Legfontosabb > Fürdő

Bár a függönyök a fürdőszobában: a választás és a telepítés

A fürdőfüggöny egy kényelmes és elegáns tartozék, amely lehetővé teszi, hogy a helyiséget több funkcionális területre oszthassa meg, valamint megbízhatóan védi a padlót a vízfoltoktól. Korábban a függöny felakasztására használt egy sztringet, de a rögzítésnek ezt a változatát, amelyet nem lehet megbízhatónak és esztétikusnak nevezni, most teljesen lecserélték függönyrúddal.

Az anyaggyártás kiválasztása

A függönyrúd megbízhatóbb és tartósabb, mint a különféle anyagokból készült húrtartó:

 • Műanyag rúd. Ezek a legegyszerűbbek és a legkényelmesebbek. A függönyök mozgása a műanyag rúdra szinte csendes, de ez a tartozéknak jelentős hátrányai vannak: a gyorsan kopott anyag rövid életű és idővel változik.
 • Fém rudak. Egy magasabb árkategóriához tartoznak. A rozsdamentes krómozott acélból és alumíniumból készült kereszttartókat nagyobb szilárdság, korrózióállóság, nedvességtartalom, szélsőséges hőmérsékleti ellenállás jellemzi, és megjelenésük is láthatóbb.
 • A zománcozott vagy műanyag burkolatból készült fém kombinációk. Ez a legjobb megoldás, amely egyesíti a fémtermékek megbízhatóságát és a műanyag praktikusságát.
 • A fa keresztléce. Annak ellenére, hogy a fa rudakat nedvességálló kompozícióval impregnálják, ez a bútor kivételes, és olyan formatervezési mintákban használják, ahol a szépség túlnyomórészt a funkcionalitás fölött áll.

A termék anyagától függetlenül a függönyök függönylécének rendszeres karbantartást igényel. Ha rendszeresen törölje le a dizájnt a nedvességtől és figyelemmel kíséri a korrózió megjelenését, ez a belső tétel hosszú időn keresztül és méltósággal szolgál.

Alakválasztás

Ahhoz, hogy jól teljesítse a funkcióit, a függönyrúd ideális esetben követi a fürdőszobai vonalakat. A kárpitok alakja szabványos egyenes és szögletes struktúrákra van osztva, és különleges, nem szabványos, rendelésre készült.

Standard - egyenes

A szabványos egyenes vonal rögzített hosszúságú vagy teleszkópos. Nem könnyű, univerzális a rögzítésben, és ezért népszerű kialakítás, mindkét végén nyugodt, sarkok és kanyarok nélkül.

Szög vagy ív keresztléc

Sarok- vagy ív-keresztléc - ez a legjobb megoldás a fal melletti zuhanykabinok vagy raklapok számára. Az íves kereszttartó egy bizonyos kerek sugarú, és félkör alakú.

A saroksor egy vagy több sarkából állhat.

A leggyakoribbak a következők:

 • L-alakú modell egy derékszöggel;
 • bonyolultabb U-alakú sáv, amelyet olyan esetekben alkalmaznak, ahol a fürdõ az egyik fal mellett helyezkedik el.

Speciális nem szabványos

Különleges, nem szabványos sáv, amelyet rendszerint a fürdő egyedi alakja szerint rendelnek, és különböző vonalakkal rendelkezhet: hullámos, íves, aszimmetrikus, trapéz vagy hatszög formájú, és több részből és szintből is áll.

A tervezők és az építészek fantáziája nem rendelkezik határokkal, és lehetővé teszi az ilyen típusú rudak előállításához olyan atipikus anyagokat, mint a fa vagy az üveg.

A függönyhez szükséges felszerelést a tartozékok és a vízvezeték stílusának és kivitelezésének, valamint a fürdőszoba általános stílusának megfelelően kell kiválasztani.

Tervezési osztályozás

A fürdőszobában kényelmes elrendezésű belső tárgyak széles választékában megtalálhatók a függönyök tartói sokféle modelljei, amelyek különböznek egymástól az anyag, az alak, a stílus és a színsémák tekintetében.

Vegye figyelembe, hogy melyik keresztléc optimálisan illeszkedik a belső kialakításához és funkcionalitásához:

 • A klasszikus, a falfürdőkhez rögzítve egyenes vagy hajlított sávot kell kicsi kanyarral ellátni.
 • Corner és curvilineáris fürdők, valamint a G és U alakú szögkeretek segítségével lefedő tálcák.
 • A tágas szobákban, ahol a fürdőhelyet gyakran középen rendezik, a fürdőt zárt (kerek, téglalap alakú, íves) rúd zárja le.

A függöny rúdjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a megengedett terhelést is: ezért a műanyag rúd harmonikusan illeszkedik a könnyű vinilfüggönyhöz és a fémhez - masszív szövet függönyökkel.

Gyűrűk függönyökhöz a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő függönyök gyűrűit a keresztléc anyagától függően választják ki. A fémgyűrűk erősebbek a műanyag gyűrűknél, de ha az ereszről vezetnek, szorosak lehetnek, ami a tartó korai kopását eredményezi, és hangos csengőhangot okoz. A műanyag gyűrűk csendesebbek, de sokkal gyorsabbak, mint a fémek. A rúd szakembereinek gyűrűk gyártására a leginkább praktikus anyag a polimer bevonattal ellátott fém. Kombinálja a fémtartók megbízhatóságát és a zajmentes műanyagot.

Mi a legjobban megjavítani a függönyrudat

A függöny tartója egymástól függetlenül rögzíthető, de a beszerelés előtt érdemes megvizsgálni a rögzítés helyét. A következő telepítési lehetőségek állnak rendelkezésre:

 • Falra szerelhető.
 • A mennyezetre szerelhető.

A kanyarban lévő sarokrudaknál célszerű rögzítőelemet készíteni a mennyezet felületére, mivel az ívelt rúdhajó alátámasztása a két ellentétes falra nem elegendő. Ráadásul, ha feszített mennyezetet helyeztek el a fürdőszobában, akkor a rögzítőelemeket nem lehet a mennyezetre szerelni.

Annak érdekében, hogy a fürdőszobai padlófelület védelme maximális legyen a fröcsköl és a nedvességtől, fontos, hogy a függőágyat lehúzzuk úgy, hogy a függönyök kb. 15 cm-esek legyenek. Ne tegye a rudat a mennyezethez közel - legalább 10-15 cm-re kell visszavonni.

Teleszkópos gémszerkezet

A teleszkópos rúd egyfajta párkány, amely két, nagyobb és kisebb átmérőjű csőből áll, amelyeket a polietilénből és vinilből készült könnyű függönyökhöz ajánlott. A teleszkópos rúd előnye, hogy nem rendelkezik mérettel, mivel mérete az összeszerelt kivitel miatt változik.

A teleszkópos rúd könnyen szerelhető és szétszerelhető, és lehetetlen a falat is elrontani.

