Legfontosabb > Dekoráció

Fektetés a falon a fürdőszobában

Az építőipari boltokban nagy mennyiségű befejező anyag található, de a csempe még mindig a fürdőszobában használatos előnyei és tulajdonságai miatt.

Az anyaggyártók népszerűsége miatt széles színválasztékot, textúrát és méretet gyártanak. A választás a fogyasztó ízétől függ.

A fürdőszoba javításának hátránya a munka magas költsége, így a cikk részletesen leírja, hogyan lehet a fürdőszoba falán falat csempézni, hogy pénzt takarítsanak meg a mesterek fizetésére.

Legfontosabb ajánlások

Mielőtt elkezdené a csempék telepítésének folyamatát, tanácsos megismerkedni néhány tippvel, amelyek segíthetnek és elősegítik a munkát:

 1. A fürdőszoba csempe számának kiszámításához. Ehhez ajánlatos egy rajzot rajzolni egy rendes lapra, ahol a falakat festeni fogják. Ezt követően a csempe pontos méretei átkerülnek a falra, majd figyelembe veszik a falak darabméretét.
 2. Cserép vásárlásakor azonnal ügyelni kell a ragasztó összetételére. A csempe ragasztót azonnal meg kell vásárolni a vásárolt cserép teljes mennyiségére. Az univerzális keverék CM11. Ár és minőség egyezik egymással.
 3. Cserép kiválasztása esetén jobb időt tölteni a boltban, hogy minden egyes példányt ellenőrizzenek, mint a telepítés során. Minden lapnak mentesnek kell lennie hibáktól és repedésektöl.
 4. A falakon lévő kis helyiségeknél jobb, ha egy csempe világos színű, ami vizuálisan növeli a helyet. A sötét hangok vizuálisan csökkentik a helyiséget, és ha használják őket, akkor jobb, ha a padlóra helyezik őket, vagy betétek a falra.

Előkészítő munka

A fürdőszoba a csempék előkészítése előtt különösen gondos előkészítést igényel, hiszen a siker 80% -a függ a folyamat és a fal síkosságától. Mielőtt a csempe a saját kezű falra helyezi a fürdőszobában, akkor:

 1. Távolítsa el a bútorokat a szobából.
 2. Zárja le a vizet.
 3. Távolítson el minden vízvezetéket, és ha a jövőben használják, akkor az eltávolítást óvatosan kell végezni, hogy ne károsodjon.
 4. Végezze el a régi csempe eltávolítását, a gyorsító eltávolításához használjon lyukasztót, át kell vinni az ütős módra, és fel kell állítani a csempe alján. Viseljen védőszemüveget, kesztyűt és légzőkészüléket, hogy megvédje magát a törmeléktől és a portól. Az első, a kényelem érdekében készített csempe kézzel, vésővel távolítható el.
 5. Ellenőrizze a fal síkosságát egy lyukkal és egy szinttel. A szögeknél egy négyzetet kell használni, minden szögnek 90 fokosnak kell lennie. Ha a falak simák, akkor nem kell összehangolni, de ez ritkán történik.
 6. A szintezés előtt fedje le a falat alapozóval, és ha az alapozó száraz, telepítse a jelzőfényeket. Ebből a célból ragasztót alkalmaznak bizonyos helyeken, amelyekre a világítótoronyot alkalmazzák és szintre állítják. Hasonlóképpen a jelzőfények a síkban helyezkednek el, a függőleges szabály szabályozható.
 7. A fal és a világítótornyok közötti réseket fel kell tölteni egy megoldással, a legfontosabb nem véletlenül mozgatni a vezetőket, és megakadályozni a beáramlást. Amikor a ragasztó meggyűrül, tovább dolgozhat.
 8. A falakat normál cementhabarcsokkal egyenlítik ki, de az erő növelése érdekében a cement egy része a cserépragasztó egyik részévé változik. A darabolót a falon dobják fel, jobb, ha felülről indulnak, és lefelé irányítják a felületet. Miután feltöltötte egy 1 méteres helyet egy megoldással, hozzá kell rendelnie egy szabályt a jelzőfényekhez és el kell távolítania a felesleget. A maradékot a tartályba továbbítják a teljes keverékkel, és a munka folytatódik, amíg a jelzőfények teljes területe meg nem telik.
 9. Az úszással járó szabálytalanságok esetén simítsa a falat, de csak akkor, ha az oldat megszárad. Az ütközésre egy kis habarcsot helyeznek, és a hibát körkörös mozgásban eltávolítják.

Ekkor a falak előkészítése befejeződött, miután teljesen megszáradt a keverék, lehetővé válik a csempe falon történő elhelyezése a fürdőszobában.

A falon végzett előkészítő munka után jobb, ha nem alkalmazna semmit pár hétig. Ez idő alatt a megoldás végül kiszárad.

Betonlapok típusai

Rengeteg ember volt, aki még a sorokban is lefektetett csempeit.

De léteznek más módszerek a falak falburkolására, ami szokatlan vizuális hatást és személyiséget adhat a fürdőszobának.

Az összes módszert és leírást a táblázat tartalmazza:

Fektetése csempe a fürdőszobában saját kezűleg - a sorrend és a szakaszok

Egy modern lakásban csempék szinte mindenki jelen vannak. Aktívan használják a konyha, zuhanyzó, fürdőszoba vagy fürdőszoba dekorációjában. A felesleges viták nélkül érdemes egyetérteni abban, hogy a kerámia az egyik legkompetensabb anyag, amely hatékonyan védi a felületet a nedvesség negatív hatásaitól. Könnyen kezelhető, és élettartama tartós. Van azonban egy ésszerű kérdés, hogyan kell a csempe a fürdőszobába?

