Legfontosabb > Tervezés

Melyik függöny jobb választani a fürdőszoba, a típusok és mi

A fürdőszobában végzett javítási munkálatok befejezése után gyakran megkérdezik, hogy mely függönyt választanák a fürdőszobában? Ez a tartozék minden fürdőszobának szükséges attribútuma, mert megakadályozza a pocsolyák felhalmozódását a padlón, és vizuálisan megnöveli az úszás helyét. Ezért nagyon fontos, hogy a fürdőszobában jó minőségű függönyöket válasszon.

A függöny típusai

Mindenekelőtt el kell dönteni a szükséges modellről és a felhasznált anyagok típusáról. Ezért nem fájt, hogy fontolja meg a függöny típusát a fürdőszobában. Konstruktív alapon függönyök vannak felszerelve a kötőelemekre és a lógó szerkezetekre. Az alkalmazott anyagok szerint a fürdőszobai függönyök:

 • Merev keret és keret nélküli modellek. Rendszerint plexi és polimer anyagokból készülnek;
 • Puha függönyök. Az ilyen kiegészítők polietilénből, víztaszító tulajdonságú anyagokból és vinilből készültek.

Most, hogy megértsük, melyik függöny a fürdőszobához jobban illeszkedik, érdemes részletesebben megvizsgálni mindegyik ilyen típusú.

Vinyl termékek

A PVC viszonylag tartós anyag, így óvatosan használva, egy ilyen függöny legalább két vagy három évig tart. Nagyon könnyű gondoskodni, mivel a termék könnyen mosható írógéppel alacsony hőmérsékleten.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy a vinil függöny nem tolerálja a magas hőmérsékletet. Tehát ne próbálja meg vasalatni ezt az anyagot, vagy fújni. Igaz, a költségek valamivel magasabbak, mint a polietilén modelljén.

A fürdőszoba műanyag függönyei

A fürdőszobában lévő függöny helyett különleges ajtók vagy merev szerkezetek használhatók, de meglehetősen drágák, és nagyon nehéz a telepítésük. Ezért, ha költségvetési lehetőségre számít, figyeljen a műanyag termékekre.

Ez az anyag jól védi a fürdőszobát a fröccsenő vízből. Kiválaszthatja a terméket bármilyen színben eredeti és változatos rajzokkal. A függöny előnyei:

 • olcsó;
 • a könnyű üzemeltetés és telepítés;
 • a különböző színek és minták, amelyek nem fakulnak az idő múlásával.

De a polietilénnek is vannak jelentős hátrányai:

 • az anyagot nagyon gyorsan borítják;
 • a polietilén modellek rövid életűek, mert az anyag könnyen szakad.

Ha még mindig kíváncsi, melyik fürdőszobafüggöny jobb, érdemes megfontolni a panel modelleket.

Panel képernyők

A nem tartós anyagok fürdőszobájában lévő függönyök helyett fémbevonatú, merev panel-tartozékokat vásárolhat. Leggyakrabban zuhanyozással vagy kombinált vízvezeték-szereléssel vannak felszerelve. A fürdőszobafüggöny anyaga nagyon sűrű, a gyártók általában polikarbonátot vagy üvegt használnak.

Tipp: Ha kicsi gyermekei vannak, nem ajánlatos üvegeszközöket vásárolni. Természetesen ütésálló, de az okon belül. A gyermekek sérüléseinek elkerülése érdekében jobb a polikarbonát modellek megvásárlása.

A kérdés megválaszolására, mi a függöny a fürdőszobában, érdemes hozzáfűzni, hogy megvásárolhatod a modelleket és a szövetalapúakat.

Függőnyegek fajtái

Van egy igazán nagyszámú szövetmintázat, amelyek összetételében különböznek egymástól. A fürdőszobai szövetek:

 • pamut speciális nedvességálló impregnálással;
 • poliészter;
 • az első és a második lehetőség szintézise.

A fürdőszobában lévő függöny helyett jobb, ha a mesterséges anyagokból választják a pamut kiegészítőket. Először is, környezetbarátek, másrészt a termék könnyen mosható szennyeződéstől mosógépben.

Számos vizsgálat eredményei alapján kiderült, hogy a poliészter szintén biztonságos anyag. Ezenkívül nem kellemetlen illatú, és jól taszítja a vizet.

Gyakran importált függönyök a fürdőszobában poliészterből és pamutból készültek, míg az anyagok százalékos aránya eltérő lehet. De ez a fajta termék sokkal tartósabb és praktikusabb, mint az előző két lehetőség.

Annak érdekében, hogy meg lehessen határozni, hogy melyik fürdőszobai függöny válasszon, nem elég tudni az anyagok előnyeit. Ennek figyelembe kell vennie a többi árnyalatot is.

Mit kell keresni a fürdőszobafüggöny kiválasztásakor?

A legfontosabb dolog a megfelelő tartozék kiválasztása annak érdekében, hogy ne csalódjon a jövőben. Ezeket az elveket be kell tartania:

 • Méretek. Ha nem rendelkezik méretű képernyővel, akkor nem kell a vásárlás előnyeit kiaknáznia. A túl hosszú függönyök a fürdőszobában kellemetlenek lesznek a működésben, és egy rövid nem védi a padlót a nedvességtől. Ezért a vásárlás előtt a fürdőszobai függöny magasságát és annak hosszát pontosan meg kell határozni;
 • Környezetbarát. A modern piac a fogyasztók számára különböző típusú fürdőszobai függönyöket kínál, de itt az anyag ökológiai tisztasága fontosabb. A háztartási egészségnek első helyen kell lennie, ezért előnyben kell részesítenie a nemzetközi biztonsági szabványoknak megfelelő anyagokat;
 • A melléklet típusa. Mielőtt kiválasztaná a függönyt a fürdőszobában, figyeljen a szerelési rendszer típusára. A legmegbízhatóbbak a vezetősínre szerelt modellek;
 • Átláthatóságot. Hogyan válasszuk ki a függöny a fürdőszobában, ha a szoba nem elegendő fény? Ilyen helyzetben jobb, ha áttetsző anyagokat választanak, amelyek lehetővé teszik, hogy elegendő napfény áthaladjon. Vegye figyelembe a vékony, átlátszatlan függönyöket élénk színekben is. Az utóbbi lehetőség ideális kombinált fürdőszobákhoz.

Most pontosan tudja, hogy mi a fürdőszoba függönye. Ez a hasznos tartozék nemcsak a padló védelmét biztosítja a vízből, hanem egy hangulatos légkört teremt a szobában. Ha szeretne egy olyan függönyt vásárolni, amely több éven át szolgál, akkor előnyben részesítse a merev modelleket. De a szerelmesek gyakran változtatják meg a helyzetet, nagyobb valószínűséggel kérik a kiegészítőket szövet alapon, különböző mintákkal.

Hogyan válasszunk függönyt a fürdőszobának?

Mi a függöny a fürdőszobában? Ez talán mindenki tudja. A függöny védelmet nyújt a fröccsenésektől zuhanyozás közben, különleges kényelmet biztosít a fürdőszobában, és tökéletesen kiegészíti a szoba kialakítását. A függönyök kiválasztásához a megfelelő megközelítéssel több mint egy évig fog örülni, és nem fogja elveszíteni a tulajdonságait.

