorokat és könnyebb és élénk színeket kell biztosítani a szobában.

Tipp Felhívjuk figyelmét, hogy a törülközők és különböző piperecikkek tárolására szolgáló szekrények a legjobbak a falba. Így megmenteni a fürdőszobát!

Fürdőszoba kialakítása 3 négyzet. m. - 42 fotó ötlet

Még egy kis helyiséggel rendelkező szoba is egyedülálló és eredeti belsőséget érdemel. De egy 3 négyzetméteres fürdőszoba kialakítása sok erőfeszítést igényel a szükséges funkcionalitás és az esztétika kombinálásához. Nem rossz, hogy navigáljon a különböző stilisztikai megoldások, anyagok, dekoráció és vízvezeték között. Válassza ki a legkedveltebb és legfontosabbakat. Ötleteket találhat a képen, és megtanuljon elegendő számú technikát, hogy felhívja a figyelmet a célra, és ne vegye észre a fő hátrány - a méret.

Tökéletes szín

Egyszínű megoldás, és egy világos, logikus tanács minden kis fürdőszoba és WC számára. De nem minden annyira szomorú: akár egy monokróm belső is képes meglepni, ha használja:

 • panelek;
 • frízek, háromdimenziós rajz;
 • szokatlan csempeforma - méhsejt;
 • festmény és csempe kombinációja;
 • kontraszt habarcs;
 • méret játék: ugyanazon monokromatikus csempe különböző négyzetei;
 • egy kis fából készült, világos sárga díszítés pozitív lesz.

Színes menekülés a rutinból és monotónia a fürdőszobában lehetséges. Közös kétszínű megoldások:

 • sárga + narancs: pozitív, jó hangulat;
 • fehér + kék: természetes, kifejező, romantikus;
 • fehér + világos zöld: friss, divatos;
 • szürke + citrom: a dobozon kívül;
 • Pearl + Pénzverde: az elmúlt év egyik színes trendje.

Nem kevésbé népszerű árnyalatú bézs, harmonikus kombinációik. Cappuccino, vanília, karamell, csokoládé, arany - az előnyben részesített kombinációk nem teszik lehetővé, hogy unalmasnak tűnjön.

Stílus: van választás

A nem elegendő méret korlátozza a 3 négyzetméteres fürdőszoba tervezését, nem minden stílus teljesen megvalósítható, minden jellemzője, kifejezõ dísze, a szükséges elegancia a belső térhez, például art deco.

Érdekes, felismerhető fotó:

 • High tech Krómozott elemek, fényes felületek, szürke árnyalatok, innovatív eszközök.
 • Skandináv. Fehér falak, megfelelő és indokolt fa utánzása.
 • Öko stílus. Stilizálás természetes kő alatt, réz fém elemeként, fehér természetes kerámiák és növényi fényes ékezetek.
 • Ethno. Nem valószínű, hogy helyet ad, de kényelmesen garantált. A patchwork stílusban díszített burkolólapokat a dekoráció és a kiegészítők fából készült, juta részletekkel egészítik ki.

A hangsúly fala

Még egy kis fürdőszobában is megfelelő a recepció, különösen, ha az egész szoba fehér vagy közelről készül. Különböző helyeken lehet elhelyezni, attól függően, hogy milyen zónát szeretne kiemelni.

Sok esetben nem szükséges az egészet elvégezni, mint alapfelszereltség, hanem egy falszakasz is lehet:

 • a fürdőszoba közelében;
 • a tükör közelében;
 • zuhanyzóval.

Engedélyezheti drága, eredeti csempék használatát a fürdő környékén - egy kis mólón a tükörben és mosogatóban. Az oldalsó felület kis részéhez a fotónyomtatásra alkalmas porcelán kőzet alkalmas - különösen, ha a kép perspektívával, panorámával, a megjelenés más megtévesztésével illusztrálja.

Egy másik tervezési technika egy speciális skála - a tükör a falon. Csak a felső felét foglalhatja el. Például az ajtóval szemben lévő fal csempével készül 1 m-re a padlótól és a mennyezetig - teljes méretű tükör a felület maximális szélességéhez. Ez a technika vizuálisan növeli a helyet, csak a lámpák kimeneteit kell biztosítani.

