Legfontosabb > Dekoráció

Melyik csemperagasztó jobb: típus, összehasonlítás

Ma az építőanyagok piacán sok különböző típusú ragasztó keverék látható. Mindannyian különböznek tulajdonságaikban, terjedelmében, költségükben és minőségükben. És minden olyan személy, aki korábban nem találkozott befejező munkával, felteszi a kérdést, hogy melyik csemperagasztót választja.

Szerkezete szerint a ragasztókeverékek négy általános típust tartalmaznak, azzal a különbséggel, hogy különböznek egy vagy egy másik komponens arányában. Ezért fontos tudni, hogy milyen típusú csemperagasztó szükséges egy adott esetben. Itt minden a csempe típusától, a felület felszínétől, a hely mikroklímájától és számos tényezőtől függ.

Ragasztókeverékek típusai

Először is el kell döntenie, hogy milyen ragasztókeverékek vannak. Összességében az alábbiak szerint oszlik:

 1. Cementkeverékek.
 2. Epoxi ragasztó.
 3. Diszperziós alapú ragasztókeverékek.
 4. Csakúgy, mint a poliuretán készítmények.

Annak érdekében, hogy kiderüljön, melyik csemperagasztó a legjobb az Ön számára, részletesebben vegye figyelembe az egyes típusokat. Kezdjük, nézzük meg, hogyan kell kiválasztani a megfelelő ragasztót a cseréphez:

Cementösszetétel

Ez a keverék a legkedveltebb használatban, egyedülálló tulajdonságainak és sokoldalúságának köszönhetően. Ez lehetővé teszi, hogy ilyen kompozícióval gyakorlatilag bármilyen munkát végezzen a csempék burkolásán. Különösen a belsőépítészeti munkák.

Az előnyök közé tartozik:

 1. Viszonylag alacsony költség.
 2. A megoldás felkészítésének és alkalmazásának sebessége.
 3. Könnyű használat.
 4. A költségek miatt jelentősen csökkentheti a javítások teljes költségét.
 5. A rögzítés nagyobb megbízhatósága, ellentétben a paszta ragasztóval.
 6. Nagy mechanikai tulajdonságok.
 7. A választék széles választéka.
 8. Speciális módosító komponensek hozzáadásakor az épület homlokzatát ilyen ragasztóval lehet bevonni.

A gyártás során megállapítható, hogy az ilyen ragasztót a csempék készítéséhez Portland cement alapú, homokkal és további módosító komponensekkel kombinálva készítik el, amelyeket a keverék kívánt tulajdonságaitól függően használnak.

Ezt a kompozíciót kizárólag belsőépítészethez használják, egyidejűleg mind száraz, mind magas páratartalmú helyiségekben. Ezenkívül bármilyen felületen alkalmazható, a vakolt és a csupasz betontól az esztrichig vagy egy fából készült talpon.

Egyes esetekben az épületen kívül is használható, de csak alacsony csapadékmennyiséggel rendelkezik a régióban, mivel a megoldás idővel felgyűrődhet.

Epoxi tapadó készítmény

Egy másik forma oldószermentes kompozíciósá válik, a jellemzők között pedig kiválaszthatja a paszta konzisztenciát. Ez a lehetőség a legalkalmasabb, ha a sürgős kérdés az, hogy milyen típusú csemperagasztók a legjobbak a mennyezeten való elhelyezéseknél.

Epoxi csemperagasztó Epoxy Eco

Az alkalmazás jellemzői között meg lehet jegyezni, hogy ragasztóanyagként, rögzítő vagy kiegyenlítő anyagként lehet használni. Alkalmazható bármely felületre történő munkavégzés során, különösen:

 1. Kerámia, beton, fa, alumínium, acél csatlakozásához.
 2. Betonszerkezetek javítása esetén. Például a beton esztrich repedéseinek eltávolítása során.
 3. A csapágyelemek rögzítéséhez javításkor (oszlopok, szegélyek).
 4. A sarkok kikészítéséhez és a repedések kiküszöböléséhez.

Diszperziós ragasztó

Ez a faj, csakúgy, mint a múlté, pépes konzisztenciával rendelkezik, emellett nem tartalmaz oldószereket. Leginkább a csempe méretének és tömegének nagy méretű lefektetésére szolgál.

Szintén gyakran alkalmazzák a gipszkartonhoz vagy a forgácslap felületéhez való ragasztáskor. Bizonyos esetekben észrevehető, hogy nemcsak a burkolólapok felhelyezésére, hanem a szigetelőanyagok elhelyezésére is alkalmas.

Poliuretán ragasztó

Ez az utolsó típusú ragasztó. Ez az anyag egy összetevőből áll, amint azt a név - poliuretánból kitűnik. Nagy rugalmassággal rendelkezik, mert csempékhez és szigeteléshez is használható.

Elastocol poliuretán ragasztó tömítőanyag

Legtöbben alkalmaznak alkalmazást ragasztós kerámia és metlahskaya csempe. Gyakran használják ragasztóként is a padlóburkolatokhoz, amikor a régi alapokat és a fa felületeket nézik.

Meg kell jegyeznünk, hogy a leggyakrabban használt fő típus a cement, mivel a tulajdonságok nagy része elégséges a munkához.

Kötelező tulajdonságok és ragasztóanyag-fogyasztás

Ami a ragasztók ragasztását illeti, figyelembe kell venni az alapvető jellemzőket, amelyeknek meg kell felelniük, beleértve a következőket:

Először is csúszásgátló ragasztó. Mivel mindegyik kompozíció rendelkezik saját thixor tulajdonságokkal, akkor stabilitása más lesz.

Mindenesetre a bizonyos feltételek mellett használható ragasztónak jó tapadást és műanyag szerkezetet kell tartalmaznia. Így a ragasztó kiválasztásakor figyelembe kell venni a csúszás mértékét, nem haladhatja meg a fél millimétert. Megjegyezzük, hogy vannak javított keverékek, amelyekben ez a szint nem több, mint 0,1 milliméter.

Nyitott munka. Ez a tényező azt jelzi, hogy a ragasztókeverék mennyi ideig képes megőrizni a tulajdonságait, szárítás nélkül, levegőztetés nélkül. Ennek köszönhetően bármilyen akadály nélkül elhelyezhető a csempe. A standard idő 15-20 perc, a ragasztókeverékek gyors száradásához 5-10 perc.

Csempe-beállítási idő. Beszélünk arról, hogy milyen ragasztó szükséges a csempe számára, meg kell fontolnunk, hogy mennyi ideig tudjuk állítani helyzetét. A jó keveréknek teljes mértékben biztosítania kell a csempe szabad mozgását az illesztés befejezéséig, kizárva annak csúszását. Így az oldat elárulja a maximális tapadást, de ugyanakkor mechanikai igénybevétel mellett egy ideig elviselheti a pozíció beállítását.

Továbbá, amikor a ragasztó jobb ragasztót ragaszt, a habarcs használata fontos tényezővé válik. Ez az az idő, amikor a megoldás az összekeverés pillanatától kezdve működtethető. Figyelembe véve a szabványt, kiváló minőségű megoldásokkal, ez az idő 1-3 óra.

És az utolsó kérdés, hogy milyen típusú csempe ragasztó választani fogyasztásától függően. Különösen a különböző gyártók legtöbb márkája szinte ugyanazt a fogyasztást érinti. Közvetlenül a csempe méretétől függ. A szabványos cserépanyag mérete 20 * 20 cm, átlagosan 3-4 kg.

