Legfontosabb > Csapok

Hogyan tegyük csempe a padlóra: az építési technológia áttekintése

A fürdőszoba burkolásánál nagyon fontos, hogy a technika minden követelményét kielégítse az ilyen típusú munkákhoz, mivel a hibák súlyos következményekhez vezethetnek. A fürdőszobában a padlón jól elhelyezett burkolólapok nem csak díszítik a helyiség belsejét, hanem védik az alsó padlókat az elárasztástól, ha hirtelen meghibásodik a kommunikáció vagy a fürdőszobába szerelt berendezés. A gyönyörű, tartós és biztonságos padlóburkolatokhoz kiváló minőségű csempeeket kell választani, amelyeket kifejezetten a padlóra történő helyezéshez terveztek.

A padlócsempe különbözik a falak méretétől, szerkezetétől és rázkódásmentes felületétől. A ragasztó megfelelő választása is fontos szerepet játszik az egész esemény sikerében. A végeredményt befolyásoló másik fontos lépés az alap készítése, amelynek sima, tiszta, vízálló és alapozva kell lennie. Ha a padlóburkolatot az építési szabályzatok és szabályok betartása során kell elhelyezni, akkor nincs semmi kétség a javítás minőségével kapcsolatban.

A padló kiegyenlítése a fürdőszobában

Lehetetlen a burkolólapok nem megfelelő alapra helyezése a ragasztó jelentős hulladékának köszönhetően, amelynek segítségével a bevonat sima felületét érdemes elérni. Mivel a ragasztó "lebeg", nem lehet elkerülni a szabálytalanságok jelenlétét, kinyúló sarkokat és leeső burkolatokat, megrongálva a csempézett padló megjelenését és zavarni a járást. Ezért a tapasztalt mesterlakók a bázist az alábbiak szerint használják:

 • homokbeton esztrich;
 • önterülő keverékek (önterülő padlók).

A régi csempézett burkolat jelenlétében szétszerelt, vésővel vagy kézi vésővel ellátott lyukkal felfegyverkezve. Az utóbbi opció akkor használható, ha a csempe teljes egészében a másodlagos telepítéshez szükséges. A perforátor lehetővé teszi a leggyorsabb szétszerelést, ugyanakkor eltávolítja a régi esztricheket is.

A bontás befejezése után a beton alapra és a fal alsó részére vízszigetelő réteget alkalmaznak.

Ezt követően a világítótornyok a padlóra kerülnek, amelyen a homok cementcementet egyenesen a szabály szerint szintetizálják.

További munkát végzünk az alkalmazott betonoldat teljes száradása után, amely rendszerint körülbelül három napig tart.

Az önszintező keverékek nem igényelnek beaconokat és sokkal gyorsabban száradnak. Ezért ezeket az anyagokat egyre inkább a padló szintjének emelésére használják. Ne feledje, hogy alkalmazásukhoz speciális eszközre van szükség - egy tűgörgővel, amely segíti a keverék eloszlását a padlón, és "kiüríti" a légbuborékokat.

Ha a fürdőszobában az alapfa lapos, akkor a padlólap alapozásának előkészítése csak a por és a törmelék tisztítására szolgál. Ezeket a műveleteket hagyományos séllal vagy maklovitsy-vel (az egyik festékkefével) végzik.

Kiválasztás módja csempék

Három szokásos módja van a burkolólapok burkolásának a fürdőszobában, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak. A fő különbség ezen módszerek között a burkolat kezdetének megválasztása áll.

1. opció: a jól látható szögből

Ez a lehetőség hagyományosnak tekinthető. Ebben az esetben az első csempe illeszkedik a szoba sarkába, amely az ajtóval szemben helyezkedik el. Ez a hely a leglátványosabb, mivel azonnal belép a szobába belépő személy kilátásába. Ha ezt a területet szeretné használni a zuhanyzó vagy a fürdő telepítéséhez, akkor jobb, ha másik csempét választasz.

2. opció: a küszöbön

A padlólap elhelyezésének ez a módja a gyakorlatban a legáltalánosabb, mivel a kis fürdőszobákban ez a padlórész látható marad, míg a fennmaradó zónák az épületgépészetben vesznek részt. A névből nyilvánvaló, hogy az első csempe a belső ajtóhoz legközelebb eső sarokban van elhelyezve.

3. opció: A középső címkéből

Ez a lehetőség tágas fürdőszobákhoz készült, amelyeket nyitott központi zóna jelenléte jellemez. A legtöbb lakóházban a fürdőszobáknak van egy kis területe, ezért nagyon ritkán alkalmazzák ezt a módszert.

A fürdőszoba körüli környezetbe épített speciális bútorok és vízvezetékek bezárják a befedt elemeket, amelyek a fal közelében helyezkednek el. A fürdőhelyet egy jelölés határozza meg, amelyben:

 • a falak középpontjai meghatározásra kerülnek, és megjelölik a jeleket;
 • a védjegyek között, a krétával korábban megdörzsölő jelölőkábelt nyújtottak, hogy a vonalak maradjanak az esztrichen;
 • a vonal metszéspontja a szoba középpontja lesz.

A krétaszek metszéspontja négy csempe csomópontját jelzi, amelynek felhelyezésével kezdődik a padló felé néző folyamat. Átlós telepítés esetén egy másik vonalat rajzolnak, amely felfelé osztja a derékszöget.

Csempe elrendezés projekt készítése méretarányra

A cserép költséges anyag, ezért ki kell rakni a hibák lehetőségét. Ehhez alaposan meg kell fontolnia az elrendezési tervet a munka megkezdése előtt, és különböző opciókat rajzol a papírra kisebb méretben. Ezzel:

 • a padló megjelenését különféleképpen ábrázolja;
 • kiszámítja az anyag pontos mennyiségét és a lekerekített töredékeket;
 • vázolja a dekoratív elemek elhelyezkedését;
 • szükség esetén kiigazításokat végez;
 • használja a fejlett rendszert a munka során, ami csökkenti a végrehajtásuk idejét.

A projekt elkészítésekor figyelembe kell venni nemcsak a hely tényleges méreteit, hanem a padlólap méretének pontos méreteit is.

Jelölés a munkafelületen

Mielőtt elkezdené a csempéket a fürdőszoba szintjén lévő padlóra helyezni, egy hagyományos jelölő használatával jelölje fel a munkafelületet pontosan a korábban kidolgozott projekt szerint. A vonalak simára húzódnak a vonalzó mentén annak érdekében, hogy elkerüljék a torzulás kialakulását a lefektetés során. Használhat még korszerűbb felszerelést is, például lézeres szintet. Még a tapasztalt kézművesek is megkezdték a munkát, miután megkezdték a munkát, és ezzel újra megvizsgálták a megtervezett mintázat helyességét.

A kezdőknek ez a színpad biztosan nem szabad kihagyni, mert a csempe ragasztása után nem lesz semmi megoldás. A ragasztókészítmény jellemzőitől függően a hibák kijavításának ideje 15 és 30 perc között változik.

Milyen csemperagasztó használata?

A csempegyártók speciális ragasztóanyaga a következő formákban készül:

 • a kész keverékek poliuretánnal a bázison;
 • száraz keverékeket, amelyek vízzel hígítanak az utasításokban meghatározott arányban.

A tartály felnyitása után azonnal készen kell készíteni, és a száraz anyagokat fokozatosan el kell fogyasztani. A fürdőszobában jobb víztaszító ragasztót vásárolni, amely egyedülálló hidrofób tulajdonságokkal rendelkezik. Ez a típusú ragasztó drága anyagokhoz tartozik, de a jövőben nem lesz gond, ha a helyiséget magas páratartalom jellemzi.

Különleges ragasztók is rendelkezésre állnak a padlóburkolatok lefektetéséhez, amelyek hajlékonyabbak, mint a falburkolatban használt hasonló anyagok. Amikor ilyen ragasztót vásárol, forduljon figyelmet a fürdőszobában való használat lehetőségére.

A munkálatok sorrendje

Először is olyan eszközt kell készítenie, amellyel dolgozni fog. A spatulák készlete az egyik legfontosabb fajtájú eszköz, amire a csempe a padlón fekszik a fürdőszobában. A lapos, fésűs és gumi spatulák mellett egy csempevágó és egy építési szint is szükséges, amely szerint az egyes elemek vízszintes pozicionálását meghatározzák. Egy másik hasznos lehet a kiyanka (gumi kalapács), bár a tapasztalt kézművesek erszényüket fizetik. A ragasztó gyors és egyenletes keveréséhez egy keverőre van szükség.

Most beszéljünk a csempék gyártásának folyamatáról. Kezdetben egy impregnáló alapozót kell alkalmazni egy cement-homokos esztrichre, és a terméket a padlófelületre széles festékkefével (festékkefével) teríttetjük. Ne mentse a primert, mivel javítja a ragasztott felületek tapadását.

Célszerű kiválasztani a primer antibakteriális adalékanyagokat penész ellen. Valóban, a nedves és meleg szobákban minden feltétel a gyors reprodukcióra. Hagyja, hogy a permet a padlón megszáradjon. Ehhez várjon egy órát.

Ezután egy kis lapos spatulát használva csavarja le a csempe ragasztót a padló egy darabjára, amelyet csempe burkol. Ezután vegyen egy fogazott vagy fésű spatulát, és egy ragasztóréteggel szintelje el, egy irányba. Gyűjtse össze a tapadóoldat maradványait egy spatulán, és ragasztással dobja vissza a tartályba.

Ezután vegye be a burkolólapot, és óvatosan vegye figyelembe az első részét. Ha az élek körül csiszolt mázot észlel, akkor hagyja ezt a hibás cserépet a vágáshoz. Nedvesítse meg a minőségi csempe vályogos oldalát vízzel, majd csempe ragasztót alkalmazzon, és egy hornyolt simítóval terítse rá a felületre.

Ugyanakkor győződjön meg róla, hogy a padlón és a burkolólemezen található ragasztócsíkok egyenes irányban helyezkednek el egymáshoz képest. A ragasztó ilyen alkalmazása hozzájárul az esztrich jobb tapadásához a csempehez.

Ezután helyezze el a burkolatot, a pozícióját a korábban tervezett jelöléshez igazítva, szigorúan figyelve a derékszöget. Egy kis eltérés további látható torzulásokhoz vezet, ami nagyon nehéz lesz korrigálni. Könnyedén érintse meg a csempe öklével vagy cecilttel. A csemperagasztó maradványai ugyanabban az időben extrudálódnak az élek mentén, összegyűjtik a spatulát, és doboznak egy tartályba.

Most tegye a csemperagasztót egy nagy területre, azonnal készítsen egy munkaállványt több elem behelyezésére. Ne felülbecsülje képességeit, mivel a ragasztó viszonylag gyorsan szárad. Helyezze a következő csempeit ugyanazon algoritmus szerint. A szomszédos elemek között helyezkedik el a keresztmetszet vagy az oszlopok, amelyek átmérője 2-2,5 mm. Ezek a segédelemek ideális esetben egyenletes szélességet biztosítanak a csempecsatlakozások között. A spatula sarok segítségével távolítsa el a ragasztót a csempe ízületekből, mivel ezt a helyet később fel kell tölteni díszítő habarccsal.

