Legfontosabb > Tartozékok

Melyik mosdó a szakmabeliek szerint a legalkalmasabb a fürdőszobában

Mielőtt felteszi a kérdést: "melyik mosogató jobb a fürdőszoba kiválasztására", olvassa el ezt a cikket, itt megtalálja az összes szükséges információt az anyagról, a telepítésről, a típusokról és a jövőbeli mosogató gondozásáról.

Először is, kérdezzünk néhány vezető kérdést:

 • Hol fogod a mosdót?
 • Mennyit költhet?
 • A jövő mosogató mérete?

Shell anyag szerinti osztályozás

márvány

A márvány mosogató nem olcsó, kőből készült, arisztokrata és a legszebb a piacon. Az előnyöket meg lehet jegyezni a tartósságot, felszívja a víz hangját, esztétikáját. A mínuszokból az ár, szeszélyes a szolgáltatás, a márvány tisztításra szolgáló szerek szükségesek.

Mesterséges kő

A márványtálak nagyon hasonlítanak a természetes kőhöz, de praktikusabbak és olcsóbbak, és nem igénylik tiszteletteljes ápolás.

üveg

A fúvókával szemben ellenálló edzett üveg használatával a kagylók nagyon szépnek tűnnek, mindenféle kialakításhoz illeszkednek. Óvatos napi gondoskodást igényelnek, foltok maradnak.

kerámia

A legnépszerűbbek közül az első az összes szükséges tulajdonsággal rendelkezik. A kerámiák két fajta fajansz és porcelánra oszthatók, általában a porcelán drágább. Ne feledje, hogy a porcelán szaniterek nagyon törékenyek! Költség olcsó.

fém

Egy speciális lehetőség, de a modern stílus az ilyen kagylók nélkülözhetetlen. Rozsdamentes acél gyártására használják, régóta szolgálnak. A megnövekedett zajok hátrányairól, de használhat trükköket és nyitott poliuretán habszivacsot (poliuretán hab).

A telepítés formája és típusa

Érdemes megfontolni a beépítési opciót és a mosogató alakját, nevezetesen azt, hogy ez egy talapzat, álló vagy függő változat lesz.

talapzat

A legelterjedtebb lehetőség egy tál (mosogató) és maga a talapzat. A mosogatót két rögzítő segítségével rögzítik a falhoz, és a tömlők és a vízvezetékek a talapzat mögött vannak elrejtve, és a talapzat kiegészítő biztosításként szolgál.

felfüggesztés

A felfüggesztett mosogató az egyik legolcsóbb megoldás, rögzítéssel rögzítve, néha van egy acéllemez a készletben. Ennek a lehetőségnek a hátránya, hogy minden cső és tömlõ látható, de sokkal több szabad hely van.

szabadtéri

Gyönyörű lehetőség, úgy néz ki, drága és a költségek ennek megfelelően. Ez egy nagy tál (kancsó), egy csaptelep épül a falba, és a csatornarendszert az alulról szállítjuk. Energiaigényes és drága választás, de ezek a beruházások esztétikai élményt nyújtanak.

integrált

A legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobában, a padlóba épített fürdőszoba nagyon finom. Nemcsak a beépített mosogató alá, hanem a szekrényhez vagy a szekrényhez is választhat, melynek anyagai sokféleséget mutatnak a préselt fa és a műanyag a természetes kőből.

A tulipán

A Tulip a padlófelszerelések prototípusa, de úgy néz ki, mint a költségvetés. A mosdó a lábszáron áll, ahol a vízellátás és a szennyvíz összekötése szépen el van rejtve, továbbá rögzítve van a falhoz rögzítő elemekkel. A telepítés nagyon egyszerű, nincs szükség különleges készségekre. Az anyag a kerámiától a kőig terjed.

konzol

Egy érdekes modell, amely ritkán fogta el a szemet. Nem lesz nehéz rögzíteni, két támaszpontja van - a fal és a mellső lábak rögzítői. A falba vízvezeték tömlõket és szennyvízcsöveket szerelnek fel. A lábaknak köszönhetően a tér nagyobb, ami abszolút bónusz a kis fürdőszobában.

Medence formájában

Ez a típusú mosogató kis méretű és az asztallapra vagy szekrényre van szerelve, amelyet külön szállítanak vagy megvásárolnak. Vannak más típusú ilyen tálak is, vannak formák egy kocka, vagy akár egy labdát. Nem mindenki számára, egy bizonyos megjelenés valószínűleg bizonyos tervezési döntésekre szánt.

fuvarlevél

A felsõ héjak, valamint a "medencék" és a süllyesztett helyiségekhez asztal vagy talapzat szükséges. Kis méretű és ideális kis szobák számára. Gyönyörű kilátással rendelkezik.

A piacon lévő héjak színe hatalmas. A modellcsalád a közönséges monófonnal kezdődik, és vadon mérgező festékekkel végződik, ráadásul fa, fém és egyéb anyagok egzotikus árnyalatai vannak. A sötét színek kiválasztásánál készen álljon arra, hogy kétszer olyan gyorsan törölje le a mosdót, mert a foltok jól láthatóak.

A legnépszerűbb színek: fehér, kék, zöld, piros és fém árnyalatok.

A fürdőszoba mosogatómérete

A mosogató kiválasztásakor nem számít, hogy a költségvetést vagy a prémium kategóriát vizsgálja-e. A nem megfelelően megválasztott méretek megszakíthatják az egész tervezési projektet.

Az optimális héjszélesség körülbelül 55-70 centiméter. Csak ez a tartomány lehetővé teszi, hogy a mosogatót hosszú ideig kényelmesen használhassa. Kisebb modellek kiválasztása esetén a padlón állandó csapások szenvednek. A tágas szobák nagyméretű mosogatómodelleket várnak.

Nagyméretű fürdőszobákhoz külön modellvonalat hoztak létre, kombinált kettős mosdókat. Az ilyen lehetőségek lehetővé teszik a két családtag számára, hogy egyszerre használják és csökkentik a kényelmetlenséget.

Az optimális mélységet a legmélyebb részben 30-60 centiméterrel lehet meghívni. Nem mindig a termék útlevélében láthatja a mélységet, de önmagáért jobb mérni. A pár centiméter távolság jelentős szerepet játszhat, ezért ne lusta.

A mosogató magassága. Ez azt a távolságot jelenti, amelyen a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy minden családtag számára megfelelő legyen.

Három szabvány létezik:

 • 80 cm a padlóról - felnőtteknek;
 • 70 cm - a tizenévesek számára;
 • 60 centiméter - kisgyermekek számára.

Elfogadom, ha a különböző életkorú gyerekek 3 mosdót telepítenek különböző magasságokba, akkor nem elegendő fürdő. Ennek elkerülése érdekében egy euró szabványt állítottak fel, amely szerint a mosogatógépnek 80 cm-re kell lennie. Ez elvben megfelel a felnőttek magasságának.

Néha ritkán találnak olyan modelleket, amelyek magasság-korrekciókat tartalmaznak. Az ilyen modelleket még függő modelleknek is nevezhetjük, mert a magasság függ az éjjeliszekrénytől vagy az állványtól, de például a padlómodellek nem állíthatók magasságban.