Alkalmazási jellemzők

Kérdezd meg, hogy milyen csempe ragasztót kell használni, és figyelembe kell venni annak alkalmazási területeit. Bizonyos esetekben nem szabványos típusú ragasztókeveréket kell használni.

Például, ha nagy méretű csempék gyártására van szükség, akkor ragasztót kell használni a megnövekedett rögzítési fokozattal. A Typhoon Master száma 11 vagy a Ceresite CM12 fog működni.

A másik tulajdonság a mozaik megfogalmazása, különféle öntapadó keverékre van szükség. Ez magában foglalja a márvány, kristálykövek és átlátszó anyagok lefektetését is.

A deformálódott felületen a csempeburkolatokon történő ragasztáskor a ragasztó keveredését fokozott rugalmassággal kell használni.

A fűtési elrendezéstől függően szükség lehet hőálló ragasztóra.

A különböző adhezív keverékek fő jellemzői és költségei az Orosz Föderációban

És az utolsó tényező, amelyet figyelembe kell venni ahhoz, hogy meghatározzuk, milyen ragasztóval ragasztani a kerámia burkolatokat, a különböző gyártók keveréke, az alapvető minőségi követelményeknek való megfelelés, és ami a legfontosabb - a költségek.

Csemperagasztó - a legjobban válasszon a tulajdonságok, a cél és a gyártó által

A csempe ragasztásának választása korunkban nem könnyű. A javaslatok sokféleségéből csak a szemek futnak, és a tanácsadók egymással együtt dicsérik terméküket, és vitatják a versenyképes márkák hiányosságait. Természetesen a professzionális építőkre bízhatja a választását, de hogyan kell kezelni, amikor a burkolás önállóan történik, és a bélés eredménye a ragasztó minőségétől függ.

Ezért meg fogjuk érteni, mi ragasztani kerámia burkolólapokat a konyhában, csempézve a fürdőszobában, és arról, hogy mit kell a járdát felépíteni. A megközelítésnek helyesnek kell lennie és megfelelnie kell a kritériumoknak: megbízható, olcsó és hatékony.

Csemperagasztó - melyiket jobb választani

Határozottan azt mondják, melyik csempe ragasztó jobb, lehetetlen. Ez sok tényezőnek köszönhető. De megfontolhatja mindegyiküket, és kiválasztja magának a legjobb lehetőséget - egészen valós.

A csemperagasztó többféle tulajdonság alapján osztályozható, ezek olyan funkciókat adnak, amelyek kulcsfontosságúak egy esetben, és nem játszanak szerepet a másikban. De a döntő jelentőségű a ragasztó helyes megválasztásához:

1. Cél vagy hatály

Ezek a tényezők meghatározzák a csempe működési módját.

Külső felület

A bélés az utcán tervezett csempe ragasztó a külső munkát. Végtére is, a ragasztási környezet használata már arra utal, hogy a működési feltételek agresszívabbak. Itt és a hőmérséklet-ingadozások széles skálája, éles cseppje, magas páratartalma, szél- és ultraibolya sugárzásnak való kitettség. Igen, és az épületen kívüli mechanikai sérülések gyakrabban fordulnak elő és súlyosabb következményekkel járnak. Ezért külső burkolatra speciális ragasztófajtákat kell használni, amelyek nagyobb tapadást biztosítanak a felülethez és ellenállnak ezeknek a tényezőknek.

Emellett a ragasztó alkalmazásának helye az épületen kívül hagyhatja a jelölést a választáson. Például a verandának a ragasztót vízzel szemben ellenállónak kell lennie, a szájhoz pedig növelni kell a rögzítést és hidrofób (víztaszító). Csemperagasztó, azaz. a burkolat, a piacon nem azért, mert általában egy cement-homok párnára illeszkedik, és a cementet a varratra öntik. De ha a padlóburkoló lapokat egy konkrét felületre kell helyezni, használhat bármilyen ragasztót külső munkákhoz, például a Unix 2000-et.

Külön különös figyelmet kell fordítani arra, hogy ragasztót kell elhelyezni olyan területeken, mint például erkély, loggia, zárt terasz. Még egy mázas szobában is alacsonyabb a hőmérséklet, mint a többi lakásban. Ezért fagy- és nedvességálló ragasztókat kell használni.

Belső kivitel

Ebben az esetben a csempe működési módja enyhébb, ami azt jelenti, hogy minden ragasztó megteszi. A kivétel a lakóházban olyan szoba, mint a fürdőszoba. A fürdőszobai csemperagasztót a nedvességre és a jelentős rugalmasságra való nagyobb ellenállás jellemzi. Ebben a varázslóban nemcsak a speciális ragasztók használatát javasoljuk, hanem azok szétválasztását is. Tehát, a padlóhoz ragasztó szükséges, melyet nagy rugalmasság jellemez, tájékoztatta egy lágyítószerrel. Azonban az ilyen ragasztókra fali burkolólapok "lebegnek". A jobb rögzítésre alkalmas kompozíciók alkalmasak falakra, azaz azok, amelyek ellenállnak a nagy teherbírásnak.

2. A csempe tulajdonságai

A csempe típusa

Az anyagról beszélünk, amelyről a csempe készül.

Például mozaikos vagy természetes könnyű kővel történő szembenézés esetén előnyben kell részesíteni a fehér cementalapú cementhabarcsokat. Ellenkező esetben nehéz lesz a felület jól ápolt megjelenést adni.

A kerámia gránit rögzítésére speciális ragasztó található. Használatát az ilyen típusú csempe jellemzi. Jellemzője a nagy sűrűség, az alacsony vízfelvétel, az alacsony tapadás. Mivel a porcelán kőzet nem ragadja meg a ragasztót, ugyanakkor jelentős súlya van, akkor különleges kompozíciókat kell használni a rögzítéshez. Ezek közé tartozik a Werker porcelán kőzet, a Hercules, a Litoflex K 80 vagy a csempézett Unis Plus ragasztó. Ebben az esetben a ragasztók általános követelménye, hogy meg kell erősíteni.

Csempe méretek

A szakemberek tudják, hogy a csempe megfelelő rögzítéséhez az alkalmazott megoldás vastagságának meg kell egyeznie a csempe vastagságával. Ennek megfelelően a csempe mérete fontos szerepet játszik a kiválasztásban. De a vastagságnál fontosabbak a geometriai méretek. Ennek oka, hogy minél nagyobb a csempe, annál nagyobb a súlya, ezért nagyobbnak kell lennie a kiválasztott ragasztó rögzítő képességének.

Így a 100x100-tól 300x300 mm-ig terjedő méretű csempe teljesen rögzíti az univerzális ragasztót. De nagyobb mintákhoz szükség van a megerősített csemperagasztóra. Természetesen ezek a követelmények a falakkal szemben fontosak. A padlólapok esetében ez a követelmény nem feltétlenül szükséges.

3. Az alap, amelyre a csempe ragasztásra kerül

Jellemzői szerint minden bázis kétféleképpen oszlik meg:

 • egyszerű alapok. A különbségük az, hogy ellenállnak a deformációnak. A beton, a téglafalak, a cementcementek egyszerű alapnak számítanak;
 • komplex alapon. A deformáció, rezgés, nem ellenálló a nagy terhelésnek. Ezek közé tartozik: a fa alapja, gipszkarton, fém, műanyag, üveg.

A megadott értékek mellett figyelembe veszik az alap hőmérsékleti tartományát, a burkolat terhelését és a páratartalmat is.

A fenti három paraméter határozza meg a tapadóoldat fajta típusát.

