Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kezdjük el a csempét a fürdőszobában?

A fürdőszoba nagyon igényes a felhasznált építőanyagokhoz képest. A magas páratartalom, a hőmérséklet változása, a gőz és a gyenge természetes levegőáramlás a bevonatok, a penész, a gomba és a kellemetlen szagok korai kopását okozza. Ezért a fürdőszoba javításához nedvességálló felületet, különösen kerámia burkolatot használnak.

Segítségével nyírja ki a falak falát és padlóját, ami megbízható és tartós vízzáró réteget teremt. Ebben a cikkben megmondjuk, hogy hol kezdjék meg a csempe felrakását, hogy a végeredmény a szemnek tetszeni fog és hosszú ideig szolgáljon.

A csempe használatának jellemzői

A csempe leggyakrabban a padló és a falak falán helyezkedik el, hogy megvédje a betonpoharat a vízpusztítástól vagy a gombaképződéstől. Ez a bevonat tartós vízszigetelő réteget hoz létre, amely erősen ellenáll az agresszív vegyi anyagoknak.

Az építőüzletekben bármilyen színű, méretű és felületi topográfiai csempe található az olcsó kézműves gyűjteményekből, amelyeket olasz kézművesek gyártanak. A fürdőszoba elkészítéséhez csempe szükséges a padlóra, a falra, valamint az ügyfél dekoráció és a határok kérésére, hogy összetettebb kompozíciókat hozzon létre. A lapok elhelyezése a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Mielőtt a csempe burkolatának padlójára vagy falaira fektetné, előkészítse a furnérozott felületet. A régi roncsolt bevonatot a betonalapra visszahúzzák, majd kiegyenlítik. Mivel a csempék közötti varratok nem rejtenek el, és hangsúlyozzák a fal görbületét.
 2. Kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában nem szabad felülről lefelé haladni, mint más helyiségekben, de fordítva. A professzionális kézművesek először kinyomozzák a helyiség padlóját, majd csak a falakat.

Figyelj! Amikor megtervezzük a javításokat a fürdőszobában, először készítsük el a szükséges csempék számítását. Ehhez mérje meg a szobát, számítsa ki a felület nagyságát, majd oszd meg egy csempe területével. Ne feledje, hogy gyakran a padlóra helyezett csempe mérete eltér a faltól. Annak érdekében, hogy elegendő anyag legyen a minta szerinti vágáshoz és illesztéshez, a számítás során kapott mennyiséghez 10-15% -ot kell hozzáadni.

Munka sorrend

A lakástulajdonosok többsége, a fürdőszobát megjavítani tervezi, és azon gondolkodik, hogy hova kell először a csempe. A legtöbb szobában a professzionális építők "felülről lefelé" dolgoznak, vagyis először a mennyezetet, majd a falakat, végül a padlót ültetik be. A fürdőszobában ezt a technológiát nem használják.

A kerámia cseréjének simításához először be kell állítania a padlószintet. Ha a falról nézed, akkor kanyarodni fog, és problémamentes lesz a padló megfogása. A fürdőszoba csempe befejezése a következőképpen történik:

 • Először távolítsa el a régi bevonatot a padló felületéről, a helyiség falainak és mennyezetéről, kaparóval, spatulákkal vagy őrlésekkel, rugalmas csiszolótárcsával.
 • A nedvességálló beton szintjének használatával a falakat és a padlót öntötték kiegyenlítő esztrich. A kisebb hibák lezárása akril gitt használatával.
 • Ezután hozzon létre egy vízszigetelő réteget, amelyhez a falakat folyékony vízszigeteléssel és a tekercspadlóval kezelik.
 • Először a padlóburkoló lapokat helyezzük el, és ne felejtsük el, hogy egy épület szintjén ellenőrizzük a lefektetés helyességét.
 • Fedje le a padlót egy védőfóliával, majd folytassa a falak burkolását.

Fontos! A padlóburkolatokkal szemben a padlóburkolat vastagsága, valamint a csemperagasztó réteg miatt általában 2-3 cm-rel magasabb lesz, ami megmagyarázza, hogy a tapasztalt kézművesek nem kezdik el a fürdőszobai falak burkolását.

Elrendezési típusok

A hagyományos kerámia csempe négyszögletes és négyzet alakú. Azonban a gyártók termelnek és más modellek, a legkülönbözőbb méretű és formájú dekoratív elemek csempe. Annak érdekében, hogy megértsük, hogyan helyezzük el a burkolandó felületeket a felszínen, létrehozunk egy elrendezést, majd megjelöljük a sorok helyét jelző jelöléseket. Az elrendezés a csempe alakjától és méretétől függ, úgy, hogy a bevonat a legimpozánsabbnak tűnt. A csempék elhelyezése a következő:

 1. Direct. Közvetlen módszer a megfelelő négyzet vagy téglalap alakú cserép megmunkálásához. A csempék egymás felcsavarása a fordulatok és elmozdulások nélkül. Ez a legelterjedtebb elrendezés, amely nem igényel részletes jelölést, ezért gyakran használják kézzel történő telepítéskor.

A tapasztalt kézművesek gondosan mérik a felületet a csempe számítása előtt, számsorolva a sorok számát és az egyes sorok számát. Ezen mutatók alapján meghatározza a megfelelő elrendezést, majd a jelölést lézersugárral végezzük.

Padlóburkolat

Mielőtt a padlóburkolatokkal szembenézne, alaposan tisztítsa és szintelje a felületet. A munka következő szakasza egy vízzáró vályog létrehozása, amely a csővezetékek szivárgása, a mosógép hibái vagy a fürdőszobák túlcsordulása miatt védelmet nyújt a szivárgás ellen. Ehhez folyadék vagy tekercs vízszigetelést kell használni. Ezen réteg tetején a padló alapozva növeli a csemperagasztó tapadását.

