Legfontosabb > Tartozékok

Switch "Bath-zuhany" - típusok és javítás

A fürdőkád és zuhany csaptelepek "fürdőkádas" kapcsolóval vannak ellátva, amely a víz és a zuhany közötti vízáramlást kapcsolja. A probléma az, hogy ez a szerkezeti elem gyakran sikertelen, és a víz helytelenül terjeszthető a helyes irányba.

Ha megértette a "fürdőkád" kapcsoló összes bonyolultságát, használhatja az utasításokat a hibaelhárításhoz. A cikk leírja a kapcsolók fő típusát, lehetséges hibás működését és a javítás elvégzését.

A "fürdőkád" típusú kapcsolók típusai

orsó

Nagyon gyakori volt a Szovjetunió idején, és most sok keverő van ilyen típusú kapcsolóval. Ma ez a típus vékony falú szelep típusú keverőkben található. A tekercs típusú kapcsoló jellegzetes jellemzője műanyag vagy fémgomb, amely a szelep szelepei között helyezkedik el.

dugó

A parafa kapcsoló ma elavult, és ritkán használják a termelésben. A vízcserére szolgáló fogantyú középen helyezkedik el, és hosszabb, mint a tekercs típusa. A fő részlet egy sugárzattal rendelkező parafa. Forgatás közben a kivágást a vízbemeneti és kimeneti nyílásokkal kombinálják, és a víz a csaptelepbe áramlik. Érdemes megjegyezni, hogy néhány modern keverő, amelyek a klasszikus stílusban készülnek, olyan fogantyúval rendelkezik, mint egy parafa kapcsoló, de itt a mag csak a tekercsszelepet használja.

patron

A patron kapcsoló általában orosz gyártmányú keverőkben található. Nagyon nehéz megoldani ezt a kapcsolót, mert nagyon nehéz megtalálni pótalkatrészeket vagy új patront. Törés esetén jobb, ha új keverőt vásárol.

Kipufogó / nyomógomb

A kipufogó vagy a nyomógombos kapcsoló a hideg és meleg víz összekeverésére szolgál, amely a központi vízellátó rendszeren keresztül történik. A vízvezeték-piacon több fajta létezik:

 • Az automatikus kapcsolót a híres márkák patronos keverőire használják. Ez egy különálló egységben vagy egy forgócső tetején lehet. Ennek a kapcsolónak az a fő jellemzője, hogy ha kikapcsolja a vizet, az "kifolyó" helyzetben marad, vagy visszatér a "zuhany" helyzetből. A gomb felelős a kapcsolásért: ha kihúzza, a víz a zuhanyfejből áramlik; ha megnyomja, akkor a vízellátás a "kiáramlási" helyzetbe kapcsol;
 • Egy egyszerű kapcsoló főként a keverők alacsony költségű modelljein használatos. A megjelenés megegyezik az automatikus kapcsolóval. A nyomógomb kapcsoló típusának meghatározásához csak húzza ki a gombot és kapcsolja ki a vizet, ha a helyén marad, akkor ez egy egyszerű típusú kipufogó kapcsoló;
 • A szovjet zuhanykapcsoló csak a szovjet keverők régi modelljeiben található meg, amelyek ma nem relevánsak.

Lehetséges hibák

Ha két helyzetben "zuhanyozni" és "önteni" a víz szinkronan áramlik, az oka, hogy a tekercs tömítések elhasználódtak, és nem végzik el funkcióikat.

Újakat kell cserélni:

 • zárja le a vízellátást;
 • húzza ki a tömlőt;
 • húzza ki a ganderet;
 • csavarja le az adaptert;
 • vegye le a szelepfogantyút;
 • távolítsa el a tekercset;
 • távolítsa el a régi gumigyűrűket;
 • Az új gyűrűket sima vízzel kell nedvesíteni.
 • a gyűrűket helyezze el;
 • Szerelje össze a szelep csapot.

Érdemes megjegyezni, hogy mikor vásárol egy keverő a csomagban mindig vannak további gumigyűrűk. Ön is megteheti magukat, de a szolgáltatási élet nem lesz hosszú. Az alkatrészek kicserélése mellett lehetséges, hogy a vékony rézhuzalt elkopott gyűrűkkel felhúzzuk, vagy használjunk egy lenből készült szálat, de ez a lehetőség nem is tart sokáig.

Ha a víz szivárog a nyomógombos kapcsoló használatával, akkor az oka lehet a gumigyűrűk alkalmatlansága is.

A gumigyűrűk cseréjéhez szükség van:

 • zárja le a vízellátást;
 • csavarja ki a kifolyót;
 • húzza ki az adaptert hatalmas kulcs segítségével;
 • vegye le a kupakot;
 • szerezd meg a csavart
 • távolítsa el a gombot;
 • vegye le a szelepet;
 • távolítsa el a régi szelepgyűrűket
 • új gyűrűk telepítése;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha egy nyomógombos kapcsoló van a fürdőszobában, és gombja nem tér vissza az eredeti helyzetébe, ha a víz ki van kapcsolva, vagy amikor a keverő üzemmódot bekapcsolják, a hiba valószínűleg egy gyenge vagy törött rugó miatt következett be.

A rugó felszerelése vagy cseréje:

 • zárja le a vizet;
 • csavarja ki a kifolyót és a tömlőt;
 • húzza ki az adaptert a kapcsolóról a nyitott csavarkulccsal;
 • távolítsa el a termék kupakját;
 • távolítsa el a csavart
 • csavarja le a gombot;
 • húzza meg a rudat a rugóval együtt;
 • cserélje ki a törött rugót;
 • összeszereljük a kapcsolót.

Ha a szelep kinyitása közben turbulens zaj hallható, az oka a gumitömítés kopása. Szükség van a fej lecsavarására, és a dörzsölett él vágására a tömítésből.

Ha a víz folyamatosan folyik a csapból, akkor az oka lehet, hogy a sárgaréz szelep használhatatlanná vált vagy idegen részecskék megakadályozták a szelep és a tömítés közötti rést. Szükséges a szelep cseréje vagy a szennyeződés tisztítása a keverőben.

Ha a szelep kinyitása közben nem folyik víz, akkor az oka lehet, hogy a gumitömítés szárad. Először is egyszerűen kipróbálhatod - nyisd ki a csapot, és egy fából készült tárgyba üsd meg. Ellenkező esetben meg kell akadályozni a vízhez való hozzáférést, vegye le a szelepfejet és enyhén főzőlapot, vagy önmagát forgassa.

Ha a szelepet nem lehet görgetni, akkor az ok abban rejlik, hogy a rúd menete használhatatlanná vált. Szükség van a szár cseréjére, vagy szeletelni a vezetéket, ha a szál nem teljesen kopott.

javítások

Javítóorsó kapcsoló. Hordozó kapcsoló használata esetén a víz a fogantyú alól is folyhat, ha a zuhanyzó és a kifolyó helyzete között helyezkedik el. A szivárgás fő okai:

 • a forgattyú forgástengelyére helyezett gumigyűrűk elhasználódtak vagy teljesen hiányoznak;
 • gumi tömítés, amely a kapcsolódobozon található, és tömítőanyagként szolgál, kopott vagy hiányzik;
 • a forgattyú vagy a keverő forgattyúházának speciális csavarja rosszul van rögzítve.

