Legfontosabb > Tervezés

10 legjobb törülközőtartó

A fűtött törülközőtartó ma a fürdőszoba belső részének lényeges eleme, nem csak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is. A hazai piacon számos hasonló eszköz található különböző anyagokból, különböző formákból és költségekből. Egy felkészületlen vevő szó szerint felbukkan. Ezért először meg kell határozni, hogy mely jellemzők nem felelnek meg a "jó minőségű törölközőmelegítő" fogalmának:

 • hegesztett csőből vékony falú;
 • a cső fekete acélból készül (gyorsan rozsdásodik);
 • egy importált verzió, amely be van ágyazva a fűtési rendszerbe (előfordul, hogy ilyen berendezésekben nincs korrózióvédő bevonat a belső felületen);
 • nagy számú különböző csővel rendelkező készülék (növeli az eltömődés valószínűségét;
 • zománcozott polimer bevonat - kevésbé modern, mint a króm, és a legrosszabb fogyasztói tulajdonságokkal rendelkezik;
 • a szelep nélküli berendezés (az úgynevezett "Mayevsky daru") a vízkibocsátáshoz (légdugók fognak kialakulni).

Mielőtt megvásárolná a térdhűtőt, eldönti, hogy milyen típusú készülékre van szüksége: a víz (ismerős a legtöbb honfitársaink számára), elektromos (nem a vízfelszínhez, hanem az elektromos hálózathoz) vagy kombinálva (a víz áthalad rajta, de szükség esetén ilyen egység felmelegszik és help teng), majd folytassa a legjobb modell kiválasztását.

A legjobb víztisztító sínek

Energia modern

Becsült költség - 5200 rubel.

Az Energy Modern fűtött törülközőtartó magas minőségű élelmiszeracélból készül, amely a forró vízrendszer agresszív környezetéhez igazodik. Megbízható és tartós (a gyártó garanciát vállal). A polírozott tükör nem sötétedik az idő múlásával. A formatervezés minden szobához illő és szokatlan. A fűtött törülközőtartó nagy funkcionalitását számos vízszintes keresztsín biztosítja. A csomag tartalmaz mindent, ami a telepítés során szükséges lehet.

A minősítés: 9,8 a 10-ből (van egy hátránya - a rozsdamentes acél érzékeny a kóbor áramlatok hatására, amely egy lakóházban lerövidítheti az abból készült berendezések élettartamát).

Az Energy Modern törülközőtartóról: "Nem tudok segíteni, de megoszthatom az örömöt! Végül a fürdőszobában egy ilyen fűtött törülközőtartó, amit mindig is akartam - az Energy Modern. Ragyogó, stílusos, fürdőszobája megváltoztatta elismerését. "

Terminus Astra Új Design

Becsült költség: 5200 - 11400 rubel (a mérettől függően).

A Terminus Astra New Design fűtött törölközőtartó a funkcionalitás, a finom tervezés és a költség legjobb kombinációja. Alkalmas mind a fűtési, mind a melegvízellátó rendszerhez. Kiváló minőségű rozsdamentes acélcső, speciális technológiával hegesztve. Polírozott felület a legmagasabb fokozat. A nagy magassági paraméterek (53 - 118 cm) és a kis szélesség lehetővé teszik, hogy egy adott helyiségnek megfelelő modellt válasszon. A fűtött törölközőtartó kialakítása 8 atm üzemi nyomásra készült. (a lakóépületek rendszerében ez a szám általában nem haladja meg a 7,5 atm értéket), a hőmérséklet pedig 115 o C-ig terjed. A gyártó 10 éves garanciát vállal.

A minősítés: 9,8 a 10-ből (a cső a berendezés nem szilárd, de hegesztett).

A véleményekből: "Azt hiszem, a legjobb választásom volt - az Astra New Design vízitálca! És még a feleség is boldog. A tapasztalt emberek tudják, mennyire fontos ez. "

Margaroli Vento 405 forgatható

Átlagos ár: 10400 rubel.

A Margaroli Vento 405 fűtött törölközőtartó nem válogatós a vízminőségre és rozsdaálló. A fűtött törülközőtartó szokatlan formában különbözik. A sárgaréz krómozással és dekoratív feldolgozással készült. A kiváló tapadás és összeszerelés gond nélkül gondoskodik a telepítésről. A kis méret (60x64 cm) és a 180 ° -os szárítógép elforgatásának képessége nagyban növeli a funkcióit. A gyártó 2 éves garanciát vállal. A készülék szelepekkel van ellátva, és teljesen felkészült a szerelésre. A munkahőmérséklet legfeljebb 110 ° C, a nyomás akár 8 atm.

A minősítés 10-ből 10-ből - A sárgaréz berendezések sokkal hosszabb ideig tartanak, mint az acél.

Vélemények: "A Margaroli Vento 405 fűtött törülközőtartó már évek óta velünk van. Nagyszerűen működik, azt hiszem, a design félelmetes. Az ár száz százalékos a minőséget illetően. "

Sunerzha Furor

Becsült költség: 9000 - 13000 rubel.

