Legfontosabb > Fürdő

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Melyik a jobb, hogy egy mennyezet a fürdőszobában - a megoldás

Kevés olyan probléma van az életben, amit egy kellemes melegfürdő nem tesz lehetővé. Ugyanakkor a fürdőszobában a személyes kényelem meglehetősen törékeny dolog, attól függően, hogy mennyire komolyan vetted a szobát. Különös figyelmet kell fordítani a forró levegő áramlására. Melyik a padló maximális mennyisége a fürdőszobában, figyelembe véve a következetesen magas páratartalmat, forró csöveket és gyakran forró vízből származó gőzt? Kínálunk egy elegáns vagy nem, de mindenképpen egy meglehetősen hatékony megoldás a probléma 50 fotó, példák a készülék mennyezeti felületek a modern fürdőszobában.

De először felsoroljuk azokat az alapvető követelményeket, amelyek a fürdőszobák mennyezetére vonatkoznak:

 • jó nedvességállóság - a fent említett gőz, a nedvességgel és a magas hőmérsékletekkel való folyamatos érintkezés az anyaggal, amely nem felel meg ennek a kritériumnak, "gyorsan" megbirkózik, még a legszebb és drágább javításokat is elrontja, anélkül, hogy sajnálná;
 • korrózióálló tulajdonságokkal, penész, foltok, foltok és kondenzátum megjelenésével szembeni ellenállás - mindez közvetlenül befolyásolja a szerelt mennyezet tartósságát;
 • hőmérséklet-különbözet ​​- a mennyezetfelületeknek nem szabad félniük a magas hőmérsékletektől, vagy teljesítményüket a meghatározott hőmérsékleti indikátoroktól függően változtatniuk;
 • a könnyű, gyors és biztonságos lámpatestek beszerelésének lehetősége - nem érdemes lecsatolni a szerelt szerkezetet egy vagy két törött elem cseréjére.

Természetesen minden tulajdonos minden bizonnyal hozzá fog adni néhány kritériumát ehhez a listához. A félelemtől való félelem nélkül feltételezzük, hogy ez feltétlenül vonzó esztétikai megjelenés, higiénikus biztonság és alacsony költség mellett. Az utóbbiban semmiféle elítélhetetlen: a megtakarított pénz mindig az, amit költeni kell. Például egy új luxus fürdő, karfával, amely a munkanapok után pihenni fog még kellemesebbé. Vagy egy modern zuhanyzó rádióval. Ki ez - közelebb.

Milyen anyagot kell használni a mennyezethez a fürdőszobában?

Nem ajánljuk!

meszelés

A fürdőszobában nem ajánlott a magas hőmérsékletű üzemmód és a tartósan magas páratartalom rossz helyzete miatt. Ha valahol a fürdőszobában mennyezetet festesz a mennyezet felületén, akkor nagyon szerencsés lesz: általában ezek a mennyezetek nagyon gyorsan használhatatlanná válnak, és a tulajdonosok kegyetlen életórát kapnak, és más, praktikusabb lehetőségekre lépnek.

Hab műanyag

A hab teljesítményének jellemzői nem teszik lehetővé, hogy az anyagot a használatra javasolt módon továbbfejlesszék. Leggyakrabban polisztirol burkolólapok formájában készülnek, amelyek a szokásos kerámián keresztül vannak felrakva a mennyezeten. Ha arra gondolsz, mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában, és végül megoldódott erre a lehetőségre, akkor azt jelenti, hogy nem vagy teljesen tisztában a lehetséges problémákkal, amelyek később találkozhatnak: penész, gomba, állandó nedvességtartalom a felületen Lehet, hogy kellemetlen szag van. Elfelejtheti a kényelmes fürdést.

Vitatható!

gipszkarton

Ez eléggé ellentmondásos döntés, amely megközelítőleg egyenlő számú mínuszt és pluszokat tartalmaz. A fürdőszobában használt gipszkarton építmények használatára azt a széles tervezési lehetőséget kínálják, amelyet a mai igények kielégítenek. Ellen - nem túl megbízható nedvességállóság és az igény, hogy az alátétet a későbbi padlóburkolathoz gipszkarton lapokkal telepítsük. A penész és a penész valószínűsége nullára csökkenthető, mivel az anyag antiszeptikus anyaggal történő feldolgozása szigorúan történik, de miért pazarolja idejét, ha tele van más, praktikusabb megoldásokkal a fürdőszobában?

Ajánlott!

festék

A legegyszerűbb és legtöbb esetben a költségvetési lehetőség. Miért ilyen foglalással? A dolog az, hogy mennyire sima a mennyezet, mert festéshez alaposan meg kell készíteni és alapozni. Ezek a szolgáltatások sok pénzt költenek, és gyakran sok időt vesz igénybe.

A mennyezet felületének festéséhez a legjobb a latex vagy víz diszperziós festék használata, és a vízalapú festék elkerülése érdekében, mivel ez utóbbi a magas páratartalom miatt gyorsan és észrevehetően elveszti színét és vonzó megjelenését. Ezenkívül a víztartalmú mennyezetfesték-megoldások könnyen tisztíthatók és könnyen kezelhetők még a legerőteljesebb és intenzív mosással is.

A színeket a fürdőszoba általános színének megfelelően kell megválasztani. Természetesen a legrugalmasabb és leggyakoribb a fehér festék. A választás látszólagos banalitása mögött a tulajdonosok nyilvánvaló vágya, hogy a mennyezetet a fürdőszobában sokoldalúvá és praktikusabbá tegyék. Ugyanakkor tele van lehetőségekkel, amelyek meglehetősen eredeti és kíváncsi színezéssel rendelkeznek - javasoljuk, azonnal győződjön meg róla.

műanyag

"Népi" anyag, melyet az irigylésre méltó kitartással rendelkező apartmanok és házak tulajdonosai minden olyan helyiségben próbálnak használni, amely a lakóhelyük részét képezi. Nagyjából a költségvetése miatt: a műanyag panelek széles körben jelen vannak szinte minden hardverraktárban, ezért mindig mindig a család és a javítási költségvetés lehetőségei közül választhat.

Más előnyök is nyilvánvalóak:

 • nedvességállóság
 • különböző textúrák és színek

Azonban minden hordóban mindig van egy kis kátrány kanál: ha a fürdőszobád meglehetősen alacsony mennyezetekkel rendelkezik, akkor a műanyag panelek beszerelése nem racionális megoldás. Egy egyszerű oknál fogva: az úgynevezett keret (ládák) elkészítését teszi szükségessé, amely sok értékes centimétert vesz fel a legmagasabb szintről.

Rack mennyezetek

A klasszikus műanyag panelek vonzó alternatívája. A forrásanyag hasonlóságának köszönhetően minden előnyünk van, amit fent említettünk.

Széles körben elterjedt a kazettás mennyezeti változatok is, amelyek csak a felhasznált panelek szélességétől függenek. Kisebb helyiségekben az ilyen mennyezetek egy nagyszerű megoldás - függetlenül attól, hogy milyen falburkolatot használ, mindig választhat egy olyan beállítást, amely megfelel a színeknek.

A korrekt geometriai formák és modern megoldások rajongói a kortárs színek szellemében szigorúan meg vannak említve.

Stretch mennyezetek

Elpusztítjuk azt a közös sztereotípiát, amely a mennyezetrétegek nemkívánatosak a fürdőszobában való használathoz (lásd a belső terekben lévő egyszerű teraszokat). Számtalan texturális megoldás és különböző színek, bőséges lehetőségek az eredeti minták és más díszítőelemek nyomtatására és alkalmazására, a feszített vászonképessége arra, hogy akár 100 liter vizet is lehessen tartani egy véletlenszerű áradásról valahol fentről - ez nem ok arra, hogy igent mondjak a szóban forgó stretch mennyezetre melyik mennyezet a legjobb a fürdőszobában?

