Legfontosabb > Csapok

A keverő alsó szelepe: mi az?

Az egészségügyi berendezések belföldi piacán az alsó szelep viszonylag viszonylag közeli. Bár először bizalmatlanságot észleltek, de kiderült, hogy az eszköz nagyon kényelmes volt, kellemes megjelenést és jelentősen megtakarította a vízfogyasztást.

Mi ez?

A csaptelep alsó szelepe olyan kialakítás, amely a mosogató alján lévő lyuk megakadályozására szolgál, ha egy bizonyos mennyiségű vizet kell gyűjtenie benne. Külföldön a vízfogyasztás meglehetősen akut, ezért az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy óvatosak legyenek erről az erőforrásról, és az alsó szelep pontosan az a berendezés, amely segíthet ezzel. Ez megbízhatóbb megoldás, mint a műanyag és gumi dugaszok, amelyek használatakor gyakran meghibásodnak és gyorsan elhasználódnak.

Egy egyszerű eszköz van a mosdó alsó részébe, a leeresztő nyílásába, és szükség esetén blokkolja a csatlakozó vezetéket a vízvezetékkel. Ugyanakkor hagyományos hidegcsapot szerelnek fel hideg és forró víz szabályozására szolgáló két szeleppel.

Kétféle alsó szelep van felosztva.

 • A mechanikus típus a rugós szerkezet alapján működik. Az eszköz semmi köze a keverő működtetéséhez, ami előnyösnek tekinthető.
 • A második lehetőség egy alsó szelep, amely egy keverővel ellátott kar mechanizmussal rendelkezik. Az ürítés átfedése a kar lenyomásával történik.

A kényelmes használatnak köszönhetően a kar rendszerrel való alkalmazkodás sokkal népszerűbb.

Ez a technika a következőket tartalmazza:

 • dugó a lefolyó blokkolásához;
 • vezérlő kar;
 • a szelepet és a kar alapját rúd formájában összekötik;
 • szifon, hogy a vizet a csatornába öntse;
 • összekötő menetes elem a szifon felszereléséhez.

A Push Open szelep mechanikus rendszere nem olyan higiénikus. Ahhoz, hogy kinyissa a parafát, tegye a kezét a vízbe. Azonban előnyei is vannak - a felesleges alkatrészek hiánya miatt általában egy ilyen alsó szelep esztétikusabbnak tűnik.

Tervezésük szerint a sapkák alakja és színe különbözhet, ami nem meghatározó, ezért a színtartomány korlátozott - ezüstös, aranysárga, bronz árnyalatú fém.

Előnyök és hátrányok

Ennek a technikának a jelentősége a mosogató többfunkciós használatának lehetősége. Ebben mossuk meg, aprítsuk át a kis dolgokat, mossa meg az edényeket.

Az eszköz egyéb előnyei:

 • vonzóbb megjelenés - a lyuk helyett egy gyönyörű fémszelep sapka látható;
 • kényelmét és könnyű használatát - a zárat egy mozdulat vezérli;
 • könnyű tisztítás;
 • a szelep ellenállása a víz és a penész hatásaihoz, ellentétben a műanyag és gumi dugóval;
 • a lefolyóból származó bosszantó szagok megelőzése;
 • gyors, egyszerű telepítés;
 • az optimális víztakarékosság valószínűleg az alsó szelep fő előnye.

Ami a hiányosságokat illeti, gyakorlatilag hiányoznak, annak ellenére, hogy szükséges a vízszint megfigyelése és időbeni szabályozása. Különösen feledékenyebb lehet, hogy túlfolyó mosdót vásároljon a véletlen árvizek elkerülése érdekében.

Ez a használati mód szokatlan, alig lehet hátránynak tekinteni. Miután felkészítette magát és családját arra, hogy vigyázzon a vízfogyasztásra, aligha bárki panaszkodik a kellemetlenségért, különösen nyilvánvaló megtakarítások esetén.

Berendezés telepítése

A szelep felszerelése önállóan elvégezhető, anélkül, hogy különleges képességekkel rendelkezne, de mindig figyelni kell a készülék közvetlen közelébe helyezett keverő telepítésére.

Fontos, hogy az összes munkát egymás után hajtsa végre, a daru beszerelésével kezdődően.

 • először át kell haladnia a lábszelepet (a karját) és a szelepet összekötő lyuk tömlőkön;
 • akkor a keverőt a mosogatóra rögzítik és egy speciális anyával rögzítik, mindkét oldalon a mosdókagyló és a mosogató között egy tömítőanyagot helyeznek a csaphoz a maximális tömítés érdekében;
 • úgy, hogy az ízületeknél a tömlők és a csövek méretei teljesen egybeesnek, egyes esetekben szükség van a vágásra és eltávolítására, miközben gondoskodni kell arról, hogy a vágott részecskék ne essenek a leeresztő mechanizmusba - ez működésképtelenné válhat;
 • A cső- és tömlőcsatlakozások csavarokkal ellátott tömítéssel vannak ellátva, gondosan, a csőívek elkerülése végett, U-alakú elhelyezést alkalmaznak.

Alsó szelep: cél, eszköz + csere utasítások

Az európaiak a megélhetési magatartás csodáit mutatják. Alsó szelep - egy egyszerű eszköz zseniéjéhez, amelyen keresztül sokkal kevesebb vizet költhetsz, és nem szabad túlfizetni a segédprogramokat.

Bár a készülék először megjelent Angliában, honfitársaink is nagyon értékelték, és gyakrabban használják. Meg fogjuk érteni, hogyan kell kiválasztani és telepíteni egy csonkot.

Kényelmes megtakarítás az alsó szeleppel

Ezek olyan kis záróeszközök, amelyek a vízelvezetők vízelvezető csatornáiba vannak beépítve. Kezdetben olyan vízellátó rendszerekhez készültek, amelyekben különféle csapokból hideg és meleg vizet vontak be. Tehát szokásos fürdőszobák felszerelése néhány európai országban.

A mi esetünkben ezt a funkciót a keverők végzik, ezért a mosogatók zárószelepei újabb felhasználást találtak. Használják, ha mosni, borotválkozni, kézmosásra vagy gyermekruhát kell viselniük.

Az eszközök kiküszöbölik a folyó víz folyatásának vagy a medencében való összegyűjtésének szükségességét. Elegendő csak lecsökkenteni a szelepet - és csak egy perc alatt tárcsázza a mosdót.

A szelepek két fő típusa létezik:

 1. Keverővel. Készülékek. Telepítésük az egészségügyi eszköz modellje. Az ilyen alsó szelep működtetésének vezérlése egy kis kar, amely a csap alatt vagy annak oldalán helyezkedik el.
 2. Push Open. Ezeket a modelleket a keverők külön kapják. Kevésbé népszerűek, mint az első típusú eszközök. Gyakran megvásárolják azokat az embereket, akik már megszokták, hogy záró terméket használjanak, de a régi elhasználódott, és ki kell cserélni.

Az alkalmazkodást szinte alig használnák a poszt-szovjet térben, ha nem szerepeltek a mixerek egyes modelljeinek csomagjában. A használatuk előnyei nagyon gyorsan nyilvánvalóvá váltak, és most a mosogatók leállító szelepeit a vásárlók kérik.

Egy másik plusz: a telepítéshez nincs szükség alapvető változtatásokra a vízellátásban vagy a csatornarendszerekben.

A tervek túlcsordulással vagy anélkül lehetnek. Kívülről kis különbségek vannak, de a funkciók közötti különbség észrevehető.