A teleszkópos rúd felszerelése nem igényel fúrófalakat, és csak három szakaszból áll:

 • A szükséges magasság kiválasztása elegendő ahhoz, hogy a függöny 15 cm-rel "leeshessen" a fürdőfelület mögött;
 • A kívánt hosszúság kiválasztása;
 • Az ereszek rögzítése és rögzítése.

A teleszkópos rúd rögzítéséhez elegendő, ha a rúd hosszát 1-2 cm-rel hosszabbra tolja, mint a falak közötti távolságot, és egy lépcső segítségével helyezze be a falfelületek közé a pántot. A belső rugó munkájának köszönhetően a rúd csíkként működik. Az ilyen típusú rögzítés aligha nevezhető megbízhatónak, mivel erős fizikai hatással a keresztléc könnyedén mozoghat vagy eshet, és nem ajánlott a gyermekek által használt fürdőszobákba való beépítéshez.

Szerelés kötőelemekkel

A függönyrúd falra vagy mennyezetre való szerelése sokkal nehezebb. Ehhez szükség van olyan szerszámokra, mint például fúró, kalapács fúró vagy betonfúró, csempevágó fúró, Phillips csavarhúzó és ceruza.

A rögzítőelemek sorozata a falhoz a következő:

 • Csatlakoztassa a függönyrudat a fürdő széléhez, és jelölje meg a falfelületekkel való érintkezési pontokat;
 • Egy szinttel emeljük fel ezeket a pontokat 150-160 cm-rel felfelé, figyelembe véve a függöny hosszát. Ha a kereszttartó szerelési területe megegyezik a csempeburkolattal, mozgassa azt egy bizonyos távolságra az oldalra, hogy elkerülje a csempék teljes károsodását.
 • Szerezd meg azokat a végdarabokat, amelyek a tartójával érkeznek, és igazítva a falhoz, jelölje meg azokat a pontokat, ahol lyukakat kell fúrni.
 • Az előírt átmérőjű lyukakat kb. 40 mm mélységgel és kalapáccsal készítsenek, óvatosan vezessenek be őket, hogy kb. 1 mm hosszú szabad részük legyen. Amikor a keresztlécet a gipszkarton falaiba helyezzük, speciális tüskéket használnak, amelyeket népszerű "pillangóknak" neveznek.
 • Illessze a rögzítőket a falhoz és rögzítse őket csavarokkal;
 • Csavarja ki a rögzítőcsavart, tegye be a dekorációs sapkákat, és helyezze be a kereszttartót a végelemekbe.

Ha a rudat az üveg vagy a porcelán csempejére kell felszerelni, gyémántfúróra lesz szüksége.

A félköríves ív a fürdőszobai függönyökhöz - jellemzők, előnyök és beépítés

A függönyrúd a fürdőszobában olyan kialakítású, amely a függönyt és a helyét bizonyos kontúr mentén rögzíti. Megakadályozza a nedvesség, a szappan és más termékek behatolását a falak vagy padlók felületére, és védelmet nyújt a kíváncsiskodó szemek ellen. A redőnyrögzítő profil fontos díszítő funkcióval rendelkezik, ezért ajánlatos felelősségteljesen megközelíteni a választékot.

Fürdőszobai függönyrudak fajtái:

 1. Egyenes teleszkópos profil. A helyiségnek a helyiség ellenkező falaira történő felszerelését jelenti. Sok színben és átmérőben változik.
 2. Szögsátor. Lehetővé teszi a függöny rögzítését egy adott kontúron. Gyakran félköríves ív formájában.
 3. Különleges formájú ereszek. Ezt az ügyfél egyéni megrendelése (pl. Aszimmetrikus kádak telepítésekor) teszi ki.

A kiválasztott profil típusa a kiválasztott profil típusától függ.

A félköríves ív leírása

A félköríves ív a fürdőszobai függönyök számára - ez egy tökéletes választás az ovális vagy háromszög alakú fürdőszobákban. Lehetővé teszi, hogy valósággá váljon komplex tervezési projektek, de kiküszöböli a kényelmetlen használatát a fürdőszobák további használatában.

A félkör alakjában számos típusú eresz létezik:

 • Egysoros - félkör alakú profil;
 • Kétsoros - egy párkányból és egy további deszkából áll, amelyet gyakran használnak a törülközők szárításához.

Figyelem! A félköríves ív egy egyszerű vagy összetett rögzítési rendszerrel rendelkezhet, amelyet nagymértékben a konfiguráció határoz meg.

A félköríves ív előnyei

Az ív formájában készült teleszkópos rudak nap mint nap egyre népszerűbbek. A beépítésük módja lehetővé teszi, hogy ne rontsák el a falakat a helyiségben, ugyanakkor biztosítja a zuhanytartó megbízható rögzítését. Azonban a félköríves teleszkópos keret kialakításakor kiegészítő támasz szükséges egy mennyezeti szerelvény formájában.

Ha kész függönyöket választ, javasoljuk, hogy tekintse át a katalógusunk teljes részét:

A fürdőszobában teleszkópos félköríves rúd használata számos előnnyel jár:

 • Esztétikus és vonzó - tökéletesen illeszkedik az egyes fürdőszobák belsejébe;
 • Sokoldalúság - használható függönyökhöz, amelyek szabásához minden anyagot használtak;
 • Megbízhatóság és tartósság - mindenféle függöny ellenáll, függetlenül azok súlyától.

Az ügyfelek egyetlen nehézsége a teleszkópos keret méretének kiválasztása, ha a fürdőszoba háromszög alakú sarokkáddal rendelkezik. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, meg kell határoznia a termék sugarait, és hozzá kell adni néhány további centimétert.

Ha a fürdõ más alakú, akkor más tényezõket is figyelembe kell venni, így nem szabad sietnie a vásárlással - jobb mindent újra ellenõrizni. A legtöbb vízvezeték üzletek szakképzett segítséget nyújtanak, ne hagyják abba, ha kétségei vannak a méretével kapcsolatban.

Milyen anyagokat használnak a termeléshez?

A félköríves rudak előállításához a fürdőszobában különböző anyagok használhatók. Ettől függ a tervezési jellemzők, valamint az előnyei.

 • Műanyag. Ez a költség szempontjából legkedvezőbb megoldás. A műanyag konstrukció előnyei közé tartozik a termék kis súlya és a könnyű beépítés, amely nem igényel speciális szerszámokat. Ami a hiányosságokat illeti, ezek közé tartozik a megnövekedett hajlam a szennyeződés felhalmozására;
 • Alumíniumötvözet. Az alumínium szerkezetek egy félköríves ív jobb változatát jelentik. Idővel és folyamatos használat mellett nem rozsdásodik meg. Az alumínium burkolat előnye a deformációval és vonzó megjelenéssel szembeni ellenállás. A tervezés hátránya, hogy egy bizonyos működési idő után elkezd elhalványulni;
 • Rozsdamentes acél. Az acél függönyrúd a legdrágább, de hosszú ideig tartják fenn eredeti megjelenését és tulajdonságait. Az ilyen struktúrák telepítése professzionalizmust igényel, ezért a legjobb a mestereknek bízni.