Ne tükrözze ezt a kérdést - retorikai. Jobb gondos tanulmányozni a következő lehetőségeket függesztett mennyezetek a fürdőszobában - ez tele van hűvös ötletek, hogy talán a formában a szoba megtalálja a legjobb gyakorlati megtestesült.

Néhány érdekes tervezési megoldás segíteni

Ha még mindig nem döntöttél arról, hogy milyen mennyezet van a fürdőszobában, akkor itt van egy kis válogatott eredeti alkotások a tervezők arzenáljáról a világ minden tájáról.

Összegezve

Reméljük, hogy alaposan tanulmányozta az általunk figyelembe vett lehetőségeket, mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és eltökélt szándéka, hogy valódi esztétikai forradalmat hozzon létre a kis vagy nem túl nagy fürdőszobában. Mindazonáltal, a fürdőszobában a mennyezet leghatékonyabb módjának meghatározása csak az első lépés egy valóban kényelmes helyiség építéséhez, amely minden ember számára ebben a létfontosságú szobában található. Sok elővigyázatosság és fájdalmas javítás érkezik, de ha valóban kompromisszumot találna a szív hangja és az indok hangja között, akkor az egyes fürdőkészülékek élvezetének valószínűsége majdnem 100% -os feltételhez kötött.

Melyik mennyezetet jobban csinálni a fürdőszobában?

Mi a jobb, ha a mennyezetet a fürdőszobában nem csak a választott stílustól függ, hanem a szoba jellemzőiről is. A színtől függetlenül az anyagnak vízállónak kell lennie, valamint el kell viselnie a hőmérséklet változását és a gőzkibocsátást. Hogyan illesszük össze a szépséget és a praktikumot a fürdőszoba mennyezetének kiválasztásakor?

Fő kiválasztási kritériumok

Mivel a fürdőszoba magas páratartalmú, csak vízálló anyagokat kell használni minden felület díszítésére. A mennyezetnek a zuhanásból kifröccsenek, és ha a szomszédok felülről áradanak, célszerű megakadályozni a víz áramlását. Mivel az ilyen események leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő, a mennyezetburkolatot ilyen terhelésekhez kell tervezni.

Fontos! A legjobb a feszített vászon feszített vászonokkal.

A mennyezet díszítése a fürdőszobában jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem szeszélyesek a mindennapi életben, és nem gyűjtik a port és a piszkot. Az ideális bevonat elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le puha szivaccsal vagy ruhával. A fürdőszoba tisztaságának bonyolultsága a nagyszámú készülékben és bútorban rejlik, amely nem tud felkelni, és a létra gyakran nincs helye.

A fürdőszobában lévő mennyezetnek könnyen tisztíthatónak kell lennie.

Az utolsó kiválasztási kritérium a mennyezetre a fürdőszobában természetesen esztétikája. A bevonatnak összhangban kell lennie a befejezés többi részével, és meg kell felelnie a helyiség stílusának. Kellemesen meg kell nézni a kész mennyezetet, miközben a fürdőszobában fekszik.

A felületek típusai

Mennyezetek, amelyek a fürdőszobában nagy mennyiségben készülhetnek. Szükség esetén megtalálhatja a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, amelyek illeszkednek a belső térbe, vagy figyeljenek a drágább anyagokra. Tehát milyen fürdőszobai mennyezetet kell választanom?

meszelés

A legolcsóbb és legegyszerűbb verzió a végrehajtásban. A fehér bevonat klasszikus módja a mennyezet befejezésének, bármilyen színnek és bármilyen stílusnak. Azonban még a mázolás is olcsó lesz, a fürdőszobai körülmények között nem tartós.

A mosogatás a legegyszerűbb módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában

Az állandó páratartalom miatt ilyen bevonat gyorsan romlik, ezért rendszeresen frissíteni kell, hogy a mennyezet szép legyen. És ha egy árvíz történik, rozsdás csíkok nem kerülhetők el. Ezenkívül a meszelés túlságosan könnyűnek tűnik.

A fehér mennyezetet gyakrabban választják a klasszikus belső terekhez.

festék

Egy másik olcsó módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet, de ellentétben a meszeléshez nagy erőfeszítésekre lesz szükség. A festék tökéletesen sima felületet igényel, ezért az alapot először egyenletessé és polírozva kell lennie. Ellenkező esetben minden hiba megjelenik a festéken, különösen a fényességen.

A festék segít a bátran tervezői döntések megtestesítésében

A fürdőszoba mennyezetének festéséhez is meg kell választania a megfelelő festéket. A legjobb megoldás a vízbázisú akril, ez a bevonat ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig tart. Az akril festékek gyorsan összeolvadnak másokkal szemben, nem félnek a víztől, valamint a modern bevonat olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem engedik meg a penészgombák terjedését.

A mennyezetfesték is kényelmes, mert bármilyen színt, festményeket vagy egész képeket hozhat létre, ha rendelkezik a szükséges tehetséggel. Természetesen kevés ember meglepődik a festékkel, de egy ilyen bevonat nagyon jól néz ki.

A falon lévő mély türkizkék friss jegyzeteket adnak a fürdőszobába.

vakolat

Szintén jó választás a fürdőszoba mennyezetére. A díszítő vakolat természetes anyag, mind a klasszikus fehér változatban, mind színes keverékek, gyöngyház, textúrák stb. Felvehetőek. A mennyezet freskói gyönyörűek lesznek, de ez a dekor nem alkalmas kis fürdőszobákra.

A fürdőszobák klasszikus belső terében a nedvességálló dekoratív vakolat jól néz ki

Vinyl tapéta

A film külső rétegének köszönhetően a vinil nem romlik a vízből, így ezeket a tapétákat a fürdőszoba mennyezetének befejezésére is felhasználhatják. Tapéta beillesztéséhez tökéletesen sík felületre van szüksége.

Sima falak - a javítás sikerének kulcsa!

Javítás közben ellenőrizze az ízületek tömítettségét, a megbízhatóság érdekében, a varratok tovább feldolgozhatók átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Ha még a legcsekélyebb rés is van, a mennyezetet nem védik a penésztől vagy a penészgombástól, amely később a tapéta alatt növekszik.

Fontos! A vinil festett bármilyen színben többször is.

A vinyl tapéta a szokásos festészet mellett nagyszerűen néz ki

Falfestmény

Ahhoz, hogy egy gyönyörű mennyezetet készítsen a fürdőszobában, választhat háttérképet vinil vagy nem szőtt alapon. A megfelelően kiválasztott design vizuálisan kibővítheti egy kis fürdőszobát, például egy kék ég képét vagy egy felfelé mutató kupolát.

3D-s tapéta segít létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobában

Nem szabad túl sötét méreteket vagy képeket választani, amelyek nagy számú finom részleteket tartalmaznak. A sötét mennyezetek lecsökkenthetik a helyiséget, és túl csípős színek káoszt és zavart okoznak a fürdő belsejében.

Mennyezeti panelek

Leggyakrabban választhat paneleket egy forgácslapról. Azonban, mivel a fa elnyeli a vizet, és hatása alatt gyorsan deformálódik, a lemezeknek speciális vízszigetelő impregnálással kell rendelkezniük. Az is fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző legyen, így a kondenzáció nem marad a fa lemezeken. Ilyen körülmények között a farostlemezek mennyisége jól néz ki és hosszú ideig tart.

A faforgácslemez falburkolatainak elkészítésekor gondoskodni kell a jó szellőzésről

Egy másik népszerű bevonat, amellyel fürdőszobai mennyezetet lehet készíteni, PVC. A műanyag nem szennyezi a vizet, könnyen tisztítható és mosható, és a PVC gazdag színpalettával rendelkezik. A műanyag panelek könnyedén felszerelhetők a mennyezet alatt, szinte semmilyen hatással sem a falak magasságára.

A műanyag panelek összhangban vannak a kerámia lapokkal

Minden panel kényelmes, mert beágyazhatja a reflektorokat. Különösen látványos a fényes felületeken. Ez a design bármilyen belső stílushoz alkalmazható, de a minimalizmusban vagy hi-techban különösen harmonikusnak tűnik.