Az első típusú szelepek biztonságosak: ha a víznyomás hirtelen megnövekszik, vagy a tulajdonos egy percig távozik, akkor a felesleges folyadék a csatornarendszerbe kerül, és nem a padlóra.

Ha a készülék túlzsúfolt, a legkisebb gondatlanság bajba fordulhat.

Eszköz és működési elv

A karos (automatikus) modellek több funkcionális elemből állnak:

 1. Cork. Ez a szelep, amely bezárja a lefolyó lyukát a mosogatóban.
 2. Vezérlő kar (kihajtható). Ezzel felemeli és leengedi a parafát. Ez kényelmes - nem kell leengednie a kezét a mosogatóba, amely vízzel van feltöltve.
 3. A mag. Ez összeköti a vezérlőkart és a parafát.
 4. Menet. A készüléket menetes csatlakozással csavarták a szifonnál.
 5. Szifon. Az egész szerelvény szerves kialakítású a vízkibocsátás szabályozására.

A Push Open szelepek olyan nyomás mechanizmusok, amelyekben a dugót egy rugó szabályozza.

A formatervezés könnyebb, de kevésbé kényelmes. A parafa nyomásának meg kell tennie a kezét a vízbe. Sok ember számára kellemetlennek tűnik, különösen, ha mossák vagy mossák a piszkos dolgokat a mosogatóban.

A Push Open modellek jelentős előnye az esztétikai megjelenés. A mosogató alján lévő kompakt cső sokkal vonzóbbnak tűnik, mint egy komplex kialakítású kar. Kívülről csak egy kerek kupak látható, réz, bronz vagy króm.

A szelep használatának előnyei és hátrányai

Az új tömítőeszközök használata számos előnnyel jár.

Gazdasági előnyök. A közüzemi díjak növekedése miatt sokan a költségek csökkentésére gondoltak.

Az eszközök költsége 500 és 2000 rubel között változik, a modelltől és a gyártótól függően. Ez egy alacsony díj a számlák csökkentésére.

Egyszerű működés. A szelepet egy ujjal vezéreljük. Ha csökkenteni vagy emelni szeretné, nincs rá szükség erőfeszítésre. A gyermekek számára is elérhető.

Ergonomikus alak. A készülék kényelmes, könnyen tisztítható a szennyeződéstől.

Gyönyörű formatervezés. A tiszta fém vagy kerámia fedél sokkal szebbnek tűnik, mint egy lyuk a mosogatóban. A szokásos műanyag dugóval összehasonlítva előnyös.

Megbízható rögzítés. A fürdők és mosdók hagyományos dugói kötődnek a vízvezetékhez és a halászhálóhoz, amely bármikor megszakítható.

A fém láncok némileg javítják a helyzetet, de nem teljesen megbízhatóak, és használatuk során zajt is adnak.

Szag elleni védelem. A fürdőszobában kellemetlen szagok nem mindig jelennek meg a felhasználók hibáján, és a tisztítás nem szünteti meg őket.

Nehéz küzdeni a büdösök ellen, de ez azért szükséges, mert a szennyvíz gázokat tartalmaz az egészségre veszélyes anyagok - hidrogén-szulfid, ammónia. A csatorna csatlakoztatásával egyszerűen megszabadulhat a problémától.

Az alsó dugókban nincs komoly hibák, de érdemes megfontolni néhány árnyalatot. Időbe fog telni, hogy megszokja a mechanizmus használatának jellemzőit: a mosogatóba történő gépeléskor ellenőriznie kell a vízszintet.

Vannak olyan irritáló pillanatok a rugós mechanizmusok alkalmazásában is - a kezek piszkos, túl forró vagy hideg vízben történő leengedése. És a karban - a mosogató alatt és a keverő mögött található tisztítórészek kellemetlensége.

Milyen kritériumok alapján választják ki a dugókat?

Először is meg kell határoznia az árat. Meg kell érteni, hogy a vevő kapja a pénzét - az anyagok minősége, összeszerelése, kialakítása vagy további kényelem.

Tekintsünk néhány olyan tervezési funkciót, amelyeken az ár függ:

A modellt a mosogató típus alapján kell kiválasztani. Ha nem lehet eltávolítani a felesleges vizet, szereljen fel lábszelepet túlfolyás nélkül. Opció - a szifon cseréje praktikusabb.

Ami az ellenőrzési mechanizmust illeti, egyértelműen meg kell határozni a célokat. Ha kézmosó vizet használ a mosogatóban, akkor valószínűleg nem lesz túl piszkos használat után. Nem merül fel a kéz rugószeleppel való leengedése.

De ha a tervek mocskos cipőt vagy zsíros tárgyakat mosnak, akkor jobb, ha beleszólhatunk a természetes undorodásra, és megvásárolhatjuk a kareszközt.

A márka szerepét nehéz felbecsülni a megerősítés választásakor. A márka hírneve nemcsak reklám, hanem az áruk valódi minőségének mutatója is. A vásárlás előtt tanácsos olvasni a felhasználók véleményét, figyelembe venni a különböző gyártók igényeit.

Az alsó elzáró szelep kis részlet, de kellemetlen pillanatokat tud adni, ha gyorsan elromlik. Jobb fizetni még néhány száz rubelre, és vásárolni egy megbízható gyönyörű csonkot, amely évekig szolgál majd lebontás nélkül.

Részletes telepítési utasítás

A keverőhöz mellékelt alsó szelep szakaszosan kerül telepítésre. A telepítéshez egyszerű szerszámok és tömítőanyagok szükségesek. Minden munkát önállóan lehet elvégezni.

Az egyetlen figyelmeztetés: a szabványos készletben minden éles éllel rendelkező eszköz, amely károsíthatja a burkolatot. Ajánlatos előkészíteni a tömítéseket előre, és nyomni őket a fém elemek segítségével, hogy megvédjék a vízvezetéket.

1. szakasz - előkészítő munka

A lyukon levő kar és tömlők a mosogató alá vezetnek. A keverők általában rugalmas csövekkel vannak ellátva. Ha a modell merev tömlőkkel van felszerelve, azokat saját maguknak kell meghajolni.

Fontos, hogy a munkát rendkívül óvatosan végezzük, nehogy károsítsuk a csövek falát, különben gyorsan rothadás és szivárgás következik be.

Nagyon kívánatos a termék beadása, mivel a forgács könnyen bejuthat a daru mechanizmusába. Működés közben olyan problémák merülnek fel, amelyek az alkatrészek korai kopását és kopását eredményezik.

Ha a kemény csövek vágása nélkül lehetetlen, a munka befejezése után alaposan öblítse le az összes szerkezeti elemet egy erős folyó vízfolyással.

A daru szorítóanyával van rögzítve. Ha kétségei merülnek fel a telepítés megbízhatóságával kapcsolatban, használhat tömítőanyagot a rögzítés további módjaként.

2. szakasz - alkatrészek összeszerelése és csatlakoztatása

A gumi tömítésekkel ellátott anyák segítségével a tömlők csatlakoznak a szállítóvezetékekhez. Szükséges a kanyar alakjának követése. Ha U betű alakú, minden rendben van: a víz szabadon folyik.

De az S alakú kanyar nemkívánatos. További akadályok teremtik a rendszer egyenetlen nyomásnövekedésének feltételeit, amelyek egy-két éven belül szivároghatnak az ízületeknél.