Hogyan válasszuk ki a függönyt a fürdőszobában

Először is, a függöny kiválasztásakor minőségi, másodsorban, a tervezés, a színezés vagy a rajzolás. Most többféle függönyről beszélünk.

Polietilén függönyök. Az ilyen függöny előnyei alacsony költséggel, sokféle színben és vízállóságban. De viszont rövid életűek, könnyedén elszakadnak, elszívják a szennyeződéseket, a penész is megjelenhet rájuk. Az ilyen függönyöket gyakrabban kell megváltoztatni, mint másoknak, de az alacsony ár miatt ez nem kritikus.

Vinyl függönyök. Tartósabb, mint a polietilén, erősebb és mosható mosógépben. Mosáskor ki kell kapcsolnia a szárítás és a centrifugálás módját. Az ár magasabb, mint a polietilén, de a szolgáltatás élettartama sokkal hosszabb, legalább három év. A vinil függönyök nem szívják fel a piszkot és a penészt, és a nem mosható foltok klórral eltávolíthatók.

Szőnyeg függönyök. Könnyen tisztítható, mosható. Szinte nem termesztenek gombákat. Annak a ténynek köszönhetően, hogy az anyagot víztaszító szerrel kezelik, az ilyen függönyök élettartama igen hosszú. Figyelmesen olvassa el a használati és gondozási utasításokat, ha ilyen függönyt vásárol.

Kemény függöny műanyagból vagy üvegből. Tartós, rendkívül könnyű karbantartani és tisztítani. Ezekből az anyagokból csak kemény függönyök állnak elő, amelyek színe vagy textúrája a fürdőszoba általános kialakításával is kiválasztható. Az üvegfüggönyök kiválasztásánál ügyeljen az edzett üvegre. Az ilyen függönyöket részletesebben fogjuk élni, mivel számos ilyen függöny létezik:

Csúszott. A fürdőszobától függően különböző számú szelep van. Kényelmesen használható, de a telepítéshez egy tömítőanyagot kell használni, amely később formázható. Az ilyen függönyök telepítésekor gondolkodni kell a világításról, mert ha átlátszatlanok, akkor lehet, hogy nincs elegendő fény, amikor zuhanyozni kezd.

Összecsukható. Az ilyen függönnyel könnyen összecsukható, miközben sok helyet szabadít fel. A fürdő méretétől és a vevő preferenciáitól függően eltérő számú szakasz is lehet. Erős és könnyen ápolható, ne sokat foglaljon el.

Rotary. Az ilyen függönyök nagyok a fürdők számára, mert elegendő hely van ahhoz, hogy a függönyöket befordítsam.

Képernyőn. Az ilyen függönyök összehangolják a harmonika elvének megfelelően, és nem igénylik sok helyet. Ilyen függöny esetén jó, ha a fürdõszobába vagy a zuhanyzóval ellátott területet a lakóterület többi részébõl a fürdőszobába helyezi. Könnyű és tökéletes védelmet nyújt. Az egyik hátrány az, hogy ha gondatlan, könnyű megtörni.

Milyen fürdőszoba függöny választani?

Puha függönyök, mint például a függönyök, minden fürdésre alkalmas, méretétől és formatervétől függetlenül. A nagy palettának és a nyomtatásnak köszönhetően ezek a függönyök könnyen illeszkedhetnek bármilyen formatervezéshez. Könnyen válnak a fürdő kialakításának elemévé, mind a nagy, mind a kicsi.

Csúszó és összecsukható függönyök alkalmas kis fürdők számára, ahol helytakarékosságra van szüksége. Annak a ténynek köszönhetően, hogy összecsukáskor nem sok helyet foglalnak el, a legkisebb fürdőben is elhelyezhető, anélkül, hogy kockáztatná a szükséges hely elvesztését.

Forgó függönyök és képernyő nagyméretű fürdőszobákba kell beépíteni, mivel sok helyet foglalnak el, és nem praktikus kis fürdőszobába helyezni őket.

A tisztán haszonelvű funkció mellett a fürdőszobai függöny is fő hangsúlyt kap a fürdőszoba kialakításában.

Gyakorló függönyök a fürdőszobához: a választás jellemzői

Vakok a fürdőszobában - ez egy funkcionális darab fürdőszobai belső tér, és egy elegáns tartozék. Lefedik a padlót és a falakat a vízből, védelmet nyújtanak a kíváncsiskodó szemekből, ami különösen a kombinált fürdőszobák iránti kereslet és a dekorfunkció megvalósítása.

A stílustól függően válogatnak. Ugyanakkor a függönyök könnyen cserélhetők, teljesen frissítik a szoba általános megjelenését. Most különböző színeket, textúrát és sűrűséget vásárolhat a függöny rögzítéséhez.

A függöny típusai

A fürdőszobai függönyök két csoportra oszthatók, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek:

 1. Puha vásznok függönyei. A gyártás során textíliát, poliésztert, víztaszító készítményekkel impregnált polivinil-klorid filmeket használnak. A klasszikus puha függöny különféle rögzítési mechanizmusokkal nagy igénybevételt jelent. Egy másik lehetőség - hengerelt függöny lágy anyagok.
 2. Képernyő, merev vászonképek - edzett üvegből és műanyagból. Álló vagy csúszó válaszfalak, ajtók.

Minden lehetséges lehetőségnek előnyei és hátrányai vannak. A megfelelő modell kiválasztása a fürdőszoba stílusától és a tulajdonos egyedi ízétől függ.

A működési idő és a műszaki jellemzők függnek az adott struktúráktól, anyagtól és megfelelő gondozásuktól.

Előnyei és hátrányai szövet függöny

A fürdőszobában alkalmazott textil árnyékolók a következő előnyökkel rendelkeznek:

 1. Kiváló minőségű textíliák - környezetbarát anyagok. Nem okoz allergiát.
 2. A fürdőszobai textília hatékony függönyének súlyozása az alsó részen van, ami biztosítja, hogy funkciója jól működjön, és nagyon kényelmes.
 3. A víztaszító impregnálásnak köszönhetően a szövet nem áterzi a vizet, és nem veszi fel. Folyadék áramlik a függöny felszínén. Ez a tulajdonság a függönyök biztosítja a helyiséget a gőz, a nedvesség és így a penész megjelenéséig.
 4. A különböző színek, textúrák és szerelési módok hasonló függönyeinek széles választéka lehetővé teszi, hogy egy olyan terméket válasszon, amely bármilyen stílusban díszített.
 5. A fürdőszoba törülközőjét könnyű tisztítani. Nem marad folt, piszok. Az ilyen terméket gépi mosással és szárítással lehet a helyén lógatni.
 6. A textilváz textilből készülhet.
 7. A textil függöny kellemes tapintású, és nem tapad a testhez úszáskor, a műanyagtól eltérően.

A textilfüggöny hátrányai közé tartozik az a tény, hogy rendszeresen kell mosni. Ugyanakkor megkönnyíti a termék ápolását, megakadályozza a penész csírázását az anyag szálában és elpusztítja a baktériumokat.