A PVC panelek kiválóan alkalmasak az integrált világítás telepítéséhez

Függesztett szerkezetek

Ha a fürdőszoba falainak magassága lehetővé teszi, akkor függesztett mennyezetet készíthet. A felhasználáshoz használt anyagok eltérnek a szokásos gipszkartontól a fémig. A hasonló kivitelezés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy egy felfüggesztett szerkezet létrehozása kb. 10 cm-re van a fal magasságától. Milyen álmennyezeteket lehet tenni a fürdőszobában látható a fényképek kiválasztásánál.

A modern felfüggesztett szerkezetek minősége és kialakítása a fürdőszobák díszítőelemeinek egyik legnépszerűbb anyagává teszi őket

Ásványi lemezek

A szokásos természetes agyagalapú ásványi lemezek könnyen ellenállnak a nedvességnek. Ha a megfelelő lemezeket választja, akár 100% -os páratartalmat is képes ellenállni. Ha szivárgás történik felülről, akkor az ásványi lemezek megjelenése szinte változatlan marad.

A mennyezeten lévő ásványi lemezek beépített világítással is felszerelhetők

Nedvesek esetén kissé emelkedhetnek a magasságban, de szárítás után azonos alakúak. A szárított mennyezet balesetei nem lesznek láthatóak, kivéve, ha a tetején lévő víz rozsdás. Ebben az esetben az ásványi lapoknak meg kell változnia.

A törött ásványlemez gyorsan és egyszerűen cserélhető újakkal.

Fémcserép

A fém stílusos a fürdő futurisztikus belső terében. Az acél mennyezeti csempe fő előnye a nagy szilárdságú. A műanyag vagy ásványi lemezektől eltérően szinte lehetetlen károsítani őket.

Azonban az acél nem gazdag a színekben, és könnyen szennyezett is. Tisztítsa meg a mennyezet sokkal gyakrabban. A páralecsapódás miatt a panelekhez tapadó szennyeződések elkerülése érdekében jó szellőztető rendszert telepíthet.

A fém csempe nagyon látványos a fürdőszobában

gipszkarton

A legnépszerűbb anyag, amelyből bármilyen formájú függesztett mennyezet készíthető. A fürdőszobában jobb nedvességálló lapokat választani, így tovább tartanak. A gipsz panelek alatt elrejti az egyenetlen felületet, huzalokat és csöveket. A GKL egy környezetbarát anyag, amely nagyon könnyen telepíthető. A lemezek könnyen illeszkednek a mérethez, így elkerülhetők az ízületek és a rések.

A gipszkartonnak köszönhetően mindenféle komplexitású fürdőszobai mennyezetre tervezhető

A gipszkarton igen rugalmas anyag, amely lehetővé teszi bármilyen alakú formatervezést. Ahhoz, hogy a lapok könnyebben hajlíthatók le, vízzel nedvesíthetők. A GKL jól formálja a formáját, így összetett, többszintű struktúrák létrehozására használható.

A gipszkarton mennyezetének ápolása egyszerű. A rend és a tisztaság fenntartásához elegendő a felület puha szivaccsal és tisztítószerrel törölni.

Rack mennyezetek

Az egyik legkedveltebb modern típusú álmennyezet a fürdőszobában. Leggyakrabban alumínium vagy acéllemezek, ellentétben a fémlemezekkel, az ilyen mennyezetek színtartománya kiterjedtebb. A fém tartószerkezetek legfeljebb 20 évesek, vízállóak, nem égnek és teljesen biztonságosak.

A legdivatosabb színbeállítások arany, króm vagy tükörfelület. A fém nem veszi fel a vizet, és nem rozsdás. A rack mennyezetek bármely alakból készülhetnek. A lécek textúrája teljesen sima vagy perforált lehet. Kívánt esetben az ízületeket speciális betétekkel lehet lezárni.

Stretch vászon

Stretch mennyezetet csinálni a fürdőszobában egyedül nem fog működni, a telepítéshez szakmai felszerelés szükséges, így ez a legdrágább kivitel. Az ilyen mennyezet előnyei azonban jóval többek, mint a többi. A pengék vinil alapon készülnek, elegendően rugalmasak és tartósak, hogy ellenálljanak a víznyomásnak felülről, ha a szomszédok szivárognak a csöveken. Feszített mennyezetek:

 • Ideálisan sima felület, varrás nélkül, vagy teljesen láthatatlan illesztésekkel, ha a fürdőszoba szélessége nagyobb, mint a vászon szélessége;
 • Stílusos modern megjelenés;
 • Ellenáll a gombáknak és a penésznek;
 • Nem gyűjt a kondenzátumot a szerkezeten kívül vagy belül;
 • A vászon képes ellenállni a hőmérséklet akár 50 fokos;
 • A nyújtható mennyezetek nem torzulnak az idő múlásával;
 • A vászon képes akár 100 l / m2 víz ellen is;
 • Könnyű gondozás, elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le a rongyot.

Ha arról beszélünk, hogy melyik feszített mennyezet a fürdőszobában jobb, akkor válassza a PVC vászon. Nem szivárognak a vízből, mint a szaténak, és ha felülről áradnak, akkor könnyen vissza tudnak térni korábbi alakjukhoz, amint a víz lecsapódik.

A nyújtható mennyezetek számos lehetőséget kínálnak a textúrák és színek számára, így könnyen kiválaszthatja a bevonatot bármilyen belső tér számára. Ha kívánja, festményeket rendelhet fotónyomtatással, és ha vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát, válassza a fényes lehetőségeket. Fényes teszi a belső tér tágasabb és könnyebb.

Tükrözött mennyezet

A tükör bevonat látványos megoldás a mennyezet díszítéséhez. Tükrök nem csak díszítik a belső tér a fürdőszoba, hanem jelentősen megváltoztatja az arányokat. A felső tükörfelület vizuálisan még magasabbra teszi a szobát. Míg a tükörpanelek változatosak, a klasszikus tükör mellett kiválaszthatja a színeket is, például kék, rózsaszín, bronz, zöld, türkiz stb. Ha kívánja, kombinálhat több árnyalatot is, fontos, hogy csak azokat válassza ki, hogy azok a többi fürdőszobával együtt legyenek.

Fontos: a tükörfelület nagyban növeli a fény fényességét, így kisebb mennyiségekkel használható a mennyezeten.

Mivel a tükrök növelik a helyiséget, az ilyen mennyezetek jó választás a kis fürdőszobák számára. Egy ilyen mennyezet egyszerűen telepíthető, csak vigyázzon rá. A tükörlemezek nem félnek a víztől, de gyakran kell lemosni őket, nehogy foltok legyenek. A tükörfelületre úgy csillogott, mint elég új ahhoz, hogy üveges mosószereket használjon.

Üveg mennyezet

Az egyik leglátványosabb lehetőség a mennyezet befejezésére. Az edzett üveg gyönyörű anyag, tartós és kopásálló. Az üvegtáblák nem félnek a víztől, ellenállnak bármilyen hőmérsékletnek, könnyen tisztíthatók. Az üveg mennyezetén nincs forma vagy gomba, és a környezetbarát anyag nem káros anyagokat bocsát ki. A sérült lapokat könnyen cserélheti újakkal, ha szükséges.

A fényes felület és a könnyű fényvisszaverő képesség miatt az üveg mennyezetek a fürdőszobát szélesebbé és nagyobbá teszik. De a tágas helyiségeknél jobb, ha mindkét üveg átlátszó és színezett. A dekoráció lehetőségeiről fotónyomtatás, homokfúvási minták, bármilyen szín, csillogás, különböző díszítő zárványok, törött üveg hatása, belső világítás és még ólomüveg is rendelkezésre áll.