4. A csempe ragasztó összetétele

A kompozíció szempontjából a ragasztókeverékek nem térnek el egymástól jelentős eltérésekben, és csak három pozícióból állnak:

Cement alapú csempe ragasztó

A cserép-cement ragasztó száraz megoldásokhoz tartozik. Az ilyen készítmények fő összetevője a cement, amelynek részesedése 90% -ig terjedhet. A fennmaradó 10% homok és módosító adalékok, amely lehetővé teszi a kompozíció egyetemességének és alacsony költségének a beszélgetését.

Könnyen dolgozik cementragasztóval, 3: 1 arányban vízzel hígítva, és lehetővé teszi a csempe beton alapon való rögzítését. Ugyanakkor a cement alapú ragasztó használata növeli a rögzítési megbízhatóságot. Szintbeállító csemperagasztóhoz is használható. Alkalmas azonban a felület kisebb hibáinak kiegyenlítésére;

Diszperziós csemperagasztó

Ez egy pasztaszerű készítmény, amely ilyen előnyöket biztosít a munkában, mint a sütési idő, az állandó összetétel és a por hiánya. A ragasztó használatának időintervallumának legalább 40 percnek kell lennie, ami lehetővé teszi, hogy manőverek legyenek. Ez szerves kötőanyagokból, ásványi töltőanyagokból és speciális adalékanyagokból (víz-akril) áll.

A diszperziós csemperagasztó a kerámiák rögzítésére szolgál: mozaikok, klinker csempe, mázas csempe, majolika vagy természetes kő. Ideális összetett alapfelületekhez. Összetételének köszönhetően a régi cserépfelületen is garantálja a ragasztás megbízható ragasztását. Az alkalmazási terület kivétele az MDF vagy farostlemez lakkozott felülete. Ezenkívül csak belső munkákhoz használható.

Poliuretán csemperagasztó

Kezeli az egykomponensű megoldásokat, és nagy rugalmasságban különbözik. Tipikusan poliuretán csempe ragasztót alkalmaznak bonyolult felületek bélésére.

Epoxi csempe ragasztó

Epoxigyanta alapú. A kétkomponensű megoldásokra vonatkozik, amelyeket használat előtt kevertek. A ragasztó három alfajból áll:

 • folyós;
 • ultrahangos töltőanyaggal;
 • ásványi töltőanyaggal.

Függetlenül attól, hogy a ragasztó típusát elkészítették-e. Alkalmas bármilyen célra. A 100% -os vízálló ragasztó miatt ideális medencékhez, mosodákhoz, fürdőszobákhoz. A Ceresit CU 22 jól bevált.

Lehetőség van a padló, a falak, a mennyezetcsempe ragasztására?

A kisebb szabálytalanságok összehangolásához bármilyen ragasztókompozíció használható. Például, ha a fal görbülete 10 mm, a Mira 3100 unifix (vékony rétegű ragasztó) megfelelő, ha a különbség meghaladja a 10 mm-t. Ajánlott a Kreisel maxi-multi 107. Más kérdés, hogy mennyire költséghatékony az ilyen munkák ragasztással.

5. A csemperagasztó konzisztenciája

Ebből a pozícióból vannak:

Folyékony csemperagasztó

Ezek gyakran tartalmaznak pépes készítményeket, amelyeknek az az előnye, hogy a keverék készen áll a felhasználásra, és időt takarít meg a keveréshez. A hátrány a magas ár.

Különleges típusú folyékony ragasztó - folyékony köröm. Alkalmas kis alkatrészek ragasztására, valamint leesett vagy sérült lapkák ragasztására. A folyékony szögeket csak vízzel védett helyre lehet felszerelni.

Száraz csemperagasztó

Vízzel hígítjuk a gyártó által megadott arányban. Az ilyen típusú kompozíciók népszerűsége alacsony árat, a tapadás megbízhatóságát, a felszíni fekvés képességét jelentős görbület, könnyű szállítás, könnyű szétszerelés mellett jelentette.

6. Különleges tulajdonságok

Speciális munkák elvégzéséhez vagy korlátozott keretben az ilyen ragasztókat használják:

Gyorsan száradó csemperagasztó

A furnérozott felület normál működése a munka befejezése után 3-4 órával megkezdődik. Ugyanakkor az ilyen ragasztó fagyálló, és használható a magas páratartalmú helyiségekben. A csempék egyszerű felületeken való rögzítésére szolgál. Érdemes megjegyezni, hogy az ilyen ragasztót csak száraz keverékben lehet értékesíteni, különben élettartama nagyon alacsony. A Knauf SCHNELLKLEBER (Knauf Schnelkleber) és az IVSIL EXPRESS jól beválták magukat.

Hőálló csemperagasztó (hőálló)

Fűtési felületeken való használatra tervezve: kályhák, kandallók, fűtött padlók. Az alkalmazás előfeltétele a magas (akár 100 ° C) hőmérséklet ellenállása. Az olyan népszerű márkák mesterei között, mint a Ceresit CM 17, a FEROZIT-108, a Weber vetonit RF, az IVSIL EXPRESS.

Megjegyzés. Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem minden hőálló csempe ragasztó alkalmas a padlófűtésre, mivel a ragasztó különböző rugalmassági együtthatói és különböző típusú padlófűtés. A ragasztó kiválasztásakor forduljon tovább.

Fagyálló csempe ragasztó

A terméket száraz keverék formájában is értékesítik, ami lehetővé teszi, hogy hosszú ideig tárolják, amíg felhasználásra kerül. Lehetővé teszi a burkolólapok egyszerű alapozását. Meg kell jegyeznünk, hogy elég ragaszkodni kell a ragasztóhoz, mert 1,5-2 órán belül elveszíti plaszticitását. A Ceresit Bautechnik, a Knauf HP Start, a Kreisel MULTI 102 a fogyasztók körében népszerű.

Savlemez ragasztó

A tapadóoldatok specifikus alfaja ellenséges környezetben való használatra készült. Például, ha vannak külső vegyi irritáló szerek: egy tejüzemben, egy sörfőzdeben, egy laboratóriumban. Jellemzője, hogy képes nedves alapra helyezni a csempe, magas keményedés, szag és káros szennyeződések hiánya. A ragasztó tehát Boton TK 150, Clay 88-NP.

Vízálló csemperagasztó

A fürdőszobában, a verandán, a nyitott verandán vagy a teraszon található padlózatra tervezték. A finomítómedencék vagy szökőkutak különféle ragasztók használata nélkül is elképzelhetetlenek. A ragasztó cement-homokkompozíciójához hozzáadott módosító a hidrofób tulajdonságairól tájékoztat. Ugyanakkor a ragasztót fokozott rögzítés jellemzi. Ebben a kategóriában az értékesítési vezetők a Ceresit CM 17, a TM-16 Pool Wins.

Megjegyzés. A nedvességálló csempe ragasztó meglehetősen drága, így otthoni javítások során a kézművesek tanácsot adnak arra, hogy normális ragasztót és nedvességálló habarcsot használjanak az ízületekhez.

Univerzális csemperagasztó

A legtöbb típusú csempék különböző felületekhez történő csatlakoztatására alkalmas. A ragasztó koncepció sokoldalúsága azonban meglehetősen relatív. Például nem alkalmazható porcelánra, nem használható kültéren, magas páratartalmú helyiségekben vagy meleg padlókon. Nevét azért kapta, mert az átlagos üzemi körülményekre fejlesztették ki, ami nagyon ritkán fordul elő a való életben.

