Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan válasszunk mosogatót a fürdőszobának - szakértői tanácsok

Bizonyos helyzetekben az ember azt szeretné tudni, hogyan kell kiválasztani a mosdót, így nem csak funkcionális feladatait látja el, de díszítő díszévé is válik. A modern technológia megjelenésével számos eredeti és díszes mosdó található a piacon.

Termékek típusai

„Tulipán”

Minden kagyló többféle típusú. Attól függ, hogy vannak-e telepítve. A tulipán alakú mosdó, amely úgy néz ki, mint egy lábszáron álló tál, széles körben elfogadottá vált. Ez eltávolítja az összes vízvezetéket: hajlító bélés a keverőbe, a kipufogó hullámcső, ami szükséges ahhoz, hogy a mosogatóból a csatornába jusson.

Ennek következtében minden fölösleges rész rejtve van, és nem kell csíkok elfedésére. Ez a fajta héj, amelynek nincs hátsó része a lábnak, az úgynevezett félpótkocsi. Ezek a termékek eltérőek:

 • esztétikai megjelenés;
 • egyszerű telepítés;
 • a szolgáltatás kényelmét.

A tulipán nagyszerűen és kis fürdőszobákban néz ki. Kis méretű mosdók is rendelkezésre állnak, amelyek lehetnek kis helyiségek: irodákban, bárokban és kávézókban lévő toalettek. Rendelkezésre állnak szabványos és szögletes formákban.

"Vízililiom"

Ugyanazért a kisméretű helyiségekhez kiváló választás a fürdőmedencék minden típusában a "vízililiom". A helytakarékosság érdekében ez a mosogató gyakran a mosógép fölé kerül.

beépített

Vannak más kényelmes és népszerű mosogató típusok a fürdőszobában, például egy beépített lehetőség. Az ilyen tálas tartószerkezet számos előnyhöz juttatja ezt a szerkezetet. Először is egyedi kialakítás és különleges belső megoldások készítése.

Ezek a tervek lehetővé teszik, hogy hatékonyabban használja a helyet és szervezzen további tárhelyet. Nem kevésbé fontos az a tény, hogy nem lesz nehéz létrehozni és biztosítani őket. A vágás két módja van, ahol a tál élei:

 • ugyanazon a szinten található az asztallap;
 • van egy kis párkány.

A kiválasztott mosdót egy lyuk jelenléte észleli. Az ilyen termékek előnyei a tömörség és a magas esztétika. Éjjeliszekrény vásárolható a boltban, vagy készítse el a sajátját.

felső

A modern divatos szaniter termékek a felső szintek. Különböző felületekre vannak helyezve, beleértve a táblát is. A pozitív oldal a kényelem és a szingularitás. Ezen kívül ezeknek a mosogatóknak nincsenek csatlakozások, és az asztallap mindenféle tartozék tárolására szolgál. Ilyen eszközzel mosógépet helyezhet el, de ehhez sok hely szükséges.

A hátrány az, hogy el kell rejteni az összes kommunikációt, különben elrontják a nézetet, és lógnak a mosogató alatt.

Anyagok a termeléshez

A fürdőszoba mosogatójának kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy milyen anyagból készült. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai.

 • A legnépszerűbb a kerámia. Az ilyen anyagok, mint a fajansz és a porcelán, a vevők gyakran adnak választ. A porcelán kevésbé porózus, simább felület, ezért sokkal jobbnak számít.
 • A márványból készült mosogatók esztétikailag kellemesek, szépek és drágák. Kisebb hátránya, hogy ez az anyag porózus, ami azt jelenti, hogy ott baktériumok és szennyeződések gyűjthetők. Óvatosan és gyakran gondoskodni kell az ilyen termékek gondozásáról.
 • Van egy mesterséges kő is, amelynek ára jóval alacsonyabb. Az ilyen anyagokból származó termékek előállítása során különféle pigmenteket lehet hozzáadni, ami miatt a szín eltérő. Az ilyen héjak olcsóbbak a termelés eredményeképpen nyerik el, amelyet öntési és öntési eljárással végzünk.

Mesterséges kő

Ez az autómosó sokkal kisebb, mint a természetes kőből, ráadásul:

 • nagyon erős;
 • nem félek a vegyi anyagoknak való kitettségtől és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól.

Az anyag alacsony porozitása és a héja ideális felülete hosszú ideig tisztán tartja, és könnyebben törődhet vele is. Mesterséges kő olyan higiénikus anyagokra utal, amelyek nem tartják a vizet. Véletlen hasítás esetén mindig különleges mázolással lehet maszkolni. A mesterséges kőből készült mosogató egy tucatnyi év alatt megőrzi a megjelenést és a működési tulajdonságokat.

fém

Ha meg kell választani egy olcsó héjat, akkor lehet egy fém termék - rozsdamentes acél. Tartósak és tartósak. Gondoskodni kell azokról a termékeken, amelyek a karcolásokat a felületen hagyják.

üveg

Az üvegmosó mosdók egyedülálló megoldást jelentenek. A termeléshez edzett, tartós üveg vastagsága legalább 15 mm. A mechanikai szilárdság növelése speciális adalékanyagok hozzáadásával érhető el. Alapvetően ezek a modellek nem kapcsolódnak a falhoz, hanem a munkalapokra vannak szerelve. Számos előnyük van, nevezetesen:

 • mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás;
 • alacsony súly, ami megkönnyíti a telepítést;
 • vonzó megjelenés;
 • a feldolgozott sarkoknak köszönhetően.

Az üvegmedencék nem félnek a hőmérsékletváltozástól. Nem teszik meg a teret. Az ilyen modellek, még ha azok mennyisége is jelentős, kisebbnek tűnnek, mint a tényleges méretük, ezt az üvegben lévő tulajdonságok befolyásolják. A megjelenés nem romlik a tisztítószerek vagy az agresszív vegyi anyagok hatása alatt.