Színtartomány

A mennyezet színét a fürdőszobában, valamint a benne található bútorokkal kell kombinálni. Továbbá, a mennyezetburkolat leggyakrabban könnyebb, mint a padló a falak, ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan húzza a szobába. Fehér, tejszerű vagy világosszürke a leggyakoribb mennyezeti szín. Ezek az árnyalatok szinte bármilyen színnel vannak kombinálva, ami miatt ilyen népszerűségnek örvendenek.

Ha a szoba mérete elég nagy, kiválaszthatja a világosabb tartományt. Zöld, narancssárga, lila, bordó, türkiz vagy kék mennyezet lesz a fürdőszobai belső tér hangsúlya. Érdekes hatás érhető el a mennyezet és a padló sötét padlózatán, és a falakat fehérre festeni. Ez teszi a fürdőszobát szélesebbre, de vizuálisan alulbecsülheti a falak magasságát.

A monokróm bevonaton kívül kiválaszthatja a minták vagy nyomtatványok különböző lehetőségeit is. Azonban érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban nem szabad nagy rajzokat választani, jobb egy kis mintán vagy nyugodt, nem ellentétes díszítésen maradni. Milyen színű, hogy kiválassza a mennyezetet a fürdőszobában látható a fényképen, különböző színekben díszített belső terekkel.

A fürdőszoba mennyezetének nem kell egyszerűnek és szilárdnak lennie. A különféle befejező anyagok, színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen komplexitás kialakítását. Annak érdekében, hogy a javítás sikeres és hosszú ideig tartson, gondosan meg kell határoznia a célt, és nem szabad menteni az anyagokat és a szakemberek munkáját.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Mint bármely más helyiségben, a mennyezet a fürdőszobában teljesen másképpen vágható. Vannak olyan lehetőségek, amelyek drágák és látványosak, praktikusak, hagyományosak, eredetiek - ez mind a háztulajdonosok pénzügyi lehetőségeitől és ízlésétől függ. De egy opció kiválasztásakor figyelembe kell vennie a szoba sajátosságait, különben a díszítés hamarosan elveszíti dekoratív hatását. Nézzük meg részletesebben, hogy melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában, hogy vonzó, megbízható és ne okozzon gondot a tisztításban.

Melyik mennyezetet jobb a fürdőszobában csinálni?

Alapvető mennyezeti követelmények

A fürdőszobát elsősorban a magas páratartalom jellemzi, ami befolyásolja a festék tartósságát, erősségét és esztétikai megjelenését. A nedvesség és a hő hozzájárulnak a mennyezet és falak formájának kialakulásához, fémelemek korróziójához, foltok és foltok kialakulásához a padlón.

A mennyezetnek nedvességállónak kell lennie

Ezért a fürdőszobában a mennyezetnek több fontos követelménynek kell megfelelnie:

 • ellenáll a nedvességnek, könnyen tisztítható és mosható;
 • ne bocsásson ki káros füstöket;
 • egy szép megjelenésű, és egyezik a fürdőszoba belsejének stílusával;
 • A szerkezet leplezett elemeinek könnyen hozzáférhetőnek kell lenniük.

A mennyezetet biztonságos anyagból kell készíteni és könnyen tisztítható.

Fontos, hogy a mennyezet tartós legyen

A befejező anyagoknak a vízállóságon túl ellen kell állniuk a gombáknak és a korróziónak, és tartósnak kell lenniük ahhoz, hogy évente ne kelljen javítani a mennyezeten.

Mennyezet "Csillogó ég" kék háttérvilágítással és arany hangulattal

Fürdőszoba mennyezeti lehetőségek

A mennyezetvakolás, a mészhomok festése és a mennyezet felületének festése a leginkább költséghatékony. A legdrágább - üvegnyomtatók fotónyomtatással és ólomüveggel, tükrözött mennyezettel. A középáras szegmensben sok lehetőség van: műanyag iparvágány, süllyesztett mennyezetek és vízálló gipszkartonból készült hajlított szerkezetek. Annak megértéséhez, hogy melyik a legoptimálisabb, meg kell vizsgálnia minden típus előnyeit és hátrányait.

Gipszvakolat és meszelés

Most már bármelyik hardverraktárban könnyen megtalálhatók vízálló vakolatok és töltőanyagok, és nagyon kedvező áron. Segítségükkel egyszerűen kiküszöbölhetők a kis szabálytalanságok, apró repedések és egyéb hibák, hogy a mennyezet nagyon ügyes megjelenést biztosítson. A pályázati folyamatot könnyű elsajátítani, és sok lakástulajdonos szívesebben csinálja magukat, ami a varázsló szolgáltatásait takarítja meg.

Nagyon fontos, hogy jól felkészítse a felületet, tisztítsa meg mindazt, ami nem szilárdan rögzítve van, és zárja be az ízületeket a padlólapok és a mély rések között. A vakolatot több rétegben alkalmazzák, amelyek mindegyikét gondosan dörzsölik és alapozzák. A meszeléshez használjon krétát vagy hidratált mészet, vízzel hígítva a kívánt konzisztenciára.

Krét vagy mész habarcs készítése a mennyezet meszeléséhez

 • az anyagok olcsóak és környezetbarátek;
 • a munka önmagában is elvégezhető;
 • ha szükséges, egyszerűen kiküszöbölhető hibák egy külön területen;
 • A mész fertőtlenítő tulajdonságokkal rendelkezik, így a mennyezeten nincs forma.

Mennyezeti fehérítő spray

 • túl világos nézet;
 • az alap készítése és kiegyenlítése sok fizikai erőfeszítést igényel;
 • a nedves gõzbõl való meszelés az idõ alatt elpárolog, és sárgára vált, ezért évente frissíteni kell a bevonatot;
 • ha a mennyezetet permetezik, szárítás után csúnya csepegés lesz.

színezés

Mint a meszelés esetében, a mennyezet felülete tökéletes összehangolást igényel, különösen ha a festék fényes ragyog. A fürdőszobák festéke egyszerűen hatalmas, szinte mindegyik környezetbarát, nedvességgel és kopásálló, széles színpalettával rendelkezik. A legtöbb készítménynek páragátló és gombaellenes tulajdonságai vannak, ami nagy jelentőséggel bír a szobákban, például a fürdőszobában. Nem szükséges a mennyezet monoton: a festék színben kombinálható, rajzolás díszek és minták, különböző stencilek használata.

Festékhenger mennyezet

 • díszítő, képessége képzelni;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • az anyagok megfizethető költsége;
 • a festék sokkal tartósabb fehérítő;
 • a munkát önállóan lehet elvégezni;
 • a mennyezet mosható.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

 • a felületnek tökéletesen illeszkednie kell;
 • az idő múlásával a szín elhalványul, a fehér festék sárgára süllyed, a foltok megjelenhetnek a bevonaton;
 • a szomszédok feletti árvíz esetén a díszítés reménytelenül hibás lesz.

Festett mennyezet mosható

Nedvességálló tapéta

Nedvességálló tapéta, ragasztók és szerszámok a mennyezetre ragasztott ruhák ragasztására

Ez a fajta befejezése meglehetősen ritka, mert nem praktikus. A tapéta beillesztéséhez a mennyezetet olyan óvatosan készítik el, mint a festésnél, mivel bármilyen szabálytalanság láthatóan vékony bevonat alatt jelenik meg. Vízálló vinyl tapéta lehet többször átfestve, hogy frissítse a fürdőszoba belsejét.

Ragasztó alkalmazása a mennyezetre egy görgővel

A sarkokban és a falak közelében jobb a ragasztó használata ecsettel

A ragasztó alkalmazása a háttérképhez

Ragasztó tapéta a mennyezetre kényelmesebb együtt

A második web rögzítése

Használjon varróhengert varratokhoz.

A léggörgőt a mennyezetről a tapéta elé szorítják

Ne engedje, hogy a vázlat megjelenjen a tapéta szárítási időszakában.

 • a befejező költségek viszonylag olcsóak;
 • A háttérkép vonzó és otthonos megjelenést kölcsönöz a mennyezetnek.