Az elzárószelepet a mosogató ürítőnyílásába helyezzük és összegyűjtjük a tűket. Különleges műanyag csatlakozóval vannak keresztben elhelyezve. A bilincs maga csavarhúzóval csavart. Kap egy egyszerű, de megbízható kereszt alakú design.

3. lépés - a kar és a szifon felszerelése

A tűt csatlakoztatni kell a karhoz és csatlakoztatni kell a készülék fűzőjéhez, ahogy az az alábbi ábrán látható.

Csak az alulról felhúzza a hullámosságot, és rögzíti a szifont. Fontos, hogy a parafa szorosan lezárja a leeresztő nyílást, ezért azonnal ellenőrizze az összeszerelő rendszer minőségét.

Meg kell nyitni a csapot, és megfigyelni, hogy a vízvezeték működik 3-5 percig.

Ha a víz jól bejut a csatornába, és az ízületek száraznak maradnak, minden rendben van. Ha szivárgás jelei jelennek meg, húzza meg az anyákat.

Ha még azután is, hogy az ízületek nedvesek, akkor teljesen szét kell szerelni a rendszert, és újra kell dolgoznia a munkát, mert a telepítés egyértelműen helytelenül történt. A tömítőszalag korrigálja a helyzetet, de aligha tart sokáig.

4. szakasz - A dugó tömítettségének ellenőrzése

A munka akkor tekinthető befejezettnek, ha a szifon nem szivárog, és az elzáró szelep szorosan lezárja a leeresztő nyílást. Ellenőrzik ezt: leereszkednek a kupakkal, összegyűjtik a maximális vízmennyiséget a mosogatóban, és fél óráig hagyják.

A készülék helyes működésének jelzője állandó szint. Jobb, ha nem támaszkodsz a saját szemedre, és markolattal jelölted a héjra.

Ha egy óra múlva a víz ugyanolyan szinten marad, az elzárószelep ideálisan szerelhető. Kisebb változások - annak oka, hogy ellenőrizni lehessen a fedél tömítettségét a mosogató mélyére.

Hasznos videó a témában

Az alsó dugókat eddig ritkán használják, ezért nehéz lehet kiválasztani, telepíteni és cserélni őket. Olyan videóanyagokat kínálunk, amelyek segítenek megakadályozni a problémákat.

Részletes video szerelés alsó szelep:

Az AlcaPlast márkájú kattogásgátló rendszer eszközei:

A Nicoll SAS L2264 modell videófelvétele:

Az olasz márka Webert áttekintő szelepe:

Az alsó szelepvásárlók mindegyike saját célokkal rendelkezik. Kényelmes, hogy valaki mosogató mosogatóval meleg vízzel tölti fel a mesterséget, míg mások kevésbé mossák vagy mosogatják.

A kényelem fogalma is jelentősen különbözik. A hiba kiküszöbölése érdekében a vásárlás előtt világosan meg kell értened, hogyan fogják használni az eszközt. Ha új dugót kell telepíteni a kopott helyett, akkor ugyanazt a modellt kell választania.

Cserélje le a mosdót túlfolyással (alsó szelep) - hogyan kell telepíteni?

Két szilvám van a túlfolyással, nagyjából ezekhez hasonlóan:

Telepítse őket a mosdóleeresztő nyílásba. Az aljától a szálig felhúzott egy gumi tömítőgyűrűt, majd egy anyát, és kezem nélkül húzom meg, kulcs nélkül, hogy ne szakítsam le a héjat.

A logikai konstrukció tiszta: az anyacsavar tömöríti a tömítést, a tömítés kibontja és tömöríti a szálat.

DE, a tervezésben nincs feszültség - a víz folyik a menetek mentén.

Kérdés: szükséges-e szilikonizálni a szálat a gumitömítés telepítésének helyén vagy valami rosszat csinálok?

EvgenC írta:
Valami rosszat csinálok?

EvgenC írta:
Húzom a kezemet, kulcs nélkül,

De hogyan kell meghúzni, hogy ne bontsuk le a héjat?

EvgenC írta:
De hogyan kell meghúzni, hogy ne bontsuk le a héjat?

A kérdés más.
Hogyan kell húzni a szétválasztáshoz.

Felemeljem Temkot.. ugyanaz a probléma. Áramlik a meneten és az alsó szelepen. Amint nem húzta meg... az áramlás nem szűnik meg. Cserélje ki a szelepet, vagy mi? És a kínaiak már megpróbálták (ledeme), és mcalpine'ovsky (CW60-CB)
Van-e probléma a tömítésekkel, vagy különösen szükséges-e az űrlapok elrendezéséhez? A Makalpinovskim esetében például 3 betét van a készletben - egy egyszerű műanyag vékony, sűrű alakú gumi és egy egyszerű fekete gumi.

Nikolay21 írta:
Felemeljem Temkot.. ugyanaz a probléma. Áramlik a meneten és az alsó szelepen. Amint nem húzta meg... az áramlás nem szűnik meg. Cserélje ki a szelepet, vagy mi? És a kínaiak már megpróbálták (ledeme), és mcalpine'ovsky (CW60-CB)
Van-e probléma a tömítésekkel, vagy különösen szükséges-e az űrlapok elrendezéséhez? A Makalpinovskim esetében például 3 betét van a készletben - egy egyszerű műanyag vékony, sűrű alakú gumi és egy egyszerű fekete gumi.

Először ellenőrizni kell a tömítés beépítési helyét. ha vannak túlfeszültségek, sárgák és egyéb hibák, akkor ha lehetséges, távolítsa el őket, és helyezzen el egy puha tömítést.

sanya1965 írta:
Először ellenőrizni kell a tömítés beépítési helyét. ha vannak túlfeszültségek, sárgák és egyéb hibák, akkor ha lehetséges, távolítsa el őket, és helyezzen el egy puha tömítést.

vásárolt egy olcsó alsó szelepet, francia állítólag. 250 rubelre. A minőség jóval jobb és tömített. Szerszám nélkül húzódott és általában kiváló. semmi sem szivárog. A probléma megoldása drága nem mindig jelent jó

Nikolay21 írta:
vásárolt egy olcsó alsó szelepet, francia állítólag. 250 rubelre. A minőség jóval jobb és tömített. Szerszám nélkül húzódott és általában kiváló. semmi sem szivárog. A probléma megoldása drága nem mindig jelent jó

drága (olvasható minőség) a sík felületeken való telepítést jelenti. ott a tömítés merevsége és a tömörítő erő pontosan erre van kialakítva.
de ha egy márkájú részt sodródik egy hajlított termékre, akkor a tömítés nem tudja "választani" a rést, tehát szivárog.

EvgenC,
hülye design. A tömítés soha nem fog bele a szálba, hogy megakadályozza a szivárgást.
A csavart a csavaranya alá kell lezárni.
Mi -? Szilikon - az anya meggyűlöl, hogy megforduljon. Vagy vastag, vízálló zsír, vagy gerlen - a kolbász alulról a tömítésekhez és a szálakhoz.

Mondja meg, hogy van-e tömítés a mosogató és a leeresztő rács között? Az eladó azt mondta nekem, hogy a Hansgroe-nak nincs és nincs szüksége rá. A lágy lágyságra az ascilikonil. Azonban az ötlet, hogy tévedett. Cserélhetem a tömítést és kicserélheti a szilikon eltávolításával?

genuimous írta:
Van-e tömítés a mosogató és a vízelvezető rács között?

A legtöbb gyártónak nincs tömítése. Még az első üzenetben lévő fotón sem

EvgenC írta:
De hogyan kell meghúzni, hogy ne bontsuk le a héjat?