A hátrányok közé tartozik az a tény, hogy észrevehető cseppek maradnak mosószerekből, cseppekből, piszokból.

Osztályozás formában

A fürdőszobában vannak mosdók típusai, amelyek különbözőek a konfigurációban, ami nagyon fontos. Ma már számos különböző eladó opció van. Mindenki ízlés szerint választhat a termék formájában:

Szögletes, aszimmetrikus és dupla mosdókagyló áll rendelkezésre. Bármelyik konfiguráció is, a szélei leggyakrabban lekerekítettek. Ez a biztonságos használat és a könnyű ápolás érdekében történik. A legelterjedtebb és megfizethető modell a hagyományos négyszögletes. Nagyszerűen néz ki egy kis és tágas szobában. A sarok mosogatók jobban megfelelnek a kis méretű fürdőszobáknak.

Tippek a választáshoz

Mielőtt eldönti, melyik mosogató választja ki a fürdőszobát, a szín kiválasztása mellett az alaknak figyelembe kell vennie az egyes árnyalatokat.

Minden vízvezeték elemet kombinálni kell, így egy jó megoldás lenne egy teljes gyártmányú készlet megvásárlása. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy a mosogatóban lyuk van a túlfolyáshoz.

Figyelembe kell venni a fürdőszoba és a mosdó méreteit. Ellenkező esetben a szoba megrongálódik, ezáltal megsérti a mozgás szabadságát. A jelenlegi gyártók különböző méretű mosogatókat kínálnak, és mindig van lehetőség arra, hogy minden esetben kiválasszák a megfelelő modellt.

A design segít megtakarítani a helyet. Ha nem rendelkezik nagyméretű lábával, akkor alatta egy kis szekrényt helyezhet el, ahol higiéniai kiegészítők kerülnek tárolásra, vagy egy mosógép. A mosdó kiválasztása a fürdőszobában, a szoba központi kialakításának megfelelően.

Melyik mosdó a szakmabeliek szerint a legalkalmasabb a fürdőszobában

Mielőtt felteszi a kérdést: "melyik mosogató jobb a fürdőszoba kiválasztására", olvassa el ezt a cikket, itt megtalálja az összes szükséges információt az anyagról, a telepítésről, a típusokról és a jövőbeli mosogató gondozásáról.

Először is, kérdezzünk néhány vezető kérdést:

 • Hol fogod a mosdót?
 • Mennyit költhet?
 • A jövő mosogató mérete?

Shell anyag szerinti osztályozás

márvány

A márvány mosogató nem olcsó, kőből készült, arisztokrata és a legszebb a piacon. Az előnyöket meg lehet jegyezni a tartósságot, felszívja a víz hangját, esztétikáját. A mínuszokból az ár, szeszélyes a szolgáltatás, a márvány tisztításra szolgáló szerek szükségesek.

Mesterséges kő

A márványtálak nagyon hasonlítanak a természetes kőhöz, de praktikusabbak és olcsóbbak, és nem igénylik tiszteletteljes ápolás.

üveg

A fúvókával szemben ellenálló edzett üveg használatával a kagylók nagyon szépnek tűnnek, mindenféle kialakításhoz illeszkednek. Óvatos napi gondoskodást igényelnek, foltok maradnak.

kerámia

A legnépszerűbbek közül az első az összes szükséges tulajdonsággal rendelkezik. A kerámiák két fajta fajansz és porcelánra oszthatók, általában a porcelán drágább. Ne feledje, hogy a porcelán szaniterek nagyon törékenyek! Költség olcsó.

fém

Egy speciális lehetőség, de a modern stílus az ilyen kagylók nélkülözhetetlen. Rozsdamentes acél gyártására használják, régóta szolgálnak. A megnövekedett zajok hátrányairól, de használhat trükköket és nyitott poliuretán habszivacsot (poliuretán hab).

A telepítés formája és típusa

Érdemes megfontolni a beépítési opciót és a mosogató alakját, nevezetesen azt, hogy ez egy talapzat, álló vagy függő változat lesz.

talapzat

A legelterjedtebb lehetőség egy tál (mosogató) és maga a talapzat. A mosogatót két rögzítő segítségével rögzítik a falhoz, és a tömlők és a vízvezetékek a talapzat mögött vannak elrejtve, és a talapzat kiegészítő biztosításként szolgál.

felfüggesztés

A felfüggesztett mosogató az egyik legolcsóbb megoldás, rögzítéssel rögzítve, néha van egy acéllemez a készletben. Ennek a lehetőségnek a hátránya, hogy minden cső és tömlõ látható, de sokkal több szabad hely van.

szabadtéri

Gyönyörű lehetőség, úgy néz ki, drága és a költségek ennek megfelelően. Ez egy nagy tál (kancsó), egy csaptelep épül a falba, és a csatornarendszert az alulról szállítjuk. Energiaigényes és drága választás, de ezek a beruházások esztétikai élményt nyújtanak.

integrált

A legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobában, a padlóba épített fürdőszoba nagyon finom. Nemcsak a beépített mosogató alá, hanem a szekrényhez vagy a szekrényhez is választhat, melynek anyagai sokféleséget mutatnak a préselt fa és a műanyag a természetes kőből.

A tulipán

A Tulip a padlófelszerelések prototípusa, de úgy néz ki, mint a költségvetés. A mosdó a lábszáron áll, ahol a vízellátás és a szennyvíz összekötése szépen el van rejtve, továbbá rögzítve van a falhoz rögzítő elemekkel. A telepítés nagyon egyszerű, nincs szükség különleges készségekre. Az anyag a kerámiától a kőig terjed.

konzol

Egy érdekes modell, amely ritkán fogta el a szemet. Nem lesz nehéz rögzíteni, két támaszpontja van - a fal és a mellső lábak rögzítői. A falba vízvezeték tömlõket és szennyvízcsöveket szerelnek fel. A lábaknak köszönhetően a tér nagyobb, ami abszolút bónusz a kis fürdőszobában.