Nedvességálló színes tapéta a mennyezeten

 • öntapadós tapéta a mennyezeten nagyon nehéz, segítségre van szüksége;
 • a ruhák vágása, rögzítése és rögzítése nagy gondot igényel;
 • a tapétaformák alatt gyakran alakul ki;
 • amikor a szomszédok felülről áradanak, a burkolatot teljesen megváltoztatni kell.

Műanyag mennyezet

PVC műanyag mennyezet

Műanyag mennyezet a fürdőszobában

A műanyag paneleket borító - nagyon népszerű fürdőszobai dekoráció. A panelek a mennyezetre szerelt alumínium kerethez vannak rögzítve. A keret elrejti a mennyezet felületének minden hibáját, lehetővé teszi beépített világítás beépítését, a kommunikáció elrejtését. A panelek mérete, vastagsága, színe és textúrája eltérő, így szinte bármilyen stílustípusra választhat.

Profil panelek fix rögzítéséhez

A profil rögzítése a helyiség peremén található dübelekkel történik.

Összekötő keretprofilok

A mennyezeti lábazat rögzítése

A panel be van helyezve az alaplapra.

PVC panelek szerelése

Lyuk fúrásával a lámpa alatt

Az utolsó panelt fűrészeljük, és bepattanunk az alaplap és az előző panel hornyaiba

 • a mennyezet nagyon esztétikusan és vonzónak tűnik;
 • az anyagok költsége nem túl magas;
 • nincs szükség a felület szintre emelésére;
 • a telepítés nem igényel speciális készségeket és azoknak a képességét, akik tudják, hogyan kell kezelni az eszközt;
 • a formatervezés tartós, szükség esetén az egyéni paneleket pótolhatja;
 • a bevonat egyáltalán nem fél a nedvességtől, de nem deformálódik, könnyen tisztítható mosószerekkel.
 • a mennyezet néhány centiméterrel alacsonyabb;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben, és normális szellőztetés hiányában ott fejlődik a gomba.

Rack mennyezet

Ez a lehetőség nagyon elegáns, modern megjelenésű. A design egy fém keret, keskeny szalaggal, alumíniummal vagy vékony acéllemezzel bevont korrózióálló bevonattal. Az ilyen bevonatok színtartománya nagyon széles, a Reiki arany, krómozott, különleges mintázattal rendelkező minták. A telepítés lehet nyitott és zárt: az első esetben bizonyos szélességű rések maradnak a lécek között, a második esetben az összes elem tompán van felszerelve. A szerelés nagyon egyszerű, mindenki elsajátíthatja.

Tükrös mennyezet csíptetve

 • látványos kilátás, sokszínű színek;
 • egyszerű telepítés;
 • nincs szükség a bázis szintre emelésére;
 • lehetőség van a beépített világítás felszerelésére;
 • az anyag ellenáll a nedvességnek, a korróziónak, a szélsőséges hőmérsékleteknek, a gombáknak;
 • az egyszerű gondozás;
 • ha szükséges, könnyű helyettesíteni az egyes elemeket;
 • a felülről történő áradás esetén a bevonat nem károsodik;
 • az átlagos élettartam 30-35 év.

Rack fém mennyezet

 • a rack plafon költsége drágább, mint a rendszeres műanyag;
 • piszok felhalmozódhat a varratokon és az ízületeken.

Kazettás mennyezet

Nyissa fel a profil mennyezetét

A felfüggesztett szerkezetek között a kazetta vagy a moduláris mennyezet nagy igényeket támaszt. Ez egy felfüggesztett fém keret, amelynek celláiban díszítő paneleket helyeznek. A fürdőszobában használt alumínium, plexi, horganyzott acél, akril, ásványi panelek. Színük és textúrájuk különbözik, monoton és mintázott lehet.

Fotó kazetta mennyezet

 • nincs szükség a mennyezet felszínének felszínére;
 • a keret tökéletesen elrejti a kommunikációt, lehetőség van beépített világításra;
 • ha egy külön panel megsérül, könnyen cserélhető;
 • a kommunikációhoz való hozzáférés továbbra is fennáll - elegendő csak az egyik modul felemelése;
 • a panelek modern és vonzó megjelenést kölcsönöznek a mennyezetnek.

Kazetta, a mennyezet része

 • magas költségek;
 • a felfüggesztési rendszer legalább 15 cm-es helyet foglal el, így nem alkalmas az alacsony mennyezetű fürdőszobákra.

Mennyezeti csempe

Mennyezeti csempe varrás nélkül

Mennyezeti csempe a mennyezeten, fotó

Mennyezeti csempe egy mintával

A polisztirol burkolat is nagyon népszerű. A csempe hangulatos és esztétikailag vonzó megjelenést kölcsönöz a legtöbb belső stílusnak. Ragasztásához a csempe, a mennyezet jól kell készíteni, szintezett, áttört, győződjön meg róla, hogy fedezi egy alapozó. A sztiropor ellenáll a nedvességnek és a penésznek, időnként újrafesthető.

Ragasztó csempe

Mennyezeti csempe és lábazat

 • olcsó;
 • kis tömegű anyag;
 • különböző textúrák;
 • a burkolat könnyedén feldolgozható a telepítés során;
 • az egyszerű gondozás.

Fénykép polisztirol burkolólapok

Hátrányok: alaposan fel kell készíteni a felületet;

 • a vágás és az összekötő lapok pontosságot és pontosságot igényelnek;
 • az anyag könnyedén megtörik, ezért a ragasztáskor lehetetlen keményen nyomni a csempere;
 • piszok halmozódhat fel az ízületekben;
 • ha felfelé kerül, akkor a bevonat lehúzható, és meg kell változtatni.

gipszkarton

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton szerkezetek meglehetősen gyakran megtalálhatók a nagy területen lévő fürdőszobákban. Ezek fémkeretek, leggyakrabban többszintű, kialakított formák, beépített világítással, nedvességálló gipszkarton lapokkal. Felülről a burkolat vízzel szemben festett és festett. Az ilyen többszintű mennyezet nagyon eredeti és stílusos; az anyag könnyen feldolgozható, a telepítés nem igényel speciális készségeket.

Split szintű gipszkarton mennyezet

 • a keret tökéletesen elrejti az összes hibát, vezetéket, csövet, nincs szükség gondos előkészítésre az alap;
 • a burkolat tökéletesen tolerálja a gőz és a hőmérséklet változását, mosható és ellenáll a gombák fejlődésének;
 • a mennyezet vonzónak és szilárdnak tűnik.

Gyönyörű függesztett mennyezet világítással

 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • a keret néhány centiméternyi helyet vesz igénybe;
 • a plafon elrendezése meglehetősen drága;
 • javítás esetén egy külön szakasz helyettesítése problémás;
 • időszakosan a mennyezetet festeni kell, hogy frissítse a megjelenést.

A gipszkarton és a feszített mennyezet kombinációja

Stretch mennyezet

A nyújtható PVC burkolatok népszerűsége csak évente növekszik. Ezek kombinálhatók bármilyen díszítéssel, különböző színekben és textúrákban különböznek. Különösen látványos megjelenésű mennyezetek fotónyomtatással és 3D-s képekkel.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Fehér feszített mennyezet, elszívó elszívó a központban

 • magas dekoráció;
 • nedvességállóság, hőmérsékletváltozás, a kondenzáció nem felhalmozódik a mennyezetre;
 • amikor elárasztják, a bevonat nagy mennyiségű vizet tart meg a leeresztés után, amely ismét megszerzi korábbi alakját.

Stretch mennyezet a fürdőszobában

Stretch mennyezet fotónyomtatással

Gyönyörű stretch mennyezet két szinten

 • a telepítés speciális felszerelést és szakmai készségeket igényel, ezért nem lehet felfüggesztett mennyezetet saját maga elvégezni;
 • az ilyen kivitel meglehetősen drága a rackhez és a kazettatartókhoz képest;
 • a film könnyen sérülhet éles tárgyakkal;
 • nincs hozzáférés a kommunikációhoz;
 • károsodás esetén a bevonatot teljesen ki kell cserélni, és nem javítható.