A munka során ne hagyja el a szintet, folyamatosan ellenőrizve a csempe lapos helyzetét a padlón! Bár a tapasztalt kézművesek a kezük segítségével meghatározhatják a burkolat vízszintes helyzetét, és többször is megtartják őket a felszínen. De egy ilyen szakmai hangulat csak tapasztalattal jön, és az újonnan érkezők nem támaszkodhatnak rá. Jobb bízni a pontos mérőműszerekben.

Miután befejeztük a homlokzati munkát, meg kell tartani a napot, így a ragasztó megfelelően megereszkedik. Egy nap után indítsa el a csempecsuklók fugázását speciális gumi spatulával. Ezzel a kis szerszámmal gyorsan kitöltheti a csempék közötti helyet és eltávolíthatja a felesleges simító keveréket a felületükről. Fél óra várakozás után rendszeresen habszivacsot vegyen be, és meleg vízzel megnedvesedve mossa le a simító keveréket, kissé megnyomva a dörzsölött varratokat. Szükség esetén hozzáadhat a habarcsot azokhoz a helyekhez, ahol ez nem elegendő, kissé kiegyenlítve az alkalmazott keveréket nedves szivaccsal.

Az utolsó lépésben öblítse le többször a nedves szivacsot a padlólemezzel, majd törölje száraz ruhával, amíg a ragyogás meg nem jelenik.

Ebben a videóban a padlóburkolatok mesterkurzusát láthatja, valamint tanácsot kap a padló és a fugázás szintjének kiegyenlítéséről.

Amint láthatja, a padlólap burkolásának csempézése a saját kezével végezhető. Azonban csak a befejező munkálatok technológiájának követelményeit kell elviselni anélkül, hogy megzavarná a műveletek sorrendjét, és nem mentené a megvásárolt anyagokat. Tapasztalt kézművesek, akik többször megteremtették a csempe, tanácsos, amikor vásárol csempe alaposan tanulmányozza az információkat minden dobozban. Ez lehetővé teszi, hogy megvásárolja az anyag egy sorozat, nem különbözik a méret, szín, szerkezet. Ha úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni ezzel a munkával, ne rontsd el a drága anyag rossz minőségű telepítését. Kérjen szakembert, aki gyorsan és gyönyörűen ragyogni fogja a fürdőszobáját.

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában - útmutató a tojás

Ha felújítást tervez vagy nagy fürdőszobai felújítást tervez, gyakorlati lehetőséget keres a padló befejezésére, hallgathatja azokat a tervezők ajánlásait, akik azt állítják, hogy semmi sem jobb, mint a kerámia burkolólapok. A fürdőszoba újbóli felszerelése komoly költségeket eredményez, ezért bármilyen módon meg kell szabadulnia.

Mivel egy professzionális kagyló munka költsége meghaladja az átlagos árkategóriás csempe költségeit, jobb, ha megtagadja szolgáltatásait azáltal, hogy saját kezűleg végzi a telepítést. Ez a cikk segít abban, hogy kitaláljuk, hogyan lehet a padlóra csempézni, milyen eszközöket igényel, és hogyan készítse el megfelelően a helyiséget a munka megkezdése előtt.

A tojás fajtái

A padlólapok változatossága a fürdőszobában elképesztő, néha megnehezíti a választást. Formája lehet négyzet alakú, téglalap alakú és más, összetettebb formák formájában. A burkolást különböző módokon végezzük, az elemek geometriájától függően:

 • Párhuzamos módszer. Megfelelően megfogalmazva, a csempe hasonlít egy lapra egy noteszgépből egy szakaszban, különösen akkor, ha kontrasztbetöltést alkalmaztak a fugázáshoz. Ez a módszer jó négyszögletes és négyzetes csempékhez. A párhuzamos munkavégzés a legegyszerűbb a saját kezével, így még egy kezdő finiser is elhelyezheti ezt a rendet;
 • Sakk módszert. A burkolólapok ilyen módon történő kialakítása téglafalra van szükség, ha "féltégla" -ra rakod. Ez a megoldás látványosabbnak tűnik, de még nehezebb megtenni magad is. A legjobb eredményt téglalap alakú csempékkel érik el. A csempe lefektetése a kockarendszer-minta nem könnyű, de a hatás megéri az erőfeszítést;
 • Átlós módszer. Leggyakrabban négyszögletes csempékkel díszített fürdőszoba padlójának díszítésére használják. Mivel a halmozódás átlósan történik, mintha egy saroktól az ellenkező szögig, a négyzetek úgy néznek ki, mint a gyémántok;
 • Mozaik módszer. A gyártók teljes csempegyűjteményt kínálnak, amellyel a padlón minta vagy mintázat jön létre. Általában ezek az elrendezések sokkal drágábbak, célszerű használni őket a fürdőszobában, egy terület több mint 20 négyzetméter. m, hogy a kép jól látható legyen. Hihetetlenül nehéz kezelni a saját kezét, és ha figyelembe veszi az anyag magas költségeit, helyes lesz a munkát egy szakemberrel megbízni.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kerámia burkolólapok átlós módszere növeli az anyagfelhasználást, mivel a vágás és az üzembe helyezés miatt a nem megfelelő maradványok 30% -a elvész.

Eszközök és anyagok előkészítése

A fürdőszobai padlóburkolatok készítéséhez saját kézzel a tapasztalt kézművesek ajánlják a következő követelményeknek megfelelő csempe vásárlását:

 1. A csempe vastagságának 9-12 mm-en belül kell lennie;
 2. II. Vagy magasabb stabilitási osztály;
 3. Nagy kopásállóság, keménység, AA nedvesség elleni védelem, agresszív mosószerek ellen.

Fontolja meg egy nagy csempe, különösen, ha sötét színű, vizuálisan csökkenti a fürdőszoba méretét, ezért válassza a közepes méretű lehetőségeket, ugyanolyan színű, mint a fal díszítése.

Ezenkívül a fürdőszoba padlójának megfelelő csempézéséhez a következő eszközre lesz szükség:

 • Építőgép;
 • Gumi spatula;
 • Fogazott simító;
 • Üvegvágó;
 • Maszkoló szalag;
 • Épület szintje;
 • Gumi kalapács;
 • Csemperagasztó, fugázás, alapozó;
 • keresztezi;
 • Víz, keverő tartály, rongy.

A munka sorrendje

Általánosságban elmondható, hogy a padlózat burkolatának lefektetése ugyanúgy történik, mint más helyiségek befejeztével. Azonban vannak olyan titkok, amelyek lehetővé teszik, hogy tökéletes eredményt érjen el a saját kezével. A szaniterhelyiségben végzett munka legfőbb nehézsége az egészségügyi berendezések és csövek rendelkezésre bocsátása, amelyek különleges rendben vannak.

Mint tudják, a mosogatótartályt a dekoratív falburkolat felszerelése előtt szerelik fel, de hogyan kell a padlólapot elhelyezni, nehogy piszkos vagy sérüljön a javítási folyamat során? A szakképzett kézművesek a következő mintát követik:

 1. Először meg kell tenni a csempe a padló azon a területén, amelyen a kád fel lesz szerelve;
 2. Ezután állítsa be a fürdőt;
 3. A következő lépcső - a falak felületén lévő csempe;
 4. Csak a piszkos munkák befejezése után kell kitöltenie a padlót.

Ha a szaniter helyiségben zuhanykabin telepítését tervezik, akkor a telepítés sorrendje eltérő: először telepítse a zuhanyzót, majd a falburkolatot, és a javítás befejeztével közvetlenül befejezik a padlót.

A padló előkészítése a befejezéshez

A javítás kulcsfontosságú szakasza, amely garantálja a jó eredményt és a burkolólapok hosszú bontását, a padlóburkolat előkészítése a csempe lefektetéséhez. Mielőtt a cserépet a padlóra rakja, megfelelően fel kell készülnie:

 • Távolítsa el a régi díszítő bevonatot, az esztrich és a vízszigetelést, optimális esetben, ha tisztítja a padlót a földre;
 • Ha lehetséges, a felületet az építés szintje, a cementcsípés és a repedt cementhabarcs segítségével kell szintetizálni;
 • Az új réteg vízszigetelést bitumennel vagy gumi alapú masztix vagy hengerelt anyaggal kell felújítani;
 • Öntsük át az esztrichet. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a rétegvastagító réteg maximális vastagsága, amely egyszerre alkalmazható a saját kezével, 1,5 cm;
 • Az esztrich kikeményedése után nedves tisztítással távolítsa el a porból és szennyeződéseket a padlóról;
 • A lágyítót ecsettel kell felhordani, mintha dörzsölné az esztrichbe. Amint fehér hab keletkezik a padló felületén - befejezheti a primert, a beton már mindent elnyel, amennyit csak tud.

Az alapozó néhány óra múlva megszárad, de jobb, ha ezt a műtétet esténként elkezdjük, hogy reggel felrakja a csempe.

Tipp Próbálja meg a padlót a padló teljes felületén egy nap alatt kiküszöbölni, amíg a ragasztó meg nem keményedik, ha meg kell szakítania, akkor tegye meg ezt a sor befejezése után, és távolítsa el a megmaradt megoldást a széleiből.

Fektetési technológia

Amikor a fürdőszoba készen áll a padló befejezésére, egy különleges csemperagasztót kell készíteni egy száraz keverékből. Ehhez a zsák tartalmát tiszta vödörbe öntse vízzel, és csak 10 perc elteltével keverje össze. A további munka a terv szerint megy:

 1. A padlót vékony réteg csempe ragasztóval alapozzák meg, ezzel javítva a réteg és a csempe közötti tapadást;
 2. Ragasztás a padló felületére fogazott simítóval történik, a szerszámot szigorúan egy irányban használják, egyenletes réteget alkotva;
 3. Elkezdik felhúzni az első sort, vékony réteg ragasztót helyezett a csempere, és szorosan a padlóra nyomja, hogy ne legyen köztük légbuborék, ami növeli a bevonat törékenységét. Biztosítani kell, hogy a csempe helyesen legyen elhelyezve a falhoz és a horizonthoz képest, az épület szintjén ellenőrizni kell;
 4. Az első csempe lefektetése után a sarokba egy kereszt húzódik, hogy sima, tiszta varratokat képezzen, majd a következő csempe van rögzítve. A padlóra nyomva, óvatosan kell gumírozni az oldalán;
 5. Hasonlóképpen, a csempék elhelyezése során a fürdőszoba egész területére hatnak. Nem osztja el a szintet, lassan, eltávolítja a felesleges ragasztót, még egy kezdő kaszáló is képes lesz a munkát minőségi módon elvégezni. Ha le szeretné vágni a cserépet, használjon üvegvágót.

A párhuzamos halmozódás a falról indulhat, de átlós halmozódás szükséges a fürdőszobai középpontból, hogy a mintázat szimmetrikus legyen. A padlólapok elhelyezése a saját kezével jó módja annak, hogy elsajátítsák ezt a fajta felületet, tapasztalatokat szerezzenek, és összetettebb építési feladatokra költözzenek.

