Legfontosabb > Csapok

Az 50, 100, 110, 160, 200 mm csatornahálózat lejtése

A csatornarendszer kialakítása bizonyos szabványoknak való megfelelést igényel. Különösen fontos a csatorna megfelelő lejtése, amelyet az SNiP 2.04.01-85 és 2.04.03-85 szabályai szerint választunk ki (itt megtekintheti és letöltheti az összes dokumentumot teljesen szabadon), valamint a kommunikációs csővezetékek hosszát.

Hogyan válasszunk egy fokozatszögből - több lehetőséget

Számos olyan álláspont van, amelyet az otthoni kézművesek irányítanak:

 1. Állítsa be a szöget a lehető legerősebbé;
 2. Minimálisra csökkentsük a lejtést, vagy akár kihagyjuk ezt a pontot a szennyvíz telepítésekor;
 3. Hozzon létre egy lejtést az SNiP, a GOST vagy a speciális könyvtárak szerint.

Első pillantásra a csatorna túlzottan éles lejtése segít a tisztításhoz szükséges víz gyorsabb elérésében. Másrészt ugyanakkor a csövek a szennyvíz káros hatásainak vannak kitéve. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a víz túl gyorsan áthalad a szennyvízcsatornán, a csőben maradnak a szennyvíz szilárd részecskéi, az élelmiszer-törmelék és egyéb törmelék, amelyek gyakran a WC-be kerülnek. Ezért a cső maximális lejtése szigorúan szabályozott. Előretekintve azt mondhatjuk, hogy ez egyenlő 15 cm / 1 méter futással.

Egy másik probléma a cső ömlése. Idővel a szennyvíz eldugult, és javítani kell. Az ilyen rendszer élettartama jóval rövidebb, mint a standard, és kevesebb, mint egy év.

A minimális torzítás vagy annak hiánya súlyos hiba a csatornaépítés telepítésében. Ugyanakkor a cső nemcsak elnémult, hanem természetesen nem is tisztán tisztít.

Miért kell csőszög?

A csatorna szögének használata szükséges ahhoz, hogy megfosztsa magától az alábbi problémákat:

 1. A csővezeték eltörése során a levegő szifonok törnek, amelyek védelmet nyújtanak a kellemetlen szagok ellen a szobában;
 2. A fő cső felszívódása a szennyvízcsatorna fő funkcióinak teljes megsértésével fenyeget, ami valójában a rendszer felszámolása;
 3. A lakóház aljzatának védelme a szivárgástól és az áttörésektől függ a lejtés helyességétől.

Kapcsolódó videók:

Szennyvíz lejtők és kiállítási módjaik:

A helyes csatorna lejtésének kiválasztása:

Továbbá, ha műanyag-mentes műanyag beépítés esetén nincs korrózió, akkor az öntöttvas csőben lehetnek rések. Elkezdi átadni a vizet és a szennyvizet az alagsorba.

Korábban a sokemeletes épületekben a szennyvízcsatorna-rendszerek nem voltak lejtősek, ezért gyakran esik az elsõ emeleti lakásban vagy az egész csatornahálózatba.

Hogyan válasszunk lejtést

Annak meghatározásához, hogy mi legyen a cső minimális lejtése, ami optimális az Ön számára, ismernie kell a teljes csatornarendszer hosszát. A referenciakönyvek az adatokat közvetlenül kész formában használják, az egész szám százaiban ábrázolva. Egyes alkalmazottak nehezen tudják magyarázni ezeket az információkat. Például a referenciakönyvekben található információk a következő formában kerülnek bemutatásra:

Táblázat: szükséges lejtők és a csövek átmérője a kibocsátáshoz Táblázat: a lefolyócsövek lejtői egy lakásban

Minimális és maximális szennyvíz lejtés egy méterenként SNiP-nél

Az alábbiakban egy olyan kép látható, amelyen a legkisebb lejtés látható, attól függően, hogy az átmérője 1 méter. Például egy 110 mm-es átmérőjű csőhöz - egy 20 mm-es dőlésszöget és 160 mm-es átmérőjű - már 8 mm-es és így tovább. Ne feledje a szabályt: minél nagyobb a cső átmérője, annál kisebb a lejtő szöge.

A csövek átmérőjétől függően az SNiP méterenként minimális szennyvíz lejtőire vonatkozó példák

Például egy 50 mm-es átmérőjű és 1 méteres átmérőjű cső lejtése szükséges 0,03 m-re. Hogyan határozták meg? 0,03 a lejtés magasságának és a cső hosszának aránya.

A szennyvízcsatorna lejtése 110 mm kültéri szennyvízhez

Tegyük fel, hogy az optimális lejtést egy 110 mm-es közös csőre kell kiszámítani, amelyet főként kültéri szennyvízcsatornákban használnak. A GOST szerint a 110 mm átmérőjű cső meredeksége 0,02 m / 1 lineáris méter.

A teljes szög kiszámításához meg kell szorozni a cső hosszát a SNiP vagy a GOST által meghatározott meredekséggel. Kiderül: 10 m (a csatornarendszer hossza) * 0,02 = 0,2 m vagy 20 cm, tehát az első csőpont és az utolsó szerelési szint közötti különbség 20 cm.

Számológép kiszámítása szennyvíz lejtő egy magánház

Azt javaslom, hogy tesztelje az online számológépet a csatornahálózat meredekségének kiszámításához egy magánház számára. Minden számítás közelítő.

A cső átmérője alatt a cső átmérője, amely közvetlenül a leeresztő nyílásba vagy a szennyvíz általános rendszerébe vezet (nem szabad összetéveszteni a ventilátorral).

Ui A számológép minden kérdése és kérése az alábbiakban az ebben a cikkben szereplő megjegyzésekben található.

A kiszámított és optimális kihasználtság alkalmazása

A műanyag, az azbesztcement vagy az öntöttvas csövek szükségszerűen kiszámítják a teltség szintjét. Ez a koncepció meghatározza, hogy mi legyen az áramlás sebessége a csőben, hogy ne zavarja. Természetesen a lejtés függ a teljességtől is. Számítsa ki a kiszámított teljességet a képlet segítségével:

 • H a cső vízszintje;
 • D az átmérője.

A minimális megengedett SNiP 2.04.01-85 töltési szint az SNiP - Y = 0,3 és a maximális Y = 1 szerint, de ebben az esetben a csatorna tele van, ezért nincs lejtés, akkor 50-60% -ot kell választania. A gyakorlatban a becsült töltési sebesség a következő tartományban van: 0,3 Hidraulikus számítás a töltési kapacitás és a lejtési szög tekintetében

A cél az, hogy kiszámítsa a szennyvízcsatorna maximális megengedett sebességét. Az SNiP szerint a folyadék sebességének legalább 0,7 m / s-nak kell lennie, ami lehetővé teszi, hogy a hulladék gyorsabban áthaladjon a falakon a ragasztás nélkül.

Vegye H = 60 mm-t, és a csőátmérő D = 110 mm, az anyag műanyag.

Ezért a helyes számítás a következő:

60/110 = 0,55 = Y a kiszámított teljességi szint;

Ezt követően használja a következő képletet:

K ≤ V√ y, ahol:

 • K - a telítettség optimális szintje (0,5 műanyag és üvegcsövek esetén, illetve 0,6 öntöttvas, azbesztcement vagy kerámia csövek esetében);
 • V a folyadék sebessége (legalább 0,7 m / s-ot veszünk);
 • √Y a becsült csőterhelés négyzetgyöke.

0,5 ≤ 0,7 √ 0,55 = 0,5 ≤ 0,52 - a számítás helyes.

Az utolsó képlet egy teszt. Az első számjegy az optimális teljesség együtthatója, a második az egyenlő jel után a hulladék mozgásának sebessége, a harmadik pedig a teltség szintjének négyzete. A képlet azt mutatta, hogy a sebességet pontosan, azaz a lehető legalacsonyabb szinten választottuk. Ugyanakkor nem tudjuk növelni a sebességet, mivel az egyenlőtlenség megszakad.

Ezenkívül a szög fokban is kifejezhető, de akkor nehezebbé válik geometriai értékek megváltoztatása külső vagy belső cső telepítésekor. Ez a mérés nagyobb pontosságot biztosít.

