Legfontosabb > Fürdő

Megértjük, hogyan válasszuk ki a fürdőt, és mely fürdőkád jobb: a fürdők típusai és egymás közötti összehasonlításuk

Van egy jobb módja annak, hogy pihenjen egy fárasztó nap után, mint egy kényelmes, gyönyörű, meleg fürdő? Ez az oka annak, hogy a legtöbb lakástulajdonos még a legkisebb fürdőszobában igyekszik ilyen hasznos eszközt elhelyezni. Szerencsére a modern fürdők nagyon változatosak: méretben, tervezésben, árban és sok más módon.

Amikor kitaláljuk, hogyan válasszunk fürdőt, először is el kell döntenie az anyagot, amelyről készült. Leggyakrabban a modern fürdők acélból, öntöttvasból vagy akrilból készülnek, valamint más modern anyagokból.

Milyen anyagból jobb fürdőt vásárolni?

Acél - olcsó és vidám

Az acélkádak gazdaságos megoldás, amelynek fő előnye alacsony ár. Szinte minden más paraméterben az acélkád elveszik más anyagokból származó modellekhez. Nem rendelkezik nagy szilárdsággal vagy tartóssággal. Az acélfürdő aljára eső vízáram jellemző és meglehetősen erős zajt eredményez.

A fém gyorsan felmelegszik, és gyorsan lehűl, miközben lehűtik a vizet a fürdőben. A megfelelő gondossággal az acél zománcfürdő kb. 15 évig tarthat. Az ilyen termékek ára általában 90-220 dollár.

Az acélmodellek azonban egy bizonyos szegmenst foglalnak el a vízvezeték-piacon. Ezek sokkal könnyebbek, mint az öntöttvas, ezért nem igényelnek nagy szállítási költségeket. Egy ilyen eszköz telepítése is nagyon egyszerű. Leggyakrabban a nyári házhoz vagy olcsó helyettesítési lehetőségként vásárolják meg, mielőtt egy kényelmesebb modellt telepítene.

Ha egy ilyen kád fenekén gumi szőnyeget helyez el, az idegen hangokat eloltja. A könnyű termék nem nagy ellenállóképességű, ezért ajánlatos egy acélfürdő behelyezése egy homok vagy habrétegre. Az ilyen termék nagyon alkalmas a felhasználásra, és minden joga van létezésre, különösen akkor, ha a vevő készen áll a hiányosságainak felszámolására.

Öntöttvas - hagyományos, megbízható, nehéz

A régi épület számos lakrészében öntöttvas kádak találhatók, amelyek hűségesen szolgálnak nem az első generációnak. Az öntöttvas fürdő fő előnye rendkívüli megbízhatóság. A hagyományos öntöttvas fürdő élettartama 50 év, de jó gonddal, sokkal hosszabb ideig használhatja az ilyen termékeket.

Az öntöttvas tökéletesen felhalmozza a hőt, így a víz egy ilyen fürdőben nem azonnal lehűl. Nem meglepő, hogy amikor eldönti, hogyan kell kiválasztani a megfelelő fürdőszoba konténer, sok lakás tulajdonosok inkább a hagyományos öntöttvas változata.

Az ilyen termékek költsége természetesen magasabb, mint az acél zománcozott vastagsága, és a kialakítás nem túl változatos. Ráadásul nem szabad megfeledkezni arról, hogy az öntöttvas fürdők nagyon nehézek. Ez kissé bonyolítja a szállításukat és a beszerelésüket. Nagyméretű öntöttvasfürdő beszerelésekor figyelembe kell venni a padlón és az alapon fellépő terhelés növekedését annak érdekében, hogy ezeket az adatokat az épület teljes teherbíró képességéhez igazítsák.

Úgy gondolják, hogy annál nehezebb az öntöttvas fürdő, annál magasabb a minősége. Vásárláskor fontos figyelmet fordítani a zománc állapotára: sima és egyenletesen kell alkalmazni. Egy másik módja annak, hogy biztosítsuk az öntöttvas fürdő kiváló minőségét, hogy vizet öntsünk bele. Ha a folyamat során az alj alá eső cseppek hangja egyenletesen és enyhén hangosan hangzik, akkor a fürdő megfelelően magas szinten van.

Az orosz piac magában foglalja a hazai gyártású öntöttvas fürdőket, valamint a Törökországból, Franciaországból, Spanyolországból és Olaszországból származó termékeket. A rendszeres öntöttvas fürdő átlagosan 250-350 dollárba kerülhet. Ha további funkciói vannak, például kényelmes fogantyúk vagy félautomata lefolyók, akkor az ár 500 dollárra emelkedhet.

Tükrözik az ár és a design élvezeteket, például krómozott vagy arany szerelvényeket, gyönyörű külső díszítőelemeket, sodrott lábakat stb. A luxustermékek ára több ezer dollárt érhet el.

Akril - maximális praktikusság és sokszínűség

Az akril legújabban szaniteráruk gyártására használják, de az ilyen fürdők előnyei nyilvánvalóak:

 • ezek könnyűek és ugyanakkor nagyon tartósak;
 • a fürdő szinte bármilyen formát és színt adhat;
 • az alacsony tömeg könnyíti meg az akril termékek szállítását és felszerelését;
 • Kiválaszthat egy olyan modellt, amely további funkciókkal (hidromasszázs, stb.);
 • tökéletesen melegen tart;
 • hosszú élettartamú;
 • Az akril felülete könnyen tisztítható.

Az akril fürdő kiválasztása azonban érdemes megfontolni az ilyen modellek hátrányait. Természetesen az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas. Néha úgy érezheti, hogy a fürdő alja a hajlékban lévő személy súlya alatt hajlik. Nagy gonddal kell eljárni a fürdőszoba felújításakor.

Ha a termék felületén elég nehéz tárgy van, a fürdő egyszerűen megtörhet. Bár a kis karcolások az akril felületen még otthon is helyreállíthatók.

Az akrilfürdő átlagos élettartama körülbelül húsz év. A termékárak 250-600 dollár és még magasabbak. Ezek függenek a modell méretétől, alakjától és további jellemzőitől, valamint az anyag minőségétől. A jól ismert hirdetési szlogen megfogalmazásával elmondhatjuk: nem minden akril ugyanolyan tartós.

Az anyag minőségének értékeléséhez a következő lépéseket teheti:

 • Próbálja meg megvilágítani a termék oldalát rendszeres zseblámpával. Ha a fény nem jut be az akril vastagságába, akkor az anyag minősége megfelel az eladó által megadott szintnek.
 • Amennyire csak lehetséges, a kád alját nyomja. Nem szabad a jövőbeli tulajdonos súlya alá süllyedni.
 • Ellenőrizze az anyag vágását (ha van). Az akril és a műanyag keverékéből készült gyenge minőségű anyag többrétegű, de minőségi fürdő kivágásakor csak két réteg van: akril és gyanta.
 • Ügyeljen a modell kialakítására és konfigurálására. Számos törött vonal aligha jelzi a termék magas minőségét, mivel a jó akril nehéz összetett alakot adni.

Ha a termék durva felülettel rendelkezik, akkor jobb, ha elhagyja a vásárlást. Általában ilyen fürdők nagyon gyorsan veszítenek hőnek. Egy másik figyelmeztető jelzés éles, kellemetlen szag. Az eladók biztosíthatják, hogy idővel erodálódni fog, de nagyon gyakran ez nem történik meg. Gyakran csak a szag érezhetően erősödik, és hamarosan új fürdőszobát kell cserélni.

Az akril vízvezetékek élettartamának növelése érdekében gondosan kell kezelnie a felületét. Ne használjon háztartási tisztítószereket vagy oldószereket tisztítás céljából. A szokásos szappan és puha szivacs tisztításához. A tisztítás végén ajánlott törölni a fürdőt.

Az akril fürdőket mind Oroszországban, mind külföldön gyártják. A cseh "Ravak" ("Ravak") kiváló minőségű termékeket gyárt, az akril vastagsága 5-6 mm. Mivel a hordozó speciális üvegszálat használ. Általában ez egy ergonómikus fürdõ, amelyet a nagy fizikai igénybevétel ellenáll. Azonban nem minden modell rendelkezik tartozékokkal.

A lengyel "Cersanit" ("Сersanit") akril fürdőit a minőség és az ár optimális aránya különbözteti meg. Nagyon kényelmesek és eléggé tágasak. A vállalat összes terméke tanúsítvánnyal rendelkezik, a gyártó hét év garanciát vállal minden termékre. Az akril (4 mm) vastagsága azonban nem teszi lehetővé a hidromasszázs rendszer felszerelését.

A holland "Riho" gyártó ("Riho") kiváló minőségű Lucite akrilt használ, melynek vastagsága 6-8 mm. Ezek a termékek könnyűek és rendkívüli erejűek.

Az Aquanet akril kádak tartósan öt milliméteres akrilból készülnek Oroszországban. Majdnem minden modell külön karfával és más kényelmes elemekkel van felszerelve.