A fürdőszobában lévő függöny félköríves ívét megfelelően kell megválasztani, hogy a szerkezet és a függöny szilárdan rögzíthető legyen. A vevők között nagy a kereslet, de gyakran nem fér bele a méretű helyiségbe. Ha a paraméterekben még kisebb eltérések is megfigyelhetők, akkor nem szabad azt remélni, hogy a különbség észrevehetetlen marad.

A szoba díszítésének érdekes eleme a fotónyomtatással ellátott függöny, ezért nehezebb belőlük választani őket, mert a legtöbb esetben nem monokróm, hanem színmintája:

Ajánlatos félkör alakú ereszkedést elhagyni, és egy modulált műanyag profil kiválasztása, amelynek egyik jellemzője, hogy bármilyen alakot képes kialakítani. Természetesen nem lesz olyan vonzó, de nem szükséges törölni a víz és szappanjelöléseket a fürdőszobában minden egyes úszás után.

Félköríves ív felszerelése

Önállóan csatolhatja a félkör alakú pántot, de fontos, hogy figyelembe vegye a sok árnyalatot. Az egyik az, hogy a profilnak 2-3 cm-re kell lennie a fürdő vagy a zuhany szélétől.

Tipp Vásárláskor össze kell hasonlítani a függöny anyagával.

Ha a csempe a fürdőszobai falak díszítésére lett felhasználták, javasoljuk, hogy a páncélzat felszerelését szakembereknek bízza. Ellenkező esetben fennáll a károsodás veszélye és a redecoráció szükségessége.

A mennyezetre rögzített teleszkópos profilok különösen népszerűek. Javasoljuk, hogy csak a tágas, magas mennyezetű fürdőszobákat válasszon. Ezután az ereszek esztétikailag kellemesnek tűnnek, és a szerkezeti összeomlás veszélye teljesen kizárt.

Szerelési útmutató a szögsávhoz:

A redőnyök népszerűsége az utóbbi időkben lendületet kap, a csavart mechanizmus miatt kapta a nevüket, aminek eredményeképpen tekercsekké válnak, amelyek miatt nagyon kevés hely van a házban, nagyon praktikus, nézd meg magad:

 1. Jelölést. Csatlakoztassa a profilt a fürdőszobában lévő falakhoz, jelölje meg a rögzítés pontját egy egyszerű ceruzával. Az épület szintjén a jeleket át kell vinni a kívánt magasságra (pl. 1,8 m).
 2. Fúrás. Csatlakoztassa a konzolokat a jelzett területekhez, továbbá jelölje ki a fúrás helyét. 3,5-4 cm-es mélységben kell fúrni, a dugót be kell dugni úgy, hogy az egyik vége 1-2 cm-re kiálljon, és ne többet.
 3. Zárójelbe. Rögzítse a konzolokat vagy a rögzítőlemezeket csavarokkal, majd szerelje fel a védőkupakokat, és rögzítse a profilt.

Ha a szerkezet felépítésére a mennyezetre van szükség, a szakemberek segítségére van szükség.

A szögrúd típusai

A sarokba egy függöny tartó a fürdőszobában, amely biztonságosan illeszkedik a függönyhöz. A formatervezés fő előnye a sokoldalúság - különböző függönyök rögzítésére használható.

A fürdőszobában lévő sarokpárna a következő típusokból állhat:

 • Az L-alakú formában. Ez egy 90 fokos íves fémcső. A szoba falaira van szerelve, a kialakítás hasonlít a "G" betűhöz. Szükség esetén a rendszer a mennyezetre is rögzíthető. A profil előnye, hogy a forma folyamán nem süllyed, és nem torzul;
 • U alakban. Az ilyen kialakítás négyszögletes vagy téglalap alakú fürdőszobába történő beépítésre szolgál. Csatlakozása csak egy falhoz készült, de a mennyezetre is rögzíthető (pl. Jelentős tömegű függönyökkel). Általában a "P" betű alakú függönyrudakat kész formában adják el, de megrendelhetők;
 • Radiális ereszek. A design fő előnyei az elegancia és a vonzerő. A fürdő szélére van felszerelve, és pontosan követi a kontúrját. A fürdőszoba függönyéhez hasonló saroktartó kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. Csakúgy, mint az U-alakú profil, megrendelhető vagy megvásárolható kész formában.


A megfelelő szögsáv kiválasztásához elegendő figyelembe venni a fürdő alakját és helyét a helyiségben.

Ajánlatok a bár kiválasztásához

Amikor egy szögletes vagy félköríves rudat választanak a függöny rögzítéséhez a fürdőszobában, javasoljuk, hogy vegye figyelembe a következő szakértői ajánlásokat:

 • Az anyag minősége. A termék felületén semmiféle repedés, karcolás vagy csukló ne legyen. A jelenlétük az alacsony minőségű fém előállítása során jelentkezik;
 • Gyakorlati alkalmazás. Ezt számos tényező határozza meg, köztük a kötődés módja. Tehát a legmegbízhatóbbak az öncsapos csavarok és a fürdőszoba tartóelemei;
 • Esztétika. A fürdőszoba belsejének harmonikusnak és vonzónak kell lennie, mivel ezt a szobát gyakran használják. Ezt fontos figyelembe venni a dekoratív tartók (gyűrűk, klipek, fűzőlyukak stb.) Kiválasztásakor.


Ha egy félkör alakú vagy szögletes ívet választ egy nem szabványos méretű fürdőszobához tartozó helyiséghez, akkor nem ajánlott magának a mérést elvégezni. Segítségével szakemberek, eltávolítása intézkedések, amelyek kiküszöbölik a valószínűsége a technikai kudarc.

Megfelelően megválasztott és megbízható rögzített tartó a fürdőszobában lévő függönyhöz, biztosítja a padlófelület és falak teljes nedvességtartalmának védelmét, lehetővé teszi a szoba belsejét, és biztosítja az egyszerű használatát!

A megragadás az ablak összetételének szerves része. Nem mindig mindig megfelelően választott függönyök, figyelembe véve a gyakorlati tanácsokat és ajánlásokat - a sikeres eredmény kulcsa. Csak néhány részlet és az egész ablak dísze elegánsabbnak tűnik. A tulajdonosok kifinomult hangsúlyt fektetnek a belső térre, jól nézik ki, sikeresen díszítik az ablakokat, mivel a befejezett összetétel szerves részét képezik:

A fürdőszobai függönyrúd: milyen típusú és hogyan kell telepíteni

Az utóbbi időben a fürdőszoba design koncepciója jelentősen megváltozott, és még egy ilyen látszólag elhanyagolható tárgy, mint egy függönyrúd a fürdőszobában, különös figyelmet kapott. Most a piac számos különböző fürdőkádat kínál, melyek alakja és formája különbözik, így szinte minden vásárlónak szembe kell néznie a rúd kiválasztásával.

Ennek a bőségnek a megértése segít a cikkünkben.

Függöny rúd a fürdőszobában

A függönyrúd típusai

Jelenleg hatalmas választék található a fürdőszobai rudak (keretek) számára. A fürdőszobában szokásos és unalmas tárgyak, amelyeket kizárólag a függönyök rögzítésére terveztek a padlón, a díszítés a közelmúltban igazi dekorációvá vált a fürdőszobai tervezéshez, melynek teljes mértékben meg kell felelnie az általános stílusnak.