Mi befolyásolja az árat?

A mosogatóköltség 3 indikátortól függ:

 • Anyag (minél finomabb az anyag, annál drágább a mosogató);
 • Telepítési típus (minél összetettebb a tervezés, annál drágább a mosogató);
 • Gyártó (a kínaiak lesznek a legolcsóbbak, a hazai gyártók a rés közepén helyezkednek el, és az európai modellek sokkal drágábbak).

Az átlagos ár Oroszország középső részén a 2000 és 5000 rubel között mozog. A természetes anyagokból készült mosogatók több mint 10.000 rubelt költenek.

Válasszon a gyártó által

Nem szabad feltétlenül előnyben részesíteni a gyakran hirdetett cégeket, mert az áruk egyértelműen túl magas. A legtöbbet a 3 legfontosabb gyártók szembesülnek.

A fürdőszoba mosdók egyik legnépszerűbb márkája, nemcsak Oroszországban, hanem Európában is. A spanyol gyártó nemcsak vezető szerepet tölt be az értékesítésben, hanem a legjobb minőségű megtartása mellett is megtartható. A klasszikus árnyalatú nagy választék garantálja, hogy szinte mindenki számára rászoruljon ügyfeleinek.

Jacob Defalon

A franciaek már 94 éve vesznek részt az orosz piacon. Készítsen széles körű vízvezeték-ellátást. Népszerűek a négyszögletes modellek, amelyek kényelmesen el vannak helyezve a szoba sarkába.

Gustavsberg

A német gyártó 1830-ban vízvezetékszerelést folytatott. Alapja a klasszikus dizájnú és standard árnyalatú fürdőszobai porcelán mosdók. A Gustavberg-i medencék felszínét nagyon nehéz megfesteni, és a csatorna furatának rendkívüli elhelyezkedése kiemelkedő volt.

Professzionális tippek

 1. A stílus minden vízvezeték nem lehet más, vételi vízvezeték jobb, hogy ez ugyanabból a gyűjteményből.
 2. A mosogató méretei illeszkedjenek a helyiség méretéhez.
 3. Válassza ki a túlfolyó tálcákat, ez segít megvédeni a szomszédok elárasztásától.
 4. Válassza ki a csaptelepeket azonnal a mosogatóban, néha nem férnek hozzá.

Reméljük, hogy teljes mértékben megválaszolhattuk a kérdést. Mindenképpen válaszoljon a legfontosabb kérdésekre a választás során, majd folytassa a költségvetésből és a fürdőszoba méretéből.

Javasoljuk, hogy olvassa el melyik fürdőszobai bútorok legmegfelelőbbek.

A tökéletes mosogató kiválasztása: az anyagok és a mosogatóformák összehasonlítása

A mosogató talán az egyetlen elengedhetetlen elem a konyhában. A sütőt egy főzőlap és egy mikrohullámú sütő cserélheti. Keverők és húsdarálók nem szükségesek, ha élelmiszerfeldolgozót vásárolt. Még a hűtőszekrény, amely sok helyet foglal el, egyesek elutasítják egy kis hűtő számára a dobozokat és a snackeket.

De melyik illik az Ön feltételeihez, kritériumaihoz és elvárásaihoz? Mi segítünk abban, hogy eldöntsük, melyik mosogató lenne jobb választani a konyhájára, és elmondani az összes gyakorlati árnyalatokat.

Helyes forma

A modern konyhai mosogatók sokáig nem korlátozódtak kizárólag a Szovjetunióban népszerű ovális fajansztermékekre.

Most választhat egy kerek, négyzetes és akár sokszögű mosogatót! Nézzük meg közelebbről az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait.

I. Négyszögletes mosogatók klasszikusnak minősülnek. Nagyon tágasak, különbözőek a konfiguráció és a tervezés terén. Csak egy tágas mosdót vásárolhat, vagy speciális kiegészítőket, szárnyakat rendelhet meg, amelyek szárító felületként szolgálnak.

Ez a fajta sokoldalúságának köszönhetően mind a nagy, mind a kis konyha megfelel. A méretet a táblagép méretétől függően kell kiválasztani, de ne felejtsük el, hogy a túlméretezett mosogató kellemetlen lehet, és a hanyag emberek számára az a szokás, hogy a tiszta végéig eltömődjön.

II. A négyszögletes mosogatók nem kevésbé népszerűek. Ezek jól illeszkednek a hosszúkás konyhai készletek, kényelmesen helyezkednek el a pulton.

De szélesebb, jobb választani egy másik lehetőséget - vagy nagy helyet kell hagynia a mosogató és a fal között, vagy el kell nyúlnia az edények mosásához. Ne helyezze a felületre: ez a technika szokatlan és még szép is lehet, de nagyon kellemetlen a mindennapi életben.

III. A legtöbb kerek mosogató nagyobb és mélyebb, mint az előző verziók. De nem szerelhetők fel további részekkel, így önállóan kell felszerelni egy helyet az ételek szárításához. Jól néz ki minden belső térben, és a különböző színek és minták lehetővé teszik, hogy a mosogatót stílusos díszítő elemévé alakítsa. Például a fotókhoz hasonló modellek vonzzák a figyelmet, és nyilvánvalóan nem tekinthetők egyszerű egészségügyi felszerelésnek.

IV. Ha a konyhája kicsi, jobb egy háromszög alakú sarkos mosogató kiválasztása. Könnyen szerelhető a sarokban, és nem igényel sok helyet. Ugyanakkor mivel a mélysége ilyen kagylók lehet elég tágas.

Az elfolyók optimális mélysége 16-20 cm.

A kisebbek kiszivárognak, és a mélyebbek arra kényszerítenek, hogy hajoljon át, és feszítse meg a hátadat. Erről az alábbiakban többet olvashatsz.

A tágas, nagy fejhallgatóval rendelkező szobákban sokszögű változat választható, masszív szárnyakkal.

Például egy hatszögletű mosogatófelület, amely felületeket tartalmaz az edények szárításához és egy további tartályhoz, amelyet szemüvegekhez vagy leolvasztókhoz használnak.

A szükséges mosogató kiválasztása: kerek, téglalap, háromszög vagy összetettebb lehetőség. Tekintsük a konyha méretét és a fejhallgató konfigurációját. Ezenkívül nézze meg a különböző formákat, és döntse el, melyik lesz kényelmes az Ön számára.

Anyagkiválasztás

A legmodernebb mosogatók háromféle anyagból készülnek, amelyeknek nincs alapvető különbsége, kivéve a vizuális.

Azonban minden típusnak saját kis tulajdonságai vannak. Javasoljuk, hogy többet tudjon róluk:

 • A legnépszerűbb rozsdamentes mosogató. Az ilyen kagylók nem korróziónak vannak kitéve, jól néznek ki, és nagyon változatos formában vannak. A hátrányt a zajnak nevezhetjük, például csaptelep vagy összecsukható edények erős sugaraival. De a gyártók megtanulják megkerülni: puha hangelnyelőt helyeznek a tálba. A felület lehet matt és fényes is.