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Technik-san, nincs tömítés, és hogyan kell telepíteni? Szilikon? Miért nincs mód?

valódi - nem azért, mert ott nincs rá szüksége. Végül is a csengő mögött egy fajanszszíj van, majd egy túlfolyó lyuk, majd ismét egy fajanszszíj, majd egy kisebb tömítés.

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Technik-san írta:
A legtöbb gyártónak nincs tömítése. Még az első üzenetben lévő fotón sem

Ha nincs lezárás, akkor a mosdó akkor ürül ki, amikor a dugó a szelep faience-résben van zárva. Milyen gyorsan - a földművesség geometriájától függ.
Jól illeszkedik erre a helyre GEB FILGUM

Technik-san írta:
nem azért van ott, mert ott nincs rá szükség.

Nem mosogató, de a lényeg ugyanaz.

BV írta:
akkor a mosogató áramlik, amikor a dugót lezárják

Mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy teljes mosdót használtál?
Ez a tömítés pontosan erre szolgál, de.

Így van ez. Köszönöm a tisztázást.

BV írta:
Ha nincs lezárás, akkor a mosdó akkor ürül ki, amikor a dugó a szelep faience-résben van zárva.

Jobb. És ennek a tömítésnek a hiánya bizonyos szifonok konfigurációjában egyáltalán nem mulasztja el a gyártókat. Ha a szelep lezárásának lehetősége előrelátható, akkor sem a víz sem gyorsan, sem lassan sem áramolhat.
By the way, találkoztam ezzel a közösséggel néhány Aniplast a fürdő - Hochma általában.

BV írta:
Ha nincs lezárás, akkor a mosdó akkor ürül ki, amikor a dugó a szelep faience-résben van zárva. Milyen gyorsan - a földművesség geometriájától függ.

Elvben egyetértek!

jekasus írta:
Mikor volt az utolsó alkalom, amikor egy teljes mosdót használtál?

Igaz, de a zokni vagy gyávák áztatják és mosják bele, azt hiszem, elég idő))

Azok az emberek, akik a víz és a meleg otthonukban töltöttek.

Ehhez a designhez

Technik-san írta:
BV írta:
Ha nincs lezárás, akkor a mosdó akkor ürül ki, amikor a dugó a szelep faience-résben van zárva. Milyen gyorsan - a földművesség geometriájától függ.

Elvben egyetértek!

Korábban, amíg meg nem kaptam ezt a Fil Gum-ot, egy hasonló lezáráshoz használtam egy gerlen-butilgumi golyót.
Kényelmesen mindkettő zúzott, és a szelep nem tapad magasabbra.

Nem emlékszem, hogy mely szelepek gyártói (tömítés nincs megadva, ez igaz), de a szerelési utasításban a masztix jelzése volt.
Nos, nézze meg a fenti képeket.

Technik-san írta:
Igaz, de a zokni vagy gyávák áztatják és mosják bele, azt hiszem, elég idő))

Igen, találkoztam a mosogató + szelep kombinációjával, ami nagyon vidáman egyesült. Talán a lyuk kicsit ovális.

És régen régen jött az ötlet a gerlenről. mert a régi szilvák a gumi tömítés miatt kinyúltak.

A mosogató alsó szelepe - az orosz gazdaság az angol módon

Az európaiak megkülönböztető jellemzője a mániás megtakarítás mindent, beleértve a vizet is. Ez a tény, a vízellátás sajátosságával párosulva - a keverők hiánya miatt - az alsó szelep megjelenése volt, amely Anglia anyja lett. Ez a mosdó kiegészítése még mindig a háztartási fogyasztók új termékeinek kategóriája, és az orosz nyitott tereken való tesztelése még mindig folyamatban van.

Ismerje meg az alsó szelepet

Mosogató és mentalitás

Miután először hallotta az "alsó szelep" szavakat, nem minden személy képes azonnal megérteni, mi az. És ez a brit találmány, aki nem hiszem, hogy kitalál egy keverőt, vagy aki ezt a kényelmet tekintette rendkívül megfizethetetlen luxusnak. Bár valószínűleg kényelmesen mosni vagy mosni a hajad egy mosdó medencében.

Nehéz a szlávok számára, hogy megértsék ezt, minden arcmosásra megújított vízzel. A legtöbb esetben egy módosított héj hazánkban divat vagy egyszerű emberi kíváncsiság. És mivel a szelep a keverők számos modelljében szerepel, akkor miért nem kell felszerelni, különösen azért, mert a csillogó kör szebbnek tűnik, mint a lefolyó lyuk.

A képen - a szokásos leeresztő szelep

Jogos beismerni, hogy egyes esetekben az alsó szelep nagyon kényelmes lehet - mossa meg a kis dolgokat, a gyerekek bepiszkolódnak, kezeljék a gőzt, mielőtt a kozmetikai eljárás vagy a hűvös fej után az ünnep lehűlni fog. De a konyhai mosogató és a fürdőszobai vízszelep kétségtelenül sokkal hasznosabb és gazdaságosabb eszköz.

Maga a rész önmagában nem rendelkezik kivételes értelemben, és ezért nem igényel sorsdöntő változtatást a mosogatóval ellátott keverő-mosogató-lánc felszerelésével alsó szeleppel. A készüléket perceken belül telepítik / eltávolítják, ami rendkívül egyszerűen tisztítható.

Fontos! Idővel a szelep kopása szivárgáshoz vezethet, ezért tanácsos egy túlfolyó mosogatóval elkerülni a szomszédok elárasztását.

Az alsó rögzítő eszközök típusai

A szelepek 2 típusból állnak rendelkezésre:

 • mechanikus (rugós) - Click-Clack, amelyek egy ujjal érintve vannak a készülék borítóján;

Kattintson a gombra és engedje el a hajókat a mosogatóban

 • automata, karokkal vezérelve.

A karrendszer egy vékony fémrúd, amelynek fő csatlakozása a mosogató alatt helyezkedik el. Az a kar, amellyel a személy közvetlenül "dolgozik", a keverőház hátulján vagy oldalán lévő nyíláson helyezkedik el.

Ezeket a szelepeket gyakran keverőkkel szállítják.

Az alsó szelep használata

Hidraulikus lezárás minden mosogató - szögletes, moidydra, talapzat számára.

A szelepek ára 900 és 4000 rubel között lehet, és több paramétertől függ:

 • anyag (sárgaréz, bronz, kerámia);
 • bevonat típusa - króm, színes;
 • a forró / hideg víz keveréséért felelős kazetta típusa. Az olasz Newform patronok képesek ellenállni a hidraulikus lökéshullám 35 A-ig;
 • gyártó.

A vízsugár működése több okból kényelmes és kellemes:

 • kényelmes és egyszerű vezérlés egyetlen ujjal;
 • kifelé vonzó külső megjelenés, amely semmi köze a korábbi hagyományos műanyag és gumi forgalmi dugókhoz;
 • könnyű tisztítás ergonomikus alak miatt;
 • a leeresztő nyílásba való megbízható rögzítés, amely kizárja a veszteség lehetőségét, mielőtt a dugókat egy halászhálóhoz vagy lánchoz rögzítették volna;
 • védelem a csatorna kellemetlen szagától - nem elég, hogy ez megtörténjen;
 • tartsa ékszereit a csatornahálózat mélyénél;
 • víztakarékos.

Néhány zavart okozhat:

 • rugós modellek, nyílászárók, amelyeknek a kezüket a piszkos vízbe kell csökkenteniük;
 • a mosók alatt a karok tisztításának kellemetlensége;
 • és egy lyuk a keverőben, amely mögött - kívülről.