A csempe kezdete:

 • A jól látható szögből. Ez az a hely, ahol egy személy tekintete rohan, amikor belép egy szobába, ahol a díszítés nagyobb figyelmet szentel. Ahhoz, hogy megértsd, hol van ez a sarok, meg kell állnia a bejárati ajtón, és nézz előre. Ha ez a hely egy fürdőszoba, zuhanyzó vagy egyéb vízvezetékberendezés, ez a módszer nem megfelelő.
 • A küszöbértékről. Amikor a lapkát a küszöbről helyezzük el, a telepítés a sarkon kezdődik, amely a falon található, a bejárati ajtónál. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a padló látható részét láthassa szegély nélkül. Megfelelő, ha a vízvezeték az ellenkező falon található.
 • A középső címkéből. Ezt a módszert akkor használják, amikor nagyméretű fürdőszobákkal nézik, amelyekben a vízvezeték és a bútorok a kerület körül vannak elhelyezve, és a középen marad a padló szabad része. Ebben az esetben a helyiséget lézeres vonalzóval mérik, majd megkeressük azt a középpontot, ahonnan a tojást el lehet kezdeni.

Fontos! Egyszerű módja annak, hogy eldöntsük, hogy a fészkeket a sor közepétől kezdve, vagy az elejétől kezdjük-e. Ehhez mérje meg a sor hosszúságát, majd oszd meg ezt az értéket a csempe szélességével. Ha a felosztás mértéke kevesebb mint fele, akkor a sor elejétől kell kezdenie. Ez a módszer segít megtakarítani az anyagot, és pontosabbá teszi az elrendezést.

Falburkolat

A csempékkel bevont falakkal szemben támasztott technológia saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeken a végső munka eredménye és a befejező anyag élettartama függ. A professzionális kézművesek kezdik ragasztani a csempeit alulról felfelé, hogy egyenletes bevonatot kapjanak. Az ízületek kontrasztos habarcsja kisebb hibákat észlel a bélésen, így a kezdők számára jobb, ha a habarcsot a csempe illeszkedik.

A stílustechnika a következő:

 1. A falon levő csempe 2 sorral kezdődik. Ehhez az egyik csempe magasságát a padlóról kell mérni, és ezen a vonalon vonalat kell húzni. A kényelem érdekében a varázsló ideiglenesen rögzít egy fémprofilt vagy egy fadarabot, amely szigorúan a szintre van beállítva.
 2. Először, az első két csempe egy sorban van elhelyezve, majd az első csempe a következő szintre. A csempék között műanyag kereszteződés van, amely még a varratokat is teszi.
 3. Egy időben a ragasztót egy 1 négyzetméterig terjedő kis területre helyezzük, így nincs időnk megszáradni.
 4. Időközönként a telepítés helyességét az építési szint ellenőrzi, hogy javítsa a hibákat, amíg a ragasztó meg nem szakad.
 5. Legalábbis rendezze az első sort. A telepítés megkezdése előtt távolítsa el az ideiglenes fémszalagot, amelyet szintként használt.
 6. A ragasztó száradása után eltávolítják a műanyag keresztezést, majd az ízületeket speciális fugázással dörzsöljük.

Figyelj! A díszítésű csempék nehezebb elrendezése jobban illeszkedik a mesterekhez, mivel helyesen kiszámíthatja és elvégezheti a telepítést, hogy a csempe szép és sima legyen.

Fektetése csempe a fürdőszobában saját kezűleg - a sorrend és a szakaszok

Egy modern lakásban csempék szinte mindenki jelen vannak. Aktívan használják a konyha, zuhanyzó, fürdőszoba vagy fürdőszoba dekorációjában. A felesleges viták nélkül érdemes egyetérteni abban, hogy a kerámia az egyik legkompetensabb anyag, amely hatékonyan védi a felületet a nedvesség negatív hatásaitól. Könnyen kezelhető, és élettartama tartós. Van azonban egy ésszerű kérdés, hogyan kell a csempe a fürdőszobába?

Kétféleképpen lehet megoldani ezt a dilemmát - bérelni egy mestert, vagy magad megteremteni a lapkát. Tekintettel a csempe viszonylag magas költségeire, a szakértők nagyon költségesek lesznek. Ebben az esetben jobb gondolj arra, hogyan helyezzük el megfelelően a csempe a fürdőszobában, mivel a javítás talán nem teljesen nehéz, ha megérted. Ráadásul ma elegendő eszköz megvásárlására, és a saját kezűleg kirajzolhatja a lapkát. Szükségünk lesz:

 • mérőszalag;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • fogazott spatula;
 • cserépvágó;
 • gumi sisak;
 • mikroszálas vagy habszivacs.

Csempe kiválasztása

Csak akkor kell megismerkednie a csempézett anyag bizonyos jellemzőivel, amelyeket figyelembe kell venni a zuhanyzóban lévő termékek behelyezésekor. Ma azonban, ha van vágy, ez a kérdés teljesen megoldhatóvá válik. Ezért a kezdeti szakaszban ki kell választani a szükséges csempéket és nyersanyagokat a telepítéshez, valamint el kell döntenie a kerámia színtartományát és annak minőségét.

A lapkán nincsenek zsetonok, repedések vagy más hibák. A bevonatnak egységes rétegnek kell lennie, különféle buborékok, légzárók vagy csepegtetők nélkül. A legjobb, ha néhány tételt megvizsgálunk, miután levonhatunk egy következtetést az egész tételről. Annak érdekében, hogy tudják meglapozni a burkolólapokat a fürdőszobában, ügyelni kell arra, hogy a megvásárolni kívánt csempe mennyisége körülbelül 10% -kal nagyobb legyen, mint a szükséges mennyiség.

Ez a javítások nem tervezett veszteségeinek következménye. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy amikor a következő csempecsomaghoz érkezik, kicsit más lesz az előzőnél.

Ilyen körülmények szinte folyamatosan fordulnak elő, ezért a nem tervezett veszteségek elkerülése érdekében ajánlatos kicsit több terméket vásárolni, mint szükséges.

Mi szükséges?

A javítás megkezdéséhez olyan felületek mérését kell elvégezni, amelyeken a burkolólapot lefektetik. A dekoratív burkolólapokat általában a darab vásárolja meg, a szokásos négyzetmétert. Minden terméknek meg kell egyeznie a méret, az árnyék, a cikkszám és a minta között. Távolítsa el az elavult padlót a szobában, függetlenül attól, hogy csempe, festék, gipsz vagy valami más. A legjobb alapot, amelyre csempét - betont vagy téglát rakhat.

A javítási folyamat során tökéletesen sík felületet kell készíteni, így a falakat és a padlót gyakran alapozzák, majd alapos vízszigetelést végeznek. Ez javítja a tapadást a felületek között, védelmet nyújt a különböző mikroorganizmusok negatív hatásai ellen. A lapkát önmagában ragasztóval kell ragasztani, majd egy padlóburkolatot készítenek. Javításra lesz szükség:

 • primer;
 • csempe ragasztó;
 • habarcs;
 • vízszigetelés;
 • keresztek a varratokhoz;
 • fa vagy fém lécek.