Vigyázat: Vigyázzon a vásárláskor. Gyakran rossz minőségű hamisítványt talál, ezért javasoljuk, hogy mágnessel ellenőrizze a mosogatót. A jó rozsdamentes mosogató krómot és nikkelt tartalmaz, ezért nem fog húzni.

 • Kerámia vagy porcelán mosogató - kiváló lehetőség a konyhában, klasszikus díszítéssel. Nem karcolják meg, jobb, mint más anyagok a magas hőmérsékletekkel. De vegye figyelembe, hogy egy ilyen mosogató is törékeny: ha súlyos serpenyőbe vagy serpenyőbe dobja, repedések keletkeznek. Ráadásul nagyon nehéz és tartós fejhallgatót igényelnek. Igen, valószínűtlen, hogy kiépíti őket.

 • A kompozit mosogatók (mesterséges kőből készült mosogatók) gránit aprítékból és akril komponensekből készülnek. A legdrágábbnak számítanak: az ára 200 dollárról indul. Azonban a magas költségek kifizetik előnyeiket: nagyon tartósak, könnyen moshatók és nem félnek az aktív háztartási vegyi anyagoktól. Ráadásul az alacsony zajszint is nagyon kényelmes munkát végez. A színezék különböző típusú természetes kőzeteket képes utánozni, de ennek ellenére nem különbözik egy különleges változatban.

  Találhatsz más, kevésbé általános lehetőségeket. Vannak műanyag, alumínium és még üvegedények. De nem különböznek a különleges szilárdságtól, könnyen deformálódnak és megszakadnak, még a forró vízből is megrepedhetnek. Ezért jobb, ha megállítjuk a választást a fenti anyagokon.

  Nem lehet egyértelműen megválaszolni azt a kérdést, hogy melyik mosogató jobb - rozsdamentes acélból vagy műkőből. Fontolja meg a konyhai tervezést, az igényeit és az árakat.

  Nem számít, hogy mely lehetőségek közül választhat: válasszon egy mosogatót a bevált gyártók közül, és figyelmesen olvassa el az egyes modellek értékelését a vásárlás előtt.

  Meghatározzuk a méretet

  Fontos paraméter konyhai mosogató megvásárlásakor - annak méretei.

  Egy kis tál jól néz ki egy széles asztallapon. De hátrányos helyzetbe kerülni a kellemetlen. Ezért gondosan mérje meg mind a keret szélességét, mind pedig azt a területet, amelyre további szárnyak elhelyezése szükséges.

  Vegyük úgy, hogy jobb helyet hagyni a mosogató és a fal között, hogy elkerüljük a víz belépését a fülhallgató és a fülhallgató között, valamint azt is, hogy a cseppek ne süllyessenek rád.

  Példa: Ha a munkaterület szélessége 60 centiméter, akkor jobb, ha 50 cm-nél nem nagyobb mosogatót választ, így minden oldalról kis, öt centiméternyi rést hagyhat.

  Ami a mélységet illeti, mindennek nem olyan egyszerű. Már írtuk, hogy az optimális szám 16 és 20 cm közötti. Ha vásárol egy mosogatót egy boltban, és nem teszi meg a rendelést, akkor valószínűleg a készlet többsége lesz ezzel a paraméterrel.

  De ha tevékenykedsz, nagy családod van, és gyakran alaposan meg kell mosni mély edényeket, tálakat vagy serpenyőket, jobb, ha 20-30 cm-t választ ki.

  Az ilyen mosogatók minden nehézség nélkül nagyméretű edényeket mosogatnak, és nem töltik be a konyha folyamatának felét. Más esetekben hagyja el őket - folyamatosan át kell hajlani, ami nem lesz kényelmes.

  A kicsi edényektől akár 15 centiméter mélységig is jobb megtagadni - a vizet folyamatosan permetezni fogják, ami nem növeli a konyhai pontosságát.

  Kérjük, vegye figyelembe: A mélyhüvelyek kicsi átmérőjűek. Ezért a vásárlás előtt alaposan tanulmányozza a tulajdonságait - talán egy nagy mélység csak a kellemetlenséghez ad hozzá, mivel az általános ételek egyszerűen nem illenek a szélességbe.

  Szüksége van szárnyra?

  A szárnyakat olyan további felületeknek nevezik, amelyek ugyanazt a konstrukciót alkotják a mosogatóval vagy külön vannak felszerelve az oldalakon.

  Ha keveset főz, és elégedettek egy kis adag ételekkel, előfordulhat, hogy nincs szüksége rájuk. Azonban egy kis szárító nem valószínű, hogy felesleges, ha nem szokott lemosni a tányérokat és poharakat azonnal mosás után.

  Ha újabb szakaszokra szeretne autómosást vásárolni, kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos mennyiségű helyre van szüksége. Ezért nem alkalmasak kisebb kicsi konyhákhoz.

  Más esetekben a szárnyak és a hozzáadott kapacitás jó munkát végezhet.

  A szárnyas szárító nagyon kényelmes a nedves edények finoman összehajtása érdekében. Ezenkívül segít megóvni a fülhallgató felületét a víztől és a károsodástól, ha súlyos serpenyő vagy éles kés elcsúszik a kezedből.

  További tartály hasznos:

  • áztató edényeket szárított élelmiszer-maradványokkal,
  • törékeny üveg és kristályüveg,
  • zöldség- és gyümölcstörés,
  • hús vagy hal leolvasztása.

  Ha kétszakaszos mosogatót használ, akkor értékelni fogja annak kényelmét, mint egy mosogató.

  Javasoljuk, hogy vegyen fel egy mosogatót egy meglehetősen tágas második rekeszzel: ez különösen hasznos lesz családi ünnepek és ünnepek után.

  Fontos figyelmeztetés: Óvatosan kiszámítsa a szükséges helyet a konyhaszekrényen, és rendelje el a mosogatót: egyébként kényelmetlen meglepetést okozhat a telepítés során.

  By the way, a telepítésről...

  A konyhai mosogató megvásárlásakor előzetesen el kell döntenie, hogyan szereli fel. Sok tényezőtől függ.

  Például, ha Ön egy moduláris konyha tulajdonosa, akkor a legjobb módja mosogató használatának. Ebben az esetben egy szekrénybe van szerelve, amely valamilyen fedezetként működik.

  Ez a módszer a legegyszerűbb módja a telepítésnek, ami ideális azok számára, akik nem terveznek nagyméretű építési munkákat a konyha javításában. A mosogató nem sok helyet foglal el, alatta pedig helyet biztosít a háztartási vegyi anyagok számára.

  Az akasztótokokat közvetlenül az asztalra kell helyezni, miután lyukakat vágtak be a megfelelő méretekben. Ne feledje, hogy az ilyen módon beszerelt mosogató kissé kiugrik a felszín felett.

  Ezért, ha tervezi a szoba kialakítása, fontolja meg ezt az árnyalatot. Ha professzionálisan végzi a munkát, a mosogató a konyha harmonikus részévé válhat. A módszer jól alkalmazható többvezetékes mosogatókhoz: könnyű használni és gyönyörűnek tűnnek.

  Egy másik módszer, amelyet szakmai szakembereknek kell bízni, hogy a mosogatót egy szinttel beágyazja az asztallapra. Így a konyhaszekrény egy monolitikus elemnek tűnik.