A penész előfordulásának elkerülése érdekében a függönyöket rendszeresen megszárítjuk. Egy másik hátrány az ilyen termékek rövid élettartama, ami csak 2-3 év. A kettős szövet függönyök tovább tartanak.

anyag

A puha függönyök a fürdőszobában különböző anyagokból készülnek, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

textil

A textilszöveteket használó kiegészítők gyártásához, a fürdővel ellátott vászon vagy kompozit anyagból készült függönyök, amelyek pamutból és poliészterből állnak. A tiszta pamutból készült termékek környezetkímélőbbnek tekinthetők, és a szintetikus szálakkal kevert anyagból készült függönyök tartósak és kopásállóak.

A fürdőszobai vászon speciális víztaszító anyaggal van takarva. Az ilyen impregnálás nagymértékben növeli a teljesítményét: az anyag megtartja és nem veszi fel a vizet, nem engedi meg a gőzt.

A teflon impregnálásként használható. Mind természetes anyagokra (pamut, selyem, viszkóz), mind poliészteren alkalmazható.

A teflon nemcsak víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, hanem növeli az anyag szilárdságát, növeli annak élettartamát és védelmet nyújt a szennyező anyagok behatolásával szemben a rostok vastagságába. Az ilyen függönyök hátránya a magas költségek és a durva felület, amelyen a por és a sófelhalmok felhalmozódhatnak, ami megnehezíti az elhagyást.

poliészter

A poliészter szintetikus anyag. A fürdőfüggönyöket kisebb mértékben kell impregnálni, mint a természetes szöveteket. Az anyag maga nagy víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik.

Ezenkívül a poliészter tartós, kopásálló és könnyen tisztítható. A termékeket meg lehet mosni és meg kell mosni. Az anyag nem fakul, megtartja alakját, nem okoz allergiás reakciókat.

polietilén

A gyártás függöny gyakran használt polietilén - a legolcsóbb anyag, hanem a legrövidebb, törékeny, ami megnehezíti a gondoskodást. Rákkeltő anyagokat szelektálhat. De a polietilén árnyékolók a fürdőszobának is előnyösek.

Az ilyen termékek lezárva vannak, és nem engedik meg a gőzt és a vizet, tökéletesen ellenállnak a hőmérsékleti ingadozásoknak, nem kell impregnálni. A polietilén függöny nemcsak színes, hanem átlátszó is lehet. Az ilyen függönyöket 1-2 havonta kell cserélni.

vinyl

A polivinil-klorid (vinil) fürdőszobai függöny nagy igénybevételnek örvend az alacsony ár és a jó minőség sikeres kombinációja miatt. A vinil polietilénnek tűnik, de technikai jellemzői sokkal magasabbak.

A vinil tömített, tartós, nem szennyezi a szennyeződéseket, könnyen tisztítható. Még kézzel is mosható. Az ilyen termékek köre nagyon széles. Ugyanakkor a vinilszerkezet elnyeli a szagokat és 6-12 hónapig elhasználódik.

Nagyon kényelmes és praktikus a kombinált anyag függönye, amely szövetből és PVC szálakból áll. Ezek a termékek nagyon sűrűek, majdnem légmentesen zárkózottak, ellenállnak a mosásnak az autóban, nem félnek a fehérítőtől, vasalástól. A függönyök nagyon hosszúak.

3D képekkel

A fényforrások, köztük a 3D hatásúak, széles körben elterjedtek. Ilyen termékek esetén bármilyen képet. Vannak olyan modellek, amelyek tengeri téma, állatok, tájak, technikák, virágok, növények, rajzfilmfigurák és filmek, rajzok a pop art stílusában és még sokan mások.

A függöny felhajtható, de a minta nem torzult, ami az ilyen termékek fő előnye. Fotófüggönyök a fürdőszobához - gyakorlati vásárlás. A tartozékok nagyon tartósak, hosszú ideig megőrzik eredeti megjelenésüket az UV nyomtatás technikája miatt. Az egyszerű függönnyel moshatók.

A fürdőszobai fényforrás nem csak a dekor eleme, hanem vizuálisan bővíti a helyiség méretét.

Szerelési lehetőségek

Az útmutatókhoz való rögzítés módja szerint a függönyök formatervezéseit alkalmazzák, amelyek választása a fürdő alakjától és az anyagtól függ, amelyből a függönyszövet van elkészítve:

 1. Rögzítés egy sáv és ruhák - krokodilok segítségével. Ezt a designot gyakran használják polietilén, textil és poliészter függönyök. A rúd gyűrűkkel a rúdra rögzíthető. A cső lehet egyenes és hajlított, ha szükséges a fürdő alakja. A legjobb a műanyag ruhák kiválasztása - nem rozsdásodnak magas páratartalmú körülmények között, mint a fémek, és nem szakítják meg a szövetet. Egy éles nyílású műanyag ruhadarabbal fel lehet szabadítani a függönyt, és fémes - könnyre.

Kezelési szabályok

A gondozás függ az egyes szerkezetektől, anyagoktól, amelyekből a függönyök készültek. A függönyöket rendszeresen szárítják és mosják. Termékek a szövetből, poliészterből és vinilből, amennyire lehetséges a mosáshoz és vasaláshoz. Ne használjon agresszív mosószereket, kemény keféket és súroló párnákat. Ez károsíthatja a védő réteget az anyag felületén.

Minden fürdést követően a függönyt le kell öblíteni, meg kell rázni, kiegyenesíteni és szárítani, hogy a nedvesség ne maradjon a hajtásokban.

Tervezési megoldások és választás

A dekoráció fontos eleme a zuhanyfüggöny. Attól függően, hogy milyen stílusban tervezték a szoba belsejét, válassza ki a vászon rögzítésének és rajzolásának módját.

A csempe- vagy fürdőszobai szerelvényekhez illeszkedő monofonikus modellek nagyon népszerűek. A vászon kis pasztellszínű mintával vagy virággal díszített virágokkal semleges lesz. A világos fürdőszobai függöny nagy méretű mintával vagy 3D-vel lesz akcentussal.

A szerepet és az általános tervezési stílust játssza. Például a függönyök támogathatják a tengeri tájkép, a színes halak és más tengeri élet képét.

A skandináv stílusban alkalmas könnyű - fehér vagy tejfüggöny. Akkor - egyszínű mintával, például fekete grafikával.

Kiválaszthatja a monokróm vagy függönyöket díszített absztrakt minták fém kötőelemek elhelyezni high-tech stílusban. Jó gyűrűnek, gumibetétnek és egyéb fémtartóknak fog kinézni.

A minimalizmus stílusában díszített szobához megfelelő tömör formatervezés a burkolaton. A klasszikusoknak - fonott függönyök, drapériákkal és pelmettekkel. A legjobb ötletek kiválasztásához használhatja a tervező segítségét.

Hogyan készítsünk függönyt a saját kezünkkel?

Annak érdekében, hogy egy függöny a saját kezével, a legjobb poliészter kiválasztása. Még akkor is, ha nem lehet speciális impregnáló anyagot vásárolni, a poliészter és anélkül jó víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik. Ezenkívül könnyű vele dolgozni.