Ha van egy spool kapcsolója, annak érdekében, hogy kiderüljön a hiba oka, ki kell csavarni a fogantyút, bekapcsolni a vizet, majd pontosan látni fogják, hol folyik.

Ha a víz áramlik, ahol a speciális csavar vagy doboz a tokhoz van csatlakoztatva, akkor valószínűleg új tömítést kell elhelyezni a dobozhoz, és a speciális csavart további tekercselésre. Lehetséges, hogy a forgó rúd kijáratából szivárgás következik be egy speciális csavarból vagy tengelydobozból, akkor egy csavarkulccsal vagy gázkulccsal teljesen ki kell húzni a csavart vagy a speciális csavart, hogy kicseréljék a gyűrűket a forgó rúd tömítéséhez.

Ha a víz egyik kapcsolási módban áramlik, akkor az oka lehet, hogy a tömlő tömítései egyszerűen kopottak, vagy a tekercs nem tud elmozdulni a vízkő miatt. Ezért a tekercset ki kell húzni a kő kitisztításához és a gumitömítések cseréjéhez.

Nyomógombos kapcsoló javítás. Az ilyen típusú kapcsolók javításához elengedhetetlen, hogy először zárja le a szelepfejeket, majd vegye le a kupakot a kapcsolóról, csavarja le a csavart, vegye le a gombot és vegye le a rugót.

A problémák számos lehetséges oka lehet:

 • A rugó kevésbé rugalmas vagy törött. Ennek ellenőrzéséhez ki kell kapcsolnia a vizet. Ha a gomb nem tér vissza a "zuhany" helyzetből a "kifolyóba", akkor az ok éppen a tavaszon fekszik. Ezt az elemet egy új rugóval kell helyettesíteni. Ha ez a lehetőség nem áll rendelkezésre, akkor a csavarok alá kell helyezni a tömítéseket, hogy a rugó megfelelően működjön. Egy másik lehetőség lehetséges. A rugó rugalmasságának visszaállítása: jól kell húzni, magas hőmérsékleten felmelegíteni, és azonnal hideg vízzel fémtálcába kell helyezni a keményedéshez és zárja le a fedelet. Egyes kézművesek önállóan új rugót készítenek egy különleges rugóacélból készült huzal használatával. Amikor a rugó készen van, felmelegszik és lehűtik, hogy a termék stabil rugalmasságot biztosítson.
 • A szelepgyűrűk alkalmatlanná válnak, majd a víz szinkronan belép a "zuhany" és "kiáramló" helyzetbe. Szüntesse meg a kifolyócsatlakoztatást, dugja be a rudat hat arcra az adapterbe. Ezután gondosan távolítsa el, miközben a négyzetet tartja. Ezután a szelepet a rúd segítségével kihúzzuk. Ha a gyűrűk törékennyé válnak vagy erózió következik be, akkor újakat kell cserélni.

Hogyan kell javítani a zuhanycsaptelep csaptelepét?

Mindig hasznos tudni, hogyan kell a fürdőszobai csaptelepet zuhanyozással javítani, saját javításra, a szakemberek igénybevétele nélkül. Végtére is, előbb vagy utóbb minden csapvíz a fürdőszobában nem működik megfelelően. A problémák fő okai: kopás patronok, tömítések, tömítések és kötőelemek. Egyszerű utasítások segítségével mindenki kitalálhatja, hogyan kell saját fürdőszobai zuhanycsaptelepet kijavítani.

Típusok és keverők és azok formatervezései

A fürdőszobai csaptelep zuhanyozással történő javítása érdekében nem szükséges a vízvezeték-szerelő hívása. Minden csaptelep könnyen szétszerelhető. Ha valaki megérti a készüléket, akkor a fürdőkád keverőjének javítása gyors és hatékony lesz.

A keverő kijavításához ki kell deríteni, hogy melyik alkatrésznek felel meg a hibás működésnek.

A fürdőszobai csaptelepek három fő kategóriája:

 1. Valve. Ez a típus évtizedek óta ismert. A kialakítás gereblye és két szelep. A kétszelepes csigahajtóműves modellek régi modelljeiben gumi tömítések vannak felszerelve, amelyek deformációja szivárgást eredményez. Az új modellek kerámia tárcsával ellátott daru dobozban vannak. Lyukakat fúrnak a közepükbe. Amikor a szelep elfordul, a lyukak egybeesnek - ez így jut a vízbe a vízbe.

A fürdőszobai csapok különböznek a másoktól a fürdőkád kapcsoló jelenlététől, amelyek szintén különböző típusúak.

Kád-zuhany kapcsolók

A részlet, amelynek meghibásodása a csaptelep javításánál a fürdőszobában, átkapcsol a zuhanyra. Ő felelős azért, hogy a vízellátást a keverő vagy az öntöződoboz kifolyójához kapcsolja. 4 fő fajtája van:

 1. Cork. A kapcsoló elavult verziója, amelyet ma kevés ember gyárt. Ezt a két szelep között elhelyezkedő hosszú fogantyú jellemzi. Néhány modern fürdőszoba csapok hasonló fogantyúkat használnak, de a maguk nem parafa, hanem tekercs.
 2. Patront. Az orosz gyártók előnyben részesítik. Kétféle patron létezik a piacon: labda és kerámia. A labda patronokat javítani lehet, kerámia - csak cserélni. Az utóbbi azonban hosszabb ideig szolgál és kevésbé érzékeny a kemény vízre.

A kudarc fő okai

Javítsa meg a keverőt saját kezével, nem sok időt vesz igénybe, ha helyesen állapítja meg a hiba okait. Bármilyen eszköz valaha is sikertelen. A mixer nem kivétel.

Megszakadhat az alkatrészek kopása miatt. A kevésbé minőségű anyagok, annál alacsonyabb az alkatrészek élettartama és annál gyakrabban kell megjavítani a csapot a fürdőszobában. Hogyan lehet megjavítani a csapot a fürdőszobában a saját kezével?

1. Szivárgás a kar alatt

Általában a patrontörés okozta egykaros keverőben. A következő jelek jelzik, hogy a patron meghibásodott:

 • a markolat nehezen forgatható;
 • a vízellátás nem teljesen le van zárva;
 • a víz hőmérséklete önkényesen változik;
 • hideg víz folyik a forró csapból és fordítva.

A kerámia patron cseréje:

 • vegye le a kupakot, kék és piros festékkel;
 • Csavarhúzó vagy csavarkulcs csavarja le a reteszelő csavart;
 • a fogantyút húzza felfelé, húzza ki a testből, majd csavarja le a fedelet;
 • csavarja le a patront rögzítő csavarokat a házban beállítható csavarkulccsal;
 • cserélje ki a sérült patront.

A hibás tétel kicserélése után be kell állítani a patronházon lévő kidudorodásokat a belső hornyokkal. Ha ezt nem veszi észre, a csaptelep szivárog.

2. szelepszivárgás

Kétszelepes keverőkben gyakran használják a tömítő alátéteket. Néha értéktelen és daru doboz. Az ilyen hibák szivárgáshoz vezetnek. A forgattyúház vagy a gumigyűrű cseréje:

 • távolítsa el a dugót a hibás szelepből;
 • csavarja le a csavarra a szelepet a keverőn;
 • állítható kulcs segítségével válassza le a darut;
 • cserélje ki a forgattyúházat vagy gyűrűt.