Medence formájában

Ez a típusú mosogató kis méretű és az asztallapra vagy szekrényre van szerelve, amelyet külön szállítanak vagy megvásárolnak. Vannak más típusú ilyen tálak is, vannak formák egy kocka, vagy akár egy labdát. Nem mindenki számára, egy bizonyos megjelenés valószínűleg bizonyos tervezési döntésekre szánt.

fuvarlevél

A felsõ héjak, valamint a "medencék" és a süllyesztett helyiségekhez asztal vagy talapzat szükséges. Kis méretű és ideális kis szobák számára. Gyönyörű kilátással rendelkezik.

A piacon lévő héjak színe hatalmas. A modellcsalád a közönséges monófonnal kezdődik, és vadon mérgező festékekkel végződik, ráadásul fa, fém és egyéb anyagok egzotikus árnyalatai vannak. A sötét színek kiválasztásánál készen álljon arra, hogy kétszer olyan gyorsan törölje le a mosdót, mert a foltok jól láthatóak.

A legnépszerűbb színek: fehér, kék, zöld, piros és fém árnyalatok.

A fürdőszoba mosogatómérete

A mosogató kiválasztásakor nem számít, hogy a költségvetést vagy a prémium kategóriát vizsgálja-e. A nem megfelelően megválasztott méretek megszakíthatják az egész tervezési projektet.

Az optimális héjszélesség körülbelül 55-70 centiméter. Csak ez a tartomány lehetővé teszi, hogy a mosogatót hosszú ideig kényelmesen használhassa. Kisebb modellek kiválasztása esetén a padlón állandó csapások szenvednek. A tágas szobák nagyméretű mosogatómodelleket várnak.

Nagyméretű fürdőszobákhoz külön modellvonalat hoztak létre, kombinált kettős mosdókat. Az ilyen lehetőségek lehetővé teszik a két családtag számára, hogy egyszerre használják és csökkentik a kényelmetlenséget.

Az optimális mélységet a legmélyebb részben 30-60 centiméterrel lehet meghívni. Nem mindig a termék útlevélében láthatja a mélységet, de önmagáért jobb mérni. A pár centiméter távolság jelentős szerepet játszhat, ezért ne lusta.

A mosogató magassága. Ez azt a távolságot jelenti, amelyen a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy minden családtag számára megfelelő legyen.

Három szabvány létezik:

 • 80 cm a padlóról - felnőtteknek;
 • 70 cm - a tizenévesek számára;
 • 60 centiméter - kisgyermekek számára.

Elfogadom, ha a különböző életkorú gyerekek 3 mosdót telepítenek különböző magasságokba, akkor nem elegendő fürdő. Ennek elkerülése érdekében egy euró szabványt állítottak fel, amely szerint a mosogatógépnek 80 cm-re kell lennie. Ez elvben megfelel a felnőttek magasságának.

Néha ritkán találnak olyan modelleket, amelyek magasság-korrekciókat tartalmaznak. Az ilyen modelleket még függő modelleknek is nevezhetjük, mert a magasság függ az éjjeliszekrénytől vagy az állványtól, de például a padlómodellek nem állíthatók magasságban.

Mi befolyásolja az árat?

A mosogatóköltség 3 indikátortól függ:

 • Anyag (minél finomabb az anyag, annál drágább a mosogató);
 • Telepítési típus (minél összetettebb a tervezés, annál drágább a mosogató);
 • Gyártó (a kínaiak lesznek a legolcsóbbak, a hazai gyártók a rés közepén helyezkednek el, és az európai modellek sokkal drágábbak).

Az átlagos ár Oroszország középső részén a 2000 és 5000 rubel között mozog. A természetes anyagokból készült mosogatók több mint 10.000 rubelt költenek.

Válasszon a gyártó által

Nem szabad feltétlenül előnyben részesíteni a gyakran hirdetett cégeket, mert az áruk egyértelműen túl magas. A legtöbbet a 3 legfontosabb gyártók szembesülnek.

A fürdőszoba mosdók egyik legnépszerűbb márkája, nemcsak Oroszországban, hanem Európában is. A spanyol gyártó nemcsak vezető szerepet tölt be az értékesítésben, hanem a legjobb minőségű megtartása mellett is megtartható. A klasszikus árnyalatú nagy választék garantálja, hogy szinte mindenki számára rászoruljon ügyfeleinek.

Jacob Defalon

A franciaek már 94 éve vesznek részt az orosz piacon. Készítsen széles körű vízvezeték-ellátást. Népszerűek a négyszögletes modellek, amelyek kényelmesen el vannak helyezve a szoba sarkába.

Gustavsberg

A német gyártó 1830-ban vízvezetékszerelést folytatott. Alapja a klasszikus dizájnú és standard árnyalatú fürdőszobai porcelán mosdók. A Gustavberg-i medencék felszínét nagyon nehéz megfesteni, és a csatorna furatának rendkívüli elhelyezkedése kiemelkedő volt.

Professzionális tippek

 1. A stílus minden vízvezeték nem lehet más, vételi vízvezeték jobb, hogy ez ugyanabból a gyűjteményből.
 2. A mosogató méretei illeszkedjenek a helyiség méretéhez.
 3. Válassza ki a túlfolyó tálcákat, ez segít megvédeni a szomszédok elárasztásától.
 4. Válassza ki a csaptelepeket azonnal a mosogatóban, néha nem férnek hozzá.

Reméljük, hogy teljes mértékben megválaszolhattuk a kérdést. Mindenképpen válaszoljon a legfontosabb kérdésekre a választás során, majd folytassa a költségvetésből és a fürdőszoba méretéből.

Javasoljuk, hogy olvassa el melyik fürdőszobai bútorok legmegfelelőbbek.