Lejtősen csatornahálózat csöveket

Ugyanígy könnyű meghatározni a külső földalatti cső lejtését. A legtöbb esetben a kültéri kommunikáció nagy átmérőjű.

Ezért méterenként nagyobb meredekség kerül alkalmazásra. Mindazonáltal még mindig van egy bizonyos hidraulikus eltérési szint, amely lehetővé teszi, hogy a lejtés egy kicsit kisebb legyen, mint az optimális.

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a SNP 2.04.01-85 18.2. Pontjának (a vízelvezető rendszerek telepítésekor alkalmazott normáknak megfelelően) a magánház szennyvízcsövének szögének megépítésekor követni kell ezeket a szabályokat:

 1. Egy 50 méteres átmérőjű csővezeték futóműhöz 3 cm-es lejtés szükséges, de egyidejűleg a 110 mm-es átmérőjű csővezetékeknek 2 cm-nek kell lenniük;
 2. A belső és külső nyomáscsatorna megengedett legnagyobb értéke a csővezeték teljes lejtése az aljától a 15 cm-es végéig;
 3. Az SNiP normái kötelezővé teszik a talaj befagyasztásának szintjét a külső csatorna-rendszer telepítéséhez;
 4. A kiválasztott szögek helyességének meghatározásához tanácsokkal kell konzultálni a szakértőkkel, valamint a kiválasztott adatok felhasználásával ellenőrizni a fenti képleteket;
 5. Amikor a csatorna a fürdőszobába kerül, akkor a telítettség együtthatóját és a cső lejtését minimálisra növelheti. Az a tény, hogy ebből a szobából a víz többnyire csiszoló részecskék nélkül jön ki;
 6. Munka előtt meg kell készíteni egy tervet.

Szakértői tanács:

Ne keverje össze a szennyvízvezetékek telepítésének módját a lakásban és a házban. Az első esetben gyakran használják a függőleges szerelést. Ez az, amikor egy függőleges csövet szerelnek fel egy vécécsészéből vagy egy zuhanytálcából, és már egy törzscsőbe megy, egy bizonyos torzítás alatt.

Ez a módszer akkor alkalmazható, ha például egy zuhanyzó vagy egy mosdó van a ház padlásán. Viszont a külső rendszer telepítése azonnal megkezdődik a WC-tál, a szeptikus tartály vagy a mosogató gyűrűitől.

Annak érdekében, hogy ellenálljon a kívánt szögnek a beüzemelés során, javasoljuk, hogy előre lejtsön egy árokot egy lejtőn, és húzza rá a szálat. Ugyanez a padlón is elvégezhető.

A padlószint a zuhany alatt. Hogyan készítsünk egy házi zuhany alatt a csatorna és a padló lejtését

A saját kezű zuhanytálcában lévő eszközben a legfontosabb pont, a helyes meghatározás és a padló szintje a serpenyőben, a helyes csatorna lejtés kiszámításánál. Erről a cikkről.

belépés

A saját kezű zuhanyzóban és zuhanykabinban sok árnyalat van. Úgy tűnik számomra, hogy egy lakóház zuhanyzójának egyik legfontosabb árnyalata a megfelelő szint és a padló megfelelő szintje a zuhany alatt.

A helyes csatorna lejtése (padlószint) a zuhany alatt

A megfelelő szexuális szint alatt a zuhany alatt meg kell értenie a következőket.

 • A zuhanytálcában a padlószintnek biztosítania kell a normál vízelvezetést a zuhanytálcából vagy a tálca nélküli padlóról a tusolóban;
 • A padlószintnek olyannak kell lennie, hogy a víz ne felhalmozódjon az üstbe és / vagy a zuhanyrámpa körül.

Ha egyszerűbb, akkor a zuhanyzás után nem szabad látni a víz felhalmozódását, és nem szabad további intézkedéseket tenni annak megszüntetésére.

Mi a normál vízkiömlés a zuhanyzóból?

A normál vízkibocsátás fogalmát a szabályozások határozzák meg, és a szennyvízvezetékek szükséges lejtésének nevezzük. Az SNiP 2.04.01-85-ben a 18.2. Bekezdés tartalmazza a csatornacsövek szükséges lejtésének kiszámítására szolgáló képletet. Nem fontos számunkra, fontos megjegyezni:

 • A 40-50 mm átmérőjű szennyvízcsatornáknál 0,03-as lejtés szükséges.
 • A 18.3. Bekezdés kiegészíti a feltételeket, de legfeljebb 0,15, ha a készüléket nem távolítják el 1,5 métert meghaladó magasságból.

Következtetés 1

A csatornacsatornák meredeksége keverővel ellátott zuhanyozáshoz legalább 0,03, de legfeljebb 0,15 legyen. Mit jelent ez? Ez azt jelenti, hogy a csővezeték hosszának a magasságának emelkedése nem lehet 0,03-nál kisebb. Vagyis a d = 40-50 csatorna csatorna méterenként 3 cm-t kell emelni.

Megjegyzés: A gyakorlat szerint a fürdők, ahol a zuhany készül, nem nagy méretűek, ezért 0,02-es lejtőn van szó, de nem kevesebb.

A vízcsövek átmérője a zuhanyzó számára

A téma során a csatorna átmérőjére összpontosítok. Itt egyszerű. Ha zuhanyt készít egy keverővel és / vagy átjáróval, akkor a csatorna átmérőjét d = 50 mm-re kell beállítani. Ha a zuhany szélsőséges a készülékek körében és / vagy csak egy zuhany van benne, akkor d = 40 mm-es csövek elegendőek.

Zuhanyzós padló

A leeresztőcső lefolyójának lejtésével foglalkozunk. De ez nem minden. Szüksége van a padló meredekségére a zuhanytálcában?

A szabványos SNiP 2.04.01-85 szerint, a 16.9. Bekezdésben azt olvassuk, hogy a padló lejtését a zuhanyzóban 0,01-0,02-nek kell tenni a tálca vagy a létra irányában. Vagyis az 1 méteres raklap szélessége és a létra a raklap sarkában, a raklap padlóját 1-2 cm-re kell döntenie, ez elméletben van. A gyakorlatban: ha nem szeretné, hogy a víz felhalmozódjon a zuhanytálca fenekén, legalább 1 cm-es padlót kell lefektetnie a zuhanyzóban.

Ahhoz, hogy jobban megértsük a padló lejtőinek technológiáját a zuhany alatt, nézzük meg a nyugati vállalatok "segítőit".

Amint látja, ezek műanyag beaconok, amelyek ék alakú profillal rendelkeznek, amely a zuhanyzón a létra (tálca) szögében lévő lezáró nyakkendő szintjét biztosítja.

Az ilyen segítők nélkül és a fából készült lécek (2. kép) hajlított nyakkendőit vagy egyszerű gipszkartonokat (1. kép) készítjük.

Következtetés 2

 • A szennyvízcsatornák meredeksége a zuhanyzótól a felszállóig 3 cm 1 méter;
 • A padló lejtése a zuhany alatt legalább 1 cm méterenként.

példa

Számítsuk ki, hogy a csatornahálózat lejtőjének 1.7 és 1.7 méteres zuhanyzócsöveknek kell lennie egy fürdőszobában.

 • Tekintettel: A fürdőszoba alapszintje nulla;
 • Az emelkedés d = 50 szintje a bázis felett 30 mm-rel emelkedik (a cső alját veszi fel);
 • A felszálló és a létra közötti távolság 1500 mm;
 • Ez azt jelenti, hogy a folyosó telepítési helyén a szennyvízcsövet fel kell emelni: 1500 × 0.03 + 30 = 75 mm.
 • Ha ez nagyon sokat jelent, akkor 1500 × 0.02 + 30 = 60 mm-re csökkenhet.
 • Ez azt jelenti, hogy a zuhanytálcában lévő esztrich 6-8 cm körüli, ami elég elfogadható.

Hogyan kell zuhanyozni a szennyvízszint alatt?

Mi a teendő, ha a felszálló szennyvízcsatorna 30-40 cm-re van az alapfedőtől? Töltse fel az esztrichet fél méteres hülyeséggel.

