Legfontosabb > Tervezés

Cserép ragasztó kiválasztása a gipszkartonhoz

A leginkább időigényes és költséges pillanat, amikor a csempeburkoló fürdőszoba befejeződik, kiegyenlíti a falakat. A kerámia burkolólapok elhelyezése tökéletesen lapos felületet igényel, ellenkező esetben az eredmény nem valószínű, hogy kielégíti a tulajdonosokat. Az előkészítő szakaszra fordított idő és pénz csökkentése érdekében a csempe a fürdőszobában gipszkartonra kerül. Ez a cikk segít kiválasztani a megfelelő anyagokat, felkészíteni a szükséges eszközöket, megmondani, hogyan kell elvégezni a telepítést.

Gipszkarton tulajdonságai

A gipszrost lemez, a továbbiakban GFL-nek nevezzük rövid, modern építőanyagként, gipszből és cellulózrostból és speciális adalékanyagokból áll. A gyártási folyamatban az összetevők keverednek és összenyomódnak, sima, tartós lemezeket kapnak. Ezt az anyagot a következő tulajdonságok jellemzik:

 1. Teljesen sík felülettel rendelkezik, amelyet nem kell kiegyenlíteni a befejezés előtt;
 2. Nagy erőssége. Még olyan nehéz anyagok is, mint a kerámia lapok, a gipszkartonra vannak szerelve;
 3. A plaszticitás, amely megfelel a fa szintjének. Vagyis a meghajtott köröm biztonságosan megmarad a gipszkartonban, nem pedig az ocsmány anyag.

A fürdőszobában azonban csak bizonyos gipszkarton márkák használhatók, amelyek különleges anyagokat tartalmaznak, amelyek nedvességálló tulajdonságokat biztosítanak.

Ezért anyag vásárlásakor vegye figyelembe a jelölést:

A GVLV telepítése falra

Mielőtt ragasztja a kerámia burkolólapokat a falra, meg kell erősíteni a nedvességálló gipszkarton lapokat. Ez a következő sorrendben történik:

 1. Fém vezetõket rögzítenek a mennyezethez és a padlóhoz;
 2. A vezetőkön minden 40-50 cm-es rögzített profil;

 • A kapott keretre rögzített lapok gipszkarton, rögzítő csavarok. A lemezek közötti kötések különleges ragasztóval vannak bevonva a magabiztosabb rögzítéshez;

  Néhány mesterészítő azt tanácsolja, hogy két réteg gipszkartonot rögzítsen annak érdekében, hogy nagyobb biztonságot nyújtson a kerámia lapok telepítésekor, ami 1,5-2-szer növeli a javítási költségeket.

  A ragasztó kiválasztása és elkészítése

  A gipszkarton burkolását speciális ragasztókészítménnyel kell elvégezni, amely biztosítja a megbízható rögzítést. A GVL-hez felhasználható ragasztó három kategóriába sorolható:

  • Folyékony szögek. Ez a ragasztó, amely különleges csúcsokkal ellátott műanyag tartályokban van csomagolva, segítségével kényelmesen alkalmazhatja a kompozíciót a cserépen. Könnyen használható folyékony szögeket kell alkalmazni, ha 1-2 csempe ragasztására van szükség, akkor a falak teljes felületén történő alkalmazás nem megfelelő a magas költségek és a magas fogyasztás miatt;
  • Rugalmas csemperagasztó. A legalkalmasabb a ragasztóanyag ragasztása a segítségével, viszonylag hosszú ideig nem szárad ki, vastag, műanyag konzisztenciája van, amely lehetővé teszi a csempe helyzetének javítását a tojás alatt. Ezt a ragasztót szakemberek használják. A viszonylag magas ár ellenére ez a legjobb lehetőség a tapasztalatlan kézművesek számára, akik a saját kezükbe rakják a cserépet;
  • Cementhabarcs. Ez a ragasztó a legolcsóbb, és megbízhatóan rögzíti a burkolólapot. Azonban kényelmetlen, hogy megoldás nélkül dolgozzunk tapasztalat nélkül.

  Figyelj! A szerelés megkezdése előtt a ragasztót úgy kell előállítani, hogy a száraz keveréket vízzel egy különleges fúvókával összekeverjük a gyártó által ajánlott arányban, konzisztenciájának viszkózusnak, vastagnak és könnyen alkalmazhatónak kell lennie.

  A tojás előkészítése

  A csempe ragasztásának megkezdése előtt egy csempeelem magasságának visszahúzása után rögzítse a fém sínt, amelyet építési szinten ellenőriz. Ez a rake segít megjavítani a csempe simán. Amikor befejezte a sor telepítését, a sín eltávolítható, majd ragassza az alsó sorba. Ha nincs vasútja, vízszintes vonalat rajzolhat meg, amelynek helyét egy szinttel is ellenőrzik. Ha meg szeretné tudni, hogy hol ragadja meg a ragasztást, végezzen egy egyszerű számítást:

  1. Mérje meg a fal hosszát, ahol csempét tervez;
  2. Mérje meg egy csempe hosszát;
  3. Ossza el a hosszt a csempe hossza mentén, nem valószínű, hogy maradék nélkül is megteheti. Emlékezz erre a számra.

  Fontos tudni! Ha a felosztás fennmaradó része a csempe több mint fele, akkor a sor szélétől jobban észrevehetőnek kell lennie, és ha a maradék több mint a fele a sor közepétől, szimmetrikusnak kell lennie.

  A munka megkezdése előtt 10-20 percig áztassa a csempéket vízben, ez az intézkedés növeli a ragasztó adszorpcióját.

  Csempék telepítése

  Általánosságban elmondható, hogy a cserép a gipszkartonhoz hasonlóan más helyiségekben, más felületeken van. A munka megkezdése előtt győződjön meg róla, hogy rendelkezésére áll minden szükséges eszköz. A kerámia burkolólapok elhelyezése a kartonon a következő:

  1. Széles fogazású spatulát használnak, amelyet általában fésűnek neveznek, egyenletes ragasztóréteget viszünk fel a 1-1.5 falrészre. Megjegyezzük, hogy a spatulával végzett munkák során a ragasztás során a ragasztót csak egy irányban kell elosztani, ellenkező esetben a csempe a többirányú barázdák miatt egyenetlenül helyezkedik el;

  Amint látja, a kerámia burkolólapok ragasztása a gipszkartonhoz nem könnyebb, mint bármely más felületen való munkavégzésnél, így ezt a feladatot saját kezével lehet kezelni.

  Hogyan ragasztani csempe a gipszkarton

  AndreyKa (Murmansk)

  Hogyan és hogyan jobb ragasztani a kerámia lapokat a gipszkartonra (a falra)?

  A burkolólap alapozásának egyik legfontosabb követelménye egy tiszta és egyenletes felület. Egy ilyen gipszkarton létrehozása nem nehéz, de lehet-e ragasztani kerámia cserép rajta?

  Az alapra és az anyagra vonatkozó követelmények

  A csempe meglehetősen nehéz anyag, ezért a hangsúlyt a gipszkarton kereteinek megerősítésére kell helyezni. A függőleges vezetőprofilok legalább 40 cm-es mélységben rögzítik őket, és 0,5-0,7 m-enként vízszintes vezetőkkel megerősítik. Emlékeztetni kell arra is, hogy a gipszkarton, a falak, a mennyezet és a padló közötti rögzített lapok közötti távolságnak 4- 7 mm.