Fektetés csempe a padlón a fürdőszoba és a WC: az árnyalatok és szabályok a szemben

A legpraktikusabb és legrugalmasabb bevonat a padlóburkolatokban a magas páratartalmú és nagy forgalmú helyiségekben kerámia csempe. Könnyen tisztítható, nem zsírozza el a zsírt és a piszkot, és nagyon nedvességálló. Ez annak köszönhető, hogy a nedvesség ellenálló csempe gyakran fekszik a falak és a padló a fürdőszobában. De mielőtt ezt a befejező anyagot saját kezűleg a fürdőszobába helyezné, meg kell tanulnia, hogyan kell megfelelően csinálni. By the way, a fő hátránya egy cserép, hogy a hideg felület könnyen kiküszöbölhető segítségével egy fűtött padló rendszer. Ezért meg lehet vitatni, hogy egy ilyen termék ideális anyag a fürdőszoba, a fürdőszoba, a konyha, a folyosó vagy a folyosó számára. A cikk végén látható videó segít Önnek abban, hogy jobban megértse, miként helyezze a padlót a WC-ben vagy a fürdőszobában.

Alapkövetelmények

Ha a csempe falakon való elhelyezésekor mindent többé-kevésbé világos, akkor mielőtt ezt az anyagot a padlóra rakja, először foglalkoznia kell az alappal. Az ilyen termék fektetése a fürdőszobában megengedett a monolit cement esztrichek és a padló alján. A legfontosabb követelmény minden alap erejére és egyenletességére. Ezért, mielőtt elkezdené elhelyezni az elemeket a régi nyakkendőben, ellenőrizni kell a megbízhatóságot és egyenletességet. Minden repedést, lyukakat és lyukakat meg kell javítani, a hámlásos betont el kell távolítani, és a felületet ki kell egyenlíteni és fel kell tölteni.

Amikor durva fapadlóburkolatot helyezzünk, minden padlólapot meg kell vizsgálni az erõsség, a rothadt - cseréje és a csikorgatás érdekében - a rönköknek jobban rögzítve. Egy ilyen alap beállításához használhatja a forgácslapot vagy a rétegelt lemezeket.

Amikor a csempe a fürdőszobába saját kezű, akkor meg kell vízálló. Ugyanakkor vízszigetelő anyagot kell elhelyezni a helyiség falaira. Ebből a célból kiválaszthatja a bevonatkészítményeket, behatolva a vízszigetelő vagy tekercs anyagokat.

Stílusos árnyalatok

Ahhoz, hogy saját kezűleg megfelelően készítsenek egy padlólapot a fürdőszobában, el kell kezdeni a tojástermelést a szoba közepétől. Ehhez a középvonalak húzódnak az egyes falak közepétől. A kereszteződési pontnál a szoba közepén állunk. Ha a falak nem párhuzamosak, akkor megtaláljuk a központot úgy, hogy összekapcsoljuk a szoba sarkait a vonalakkal. Amikor megtaláljuk a fürdő központját, a fektetést háromféleképpen lehet elvégezni:

 • a szoba középpontja egybeesik az egyik elem középpontjával;
 • a fürdő közepén a két szomszédos csempe arcának csomópontja középső pontja;
 • a középpontban négy elem konvergál.

Tipp: A burkolólapok középpontja bármilyen irányban felcserélhető, a bútorok és az egészségügyi felszerelés mintázatától, elrendezésétől függően. Ha a fektetést átlósan végezzük, a központot a kívánt irányba is lehet tolni.

A ragasztó alkalmazása

Mielőtt elkezdené a csempeelemeket a fürdőszobában a saját kezével, először meg kell tanulnia a ragasztó alkalmazásának szabályait. Ugyanakkor a csempe ragasztásához a falakhoz és a padlóhoz hasonlóan ugyanazt a speciális ragasztót alkalmazzák, amelyet egy fogazott simítóval kell bevinni. A folyamat megkönnyítése és felgyorsítása érdekében ismerkedjen meg a csemperagasztókkal való bonyodalmakkal:

 1. Annak érdekében, hogy megfelelően helyezze el a falakon és a padlón lévő elemeket a fürdőszobában, meg kell választani a megfelelő spatulát. Ehhez a kiválasztott eszköz használatával először ragasztót alkalmazzon a termékre, és határozottan nyomja le a padlóra. Ezután azonnal távolítsa el és nézze meg a másik oldalt. A ragasztót egyenletesen el kell osztani az elem felületén. Ez azt jelzi, hogy a spatulafogak magassága helyes. Ha a ragasztószalagok között hiányosságok vannak, akkor válasszon egy eszközt magasabb fogakkal. Ha a ragasztót a csempe alá húzza ki, vegyen kisebb spatulával.

Tipp: a ragasztó bármilyen szerszámmal (simítóval, simítóval, stb.) Alkalmazható, de csak egy fogazott termékkel lehet szintre állítani a kompozíciót.

 1. A spatulát a termékhez derékszögben ragasztóval helyezzük el, és a felületen húzzuk. A szerszám fogainak ugyanolyan horonynak kell lenni ragasztás nélkül. Ez az egyetlen módja annak, hogy a saját kezével helyesen hajtson le.
 2. Előfordul, hogy a ragasztót először a padlóra vagy a falra helyezzük, miután a csempe be van nyomva és nyomva van. Annak érdekében, hogy a ragasztót ilyen módon ragassza be, a ragasztókeverék alkalmazása után nem tarthat tovább 15 percet. Ellenkező esetben polimerizál, és nem tapad az anyaghoz.
 3. Vízszintes falazat minden szinten ellenőrizze a szintet.
 4. A szomszédos elemek behelyezése után a ragasztót a résekbe szorított ragasztó nedves ruhával kell tisztítani, ezután ezt a helyet egy habarccsal kell feldolgozni.

cserepezés

A csempe burkolása a fürdőszobában kézzel történik a következő sorrendben:

 1. Először elemek tesztelrendezését készítjük el a szoba közepén. Ugyanakkor figyelje meg a hiányosságokat. Ez segít nekünk meghatározni a szélsőséges termékek szélességét. Ha olyan lapokat szeretne elhelyezni, hogy minden extrém elemnek azonos szélessége legyen, akkor az elrendezés középpontját a kívánt irányba kell tolnia.

Fontos tudni: a szélső szélesség szélessége nem lehet kisebb, mint ½ méretük.

 1. Most a fürdőszoba padlóját két részre kell felosztani egy fadarabokkal, amely az alapra szegezett.
 2. Az esztrichre ragasztott ragasztót rakjuk le. A bejárattól legtávolabb lévő falon dolgozunk. A ragasztót a vasalóról az elem szélességére és 1 m hosszúságúra kell felhordani, az első burkolatot a sín közelében kell elhelyezni. A szomszédos elemek között osztó kereszteket hozunk létre. A csempe szinttel egyenlő szintre van állítva, és egy ütőtollal megérinti a fedélzeten.
 3. Így az elemeket a fürdőszobának egy részébe helyezzük el, egy lécekkel elválasztva, amely után a helyiség második felében le lehet csempézni. Ebben az esetben az első felület alatt lévő ragasztónak meg kell száradnia, csak utána lehet eltávolítani a fából készült sínt. A friezeelemeket csak akkor lehet ragasztani, ha a ragasztó a fő cserép alatt megszárad. Ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan mozogjon a felületen.
 4. A szélsőséges elemek kijavításához használja a megfelelő anyagokat. Ehhez vágjuk a vágott lapokat a sorban levő extrém egész elemre. A faltól való távolság megfigyeléséhez használja a kívánt vastagságú tömítést. Ezután az uralkodót a díszített termékre helyezzük, egyenlően az egész csempe széléhez. Rajzolj egy vonalat a vonalra. Ezzel a vonal mentén az elemen, és a metszést.

Figyelem: a szélsőséges elemek nem a falhoz közel helyezkednek el, hanem kis varrással.

Extrém elemek nem helyezkednek el a falhoz közel, de kis varrással

 1. A csempék vágásához jobb egy speciális szerszámcserép vágógépet használni. Először a termék elülső oldalán metszés történik, majd egy kar segítségével megtörik a vágási vonal mentén.
 2. Helyesen hajtson le egy hajlított vágást egy darálóval és egy különleges lemezzel a csempék vágásához. A vágandó lapnak a munkapadnak kell lennie.
 3. Amikor a falazat befejeződik, egy nap után folytathatja a fugázást. A simítógépet gumihevederrel kell felhordani. Ugyanakkor megpróbálja megnyomni a kompozíciót a varratokba. A habarcs egyenletes eloszlatásához ne használja közvetlenül nagy területekre. Ellenkező esetben a beállítás után nem fogja tudni azt terjeszteni.

A habarcs használata

Amikor a falazatot a saját kezével végezzük, helyesen kell alkalmazni a habarcsot, hogy a felület tökéletes legyen. Ajánlataink segítenek a fugázás bonyolultságának elsajátításában:

 1. Ha minden varratot dörzsölő masszával töltenek meg, az extra vegyületet le kell törölni a csemperől. Ebből a célból speciális rácsra van szükség. Tartsa a felületre merőlegesen. Annak érdekében, hogy megakadályozzák a simítóvegyületet a varratokból, a szerszámot átlósan kell vezetni a csempe felett. Ha valahol nincs elég habarcs, hozzáadhatja a munkához.
 2. Amikor a teljes készítményt eltávolítjuk a felületről, a varratoknak időt kell adniuk a száradásra. Általában 5-35 percig tart. A fürdő nedvességétől, a ragasztó típusától, az alap és a burkolat jellemzőitől függ.
 3. Nem szabad várni, hogy a habarcs teljesen keményedjen, mielőtt nedves tisztítást végezne. Ellenkező esetben csak a súrológépet törölheti egy csiszoló eszközzel. Az a tény, hogy a habarcs készen áll a tisztítás befejezésére, azt mondja, hogy jó rugalmassága és sűrű szerkezete. Mostantól a felület nedves szivaccsal törölhető.

Fontos: ha a dörzsölő tömeg a szivacs mögött eléri a törlési műveletet, ez azt jelzi, hogy nem elég a szárítás.

 1. A szárított habarcs eltávolításához csiszolópapírt és rácsot használnak. Azonban ezek az eszközök megkarcolhatják a csempe felületét, ezért jobb, ha rendszeres esztricheket készítenek rácskal. A szárított készítmény ilyen eltávolítása után a felület nedves tisztítását alkalmazzuk.

Érdekes lehet a kompromisszum, mint a régi csempék elhelyezése.

Néha a fürdőszobában a habarcs használata után az ízületek további védelme tömítőanyaggal történik. Ez a keverék csak az ízületek alapos tisztítása és a felesleges fugázóanyag felületének alkalmazása után kerül alkalmazásra. Ebben az esetben az ízületekben lévő habarcsnak teljesen száraznak kell lennie. Általában néhány napig tart. Ahhoz, hogy a tömítőanyagot pontosan a varratba vigye, használjon vékony kefét. Ha meg szeretné védeni a csempe felületét, akkor használjon görgőt az alkalmazáshoz.

Videó padlócsempe telepítési útmutató:

Otthoni mesterkurzus. Hogyan tegyük csempe a padlóra

Jelenleg a legpraktikusabb padló a fürdőszobában kerámia csempe. Könnyű gondoskodni az ilyen padlóról, hosszú ideig jól néz ki. Megfelelő előkészítés után kerámia burkolólapok szinte bármilyen alapra helyezhetők. És ma, folytatva a fürdőszobai javításokról szóló cikksorozatot a weboldalunkon: "Csinálj velünk a saját kezünkkel", akkor kérdés lesz arról, hogy a padlón milyen a csempe.