Ebben az esetben könnyebb telepíteni egy zuhanytálcát egy vízelvezető szivattyúval. Hogyan csináljam ezt, megmondom a következő cikkeket, itt van egy fotó.

zuhany alatt csatorna szinten

Fektetés a padlón egy raklap lejtőn

Továbbra is az utolsó kérdés, hogy hogyan lehet a csempe a tálban egy szögben feküdni? Ha vázlatosan, akkor így:

A gyakorlatban az ékeket levágják a csemperől és a padló lejtőin helyezik el.

a csatorna lejtése és a padló a zuhany alatt

Általános következtetések

Ahogy láthatja a csatornarendszer lejtését és a padlót a zuhanyzóban, nem annyira fontos az esztétika, mint a víz gyors vízelvezetésének biztosítása. Ez különösen fontos a házilag készült kisoldalú zuhanytálcák számára, és kritikus a paletta nélküli zuhanyozás szempontjából, amit a következő cikkekben tárgyalunk.

Fürdő készlet szintre?

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

plitochkin.ru

Energiát, időt, pénzt és idegeket takarít meg!

Jelentkezzen be:

Legutóbbi megjegyzések

 • admin a rekordhoz Hogyan kell egyenesíteni a betont a vastag drót alatt?
 • Tim, hogy rögzítse Hogyan lehet egyenesíteni a betont a vastag huzal alatt?
 • admin a rekordhoz Hogyan kell egyenesíteni a betont a vastag drót alatt?
 • Tim, hogy rögzítse Hogyan lehet egyenesíteni a betont a vastag huzal alatt?
 • admin a rekordhoz A csempe nyílásainak felszerelése a mágnesekre
 • Legutóbbi bejegyzések

  oldal

  11 hiba történt a fürdéskor

  1. A felső sík a szintből

  A fürdő kialakítása magában foglalja a saját alapos razuklonka kialakítását. Ez azt jelenti, hogy a felső éle szintre van állítva, míg az alsónak saját lejtése van a lefolyó felé. A további dőlés nemcsak felesleges, hanem káros is - ilyen fürdőben a csúszás esélye nő.

  2. A vízelvezető csatorna túl kicsi

  A szennyvízelvezető csövek magasságkülönbsége az SNiP-knél - F50mm - 3 cm / méter, F110mm - 1,5 cm / méter. Ha nagyon feszült a magassággal, akkor az ötvenedik csövet 1,5 cm-re lehet elhelyezni méterenként - a lefolyó normális lesz. A szerző ellenőrzi.

  Ha kevesebbet hoz a razuklonku, akkor a víz lassan megy. Meg kell várni sokáig, hogy öblítse le a fürdőt fürdés után. Szintén hab és piszok lesznek a fürdő falaira és a csövekre, amelyeket nehezebb mosni. És a csövek általában teljesen elakadhatnak tőle, és tisztítaniuk kell őket.

  3. A hullámosság a szifon szennyvízzel történő összekapcsolására szolgál.

  Csak kemény csövek, elkerülve a derékszögeket.

  4. A lábak rögzítését a fürdőbe az acélkádban húzzák meg

  Nem véletlen, hogy az ilyen csavarok anyacsavarjai hüvelykujj formájúak. Húzza meg őket kézzel. Ha kulcsot vagy fogót használ, akkor a csésze rögzítésének pontján lévő fürdő zománc könnyen kialszik, és nem lehet megjavítani! Tehát sok évvel ezelőtt egy kádat egy újabb helyre kellett cserélnem.

  5. Használt rugós párnák

  Semmilyen esetben ne helyezzen gumi vagy hasonló bélést a fürdő lábai közé, sem a fürdő alja alá. Ha a fürdõ a használat során rugózik rajta, akkor minden bizonnyal megtörténik a fürdés és a fal közötti repedés. És folyni fog a víz.

  Az acél kádak öntapadó tömítésekkel vannak ellátva a kád és a lábak között. Lehetőségük van elhagyni. További rugós tömítéseket el kell kerülni.

  6. Nincs fürdőhely

  Az SNiP normái szerint a fürdőt földelni kell (csatlakoztatva) olyan elektromos vezetékkel, amelynek keresztmetszete nem kevesebb, mint a fázisvezetőé, vízvezetékekkel és elektromos panelekkel.

  Az öntöttvas fürdőkhöz való megbízható érintkezés biztosítása érdekében elegendő, ha a huzalt a lábfej beállító csavarja köré fújja, és mindkét oldalon meghúzza az anyákat és alátéteket, valamint egy forgóalátétet.

  Acélfürdő esetében ez a lehetőség nem megfelelő, mivel öntapadó tömítésekkel elkülönítik a fürdőt a lábaktól. A földeléshez az acélkádban különleges szirmok, lyukakkal vannak ellátva.

  De szinte mindig ezek a szirmok zománcozottak, mint az egész fürdő. Mivel a zománc nem továbbítja az elektromos áramot, a földelés előtt gondosan eltávolítani kell a kívánt területről.

  Ez végezhető a sarokcsiszolók (csiszolók) segítségével, eltávolítva a festéket az érintkezési ponton. Lehetőség van arra, hogy a szalagot kissé hajlítsa meg a huzal érintkezési pontján, a zománc ezen a ponton "lőni". A munkát ezért védőszemüvegekkel kell elvégezni.

  7. Szilikon és hajlékony szögek alkalmazása a fürdőkád csomópontjának kialakításához

  A fürdőkádra szerelt műanyag rugalmas szögek gyorsan elveszítik megjelenésüket. Ugyanez vonatkozik a szilikonra is. A statisztikák szerint átlagosan évente egyszer meg kell változtatni őket. Jobb, ha teljesen elhagyod őket a tetején lévő csempékhez és a fugázáshoz.

  8. A fürdőtartók nem vízállóak és nem elég kemények.

  10-ből 10 esetben a kádat magasabbra kell növelni, mint a gyári beállító csavarok. Ha erre a célra használni, fából vagy gumi áll, az első esetben - tudnak crack a szárazság, és a második - mint már említettük, a fürdő „lélegezni”, és elkerülhetetlenül képződő repedések a fürdőben fali csatlakozó.

  9. A csempék polcja nem a fej, hanem a "lábak"

  Ha a polc és a fal között, a fürdőszoba (hosszúságú) nem a fejét, és a „lábainál”, ha vesz egy zuhanyzó, a fő áramlási víz fog folyni a polcon, és esetleg majd a földre. Ha a polcok lejtése kicsi, akkor a benne lévő víz stagnál. Ha nagy, akkor nem tehetsz semmit rajta.

  Következtetés - a polc a fején sokkal kényelmesebb és praktikusabb.

  10. Túl mélyen beágyazódott a falba.

  Ha a fürdő oldala mélyebb mélységbe merül a falba, akkor kényelmetlenül ül a fürdőbe - a fal túl közel van. Kényelmetlen, hogy a fürdőbe más polcokat és helyeket is elhelyezzenek.

  Igen, és úgy tűnik, nem túl aranyos.

  11. Az ellenőrzéshez való hozzáférés tilos.

  Ha a fürdőbe saját készítésű képernyőt helyeznek el, akkor biztosítani kell a fürdőkötözőhöz való hozzáférést. Néha meg kell tisztítani a szifont vagy más javítást kell végezni.

  Műanyag vagy fém nyílásokat helyezhet el a mágnesekre. De ez a lehetőség nem tűnik nagyon jónak. Legjobb a süllyesztett titkos nyílások használata a csempe alatt. Ugyancsak megengedett egy 4 mágnescserép telepítése az itt leírt módon.

  Hagy egy megjegyzést a cikk alján, és ajándékként válogasson hasznos tanácsokat Stanislav Plytochkin-től:

  • Hogyan kell ragasztani a törött műanyag termékeket, hogy erősebbé váljanak, mint az újak.
  • A legjobb módja egy lyuk fúrásához egy cserépben.
  • A sarokcsiszolók felülvizsgálata, melynek költsége 85 rubel és 1 óra munkaidő, ami növeli a sarokcsiszolók és a gyémánt kerék erőforrását kétszer.
  • Hogyan készítsünk egy gyönyörű és tartós fürdőszobát az olcsó anyagokból?
  • Hogyan húzzuk meg a fúrótokmányt kulcs nélkül.
  • A víz alatti kő telepítése egy fal WC-tál.

  otthon

  114 hozzászólás

  Köszönöm szépen.
  Minden világos és érthető. Rengeteg hasznos dolgot tanultam magamnak. Különösen a mágnesek nyílásánál, a téglák csövek készítésénél, a fűrészelt lapok ragasztására.
  Köszönjük ismét.