  A csempe bármilyen típusú gipszkartonhoz ragasztható, de ha nedves helyiségben van, akkor itt a körülményeket elsősorban nem a cél, hanem a mikroklíma határozza meg. A fürdőszobában vagy a fürdőszobában minden munkát nedvességálló gipszkartonból készítenek, míg a szokásos lapok alkalmasak a konyhának vagy a folyosónak.

  Milyen ragasztót használnak a gipszkarton burkolásához

  A gipszkarton ragasztásához általában elvileg bármilyen ragasztóanyagot használhat az építési piacon.

  • A cement alapú csempe ragasztó a legkedvezőbb áron. Amint azt a név is jelzi, az alap a homok és a cement olyan polimer adalékokkal, amelyek javítják a ragasztó tapadását és duktilitását. A keveréket száraz formában adjuk el. Használat előtt a ragasztót vízzel hígítjuk a kívánt konzisztenciára.
  • A burkolóanyagok diszperziós ragasztói többet költenek, mint a homok-cement, de kis fogyasztása valamennyire megnöveli ezt a különbséget. A rugalmas ragasztókeverékeket kész formában adják el, jó tapadással és hőmérséklettel és páratartalom-ingadozással különböztetik meg.

  Gipsz és gipszkarton alapozó bélés előtt

  A műtárgyak technológiája szerint a gipszkarton vakolatának megmunkálása előtt feltétlenül meg kell kezdeni. A költség ugyanakkor jelentéktelen lesz, és az előnyök jelentősek. Először is, az alapanyagba behatoló alapozó erősebbé teszi, és másodszor jobb lesz a gitthez tapadni.

  Különösen körültekintően kell előkészíteni a varratok levágására szolgáló helyeket, mivel a gitt tapadása a vakolathoz sok kívánnivalót hagy maga után. Az alapozó gipszkarton rendes kefe lehet, de görgővel, hogy könnyebben és gazdaságosabbá tegye az anyagfelhasználást. Nedves helyeken jobb vízszigetelő alapozó használata.

  Tipp A gipszkartonhoz használjon alapozót belső munkákhoz. A keverék kiválasztásakor vegye figyelembe az eltarthatóságot, az árat és a gyártót. A világhírű márkák általában felelősek a termékeik biztonságáért és minőségéért.

  Amikor az alapozó száraz, akkor kezdeni a gitt. Elvileg használhatja az ehhez a keverékhez tervezettet. Csak a gipszkarton varratokat vakolják, és az egész síkot ugyanarra a szintre igazítják. Miután a vakolat megszáradt, nem szükséges homokosodni, a minimális rendellenességeket egy rétegcsempe ragasztja el.

  A gitt szárítása után az egész felület két rétegben van földelve. Ha gipszkarton alapon technológiai lyukak vannak a csövekhez, ezeket szilikonnal kell lezárni a kontúr mentén.

  Hogyan ragasztani csempe a gipszkarton

  A munkálatok megkezdése előtt minőségi jelölést kell végezni. A csempe elindítása a második sorral, amely alatt az alapot szeretné létrehozni. Szorosan vízszintesen szerelje fel a fadobozt vagy rögzítse a fémprofilot.

  A használt ragasztót egy fogazott simítóval kell felhordani, legfeljebb 1 négyzetméter felületen. m. A csempe a kezével kinyomja a felületet, és megdönti a botkormány helyzetét. Miután telepítette a burkolólapokat az ilyen oldalakon, szünetet tartott 30-60 percig.

  Könnyebb elhelyezni az első csempe a fal szélétől, attól az oldalról, ahol az elrendezés szilárd. Ettől a sínre szerelt, ragasztja fel a csempe felfelé és oldalra (jobbra vagy balra). A csempe közötti résbe speciális kereszteket állítottak be, amelyek egyenletes varratot képeznek. A cserép lebonyolítása során ellenőrizni kell minden sor vízszintes szintjét. Nem ajánlott egyszerre több mint 3-4 sorot összegyűjteni.

  Javasoljuk, hogy a vágást ragasztással végezzük, miután teljesen le lett szárítva minden sor szilárd csempével. A ragasztó száradási idejét a gyártó határozza meg a csomagoláson. Ha az egész felület bélelt, és a ragasztó száraz, akkor továbbhaladhat a végső szakaszba - fugázás. Gyakran használnak univerzális fehér keveréket, de bármilyen más árnyalatot kaphat a csempe színe alatt.

  milyen ragasztót helyez a gipszkartonra

  Vettem Ceresite cm 9-et, nem mondok semmit. tudom használni

  cm 11-re van írva
  A CC83 rugalmasító további bevezetésével a CM 11 Plus ragasztóval bármilyen vízfelvevő képességgel - kerámia, porcelán-gránit, klinker, kő (márvány kivételével) - rögzíthető a fenti alapokra és szerkezeti elemekre:

  • fűtött esztrichek;

  • székek, parapetek, homlokzatok, külső lépcsők, bejárati csoportok, erkélyek, teraszok, tetők;

  • kültéri és nagy beltéri medencék;

  • gipszkarton, forgácslapok, OSB lapok és egyéb deformálható alapanyagok;
  Így akár a rugalmasító nélküli 11 cm is nem használható a cégek csoportjában?

  Hogyan ragasztani csempe a gipszkartonban a fürdőszobában

  Gipszkarton - az egyik legnépszerűbb falburkolati anyag bármely helyiségben. Számos előnye van, beleértve az alacsony költségeket és a könnyű üzemeltetést. Azonban a megoldás a gipszkarton dekoratív kikészítéséhez nem könnyű feladat, mert az anyag préselt gipszből és zúzott hulladékpapírokból áll, amelyek "félnek" a nedvességtől. Ez különösen akkor igaz, amikor a fürdőszoba befejeződik - ez gyakran választja meg a csempe, amelynek saját tulajdonságai vannak a berendezésben. Az alábbiakban olvashatsz arról, hogy hogyan lehet ragasztani a gipszkarton burkolólapját a fürdőszobában, és mit kell figyelembe venni a munka során.

  Hogyan ragasztani csempe a gipszkartonban a fürdőszobában

  Hogyan válasszuk ki a gipszkarton alatt a csempe?

  A modern gyártók számos típusú gipszkartonokat kínálnak, amelyeket a szobák falaihoz igazítanak:

  • GCR. Az alacsony páratartalmú helyiségekben történő átalakításhoz és javításhoz használt;

  Gipszkarton lapok (GKL)

  A csempe felállításához a legjobb a GKLV lemezek készítése, amelyek ellenállnak a nedvességnek, és amelyek vízzel való kölcsönhatás során nem deformálódnak. A hagyományos gipszkarton (gipszkarton) használata arra a következtetésre vezethet, hogy végül a célzat használhatatlanná válik. Néha a gipszkarton alapja a csempe, de a munka megkezdése előtt gondoskodnia kell arról, hogy a szellőzés a helyiségben teljesen működőképes legyen és működjön, ahogy kell.

  Fontos: A nedvességálló anyagot a megjelenése is megkülönbözteti - a gyártók zölden jelölik.