Jelenleg több ezer fürdőszobai belső kialakítás van. A piacon lévő ereszek változatossága lehetővé teszi mindenkinek, hogy kiválassza azt, amely jól illeszkedik a belső térbe, és tökéletesen kiegészíti azt.

Az ereszek különböznek egy formában, egy telepítési módban, az elkészített anyagban és különböző színskálákban is.

A piacon megtalálhatóak a következő típusú ereszek:

 • Szabványos függönyrudak. A szovjet idõ óta, a keresztléc mindegyikéhez nagyon ismerõs, egymástól csak átmérõben különbözõek.
 • Sarokkeretek. Ha a fürdőkád a sarokban áll, akkor ez a páncélzat az, amire szüksége van. Egy ilyen függönyrúd a fürdőszobában lehet félkör alakú vagy ívelt, valamint L alakú, amely 90 fokos szöget zár be.

Függöny sarok függöny sín

A teleszkópos keret megjelenése

Ezek csak az eresz fő formái voltak. Jelenleg egyedülálló termelési technológiái lehetővé teszik, hogy a fürdőszobatípustól és helyszíntől függően teljesen alakzatokat hozzon létre.

Például, ha a fürdő a fürdő közepén helyezkedik el, egy kerek rúd a függönyökhöz vagy, ahogyan az is nevezik, a keret gyűrűje kiváló megoldás lenne.

Valamennyi függönyrúd általában a falhoz csatlakozik. De néha a ponyvának vagy összetett alakjának méretei nem teszik lehetővé, hogy ilyen módon rögzítsék, ezért ebben az esetben a mennyezetre is rögzítik a mennyezetet, díszítő reflektorokkal.

A teleszkópos függönybirtokosok egyre népszerűbbek.

Az ilyen pántot nagyon könnyű felszerelni, amikor telepítés közben lehetetlen elrontani a falat, ráadásul nagyon könnyen eltávolítható. A teleszkópos ponyva szinte minden helyiségben könnyen cserélhető hosszúsága miatt telepíthető.

anyagok

A legfontosabb anyagok, amelyekből a kereteket készítik, alumínium, műanyag és polírozott rozsdamentes acél.

Tekintsük a jellemzőiket:

 1. Az alumínium és a műanyag függönyrudak nem túl drágák, de ezeknek az anyagoknak a minősége miatt valami jobbat szeretne: fokozatosan elkezdenek elmosódni, és új keretet kell venni.

Műanyag és alumínium (alsó) szegélyek a fürdőszobában

 1. A polírozott rozsdamentes acél kétségtelenül a legjobb és minőségi anyag, amelynek ernyője évekig tart, és nem változtatja meg alakját.
  Ez az anyagnak csak egy hátránya van - ez az az ár, ami meglehetősen magas.

Egyes ereszek további dekorációs elemekkel vannak ellátva, amelyek megfelelnek egy adott fürdőszobai belső térnek.

A piacon a legnépszerűbb színek az ezüst króm, arany és bronz.

Az ereszeket ki kell választani, összpontosítva a többi vízvezeték elemre (pl. Csaptelep) és a fürdőszoba általános stílusára

A ponyva felszerelése a fürdőszobában

Az ereszcsatorna telepítéséhez a következő eszközökre van szükség:

 • A kés. A csomagolás nagyon tartós polietilénből készült, késsel könnyen és gyorsan kinyitható.
 • Fúró.
 • Lyukasztó és fúró betonhoz (5 mm). Szükséges, ha a burkolat alá csapágyazott betonfal van.
 • Fúrja a csempe (5 mm). A rendszeres fúró nem fog kis üvegcsempét és porcelán csempét venni, ezért ebben az esetben gyémánt fúrót kell vásárolnia.
 • Ceruza a jelekhez. Nem ajánlott markert venni, mert nem mindig lehet átmosni a cserépről.
 • Csavarhúzóval. A szokásos keresztfejű csavarhúzó fúvókát is elvégezheti egy fúrógéphez.

A rendszermag rögzítő ereszek

Az alábbiakban lépésről lépésre telepítési útmutató az ereszhez:

 1. Csatlakoztassa a ponyvát a fürdőbe.
 2. Jelöljön meg egy ceruzával azokat a pontokat, ahol a keret a fal mellett helyezkedik el.
 3. Mentálisan "emelje" az ereszet kb. 1,6 m-re a fürdő felett, és tegye meg a megfelelő jeleket.
  Ha ezt a távolságot jelöli, akkor a függöny 20 cm alatt valahol a fürdőszint alatt lesz, ez elég lesz.
 4. Csatlakoztassa a tartóelemet az előre jelzett pontok egyikéhez úgy, hogy a tartó közepén legyen.
  A szereléshez tervezett lyukakon keresztül tegye a szükséges jeleket egy ceruzával. Ismételje meg a 4. bekezdésben leírt lépéseket az eresz oldalán. A falon lévő tartóelemet ehhez hasonlóan kell rögzíteni: a csavart csavarmenetnek szigorúan függőlegesnek kell lennie.
 5. Ezután 45 mm-es mélységben fúrjon lyukat a cserépben (vagy a porcelán cserépben).
 6. Vegye ki a műanyag tüskéket, és helyezze be azokat a fúrt lyukakba, úgyhogy a 0,5 mm hosszúságú dübel egy része kilóg rajta.

Így szerelik fel a függönyrudakat.

 1. Annak érdekében, hogy könnyebb legyen a cső behelyezése a tartóba, szükség van a szorító csavar csavarására.
 2. Ezután ki kell húzni a szilikon béléseket az eresz mindkét oldalán, és különleges dekorációs sapkákat kell elhelyezni.

Díszítő sapkák készíti a telepítést

 1. Miután behelyezi az ernyőt a rögzítőbe, húzza meg a csavart csavarokat.
 2. Csak a falakhoz kell tartani a sapkákat szilikonnal.

Biztonsági okokból legalább két embernek telepítenie kell a pántot.

Reméljük, hogy cikkünk segít kiválasztani a jobb ereszkedést. Ha a választását megfelelő figyelem mellett közelítik meg, akkor csodálatos díszítéssé válhat, kiegészítve a fürdőszoba belsejét.

A félköríves ereszek a fürdőszobához: típusok és tippek a választáshoz

Rég nem volt titok, hogy az elit típusú házakban elhelyezett néhány fürdőszoba, melyeket az egyedi tervezési tervek tiszteletben tartásával terveztek, kis probléma - a védőszerkezetek kiválasztásának nehézsége, hogy a fürdőterületet a tér többi részétől elkülönítsék. Gyakran az emberek a problémát a háromszög alakú fürdők miatt használják, amelyek - mint tudják - nagyon nehéz megtalálni a megfelelő függönyöket vagy képernyőket. De kétségtelenül a fürdők számára a legjobb választás a félköríves ereszek.

Különböző anyagokból készültek. De lehetetlen elfelejteni a belföldi és a külföldi kötőelemeket is.