Kétféleképpen lehet megoldani ezt a dilemmát - bérelni egy mestert, vagy magad megteremteni a lapkát. Tekintettel a csempe viszonylag magas költségeire, a szakértők nagyon költségesek lesznek. Ebben az esetben jobb gondolj arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csempe a fürdőszobában, mivel a javítás talán nem teljesen nehéz, ha megérted. Ráadásul ma elegendő eszköz megvásárlására, és a saját kezűleg kirajzolhatja a lapkát. Szükségünk lesz:

 • mérőszalag;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • fogazott spatula;
 • cserépvágó;
 • gumi sisak;
 • mikroszálas vagy habszivacs.

Csempe kiválasztása

Csak akkor kell megismerkednie a csempézett anyag bizonyos jellemzőivel, amelyeket figyelembe kell venni a zuhanyzóban lévő termékek behelyezésekor. Ma azonban, ha van vágy, ez a kérdés teljesen megoldhatóvá válik. Ezért a kezdeti szakaszban ki kell választani a szükséges csempéket és nyersanyagokat a telepítéshez, valamint el kell döntenie a kerámia színtartományát és annak minőségét.

A lapkán nincsenek zsetonok, repedések vagy más hibák. A bevonatnak egységes rétegnek kell lennie, különféle buborékok, légzárók vagy csepegtetők nélkül. A legjobb, ha néhány tételt megvizsgálunk, miután levonhatunk egy következtetést az egész tételről. Annak érdekében, hogy tudják meglapozni a burkolólapokat a fürdőszobában, ügyelni kell arra, hogy a megvásárolni kívánt csempe mennyisége körülbelül 10% -kal nagyobb legyen, mint a szükséges mennyiség.

Ez a javítások nem tervezett veszteségeinek következménye. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy amikor a következő csempecsomaghoz érkezik, kicsit más lesz az előzőnél.

Ilyen körülmények szinte folyamatosan fordulnak elő, ezért a nem tervezett veszteségek elkerülése érdekében ajánlatos kicsit több terméket vásárolni, mint szükséges.

Mi szükséges?

A javítás megkezdéséhez olyan felületek mérését kell elvégezni, amelyeken a burkolólapot lefektetik. A dekoratív burkolólapokat általában a darab vásárolja meg, a szokásos négyzetmétert. Minden terméknek meg kell egyeznie a méret, az árnyék, a cikkszám és a minta között. Távolítsa el az elavult padlót a szobában, függetlenül attól, hogy csempe, festék, gipsz vagy valami más. A legjobb alapot, amelyre csempét - betont vagy téglát rakhat.

A javítási folyamat során tökéletesen sík felületet kell készíteni, így a falakat és a padlót gyakran alapozzák, majd alapos vízszigetelést végeznek. Ez javítja a tapadást a felületek között, védelmet nyújt a különböző mikroorganizmusok negatív hatásai ellen. A lapkát önmagában ragasztóval kell ragasztani, majd egy padlóburkolatot készítenek. Javításra lesz szükség:

 • primer;
 • csempe ragasztó;
 • habarcs;
 • vízszigetelés;
 • keresztek a varratokhoz;
 • fa vagy fém lécek.

Piling eljárás

A fürdőszobában a saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése persze nehéz folyamat, de lehetséges. A legoptimálisabb módszer egy nedvességálló réteg létrehozása szilikon alkalmazásával, és az oldal szélének mentén történő fugázás a fürdőbe. Jobb, ha a futást egy bizonyos sorrendben végezzük a szoba túlsó sarkából a kijárathoz. Egy ilyen rend a vonalat vonzóbbá és ugyanakkor kényelmesebbé tenné.

Burkoló lépcsők:

 1. Végezzük el a bélés minden, ami felett a szintjét a fürdőszoba le a mennyezetre. Az első sorban nincs szükség a ragasztásra, de a fal szélétől a kereszt vastagságától 2 mm-re kell visszavonulni. Ezt megelőzően, az egyértelműség érdekében, futtathat.
 2. Ha elhagyja a helyet a feszített mennyezet alatt, akkor ez is szükséges a műanyag szegélyezéshez a kerület mentén. A telepítés tetszőleges magasságban történik, ami megkönnyíti a telepítést, mivel nincs szükség a vágás beállítására.
 3. Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a javítás folytatódik, az alsó oldalról egymás mellett, a zuhanyzóban. Ez az eljárás lehetővé teszi a kerámiák helyes lefektetését is, mégpedig a feltöltés nélkül.
 4. A következő lépés a vázszerkezet felállítása a fürdőszobában, amelyet be kell telepíteni és furnérozni kell. Keményfémből kell készülni, és gipszkarton lapokkal kell lefedni.
 5. A járólapú termékeknek elegendő súlyuk van, ezért nem szabad a profilra menteni, és olcsó vékonyfalú elemeket vásárolni.
 6. A javítás végső szakaszában a beton felületét földeltük, a csempeit ragasztjuk a padlóhoz.

folyamat

Hogyan tegyük a csempeit a fürdőszobába, hogy minden rendben működjön? Elvileg minden egyszerű! A fenti tippek segítenek megérteni a hozzávetőleges cselekvési tervet, amely némileg eltérhet az adott helyzettől függően. Annak érdekében, hogy csempe lehessen, speciális ragasztóra van szükségünk. Általában por formájában értékesítik, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően vízzel kell hígítani.

A kapott oldatot alaposan összekeverjük egy elektromos fúróval, amíg sima. Ennek következtében a csempézett ragasztó nem lehet túl vastag vagy túl folyékony. A kívánt konzisztenciát úgy kapjuk meg, mint egy diópaszta, így könnyebben alkalmazható és nem folyik. A ragasztókészítmény alkalmazása kiváló spatula fogazott elemekkel. A csempe szorosan nyomja, de enyhe, egyébként felrobbanhat vagy repedezhet.

A nem szabványos méreteknél jobb a kerámia vágása csempevágóval.