Sunerzha Furor - az egyik legkiválóbb design radiátor - ugyanakkor megbízható, funkcionális és stílusos. A fűtött törölközőtartó elosztóhálózathoz tartozik, amely tartalmazza az összes szükséges tartozékot és tartozékot. Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. A berendezés felszerelhető további elemekkel: termosztátok, szelepek, polcok, szögek, vállfák, reflektorok. A felületkezelés és a szín több lehetőség közül választható.

Értékelésünk: 10-ből 10 - a fűtött törölközőtartó minőségét és megbízhatóságát időben megerősítette.

Vélemények: "Vásárolt egy Sunerzha Furor vízmelegített törülközőt. Még a vízvezeték-szerelő is meglepődött, hogy milyen könnyen csatlakozik és mennyire melegszik.

Zehnder Stalox STXI-060-045

Hozzávetőleges ár: 21.500 - 26.300 rubel csiszolt és 14.000 rubel - fehér zománc borítva.

Zehnder Stalox STXI-060-045 típusú fűtött törölközőtartó megvásárlása zománcozott felületen, a fogyasztó magas színvonalú felszerelést vásárol egy elfogadható áron.

A fűtött törölközőtartó két változata: porszórt zománc és polírozott felület. Jön a telepítő készlet. A működési hőmérséklet 120 ° C, a nyomás maximum 12 bar. Rozsdamentes acélból készült létra, függőleges és vízszintes elemek hegesztéssel vannak összekötve. A hegesztések szinte észrevehetetlenek. A kis méret (60,8 x 45 cm) szinte minden fürdőszobába telepíthető. A berendezés légtelenítővel van felszerelve, amely megakadályozza a légzárás kialakulását működés közben.

A minősítés: 9,6 a 10-ből (bár a gyártó azt állítja, hogy az eszköz mind a nyitott fűtési rendszerben, mind a forróvízellátó rendszerben használható, de jobb a második bekötése, a hegesztés működés közben szivárgást okozhat).

Vélemények: "Néhány évvel ezelőtt telepítettem egy olcsó fűtött törölközőt, ami egy év alatt szó szerint csöpögött. Ebben az évben, a javítás során vásárolt Zehnder Stalox STXI-060-045. A fórumban elhangzott megjegyzésekben nem fekszenek - ez az egyik legjobb víztisztító sín. Szeretnék sikeresnek lenni egy ilyen jó gyártónak. "

Elektromos törülközőmelegítők

TermoSmart Comfort-El

Becsült ár: 8 640 - 10700 rubel

A TermoSmart Comfort-El fűtött törölközőtartó speciális modellje a szoba mérete alapján választható.

A különböző méretű és különböző számú keresztlécek száma: 50x50x10 cm (5 keresztcsík), 60x40x10 cm (6 keresztcsík), 60x50x10 cm (6 keresztcsík), 80x50x10 cm (8 keresztcsík). 100x50x10 cm (10 keresztcsík). Minden fűtött törülközőtartóból Siemens Tena függőlegesen rögzíthető. A termelés az AISI-304 rozsdamentes acélból készül, amely a Terminus gyárból származik. A csövet hegesztették, a varrat lézerrel lett létrehozva, a minőséget ultrahangvizsgálattal ellenőrizték. A hegesztéshez a maradék elemet félautomata ívhegesztés nélkül használják. Minden varrás szűk és nagyon vékony. A külső felület polírozott, a legmagasabb minőségű feldolgozást alkalmazza. Az elosztóhálózathoz való csatlakozáskor a készülék fel van szerelve (4 db), egy kábellel és utasításokkal.

A minősítés: 10-ből 9-ből (a csőben lévő varrás jelenléte megnöveli a törés valószínűségét, bár kissé).

Vélemények: "A fürdőszobában a TermoSmart Comfort egy elektromos fűtött törülközőtartó 7 évig. A javítást tervezzük, megváltoztatjuk a fűtött törölközőtartót is, feltétlenül ugyanazt a céget választjuk - csak a méretre van szükség, más is. "

Argo Ray 4

Becsült ár: 4 100 rubel.

Az Argo Ray fűtött törülközőtartója könnyen alkalmazkodik minden belső térhez. A használt rozsdamentes acél gyártásában. Egy háztartási elektromos hálózattal működik, a teljesítmény kicsi: 60 W (nem több, mint egy izzólámpa), de egy kis helyiségű városi fürdőszobával ez elég. Három szín közül választhat: arany, bronz, fehér. A névleges üzemi hőmérséklet +53 o C, a fűtött törülközőtartó gyorsan felmelegszik. Biztonsági leállító rendszerrel felszerelt. A készlet értékesítése során fel van szerelve. A gyártó 1 éves garanciát vállal. A minimális élettartam 5 év.

A minősítés: 9-ből 10 (van egy korlátozás: nem lehet közelebb, mint 60 cm-re a víz).