Az ilyen piktogramok telepítéséhez ne tegyen sok erőfeszítést, mert ebben az esetben nincs semmi nehézség. A telepítés szó szerint fél órát vesz igénybe, de jobb, ha azonnal fordulhat a valódi szakemberekhez, akik percek alatt és maximális minőségben csinálják.

Jellemzők és cél

A fürdőszobai függönyök félköríves keretének első és egyetlen célja az anyag rögzítése, amely megbízhatóan követi az Ön vagy a mester által megadott kontúrvonalat. A jó deszka nélkül az egész dekoratív alkotóelem irreleváns, mivel mindent nemcsak szappanfestékkel, hanem nedves iszapokkal fedeznek.

Kétségtelenül a díszítő ovális fürdők, amelyeket közvetlenül a tervezési projekt vagy a háromszög alakja szerint gyártanak, nem fognak félkör alakú jó ereszek nélkül. Kétféleképpen létezik: egysoros és kettős sor. Ezenkívül gyakran íveket is kínálnak további hevederekkel, például törölközőszárításhoz vagy más tulajdonságokhoz. Ezenkívül a vásznon két rögzítés található az ereszen, amelyek a mindennapi életben egyszerűek és összetettek.

Abban a pillanatban a teleszkópos rúd, amely megjelenésében egy ívhez hasonlít, nagyon népszerű a fogyasztók körében. Az ilyen ereszek nagyon kényelmesek a használatban, a beszereléskor egyáltalán nem roncsolják a falakat. Az ilyen pántok beszerelésekor azonban további csavarok szükségesek, azaz a mennyezeten. Ez a típus az egyik legnehezebben telepíthető, ezért jobb, ha azonnal keressük a szakemberek segítségét.

Ha a telepítés sikeres, az eresz erősen rögzít, tetszés szerinti függönyöket fel lehet függeszteni: bármilyen anyagból és különböző súlyokból.

Ha ezt a sávot használjuk, elfelejthetjük a tervezési problémákat, mert a fürdőszobai belső térben kifinomult megjelenést és esztétikai fellebbezést ad. Továbbá, ha a kiválasztott függöny nagyon jó minőségű anyagból készül, akkor a szobájában (fürdőszoba) a legkülönlegesebb és egyedi stílus lesz.

Ha arra a következtetésre jut, és a saját kezével egy háromszög alakú kádat épít, akkor a ponyvának és a függönyök kiválasztását az alábbi módon kell elvégezni: először meg kell mérni a termék sugarát, és a következő lépésben add hozzá néhány centimétert az ábrához. Ez a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb módja annak, hogy más termékek vásárlásakor számos tényezőre kell támaszkodnia, amelyek sok gondot okoznak. Ez a választási módszer csak pozitív visszajelzéssel bír.

A típusok típusai

A felhasznált anyagtól függően a félköríves rudak három típusra oszthatók.

 • Műanyag. Ez a legolcsóbb és legolcsóbb lehetőség egy személy számára. Előnyei csak könnyű, könnyű telepítéssel és természetesen alacsony árral. Azonban a hátrányok is jelen vannak, nevezetesen: nem vonzó megjelenés, gyenge erõsség, gyors szennyezettség felhalmozódása.
 • Alumínium. Sokkal jobb, mint az előző változat. Ez a faj jobb minőségű: nem rozsdás, és jó ellenállással rendelkezik. A profik közül is kiemelheti a megjelenést, ami a vásárlás után is nagyon vonzó. Azonban ezeknek a modelleknek számos hátrányuk van: idővel elkezdnek elhalványulni, deformálódni és kellemetlen hangzást produkálni, amikor a függönyök mozgatják őket.
 • Acél (rozsdamentes acél). Ez a termék a legjobb választás, hiszen évekig megőrizheti eredeti megjelenését, még akkor is, ha a fürdőszoba nem a legkedvezőbb. Azonban arra ösztönözzük, hogy figyelmeztessünk: jobb, ha nem vállalunk ilyen termék beszerelését, mert nagyon erős és jó rögzítést igényel, amit csak egy szakember nyújt.

A tervezési jellemzők megkülönböztetik a következő típusú félkör alakú ereszkedést:

 • teleszkópos (csúszó);
 • string;
 • Rugalmas.

A legjobb megoldás a teleszkópos nézet. Jellemzője és különbsége, hogy az Ön vagy a mester által beállított kezdeti hossz változhat. Egy hasonló képkocka úgy mozog, mint egy teleszkóp, aminek következtében ilyen nevet kapott. Egyébként ez a szerelési lehetőség a legmegbízhatóbb: speciális gumibetétek találhatók a rúd végein. Ebben a tekintetben a falak telepítési folyamat nem kell fúró.

Előnyök:

 • gyors telepítés és egyszerű telepítés;
 • a legjobb ár a piacon;
 • egy jó jelző az erő mind a hagyományos függönyök és vinyl ruhák;
 • megtartja a falfelületeket;
 • alkalmas bármilyen fürdőszobai belső térre.

hátránya:

 • a telepítés nem minden esetben lehetséges - főként egy szabványos fürdővel;
 • nem bír sok súlyt, ezért nem minden függöny illik (például egyetlen függöny helyett két 150x90 függönyt helyezhet el).

A zsinórral ellátott ereszek egyszerűek, ugyanakkor funkcionálisak. Megjelenésében egy vékony fémszálra hasonlít. Sok gyártó évente fejleszteni fogja ezt a modellt, és jelenleg a legpraktikusabb megoldás.

Érdemes megjegyezni, hogy nincs ilyen hátrány, de számos előnnyel jár:

 • bármely telephelyen történő telepítés lehetősége;
 • egyszerű telepítés;
 • bármilyen súlyt tart fenn, így tetszőleges anyagból és bármilyen méretű függönyöket függeszthet, akár 180x200, akár 240x200 cm;
 • lopakodó (ez a helyzet, ha valaki hangsúlyozni kívánja a választott függönyök szépségét);
 • széles színekkel, de különösen érdemes kiemelni az aranyozott verziót.

Ami a rugalmas függönyrúdokat illeti, itt azonnal észrevehetőek az előnyök: az embernek csak a termékre kell néznie. Ezek egy speciális típusú alumíniumból készülnek, amely könnyen hajlítható, így bármilyen formát adhat, ami nagyon fontos a fürdőszobák és a nem szabványos fürdőszobák szokatlan formájához. A rugalmas függönyrúd mind a falhoz, mind a mennyezethez csatlakozik, ami további megbízhatóságot biztosít. Nincs ilyen mínusz, és ez igaz.

De még mindig választani a kívánt keret a személyes igények, ízek és preferenciákon alapul.

Az egyéni ereszcsatorna telepítésének szabályai

Kétségtelen, hogy ezeket a termékeket manuálisan is csatolhatja, de nem szabad reménykednie egy pozitív eredményre, ha nem veszi figyelembe a munka minden árnyalatait.

Ha azonban független telepítésről döntesz, akkor fontos szempontokra kell figyelni.