Minden művelet a következő sorrendben történik:

 1. Készítse elő a felületet.
 2. Meghatározzuk a padló kialakítását és választjuk a kerámia burkolólapokat.
 3. Azt tervezzük, hogy a csempe a földön fekszik.
 4. Lefektetünk.
 5. Dörzsöljük a varratokat.

Készítse elő a felületet

Mivel a saját kezünkben a fürdőszobában javítunk, kezdetben feltételezzük, hogy már van valami padlónk. Ez a padló megfelelő formát kell hoznia.

És a felszín előkészítésének első lépése annak meghatározása lesz, hogy mennyire helyes a padló. Az én esetemben a szovjet korszak fürdőszobái klasszikusak voltak, a padlót "barna sertés" - a leggyakrabban használt padlóburkolatokkal látták el. Alapvetően, mivel a burkolólapot a cementhabarcsra helyezték, nagyon rosszul tart, és nagyon görnyedten fekszik.

Vésővel, kalapáccsal, kalapáccsal és védőszemüvegekkel van felszerelve - távolítsa el az összes régi csempe. A lényeg nem túl nehéz, a legfontosabb nehézség, hogy lecsapolják a cement lábát a fürdő körüli körzet körül, és a felületet síkra helyezik.

A második lépés annak meghatározása, hogy a vízszintes felület hogyan fordult meg.

Ehhez a falon egy kényelmes magasságon állítsa be a vízszintes jelet. (Én, mert teljesen csempéztem a fürdőszobát, ehhez az eljáráshoz a falak csempeinek vízszintes jelölését kombináltam). A hidraulikus szint használatával áthelyezzük a jel magasságát a szoba mind a 4 falára, hogy a fal teljes vonal mentén húzzuk a horizont egyenes vonalát. Ebből a vonalból mérjük a padlónkat. Ideális esetben az összes 4 fal közötti távolságoknak egyenlőnek kell lenniük, ami azt jelenti, hogy a padló vízszintes, és semmit sem kell tenni.

Abban az esetben, amikor a padlót vízszintes helyzetben ellenőriztem, 1,5-2 cm-es padlószint mellett csepegtető voltam, bár a fürdőszoba mérete nagyon kicsi 1,45 m. szélességben és 2,2 m hosszúságban. Egy ilyen kis helyiségnek, azt hiszem, ez egy nagy csepp. Ráadásul a legmagasabb szint az átellenes sarkon átlósan a legalacsonyabbhoz viszonyítva volt. Mindezeket ki kell javítani:

- a legmagasabb helyen a padlóról a padlólemez vastagságával és a varrat vastagságával megegyező távolságban térünk vissza. Ez összesen körülbelül 1 cm;

- vízszintes jelölést helyezzen a falra;

- megmérjük a távolságot a jelzettől a horizontvonalig, amelyet korábban vázoltunk;

- ezt a távolságot átszállítjuk a horizont szintjéről a terem teljes peremén;

- a padló új horizontját rajzoljuk, az új emelet végső magassága lesz.

Ha az Ön esetében a magasságkülönbség jelentős lesz (több mint 2 cm a csempe vastagságának figyelembe vétele nélkül), akkor előzetesen fel kell mérni a felületet. Ezt egy speciális padlószintező szerrel - egy önterülő padlóval vagy - ha a csepp elég nagy - egy cementköpeny segítségével teszi lehetővé a beaconok kioltásával.

Az én esetemben a csepp nem volt túl nagy, és úgy döntöttem, hogy eltávolítom azáltal, hogy megváltoztatom a ragasztóréteg vastagságát a csempe alatt.

A harmadik szakasz végül elkészíti a felületet. Meg kell tisztítani, meg kell szüntetni a hámlasztó elemeket, zsír- és olajfoltokat, porszívót. A porózus felületeket előnyösen alapozzuk.

Döntenünk a padló kialakításáról és a kerámia burkolólapokból választunk a fürdőszobában

A csempe burkolásának módja a padlón hatalmas. Mindez attól függ, hogy a szobád, annak mérete, világítása, bútorok elhelyezése, vízvezeték szerelvények és még sok más. A csempe klasszikus módon "varrás a varratban" tiszta vonalakkal a falakkal párhuzamos és keresztirányban.

Használja a csempék kivitelezésének módját egy futás során, ugyanaz, például csak a hosszanti varratok azonosak, a keresztirányúak pedig eltolva vannak.

A diagonális lefektetési módszert alkalmazhatja, azaz a hosszanti és keresztirányú varratok párhuzamosak a helyiség átlói között.

Ha egy nagy helyiségben van, tanácsos lenne a padlóra rajzolni. Ez nagyon jól díszíti a padlót, és hoz egy bizonyos egyedi ízét.

Ugyanabban a szakaszban kell gondolni, hogy milyen méretű csempe, amit látni szeretnél. Ha a fürdőszoba nem túl nagy, ajánlatos egy kis méretű cserépet választani.

Megbízható online áruházból származó áruk katalógusa segítséget nyújt a választáshoz, például: http://nashaplitka.com.ua/catalog/plitka/

Ha van vágy az anyagköltségek megtakarítására, akkor a csempe méretét és a helyiség méretét kell korrelálni. Például egy 3 m-es és 3 m hosszúságú szobaszélesség esetén jobb lenne 30 cm-es méretű csempe kiválasztása * 30 cm-re, ha lefektetni nem lesz semmilyen hulladék, az összes csempe sértetlen lesz, és a padló nagyon látványos lesz. És fordítva, ha 33 cm-es, 33 cm-es cserépet választasz, akkor nagy lesz a vágás, és ennek megfelelően sok hulladék lesz.

Nagy részletességgel írtam, hogy hogyan kell kerámia burkolólapokat választani a fürdőszobában a "Jó választás a kerámia burkolólapon a fürdőszobában, és minden reggel új eredményeket fog inspirálni".

A csempe lefektetésének tervezése

Vásároltunk egy cserépet, folytattuk a lefektetés folyamatát. A legtöbb gyártott csempe négyzet keresztmetszetű, vagy legalább 90 ° -os szögű téglalapok. A legtöbb szoba azonban messze nem alakú. A legtöbb falnak eltérése van mind a fal egyenesen, mind a függőlegességtől, a belső sarkok nagyon ritkán 90 °. És az ilyen építési hibák sokak lehetnek. Ez nem jelenti azt, hogy a házát rettenetesen építették, elég normális dolog.

Meg kell jelölni a csempe lefektetését, hogy:

- a legfontosabb helyen (például egy szoba bejáratánál vagy egy helyen, ahol a szem azonnal leesik) a csempe párhuzamosan áll a falhoz, és nem vágott;

- a falak helyzetétől függetlenül (a szabálytalan rombusz falakat is képezhet) a helyezett csempe a megfelelő négyzetet (vagy téglalapot) alkotja;

- a csempe vágása a láthatatlan helyen volt (pl. a fürdőszoba alatt);

- miután a fő felületet a padló és a falak találkozásánál nem kaptak keskeny csíkokat a behelyezéshez, mert hogy nagyon keskeny szalagot vágjunk a csempe felől. Jobb, ha az egész képet egy másik falra mozgatod.

Ezekre az elvekre támaszkodva én a fürdőszobámban korábban egy sorral és egy sorral a helyiségben helyezkedtem el. A sorokat a bejárathoz képest a falhoz viszonyítva szabályos téglalap alakúra kell irányítani. A cél az volt, hogy a bejáratnál az egész csempe az apartman teljes szobájának padlójába kerüljön, hogy a bejárat jobb oldalán (a fürdőszobában) lehúzzon, és a bejárat bal oldalára helyezze az egészet.

A sorok hosszirányú tájolásához mérje meg a távolságot a falról a sor elejére a sor elejére és a végén. A távolságoknak egyenlőnek kell lenniük. Ha szükséges, kissé állítsuk be a sorozatot az eltolással. Arra törekszünk, hogy a sor párhuzamos legyen a falra.

A hosszanti és keresztirányú sorok helyzetét ábrázoljuk, és eltávolítjuk a lapkát.

Ez az előkészítő szakasz véget ér. Meghatároztuk a sorokat, a csempe helyét, a padló magasságát. Elkezdtem fektetni a fürdőszobámba a bejárattal szemben lévő teljes (nem vágó) extrém sorból álló teljes csempe számára - a padlószintnek a lakásban lévő padlószinthez igazodó padlószintjének pontos illesztése érdekében.

Lefektetünk

A csempézéshez a következő szerszámra van szükségünk: egy kalapáccsal, gumidugattyúval, két szinttel (hosszú és rövid), szerszám csempék vágásához, jelölő tollal, vonalzóval, fogazott simítóval, rendes simítóval, tartályt ragasztóval, horogsorral.

A burkolólapot akár készre ragasztva is lehet elhelyezni (már hígított és használatra kész vödörben értékesítik), vagy a ragasztóoldat elkészítéséhez száraz formában lehet készíteni. Száraz port használtam.

Könnyen elválik a csomagon feltüntetett utasításoknak megfelelően. Bár nincsenek készségek a munkában, ne hígítsanak nagy számot, jobb, ha adjunk hozzá egy kicsit később.

Jelölésünket az első csempékre helyezzük, vízszintes helyzetüket hosszanti és keresztirányban ellenőrizzük.

A fürdőszobában a padló szintjének és a padlószintnek az egész lakásban való megfeleléséhez a következőket a bejárathoz közeli szalaggal helyeztem. A padlószintet a falon lévő kész padló magasságának jelzéseivel ellenőrizzük, és ha szükséges, kissé állítsuk be a három csempe magasságát.

Az első vezetőlapok megjelenítéséhez - a legnehezebb szakaszhoz, ami sok időt vesz igénybe. Végrehajtása után egy sorban a falhoz közel helyezkedünk.

És a falhoz egy másik irányba. A sor vízszintes helyzetét három kitett csempéink és a falon lévő kész padló felszínének megfelelően orientáljuk.

Mi az első extrém, de mindig az egész csempe, a következő sor.

Illessze azt a meglévő sorunkhoz, és alkalmazza a szintet hosszirányban és keresztirányban. A padló egy síkját érjük el, és beillesztünk egy varratkeresztet, hogy megőrizzük a varratok azonosságát. Az összes csempe, amelyik vágni kezd, hagyja a végén.

Teljesen kirajzoljuk a második sort, és a korábbi sorrendhez hasonlóan feltárjuk a harmadik sor extrém teljes cserépét.

A sorozatban a burkolólapok kialakításának eljárása a következő:

Tegye a csempe közelébe a már kettőt. Illessze a csempe két vízszintes síkjához képest.

A szintet a sor keresztirányában alkalmazzuk, és egy síkot érünk el, hasonlóan a sor hosszirányához. Ellenőrizze a vízszintes helyzetet az átlón, így a csempe szabad sarka nem mász fel. Helyezze be a varratkereszteket és állítsa be a varratok egyenesét.

Ellenőrizzük, hogy a négy csempe csomópontja ugyanabban a szintben van-e, és egyik sarok sem tűnt ki.

Ezeket a műveleteket célszerű megnézni, hogyan néz ki az ültetett csempe az általános háttérben, függetlenül attól, hogy a varrat egyenesen van-e. Így kinyomtatjuk az összes (nem metszetlen) padlólapot.