A lengyel Kolo ("Kolo") termékei modern dizájnnal és viszonylag alacsony árral rendelkeznek, de nem ajánlott hidromasszázs rendszer telepítését ilyen modellekre.

Az akril fürdők választékával kapcsolatos hasznos információkat az alábbi videó tartalmazza:

Öntött márvány és mennyiségi - magas technika

Érdemes megemlíteni a korszerűbb anyagok fürdőkre vonatkozó lehetőségeit. Ezek közé tartoznak az úgynevezett öntött márványból készült termékek. Valójában ezek a fürdőkészítmények márványforgácsból készülnek, poliésztergyantával kombinálva. A kompozíció olyan erősen kiderül, hogy a fürdőkádaknak nincs szükség kiegészítő keretre, mint akril termékekre.

Az öntött márvány különböző színekkel festhető, tökéletesen megtartja a hőt, felszívja a zajt és magas mechanikai terhelést hordoz. Azonban egy ilyen modell súlya nagyon sok, nem könnyű telepíteni, és persze, van egy fürdő öntött márvány nagyon drága.

Egy másik csúcstechnológiás újdonság a vízvezeték világában a kvári fürdő, a kvarc és az akril keveréke. Ez az anyag majdnem olyan nehéz, mint az öntöttvas, így ebben az esetben a keret nem lesz szükséges. A kvarc felülete rendkívül ellenáll a külső hatásoknak, nehéz megkarcolni vagy megszakítani.

Mit kell keresni egy adott fürdő modell kiválasztásakor?

Nincs egyértelmű válasz arra a kérdésre, hogy melyik fürdő jobb a fürdőszobában. Nagyon függ az erre a célra rendelkezésre bocsátott költségvetéstől. Először is, figyelmet kell fordítania egy adott fürdőszoba jellemzőire, méretére és konfigurálására. A tágas szobához egy nagy modellre van szükség, de egy kicsire gondosan számolni kell mindent.

Ha a fürdőszoba úgy néz ki, mint egy keskeny téglalap, akkor érdemes egy téglalap alakú fürdőt elhelyezni a szoba végén. Egy kis fürdőszobához egy kis sarokmodell és ergonomikus kontúrok ideális választás lehet.

A fürdő térfogatát és belső méreteit illetően javasoljuk, hogy tartsuk be a következő szabályt: egy személyet kényelmetlenül érző helyzetbe kell helyezni. A lábaknak a fürdő szélén kell állniuk, és a mélységnek olyannak kell lennie, hogy a víz lefedi a térdét. Csak ebben az esetben a fürdőszoba kényelmesen használható.

A szabványos fürdő hossza rendszerint 150-180 cm, szélessége 85, 80 vagy 70 cm, magassága 65 cm, feltételezve, hogy ha a fürdő falainak és a benne levő személynek a szélessége legalább öt centiméter széles, akkor elég kényelmes lesz.

A fürdő formája nemcsak kényelem, hanem design is. Napjainkban a legkülönbözőbb változatokból állnak elő: téglalap alakúak, szögletesek, oválisak, félkörök formájában stb. Úgy gondolják, hogy a négyszögletes modellek használata csökkenti a vízfogyasztást. A szabadban lévő fürdők általában látványosabbak a belső térben.

Előnyösen automatikus ürítés és túlfolyás jelenléte. Kényelmes tétel - speciális tollak, amelyek segítenek abban, hogy kijutni a fürdőből. Ha a ház idős emberrel vagy egy különleges igényű személyrel rendelkezik, akkor ez a részlet egyszerűen szükséges.

Az akril és öntött márvány modelljei olyan kellemes kiegészítéssel is felszerelhetők, mint a hidromasszázs - a levegővel összekevert, irányított vízsugarak rendszere. Természetesen az ilyen termékek költségei jelentősen magasabbak lesznek, de nagyon kellemesek lesznek az egészségre és még előnyösebbek is az egészségre.

A pezsgőfürdő kiválasztásánál figyelembe kell venni a következőket:

 • irányítási rendszer jellemzői;
 • a fúvókák száma;
 • szivattyú teljesítmény.

A fürdőszoba alján és falán speciális fúvókák vannak felszerelve, amelyek hat vagy több lehet. Vannak modellek a whirlpools, amelyek felszerelve több tucat fúvókák. A fúvókákból a vizet nyomás alatt kompresszorral és szivattyúval látja el. A víz átfolyik a fúvóka rendszeren.

A hidromasszázs folyamat vezérlése egy speciális távirányítóval.

A szivattyú teljesítményét a fürdő térfogatától függően kell kiválasztani. Minden 250 liter vízhez 1 kW teljesítményt kell figyelembe venni. Ezenkívül, ha nagy számú fúvókával rendelkező modell van kiválasztva, akkor erősebb szivattyúra van szüksége. Érdekes megoldás lehet két szivattyú használata egy hidromasszázs rendszerben.

Egyikük az alján levő fúvókákhoz vizet szolgáltat, a második pedig további masszírozó fúvókákra. Ez a design drágább, de sokkal kényelmesebb használni, mert lehetővé teszi, hogy mindegyik fúvókát egyszerre vagy csak egy részre kapcsolja. Ennek eredményeképpen enyhén csökkentheti az energiaköltségeket, valamint csökkentheti a berendezés kopását.

A kompresszor levegőt juttat a rendszerbe, ami javítja a masszázs minőségét. Bizonyos rendszerekben a tulajdonos maga szabályozhatja a fúvókákon belépő levegő mennyiségét. A pezsgőfürdőt pneumatikus rendszerrel vagy elektronikus vezérlőegységgel vezéreljük. Az utóbbi lehetőség drágább, de sokkal kényelmesebb, mivel egy forró kád tulajdonosa számára szélesebb körű beállításokat kínál.

Például a fúvókákat felváltva bekapcsolhatja, megváltoztathatja a vízsugarak hatásának intenzitását, stb.

Melyik fürdőt választani: öntöttvas, akril vagy acél?

A mai cikkben a következő kérdésre szeretném válaszolni: "Melyik fürdőt jobb választani?" A fürdő az egyik legfontosabb szaniter áru a fürdőszobában. És a fürdőszoba kiválasztása meglehetősen nehéz feladat.

Ma az építőipari piacon mindenféle ízlésű fürdőkád széles választékát kínálja. Ezért a fürdőválasztásnál feltétlenül meg kell határozni, melyik fürdő a legalkalmasabb a lakásod számára.

Az első fürdőszobák több ezer évvel ezelőtt jelentek meg. És hamarosan öntöttvas fürdőt kezdtek készíteni. A vízvezetékgyártók azonban nem csak az ilyen anyagokra támaszkodtak, és idővel újak is megjelentek, például acél, akril és még sok más. A fürdőszobák árai, alakja, mérete, minősége, színe, gyártói, valamint az anyag, ahonnan készültek.

A fürdőszoba alakja kerek, négyzetes, ovális vagy háromszög alakú. A fürdők is eltérhetnek a kialakításukban. Van fürdőszoba két, káddal, fogantyúval, létrával. Választhat bármilyen színű fürdőszobát, vagy rendelheti megrendelésre. A standard fürdők fehérvé válnak.

Amikor elsősorban fürdőszobát vásárol, figyelmet kell fordítania annak méretére, mert jól illeszkednie kell a helyiségbe.

Vízvezeték felvásárlásakor a legjobb választani egy fürdőszobát, mosdót és mosdót ugyanabból a gyártóból, akkor nagyon harmonikusnak tűnnek, és nem változnak színben. Ha a csatorna szerelvényei nem szerepelnek a készletben, akkor azonnal vegyen be egy fürdõt és egy szifont, hogy késõbb ne legyen gond a szereléssel.

Mielőtt felveszik a fürdőt zománcozott felületre, nagyon jól látni kell a bevonat egyenletességét és integritását. A zománc semmilyen esetben sem lehet hullámos, durva, különösen a repedéseken. A zománc színe ragyogó. A zománce hibái nagyon jól láthatóak a fehér vízvezetékben.

A fürdőszoba felszerelése előtt alaposan meg kell tervezni a helyet. Általánosan elfogadott szabványokat kell betartani. Mielőtt a fürdőt kb. 90 cm szabad felületre kell hagyni. A szoba elhelyezése után meg lehet határozni a fürdőszoba kilátásával és modelljével. Mindenesetre minden szobához választhatja a saját fürdőjét, függetlenül attól, hogy milyen méretű. Most nézzük meg, milyen fürdők vannak a piacon, és mely fürdőkád a legjobb választani.

A fürdők általában 3 típusból állnak:

Hot kádak

A közelmúltban a hidromasszázs fürdők egyre népszerűbbek, néha jacuzzinak nevezik, bár a jacuzzi csak egyike a gyártóknak.

A hidromasszázs kád csodálatos találmány, amelyben az alak, a módok és a funkciók egyetlen egészbe merülnek össze.