Egyes esetekben megengedett az őrlők használata. A finomabb munka fogóval vagy fogóval történik. Speciális keresztezőkkel futunk a varratokhoz. Nagyon segítenek a csempe helyes elhelyezésében. A termékek azonban nem mindig rendelkeznek megfelelő formával, ezért előfordulhatnak bizonyos problémák. Ezért rendszeresen mérje meg a függőleges és vízszintes ízületek szélességét.

Az esetleges hibák azonosítása a kezdeti szakaszban fontos, hogy az első 3-5 csempe lefektetése után minden egyes sorban szintenként ellenőrizze. Miután befejezte a sorot, be kell fejeznie a sarkokat, és csak akkor léphet át egy másik falra, például a támaszsor szigorúan a helyiség peremén helyezkedik el. Ezután minden ismét megismétlődik attól a ponttól, ahol a függőleges vonal megjelölve van.

A ragasztóanyaggal való kerámia ragasztásának szigorúan egy bizonyos elv szerint kell történnie, hogy a csempe szélessége ne haladja meg a kívánt felületet. A javítást az alsó sor ragasztása zárja le, amelyet a hosszban állítanak be, majd levágják.

habarcs

Most minden világos, hogyan kell csempe a fürdőszoba! Ez azonban nem minden, mert a ragasztós kerámiatermékek a csata felénél fogva, megfelelően kell feldolgozni, különben a javítás hiányos. Ehhez 24 órán belül szükséges az ízületek ragasztása. Ezt megelőzően meg kell szüntetni a felesleges ragasztót, és megmarad vagy szivárog a csempe alatt. Meg kell hígítani a speciális keveréket, amelyet a varratok alatt gumi lapáttal alkalmaznak.

Körülbelül fél órát várunk, ezalatt a varratok megkeményednek, és lehetőség nyílik arra, hogy óvatosan mossa meg őket egy szivaccsal vagy egy vízzel megnedvesített ruhával, anélkül, hogy a megoldást lemosná a résekből. A használt törlőruhának folyamatosan tisztának kell lennie, ezért meleg vízben rendszeresen meg kell nedvesíteni. Miután fehér virágzik, mossa le mindent tiszta ruhával.

Csatlakoztatás és tisztítás

Az előző szakasz befejezése után a varratokat speciális keverékkel óvatosan kell kezelni. Célja a negatív tényezők elleni védelem nedvesség, gomba vagy penész formájában, valamint díszítő szerepet tölt be. A nagy üregeknél a homokkal való fugázás tökéletes, és egyes esetekben a latex nem zavarja meg a beavatkozást. Ez az anyag rugalmasságot és tartósságot biztosít a bevonathoz, bár néhány bonyolítja a folyamatot.

Latex hozzáadásakor a száraz port nem hígítjuk vízzel, a keverék elkészítése után egy ideig hagyjuk. Csak azután érhető el, hogy hasznos lehet, de érdemes tudni, hogy a legjobb, ha kis részletekben elkészítik és azonnal alkalmazzák.

Ezt a habarcsot egy ruhával vagy akár egy ecsettel kell felhordani, majd egy gumihevederrel elkenni az egész felületen. Jobb, ha átlósan 45 fokos szögben alkalmazzuk, mivel ez lehetővé teszi az összes varrat leghatékonyabb feltöltését. Csak akkor tudjuk folytatni a végső takarítást, ahol szükség van a vízre, és habszivacs.

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában? - A legjobb módja még a kezdőknek is! (88 fotó)

Ma nehéz megtalálni a fürdőszobát, amely nem rendelkezik kerámia burkolattal. Ez a módszer minden szempontból kényelmes - megbízható helyiségvédelmet biztosít a magas páratartalom mellett, és esztétikailag vonzó megjelenést biztosít. Ugyanakkor fontos az anyag minősége és a befejező munka színvonala.

Hogyan helyezzük el a csempéket a fürdőszobában, amit megtudunk ebből a cikkből.

A kerámia burkolólapokkal szemben elhelyezkedő szolgáltatások

Ez az anyag a legváltozatosabb, falakhoz és padlókhoz is használható. A csempe előnyei a következők:

 • kiváló nedvességállóság - magas páratartalmú helyiségekben is használható;
 • fokozott erő;
 • tartósság működőképes - a helyes technológiával, a bélés több mint egy tucat évig tart;
 • könnyű tisztítás különböző mosószerek használatával;
 • számos formában, méretben és színben.

Ennek a befejeződésnek jelentős hátránya a munkaigényes munka magas színvonala és költsége.

Azonban van lehetőség arra, hogy mentse a befejeződést, ha magával viszi a munkát, az illetékes utasítások alapján.

Hogyan készíthetem a csempét?

Az anyagok fogyasztása a kiválasztott fürdőszobai tervezéstől, alakjától és területtől függ. Célszerű számolni az egész felületet és növelni az anyag mennyiségét 5-7% -kal. Az előadóművész képzettsége és a választott munkamódszer is befolyásolja a végeredményt.

Számos formázási lehetőség létezik!

Közvetlen - a legegyszerűbb megközelítés. Itt vízszintesen vagy függőlegesen kell elhelyezni egy sorban. Az egymást követő sorok varratainak egyértelműen egybe kell esniük az előzővel. Ez a módszer a leginkább megfelel a négyszögletes típusú helyiségeknek, így könnyű egy kezdeti mesterrel megbirkózni.

Átlós - használata javasolt, ha négyzet alakú cserépet választ, és átlósan helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi a szabálytalanságok vizuális igazítását, de több készségfejlesztést igényel.

Sakktábla - négyzet alakú fürdőszobákban használatos, és két színű, egymásba rakható csempe beavatkozását igényli.

Az offset. Szükséges egy téglalap alakú csempe megvásárlása, amelynek képaránya 2-1. A fektetést úgy kell végrehajtani, hogy az egyes sorokat az előzőhöz képest eltoljuk.

Kis méretű egyedi kerámia elemek mozaikozásával.