A sáv a fürdő formájától függően - egyenes vagy hajlított. Használhat függönyrudat vagy drótot.

A termék méretének meg kell egyeznie a fürdő méretével, figyelembe véve a drapériát. Vágáskor figyelembe kell venni a varratokat: 2 cm-t kell hagyni oldalról, 4 cm-től felülről és alulról.

Ha egy zsebet terveznek, akkor a felső juttatásnak figyelembe kell vennie a szegély szélességét. Először is duplázzák fel a széleket és kiegyenesítik őket. Az alsó szélén egy láncot vagy más súlyozó szert helyezhet a szegélyre.

Ha a függönyt a ruhákon kell felfüggeszteni, a felső élt meg kell erősíteni nem tapadó ragasztóval. Lógáshoz más típusú rögzítést is használhat: hurkok vagy íjak ugyanabból az anyagból, zsebéből és másokból. Hurokokat készítünk hasonló anyagból.

A szélesség a választott stílustól függ, és a hossza az alap átmérőjétől függ, amelyhez 1-2 cm-t adtak hozzá, hogy a függöny szabadon mozogjon.

A hurkok a legkönnyebb kettős. Először kezelje egy egyszerű perem végét. Ezután az oldalsó széleket belsejében egybefogják, körbefedik a peremet és varrják a függönyt.

Zuhanyfüggöny kiválasztása a fürdőszobában

Ebben a cikkben, honlapunkon vashavanya.ru elmondja, hogyan válasszon függöny a fürdőszobában. Komolyan vegye ezt a folyamatot. Az első dolog, hogy döntsön a fürdőszoba kialakításáról. Csak ezen eljárás után elkezdheti a tartozékok kiválasztását, beleértve a függönyöket is.

Fürdőszobai függöny halakkal

A korábbi cikkekben már elmondtuk, hogyan kell kis darabokat venni a fürdőszobában. Most itt az ideje, hogy beszéljen a fürdőszobai függönyről. Sokan azt gondolják, hogy ez a bútor nem annyira fontos. Valójában a függöny az egyik legfontosabb dekoráció a fürdőszobának. Tudnia kell, hogy milyen függönyök és milyen anyagból készülnek. Most itt az ideje, hogy részletesebb tájékoztatást kapjon arról, hogyan kell a függönyöket választani a belső tértől függően.

anyag

Miért kell zuhanyfüggöny? A zuhanyfüggöny vízzáró. Használatának köszönhetően elkerülheti a problémákat, ha a padlón víz fúj. Ennek elkerülése érdekében a függöny anyagának tartósnak és vízállónak kell lennie. A függönyöket feltétlenül jól törölni kell, és a rajznak ellenállnia kell a fadingnek.

Sok szintetikus anyag megfelel ezeknek a kritériumoknak: PVC, polietilén, etilén-vinil-acetát és poliészter.

PVC függönyök

Az anyag függönyét leggyakrabban a fürdőszobában használják. Ez az anyag nagyon olcsó és a szivárvány minden színében megjelenik. A távozás folyamata szintén nem nehéz.

Fontos tudni! Ez az anyag könnyen lemosható, és a minta és a szín már régóta örül. A hátrány az, hogy az anyag könnyen éles tárgyakkal átfúrható.

PVC fürdőszoba függöny

Polietilén függönyök

Ha ezt az anyagot részletesebben tekintjük, akkor megérthetjük, hogy hasonló a PVC-hez. Ugyanakkor UV-védelemmel rendelkezik, és nagyon tartós.

Vásárlás előtt meg kell tanulnia néhány szabályt, hogyan kell gondoskodni a függönyről:

 • az anyagot nem lehet megnyomni;
 • mosószerekkel történő tisztítás nem ajánlott;
 • A kezeidet csak 40 foknál nem magasabb hőmérsékleten mossa le.
Polietilén fürdőszobai függöny

Poliészter függönyök

A poliészter rost (poliészter) az egyik legtartósabb és kopásálló anyag. A nedvesség visszaszorító tulajdonságai mindenkinek örülni fognak. A szaküzletekben számos árnyalatot és színt lát.

A polimer filmmel ellentétben ez a termék sokkal jobban fog kinézni. A szakértők azt mondják, hogy gondosan és óvatosan kell gondoskodni a poliészterről. Mossa le a függönyt csak kézzel meleg vízben. A vasalásnak 150 fokos hőmérsékleten kell lennie.

Virággal díszített függöny

A virágos függöny jól illik a fürdőszoba stílusához az ország és a Provence. A közelmúltban a fürdőszobai szövetfüggönyök is népszerűek.

Fabric zuhanyfüggöny

Egyedi fürdőszobai függönyök

A függönyök művészei és tervezői soha többé nem csodálkoznak. Van egy sor eredeti rajz, amely meglepetés, és tökéletesen kiegészíti a szobát. Érdekes lehetőségek közé tartoznak a függönyök, amelyek a következőket ábrázolják:

 • VKontakte vagy Facebook;
 • metrórendszerek.
VKontakte függöny Metro rendszer a fürdőszobai függönyön

Az eredeti kép múltán egyszerűen nem mehet el. Sok cég képes a függönyre helyezni, még a fotódon is. Mindez a pénzügyi lehetőségek függvénye.

Mi függeszteni a függönyt?

A termék felakasztásához függönysínre van szükség a fürdőszobában. Az ellenkező falak között van rögzítve. A nagyobb megbízhatóság érdekében a telepítést csavarral vagy csavarral lehet elvégezni. Az ereszek különböző formái lehetnek. Most népszerű eresz az alábbi formák:

A függönyben különleges lyukak találhatók. Speciális műanyag gyűrűket csatlakoztatnak hozzájuk. Ezután a gyűrűket a fém sávon át kell vezetni. Néha a gyártók ragasztók formájában gyártanak kötőelemeket. Kényelmesek, de idővel a ragadozók minőségi szempontból nem képesek ellátni funkcióikat.

Mosási folyamat

Hogyan kell mosni a függönyt a fürdőszobában? Ez egy gyakori kérdés, amely sok háziasszonyt érdekel. A penész és penész eltávolítása a függönyökből:

 1. Soda.
 2. Mosószert.
 3. Ecetet.
 4. Mosópor.
 5. Speciális eszközök.
 6. Citromsav.

Mindez megtalálható otthon. Mindegyik megoldásnak ugyanaz a hatása. Ezért vegye el, amit az első a karod alá fogja esni. A tisztítás fogkefével vagy szivacsokkal történik. De semmiképpen se ajánlott kemény keféket használni, mivel károsíthatja a függönyt.

Most már tudod, hogy a függönyök jó kiegészítői a fürdőszobának. Könnyedén eltávolíthatja és lecserélheti a függönyt egy újval. Ez segít a fürdőszoba tervezésének diverzifikálásában, amely megfelel a belső térnek és a hangulatának. Reméljük, hogy ez az információ hasznos és érdekes.

Mi legyen a függöny a fürdőszobában: a típusok, a jellemzők és a kiválasztási kritériumok


Mi járul hozzá a lakószobák belső helyiségeiben a lakható lakásokhoz és a valódi kényelemhez? Kompetens és ízlésesen berendezett dekoráció. Ez nem a kellemes és aranyos kis dolgokról szól, a sarokba és a polcokra helyezve, hanem a funkcionális dolgokról. És a fürdőszobában olyan szükségesek, mint a nappaliban vagy a hálószobában.