Rendkívül sikeres megoldás a kar helyzetére

A vízállás megállítása

Egy teljes szifon, amely kipufogócsővel van ellátva, és amely a mosogató alján lévő lefolyó lyukba van táplálva, lehetővé teszi a készletben lévő mosdókagylóval felszerelt csaptelep felszerelését lábszeleppel. Az alsó szelepes mosogatóval ellátott félszifon, amely nem rendelkezik kimenettel, lehetővé teszi a Click-Clack rendszer szelep kiválasztását.

Fontos! A króm felületek karcolódásának elkerülése érdekében használjon szivacsos szerszámokat. Ha nem, akkor használhatja a karton, réz vagy réz párnák.

Mivel a vízkapu gyakran egy keverővel van ellátva, a telepítés során figyelembe kell venni mindkét csomópont telepítését.

 1. A rugalmas tömlők és a szelep karja elmozdul a keverőtől - ez mind az alsó lyukban látható.

A biztonsági hálónál a keverőt a tömítőanyagra lehet helyezni

 1. A daru testét egy tömlő anyával szerelik fel a mosogató talapzatán lévő megfelelő lyuk fölé. A gumiabroncsokat a szerelő lyuk mindkét oldalán kell elhelyezni.

Fontos! Ha a szállítás merev csövekből történik, akkor saját kezet kell hajlítaniuk, ami bizonyos készségeket igényel. Ha a csövet le kell rövidíteni, akkor vágáskor és csiszoláskor a csipek bejuthatnak, és megrongálhatják a daru munkáját - ez nem megy. Ez segít a szellőztető szétszerelésében, és egy erős vízsugárral átöblíti a "belsejét".

 1. Csatlakoztassa a tömlőket a meleg / hideg vízcsatlakozásokhoz gumi párnázott anyákkal. A csövek U-alakú hajlítása megengedett, az S-alakúak elfogadhatatlanok, mivel akadályozzák a vízáramlás mozgását és növelik a nyomást, ami hátrányosan befolyásolja a csatlakozási pontokat.
 2. Helyezze a csapot a leeresztő nyílásba.
 3. A készülék küllői (karjai) keresztirányban hajtogatva és speciális műanyag keresztvel rögzítve.

Egyszerű, de kellően erős kapcsolat

 1. A tű egyik vége a karhoz és a szelep szeméhez van csatlakoztatva. Mozgás felfelé és lefelé, a kar mozgatja a tűt, ami lehetővé teszi a szelep mozgását.

Az alsó szelepet és a keverőt összekötő karok (küllők) sémája

 1. Csatlakoztasson alulról a szifont vagy a fuvolát.
 2. Hozza a tömlőt a leeresztő csőbe.
 3. Ellenőrizze az összeszerelt rendszert, ahogy az utasítások előírják. Először hagyja, hogy a víz a szokásos módon áramlik, majd próbálja ki a szelepet: zárja be, töltse ki a mosogatót és ürítse le.
 4. Ha szivárgást észlel, húzza meg a menetes csatlakozásokat. Lehetséges, hogy ezeken a helyeken tömítő szalagra van szükség.
 5. Ha minden ízület száraz, akkor gratulálhat magának.

Összegezve

Első pillantásra a fürdőszobák, zuhanyzók vagy mosdók használhatatlan eszközei valóban elengedhetetlenek. A kényelem biztosítása mind a design elemek, mind a nyugodt légkör kialakítása. És az ilyen innovációk gyakorlati alkalmazása, mint például az alsó szelep, kibővül, ahogy hozzászokunk az európai "kis dologhoz". Mert ha Európában az emberek gazdaságosak, akkor Oroszországban kreatívak.

Minden elméletet támogatnia kell az ügyben, és a jelen cikkben szereplő videó az Ön számára praktikus eszköz lehet az alsó szelep felszereléséhez.

A mosogató alsó szelepe

Mi ez?

Az alsó szelepek, bár viszonylag korábban megjelentek, már nagyon keresik a vízvezeték-kereskedőket. Ez a termék az egész világon elterjedt, köztük a FÁK-országok az Egyesült Királyságból. A közüzemi költségek igen magasak, így a zseniális brit találni egy egyszerű eszközt, amely csapdába esik a víz a mosogatóban. Az alsó szelepek használatának másik oka a keverő hiánya. Annak érdekében, hogy a kívánt vízhőmérsékletű vizet a mosogatóba vigyük, a dugót egy dugóval lezárjuk, és meleg és hideg vizet keverünk bele.

Az alsó szelep állapotának beállítása a szelepen található speciális nyomógombbal vagy karral történik. Ez nagyon kényelmes, mert magának nem kell felemelnie és lecsapnia a kupakot.

Hazánkban sok keverőcsomagot kapnak ilyen szelepekkel. A stílusos fémszelep sokkal jobban tapad a mosogatóban, mint egy egyszerű gumi dugasz, ami nem mindig higiénikus.

Az alkalmazás előnyei

A lábszelep használata számos előnnyel jár, amelyek fő jellemzői:

 1. Csökkentett vízfogyasztás.
 2. Egyszerű működés.
 3. Vonzó formatervezés.
 4. Erős telepítés a leeresztő nyílásban.
 5. Szagok megelőzése a leeresztő csőből.
 6. Könnyen tisztítható.

Az alsó szelepek a következő fő típusokra vannak felosztva:

 1. Mechanikai. A Click-Clack rendszer a rugó működésén alapul, amelynek hatására a szelep kinyílik vagy becsukódik. Csak egy kattintás a termék borítóján.
 2. Automatikus. A szelep kis karral van beállítva. Az automata rendszer egy kis fém rúd, amelynek működő része közvetlenül a mosogató alatt helyezkedik el. Egy személy a keverő testében lévő karra hat.

Ma különféle szelepeket vásárolhat a tervezéstől és a színtől függően. Modern, antik vagy stilizált bronz, sima vagy krómozott felület.

Alsó szelepcsaptelep

Ezek a szelepek a legelterjedtebb modellek. A vezérléshez egy speciális kengyel van felszerelve, amely a mixer oldalán vagy tetején helyezhető el. A teljes készlethez tartozik, az a tényleges, nem feltűnő, de nagyon hasznos részlet. A kar megnyitja vagy bezárja a lefolyót.

Push Open System

Kevésbé gyakori nyitott szelepek. Legfőbb hátrányuk az, hogy kinyitják a leeresztő nyílást, kézzel kell cselekednie a szelepen, vagyis nedvesíti a kezét. De egy ilyen szelep meglehetősen gyorsan felszerelhető és sokkal könnyebb fenntartani. Fürdőszobákhoz, bidékhez is használják.

eszköz

Az alsó szelep eszköze a típusától függ. Tehát az automatikus szelepek ilyen eszközzel rendelkeznek:

 1. Cap.
 2. A kar megnyitása és bezárása.
 3. Olyan tű, amely összeköti a kart a szelepre.
 4. Menetes csatlakozás, amelynek köszönhetően a szelephez egy leeresztő cső csatlakoztatható.

A mechanikus szelep egy olyan eszköz, amely egy rendkívül sajtolt rugóval működik.

felszerelés

Az alsó szelep felszerelése közvetlenül a keverő felszerelése után történik, és a készlet teljes. A megfelelő telepítéshez a következő lépéseket kell követnie:

 1. A szelep be van helyezve a leeresztő nyílásba.
 2. A szelep keresztmetszetének speciális szélei.
 3. A tüske a karhoz és a szelep füléhez van csatlakoztatva, ami miatt a dugó zárása és nyitása megtörtént.