3. Szivárgás-zuhany kapcsoló

A fürdőszobai csaptelep javítása előtt feltétlenül kapcsolja ki a helyiségben lévő vizet. A kapcsoló alatt lévő szivárgás azt jelzi, hogy a javítócsap közötti tömítés és a kapcsoló működésképtelenné vált. A helyettesítése:

 • távolítsa el a nyomógombot, a fogantyú segítségével fogóval rögzítse;
 • vegye le a szelepet a szárral;
 • húzza ki a sérült olajtömítést.

4. A zuhanykapcsoló gombjának törése

Ha a vízkezelés után a gombot nem lehet visszaállítani az eredeti helyzetébe, akkor annak rugója meghibásodott. Ebben az esetben a kapcsolót a fent leírt algoritmus szerint szétszereljük, vegyük ki a meghibásodott rugót, és helyezzünk egy új helyére.

Néha a zuhanykapcsoló nem működik, és egyszerre víz jut be az öntöződobozba és a keverőbe. Ez annak köszönhető, hogy a mirigyben egy repedés van, amely a száron található. Az ilyen hiba kiküszöböléséhez szükség van:

 • vegye le a kapcsolót;
 • készletet kap;
 • cserélje ki a sérült olajtömítést

Sok lakás még mindig régi parafa kapcsolókat használ. Idővel a gomb elmozdul a testből, ami szivárgást eredményez. A megszüntetéshez szükség van:

 • húzza ki a csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le az anyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • kap egy parafát;
 • törölje le a kerozin csövet és a ház belsejét;
 • a parafa tapadásához a testhez csiszolópaszta, paraffin vagy vazelin.

A tömítések a spool kapcsolókon elhasználódhatnak. A helyettesítése:

 • húzza ki a tömlőt;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • csavarja le az adaptert;
 • csavarja le a szelepet;
 • szerezzen be;
 • cserélje ki a gumigyűrűket.

A felújított gomb még néhány évig tart.

5. Tömlő szivárgás

Idővel a tömlő a tömlő összekötő pontjánál a keverőhöz való csatlakozáskor elhasználódik. Formált áramlásra. A legegyszerűbb ilyen hiba kijavítása: egyszerűen csak csavarja le a zuhanycső anyáját, vegye le a sérült alátétet, és helyezzen be egy új helyet.

6. Szivárgás az öntöződoboz és a tömlő között

Ennek a problémának a kiküszöbölésére a keverőben, amely megtört, nem szükséges az eszközök használata. Csak ki kell csavarni az öntözőcsatornát a tömlőn lévő anyát, és cserélni a szigetelő tömítést.

7. Zavarosodás egy öntöződobozban

A fürdőszobai csaptelepekkel kapcsolatos hibaelhárítás során a javítás nem korlátozódik a tömítések és a patronok cseréjére. Hosszú távú működés közben a zuhanyfej lyukak eltömődnek homokkal, mészkővel és egyéb kemény lerakódásokkal.

Annak érdekében, hogy a zuhany ismét megfelelően működjön, a rácsot szét kell szedni és öblíteni. Néhány modellnél a csavar az öntöződoboz közepén lévő műanyag kupak alatt található. Néha a rács szétszereléséhez szükség van az óramutató járásával ellentétes irányba forgatására.

8. Alacsony nyomás a keverőben

A kifolyó végén csavarozott aerátor van. Tart szilárd anyagokat és növeli a víz nyomását. Ha a víz egy vékony áramban folyik, az ok a szűrő eltömődésében rejlik. A tisztításhoz csavarja le a fogóval, óvatosan szétszerelje alkatrészeit, és folyó víz alatt öblítse le őket.

Egyéb hibák

A szakértők más típusú károkkal szembesülnek:

 1. A folyamatos vízáramlás jelzi a sárgaréz szeleptörését vagy a hely és a tömítés közötti tér eltömődését. A keverőt meg kell javítani, ha szétszerelik, belülről megtisztítják, és szükség esetén a szelepet kicserélik.
 2. Ha a szelep nyitva van, akkor a gumitömítés megszárad. Ennek ellenőrzéséhez egy nyílt csapot kemény objektummal verítenek.

A fürdőszobában lévő csaptelep javítása saját kezűleg nem igényel speciális készségeket. Ez a kézműves nemcsak a férfiakat, hanem a nőket is birtokba veheti. Függetlenül attól, hogy milyen típusú csaptelep a fürdőszobában, az alkatrészek javítása és cseréje nem nehéz.

Szelep kapcsoló zuhany "Seva", "Hercules", "Orion" semiautomatikus Vidima B964946AA

Szelep kapcsoló zuhany "Seva", "Hercules", "Orion" semiautomatikus Vidima B964946AA

A félautomata szelep automatikusan visszaáll eredeti helyére víznyomás hiányában
nyílt helyzetben is alacsony víznyomás mellett zárolva
alkalmas Storm és félautomatikus zuhanykapcsoló, Orion, Seva-M, Tarner B960179AA és a B960382AA helyettesítésére (kis víznyomás elleni védelem nélkül)
rúd vastagsága 3,5 mm

Zuhanykapcsoló szelep

Minden típusú vízvezeték munka

(343) 212-42-12
(343) 345-89-00

Jótállás és szerviz:

A vidám Vidima (Vidima) márkát 1995-től a Videxim (Videxim) szállította Oroszországba.
A Videxim cég foglalkozik a vízbeszerzés nagykereskedelmével és értékesítésével.
A Vidima védjegy alá tartozó vízvezetékeket Bulgáriában gyártják az Ideal Standard vállalat tulajdonában lévő gyárakban, és megfelelnek az összes európai szabványnak és normának.

A Vidima az elegáns design és a középáras szegmens magas színvonalú szaniterberendezéseinek (csapok, szaniterek, akril fürdők) teljes skáláját kínálja.
A Vidima az építési területek és a fogyatékkal élők számára is speciális vízvezetékberendezéseket gyárt.

Minden termék Vidima már 1 éves és 25 év garanciát vállal.

1954-ben egy bázisra nyitott szaniterek gyártására szolgáló üzemet nyitott. Stoyan Buchvarov. Ezután a növény minden terméke csak a bolgár piacra készült.

1989-ben az üzemet egyesítették egy egészségügyi központok fejlesztésével foglalkozó kutatóközponttal. A létrehozott állami vállalkozás Vidima nevet kapta. Ezzel a névvel együtt az első keverők jelennek meg.

1992-ben az American Standard létrehozta a Vidimával közös vállalkozást világszínvonalú szaniter felszerelések gyártására. Az eredeti terv szerint a gyártott termékek nagy része Nyugat-Európa (főként Franciaország) piacára irányult. A kilencvenes évek végén viszont a kelet-európai fogyasztók jó minőségű vízvezeték iránti keresletének növekedése arra kényszerítette a vállalat vezetőit, hogy vizsgálják felül megközelítésüket.

1998-ban regisztrálták a Vidima védjegyet, és Bulgáriából származó kiváló minőségű keverők jelentek meg a kelet-európai országok piacain.