Üveg mennyezet

Megvilágított üveg mennyezet

Egy ilyen kivitel egy drága öröm, de szokatlanul látványos. A temperált üveglapok átlátszatlanok, tükrök, színesek, képek és színes üvegablakok, beépített világítással. A telepítés a kazettatestek típusától függ, de a keret megerősített, mivel az üveg súlya elég nagy. Természetesen az alapnak különösen tartósnak kell lennie, különben az egész szerkezet összeomolhat.

Üveg mennyezet, falfestmény

 • a mennyezet szokatlanul lenyűgöző és eredetinek tűnik, vizuálisan bővíti a szobát;
 • az üveg nem fél a nedvességtől vagy a gombától, minden mosószerrel mosható;
 • Gondos gondossággal a bevonat több mint egy tucat évig tart.
 • magas anyagköltség és felszerelés;
 • a telepítés pontosan kiszámolja a terhelés alapjait és jelentős munkaerőköltségeket, ezért szakembernek ezt meg kell tennie;
 • nem alkalmas gyenge padlójú helyiségekre;
 • az üveg felületén a foltok könnyen maradnak, ezért gondosan törődjenek vele.

Üveg mennyezet

Melyik mennyezetet választani

Az ismertetett opciók mindegyike vonzó a maga módján, de ha figyelembe vesszük a költségek optimális arányát, a díszítést és a könnyű telepítést, akkor a műanyag vagy a süllyesztett mennyezet a legjobb megoldás. A panelek széles választékának köszönhetően talál egy érdekes és szokatlan szín- és textúrát, vagy éppen ellenkezőleg, egy diszkrét klasszikus változatot választ. Ha a fürdőszobát high-tech vagy loft stílusú stílusban díszítik, ideálisan a tükrös bevonattal ellátott panelhez, valamint a krómozott és a fémes színekhez. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy megmutassuk a képzelőerőt, érezzük magunkat egy kis tervezőnek.

Fodros mennyezet

A rack mennyezet felszerelése a fürdőszobában

A rack-mennyezet behelyezése a fürdőszoba befejezésének utolsó szakasza. A burkolat előtti mennyezetet porról, gipsz vakolatról, festékről tisztítani kell, minden meglévő repedést hímezni és tömöríteni kell. A gomba által érintett helyeket fertőtlenítőszerekkel kell tisztítani és kezelni. Összefoglalva, a felületet vízálló alapozóval, gombaellenes adalékokkal fedjük le, hogy a jövőben megszüntessük a penész megjelenését.

Tanács. A beszerelés előtt a vezetékeket világító eszközökhöz kell kötni, és rögzíteni kell a huzalokat a mennyezetre dugós szögekkel és műanyag bilincsekkel.

A folyamat során szüksége lesz:

 • díszítő lécek műanyagból vagy alumíniumból;
 • alumínium profilok;
 • sarkok (csapágyak);
 • szuszpenziók;
 • csavarok és dugók;
 • ollók fémhez;
 • szinten; fúrjon egy sor fúróval.

1. lépés: A falon lévő helyiség peremén sík vízszintes vonal húzódik 15 cm-es távolságra a durva bázistól. A jelöléshez nagyon kényelmes a lézer szint használata, de a szokásos építés hiányában az ember megteheti.

2. lépés: A jelölő vonalon jelölje meg minden 40-50 cm-es pontot a kötőelemek lyukaira, és ugyanazokat a jelöléseket tegye a profilra. Fúrjon lyukat a vezetőkbe, majd a falakba, a megfelelő fúróval. A lyukak átmérőjének 6 mm-nek kell lennie.

Jelölés a falon és furatok

3. lépés: A falakon lévő lyukakba tolja be a tüskéket, kalapálja őket a felületre, egy profilra és csavarozza be az önfúró csavarokat.

Helyezzen be dugókat a lyukakba

A profilnak szigorúan a vonal mentén kell elhelyezkednie, a vízszintes eltérések a szerkezet ferdítéséhez vezetnek. A sarkok csatlakoztatásához a profilok végeit 45 fokos szögben vágják le.

Angle dokkolási lehetőség

4. lépés: A hordozó gumiabroncsok két ellentétes fal között helyezkednek el. A szálak végeinek és a profilfalnak körülbelül 10 mm-es résszel kell rendelkezniük a hőtágulás kompenzálásához. Ebben az esetben az elemek szigorúan merõlegesek egymásra.

Tanács. A két zsinór összekötéséhez szükség van egymásra helyezni, a perforált lyukakat igazítani és rögzíteni mindkét oldalon csavarokkal.

5. lépés: A mennyezeten jelölje meg a rögzítőelemek helyét a falakhoz képest 20 cm távolságra és kb. 0,7-1 méter között. Fúrjon lyukakat, dugja be a tüskéket és csavarja be a szorítót. A csavarokat nem csavarták a végére, így hagyva a lehetőséget a sínek magasságának beállítására.

Csuklós mennyezetek összeszerelési rendszere

6. lépés: Rögzítse az első sínt: helyezze be a kezdőprofilba, illessze be a szalagok hornyait, és nyomja le, amíg meg nem ugrik. A sín végei és a profil fala között 5 mm-es rések maradjanak.

Reiki profil (műanyag)

A rács be van helyezve a profilvégbe

A sín a feszítőszerkezetbe és a fal másik oldalán található

Műanyag lécek felszerelése

7. lépés. Ugyanígy rögzítse az összes többi síneket a lámpa helyére. Ahhoz, hogy egy lyuk alatta legyen, a panelen jelölje meg a kivágás középpontját ceruzával és fúróval a kívánt átmérőjű koronával. Ezután helyezze be a fényforrás testét a lyukba, tartsa meg, rögzítse a panelet a szalagokhoz, vezesse a huzalt belsejébe és csatlakoztasson egy villanykörtét.

Fúvókák fúráshoz

Jövő lyuk a lámpához a sínben

8. lépés Ugyanúgy rögzítik az összes többi felszerelést, ellenőrizzék a munkájukat, kiegészítik a teljes sínek telepítését. Ha az utolsó deszka szélesebb, mint amennyi szükséges, fém szélessel szélessé válik. Az anyag nagyon vékony, így a vágás nem nehéz.

Csatlakoztatott lámpatest (példa a mennyezetre szerelésre tükörhatással)

Tanács. A sínen való kényelem érdekében vágóvonalat kell húzni, majd merőleges vágásokat kell tenni ugyanazon az oldalon 4-5 cm távolságra egymástól, és kissé hajlítsa meg az anyagot. Ezután könnyebb és gyorsabb lesz a felesleg.

Lépés 9. Az utolsó rúd rögzítése után ellenőrizze a fedél vízszintes helyzetét, és ha szükséges, húzza meg a szalagok csavarjait. A lécek közötti lyukak ezt könnyű elvégezni.

Először is az utolsó fűrészelt rake telepítve van, utoljára, de utoljára

10. lépés. Most már a speciális nyílásokkal zárja le a réseket, ha azokat a tervezés biztosítja. A kívánt hosszúságra van vágva, a lécek között, szorosan benyomva a kattanáshoz.

A dekoratív mennyezeti csík példája egyszerűen bepattan a nyílásokba.

A kész bevonatnak nincsenek rések és repedések az elemek között, minden lécnek ugyanabban a síkban kell lennie. Ha a mennyezet hullámokban halad, azt jelenti, hogy nem húzta meg a kötőelemeket a szalagokon. A probléma kijavításához meg kell szúrni a betéteket a problémás területeken, csavarja be a csavarokat, és helyezze vissza a betéteket.

Fürdőszoba mennyezet - ami jobb?