Figyelembe kell venni a lefolyó kialakítását, mert túlfolyás esetén egy speciális kialakítású szelepet vásárolnak. Ezután egy szifont csatlakoztatnak a szelephez, amelyen keresztül a víz lefolyik. A víz be van kapcsolva, az összes kapcsolat szorosságát ellenőrizni kell. Ha nincs szivárgás, akkor diagnosztizálhatja az alsó szelep működését. Ha bezáródik és a víz nem szivárog, majd gyorsan megnyílik, akkor feltételezhetjük, hogy a készülék telepítése sikeresen megtörtént.

Így a lábszelep funkcionális termék, amely alkalmas a víz felhasználására és megtakarítására. Az utasítások segítségével telepítheti magát.

Mosogatócsatorna - cél és létező fajok

Számos egészségügyi eszköz ad a kreatív képzelet a tulajdonosok a lakások és házak. A vízvezeték elemek alakja, anyagai, kialakítása lehetővé teszi a kívánt helyszín kiválasztását a megadott jellemzőkkel, minőségi és árvágyakkal összhangban. Az egyik mosogató telepítéséhez szükséges elem egy leeresztő. Értsük meg ennek az elemnek a célját a mosogatóhoz, és melyiket válasszuk?

Cél és kivitelezés

A mosdócsonk egy hajlított szifonból és egy leeresztő csőből áll. A hajlított szifon kialakítás két fontos funkciót kínál:

 • a helyiség szennyvízszagtól való védelme, a csatornarendszer kifolyónyílásán keresztül;
 • a leeresztő cső védelme a szilárd részecskék eltömődésével a lyukon keresztül a mosogatóban.

Hogyan működik a szifoncsatorna?

Ha a víz átfolyik a nyíláson keresztül, akkor a hulladék folyadék nem közvetlenül belép a belső csatornahálózatba. Egy szifonba süllyed, kanyarba emelkedik, felfelé emelkedik (görbe térd mentén), majd leereszkedik egy közös csatornába. Ezzel a mozgási mintával a hajlított térd víz alsó részén marad. Ez az úgynevezett vízzár, ami nem teszi lehetővé a szennyvíz illatát a lakóterembe.

A térdszifon kanyarban kemény nehéz részecskék vagy apró tárgyak is véletlenül összeolvadnak a mosogatóba. Eltávolításuk után a cső térdét eltávolítják és megtisztítják, majd helyükre telepítik.

A vízelvezető eszközök típusa a mosogató alatt

A modern piac irigylésre méltó sokféle formatervezést és anyagokat kínál a szilvák gyártásához. A legnépszerűbb anyagok közül: műanyag és fém. A konstruktív formák a következő alapváltozatokban készülnek:

 • Pipe;
 • hullámosított (általában műanyag tömlő);
 • üveg;
 • „Száraz”.

Nézzünk részletesebben az ilyen típusú lefolyók szerkezeti és működésbeli különbségeire.

Csőszifon

A csőszifon egy hajlított cső. Leggyakrabban ez a design fémből készült. Ez egy hagyományos, régi stílusú mosogató, amelyet "térdnek" neveznek. A modern kialakításban kialakítása tisztességes megjelenést kapott: bronz vagy sárgaréz fényes rozsdamentes felület, kényelmes csatlakozók a szétszereléshez és összeszereléshez, valamint könnyű súly (a régi modell öntöttvas térdétől eltérően). A cső hajlítása "U" vagy "S" alakú. Az ívelt rész a szerkezet legalacsonyabb pontja, amely biztosítja a szennyeződés, hulladék és idegen részecskék elhelyezését.

Ha két lyukból (például két tálca mosogatóból) való leeresztéshez szükséges, a cső könyökét a lehető legalacsonyabbra kell helyezni, közelebb a csatorna csövéhez. A térd felett egy olyan szerkezetet szerelnek össze az összekötő csövekből és adapterekből, amelyek két csatornaáramot gyűjtenek össze egybe a csőszifon hajlítása előtt.

Hullámos szifon

A hullámos szifon egyfajta hajlított cső. A különbség az, hogy az ívelt rész nem szilárd cső formájában, hanem mozgatható hullámos tömlő formájában készül. Ez a hullámosság biztosítja a mobilitást és a leeresztő cső egyszerűsített beépítésének lehetőségét. Ezek a minták műanyagból készültek. A hullámosság görbült pozícióját a bilincs támogatja. Szükség esetén az összekötő bilincs mozgatható, hogy a hajlítás helye nagyobb legyen, vagy kevésbé ívelt.

A hullámok hajtogatásainak nem csak előnyei, hanem hátrányai is vannak. Az üregükben gyorsan felhalmozódik a szennyeződés, az élelmiszer-lerakódások (ha konyhai mosogató). Nehéz tisztítani őket. Ezenkívül a hullámok anyaga idővel törékennyé válik és szivárog. A felhasznált műanyag jellemzői nem engedik meg a forró vizet ilyen mosogatóba önteni.

Palack szifon

Az üvegszifon a konyhai mosogató mosogatójának legkedveltebb kialakítását jelenti. Külső alakja egy üveghez hasonlít. A készülék szifonja belsejében a víz egy görbült út mentén leereszkedik, melyet a készülék két falának alakítanak ki. A lefolyók a belső cső közepén mozognak és a szifon aljára süllyednek. Ezután emelkednek a lefolyószerkezet belső és külső falai közötti résen. Ezután a szifon oldalsó nyílásán keresztül egyesítse a csatornába.

Ha több szivárgót kell csatlakoztatni egy szifonhoz, előtte egy átmeneti elemet kell felszerelni. Egy ilyen adaptert a tetejéről (a tálból) a fő lefolyó ürít ki, és ugyanabból a mosdóból vagy egy másik egészségügyi eszközből (mosógép, mosogatógép) lévő vízelvezető vészhelyzet (túlfolyó) folyhat az oldalra.

A palackok mind műanyagból készültek (megfizethető árú megoldások), mind pedig fémes (drágább, rangos és tartós szifonok).

Száraz szifon

A "száraz" szifonok a vízvezeték modern találmányainak egyike. A "száraz" név annak a ténynek tudható be, hogy nincs benne állandó víz. A vízzáró szerepet gumi tömítésekkel végzik, amelyek a szifon belsejében helyezkednek el és blokkolják a szennyvízszagok áthaladását. A gumiabroncsok nyomás alatti kifolyása során a víz kinyílik és áramlást enged meg, majd ismét bezárja a cső szabad szabadságát. A gumielemet "száraz" hidraulikus tömítésnek nevezik.

A visszacsapó szelep vízének hiánya lehetővé teszi, hogy ilyen épületeket telepítsünk külvárosi vagy vidéki házakba, ahol a fűtés nem működik folyamatosan. A téli fagyok körülményei között a vízhidraulikus zár lefagyasztja és deformálja a szifoncsövet. Ezért az optimális típusú lefolyó egy "száraz" visszacsapó szelep.

A "száraz" kialakításnak sokkal kompaktabb méretei vannak, nincs benne hajlított rész, mert a beépítés helyet takarít meg a mosogató alá.

Száraz szilva szifonok telepítése a következő esetekben történik:

 • nincs hely görbült szifonhoz;
 • hideg helyiség, időszakosan nem fűtött;
 • forró szoba, ahol a vízcsapda gyakran kiszárad;
 • légkondícionáló kisülések (kültéri elhelyezkedés);
 • tárgyak, ahol rázás és rezgés van (például kisteherautók).