És az utolsó lépés az extrém csempe, a falakhoz csatlakozó. Mindent el kell vágni egy bizonyos módon, ezért célszerű vágni és számozni őket először, majd helyezni őket. A jelölésnél figyelembe kell venni a csontozat szélességét.

Könnyen elvégezni ezt az eljárást, miután a födémlap legfontosabb része végül felemelkedik, és a ragasztó keményít. Ez lehetőséget ad arra, hogy szabadon sétáljon a padlón, és jelölje fel a teljes cserépet. Hogyan kell levágni a csempe és hogyan kell rögzíteni a különböző átmérőjű lyukakat, amit a következő cikkekben részletesen írtam. Ez nem nagyon bonyolult dolog, de nem teheti meg nélküle.

Dörzsöljük a varratokat

A padlózat burkolásának végső lépése a fugázás. A fürdőszobában feltétlenül válasszon nedvességálló habarcsot, amely ellenáll az ismételt nedvesítésnek. Hogyan válasszuk ki, milyen színeket válasszunk, és hogy hogyan töltse helyesen a varratokat, különálló és nagyon sokoldalú téma. A következő cikkben szeretném kiemelni.

Az összes csempe behelyezése a helyiség peremén és a varratok feltöltése után, csak egy ilyen képet kapunk a kész padlóról.

A padlózat burkolata nehéz feladat, de megfelelő tervezéssel és jó előkészítéssel sokkal egyszerűbb és már nem tűnik lehetetlennek. Óvatosan, lassan járva, és élvezni a munkát, akkor garantált egy nagyszerű eredmény.

Az ilyen súlyos munkaterületekhez való kötődést mindig magamnak mondom: "Nem kell teljesítenie a tervet, és egy nap alatt húsz négyzetmétert kell elhelyeznem. Nem kapok fizetést a termeléstől. Élvezem a saját munkámat.

Jöjjenek ugyanazokhoz a nehéz dolgokhoz, amelyeket meg kell javítani, és mindent meg kell vitatnia, és nagyon gyorsan kell mozgatni.

A cikkben megpróbáltam leírni a folyamatot annyira részletesen, hogy hogyan lehet a csempéket a padlón a kis fürdőszobámban elhelyezni. Lehetnek némi árnyalatok és sajátosságok. Ne félj, kreatív módon térjünk fel a nehézségekhez, alkalmazzunk kreatív megoldásokat.

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában

Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában

A csempe a fürdőszobában mindig szép, divatos és modern. Nagyon kényelmes, könnyen tisztítható, tökéletesen tolerálja a felesleges nedvességet, és ellenáll a mechanikai sérülésnek. Számos ilyen stílusú kivitel létezik. A padló kissé eltér a burkolólapoktól. Különböző méretű, de a fő "plusz" a csúszás hiánya. Különleges hardverraktárakban feltétlenül konzultáljon a szakértőkkel, és válassza ki azt az opciót, amely mindenre megfelel.

Fektetés a padlón

A legtöbb esetben az építési mesterek elkezdik a helyiség elrendezését. Gyakran pontosan a középpontból áll. Ez első pillantásra nagyon nehéz és fáradságos. A fő feladat az, hogy a tér egyenlő részekre oszthatók, és megtudja, hogy a központ hol van.

Emlékezz az iskolai matekra. Először meg kell mérni a hosszúságot, majd a négyszög szélességét, majd helyezze a jeleket középre, és vonja két sorba. Hol metszenek, és a gép magja lesz.

Ne felejtsd el ügyelni az alapra. Attól függ, hogy milyen a telepítés minősége, megjelenése és élettartama. Egy jó bázis szűk rétegelt lemezeket kínál. Ezek biztosítják a simaságot és az egyszerű befejezést. Ezen kívül a fa - kiváló hangszigetelő és a zaj, ami szintén fontos. A rétegelt lemeznek kellően vastagnak kell lennie (ideális esetben 19-32 mm-re).

Linóleum is használható. Ha a javítás előtt feküdt volna, ne dobja el. Sok éven át szolgál majd Önnek alapul. Ne szüntesse meg azonnal a régi bélést. Kiaknázható szilárd és megbízható alapul. Ellenőrizze az egyes "négyzeteket" és győződjön meg arról, hogy nincsenek nagy repedések, rések és rendellenességek. Feltéve, hogy megtalálta őket, ne aggódjon. A helyzetet kis cement-habarcskompozícióval korrigálni lehet. Fedjük le őket a "problémás" helyeken és várjunk, hagyjuk kiszáradni.

Ha a bevonat tökéletesen sima és sima, akkor a burkolat betonra is fektethető. A lényeg az, hogy az eredmény kielégítő volt.

Miután meghatároztuk az eljárás alapjait, szükségessé vált, hogy óvatosan távolítsuk el a felesleges szemét porszennyeződését. Tisztítsa meg mindenekelőtt! Ne felejtsük el a vízszigetelést (bitumen tekercsek) is. A legjobb az öntapadó lehetőség használata. Így időt és energiát takaríthat meg. A vízszigetelés felületének rendkívül sík és száraz legyen. Ellenkező esetben az üregek kialakulása, és ennek eredményeképpen a víz áthaladása. Szintező vegyületek és szigetelőanyagok megtalálhatók bármely épület hipermarketben.

A szintezés után ellenőrizze a felületet vízszinttel, és válasszon egy módszert a csempe burkolására a padlón (Video). Átlós módszer kiválasztásával az anyagnak sokkal többre van szüksége, és pazarlással jár.

A bélés párhuzamos felosztása a partíciókhoz jelentős számú lemezt ment.

Meg kell jegyezni, hogy minden esetben (függetlenül attól, hogy milyen típusú kőművesség választja), meg kell vásárolnia az árut 10% -kal többet. Mivel nagyon törékeny anyaggal dolgozunk, ami a szállítás során vagy a szerelés során károsodhat, alkalmatlanná válhat. Vannak olyan helyzetek, amikor a kész telepítés egyes területeit ki kell cserélni. Ezért soha ne dobja a maradékokat. Hadd hazudjanak "egy esős napon". Ezenkívül egyes részek egyszerűen hulladékként vágódnak el, a sarkokat és a széleket a falak közelében. Következtetés: jobb biztonság!

Némi munkát segítenek a következő eszközök:

 1. fogazott simító méret 10-10 mm;
 2. gyémánt fájl;
 3. csempe ragasztó;
 4. fugázó ízületekhez;
 5. mérőszalag;
 6. keresztezik a varratokat.

Mielőtt a csempe a padlón a fürdőszobába kerülne, gyakorolhat egy kicsit és néhány tálcát csatolhat. Az ilyen tesztelrendezés segít abban, hogy jobban megértsük, mit akarunk, és válasszuk ki a megfelelő technikát. Néhány kézműves, aki azt tanácsolja, hogyan rakja le a csempe a padlón, az ajtó felé nyújt. Így a padló jól szárad és konzisztenciája nem zavart. A legjobb lehetőség párhuzamos, mivel a "kivágás" száma minimális. Ez javítja a szoba esztétikáját, és a megtakarítás is észrevehető. Ebben az esetben a padlólemezek mentén helyezkedjen el a helyiség peremén.

Próbálja összehangolni a teljes anyagot egyenletes. Annak érdekében, hogy ne történjen meg, hogy egyrészt vannak teljes részleteket, másrészt vágják, elkezdik a padlót a közepére helyezni, és simán a szoba szélein mozognak. Győződjön meg róla, hogy a lemezek nagyjából azonos méretűek voltak, és nem voltak túl kicsi, keskeny szegmensek. Mivel csúnya. Ráadásul gyakorlatilag nagyon nehéz szűk csíkok vágására. Megszakadnak. És sok csempét lefordítasz, levágod.

Ha van egy ablak a terem elrendezésében, ez kicsit megváltoztatja a helyzetet. Az ablaknyílás jelenlétében párhuzamosan dolgozunk az ablakvonal mentén. A belső tér vizuális simítása. Az összes felület harmonikus kombinációjának hatása elérhető.

Figyelembe véve a burkolólapok burkolatának átlós módszerét a padlón lévő fürdőszobában, ennek két módja van. Az első a középpontból áll (a tér 4 részre van osztva és a padló a középponttól a szélekig van szerelve), a második pedig a jól látható falak közelében helyezkedik el egyenletesen mellette.

A következő lépés az orientációs vonal megverése. A ceruzával (krétával együtt) óvatosan jelölje meg az első sort. Ezután az elkészített zsinórt, a tartós szálat, a horgászzsinórt és közvetlenül visszafordítjuk a vonalat annak érdekében, hogy vizuálisan láthassuk a lefektetés élét.

Ezután gyorsan készítse el a megoldást. Gyorsan szárad, mert előbb jobb, ha nem gyúrnám meg. Miután végül meghatároztuk a kiindulási pontot, elkezdjük a darab részleges elhelyezését, ragasztóval ragasztott vagy lapos spatulával. A spatula fogazott oldalán hullámok alakulnak ki, és az elemek tartása függ a hossza és mennyiségeitől.

A szórás vastagsága kb. 3-5 mm. Sajnálom a ragasztót. Extra egyszerűen távolítsa el szivacs vagy puha ruhával. Ne felejtsd el használni a távoli kereszteket. Különböző méretűek és alakúak. A távtartók választása (úgynevezett is) a burkolat méretétől függ. Minden egyes csempeegység sarkainál vannak rögzítve. Nyomja le kissé, rögzítse a helyzetét. Ezután óvatosan tapad egy gumi kalapáccsal, hogy a lemez a lehető legszorosabban illeszkedjen, és ne mozduljon el, amikor megszárad.

Alkalmazza a szintet gyakran, ellenőrizve a felület síkságát. Ezenkívül igyekezzen elkerülni a lejtőket a fürdő alatt, hogy a jövőben ne legyen vízfelhalmozódás. Ne felejts el még egy fontos pontot - a küszöbszintnek magasabbnak kell lennie!

Annak biztosítása, hogy nincsenek üregek, és a bélés szigorú szinten van, várjon kb 30 percet. Ez az a mennyiség, amely szükséges ahhoz, hogy a keverék lefagyjon, és az alapszegmens biztonságosan rögzítve legyen. Most folytathatja a következő sort. Ezt követően tegye meg ugyanezt. Minden sor a gépre ültetett, csatoljuk a kereszteket, és egy kalapáccsal (Video) érintjük.

Az ilyen egyszerű műveletek elvégzésével sikerül elkerülni az építési hibákat és minőségi védőburkolatot viselni.

Készülj fel, hogy a javítás több napig késik. Építők általában ezt csinálják: az első napon csak a szoba közepén helyezkednek el, és másnap, amikor minden száraz, a falak mentén vágják.

A lemezek vágásához ajánlott a kézi csempevágó működtetése. Nem csak kényelmes, hanem nagyon pontos is. A padlózat lefektetése után a ragasztó típusától függően 24-48 órát kell várnia. Ezután folytassa a habarcsot (fúga). A keveréknek sokféle típusa van. Alapvetően cement és epoxigyanta alapanyag.

Óvatosan emelje fel a távtartókat, és vigye fel a simítót a rések között. Használjon nedves szivaccsal a felesleg eltávolítását a széleken. Jó eredmény esetén ezt a munkát fél órán belül meg kell ismételni. Ne felejtse el eltávolítani a felesleges habarcsot. Egyébként akkor, amikor kiszárad, sokkal nehezebb lesz eltávolítani.