7. A DIN EN 12004 nemzetközi szabvány szerint

A burkolólapok ragasztására, mint a legtöbb építőanyag, a hazai és nemzetközi építési szabványok (normák) szerint készülnek. Ezek közül az egyik a DIN EN 12004 német szabvány. Ennek megfelelően vannak:

C1 és C2 - cement ragasztók. Az ebbe az osztályba tartozó ragasztók főbb paramétereit a táblázat tartalmazza.

C1 és C2 - cement ragasztók

Ha ebbe az osztályba tartozó keverék további módosító adalékokat tartalmaz, akkor a T, E, F előtagokat (indexet) a C1 vagy C2 osztályba kell besorolni, az indexek dekódolását pedig a táblázat tartalmazza.

A T, E, F indexek értelmezése a DIN szerint

 • D1 és D2 - polimer ragasztók;
 • R1 és R2 - poliuretán és epoxi ragasztók.

A jelölés 1. és 2. számai azt jelzik, hogy a ragasztó alapvető (index 1) vagy megerősített (2. index).

Ugyanez a szabvány a csemperagasztó különböző osztályait azonosítja, a kompozíció rugalmasságától függően:

 • Az S1 rugalmas csemperagasztó, amely 2,5 mm-nél hosszabb tapadási oldallal szembeni eltérést biztosít;
 • S2 - több mint 5 mm.

A szokásos terheléssel történő eltérítés mérési sémája Az ábrán egy standard terhelésű eltérítés mérési sémája látható.

A www.moydomik.net oldalra felkészített anyag

Csemperagasztó besorolás a DIN EN 12004 szerint

A DIN EN 12004 szerinti ragasztócsempe besorolás

8. A gyártó / márka / vállalat

A gyártók jelentős mértékben fektetnek be a márkáik reklámozásához. Ez lehetővé teszi számukra, hogy sikeresen új termékeket hozzanak piacra, valamint hogy megnyerjék és fenntartsák az ügyfélhűséget.

A belföldi piac jól ismert márkái közül:

Eunice (Unis)

Ragasztott ragasztó Yunis a teljes sorban bemutatott fotó.

Csemperagasztó Eunice Csemperagasztó Eunice

A ragasztó főbb típusainak összehasonlító jellemzőit a táblázat tartalmazza.

Az Eunis ragasztófajták összehasonlító jellemzői

Knauf (Knauf)

A Knauf csemperagasztó a német minõség garanciája. Annak ellenére, hogy ez a gyártó jelentős termékválasztékot állít elő, a ragasztóoldatok többféle típusból állnak, többek között:

Csemperagasztó A Knauf Tile ragasztó a Knauf tulajdonságait

Külön említésre méltó a ragasztó Knauf-Flizen csempe (a régi Flizenkleber név), amely a speciális modifikátoroknak köszönhetően különleges tulajdonságokkal rendelkezik, és egy bizonyos típusú csempe csempelésére készült.

Ragasztó a csempe Knauf-Flizen számára

A Knauf-Flex csemperagasztó A Knauf-Flex csemperagasztó (a régi Flexeber név) elnyerte fogyasztóját a ragasztókompozíció fokozott rugalmasságának köszönhetően.

Ceresit (Ceresit)

A Tserezit csemperagasztó széles választékban kapható a piacon, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy kiválassza a típust, amely alkalmas egy adott probléma megoldására.

Ceresit csemperagasztó (Сeresit)

A Ceresit csemperagasztó (Ceresit) a legismertebb a hazai piac márkáitól.

Csemperagasztó OSNOVIT

A ragasztók összes típusának összehasonlító jellemzői megtalálhatók a táblázatban.

Csemperagasztó OSNOVIT

Ragasztott bányászok (Starateli)

Egy másik védjegy, amelyet egy hazai gyártó képvisel. A gyártásellenőrzés minden szakaszban garantálja a kiváló minőségű termékeket.

Csemperagasztó (Starateli)

Csemperagasztó Vetonit (Vetonit)

A piacon két osztályú ragasztószerkezet áll rendelkezésre: szabványos és továbbfejlesztett.

Csemperagasztó Vetonit (Vetonit) Csemperagasztó Vetonit (Vetonit)

A Weber Vetonit takarmány ragasztó nem tartalmaz azbesztszálakat, ezért célszerű a főzésre szánt helyiségekben használni. Egyes fajok összehasonlító jellemzőit a táblázat tartalmazza.

Csemperagasztó Weber Vetonit jellemzői

Volma csempe ragasztó

Ragasztó a Volm csempe számára Ragasztó a Volm csempe számára

Az orosz gyártó másik méltó védjegye, széles körben.

Csemperagasztó ajánlások - Video Review

Amint látja, lehetetlen egyértelmű kérdést adni a kérdésre, hogy milyen lapos ragasztó jobb. Ebben a cikkben a kiválasztási kritériumokat írjuk le, és a végső választás a kompozíció jellemzői alapján olvasható le. Ugyanakkor a ragasztók egymás közötti összehasonlításában sokan kíváncsiak arra, hogy hogyan válasszák ki a hasonló összetételű megoldásokat.

Mi mást kell figyelembe venni a csemperagasztó kiválasztásakor:

 • nyitott idő, azaz az a periódus, amely alatt a ragasztó alkalmas a használatra;
 • folyékonyság, azaz. a ragasztóanyagnak a csempe felületén való elterjedésének képessége;
 • ragasztófelhasználás 1 négyzetméterenként.

Ezeknek az ajánlásoknak a vezérlése szerint a kiválasztás ésszerű, és a kapott eredményeket tervezik.

Top 10 csemperagasztó

A csemperagasztók sorozata tucatnyi, és talán még több száz tétel is létezik. A boltokban külön kategóriákat különítenek el a külső és belső kompozíciókhoz; van egy árbevétel a költség; Gyakran vannak száraz keverékek szétválasztása fal- és padlóburkolatokhoz. Minden gyártó siet, hogy kínálja a termékcsaládot, és a fogyasztók zavarják: milyen csempe ragasztó jobb, és mit kell vásárolni, hogy a csempe ne tűnjön el egy hét múlva.

A fizika, a kémia és a minőségi bélés speciális követelményeinek ismeretében meg lehet vitatni, hogy jó ragasztó kell:

 • műanyag - ne rétegezze, és ne terjedjen a ragasztási folyamat során;
 • rugalmas - a deformálódási terheléseknek a már edzett állapotban való elviseléséhez;
 • alacsony szárítási sebességgel - a lehetséges kiigazításokhoz és kiegészítő kezeléshez;
 • nagy tapadási sebességgel - biztonságosan tartsa a méreteket.

Annak érdekében, hogy pontosan megértsük, melyik csemperagasztó gyártója érdemel maximális bizalmat, megpróbáljuk értékelni a legnépszerűbb márkákat. Mint "képviselők", száraz keveréket választunk az egyetemeshez közeli mutatókkal.

1. KNAUF Fliesen
a legjobb csempe ragasztó a aprólékos munka és a nehéz felületek

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Szakmai fórumok áttekintése szerint ez a csempe ragasztó a száraz keverékekre vonatkozó számos javaslat közül az egyik legjobbnak számít. A pragmatikus németek gondoskodtak az alapos és kiváló minőségű munkákról. A ragasztó egyenlően sikeresen alkalmazható padló- és falazólapok lefektetésénél, és a felületek típusa és szerkezete nem jelentős. A szárítási sebesség lassú, így folyamatosan elvégezheti a munkálatokat a fektetés, a tisztítás és a fugázás során. A KNAUF Flisen gazdaságos megoldásnak számít, mivel egy vékony réteggel (0,7 cm) alkalmazható anélkül, hogy feláldozná a tapadás minőségét. Alkalmas a "fésű alatt" végzett munkához, nagy rugalmassággal rendelkezik, amely lehetővé teszi a kompozíció használatát összetett konfigurációk szekcióival szemben.