  Kérem, Szergej! A kritika elfogadott.
  Az e-mailhez küldött ajándék.

  Bonyolult szó számít az egész webhelyen. És így - jó!

  Köszönjük a minősítést! A számításról - vegye figyelembe.

  Köszönöm, Stanislav a cikkért!
  Megengedett, a szilikon gyakran elveszíti megjelenését a használat első hónapjaiban. De itt van egy paradoxon - a húgom több mint 10 évvel ezelőtt javított a fürdőszobában - a szilikon újszerű. Sajnálom, hogy nem emlékszem a gyártóra.

  Igen, ez jó ügy. Jó szilikon és jó szellőzés, valamint a házigazda gondos kezei (Biztos vagyok benne, hogy gyakran törölje le a maradék vizet a fürdés után) - az eredmény biztosan kérem.

  Jelenleg kádfelszerelést készítek. Ott az alfejezet leírja a fürdőszobai használat és gondozás szabályait.

  Ajándék küldött a postához.

  Már több éve befejeztem, és még mindig találtam magam, a weboldalon valami újdonságot találtam magamnak. Sokan nem a speciális iskolákból, hanem véletlenül jöttek létre. Sok szempontból meg kell tanulnod magad, vagy tanulnod mások tapasztalataiból. A sai jó segítség azoknak, akiknek még fejleszteniük kell képességeiket, és növelniük kell szakmai képességeiket.
  A fal és a fürdőszoba közötti polcról érdemes figyelni a csaptelep helyére. Vajon a víz nem áramlik a polcon, magasság, nem zavarja? Kívánatos, hogy a fürdõ és a keverõ már jelen volt, és ott voltak a tárgyon. Ez eltávolítja a kérdéseket és a felesleges fájdalmat.

  Köszönjük a megjegyzést! Igen, Alexander, én is nem tanultam a főiskolán, meg kellett szereznie tudást a könyvek és a kommunikáció más befejező. De a legnagyobb élményt a saját kúpjai szerezték meg. Most rájövök, hogy ez a rossz megközelítés, és határozottan javaslom, hogy találja meg a megfelelő leírást a munka előtt és tanulmányozza. Sőt, sokkal könnyebb ezt megtenni az interneten!
  Ami a keverőt a polc felett illeti, csak a cikk kilencedik bekezdésében olvasható. De igazad van, nekem magától értetődik, hogy a keverő kell helyezni „lábainál” (a fürdő mosdó), és ez nem annyira nyilvánvaló, hogy a tapasztalatlan olvasó. A kézikönyvben ezt a pillanatot fedezik.
  Küldött bónuszok.

  Megértem, hogy semmiért sem ragaszkodtam egy sarokba

  "Semmi sem érthető, hogy egy sarokba ragasztottam" - Ez semmi, a legfontosabb az, hogy jó szellőzést biztosítson a fürdőszobában. Kijelölt küldött.

  És amikor műanyag csöveket használnak a kád felszínére?

  Természetesen. A víz áramot is vezet, így a potenciális különbség is előfordulhat - nem találja meg! A fürdő mellett a vízvezetékeket is földelni kell. Ha a kábelezés és a felszálló polipropilén, akkor földelés végezhető a vízmérők, csapok vagy durva szűrők fémrészeihez.

  Köszönöm! Sok hasznos információt megtanultam.

  Kérlek! Bónusz elküldve.

  Köszönöm, informatív! Jelenleg probléma van a fürdő lábszárának megválasztásában... egy öntöttvas, nehéz fürdő, lábak állítócsavarokkal. Meg tudsz mondani valamit?

  Kérem, Alexander! A módszer e-mailben elküldve. Post, kérlek, tetszik vagy sem...

  Köszönjük a hasznos tippeket. Ami a „tetszett, akár nem,” Azt mondhatom: egyetértek veled, hogy alátét tégla esztétikus, a második módszer, amely magában foglalja a töltőcső maradékot bizonnyal érdekes és jól néz ki, igaz, nem azért jöttem, mert nincs szükség a kád felemelésére, a natív csavarok hossza elég ahhoz, hogy jól lehessen üríteni, és a kényelmes használatát a fürdőszobában. Azonban, ha valaha fürdőre "rövid" lábak, én valószínűleg ezt a módszert. Én személy szerint kedveltem és hasznosnak tartottam a polipropilén csődugaszok használatát. Nagyon egyszerű, olcsó és a cserép nem karcolja meg. Amire szükségem van.

  Köszönöm a tippet, Alexander!

  Üdvözlünk! Lehet, hogy túl késő lesz a téma megvitatása....
  Két kérdés van.
  1. Az akrilfürdőt földelni kell?
  2. Vásárolt egy akril sarok és egy keret számára. A lábak annyira rövidek, hogy minden mosdó nem illeszkedik, a lábak súlya és a kád a leeresztő csőben van. Ráadásul a fürdőkád aljánál lévő középső lábak rövidebbek, mint a sarkoknál. A magas lábak megvétele drága, a keret drága... Lehet, hogy megosztja a módját?
  És mégis, talán egyáltalán úgy, hogy a kád alja kissé ívelt, míg a víz jól vezet a lefolyóba, oldalán valami kényelmes. A férj azt mondja, hogy időt vesz igénybe, hogy elcsússzon és egyenletesen kiálljon. És azt hiszem, hogy a fürdõnek mereven kell állnia, és úgy, hogy az alsó nem játszik, ami annyira fogant

  Hello, Elena!
  Az akrilfürdő földelésére nincs szükség.
  A lábak rövidek - növelik a hosszúságukat. Ehhez elegendő a megfelelő átmérőjű mérőcsavart és csatlakozókat beszerelni, valamint a csavaranyákkal vagy menetes rögzítőkkel megkötni a paszta formájában.
  A második lehetőség az, hogy az állványokat, amelyeket a bónusz ír le. De nehezebb lesz telepíteni őket egy akril fürdő - hozzáférés a távoli lábak túl nehéz.
  A fürdő alja nem fog ívni. Ha játszik, akkor jobb, ha egy alátámasztást alakítanak ki habosított téglák vagy rácsok formájában.

  Köszönjük a tippeket! Javítok a fürdőszobában, és nagyon aggódom az eredmények miatt, különösen a cikked után. Hány veszély!.u problémája van a láb öntöttvas kád Rosa.Regulirovochnye csavarok szállítjuk lábai túl rövidek voltak (mivel a doboz a csöveket, hogy szüntesse meg a magasabb, hogy álljon a falhoz közel), mi több kell alátéteket a csavarokat. Kérdés - Nem ajánlod a fát és a gumit, de mit válasszasz? Járólapok, fém tömítések? Már van egy tölgyfa bárja, de valami kezdett kételkedni. Bár Velence áll a tölgyfűrészeken...

  Elvileg Galina, tölgy gerendák is jó választás. Az én módom postai úton küldte el, kérlek írd be, mit választottál?)

  Továbbra is felderítem a webhelyet. Minden jó. Be kellett ragasztania a "Shumkov" acélfürdőt? Milyen anyagokat használt és hogyan ragasztottak be? Valójában nagyon, holnap elveszem a Van Roca állomást, Szeretném módosítani a telepítés előtt.
  Szeretném látni, hogyan javította a sarokcsiszolókat. Köszönöm!

  Páratlan Caldevey acél fürdők szabványos hangszigeteléssel, lásd itt: http://plitochkin.ru/%D
  Szigetelve is habszerkezettel - 3 palackot hagy fürdőre. De ez a helyzet, ha a kádat szorosan fel kell húzni. Holnap a szokásos energoflexet formálom a folyékony körömre. Igaz, nem lesz hőszigetelés, hanem hő. Egy jó lehetőség - autóipari szigetelés. A gyakorlatban a drágább, annál jobb...

  Ami a darálót illeti, minden rendben van, csak nem vett észre. Mosó fúvókák?

  Igen, a mosógépből. Itt több és további finomítást láthatsz: http://plitochkin.ru/%D1

  Köszönöm, jó cikk.
  Szeretnék olvasni további tippeket is.