Piling eljárás

A fürdőszobában a saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése persze nehéz folyamat, de lehetséges. A legoptimálisabb módszer egy nedvességálló réteg létrehozása szilikon alkalmazásával, és az oldal szélének mentén történő fugázás a fürdőbe. Jobb, ha a futást egy bizonyos sorrendben végezzük a szoba túlsó sarkából a kijárathoz. Egy ilyen rend a vonalat vonzóbbá és ugyanakkor kényelmesebbé tenné.

Burkoló lépcsők:

 1. Végezzük el a bélés minden, ami felett a szintjét a fürdőszoba le a mennyezetre. Az első sorban nincs szükség a ragasztásra, de a fal szélétől a kereszt vastagságától 2 mm-re kell visszavonulni. Ezt megelőzően, az egyértelműség érdekében, futtathat.
 2. Ha elhagyja a helyet a feszített mennyezet alatt, akkor ez is szükséges a műanyag szegélyezéshez a kerület mentén. A telepítés tetszőleges magasságban történik, ami megkönnyíti a telepítést, mivel nincs szükség a vágás beállítására.
 3. Miután elvégezte ezeket a lépéseket, a javítás folytatódik, az alsó oldalról egymás mellett, a zuhanyzóban. Ez az eljárás lehetővé teszi a kerámiák helyes lefektetését is, mégpedig a feltöltés nélkül.
 4. A következő lépés a vázszerkezet felállítása a fürdőszobában, amelyet be kell telepíteni és furnérozni kell. Keményfémből kell készülni, és gipszkarton lapokkal kell lefedni.
 5. A járólapú termékeknek elegendő súlyuk van, ezért nem szabad a profilra menteni, és olcsó vékonyfalú elemeket vásárolni.
 6. A javítás végső szakaszában a beton felületét földeltük, a csempeit ragasztjuk a padlóhoz.

folyamat

Hogyan tegyük a csempeit a fürdőszobába, hogy minden rendben működjön? Elvileg minden egyszerű! A fenti tippek segítenek megérteni a hozzávetőleges cselekvési tervet, amely némileg eltérhet az adott helyzettől függően. Annak érdekében, hogy csempe lehessen, speciális ragasztóra van szükségünk. Általában por formájában értékesítik, amelyet a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően vízzel kell hígítani.

A kapott oldatot alaposan összekeverjük egy elektromos fúróval, amíg sima. Ennek következtében a csempézett ragasztó nem lehet túl vastag vagy túl folyékony. A kívánt konzisztenciát úgy kapjuk meg, mint egy diópaszta, így könnyebben alkalmazható és nem folyik. A ragasztókészítmény alkalmazása kiváló spatula fogazott elemekkel. A csempe szorosan nyomja, de enyhe, egyébként felrobbanhat vagy repedezhet.

A nem szabványos méreteknél jobb a kerámia vágása csempevágóval.

Egyes esetekben megengedett az őrlők használata. A finomabb munka fogóval vagy fogóval történik. Speciális keresztezőkkel futunk a varratokhoz. Nagyon segítenek a csempe helyes elhelyezésében. A termékek azonban nem mindig rendelkeznek megfelelő formával, ezért előfordulhatnak bizonyos problémák. Ezért rendszeresen mérje meg a függőleges és vízszintes ízületek szélességét.

Az esetleges hibák azonosítása a kezdeti szakaszban fontos, hogy az első 3-5 csempe lefektetése után minden egyes sorban szintenként ellenőrizze. Miután befejezte a sorot, be kell fejeznie a sarkokat, és csak akkor léphet át egy másik falra, például a támaszsor szigorúan a helyiség peremén helyezkedik el. Ezután minden ismét megismétlődik attól a ponttól, ahol a függőleges vonal megjelölve van.

A ragasztóanyaggal való kerámia ragasztásának szigorúan egy bizonyos elv szerint kell történnie, hogy a csempe szélessége ne haladja meg a kívánt felületet. A javítást az alsó sor ragasztása zárja le, amelyet a hosszban állítanak be, majd levágják.

habarcs

Most minden világos, hogyan kell csempe a fürdőszoba! Ez azonban nem minden, mert a ragasztós kerámiatermékek a csata felénél fogva, megfelelően kell feldolgozni, különben a javítás hiányos. Ehhez 24 órán belül szükséges az ízületek ragasztása. Ezt megelőzően meg kell szüntetni a felesleges ragasztót, és megmarad vagy szivárog a csempe alatt. Meg kell hígítani a speciális keveréket, amelyet a varratok alatt gumi lapáttal alkalmaznak.

Körülbelül fél órát várunk, ezalatt a varratok megkeményednek, és lehetőség nyílik arra, hogy óvatosan mossa meg őket egy szivaccsal vagy egy vízzel megnedvesített ruhával, anélkül, hogy a megoldást lemosná a résekből. A használt törlőruhának folyamatosan tisztának kell lennie, ezért meleg vízben rendszeresen meg kell nedvesíteni. Miután fehér virágzik, mossa le mindent tiszta ruhával.

Csatlakoztatás és tisztítás

Az előző szakasz befejezése után a varratokat speciális keverékkel óvatosan kell kezelni. Célja a negatív tényezők elleni védelem nedvesség, gomba vagy penész formájában, valamint díszítő szerepet tölt be. A nagy üregeknél a homokkal való fugázás tökéletes, és egyes esetekben a latex nem zavarja meg a beavatkozást. Ez az anyag rugalmasságot és tartósságot biztosít a bevonathoz, bár néhány bonyolítja a folyamatot.

Latex hozzáadásakor a száraz port nem hígítjuk vízzel, a keverék elkészítése után egy ideig hagyjuk. Csak azután érhető el, hogy hasznos lehet, de érdemes tudni, hogy a legjobb, ha kis részletekben elkészítik és azonnal alkalmazzák.

Ezt a habarcsot egy ruhával vagy akár egy ecsettel kell felhordani, majd egy gumihevederrel elkenni az egész felületen. Jobb, ha átlósan 45 fokos szögben alkalmazzuk, mivel ez lehetővé teszi az összes varrat leghatékonyabb feltöltését. Csak akkor tudjuk folytatni a végső takarítást, ahol szükség van a vízre, és habszivacs.