Ez a fürdő különleges terápiás hatást fejt ki, javítja a vérkeringést, aktiválja a szív munkáját, növeli a test hangját és kényelmesen érezheti magát. Mindez otthonról kemény napi munka után nyerhető.

A hidromasszázs elengedhetetlen eszköz a fáradtság, az izmok és a gerinc fájdalmának enyhítésére, továbbá a fürdők segítik a túlsúly megszabadulását. Otthon, egy ilyen fürdőszobával, megakadályozhatja a megfázást és javítja az immunitást.

Az aero-masszázs funkciója a több ezer légbuborék vízben buborékolt össze, könnyű testmasszázst kölcsönöz a testnek, erővel töltve. A hidromasszázs javítja a mellékvese, a pajzsmirigy és a szexuális mirigy működését. Jobb, ha ezt az eljárást 20 percre korlátozzuk, míg a víz hőmérséklete nem haladhatja meg a 38 fokot.

A legmodernebb pezsgőfürdők magas műszaki színvonalon vannak. Annak érdekében, hogy a hidromasszázs fürdő erősebb legyen, rejtett fémkerettel rendelkezik. Szintén fontos megjegyezni az ilyen fürdők szokatlan, kényelmes és stílusos kialakítását.

Öntöttvas fürdők

Sokan közülünk, a mai napig, inkább az öntöttvas fürdőt kedvelik mindenki másnak. Mivel a fürdőszoba ez az anyag nagyon tartós, megbízható és szilárd. A Szovjetunióban a fürdőszobák csak ilyen anyagból készültek, hiszen elég volt és nem volt alternatívája.

Az öntöttvas nem hajlamos a korrózióra és elég nehéz. Nagy tömege miatt az öntöttvas fürdők mindig csak a falak közelében voltak rögzítve. Annak ellenére, hogy rutinszerű, egyszerű és monotónikus a megjelenés, a fürdőszobák ezen anyag tökéletesen megtartja a hő. És ma csinálnak fürdőszobákat öntöttvas.

Az importált európai termékek hígabb öntöttvasból készülnek, és az orosz fürdőszobáknál gyönyörűbbnek tűnik.

Emellett a tengerentúli fürdőszobák magasabb szintű kényelmet élveznek, sok modell belső fogantyúval rendelkezik, a fürdőrészek oldalán pedig hornyok vannak. A behozott fürdőszobák súlya sokkal kisebb, akár 120 kg-ig, és a stop-csavaros lábakra szerelhető, amelyek magasságban is beállíthatók.

Acél fürdők

Az öntöttvas modern cseréje acél volt. Az egyenlő méretű acélöntvény modell sokszor kisebb súlyú és körülbelül 45% -kal olcsóbb.

Az ilyen fürdőszobák nem szörnyűek a régi házakba való beépítésre, ahol a padlón nem lehet nagy terhelést előállítani. Az acéltermékek meglehetősen kényelmesek és egyszerűek, átlagos súlyuk kb. 30 kg.

És az acél fürdőszoba élete elég hosszú, körülbelül 15 év. Az öntöttvashoz képest az acél fürdők gyorsabban felmelegszenek. Az acélkabin költsége attól függ, hogy a lap mennyire volt vastagsága.

De ezeknek a fürdőszobáknak hátrányuk van, nagyon zajtalan, vízzel való feltöltés esetén nagyon zuhognak, mint egy vödör vagy medence. Az ilyen jellegű problémák csökkentése érdekében ezek a fürdőszobák láb- és gumibetétekkel vannak ellátva. Az acélkabin minősége és értéke függ a munkaterületétől, vagyis a zománcburkolaton.

Akrilfürdők

Ezen kívül vannak akril fürdőszobák. De ez a név nem teljesen pontos. Az "akril fürdők" kifejezésen olyan termékeket értünk, amelyek nem akrilból készültek, hanem polimetil-metakrilát gyantával - egy szintetikus polimer hozzáadásával, amelyet általában a hőre lágyuló műanyagok kategóriájára utalnak.

Fűtött állapotban ez az anyag lágyul és megszerzi a kívánt alakot, majd hűtést követően megőrzi. Egy másik név a vízvezeték akril.

A fürdőszobák akrilból készülnek, ma az európai piacon vezető szerepet betöltve, számos előnye miatt.

Az akril felülete kevésbé porózus és hosszú ideig megőrzi eredeti megjelenését. És ami a legfontosabb, az akril higiénikusabb, mert a baktériumok nem maradnak a fényben és vízzel mosnak.

Ha véletlenül áttetsző jódot vagy zsíros zöldet tartalmaz akrilről, és azonnal eltávolítja, akkor nem marad nyom. Sokan szeretik az akril felületet a melegségért. Természetesen a fürdő akril felülete nem annyira nehéz megkarcolni, de elég, ha csak karcolja meg a karcolást folyékony akrilnal és csiszol, és olyan lesz, mint az új.

Miután elolvasta a cikket, ha még mindig nem oldotta meg a kérdést - "Melyik fürdőt jobb választani?". Szóval írd meg a gondolataidat a megjegyzésekben, beszélj és próbáld ki a megfelelő választást.

A legjobb fürdőválasztás titkai a lakásban: mit kell tennie?

Rendszerint hosszú ideig használjuk a fürdőszobát, tehát mielőtt megvásárolnánk ezt a higiéniai cikket, gondosan tanulmányoznia kell a választékot, minden jellemzőt, szakértői tanácsot, fogyasztói véleményeket, különböző vállalatok modelljeinek összehasonlítását, és csak akkor végezze el a végső döntést.

Tehát mit kínál a piac?

Öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdők csak egy szabványos formában léteznek, mert a kizárólagos modellek szerelmeseinek meg kell vizsgálniuk a más anyagokból készült termékeket.

Az öntöttvas fürdők mindig (és még mindig) a legnépszerűbbek. Előnyei:

 • nagy szilárdság;
 • kiváló stabilitás;
 • a termék hosszú élettartama;
 • Egy ilyen modell hosszú ideig tart hőben.

A hátrányok a következők:

 • a termék nagy tömege - az öntöttvas fürdők súlya legalább százhúsz kilogramm;
 • a zománcburkolat törékenysége - a legkisebb aprításnál észrevehető folt jelenik meg a fürdőben.

Az öntöttvas fürdők csak egy szabványos formában léteznek, mert a kizárólagos modellek szerelmeseinek meg kell vizsgálniuk a más anyagokból készült termékeket.

Acélfürdő

Acélfürdő kiválasztása esetén álljon meg a modellen, amelynek falai nem lesznek vékonyabbak, mint három milliméter. Ellenkező esetben minden esély a hajlításra a termék szállítása vagy telepítése során.

Az acél fürdők vonzzák az ügyfeleket az alábbi előnyök miatt:

 • olcsó;
 • kis súly (átlagosan harminc kilogramm);
 • nagy szilárdságú termékek;
 • különféle formák. Az acélfürdő a legkülönösebb formát öltheti - a fogyasztó választása.

Az acéltermékek hátrányai a következők:

 • a víz nagyon gyorsan hűl;
 • amikor behelyezi a vizet a fürdőszobába, hangos zaj keletkezik.

Acélfürdő kiválasztása esetén álljon meg a modellen, amelynek falai nem lesznek vékonyabbak, mint három milliméter. Ellenkező esetben minden esély a hajlításra a termék szállítása vagy telepítése során.

Akrilkád

Az akrilfürdő vásárlásakor válasszon egy modellt több rétegű vasalattal. Egy ilyen fürdőszoba nem torzul túl meleg vízből.

Az akril fürdők nem sokkal ezelőtt jelentek meg a piacon, de sikerült elnyerni a népszerűséget. Az akril modellek előnyei:

 • tartósság;
 • megbízhatóság;
 • szép megjelenés;
 • kis súly;
 • könnyű kezelhetőség (nem félnek semmilyen csiszolóanyagtól);
 • az akril fürdők hosszú ideig tartják a hõmérsékletet (még az öntöttvasaknál is hosszabb ideig);
 • Az akrilból szinte bármilyen alakra öntheti a terméket.

Az akrilfürdő vásárlásakor válasszon egy modellt több rétegű vasalattal. Egy ilyen fürdőszoba nem torzul túl meleg vízből.

Az akril fürdők hátrányai a következők:

 • színezhetőség (rozsdás vízből vagy molting ruházatból);
 • egy ilyen fürdő könnyű karcolódni. A karcolás azonban csak egy fix;
 • A szakértők nem javasolják a díszes fürdőzést (például virág formájában), mert nehéz a magas színvonalú megerősítést elvégezni a hajtásokon. Az ilyen fürdő hamarosan szivároghat;
 • Az akril fürdők magas költsége szintén hátrány.

Kőfürdő

A kvaniai fürdõnek van egy hátránya - magas költségek, azonban számos elõny hátterében, ez a hátrány nem annyira jelentõs.