Annak érdekében, hogy figyelmes legyen a fürdőszoba mennyezetének megválasztására, nem csak esztétikai okok miatt van szükség. Ebben a szobában gyakran magas hőmérséklet és páratartalom van. Sok mennyezeti burkolat nem ellenáll ilyen körülmények között.

Fürdőszoba mennyezet - ami jobb?

A lakást a fürdőszobában fel kell-e festenem vagy be kell fektetnem?

A mennyezetfestés és vakolat egyszer a legfontosabb módszerek a mennyezet díszítésére. Elvesztették az egykori népszerűségüket, ám egyesek az érdemeik miatt hűek maradtak a régi módszerekhez.

 1. A végrehajtás könnyebb. Még a kezdő is képes lesz festeni vagy gitt a mennyezet. Nehézségek módszer nem nyújt.
 2. Alacsony anyagköltség. A festék és a gitt viszonylag olcsó. Bármilyen hardverraktárban vásárolhatók.
 3. A fantázia tér. Ha a mennyezeti alapszínt előfestette, minden képre alkalmazható.
 4. Könnyű gondozás. Elegendő, hogy a szennyeződést rendszeresen nedves ruhával távolítsa el.

A festék és a gitt helyére más befejező anyagokat kaptak az első hiányosságok miatt.

 1. A felület szintjének szükségessége. Szabálytalanságok és egyéb hibák jelenlétében a mennyezet alapos tisztítást vagy rágcsálást igényel a festék alkalmazása előtt.
 2. A penész lehetséges előfordulása. Továbbá a gomba gyakran infúzióban van.
 3. A világítás beágyazásának lehetetlensége. Pendant vagy fali lámpákat kell használnunk.
 4. Nem sikerült elrejteni a vezetékeket. A világítóberendezésekhez vezető vezetékek különleges kialakításúak, vagy fedettek, de nem lehetnek teljesen elrejtve.
 5. A kiigazítás szükségessége. Festékek és gitt - anyagok, amelyek gyorsan elvesztik esztétikai tulajdonságait. Rendszeresen újra kell festeni.
 6. Nem képes megvédeni a fürdőszobát a szomszédok árától. A színezőanyagok tökéletesen vízáteresztőek.

Figyelem! Ha tetszett neki a mennyezet díszítésére vonatkozó speciális módszer, előnyben részesítse a vízálló festékeket. Ellenkező esetben a bevonat deformálódik a helyiség nedvességtartalma miatt.

Példa egy festett mennyezetre a fürdőszobában

A mennyezetfestési folyamat nehézségek nélkül.

 1. A fürdőszoba előkészítése. Távolítsa el mindazt, amire szüksége van, hogy megvédje a festéket, és illessze be a maszkoló szalagot a falak tetejére.
 2. A mennyezet igazítása és előkészítése. A felületnek mentesnek kell lennie a szabálytalanságoktól és az érdességtől. Szükség esetén távolítsa el a régi bevonatot vagy használjon vakolatot.
 3. Festési. Dörögjön a henger a festékbe, és elkezd festeni a mennyezetet, a szélektől a középpontig. Szükség van több átfedő réteg létrehozására az átmenetek és a válások elrejtésére. Ne felejtsd el kiszáradni minden réteget.

A fürdőszobában a mennyezetet saját kezűleg festik

A mennyezet a fürdőszobában a panelek vagy sínek

Különleges panelek és lécek már évek óta népszerűek. Ezek a fürdőszoba alkalmasak, mivel bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek.

 1. Viszonylag alacsony ár. Még a szokatlan rácsok és panelek is nem túl drágák.
 2. Egyszerű telepítés. A Reiki a konstruktor típusának megfelelően van összeállítva, és a panelek megerősítése még a kezdők számára is érvényes.
 3. Egyszerű ellátás. Rendszeresen törölje át a paneleket és a léceket nedves ruhával.
 4. Vízállóság. A Reiki és a speciális panelek ellenállnak a páratartalomnak a szobában.
 5. A pontvilágítás telepítési lehetősége. A panelek és a sínperselyek könnyű kialakítása könnyű.

A Reiki és a panelek nem elégednek meg azzal, hogy több okból kívánják javítani a mennyezetet a fürdőszobában.

 1. Összeférhetetlenség sok belső stílussal. Különösen ez az érzés. Nem ötvözik a belső térrel a barokk és a vintage stílusban.
 2. Szennyeződés a varratok területén. Könnyedén megszüntethetők, de ha rossz a szellőzés a helyiségben, akkor gümőkbe kezd.
 3. A rozsda megjelenése fém alapon. Ez nem mindig így van, de ez a baj sok kellemetlenséget okoz.
 4. A bevonat díszítésének lehetetlensége. Ha fel kívánja cserélni a mennyezet kialakítását, akkor meg kell változtatnia a paneleket vagy a léceket, mert nem lehet festeni.

A panelek mennyezetét úgy szereljük fel.

 1. A mennyezet feldolgozása. Tisztítsa meg jól, és alkalmazzon olyan bevonatot, amely védelmet nyújt a penész és a penész ellen.
 2. Jelölést. Húzzon a falra tökéletesen vízszintes, vízszintes reteszelő vonalakra. Rajzolj egy másik vonalat a mennyezet egyik falára, kisebb területre, a másikra. Kiderül, hogy a mennyezet felére van felosztva. Oszd minden vonalat félre. Ezután oszd meg a mennyezeti vonalakat egyenlő részekre úgy, hogy a szalagok középen helyezkedjenek el (a legelső vonalat, amelyet a mennyezetre húztak).
 3. Felfüggesztés rögzítése. Tűzőcsavarokkal és csavarokkal szereljük fel a függesztőket két szélső hosszú vonal ízületére keresztirányúakkal.
 4. A mennyezeti profilok felszerelése. Helyezze a mennyezeti profilokat a vezetőprofilokba a keresztjelző vonalak mentén. Csatlakoztassa őket a csavarokkal a fogantyúhoz.
 5. A panelek telepítése. Ezeket a mennyezetprofilokon kell elhelyezni. Illessze be a paneleket a mérethez és indítsa el a szélét. Az első lapot csavarokkal kell a profilhoz rögzíteni, amilyen közel lehet a széléhez. A következő panelek az előző panelek hornyaiba vannak felszerelve, a keret rögzítésével.

Műanyag panelek beszerelése a mennyezeten a fürdőszobában

Keret mennyezet gipszkarton vagy csempe

A vázszerkezet gipszkarton vagy csempe. Az első lehetőség népszerűbb. Érdemes megfontolni, mert jelentős előnyökkel jár.

 1. Tartósság. A jó gipszkarton, a "GKLV" felirat nem deformálódik a vízzel való érintkezésből, nem morzsolódik össze, és nem borítja a penész. Régóta szolgál.
 2. Az a képesség, hogy csinos mennyezetet. Többszintű mennyezet, szokatlan világítás, színkombináció, légfúvás - bármi. Szintén jól illeszkedik a PVC szövethez.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton mennyiségeinek beépítésétől a második negatív jellemzői miatt.

 1. Viszonylag magas költségek. Ez különösen akkor van, amikor a telepítést a bérelt munkavállalók végzik.
 2. A végrehajtás összetettsége. Azok, akik úgy döntöttek, hogy saját maguk telepítenek ilyen mennyezetet, sok időt és energiát kell eltölteniük.
 3. A dekoráció szükségessége. A gipszkarton festése idővel elveszíti az esztétikai tulajdonságokat. A mennyezetet rendszeresen frissíteni kell színezéssel.

A burkolólapokkal ellátott mennyezetek tartósak, de komplex kivitelben, valamint gipszkartonban is. Ritkán telepítenek a házba, mivel sok csempe csak nyilvános helyeken tűnik alkalmasnak. De ha a megfelelő színeket választja, és sikeresen megszervezi a világítást, a csempézett álmennyezet tökéletesen illeszkedik az otthoni környezetbe.

A gipszkarton anyagának felépítése több lépcsőből áll.