  A módszer jól alkalmazható mind a kis kerek mosáshoz, mind a komplex többszálas kezeléshez. Vegyük azonban figyelembe, hogy többet költ, mint az előzőek.

  A fektetett vagy faltartó telepítési módszer kiválasztásánál nem lesz szükség a szakemberekkel való konzultációra: fel fogják ismerni a fülhallgató típusát és anyagát, a mosdó tervezési jellemzőit, és segítenek kiválasztani a legjobb megoldást.

  Reméljük, hogy ajánlásainknak köszönhetően szép, kényelmes és funkcionális mosdót vásárolhat a konyhájához.

  Fürdőszobai mosdók: osztályozás, előnyök és hátrányok

  Előbb-utóbb minden ember javításokkal szembesül. Ez hatással lehet az egyik szoba egy lakás / ház, vagy lehet a tőke. Mindent minőségi szempontból mindenképpen meg kell fontolnunk minden részletre. Az egyik példa a mosdó. Ennek a terméknek a megválasztása során különös figyelmet kell fordítani. Melyik mosogató választani a fürdőszobában? Milyen alakú, színes és méretű legyen?

  Osztályozás telepítési módszer szerint

  A telepítési módszer szerint a mosogatók 5 fő típusát különböztetik meg.

  hamis

  Leggyakrabban lógó mosdókat talál. A falhoz rögzítők vagy más rögzítők vannak rögzítve. Előfordul, hogy a lerakó edényeket speciális lábazatokra szerelik fel. Ezek előnyei:

  • kompakt méretek, amelyek segítenek megtakarítani a helyet
  • lehetőség a megfelelő magasságra való rögzítésre.

  A hiányosságok közé tartoznak a következők:

  1. A kommunikációt a falon vagy különleges dekorációs panelek alatt kell eltakarni.
  2. A felfüggesztett modellek nem tudnak ellenállni a sok súlynak, ezért óvatosan kell őket kezelni. A túlzott terhelés miatt a kötőelemek megszakadhatnak, és a szerkezet maga is deformálódhat.

  A tulipán

  Nem kevésbé népszerű a mosdókagyló a fürdőszobával (tulipán). Ez a termék pólusként van kialakítva. A falhoz csatlakozik, és a "tulipán" maga is egy kiegészítő rögzítő szerepet játszik. Általában mögötte elrejti a vezetékeket és a csöveket.

  A fürdőszobában elhelyezett talapzatú mosogató több előnnyel jár. Először is a tömörség és a kommunikáció elrejtésének lehetősége. A hiányosságok közé tartoznak a következők:

  • a mosogató magassága a "tulipán" magasságától függ;
  • a fal és az alsó rész közötti tér nehezen tisztítható.

  Mosogató - "tulipán" nagyszerűen néz ki a kis szobákban.

  süllyesztett

  Süllyesztett mosdók telepíthetők a fürdőszobában. Ezek a szerkezetek a kő (mesterséges vagy természetes) vagy bármely más, vízzel szemben ellenálló kompozícióval bevont anyag asztallapjára vannak felszerelve. Polc, gardrób, stb használható munkalapokként. A süllyesztett mosogatók szigorúan a pult szintjére vannak felszerelve. A felszín felett nem nyúlnak ki.

  A beágyazott / hámsejtek előnyei:

  • szokatlan design;
  • a mosdókagyló alatt tárolható kozmetikumokkal és mosószerekkel;
  • minden kommunikáció a tervezésen belül marad.

  Két hátránya van:

  • probléma telepítés;
  • Az asztallapból készült anyagnak nagy víztaszító tulajdonságokkal kell rendelkeznie.

  A következő nézet egy mosdó medence formájában. Minden felületre telepítve vagy a beágyazott termék típusára szerelhető. Más néven mosogató tál. A következő előnyökkel rendelkezik:

  • stílusos megjelenés
  • funkcionalitást.

  Az egyetlen negatív az a magasság, amelyen ilyen mosdót telepítenek. Ha az asztal magassága növeli a termék magasságát, kiderül, hogy a rövid emberek vagy a gyerekek kényelmetlenül lesznek.

  Moidodyr

  És az utolsó típus egy mosogató-moidodyr, amelyet egy kis szekrényre szerelnek. Előnyei:

  • alkalmassága;
  • képes ellenállni a terheknek;
  • a háztartási vegyi anyagok tárolóinak rendelkezésre állása;
  • olcsó;
  • képes elrejteni a kommunikációt.

  A hátrány csak jelentéktelen megjelenés.

  Anyagosztályozás

  Helyesen válassza ki a mosogató segít a tudás, hogy milyen anyagból lehet készíteni.

  kerámia

  A kerámia mosdó speciális technológiák szerint készül. Számos előnye van:

  1. Biztonság az ökológia szempontjából.
  2. A terméknek tökéletesen sima felülete van, ami megkönnyíti az ápolást.
  3. Kerámia fürdőszoba mosdó megfizethető áron.

  Az ilyen termékek hátrányai nagy súlyt és törékenységet jelentenek.

  üveg

  A második helyen edzett üvegből készült mosdókagylók vannak. Sima vagy fogazott lehet. Az értékesítés során termékeinket strasszokkal vagy akár drágakövekkel is meg lehet találni. Az ilyen héjak gyártásához használt üveg olyan adalékokkal rendelkezik, amelyek tartósabbá teszik a terhelést.

  A mosdók mosogatójának előnyei a következők:

  • az egyszerű gondozás;
  • a hőmérséklettől és háztartási vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség;
  • alacsony súly

  A kihagyások közül kiemelkedik:

  • gyakori tisztítási igény,
  • tilos a por mosószerek használata.

  márvány

  Különleges helyet kap a márvány mosogató. Lehetővé teszik, hogy egy luxus fürdőszobát építsenek be. Egyéb előnyök:

  • vonzó megjelenés;
  • környezetbarát;
  • impressiveness.

  A hátrányok a következők:

  • a márvány porózus szerkezete miatt gyors szennyezés;
  • törékeny;
  • magas ár.

  Mesterséges kő

  Gyakran van egy mosdó egy mesterséges kőből egy fürdőszobában. Megjelenésében nagyon hasonlít a természetes anyagokból készült termékekhez, de különbözik a tulajdonságoktól és tulajdonságoktól:

  • jól illeszkedik a terhelésekhez;
  • könnyen tisztítható, az anyag porózus szerkezete miatt;
  • Ez olcsóbb, mint a természetes kő.

  Az egyetlen negatív - a héj könnyű megtörni.

  fém

  Néhány fürdőkészülékben fémlemezek találhatók. Ezeket a hosszú élettartam és a könnyű karbantartás jellemzi. De minden használat után törölje le a felületet, különben foltok lesznek.

  faipari

  A fákból készült kagylók nagyon eredeti megjelenésűek. A városi lakásokban rendkívül ritkák, ami nem mondható el a vidéki házakról. Az ilyen termékek meglehetősen bemutathatók. A speciális bevonatnak köszönhetően ellenállnak a nedvességnek. A hátrány a magas ár.