Fektetés tervezés

Ha elég felelősségteljes ember vagy, akkor a terv képét nem fogja megzavarni, és rajzol rajta egy képet, amelyet valódi teljesítményben szeretnél kapni. Egy ilyen terv segíteni fog abban, hogy világosan elképzelhető legyen a díszítő elemek fektethetősége, a falak és a mennyezet középpontjának meghatározása, a telepítés megtervezése a szimmetria betartásával, valamint a hiányok és szabálytalanságok kizárása.

Szükséges a szükséges eszközök és anyagok elkészítése is. Szükséged lesz:

 • ragasztókeveréket a szükséges mennyiségben;
 • víz a keverék feloldásához;
 • fugázó ízületek kitöltéséhez.

Az elkészítendő eszközök közül:

 • az oldat hígításának kapacitása és egy fúró keverővel;
 • spatula a keverék felszínre helyezéséhez;
 • Bolgár, cserépvágó, fogó és korundsáv csiszolásához és feldolgozásához;
 • műanyag szintet és kereszteket a csempe helyzetének ellenőrzésére.

Felület előkészítés

A csempe elhelyezése egyenletes és tisztított felületen történik, ami javítja a rögzítés minőségét és a működés tartósságát. Ezért a kezdeti szakaszban teljesen ki kell távolítania a régi felületet. Ezután a felületet apró törmelékből, szennyeződésből és porból megtisztítják.

Annak ellenőrzése, hogy a fal és a padló síkja a függőleges és a vízszintes síkban van-e, egy szinttel történik. Szükség esetén ajánlatos a felületet vakolni, hogy jobban illeszkedjen.

A vakolt felületet szárítás után alaposan be kell ömleszteni egy gerinctelen alapozóval. Ezt követően elkezdheti elvégezni az alapvető befejező munkákat.

Kerámia csempe lefektetési eljárás

Ha nem sok tapasztalata van a díszítésben, akkor el kell kezdeni azoknak a helyeknek a befejezését, amelyek később belső tárgyakkal fedettek. A lefektetés az alulról felfelé halad.

Még akkor is, ha pontosan kiszámította a csempék számát egy sorban, ragasztás nélkül csatolja az első sorot a falhoz. Így nagyra értékelheti az igazi elhelyezést és a sorozat végén egy rés kialakulását.

Ha a rés kisebb, mint 2,5 cm, akkor a sort kissé el kell tolni. Ha nem engedélyezi többé az egy darabból álló csempe elhelyezését, akkor csak egy darabot kell vágnia és fel kell vennie. Javasoljuk, hogy a vágott lapkát a sor kezdetén helyezzék el.

Kerülni kell, hogy a csempecsatlakozások egybeesnek az alaplemezek csatlakozásával. A ceruzát vagy krétát az első és az utolsó csempe egymás utáni elhelyezése jelölésére használják. A szint lehetővé teszi, hogy körvonalazza a vonalat, amelyen a csempézett sor kerül.

A tapadóhordozó falon való alkalmazását szakaszosan végzik, miközben a munka előrehalad. Meg kell jegyezni telek négy méretű csempe magasságban.

A ragasztót a megjelölt területen belüli felületre helyezzük, amelyhez fogazott simítót használunk. A keveréket a tartályból vettük és egyenletesen egyenletesen alkalmaztuk a falra vagy a padlóra. A ragasztóoldat elkészítésekor a konzisztenciát meg kell őrizni - nem lehet túl vékony vagy vastag.

A csempe a felületre tapadt ragasztóval. A felesleges habarcsot mechanikusan kicsúsztatják az élei.

A felesleges ragasztót gyorsan el kell távolítani, mielőtt keményedne. Szárított területek esetén műanyag vagy fa spatulával lehet eltávolítani.

Megfelelő rögzítés után a csempe helyzetét szinttel ellenőrizzük. Ha függőleges vagy vízszintes eltérés van, ezeket a szabálysértéseket haladéktalanul és gondosan kiküszöbölni kell, megakadályozva az elmozdulást.

Annak érdekében, hogy a varratok egyenlők legyenek, speciális műanyag kereszteket használnak.

A csőcsatlakozásokkal, ablakokkal vagy egyéb olyan elemekkel történő befejezésekor, amelyek nem teszik lehetővé az egységes burkolólapok felhelyezését, csiszolókoronggal vagy cserépvágóval van ellátva. És a kerámiák megtörésére szolgáló fogók alakulnak.

A fugázás jellemzői

A befejeződés befejező szakaszában, amikor a ragasztó száraz, a kereszteket eltávolítják a varratokból és betömik a habarccsal. A simító keverék gumiheveder alkalmazásával.

Ha ez az eszköz átlós irányban van vezetve, akkor a keverék beleesik a résekbe, és így a szükséges hermetikusan lezárt réteget képezi. Ha a csempe fölött van a felesleges szárított fugázó, eltávolíthatja őket nedvesített szivaccsal.

A csempe a fürdőszobában nemcsak nedvességálló védőburkoló réteget biztosít, hanem eredeti megjelenést is biztosít a szoba számára.

A kerámia burkolatokkal való szembenézés nagyon fontos folyamat, az anyagok és eszközök gondos kezelését igényli. Azonban ezek a művek függetlenül, szakmai kézművesek segítségével is elvégezhetők.

Hogyan kell megfelelően csempézni a fürdőben: alapvető tippek

Csempék - a háztartási szobák hagyományos belső díszítése. Megbízhatóan védi a falakat és a padlót a vízből, míg tartós, tartós és dekoratív. A csempézés költsége a csempe költségeinek összege és a ragasztás munkája. Sokat takaríthat meg, ha önálló csempeburkolatot készít. Hogyan tilos a csempe a fürdőben a falakon és a padlón? És mit keresnek a cserép megválasztásakor és vásárlásakor?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe

A különféle csempék lehetővé teszik, hogy pontosan kiválassza a falak és padlóburkolatok igényeit. Azonban gyakran nehéz kiválasztani, hogy melyik csempe közül választhat - nagy vagy kicsi, egyszólamú vagy mintás, sima vagy megkönnyebbült? Mindenekelőtt azt ajánljuk, hogy figyelj három dologra:

A csempe mérete. A modern iparág különböző méretű csempéket gyárt. Minél kisebb a csempe, annál hosszabb lesz, és annál nehezebb a padló vagy a fal sima felületének megszerzése.