1998-ban Az egyik legmodernebb szaniter kerámiatermelő üzem Európában (WC-k, zuhanytálcák, mosdók, akril fürdők) nyílik meg Sevlievóban, a legfrissebb technológiák felhasználásával, melyet Bulgária legsikeresebb beruházási projektnek nyilvánított.

Az elmúlt években a Vidima egy igazán sikeres, gyorsan növekvő márkává fejlődött, amelyet minden kelet-európai országban jól fogadtak.

A nemzetközi vezető által létrehozott Vidima ügyfeleinek a legjobb minőségű és gyönyörű formatervezést kínálja, ízlésüknek és anyagi lehetőségeiknek megfelelően.

A zuhanykapcsoló lépésenkénti javítása a keverőben

A fürdőszobában eltörő csaptelepek az egyik leggyakoribb bosszantó baj, amely a vízvezetékhez történhet. Azonban a piac ebben az időben olyan kényelmes, funkcionális és egyszerű eszközöket tervez, amelyekkel szinte minden mester foglalkozik a javításokkal. Ma meg fogjuk találni, hogyan lehet a zuhanycsaptelep kapcsolót a fürdőszobában megjavítani, megvizsgálni a legnépszerűbb modelleket és azt, hogy mit kell tennie, ha valamilyen okból a szakemberek hívása lehetetlen vagy nemkívánatos.

Törött fürdő csaptelep: javítási zuhanykapcsoló

A modern fürdőszobai csapok kialakítása szükségszerűen olyan kapcsolót tartalmaz, amely szabályozza a víz áramlását a csaptelepen vagy a zuhanycsőn keresztül. Intenzív használat közben, illetve hosszabb ideig tartó inaktivitás esetén a készülék alkatrészeinek elhasználódása is előfordulhat. De gyakrabban, a csap / zuhany kapcsoló, amelynek javítását ma megfontoljuk, használhatatlanná válik, mindkét irányban elkezdi átadni a vizet, vagy akár működésképtelenné válik.

Mielőtt elkezdi javítani a zuhanykapcsolót a keverőben, akkor meg kell tudnia, hogy mi zajlik a formatervezésben, és a fogyóeszközöket, például speciális tömítéseket és szerszámokat használják. Mivel számos különböző kialakítás létezik, különböző tartozékokra lehet szükség. Ha nem akarsz minden alkalommal kiselejtezni, akkor előbb tudni kell a részleteket, amivel segítünk neked.

Az elzárószelepek típusai és típusai és azok meghibásodása

Az elmúlt évtizedekben a csaptelepek tervezése mind a fürdőszobában, mind a konyhában egyszerűen óriási változásokon ment keresztül. Amit a nagyapáink a szovjet időkben ilyen egyszerűen és sikeresen tapasztaltunk, a múlté a múlt, és az elavult rendszerek helyébe új, megbízhatóbb és minőségi rendszerek kerültek. De az elavult modellek még mindig megtalálhatók, mert minden lehetőséget meg kell fontolnunk annak érdekében, hogy pontosan tudjuk és megértsük, mi a "zuhany" javítás "fenyeget". Kezdjünk több elavult struktúrával, fokozatosan új és technológiai úton.

orsó

Ezeket a modelleket gyakorlatilag nem találják meg a modern piacon, és a kezet kivéve, hogy pótalkatrészeket szerezzen nekik. Ha azonban a szovjet idők óta nem történt meg a fürdőszobában a vízvezeték javítása és cseréje, akkor valószínűleg van ilyen típusú kapcsoló. A spool típusú kapcsolókat vékony falú keverőkben is használják.

A tekercs-típuson belül egy hordó, valamint egy excentrikus. Az egész mechanizmus úgy működik, hogy a szárat egy eltolódási középponttal elforgatják, amelyen egy olyan kiemelkedés van, amely megakadályozza a víz áramlását az egyik irányba vagy másba, bizonyos pozíciókban, a hordót a testre nyomva. Leggyakrabban ilyen berendezés problémák merülnek fel egy kiálló, rúddal vagy hordóval, ami miatt a kapcsoló helytelenül működik.

dugó

Még tökéletesebbek, a tekercset követve a parafa típusú kapcsolók. Az ilyen kapcsolók kialakítása a kinyúló száron kívül olyan rugót is biztosít, amely a kívánt helyzetben tartja. A belsõ résszel ellátott hordó parafa leggyakrabban rézbõl készül, ami gyakorlatilag nem korrodál, és a külsõ kapcsolókar hossza tíz centiméter.

Az ilyen mixereket a múlt század 90-es évek közepén szinte teljesen megszüntették. A hasonló kapcsolókkal ellátott keverők azonban annyira megbízhatóak voltak, hogy házakban és lakásokban napjainkig megmaradtak. Leggyakrabban a parafa hordó kopott bennük, és szivárgások is megjelennek. Számos felhasználó is észreveszi a kar-kapcsoló zökkenőmentes mozgatásának hiányát az anyacsavar túlzott meghúzása miatt.

Nyomógombos és kipufogó

A korszerűbb, nyomógombos és kipufogó kapcsolók a fürdőkádat / zuhanyzókat, amelyek javítását gyakran a kopott részek cseréje jelenti, máris gyakrabban találhatók. A kipufogócsatlakozók elve alapján dolgoznak egy rúddal, amely viszont a leállító szelepet egyik pozícióból a másikba mozgatja. Az ilyen szelep leengedésével elérjük, hogy a víz a zuhanyba áramlik, és fordítva.

Az ilyen eszközök leggyakoribb problémája a gumiszelep kopása. Ennek eredményeképpen a csaptelep és a zuhanyfej egyszerre önthető víz. A vízkapcsoló maximális vagy minimális nyomása függetlenül mozoghat a tetejéről az alsó helyzetbe.

BALL

Miután megszüntette az új gömbkapcsolót, ami nem az utóbbit jelenti az egészségügyi technika számára, azonnal rájönhet, hogy van egy belső gömb, ami leggyakrabban rézből készül, mivel ez a fém meglehetősen viszkózus, de nem rothad a vízzel való állandó érintkezésben.. A gömböt két lemez közé szorítják, és a lyukakat elforgatják, majd a csapócső irányába, majd a zuhanyba, amikor a kapcsoló elmozdul.

A zuhanygolyó kapcsolójának fő problémája a mész és egyéb lerakódások a vízből, ami sok kívánnivalót hagy maga után a vízellátó rendszerben. Homok, mész és más szilárd részecskék lerakódnak a gömbön, és nem engedik megfelelően működni, akkor a kapcsoló elakad. Ennek eredményeképpen, ha nem szétszedik és tisztítják a rendszert, a kar teljesen eltörhet, és a golyó beragad, ezért a hat hónapos rendszeres tisztítás segít a lehetséges problémák leállításában. Így az ilyen típusú fürdőszobában lévő csaptelep zuhanycsapjának javítása mosás és tisztítás.

patron

Szakemberek felismerik a leginkább kopásálló modellek a vízvezeték-piacon ma patron kapcsolók, amelyek hűségesen szolgálnak a leghosszabb ideig. Az ilyen kialakítások egy speciális reteszelő mechanizmust tartalmaznak, amelyet patronnak neveznek. Kerámia, fém vagy műanyag lehet. A kar forgásától függően a patron megváltoztatja helyzetét, majd átfedi egymást, majd áthatol vízzel.