  Osztályozás formában

  A héj alakja többféle típusra oszlik:

  • ovális;
  • kerek;
  • téglalap alakú;
  • négyzet alakú;
  • kettős modellek;
  • aszimmetrikus;
  • sarokmosók a fürdőszobában;
  • asztali tetején;
  • kabinettel

  Mindegyiknek megvan a maga sajátossága, előnye és hátránya.

  A négyszögletes és ovális mosdókagylók a leggyakoribbak. A legjobb az egészben, nagyszerűen néz ki a nagy fürdőszobákban.

  Termékek a munkalapokkal - ideális luxuskategóriákhoz. A szoba méretétől függően változhat a szélessége.

  A sarokmosó alakja is változhat. Hüvelykujjaik vannak és fel vannak szerelve. Az utóbbiak általában zárójelben vannak felszerelve.

  Sarok mosogató a fürdőszobában számos előnye van:

  1. A szerény méretek felhasználható helyet takarítanak meg.
  2. Segít a tér látványának kinagyításában.
  3. Alkalmas kis fürdőszoba felszerelésére.
  4. Bármely belső stílusban harmonikusan néz ki.

  A sarokmodellek gyártásához, a fentiek mellett, további anyagokat is használjunk, mint például az akril.

  Általános választási szabályok

  Van néhány általános iránymutatás arról, hogyan kell kiválasztani a megfelelő mosdót. Ezek után segíteni fog a belső harmonikus kialakítása, és maga a szoba - kényelmes.

  1. A mosdó és a vízvezeték többi részének egy stílust kell tartalmaznia.
  2. A terméknek meg kell egyeznie a fürdőszoba stílusával és méretével.
  3. Kívánatos, hogy a mosogatónak különleges túlfolyónyílása van.
  4. Van egy lyuk nélküli mosogató a keverő számára, és van egy ilyen. Érdemes figyelni.
  5. Ha a fürdőszoba nagy, gondolkodhat kettős formatervezéssel. Ez ideális nagy családok számára.

  Melyik mosogató a legjobb választani a fürdőszobában? A válasz sok tényezőtől függ. Ez magában foglalja a szoba méretét, a családtagok szükségleteit és a belső tér stílusát. Minden terméktípusnak saját funkcionális jellemzői és tulajdonságai vannak. Ezért a választás jobb, ha a részletes tanulmány után.

  A mosdó kiválasztása a fürdőszobában: 8 legjobb lehetőség

  Az új fürdőszoba mosogató kiválasztása nem könnyű feladat, hogy hány árnyalatot kell figyelembe venni. A vízvezetéknek tartósnak kell lennie, ameddig csak lehetséges, hogy megőrizze megjelenését és kényelmes rögzítő rendszerrel rendelkezik. Egy szép bónusz a gondozás egyszerűsége, hiszen senki nem szeret több órát tölteni a fürdőszobában, dörzsölve a rozsda és a folt nyomait. És persze, ne felejtsd el a stílusos és eredeti dizájnt, amely kellemessé teszi a szemet és egész napi hangulatot teremt.

  1. Elérhető opció: fajansz mosogató

  Kerámia mosogató - az egyik legmegbízhatóbb és legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobában. A fajansz alapanyagok alacsonyabb minőségű alapanyagokból készülnek, mint a porcelán, ami alacsony költséggel jár. A kerámiák különböző formákban és színekben készülhetnek, és szinte minden belső térbe illeszkednek - úgy tűnik, ezek a kagylók soha nem fognak elmenni a divatból.

  Előnyök: alacsony költségű és vonzó design. A fajansz ellenáll a mosószereknek, festékeknek és savaknak. Nem fél a víz hőmérsékletváltozásától. A burkolatok működés közben nem változtatnak színükön.

  Hátrányok: az idő múlásával a fajansz felülete pókhálóval borítja, és már nem úgy néz ki, mint egy új, és a leginkább költséghatékony változatokban a mázas réteget gyorsan törlik. Szükség esetén további lyuk nem fúrható a mosogatóba.

  2. Ideális: porcelán mosdó

  A porcelán kiváló minőségű agyagból készül, és a magas hőmérsékleten végzett hosszú égés nagyon sűrűvé teszi. Mindazonáltal ez egy kényes anyag, amely kopogtatáskor magas és gyönyörű hangzást eredményez. Mint a többi kerámiatermék, a porcelán mosogatók tökéletesek minden belső térre: klasszikus, mediterrán, provence, retro, ország.

  Előnyök: A porcelán egy hosszú élettartamú környezetbarát anyag. Könnyen tisztítható (elegendő a vízvezeték tisztítása puha szivaccsal hetente egyszer), ellenáll az agresszív mosószereknek és a mechanikai sérüléseknek. A kerámia mosogatók nagyon csendesek - amikor vízzel érintkeznek, nem zajt vagy zuhognak. A porcelán felületén nincsenek durva élek és repedések, ezért a szennyeződést gyakorlatilag nem gyűjtik össze.

  Hátrányok: az egyetlen hátrány, hogy sok a súly: porcelán termékek határozottan szüksége van egy stabil és megbízható támogatást vagy standot.

  3. Spectacular megoldás: üveg mosogató

  Az üvegmosó kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára: ez a modell nem teszi a helyet nehezebbé, hanem könnyebbé teszi a belteret. Termelésük során legalább 15 mm vastagságú edzett üveg készült, ami tartós és megbízhatóvá teszi a terméket. A formák és színek sokfélesége miatt egy ilyen mosogató jól néz ki a belső terekben a csúcstechnológia, az eco, a minimalizmus stílusában.

  Előnyök: az üveghéjak alacsonyak és szellősek, bár a porcelán kőzetek erejéig nem rosszabbak: ha megfelelően használják, akár 20 évig is tarthatnak. Nem befolyásolja a víz hőmérséklet-különbsége, agresszív tisztítószerek. Üveg mosogatásakor fontos, hogy ne használjon súroló tisztítószereket és kemény szivacsokat. Minden más eszköz, még a kémiai is zöld.

  Hátrányok: ilyen mosogató nem nevezhető praktikusnak - így vonzó megjelenésű, mindennap meg kell mosni és tisztítani kell a foltoktól. A hátrányok közé tartozik egy átlátszó felület, amely mögött nehéz elrejteni a vízvezeték-kommunikációt.

  Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba mosogatóját: 6 tényező, amely megkülönbözteti az ősi kádat a modern egészségügyi berendezéstől

  A mosdó kiválasztása a fürdőszobában nem triviális feladat.

  Nem is olyan régen, fiatal koromban a fürdőszobai mosogató tulipán volt a legkívánatosabb dolog sokak számára, és az összes rokonok és szomszédok iránti irigység tárgyát képezte. De most már megváltoztak az idők, és a szovjet könnyűipar csodája helyébe olyan külföldi és hazai gyártók finomított termékei lépnek, amelyek képesek kielégíteni a legszokatlanabb fantáziákat is.

  Ma szeretném elmondani Önt a mosogatók típusairól és típusairól, hogy azok, akik maguk elvégzik a javításokat, nem szabad összetéveszteni egy szaküzletben, és nem választhatják meg a 100% -nak megfelelő termékeket.