  A GKL Knauf geometriai méretei

  Hogyan válasszunk csempe ragasztót?

  A második fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni a gipszkarton burkolólapon való csempézésnél, a ragasztókeverék kiválasztása. Az üzletekben bemutatott teljes tartományban ajánlott cementalapú keverékek, rugalmas ragasztók és folyékony szögek használata.

  Cement alapú ragasztó

  A következő cégek ragasztókeverékeket állítanak elő a gipszkarton burkolásához:

  • Ceresit (a Ceresit CM11 ragasztó nagyon népszerű);

  A Ceresit CM 11 ragasztó keverék

  Csemperagasztó weber.vetonit

  Ragasztó a csempe Knauf "Flizen"

  Csemperagasztó PLITONIT

  Csemperagasztó

  Atlas csemperagasztó

  Hogyan válasszunk egy cserépet a gipszkartonhoz?

  Bármilyen típusú csempe alkalmas gipszkartonozásra, de figyelembe kell vennie néhány olyan jellemzőt, amelyek hatással lehetnek a végeredményre.

  1. Megjelenés. A csempe felülete, amely a gipszkarton felületére kerül, nem lehet zseton, homályos vagy fuzzy dísz, válás vagy absztrakt dísz. A legjobb megoldás - egyszerű csempe vagy csempe világos minták.

  Csempe egy fürdőszobához, egy fotó

  Fa texturált csempe

  A cserépnek síknak kell lennie

  A kerámia lapok méretei

  Jobb margót keresni, és a csempék számának 15-20% -kal kell nagyobbnak lennie, mint amennyire szükséges.

  Kerámia burkolólapok jellemzői

  Fontos: a gipszkarton burkolásához mind műanyag, mind kerámia burkolatot kell elhelyezni, de fontos megfontolni, hogy a műanyag termékek kevésbé költenek, de sokkal hosszabb ideig tartanak.

  Műanyag csempe a fürdőszobában

  A lépcsőzetes utasítások a gipszkarton burkolásához

  Csempézés gipszkarton - meglehetősen egyszerű, de időigényes folyamat, amely számos feltételnek való megfelelést igényel.

  Első szakasz. Gipszkarton lapok telepítése

  Ahogy fentebb említettük, először a gipszkarton lapok falát kell áthúzni. Ez a szokásos módon történik, de van egy fontos árnyalat, amelyet figyelembe kell venni: a felület jelentős terheléssel jár, ezért a keretnek elég erősnek kell lennie - vízszintes elemekkel (állványokkal) meg kell erősíteni. Ez különösen fontos tágas helyiségek esetén - a csempe állandó rezgése miatt deformálódhat, vagy akár lehúzható. A gipszkarton keretének megerősítésére többféle profil létezik:

  • univerzális szabvány (50 mm);
  • megerősített profil (75 mm);
  • a legerősebb profil (100 mm).

  A gipszkarton profiljainak típusai

  A profil szélességétől függetlenül a legjobb, ha legalább 0,6 mm szélességű fémlemezből készül. A keretelemeknek legalább 40 cm távolságban kell lenniük, és a lapokat két rétegben kell elhelyezni. Így a keret nem hajlik meg a csempe súlya alatt, és a csempe közötti varrások nem diszpergálódnak negatív tényezők hatására.

  Fontos: ha lehetetlen a kétrétegű gipszkarton falakkal való bevágása (kis helyiségekben, ez a bevonási módszer nagy mennyiségű hasznos területet "ellop"), akkor másképp teheti meg. A fal profiljának elemei közötti intervallumokat gipszes hálóval kell lefedni, amely zárójelekkel van rögzítve. Az ilyen munkák elvégzése után a csempe felszínre fektethető, anélkül, hogy félreformálódna vagy lehúzódna. Egyes szakértők a keret és a fém profil megerősítésére, valamint egy megerősítő hálóra erősítik.

  Második szakasz. Eszközök és anyagok előkészítése

  A gipszkarton felületén a következő eszközökre van szükség:

  Csempevágó "ballerina"

  Keresztek a csempe számára

  Csempe-kiegyenlítő rendszer

  Mivel a munka teljesítményéhez további anyagok szükségesek, alapozó és gitt. A legjobb a gipsz alapú cement vagy polimer keverékekkel való munka. A cementkészletek olcsóbbak, de hátrányuk van - szárítás után enyhe zsugorodást okoznak. A polimer alapú kompozíciók magas költséggel vannak megkülönböztetve, de kiváló teljesítményük is van: magas nedvességállóság, szilárdság és zsugorodás.

  A primer egy másik fontos anyag, amely nélkül ez lehetetlen, amikor kerámia burkolólapokat a gipszkartonra. A fürdőszobák optimális megoldása - víztaszító készítmények, amelyek védik a burkolatot a nedvességtől. Néhány közülük antiszeptikumok, amelyek megakadályozzák a penész és a penész a falakon. Fontos, hogy fordítsanak figyelmet arra a tényre, hogy a primer nem tartalmaz toxikus anyagokat - a belső munkákhoz ajánlott olyan akrilkeverékek kiválasztása, amelyek teljesen biztonságosak az emberi egészségre. Gyakorlatilag minden más vegyület (például alkid vagy fenol) mérgező anyagokat tartalmaz, ezért kizárólag kültéri használatra használható.

  Az alapozó áthatoló ragasztó HL-hez

  Fontos: a primer és a gitt kiválasztásánál figyelmet kell fordítani arra, hogy kompatibilisek egymással, ezért jobb, ha egy vállalat termékein tartózkodik.

  A harmadik szakasz. Felület előkészítés

  A gipszkarton felületének előkészítése a csempe lefektetéséhez gitt és alapozó. Ha ezek a fázisok nem mennek végbe, akkor nem fog működni, ellenkező esetben a csempe negatív tényezők hatására megszűnik.

  1. lépés: letörés. Tisztítsa meg a felületet a porból.

  Az ízületek csiszolási szöge 45 fok

  2. lépés: Óvatosan dolgozzon fel minden kötést egy gitttel, hogy az eredmény egy monolitikus szerkezet legyen.

  Szintezés egy spatulával, például

  Úgy néz ki, mint a falon lévő gittszalag

  3. lépés: A kezelt varratok megerősítésére szolgáló szalagot kell felhelyezni, amely tetején egy rétegréteg is alkalmazható.

  A felesleges keveréket spatulával eltávolítjuk

  A gitt felhelyezése a megerősítő szalagon

  4. lépés: A keveréket hagyja megszáradni és a varratokat finom csiszolópapírral homokkal tölti.

  A tésztának csiszolópapírt kell feldolgoznia

  5. lépés: Vigye fel az utolsó réteget, várjon a szárításra, majd csiszolópapírral kezelje újra.

  6. lépés: A gitt teljes száradása után a primer alkalmazására. Két rétegben kefével, festőhengerrel kell felhordani, és mindegyiknek hagynia kell száradni (legalább 45 perc).

  Primer alkalmazási séma

  Brush alkalmazás

  Miután az alapozó megszáradt, a falaknak sík, szilárd felületnek kell lenniük, amelyen a csempe le van fektetve.