Itt röviden megismertük néhány módját, hogyan lehet csempéket elhelyezni a padlón. Sikereket és inspirációt kívánunk a javításban!

Hogyan készítsek csempe a padlón: csináld magad telepítés

Bárki, aki megkezdte a javításokat a lakásában, hasznos tudni, hogyan lehet csempéket elhelyezni a padlón, így jelentősen megtakaríthatja a szakemberek bevonását, helyesen tudja elhelyezni a csempeit, és gyönyörű fürdőszobát kap, amely minden nap kellemes lesz.

A fürdőszoba burkolatának burkolásának folyamata saját árnyalatú, és fontos, hogy ne csak magának a lefektetési folyamatnak, hanem az előkészítő munkának, hanem a legmegfelelőbb anyag kiválasztásának is megfelelő legyen, hogy a burkolólap ne csak tartós legyen, hanem szép is legyen. hosszú ideig szolgált.

Megtanulja a csempe előkészítésének és fektetésének valamennyi árnyalatát (mennyit szárazon, előkészíti a felületet, hogyan fekteti le a padlót, hogyan kell a felületet szintetizálni stb.).

A videók és fényképek segítenek megbirkózni a munkával, még akkor is, ha még nem tetted meg, és minőségi javításokat végeztek a fürdőszobában.

 • Csempe kiválasztása
 • Padló előkészítés
 • Anyagok elhelyezése

Csempe kiválasztása

Csempe - a leggyakrabban használt anyagot a fürdőszoba, mind a falakon és a padlón. Ennek a népszerűségnek a magyarázata meglehetősen egyszerű - a csempe jelentősen felülmúlja más típusú lefedettségeket.

Nagyon könnyen tisztítható, nem ragaszkodik a szennyeződéshez és porhoz, és ellenáll a legagresszívabb mosószerek hatásainak is.

A csempe környezetbarát anyag, nem bocsát ki káros anyagokat, és teljesen biztonságos az ember számára.

A kerámia padlóburkolatok széles választékát kínálják a tervezési megoldásoknak, így egyszerűen kiválaszthatja bármelyik kívánt színű anyagot, hogy díszítse a fürdőszoba belsejét.

Ez az anyag szinte nulla elektromos vezetőképességgel rendelkezik, így nagyon nedves helyeken is elhelyezheti a padlón, és ne aggódjon, hogy a kábelezés sérült.

A csempe típusai láthatók a fényképen.

A bevonat kiválasztásához nemcsak az esztétikai tulajdonságait kell irányítani, hanem tudni kell annak minőségét is, hogy a közeljövőben a javításokat ne kelljen újra elvégezni.

Annak érdekében, hogy ne tévedjen, és ne vegyen a csempe pontosan a padlón, győződjön meg róla, hogy a csomag fekete lábú lábakkal rendelkezik.

Mivel a csempe gyakran kitéve a tisztítószereknek, jobb választani az "AA" jelöléssel ellátott bevonatot - a legnagyobb ellenállást lúg és sav ellen.

Cserép vásárlásakor többféle típus közül választhat. Például egy porcelán kőzetburkolatot egy csúszásmentes felülettel lehet megvásárolni - bordázott vagy matt durva textúrájú és nagyon kényelmes a felhasználáshoz.

Igaz, és ez egy kicsit drágább lesz, mint máskor. A csempe általában fürdőszoba falakhoz, pl csempézett - meglehetősen törékeny, és amikor a padlóra helyezve gyorsan megsérült.

A padlónál jobb, ha egy mozaikanyagot választanak - tartós, nem nehéz megfogalmazni, nagyon olcsó és számos tervezési lehetőséget kínál.

A legfontosabb dolog, hogy figyeljen, a típus a cserép, a nedvesség ellen. A padlónak tartósnak és fizikai sérülésnek is ellenállnia kell.

Ha évente nem tervezi a csempe lefektetését, akkor jobb, ha azonnal válasszon minőségi anyagot, amely legalább 5 évig tart, például egy klasszikus olasz bevonat.

Hogy néz ki, nézze meg a fotót a szakaszban.

Padló előkészítés

Mielőtt elkezdené a padlószobát a fürdőszobában, előkészítse a helyiséget a munka és a szint felszínének. Először is el kell távolítanod a szobából a bútorokat.

A burkolat lefektetéséhez szükséges padlószintet ki kell egyenlíteni, csak akkor gyönyörűen fekszik. Az egész munka egyik legfontosabb szakasza a felület kiegyenlítése.

Van egy egyszerűbb lehetőség - egy új bevonatot közvetlenül a régi csempere helyezni, akkor nincs szükség összehangolásra.

Könnyebb, de ebben az esetben az anyagok tapadása rossz lesz, és a bevonat végül elmozdul a padlóról.

Ráadásul csökkenti a szoba magasságát, így egy kis fürdőszobában ez így jobb, ha nem használja.

A régi anyagot kalapáccsal és vésővel távolíthatja el, majd tisztítsa meg a habarcsot vagy régi ragasztót, amelyre le lett helyezve. Ezután ellenőrizni kell a padló síkosságát az optikai szint használatával.

A dudorok eltávolításához a padlót szinttel töltheti fel. Hogyan kell alkalmazni magad, nézd meg a csomagot.

A keverék kezdeti rétege nem haladhatja meg az 1,5 cm-t, különben nem szárad ki, és lehetetlen lesz a csempe tetejére helyezni.

Szárítás után a felületet úgy emelték fel, hogy a tapadás a bevonattal jobb legyen.

A fapadlóburkolatok fektetése általában nem különbözik a beton alapozásától. Azonban a fa padló maga is törékeny.

A fapadló elhelyezését megelőzően le kell szerelni - távolítsa el a régi lapokat, majd állítsa be a felületet: öntsön egy szintező anyaggal, vagy legalább 3 cm vastag lemezzel és lapokkal.

A fapadlót emellett speciálisan a rothadás és paraziták ellen is impregnálni kell, és hagyni kell, amíg meg nem szárad.

A legmegbízhatóbb megoldás az, ha egy esztricheket készítenek egy fapadlón, akkor nem kell aggódnia, hogy nem fog állni, és a bevonat feltörni vagy másképp deformálódni fog.

Ezeket a folyamatokat részletesebben fotók és videók segítségével nyomon követheti.

A padló kiegyenlítése és előkészítése a burkolólapok felépítéséhez vízszigetelést is igényel. Láthatja a vízszigetelő szakaszokat a fotón.

Sok ember túl lusta ahhoz, hogy maguk csinálják magukat, de a szakembereknek ajánlott, hogy ne hagyják figyelmen kívül ezt a folyamatot, mert a csempe általában a fürdőszobában van, ahol folyó víz van, és tényleges szivárgásveszély áll fenn. Különösen fontos, hogy a víz alatti padlófűtés előtt készítsen vízszigetelést.

A padlón kívül a falak alsó részét is kezelik - egy kiváló minőségű vízszigetelő rétegnek 20-30 cm távolságra kell lennie a szoba magasságától.

Vízszigetelő munkák elvégzése után (ha többet szeretne megtudni magáról, akkor megnézheti a videót és a fotót) esztrich elkészítéséhez, különösen egy fapadlón.

Ennek a folyamatnak a megfelelő végrehajtása biztosítja, hogy a bevonat lapos legyen. Miután a padlót a keverékkel öntte, 1-2 nappal el kell telnie, mielőtt a csempe fölé helyezhető.

A szárítási idő a rétegvastagság függvényében pontosan meghatározza, hogy mennyi ideig kell várnia a keverék csomagolásán található utasítások olvasásával.

Anyagok elhelyezése

Miután befejeződött az előkészítés, és sikeresen megbirkóztak a "padlószint kiegyenlítésével", elkezdheti a csempéket elhelyezni a helyiségben. Leggyakrabban kerámia burkolólapok elhelyezése.

Az anyag felhelyezése csak akkor lehetséges, ha az alapozó, a vízszigetelés és más készítmények elkészültek.

Az alapozó nagymértékben megkönnyíti a szerelést a saját kezére, ezért ne hagyja figyelmen kívül ezt a folyamatot.

A csempe ragasztása előtt előkészítésre van szüksége: feküdjön a padlón, hogy lássa, hogyan fog hazudni.

Ha az anyagot le kell vágni, akkor az ilyen részek jobban lesznek elhelyezve a szélektől, így kevésbé feltűnőek. Kezdje ragasztani a bevonatot a szoba bármelyik távoli sarkából.

A ragasztáshoz különleges ragasztó szükséges, mennyit hígítanak a helyiség méretétől függően - megnézheti a csomagolás arányait.

Mielőtt ragasztaná a bevonatot, jobb, ha krétával vagy jelölővel jelöltetsz a padlóra, hogy pontosan kijavíthassa a csempe pontosan.

Ehhez ugyanabban az időben kell elvégeznie a csempe illesztését, és kiválasztania azt a rajzot, amellyel lefektetik.

Szétterítjük a keveréket a padlón egy fogazott simítóval, majd erősen nyomjuk meg a csempe a kezelt felületre, és kalapáccsal érintse meg a széleket úgy, hogy az anyag jobban tapadjon a padlóhoz.

Mielőtt elkezdené ragasztani az anyagot a saját kezével, jobb, ha útmutatásokkal nézegetné a fotókat és a videókat, különösen ha még nem tette ezt meg.

Győződjön meg arról, hogy a ragasztó egyenletesen elosztva van a padlón, különben néhány csempe nagyobb vagy alacsonyabb lesz, és ezt rögzíteni kell.

Mennyit kell ragasztani - az utasításban van megírva, de általában kb. 8 kg négyzetméterenként.

Annak érdekében, hogy a burkolólapok simán helyezkedjenek el, minden egyes rész között keresztet kell elhelyezni, amelyen a varrat keletkezik.

Ne felejtse el ellenőrizni a csempe lefektetésének magasságát és vízszintes szintjét, ellenkező esetben a bevonat egyenetlenül lesz elhelyezve, és ez észrevehető lesz.

Először is szilárd burkolatokat kell elhelyezni, és csak akkor lehet tovább vágni.

A csempék vágásához használjon speciális szerszámot - cserépvágót, vagy egy szokásos fémfűrész segítségével. Vágott lapok vannak szerelve az oldalán.

Az anyag lefektetése után a kész bevonatot 2-3 napig hagyja teljesen megszáradni.

Azonnal el kell távolítania a kereszteket a varratok között, mert az anyag gyorsan szárad, és megszilárdulása után lehetetlen lesz.

Miután az anyagot megragadták és megkeményítették a lemezek között, a varratokat egy tömítőszerrel kell kezelni.

A klasszikus stílus legegyszerűbb módja a saját kezével. Vannak más típusok - a legnehezebb módja -, hogy átlapolják a burkolólapokat (ezt a módszert gyémánt fektetésnek is nevezik).

Ez a fajta telepítés drágább, mert több anyag szükséges és bonyolultabb, de sokkal látványosabbnak tűnik, mint a szokásos módon.

Ha egy csomót egy rombuszhoz szeretne tenni, először meg kell jelölnie a mintát, és meg kell állapítani a csempeit.