A Quarilla fürdő az akrilhoz képest még nagyobb előnyökkel jár. Quarille kvarc és akril keverék, még nagyobb ellenállást mutat a magas hőmérsékleten. Előnyei:

 • nagy szilárdságú. Egyszerűen fogalmazva, ezeket a fürdőket nem ölték meg;
 • a kvarc fürdõje megtartja a hõt;
 • tartósak;
 • könnyen karbantartható.

A kvaniai fürdõnek van egy hátránya - magas költségek, azonban számos elõny hátterében, ez a hátrány nem annyira jelentõs.

megállapítások

Tehát a fentiek összegzésével a következő következtetéseket vonhatjuk le:

 • A klasszikus formák kedvelői, valamint a magánházban vagy a magasépítésű épület első emeletén élő emberek öntöttvas kádat helyezhetnek el. Sok évig fog szolgálni, miközben nem okoz súlyos kárt a családi költségvetésben. A kiváló minőségű öntöttvas fürdőket: Jacob Delafon, Roca, Goldman, DEVIT, Universal Plant, Kirovsky Plant;
 • Azok a fogyasztók, akik egy kiváló minőségű akrilgyártmányt kívánnak vásárolni, nem kell bonyolult formát ölteniük a terméknek, akkor hosszú ideig szolgálnak majd, és nem fog gondot okozni szállításával és telepítésével kapcsolatban. Ez a fürdő mind a házban, mind a házakban telepíthető, ahol nincs teherlift. A jó akril fürdőket a VAGNERPLAST, RAVAK, ALPEN, POOL SPA, Balteco kínálja;
 • A nem pénzhiánnyal rendelkező háztartásoknak figyelmet kell fordítaniuk a kvári fürdőre - egy ilyen termék hosszú évekig tart, és mindig jól néz ki. A kőfejtők vezető gyártója a német Villeroy cég Boch;
 • Az acél fürdőkád olyan fogyasztók számára alkalmas, akik az országra vonatkozó költségvetési opciót vagy az ideiglenes lakhatást keresik. Az acél fürdőkészítők Kaldewei, ROCA, BLB.
a tartalomhoz ↑

Melyik fürdőt jobb választani

A modern fürdőszobák sokféle anyagból készülhetnek. És ha a fából faragott vagy természetes márványból faragott fürdők nagyon ritkák, az acél-, akril- és öntöttvas betűk széles körben el vannak osztva. A fából készült vagy márvány fürdők egyetlen példányban készültek az elit belső megoldásokhoz. Ha figyelembe vesszük, hogy a tipikus lakásokban és a fürdőszobákban vannak olyan helyiségek, ahol egy kis terület van, akkor világosan meg kell értened, hogyan kell egy kisméretű fürdőszobát választani, hogy ne vegye fel az összes szabad helyet, de kényelmesen mindazoknak, akik a lakásban élnek.

Acélfürdő

A fürdőszobai költségvetés helyreállításához a fürdőválasztás helyes, a többi fogyasztó válasza egyértelműen válaszol: az acélszerelvények a legmegfelelőbbek. Az acéltermékek olcsóbbak, mint mások, miközben meglehetősen vonzó megjelenésűek és megbízhatóak a teljesítményben.

A modern fürdők széles választékban és méretben készültek, mivel a technikailag acél lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen formát adjon a terméknek. Egy másik pozitív jellemző a viszonylag alacsony tömegük, ami megkönnyíti a rögzítést és (ha szükséges) hordozást.

Az acélszivattyú hátrányai közé tartozik a vízbevitel és a túlzottan magas hővezetőképesség miatt bekövetkező fokozott zajszint, ami miatt a felvett víz túl gyorsan hideg.

Öntöttvas fürdő

Gondolkodni arról, hogy melyik fürdőt kell választani, sok ember figyelmét a megbízható és tartós öntöttvas termékekre fordítja: ez az időigényes lehetőség hihetetlenül kényelmes. A víz az öntöttvas fürdőben szinte csendes, majd nem hűlni hosszú ideig. Rendszerint az öntöttvas sima zománc borítja, amely nem tartja meg rozsda és por önmagában, ami nagyban megkönnyíti a termék gondozását.

Van azonban néhány hátránya, amelyek megkülönböztetik az öntöttvas fürdőket. Ami jobb, hogy szedje, szinte lehetetlen megállapítani: mindenesetre az ilyen nehéz fürdő telepítése nem lesz könnyű, mivel nagy súlya megkülönböztethető. Ráadásul az öntöttvas termékek gyártási technológiája némileg korlátozza a modellek sokféleségét: az összetett konfigurációval rendelkező termékek technikailag lehetetlenek.

Akril fürdők

Az akril kádak csak néhány évtizeddel ezelőtt jelentek meg, de ennek ellenére a népszerűség már összehasonlítható a klasszikus öntöttvas modellekkel. Az akril jó szilárdságú polimer anyag, és fűtött állapotban plaszticitást nyer és könnyen kezelhető. Az eredeti formájú fürdőszobák rajongói pontosan megfelelnek az akril termékeknek.

Az akril tartósabbá tétele érdekében több rétegben polimer gyantával és üvegszálzal is erősítik. A kiváló minőségű fürdőkádak alsó része fémrácskal van ellátva.

Az akril fürdőkben rejlő hiányosságok között meg kell jegyezni, hogy instabilitásuk van a deformáló hatásokhoz: a termék felületét gyorsan karcolás borítja, amely azonban könnyen eltávolítható a saját kezével. Az akril másik hátránya a festés képessége, amely nem teszi lehetővé a színes ruhák mosását ilyen fürdőszobákban.

Nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy még az akril fürdők egyszerű modelljei is sokkal drágábbak, mint az öntöttvas termékek, így amikor kiválasztjuk a fürdőt (akril vagy öntöttvas), akkor emlékezzünk a probléma pénzügyi oldalára is. Ha van olcsó fürdő, akkor nem akrilból készült, hanem műanyagból készült, és ez az anyag nem tartós, ezért a műanyag fürdők nem tarthatnak sokáig.

A modern orosz egészségügyi piacon olyan sok kisméretű kád van, hogy nagyon nehéz elosztani őket egyes kategóriákba. Ezeknek a termékeknek a modelljei a legváltozatosabb formában vannak, és a tálak a legbizarétabb körvonalak, és ez nem csak a tervezői dolgok miatt következik be: a gyártók a legkisebb kádat a legnagyobb ergonómia, vagyis a fürdő leginkább kényelmesen fekvő formája vagy legalábbis ülni. Éppen ezért a kis fürdők rövidebbek lehetnek a szokásosnál, de sokkal szélesebbek. Ugyanakkor meg kell jegyezni, hogy a kompakt fürdőszobák még mindig nem nagyon kényelmesek.

Anyagtermelés

A fürdõk gyártásához használt nyersanyagok és annak mérete meglepõ módon összekapcsolódnak. Sok modern gyártó teszi a kompakt modelleket mélyebben, hogy lehetővé tegye a vízbe merülést, ülő helyzet fenntartása mellett. Az akril és a kőfürdő általában 20 cm-rel magasabb, mint az öntöttvasak. A zománcozott acél lehetővé teszi, hogy egy nagyobb méretű fürdőt készítsen, mivel az acél szinte függőleges oldalát készítheti.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az acél és az akril könnyebb, mint a kő és az öntöttvas, így ezeknek a fürdőknek nagyobb méretűek lehetnek, nem veszi figyelembe a telepítéssel és a mozgással kapcsolatos problémákat, ezért éppen azok alkotják a kompakt fürdőket.

Szabad helytakarékos

Véleményünk szerint minél kisebb a kád, annál nagyobb hely marad a fürdőszobában. A gyakorlatban azonban csak egy téglalap alakú, kompakt modellt lehet beépíteni egy tipikus fürdőszobába.

Ha a kompakt fürdő paralelipiped alakú, akkor egy kisebb fal mentén helyezhető el, és egy négyzet vagy kerek modell csak felállni, így nincs helye más vízvezeték szerelvényeknek.

A fürdő méretei

Lehetetlen pontosan meghatározni, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie egy kis fürdőnek. Ha szabványos orosz termékekről beszélünk szabványos fürdőszobákra, azok hossza 150-170 cm és szélesség 70-75 cm között volt, korábban nem volt standard kád, tehát kompakt amelyek kisebb méretben különböznek egymástól.

Különösen keskeny szaniter létesítményekben, korábban kialakított, lehúzható fürdőkádak, amelyek hossza körülbelül 30 cm, de napjainkban a szaniterek választéka sokkal változatosabb.

Sarokfürdők és azok előnyei

A modern sarokkádak sokkal több előnnyel rendelkeznek, mint a korábbi modellek, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy közülük viszonylag kis méretűek. Most a fogyasztók sokkal többet tudnak használni a használatuk során.

A fürdő kis szobája már nem akadályozhatja a sarokkád felszerelését: a modern egészségügyi piacon négyszögletes sarokfürdők vannak, bal és jobb oldali kis méretűek.