  Fürdőszobai egészségügyi berendezések fajtái

  Rengeteg mosogató található, amelyeket kifejezetten a fürdőszobában használnak. Megpróbáltam osztályozni őket bizonyos kritériumok alapján, és ennek eredményeképpen ezt a rendszert megkaptam:

  Nem tudom megmondani, melyik jobb, mint az ábrán látható mosogató. Végtére is sok mindent itt az egészségügyi helyiség személyes preferenciáitól és építészeti tulajdonságaitól függ. Ezért összpontosítani fogom az összes olyan termék jellemzőinek leírását, amelyekről tudom, és hogyan kell kifejezetten választani - dönteni magadnak.

  1. kritérium - Megjelenés és telepítési módszer

  Az egyik legfontosabb kritérium, amellyel a kagylókat általában választják, a tervezés. Természetesen mindenki azt szeretné, hogy fürdőszobája vonzónak és szervesnek tűnjön. Ezért helyes lesz, ha elkezdem leírni ezzel:

  1. Mosdókagyló bútorok. Nemrégiben véleményem szerint gyakran használják ilyen típusú egészségügyi eszközöket. Általában egyszerű soros változatokat használnak, de vannak olyan tervezési fejlesztések is, amelyek formája, színe és mérete teljesen egyedülálló. A mosogató mindig a belső tér része, de oldalai a pultszint fölé emelkednek, és megvédik az utat a víz destruktív hatásaitól.

  A fotó - bútor mosdóban.

  Ennek a lehetőségnek a pluszjával személy szerint a maximális funkcionalitást. A bútorbevonatot úgy tervezték, hogy teljes mértékben kihasználja a szekrényt. Az asztallap különböző anyagokból készülhet, köztük fa, természetes és műkő. A vízellátás és a leeresztő csatorna szennyvizet összekötő szifon teljesen el van rejtve.

  Nem látok olyan hibákat, mint ilyeneket, kivéve, hogy a bútorokat szigorúan a fürdőszoba belsejébe kell választani. Jobb, ha egy ilyen héj rendezni szeretne, vagy egy központi elemként körülölelne egy tervet.

  1. Konyhai mosdó. Vízvezeték szerelvények, amelyek szintén általában része a belső térnek vagy a berendezési tárgyaknak. Általában a táblagép alatt helyezkedik el, és nem emelkedik fölé.

  Fürdős mosdókagyló.

  A mosdó teljesen láthatatlan, és a fölösleges víz felhalmozódik, könnyen levágható. Ennek a tulajdonságnak köszönhetően nagyban leegyszerűsödik a fészek mosdókagyló gondozása.

  Az ilyen mosdó nagyon nehéz telepíteni. Meg kell csinálni magad, vagy rendelhetsz egy asztallapot, amely pontosan illeszkedik egy vízvezeték szerelvény méretéhez. Ezenkívül a táblagépnek olyan anyagból kell készülnie, amely a folyadékkal való közvetlen érintkezésben jól tolerálható, mivel a víz folyamatosan a felületre esik.

  1. Fali mosdó. A falon horgonyokkal vagy beágyazott elemekkel van rögzítve. Nem igényel belső tárgyakat, és hangsúlyozza a minimalista stílust a belső térben.

  Falra szerelt mosdó falra vagy válaszfalra.

  Ennek a megoldásnak az a hátránya, hogy rejtett csővezetékeket kell elhelyezni vízellátáshoz és kisüléshez. Ráadásul a dolgok hiánya miatt a problémát a higiéniai és kozmetikai termékek tárolására szolgáló helyekkel kell megoldani. A részleges megoldás lehet egy szárnyú mosogató, amelyen a szappan, a fogkefék és így tovább kényelmesen elhelyezhetők.

  1. Fürdőszoba mosogató a talapzaton. Ez a nagyon híres "tulipán". A lényeg az, hogy a mosdó a falhoz van rögzítve, és alatta egy szekrény van elhelyezve, amelyben jó a hidegvezeték és a szifon elrejtése.

  Az állólámpa lehetővé teszi, hogy eltakarja a vízbélést és a lefolyót.

  A design mosogatói ideálisak a klasszikus fürdőszobákban, valamint olyan esetekben, amikor a közművek nem rejtőznek a falban.

  A megoldás hátránya, mint az előző esetben, a kozmetikumok tárolásának hiánya. Ráadásul, mivel a talapzat a padlón áll, a közelben nehéz tisztán tartani. Különösen a fal és a mosdó lábának hátsó részében, mivel a hozzáférés nagyon nehéz.

  A lábazaton lévő mosdót gyakran az ideiglenes tartózkodásra szánt helyeken telepítik, mivel felszerelése nagyon egyszerű, és az ilyen termékek ára minimális.

  1. Félhegesztett mosogató. Kombinált tervezés. A mosdó összeillik a pultba oly módon, hogy az utóbbi szélétől néhány tíz centiméterre kiugrik. Az asztallap alatt van egy hely, amelyet általában éjjeliszekrények vagy szekrények szerelnek. Igen, és magát a pulton is tárolhatja higiéniai cikkeket.

  Egy félig fali mosogató kinyúlik a táblaszél szélétől, ami megkönnyíti annak használatát.

  Ennek a kialakításnak az az előnye, hogy mosogatás közben könnyen lehajolhat a mosogató fölött. Ebben az esetben a térd nem pihenteti a szekrény ajtaját.

  A félig fűtött mosdó hátránya, hogy nehéz hozzáférni a tárolóhelyhez. A polcon levő szappanra vagy samponra támaszkodva a homlokát pihenteti a mosogató széléről a pultról.

  1. Lapos mosdó. Ez a szaniter áru alkalmas fürdőszobákra, a high-tech stílusban és hasonlóképpen. Kívülről vékony és szűk asztal, amelyben van egy kis mélyedés a víz gyűjtésére.

  A lapos mosdó kényelmetlen használni, de kevés helyet foglal el.

  Méretei miatt egy ilyen mosdó kis méretű helyiségben szervesnek tűnik. Különböző anyagokból készülhet, beleértve az üvegből, márványból, gránitból és így tovább. Piszkos víz gyűjtésére komplex alakú szifont használnak, ami alulról nem látható.

  A hátrány rossz funkció. Jobban megfelel azoknak az eseteknek, amikor csak meg kell mosni a kezét (például a vendég fürdőszobájában vagy a WC-ben). Ha mindennap megdörzsölni, mossani és fogni fog, akkor vízcseppeket és higiéniai termékeket kell szenvednie a szobában.

  1. Bowl alakú mosdó. Különböző formák és méretek készülékei, amelyek közvetlenül a táblagépre vannak felszerelve, vagy csak egy kis ütközést tartalmaznak benne. Az ilyen mosogató mindig kiemelkedik, és a belső tér központi elemeként szolgál, amelyek körül az egész szoba kialakítása megtörtént.

  Egy tálas alakú mosdó a márvány tetején.

  Kiváló megjelenése mellett a tál alakú mosdó kiváló funkcionalitással rendelkezik. Ha kívánja, akkor is kaphat vizet.