  Fontos: minden kommunikációs technológiai nyílást a kontúr mentén kell feldolgozni szilikon tömítőanyaggal, hogy elkerülhető legyen a nedvesség felhalmozódása ezeken a helyeken.

  Videó - Hogyan tegye gipszkarton

  Négyes szakasz. Előzetes jelölés

  A burkolat elrendezésének és jelölésének elrendezésére azért van szükség, hogy a burkolat megjelenése esztétikus, és a hulladék és a hulladék mennyisége minimális. A csempe vízszintes sorainak jelöléséhez meg kell határoznia a nulla szintet. Ehhez egy pontot helyezzünk az egyik sarkába, amely átmásolódik más szögekre, és a vonal távolságát és síkságát szinttel kell szabályozni. Az így kapott vonal olyan jelölést rajzol, amely a vízszintes sorok útmutatásaként szolgál. A függőleges sorok jobban felfelé történő megjelölése - ebben az esetben a levágandó csempe alul lesz, és nem lesz ilyen észrevehető.

  A fal részének meghatározásához a legjobb, ha elkezd dolgozni, mérje meg a felület hosszát, és oszd meg egy csempe szélességével. Ha a mérlegben lévő szám meghaladja a csempe szélességének ½-át, ajánlatos elkezdeni a bélést a leginkább látható felületnek - ennek köszönhetően a kivágott rész a legkevésbé látható. Abban az esetben, ha a maradék kisebbnek bizonyult, akkor jobb, ha a csempe a fal középpontjába kerül, úgy, hogy a vágott elemek a sor mindkét végén ugyanazok legyenek, és a tokozás szimmetrikusnak tűnik.

  Jelölje a falat a csempék felállításához

  Minden mérés után meg kell jegyezni, hogy melyik lesz az egész csempe alsó sorában. A felület előkészítése után meg kell erősíteni egy fa deszkát, amely a csempe alátámasztásaként szolgál, amíg a ragasztókeverék meg nem erősödik (egyébként az alsó sor lapjai csúsznak a felsőek súlya alá).

  Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

  Ötödik szakasz. Csempézés

  A gipszkarton burkolólapok szinte ugyanazok, mint a más felületeken lévő burkolólapok - a legfontosabb ebben az esetben a pontosság és az összes körülmény gondos betartása. Különleges óvatosságot kell biztosítani a vágóelemeknél - a cserép szükséges részének elválasztása érdekében csempevágóval kell elvégezni, majd kemény felületen óvatosan kell kivenni. Ennek eredményeként a cserépnek sima szélekkel kell darabokra osztódnia.

  Csempézés

  Lépés 1. Csatlakoztasson egy fadarabot vagy fémsínt a sínhez azon a magasságon, ahol a csempe első alsó sorát lefektetik.

  Állítsa be a vezetősínt

  2. lépés Ha szárazragasztó keveréket használnak a csempe behelyezéséhez, azt hígítani kell az útmutatóban leírtak szerint. Jobb, ha nem készítesz nagy mennyiségű ragasztót, mert a keverék gyorsan "beállít", és egy idő után alkalmatlanná válik a munkára: jobb, ha összpontosítani kell a ragasztó mennyiségét, ami szükséges ahhoz, hogy egy négyzetméteres cserépet lehessen elhelyezni.

  Fontos: egy jó végeredmény eléréséhez meg kell választanod a ragasztókeverék megfelelő konzisztenciáját. Túl folyékony ragasztó leereszkedik a falról, és túl vastag keverék egyenetlenül oszlik el a felületen. A keverék optimális konzisztenciája egy vastag tejföllékhez hasonlít.

  3. lépés Helyezzen fel ragasztót a felület egy kis területére egy 2 mm vastag fogazott simítóval (a keverék rétegét - legfeljebb 5 mm-re), jó a préseléshez hozzá.

  Vékony réteg ragasztót is alkalmazhat a cserép hátoldalán, hogy elkerülje a bélés és a fal közötti üregeket. Ha a csempe kicsi, kézzel ragasztható. Nagyméretű csempék esetén speciális fúvókákkal rendelkező fából készült vagy műanyag kalapácsot kell használni.

  4. lépés A műanyag keresztezések a csempe között helyezkednek el úgy, hogy a varratok azonos méretűek legyenek. A ragasztó maradványait azonnal eltávolítják, amíg meg nem erősödik - a jövőben ez megkönnyíti a fugázás folyamatát.

  5. lépés Hasonló módon állíts ki 4-5 vízszintes csíkcsíkot, majd kb. Egy óráig szünetet tartson. Erre azért van szükség, hogy a keveréknek ideje legyen megragadni, és a felső sorok súlya nem mozdítja el az egész tojást.

  Telepítse a következő lapkát

  Folytatás a csempézés

  A képen látható, hogyan ragasztani a tükröt a burkolólap behelyezésekor

  Ezután ismételje meg az utolsó lépést, amíg az egész felületet el nem éri. A ragasztókészítmény legalább 24 órán keresztül szárad, de jobb, ha legalább három napig folytatjuk a következő lépést, a fugázást.

  Videó - Gipszkarton burkolólapok elhelyezése

  6. szakasz. Fugázó

  Miután a ragasztó teljesen megszilárdult, el kell távolítania a műanyag kereszteződést, enyhén simítani kell a varratokat, és fel kell törölni őket egy különleges keverékkel. A habarcs illeszkedik a csempe színéhez, vagy éppen ellenkezőleg, ezzel szemben a felületnek eredeti megjelenése van.

  A simítóelegyet gumi spatulával kell felhordani, és 20-30 perc elteltével, amikor jól felszívódik a varratokba, le kell mosni a maradványainak felületét. Meg kell jegyezni, hogy a habarcs nem csak díszítő funkciót végez, hanem védi a varratokat a nedvesség és a szennyeződés felhalmozódásából.

  Egy sor fugázó műanyag fecskendőben

  Fugázó anyag alkalmazása a varratra

  Finomító habarcs gumi spatulával

  Szembenézni a javítással

  Ha a gipszkartonra helyezett csempe megrepedt a működés közben, könnyen cserélhető. Ehhez vágja le a területet sérült csempékkel, hogy kis lyuk legyen. Ezután készítsen egy új profilt, rögzítse a falra felfüggesztéssel, vágjon le egy megfelelő gipszkartonot, csukja be a lyukat, és ragasszon egy új cserépet ezen a helyen.

  Hogyan lehet javítani egy fal gipszkarton

  Hogyan lehet elkerülni a hibákat a gipszkarton burkolásakor?

  Annak érdekében, hogy a gipszkarton burkolatát megbízható és tartós felületre csempézze, el kell kerülni néhány olyan hibát, amelyet a kezdők gyakran tesznek.

  1. Nem elegendő a keret megerősítése. Ha figyelmen kívül hagyja a gipszkarton lapok fémprofilos vagy megerősítő hálóval történő megerősítésének szakaszát, a csempe gyorsan összeomlik és összeomlik.

  A keret a gipszkarton alatt a fürdőszobában

  A ragasztó összekeverésekor fontos figyelembe venni a csomagoláson feltüntetett arányokat.

  Ragasztó előkészítési folyamat

  Csemperagasztó alkalmazása

  A burkolólapok vagy a műanyag csempe a legjobb megoldás bármely gipszkarton falra. Minden szabálynak és szakasznak a betartása hosszú ideig kellemes lesz a szem számára, és nem igényel speciális gondozást vagy állandó javítást.