Az ilyen fürdőszoba felszerelése lehetővé teszi, hogy jelentősen megtakarítsa a helyiséget, és a fennmaradó területet funkcionális bútorokkal ruházza fel: egy kis méretű szobában egy meglehetősen kényelmes mosdót, egy mosógépet és egy kis szekrényt is elhelyezhet minden apróság számára. Ugyanakkor a színek és formák széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely megfelel bármilyen designnak.

A tapasztalt eladók azt javasolják, hogy aszimmetrikus modelleket vásároljanak kisszobákhoz és színmodellekhez az eredeti belső terekhez. A balti államokban készült szögletes fürdők jól bebizonyították: a fogyasztók azt állítják, hogy még a legkisebb is nagyon könnyű használni.

Mit válasszon: akril kád vagy acél

Úgy gondolják, hogy a fürdők széles skálája mindenki számára lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát tetszésükhöz igazítsák, de elég ember szó szerint túlságosan változatosságot vezet a zsákutcába. Ezért ma gyakran találkozhatunk új telepesekkel vagy azokkal, akiknek sürgősen ki kell cserélniük a régi, használhatatlanná vált fürdőt, amelyet minden szabad idejükre fordítanak a kérdés megválaszolására: melyik fürdő jobb - akril vagy acél?

Annak érdekében, hogy egyértelműen válaszolhasson a fürdőkád jobb és hosszabb anyagára, még egy tapasztalt szakember sem lesz képes: minden terméknek mind előnyei, mind hátrányai vannak.

Acélfürdő

előnyei:

 • alacsony tömeg;
 • nagy szilárdság (csak a kiváló minőségű termékek esetében);
 • kiváló megjelenés, 5-7 év után is fenntartható;
 • széles és méretű (beleértve a túlméretezetteket is);
 • viszonylag alacsony ár.

hátrányai:

 • nagyfokú deformációs valószínűség (csak vékony falú modellek esetén);
 • a csipek megjelenése a bevonaton (helytelen használat miatt);
 • gyors vízhűtés;
 • vízzárás közben.

Akril fürdők

előnyei:

 • hosszú a meleg víz;
 • csendes vízkészlet;
 • széles formák;
 • ergonómia;
 • egyszerű tisztítás

hátrányai:

 • nagy valószínűséggel károsítja a felületet (hígítás, ráncolás, karcolás);
 • színezhetőség;
 • magas ár.

Amint látható, mindkét anyagban vannak előnyei és hátrányai, így a végső választás a jövőbeni tulajdonos számára marad. Az akril és acél fürdőkádak kényelmet nyújtanak a tulajdonosuknak, ha úgy dönt, hogy megközelíti őket, és megfelelően gondoskodik róluk.

Hasznos tippek

Az acélkád kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy falai legalább 3 mm vastagak legyenek, és a súlya 25-50 kg legyen. Csak egy ilyen fürdõ lesz megbízható és elég hosszú lesz.

Az akril fürdőt ne tisztítsa meg abrazív mosószerekkel. Ha csak takarításra használnak takarékos anyagokat, hosszú ideig fehér marad. Ha az akril romlik, azonnal hívjon szakembert a felső réteg helyreállításához.

Néha akril kád vásárlása sokkal olcsóbb, de ugyanakkor ugyanolyan jó lesz. A jó fürdők például az akril és a műanyag keverékéből készülnek.

Hogyan válasszunk az akril és az öntöttvas fürdő között

méltóság

 • az akril fürdõk szinte bármilyen formájuk lehet a forrásanyag plaszticitásának köszönhetõen, könnyedségük van, megtartják a hõt és a felületükön levõ karcolások könnyen eltávolíthatók;
 • A sertésfürdõk hosszú ideig hõt tartanak, és a csavartartók használata megkönnyíti a termék magasságának beállítását.

hiányosságokat

 • A vékony akril gyorsan megdől a test súlya alatt, ráadásul ezt a fürdőt porokkal nem lehet tisztítani (csak puha mosogatószerek és mosófolyadékok alkalmasak);
 • Az öntöttvas fürdők nehézek, így a modern modellek olyan vékony anyagokból készülnek, amelyek nem befolyásolják a minőséget. Nehéz eltávolítani a forgácsokat a felületükről, és számos pórus megkönnyíti a rozsda és a piszok behatolását beléjük.

Ha ezen anyagok egyéb tulajdonságairól beszélünk, az öntöttvas tartósabb, és akril - még higiénikusabb.

A fentiek alapján meg lehet állapítani, hogy a választás csak attól függ, hogy a lakás és a család tulajdonosa mennyire több, mint a fürdőszoba, valamint az ár, a megjelenés és a fürdőszoba készítésének anyaga csak másodlagos jelentőségű. A terméknek teljes mértékben meg kell felelnie a tulajdonos igényeinek, de nem szabad elfelejteni, hogy működési tulajdonságai attól is függenek, hogy helyesen telepítették-e.

Melyik fürdőt választani, így nem bánod meg

Ez a részletes útmutató a különböző fürdők előnyeinek és hátrányainak bemutatásával segít elhagyni az eladók követeléseit és a megfelelő választást.

Mielőtt fürdőt vásárolna, több döntést kell hoznia:

 1. Határozza meg a méretet.
 2. Válasszon anyagot.
 3. Megérteni, hogy szükség van-e további funkciókra.

De mindent rendben.

A fürdő mérete

Sokan álmodnak egy luxus sarokkádról két személy részére, jacuzzival és beépített rádióval. De a terület egy tipikus fürdőszoba csak 3-6 négyzetméter. És ők, mint általában, még egy mosdót, mosót és szekrényt kell elhelyezni a kozmetikumok számára. Ezért a fürdő álmait össze kell hangolni a szoba kapacitásával, ahol a fürdő lesz.

Ennek során vegye figyelembe az alábbi paramétereket:

 1. A fedélzeten lévő magasság. Az optimális magasság 65-70 cm, de ha gyermekek vannak a családban, az idősek vagy a fogyatékkal élők számára, érdemes megfontolni egy alacsonyabb fürdőt vagy nagyon kis lábakat.
 2. A tál mélysége. Ez a távolság az oldalról vagy túlfolyás az aljára. Az optimális mélység 50-60 cm, itt fontos, hogy a víz teljesen lefedi a fürdőben fekvő személyt.
 3. A fürdő hossza és szélessége. A fürdőszobák mérete és a családtagok egyéni jellemzői alapján választják ki őket. A 160-180 cm magasságú ember számára, aki nem hajlamos túlsúlyosnak, az optimális tál 70-80 cm széles és 150-180 cm hosszú.
Standard fürdőméretek

A méretre vonatkozó bizonyos korlátozások szintén előírják azokat az anyagokat, amelyekből a fürdőkészülék készül. A vasöntvények általában 150 vagy 170 cm hosszúak és 70 cm szélesek, a 100-120 cm-es kis autóhosszúság gyakran acélból készül, a szögletes vagy aszimmetrikus fürdő csak akril.

A fürdők típusai

Az anyagfürdői szerint vas, acél, akril, kvarchomok és kerámiák vannak osztva. Ebben a cikkben az első háromról beszélünk, mivel ezek a legnépszerűbbek.

Öntöttvas fürdő: az előnyök és hátrányok

Az öntöttvas kád egy kis ötvözetből készült vasból készült, zománcozott kád.

Ez egy klasszikus a vízvezeték világában. Az öntöttvas hosszú ideig hőt takar és jól hangot ad. A fürdõket korábban Hruscsov házakba helyezték, így sokan tudják gyermekkorukból: egy öntöttvas fürdő évszázadok óta.

Kétségtelen a tartósság és a megbízhatóság.

Öntöttvas fürdő 20 évig vagy annál többet szolgál majd Önnek.

 1. A zománc, amely nem kopott pár év alatt, és évtizedekig szolgált, nagyon jó minőségűnek kell lennie. A legjobb gyártók az öntöttvas fürdők Roca (Spanyolország), Jacob Delafon (Franciaország), Oxame (Franciaország), Kirovsky Plant (Oroszország) és az egyetemes üzem (Oroszország). A kiváló minőségű öntöttvas fürdő ára körülbelül 20 ezer rubel és így tovább.
 2. Az öntöttvas fürdõk legfeljebb 150 kg súlyúak lehetnek, ami nagy nehézségeket okoz a szállítás és a szerelés során.

Így az öntöttvas modelleknek a következő előnyei és hátrányai vannak.

Acélfürdő: az előnyök és hátrányok

Az acél fürdők rozsdamentes vagy szerkezeti acélból készültek. Zománc bevonattal rendelkeznek. A rozsdamentes acél fürdők rosszul képviseltetik magukat a piacon, mivel néha drágábbak, mint az öntöttvas. De a fő jellemzője az acélfürdő - költségvetés.

Egy másik plusz a konfigurációk sokfélesége. Az acél nagyon könnyű és műanyag. Könnyedén megtalálhatja az acél fürdőt karfákkal, fejtámlákkal és más szép görbékkel. De legyen óvatos: minél összetettebb az alak, annál vékonyabb a fém.