  Tippek elküldve. Sok szerencsét!
  PS Ami nem egyértelmű - kérdezz.

  Nagyon köszönjük a mognits kikötőjét, közvetlenül mentette meg az "építkezési helyünket", már megpróbáltunk mindenféle hamvaszt, a módszered egyszerű)))

  Kérlek! Örülök, hogy segítek! Más választási lehetőséget küldök, talán valami más hasznos!

  Mondja meg, hogy a falon lévő csempe már le lett-e fektetve a padlóra
  Szükség van-e valamilyen gödröt készíteni a széna alatt a fürdőkád alatt, vagy csatlakoztatható-e a csempehez, hogy rögzíthető legyen és lábazathoz legyen?

  Természetesen kívánatos egy 1 cm-es mélyedés, de nagyon nehéz ezt megtenni, főleg azért, mert nélküle tökéletesen meg tudod csinálni. Nézze meg, hogyan lehet megoldani: http://plitochkin.ru/%D1/

  Gyakorlati tanácsok, amelyeket nem az ujjból szívtak ki, ahogy ez most is így van. A gyakorlatban 3 cm / méteres lejtés egy kicsit túl nagy - ennek következtében túl nagy emelkedés érhető el. Köszönöm!

  Igen, erről és a beszédről. Kijelölt küldött. Gyere be!

  Köszönöm a cikket! Szeretnék a GURU-tól tanácsot kapni az öntöttvas Roca fürdő rendszeres rövid lába emelésével kapcsolatban. Mi a gumiabroncs helyett jobb használni? És hogyan lehet a legjobban földelni, ha a csatorna túlfolyása réz, és minden cső polipropilén?

  Kiválasztás küldött, Olga. Az első kérdésre adott válasz. Az öntöttvas fürdő földeléséről: A SNIP-ek szerint a fürdőt legalább 4 mm2 keresztmetszetű rézvezetékkel kell földelni, amely az elektromos panelből nyúlik ki. A meleg és hideg vízfelületek ugyanazon a huzalon vannak földelve. Ha a polipropilén felszáll, a vezetéket a mérő fém részeihez vagy a durva szűrőhöz rozsdamentes acél szorítók segítségével lehet csatlakoztatni. Csatlakoztathatja a huzalt a fürdőhöz úgy, hogy meghúzza a csavart egy speciális fülben, és ha nincs benne, az egyik lábán található anyák közé szoríthatja.

  Mit mondasz nekem az akril fürdők csomópontjáról? A gyártók nem javasolják a csempe szomszédságát az akrilfürdő tetején, csak egy út - szilikon vagy műanyag sarkok.

  Mindenki helyesen mondta, Dmitry. Szilikon vagy műanyag sarkok. De személyesen volt lehetőségem három hónappal ezelőtt telepíteni egy akril kádat a szomszédos csempékkel a tetején. Igaz, hogy nagyon fontos intézkedéseket tettek a fürdő lehetséges mozgásának kiküszöbölésére. A csomópontot fehér szilikon lezárta. Megjegyzem, hogy a fürdő egyidejű cseréje szintén nagyon bonyolult. De óvatos működés mellett az akrilfürdő halkan 15 évig vagy tovább.

  Köszönjük az oldalon található információkat! Kár, hogy később találtam - jobb lenne felkészülni a csempék elhelyezésére, vízvezeték szerelésre!

  Ez történik...) Ajánlja ezt az oldalt a barátainak! Választás postai úton.

  Olvassa el a választást. Érdeklődik a fürdő telepítésével kapcsolatban. Egy pillanatra nem értettem, úgy tűnik, a szöveg eltér a fotótól.

  "Megszeleteljük a hajtűt, biztosak lehetünk abban, hogy megpróbáljuk, ahogy kellene; A szokásos alátétet, mint a fényképet, megtartjuk. Javasoljuk, hogy biztosítsunk egy fedő alátétet, bár nem szerepel a lábakkal, de nem lesz felesleges.

  Annak érdekében, hogy a csap nem egy ponton álljon a padlón, akkor a csavar végénél két csavart érhet el a csap végénél, úgyhogy a súlyt az anyára is elosztják. Jól néz ki, ha polipropilén csövekre műanyag dugókat helyezsz. "

  Ha még mindig tisztában van a Groverrel, akkor nem tudom a súlyeloszlást és a két anyát a sapkák végén?

  Úgy döntöttem, hogy a fürdőszobai sárgaréz dugók lábai helyett 1 hüvelykre cserélik. Úgy gondolom, ez segít a nyomás terjesztésében. És a rézdugók alatt - PP sapka a csatorna 40 mm, hogy ne karcolja meg a cserép. És az egész szerkezet a ragasztó! Mit mondasz? Közös gondolat?

  Köszönjük a webhelyet! Sajnálom, a keresésben nem a csúcson van!

  Mintegy két dió a végén - ez az, ami az:

  Szia, Stanislav. Nagyon szeretem a cikkeket, ezekről a fontos "kis dolgokról" beszélünk, amelyek lehetővé teszik a javítások örömmel és minőséggel történő javítását. A mágnesek sraffozásáról szóló tanácsadás már elfogadott. Egyszerű, és ami a legfontosabb, esztétikus. Nagyon várom a cikkek válogatását, és szeretnék hozzáférni a jelszóval védett oldalakhoz. Mit kell tennie?

  Helló, Mamtria! Köszönjük a visszajelzést! Egy titkot felfedtetek neked: Minden cikkre vonatkozó minden jó észrevételhez hozzáférést fogok küldeni minden bónuszhoz és jelszóval védett anyaghoz.) Ha valami nem jön, írj - adok hozzá. Bátran kérdezhet bármilyen kérdésedet, igyekszem mindenre válaszolni.

  Mint a hozzáállásod!

  Köszönöm, Andrew! Választás postai úton.

  Jó napot!
  Nem tudom kitalálni a 3. pontot. „3. A hullámosságot a szifon szennyvízzel való összekötésére használják
  Csak kemény csövek, elkerülve a derékszögeket. "
  Hogyan lehet ezt megvalósítani? Talán van egy fotó?
  Milyen merev cső használható és hogyan kapcsolódik ez a kapcsolat a későbbiekben?
  Köszönöm előre.

  Üdvözlet, Michael! Ez az, ami az: a szifont a szennyvízzel egy hullámosságon keresztül csatlakoztathatja, mint az első két képen, és egy csövet is használhat, mint a harmadik. A kapcsolat fenntartása nagyon egyszerű - távolítsa el a szifont, csavarja le a csavaranya anyáját vagy csavarját, és készen áll.

  Sajnos nem látok egyetlen képet ezen az oldalon... (

  Lassan feltöltve) Az első képen láthatjuk, hogy a víz lassan elmúlik a fuvolák megereszkedése miatt. A második képen a hullámosság idővel megremeg, és ugyanaz a történet kiderül. És a harmadik - minden rendben van.

  Valóban hasznos tippek az oldalon. Vital kis dolgok és nem csak csekélyek, az SVDN mentésére.
  Ajánlom az érdeklődőknek.

  Cső F40, majd megy 50? Egy pillanat a 45 fokos vízcsatorna csomópontnál - az építkezés a kád alatt áll (abban az értelemben, hogy nem tudja lezárni a képernyőt), vagy sem? És ha a 90-es póló közössége sem jó...

  Természetesen a 90 fokos pólusú opció kizárt. Szinte mindig 45 fokos szögben lehetett kezelni, vagy közvetlenül, és ugyanakkor elrejteni a képernyő mögött.

  Nagyon köszönöm a tanácsot, és én is megtaláltam a webhelyedet. Szeretném tudni, hogy melyik támasz, milyen anyagból telepíteni egy ilyen fürdőt http://es26.ru/products/6518937 És a fenék alján a kád, mit kell telepíteni a tömítéseket. Csak a fürdőt telepítették már régen, mások nem jól értettek, szeretnék ezt elmélkedni.