Egy ilyen funkcionális dekoráció egy szoba számára, ahol az egész család naponta zuhanyozni fog, egy fürdőszobai függöny lesz - egy gyönyörű és praktikus vízzáró akadály és egy belső elem, amellyel vizuálisan megváltoztathatja a helyet. Hogyan lehet megválasztani és lefüggeszteni a függönyt a fürdőszobában? Milyen termékeket szeretne?

Függöny kiválasztási kritériumok

A vevők mintegy 87% -a vásárolja meg a terméket. Egyesek drága függönyöket választanak a fürdőszobában, ami azt sugallja, hogy ez a dekoráció hosszabb ideig tart, mások olcsóbb modelleket keresnek. Ez a megközelítés a választás egy kicsit praktikus.

Mivel nemcsak az ár határozza meg, hogy melyik tulajdonság jellemzői szép fürdőszobai függönyökkel rendelkeznek.

 • A termék célja. A magánházakban a higiéniás teremnek gyakran vannak ablakai. Ebben az esetben szüksége van egy függönyre a fürdőszobában, és ablakok díszítésére. A termékeknek különböző céljaik és működési feltételei vannak.
 • Anyaggyártás.
 • Típus függönyök a fürdőszoba vagy az ablak.
 • Felszerelési módszer.
 • Külső adatfüggönyök a fürdőszobához: szín, stílus, dekoráció.
 • A termék érvényes méretei.

Fontos. Fürdőszoba - nagy veszélyhelyiség. Ezért nemcsak egy gyönyörű és elegáns függönyt kell választanod, hanem egy olyan belső elemet is, amely nem okoz kedvezőtlen helyzetet. Gyönyörű függönyök kiválaszthatók ablakokra vagy fürdőkre, nem hagyhatja figyelmen kívül a dekoráció célját. Erõsnek, nem deformálhatónak és nedvességnek és magas hõmérsékletnek köszönhetõen nem változik tulajdonságai. A fürdőszobai anyagfelfüggesztésnek környezeti szempontból semlegesnek és tartósnak kell lennie.

Típusú függönyök a fürdőszobában

Rengeteg díszítő termék létezik. Annak érdekében, hogy pontosan a fürdőszobába tartozó függönyöket válasszák, amelyek ideálisak a funkcionalitáshoz és a praktikumhoz, minden típust meg kell vizsgálni. A függönyöket a következő kategóriákba sorolták:

Ha kész függönyöket választ, javasoljuk, hogy tekintse át a katalógusunk teljes részét:

 • Anyaggyártás.

Választhatsz szép függönyöket a textilanyagok fürdőjéhez és a merev keret nélküli vagy keretmodellekhez. Az első típusú dekor természetes és szintetikus szövetből készül. Előnyeik - nem foglalnak helyet, könnyű telepíteni, tisztítani, magas díszítéssel.

A fürdőszoba függönyök plexiüvegből, üvegből vagy műanyagból készülnek. Tartósabbak, tökéletesen illeszkednek a tisztításhoz, de alkalmasak közép- és nagyméretű helyiségekben. Segítenek annak eldöntésében, hogy melyik függöny a fürdőszobához jobban illeszkedik, a fotó ezen az oldalon.

A kemény függöny a fürdőszobában lehet vagy összecsukható (2-3 részből áll, speciális szerelvényekkel összekapcsolva), vagy csúsztatható (a szekrényajtó elvén).

Nézd, mielőtt megvásárolnám a függönyöket a fürdőszobában, fotó példák ezen az oldalon. Segítenek navigálni.

 • Stílusos megoldás.

Matt-fehér vagy áttetsző függönyök a fürdőszobában - a legáltalánosabb tervezési lehetőség. Néha egy tematikus díszítést választanak ki - egy tengeri téma, kékes kék árnyalat vagy egy függöny egy buborékfúvással rendelkező fürdőszobában.

A szoba díszítésének érdekes eleme a fotónyomtatással ellátott függöny, ezért nehezebb belőlük választani őket, mert a legtöbb esetben nem monokróm, hanem színmintája:

Az egyéniség a dekoráció ritkán gondolom tulajdonosai a kis terek. Hiába. Azt sugallják, hogy az eredeti függönyök a fürdőszobában diverzifikálhatják egy kis helyiség belsejét, a fotót weboldalunkon.

Fontos. Válasszon, ne felejtse el a biztonsági szabályokat. A dekoratív termék nem akadályozhatja a helyiség mozgását, kedvezőtlen feltételeket teremtve a helyiség használata közben.

Puha függönyök és azok jellemzői

 • A polivinil-klorid szintetikus kopásálló anyag, polimer szálakból és adalékanyagokból. A fürdőszobai vinil függöny semleges a környezeti paraméterekben, ajánlott az allergiában szenvedőknek. Nem áterzi a vizet, gyorsan szárad és 3-5 évet vesz igénybe külső adatok megváltoztatása nélkül. A PVC függöny a fürdőszobában nem ég ki, és nem deformálódik a külső terhelés hatására. De a magas hőmérsékletektől fél, ezért a mosás után nem lehet vasalatni és erősen szorítani;
 • A poliészter poliészter szálakból készült rugalmas anyag. A fürdőszobai poliészter árnyékolók a legjobb választásnak számítanak az ár és a teljesítmény szempontjából. Tartós és biztonságos az egészség számára. De a poliészter fürdőszoba függönyét óvatosan kell használni, mert nehéz lesz eltávolítani a foltokat és a penészeket a felületükről. A poliészter rostok rothadnak, ezért a megvásárolt függönyt a fürdőszobában gondosan meg kell szárítani használat után;
 • textíliák - használt kevert textíliák. A fürdőszobában lévő textilfüggönyök mindig fényes és tiszta dekorációval rendelkeznek. Az anyag, amelynek összetétele a szintetikus szálak 30-70% -a és a természetes szálak 70-30% -a, nem gyűrött vagy deformálódott. A textilfüggöny a fürdőszobában gyakran megvásárolható a függönyablakokban. De a magas szintetikus rostok tartalmú kevert anyag tökéletesen megbirkózik a megnövelt terheléssel - a nedvesség hatásával;
 • víztaszító textíliák - a fürdőszobában lévő pamut függöny, amely különleges összetételű. Ez a legdrágább dekorációs lehetőség. Díszítik és ablakok, és kitalálják a területet egy zuhanyozáshoz. Ezek a fürdőszobák legszebb függönyei, de a legrövidebb, szeszélyes a távozáskor. Kiválasztásuk során szem előtt kell tartani, hogy a bevonat nagymértékben csökkenti a dekoráció légáteresztő tulajdonságait. Ezért egy ilyen függöny a fürdőszobában jobban alkalmas arra, hogy a helyiséget a fröccsenőktől megvédje, mint az ablakok lefedésére (helyigény, magas páratartalom, rossz szellőzés).
Fontos. Az anyag nemcsak a termék fizikai és technikai tulajdonságait, hanem külső adatait is meghatározza. Vizuálisan szemléltetik, hogy mennyire különböznek a fürdőszobai minőségi függönyök, az oldalakon lévő fotók.