Ugyanúgy, mint a gömb típusú kapcsolók esetében, a patronok félnek a homok, mész és egyéb szilárd részecskék, például a vízben keletkező porlasztások elszállításától. Ezért a zuhanycsapkapcsoló közvetlen ütközésének elkerülése érdekében jobb, ha azonnal behelyezi a durva szűrőt a bejövő vízvezetékcsőre, és az összes ilyen anyagot kiküszöbölik és késleltetik.

A mixer kapcsoló lépésenkénti javítása a fürdőszobában

Miután kitaláltuk, mi az, ami és milyen típusú mechanizmus van az Ön esetében, elkezdheti javítani a zuhany csaptelep kapcsolót. Lépésenkénti útmutató a leggyakoribb típusokra, melyeket alább tárgyalunk. Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a feladattal, nem igényel speciális oktatást, az összes terv meglehetősen egyszerű és érthető, mert senki nem szenvedhet problémát.

Ha meg akarja javítani a fürdőcsapos kapcsolót, amelynek javításáról beszélünk, győződjön meg róla, hogy teljesen leállította a vízellátást. Ezt úgy lehet megtenni, hogy meghúzzuk a közös csapokat a lakásban, vagy egy lakatoshoz fordulva, hogy teljesen megakadályozza a felszállást.

Zuhanykapcsoló javítás egy tekercs típusú keverőben

Biztosítani kell, hogy a víz ne áramoljon a keverőbe, és ne hagyja el a maradványait a csőrendszerből, akkor tovább javíthatja magát, ami nem igényel sok időt. Meg kell érteni, hogy ha bármelyik alkatrész megszakad, akkor valószínűleg új elemet vagy keverőt kell vásárolnia, ezért óvatosan és gondosan kell eljárnia.

 • Csavarja le az egész alsó részt a testről, vagyis a szelepet (csévélő) az anyára, valamint a tömlő a zuhanyról és maga a kapcsolóról. Optimálisan illeszkedik ehhez az állítható kulcshoz vagy az úgynevezett "gázhoz".
 • Csavarja ki a zuhanycsövet a kapcsolóról, mivel ez a leggyakrabban az ilyen szerkezetekben egy további anyával van rögzítve.
 • A keverõs zuhanykapcsoló óvatosan csavarja le a készüléket.

A szétszerelés után egy újat helyeznek be a megrongálódott orsóhoz, mivel nem lehet javítani, ami azt eredményezte, hogy lassan elhagyják a tervet. Nevezetesen azért, mert a keverőben lévő zuhanycső-szelep javítása a törött alkatrészek pótlására szolgál. Egyes orsókapcsolók nem igényelnek teljes szétszerelést, elegendő csak eltávolítani a speciális kupakot, majd elfordítani a tekercset.

A zuhanyfej javítása a keverőben

A keverőben a zuhanyzó gombjának legegyszerűbb módja, amint azt a videó mutatja, amely a cikk végén található.

 • Mielőtt eltávolítaná a díszítőlemezt, valamint a csavart, ujját vagy kulcsot húzza ki a gomb lazításához.
 • A lyukból húzza ki a nézetet nyitó szárat, és a rugó nyugszik rajta.
 • Távolítsa el a régi rugót, és helyette viseljen egy korábban vásárolt, új terméket. Győződjön meg arról, hogy korróziógátló bevonata van, és átmérője kisebb, mint az előző.
 • Gyűjts össze mindent fordított sorrendben.

A szakemberek azt ajánlják, hogy azok, akik ilyen munkát végeznek első alkalommal, készítsenek felvételeket minden lépésükről, mivel jó, hogy szinte minden embernek modern okostelefonja van. Így könnyebb lesz minden hiba nélkül visszaadni a helyére, és végül nem törik meg a vízvezetéket.

A patron típusú zuhanykapcsoló javítása

A vízvezeték-üzletekben többféle patron található, így a vásárlás, nem tudva, melyikre van szükség, nem lesz ésszerű. Először szétszerelje a keverőt, és csak azt követően szerezze be a szükséges részt.

 • Kés vagy csavarhúzó használatával töltsön be egy sapkát a keverőkapcsolóra, és tegye félre.
 • Nyitott csavar, leggyakrabban csavarhúzó alakú, készen kell tartani. Csavarja ki és tegye félre.
 • Távolítsa el a kart, és ujjaival csavarja le a díszítő alátétet.
 • Csavarja le a patront tartó anyát, és óvatosan lehajoljon egyik oldalról a másikra.
 • Helyezze vissza a régi patront, és szerelje össze a készüléket fordított sorrendben.

Ne felejtsük el, hogy ha a rendszer belsejében mész, homok vagy lépték, mindezt alaposan meg kell tisztítani, különben a csere nem lesz hatékony, és rövid idő után a kapcsoló újra fellépni fog.

Videó utasítások egy zuhanykapcsoló javítására egy keverőben

A modern piacon sok keverőszerkezet létezik, ezért a helyszínre kell összpontosítani, pontosan meg kell határoznia, hogyan kell cselekedni és mit kell tennie. Azonban szinte mindegyik nagyon egyszerű, ami lehetővé teszi, hogy még az újonc otthoni mesterei is megértsék. Nézze meg az alábbi videó bemutatót, ahol mindent részletes és megmutat.

Hogyan lehet a zuhanykapcsolót a keverőben megjavítani?

A fürdő csaptelepének összetett szerkezete van. Lehetővé teszi, hogy ne csak egy fürdőszobát, hanem egy zuhanyt is használjon. Ebben az esetben a készülék meghibásodása lehetetlenné teszi mindkettő használatát. Ez az anyag megmondja, hogyan javíthatja a zuhanykapcsolót a keverőben.

A kapcsolók fajtái

Annak érdekében, hogy önállóan javíthassa a keverőkapcsolót, ismernie kell annak szerkezetét. Összesen négy típus létezik.

orsó

Ezeket az eszközöket a szovjet idők óta használják. Számos gyártó használ ilyen szivattyú / zuhany kapcsolót a vékonyfalú szelep-keverők számára. A készülék jellegzetes különbsége egy kis fém vagy műanyag fogantyú a szelepek között. Amikor megfordult, a tekercs átfedi a ganderen lévő vizet, és elosztja azt a zuhany felé.

Fontos! Néhány klasszikus kivitelű, masszív fogantyúval ellátott keverők jelenlegi modelljei. A parafa kapcsolóra jellemző. Az eszköz magja azonban egy orsó.

Cork eszközök

A parafa vízcserélőkkel ellátott orosz keverőket már nem gyártják. Azonban ezek az eszközök nagyon megbízhatóak és még mindig megtalálhatók a régi épületek fürdőszobájában.

Olvassa el: Hogyan válasszunk csúszásmentes fürdőszoba szőnyeget.

Javasoljuk, hogy megtudja, milyen előnyökkel jár a műanyag függöny.