Nedves zóna

Jó, sikeres használat, tervezés, a saját preferenciáitól a fürdő legfontosabb tárgyát kell választania. A modern, néha nagyon innovatív ötletek zavaróak lehetnek, de ha időt szeretne lefeküdni, akkor több értelme van a klasszikus változatban:

 • Bath. Normál mérete valószínűleg legfeljebb 1,5 m hosszú. De vannak elegánsabb modellek - magas, ovális, csepp formájában. A színmodellek a hófehér helyiségben szükségessé válhatnak.
 • Üléses módosítások statikus üveg válaszfalakkal - kompromisszumos megoldás, amely helyet takarít meg, például mosógéphez, WC-hez.
 • Zuhany - lehetővé teszi, hogy felszabadítsa a helyet, de illik, mert a megjelenés nem minden stílus.
 • Beépített zuhanyzó mögött áttetsző válaszfalak mögött - az aktív emberek számára, akik a maximális szabadságot értékelik. A vízvezeték-ipar legújabb fejleményei lehetővé teszik, hogy egy zuhanyzóállomást kapjanak, amely egy külön kabin funkcionalitását helyettesíti.

Miután megtagadta a központi egység szabványos típusát a beépített zuhanyozás kedvéért, teljesen precízen adja hozzá a helyet és a mosógép elhelyezésének problémáját, a mosodai kosarat komoly következmények nélkül oldják meg. A vécécsészék fejlett verziói annyira ergonomikusak, hogy könnyen beilleszthetők a miniatűr helyiségbe. Mesterművek a higiénia továbbá megfelelő dekoráció a belső tér a fürdőszoba, támogatja a döntéseket a modern stílusokat.

Falak, mennyezet: színes megoldás

A kerámia nem az egyetlen módja annak, hogy befejezze az oldalsó hátteret. A festés lehetővé teszi, hogy egy sima, lapos felületet kapjunk, ami határozottan lehetővé teszi, hogy a szoba vizuálisan növekedjen a térfogatban. Egy monokróm felületen érdemi töltése különösen látványos, kifejezőbb: egy mosdó, lámpák, szokatlanok és nagyon alkalmasak a fűtött törülközőtartók díszítő funkciójának hordozására.

Valójában. A színezés praktikus, alacsony költségű, de csak akkor, ha az előkészített felület közel van az ideális - igazított, vakolt.

A vízálló festékek számos minőségi tulajdonsággal rendelkeznek: penészgomba, gomba, páraálló, tökéletesen ellenáll a tisztítószerek aktív használatának. És a szépség a falak a fürdőszoba egy ilyen egyszerű anyagot ad:

 • a színezés korlátlan lehetőségei;
 • a matt, fényes, szatén eredetű készítmények;
 • strukturálisan - hatékonyan.

A kis kombinált fürdőszobai tervezők egyszerű, sima mennyezeteket kínálnak, amelyek szintén festhetők. Opció: a mennyezeti dekoráció kombinálása a falfestéshez hasonló festékkel, kombinálva más befejező technikákkal (panelek, téglák utánzata).

Cserép: válasszon és ne sajnálja

Az ilyen technikai kérdések, mint a kiválasztás, elrendezés elrontani minden erőfeszítést választani a színét és stílusát a fürdőszoba. A veszélyek fennállása és az ésszerű óvintézkedések nem akadályozzák meg:

 • Különböző gyűjteményekből. Nem könnyű választani társait: a formátum, az áhított négyzetek vastagsága minden gyártónál eltérő.
 • Egy népszerű trükk - egy kis, fehér csillogó csempe, melynek látványos, sötét színű habarcsja hihetetlen képességet igényel, amikor lefektet.
 • Ha csak színváltozatokkal elégednek meg, akkor a teret növelő fő terhelés valami másra esik - alternatív módszerek az expresszív geometriai ábrák bemutatására, ami tükrözi az anyagok képességeit.

Ha a mennyezetet vizuálisan szeretné felemelni - változtassa meg a csempe helyét. Ez lehet "sertés" formájában, vagy szélesebb téglalap. Függőlegesen felemelve vizuálisan felemeli a mennyezetet. Egy másik megoldás az átlós felszerelés, és a szűk négyszögletes kerámiák lehetővé teszik, hogy a parkettát karsztfával szimulálja, nem csak a padlón, hanem a falon is.

A téglalap alakú lapok elhelyezése a legújabb trend. Ez lehet egy bizonyos szegmens élénk színű: azúr, akvamarin, fehér alapon. Vannak olyan gyűjtemények, amelyek hűségesebbek a fogyasztó számára: nagy (20 * 60 cm), de jellemző kicsi téglák utánzata, ami egyszerre 4 vagy 6.

A mozaik utánzás nemcsak pénzt takarít meg, mert a színek gondos kiválasztásával az eredmény lenyűgöző lesz. 40-50 mátrix típusú mozaik négyzetek egy szilárd lapra helyezhetők. Az anyagok keveréke divatosnak tekinthető, de különösen a költségvetés és a drága tervezőgyűjtemények kombinációjával nehéz a méretek kombinálását. A rossz, sok metszés ellopja az értékes négyzetet. Ezért a méreteket és arányokat alaposan ellenőrizni kell, mivel nem mindegyik 10-es és egymásba épített többszöröse, amint az a táblázatból látható.