Megjegyzések: "Nemrégiben megváltoztattuk a lakást, és ugyanazt az elektromos törölközőmelegítőt vásároltuk a fürdőszobában, mint a régi lakásban - Ray Argo-tól. Az előbbi 6 éven keresztül semmiféle panaszt nem szolgált, ezért senki nem veszi tudomásul, hogy cégünk rendelkezik a cég minőségi eszközével. "

ZorG ZR 017

Átlagos ár: 6 800 rubel.

A ZorG elektromos fűtött törülközőtartók az orosz piacon a legjobbak közé tartoznak. A 86x53 cm méretű létra nemcsak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is alkalmas. A ZorG törölközőszárítók magas színvonalúak és sokszínűek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy szervesen keveredjenek a legkülönbözőbb belsővel. A ZorG törülközőtartók áttekintése során nem említik a forgácsolást vagy más károkat a működés során.

A minősítés: 10-ből 10-re. Miután vásárolt ilyen fűtött törölközőtartót, biztos lehet benne, hogy ez sok évig tart.

Vélemények: "Tavaly javításokat végeztek, megváltoztatták a fűtött törölközőt is. Ez előtt volt egy egyszerű, valószínűleg kínai, folyamatosan lebontva. Barátok sok éven át, a ZorG eszköz, úgy döntött, hogy ugyanazt veszi. Elégedett. "

A legjobb kombinált törölközőmelegítők

ARBONIA Karomix (KM)

Átlagos ár: 132.000 rubel.

Az ARBONIA Karomix fűtött törölközőtartó egyedülálló, teljesen egyedi kialakítású. A nagy méret (194x50x22 cm) és a világos geometriai szerkezet teszi ezt a készüléket a belső tér eredeti elemévé. Az ARBONIA fűtött törölközőt többször elismerik győzteseként az egészségügyi berendezések tervezési versenyeiben. Lehetőség van a távirányító teljessé tételére. Vásárláskor számos színválaszték közül választhat. Hőteljesítmény +50 ° C-on - 950 W. Kívánt esetben fehér törülközőtartót vásárolhat, mely 20-30% -kal csökkenti a vásárlás költségeit. Felszerelt problémák nélkül a hőmérséklet egyszerűen beállítható.

A minősítés: 10-ből 10-ből. Kiváló minőségű design eszköz hosszú élettartammal.

Vélemények: "Nemrég költöztünk egy városi lakásból egy vidéki házba. A fürdőszoba nagy, ezért úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk a legjobb elektromos fűtött törölközőt - ARBONIA. A felülvizsgálatok kiválóak, az eszköz kiváló minőségű és nagyon szép. Teljes. Nagyon köszönöm! "

allegro

Becsült ár: 10 000-17 000 rubel (a mérettől függően).

Az Allegro elektromos fűtött törülközőtartó, amelyet a "Radiator" -on indítottak, nem minőségi a külföldi gyártók berendezései számára.

Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, a külső felület két változatában: bevont polimer (fényes fehér) és polírozott fényes. A polírozást a plazma-elektrolitikus módszerrel végezzük el, lehetővé téve tükörfelület létrehozását, amely nem zavarja a működés során. Nagy magassági választás (330 - 1290 mm) lehetővé teszi, hogy a készüléket bármely helyiséggel rendelkező helyiséghez igazítsa. Fűtött törülközőtartók acéltartók segítségével. Mayevsky daruval és vakdugóval felszerelve.

Értékelésünk: 9-ből 10-ből (a minőség jó, az ár versenyképes, de a design nem felfelé).

Válaszok: "A fürdőszobát a WC-hez csatlakoztatták, utóbbi falának a lépcső felé néző falán, ezért nagyon hideg. A fűtés és a melegvíz nem egész évben üzemelnek, így az Allegro fűtött törölközőt felszerelik, amelyet folyamatosan melegítenek. Bár elégedett.

Melyik fűtött törölközőt vásárolni?

"A legjobb" mindenkinek. ezért:

 • ha nincs túlzottan magas követelmények a tervezéshez, akkor az Energy Modern lehet a leginkább elfogadható lehetőség;
 • ha szükséges, a helytakarékos megtakarítás érdekében a legjobb törülközőtartó - Margaroli Vento 405 forgatható;
 • ha a fűtött törölközőszalag teljes értékű design elem lesz, akkor válasszon egy vizet Sunerzha Furor vagy egy kombinált ARBONIA Karomix-t;
 • az egyik a sok elektromos TermoSmart Comfort-El vagy az "Allegro" kombinációja egyaránt megfelel egy nagyon nagy és egy nagyon kis fürdőszobának;
 • ha szükséges, pénzt takarít meg, megvásárolhatja az Argo "Ray 4" -t;
 • ha egész évben szeretne meleg törülközőt melegíteni, akkor az "Allegro" (egy városi lakásban) vagy az ARBONIA Karomix (egy nagy vidéki házban).