Kemény függönyök és azok jellemzői

Kemény függönyök a fürdőszobában, melyeket az oldalakon bemutatnak - a tökéletes megoldás a modern belsőépítészet és a klasszikusok számára.

A puha modellekhez hasonlóan különböző stílusok és színek állnak rendelkezésre. A legfontosabb dolog meghatározni előre, hogy milyen anyagot vásárolni függöny a fürdőszobában:

A redőnyök népszerűsége az utóbbi időkben lendületet kap, a csavart mechanizmus miatt kapta a nevüket, aminek eredményeképpen tekercsekké válnak, amelyek miatt nagyon kevés hely van a házban, nagyon praktikus, nézd meg magad:

 • Glass.


A speciális bevonattal ellátott, edzett, vastag üvegeket használják. Ez megkönnyíti a felület egyszerű tisztítását, megakadályozza a foltok és foltok megjelenését. A fürdőszobai függöny áttetsző, átlátszatlan, tejfehér, homokfúvott stb.

A partíció kialakításától függetlenül az előnyei változatlanok maradnak: kopásállóság, könnyen tisztítható, nem fél a nedvességtől és a környezeti hatásoktól, nem igényel különös gondosságot. A választott függöny az üveg fürdőszobában hosszú évekig megőrzi külső adatait, nem igényel cserét és javítást.

Karcálló anyag.

Fontos. Üvegfüggöny a fürdőszobában ellenáll a közép-nagy gravitáció hatásának. A képernyő szétzúzása rendkívül nehéz, de ha ez megtörténik, akkor a partíció olyan apró darabokra bukkan, ami nem okoz kárt.


A fürdőszobai műanyag függönyök nem rosszabbak, mint az üvegablakok. De ugyanakkor a költségek alacsonyabbak lesznek. Számos egyéb előnye van - a dekoratív műanyag sokkal nagyobb, könnyed és rugalmas. A válaszfal felületén védő- és díszítőfilmek, rajzok és díszek találhatók. A képernyő telepítése könnyebb elvégezni. De ha egy műanyag függönyt vásárolsz a fürdőszobában, akkor érdemes megjegyezni, hogy hasznos élettartama 5-7 évre korlátozódik.

A műanyag a nedvesség hatására, a mosószerek, a hőmérséklet-különbség sárgul és homályos lesz, a karcolások és a forgácsok megjelennek a felületen. A fürdőszobai műanyag függönyök eredetiek, de óvatos gondoskodást és karbantartást igényelnek.

A megragadás az ablak összetételének szerves része. Nem mindig mindig megfelelően választott függönyök, figyelembe véve a gyakorlati tanácsokat és ajánlásokat - a sikeres eredmény kulcsa. Csak néhány részlet és az egész ablak dísze elegánsabbnak tűnik. A tulajdonosok kifinomult hangsúlyt fektetnek a belső térre, jól nézik ki, sikeresen díszítik az ablakokat, mivel a befejezett összetétel szerves részét képezik:

Mind az üvegből, mind a műanyag fürdőszobai függönyök különböző méretűek és formájúak lehetnek. Vannak radiális modellek a hajtás típusától, a csúszási lehetőségek a magasságtól a polo a mennyezetre vagy a miniatűr kis képernyők oldalán vízvezeték.

A gyártók olyan modellt tudnak felmutatni, amelynek figurális felső szélét vagy a "varrni" képernyőket egy szokatlan fém keretben kínálják.

Kiválasztási iránymutatások és tippek

Válassza ki a fürdőszoba és a függöny típusát és típusát, válassza ki a méretet és a színsémát. A puha függöny esetében a hosszúság rendkívül fontos - a képernyő nem túl hosszú, különben kellemetlen érzést okozhat a fürdőszobában (a ráncoknál a fürdőszobai függöny hosszú ideig megszárad, víz stagnálása, ez pedig a baktériumok szaga és reprodukálása). De nem lehet rövid függöny sem, különben nem fog teljesíteni funkcióit.

A kemény függöny a fürdőszobában a beszerelési módszer szerint kerül kiválasztásra - vízvezeték, zuhanykád (kabin könnyű változata) vagy a padlón. Ha fürdőre van felszerelve, akkor a magassága 70 és 170 cm között változhat, a kerítés más lehetőségei pedig 150 cm magasak lesznek.

A színes megoldás kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy a fürdőszoba függönyének:

 • kombinálva a belső stílus;
 • vizuálisan változtatni a helyet a legjobb módon;
 • harmonikusan keveredik a környezet többi részével.

A klasszikusokhoz illő, csíkos virágmintás fürdőszobai függöny megfelel a klasszikusoknak. A kis terek jövedelmezőbbek lesznek a könnyű és átlátszó díszítéssel - ez a fürdőszobai függöny vizuálisan bővíti a szobát. Miután figyelembe vette az összes lehetőséget, biztonságosan választani tud.

Fürdőszobai függönyök: hogyan válasszunk?

A függöny első részének bejutása, az első dolog, ami elkapja a szemedet, az a design! De ahogyan az emberek nem találkoznak a ruhákkal, ezért a függönyt az Ön preferenciái szerint kell választani.

Több mint 18 éve foglalkozunk a függönyök fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, mert van valami mondanivalójuk. Ez az útmutató a katalógusunk termékeinek típusairól, tulajdonságairól és különbségeiről szól. Más gyártók termékei nem feltétlenül felelnek meg ezeknek az adatoknak.

Mielőtt kiválasztaná a megfelelő függönyfedőt, kérdezze meg magának az alábbi kérdéseket:

 • Milyen dolgokat?
 • Milyen méretű
 • Mi a hegy?

Minden kérdésben meghatározzuk a rendben.

Anyag kiválasztása

Meg kell kezdeni az anyag típusának megválasztásával. Ez a leginkább befolyásolja a megjelenést, a tulajdonságokat és a tapintható tulajdonságokat. És csak két lehetőség van az alapokhoz:

 • szövet függönyök;
 • vinil függönyök.

Textil függönyök

Valamennyi textil függöny 100% poliészterből - szintetikus anyagból készül. Kivételt képeznek a modellek a természetes szövetek - pamut és len.

A poliészter tulajdonságai közé tartozik a kopásállóság, a rugalmasság, a puhaság, a hipoallergén, az egyszerű gondozás.

A poliészternek nincs víztaszító tulajdonsága. Az összes terméke polimer impregnálással van bevonva. A víztaszító impregnálás kolloid részecskékből áll, amelyek a szövet felületére nyomódnak, forró présen áthaladva. Az impregnálás maga egy fluor-szénhidrogén gyanta és egy szénhidrogén-szubsztrát. Mindkét oldalon fel van szerelve és vízzáró réteget képez a víz számára. De fontos megjegyezni: minden mosásnál a polimerréteg elmosódik.

Szinte minden szövet függöny van egy súlyzó zsinór, amely varrni a alsó szélén a vászon. Ez lehetővé teszi, hogy a függöny ne ragadjon a testhez, ne fejezze be magát, és ne csukja le a hajtásokat.