Azonban a nagyon nagy lemezek elhelyezéséhez szakképzettségre van szükség. Helytelen akciók esetén a csempe megszakadhat, cserére szorul, ami növeli a fürdőszoba befejeződésének költségeit.

Válassza ki a lemezek átlagos méreteit (400x600 mm falakhoz és 600x600 mm padlókhoz). Könnyen hordozhatók, kényelmesek.

Felületi érdesség. A sima csempék könnyebben moshatók, de csúszósabbak. Ezért a padló a fürdőszoba kell választani csempe, a durva felület. Nem engedik, hogy nedves, csupasz lábú talpra esett a padlón.

A fürdőszoba falán mind a sima, mind pedig a durva cserépeket felakaszthatja.

 • Szín és minta. A sima csempe elhelyezése könnyebb. Ezért ha először tervezi megtenni a munkát, és nem biztos abban, hogy tudja, hogyan helyezze el megfelelően a csempe a fürdőszobában - válasszon egy monoton színű lapot vagy finom válásokat, kis mintát.
 • Helyiség előkészítése: régi csempék bontása

  Gyakran a kezdõ mesterek alábecsülik a felületkészítés szerepét. Ez helytelen. Minél jobban felkészítette a felületet, annál jobb egy új csempe.

  Szükséges eltávolítani a régi bevonatot. A festékfestés, az összezúzható vakolat, a régi csempe nem fog megbízhatóan és hosszú ideig tartani az új burkolatot. Így a munkának vissza kell állnia, és talán új befejező anyagot kell vásárolnia.

  A legnehezebb eltávolítani a régi cserép. Megfelelően elhelyezhető a falon. A szétszereléshez fúrót vagy perforátort használnak, valamint véső és kalapács.

  Előszintező falak és padló

  A falak összehangolása szinte mindig szükséges. Ez egy szintet igényel - egy különleges vonal légbuborékkal. A buborékok elhelyezkedése következtetést von maga után a padló (fal) egyenetlenségéről. A kis szabálytalanságok (legfeljebb 5 mm-ig) cementtel simíthatók ki. Nagy - igazodjon egy fémrácshoz, amely a falra és a cementre van szerelve.

  Egy ilyen rácsra is szükség van a csempézett falakhoz egy agyagházban. A padlószint kiegyenlítése a hálószemből történő felhasználás helyett.

  Ezen felül, gyorsan és gyönyörűen szintet a fal gipszkarton. Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a gipszkarton? Nagyon egyszerű. A fürdőszobában vegyen nedvességálló lapokat - GKLV, amelyek fémprofilok segítségével vannak a falra szerelve. Ez a szintezési módszer azonban jobban megfelel a nappali helyiségeknek.

  Nedvességálló kezelés

  Szárítás után a betonfelületek speciális impregnálással vannak bevonva nedvességállóságra. Ez lehet Penetron. A felület teljesen vízzáróvá teszi a vizet, ezáltal megakadályozza a nedves falakat és a víz szivárgását a szomszédok számára (vészhelyzeti áradás esetén). Különösen óvatosan (kétszer) a fürdőszoba padlójának impregnálása.

  Ezután tegyen egy primert. Ez egy habarcs, amely javítja a csempe tapadását egy beton felületre.

  A gipszkarton falai különleges impregnálással készültek, amelyek javítják a gipszkarton nedvességállóságát.

  Hogyan kell alkalmazni a befejező kő a lakásban?

  Sor jelölés

  Annak érdekében, hogy a kezdő mester könnyedén elhelyezhesse a burkolólapokat, feltétlenül nyomon kell követni a padlót, a falakat és meg kell jelölni a jövő telepítésének sorát.

  A jelöléshez számítani kell, hogy hány csempe mennyire illeszkedik a fal (padló) szélességéhez és hosszához. Ehhez meg kell osztani a fal magasságát a csempe magasságával, a fal szélességével - szélessége szerint. Rendszerint ritkán előfordul, hogy egész sor sor van. Gyakran van egy további sor, amelyben a lapokat le kell rövidíteni.

  Ez a sor jobb helyzetben van a fal alján. Továbbá a falazás indításához a kiindulási sáv használatával. Az első sor magasságában van rögzítve. Ez az állvány fa táblákból, gerendákból vagy profilból készül. Erre támaszkodik az első sor. A munka végén a kezdőcsíkot levesszük, és lerövidítjük az alsó sorrendet.

  Az oldat elkészítése

  Ez a folyamat legegyszerűbb része. A csempék behelyezéséhez különleges cementtartalmú ragasztót kell vásárolnia. A főzés arányait a csomagolás tartalmazza. A száraz ragasztót egy fúvókás keverővel (a fúróba helyezve) keverik vízzel. Ez a fúvóka egyenletesen (csomók nélkül) keverje a száraz keveréket vízben.

  Csempézés

  A cement használatához speciális, simított (bordázott) szegélyű simító (simító). Ezzel a simítóval a ragasztókészítményt a falra helyezzük, majd átvágjuk a bordázott oldalra úgy, hogy a sekélyebb párhuzamos hornyok kialakuljanak a cementfelületen.

  A csempe behelyezése előtt egy ideig vízben áztassa. A csempe pórusai felszívják a vizet, és a csempe nem veszi a tapadóoldatból. Az áztatás után a csempe a fal felületére kerül (amelyen a ragasztó réteget előzetesen alkalmazzák). Enyhén nyomja le, ellenőrizze a függőleges szintjét, ha szükséges - állítsa le (nyomja le a sarkokat vagy a középső irányba).