  Hello Sergey! Nem értettem, hogy a fürdőed most már lábad van. Ha rokonok, majd alatta csak jó állni és telepíteni. Ebben az esetben a fürdőt a helyén leírt módon kell rögzíteni: http://plitochkin.ru/%D0%B.. Hogyan készítsünk bélelt borítékot - postai úton elküldjük Önnek. A lábak és a fürdőszoba közötti műanyag bélés, a készleten belül, elég jó, nem kell semmit tenni velük.
  Ha a lábak nem bennszülöttek, akkor a fürdő oldalát be kell állítani, amint a fentebb leírtuk, távolítsuk el a régi lábakat és szereljük fel a tartókat a nedvességtől védett gipszblokkból, 10... 15 mm résszel. A rést habbal töltsük be, amelyen a kád jól fog tartani, alul pedig a gipszkartonra szereljük fel a csemperagasztóra vagy perlfixre. Ugyanígy teheti meg a téglából a "szélén".

  Kérdés, javítás befejeződött 1,5 évvel ezelőtt. Nem értesültek azonnal arról, hogy a javítóink "meglepetést" hagytak. A kádban a lefolyó nem működik jól, a víz folyamatosan áll, nem értem, hogyan kell minden pillanatban megtörni a fürdőt.

  Xenia, szimpatizálok a bánatoddal... Ha 100% -ban biztos vagy benne, hogy ez egy kis magasságkülönbség, akkor csak egy út - a fürdő felemelése. Nem javaslom a Sololift rendszert kényszerített szivattyúzással, nehéz és drága. Ha szükséges, írjon a postahivatalnak - adok tájékoztatást a fürdő felemelésének technológiájáról.

  Jó napot!
  Köszönöm a cikket és az üzlet becsületes megközelítését.
  Hamarosan 6 cm-re kell emelni az öntöttvas fürdőt.
  A járda burkolólapokat akarták. A cikkből megtudhatja, hogy ez nem a legjobb lehetőség?
  Tájékoztasson, plz. Mi legyen a fürdő lábai.

  Üdvözlet, Lyudmila! Kijelölt egy leírást, amelyet az e-mailbe küldtek.

  Üdvözlünk! Roca Bath 100 × 70. A csavaros lábak a porcelán padlóján siklik, mint a jégen. Mit lehet helyettesíteni? A polipropilén csövek csatlakozói is csúsztathatók! !! Mit gondolsz? Igen, megjegyzem, hogy a PVC panelek falai, pl. Ne kösse be a kádat. Köszönjük előre a válaszát.

  Megértem, hogy Natalia-nak öntöttvas fürdőt kell a padlóra helyezni. A következő módszert kínálhatom:
  Helyezze be a fürdő lábát 1/2 "sárgaréz dugóval a belső menettel. Előfúrjon néhány lyukat egy körben a dugókban, és telepítés után töltse be őket ragasztóanyaggal, mint a "folyékony üveg" vagy "epoxi". A lyukakon keresztül a ragasztó megragadja a padlót, és megakadályozza, hogy a fürdő lecsússzon. Annak megakadályozására, hogy a ragasztó kifolyjon a kupakból, csomós agyag körül. Könnyebb a ragasztót befecskendezni egy fecskendővel; töltse fel a csonk felső széléhez. Ragasztó helyett egyszerűen átfúrja az egyik lyukat a padlón.

  Üdvözlünk! megvásárolt egy öntöttvas Roca fürdőt csúszásgátló bevonattal, de nagyon rövid, 8 cm-es lábak jönnek vele... Meg tudná mondani, hogy mit tehetek fel? Úgy gondoltam, hogy gumi vagy szilikon rezgéscsillapító hordozókat lehetett volna használni a mosógéphez vagy fadarabokhoz a fenyőlapon, de a weboldalad adatai alapján rájöttem, hogy ez nem kívánatos...

  Üdvözlünk! A válasz postai úton történik.

  Üdvözlünk! Ahhoz, hogy a fürdőszobai falat a falhoz illessze, az öntöttvas csövek az úton vannak, a mester azt tanácsolta, hogy fém-műanyagra cserélje, a padlóra állítva, így teljesen elrejtve. A mester a csövet csak a fürdőszobában változtatja, amely átmérője kisebb, mint az öntöttvas. Aggódom a fűtési rendszer biztonsága miatt, és a szoba elég meleg lesz, és a keringés az egész házban nem lesz károsodott. Várja a választ. Köszönöm!

  Hello Julia! Sajnos nem tudtam megérteni a kérdést (küldhetnék egy fotót e csőről és annak helyéről? Például a címre: [email protected]

  Üdvözlünk!
  Úgy tervezem, hogy egy öntöttvas fürdőt építek egy csempere, de aggódom, hogy a csempe sarkában megrepedhet vagy felszakad a lábai alatt, mert a lábak a lyukakba behatolnak.
  Kérjük, javasoljuk, hogy jobb legyen eltávolítani a pontterhelést a lábaktól, lehetőleg a kád kissé felemelésénél (annak érdekében, hogy jobb lefolyó legyen).
  Köszönjük előre!

  Üdvözlet, Alexey! A pontterhelést eltávolíthatja a bélések használatával, amelyeket az Ön által küldött bónuszban leírtak. A második lehetőség a padlóburkoló lapok elhelyezése a lábak alatt. Különböző vastagságban és konfigurációban készülnek. De ami a legfontosabb, a csempe alatt lévő üregek egyszerűen kiszámíthatók a cserép egyszerű csomópontján. Ha van üres, a hang azonnal megváltozik. Tehát talán az ön aggodalma hiábavaló.

  Üdvözlünk! Tájékoztassa a legjobb lépést: az akrilfürdőt a lábakra szerelték fel, mert az akril rugalmassága miatt a habarcs gyorsan leesett, miután úgy döntöttek, hogy a szilikon tömítőanyaggal vízálló, de nem is tart sokáig. Van lehetőség a fürdő megerősítésére és a rugalmasság eltávolítására anélkül, hogy lebontnák a fürdőszobát, és hogyan lehet a pecsétet tökéletesíteni.

  Üdvözlet, Ivan! Ismerős probléma. Az akrilfürdő szélei nyomásra vannak nyomva, és ez a fő hátránya ezeknek a fürdőknek. Hogyan verni? - A hozzáférhető helyeken a kád oldalának kanyarulása a falhoz fúrható. A megközelíthetetlenségben azt javaslom, hogy csúsztasson egy botot, vagy jobb, egy duralumint négyzetet a fürdõ oldalánál, és felszedje a padlóra. Nehéz, de lehetséges. Növelheti a nyomáscsíkot.
  A varratot egy kétkomponensű autóipari gitthez lehet lezárni. De ez csak akkor biztos, ha a fal elég erős, száraz és pormentes. Például nehéz beton vagy cserép. De ha a fal gipsz vakolat, akkor jobb, ha megy keresztül egy jó akril alapozó és szárítsa meg.
  Bónusz elküldve.

  Jó napot, van egy probléma, amit fent írtam. Az öntöttvas fürdőt 5 cm-rel kell felemelni, a telepítéskor hibát követtem el,
  a lábakat a fürdőbe kötögette, azaz máris problémás lesz, hogy kihúzzák. 2 a lába alatt tegye be a rudakat, amelyek végül elszáradtak. Ennek eredményeképpen a perem megrepedt és a habarcs megrepedt.
  most két emelőt akarok felemelni, kissé emelje fel a kádat, húzza ki a rudakat, és helyezze őket fémlemezek alá.
  A lemezeket fúrni és két csavart kell behelyezni úgy, hogy ez a szerkezet fel lehet emelni a fürdőszobával együtt.
  Kérem, mondja meg, hogy jobb, ha a csavar feje alá helyezi, hogy a csempe ne szakadjon el.
  köszönöm és sikeres

  Üdvözlet, Timur! A csavarjaid alatt az Ön esetében megfelelő méretű, duralumin sarokba vagy lemezre vágott kört cserélhetsz. Minden tartós vízálló anyag alkalmas: réz, rozsdamentes acél, textolite, getinaks, polikarbonát. Ha jól értettem, a fürdő lábát a lemezen kell elhelyezni, amelybe két csavart ragasztanak le. De miután minden ilyen építkezés nagyon instabil. A stabilitás érdekében három csavar szükséges. Úgy látszik, te kemény ember vagy. Jó módon. De itt azt tanácsolom, hogy ne bonyolítsd a probléma megoldását. Elég, ha felemeli a kádat egy fogóval, és elhelyezi a lábukat, amelyek leírását már elküldték neked, a lábak alatt. Mivel már feltörted a habarcsot a fürdő oldalán, nincs különösebben szükséged arra, hogy a fürdő eredeti helyére kerüljön - még mindig meg kell tisztítanod a repedt habarcsot, és törölned kell az újat. Azonban a csempék károsodásának veszélye a csavarok befogása vagy összenyomásakor elég nagy. Ezért jobb, ha nem próbálja meg felemelni a fürdőt, hanem egyszerűen egy aljzat segítségével támasztja azt, hogy eltávolítsa a terhelést a lábaktól. Akkor ne húzza ki a rudakat, és szétvágja őket egy vésővel és egy kalapáccsal. Ezután tegye a tartóelemeket a lábak és, ha szükséges, a hordozó alá érme vagy törmelék formájában a festő kés pengéjéből.