Melyik törölközőt választani

Amikor befejezi a fürdőszobát - szükséges, azt is mondanám, szükséges a fűtött törülközőtartó. Végtére is nagyon sok előnye származik - szárítja a dolgokat, felmelegíti a szobát (és tényleg jól csinálja), ha van egy fűtött törülközőtartó, akkor a gombák megjelenése a falakon jelentősen csökken. Általában telepítenie kell (olvassa el a cikket - A SZÁRÍTÓI TELEPÍTÉSBEN), de hogyan kell kiválasztani a valódi kérdést, amikor magam úgy döntöttem, hogy egy csomó különböző üzletekbe utazom, és ma hasznos információkat adok neked...

Kezdésként, egy kis meghatározás.

A fűtött törölközőt olyan fűtőberendezés alkalmazza, amelyet főként a fürdőszobában használnak (ruhák és törülközők szárítására, valamint a fürdőszoba fűtésére). A krómozott vagy színesfémek hajlított csöve, főként a melegvízellátáshoz (forró csövekhez) kapcsolódik. Ha nincs meleg víz a házban, akkor használhat szárítót, amelyet villamos energia hevít.

A fűtött törölközőt választva több problémát kell megoldania.

1) Csatlakozási típus

4) Ár - minőség

És most részletesebben...

1) A fűtött törülközőtartó csatlakozójának típusa

Mint már írtam, két fő módja van a csatlakozásnak: a fő forró víz felmelegítő és az elektromos (normál kimeneten). Az igazságszolgáltatás érdekében érdemes megemlíteni, hogy egy harmadik típus kezdődik - kombinált (elektromos és átáramló törülközőmelegítő).

A leggyakoribb folyékony (vagy víz) fűtött törülközőtartó a forró vízcsőhöz van csatlakoztatva, és felmelegszik ebből a vízből. A nagy lakásokban a víz kering a csöveken keresztül, így a felszállók és a fűtött törülközőtartó mindig forró.

Előnyök:

- nem használ villamos energiát

hátránya:

- ha nincs meleg víz - vagy hideg

- a korlátozott hely a rögzítés, bárhol elhelyezni nem olyan könnyű, meg kell húzni a csövet, de ez nem mindig lehetséges. És ha rosszul húzza meg a csöveket, akkor nem melegszik fel, de nagyon rossz lesz.

Elektromos törölközőmelegítő - egyre népszerűbb, főként olyan helyiségekbe települ, ahol nincs meleg víz (pl. Hruscsov, magánlakások stb.). Ez nem ütközik be a fő vízellátó rendszerbe - a belső TEN-t a víz felmelegítésére használja, amely felmelegíti a folyadékot, amelyet egy fűtött törölközősávval (általában olajjal) töltenek meg - ez a hő átadódik a falaknak.

Előnyök:

- nem függ a forró vízellátástól, a csövekre nincs szükség csatlakozásra

- bárhol elhelyezhető, nem csak a fürdőszobában, hanem a konyhában is.

hátránya:

- Villamos energiát fogyaszt, még egy kicsit is, mivel a gyártók biztosítják a 150-200 W-ot, de mégis!

- A nedves helyiségekben meg kell felelni az elektromos készülékek elhelyezésének követelményeibe, egy kicsit megérintve a cikkben - PRO KOCSÁK A FÜRDŐBEN (feltétlenül olvassa el, ha elektromos méretet tervez).

Egy kis videó az elektromos törülközőtartókról

Kombinált törölközőmelegítő - ez a lehetőség ötvözi az áramlás előnyeit és az elektromos szárítók előnyeit, összekapcsolódik a központi vízellátó rendszerrel, de ha nincs melegvíz, csatlakozhat a konnektorhoz. Hátrányok - ez nem olyan gyakori a város polcain, egy viszonylag új termék.

2) Formanyomtatvány

Most beszéljünk egy kicsit az űrlapról, aztán azt mondják, a srácok íze és színe. Fűtött törölközőtartó több tucat, ha nem száz formát és méretű. Azonban meg kell értened a fűtött törülközőtartókat - annál jobb a ruhanemű melegítése és szárítása. Ezért azt tanácsolom, hogy válassza ki az úgynevezett létrákat (lépcsők formájában). A vászon úgy is elhelyezhető, mint egy állandó szárítón. IGEN és a fürdőszobája jobban melegszik, köszönhetően a területnek.

Ha nem tetszik a létra, akkor megteheti - M figuratív verziót, kevésbé praktikus, de olcsóbb. Vannak olyan modellek, amelyeken további ruhadarabokat helyeznek a csőre, aminek köszönhetően nő a hatékony terület.

Van egy kapocs formája (más néven patkó) - ezek a legolcsóbbak, de a legbölcsebbek is - a srácok tényleg nem praktikusak. Csak egyetlen cső, amely a tartóban lévő sugár mentén hajlik, alkalmas egy törülköző szárítására, itt egy példa, nézd meg a fotót.