Ezt a típusú rögzítőelemet a keverőszelepek közötti nagy forgatógomb szabályozza. Hosszabb, mint a tárcsa társa. A készülék fő eleme egy rézből készült masszív parafából készült parafa. A víz kiöntése a kútból a zuhany felé fordul, amikor megfordul. Amikor a fogantyú forog, a parafa nyílás a vízbemenettel és -kivezetéssel egyezik. Folyadék áramlik a zuhanycsőbe. A kapcsoló tömítettségét úgy érjük el, hogy a parafát szorosan dörzsöljük a keverő falaira.

Nyomógombos (kipufogó) analógok

A kipufogó eszköz fő eleme egy dugattyúval ellátott, hosszú csavarral ellátott szelep. Ha megnyomja a gombot, a szelep bezárja a kifolyó vízét, és kinyitja a zuhanyt. A fordított eljárás rugót eredményez. Csak a zárt szeleppel lehetséges, mivel a vízsugarak megtartják a szelepet a munkahelyzetben. Kétféle nyomógombos rögzítőelem található.

Automatikus eszköz

Használt drága patronos keverőkre. Külön csomópontban vagy a gander tetején helyezkedik el. A készüléket az jellemzi, hogy ha bezárja a szelepeket, akkor a szivattyú üzemmódban marad, vagy visszatér a zuhany helyzetéből. Ha a gombot kihúzzák, akkor a folyadék áramlik az öntöződobozból, ha megnyomja a ganderből.

Egyszerű kipufogó eszköz

Ezt a költségvetés vízvezeték szerelvényeiben használják. Külsőleg ugyanúgy néz ki, mint az automatikus ellenpélda. A készülék típusának meghatározásához húzza ki a gombot és csukja be a szelepeket. Ha a kulcs nem mozog, akkor az eszköz egyszerű.

A patron rögzítők

Ezek a kapcsolók ma a legáltalánosabbak. A magok kerámia kazetták, Teflon, gumi vagy fluoroplasztikus tömítőgyűrűk. Tervezés szerint ezek az eszközök hasonlóak a kerámia darukhoz. Könnyen meghatározható egy patron típusú készülék tartozéka - a kar teljes fordulatot forgat.

Különböző típusú kapcsolók javítása

A zuhanyzók javításának kapcsolója a rögzítés típusától függ.

A patron visszaállítása

A legtöbb esetben a patroneszköz meghibásodása szivárog. A készülék fogantyúja és a ház között elhelyezkedő tömítőgyűrű kopása miatt keletkezik. Könnyű a hiba kiküszöbölése, csak a pecsétet kell cserélni:

 • blokkolja a hideg és meleg vizet a fürdőbe;
 • csavarhúzó használatával vegye le a dekoratív kupakot a fogantyúról;
 • csavarja le a csavart a karról és távolítsa el;
 • szüntesse meg a készülék házát;
 • cserélje ki az elhasználódott O-gyűrűt újból;
 • a mixer és a kapcsoló menetes csatlakozását több réteg füstszalaggal lezárja;
 • helyezze a fogantyút a helyére, rögzítse egy csavarral, és helyezze be a dekoratív kupakot.

Azt tanácsoljuk, hogy megtudja, mi a fürdő mennyezetje.

Javítócsavar tartozékok

A tekercsberendezéseknél a legtöbb esetben a rögzítő csavarja megszakad. A hiba kijavítása nagyon egyszerű. A keverőben lévő zuhanycső-kapcsoló javítása a rögzítők helyreállításából áll:

 • blokkolja a vizet a fürdőszobában;
 • szétszereljük a keverőt, majd szétszereljük a részegységeit;
 • Finom csiszolt ruhával felfegyverkezve tisztítsa meg a belső anya belsejét és a vele érintkező összes részt;
 • minden elemet technikai zsírral dolgozzon fel;
 • csavarja be a részeket a helyére és szerelje be a keverőt.

Fontos! Ha a rögzítőanya elkopott, ki kell cserélni. A legjobb megoldás a réz vagy bronz alkatrészek beszerelése.

Cork restaurálás

Amikor a parafa lazán csatlakozik a testhez, vízszivárgások kezdődnek. A helyzet orvoslása nem szükséges:

 • csavarja le a fogantyút tartó csavart;
 • távolítsa el a fogantyút;
 • csavarja le a csavaranyát;
 • távolítsa el a rögzítő alátétet;
 • szétszereljük a parafát;
 • törölje le, és a ház belsejét benzinnel;
 • ha a parafa megsérült, annak érdekében, hogy a testet őrölje, csiszolószemcséket kell alkalmazni;
 • amikor a parafa jó állapotban van, bevonható egy kenőanyag-réteggel.

Hogyan lehet hibaelhárítani egy nyomógombos kapcsolót?

Néha víz szivárog a nyomógombos eszközről, ami azt jelenti, hogy a gumitömítések elhasználódnak. Ebben az esetben a nyomógombos zuhanykapcsoló javítása a keverőben a következőképpen történik:

 • húzza ki a vizet a fürdőszobából;
 • távolítsa el a kifolyót;
 • Csavarja le az adaptert;
 • vegye le a dekoratív kupakot;
 • csavarja le a csavart;
 • távolítsa el a gombot;
 • vegye le a szelepet a testről;
 • vegye le róla régi pecséteket és tegyen újakat;
 • összeszereljük és helyezzük vissza a kapcsolót.

Gyakran nem kap vissza a gomb, amikor kikapcsolja a vizet, vagy átkapcsolja a keverőt a ganderre. Ebben az esetben a hiba oka törött vagy gyengített rugó.

Ebben az esetben a zuhanykapcsoló javítása:

 • kapcsolja ki a vizet;
 • szüntesse meg a zuhanycsövet és a gerendát;
 • csavarja ki az adaptert a házból;
 • vegye le a dekoratív kupakot;
 • csavarja le a csavart;
 • távolítsa el a gombot;
 • szétszereljük az állományt;
 • távolítsa el a rugót, és helyezzen be egy újat;
 • helyezze vissza az összes alkatrészt és szerelje össze a keverőt.

Gyakran előfordul, hogy a víz áramlik egy áramlásban a kapcsolóeszköz alatt. Itt a probléma egy kopott szelep vagy egy szilárd szuszpenzió, amely összezsugorodik a rés és a tömítés közötti térben. Ebben az esetben meg kell változtatni a szelepet vagy tisztítani a házat a szennyeződéstől.

Ha a gombot nem húzza ki, ez azt jelenti, hogy a rúd vágása megszűnt. Ezután új részre kell váltani.

következtetés

A legtöbb esetben a zuhanykapcsoló önállóan javítható. Ehhez tudnia kell, hogy milyen típusú készülékhez tartozik. Ezzel az információval könnyedén helyettesítheti a kopott vagy törött elemet egy újabb eszközzel.

A csaptelep javítása a fürdőszobában: váltás a zuhany, kranbuksy, patron, gander

Ez a cikk a fürdőszobai csaptelepek javítására szolgál. Ebben, az olvasóval együtt, meg kell szüntetnünk a csomópontok tipikus hibáit és a technológia megoldását a probléma minden egyes esetben. Kezdjük

"Minden áramlik" - mondta Heraclitus. "Ó, és ne mondd" - állapította meg Athanasius.

Csomópontok listája

Mi romolhat a keverőben?