  Köszönjük a tanácsát, nagyon hasznos, megteszem, ahogy tanácsolta.
  minden a legjobb neked!

  Köszönöm! És neked is!

  A habarcs azt jelenti, hogy csak akkor kell hímezni, ha teljesen felrepedt vagy megtisztult? és törölje az újakat?
  Vízszaggató raszterrel áztattam, szerinted az új habarcs esik? bár körülbelül 3 éve van, valószínűleg ez az impregnálás már eltűnt)

  Nincs különösebb különbség. Ha a habarcs nem túl kemény ahhoz, hogy tiszta legyen, akkor jobb, persze tisztítani az egészet, és törölni az újat. De lehet és hímezni és törölni. Nem szabad elfelejteni, hogy az új habarcs és az öreg árnyékban különbözik. Az impregnáló habarcsnak normálisan kell lennie. Egyszerűen mindig jobb, ha a habarcsot nem vékony réteggel, hanem legalább 2 mm mélységgel helyezi el. Így hát tovább fog tartani.

  Jó napot, és szeretnék tanácsot kapni tőled az öntöttvas Roca fürdő rendszeres rövid lába emelésével és annak biztonságos rögzítésével kapcsolatban, hogy a padló és a falak burkolólapjai már mindenütt megtalálhatók.
  A fürdő szett, de ezek a lábak nem okoznak bizalmat valamilyen oknál fogva. Köszönöm előre.

  Jó napot! A Rockfürdő rövid lábai hosszabbítókkal helyettesíthető csavarokkal rendelkeznek. Vagy használd a tengeralattjárókat, amelyeket a neked küldött levél ír le.

  Helló Köszönjük értékes tanácsát. Rövid és pontosan. Sok új dolgot tanultam. Csak bontottam a régi fürdőt, és most megpróbálom visszahelyezni. De van egy probléma. A fürdőszoba gipszfalakból áll - ez a 9. emelet aljzata, a fürdőkapcsolódási területek falai szürke porrá alakultak, és megértettem, hogy ez a vakolat reakciója a víznek. Most már nem gondolom, hogyan kell "visszaállítani" ezeket a falszakaszokat, hogy azok a falak eredeti geometriáját adják, konkrétan az anyagokat. Tudna tanácsot adni a gipszkarton falburkolásának javításában, figyelembe véve a jövőben ezeknek a területeknek a lehetséges vízbefolyását? Azt is tanácsolhatjuk, hogy a penész ellen szanitáris tömítőanyagot használjunk, beleértve azokat is, amelyekre a penész valóban nem nő? Aztán sok gyártó írja a tömítőanyagokat, hogy ők a penészgomból származnak, de a penész nem képes jól olvasható és jól növekszik ezeken a tömítőanyagokon. Köszönöm.

  Hello, Roman! Köszönöm a jó kérdést. A vakolatról. Ne aggódj, ez javítható. Kezdjük, mindent eldobunk, majd kiszáradunk. Ezután lépjen a falakba folyadékkal, egyenesen ecsettel vagy hengerrel, hogy a lehető legnagyobb mértékben felszívódjon. Ha úgy tűnik, hogy rosszul felszívódik, vízzel hígítsa meg. Ha száraz, akkor újra megy. Ez a legjobb alapozó és vízszigetelés. Csak óvatos - szárítás után a folyékony üveg nem tisztítható a csempe és a fajansz. Ezután vakoljuk meg a falakat bármilyen vakolattal, száraz, normál alapozóval vagy újra folyadékkal. Víz a falakon keresztül a csempe, ha megfelelően ültetni és őrölt csempe, kizárt. Ne aggódj ezért. De a penészről - ez egy nagyon fontos pont. Helyesen azt mondta, hogy a tömítőanyagok gyártói táncolják a fogyasztókat. Én személy szerint nem láttam ilyen tömítőanyagot, amely száz százalékban legyőzheti a gombát. Itt stratégiai megközelítésre van szükség - a gomba megjelenésének megszüntetésére. A legkedveltebb oka a fürdőkád szűkössége. Ez azt jelenti, hogy az ajtót egy küszöbértékkel vagy egy minimális távolsággal helyezzük a vászon és a padló között, majd várjuk, hogy a fürdőt ventilátorral lehessen szellőztetni. De ha nincs helye a levegőnek, akkor a páratartalom nem megy sehova, és egyetlen rajongó sem fog segíteni. Szükség van a motorháztető ellenőrzésére - függetlenül attól, hogy jól működik-e. Van még egy ok a nedvesség a fürdőszobában - kondenzáció a falakon. Ha a falat egy utca vagy egy bejárat határolja, akkor a kondenzátum is folyamatosan megjelenik rajta. A jelenség elkerülése érdekében szigetelni kell a falat vagy további fűtést kell biztosítani.

  A tömítőanyagokról azt mondhatom, hogy idővel gyakran fekete színűvé válnak, mivel "kudarcot" alkalmaznak, vagyis a mosogató és a fal közötti sarkon kialakul egy horony, amelyben a víz stagnál. Ilyen esetekben a penész természetesen elkerülhetetlen. Általában a következtetés egyszerű - a penész fő ellensége a szárazság, és arra kell törekedned, hogy minden eszközzel biztosítsd.
  Kijelölt küldött.

  Köszönöm szépen! Nagyon informatív cikk egy fiatal tervezőnek!

  Fürdőszoba padló

  A BERENDEZÉSEK HAZAI VÍZ ÉS VÍZI VESZÉLYÉSZETI SZABÁLYZATÁNAK (ACTUALIZED EDITION SNIP 2.04.01-85 *) SP 30.13330.2012:
  8.4.4. A padlózat meredeksége a zuhanyzóban 0,01 - 0,02 legyen a tálca vagy a létra irányában. A tálcának legalább 200 mm szélességűnek és legalább 30 mm-es kezdeti mélységnek kell lennie.

  A padló lejtős. A fürdőkád és a zuhanyzók padlózása lejtővel van ellátva. Ezeknek a padlóknak a felépítése vízszigetelést tartalmaz, megakadályozva a szennyvíz beszivárgását a szerkezet vastagságába. A padló lejtős területeit rámpáknak nevezik.

  A rámpa meredekségének iránya a rámpák és a tálcák helyétől függ. Ebben az esetben a vízáramlás iránya nem haladhatja meg a folyosókat.

  Ha a helyiségben két rámpa van, akkor a járda szomszédos háromszög alakú szakaszait egy, a rámpákkal azonos távolságra lévő 5 vonalszakasz választja el. A tálcákkal ellátott padlókban a lefolyó összegyűjtésére szolgáló területek téglalap alakúak.

  Mi a padló padlója?

  Más hasonló konzultációkból származó kivonatok.