5 szabály a mosogató kiválasztására egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában bidét, zuhanyzó vagy jakuzzi nélkül lehet. De héj nélkül - nem.

Kis fürdőszoba - kis mosdó

Ha egy kompakt fürdőszobáról beszélünk, akkor fel kell áldoznia valamit. Leggyakrabban - a tál mérete 32 cm-re, a mosdó szélessége pedig a szokásosnál kisebb - körülbelül 30 cm.

Fontos: nem számít, mennyit szeretne helyet megtakarítani, ne válasszon túl miniatűr modelleket. Velük, még a legpontosabb kezeléssel sem kerülheti el a padlón a fröccsenést.

A nem szabványos formák a nagy tereken is nagyszerűek.

Kompakt fürdőszobákhoz a megszokott klasszikusok: téglalap alakú, félkör alakú, négyzet alakú mosdók. Ha nincs helye egyáltalán, nézd meg a sarokmodelleket.

Fontos: téglalap alakú és négyszögletes héjokat úgy kell elhelyezni, hogy szűk helyeken történő mozgás közben ne ütköznek a sarkukba.

Nincs elég hely - válasszon felfüggesztési modellt

A falra szerelt felfüggesztett (konzolos) modellek optimálisak egy kis fürdőszobában. Vagy a mosogatógép felett elhelyezett különleges mosogató típusok. És ezek és mások nem igényelnek sok helyet, nem igényelnek bútorokat vagy támogatást.

Fontos: a mosógép felett elhelyezett mosogató egy speciális "lapos" vízelvezetővel rendelkezik. Úgy gondolják, hogy a szokásosnál gyakrabban elakadhat. Ezenkívül érdemes felmérni, hogy a mosógépet kis helyiségben kell felszerelni. Talán jobb, ha a konyhába helyezzük.

Kerámia és fém - optimális anyagok

A természetes vagy mesterséges kőből készült héjnak jelentős hátránya van. Nem lehet a falhoz rögzíteni - asztalra van szükség, amiért nincs hely egy kis fürdőszobában. Ugyanezen okból el kell hagynia az üvegmodelleket.

De a fajansz vagy rozsdamentes acélból készült mosogatópálca gyártása, felfüggesztése, szögletes, sőt edények formájában, amelyek alatt a mosógépet beépítették.

Fontos: a kerámiák gondozása sokkal könnyebb. Ezenkívül különböző színekkel rendelkezik, összhangban a belső terekkel.

Az utolsó érintés a megfelelő keverő.

A keverőnek két lehetősége van:

 • egy hosszú kifolyó univerzális keverő, amely mind a mosdót, mind a fürdőkádat tartalmazza. Ez jó, mert helyet takarít meg (lehet egy keskenyebb mosogatót vásárolni a lyuk nélkül a keverő számára);
 • két külön keverő. Ezt az opciót modernnek és esztétikusnak tartják. A fürdőszobában és mosogatóban lévő csatornák hossza eltérő lehet.

Fontos: ha kisgyermeke van otthon, akkor válasszon egy hosszú kútcsapot. Ez megkönnyíti a higiéniát.

Szakértői vélemény

Megkérdeztük a tervező Irina Krivtsova, és melyik mosogató lenne ő választani?

Ha nincs elég hely, a mosógép gyakran a mosogató közelében helyezkedik el, és egyetlen fedőlappal fedje le. Emiatt a mosogató magassága magasabb, mint a standard.

Azt javaslom, hogy a mosogatót behelyezzük a pultba. Olyan gyártót kereshet, aki rendelkezik a legszélesebb és legmélyebb héjjal. De ne felejtsük el, hogy mindez a fürdőszoba méretétől függ.

Bútor és lakberendezés

Szinte lehetetlen elképzelni egy mosdó nélküli modern fürdőszobát - ez egy fontos és szükséges tulajdonság. A közelmúltban tisztán funkcionális volt. De az új technológiák megjelenésével, amelyeknek köszönhetően lehetővé vált az eredeti és néha bizarr formák létrehozása, a mosogatók díszítő szerepet játszottak. A cikk megvitatja, hogyan kell választani egy fürdőszoba mosogató között létező változata modellek, formák és anyagok.

Tartalom:

Sink osztályozás telepítési típus szerint

Lógó mosdók

Fel vannak szerelve a falra a konzolon. Ők is fel vannak szerelve éjjeliszekrényen vagy konzolon.

Állvány ("tulipánok")

Arról szól, hogy egy kerámia lábra szereljük. Belsejében elrejti az egész szemceruza. A többi opcióval szemben vitathatatlan előny az, hogy nincs szükség más építési munkákra a csövek álruhájában. Rendszerint kis helyiségekben vannak telepítve. Ha a mosdó lábának nincs hátsó része, akkor félpohárnak nevezik.

süllyesztett

Lehetőséget kínálnak nemcsak a csövek elrejtésére, hanem bizonyos elemek tárolására is.

A munkafelülethez használt anyag a fa, amelyet víz visszaszorítására alkalmas oldattal kezelnek. Gyakran használt MDF, farostlemez, természetes vagy mesterséges kő.

A közelmúltban ez a lehetőség egyre népszerűbb. Ennek oka az eredeti tervek, amelyek lehetővé teszik a vizuálisan nagyítani a helyet, hogy a belső modern és stílusos. Ez a név a telepítés módjának köszönhető. Beágyazottak (beépítettek) a szekrénybe, a pultba vagy a konzolba. A beillesztés módja eltérhet a helyzetben - vagy a tálca a táblagép szintjén vagy az oldalak maradt.