 • Cranbuxa (csavar vagy kerámia). Megállítja a vizet. Egy másik hiba gyakrabban fordul elő: a csap nyit, de a víz nem folyik;

A kerámia kranbuks meghibásodásának oka csak egy, és nincs összefüggés a kopás vagy a gyári tervezési hibákkal. A vizet átfedő kerámia lemezek hasítódnak, amikor kísérletet tesznek a köztük levő szelep zárására. A problémát teljesen kiküszöbölik, ha egy pár durva vízszűrőt telepítenek a lakás bejáratánál.

 • Kazetta egykaros keverő;

Egykaros fürdőszoba mixer.

 • Váltson a zuhanyra. Lehet nyomógomb, kar vagy golyó;
 • A tömítések gyakran szivárognak a kifolyó alatt, valamint a keverő és a nyársak (excenterek) között;
 • Az alacsony vagy alacsony víznyomás azt jelenti, hogy a szűrő eltömődött a ganderen;

Egy eltömődött szűrő szellőztető vezetett a cseppfejbe.

 • A zuhanycső tömítettségének oka a páncél belsejében lévő gumi mag feltörése;
 • A meleg és hideg víz nyomása a zuhanyzóban való fogyasztás következtében az öntöződobozok fúvókák elzáródásának következménye.

Ebben a sorrendben haladunk tovább.

Kranbuksy

csavar

Modern kranbuksa csavar.

Ezek a tipikus hibák:

 • Kopott tömítések;
 • Zaj a nyitáskor;
 • Szivárgás az állományon;
 • Forgó rúd.

tömítés

Az első esetben a tömítés cseréje elegendő a probléma kijavításához:

 1. Leállítottuk a szelepet a bélésen;
 2. Nyitott Kranbuksu;
 3. Távolítsa el a bárányt (a műanyag betét alatt található rögzítő alátétek középpontja);
 4. Csavarja ki a kranbuksu rozhkovy vagy csavarkulcsot;
 5. Csavarja le a tömítés rögzítő csavarját, vagy távolítsa el a tömítést a szelep közepén található "gomba" -ból;
 1. Új tömítést tettünk;
 2. Szerelje be a kranbuksu-t fordított sorrendben, és csavargassa a szálat egy vékony köteg egészségügyi folyadékkal vagy szalaggal.

A zaj oka a tömítés zúzott és eltört széle, amely miatt a tengelykamra szelep megindul a viharos vízáramlásban. A szelep által előidézett hidraulikus sokkok sorozata, amelyek a nyerget átfedik és zajt okoznak. A csend visszaszerzéséhez elegendő, ha késsel vagy ollóval vágja le a tömítést a tömítés körül.

A tömítés széleit kerekíteni kell, anélkül, hogy túlnyúlna a szeleptestek élein.

Stock flow

Ha a tengelydoboz a szár mentén áramlik, a kifejlett mirigy bűnös (a töltődoboz főtengelyének jele a nyersanyák a bárány alatt) vagy kopott gumitömítő gyűrű.

A tömszelence csomagolásához elegendő, hogy a zárt Kranbucks csavarja ki a mirigyet, és alatta feküdjön a grafit gömbök több fordulójában. Húzza meg a csomagolást egy csavarhúzóval, és mérsékelt erővel húzza meg a tömszelencét. Probléma megoldva.

A gipszcsomagolás Kranbukse-ra.

Hogyan lehet megváltoztatni a tömítőgyűrűt?

 1. Kapcsolja ki a vizet, és csavarja le a darut a keverőből;
 2. Teljesen távolítsa el a szárat. Ebben az esetben egy szelepes hatlapú szelep kiesik a tengelydobozból;
 3. Csavarhúzóval távolítsa el és távolítsa el a rögzítő rúd tartóját a hüvelykujj alatt;
 4. Nyomja össze a szárat a bárány irányába. Gyűrűk cserélhetőek. A tengelydoboz szerelése fordított sorrendben történik.

A tengelydoboz szétszerelése tömítőgyűrűkkel.

Kötött szál

Ez a szál, amely le van vágva a száron vagy a tengely dobozán - az oka, hogy a daru megfordul. Ebben az esetben a Kranbuksa teljesen megváltozik. Átmeneti intézkedésként (mondjuk éjszaka, amikor a vízvezeték üzletek zárva vannak) a szivárgás megszüntethető egy vastagabb tömítés beszerelésével.

kerámiai

A kerámia tengelykazetta javítása nem annyira lehetetlen - meglehetősen problémás, mivel szinte lehetetlen kerámialemezeket találni a házról külön-külön. Amikor a lemezeket átszúrják, a bozót teljesen megváltozik.

Az eszköz kerámia kranbuksy.

A kerámia lemezek hasítása mellett a kerámia daruk szivárgásának oka nem lehet elég erősen préselt gyűrű alakú tömítés, és a keverő teste között. Ebben az esetben elegendő a rögzítőgyűrűt előállítani és meghúzni.

patron

A patronos egykaros keverő a víz hőmérsékletének és nyomásának beállítására szolgál. Eszköze erősen hasonlít a kerámia Kranbuksu-ra: a víz kinyílik és bezáródik, amikor a két földkerámia lapot a kölcsönös elmozdulás ellensúlyozza.

A kerámia patron működésének elve.

Itt vannak tipikus patronhibák:

 • Csiszolt lemezek. Ennek az az oka, hogy megpróbálja leállítani a vizet, amikor homok vagy skála belépett a keverőbe;

És ebben az esetben a probléma előfordulása megakadályozható a durva szűrők beépítésével a lakáshoz vagy a házhoz.

 • Műanyag lemeztartók törése. Ennek oka a víz hirtelen lezárása a fogantyú tenyerével;
 • A patront és a keverőfogantyút összekötő rúd törése. Az ok ugyanaz - durva mechanikai hatás.

Patront patinával.

Hét baj - egy válasz: minden esetben ki kell cserélni a patront.

Hogyan lehet szétszerelni a keverőt ahhoz, hogy elérje?

 1. Keresse meg és vegye le a műanyag kupakot a fogantyúról;
 2. Távolítsa el a csavart alatta;

A fej mindkét lapos csavarhúzóval és egy hexával van ellátva.

A rúdcsavarral ellátott reteszelőcsavar egy műanyag dugó alatt található.

 1. Távolítsa el a fogantyút;
 2. Csavarja le a dekoratív anyát a markolat alatt;

Annak érdekében, hogy ne hagyja karcolások a króm felületen, csavarja ki a saját kezével, csavarkulcs használata nélkül. Ha keze csúszott, orvosi kesztyűt viseljen vagy gumit (kerékpár kamera, orvosi gumigyűrű stb.) Kell behelyezni.

 1. Csavarja le a hatalmas anyát a díszítőelem alatt (már csavarkulccsal);

Egykaros keverő javítás: cserélhető patron.

 1. Távolítsa el a patront.

A keverő új patronnal való felszerelése fordított sorrendben történik.

A keverő patronjának átmérője 35 vagy 40 mm lehet. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a méret, vegye a hibás részt a boltba mint minta.

kapcsoló

Nyomógomb

A keverő zuhanyzós gombja a következő módon sodorhatja a tulajdonosát:

 • Az átfedő víz megállítása szélsőséges helyzetekben;
 • Spontán átkapcsolás a zuhanyról a ganderre gyenge víznyomással.