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában? - A legjobb módja még a kezdőknek is! (88 fotó)

Ma nehéz megtalálni a fürdőszobát, amely nem rendelkezik kerámia burkolattal. Ez a módszer minden szempontból kényelmes - megbízható helyiségvédelmet biztosít a magas páratartalom mellett, és esztétikailag vonzó megjelenést biztosít. Ugyanakkor fontos az anyag minősége és a befejező munka színvonala.

Hogyan helyezzük el a csempéket a fürdőszobában, amit megtudunk ebből a cikkből.

A kerámia burkolólapokkal szemben elhelyezkedő szolgáltatások

Ez az anyag a legváltozatosabb, falakhoz és padlókhoz is használható. A csempe előnyei a következők:

 • kiváló nedvességállóság - magas páratartalmú helyiségekben is használható;
 • fokozott erő;
 • tartósság működőképes - a helyes technológiával, a bélés több mint egy tucat évig tart;
 • könnyű tisztítás különböző mosószerek használatával;
 • számos formában, méretben és színben.

Ennek a befejeződésnek jelentős hátránya a munkaigényes munka magas színvonala és költsége.

Azonban van lehetőség arra, hogy mentse a befejeződést, ha magával viszi a munkát, az illetékes utasítások alapján.

Hogyan készíthetem a csempét?

Az anyagok fogyasztása a kiválasztott fürdőszobai tervezéstől, alakjától és területtől függ. Célszerű számolni az egész felületet és növelni az anyag mennyiségét 5-7% -kal. Az előadóművész képzettsége és a választott munkamódszer is befolyásolja a végeredményt.

Számos formázási lehetőség létezik!

Közvetlen - a legegyszerűbb megközelítés. Itt vízszintesen vagy függőlegesen kell elhelyezni egy sorban. Az egymást követő sorok varratainak egyértelműen egybe kell esniük az előzővel. Ez a módszer a leginkább megfelel a négyszögletes típusú helyiségeknek, így könnyű egy kezdeti mesterrel megbirkózni.

Átlós - használata javasolt, ha négyzet alakú cserépet választ, és átlósan helyezkedik el. Ez a módszer lehetővé teszi a szabálytalanságok vizuális igazítását, de több készségfejlesztést igényel.

Sakktábla - négyzet alakú fürdőszobákban használatos, és két színű, egymásba rakható csempe beavatkozását igényli.

Az offset. Szükséges egy téglalap alakú csempe megvásárlása, amelynek képaránya 2-1. A fektetést úgy kell végrehajtani, hogy az egyes sorokat az előzőhöz képest eltoljuk.

Kis méretű egyedi kerámia elemek mozaikozásával.

Fektetés tervezés

Ha elég felelősségteljes ember vagy, akkor a terv képét nem fogja megzavarni, és rajzol rajta egy képet, amelyet valódi teljesítményben szeretnél kapni. Egy ilyen terv segíteni fog abban, hogy világosan elképzelhető legyen a díszítő elemek fektethetősége, a falak és a mennyezet középpontjának meghatározása, a telepítés megtervezése a szimmetria betartásával, valamint a hiányok és szabálytalanságok kizárása.

Szükséges a szükséges eszközök és anyagok elkészítése is. Szükséged lesz:

 • ragasztókeveréket a szükséges mennyiségben;
 • víz a keverék feloldásához;
 • fugázó ízületek kitöltéséhez.

Az elkészítendő eszközök közül:

 • az oldat hígításának kapacitása és egy fúró keverővel;
 • spatula a keverék felszínre helyezéséhez;
 • Bolgár, cserépvágó, fogó és korundsáv csiszolásához és feldolgozásához;
 • műanyag szintet és kereszteket a csempe helyzetének ellenőrzésére.

Felület előkészítés

A csempe elhelyezése egyenletes és tisztított felületen történik, ami javítja a rögzítés minőségét és a működés tartósságát. Ezért a kezdeti szakaszban teljesen ki kell távolítania a régi felületet. Ezután a felületet apró törmelékből, szennyeződésből és porból megtisztítják.

Annak ellenőrzése, hogy a fal és a padló síkja a függőleges és a vízszintes síkban van-e, egy szinttel történik. Szükség esetén ajánlatos a felületet vakolni, hogy jobban illeszkedjen.

A vakolt felületet szárítás után alaposan be kell ömleszteni egy gerinctelen alapozóval. Ezt követően elkezdheti elvégezni az alapvető befejező munkákat.

Kerámia csempe lefektetési eljárás

Ha nem sok tapasztalata van a díszítésben, akkor el kell kezdeni azoknak a helyeknek a befejezését, amelyek később belső tárgyakkal fedettek. A lefektetés az alulról felfelé halad.

Még akkor is, ha pontosan kiszámította a csempék számát egy sorban, ragasztás nélkül csatolja az első sorot a falhoz. Így nagyra értékelheti az igazi elhelyezést és a sorozat végén egy rés kialakulását.

Ha a rés kisebb, mint 2,5 cm, akkor a sort kissé el kell tolni. Ha nem engedélyezi többé az egy darabból álló csempe elhelyezését, akkor csak egy darabot kell vágnia és fel kell vennie. Javasoljuk, hogy a vágott lapkát a sor kezdetén helyezzék el.

Kerülni kell, hogy a csempecsatlakozások egybeesnek az alaplemezek csatlakozásával. A ceruzát vagy krétát az első és az utolsó csempe egymás utáni elhelyezése jelölésére használják. A szint lehetővé teszi, hogy körvonalazza a vonalat, amelyen a csempézett sor kerül.

A tapadóhordozó falon való alkalmazását szakaszosan végzik, miközben a munka előrehalad. Meg kell jegyezni telek négy méretű csempe magasságban.

A ragasztót a megjelölt területen belüli felületre helyezzük, amelyhez fogazott simítót használunk. A keveréket a tartályból vettük és egyenletesen egyenletesen alkalmaztuk a falra vagy a padlóra. A ragasztóoldat elkészítésekor a konzisztenciát meg kell őrizni - nem lehet túl vékony vagy vastag.

A csempe a felületre tapadt ragasztóval. A felesleges habarcsot mechanikusan kicsúsztatják az élei.