A mosdó mosogatók a fürdőszobában számos előnnyel rendelkeznek:

 • szokatlan design, melynek köszönhetően a viszonylag olcsó mosdókagyló elegáns szobát ad;
 • egyszerű telepítés olyan tartókkal, amelyek rögzítik a tálat a táblára. Az ilyen mosogató felszerelhető mind a kijelölt felületen, mind az éjjeliszekrényen, amelyet Ön készít.
 • ergonómiai tulajdonságok, amelyek lehetővé teszik a leghatékonyabb térhasználatot;
 • ugyanolyan méretű, mint a felső fürdőszoba mosogatói, az álcázás olcsóbb.

Bowl mosogató

 • Általában gömb alakú, csésze alakú vagy köbös formában készülnek.
 • Fel vannak szerelve a munkafelületek tetejére.

Az alkalmazott anyagok és formák általános jellemzői

A mosogatóalapként használható anyagok változatosak.

Kerámia, fajansz és porcelán

Első pillantásra szinte nem különböznek egymástól. Az egyetlen különbség az, hogy a porcelán drágább és némileg megbízhatóbb.

 • az érdesség és repedések, amelyekben a szennyeződéseket összegyűjtik, gyakorlatilag nem jelennek meg rájuk.
 • a gondoskodás egyszerű.
 • környezettudatosságukat megjegyzik.
 • A fajansz mosogatók nagy porozitással rendelkeznek, ezért a gyártási folyamat során üvegezettek.

A közös hátrányuk jelentős súly és a relatív törékenység.

Alternatív megoldásként más anyagokat is használhatunk, nem csak természetes eredetű, hanem mesterséges eredetű is.

Mosogató műkőből

A tendencia szerint a fogyasztók nagy része inkább mesterséges anyagokból, például kőből készült mosdókat kínál, mivel ez jó alternatíva a természetes termékeknek, néha még a teljesítmény jellemzői túllépésekor is.

Ezek a fürdőszoba mosdók műanyagból készülnek, amely magában foglalja a poliészter vagy akril gyantát, őrölt természetes kövek, pigmentek, lágyítók, keményítők. Fűtés után üveg és műanyag formába öntik. Az eredmény tartós, könnyen kezelhető, nem fél a hőmérséklettől vagy a modell kémiai hatásaitól.

 • kifelé, szinte megkülönböztethetetlenek a természettől, és költségeik jóval alacsonyabbak;
 • a vibrációs öntési módszer tökéletesen lapos felületet biztosít;
 • gondozásuk során az anyag alacsony porozitása miatt nem lesz nehézség;
 • magas higiéniai és nedvességállósággal rendelkeznek;
 • Nehéz megkarcolni őket, de könnyű megtörni. Ha a forgács még mindig megtörtént, akkor a vállalatoknál ragaszthatják ezeket a termékeket;
 • Az ilyen opciók sokáig szolgálnak, és ha jól nézel ki, akkor a megjelenés évtizedekig változatlan marad.

Üvegmosó

 • A leggyakoribb sztereotípia, hogy az ilyen héjak megbízhatatlanok és nem biztonságosak az üveg törékenységének köszönhetően. Ez azonban egyáltalán nem így van, hiszen előzetes tapadási eljárást végez, és a vastagsága legalább 15 mm. Ez lehetővé teszi, hogy a mosogató tartós, praktikus és tartós legyen.
 • Ezenkívül olyan adalékanyagokat használnak, amelyek rendkívül erős anyagot alkotnak az üvegből. Ezek a termékek modernek, elegánsak és elegánsak, és minden pletyka a törékenységről nagyban eltúlzott.
 • Az üvegből készült mosogatóerő tulajdonságai szerint nem alacsonyabb a kerámia, de sokkal drágábbak. Ez a minőségi teljesítménynek és a kiváló megjelenésnek köszönhető.
 • Az üvegtálakat általában egy mosdó alakjában állítják elő, amely egy fém munkalapra, természetes fára vagy más tartós anyagra van szerelve.
 • A vízhőmérséklet különbsége nem befolyásolja a minőségét, ráadásul az üveg könnyen tisztítható, és tökéletesen megőrzi a teljesítményét, ami nem rosszabb, mint a kerámia vagy a fazekas mosdókagyló.
 • Az üvegtálcák súlytalanak és tágasak. A víz csillogása, amely a táblagép és a fal felületén tükröződik, különösen szép és békés.
 • Hiábavaló, a könnyű fény továbbadásának köszönhetően.
 • Látszólag teljesen hatalmasnak tűnik, ellentétben a hagyományos fehér mosdókagylóval.
 • Normál higiéniai termékekkel tisztítható.
 • Nem veszítik el tulajdonságaikat a vegyi anyagok hatásának való kitettségtől.
 • A szélek földeléssel és lekerekítéssel biztonságossá válnak.
 • Az üveg súlya kisebb, mint a fajansz, így a telepítés könnyebb.
 • A mosdó alakja és stílusa változatos. Keleti, modern, minimalista stílusban kombinálva. A mosdók mosogatói fürdésre polírozottak vagy dekoratív bemetszéssel. Nemesfémekkel vagy strasszokkal beágyazva lehetséges.
 • Nagy karbantartási költségeket igényel, mivel nagyon igényes és folyamatos gondozásra szorul.
 • A tisztításhoz ne érjen hozzá tisztítószerek csiszolószemcsékkel.

Fő előnyük a látványos megjelenés.

Fa mosogató

 • Rendkívül drága, ezért kevésbé népszerű.
 • Nagyon szokatlan és nemes.
 • A speciális feldolgozásnak köszönhetően a felület nedvességre ellenáll.
 • Szükséges gondos kezelést igényel.

Fém mosogató

 • Ez az egyik legtartósabb. Rozsdamentes acélon vagy rézen alapul.
 • A gondoskodás egyszerű, de könnyű és karcolás. Ha tisztítás után a cseppek nem lesznek letörölve, akkor a foltok és foltok a felületen maradnak.
 • Ezek a mosogatók meglehetősen szigorú kivitelben készülnek és tökéletesek a csúcstechnológiás stílushoz.