A modern keverők első hibás működésének oka a gumiszelep kopása vagy megsemmisítése. Ebben az esetben ki kell cserélni. Szerencsére a legtöbb új vízvezeték-szerelvénynél a keverő kád-zuhany kapcsolója különálló egységként készül, amely közvetlenül a testébe van csavarva.

A kapcsoló külön csomóként készül a szálakon.

A második probléma oka túlságosan erős visszatérő rugó. Egy-két fordulattal meg kell harapnia az oldalvágóval.

A visszatérő rugóban néhány fordulattal kell harapni.

kapcsolódás

Hogyan kell javítani a keverőt, ha a kar kapcsolója megszűnt (könnyen felismerhető a fogantyú mentén 90-120 fokban)?

A keverőberendezés a kart kapcsolóval.

A szükséges kapcsoló eléréséhez:

 1. Távolítsa el a műanyag kupakot a fogantyún;
 2. Távolítsa el a fogantyút;
 3. Csavarja le az anyát az alatta;
 4. Húzzon excenterrel a rudat;
 5. Távolítsa el a csavart és az anyát a zuhanycsatlakozó alatt;
 6. Távolítsa el a hordót tömítésekkel.

A kapcsoló működését gátló leggyakoribb hiba a hordó egyik vagy mindkét tömlőjének megsemmisítése. Újakra változnak.

Ha nincs kereskedelmi forgalomban kapható tömítés, kivágható a fényképezőgépből teherautóra. Egy körben szokásos ollóval vágják; a rögzítőcsavar lyukát egy vékony acélcsőből álló, lyukasztott éllel vágják le.

Ha a fogantyú szabadon mozog, de a víz nem kapcsol be, az oka lehet egy törött excentrikus kiemelkedés, amely a tartályt tömítésekkel mozgatja. Ebben az esetben a kapcsoló teljesen megváltozik. A javító készlet excentrikus és hordóból áll.

Javító készlet a kar kapcsolóhoz.

Mi van a zuhanycsere-javításban a keverőben, ha a fogantyú rendszeres időközönként összekapcsolódik a köztes helyzetekben?

Sajnos, semmi esetre sem. Ennek oka a vezetők kopása a keverőházban. Az eszköz teljesen megváltozik.

BALL

Sajnos, nem tudok semmit mondani a tisztelt olvasónak a javításáról. Az a tény, hogy az emlékezetemben egyetlen ilyen típusú kapcsoló még nem szakadt le. Innentől egészen nyilvánvaló utasítás következik: ha csak egy csaptelepet akarsz vásárolni a fürdőszobában, akkor inkább egy labdakapcsolóval rendelkező modellt válasszon. Könnyen felismerhető a fogantyúval, teljes fordulattal.

Csak a kranbuktam - kerámia és (kevésbé) csavaros keverők vannak felszerelve golyós kapcsolóval. Ami kíváncsi, ezeknek a rendkívül megbízható készülékeknek az ára átlagosan alacsonyabb, mint a gyakran törött keverők nyomógombbal és kapcsolókkal.

A képen - a keverő egy golyós kapcsolóval.

Tömítés a gander alatt

Ha a keverőcsatorna kifolyik, a legvalószínűbb oka a gyűrűs tömítés kopása, amely a házhoz való csatlakozását lezárja.

A helyettesítéshez szükség van:

 • Csavaros csavarkulccsal vagy csavarkulccsal csavarja ki a csavaranyát a csőcsavar segítségével (annak érdekében, hogy ne károsítsa a krómozott felületet);

A tömítéshez való hozzáféréshez csavarja le a csavaranyát.

 • Távolítsa el a ganderet a testből.

A ganderek tömítése ritkán külön kapható. Ezek megtalálhatók a tömítések készletében a vízvezeték javításához.

A tömítés visszahelyezése a ganderre.

Tömítés az excentereken belül

Milyen hatással van a fürdőszobai csaptelep javítása, ha a nyársakkal (excentrikákkal) való összeköttetésben?

 1. Kapcsolja ki a vizet;
 2. Csavarja ki mindkét anyát, ami a keverő testét a kaszkókra húzza;
 3. Távolítsa el a tömítéseket a kupakanyákról, és helyezzen be újakat a helyükre;
 4. A keverő felszerelése az anyák pótlólagos meghúzásával történik 1-2 fordulattal a torzulás elkerülése érdekében.

Az új tömítéseket mérsékelten puha gumiból vagy szilikonból kell készíteni. Kemény paronitikus ("karton") tömítések - a gonosz a legtisztább formában. A szorítás megkísérlése gyakran vezet a szálak lebomlásához az anyákon.

Paronitovy az anyacsavar alatt. Vegye ki és dobja el.

Eltömődéses szűrőztető

Ha mind a hideg, mind a forró víz egy vékony folyóvízben áramlik a ganderből, de normális nyomással belépnek a zuhanyfejbe, a tettes egy szűrő a lúd levegőztetőjén. A méretet és a homokot el kell távolítani. Ha a szűrő néhány rozsdamentes acélháló, akkor mindössze kettőt dob.

Zuhanytömlő szivárog

Mit tegyek, ha a fürdőszobai zuhanycsaptelep csapja át a zuhanycsövet?

A rozsdamentes páncélos tömlő egy vékony gumi mag. Idővel mészkővé válik, és elveszíti rugalmasságát, ami hamarosan vékony gumi szakadásához vezet.

A mag cseréje:

 1. Csavarja ki mindkét tömlő anyáját;
 2. Miután egy késsel akasztott, húzza ki az egyiket a dugóból;
 1. Távolítsa el a magot a hüvelyből;
 2. Húzza ki a páncélból a tömlő másik végéről;
 3. Távolítsa el a magot a második hüvelyből;
 4. Szerelje fel a tömlőt fordított sorrendben új maggal.

A tömör műanyag tömlők mentesek a problémától és évtizedekig tartanak. Az egyetlen hátrányuk a keménység alacsony vízhőmérsékleten.

Vinil tömlő fém megerősítéssel.

Szegény fej zuhanyfejben

Ennek oka - a túlfűző fúvókák öntözése mész.

A probléma két lehetséges megoldás:

 • Vegye ki az öntöződobozt, és néhány óráig egy savas vagy lúgos mosószer oldatába helyezze;

Ez a módszer csak fehér műanyag öntöződobozokra alkalmas. A dekoratív bevonat a fém vagy krómozott műanyag öntöződobozt agresszív környezetben lehúzza.

 • Tisztítsa meg a fúvókákat egy tűvel. Ez a módszer ideális a gumifúvókák öntözéséhez.

A gumi fúvókákat tűvel vagy tűvel könnyen tisztíthatja.

következtetés

Természetesen egy kis cikkben nem tudtam elmondani az összes lehetséges hibáról, és hogyan lehet megszüntetni őket. Remélem azonban, hogy az általam ismertetett megoldások lehetővé teszik az olvasó számára, hogy hosszú évekig élvezze a tökéletes vízvezeték-munkát. A megszokott módon további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Várakozás a megjegyzéseire. Sikerek, elvtársak!