Miután befejezte a ragasztás ragasztását, várjon addig, amíg az anyag meg nem szárad, majd nedves szivaccsal törölje le a maradék tömítőanyagot.

Megnézheti a videót és a fényképet a különböző stílusok megtervezéséhez, és kiválaszthatja azt, amelyik a legjobban illik a fürdőszobai dizájnhoz.

A padló lefektetése nem annyira nehéz, a legfontosabb az, hogy helyesen hajtsa végre a lépéseket: a csempe kiválasztása, a felület előkészítése és az anyag behelyezése.

Ezután megkapja a fürdőszobában egy minőségi és gyönyörű padlót.

Mit tehetek csempe a padlón a fürdőszobában?

Mit tegyünk csempéket a padlón lévő fürdőszobában? A felületkezelő lapok már régóta népszerűek. Cserép vagy kerámia választása? És milyen stílust választani? Mindez attól függ, mennyit szeretne költeni, és a személyes preferenciákon. Csempe csempék az ár jobban megfelelnek a vevő igényeinek átlagos jövedelem. A választás során a fő figyelmet kell fordítani azokra a jellemzőkre, amelyek meghatározzák a lehetséges hatóköröket.

Styling lehetőségek

 1. Közvetlen stílus. Annak érdekében, hogy ilyen módon csempéket készítsenek a padlón a mosdóban vagy a fürdőszobában, nem szükséges profi lenni.
 2. Átlós falazat. Ez a fajta falazat megteremti a terem nagyságának növelését, és a padló nagyon látványos. A burkolólapok elhelyezése egy fa padlón átlósan, nem mindenki képes. Mielőtt elkezdené a munkát a burkolólapon ilyen módon, néhány leckét kell tennie a mesterről.

 • Sakk kőművesség Ha kívánatos, hogy több színben díszítse a padlót a fürdőszobában, akkor jobb, ha a cserépet sakk-mintával helyezzük el. Ez a minta tökéletes egy négyzetméteres fürdőszobához.
 • Offset falazat. Az új sorozat bizonyos elmozdulását feltételezi az előzőhöz képest. Ez a telepítési módszer tökéletes a téglalap alakú talajba helyezéshez.
 • Mozaik elhelyezése. A módszer nagyon nehéz, csak a mesterek. A mozaikban különböző színű és méretű csempe található. Megkeresheti a munkavállalókat különleges cégeknél való elhelyezéshez

  A csempe burkolásának szabályai a fürdőszobában

  Mielőtt elkezdené, tudnia kell, hogyan kell helyesen csempézni a padlón a fürdőszobában. Mielőtt a csempe a padlón a szobából, akkor el kell távolítani minden felesleges, kapcsolja ki a vizet, távolítsa el a vízvezeték, távolítsa el a régi csempe - minden előkészítő munkát. Amikor az alap készen áll, végezzen vízszigetelést.

  A fürdőszoba vízszigetelése fontos munkafázis, mivel a szóban forgó helyiség magas páratartalmú. A vízszigetelés megóvja az árvizet, valamint védi a burkolóanyagokat a nedvesség negatív hatásaitól. Különösen ez a fázis fontos, ha fapadlóra rakja a cserép.

  A vízszigeteléssel történő munka elkezdése előtt az alapot alapozóval kell kezelni. Amikor az alapozó száraz, akkor a szigeteléshez juthat. A legegyszerűbb a vakolás. Ez száraz keveréket igényel, amelyet egyenletes vízzel kell hígítani. A kész megoldást a padlóra speciális hengerrel lehet felhordani. A helyek és a sarkok nehezen elérhetõek. Több réteget kell alkalmazni, a kívánt intervallumot (5-7 óra) tartva. Ezután egy napig szárítsa meg a padlót.

  A vízszigetelés másik módja - a festés. A kész emulzió megvásárolható, és festeni az alapot. Azonban ez a módszer rövid távú, mivel az élettartam nem haladja meg az 5 évet.

  A következő lépés a padló kiegyenlítése. A kiváló minőségű cementhabarcs garantálja a sima csempe lefektetését. A befejezett esztricheknek önterülő anyaggal kell tölteniük. Az esztrichnek 3 napig száradnia kell, majd az aljzatot újra kell kezelni egy alapozóval. Ez javítja a padló tapadását a cseréphez.

  Miután a primer teljesen száraz, elhelyezünk egy csempe a padló felületére.

  Kőműves ragasztó

  A fapadló és a beton lapkát speciális ragasztóval helyezzük el.

  Tekintsük a ragasztó legfontosabb és legnépszerűbb típusát.

  Ne felejtsd el a jelölést

  A ragasztó öt fő típusa van:

  1. Vékony rétegű ragasztó (Mira 3100 unifix). Megkülönböztető jellemzője, hogy olyan alapok esetében alkalmazható, amelyek cseppje legfeljebb 1 cm, a ragasztókészítmény fagyálló.
  2. Vastag csemperagasztó (Kreisel maxi-multi 107). Olyan egyenetlen felületekhez használják, amelyek cseppje 1 cm vagy több.
  3. A rugalmas csemperagasztó (Knauf Flexkleber, Moment Elast, stb.) Alkalmas olyan csempe vagy szokványos burkolólapok elhelyezésére, amelyek nem szívják fel a vizet. Az ilyen ragasztót mozgatható bázisok és fűtött padlók esetében kell használni, mivel a szárítás után is mozgékony.
  4. Epoxi csemperagasztó (Ceresit CU 22 vagy ARDEX WA). Alkalmazási területe medencékben, mosókonyhákban, fürdőszobákban és kémiai laboratóriumokban. Ez a ragasztó vízálló és vegyszerálló.
  5. Fungicid csempe ragasztó. Adalékanyagai megakadályozzák a gombák és a penész növekedését.
  A burkolólapok elhelyezése ragasztóanyagon vagy habarcson történhet

  Ezen kívül a ragasztó a fürdőszobában fehér és szürke. Ha üvegmozaikot helyez el, ajánlott fehér kompozíció használata.

  Annak érdekében, hogy a csempe kiváló minőségű legyen, a megoldást az utasításoknak megfelelően meg kell hígítani. Ragassza fel a ragasztót, hogy szükség van egy fogazott simítóval, helyezze a csempe a ragasztóra, szorosan nyomja meg. A csempefelület felhelyezésekor kis kalapáccsal lehet megérinteni. A csempék között speciális építési kereszteket lehet elhelyezni, hogy a varratok egyenletesek legyenek. A felesleges ragasztót eltávolítjuk a felületről.

  Annak tudatában, hogy hogyan lehet csempe a padlóra, ez nem nehéz kezelni.

  Hogyan tegyük csempéket a fürdőszobában a falakon és a padlón saját kezűleg

  Hogyan épül fel a fürdőszoba cserépe a jövőben? Ez a kérdés sok hazai művész érdekeit szolgálja. Talán még a padlón is csempét kell elhelyeznem, és minimális képessége van egy ilyen kérdésben?

  Ehhez nem csak azt kell tudni, hogyan ragasztani csempéket a falon a fürdőszobában, hanem megérteni ennek a folyamatnak az árnyalatait, mivel meglehetősen bonyolult.

  Folyamatáramlás

  Valójában a padlólap burkolatának megkövetelése nemcsak a szerelési technika ismeretét, hanem a minimális gyakorlati ismeretek jelenlétét is jelenti a kerámiával való munka során. Nagyon sok időt vesz igénybe ugyanabban a szobában, mielőtt kielégítő eredményeket ér el. Próbálj megtenni a lehető legtöbbet, és nem is érdemes, mert a csempe nagyon megpróbálta betartani mindenféle árnyalatot. Ha elfelejtettél valamit csinálni, készen állsz arra, hogy a fürdőszobában lévő csempe, amelyet saját kezűleg kell elhelyezni, újra be kell ragasztani.

  Fektetése csempe a fürdőszobában van osztva több szakaszban:

  1. Mérések, számítások, tervezés.
  2. Anyagok kiválasztása és megvásárlása.
  3. Előkészítő munka.
  4. Vízszigetelés alkalmazása.
  5. Járólapos fürdőszoba.
  6. Befejező munkák.

  Különös figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy milyen fontos és fontos tulajdonságokat találni a padlózat és a falak burkolására. Mindkét változatban szerepelnek, és ha nem ismerik őket, akkor minden munkát többször is át kell dolgozni.

  A cserépet speciális eszközökkel kell elhelyezni, így azoknak megvásárlására van szükség, ha nincsenek. Megfelelő tartozékok nélkül jobb, ha nem indul el a munka.

  Általában szüksége lesz:

  • sok szabadidő;
  • vásárolt anyagok;
  • szerszámkészlet;
  • a mérőeszközök használatának képessége - szögek, szintek stb.;
  • sok türelem.

  Tervezési szakasz, számítások, mérések

  Tehát hol kezdheti a csempét a fürdőszobában? Először is meg kell találnunk egy elképzelést arról, hogy mennyi és milyen anyagokra lesz szükség a munkák során, valamint hogy hogyan és hol fogja használni őket. Ehhez mérje meg a helyiség méretét. A következő paramétereket kell megadnia:

  • egy rövid és hosszú fal hosszúsága;
  • magasság a padlóról a mennyezetre;
  • az ajtó méretei.

  A megfelelő burkolólapok elhelyezése érdekében megfelelő mennyiségű anyagra van szüksége. A fenti paraméterek a helyiség és a padlófelület kerületének kiszámításához szükségesek. A kapott négyzetméterektől függően becsüljük meg, hogy hány négyzetet kell a csempe. A csempe elrendezése a fürdőszobában befolyásolja, hogy mennyi csereget kell megvásárolnia. A végső területre további 5% -ot kell hozzáadni az üzemanyag-fogyasztásra, törésre, törmelékre stb.

  Vegye figyelembe a csempe méretét. A csempe a falak és a padló 90% - át, a fennmaradó dekorációs varratokat és dekorációs anyagokat fedezi.

  Amikor kitalálod, hogy a csempék a fürdőszobában vannak, ne felejtsd el, hogy az elemek nem illeszkednek a fal végéhez, hanem néhány centiméterrel a határig. Ezenkívül hozzá kell adni minden egyes varrathoz 0,5 cm-t a szerelt csempék sorai között.

  Készüljön fel a szoba vizuális csökkentésére. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a burkolólapok technológiája a fürdőszobában több rétegű építőelemet biztosít. Továbbá, ha kiválasztja az anyag sötétebb hangját, akkor "lopni" fogja a helyet. Mi végül megkapjuk:

  • szoba méretek;
  • az anyagmennyiség négyzetméterben (a falak méretétől függően 7-10% -ot kell venni)
  • a csempe és a dekoratív elemek közelítő helye.

  A csempék számát egy speciális számológép segítségével számolhatjuk ki, és az építési programoknak köszönhetően láthatja, hogy ez hogyan fog kinézni. Azt is lehetővé teszik, hogy előre megbecsülje, hogyan fog kinézni a kerámia csempe burkolásának a fürdőszobában. Az anyagok ára - 1 m2-enként közel 1 kg habarcsot és 1 zsák speciális ragasztót igényel.