Márvány mosogató

 • Tartós és lenyűgöző, de nagyon drága.
 • Az anyagban lévő pórusok jelenléte a víz felszívódását okozza. Felgyülemlik a szennyeződés, ami megnehezíti a mosdó tisztítását.

Tippek a fürdőszoba mosogatójának kiválasztásához

Érdemes felidézni, hogy egy sikertelenül kiválasztott mosogató a beltéri egyenlőtlenségeket okozhat, vagy kényelmetlen lehet a használat során.

 • A mosogató és a vízvezeték többi része stílusosan illeszkedjen egymáshoz.
 • A termék alakjának összhangban kell lennie a helyiség stílusával és méretével.
 • Szükséges, hogy a mosogató fel van töltve lyuk túlcsordulással annak érdekében, hogy elkerülje a szomszédok áradását.
 • Meg kell figyelni, hogy vannak-e lyukak a keverők számára.
 • Meg kell vizsgálni, hogy a keverő miként csatlakozik, mivel mind a mosogatóhoz, mind a falhoz rögzíthető.
 • Ha a hely lehetővé teszi, telepíthet egy dupla mosogatót, ami különösen fontos a nagy családok számára.

Különféle héjformák

 • A héj alakja nagyon változatos. Ezek hagyományos formában készülhetnek: ovális, téglalap alakú, négyzet alakú, kerek, kevésbé ismerősek, amelyek sarok-, dupla- és aszimmetrikus mosdókagylóval rendelkeznek.
 • Rendszerint szinte mindegyiknek lekerekített élei vannak az ergonómiai követelményeknek és a tisztaság fenntartása érdekében.
 • Az ovális vagy téglalap alakú kagyló a legnépszerűbb. Ha a fürdőszoba tágas, akkor a téglalap alakú változatok jól néznek ki benne.
 • A mosogatók a munkalapokkal luxus fürdőszobákra tervezték. Az összes monoblokk közül a legjobb az ellipszis formájú bútorokkal. A mosdó szélessége a helyiség méretétől függően változhat.

Fürdőszobai mosdók

Ez a lehetőség a közelmúltban lett a legnépszerűbb.

 • Ez annak köszönhető, hogy a mosogató alatt lévő szervezett helyiség mosogatószerek és egyéb tartozékok tárolására szolgál. Ami különösen fontos egy kis fürdőszobában.
 • Minden szükséges mérést készíteni kell a szekrények megvásárlása előtt, mivel közvetlenül a padlóra lesz felszerelve. Egy mosogatót helyeznek rá, és speciális lyukakon keresztül a falhoz rögzítik.
 • Vannak olyan felsővezetékek is, amelyek nem rendelkeznek a kívánt lyukakkal. Ebben az esetben a nagyobb rögzítés biztosítása érdekében ragasztani kell a falhoz. A szilikont ragasztóanyagként használják.

Két vagy három ajtós könyöklő - ez a lehetőség a legnépszerűbb.

 • Nagyon kis fürdőszoba, mivel helytakarékos lehet. A polcok jelenléte a szekrényben saját belátása szerint használható;
 • a polcok magasságának megváltoztatásának képessége, amely lehetővé teszi különböző alakú és méretű tárgyak elhelyezését.
 • Vannak modellek a padló vagy opciók lábakkal. Ez utóbbit elektromos padlófűtésű fürdőszobákban használják, amelyeknél nehéz tárgyakat nem ajánlani.
 • Ha a fürdőszoba területe megengedi, két szekrényt helyezhet egyszerre: mozgatható és rögzített. A volumetrikus és nehéz dobozok az álló éjjeliszekrényben kerülnek tárolásra, míg a mobil a leggyakrabban használt háztartási cikkek számára hasznos lehet.

Corner mosogatók

Ezeket két típus különbözteti meg:

 • hüvelykujjal;
 • felfüggesztett változat (rögzítés a falhoz).

Ahhoz, hogy a sarok mosdót sikerüljön elrendezni, pontosan meg kell határozni a szög élességét, amelyre a szerelést elvégezni fogják. A szerelési lyukak rendelkezésre állásától függően vagy tüskéket vagy ragasztóbetéteket használnak. Ha a falak egyenetlenek, akkor el kell hagynia ezt a modellt, és választania kell egy másik, vagy akár a fal javára.

Különösen fontos a derékszög jelenléte, ha egy szögletes felfüggesztett héj telepítését tervezi. Ebben az esetben ez a mutató lényegesebb, mint a mosdó és a szekrény felszerelésének időpontjában. Ezt azzal magyarázza, hogy ha a mosdót az állványra rögzítik, akkor a fő súlyterhelés vízszintesre esik, és a konzolos kivitel esetében - a ragasztórúdra vagy a csavarokra a rögzítéshez. Ráadásul az egyenetlen szög miatt a konzol vizuálisan egyenetlen, minden szépségét megdöntve.

 • A sarokmosó mérete általában kicsi, mivel helytakarékosságra tervezték.
 • Vizuálisan bővíti a szobát.
 • Racionális a kis terekre;
 • Mind a klasszikus, mind a csúcstechnológiával keverhető.

A legjobb módja a klasszikus fürdőszobával való kombinációnak segít a díszítés elemeinek: mozaik, felépítmény, polcok. Ha úgy döntenek, hogy a belső tér többi részéhez képest egy kontraszthéjat helyeznek el, akkor mellette egy hasonló árnyékoló állvány is lehet.

A mai napig nagy választékban vannak a sarokdobozok, amelyek különböznek a modell, a szín és a textúra függvényében. A besorolás a talapzaton alapul:

 • nyissa ki az alábbiakban. Ebben az esetben a csöveket fém vagy bármilyen más anyaggal maszkolják.
 • A háromszög alakú tulipánok legnépszerűbbek. A víz és a szennyvíz csövek rejtve vannak a mosdó alá. Ez a lehetőség harmonikusan illeszkedik a fürdőszoba szinte minden szobájába.