2. UNIS 2000
jó csemperagasztó erős fogással

Értékelés: 10 pont 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Ragasztott ragasztó Eunis aktív küzdelmet folytat a Knauf ellen az első helyen, és gyakran nyer, különösen a tapadás és a szárítási sebesség tekintetében. A 3 órás élettartamú megoldásnál figyelembe kell venni, hogy a cserepek lefektetéséhez és beállításához szükséges idő 10 perc, és naponta egy lépéssel járhat a helyhez kötött anyag. A ragasztó tökéletesen viselkedik a fagyok és a magas páratartalom mellett, és nagy rugalmassága miatt elviseli az anyagok deformálódását a hőmérséklet csökkenésével. Ha az UNIS 2000 ragasztót szeretne használni, be kell állítanod a magas munkamennyiséget, hiszen maguk a mesterek azt mondják, 24 óra múlva nem fogják "varrni" a varratokat. Ami a fogyasztást illeti, itt a számok közel vannak az ideálishoz - 3,75-től 5 kg-ig négyzetméterenként.

3. OSNOVIT Muspliks T-12
a legjobb csemperagasztó a durva felületekhez

Értékelés: 9.9 pont a 10-ből

Becsült ár: 250 rubel / 25 kg.

Méltó versenyző a harmadik helyre, amely ellenezheti a szintező tulajdonságait a versenytársak számára. Még a jelentős felületi különbségek mellett is a Mustplast T-12 csemperagasztó a munkájával együtt kezeli. És ez nem egy gyártó reklámmozgása, az építőipari szervezetek véleménye megerősíti ezt a tényt. A ragasztót kerámia burkolólapok, valamint kerámia gránit és természetes kő burkolására szabad használni. A nagy tapadási tulajdonságok miatt könnyű a felületi anyagot felülről lefelé elhelyezni.

4. Ceresit CM-11
jó általános célú csempe ragasztó

Értékelés: 9.8 pont a 10-ből

Becsült ár: 265 rubel / 25 kg.

A ragasztóról sokáig beszélhetünk - előnyeit mind a szakemberek, mind az amatőrök értékelik, de a túlzott egyetemesség miatt nem jött az első helyre (a kompozíció nem alkalmas bizonyos típusú csempékre). A Ceresit SM-11 ragasztót érdemes megvenni, ha a fektetés nem túl sima felületen történik, amikor egy újszülött elé néz, és nincs külön kívánsága a keveréknek a kerámia burkolólapok paraméterei alapján. A ragasztó tapadása több mint 1,0 MPa, a ragasztó tökéletesen tapad és gyakorlatilag kiküszöböli a falnak a burkolat anyagának csúszását. Ajánlott otthoni használatra belső használatra beltéri használatra.

12 legjobb csemperagasztó

Feature Rating

A ma csempe ragasztó az egyik legnépszerűbb építőanyag. Segítségével a hagyományos kerámia vagy porcelán csempe megmarad, az átlátszó mozaik fel van szerelve, márványból vagy természetes kőből készül. A ragasztókészítmények célra, árra, színre és más műszaki jellemzőkre eltérőek. Annak érdekében, hogy az átlagfogyasztó választhassa ki az optimális keveréket lakás vagy ház javításához, fontos szempontokat kell figyelembe venni.

 • A ragasztó duktilitása lehetővé teszi, hogy gyorsan végezze el a felületet, nem rétegezhető és nem terjed el a működés során.
 • A kikeményedés után a ragasztási vonal rugalmas marad, hogy ellenálljon a deformációs terheléseknek és rezgéseknek.
 • Az elsődleges szárítás sebessége az értékes minőségű lesz. Minél nagyobb a rés, annál hosszabb lesz a csempe helyzetének megváltoztatása.
 • A jó tapadás lehetővé teszi a csempék különböző alapokon történő telepítését további feldolgozás és előkészítés nélkül. Ugyanakkor a csempe biztonságosan meg van tartva, és nem csúszik spontán módon.

A mi véleményünkben a legjobb ragasztási kompozíciókat kaptuk különböző típusú bevonatokhoz. A kiválasztás mellett a műszaki jellemzők mellett a szakértői vélemények és a fogyasztói felülvizsgálatok is figyelembe vették.

A legjobb, általános célú csemperagasztó

Ha kis méretű csempeanyagok (100x100 - 150x300 mm) véglegesítésére használják, használhat univerzális ragasztókat. Ezek közül a leginkább megfizethető termékek, valamint a kiváló minőségű professzionális keverékek. Ez a ragasztó alkalmas a belsőépítészetre, ahol nem szükséges megoldani a szuper feladatokat.

3 Bergauf Keramik Pro

A Bergauf Keramik Pro ragasztóanyagokat biztonságosan tartja. Megkülönböztető jellemzője a varrás nagy rugalmassága szárítás után. A kompozíció sok évig képes tartani, mint egy standard kerámia csempe és divatos klinker, természetes vagy mesterséges kő. A ragasztó megtartja minőségét széles hőmérséklet-tartományban (-50 ± 70 ° С), amely lehetővé teszi kültéri munkákhoz vagy furnérozott padlófűtéshez. Kényelmesen nedves körülmények között szárított varrásnak tűnik, ezért zuhanyzóval vagy fürdőszobával is ellátott.

A felhasználói visszajelzések jelzik mind a ragasztó előnyeit, mind a hátrányait. Ha a fogyasztók többsége elégedett az árral, rugalmassággal és sokoldalúsággal, akkor a mesterek számos sérelmet szentelnek. Először is a vastag réteggel való munka összetettségére vonatkozik, míg a kész megoldás élettartama 20 percig tart.

2 Volma Kerámia

A száraz építési keverékek ismert belföldi gyártója, a Volma, sikerült létrehoznia a legkedvezőbb árú ragasztóanyagot. A Keramik névvel rendelkező termék teljes egészében rendelkezik a cementkészítmény legjobb minőségével. A szakemberek hangsúlyozzák a megoldás életképességét, használhatják az elkészített ragasztót 3 órán át, ugyanakkor a csempe helyzetét 10 percre állíthatja. A kompozíció jól viselkedik a varrat különböző vastagságaival (2-5 mm), ha a munkát standard kerámiacsempékkel végzik. A keverék alkalmas kis porcelán kőzetgyártásra is. A ragasztó fagyállósága (F35) lehetővé teszi, hogy kültéri munkát végezzen, nem fél a szárított varrattól és a nedves helyiségek körülményeitől.

A felhasználók a felülvizsgálati jelentésben a kompozíció hatékonyságáról, megfizethető árról, gyors keverésről, kényelmes konzisztenciáról. A hátrányok közé tartozik a csempe korlátozott fajösszetétele.

1 Litokol Litoflex K80

Az univerzális felhasználás egyik legjobb csempe ragasztóanyaga az olasz Litokol cég Litoflex K80. Az orosz befejezőket használják, amikor különböző típusú csempe anyagokat kell elhelyezniük. A ragasztó nem csak a helyiségben lévő csempék rögzítésével oldható meg, hanem kívülről is használható. A keveréket cement alapon készítik, de szintetikus gyanták hozzáadásával a gyártó sikeresen elérte a varrás nagy rugalmasságát. A szakértők nagy tapadást, nedvességállóságot és környezetbarátságot mutatnak. A termék alkalmazási köre széles, a szobák, lépcsők, teraszok, erkélyek és homlokzatok belsejében lévő falak és padlók. A ragasztó mélyen behatol az alapba, ezért alkalmas beton, cement-homok, gipszkarton alapozók, valamint fűtött padlók számára.