 1. A telepíteni kívánt rendszernek a fürdőkád szélétől vagy a zuhanyozás néhány centiméterétől kell származnia. A keretnek össze kell illeszkednie a függöny anyagával, úgymond, "match".
 2. A burkolat felépítése problémát okoz az önellátáshoz. És ha csak javítást végez, akkor jobb, ha azonnal szakemberhez fordul, hiszen valószínűleg "make-up" -ot kell tennie.

Jelenleg a teleszkópos rudakkal rendelkező fogyasztók kedvelik a fogyasztókat, amelyek a szabványos kötőelemek mellett a mennyezethez is csatlakoznak. Ez a tartó azonban nem minden esetben alkalmas, mivel nagyon tágas fürdőszobát igényel, lehetőleg magas mennyezettel. Ha ilyen fürdőszobák tulajdonosai vagy, akkor kétségtelenül szerencsések vagyunk, mert ezek a rendszerek nagyon vonzónak tűnnek, és az összeomlásuk kockázata nulla. A hasonló ereszek eltávolítása szintén nagyon egyszerű, míg a mennyezet és a falak változatlanok maradnak.

Sarokfüggönyök felszerelése a fürdőszobához rúddal

Az ilyen típusú szerkezeteknél a legelterjedtebb a rúddal ellátott szögletes fürdőszobai redőny. Ez egyszerűségének és sokoldalúságának köszönhető, ugyanakkor számos modern és összetett tervezet veszíti el ezeket a mutatókat. Ezért, ha a fürdőszoba javításával foglalkozik, és a legmagasabb szinten kívánja finomítani, nézze meg ezt a lehetőséget a függönyök rögzítéséhez.

Miért válasszon egy szögletes függönyt?

Az egyedi megrendelés alapján bármilyen forma tervezése lehetséges

A fürdőszobában lévő függönyök lógtak, hogy megóvják a helyiséget a fröccsenőktől és a túlzott nedvességtől. Ugyanakkor a szovjet idők óta széles körben használt puha függöny gyorsan romlik, csúnyabbá válik, és lehetővé teszi a víz bejutását a padlóba. Általában az ilyen függönyök cseréjének gyakorisága évente egyszer van, így érdemes megvásárolni egy merev fürdőszobafüggönyet, például üvegből.

A hagyományos téglalap alakú sarokkialakítás helyet takarít meg egy kis helyiségben.

Ebben az esetben a szögszerkezet kiválóan alkalmas erre a helyiségre abban az esetben, ha egy fürdőt kell a sarokban elhelyezni. Ebben az esetben a tálat általában háromszög vagy hidrobox formájában végzik el, és opcionálisan egy vízesés hatására keverőgépet használnak. A függönyök hasonló szerelési lehetősége szintén alkalmas a zuhanyzós fürdőszobában.

A látványos függöny a kifinomult kényelmet nyújtja a belső térnek.

Mint minden termék, a fürdőszobai függönyeknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Az ilyen típusú szerkezetek előnyei közé tartoznak a következők:

 • megbízható helyiségek védelmi rendszere a kifröccsenés ellen;
 • mindenféle helyiségekben való használatra való egyetemesség;
 • lehetőség van arra, hogy a függönymechanizmust ne csak az ovális, hanem a kerek és sarokfürdő számára is használják;
 • a csúszós padlóról való védelem megbízható hermetikus illeszkedésnek köszönhetően a fürdő oldalai és falai számára;
 • lehetővé teszi, hogy egy zuhanyzóval és fürdőkádat egyesítsen ugyanabban a szobában.

A Laconic sarok kialakítása egyszerűen telepíthető és működtethető.

Ami a terv hátrányait illeti, ezek a következők:

 • a gombafajta megjelenésének lehetősége a vakok egyes merev szerkezetein;
 • az üveg és műanyag termékek mechanikai károsodásának magas kockázata;
 • magas ár.

Egyidejűleg a szakemberek azt állítják, hogy ezeknek a termékeknek az összes felsorolt ​​hátránya nem haladja meg előnyeiket. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, amikor kiválasztjuk őket - azok kompatibilitását a szoba egy adott elrendezésével. Az a tény, hogy az utóbbi években számos ingatlan szokatlan tervezés jelent meg az ingatlanpiacon. Ez vonatkozik a fürdőszobára is, megvásárolja a függönyöket, először meg kell győződnie arról, hogy felszerelheti őket.

Eredeti kör alakú, "bronz"

Nem szabad diszkontálni, és a szokásos puha függönyeket, amelyeket egy rúddal szereltek fel. Lehetséges, hogy ideiglenes fürdőszobai felszerelést kell végrehajtania. Rendkívül érdemes használni az ilyen függönyöket, ha komolyabb konstrukciókat nem lehet kis méretű fürdőszobában elhelyezni.

Költségvetési lehetőség - műanyag profil

A fürdőszobai függöny típusai

A modern piac tele van különböző típusú és típusú függönyökkel, amelyek különböznek a tervezés, az építőipar és az anyaggyártás terén. Ebben az esetben a szögrendszerek lágy és kemény. A puha függönyök általában olcsóbbak és könnyebben megvásárolhatók, de rövid életűek. Ami a második lehetőséget illeti, sokkal tartósabb, praktikusabb és megbízhatóbb. Ugyanakkor az ilyen szerkezetek nagyon kényelmesek a működésben.

Gyógynövény dísz a függönyön, összhangban más fürdőszobai kiegészítőkkel

Ha a rugalmas függönyök általában polietilénből vagy szövetből készülnek, akkor a merevnek több lehetősége van a gyártásra szánt anyagok számára. Ezek a következők:

 • speciálisan edzett üveg;
 • polikarbonát;
 • fényálló műanyag.

Mind a műanyag függönyök a fürdőszobában, más anyagokból készült függönyök pedig képesek ellenállni a rájuk irányított sugár által létrehozott meglehetősen súlyos víznyomásnak. Ugyanakkor az ilyen szerkezetek könnyen tisztíthatók és gyorsan felvehetik eredeti megjelenésüket. Az anyagokon kívül a kemény függöny a minőség, a költség és a könnyű tisztítás terén is különbözik.

A legdrágábbak a fürdőszoba üvegfüggönyei. Nagyszerűen rajzolnak szinte minden belső térben, és nem rothadnak, de az ilyen függönyök nagyon könnyen törődhetnek, és az üvegcsere elég drága. Ami a műanyag függönyöket illeti, ezek nem is rothadásnak vannak kitéve. Mossanak jól és nagyszerű designt. Melyik választási lehetőség csak az Ön ízlésétől és jólététől függ.

Függőleges fénycsíkok a függönyön vizuálisan meghosszabbítják az alacsony mennyezetű fürdőszobát

Ami a szövet függönyöket illeti, megfizethető költségkeret-megoldás az elrendezéshez. Az ilyen függönyök vonzóak, bármilyen méretűek lehetnek, ellentétben a polietilénből készült függönyökkel, a szövet hosszabb ideig tarthat. Egyébként saját magukat is varrhatod, és a merev struktúrákat, amelyeknek meglehetősen bonyolult eszköze van, nem lehet saját kezével.