 1. A szoba előkészítése. Ajánlatos eltávolítani a bútorokat vagy fedezni őket műanyag burkolattal.
 2. A mennyezet feldolgozása. Alkalmazzon gombaellenes szereket.
 3. Jelölést. Húzza a falakra tökéletesen vízszintes vízszintes záróvonalakat. Ezután rajzoljon egy rácsot a mennyezetre. A cellaméret 60x60 cm, valószínűleg a falakat kisebb cellákká kell tenni. De a lényeg. Szimmetrikusak.
 4. Szerelési vezetőprofilok. Telepítse őket úgy, hogy ne legyen köztük rés. Csavarja be a csavaros profilokat és szerelje be a csavart. A szerelés előtt ajánlott ragasztani az ízületeket a profil falával a tömítőszalaggal.

Szerelési vezetőprofilok

Videó - Do-it-yourself gipszkarton plafon szerelés

Tükrös mennyezet - luxus megoldás

A tükrök mennyiségei valóságosak és utánozhatók. Az első a hétköznapi tükrökből és a második a tükröző panelekből származik. Az ilyen mennyezetre nincs szükség leírásra, mert nem nehéz elképzelni egyetlen vászont vagy mozaikot.

Tükör mennyezet a fürdőszobában

A tervezési megoldásnak kevés előnye van, de néha döntő szerepet játszanak.

 1. Kompatibilis bármilyen belső kialakítással. A tükröt semlegesnek nevezhetjük, mert minden helyiségbe illeszkedik.
 2. Esztétikai tulajdonságok. A tükör mennyezetét gyönyörűnek tekintik. Sőt, drágának tűnik.
 3. Egyszerű telepítés. Ez csak a tükörpanelekre vonatkozik.

Ugyanakkor a tükör a mennyezeten a fürdőszobában - egy ritka jelenség. Ennek oka számos mínusz.

 1. Nagy költségek Valódi tükrök meglehetősen drágák. A tükör panelek olcsóbbak lesznek, de nem lehetnek a leginkább költségvetési opciónak.
 2. A tükrök telepítésének összetettsége. Az ilyen manipulációkat csak egy gazdag tapasztalattal rendelkező mester hajthatja végre. Ennek megfelelően jó munkát kér a megkezdett munkáért.
 3. A telepítés után kellemetlen érzés. Tükrök a mennyezeten - egy lehetőség a bátor. A fürdő tetején lévő tükröződésed először zavarba hozza. Néha lehetetlen megszokni ezt a tervezőt.
 4. Az ellátás bonyolultsága. A tükrök általában verejtékezik és összegyűlik a por. Annak érdekében, hogy a fényvisszaverő mennyezet vonzónak tűnjön, rendszeresen rendezni kell.

Tükrös mennyezet a fürdőben

A tükrök mennyezete csavarokkal rögzíthető a mennyezet felületére, valamint a gipszkartonhoz ragasztva. Mindkét technika bonyolult, ezért tapasztalat hiányában ajánlatos szakemberekhez fordulni.

Stretch mennyezet a fürdőszobában - egy modern klasszikus

A nyújtható burkolatok egyszer csak egy divatos szokatlan tendencia, de most már széles körben használják a különböző helyiségek díszítésére. Sok előnyük van.

 1. Jó esztétikai kombináció más anyagokkal. A fényes PVC fólia nyújthat tökéletes harmóniában a csempe, a tükrök és a fürdőszoba.
 2. Könnyű gondozás. A felfüggesztett mennyezetről megszabadulhat vízzel nedvesített egyszerű ruhával.
 3. Antisztatikus hatás. A nyújtható mennyezetek nem igényelnek gyakori karbantartást, mivel a por formájában keletkező szennyezés szinte nem ragaszkodik hozzá.
 4. Képesség a hibák elrejtésére. A huzalozás és a szabálytalanságok nem láthatóak feszítő szövet alatt.
 5. Nagy színváltozatok és képek széles választéka. Még akkor is, ha egyikük sem elégedett, megrendelheti a fotónyomtatást.
 6. Vízálló A feszítőruhákat nem csak a szoba nedvességtartalma okozza. A PVC-filmek tökéletesen védik az elárasztást a fenti szomszédoktól. Még akkor is, ha a mennyezet nagy mennyiségű vízből fakad, ismét visszatérhet korábbi állapotába.
 7. Szokatlan fényhatások létrehozására való képesség. Ha megvásárol egy fényes fényáteresztő PVC-filmet, és helyesen elhelyezi a világító eszközöket, akkor rendkívüli tervezési megoldást kap.

Mielőtt a fürdőszobában felfüggesztett mennyezetre telepítenél, érdemes gondosan mérlegelni mindent, mert hátrányai vannak.

 1. A szerkezet szerelésének lehetetlensége külön berendezés nélkül. PVC fólia vászonokat nem szerelnek fel, hacsak nem melegíted fel a helyiséget 60 fokos hőforrásra speciális eszközzel. A telepítési folyamat is komplikálja a készségek hiányát.
 2. Az esztétikai tulajdonságok csökkentése a süllyesztett világítás miatt. Általában a fürdőszobában vannak spotlámpák. Közelük egy feszítő bevonattal kialakulnak olyan furcsák, amelyeket nem távolítanak el. Ha úgy tűnik, és jól látható, akkor meg kell változtatni a PVC filmet.
 3. A biztonsági rés. A film könnyen szétszakad. A vászon alakváltozás után javítható, de nem garantálja a víz elleni védelmet és jól néz ki.
 4. Viszonylag magas ár. A vállalat szolgáltatásainak és a festmények megvásárlása többet fog fizetni, mint a mennyezet festése.

Figyelem! A nyújtható mennyezet PVC fólia és szövet. Az első lehetőség megfelelőbb, mivel jobban illeszkedik a belső térbe és jobban ellenáll a nedvességnek.

Stretch mennyezeti rendszer

Ha úgy döntesz, hogy ezt a lehetőséget választja, ismerje meg a telepítés módját.

 1. A szoba előkészítése. Távolítsa el a fürdőszobából azokat, amelyek magas hőmérsékleten deformálódnak.
 2. Záró mechanizmusok felszerelése. Használja a szintet a zsákok megerősítésére. Csavarokkal rögzítse a falra.
 3. A PVC film erősítése. Helyezze el a speciális súrolókat a szoba sarkában. Helyezzen el nekik egy filmet.
 4. Fűtött fürdőszoba. Kapcsolja be a fűtőkészüléket, és ne kapcsolja ki, amíg a helyiség hőmérséklete nem haladja meg a 65 fokot.
 5. A web megerősítése. Vegye ki az egyik szélét a ruhadarabból és tegye be a fedelet a baguettbe. Kezdje a sarokban és fokozatosan lépjen a falra.

A szakaszos mennyezet beillesztése lépésről lépésre

Tervező tippek

Megtanulta az egyes mennyezeti burkolatok előnyeit és hátrányait, de mégis nehéz dönteni? Vegye figyelembe néhány belső trükköt.

 1. Tekintsük a falak, a padló és más tárgyak színét. Általában a fürdőszoba kialakításában hideg színek vannak, ezért a kék, smaragd, türkiz, fehér, szürke, rózsaszín és lila mennyezetet kell előnyben részesíteni.
 2. Tekintsük a padlóról a mennyezetre való távolságot. Ha kicsi, akkor vizuálisan növelje a helyiséget fényes felületek fényes felületével. Ellenkező esetben távolítsa el a ragyogást és használjon sötét hangokat.
 3. Tartsa nyomon az anyagok kompatibilitását. Az egyszerű PVC panelek észrevehető sarkokkal rendelkező falaknál nem valószínű, hogy jól néz ki a fényűző mozaik tükör mennyezetével.

Ne felejtse el az anyagok kompatibilitását a fürdőszoba mennyezetének díszítésekor

A mennyezetnek meg kell egyeznie a belső tér stílusával. A táblázat több tippet tartalmaz.

Táblázat. A különböző típusú mennyezetek belső stílusokkal kombinálva.