A felhasználók dicsérik az olasz ragasztót a minimális mennyiségű porra, amikor jó minőségű anyagot használnak. A hátránya a magas ár és hiány a kereskedési hálózatban.

A legjobb megerősített csemperagasztó

A nagy cserépnek komoly súlya van. Ezért kerámia vagy porcelán, beton vagy kőburkolat felállításához ajánlott erősített csemperagasztót használni. Nagy tapadású, ellenáll a statikus és dinamikus terhelésnek.

3 Unis Plus

Az egyik legkedveltebb, a ragasztós csempe kompozíciók az utóbbi időben a hazai Unis Plus ragasztóvá váltak. Ezt meg lehet ítélni a kérések számával a Wordstat-ban, valamint az NM-ben végzett vásárlások számával. A népszerűség titka az elfogadható árak és a kiváló műszaki paraméterek kombinációjában rejlik. A nehéz cserépanyagok (porcelán-kő, kő, klinker burkolólapok) elhelyezésekor a varrat vastagságát 2-15 mm-re változtathatja. Az építők megjegyzik a kompozícióval való munka kényelmét, 3 órán keresztül az elkészített megoldás fenntartja életképességét. És beállítani a csempe helyzetét 20 percen keresztül.

A felhasználók által nyújtott sok pozitív visszajelzés mellett jelei vannak a rossz minőségű termékekről. Vannak, akik ehhez társítják a technológiai fegyelem romlását a vállalkozásban, mások pedig abban bízik, hogy a népi ragasztó tömeges utánzata.

2 Weber Ultra Fix Tél

A csempék negatív hőmérsékleten való elhelyezésekor a Weber Ultra Fix Winter ragasztó a legjobb választás. Még -10 ° C-os hőmérsékleten is kiváló minőségű külső munkát végezhet. Kevés versenytárs büszkélkedhet a fagyállósággal (több mint 150 ciklus). Az ilyen jellegzetes képességeit nagyra értékelte az orosz cserépépítők, akik azt ajánlják az ügyfeleknek, hogy megvásárolják ezt a kompozíciót a rámpák, teraszok, erkélyek és lépcsők díszítéséhez. A keverék előnye, hogy nagy tapadást biztosít a különböző bázisokhoz, beleértve a vízszigetelő anyagokat. Az egyetlen kivétel a bitumenes bevonat. Ami a csempe fajösszetételét illeti, a varrat nagy formátumú kőből, kerámiából, mesterséges és természetes kőből is képes ellenállni.

A felülvizsgálatok során a felhasználók kifejezik elégedettségüket a ragasztás fagyállóságával, plaszticitásával és szilárdságával. A készítmény hátránya az elkészített oldat nagyfokú tapadása.

1 Ceresit CM 17 Super Flex

A Ceresit CM 17 Super Flex mindenféle ásványi csempe kezelésére képes. A termék erősítésre kerül a Fiber Force mikroszálas szövetekkel, amelyek rugalmasabbá és tartósabbá teszik a varratot. A megerősítő háló lehetővé teszi a ragasztókompozíciónak a legösszetettebb alapokon történő alkalmazását, amelyek rezgésnek vagy mechanikai igénybevételnek vannak kitéve. A nagy tapadási képességek jelentősen kibővítik a hatóanyagot, kezdve a betonfelületek és a gipszkarton végződésével. Mivel a fő ragasztó cement, a kompozíció használható kültéri munka során. A hőmérséklet-tartomány (-50 ° C és +70 ° C) alkalmas szinte az összes oroszországi régióban.

A hazai fogyasztók válaszaiként a ragasztó hatásai érvényesülnek, mint például a "kiváló ragasztó", a "Ceresit CM 17 - a legjobb", a "legmegbízhatóbb". A ponyvák csodálattal mutatják be a termék érdemeit is. A magas ár azonban számos orosz lakástulajdonos számára akadályt jelent.

A legjobb nedvességálló csempe ragasztó

A magas páratartalmú helyiségekben speciális ragasztóra van szükség. Nemcsak immunisnak kell lennie a vízhez, hanem inert is a kémiai és biológiai hatásokhoz. Ezért ilyen készítményekben olyan adalékokat adnak hozzá, amelyek megakadályozzák a penész vagy gomba megjelenését.

3 Unis 2000

Az oroszországi Unis 2000 ragasztót száraz és nedves területek csempére tervezték. A termék erősségei nagy tapadóképesség és gyors száradás. Egy nap alatt a csempe el lehet járni, és nem lesz könnyű eltávolítani a szárított ragasztó maradványait a csempe ízületekben, speciális eszközök nélkül. A szakértők megjegyzik az elkészített habarcs életképességét (3 óra), elegendő időt a csempe (20 perc) beállítására, valamint a vastagságok széles tartományát (2-15 mm). Ezért képes kezekbe kerámia, porcelán, kő egyenletesen illeszkedni felkészületlen felületekre.

A felhasználói visszajelzések nem különböznek egymástól. Sokan dicsérik a kompozíciót a szárítási sebesség, a jó tapadás az alapra, nedvességállóság és tartósság. Ezenkívül a termék széles körben képviselteti magát a kereskedelmi hálózatban. A negatív tényezők közül kiemelkedik a nagy áramlási sebesség, és a ragasztási varratok a szárítás után összeomlanak.

2 Ceresit CM 11 Plus

A szakértők a Ceresit CM 11 Plus ragasztót használják a csempeburkolat legpohadabb helyiségeiben. Meglepő nedvességállósága lehetővé teszi, hogy a kis zárt medencéket csempézett anyagokkal befejezze. Egy különleges elasztofilizáló bevezetésével a kompozíció tökéletesen illeszkedik a deformálható bázisokhoz (gipszkarton, fűtött padló), kerámia burkolattal, fiatal betonokkal, cellás tömbökkel. A mesternek olyan mennyiségű megoldást kell gyúrnia, hogy két órán belül ki tudja dolgozni. Lehetőség van egy cserép korrigálására az első 20 percben a telepítés után. Az optimális rétegvastagság méretei 7-8 mm-t tesznek ki.

A fogyasztói felülvizsgálatokban a ragasztó tulajdonságainak pozitív értékelései érvényesülnek. A kompozíció kiváló minőségű, könnyen alkalmazható, gyorsan beállítható és nagy nedvességtartalmú. A hátrány az, hogy a felhasználók úgy találják, hogy a keverék kicsi eltarthatósága a nyitott csomagban.

1 Knauf Fliesen

A hazai cserépépítők sok hízelgő szava olvasható a Knauf Fliesen ragasztóval foglalkozó építési fórumokon. A termék egyik legfontosabb előnye a szakértők szerint az egyszerű használat. A kompozíció cement alapon készül, tökéletesen keverik, főzés után műanyagból és engedelmes. A nedvesség ellenállóképességét és a csúszással szembeni ellenállást a ragasztók a homlokzatok, a fürdőszobák falai és a zuhanyzók helyiségeinek burkolásához tekintik. A keverék alkalmas kerámiák, porcelán csempe és egyéb csempézett anyagok elhelyezésére. Az elkészített oldatot 3 órán belül ki kell dolgozni, és legkésőbb 10 percen belül be kell állítani a csempe helyzetét.