Az acél vastagsága - a fürdők Achilles-sarka. A víz és az emberi test súlya alatt egy vékony falú acélcsésze elcsavarodhat és deformálódhat, és a zománc megtörhet. Az acélkád optimális vastagsága 3 mm.

Az acélfürdő átlagos élettartama 15 év.

Feltéve, hogy jobban elismert gyártókat szeretne: Kaldewei (Németország), Roca (Spanyolország), Bette (Németország), BLB (Portugália) vagy Estap (Szlovákia). Az orosz gyártók között keresletet igényelnek a Upper Iset Metallurgiai Üzem és a Lipetsk Csőgyár termékei.

De még a kiváló minőségű acél és a jó zománc sem fog megszabadulni olyan hátrányoktól, mint a magas hőveszteség és a zaj. Az acélkádban lévő víz nagyon gyorsan hűl, és amikor felöntik, a zaj az egész lakásban zajlik.

Az utolsó probléma úgy oldható meg, hogy a tál fenék- és külső falát ragasztják penofollal vagy gumival, vagy habbal kezeljük. De ez, ahogy érted, tamburral táncol.

A száraz maradékban az acél fürdőknek a következő előnyei és hátrányai vannak.

Akrilkád: az előnyök és hátrányok

Az akril fürdők polimetil-metakrilátból (PMMA) és polimetil-metakrilátból készülnek akrilnitril butadién-sztirol (ABS / PMMA). Egyszerűen fogalmazva, 100% akrilból és műanyagból készült, felső akril réteggel.

A tiszta akril kádok megbízhatóak, tartósak, hosszú ideig melegen tartanak. Az árcédula megfelelő. Az ABS / PMMA fürdők könnyebben hozzáférhetőek, és sokáig boldoggá teszik gazdáikat. Feltéve, hogy az akril réteg vastagsága legalább 6 mm.

Az akrilfürdő átlagos élettartama 10 év.

Különböző formákra, méretekre és színekre hat. Emellett hidromasszázs és egyéb kiegészítő funkciók elsősorban akril fürdőkben találhatók.

Az akril fürdők legjobb gyártói: Ravak (Cseh Köztársaság), Cersanit (Lengyelország), Riho (Hollandia), PoolSpa (Spanyolország). Az orosz márkák közül a kereslet a BAS, az 1Marka, a "Triton".

Az akrilfürdő fürdésénél, egyfelől szerényen. A tisztaság megőrzése érdekében egyszerűen öblítheti meleg vízzel. Másrészt az akril fürdők nem kezelhetők lúgos és dörzsölő detergensekkel. Jobb speciális akril készítmények alkalmazása.

Így az akril fürdők alábbi előnyei és hátrányai különböztethetők meg.

Hidromasszázs és egyéb fejlett funkciók

Miután eldöntötte a fürdő méretét és anyagát, fontolja meg, szükség van-e hidro- vagy aero-masszázsra, krómterápiára, fertőtlenítő rendszerre és vízszint-érzékelőre. Végül is ezeknek a lehetőségeknek a jelenléte nem csupán a fürdő megnövekedett költségét eredményezi, hanem a víz és a villamos energia többletköltségeit, valamint a telepítés és a karbantartás során felmerülő nehézségeket.

 1. A hidromasszázs javítja az izomtónust és a vér mikrocirkulációját. A vízsugarakat egy speciális szivattyúval befecskendezik, és a fúvókákon keresztül a falakon és a betű alján a testet masszírozza. Általában a 6 és 8 fúvókák hidromasszázsos fürdőjében. De a prémium modellben több tucat is lehet.
 2. Az Aero masszázs ellazul. A működési elv ugyanaz, csak az elektromos szivattyú nem vizet, hanem oxigént szolgáltat.
 3. A krómterápia növeli a szervezet általános hangszínét, kedvező hatással van a vérerek munkájára. A lámpák lámpái a fürdő falaiba ágyazódnak speciális fényvisszaverőkön, amelyek minden oldalról vízben fekvő személy testét megvilágítják.
 4. Az autodinfeszítés egyszerűsíti a fürdő gondozását. Az egyik gomb megnyomásával a fertőtlenítő készülék kerül kiszállításra, majd automatikusan lemosódik.
 5. A vízszint-érzékelő szabályozza, hogy a fürdő mennyire fel van töltve vízzel. Általában a hidro- és aero masszázs mellett megy.

Olvassa el a készülék pezsgőfürdőjét - ebben a videóban.

következtetés

Válassza ki a fürdőt sokkal könnyebb, ha megfelelően határozza meg a méretet és ismeri az anyagok jellemzőit.

Ha megbízhatósága van és készen áll arra, hogy lemondjon az elegáns designról és a kiegészítő tulajdonságokról, vegyen egy jó öntöttvas fürdőt. Ha korlátozott a költségvetés, vagy szükség van egy fürdőre, például, hogy adjon, akkor vegyen egy acél. Ha álmodsz, amikor munkából érkezelsz, hidromasszázzol a fürdőbe, válaszd az akril modellek közül.

Hogyan válasszuk ki az optimális fürdőt

Fürdő - ez egy kötelező attribútum és a fő tárgya a vízvezeték minden fürdőszobában. Ebben az esetben a fürdők gyakran nem csak a higiéniai feladatot látják el, hanem a kikapcsolódásra és a kikapcsolódásra is szolgálnak. A tálban szappanos vízzel kis mennyiségben különböző adalékok és olajok állnak helyre, lehetővé téve, hogy a nehezebb munkanap után helyreállítsa az általános hangot, simítsa fel a bőrt vagy enyhítse a stresszt. A higiénikus és egészséget javító funkció mellett a fürdőszoba tányérja nagy méretének köszönhetően minden bizonnyal a fürdő teljes belső kialakításában vesz részt.

A fürdő kiválasztásának megkérdezésével sok felhasználó meglehetősen nehéz helyzetben találja magát. A valóságban a vízvezeték-kereskedők eladói az ügyfelek számára különféle anyagokból kádat vásárolnak, míg a vízvezeték-modellek nagy méretekben, térfogatban és alakban változhatnak.

Anyaggyártó fürdő kiválasztása

Ma fürdőt vásárolhat a következő anyagokból:

Öntöttvas kádak - időigényes vízvezeték

Amennyire magától az önmagától egyértelműen látható, az öntöttvas fürdők öntöttvasból készülnek, öntött eljárással. Öntöttvas önmagában magas (C) magas szén-dioxid (Fe) ötvözet. Az ötvözet bizonyos tulajdonságainak növelésére szilícium (SI), mangán (Mn) vagy kén (S) is van benne. Általában az öntöttvas nem hajlékony, nem hajlékony, nagyon tartós fém. Az egyik probléma az, hogy törékeny, de ez nem befolyásolja az öntöttvasból készült vízvezeték szerelvények minőségét. Például, az öntöttvas kád megtöréséhez figyelemre méltó férfi fizikai erősségre és egy 10 kg-os súlyos kalapácsra van szükség. A normál háztartási használat során a maximális, ami megtörténhet, egy szappantartó vagy borotva gép, amelyet a fürdőszobai tálban kihagytak.

Az öntöttvas fürdõ azonban nemcsak tartós fémötvözetnek köszönhetõen hosszú élettartamot biztosít, hanem a vízvezeték felületén is fontos szerepet játszik. Öntöttvas fürdő bevonatként kétrétegű zománcot használnak. Inkább a zománc rétege, hanem a gyárban alkalmazott módszer több megközelítésben van. Az első réteg biztosítja a zománc megfelelő ragasztását a fémhez, és a második réteg az első réteg, azaz biztosítja a felület megfelelő simaságát. Az öntöttvas fürdő zománc bevonásának időtartama 10-30 év vagy annál több, mindez a működés intenzitásától függ.

Ha az öntöttvas fürdők minden előnyét és hátrányát összefoglalja, akkor azt a következtetést lehet levonni, hogy a vízvezeték ideális az országház első emeletén történő felszerelésre. A viszonylag kicsi területű lakásban lévő fürdőszobában ez a vízvezeték túl nehézkes lesz, és telepítése nehéz lesz. Bár jelenleg öntöttvas kádak vannak telepítve számos lakás továbbra is a szovjet építés. Emlékezned kell egy ilyen népszerű külvárosi házra, könnyű típusra. Az öntöttvas fürdő telepítése a ház második emeletén egy fából vagy keretből nem kívánatos, mert a nagyméretű vízvezeték.

+ Az öntöttvas fürdő előnyei

 • Nagy szilárdságú és zománcozott réteg;
 • A víz hőmérséklete hosszú ideig tart
 • A vízvezeték szerény gondozása;
 • A víz beírásakor nincs zaj.

- Az öntöttvas fürdők hátrányai

 • Nagy tömeg, legfeljebb 150 kg;
 • Nagyon ritka változatos méretű és formájú;
 • Időigényes zománc-helyreállítási folyamat károsodás esetén.