  Anyagok és eszközök

  Otthon, csak szüksége van a saját eszközre, amellyel ragasztja a csempe, rögzíti a varratokat, és elvégzi az összes többi munkát. A kit, amely a kezedben van, olyan eszközöket tartalmaz, mint például:

  1. Rulett.
  2. Az építési szint vagy egy terhelés, vagy egy kötél.
  3. Egy gumi vagy fém spatulas készlet: egy széles fog nélkül, széles a fogakkal, közepes fogakkal, vékony fogak nélkül. A fürdőszoba saját kezűkkel történő fektetése gyorsabban megy, ha különböző típusú spatulákat használ különböző munkákhoz.
  4. Véső és kalapács a régi cserép felületének tisztításához.

  Az anyagoktól a következőket kell tennünk:

  • csempe;
  • ragasztó;
  • a csempe színének fugázása;
  • alapozó vízszigetelő tulajdonságokkal vagy különálló keverék vízszigeteléshez;
  • díszítő burkolatok - sarkok, lábazatok.

  A padlón a fürdőszobában saját kezűleg jobb feküdt erős kerámiák. A padló- és falburkolat nagyon eltérő jellemzőkkel rendelkezik, így két különböző típust kell vásárolnia. Ezért a padlóra speciális kerámiákra van szükség, nagy szilárdsággal.

  A falon a díszítés könnyebb és vékony termékeket tartalmaz, amelyek világos dekorációval rendelkeznek. A fürdőszoba burkolásának módja mindkét típus esetében szintén eltérő, ezért ne rohanjon, és ne felejtse el előre az árnyalatokat. És mielőtt a csempeit a fürdőszobába rakja, konzultáljon más felhasználókkal, ismerősökkel, barátaikkal.

  Előkészítő munka

  A fektetés sík felületen történik. Az első feladat az épületek régi rétegeitől megtisztítani a felületet. Fegyverrel, kalapáccsal vagy perforátorral van felszerelve. Tisztítjuk a gipsz felső rétegét és mindent, ami összeomlik. Szükséges, hogy minél kvalitatívabb legyen, hogy a felület többi része megbízható legyen.

  A burkolás csak sima felületen lehetséges, és a fal megtisztítása után valószínűleg sok szabálytalanságra lesz szükség.

  Sima felületet kell létrehozni a csempe behelyezéséhez, és ehhez egy speciális keveréket veszünk fel, és feltöltjük az összes lyukat, összehangoljuk a zsetont egy szinten. Puszta zsinórral ellenőrizheti a fal szintjét. A burkolólapok elkezdése addig nem kezdődik, amíg a fal a lehető legegyszerűbb. A kezdő felhasználó sok időt tölt ebben a szakaszban, de rendkívül fontos, hogy lapos platformot teremtsen a további munkához. Az igazítás végén ne rohanjon a csempe ragasztásához a fürdőszobában, majd több építési réteg felváltva kerül alkalmazásra.

  Nedves helyiségekhez használunk alapozót, ezt a sík felületünkre osztjuk. A fürdőszoba alapozásához a padló alapozója kötelező, mert 2 fontos funkciót lát el:

  1. Javítja a ragasztó tapadását a fal felületéhez.
  2. Vízszigetelő tulajdonságokkal rendelkező anyagokat biztosít.

  És még azután is, hogy a csempék a fürdőszobában még csak nem is kezdődtek. A spatulákat vagy egyéb eszközöket használva jelölje meg a falakat, nézze meg, hogy minden megfelel-e. Kulcsfontosságú elemek.

  Indítsa el a falon

  Amikor a fal egy vonalban van, van egy réteg vízszigetelés és jelölések, elkezdheti a burkolólapokat. Ehhez ragasztóanyagot és ténylegesen kerámiatermékeinket igényelünk. Hogyan kell ragasztani csempe a fürdőszobában:

  1. Kezdjük, keverjük össze a ragasztó keveréket. A ragasztó konzisztenciája nem lehet nagyon folyékony, de nem túl vastag. Annak érdekében, hogy a megfelelő ragasztóanyagot kapjunk, fokozatosan szárítsuk meg a száraz anyagot a vízbe és keverjük fel, ahogy a folyamat folytatódik.
  2. Előzetesen vágja le a csempe, és szükség esetén lecsökken egy cserépvágóval.
  3. Most arról, hogyan ragasszuk be a munkadarabot. A ragasztót a fogakkal ellátott spatulával ragassza fel a falra. A falakon levő csempe behelyezése azzal kezdődik, hogy egy elemet vesz fel, és ragasztóval helyezze a helyére, nyomja le és tartsa meg egy ideig. De ne túlzás, különben a ragasztó minden oldalról bejár.
  4. Érdemes elkezdeni a ragasztást a sor középpontjából, fokozatosan az oldal egyik oldalára, majd a másik végéig a fal végéig.
  5. A kivágott sort vízszintes helyzetben ellenőrizzük. Ha egyenetlen, távolítsa el a burkolólapot, majd helyezze vissza a ragasztót. Mindenet pontosan egy szinten kell elhelyezni.
  6. Ne felejtsd el elhagyni a kereszteket a varratok elemei között.
  7. A következő sort is el kell távolítani a középpontból, de csak az alsó sor után, hogy kicsit kiszárad.
  8. A burkolólapok sokféle árnyalattal rendelkeznek, például minden sarkon befejeződik, minden más. Néhány használ a csempe sarkok miután lefektetett a csempe a fürdőszobában, mások korlátozott egy közbenső közös.
  9. Ne felejtsd el egy nagyon fontos piciat: mielőtt a terméket a fürdőszobába falhoz ragasztanád, nedvesítsd meg vagy tartsd vízben. A nedves csempe elnyeli a nedvességet, és ezért nem húzza ki a ragasztó keverékéből. Ha a csempe burkolását a fürdőszobában nedves ragasztóval száraz kerámiával végezzük el, készítsük el azt a tényt, hogy a 10 perccel lefektetett sor egy órán belül eltűnik.
  10. A legvalószínűbb, hogy első alkalommal nem tudsz megfelelően ragasztani, ezért próbálkozzon az első sorral.
  11. Van mindent, amire szüksége van a csempék készítéséhez, a legfontosabb dolog nem eltölteni előre.

  Kerámia szerelési szabályok

  A fürdőszoba burkolásának szabályai meglehetősen egyszerűek:

  1. Mielőtt ragasztja a csempéket a fürdőszobában, először egy ragasztóréteget helyezzen a kerámiára, majd a falra. Tegyük a cserépet, várjunk 20-30 másodpercet.
  2. Kezdjük a fal közepétől az alsó sorból és felfelé mozogunk. A fürdőszobában falakra helyezett burkolólapok a központból indulnak, nem oldalról.
  3. Minden elem után helyet hagyunk a varratnak.
  4. Erősen nem nyomjuk meg a lapkát. Ha az elrendezés összetört, akkor a felesleges ragasztó kúszni fog, a szint eltűnik, a sor hibás elemét új módon kell ragasztani.
  5. Az utolsó dolog, amire a falra kell csempét tenni egy kapuval.
  6. A csemperagasztót egyenletesen alkalmazza fogazott spatulával.
  7. A falon levő burkolólapok nem a sarokban végződnek, de pár centiméterrel előtte, egy kis helyre lesz szükség a varratok és dekorációk számára.
  8. Próbáljuk meg nem érinteni a ragasztott elemet, ne érintse meg a varratokat. Ha helyet szeretne hagyni a csempe között, helyezze be a műanyag kereszteződést a köztük lévő varratok közé. A beillesztett sor a további munkákhoz három nap múlva készen áll.

  Ez minden, ami hasznos lehet, ha a saját kezével a fürdőszobában ragaszkodni szeretne.

  Fektetés a padlóra

  Hogyan készítsek csempe a padlón a fürdőszobában? A séma ugyanaz, csak a padlón lévő varratok szükségesek, és a burkolatelemek jobban illeszkednek. Ne felejtsd el az előkészítő munkát. Mielőtt a csempe a falon, igazítjuk, a padlón ugyanezt az eljárást, csak egy nagyobb réteg vízszigetelés.

  Mit kell a padlóra rakni? Ugyanaz: csempe, ragasztó, szint. Van egy figyelmeztetés: a számítás a saroktól kezdődik és a hely másik végére megy, nem úgy, mint a falon. A halmozott soroknak vékony kötéseknek kell lenniük, nem ugyanazok, mint a falakon.

  Hogyan helyezzünk csempe a padlón? A technológia nem változik: annak érdekében, hogy ragasztsuk be a helyhez kötött elemet, helyezzen rá egy réteg ragasztót, és a padlón csíkot készítsünk a ragasztó rétegen, amit teszünk, nyomunk. Ne nyomja túl sokat a padlólapon, ellenőrizze az elem helyét az egyenletesség érdekében!

  Mielőtt a csempeburkolatot a padlóra rakja, simítsa meg simítóval vagy fa mazettával, hogy a ragasztó jobban elterjedjen. Ha a csempe leesett a szint alá, akkor szakítsa meg, majd ragasztót és ragasztót adjon hozzá. Néha egy csempe kell ragasztani 2-3 alkalommal. Ha nem tudja, hogyan kell csempét elhelyezni a fürdőszobában, a lépésenkénti utasítások nem fognak sokat segíteni, mert egy kitömött kézre van szükséged.

  Fugázó

  A csempe behelyezése befejeződött a fugázással. Ebben a szakaszban a befejezés majdnem teljes, a lökések maradnak. A varratokat egy speciális fúga dörzsölte a csempe színére 3 nappal az utolsó sor letelte után.

  Hogyan készítsd el a habarcsot:

  1. Egy gumi spatulával karoljuk magunkat, tegyük a varratokat a varratokba, dörzsöljük le egy szerszámmal.
  2. Ezután nedves ruhával törölje le a varratot.
  3. Ha minden száraz, a burkolatelemek közötti tér kellemesen fog megjelenni.
  4. Ekkor a fürdőszoba burkolatának behelyezése ebben a szakaszban befejeződik, egy hétig várni, és megtudja, hogy minden rendben elvégezte-e a helyét.

  A csempe burkolásának jellemzői a fürdőszobában:

  1. A fürdőszoba burkolatának elhelyezése nagyon sokáig tart egy embert - akár 18 órát is a falon, ha tudja, hogy mit és hogyan kell csinálni. Ossza szét a falat a kényelem érdekében, és pecsételje meg néhány darabot naponta. Sajnálatos módon ez a módszer hátránya: a kivitelezés alacsonyabb minőségű lesz.
  2. Ne felejtse el, hogyan kell a vízszintes és a függőleges felületekre csempézni. A falakhoz keményen kell nyomni, és a padlóhoz csak néhány, speciális kalapáccsal rendelkező csaptelep elég.
  3. 4-7 napot vesz igénybe egy személy, hogy egy csempe legyen a fürdőszobában. Ne keverjen sok ragasztót, különben elrontja. Egy kész köteg ideje több óra.

  Rengeteget tudhatsz arról, hogyan helyezz el helyesen a csempéket a fürdőszobában, de nehezebb megtenni. A csempe gyengén tapad, ezért a bélés minősége attól függ, hogyan keverje össze a ragasztót, alkalmazza azt, hogy milyen primerréteget használt, és hogyan zúzta össze a kerámiákat. Ne felejtsd el nedvesíteni az üres helyeket, mielőtt a csempeit a padlóra vagy a falra helyezi a fürdőszobában, így csökkenteni fogja annak valószínűségét, hogy a ragasztó elveszíti kötési tulajdonságait.