  A megoldás hiánya magas beépítési magasság. Ha a pultot a szokásos szintre szerelik, akkor a mosogató felső része túl magas ahhoz, hogy a gyerekek és a kis emberek kényelmesen használhassák. A probléma megoldható a munkalap leengedésével vagy a mosdó kialakításával.

  1. Mosdó a szekrényen. Ez egy klasszikus "moydodyr", amely gyakran megtalálható a vízvezeték üzletekben. A szerkezeti ilyen mosdókagyló olyan szekrény, amelyen egy mosdót helyeznek a tetejére. Ezen túlmenően a szekrény felső része megismétli a mosdó alsó részének kialakítását a szerelés megkönnyítése érdekében.

  Mosdó a szekrényen - maximális funkcionalitás.

  Ez a megoldás gazdaságos javításra alkalmas, amikor minimális erőfeszítéssel és pénzzel kell ellátnia a fürdőszobát.

  A mosogatót ebben az esetben részben maga a szekrény foglalja el, ami csökkenti a kozmetikumok és mosószerek tárolási helyét.

  Természetesen ez a lista definíció szerint nem feltétlenül teljes körű, hiszen a gyártók folyamatosan bővítik termékeik körét. Azonban ez a felsorolt ​​faj, mondom a saját tapasztalatból, ez a legnépszerűbb hazánkban.

  2. kritérium - Anyag szerint

  A fogyasztók közül a legnépszerűbb a kerámia mosogató. Két fajta van: fajansz és porcelán mosdókagylók. Speciális technológiák szerint agyagból készülnek, leírni, amire nem látok szükséget.

  Csak azt tudom mondani, hogy e kettő közül mindig a porcelánt preferálom, bár sokkal többet költ. A porcelán mosdó hosszabb, magas hőmérsékletű tüzelésnek van kitéve, ami miatt sűrűbb szerkezetet kap. Az ilyen termék mázolása nem repedésekkel van bevonva, és simább felületével nem szennyezi a szennyeződéseket.

  Mindkét megoldás hátrányai nagy súly és törékenység. Óvatosan kell rögzíteni, és ügyelni kell a felszerelésre.

  Porcelán mosogató - a fürdőszobák legáltalánosabb megoldása.

  Azonban a fazekas és porcelán nem csak a mosogatók felhasznált anyaga. Készítettem egy kis asztalt, amelyben felsoroltam a legnépszerűbb fajtákat.

  Jó kérdés: Melyik mosogató választja ki a konyhában, és miért?

  Válasszon egy mosogatót a konyhába - ugyanúgy, mint a nappaliban lévő kanapén: a családod szükségleteit és életmódját figyelembe kell vennie

  Hírek partnereinkről

  Nem értem a mosogatót az ablak előtt. Milyen emberi mentalitás. Dohányzóasztal az ablakban, amelyet például be kell állítania.

  Anna Akvinskaya, milyen emberek mentalitása. A dohányzóasztalot a kanapén vagy a széken kell elhelyezni, és ne próbálja meg a másik konyhájába fúrni)). Az építés alatt álló házban szögletes konyhaszekrény van, majdnem 4 m, az egész munkaterület, kivéve a főzőlapot, alatta tervezik. Nem akarok időt tölteni a konyhában, pihentem a falra. Örömmel friss levegőt lélegezzenek be egy nyitott ablakból és használják a természetes fényt? Nem fogok kereskedni semmit. A konyha konyhája. A kávé és egyéb asztaloknál étkező és nappali található. Azt is jelenti, ablakok)) a padlóra, hogy ugyanaz.

  Melyik mosogató választani a konyhában: a meglévő fajok előnyeit és hátrányait

  Ha egy ilyen fontos konyhai tárgyat úgy választ ki, mint egy mosogatót, akkor figyelembe kell vennie a konyha belsejét és területét, valamint a fejhallgató módosítását. De a főbb követelmények a konyhai mosogató - minőség, a funkcionalitás és a kényelem. Mi a jobb konyhai mosogató?

  A jó mosás nem fél a hőmérsékletváltozástól, a mechanikai sérülésektől és az agresszív mosószerektől. Könnyen törődhet vele, és a felület nem veszíti el eredeti vonzerejét az idő múlásával.

  Melyek a kagylók: a tervezés és az alak

  A modern gyártók ovális, négyzet alakú, kerek, téglalap alakú lehetőségeket kínálnak. Kis terek és nem szabványos esetek esetén sarokmodellek vannak. Nincs túl mély, közepes és mély mosogató.

  A mosási kapacitásnak minden tevékenységre kielégítőnek kell lennie. Végtére is, még akkor is, ha nem gyakran főz, néha sütőt és pattogópoharakat használsz. A mosogatónak kényelmesnek kell lennie a mosáshoz.

  Egy nagy család számára, ahol több mint három ember van, jobb tálalót választani. Tehát az edények mellett kényelmesebb lesz a nagy edények és serpenyők mosása.

  Az optimális mélység 150-180 mm. Nagyon tágas és kényelmes.

  Véleményünk:

  - Ha a konyha kicsi, célszerűbb egy kerek opció kiválasztása, mivel tágasabb és nem igényel sok helyet.

  Elena Krylova, a design stúdió vezetője:

  - A konyhai mosogatószerek anyagai a szélsőséges hőmérsékletek és az erős mechanikai hatások figyelembevételével kerülnek kiválasztásra. Általában kő vagy fém. Az aktuális márkákat, amelyek megbízható, funkcionális és stílusos konyhai mosogatókat kínálnak, hívja Villeroy gyárat Boch és Dornbracht.

  Külön kell szólni a konyhai mosogatószerek tartozékairól. Ezek különböző szárnyak a mosott edények vagy termékek, rácsok, kosarak, táblák, colanders. Ez nagyban megkönnyíti a sütés és tisztítás folyamatát. Ne feledje azonban, hogy ezek a kiegészítők nem alkalmasak a konyhai mosogatók minden típusára és márkájára.

  Melyik mosogató jobb: válassza ki az anyagot

  A konyhai mosogató kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni nem csak a tervezést, a helyiség területét, hanem a költségvetést is. Tekintsük a konyhai mosogatók legnépszerűbb anyagait.

  • Rozsdamentes acél. Több költségvetésre és a legnépszerűbb lehetőségre utal. Az ár kétségtelen előnyt jelent. A hátrányok közé tartozik a zaj is, ha a modellt speciális hangszigetelési réteg nélkül választja ki. Nagyszerű a modern belső térben.

  Véleményünk:

  - Rozsdamentes acél mosogatóhoz járva, fogd magaddal egy mágnest. Segít majd meghatározni a hamisítást. A mágnes nem fog rozsdamentes acélhoz tapadni.