Általában nagyon sok formában létezik, még kör, háromszög stb. Formájában is. Amikor kiválaszt egy űrlapot, akkor világosan meg kell értenie, hogy minél több rudat és kiemelkedést, annál nagyobb a szárítási terület.

3) Anyag

A fűtött törülközőtartó munkájában a legfontosabb dolog az anyag, mert valóban garancia a hosszú munkára csere nélkül. Általában minden törülközőt különböző fémekből készítenek. De csak minőségi lehetőségeket kell vállalnia.

Lakást vásárolni, általában van a szokásos fém opciók, senki nem igényel rozsdamentes acélból készült törülközőt, és még kevesebb réz vagy sárgaréz. Ez egy közönséges hajlított cső, amelyet hagyományos festékkel festettek. Az ilyen szárító megjelenése és a teljesítmény jellemzői sok kívánnivalót hagynak maguk után, így egy hulladéklerakóban (a fémek a legközelebbi vételhez történő átadásához), és normális és esztétikai célt tűztünk ki.

Rendes acél - normál acélból készült modellek vannak, általában felülről krómozott bevonattal vannak ellátva. Ezek a lehetőségek a legolcsóbbak, de a legrövidebbek is, a víz hatása alatt ilyen törülköző melegednek gyorsan, és elkezdenek áramlani. Átlagos élettartam 5 év.

A rozsdamentes acélból - valamint a hagyományos acélból - lehetőség van krómozott, de festett is. Az ilyen opciók sokkal hosszabb ideig tartanak, mert kissé kitéve a víznek. Élettartam 10-15 év között.

Réz, sárgaréz vagy alumínium fűtött törölközőtartók a leginkább praktikus modellek a vízállóság szempontjából. Rozsda nagyon, nagyon hosszú, ezért akár 25 évig is szolgálhat. Azonban ezeknek a típusoknak is van egy másik problémája, az ilyen anyagokból készített törülközőmelegítők a legkritikusabbak, a legkisebb erőfeszítéssel is deformálódnak, ezért nagyon óvatosnak kell lenned velük.

Egy kis videó az anyagon és formában

4) Ár - minőség

Cikkünk végső pontja. Tehát, milyen törölközőmelegítő felel meg az ár minőségének? Az én választásom - miután számos üzletbe utaztam, arra a következtetésre jutottam, hogy a fűtött törölközőt rozsdamentes acélból kell készíteni (mert a hagyományos acél nem praktikus, de olcsó, a réz, sárgaréz, alumínium pedig drága és nagyon törékeny) (gyakorlatias jellege miatt) létra legyen, és a szokásos melegvíz-emelőhöz is csatlakoztatva kell lennie, az elektromos lehetőségek nem érdekesek.

Összefoglalva, azt akarom mondani, hogy pontosan ez volt az, amit vettem, nagyon elégedett, hogy jól néz ki! Azt is tanácsolta egy barátjának, ő is örül! Az ilyen törülköző melegítők is kényelmesek, mert bármikor eltávolíthatja a légzsilipet (olvassa el ezt a cikket).

És ez minden, azt hiszem, az én nagy cikkem nagyon segített neked.

Melyik vízmelegítőmelegítő jobb: megtanulod helyesen választani

Nehéz elképzelni egy fürdőszobát fűtött törölköző nélkül. A minimális helyet elfoglaló eszköz segítségével gyorsan megszabadulhat a túlzott nedvességtől a helyiségben, és megszáradhatja a nedves kiegészítőket. Bemutatják a "szárító" értékesítését nemcsak tökéletesen megbirkózni a hiányosságok a mikroklímát, hanem díszítik a belső. Azonban a design vonzerejét egyszerűen össze kell kapcsolni a funkcionalitással, egyetért vele?

Hasznos tudnivalók a fürdőszobai szerelvények legjobb felszerelésének kiválasztásához, örömmel oszthatjuk meg veled. A bemutatott cikk tartalmazza a szerző által összegyűjtött információkat a készülék megvásárlásának aktuális előkészítése során. Bontott minden olyan kérdést, amely a vevő felmerülhet.

Részletesebben leírjuk azokat a jellemzőket, amelyeket a vásárlás előtt figyelni kell, áttekintést nyújt a szegmens vezető gyártóinak termékeiről. A kiválasztási kritériumokat kényszerítő érvek indokolják, az információkat a fotók és a videó ajánlások is megerősítik.

A vízvezetékekre vonatkozó követelmények

A fürdőszoba a legveszedelmesebb hely a házban és a lakásban, ezért a szoba további fűtését kell biztosítani. A fűtött törülközőtartó gyorsan szárítja a törülközőket vagy ágyneműt, megakadályozza a penész megjelenését és megakadályozza a padló és a fal nedvességét.

Ezen felül a modern modellek a fürdőszoba belsejének stílusos dekorációi, mivel a progresszív tervezők folyamatosan dolgoznak a készülékek megjelenésén.