A fogyasztók értékelik a Knauf Fliesen ragasztót a környezetbarát, fagyálló és gyors dagasztás érdekében. Jól elkészített és megfizethető. A felülvizsgálatok összetételére vonatkozó külön panaszokat nem veszik figyelembe.

A legjobb csempe ragasztó mozaik és márvány

Gyönyörű furnér mozaikból vagy márványból kapható. De annak érdekében, hogy ne rontsa elegáns megjelenését, fehér csempe ragasztó szükséges. Hangsúlyozni fogja az áttetsző és áttetsző csempék szépségét, a márvány vagy a természetes kő nemességét.

3 Mapei Kerabond T

A mennyezeten, a padlón vagy a falakon lévő nehéz mozaik burkolólapok elhelyezése érdekében a Mapei Kerabond T ragasztót előnyben kell részesíteni, fehér és szürke cementkompozíció formájában. A nagy tapadási képesség lehetővé teszi a burkolóanyagok felhúzását mind vízszintes, mind függőleges felületeken. Ugyanakkor a szakértők tudomásul veszik a kúszás vagy az esés. A keveréknek nagy a nedvességállósága, ami különösen fontos a kád csempéitekor. A termék jellemzője a hosszú távú életképesség (8 óra), a lehetőség a meleg padló használatára. A mester 45 percen belül beállíthatja a csempe ragasztását.

A fórumokon heves vita alakul ki a munka megoldásának előkészítése során. Néhány kavics jó a vízen való munkavégzésnél, míg mások az Isolastic használatát javasolják. A készítmény nem alkalmazható deformálható szubsztrátumokra (gipszkarton, azbesztcement).

2 Litokol Litoplus K55

Száraz ragasztókészítmény A Litokol Litoplus K55 fehér cement alapú. Ennek köszönhetően tökéletes a természetes fehér kő ragasztásához, átlátszó és színes mozaikhoz. A szakemberek úgy vélik, hogy a magas tixotrópia a termék megkülönböztető jellemzője, ami miatt a csempézett anyagok nem csúsznak függőleges alapokra. A ragasztó segítségével külső munkák elvégezhetők, mivel a hőmérséklet-határ a -30. + 90 ° C Megfelelő keverék csempék elhelyezéséhez a meleg padlón. Egy új csempe után járhat egy nap után, és a teljes működés 14 napos expozíció után lehetséges.

A felhasználók azt mondják, hogy a ragasztónak minden szükséges tulajdonsága van az átlátható csempe vagy mozaik készítéséhez. Az oldat 8 órán át használható, és a csempe helyzetét akár 40 percig is beállíthatja. A fehér varrás gyorsan megszilárdul és biztonságosan megtartja a bélést.

1 Ceresit CM 115

Sok mester a Ceresit CM 115 összetételét tekintve a legjobb márvány vagy mozaik burkolatú csempe ragasztó, melynek fő előnye a szárítás utáni ideális vörös szín. Ezért a keverék nem fedi a fény kőből, márványból vagy átlátszó mozaikból készült lemezeket. Ezen tulajdonság mellett a szakemberek kiemelik a ragasztó pozitív elemeit, mint a környezetbarát, a meleg padlóra való felszerelés lehetőségét, a szabadtéri munkát és a nedvesség ellen. Az elkészített oldat 2 órán át megtartja életképességét, és a kezdeti beállítás 25 perc után következik be. A ragasztócsatlakozás vastagsága 4-10 mm legyen, majd a csempe nem csúszik vertikálisan.

A véleményekben a felhasználók tisztában vannak a varrás tökéletesen fehér színével, erõssel és nedvességállóságával. De a ragasztó használata nem ajánlott a kezdőknek. Ezenkívül először gondosan elő kell készíteni a bélés alapját.

Top csempe ragasztó - Top Mortar Rating

Alig találhat legalább egy házat vagy lakást, ahol nincs csempe, porcelán kőagyag vagy más kerámia. Mindezek az anyagok egy ragasztóbázist igényelnek, rendszerint viszkózus cementkeverék, lágyítószerek hozzáadásával, ami lehetővé teszi, hogy egy ideig a műanyag maradjon az egész oldatba. Ha javítani kíván, akkor a legjobb csempe ragasztót kell megvásárolnia, mivel ez végül a ragasztott csempe biztonságától függ, amely hajlamos megszakadni a leeséskor. Az eszközök népszerűsége, valamint a fogyasztói felülvizsgálatok és a tapasztalt márkázók alapján a Mark.guru portál megbízható és kiváló minőségű ragasztós megoldást készített. És most részletesebben arról, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik a ragasztók ragasztásához a kerámia burkolólapoknak, és mit kell figyelembe venni, amikor teljes körűen meggyőződnek a javítás minőségéről.

Kiválasztási kritériumok

Ne gondold, hogy minden megoldásnak ugyanazok a tulajdonságai vannak - egyáltalán nem. A belső munkákhoz pénzeszközök vannak, és külső munkákra specializálódtak, a hőmérsékleti különbségek, a magas páratartalom és más kedvezőtlen körülmények nem szörnyűek az ilyen ragasztók számára.

 1. A csempe mérete fontos. Minél nagyobb és nehezebb, annál erőteljesebb a kiválasztott ragasztó rögzítési képessége. Ha a csempe mérete szabványos, akkor univerzális megoldások fognak megtörténni, de jobb, ha nem szabványos konstrukciókat ragasztanak a megerősített keverékekre.
 2. Felület minősége. A beton vagy tégla sima fala gyakorlatilag nem esik a rezgéseknek, és nincs bonyolult megkönnyebbülés, minden olyan egyszerű, amennyire csak lehetséges. De vibráló vagy instabil struktúrák esetén meg kell választani a megfelelő eszközöket a telepítéshez.
 3. Összetétele. A legtöbb megoldásnak cement alapja van. Ez a csempe ragasztó jól illeszkedik, miközben könnyű dolgozni és könnyű főzni. Az eszköz költsége elérhető, és bármely hardverraktárban megvásárolható. A diszperziós készítmények többnyire belső munkákhoz alkalmazhatók, de mind a nagyteljesítményű struktúrákat, mind a kis mozaikokat megtartják. Kiváló érintkezés még a régi cserép és egyenetlen felületek esetén is. Az epoxi ragasztó nem fél a nedvességtől, a hőmérséklet változásától, és mindenfajta bevonóanyaggal jól működik.
 4. Stabilitását. Minden szobának sajátos sajátossága van: a konyha olyan ragasztóanyagot igényel, amely ellenáll a magas hőmérsékleteknek, a nedvesség nagyobb a fürdőszobában, de a fagyállóság fontos a kültéri munkához. Szükséges ezen információk tisztázása a csomagoláson, általában a gyártók a leírásban jelzik.

És most a Top 10 népszerű ragasztó keverékek, amelyek vitathatatlan vezető szerepet töltenek be az építőanyagok piacán.

1. Litoflex K80

Megnyitja a legjobb csemperagasztó tulajdonságait, mind a belső, mind a külső munkákhoz.

Elviseli a hőmérséklet változásait, magas páratartalmát, jól tapad a felület és a csempe 1 mm vastagságú réteggel.

A legnagyobb vastagsága 1,35 kg, ami lehetővé teszi a kerámia granit vagy nehéz cserép biztonságos elhelyezését. Műanyag, a kész keverék a tulajdonságokat 8 óráig tartja. Beton, cement-homok vakolatok, meleg padló alkalmasak felületek. Kitűnő választás, amelynek ára 550 rubel 25 kg súlyú zsákonként.