A hátrány az állványzat praktikussága, hiszen használaton kívül értékes helyet foglal el. Alternatív megoldásként a sarokelem-lehetőségeket a szekrény mellett kínálja.

A hagyományos anyagok mellett a sarokhéjak akril kőből készülnek, ami garantálja a modell praktikusságát és megbízhatóságát.

 • Nem félnek a karcolásoktól, vegyi anyagoktól. Ezenkívül nem rozsdásodásnak van kitéve.
 • Szinte minden stílussal kombinálva.
 • Rendkívül szokatlan megjelenés.

A fürdőszobához illő fürdőszoba a belső stílushoz ragad

A fürdőszobai bútorok meghatározásához meg kell jegyezned, hogy két legkedveltebb terület van:

Klasszikus a legjobb a kis szobában. Jellemzője a simaság és az áramvonalas alak, forma. Leggyakrabban használt kék, fehér, kék árnyalatok.

Modern stílusú bútorok tele vannak különböző geometrikus alakokkal.

 • A mosogató kiválasztásakor emlékezni kell az erősségét tükröző tulajdonságokra.
 • A festett elemek jelenlétében figyelmet kell fordítani a foltok és foltok hiányára a terméken. A festéknek sík felületen kell lennie.
 • Kívánatos, hogy a lábbal, hurkokkal és fogantyúkkal ellátott kiegészítők legyenek krómozottak, ami hosszú évekig megőrizheti megjelenésüket.
 • A szerelés során nem ajánlatos a szekrényt szorosan illeszteni a falhoz, mivel ez problémákat okozhat a tisztítás és a penész megjelenésének kellemetlensége miatt.
 • A harmonikus belső kialakításhoz szükséges, hogy a fürdőszobában lévő bútorok, a vízvezeték ugyanabban a színsémában készüljenek, a bútorok mérete arányosan kiegyensúlyozott legyen, és az alakot ugyanolyan stílusban kell tartani. A tervezési példák az alábbiakban láthatók a fürdőszoba mosogatóinak fényképében.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a legnépszerűbbek a fürdőszobai mosogatók kerámia és szaniter termékek. A második helyen mesterséges és természetes márvány. Továbbá összetett anyagok, üveg, fém. Különféle formák: négyzet vagy kör, ovális vagy téglalap alakú. Egyéni megrendelés esetén bármilyen bonyolult formát adhat a mosdó. Ezért, mielőtt egy mosdót vásárolna egy fürdőszobához, világos elképzeléssel kell rendelkeznie az egész szoba kialakításáról.

Melyik mosogató választani a fürdőszobában: a jellemzők, előnyök, hátrányok áttekintése

Helló, kedves olvasó a blog "nem egy nő üzlet"! Drága házastársa komolyan kezdte tanulmányozni a fürdőszobában és a fürdőszobában a belső tér átalakításának modern lehetőségeit, és itt ismét megosztom a kutatás eredményeit.

A nappali helyiséghez hasonlóan a helyiségek ezen helyiségekben fontos szerepet játszanak, elsősorban a személyes higiéniai eljárások ténye. Ma meg fogja tanulni, hogy melyik mosogató választja a fürdőszobát a funkcionalitásának, tartósságának, esztétikájának és a telepítés sajátosságainak megfelelően.

Ezután három fontos mutatócsoportot fogunk megvizsgálni, amelyeket a szaküzletek körének tanulmányozásának szakaszában tisztázni kell.

1. kritérium. Telepítési módszer

felfüggesztés

Az építményt falra rögzítik zárójelek vagy más beágyazott elemek segítségével. Néhány modell szekrénnyel vagy konzolon szerelve van.

 • ne zavarja a helyet;
 • Könnyű a készüléket nem szabványos magasságba állítani - ez fontos, ha a kerekesszéket használó vagy a gyermek más családtagokkal együtt használja.
 • el kell ragadni a műszaki kommunikációt a falban, a dekorációs panel alatt stb. (és eldönteni, hogy mely mosogató választja el a fürdőszobát, győződjön meg róla, hogy fontolja meg ezt a feltételt);
 • A beépítési funkciók miatt a felfüggesztett mosdóállványok nem bírják a lenyűgöző súlyterhelést, ezért gondos hozzáállás szükséges. Ellenkező esetben a tartó megszakad, a szerkezet deformálódott.

Termék egy talapzaton

A "tulipán" egy mosdó, amelynek alapja oszlop formájában van. A tál a falhoz van erősítve, és a talapzaton kiegészítő támasz működik, mögötte az eyeliner és a lefolyó el vannak rejtve.

 • tömörség;
 • kiváló maszkolási kommunikáció.
 • az elhelyezés magasságát a mosdó lábának diktálja, ami nem mindig kényelmes;
 • A tisztítás során nehézségek merülnek fel, mivel a fal és a tartószerkezet közötti szakasz elérése nehéz.

Fésű (süllyesztett)

A fa pultján található vízzáró bevonattal vagy természetes / mesterséges kővel. Használhatja a kijelölt felületet, polcot, konzolt vagy szekrényt, amelyet a megadott paraméterek készítenek. Tükrözve, hogy melyik mosogató választja ki a fürdőszobát, vegye figyelembe, hogy a fészket általában a padlószintre szerelik fel, a felnik nem emelkednek a felszín felett.

 • a határozat eredetisége, érdekes design;
 • a mosdó alatti helyet racionálisan használják - mint a kozmetikumok, a higiéniai ellátás stb. tárolórendszere;
 • a szerkezeti elemek rejtve vannak a szerkezet belsejében.
 • telepítési komplexitás;
 • magas követelményeket írnak elő a táblázatos víz ellenállóképességére vonatkozóan.