Továbbá a megfelelő sűrűségű függönyök nem ragaszkodnak a testhez. A függönyök sűrűsége 85 g / m² a VERRAN és 100-180 g / m² a WESS és Moroshka esetében. Ezek optimális jellemzők, így a termék nem okoz kellemetlenséget, nem túl könnyű vagy túl nehéz.

A textilfüggönyök kezelése kézzel vagy mosógépben 40 foknál nem magasabb hőmérsékleten történik. De ne mossa le gyakran a függönyt, mert a vízlepergető réteget ilyen gyorsan lemossák. Javasoljuk, hogy a függönyök tisztaságát szappanos vízzel törölje le a ruhával - így a víztaszító impregnálás nem zavart, és a termék hosszabb esztétikai megjelenést biztosít. Nem ajánljuk a vasalást (elronthatja a vízzel szemben ellenálló impregnát). Mosás után, függessze fel a függönyt a fürdőszobában, és a magas páratartalom, a gőz és a súlymérő zsinór hatása miatt a függöny egy idő múlva visszavonhatóvá válik. A függönyök nem préselhetők és száríthatók a mosógépben, mosás, vegytisztítás esetén fehérítsenek.

Mi a textil függöny?

A szövetárnyalók fő előnye a különböző minták. Ez az alap lehetõvé teszi, hogy különbözõ textúrákat kapjunk, és többféleképpen alkalmazzunk képeket.

Vinyl függönyök

Ezeknek a függönyöknek van vinil alapja. A vinil biztonságos, polimer anyag.

Minden vinil termék 100% vízálló. Nem érzékenyek a víz káros hatásaira, és nem vonzanak baktériumokat. A vinil sima szerkezete meggátolja a penész és penész képződését.

A vinil termékek gondozása egyszerű - törölje le a vászonot szappanoldattal. Ha rendszeresen csinálod a függönyt, nem lesz rozsda, csapadék, penész és gombák nyoma.

Mi a vinil függöny?

A fürdőszobai vinil függönyök összetételében különböznek egymástól. Az adalékanyagoktól függően a szövetek tulajdonságai és minősége változó. A következő függönyök vannak:

 • EVA - etilén-vinil-acetát;
 • PEVA - polietilén-vinil-acetát;
 • PVC - polivinil - klorid.

Az átlátszó és áttetsző függönyök csak a vinil termékek közé tartoznak. A web fényáteresztő képességének köszönhetően a zuhanyzó területe könnyebb és légiesebb.

Tömeges függönyök, vagy ahogy nevezik - 3D hatással, PVC-ből és PEVA-ból. A rajzot a vászonra lézeres gravírozással vagy domborítással alkalmazzák.

Válassz méretet

A közös szabványok a méretek (hosszúság és szélesség):

Szintén nem szabványos modellek 200x220 cm, 200x240 cm, a nagyobb szélesség azok számára ajánlott, akiknek nincs kádja a falon, és ugyanakkor szükséges a spray több oldalának bezárása.

Hogyan lehet kitalálni, milyen méretű?

Vegyünk egy mérőszalagot és menjünk a fürdőszobába. A következő méréseket kell elvégezni:

 • szélesség falról falra, ha van egy kád;
 • a tálca teljes hossza, ha van zuhanyod;
 • magasság az ereszről (ha rendelkezésre áll) a kádra vagy a zuhanytálcára.

Fontos, hogy a függönyszövet teljesen lefedi a zuhanyt. A függönynek legalább 20 cm-rel nagyobbnak kell lennie, mint a zuhanyzó szélessége és hossza.

A függöny méretének kiválasztásánál fontos figyelembe venni, hogy mi épül az eresz, milyen magas, és hogy lehet-e változtatni a helyét. Ha a keret még nincs, akkor figyeljen a katalógusunkban szereplőekre.

Válassza ki a melléklet típusát

Függönyök gyűrűs klipszel

Függönyök egy külön beépített tartóval

Ilyen modellekben a rögzítési rendszert varrják a vászonba. Ezek lehetnek szalagok, ragasztószalagok, gombok vagy gombok, nyakkendők vagy nagy fűzőlyukak, amelyek az ereszületen való átmenethez vezethetők. A szerelés előnye, hogy nem kell további gyűrűket vásárolni. Emellett a lágy anyagok könnyebben csúsznak az ereszkedőn, mint a fémgyűrűk. Ez a tartó nem okoz túlzott zajot és nem karcolja meg az ereszkedést.

Most mindent tudsz, hogy katalógusunkból válasszon ki egy zuhanyfüggőt, és ne tévedj!

Dísz: Miből, miből készülnek. fürdőszoba függönyök

Mielőtt a "kollektív gazdaságról" és a "tegnapről" beszélne, értse meg a rendelkezésre álló alternatívák sokaságát.

lara_indy, igen, igaza van a keverőhöz való hozzáféréssel kapcsolatban. Ezért úgy gondoltam, hogy az üvegfüggöny nem az oldalról, ahol a csaptelep volt, hanem a fürdő másik oldalától, és még mindig biztosította a csuklópántot, hogy az üveg, mint az ajtó, "kinyíljon" a falhoz, hogy elérje a fürdőszobát.

Ugyanakkor, ha zuhanyzó öntöződobozot használsz, akkor nem állsz, vagy ülsz azon az oldalon, ahol a keverő van, hanem a másik oldalon (csak több hely van, kényelmesebb), ezért először a függönyt kell használni a keverővel szemben.

Köszönöm szépen egy ilyen érdekes és hasznos cikket, most már csak egy ilyen választás előtt állok, és azt hittem, hogy a függöny már régimódi, és nem tűnik nagyon jónak, és úgy döntöttem, hogy egy függönyt is csinálok, ez nem csak gyakorlati, hanem elegáns, hogy legyen dekoráció.

Fürdőszobai függönyök

Fürdőszobai függönyök védik a padlót, falakat és bútorokat a vízből. Az értékesítés során sokféle függöny van, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Hogyan válasszunk megfelelő függönyt? Vessünk egy pillantást minden nézetre.

Mire szolgálnak?

A függönyök telepítésének másik oka, hogy a nedves levegő nem terjed át a fürdőszobában, hanem egyszerűen kijön a kapun. Emiatt a szoba nem lesz magas páratartalom.

A fürdõfüggõk típusai

A klasszikus, sarok és más fürdőfüggönyök széles választéka áll rendelkezésre. A választás során az öltöző belsejében és a fürdő formáján alapul.

Nézzük a legnépszerűbb függönyfajtákat.

üveg

Üveg függöny tekinthető a legtartósabb. A fő plusz a tisztítás és a hosszú élettartam. Az üveg biztonságosan rögzítve van egy fém keretben. Ezek a függönyök:

 • csúszó;
 • swing;
 • rotációs;
 • átlátszó;
 • színes (mozaik vagy kép);
 • SLR.

csúszó

Az ilyen függönyök hasonlítanak a zuhanyzók ajtajára. Több övből állnak, amelyek görgőkre vannak felszerelve és könnyen visszahajtva és lezárva.