  Egy példa kerámia burkolólapok egy fürdőszobában

  Folyamatosan ellenőrizze a csempe szintjének síkosságát a minőségi minőség kifogásolásához

  Milyen ragasztót ragaszt a gipszkartonhoz

  A modern anyagok tömege napról napra vándorolnak az építőipar különböző ágain. Ezek közül meg lehet jegyezni és gipszlapokat. Az anyag meglehetősen sikeresen megnyerte az építési piacot, és a díszítés helyét választotta a befejezés között. Különösen a belső és külső munkákhoz használják, ami kétségtelen előnyt jelent. És a legújabb módosítások és bevonat nedvességálló kompozíciók, amelyek lehetővé teszik a nedves területeken történő használatát, lehetővé teszi a fürdőszobában és a konyhában történő használatát. Ennek megfelelően lehetséges elhelyezni csempéket, így a kérdés, hogy a ragasztócsempe a gipszkartonhoz a legjobb.

  Megpróbáljuk teljes mértékben megválaszolni ezt a kérdést. De először meg kell kitalálnod, hogy melyik gipszkartonhoz ragasztod a csempéket, és hogy egyáltalán meg lehet-e csinálni.

  Lehetőség van gipszkarton burkolására

  Először is értsük meg, milyen felületen lehet elhelyezni a csempe, és melyik nem. És megjegyezzük, hogy a gipszkarton felhelyezése meglehetősen ellentmondásos kérdés, hiszen valóban papírra kell ragasztani. De ugyanakkor a válasz "IGEN" lesz. És ez több tényezőből adódik:

  1. Először is, egy ilyen felület képes biztosítani a maximális tapadási szintet, ami garantálja a bevonat megbízhatóságát és tartósságát. A legfontosabb, persze, hogy eldöntsék, hogyan ragasztani csempe a gipszkarton.
  2. A ragasztó használatának közvetlen megfontolását két megengedett típusú lehet. Cement és rugalmas. Az első lehetőségről szólva lehetővé teszi, hogy ellenálló bevonatot készítsen és szilárdan rögzítse az anyagokat. A második drágább, de jobb vontatási tulajdonságokkal rendelkezik hasonló anyagokkal.

  Egy másik kétes kérdés a választ keresve, hogy melyik felületre csempék, amikor a gipszkartonra a fürdőszobában díszítő elemek. Különösen gyakran ilyen anyagot használnak dekoratív dolgok készítéséhez, például a fürdőszoba alatt lévő szekrényhez. És itt megjegyezzük, hogy a csempe elhelyezése lehetséges, ráadásul ez a legjobb megoldás.

  Az anyagok kiválasztása

  Először is fontosnak kell lennie annak meghatározására, hogy milyen felületen és a csempe ragasztásának segítségével, figyelembe véve a helyiség sajátosságait.

  gipszkarton

  Először is megjegyezzük, hogy maga az anyag gipszből és papírból készült cellulózból áll. Végül egyedülálló anyagot kap, amely kiváló eszköz mindenféle működtetéshez különböző körülmények között:

  1. Környezetbarát, amely nem káros anyagokat bocsát ki a környezetbe
  2. Tűzálló.
  3. Nagy erősségűek.
  4. Nagyon jó hőszigetelő tulajdonságok.
  5. Ehhez hozzá kell adni, hogy könnyen feldolgozható, ami lehetővé teszi az ötletek könnyedén és kis időben történő elvégzését és végrehajtását (más anyagokkal összehasonlítva).
  6. Fontos megjegyezni, hogy még egy olyan személy is, aki nem rendelkezik különleges képesítéssel és munkatapasztalattal, képes lesz befejezni a gipszkarton segítségével.
  Ez egyfajta gipszkarton lap. A csempe esetében jobb nedvességálló, zöldes használatú

  A csempe elhelyezésének alapjaként először meg kell határozni, hogy milyen gipszkarton van. Összességében az anyagi ajánlatok előállítása csak kétféleképpen történhet:

  1. Standard gipszkarton lapok normál körülmények között. Különösen normál nedvességtartalmú, stabil hőmérsékleten való alkalmazásra. Leggyakrabban dekoratív falakhoz és mennyezetekhez, valamint helyiségek kialakításához.
  2. GKLV - nedvességálló gipszkarton. Használata, magas hőmérsékletű helyiségek, például konyha vagy fürdőszoba kialakítása. A nedvességállóság okozza a hidrofób impregnálás jelenlétét, ami ténylegesen lehetővé teszi a burkolólapok felhelyezését.
  Nedvességálló gipszkarton típusa

  Van egy másik nézet - tűzálló gipszkarton, de ebben az esetben nem kell figyelembe venni.

  Azt is megjegyezzük, hogy az első opció nem használható csempézéshez, és a fürdőszoba díszítésére sem ajánlott. Ezért nem fog működni. Ennek megfelelően az egyetlen típus használható nedvességálló gipszkarton lemezek.

  És itt az ideje, hogy vegye figyelembe, hogyan kell ragasztani csempe a gipszkarton legjobb ragasztó. Először is meg kell ismerkedned a vonatok típusával, majd eldöntheti, hogy melyiket választja, és utána menjen a boltba egy új vásárláshoz.

  Összességében a következő típusú keverékek vannak az építési piacon:

  1. Cementösszetétel. Ez egy hagyományos csempe keverék. Cementből, homokból és további lágyítókból áll, valamint módosító komponensekből áll.
  2. Jó választás lehet a "folyékony köröm", amely vízzel diszpergált anyagon alapul.

  Rendszerint folyékony körmöket használnak a cserép-javításhoz.

  Érdemes egy kis tanácsot adni a ragasztóról is. Érdemes csak olyan mennyiségben dagasztani, amellyel rövid időn belül használhatja, mivel az ilyen ragasztó hamar megáll, és a legkisebb szárítás után lehetetlen használni. Ezenkívül csak az utasításoknak megfelelően kell tenyészteni.

  És véget érünk, és végül el kell döntenünk, hogy milyen ragasztóval kerámia lapokat ragasztunk a gipszkartonra. És itt érdemes megemlíteni több lehetőséget:

  1. Azokban az esetekben, amikor állandó mikroklíming ingadozások (hőmérséklet és páratartalom) jelentkeznek a helyiségben, a legjobb választani a rugalmas kompozíciókat, amelyek lehetővé teszik a csempe számára bizonyos körülményekhez való alkalmazkodást. Ennek megfelelően ilyen esetben a lehető legerőteljesebben és hatékonyabban fogják megtartani. Ily módon elkerülhetők a különféle hibák és repedések, valamint a csempe leesése.
  2. De ugyanakkor érdemes megfontolni a megtakarítás oldalát. Bizonyos esetekben a cementkompozíció alacsonyabb költsége egyszerűen kényszeríti a választást. Ezzel egyidejűleg alkalmas az ilyen típusú munkákra is, és az epoxivegyületekhez egy kicsit alacsonyabb lesz.