A felesleges ragasztót gyorsan el kell távolítani, mielőtt keményedne. Szárított területek esetén műanyag vagy fa spatulával lehet eltávolítani.

Megfelelő rögzítés után a csempe helyzetét szinttel ellenőrizzük. Ha függőleges vagy vízszintes eltérés van, ezeket a szabálysértéseket haladéktalanul és gondosan kiküszöbölni kell, megakadályozva az elmozdulást.

Annak érdekében, hogy a varratok egyenlők legyenek, speciális műanyag kereszteket használnak.

A csőcsatlakozásokkal, ablakokkal vagy egyéb olyan elemekkel történő befejezésekor, amelyek nem teszik lehetővé az egységes burkolólapok felhelyezését, csiszolókoronggal vagy cserépvágóval van ellátva. És a kerámiák megtörésére szolgáló fogók alakulnak.

A fugázás jellemzői

A befejeződés befejező szakaszában, amikor a ragasztó száraz, a kereszteket eltávolítják a varratokból és betömik a habarccsal. A simító keverék gumiheveder alkalmazásával.

Ha ez az eszköz átlós irányban van vezetve, akkor a keverék beleesik a résekbe, és így a szükséges hermetikusan lezárt réteget képezi. Ha a csempe fölött van a felesleges szárított fugázó, eltávolíthatja őket nedvesített szivaccsal.

A csempe a fürdőszobában nemcsak nedvességálló védőburkoló réteget biztosít, hanem eredeti megjelenést is biztosít a szoba számára.

A kerámia burkolatokkal való szembenézés nagyon fontos folyamat, az anyagok és eszközök gondos kezelését igényli. Azonban ezek a művek függetlenül, szakmai kézművesek segítségével is elvégezhetők.

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Hogyan kell megfelelően csempézni a fürdőben: alapvető tippek

Csempék - a háztartási szobák hagyományos belső díszítése. Megbízhatóan védi a falakat és a padlót a vízből, míg tartós, tartós és dekoratív. A csempézés költsége a csempe költségeinek összege és a ragasztás munkája. Sokat takaríthat meg, ha önálló csempeburkolatot készít. Hogyan tilos a csempe a fürdőben a falakon és a padlón? És mit keresnek a cserép megválasztásakor és vásárlásakor?

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csempe

A különféle csempék lehetővé teszik, hogy pontosan kiválassza a falak és padlóburkolatok igényeit. Azonban gyakran nehéz kiválasztani, hogy melyik csempe közül választhat - nagy vagy kicsi, egyszólamú vagy mintás, sima vagy megkönnyebbült? Mindenekelőtt azt ajánljuk, hogy figyelj három dologra:

A csempe mérete. A modern iparág különböző méretű csempéket gyárt. Minél kisebb a csempe, annál hosszabb lesz, és annál nehezebb a padló vagy a fal sima felületének megszerzése.

Azonban a nagyon nagy lemezek elhelyezéséhez szakképzettségre van szükség. Helytelen akciók esetén a csempe megszakadhat, cserére szorul, ami növeli a fürdőszoba befejeződésének költségeit.

Válassza ki a lemezek átlagos méreteit (400x600 mm falakhoz és 600x600 mm padlókhoz). Könnyen hordozhatók, kényelmesek.

Felületi érdesség. A sima csempék könnyebben moshatók, de csúszósabbak. Ezért a padló a fürdőszoba kell választani csempe, a durva felület. Nem engedik, hogy nedves, csupasz lábú talpra esett a padlón.

A fürdőszoba falán mind a sima, mind pedig a durva cserépeket felakaszthatja.

 • Szín és minta. A sima csempe elhelyezése könnyebb. Ezért ha először tervezi megtenni a munkát, és nem biztos abban, hogy tudja, hogyan helyezze el megfelelően a csempe a fürdőszobában - válasszon egy monoton színű lapot vagy finom válásokat, kis mintát.
 • Helyiség előkészítése: régi csempék bontása

  Gyakran a kezdõ mesterek alábecsülik a felületkészítés szerepét. Ez helytelen. Minél jobban felkészítette a felületet, annál jobb egy új csempe.

  Szükséges eltávolítani a régi bevonatot. A festékfestés, az összezúzható vakolat, a régi csempe nem fog megbízhatóan és hosszú ideig tartani az új burkolatot. Így a munkának vissza kell állnia, és talán új befejező anyagot kell vásárolnia.

  A legnehezebb eltávolítani a régi cserép. Megfelelően elhelyezhető a falon. A szétszereléshez fúrót vagy perforátort használnak, valamint véső és kalapács.

  Előszintező falak és padló

  A falak összehangolása szinte mindig szükséges. Ez egy szintet igényel - egy különleges vonal légbuborékkal. A buborékok elhelyezkedése következtetést von maga után a padló (fal) egyenetlenségéről. A kis szabálytalanságok (legfeljebb 5 mm-ig) cementtel simíthatók ki. Nagy - igazodjon egy fémrácshoz, amely a falra és a cementre van szerelve.

  Egy ilyen rácsra is szükség van a csempézett falakhoz egy agyagházban. A padlószint kiegyenlítése a hálószemből történő felhasználás helyett.

  Ezen felül, gyorsan és gyönyörűen szintet a fal gipszkarton. Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a gipszkarton? Nagyon egyszerű. A fürdőszobában vegyen nedvességálló lapokat - GKLV, amelyek fémprofilok segítségével vannak a falra szerelve. Ez a szintezési módszer azonban jobban megfelel a nappali helyiségeknek.

  Nedvességálló kezelés

  Szárítás után a betonfelületek speciális impregnálással vannak bevonva nedvességállóságra. Ez lehet Penetron. A felület teljesen vízzáróvá teszi a vizet, ezáltal megakadályozza a nedves falakat és a víz szivárgását a szomszédok számára (vészhelyzeti áradás esetén). Különösen óvatosan (kétszer) a fürdőszoba padlójának impregnálása.

  Ezután tegyen egy primert. Ez egy habarcs, amely javítja a csempe tapadását egy beton felületre.

  A gipszkarton falai különleges impregnálással készültek, amelyek javítják a gipszkarton nedvességállóságát.

  Hogyan kell alkalmazni a befejező kő a lakásban?

  Sor jelölés

  Annak érdekében, hogy a kezdő mester könnyedén elhelyezhesse a burkolólapokat, feltétlenül nyomon kell követni a padlót, a falakat és meg kell jelölni a jövő telepítésének sorát.