 • műanyag, lehetővé teszi a munka beállítását;
 • alkalmas a legtöbb felületre;
 • nehéz anyagokat tart;
 • univerzális használatban.

Hátrányok: meglehetősen drága szegmenséhez.

A Litoflex K80 árai:

2. Ceresit CM-11

Ez a ragasztó összetevőként erősítőanyagokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik mind a kültéri kikészítéshez, mind a nehéz anyagok és az agresszív közegek belső munkálataihoz. Ideális porcelán kőzethez, de nem ajánlott padlófűtésre.

Ellenáll a hirtelen hőmérsékletváltozásoknak és a magas páratartalomnak, amely lehetővé teszi fürdőszobák és konyharuhák használatát.

A 25 kg-os zsák ára körülbelül 250 rubel.

 • gazdaságos fogyasztás;
 • akár 45 kg / 1 m-es nagy terhelésnek is ellenállhat;
 • gyorsan beállít és szárít;
 • olcsó.

A Ceresit CM-11 árai:

3. KNAUF Fliesen

Ez a ragasztó alkalmas a csempe a fürdőszoba, és a bélés mesterséges kő kívül. A teljesen műanyag, kész keverék hosszú ideig megőrzi tulajdonságait a szintetikus adalékok miatt.

A szárított ragasztó tökéletesen elviseli a hirtelen 30 fokos hőmérsékletet, nedvességállósága és nagy tapadása bármilyen statikus anyaghoz.

A zsák ára körülbelül 250 rubel.

 • jól megragadja;
 • még nehéz anyagok esetén is vékony rétegre van szükség;
 • kiváló minőségű anyag;
 • nem terjed.
 • gyorsan kell dolgoznia;
 • Ma már nem Németország, hanem Oroszország.

Árak a KNAUF Fliesen számára:

4. Glims WhiteFix

Ideális a fehér színű dekorációhoz és kiváló tapadási tulajdonságokkal.

Megfelelően megbirkózik a medencékkel, az épületek homlokzatával szemben, a fürdőszobához is alkalmas. Tulajdonságai különösen jóak a transzparens mozaik kialakításával szemben, és a fugázás lényegében nem szükséges.

Nem válogatós a felületekre: tégla, beton, forgácslap, gipszkartonhoz, nem is ellenjavallatok. A kiváló minőségű kell fizetnie mintegy 600 rubel.

 • csak készen áll;
 • injektálható vagy injektálható;
 • nedvességálló;
 • műanyagból.
 • magas ár;
 • nem minden üzletben érhető el.

Árak Glims WhiteFix:

5. Volma Kerámia

Ez a ragasztó tökéletesen megbirkózik a kis és közepes méretű csempékkel. A nehéz lemezek és a bonyolult formák semmiképpen sem jelentik őt. Ez egy olcsó terméke a hazai termelésnek.

Legalkalmasabb a padlóra, a közepes méretű porcelán kandalló vízszintes pozíciója.

Rendszerint 50 kg-os 50 kg-os zsákokban értékesítik.

 • alacsony ár;
 • jó tapadásminőség;
 • rugalmasságát;
 • gyors beállítás
 • kis csempe;
 • csak statikus felületekre.

Árak a Volma Kerámiában:

6. Bányászok Standard

Költségvetési megoldás hazai gyártó javításához. Ez a legjobb megoldás az egyszerű belső munkákhoz; a ragasztó jól érintkezik beton, tégla és cement vakolattal.

Nem ajánlott a nehéz kerámiák használata, különösen vékony réteg habarccsal. A csempe átlagos lecsúszását a 10 mm-es beállítás után 0,7 mm-re kell szem előtt tartani.

A legjobb megoldás mozaikok és kisméretű csempék kötényre. A zsák ára körülbelül 200 rubel.

 • műanyagból;
 • kész oldat 4 órán keresztül aktív;
 • jól van;
 • ellenáll a nedvességnek.
 • éles idegen szag van;
 • nagyon poros.

Bányászok árai Standard:

7. Bergauf Keramik

Kiváló minőségű, műanyag és megfizethető orosz ragasztó. A legjobb megoldás a belső munkához.

A fő telepítési helyek természetesen a konyha és a fürdőszoba, a nedvességállóság a termék fő előnye.

A gyártó azt javasolja, hogy csak a padlóra rakja a csempe, de a közepes súlyú. A zsák 25 kg-os keverékkel való ára körülbelül 250 rubel.

 • fokozott rugalmasság;
 • gyors beállítás;
 • megbízhatóan tartja szárítás után;
 • elfogadható áron.
 • terjedhet;
 • rozsdásodik a bőrön.

Bergauf Keramik árai:

8. Eunice 2000

Erősített kivitel nehéz burkolólapokkal, műkővel, kerámia burkolatokkal. Képes a 60x60 méretű porcelán csempéket a falon átlagos rétegvastagsággal tartani. Azonban nem ajánlott a padlófűtésre és a házak és garázsok aljzatára.

Tökéletesen megragadja, lehetővé téve a cserépnek, hogy ne csússzon, ami megnyitja a lefektetés lehetőségét fentről lefelé.

Minőségi termék megfizethető áron 200 rubel.

 • nagyszerűen tart;
 • gyorsan megragadja, és nem engedte, hogy a cserép feltérképezze;
 • képlékeny;
 • megfizethető áron.

Hátrányok: a kész megoldás gyorsan szárad, a munkaidő alig több, mint 2 óra.

Az Eunice 2000 árai:

9. Keraflex Maxi

Ez a legerősebb és műanyag ragasztó, amelyet szinte ipari használatra szántak. Használható épületek feltakarításához, garázsok és autómosók burkolásához, díszítő kerítésekhez.

A szintetikus adalékok lehetővé teszik, hogy az aktív oldat megtartsa tulajdonságait és gyorsan keményedjen fel a felületen való érintkezés után.

Ez a ragasztó azonban nem olcsó, a zsák ára több mint 1000 rubel.

 • hosszú korrekció;
 • gyors beállítás csúszó nélkül;
 • nedvességgel, olajokkal és oldószerekkel szemben ellenálló;
 • minden felületen kiválóan működik.

Hátrányok: magas ár.

A Keraflex Maxi árai:

10. Boler WallFix Keramik

Műanyag ragasztó belső munkához mozaikokkal és csempével.

Tökéletesen illeszkedik a bonyolult és rugalmas bázisokhoz, megtartja rugalmasságát szárítás után, és nem reped meg rezgések alatt.

A beállítási idő meglehetősen hosszú - akár 30 perc. Az eszköz teljesen biztonságos és 3 kg-os súlyú műanyag vödrökben kész állapotban értékesítik. Az ilyen csomag költsége körülbelül 1000 rubel.

 • ideális összetett és nem egységes felületekhez;
 • padlófűtési rendszerekhez;
 • 30 percen belül beállíthatja a munkát;
 • alacsony fogyasztás.
 • magas ár;
 • 10 napon belül teljes mértékben szárad.

Árak Bolar WallFix Keramik:

következtetés

A javítás mindig érzékeny téma. Minden tulajdonos a legmagasabb eredményeket kívánja elérni, kevesebb költséggel. Mielőtt bevásárolna a csemperagóhoz, ajánlott alaposan tanulmányozni a megfelelő választás alapjait, ismerkedjen meg a legmegfelelőbb eszközökkel a minősítések és a felhasználói visszajelzések között. Mindez elősegíti a megfelelő választást és megvásárol egy minőségi eszközt, amely jól bevált.