  • Az első sor a falra van fektetve, majd 1 napig hagyja száradni.
  • A következő sorban a második sor. Ellenkező esetben néha meg kell újítanod, távolítsd el a cserépet, és rakd le újra, és megérintheted az alsó sort, amely még nem szárult ki.

  Naponta több sorozatot helyezhet el, ha jól alkalmazkodik, "kitölti" a kezét, és a csempe mindig fekszik veled.

  Hogyan készítsd el a szarufákat egy pódium tetőre?

  Ha a csempe között helyezkedik el, néhány milliméter távolságot hagy. Annak érdekében, hogy a bevonat szép legyen, a távolságoknak azonosnak kell lenniük. Ehhez használjon speciális műanyag kereszteződést, amely a csempe sarkában van elhelyezve, és miután a cement megszárad, eltávolítják őket.

  habarcs

  Az így létrejött hézag betöltve. Színét a csempe színe szerint választják ki. Ha a fugázó keverék a csempe felületére kerül, akkor azonnal eltávolítják (néhány kopott anyagot nem szárítanak le).

  Annak érdekében, hogy helyesen lehessen helyezni a lapkát, javasoljuk, hogy nézzen meg néhány videóutasítást arról, hogyan kell a csempe a fürdőszobába a saját kezével:

  Hogyan helyezzük el a csempéket a falon: egy mester osztály a fürdőszobában

  Valószínűleg nincs javítás csempék nélkül. A kerámiák számos előnnyel rendelkeznek több befejező anyaggal szemben, mint sok helyzetben. És amikor egy fürdőszobát díszítenek, a csempe 100% -os vezető. Azonban a csempe - nem olcsó élmény, hanem szörnyen érdekes tevékenység. Ezek a tényezők számos otthoni mesterembert késztetnek magukra. A gyakorlatot előzetesen meg kell előznie az elméletnek, ezért megpróbáltuk megfogalmazni a cikket arról, hogy miként lehet csempéket elhelyezni a falon.

  Nem tekintjük a padlóburkolatot itt, de biztosítjuk, hogy ha a falt burkolólapokat fektetnek a falra, akkor a padló könnyű alapnak tűnhet. A függőleges felületek magukban foglalják a gravitáció elleni küzdelmet, komplex geometriával való kezelést és számos további paraméter figyelembe vételét. Az istenek azonban nem égetik meg a csempeit, és az Olympus lakói szintén csempecsiszolással foglalkoznak...

  Gyors cikk navigáció

  Felület előkészítés

  A kerámia kétféle keverékre fektethető: csemperagasztók és cement-homokhabarcsok. Vannak más kötőanyagok is, de speciális esetekben használják őket, és nem kapcsolódnak a mindennapi építési feladatokhoz. Az alap előállítása az oldat típusától függ. Miután előnyben részesítette a ragasztót (és ez ma a legnépszerűbb megoldás), a falak vakolva vagy gipszkarton burkolattal vannak ellátva. Mindenesetre az alap síknak törekednie kell az ideálisra.

  szerszám

  A falburkolat speciális eszközöket igényel. Győződjön meg arról, hogy a munka megkezdése előtt már rendelkezik:

  • simító vagy spatula;
  • fésű (fogazott simító);
  • buborékszint;
  • vízszint vagy lézer;
  • sodronyvágó;
  • cserépvágó;
  • szabály 1,5 m;
  • Bolgár gyémánt kerékkel;
  • csempézett keresztek / ékek;
  • hab szivacs;
  • gumi spatula.

  A rulettek és más kalapácsok nem szerepeltek a listán, feltételezhető, hogy minden háztartásban vannak. Ha a ragasztót nehéz keverni fúvóka nélküli fúró nélkül, ezért kívánatos és jelenléte. Gyúrhatod és csinálhatod magad, de helyesen - egy eszközzel.

  jelölés

  A szembenézés alapvető szabálya: a vizuálisan fontos helyeknek egy egész csempe kell legyen. A díszes csempe olyan helyre kerül, ahol kevésbé látható vagy rejtve marad. Számolja ki a lemezek számát, mielőtt az alapot kiegyenlítené. Előfordulhat, hogy egy kissé nagyobb réteggel kell lemásolnia, ha a geometria túl kicsi darabot igényel a sarokban. Érdemes elveszíteni egy kicsit a téren, mint évszázadok óta csodálni a két centiméteres csonkot. Ha a szögek a vizuális tervben egyenlők, érdemes lenne csökkenteni a szegélyezést a szélekre, és ugyanazt. Bár itt vannak bizonyos tervezési szabályok, valójában a kérdés a tulajdonos ízlése.

  A függőleges jelölések a tetején lévő egész csempe szabályzatán alapulnak. De vannak még kivételek is, ezért a józan ész irányítása. Ne felejtsük el figyelembe venni a padló és a mennyezet magasságát, valamint az ízületeket. Nagy látószögű területeken az utóbbi nagy szerepet játszik, összességében több centiméterrel.

  A burkolólapok népszerű módszerei.

  Nem valószínű, hogy az utóbbi módszerrel indulna el, ez a legnehezebb. A második téglaépítést imitálja, ez a legegyszerűbb a ragasztáshoz ilyen módon. A legnépszerűbb típus az első, a függőleges és a vízszintes gondos megfigyelést igényli, minden eltérés észrevehető.
  Jó videó a helyes elrendezésről:

  • jobban néz ki;
  • a falról folyó víz nem folyik bele a kontúrvarrásokba;
  • vágott fal kerámiák sokkal könnyebb;

  Ha már felhozta a padlót (legalábbis ezt a sorrendet, és nem a szabályokat), akkor kezdjen a csempéket a falon a legalsó aljától. De ez a lehetőség nem valószínű, ne felejtsd el az egész csempe alatt mennyezet. Az, hogy a fal magassága lehetővé teszi a vágást.
  Miután meghatározta a világítótorony sorát, "átszúrja" az első sor felső széleit a vízszinttel. A lézer jelenléte megkönnyíti a munkát, de az eszköz különleges, és nincs értelme kifejezetten megvásárolni. A műanyag cső sokkal olcsóbb, és ha nem kell nagy felületen csempézni, felejtse el a lézert. Biztosan tudod a hajók kommunikációjának elvét, így nem állunk meg a hidraulikus szint munkájában.