  Konstantin Vilinsky
  Egy gipszkarton törött össze egy palettával, most a fürdőből levezetett szennyvízelvezetés, lásd 8 a padlóról, és hogyan (tovább) nem tetszik? A hagyományos sárgaréz szifon standard csapja 6 cm-rel a padló felett (8 cm-es tengely), 1 cm 2 m-es lejtés elegendő, a csempe és a vízszigetelés emeli a padlót 3 cm-rel, ami azt jelenti. Opcióként hívja fel a vízvezeték-szerelőt, és 10 cm-re tegye le a konyhát és a WC-t a t-ízületre. Először egy csődarabot ürít ki, majd az alsó rész egy részét elvágja, a betét műanyagból készült, és ez az. Maguk nem is olyan régen tették

  A készülék két változata egy lejtős padlóval és egy lefolyóval

  A javítás mindig problémás. Mindazok, akiknek szembe kell nézniük azzal, hogy meg kell kezdeniük ezt a munkát, arra törekszenek, hogy a lehető legjobban végezzék el őket. A helyiségek szabályai nemcsak funkcionálisak és szépek, hanem életük is nagyon hosszú lesz. A fürdőszobai javítás nagyon fontos esemény. A magas páratartalom és a folyamatos szivárgás veszélye miatt a tulajdonosok komolyan gondolják a víz elleni védelmet. Sokan úgy döntenek, hogy felszerelik a lejtős fürdőszoba padlóját. Ily módon további vészhelyzeti leeresztést hajthat végre, vagy tálca nélküli zuhanykabint helyezhet el.

  tartalom

  Sürgősségi csatorna: miért van szükség ↑

  Az ilyen típusú padlók, bizonyos távolságon belül telepített leeresztő létrákkal, ipari helyiségekben, nyilvános fürdőkben és mosókonyhákban találhatók. A rendszer megakadályozza a vízvezeték-berendezések véletlen szivárgásának súlyos következményeit, és a vizet a talajra felgyülemlik a csatornarendszerbe. A lakásokban a létrákkal lejtős padlókat sokkal ritkábban használják, de mégis megtalálhatók. A többszintes épületekben található fürdőszobák tulajdonosai vészhelyzetként használják őket.

  A padlózat lefolyóval történő felszerelésének jellemzői ↑

  A padló lejtése nehézkes. Először ki kell választania a lejtő típusát. Lehetőség van kétfajta kibocsátás-típusra: borítékra és két síkra. Mindenesetre elkezdünk dolgozni az alap készítésével. Ha egy régi fürdőszobát felújítanak, akkor egy régi esztrich készül. Ebben az esetben meg kell szabadulnia a padlójától. Leggyakrabban az esztrich alázatos állapotban van, de még ha újnak is tűnik, meg kell szabadulnia tőle. Szükség esetén egy lyukasztót használjon, különösen gondosan feldolgozza a falak ízületét a padlóval.

  • Szigetelje a szigetelést. Ez egy tekercs anyag, ragasztva az alapra. A bevonatot kis átfedéssel alkalmazzuk, és a falakhoz körülbelül 15 cm magasságig vezetünk, hogy egyfajta vízálló edényt kapjunk. Az öntapadós anyagok jól rögzítettek és nem igényelnek speciális alkalmazási készségeket.
  • Bitumenes emulziós bevonat. Nagyon könnyen alkalmazható hengerrel vagy ecsettel. Az üzemidő azonban nagyon kicsi - csak öt év. Ezután a szigetelő hatás jelentősen csökken.
  • Bevonóanyagok. Különböző a kiváló vízzárás, száraz keverékek vagy kész szerkezetek. A tejföl konzisztenciájú anyagot hengerrel vagy ecsettel kell felhúzni, a falakat kb. 10 cm magasra kell felhúzni, mielőtt a felhordást javasolnánk, ajánlatos a padlózat és a falak ízületét speciális vízálló szalaggal elszigetelni. A bevonat típusától függően a rétegek száma és szárítási körülményei változhatnak.

  A következő lépés - az esztrich levétele. A kivitelezéshez cement-homok keveréket használunk. Kezdjük a jelöléssel. A lézer szint határozza meg a jövőbeli vízszintes sík magasságának szintjét és állítsa be a speciális jelzőfények helyzetét. Ezek között húzzuk meg a kábeleket, amelyek a profilok függőleges igazításához szükségesek. A gyártó útmutatásai szerint elkészített oldatot a padlón kell elhelyezni. Állandóan töltse ki az összes helyet a jelzőfények tetejére. Szeletelje a keveréket egy spatulával vagy egy szabálytal. A nemkívánatos légbuborékok megszabadulása a betonban egy speciális hengerrel, tűvel átmegy az egész felületen.

  A szárítás után az esztrich készen áll. A padlózat szükséges lejtését a fürdőszobában egy speciális alapréteg biztosítja, amelynek elrendezését el lehet kezdeni. A telepítéshez olyan jelzőt is használnak, amelyet a szükséges magasságkülönbség figyelembevételével szereltek fel, és ezt követően feltöltötték a megoldást. Elfogadható, hogy a ferde oldalak rámpát, és egy tálcát, amelyben a csatornák összegyűlnek - egy létrát. A dőlésszög kiszámítása meglehetősen egyszerű: ha a szint minden méter 1 cm-rel csökken, akkor a lejtés értéke 1 °. A nagyobb meredekség arányosan meghatározható.

  Továbbá telepítjük a létrán futó háromszögekről. Először a vízszintes frízből a leeresztéshez húzzunk egy sort. Ahhoz, hogy simán járjon el, iránymutatásként húzza ki a vezetéket a jelzőfénytől a frízig.

  A padlót vízszintesen orientált, egymásba illesztett csontozatvarrásokkal terítjük, amelyeknek párhuzamosnak kell lenniük a friezeivel. A mestereknek ajánlott az egész csempét használni. Miután a rámpa mezőket képező izoszceles háromszögek szembesültek, a vágási vonalakat folytatjuk. A velük való munkákhoz a vágott lapokat használják. A lemezek alakját egyenként határozzák meg mindegyikhez a vágás helye alapján.

  Ahhoz, hogy az építmény rendben legyen, először egy rámpát helyezzen el a bejárattal szemben. Miután megszorította a "boríték" bal és jobb töredékét. Az utolsó bejárati terület a bejáratnál. Egyszerűbb lehetőség egy ferde padló rendezésére két sík közötti leeresztéshez. Ebben az esetben a törési vonal szigorúan a rámpa középpontja mentén működik, és a bélésvarrás is ráesik.

  Zuhany a mosdó a padlón: az árnyalatok a megállapodás ↑

  Előfordul, hogy a lejtős padlónak szüksége van egy kis helyiséget a fürdőszobában. Leggyakrabban zuhanyzó van a padlón. Az ilyen minták egyre népszerűbbek, mivel vonzó megjelenésűek és nagyon kényelmesek a fogyatékkal élők és az idősebb családtagok számára.

  A padlóban lévő mosdóval felszerelt zuhanyzó elrendezése több lépcsőben történik:

  • A keret behelyezése, amely egy beton alapzat formájává válik. A megfelelő méretű 5x10 lapokból összegyűjtjük a dobozt.
  • Vízszigetelést tettünk. A legjobb, ha speciális gumimembránt használnak, úgy, hogy teljesen lefedje az elkészített forma alját, és a falakba a kívánt magasságba lép.
  • Rögzítse a membránt. A sarkából indítsa el a bevonatot, enyhén elszívja, szorosan nyomja be a lapokat, majd nagy sapkával körkörösen rögzítse. A kötőelemeket legalább 20 cm magasságban szerelik fel a szerkezet aljától.
  • Főzési leeresztő nyílás. Éles késsel vágja le a kívánt átmérőjű kört. Nem szabad meghaladnia a lefolyó méretét, különben a víz beáramlik a betonba. Szerelje be és húzza meg a csavarokat a leeresztő lemezen.
  • Szerelje fel a lefolyót. Csavarja fel a készüléket kb. 3 cm magasra, majd ragasztással védőszalaggal ragasztjuk fel a betonozásra.
  • Készítsük elő az oldatot és helyezzük az elkészített felületre spatulával. A fal vastagságának vastagsága kb. 6 cm legyen, kb. 3 cm-es csatorna körül. A munkát nagyon óvatosan végezzük, a lapát lapos oldalával. Az alapot megszárítjuk, utána készen áll a további csempelésre.

  Szabályok a csempe burkolására a padlón csatorna ↑

  A fürdőszobában a lejtős padló különféle célokra felszerelhető. Függetlenül a későbbi tervezési feladattól, a munkákat egy hasonló rendszer szerint hajtják végre. Úgy tűnhet, hogy nagyon egyszerűek, de nem az. Csak egy tapasztalt személy képes kompetensen felállítani a jelzőfényeket, és kitölteni egy kiváló minőségű esztricheket, ami a jó ferde padló kulcsa. Jobb, ha ezt a felelősségteljes munkát olyan szakemberek végzik, akik garantálják szolgáltatásaik kifogástalan minőségét.