A szabványos vízmelegített törülközőtartó úgy néz ki, mint egy ívelt cső, amely közepén forró víz cirkulál. Ha a vízellátás megszűnik, a termék működése megszűnik. A vízmelegített törülközőtartó kiválasztásakor először figyelembe kell venni a csövekben a nyomás mértékét. A GOST jelenlegi építési szabványai és követelményei szerint a vízbeviteli szerelvények víznyomása több mint 6 atm.

A lakóépület csövekben a víznyomás 2,5-7,5 atm. A mutató az építési helytől, a kommunikáció minőségétől és az épületben lévő padlók számától függ. A magánlakásokban a csövekben a nyomás általában 2-3 atm. Ezért a felvásárlás előtt meg kell találni a vízvezeték-rendszer mutatóit, és hozzá kell adni az értékhez, amely több pozíciót eredményezett a víz kalapálásához.

A víz törölközőszárító hatékonysága a csővég területétől függ. Az eredeti kialakítás létránként képes maximális hőmennyiséget biztosítani, és könnyen átadhatja a víz kalapácsát. A szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a csövek átmérőjére. Bizonyos esetekben egy speciális adapterre van szükség a fűtőberendezés felszereléséhez és csatlakoztatásához.

A vízmodell kiválasztásának fő kritériumai

A fürdőszoba felújítása magában foglalja az elavult vízvezeték-berendezések cseréjét, beleértve a melegvíz-rendszerhez (melegvíz) vagy fűtéshez csatlakoztatott fűtött törölközőt is. A fűtőberendezés kiválasztásakor nem csak a termék vonzerejét kell értékelni, hanem az anyag erejét is.

A fűtött törölközőt nem minden modell képes elviselni a lakóépületek központi fűtési rendszerében felmerülő működési nyomás rendszeres csökkenését. Érdemes megfontolni, hogy a csövek csúcsnyomás értéke elérheti a 10 atm értéket. Ezért fontos tudni, hogy a fűtőtest műszaki jellemzőit és jellemzőit hogyan kell először figyelni.

Fontos, hogy megfelelően telepítse a vásárolt víz törölközőt. A legtöbb esetben a szerkezet felépítése a befejező munkák elvégzése előtt történik a fürdőszobában. Ez jelentősen megtakarít pénzt és a telepítésre fordított időt. Számos telepítési problémát könnyű megoldani a modern elektromos modellek használatával.

Fűtött törülközőtartók külső megjelenése

A vízmelegített törülközőtartók alakja többféleképpen osztható meg. A szabványos modellek közé tartoznak az ívelt csőnek tűnő melegítők. Külsőleg a "P" vagy az "M" betűhöz hasonlóak.

Az elmúlt években a szokatlan méretű és alakú fűtési struktúrák modern modellei egyre népszerűbbek. A modern belső kialakításhoz a fogyasztók gyakrabban tekintik a progresszív kialakítás modelljeit, például zigzag vagy létrák formájában, amelyeket a gyártók különböző változatokban mutatnak be.

Javasoljuk, hogy válasszon egy szárítóeszközt, amelyben a fogasok száma megegyezik a házban élők számával. Ebben az esetben a vállfák közötti távolságnak elegendőnek kell lennie.

Korszerűsített modellek állnak a fogyasztók rendelkezésére, amelyek a polc típusának további funkciói lehetnek. Napjainkban a formatervező típusú szárítók, amelyeknek eredeti alakjuk van, egyre népszerűbbek. Ebben az esetben a praktikus lámpatest a fürdőszoba stílusos dekorációjává válik, fényes és egyedülálló érintést kölcsönöz a belső térnek, vagy hangsúlyoz egy bizonyos stílust.

Így a modern piac széles választékot kínál a különféle formájú víztörlo sínek modelljeinek:

A fürdőszobai vízmelegítők szabványos modellek mellett kizárólagos tervezői modelleket is kínálnak a fogyasztóknak. Különböző egyedi kialakításúak.

A polcokat vagy speciális kampókat néha hozzá kell adni az eredeti formanyomtatványhoz. A külső vonzerő és a praktikusság befolyásolja a törölközőszárító költségét.

Elsődleges gyártási anyag

A víztípusú fűtőberendezés kiválasztása során nem csak a termék műszaki jellemzőire és alakjára kell összpontosítani. Az is fontos, hogy milyen anyagból készült. A következő anyagok használatosak a vízmelegített törölközősávok gyártási folyamatában:

 • rozsdamentes acél;
 • fekete acél;
 • színesfémek (sárgaréz, réz, alumínium).

Vannak krómozott, polírozott és festett víz törölköző. Ha egy ház vagy egy lakás tulajdonosa úgy döntött, hogy megváltoztatja a fűtőtestet a fürdőszobában, akkor érdekli, hogy milyen anyagból jobb választani egy fűtőberendezést a törülközők és a textília szárításához. A megfelelő választás érdekében elemezzük a különféle anyagokból származó vízszerkezetek jellemzőit és jellemzőit.