A "száraz" leeresztőcső felszerelési iránya lehet függőleges és vízszintes. Vízszintes helyzetben a mosogató és a mosogató között egy szögadapter van felszerelve.

Sifon fürdőszoba, mosdó vagy konyha

Ezenkívül a mosogató alatti helyet a dobozban lévő speciális szifon segítségével megtakaríthatja. A doboz falba helyezéséhez készítsen lyukat a méretéhez. A mosogató mosogató megjelenése a falon maszkolódik, csak egy vékony csövet feszítenek a beépített dobozba.

Minden lefolyószerkezetet elsődleges felhasználás jellemez.

A szifon a fürdőszobában gyakran ívelt cső. Kötelező kiegészítése egy hullámos tömlő, amely a csatorna egy túlfolyócsatornából történő összekapcsolásához (a fürdő felső részében elrendezett vészhelyzet-leeresztő nyílás, ha a tartályba túlfolyik a víz). A legtöbb fürdőleeresztőnek van egy kupakja, amely egy lefolyó lyukhoz van tervezve.

A zuhanytálca (létra) szifonjának kis magassága (8-20 cm). A mosdók alatt a palack a vízelvezetést tervezi. A rejtett kialakítás a dobozban mosogatáshoz vagy mosogatógépekhez használható. A konyhában célszerű elágazó vízelvezetőt telepíteni.

Ellenőrizze a mosógép szelepét - Áttekintés

Mosógép beszerelésekor ügyelni kell arra, hogy átfogó védelmet nyújtson a különböző kockázatokkal szemben, beleértve az úgynevezett "szifonhatást". A visszacsapó szelep a mosógép ilyen kellemetlen hatásának védelmére szolgál. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy mi a visszacsapó szelep, mi a funkciója és mi a működésének alapelve. Ezenkívül áttekintjük az ilyen eszközök és gyártók különböző típusát.

Az eszköz áttekintése és funkciói

A visszacsapó szelep vagy a szivárgás ellen védett a szennyvízelvezető rendszer, hogy a szennyvízből visszavezetett szennyvizet visszahelyezzék a mosógép tartályába. Ez történhet, és gyakran előfordul, ha a gép nem megfelelően csatlakozik a csatornához. Ugyanakkor a szennyvízzel szennyezett piszkos víz belép a tartályba, elrontja a ruhát a mosógép dobjában, és jelentősen megnöveli az energiafogyasztást.

Az ellenõrzõ szivattyú nem akadályozza meg, hogy a szennyvíz elhagyja az LG, a Samsung, a Siemens automata mosógép vagy bármely más tartályt. Továbbá, ha a víz a csatornából visszavezet a tartályba, egy speciális szelep azonnal megakadályozza az útját. Minőségi leeresztő szelep beszereléséhez meg kell határozni az ilyen készülékek típusát és a gyártókat. Ötféle típusú szivárgószelep van:

Ezeknek az eszközöknek nincs alapvető különbsége, mindegyikük ugyanazt a funkciót látja el - biztosítja a víz normális vízelvezetését. Azonban, ha egy meghatározott mosógépet (például LG) csatlakoztat a csatornahoz, vannak árnyalatok. Ha a csapvíz minősége sok kívánnivalót hagy maga után, egy szelepszelepet szerelnek fel, hogy időszakosan szétszerelhetők és tisztíthatók legyenek a vízkőből és törmelékből.

Ha a víz a vízellátásban normális, akkor egy darabos szivárgásgátló szelepet helyezhet el, de 2-3 évente még mindig meg kell változtatnia.

A falszelepek meglehetősen drágák, és abban az esetben használják őket, ha a lefolyócsatornáknak a fal és a mosógép hátsó falának szűk helyén kell elhelyezkedniük. Lehetővé teszik, hogy sok helyet takarítson meg, ha az eszközt a fal mentén helyezik el, ráadásul egy hasonló kivitelű szelep nagyon esztétikusnak tűnik.

A kúpos szelepek hasznosak lehetnek, ha egy csatornahálót közvetlenül a csatornacsatornába terveznek. Ezzel egyidejűleg a csatorna csővezetékébe beépítjük az injektort, és egy szifonszelepet szerelünk be ebbe az aljzatba. A mosogató szelep ideális kialakítása a mosogató szifonjának beágyazására, miközben az ilyen szelep szinte bármilyen kialakítású szifonba építhető.

A mosógép szerelői számos visszacsapó szelep modelleket ajánlanak. Tekintsük őket.

 1. A cseh Alcaplast cég polipropilén falvédő szifonszelepe. Egyszerű, megbízható és viszonylag olcsó eszköz, amely minden mosógép-modell csatorna tömlõjére alkalmas. Csővezetékhez való végcsatlakozásra tervezve. Rugós visszacsapó szelep, krómozott kivitelben van egy fényvisszaverő, amely a csomópontot díszíti. A tökéletes szennyvízkibocsátást biztosítja. Becsült ár 8 cu
 2. Az olasz Siroflex cég polipropilén habarcsszivattyúja. Ez a visszacsapó szelep felszerelhető úgy, hogy a csatornába vagy a leeresztőcső összekötő elemébe megérinti. A mechanizmus rugóból (rozsdamentes acélból) és gumimembránból áll. Kiváló minőségű vízkibocsátást biztosít. Hozzávetőleges ára 7 USD
 3. Az olasz Merloni cég polipropilén szegmense ellenszivattyúja. Ezt a szelepet a mosogató alatt lévő szifonba szerelik fel, és szükség esetén szétszedhető és tisztítható a törmelékből. Maga a szelep rugó és gumi membrán. Kiváló minőségű vízkibocsátást biztosít. Kb. 8,5 USD ár

Hogyan működik az eszköz?

A visszacsapó szelep meglehetősen egyszerűen van elrendezve, de a működési elv a következő. A különleges formájú csőben rugó vagy golyós szelep van, a cső a leeresztőcsőre, szifonra vagy csatornacsövekre van felszerelve. Amikor az LG mosógépe (vagy bármely más) elkezd lecsöpögni, a szelepen keresztül nyomást gyakorol, kinyitja és leenged. Ha egy "szifonhatás" jön létre, vagyis a szennyvízrendszerből származó víz megpróbálja visszatérni a gép tartályába, akkor a szelepet fogja fel, amely nem nyílik befelé.

Kiderül, hogy a tartályból a vizet a csatornába vezetik át, és viszonylag csendesen halad át a szelepen, de nem tér vissza a csatornából. A rugószelepeknél hasonló hatás érhető el a rugó és a gumimembrán miatt, amely a szennyvízcső nyílását tömíti. A gömbcsapoknál a lyuk egy speciális gumiból készült golyót zár le.

Az eszköz telepítése és cseréje?

A visszacsapó szelep felszerelését saját kezével kell elvégezni, figyelembe véve a kialakítás sajátosságait, azonban a telepítés általános elve minden esetben megegyezik.

Az anti-szifon eszköz összetett cső, amelynek kimenetei különböző átmérőjűek mindkét oldalon. Az egyik oldalt egy csatornacsatornába vágjuk, vagy egy szifonhoz csatlakoztatjuk, a másik pedig egy LG mosógép (vagy más) leeresztő tömlőjéhez van csatlakoztatva. Minden csatlakozást gondosan kell lezárni a saját kezével, és ez a munka véget ér.