  Megjegyezzük a legtöbb minőségi és népszerű ragasztó típusát:

  1. A rugalmas ragasztópiac vezetője a Ceresit CM. Ez a készítmény szinte bármilyen felületre alkalmas, miközben számos előnye van, beleértve a fagyállóságot, a nedvességállóságot, a rugalmasságot, a deformációval szembeni ellenállást, a vízszigeteléssel való kompatibilitást stb. Ez a ragasztóanyag keverék szinte ideális az ilyen munkákhoz. A készítmény fő előnye, hogy meggátolja a bevonat deformálódását, a fázisban lévő feszültségeknél (ami gyakran a gipszkartonnál történik).

  Kiváló és rugalmas csempeösszetétel

 • Még egy hasonló ragasztó keverék - rugalmas ragasztó a csempe a pillanat. Minden típusú csempére alkalmas, ugyanakkor leggyakrabban az agyaghoz is használható. Nagy tapadású, ellenáll a csúszó anyagoknak, továbbá nedvességálló.

 • Ezután érdemes megemlíteni a ragasztót a gipszkarton termékek Knauf Flizin gyártótól. Ez az anyag szinte a legjobb választás egy kis költségvetéshez, mert az alacsony költségű és jó minőségű termékek tökéletes kombinációja. A ragasztókeverék kis fogyasztású, néhány rugalmas tulajdonsága (enyhe, de a magas páratartalmú helyiségek átlagos intenzitású lakóházában való használatra tökéletes). Ezenkívül a ragasztókeverék kiváló nedvességfelvételhez szükséges burkolólapok készítéséhez, de nem igényel előmosást. Ezt a csemperagasztót a gyártó, a Knauf ajánlotta, a gipszkartonhoz történő ragasztáshoz.

  Ez valószínűleg a legjobban bevált, kiváló minőségű csemperagasztó a GL szerint az ár és a minőség arányában.

  Miután áttekintettük a legjobb minőségű ragasztókeverékek több példáját, a választás a tiéd. Mindent egybevéve, egy rugalmasabb keverék, mint például a Ceresit CM 17, megbirkózik a halmozási feladattal, de ez a ragasztó meglehetősen drága. A ragasztók ára Oroszország különböző területein 350 kg-tól 700 rubelenként 25 kg-os csomagoláson kezdődik. Ugyanakkor meglehetõsen jó minõségû, és a legjobb megoldás az lenne, ha szabványos cementkeveréket használnak kis adalékanyagokkal, például a fenti Knauf ragasztóval, amelynek költsége 2-3-szor kevesebb. Itt mindent az Ön személyes döntése és pénzügyi lehetőségei függenek.

  A csemperagasztó készítésénél fontos, hogy kövesse az utasításokat és kövesse a habarcs élettartamát. Ez a minőség kulcsa.

  Végül ajánljuk Önt, hogy megismerkedjen több videóval, amelyek többet közölnek a gipszkarton burkolásáról, az előkészítő munkáról, beleértve a ragasztókeverék kiválasztását a bevonat különböző működési körülményei között.

  Gipszkarton burkolólap a fürdőszobában: beépítési technológia

  A fotó lefektetett csempe a gipszkartonra a fürdőszobában.

  Lehetőség van a gipszkarton burkolására a fürdőszobában? Ez a kérdés sok vitát jelent. Míg valaki vitatja és kétlik, a mesterek sikeresen részt vesznek egy ilyen célból. Azt akarom mondani, hogyan kell egy csempe a gipszkartonban a fürdőszoba körülmények között a magas páratartalom.

  Milyen gipszkarton kell használni

  Nedvességálló GKLV raktáron.

  Milyen gipszkarton használható a fürdőszobába történő beépítéshez? Önmagában nedvességálló. Vannak azonban árnyalatok.

  Például, hogyan lehet megkülönböztetni a nedvességálló gipszkarton egy fürdőszobát egyszerű? Van még megbízhatóabb ilyen típusú anyag?

  A GKLV - nedvességálló gipszkarton - az elülső karton zöld színétől függ. Könnyedén megkülönböztethető egy egyszerű GCR fás sárga vagy szürke színétől.

  Itt láthatja, hogy a GKLV milyen színben különbözik más típusú gipszkartonoktól.

  Csak jól ismert gyártóktól származó anyagokat vásároljon. Ezek Knauf, Lafarge, Gyproc és hasonlók. A megfelelőségi igazolások megköveteléséhez, a címke megvizsgálásához, ellenőrizze a lapok hibáit.

  Figyeljen a címkére, zöld.

  Több megbízható anyagról tudok tanácsot adni a GVLV-nek. Ez a gipsz-rost lap, amely tartósabb és jobb teljesítményt nyújt. Használható gipszkartonként is a padló alatt a csempe alatt.

  Vízálló GVL a Knauf-tól.

  Mivel megérintettük ezt a témát, kifejezni fogom a személyes véleményemet. Azt hiszem, jobb, ha a gipszkartonra nem helyezzük a padlót, mivel nincs szükség erre. A padozatot önhordó keverékkel állíthatjuk be, és az anyagot nyugodtan lehet elhelyezni.

  A padló önkenő keverékkel egyenletesen állítható.

  A gipszkartonokat kizárólag egy fém keretre kell szerelni, nincs fa. Kívánatos a keretet erősíteni a rack profilok 40 cm közötti távolságának csökkentésével és keresztirányú profilok hozzáadásával.

  Felület előkészítés

  Közös kezelés, alapozó és vízszigetelés

  A csempe felhelyezése előtt teljesen fel kell készíteni a felületi GKLV-t.

  Lehet-e ragasztani a csempe a fürdőszobában a GCR-en? Lehetséges, de azzal a feltétellel, hogy szigorúan ragaszkodnak a technológiához. Először is, mielőtt a csempe behelyezése előtt megfelelően kell kezelni az ízületeket a lapok között.

  Ez azért fontos, mert a csempe alatt lévő nedvesség vagy kondenzátum beáramlása esetén a végek "gyenge" kapcsolatnak bizonyulhatnak.

  1. Először is, a csiszolás nélküli csatlakozásokat egy építő késsel hímezik. Beágyazási mélység - a lemez vastagságának kétharmada.

  Mielőtt ragasztja a serpyanka-t, és kitölti a varrást gitttel, készen kell állnia.

  1. Ezután a hímzett varratokat bioprotektív adalékanyagokkal két réteg mély penetrációs vegyülettel kell előkezelni.

  Jobb ecsettel dolgozni, gondosan bevonva a varratot a teljes mélységére.

  1. Az ízületeket vízálló anyaggal kell felhordani üvegszálas serpyanka segítségével, hogy megerősödjön az egész szerkezet.

  Az ízületet az "Uniflot" kompozícióval töltjük fel, majd ragasztjuk fel a serpyanka-t, majd egy kis spatulával simítsuk fel.

  1. Miután a varratok megszáradtak, a GKLV teljes felületét mélyen behatolt akril vízálló alapozóval földeltük. Szükség van egy réteg alkalmazására, és 40 perc után - a második.

  A teljes felület földelését két rétegben. Üvegt használhat, de jobb, ha egy hengerrel dolgozik.

  1. Tegye fel a csemperagasztót a folyékony állapotra maklovitsa-val a primeren. Hozzáadható a primer második rétegéhez.

  Az ilyen kezelés segíti a csempe ragasztását a gipszkartonhoz.