A hagyományos acélból készült eszközök. Acél - vas ötvözet szénből és más elemekből. Az acél műszaki jellemzői és tulajdonságai a kiegészítő elemektől függenek.

A tartós fekete acélból készült megbízható fűtött törölközőtartók gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a hagyományos rozsdamentes acél. Az acél radiátorok tökéletesen vezetnek a hőt, és kívülről egy speciális réteggel vannak bevonva, amely védi a korróziótól.

A vasból készült vízmelegítők a leginkább költségvetési lehetőségnek tekinthetők, és ideálisak a megmenteni kívánt fogyasztók számára. Az ilyen típusú modellek hiánya a termék viszonylag rövid élettartama. Ha a javítás során nincs jelentős pénzeszköz, akkor a vas egység a legjobb megoldás.

A vasaló és ötvözeteinek fűtött törülközőtartója önálló fűtési rendszerű vidéki házak számára is alkalmas. Az a tény, hogy a lakásban az anyagból készült radiátor gyorsabban rozsdásodik el, eltömődik azokkal a szennyeződésekkel és sókkal, amelyek naponta telepednek a cső belső falaira.

Ez jelentősen csökkenti az eszköz élettartamát, ezért a szakértők nem javasolják, hogy az acélból készült vízkészüléket egy központi fűtési rendszerhez csatlakoztassák.

Rozsdamentes acél törölközőszárító. A rozsdamentes acélból készült fürdőszobai fűtőberendezések megbízható egységek, amelyek hosszú ideig szolgálják a tulajdonosokat.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törölközősínek fő előnyei magukban foglalják a nagy nyomás és a korrózió ellenálló képességét. A rozsdamentes acélmodellek kiváló hővezető képességgel rendelkeznek.

Az ilyen törölközőmelegítők hátrányai közé tartozik a termékek magas költsége. Az árért többszörösen drágábbak, mint az acél és réz szerkezetek. A modern piacon egy fűtőtest - egy rozsdamentes acélból festett fűtött törölközőtartó - egyenértékű. Termék mínusz - gyakori használat esetén gyorsan elveszti vonzó megjelenését.

Függetlenül a víz minőségétől, a rozsdamentes acél radiátor hosszú ideig tart. Vannak krómozott, polírozott és festett rozsdamentes acél víztisztító sínek. Annak érdekében, hogy az acél radiátor hosszú ideig elégedett legyen a vonzó megjelenésével, választhatja a hazai vagy az importált gyártók krómmodelljeit.

Sárgaréz és réz eszközök. A sárgaréz csövekből készült fűtött törülközőtartók az acélsugárzók két típusának "aranyos átlaga".

Az anyag vonzó aranysárga színű, amelyet az alkotóelemek adnak hozzá. A rézötvözet rézötvözetet tartalmaz cinkkel, gyakran vas, alumínium, ón és más elemek hozzáadásával. Ez a legelterjedtebb rézötvözet, amelyet a duktilitás jellemez.

A sárgarézből vagy rézből készült vízmelegített törülközőtartók nem hajlamosak a korrózióra, kevésbé költenek a hasonló rozsdamentes acéltermékeknél. Az ilyen sárgaréz vagy réz radiátor maximális megengedhető nyomása 6 bar. Ezzel a tulajdonsággal kapcsolatban kiválóan alkalmasak magánházakba történő beépítésre, ahol a víznyomás általában nem haladja meg a 3-4 atmoszférát.

Az eszközök felszerelésének módja

Fontos szempont, hogy figyelmet kell fordítanunk a fürdőszobai vízsugár kiválasztásánál a rögzítés vagy a beszerelés módja. Bár a telepítés nem túl nehéz feladat, a szakembernek megfelelő telepítésre van szüksége. A szakképzett szakember nem csak kompetens módon végzi el az egység szerelését, hanem megtartja a gyártó garanciáját is.

Minden típusú vízmelegített törülközőtartó csatlakozik a felszállókhoz, mivel azokat a meglévő vízellátó vagy fűtési rendszerhez kell csatlakoztatni. Leggyakrabban a falra rögzítik, ritkábban a padlón a falon. A telepítési beállítás a modell sajátosságaitól és az előnyben részesített telepítési opciótól függ.

Fűtött víz törölköző: melyik jobb

Nagyon gyakran javításokat végeznek a fürdőszobában, szeretnék helyettesíteni az összes elavult vízvezeték szerelvényt, beleértve a víztekercset, amely már hosszú ideje elavult.

Ma a piac számos, vízmelegített törülközőtartóból álló modellt képes kielégíteni a fürdőszobában, amelyek nem csak a műszaki jellemzőkben, hanem a megjelenésükben is különböznek egymástól. Figyelembe kell venni, hogy nem minden egység képes elviselni a nyomáskülönbséget, amelynek csúcsértékei maximum 10 atmoszférát képesek elérni. Ebben az összefüggésben a vízmelegített törülközőtartó kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a műszaki jellemzőkre és a termék előállításához felhasznált anyagokra.