  Jelölje meg a horizontot közvetlenül a kerület mentén, győződjön meg arról, hogy nem lesz gond a csövek körüli csonkolással. Néha meg kell változtatnia a jelet, hogy elkerülje a nehéz vágásokat. A jelölések tovább:

  • húzza meg a beacon vezetéket;
  • vonz egy vonalat;

  Az első lehetőség még mindig előnyös, mivel lehetővé teszi a teljes irányítást a horizonton és a síkon. Foglalást fogunk tartani, hogy a falak burkolata a habarcson csak ezt az elemet foglalja magában. Plumb vonalak segíthetnek a függőleges irányításban, vagy gyakrabban, ha a csempe ragasztással ragasztanak, ugyanabban a vonalban, de már az Y tengely mentén.

  Kezdés 2 sorral. Kapjuk a horizont szintjét, és visszavonulunk a padlóról egy sor + magassági padlóburkolat + vastagság ragasztására.

  Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a csempe lecsúszását, 27x28 mm-es profilt rögzítünk a jelekhez. Ebben a fürdőben egy egységes elrendezést választanak a középpontból, így két azonos vágás van a széle mentén.

  Csempézés

  Ragasztani kell a csemperagasztót, ami megfelel a feladatnak. A saját kezű dagasztás nem teszi lehetővé, hogy a keveréket gyorsan megkapja a kívánt konzisztenciára, ezért használjon keverőt. Helyezze fel a vegyületet az alapra vagy a cserépre spatulával. A felhordás után távolítsa el a felesleges ragasztót egy fésűvel, ennek következtében egyenletes rétegű hornyok maradnak a felületen. Válasszon egy fogazott simítót a csempe és az alap sík alapján. Minél nagyobb a lemez és annál rosszabb a sík, annál nagyobb a foga a szerszámon.

  Ragasztja a lapkát egy spatulával.

  Távolítsa el a fésűt a fogakkal 6 mm-rel.

  Az egységes ragasztóréteggel ellátott cserépet egy száraz alapozófalra kell nyomni.

  Helyezze be a keresztezést 2 mm-re a csemperagasztásokba.

  Egy nappal később a támasztórúd le van szedve és a csempe alsó sorát lefektetik.

  Csempe vágás

  A legtöbb esetben elegendő kézi csempevágó van a vágáshoz. Nehéz helyeken jön a bolgár segítségére egy gyémántlemezzel a cserépen.

  Így vágnak egyenesen, de a falakkal szemben a csempék is jelent egy alakú vágás. Vágjon lyukakat csövekhez egy csiszolóval, gyémánt kerékkel. Ha a lyukak kevések és a sarokcsiszoló nem, akkor olcsó gyémánt bevonatú pengét használhat. De ez egy nehéz és hosszú munka, és csak gazdaságilag indokolt.

  Fugázó

  Miután a csempe falra és padlóra fektetett, az ízületeket ragasztóanyaggal tisztítják és dörzsölik egy speciális vegyülettel. A habarcsot egy gumi spatulára kell felhordani, és a lemezek közötti rést keverni kell. Az anyagtól és a kézművességtől függően 1-4 négyzetmétert dolgoznak fel egy megközelítéshez. A maradványokat habszivaccsal tisztítják. Az aggregát sima állapotba is helyezte, egyenletesen osztva a habarcsot a varratokon.

  Fugázáskor tartsa a spatulát 15-30 ° -os szögben, és erősen töltse be az ízületeket a keverékkel.

  Néhány ajánlás

  A saját kezű falakkal szemben, melyeket alapvető szinten elsajátított, meg kell értenie az árnyalatokat. Néhány közülük:

  • A csempe behelyezése előtt ellenőrizze a minőséget, a geometriát és a kalibrálásnak való megfelelést. Rendezd méret szerint, hogy könnyebb legyen egyenletes varrás.
  • Óvatosan készítsük el a felületet, ne csípjük meg a primert, és kövessük a derékszögeket.
  • A külső sarkoknál használjon műanyag sarkokat. Bár nem olyan szép, de biztonságos.
  • Ragassza fel a cserépet egy száraz felületre.

  költségek

  A költség a szemben a fürdőszoba területe 3,5 m²:

  • 2 vezetősín 27 h28 mm-es profilból - 90 dörzsölés.
  • Csemperagasztó Vetonit Easy Fix (25 kg x 3 db) - 717 rubel.
  • Terítsük meg az 1 literes Plitonit erősítőt. - 98 rubel.
  • 300 db műanyag kereszt 2 mm - 60 rubel.
  • Grout Kiilto 3 kg - 320 rubel.
  • Csavarok, dűbelek - 20 rubel.

  A teljes letét költsége 1305 rubel + a csempék és az előkészítő munkák költsége (gipsz). Ha a saját kezével csinálod a falburkolatot, pénzt kell fizetned a hiányzó szerszámokra. Ahhoz, hogy a falak egy ilyen terület fürdőszobájába néhessenek, a burkolat legalább 13-15 ezer rubelt fog bevenni a habarccsal együtt. Vegyél egy olyan eszközt, amely örökké veletek marad, mindent megtesz, vagy fizet a mester munkájáért, és csomagolva csendesen kortyol teát, mindenki magára dönt.

  Fektetés a falon a fürdőszobában

  Az építőipari boltokban nagy mennyiségű befejező anyag található, de a csempe még mindig a fürdőszobában használatos előnyei és tulajdonságai miatt.