Az acél fürdők olcsóbbak az öntöttvas számára

Az acél fürdők kétféle acélból készülnek:

A szerkezeti acél fürdőként hasonlítanak az öntöttvas vasaláshoz. Falvastagságuk 2,5-4,5 mm, akril zománc bevonatként használható. Az eladásokon klasszikus alakú fürdők ovális formájúak, és a legbizarébb konfigurációk: egy vagy több üléssel, különféle fejtámlákkal, polcokkal és kanyarokkal. Ezt az acéllemez hajlékonysága és hajlékonysága okozza, ami nem az öntöttvas.

A rozsdamentes acél fürdők kevésbé gyakoriak a hazai piac vízvezetékében, bár ha jól keres, még mindig rozsdamentes acél fürdőt vásárolhat. A kis kereslet elsősorban a magas árnak köszönhető. Például egy acélszerkezetű fürdő olcsóbb, mint egy öntöttvas körülbelül 3-4 alkalommal. Míg a rozsdamentes acél fürdő költsége ellenkező, kétszer drágább, mint az öntöttvas vízvezeték. Az a tény, hogy a rozsdamentes fürdőben nincs zománc bevonat, vagyis a csésze felület polírozott fém, és annak érdekében, hogy kiterjessze a vízvezetékeket, és elkerülje a korrózió vagy oxidáció a falán, a gyártók élelmiszer rozsdamentes acélt használnak, amelynek ára sok kívánnivalót hagy maga után.

A vízvezetékek falainak elhajlási foka függ a fém vastagságától és a terheléstől. A megfelelő fürdő kiválasztásának megkérdezésével először is figyelembe kell venni a családtagok testének arcát. Például, ha a családban olyan tagok vannak, akik túlsúlyosak, akkor érdemes megfontolni az acélból készült fürdő felvásárlását, mivel a vízvezeték falainak hatását az elhízott személy súlya és a benne lévő víz súlya befolyásolja. Mindez a betűtípus falainak deformálódásához vezethet. Ha a háztartás súlya és testmérete normális, akkor egy 3 mm-es falvastagságú acélkád vásárlása kiváló megoldást nyújt mind a lakás, mind az országház számára.

Ami a víz feltöltése során fellépő túlzott zajot illeti, ezt a problémát két módon oldják meg:

Az első esetben a Penofol (vagy analógok) gumilap vagy gumit ragasztanak a vízvezeték külső aljához. A lemez vastagsága kb. 10 mm.

A második esetben, a beszerelést megelőzően, a külső falak felületére és a tál fenékrészére formázatlan habréteget alkalmaznak, amely ha megszilárdul, hangszigetelőként működik.

+ Az acél fürdők előnyei

 • Alacsony ár;
 • Könnyű súlyozás;
 • Sokféle formában és méretben;
 • Tartós kopásálló zománc.

- Az acél fürdők kifogásolt hátrányai

 • Képes lerázni;
 • Gyorsan töltse meleg vízzel;
 • Zavar keletkezik a töltés során.

Akril fürdők - a tervező gondolat látványa a vízvezeték világában

Az akril fürdők "olcsóak" és "drágák". Mindez függ a vízvezeték és az alkalmazott anyagok technológiai gyártási módjától. Az akril maga egyfajta rugalmas, tartós és sima műanyag, de a vízvezeték üzletben akril kádat vásárolhat a következő anyagokból:

 • Akrilnitril-butadién-sztirol + polimetil-metakrilát;
 • 100% polimetil-metakrilát.

Maga a polimetil-metakrilát meglehetősen drága anyag, de nagy szilárdsággal, alacsony vízfelszívódással és fényes sima felületekkel rendelkezik. A városi lakásokban intenzív használatú tiszta PPMA fürdő 12 évig vagy annál hosszabb ideig élhet, de ennek a vízvezetékberendezésnek az ára 2-4-szer magasabb lesz, mint a kétkomponensű rendszer szerint gyártott fürdők.

Az ABS / PMMA rendszer szerint készült akrilfürdőkben a polimetil-metakrilát külső fényes rétege a teljes falvastagságnak csak 5-10% -át teszi ki. Nyilvánvaló, hogy egy ilyen vékony réteg 3-5 év alatt könnyen elhasználódhat a működés miatt. Az első réteg kopása után az ABS alsó rétege elnyeli a nedvesség intenzív felszívódását, majd az egész vízvezeték használhatatlanná válik. Az ABS higroszkópossága egyáltalán nem olyan, mint egy szivacs, nem, csak az ilyen műanyag szerkezete porózus, és főként ez az anyag a vízvezeték alapja, de nem arcfelület.

A jól ismert gyártók akril kádjai kiváló minőségűek. A faluk nem hajlik meg, amikor a betűk teljesen betöltődnek, és az akril bevonattal semmi sem történik, még akkor sem, amikor 70 ° -os hőmérsékletű vizet használ. Kiderül, hogy ha a választás "akril", akkor dönt arról, hogy melyik fürdőt választja, a fő kritérium a gyártás technológiai terve. Például, ha fürdőszobát kell telepíteni egy városi lakosztályba, akkor jobb, ha nem pénzt keres, és nem vásárol szanitereket a tiszta polimetil-metakrilátból. Ha arról beszélünk, hogy egy fürdőszobát telepítünk az országban, vagy általánosságban ritkán használjuk, akkor egy kicsit megmenthet és egy ABS / PMMA akril fürdőt vásárolhat.

+ Az akril fürdők előnyei

 • Minimálisan könnyű súlyú vízvezeték;
 • A melegvíz átlagos hőtartama;
 • A különböző formák és méretek széles választéka;
 • Számos modell további jellemzőkkel;
 • Hatalmas árkategóriában.

- Az akril fürdők nyilvánvaló hátrányai

 • A rossz minőségű fürdők falai elakadhatnak;
 • Az akril sebezhetősége magas hőmérsékletre;
 • Óvatosan válassza a mosószereket;
 • Néhány modellek ára.

Quarilla fürdő - módosított akril

Viszonylag korábban az orosz piacon megjelentek a vízgyűjtő fürdők. Főleg a kőbánya összes vízvezeték-berendezése, amelyet a német Villeroy cég termékei képviselnek A Boch AG, amely egy új anyag és technológia legitim fejlesztője. A Quarill anyag összetétele akril és finom kvarc homokból áll. Egy ilyen készítmény keményítése során olyan szerkezetet kapunk, amikor minden egyes kvarcszemcsét akrilhéjba zárnak, és minden egyes homokszemcsék egy szomszédos hasonló szemcsével társulnak. A gyakorlatban az anyag vizuálisan és sima simaságában kiderült, hogy nagyon hasonlít az akrilra, de a kvark nagyobb az akril hatásánál és tartósságánál.

A kvarcfülke falvastagsága körülbelül 9-10 mm, míg ha az akril vízvezeték-berendezést több polimerrel impregnált üvegszálas polimerrel impregnálták kívülről, akkor a kvári fürdők nem rendelkeznek ilyen erősítéssel. A kvarcfürdő másik jellemzője, hogy olyan modelleket vásárolhat és működtethet, amelyekhez nincs szükség a beépített fémkeretre. Nagy mennyiségű kvári fürdőmodell van, amelyek szemmel láthatóan hasonlítanak az öntöttvas fürdőkhöz, és amelyek telepítését lábakon végzik. A modern anyagokból készült szokványos klasszikusok. A kőfürdők hátrányai között megkülönböztethető viszonylag nagy tömegük az akril rögzítésekhez képest, és a magas költségek.

+ A kőfürdők előnyei

 • A falak nem hajolnak meg, amikor a tál tele van;
 • Karcálló felület;
 • Be lehet szerelni elektromos keret nélkül;
 • Vannak modellek a szögek helyes geometriájával;
 • Hatalmas számú alak és méret;
 • Hosszú élettartam.
 • Viszonylag nehéz súly;
 • Magas termelési költség.

Kerámia fürdők - a valódi esztéták választéka

A kerámia fürdők a gyártási módszer és az anyagok szerint fajanszra és fém-kerámiára oszthatók. A költségek mellett a fajansz vízvezeték a legdrágább. Faniron - kamélezett fajanszból, azaz nemes fajta fehér agyagból készül. Maga a Fanierton még magas hőmérsékletű tüzelés után is nagyon higroszkópos anyag, melynek vízfelvétele akár 16%. Ezért a tálatartály kialakulása és a hőmérséklet-keményedés áthaladása után egy akril-mázrostot helyeznek a kamilla fajansz felületére.

A fém-kerámia fürdők jelentősen eltérőek a gyártási módszerben és a költségekben. A gyártás során először egy fémkeretet szerelnek össze - az alapot, amelyet később alumínium-oxidban borítanak, és nagy hőmérsékletű pörkölésnek vetik alá utólagos üvegezéssel. A tiszta kerámia fémkerámiák között a fő különbség a fazék falainak kisebb vastagsága és sokkal kisebb súlya. A cermet ára alacsonyabb, mint tiszta kerámián. Ez főként a drága fehér agyag alacsonyabb fogyasztásának köszönhető.