Sink-tál

Sima felületre vagy kissé összeomlik a táblagépre. A tál, a kocka, a virág vagy más formák geometriája szerint készül, és WC-vel vagy vizeldeivel kell összekötni. Az ilyen típusú mosdókészülék szinte mindig hangot ad a fürdőszobában.

 • fényűző megjelenés;
 • nagyszerű funkcionalitás.

Mínusz - beépítési magasság. A tálca normál szintjén a tálca magasságának növelésével nehézségek merülnek fel, amikor a kis létszámú gyermekek, a gyermekek és a tolószékben lévők fogyatékkal élnek. Általánosságban elmondható, hogy ez utóbbi szempontból, amikor eldönti, hogy mely mosogató választja el a fürdőszobát, a kiszolgáltatott családtagok érdekeit kell kiemelten kezelni.

Termék a szekrényen

A klasszikus "moidodyr", a mosdó található a szekrényen, a második duplikátum felső részén az első konfiguráció.

 • maximális funkcionalitás: a tervezés ellenáll a lenyűgöző terhelésnek, tárolóhelyet biztosít a higiéniai tartozékok számára;
 • minimális befektetés;
 • rejtett mérnöki rendszerek.

Mínusz - egy nem feltétlen megjelenés.

2. kritérium. anyag

Kerámiából

Porcelán és agyag - speciális agyagból. Gondolkodva arról, hogy melyik mosogató választja ki a két bemutatott fürdőszobát, vegye figyelembe, hogy a porcelántermék sűrűbb szerkezete, mint a fajanszból készült vastagság, és simább felület.

 • megvalósítható a rendelkezésre álló tartományban;
 • ökológiailag biztonságos termékek;
 • nincs felületi érdesség, könnyen tisztítható.
 • a kerámiák jelentős súlya;
 • gondos telepítés és üzemeltetés szükséges.

üveg

Látványos kialakítás, vizuális súlytalanság, kiváló szilárdsági jellemzőkkel. Edzett üvegből készült. A felület díszes hornyokkal vagy polírozott. Vannak olyan modellek, amelyek nemesfémekkel vagy rhinestone díszítéssel vannak bevonva.

Üvegmedencék előállításánál speciális adalékokat alkalmaznak, amelyek fokozzák a termék mechanikai igénybevételének ellenállását. A termék drágább, mint a kerámia társaik.

 • könnyen tisztítható;
 • nem reagál a víz hőmérsékletének változására és a vegyi anyagoknak való kitettségre;
 • kisebb, mint a kerámiák;
 • nincs terjedelmes hatás.
 • gyakori karbantartást igényel, sok takarítóeszközt költenek, ezért finanszíroznak;
 • a csiszolóanyag ellenjavallt.

A márványból

A fürdőszobai bútorok igényes eleme a luxus belső részének része.

 • gyönyörű és állapotnézet;
 • az anyag ökológiai tisztasága;
 • impressiveness.
 • gyorsan porózusan szennyezett;
 • relatív törékenység;
 • az áruk magas költsége.

Mesterséges kő

A termék szimulálja a természetes minták megjelenését, de felülmúlja őket funkcionális jellemzőkben.

 • nem fél a mechanikai terheléstől;
 • alacsony porozitású felület, így könnyen tisztítható a tisztaság;
 • a természeti bázisokból származó termékekhez képest sokkal kevesebb költséggel jár.

Amikor elgondolkodik arról, hogy melyik mosogató választja el a fürdőszobát, fontolja meg a lehetőség mínuszát: nem valószínű, hogy megkarcolódik, de könnyű megtörni.

fém

Rozsdamentes acélból készült.

 • a gondatlan kezelés gyorsan megkarcolja a felületet;
 • csepp víz hagyja el a foltokat és a foltokat, minden egyes üzemelés után szárazra kell törölnie.

Fa

Ritkán telepíthető a városi lakásokban. Az ilyen luxus harmonikusan illeszkedik egy vidéki ház nemesi stílusához.

 • megjeleníthető megjelenés;
 • a speciális gyártási technológiának köszönhetően nedvességállóság.
 • nagyon drága;
 • a kezelés és kezelés során gondoskodni kell.

A kritérium száma 3. Formában

A medencék geometriája meglepő fajta. Hagyományosan ezek kerek és ovális, négyzet alakú és téglalap alakúak, de a modern átlagemberek rendelik a fürdőszobai mosogató díszes formáit.

Ha figyelembe vesszük a speciális geometriájú és funkcionális termékeket, akkor a következők vannak:

 • aszimmetrikus;
 • kettős;
 • pultos mosogató;
 • sarokmosó.

A sarokcsapágy fajtái felfüggesztett változatban (falra erősítve) és hüvelykujjal. Jellemzők:

 • ideális kialakítás a kompakt fürdőszobák számára - a használható helytakarékos megtakarítás;
 • egyetemesség - a klasszikus dizájn és a csúcstechnológia belsejében szervesen néz ki;
 • hagyományos anyagokból készült. De az exkluzív akrilfülkéből készült mosdókagylók exkluzív modelljei csodálatos formákat öltenek.

Milyen mosogató választani a fürdőszoba belsejében?

A klasszikus stílust az áramvonalas formák jellemzik, melyet fehér, kék és kék árnyalatok uralnak. Miután kő mosdót választott, könnyen összekeverhető kerámia szaniterekkel és fa síkokkal.

Különleges elegancia teszi a fürdőszobába egy mosdócsészét. Az ilyen szüreti kő vagy üveg jelenléte a tulajdonos kifinomult ízeire helyezi a hangsúlyt.

A minimalizmus hívei olyan szabálytalan geometriai mosogató modellekhez hasonlítanak, amelyek lenyűgözőek a fantáziadús vonalakkal.

A divatos fekete vagy kék díszdoboz beépített hófehér mosdóval, akrilból készült, érdekes megoldás a csúcstechnológiájú belső térben.

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.