Ma megkülönböztethetjük a következő típusú függönyöket:

 • gyöngyház;
 • szatén;
 • fotónyomtatással;
 • fémes csillogással;
 • rajzokkal.

A függöny kiválasztása teljesen attól függ, hogy milyen designt szeretne választani. Ezért előzetesen kiválaszthatja a használatukra vonatkozó lehetőségeket, mert a fürdőszobai függönyöket a fényképen kell ábrázolni, így elképzelheti azokat a fürdőszobai körülményekhez viszonyítva. Próbálj felvenni egy olyan anyagot, amely nem fél a nedvességtől, és nem rothad, különben évente többször meg kell változtatnia a függönyöket.

Melléklet függönyök

Ami a leírt termékek rögzítésének mechanizmusát illeti, a fürdőszobai textil függönyének meglehetõsen egyszerûen függeszthetõ, nevezetesen a falhoz rögzített szögprofillal. Ebben az esetben a profil csőből készülhet, vagy egy karaktersorozattal helyettesíthető. A tartó oszlop teleszkópos lehet. Ebben az esetben a csővezeték végei az ellenkező falakhoz vannak rögzítve.

A függönyön megjelenő fényes nyomatok felbuzdulnak

Tipp Annak érdekében, hogy a cső ne alakuljon ki, a menetes csatlakozás és a speciális rugóeszköz is rendelkezésre áll.

Maguk a csövek műanyagból és fémből készültek. Ha külön figyelembe vesszük, a műanyag rudat sokkal ritkábban használják, mint a fémtermékek. Érdemes szem előtt tartani, amikor kiválasztják a függönyöket a fürdőszobában.

Ha a sarokfüggőket vesszük, akkor tökéletesen megvédik a szobát a fröccsenőktől és a víztől, így különleges kialakításúak. Megkülönböztetni például:

 1. Csúszó függönyök a fürdőszobában, kis méretekben használták a zuhanyzóval és a kis méretű helyiségekben.
 2. Csúszó redőnyök. Tervezés szerint hasonlóak a hasonló szekrényekhez használt rendszerekhez.
 3. Redőny harmonika.
 4. Swing rendszerek, amelyek bármilyen irányba nyílnak. Ennek a minőségnek köszönhetően nagyon népszerűek, jóllehet jobban megfelelnek a közepes méretű szobáknak, mivel a kis fürdőszobákat nem szánták.

Kiválaszthatja a szerkezet anyagát, alakját és átmérõjét a fürdõ méretének megfelelõen.

Ha szokatlan tervekről beszélünk, egy olyan terméket említhetünk, mint egy redőny a fürdőszoba számára, amely a közelmúltban nagyon aktív. Érdemes megjegyezni, hogy csak a kiváló minőségű gumitömítés védi az ilyen függönyök ízületét a szivárgástól. Ráadásul bizonyos függönyök modelljének gondos kiválasztása megvédheti ezt a csapást, mert számos olyan olcsó kínai hamisítvány van jelen a piacon, amelyek nem tudnak jó minőségű csatlakozást biztosítani az ajtók között. Ennek eredményeképpen ezek az eszközök nem nyújtanak megbízható védelmet a padlón lévő fröccsenések ellen.

A görgős gyűrűk kényelmesek és praktikusak.

Ezen kívül vannak kombinált függönyök, amelyekről a belsőépítészeti témájú forrásokról olvashatunk. A nyitó / záró mechanizmusok többféle változatát használják egyszerre. Ez lehetővé teszi például a fürdőkád elülső oldalát csúsztatva, és az oldalsó - a tekercs típusa. Ennek eredményeképpen a kényelem és a kényelem a fürdőszobában drámai mértékben növekedni fog.

Fémcső mint keret - meglehetősen közös tervezési megoldás

A függönyök finomságai

Ami a függönyök telepítését illeti, a típusától függően történik. Például a merev sarokszerkezeteket pontosan az utasításokban feltüntetett módon szerelik fel, habár általában a legtöbb szerkezethez a falhoz való csatlakoztatásra van szükség. Általában ezt az eljárást úgy hajtják végre, hogy a sarokprofilok végeit és a lógó elemeket a sarokban a mennyezethez rögzítik.

Így az üvegfüggöny a fürdőszobában rögzíthető

A lágy függönyök rúdja szintén a falakhoz vagy mennyezethez van kötve, és ez a munka sokkal egyszerűbb és egyszerűbb, hiszen építésüknek sincs bonyolult elemei. Ebben az esetben meg kell választanod a rúd hosszát, különben egyszerűen nem illeszkedik a helyiségbe. Ebből a helyzetből teleszkópos rudakat lehet használni, amelyek tetszőleges hosszúságúak lehetnek.

Maga a művelet a következő szabályok szerint történik:

 1. A sávkészlet és a lámpatest készlet is kicsomagolva van.
 2. A záróelemek jövőbeli nyílásait ki kell jelölni, ellenőrizni kell az elektromos vezetékek hiányát, a vízvezeték csöveket és szerelvényeket.
 3. Fúrótornyokat készítenek furatok fúrásához egy cserépben. Erős fúró vagy kalapácsfúró szükséges.
 4. A rúd a falhoz szokásos tágítócsapokkal és csavarokkal van rögzítve. Ehhez használjon PH Phillips csavarhúzó márkát PH.

A megerősített szerelési kialakítás tanácsos az intenzív használatú területeken.

Ez lényegében minden, hiszen a boom felszerelésének eljárása egyszerű, egyébként a merev függönyök sarokprofilja is. Ha a kialakítás a támasztólábak jelenlétét feltételezi, akkor a szárny fel van szerelve. Ebben az esetben nem kell a falhoz vagy a mennyezethez rögzíteni, ami nagyban megkönnyíti a teljes termék telepítését.

Otthon használhatunk műanyag profilt.

Eredeti megoldások a sarokszárnyra

Vannak eredeti megoldások a sarokszegélyekre is, amelyek nem illeszkednek a szabvány keretekbe. Telepítésük a szokatlan helyeken történik a fürdőszobában. Általában ezek a nem szabványos ábrázolástechnikai termékek, és például egy helyiség közepén telepíthetők abban az esetben, ha elegendő területük van.

A műanyag gyűrűk könnyen tartják a pamut függönyöket

Ha a fürdő nem illeszkedik a szokásos konfigurációba, akkor a sarokkereteket a kívánt formában készítheti el. Szükség van egy speciális eszközre, amely lehetővé teszi a profil hajlítását. Ha nincs meg, akkor jobb, ha szakemberhez fordulna, mivel a profil rögtönzött eszközökkel történő hajlítása csak a megjelenését rontja.

Vakok a profilhoz kampókkal rögzíthetők.

Ha a függöny rögzítésének mechanizmusáról beszélünk, akkor kétféleképpen van: rögzítés és nem eltávolítható. Az első krokodilklipekből áll, a második a gyűrűk használatán alapul, amelyek a függönyön lévő speciális lyukakon keresztül vannak menetelve. Természetesen az első opció lehetővé teszi, hogy gyorsan átváltoztasson egy függönyt egy másikra, de a mellékletek megbízhatósága sok kívánnivalót hagy maga után.