Ami a kerámia fürdők modelljeit illeti, akkor az oroszországi szaniteráruk leggyakrabban klasszikus ovális alakú fürdők vannak. A szín fehér, kék, türkiz, bézs, és még kávé is lehet. Kerek csésze alakú, szokatlan formájú kerámia fürdők rendszeres geometriai szögekkel vagy nyolcszemélyes betűtípusokkal sokkal kevésbé tűnnek fel.

+ A kerámia fürdők előnyei

 • Tökéletes fényes sima felület;
 • A mágnesek széles választéka;
 • A formák és minták sokfélesége;
 • A vízhőmérséklet időtartama;
 • No noise during filling;
 • Tartósság gondos működéssel.

- A kerámia fürdők hátrányai

 • Nagy súly;
 • A zsetonok és a repedések helye;
 • A termékek magas ára.

Hogyan válasszuk ki az optimális fürdőt

Miután megállította a választást egy bizonyos anyag- és színskálán, adja át a fürdőszobai berendezések optimális méretének kiválasztását.

Ebben az esetben érdemes figyelembe venni négy alapvető paramétert:

 • Az oldal magassága a padló felett;
 • Tál mélység;
 • Tálhossz;
 • A tál szélessége.

A vízvezeték magasságát a családtagok átlagos magasságának alapján határozzák meg, és azt is figyelembe veszik, hogy van-e gyermek a háztartásban. Egy felnőtt számára az optimális magasság 65-70 cm, de ha kisgyerek van a családban, jobb egy alacsonyabb fürdő választása.

A tál mélysége a betű aljától az oldalsó felső széle vagy a túlfolyó szifonig terjedő távolság. A mélység meghatározása során fontos figyelembe venni azt a pillanatot, hogy amikor feltöltik, a víz teljesen lefedi a fekvő személyt. Átlagosan az optimális mélység 50-60 cm.

A fürdőszoba hosszát és szélességét a családtagok egyéni jellemzői alapján választják ki. A betű átlagos hosszúsága 150-180 cm, szélessége pedig 70-80 cm, azonban ezeket az adatokat 170-180 cm magasságú személynek kell kiszámítani, és nem hajlamosak a korpuszra.

Az emberi test helyzete, a fürdő méretétől függően.

Most beszéljünk az egyes anyagok fürdőinek méretéről.

1. Az öntöttvas fürdőket az orosz piacon két kategóriában mutatják be: a 70x120 cm-es miniatűr, néha 130 cm-es miniatűr szaniteráruk jelennek meg a piacon; és az európai szabványos kádak 140-150 cm hosszúságúak és 70 cm szélesek, amint látható, az öntöttvas fürdők nagyon korlátozottak a különböző csésze méretben.

2. Az acél fürdők 150-180 cm-es, 70-85 cm-es szélességű tálakból készülnek, néha "gazdaság" osztályú acél fürdők. Több megtakarítás van, nem pénz, hanem hely a fürdőszobában, mivel a betűk hossza csak 120 cm lehet.

3. Az akril fürdők a fogyasztó előtt feltárják a lehető legszélesebb lehetőségeket. Az eladási helyeken 120-190 cm hosszú, 70-170 cm-es szélességű modellek találhatók, amelyek nagyban függenek a formától és a teljes konfigurációtól.

4. A klasszikus ovális tálak kerámia fürdõje leginkább mérete 130-170 cm, szélessége pedig 65-75 cm, sõt sok a szerelvény konfigurációjától függ.

Melyik forma a legjobb a fürdő kiválasztásához, és milyen típusú telepítés

A vízvezeték kialakításának eldöntésénél elsősorban a fürdő típusát kell választani.

A fürdőszobában történő felszerelés típusa szerint:

A falfürdők egy fal közelében helyezhetők el, vagy általában eltávolíthatók a helyiség falaiból. A sarok, amint azt a név is jelzi, a fürdőszoba egyik sarkában van elhelyezve. Következésképpen annak lehetséges alakja függ a vízvezeték típusától.

A faltípusnak több különböző alakváltozata van. A legnépszerűbb forma természetesen az ovális, de vannak olyan modellek, amelyek ellipszis, kör, nyolcas forma vagy aszimmetrikus ívelt vonalak vannak. A sarokfürdőket leggyakrabban egy negyed kör alakban találják meg, a helyes geometriával. Kevésbé gyakoriak az aszimmetrikus, szándékosan szabálytalan formájú szögletes betűk.


Sarok szimmetrikus fürdő.


Példa egy szögletes aszimmetrikus fürdőre, lehet akár baloldali, akár jobboldali.


Kerek tálfürdő.

Amikor egy városi lakosztály fürdőjét választja, fontos megfontolni a fürdőszoba hozzáférhető területét. Figyelembe kell venni a helyiséget, a fürdőszobában található minimális bútorkészletet és esetleg beépített berendezéseket, például egy mosógépet. A számítások után megmaradt területről, és a fürdő telepítésének és alakjának megválasztásában el kell kerülni.

További fürdési lehetőségek és használatuk megfelelősége

A kiegészítő funkciók elérhetősége a tervezés során közvetlenül attól függ, hogy milyen anyagot választanak a fürdőtől.

 • Öntöttvas vagy acél fürdő - további lehetőségek, leggyakrabban nem állnak rendelkezésre.
 • Akril vagy kavicsfürdő - a modelltől függően hidromasszázs, aero masszázs, krómterápia, üres fürdő fertőtlenítő rendszer és vízszint-érzékelő beépíthető.

A hidromasszázs egy speciálisan beépített szivattyú munkája révén valósul meg, amely a kád falában lévő fúvókákba pumpálja a vizet. Ennek eredményeképpen a vízáramlás hatása a töltött fürdőben történik. Ennek jótékony hatása van az emberi testre, és a pihenésre és a hangnem javítására szolgál.

Az Aero masszázs, mint a hidromasszázs, egy kis teljesítményű elektromos szivattyú munkájának köszönhetően. Az egyetlen kivétel, hogy a fúvókák a falakon a fürdő nem a vízsugár, hanem az oxigén buborékok szállítják. Gyakran a vízvezeték, amelyben az aero masszázs és a hidromasszázs kombinálódik, egy szóval - a pezsgőfürdőről szól.

A krómterápia olyan rendszer, melynek célja, hogy növelje az általános hangszínt, javítsa az erek működését és az emberi szervezetre gyakorolt ​​gyenge antibakteriális hatást. A krómterápia elve a lila lámpák működése speciális reflektorokban a vízkezelés során. A betűfal falába épített "kék lámpák" minden oldalán fekvő személy testét megvilágítják.

Az automatikus fertőtlenítés rendszere egy további lehetőség, amely fürdés és vízelvezetés után fertőtlenítőszert ad a falnak a fürdőkád és a folyó víz után, amelyet a rendszer automatikusan automatikusan leöblít.

Vízszint-érzékelő - elvben egy felnőttnek nincs szüksége rá. Az érzékelő fő feladata annak meghatározása, hogy mennyi vízzel van feltöltve a fürdőkád, mivel például a hidromasszázs vagy az aero masszázs üres betűtípussal történő bekapcsolása esetén a fő szivattyú és az összes rendszer gyorsan meghibásodhat. A vízszint-érzékelő viszont egyszerűen nem kapcsolja be a hidromasszázs üres edényt.

Hogyan határozható meg a fürdő gyártó?

1. Ha öntöttvas fürdőről beszélünk, akkor a vízvezetékek hazai piacán három legnagyobb értékesítő található: az Universal termék orosz termékei, a spanyol termékek Roca márkanév alatt és a Jacob Delafon francia termékei.

2. A belföldi piacon az acél fürdők képviselik az orosz gyártókat: a Verh-Isetsky kohászati ​​üzemet és a Lipetsk csőgyárat. A vízvezeték-termékek külföldi eladói közül kiemelkedik a Roca védjegy Spanyolország, a Bette Németország, a BLB Portugália és az Estap Szlovákia.

3. Az Oroszország területén található akril fürdőket gyakorlatilag minden európai országból, valamint Törökországból és Kínából importálják. A legjelentősebb gyártók: Ravak - Csehország, Cersanit és Kolo - Lengyelország, Pool Spa - Spanyolország, Riho - Holland, Duravit - Németország. Az orosz gyártók közül a legnépszerűbb az Aquanet vízvezeték-vállalat.

4. A kőbányákból származó fürdők csak egy németországi Villeroy cég által gyártották és értékesítették Boch. A vállalat fejlesztő, technológiai és anyagfejlesztő, sőt a vízvezetékgyártó. Ezért nem szabad elhinni, amikor egy kevéssé ismert gyártótól próbálnak eladni egy állítólagos quart fürdőt. Vagy hamis, vagy az eladó maga nem tudja, mit ad el.

5. A hazai piacon lévő kerámia fürdőket az orosz cégek, a Santek és a TM Colombo képviselik. A külföldi gyártóktól megkülönböztethető két olasz flaminia és globo vállalat.