  Az anyaggyártók népszerűsége miatt széles színválasztékot, textúrát és méretet gyártanak. A választás a fogyasztó ízétől függ.

  A fürdőszoba javításának hátránya a munka magas költsége, így a cikk részletesen leírja, hogyan lehet a fürdőszoba falán falat csempézni, hogy pénzt takarítsanak meg a mesterek fizetésére.

  Legfontosabb ajánlások

  Mielőtt elkezdené a csempék telepítésének folyamatát, tanácsos megismerkedni néhány tippvel, amelyek segíthetnek és elősegítik a munkát:

  1. A fürdőszoba csempe számának kiszámításához. Ehhez ajánlatos egy rajzot rajzolni egy rendes lapra, ahol a falakat festeni fogják. Ezt követően a csempe pontos méretei átkerülnek a falra, majd figyelembe veszik a falak darabméretét.
  2. Cserép vásárlásakor azonnal ügyelni kell a ragasztó összetételére. A csempe ragasztót azonnal meg kell vásárolni a vásárolt cserép teljes mennyiségére. Az univerzális keverék CM11. Ár és minőség egyezik egymással.
  3. Cserép kiválasztása esetén jobb időt tölteni a boltban, hogy minden egyes példányt ellenőrizzenek, mint a telepítés során. Minden lapnak mentesnek kell lennie hibáktól és repedésektöl.
  4. A falakon lévő kis helyiségeknél jobb, ha egy csempe világos színű, ami vizuálisan növeli a helyet. A sötét hangok vizuálisan csökkentik a helyiséget, és ha használják őket, akkor jobb, ha a padlóra helyezik őket, vagy betétek a falra.

  Előkészítő munka

  A fürdőszoba a csempék előkészítése előtt különösen gondos előkészítést igényel, hiszen a siker 80% -a függ a folyamat és a fal síkosságától. Mielőtt a csempe a saját kezű falra helyezi a fürdőszobában, akkor:

  1. Távolítsa el a bútorokat a szobából.
  2. Zárja le a vizet.
  3. Távolítson el minden vízvezetéket, és ha a jövőben használják, akkor az eltávolítást óvatosan kell végezni, hogy ne károsodjon.
  4. Végezze el a régi csempe eltávolítását, a gyorsító eltávolításához használjon lyukasztót, át kell vinni az ütős módra, és fel kell állítani a csempe alján. Viseljen védőszemüveget, kesztyűt és légzőkészüléket, hogy megvédje magát a törmeléktől és a portól. Az első, a kényelem érdekében készített csempe kézzel, vésővel távolítható el.
  5. Ellenőrizze a fal síkosságát egy lyukkal és egy szinttel. A szögeknél egy négyzetet kell használni, minden szögnek 90 fokosnak kell lennie. Ha a falak simák, akkor nem kell összehangolni, de ez ritkán történik.
  6. A szintezés előtt fedje le a falat alapozóval, és ha az alapozó száraz, telepítse a jelzőfényeket. Ebből a célból ragasztót alkalmaznak bizonyos helyeken, amelyekre a világítótoronyot alkalmazzák és szintre állítják. Hasonlóképpen a jelzőfények a síkban helyezkednek el, a függőleges szabály szabályozható.
  7. A fal és a világítótornyok közötti réseket fel kell tölteni egy megoldással, a legfontosabb nem véletlenül mozgatni a vezetőket, és megakadályozni a beáramlást. Amikor a ragasztó meggyűrül, tovább dolgozhat.
  8. A falakat normál cementhabarcsokkal egyenlítik ki, de az erő növelése érdekében a cement egy része a cserépragasztó egyik részévé változik. A darabolót a falon dobják fel, jobb, ha felülről indulnak, és lefelé irányítják a felületet. Miután feltöltötte egy 1 méteres helyet egy megoldással, hozzá kell rendelnie egy szabályt a jelzőfényekhez és el kell távolítania a felesleget. A maradékot a tartályba továbbítják a teljes keverékkel, és a munka folytatódik, amíg a jelzőfények teljes területe meg nem telik.
  9. Az úszással járó szabálytalanságok esetén simítsa a falat, de csak akkor, ha az oldat megszárad. Az ütközésre egy kis habarcsot helyeznek, és a hibát körkörös mozgásban eltávolítják.

  Ekkor a falak előkészítése befejeződött, miután teljesen megszáradt a keverék, lehetővé válik a csempe falon történő elhelyezése a fürdőszobában.

  A falon végzett előkészítő munka után jobb, ha nem alkalmazna semmit pár hétig. Ez idő alatt a megoldás végül kiszárad.

  Betonlapok típusai

  Rengeteg ember volt, aki még a sorokban is lefektetett csempeit.

  De léteznek más módszerek a falak falburkolására, ami szokatlan vizuális hatást és személyiséget adhat a fürdőszobának.

  Az összes módszert és leírást a táblázat tartalmazza:

  A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

  A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

  A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

  Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

  A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

  Meg kell szintelni az alapot

  Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

  Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

  Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

  A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

  És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

  Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

  Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

  Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

  Hogyan vízálló a padló

  Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

  Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

  Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

  • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
  • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
  • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

  A primerek alkalmazásának sajátosságai

  Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

  Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

  Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

  Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

  Ragasztási alkalmazási szabályok

  A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

  Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

  Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

  Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

  És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

  Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

  Lefekvéskor szükségem van keresztre

  A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

  Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

  A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

  A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

  A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

  Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

  Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

  Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

  Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

  A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

  Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

  Ha a technikától való eltérések indokoltak

  A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

  És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

  • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
  • helyezze a készüléket a helyére;
  • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
  • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

  Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

  • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
  • Burkolólapok.
  • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
  • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

  Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

  Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

  A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

  Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

  Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

  A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

  A csempe esett ki a sorból

  Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

  Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

  A csempe süllyed

  Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

  Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

  A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

  By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

  Dömping a varratokba

  Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

  Különböző hosszúságú csempe

  Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

  Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

  Tippek kezdőknek

  • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
  • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
  • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
  • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
  • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
  • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

  Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!