Tipp A gyűrűs változat lehetõvé teszi, hogy megfelelõ függönyöket lógjon, miközben a sávot vagy a pántot ilyen súlyra tervezik.

A szatén függöny teszi a fürdőszobát különösen kifinomult és romantikus

Figyelj! Ha tekercset vagy lengő szerkezetet használsz, akkor már nem kell gondolnod, hogyan kell lefüggeszteni a függönyöket a sávon, mivel ebben az esetben szerepüket a szárnyszerű "függönyök" fogják játszani. A merev szerkezetek tökéletesen tartják a víznyomást, szemben a polietilénnel vagy a szövetekkel.

A fémprofil könnyen szerelhető a csempere

Egyébként érdemes külön beszélgetni arról, hogy a fürdőszobába behelyezett állványok beszereléséhez szakembert állítson be. Az a tény, hogy ha egyszerűen felszerelhető a legegyszerűbb sáv, akkor nem mindenki képes olyan összetett struktúrák összeszerelésére, mint egy "harmonika". A szakember képes arra, hogy a lehető legteljesebb mértékben "bejusson" a helyiség belsejébe.

Sarokfüggöny a fürdőszobához - felülnézet

A legjobb megoldás az, ha kapcsolatba lépünk a tervezővel a terem tervezési szakaszában. A tervezési szakaszban módosíthatja a szobatervet, bővítve például a használható területet a fürdőszoba és a WC összekapcsolásával. Mindenesetre a szakember képes lesz arra, hogy jó tanácsokat adjon neked, ezért ne pénzt takarít meg a szolgáltatásaiért.

Hogyan válasszunk és telepítsünk egy félkör alakú párkányt a fürdőszobában?


Néhány fürdőszobában, különösen a modern új épületekben található és egy speciálisan tervezett terv szerint tervezve van a megfelelő függönyrúd kiválasztása. A nem szabványos háromszög fürdők számára, amelyek a szoba sarkában vagy a falhoz közel helyezkednek el, a legjobb, ha speciális félkör alakú ponyvát használnak. Az anyagok, szerelvények és szerkezeti elemek széles választéka lehetővé teszi a vastag vagy könnyű függönyök tökéletes megoldását. Az ilyen konstrukciók egymástól függetlenül telepíthetők, de bizonyos esetekben további rögzítésre van szükség, ezért jobb, ha kezdetben szakembergé válik.

A redőnyök félköríves rúdjainak szerkezete és célja

A fürdőszobai függönyök ponyvájának fő célja az anyag rögzített rögzítése és elhelyezkedése előre meghatározott kontúr mentén. A díszítőelem másodlagos fontosságú, ha minden körül szappanos vagy nedves foltok borítják.

A félkör alakú ereszek ideálisak az ovális fürdők, a szöghelyzet háromszögletű változatai, komplex tervezési projektek díszítésekor. Egyszálas vagy kétsoros (egy további rúddal a törülközők szárítására), egyszerű vagy összetett rögzítési rendszerrel.

Teleszkópos rúdok ív formájában nagyon népszerűek ma. Ezek lehetővé teszik, hogy ne rontsák el a falakat a rögzítéshez, de gyakran telepítéskor további mennyezeti rögzítésre van szükség. A megbízható rögzítés lehetővé teszi bármilyen függöny használatát, még a legnehezebb anyagot is.

A fürdőszobában egy hasonló bárban nem aggódhat az esztétika és a vonzerő miatt. Az opció lehetővé teszi a szoba egyedi stílusát, különösen akkor, ha a termék minőségi anyagból készült.

A szöget bezáró háromszög alakú fürdőkád méretének kiválasztásához a termék sugarát kell kiszámítani, és néhány centimétert kell hozzáadni. Minden más esetben több tényezőt is figyelembe kell vennie, így nem szabad rohanni a termék megvásárlásakor, jobb többszörös méréseket végezni és összehasonlítani.

Anyagok, amelyekből félköríves rudak készíthetők

A félköríves rudak az ilyen jellegű termékekre jellemző összes anyagból készülnek.

 • Műanyag. A legolcsóbb és legolcsóbb megoldás. Előnyök - a termék könnyedén, könnyű telepítés, alacsony ár az áruk. A miniszterek nem a legvonzóbb formát, a piszok felhalmozódásának hajlamát, az alacsony erõsséget bocsátják ki.
 • Alumínium. Jobb lehetőség. Ez a keret nem rozsdásodik, nagyobb a deformációval szembeni ellenállása, vonzó megjelenése a vásárlás után hosszú ideig. De idővel az ilyen termékek elkezdenek elhalványulni, deformálódni és zavaró zaj keletkezik, amikor a függönyök a fémgyűrűkön mozognak.
 • Rozsdamentes acél. Még kedvezőtlen körülmények között a fém, acél rudak sok évig megőrzik eredeti megjelenését. Az egyetlen lehetőség az, hogy a félkör alakú termékek beszerelésekor nagyon jó minőségű rögzítésre van szükség, jobb, ha nem veszi magával.

Ha a félkör alakú párkány tűnik az egyetlen elérhető opciónak, de nem illeszkedik a mérethez, akkor nem szabad azt remélni, hogy a különbség nem lesz olyan érzékelhető. Jobb a modulált műanyag verzió megvásárlása, amely bármilyen formát ölthet. Nem fog olyan esztétikailag kellemesnek látszani, de a használat után sem kell folyamatosan tisztítani a fürdőszobát.

A fürdő nem szabványos formájával a keret nem világosan látható a kontúr mentén, hanem néhány centiméter távolságra.

Az egyéni ereszcsatorna telepítésének szabályai

Maga a félkör alakú keret is csatolható, de túl sok árnyalat van a folyamat során. A rendszert néhány centiméterre kell visszahúzni a fürdőkád vagy a zuhany szélétől, a keret típusát össze kell hasonlítani a függöny anyagával. Különösen problematikus az épület felépítése a burkolólapon, jobb bízni a szakemberekben, máskülönben beszerelés után kozmetikai javítást kell végezni.

Nagyon népszerű opciók teleszkópos rúddal, a mennyezetre szerelve. Igaz, ajánlott csak egy tágas, magas mennyezetű fürdőszobában használni. A rendszerek nagyon vonzóak, a szerkezet összeomlásának veszélye csökken, szétszerelés esetén minimális beavatkozás szükséges a vízszintes felület integritásának helyreállításához.

következtetés

Kívánt esetben szinte minden fürdőszobában vonzó félkör alakú rendszereket lehet telepíteni, de figyelembe kell vennie azt is, hogy ilyen választás díszítő célokra részleges feláldozást igényel. Szerelje fel a függönyöket nem lesz szoros, és a védelem a permet - teljes.

Egy másik pont - az eresz sima vonala nem díszíti a szobát, amelynek kialakítását tiszta és éles vonalak képviselik. Egy ilyen döntés nem tűnik helyénvalónak, és megzavarja a kép harmóniáját.