  A jelöléshez számítani kell, hogy hány csempe mennyire illeszkedik a fal (padló) szélességéhez és hosszához. Ehhez meg kell osztani a fal magasságát a csempe magasságával, a fal szélességével - szélessége szerint. Rendszerint ritkán előfordul, hogy egész sor sor van. Gyakran van egy további sor, amelyben a lapokat le kell rövidíteni.

  Ez a sor jobb helyzetben van a fal alján. Továbbá a falazás indításához a kiindulási sáv használatával. Az első sor magasságában van rögzítve. Ez az állvány fa táblákból, gerendákból vagy profilból készül. Erre támaszkodik az első sor. A munka végén a kezdőcsíkot levesszük, és lerövidítjük az alsó sorrendet.

  Az oldat elkészítése

  Ez a folyamat legegyszerűbb része. A csempék behelyezéséhez különleges cementtartalmú ragasztót kell vásárolnia. A főzés arányait a csomagolás tartalmazza. A száraz ragasztót egy fúvókás keverővel (a fúróba helyezve) keverik vízzel. Ez a fúvóka egyenletesen (csomók nélkül) keverje a száraz keveréket vízben.

  Csempézés

  A cement használatához speciális, simított (bordázott) szegélyű simító (simító). Ezzel a simítóval a ragasztókészítményt a falra helyezzük, majd átvágjuk a bordázott oldalra úgy, hogy a sekélyebb párhuzamos hornyok kialakuljanak a cementfelületen.

  A csempe behelyezése előtt egy ideig vízben áztassa. A csempe pórusai felszívják a vizet, és a csempe nem veszi a tapadóoldatból. Az áztatás után a csempe a fal felületére kerül (amelyen a ragasztó réteget előzetesen alkalmazzák). Enyhén nyomja le, ellenőrizze a függőleges szintjét, ha szükséges - állítsa le (nyomja le a sarkokat vagy a középső irányba).

  • Az első sor a falra van fektetve, majd 1 napig hagyja száradni.
  • A következő sorban a második sor. Ellenkező esetben néha meg kell újítanod, távolítsd el a cserépet, és rakd le újra, és megérintheted az alsó sort, amely még nem szárult ki.

  Naponta több sorozatot helyezhet el, ha jól alkalmazkodik, "kitölti" a kezét, és a csempe mindig fekszik veled.

  Hogyan készítsd el a szarufákat egy pódium tetőre?

  Ha a csempe között helyezkedik el, néhány milliméter távolságot hagy. Annak érdekében, hogy a bevonat szép legyen, a távolságoknak azonosnak kell lenniük. Ehhez használjon speciális műanyag kereszteződést, amely a csempe sarkában van elhelyezve, és miután a cement megszárad, eltávolítják őket.

  habarcs

  Az így létrejött hézag betöltve. Színét a csempe színe szerint választják ki. Ha a fugázó keverék a csempe felületére kerül, akkor azonnal eltávolítják (néhány kopott anyagot nem szárítanak le).

  Annak érdekében, hogy helyesen lehessen helyezni a lapkát, javasoljuk, hogy nézzen meg néhány videóutasítást arról, hogyan kell a csempe a fürdőszobába a saját kezével:

  Mindent a csempék burkolásáról a fürdőszobában

  Minden évben az építési piacon növeli a befejező anyagok számát. A fürdőszobában azonban a választás még mindig korlátozott. Évtizedeken keresztül, minden nedvességálló bevonóanyag között a csempe szilárdan megtartja a tenyerét. De tiszteletet kell tennünk azoknak a gyártóknak, akik mindent megtesznek a kerámia burkolólapok szélesítésének érdekében. A különböző textúrák, színek, méretek és alakos termékek csillognak minden fogyasztó képzeletében. Csak a "szemek szétszórják" a különböző gyártók mintáiból. Ezért van olyan nehéz dönteni a vevőnek, hogy a fürdőszoba cseréjét választja. És a csempe rakodási rendszer néha nehézséget okoz nem csak a technológia, hanem a tervezés, valamint a választott a legmegfelelőbb módszer. A fogyasztó feladatának megkönnyítése érdekében ez a cikk célja.

  Kiválasztás és falazás jellemzői

  A cserép kiválasztásánál figyelni kell az alábbi mutatókra:

  • Erősségi osztály 5 termékosztály létezik, melyeket a kopásállóság jellemez. A legtartósabb és a stresszel szemben ellenálló - az ötödik osztály csempe. Lehető még olyan helyeken is, ahol nagy terhelés van a padlón. Otthoni használatra nem szükséges a legmagasabb osztályú minták beszerzése. És a falak díszítéséhez illeszkedjen a csempe 1-2 osztályba, mivel a terhelés minimális lesz.
  • A nedvesség felszívódásának mértéke. Nedvességgel szembeni ellenállás - a csempe nagyon fontos mutatója: elvégre a fürdőszoba szinte mindig nedves. Alfanumerikus kombinációval van jelölve: a római számok jelzik a nedvességelnyelési osztályt (I-ből IV-re), és a betűk a csempék előállításának módját jelzik (a az extrudálási módszer, b a sajtolási módszer). A fürdőszobák esetében ajánlatos az Ia, Ib, IIa, IIb cserépet vásárolni. Az alacsonyabb nedvességelnyelési osztályú termékek nem alkalmasak fürdőszobák számára.
  • Csempe mérete A modern gyártók több formátumú csempét gyártanak. A méret kiválasztása a szoba területtől és a fürdőszoba egyéni tervezési projektjétől függ. Így a kisebb helyiségekben érdemes inkább egy kis csempe fényárnyalatokat választani.
  • Csempe alakja. A hagyományos minták négyzet vagy téglalap alakúak. De manapság a legfontosabb külföldi gyártók által gyártott csempék összetett konfigurációi találhatók. Az ilyen burkolatokkal való munka szintén nagyon nehéz, de a sokszögű csempe lehetővé teszi látványos kompozíciók létrehozását.
  • Színes. Ami a színtartományt illeti, itt a választás egyszerűen hatalmas. Vannak különböző színű monokróm minták, valamint dísztárgyak és nyomtatványok. A választás a tervezéstől és a tervezéstől, a színes vízvezetékektől és bútoroktól függ. Az elmúlt években bővült a csempe díszítő elemeinek választéka: határok, panelek, mozaikok.
  • Relief. A sima felületű csempe mellett a gyártók kínálnak reliefeket is. Jobb, ha ilyen padlót használnak, mert rázkódásgátló burkolattal rendelkezik.