A tolózáras függönyök jól mosnak és hosszú ideig szolgálnak.

szövet

A függönyöket még mindig a legnépszerűbbnek tartják. Hatalmas színekben kapható. A képekkel ellátott textil redőnyek népszerűek, általában a halak, a tengeri csillagok és a tenger más képviselői.

Vásárlásakor figyeljen a függöny aljára - ezt súlyozással kell lefedni.

műanyag

A műanyag függönyöknek sok előnye van. Ezek a következők:

 • szilárdság;
 • kis súly;
 • jó hőszigetelés;
 • nagy színválaszték;
 • alacsony ár

A műanyag redőnyök nagyszerű választékot jelentenek az üvegajtókhoz. Könnyűek, olcsóak és jól mosnak. Sokféle műanyag redőny árusításra alkalmas, így bármilyen fürdőszobához tartozhat.

Függöny rudak és függönyrudak

A függönyrúd fémből vagy műanyagból készült. A fémfüggöny rúdjaik tartósabbak, de telepítésük érdekében fúrni kell a falat.

A függönyökhöz készült műanyag teleszkópos tartók könnyebben rögzíthetők - egyszerűen a falakat egy belső rugó segítségével húzza ki.

A rudak lehetnek egyenesek, ívesek és szögletesek. Az egyenes vonalak a leggyakoribbak, mivel könnyen telepíthetők és sokoldalúak. Arc komplex és bonyolult formájú fürdőkhöz.

Néhány házban kerek karnisok találhatók. Általában akkor telepítik őket, ha a fürdőt a szoba közepén helyezik el. Ez a bár nagyon eredeti és stílusos.

A sarokkereteket és rudakat nehezebb telepíteni. Nemcsak a falakon, hanem a mennyezeten is rögzítésre kerülnek. A szögrúdok komplex alakú fürdőkhöz alkalmasak. A fürdőszobában lévő függönyök ilyen rúdjai egyszerre több kanyart kombinálhatnak.

Hogyan válasszuk ki a fürdőfüggönyöket és hol vásároljuk meg őket

Mielőtt megvásárolna egy függönyt, nézze meg a híres gyártókat hivatalos honlapjaikon. A legnépszerűbb márkák a következők:

 • Spirella (Svájc);
 • Ravak (Franciaország);
 • Cezares (Olaszország);
 • Basszus (Oroszország);
 • Radaway (Lengyelország).

Kiválasztásánál támaszkodhat a saját igényeire, a fürdőszobád belsejére és a család többi részének vágyaira. A szokásos függöny helyett egyszerre egyszerű klasszikus függönyöket és ajtókat választhat a fürdőbe.

Sokan használják az online vásárlást. Különböző modelleket vonzó áron kínálnak. Ügyeljen a költségekre, mert a legolcsóbb függönyök valószínűleg nem sokáig tartanak.

A legnépszerűbb színek kék, fehér, türkizkék, különböző mintákkal a tengeri témában.

Nem könnyű választani a fürdőszobai zárat, mert most mindenféle íz és szín tekintetében hatalmas számú modell létezik.

A megfelelően kiválasztott függönyök megvédik a mosdót a túlzott nedvességtől és a pocsolyáktól. Válasszon csak minőségi termékeket, majd sok éven át szolgál majd.

Zártakaró a fürdőszobában - 100 fotó új termék 2017-ben

A legtöbb ember úgy véli, hogy a fürdőkamra mindennapi életünk során a tisztaság és a kikapcsolódás szigete, sokan hajlamosak reggel zuhanyozni, hogy felemeljék a szellemüket, és este ültessenek be egy illatos olajjal rendelkező meleg fürdőbe, és egyedül maradjanak a gondolataikkal.

Minden személy arra törekszik, hogy ezt a szobát saját egyéniségének adja, a dekoráció funkcionális elemeivel, valamint a dekorációs elemekkel és megoldásokkal ellátva, amelyeket a függönyökkel ellátott fürdőszoba fényképében lát.

Fontos, hogy ne csak egy szép és praktikus fürdőszobát szeretnénk, hanem azért is, hogy megfelelően tiszteletben tartsuk a felhasznált anyagok és az elemek harmóniáját.

Ebben a cikkben azt javasoljuk, hogy ismerkedjen meg egy olyan elemekkel, mint a függöny a fürdőszobában, és milyen hatása van a teljes képre a belsőépítészetben.

A függönyanyag választása közvetlenül befolyásolja a működés tartósságát és gyakorlatiasságát. Ugyanakkor a gyakran cserélt függönyök folyamatosan frissítik a belső kialakítás vizuális érzékelését.

Zuhanyzárók

A zuhanyfüggönyöknek az a felfogása, hogy abban a pillanatban megjelentek egy személynek, amikor felfedezte a padlón egy óriási pocsolyát, amely cseppekből és vízfoltokból jött létre.

Ezt az elképzelést korszerűsítették, nemcsak gyakorlati, hanem esztétikai célokat is adtak ehhez az elemhez.

A zuhanyfüggönyök kétféleképpen oszthatók meg:

 • keret nélküli;
 • Előregyártott.

A keret nélküli nézethez függönyök és függönyök vannak, amelyek a sín mentén, pántos vagy sztring formában mozognak.

Az anyagtól függően lehet polietilén, vinil és szövet.

A polietilén függöny számos előnnyel és számos hátránnyal rendelkezik, de az utolsó érv ellenére meglehetősen gyakoriak és népszerűek. A vakok előnyei a következők:

 • Nedvesség és vízálló;
 • Hatalmas színek és díszítések;
 • Alacsony költség.

Hátrányok

 • Rövid élet;
 • A viszonylag gyors szennyezésre való hajlam.

Ezek a függönyök gyakran változnak az olcsóságuk miatt, miközben folyamatosan frissítik a belső tér képét, ami végül unalmas lesz.

A vinil rolók közel azonosak a polietilénnal, csak kis árkülönbséggel és a szennyeződés eltávolításának képességével egy hagyományos mosógépben, ami jelentősen meghosszabbítja élettartamukat.

A szőnyeg függönyöket elsősorban zónás helyiségekben használják, gyakran a fürdőszobákban, amelyekben egy közös fürdőszoba található.

A fenti képek és fotók a pompát ezen függönyökön láthatják.

További információk itt:

A függönyfüggönyök elsősorban a kialakításukhoz merev alapot képeznek keret és vászon formájában. A függöny anyagától függően:

 • üveg;
 • műanyagból;
 • Polikarbonát.

Végrehajtás típusa:

 • csúszó;
 • Összecsukható;
 • Rotary.

Az ilyen típusú függönyöknek több előnyük van, mint a hátrányok, tartósak, vízállóak, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől, ellenállnak a tisztítószereknek, hatalmas színekkel és bonyolult mintákkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy bármilyen belső stílusba illeszkedjenek. karakter az általános háttérben.

Ez az opció tökéletes nagy családok számára, ahol a család egyik tagja kedveli a lelket, a másik pedig a fürdőhöz, ezért mindkét esetben megfelelőek lesznek a függönyök.

További információk itt:

A vázfüggönyök a saját stílusukban további elemet adnak a fürdőszobai belső kialakításnak, megfelelnek az esztétika és a praktikum korszerű követelményeinek, és ezt a képen is megtekinthetjük.