  1. Minden sarokkötést vízzáró szalaggal kell lezárni, különösen a padló és a sarkok közötti csomópontot illetően.

  A szalag ragasztása előtt a kötést egy cementbázisú vízszigetelő anyaggal kell kezelni.

  1. Amikor minden sarkot be van ragasztva, és a falak fel vannak töltve, a gipszkarton végső vízszigetelése a fürdőszobában készül. Hordja fel a szalag vízszigetelő összetételét egy cement alapon.

  A kompozíció a szalag ragasztása előtt és után kerül alkalmazásra.

  Véleményünk szerint az Állami Vámbizottságnak még hátulról is vízzárónak kell lennie. Nincs semmi ellenem egy ilyen intézkedés ellen, de jelentősen növeli javításának árát.

  A gipszkarton burkolólapon történő elhelyezése a fürdőszobában szigorúan be kell tartania a vízszigetelés szabályait. A vízálló gipszkarton használata nem csodaszer vízzel vagy kondenzátum cseppekkel történő közvetlen érintkezésben.

  Csempézés

  A burkolólapok gondozása és pontossága gondoskodik, fájdalmas és nagyon kényes munka.

  A készítmény elkészítése után várjon legalább 24 órát, amíg az összes anyag megszárad és megragad. Ezután folytathatja a munka fő részét.

  A szükséges anyagok és elrendezés kiszámítása

  Az elrendezési lehetőségek sokak lehetnek, de érdemes a legegyszerűbbet kezdeni.

  Egyszerű elrendezéstípusok:

  • Egyenes monoton - a lemezeket párhuzamosan a padlóval párhuzamosan állítják be. A beszúrásokat egy sorból vagy két különböző színből vagy textúrából készítheti;

  Közvetlen monofonikus elrendezés.

  • Átlós - az elemek sarkokkal érintik a falakat és a padlót, és a fennmaradó háromszög alakú rések kitöltése átlós vágott darabokban történik;

  Átlós módja a tojásnak.

  • Sakkrendelés. A színek egyenes vagy átlós elrendezésben váltakoznak;

  Stacking sorrendben.

  • A határok - szűk és széles lemezek váltakozása. Általában a különböző szélességű betétek több sorból, vagy csak egy vagy két helyen készülnek.

  Példa egy minta határára.

  A kiválasztott elrendezéstől függően számolni kell a csempék számát. Ez a legjobb megoldás minden egyes falhoz. Fontos figyelembe venni a hézagokat, amelyek átlagosan 3 mm-t tesznek ki.

  Először megmérjük a fal szélességét, kivonjuk 3 mm-t tőle (mivel egy kötést el kell távolítani, figyelembe vesszük csak a belső réseket), és osztjuk meg egy lemez szélességével, plusz 3 mm-rel. Ha törtszámot kapunk, kerekítsük fel.

  Ne feledje, hogy a lemez méretén túl rések is vannak.

  Ezután mérjük a magasságot, levonjuk 3 mm-t, és osztjuk fel a lemez magasságát, plusz 3 mm-t. Fordulj fel. Szorozzuk meg az egyes sorokhoz kapott csempék számát a sorok számával és szerezzük be a kívánt anyagmennyiséget.

  Mérésekor vigyázzon, és használjon jó szerkezeti mérőszalagokat vagy lézeres távolságmérőket.

  Ezzel a számítással általában egy kis készletet kapunk. Ez jó, mert a vágáskor bizonyos mennyiségű csempe tönkre tehet. Általánosságban elmondható, hogy házasságonként 10 százalékos árrést vásárolnak.

  Minden falhoz hasonlóan járunk el. Figyelembe vesszük az ajtókat és a szellőző ablakokat. Az eredménynek konkrét számú csempe kell legyen.

  Ne felejtse el kivonni az összes nyílást.

  Ne aggódjon, ha túlterhelt a számítás során. A jövőben a csempe feltörhet, karcolhatja vagy leeshet, darabokra törve. Készen állsz erre az eseménysorra, mert van egy bizonyos mennyiségű anyaga raktáron.

  Szükséges eszközök

  A cserép matricát nagymértékben leegyszerűsítik lézersugárral.

  A gipszkarton lapkájának ragasztása előtt számos eszközre lesz szüksége:

  • lézerállvány háromlábú állvánnyal;
  • 3D keresztek;
  • csempevágó vagy csiszológép kőlemezzel;
  • spatula-fésű ragasztó alkalmazásához;
  • elektromos fúró;
  • fúvóka-keverő fúróhoz;
  • ragasztóvödör;
  • varrás varratokhoz;
  • bevásárlóközpont gumipárnával;
  • gumi spatula a fugázáshoz;
  • szivacs a bevonat elülső felületének mosáshoz a ragasztó és a fugázó maradványaiból;
  • ceruza;
  • szerszám csatlakozáshoz;
  • mérőszalag;
  • a szokásos raklap 100 mm széles, hogy a ragasztót fésűre helyezze.

  Az elektromos csemperavágó nagymértékben leegyszerűsíti a munkát és javítja annak minőségét.

  Ha nincsenek drága eszközök, például csempe vágógép, lézer szint vagy elektromos fúró, akkor nem számít. Bérelhetők az épület szupermarketben.

  Ragasztó csempe

  Folytatjuk a legfontosabb részt.

  A munkához csempe ragasztó szükséges. A cement-polimer kötőanyagon alapuló száraz, nedvességálló készítményt jobb használni.

  Óvatosan olvassa el az elkészítésének módját, majd öntsön egy kis vizet a vödörbe, és öntsön rá a porra az utasításokban feltüntetett gyártó aránya szerint.

  A ragasztót alaposan fel kell keverni, amíg sima.

  A ragasztót fúróval és keverőfúvókával keverje fel. A zsírkrém konzisztenciájának kell lennie. Készítsünk egy kis mennyiséget, kb. 1 m²-t.

  Kerámia burkolólapok elhelyezése:

  1. Először is lerövidítjük a második sor kezdetét lézersugárral. A vezetéktől a padlóig terjedő maximális távolság nem haladhatja meg a csempe méretét és a rést. E vonal mentén rögzítjük az SD profilot a falak peremén;

  A profil minél simábban állítható.

  1. Ha a fal szélessége elosztva a csempe szélességével, figyelembe véve a hézagokat, a csempe több mint felét vágja el, akkor észrevehetőbb szögből indulunk el, máskülönben - középen. Ragassza fel a ragasztót egy fogazott simítóval a falon, és nyomja le a födémlemezt. Törölje le a felesleget egy szivaccsal;

  A síkot a szabály ellenőrzi, beillesztjük a résekbe.

  1. Teljesen behelyezzük a vízszintes sorokat. Elvágtuk a csempeit, és előzetesen felerősítettük a vágási vonalat.

  Végezzük el a vízszintes sort.

  1. Lézerszint használatával ellenőrizzük az első sor felső széle vízszintes helyzetét. Előfordulhat, hogy varrással játszik, hogy a következő sor minél simaabb legyen. Tegye a következő sort, használja a 3D kereszteket.

  Ez a technológia segít az irányító sík szabályozásában.

  1. A sarkoknál 45 ° -os csuklópántot készíthet a gépen. Azonban ez a kapcsolat traumás, ezért jobb, ha később elkészítjük a bélést.