  A jó minőségű csempe ára meglehetősen magas, ezért nem szabad megvásárolni az anyagot "szemmel". Pontosan ki kell számolnia a megfelelő összeget, majd vásárolni kell a boltba. Jobb, ha egy pár csempe van a tartalékban, így nem futsz az üzletekben, hogy ugyanazon tételből származó termékeket keress.

  A fürdőszobai csempék típusai

  Ha a korábbi fürdőszobai csempefajták két vagy három névre korlátozódtak, ma fajtájuk lehetővé teszi a tervezési képességek teljes kiaknázását. A leghíresebb csempefajták:

  Olasz és spanyol formatervezés

  Európában a legnagyobb csempegyártók Olaszország és Spanyolország. Az építőipari piacon mindkét ország, amelyet különböző gyártók képviselnek, ugyanolyan népszerű a vevők körében. Ezenkívül minden ország hirdeti magát a legjobb minőségű minta gyártásában.

  Még a gyártók egész tagjai is vannak, akik évente sok pénzt költenek a termékeik világpiaci támogatására. Például az Olasz Szövetség külön kiadványokat tesz közzé, ahol leírja az olasz csempék minden előnyét. A spanyol egyesületek viszont szerveznek workshopokat termékeik támogatására a tervezők számára.

  Határozottan azt mondják, melyik csempe kell lennie, lehetetlen. Az olasz és a spanyol csempe közötti főbb különbségeket két mutató határozza meg: ár és megjelenés.

  Az olasz gyártók (MARAZZI, Ragno, Vallelunga Ceramica stb.) Nagy figyelmet fordítanak a divatirányzatokra, együttműködnek a legnépszerűbb tervezőkkel. Éppen ezért az olasz kollekciók stílusosabb és elegánsabbnak tűnnek. A legtöbb esetben a minták a formatervezésben korlátozottak, de elegánsak és finomabbak. Sok a monokromatikus funkcionális megoldások, pl. A cement burkolólapok gyűjteményében.

  Ami a spanyol formaterveket illeti (Bisazza, Porcelánico stb.), Világos kontrasztok, szemet gyönyörködtető design és sok díszes mintázat és eredeti rajzok alapján jön létre. A spanyol gyűjteményekben sok dekoratív csempe, amelyek díszítik a fürdőszobát. Talán az orosz piac szó szerint elárasztja a spanyol csempéket. A világos és telített dekorok közelebb vannak a fogyasztóinkhoz, elég fáradtak a szürke és tompa mindennapi életből.

  Lengyel csempe

  Az olcsó cserép lengyel gyártók (Paradyz, Opoczno, Cersanit stb.) Kiváló ár-minőség arányt vonzanak a fogyasztóknak. Műszaki mutatói szerint a lengyel kerámiák valamivel gyengébbek a kiemelkedő gyártóknál, de a különbség elhanyagolható, és semmilyen módon nem befolyásolja annak tulajdonságait. De nem csak a csempe költsége határozza meg a lengyel termékek népszerűségét. A fürdőszobai csempe színek és textúrák gazdagsága, minőségi nyomtatási minta, pontos méretek, ésszerű költségek - mindez biztosítja a csempék elérhetőségét szinte minden vásárló számára. A lengyel gyártók termékeinek aránya a kerámia burkolólapok hazai piacán mintegy 15%.

  Belföldi termelés

  Nemzetközi szabványok gyártása kerámia csempe a fürdőszoba Oroszország figyelembe veszi és javítja. A kerámiatermék trendrendszereit mindig Olaszországnak és Spanyolországnak tekintették. A közelmúltban azonban az orosz vállalkozások innovatív felszerelést vásárolnak, fejlett technológiákat elsajátítanak, és saját csempeelőállítási módszereiket fejlesztik. Ennek eredményeként a hazai fürdőszobai csempe már képes ellenállni a legkeményebb versenynek külföldi társaival. Egy óriási plusz az orosz gyártású csempe, hogy legalább kétszer olcsóbb, mint az olasz-spanyol minták. Az alacsonyabb költségek a logisztikai és vámköltségek levonásával érhetők el.

  A fürdőszobában kialakított modern belső csempeit vezető szakértők fejlesztik. Hosszú ideig a múltban monoton tipikus cserép. Minden gyűjteményben nem csak háttér csempe, de különböző típusú dekorok. A különböző gyűjtemények (klasszikus, modern, hi-tech, környezetbarát), a különböző színek és textúrák lehetővé teszik, hogy a fürdőszobában a fal és a padlóburkolat legmegfelelőbb mintáját válasszuk.

  A kerámia burkolólapok legismertebb hazai gyártói közé tartozik a Shakhtynskaya Tile, a Volgograd Kerámia Gyár, a Cersanit-Oroszország és a Nefrit-Ceramics OJSC.

  Anyagok és szerszámok csempék burkolásához a fürdőszobában

  A csempézési munka elvégzéséhez a mestereknek a következő anyagok és eszközök szükségesek:

  • csempék és díszítőelemek mintái;
  • fugázó ízületekhez;
  • csempe ragasztó;
  • gitt;
  • tömítőanyag;
  • mérőműszerek;
  • fúró keverőfejjel;
  • szivacsot;
  • fogazott simító;
  • kefe;
  • cserépvágó vagy csiszológép gyémántlemezzel;
  • műanyag keresztek;
  • simítópad a fugázáshoz;
  • fúró a csempe számára.

  Kőműves eljárás

  Tehát a csempe kiválasztása és megvásárlása. Ne kezdjen azonnal megkezdeni: először gondosan fel kell készíteni a felületet a csempe szereléséhez. Vegye ki az összes bútort, kapcsolja ki a vízellátó szelepeket, szedje le a vízvezetéket. Ha nem tervezi a mosdó és a WC cseréjét, akkor óvatosan távolítsa el őket, hogy ne károsodjon.

  Előkészítő szakasz

  A fürdőszobákban 3 típusú fal van: vakolva, már betonozott és betonozott. A legproblémásabbak a legveszélyesebbek, mivel ebben az esetben a falak és csempeek megbízható ragasztásának biztosítása érdekében a gipszrácsot fel kell szerelni a felületre. De először is meg kell tisztítani a falak falát legalább részben. Ezt perforátorral lehet elvégezni. Más esetekben csak le kell ütni a csempe vagy vakolat a falakról.