Meg kell jegyezni, hogy az antiszifonos készülék felszerelése nem mindig indokolt. A szakértők szerint a visszacsapó szelepet akkor kell beállítani, ha:

 • közvetlenül csatlakoztatja a mosógépet a szennyvízcsatornához, és technikailag lehetetlen ilyen csövet felemelni. Ebben az esetben az összekötés túl alacsony a padló közelében;
 • a mosógép kifolyócsövet csatlakoztatja a mosogató alá a szifonhoz.

Ha a mosógép kifolyócsője megfelelően csatlakoztatva van a kívánt magasságra emelt szennyvízcsőhöz, akkor nem szükséges az antiszifon készülék csatlakoztatása. Olvassa el a mosógép megfelelő csatlakoztatását a csatornába, olvassa el a mosógép saját kezével történő felszereléséről és csatlakoztatásáról szóló cikket.

De ha kellemetlen szag érkezik az LG mosógépének dobából (vagy bármi másból), és a ruhanemű mosása után piszkos marad, akkor meg kell vásárolnia egy szifont a saját kezével. Ebben az esetben nincs helyettesítés ehhez a készülékhez!

Összefoglalva, megjegyezzük, hogy a mosógép tartályából származó szennyvíz elvezetését megfelelő módon kell megszervezni. Ha problémák merülnek fel a csatornából a tartályba való visszajuttatáshoz, akkor helyezze vissza a visszacsapó szelepet. Ez a készülék a legegyszerűbb működési elv, és nagy előnyökkel jár.

A mosogató alsó szelepe: installáció + Fotó: Az alsó szelep felszerelése a saját keze nélkül

Alsó szelep a mosogatóhoz Az alsó szelep célja Mechanikus és automatikus (típusok) Mechanikus szelep felszerelése. Automatikus szelep felszerelése túlfolyással és nélkül. Főbb jellemzők. A telepítés jellemzői Mindent megtudhat a cikkünkben!

A lábszelepek típusai

A mosogató alsó szelepe a gumidugó analógja. A különbség közöttük nem csak az esztétika és a higiénia áll.

Az alsó szelepet egy gomb megnyomásával lehet működtetni. Ez a készülék úgy van megtervezve, hogy vizet tartson a mosogatóban, ami vizet takarít meg, és ezért pénzt.

Vannak ilyen típusú lábszelepek:

 1. mechanikai
 2. automatikus
 3. Túlcsordulással
 4. Nincs túlfolyás

Mechanikus alsó szelepek

A mechanikus szelepek könnyű nyomással működnek.

A mechanizmus alapja a tavasz!

Fő előnyei:

 • Könnyen telepíthető
 • Hosszú élettartam
 • Hűséges ár

Automata lábszelepek

Az egyetlen dolog az, hogy a végrehajtás a lefolyó kell, hogy csökkentse a kezét a vízbe.

Automatikus zárás és nyitás egy kart (gombok) Az egész mechanizmus a mosogató alatt található, amely megőrzi a keverő megjelenését. A kar (gomb) a legtöbb esetben a daru mögött található.

Előnyök:

 1. A héj esztétikai megjelenése megmarad.
 2. A telepítés nem bonyolult
 3. higiénia

Az automatikus szelepek két típusból állnak, túlcsordultak és túltelenek.A túlcsordulási szelepek csaptelepek, mint egy fürdőszobában, a mosogató túlfolyásának elkerülése érdekében a túlfolyó nélküli szelepek nem rendelkeznek ezzel a csapággyal.

Ha a mosogató vagy mosogató nem tartalmaz lyukat a túlcsorduláshoz, logikus, hogy a szelepet e funkció nélkül telepítse, a szelepeket három változatban hajtják végre. Arany, bronz és krómozott fém alatt. Melyiket választja rajtad.

A lábszelep felszerelése

A keverő és az alsó szelep felszerelése

A szelepet önmagában is felszerelheti A mechanikus szelep felszerelése a lehető legegyszerűbb. A szelepet behelyezzük a leeresztő nyílásba, rögzítve. Tű van a karhoz és a szelep szeméhez csatlakoztatva, ez a dugó nyitása és zárása.

Telepítés után egy szifont csatlakoztat. A szelep működését és szivárgását ellenőrzik. Ha a készülék működik, és nincs szivárgás, akkor a szelep üzemkész.

Ha van egy lyuk a túlfolyáshoz, győződjön meg arról, hogy a tömlőt a szifonhoz rögzíti.

Automata lábszelep (telepítés)

Vannak olyan keverők, amelyek túlfolyással és anélkül vannak felszerelve. Fontolja meg a szerelésüket, a beszerelés előtt érdemes ellenőrizni a csövek hosszát (merevek és rövidítettek)

A csövek hosszának csökkentésénél győződjön meg róla, hogy a készüléket folyó víz alatt minden irányban 3-5 percig öblítse le. Ez segít megakadályozni a munkák megsértését, jobb, ha a keverőt a tömítőanyagra helyezi, ami növeli a megfelelő illeszkedést és élettartamot.

A szelep a mosogató lyukába van szerelve. Maga a karmechanizmus a keverőbe merül. A rögzítés után minden csövet és tömlőt csatlakoztatunk a mosogató alá.

A hidraulikus zár (palack vagy cső alakú szifon) a lefolyóba kerül, és a szelep küllők egy egyenlő oldalú kereszt alakjában vannak hajtva. A műanyagból készült kereszt alakú csavarral rögzítve, a küllők végei a séma szerint kapcsolódnak: az egyik oldalán levő kar és a szelep hurok.

A függőleges transzlációs mozgatás jövőbeli mechanizmust biztosít a víz leeresztéséhez, amikor a kart megnyomják. Ha túlfolyó rendszer van, ne felejtse el, csatlakoztassa. A karos mechanizmus a szelephez van csatlakoztatva és a szifont rögzíti. Ellenőrizze a szivárgást.

A csövek és a tömlők hajlíthatók, de ragaszkodnak az U alakhoz. A csepp alakú csövek alakja ellenjavallt. Ha szivárgás tapasztalható, ajánlott szétszerelni a szerkezetet, és húzza meg, hogy elinduljon.

Abban az esetben, ha nincs eredmény. Javasoljuk, hogy menjen át a rendszeren és telepítse újra. Ritka esetekben előfordulhat gyártási hiba A túlfolyó nélküli szelepekkel felszerelt keverők ugyanúgy vannak felszerelve.

Telepítse az automatikus szelepet a meglévő keverőbe

A keverőkhöz alsó szelepek vannak (ilyen keverőkben van egy lyuk a karhoz), ha nincs. A telepítési feladat nehezebb, de megvalósítható. Ehhez szükség van egy lyukra egy karra vagy egy gombra. Ha a mosogató fémből van, akkor magad is készíthet lyukat. Szerelje be a szelepet az utasításoknak megfelelően.

Kerámia mosdó esetén lehetőség van. De érdemes alsó szelepet kapni egy oldalsó gombbal. Be lehet szerelni a túlfolyó lyukba.

Mechanikus szelep mosogatóhoz. Az automatikus szelep ideális a konyhában. A piszkos, olajos vízbe merülve kellemetlen.

Figyeljen az eszközökre, ha éles sarkok nélkül vannak. A sérülések elkerülése érdekében fedje le a mosdót, mielőtt kartonpapírt vagy más anyagot telepítene.

A tömítések a telepítés során különleges helyet foglalnak el, ne felejtsük el őket, szorosan szorítsuk meg az anyákat és a csavarokat.