  Amint láthatja, ez a dokkoló éles sarkokat hoz létre, amelyeket jobban felszerelnek műanyag lemezekkel.

  1. Ezután, ha minden fal készen van, elindul a kezdő profil. Tegye az alsó sorot azon a szélen, ahol a csempe kerül, figyelembe véve a rést. Ezután előfordulhat, hogy átszúrja.

  Az alsó sorban állunk.

  1. Várjuk a ragasztó első beállítását, kb. 2-3 órát. Ezt követően összeillesztünk. Ez azért szükséges, hogy helyet biztosítsunk a habarcsnak, amely védi a felületet a nedvességtől.

  A kötőelem vásárolható a hardverraktárban, vagy bármilyen kényelmes eszközzel.

  1. Varrás után távolítsa el a varratokat ecsettel. Ezután várjon addig, amíg a ragasztó teljesen megszárad. Most folytassa a habarcsot, amelyet gumihevederrel végzünk, jobb, ha a maradékot azonnal eltávolítjuk.

  A kerámia burkolólapok fugázást igényelnek, hogy a fürdőszobában ne kerüljön víz a csempe alá.

  A csempe a gipszkartonon jól fekszik, hiszen egyenletes. A jó tapadás és a ragasztó egyszeri abszorpciós együtthatója gyakorlatilag nem egyenetlen zsugorodást eredményez, ezért az eredménynek tetszeni kell.

  Használjon jó epoxi habarcsot (Litochrome, Atlas). Ezek meglehetősen drágák, hosszú ideig szolgálnak és kizárják a nedvesség bejutását az alulról árnyalt helyre, ami hatással van a célra katasztrofálisan rossz. Az epoxi vegyületek nem félnek a háztartási vegyi anyagoktól és a korrozív közegektől.

  következtetés

  A GKL használata a csempe alatt a fürdőszobában - kipróbált és bevált gyakorlat. A keret segítségével lehetővé válik a falak és a sarkok tökéletlen geometriájának igazítása, ami nagymértékben leegyszerűsíti a burkolat burkolását. Megmutattam, hogyan kell ragasztani a GCR-et az összes árnyalattal, most már rajtad múlik.

  Ebben a cikkben a videó jól mutatja a témát. És kérdéseket várok a megjegyzésekben.

  a falon már rögzített gvl. Szükségem van a csempe alá fektetni a falat, és mi?

  Az Ayrat nem kell kitöltenie a GVLV-t. De szükség van a prémiumra. Először a falakat vízzáró alapozóval, például akrilnal őröltük. Amikor megszárad, alapozza meg a falakat ragasztó alapozóval. Hígított cementragasztó zseléből készülhet.

  Helló, lehetséges a csempe behelyezése a fapadlóra, a padló felét a fa fele borítja.

  Vladimir, a nagy vágy, hogy kerámia padlólapok lehet elhelyezni a fapadlón. Bizonyos körülmények között:

  - a padlónak tökéletesen szintet kell vennie;

  - a padlólapokat szilárdan rögzíteni kell, és nem szabad járni;

  - meg kell tölteni a megerősítő hálót a padlón, és töltsük be egy vékony esztrichréteggel.

  Üdvözlünk! Kérem, tisztázza, miért kezdődik a cserép a második sorban?

  mi a legjobb a bázis alatt: gipszkarton vagy himlő? Ha a himlő, hogyan és mi dolgozzon fel, hogy kerámia csempéket tartson? és ugyanaz a kérdés a gipszkarton, hogyan kell kezelni? javításokat végeztek a fürdőszobában

  Ennek köszönhetően a gipszkarton az alábbi előnyökkel rendelkezik:

  ez egy teljesen környezetbarát anyag;

  könnyű súly A lemez viszonylag kevéssé súlyos, hogy egy ember problémamentesen mozoghat;

  A lemez kiváló alapot nyújt a különböző befejező anyagokhoz - festék, tapéta, dekoratív díszlécek, kerámia burkolólapok, mesterséges kő stb. A gipszkarton falai és mennyezete a leginkább elképzelhetetlen módon díszíthető;

  Számos terv közül választhat: függesztett mennyezetek, falburkolatok, válaszfalok, boltívek, rések és oszlopok kialakítása;

  biztonságát. Az anyag teljesen biztonságos az emberi egészségre. Csak vágáskor le kell fednie a szemét és a száját, hogy a por ne érjen oda;

  a költség. Az anyag rendelkezésre áll, és kisebb költségekkel jár, mint más típusú bevonatok, különösen akkor, ha a ház javítása a gipszkarton segítségével történik.

  Olyan anyagokkal, mint a gipszkarton, egyedülálló megjelenést adhat a lakásnak, ami eredeti és nagyon szép.

  Ezenkívül a gipszkarton bizonyos tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különleges adalékanyagokat adnak. Az anyag különleges tulajdonságai közé tartoznak a következők:

  nedvességállóság. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező lapok olyan helyiségekbe helyezhetők, ahol nedves mikroklíma van. Az ilyen lemezeket a padlás, a konyha, a fürdőszoba és a WC javítására használják;

  tűzállóság Ezt a típust használják száraz mikroklímájú helyiségekben, valamint ahol nagyobb a tűzbiztonsági követelmények. A speciális adalékoknak köszönhetően ez az anyag körülbelül 40 percig ellenáll a nyitott lángnak.

  Annak ellenére, hogy számos előnye van, a gipszkarton, mint a belsőépítészethez használt anyag, hátrányai vannak:

  lehetetlen ragaszkodni a nehéz gipszkarton falain, előzetes felkészülés és a telepítési szabályok betartása nélkül, nehéz tárgyak - festmények, fali szekrények, tévék, tükör, polcok felakasztására;

  lemez deformáció, amikor megpróbálja megjavítani súlyos tárgyakat a falakon;

  amikor a lemezeket darabokra vágják, apró törmelék keletkezik. Ezért a gipszkarton vágására vonatkozó összes munkát speciális védőszemüvegeken kell végrehajtani, és a szájat maszkkal is le kell fedni;

  a keretszerkezet miatt a tér csökkentése.

  Az RSD a fűrészpor 95% -a, a maradék 5% kis mennyiségű impregnálásból, viaszokból és ragasztókból áll. A lemez tulajdonságai közvetlenül függenek a fűrészpor típusától és minőségétől. Néha a tetején lévő lapot is meggyűrjük, hogy növelje a nedvességálló tulajdonságait.

  Ez az anyagszerkezet a következő előnyöket határozza meg:

  külső hasonlóság a fával. Nagy a fal dekoráció;

  nagy a deformáció a kink.

  Ezenkívül az anyag a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

  viszonylag nagy szilárdságú. Ez magasabb, mint a forgácslap;

  van néhány nedvességálló tulajdonsága;

  Az RSD hátrányai a következők:

  alacsony tűzálló tulajdonságok;

  kis erejű mutatók. Az emeléshez két lemezt kell felszerelni;

  nehezebb telepíteni a falra. A telepítés jobban intenzív, mint a gipszkarton;

  a vágás során sok építési hulladék keletkezik;

  alacsony gőzáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik.

  Ez az anyag nem nagyon alkalmas a konyhában, a fürdőszobában és a padláson végzett javítási munkákhoz.