  A rácsot rögzíteni kell a felületre. Használjon olyan kupakokat, amelyek sapkáját a rács tartja.

  Ezután biztosítani kell a kiváló minőségű tapadókorongokat a falak felületével. Élesítse meg magát egy spatulával, készítse el a csempe ragasztót, és tapassza fel a felületre, mintha vakolat lenne. Nyomja meg a ragasztót oly módon, hogy kitöltse a lyukakat. Miután befejezte a folyamatot, hagyja a falakat szárazon egy napra. Ez idő után megkezdheti a csempe lefektetését a fürdőszobában.

  A munka technológiája

  Tehát a cserép már megvásárolt, a felület készen van, itt az ideje elkezdeni a csempe lefektetését. A következő sorrendben járjon el:

  1. Vízszintesen a falhoz rögzítsen egy fém (fa) sínt a szintre. Alatta lesz az első sor a csempe.
  2. Készítsünk tapadóoldatot. Ehhez öntsön vizet egy edénybe, majd öntsön egy száraz polimer-cement keveréket. Az arányokat meg kell adni az utasításokban. Ahhoz, hogy sima krémes keveréket kapjon, használjon elektromos fúrót egy fúvókával, amely keverőként szolgál.
  3. Ragassza fel a ragasztót a fal felszínére egy vékony réteggel, amelybe fogazott simítóval van ellátva.
  4. Kezdje el a csempét egy sorral, a fémsínre alapozva (a ragasztójavítás után eltávolítják).
  5. Rögzítse a műanyag kereszteződést a sarkokban és a sorok között, amelyek ugyanolyan vastagságot biztosítanak a csempecsuklókhoz.
  6. Nyomja meg az egyes burkolólapokat a falhoz úgy, hogy eltávolítsa a felesleges ragasztót az ízületekből.
  7. Folyamatosan ellenőrizze a sorok egyenletességét egy szinttel.
  8. Próbálja meg elhelyezni az egész csempe észrevehető sarkokban, hogy a vágott töredékek nem fogják el a szemet.
  9. Miután befejezte a munkálatokat csempe cserép egy nap, amely alatt a ragasztó kell megszáradni. Akkor csak indítsa el a fugázást. Ehhez öntse a száraz keveréket egy tartályba vízzel, alaposan keverje össze, hagyja 10 percig, és jól keverje össze újra. Töltsük meg a varratokat gumi spatulával.

  Rejtett problémák ágyazás közben: videó

  Kőműves lehetőségek

  Minden évben a mesterek meglepődnek érdekes kompozíciókkal, amelyek a különböző burkolólapok kombinációinak köszönhetően kaphatók. Tekintsük a főbbeket.

  Hagyományos lehetőség

  Ez a legegyszerűbb módja a "varrásvarrás" elrendezésének. Ez az opció biztosítja a sorok közvetlen irányát, párhuzamosan a helyiség geometriai vonalaihoz. Megvalósításához megfelelő négyszögletes és négyzet alakú lapok. Az anyagfogyasztás minimális, az egyszerű kialakítás pedig kiegészül a díszítéssel és mindenféle határokkal.

  A csempe elhelyezése "az öltözködésben"

  Ez a módszer hasonlít a szokásos téglafalra. A négyszögletes csempe itt a legjobb. A fektetés egyszerű. Néhány árnyalatot azonban figyelembe kell venni: a csempe két kontrasztos színét nem szabad használni, mivel egyenetlen padlóhatást eredményeznek. A sorok csak vízszintesen állnak egymásra, a függőleges fekvés itt rossznak tűnik.

  Diagonális kialakítás

  A módszer nehéz kezdőknek. Egy másik hátrány az, hogy a csempe és az időigényes elemek nagy része megoszlik a részekre. Azonban előnyei vannak: az átlós vonalak miatt a nem párhuzamos falak vizuálisan korrigáltak, és a kis helyiség kissé nagyobbnak tűnik.

  sakk

  A módszer egy "varratot varratba" helyezett változat két különböző árnyalatú csempe használatával.

  Moduláris módon

  A csempe elhelyezése három vagy több csempe méretet igényel, ezáltal érdekes és dinamikus mintázatot hozva létre. A moduláris módszer megvalósításához több méretű céget kell választani. Ez az opció megköveteli a burkolat előzetes elrendezésének végrehajtását ragasztás nélkül.

  Lineáris opció

  Az eljárás két vagy több azonos méretű csempe árnyalatát foglalja magában. A csempe alapján szilárd, nem folytonos, egymást keresztező, párhuzamos szimmetrikus, törött vagy kaotikus vonalakat hozhat létre.

  dísz

  Az ilyen módon felépített csempe hasonlít egy szőnyegre, amely geometrikus mintával vagy gyönyörű színű szegéllyel rendelkezik. Létrehozhat egy monokróm vásznat is, amelynek fényes mintázata a közepén található.

  A fenti módszerek kombinálhatók egymással, rendkívüli csempézett készítményekkel.

  Kozmetikai fejlesztések

  A cserép bevonat egyszerűbb módon díszíthető. A legelterjedtebb a vászon (vagy csak egy része) festése vízálló festékkel. A második lehetőség egy fényes minta alkalmazása a csempe felületén. Ne felejtse el alaposan lemosni a burkolólapokat a festés előtt. Továbbá nem bántaná a csempe fényes felületét csiszolópapírral megcsípni, hogy a festék jól illeszkedjen a vászonra.

  Alternatív megoldás a csempe díszítésére - speciális vinil matricák, amelyek tökéletesen hozzá vannak kötve és könnyen lemoshatóak.

  Hogyan vinni a vinil laminált videót?

  A kinézet módjainak videó áttekintése

  megállapítások

  Mint láthatja, a csempe, amely hagyományos megoldás a fal- és padlóburkoláshoz, egy fürdőszobát alakíthat egy elegáns, szép, kényelmes szobába. A legegyszerűbb, ha erre szakembereket vonzanak. Kívánt esetben azonban a burkolólapok egymástól függetlenül is elvégezhetők. Ez a cikk megmondja a folyamatban felmerülő kérdésekre adott válaszokat.