  • Összetett anyagok: silgranit, corian, akril, agglomerátum, kerasil, tegranit, regranit, fragranit. Ez lehetővé teszi számodra, hogy fantáziáljunk formát és színt, ez az ő előnyük. Bármely belső térben választhat. Környezetbarátak és könnyen kezelhetők, nem félnek a magas hőmérsékletektől (maximum +280). By the way, az ilyen mosdók tökéletesen elnyelik a folyó víz hangját. A hátrányok közé tartozik a költség - sokkal drágábbak, mint a rozsdamentes acél.
  • Fazekas. Ellenáll a karcolásoknak és egyéb felületi sérülésnek. Nem fél a hőmérsékletváltozástól. A felület könnyen tisztítható, és látványos, stílusos kialakítása mellett. Ha a hiányosságokról beszélünk, a kerámiák érzékenyek a mechanikai sokkokra és nagyon nehéz.
  • Állapotfeltételek: természetes fa, kő. Az Elite autómosás kedvezően hangsúlyozza az egyéni stílust, magas pozíciót. Ennek megfelelően fokozott figyelmet kell fordítani magukra és a gondos hozzáállásukra. A hátrány az, hogy a költségek túl magasak.

  Véleményünk:

  - Ha a kő jobban ismerős a konyhában, akkor a fa még ritkább. Az ilyen héjak gyanakvóak. De a gyártók ragaszkodnak ahhoz, hogy ők is tömör és vízálló fából (cédrus, tölgy, afromoziya, vörösfenyő, teak), melyek most nem egy hajó, és a korábban megépített hajókat.

  Olga Savchenko, belsőépítész:

  - A tervező konyhai mosogatóinak megválasztása nyilvánvaló: először a belső tér stilisztikai döntése szerint, másodsorban pedig a belső tér funkcionalitása miatt.

  A projektjeimben gyakran használnak egy mosdót, ami be van építve a pultba. Ez nagymértékben megkönnyíti a tisztítási folyamatot, mert semmi sem jut be az ízületbe.

  Anyagoktól mesterséges vagy természetes kőből ajánlom. Az ilyen mosogatók bármilyen méretben és alakban választhatók ki, a tervezési projekt szerint. Ennek eredményeképpen a konyhaszekrény szép és stílusos lesz.

  Mekkora magasságban függeszteni a mosogatót

  Egy másik nagyon fontos pontot érdemes figyelembe venni a konyhai mosogató magasságának kiválasztásakor. Leggyakrabban a gyártók kínálnak standard opciókat (83-84 cm). De figyelembe kell venni azt a növekedést, aki a leggyakrabban a konyhában lesz.

  Számos tanulmány szerint az optimális héjmagasságot úgy kell tekinteni, hogy ha az ember könyöke körülbelül 10 cm-re van. Sok nő számára a 80-90 cm-es héj magassága kényelmes lehet, a háziasszony magasságától függően.

  Szükséges lesz a választás a telepítés módja vagy a fészek között. Az első esetben a mosogató fel van szerelve (felhelyezve) az asztallap fölé, és oldalán marad. A legalkalmasabb a moduláris bútorokhoz. Egyszerűen és megfizethető módon.

  A vakolat lehetőség egy közös munkafelületű konyha számára alkalmas. Mindkét esetben gondoskodni kell a jó vízszigetelésről.

  A fő kritériumok kiválasztásakor a mosogató a konyhában

  A konyha designja (stílusa). Fontos, hogy a mosogató ne tűnjön ki a konyha általános kialakításából. Tehát, ha klasszikus rézmodellt választott, akkor nyilvánvalóan különbözik a csúcstechnológiájú fejhallgatótól.

  A mosogató mérete. A mosogató mérete nagymértékben arányos a tér teljes területével. Ha a konyha tágas, jobban néz ki, nagy mosogató kiegészítő szárnyak, amelynek szélessége elérheti a 120 cm-t. Míg a kis méretű konyha, ez a modell nem megfelelő. Optimális szögletes vagy kerek, kompakt kivitel.

  További tálak. A tál lehet egy vagy több. Például a fő nagy és extra kis. Ezeket gyümölcsök, zöldségek mosására és különféle edények mosására tervezték. Vannak lehetőségek, ahol legfeljebb öt edény van. Érdemes megfontolni, hogy az ilyen modellekhez különleges keverővel kell rendelkezni a visszahúzható zuhanytálcával.

  Irina Krivtsova, lakberendező

  - A konyhai mosogatók leggyakoribb formája ovális, háromszög alakú, téglalap alakú, aszimmetrikus, kerek és félkör alakú. Az űrlap választása csak az asztal tetejétől és vágyaitól függ.

  Megfelelő modell kiválasztásakor figyelembe kell venni annak mélységét. Minél mélyebb, annál funkcionálisabb a használat. A mély mosogatóban kényelmes mosogatót és nagyméretű ételeket kell mosni. Az optimális héjmélység 16-26 cm.

  Nagyon praktikus dupla mosogató a konyha számára. A termékek egy tálban történő mosása után ugyanabban az időben elhelyezheti a termékeket a leolvasztáshoz.

  Kiemelném a konyhai készülékek piacán 1925 óta gyártott német Blanco konyha mosogatóit! Minőségük és megbízhatóságuk nagyon magas.

  Nelli Alekseeva, lakberendező:

  - A lakberendezés területén végzett munkám során rájöttem, hogy a legmagasabb minőségű és elegáns mosogatókat a német Schock és Blanco márkák gyártják. A legdrágább konyhákkal vannak ellátva, kombinálva a márvány, gránit és mesterséges kőpadlóval.

  Ezenkívül nagyon ellenállóak a mechanikai károsodások ellen, például a mosogatók kialakításakor a Schock olyan nehéz anyagot használ, amely nem ad korróziót. És ez nagyon fontos, különösen az elefántcsont mosogatóhoz, hogy a kavics ne maradjon, vagy könnyen tisztítható a bevonat károsítása nélkül.

  villeroy-boch.co.uk, beautifulkitchensblog.co.uk, socialdesignmagazine.com, kitchenmodel.org, alpana.me, jengooch.com, lvluxhome.com

  Megosztás:

  Feliratkozás nekünk:

  Megjegyzések: Válasz visszavonása

  Rozsdamentes acél konyhaszekrény vásárlásakor ügyeljen arra, hogy a vastagság és az acél fokozat, amelyből készül.
  Mosogató a "Reginox" (Hollandia) konyha számára - ideális példa a rozsdamentes acél használatára a konyhai mosogatók gyártásához a szegmensekben a "gazdaság" és az "elit" között.
  A termelés 18/10 rozsdamentes acélt használ, vastagsága 0,8 - 1,2 mm,
  Mi az orvosi acél 18/10.
  Ma a rozsdamentes acélt a konyhai mosogatók számára a legjobb anyagnak nevezik, és ma már szinte minden családban edények és rozsdamentes acélból készült edények vannak.
  A konyhai mosogatók, edények és evőeszközök gyártásához használt legelterjedtebb acélosztály 18/10. Ráadásul ezek a jelölések a nagyon olcsó ázsiai termékeken és a vezető európai gyártók termékein is vannak, ezért óvatosabbak és óvatosabbak. Mit jelentenek ezek a számok?
  A német DIN szabvány szerinti 18/10 acél X5CrNi18-10, az európai EN szabványnak megfelelően 1.4301, GOST szerint 12X18H10. Ez az ötvözet a vason kívül 0,12% szenet, 18% krómot, 10% nikkelt és legfeljebb 1% más szennyeződéseket tartalmaz. Ettől származik a 18-as és a 10-es szám, ezek a króm és a nikkeltartalom. Az acél sűrűsége - 7,8 g / cu.