Ebben a cikkben azt szeretnénk megmondani, hogy milyen típusú fűtött törölközős vasatípust válasszon, részletesen megvizsgálva az egészségügyi termékeket, mind a megjelenés, mind a gyártás anyagában.

Megjelenés szerint

A megjelenésben a víz törölköző szárítók többféleképpen oszthatók meg. A szabványos modellek azok az egységek, amelyek ívelt cső megjelenésével rendelkeznek. Az ilyen termékek alakja hasonlíthat az "M" vagy a "P" betűhöz. Nagyon gyakran modelleket találhat egy létrán vagy cikcakk formájában, és újabban a korszerűbb verziók váltak népszerűvé, amikor a készüléknek nagyon eltérő alakjai és méretei vannak.

A víz M típusú fűtött törölközőtartály modellje

Opcióként, ha a szárítóeszközön lévő vállfák száma megfelel a házban élők számának, és elegendő lesz a vállfák közötti távolság.

Ugyanakkor az eladók modernül is kínálhatnak - egy feljavított fűtött törölközőtartót. Ezek a modellek nem sokban különböznek egymástól, de emellett tartalmaznak funkcionális polcokat.

Modern dizájner melegvizes törölköző, ami jobb fotó

A termékek tervezési típusai az utóbbi időben csak most kezdik népszerűsíteni. Ezek teljesen eredetiek és gyakran egyedi formák lehetnek - például különböző méretű létrák. Így a praktikus lámpatest a fürdőszobában valódi díszítéssé válhat, fényes és eredeti érintést kölcsönözhet a belső térnek, vagy hangsúlyozhatja egy adott stílust.

A törülközőmelegítő gyártásának anyaga szerint

Ha egy víz típusú termék kiválasztásánál nemcsak a formájára és a műszaki jellemzőire összpontosít, akkor egy másik fontos árnyalat figyelhető meg. A vásárlás időpontjában mindig figyeljen az anyagra, amelyből készült.

Tippek a fűtött törülközőtartó kiválasztásához a fürdőszoba szerint

Ma már megtalálhatóak olyan termékek, amelyek vasból, acélból, rozsdamentes acélból, valamint mindenféle színesfémből készülnek. Mi a legjobb anyag, hogy ezt a fürdőszobai ruhadarabot választó egészségügyi eszközt válasszuk, azt szeretnénk elmondani.

A vasalóból készült, vízmelegített törülközőtartók a legolcsóbb termékek közé tartoznak, de ugyanakkor nagyon kicsi az életük. Ha nincs elég pénzed, akkor a vasaló - a legmegfelelőbb megoldás az Ön számára.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törülközőtartók nagyon megbízhatóak és nagyon hosszú ideig szolgálhatnak a tulajdonosuknak. Ezeknek a termékeknek az előnyei magukban foglalják azt a tényt, hogy ellenállnak a kellően nagy nyomásnak és nem alkalmasak korrózióra. A hátrányok közé tartozik a magas költségek, mivel többszörösen drágábbak, mint a réz vagy acéltermékek. De a piacon találkozhat és költségvetést analóg - ez egy festett változata rozsdamentes acél. Bár a gyakran használt felhasználású termék nagyon gyorsan elveszti vonzó megjelenését.

Színes víz törülközőtartók - bronz fotó

Ha réz vagy réz törülközőtartóról beszélünk, akkor nem rozsdásodnak, és sokkal olcsóbbak, mint a rozsdamentes acélból készült társaik. Ugyanakkor a megengedhető nyomás, amelyet egy ilyen vízkezelő készülék jól visel, 5-6 bar. Ebben az összefüggésben alkalmasak azokban a magánházakban, ahol a víznyomás nem haladja meg a 2-4 atmoszférát.

Az acélegységek nagy népszerűségnek örvendtek annak köszönhetően, hogy viszonylag alacsony költséggel rendelkeznek. Az acél törülközőtartók előnyei véget érnek. A műtét utáni bizonyos idő után a korrózió első jelei észrevehetők. Ideális esetben egy ilyen eszköz teljesen vízzel töltött. Egyébként még kis üregekben is előfordul az oxigén aktív felhalmozódása, ami nagyon csekély oxidációt okoz a csövekben.

Fűtött törölközős acél típusú létra fénykép

Ebben a helyzetben nagyon egyszerű példát adhat. Például egy acélból készült vízmelegített törülközőtartót vásárolt egy magánházhoz, és egy melegvíz rendszerhez kapcsolódott, és közvetlenül a mosdó előtt helyezkedett el. Néhány idő múlva láthatjuk, hogy a csapadékból meglehetősen sáros víz kezd folyni. Ez azzal magyarázható, hogy a keverővel szemben alkalmazott nyomás többszöröse kisebb, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy az egészségügyi betét vízzel teljesen kitölthető legyen.

Ez oxigén fokozatos felhalmozódásához vezet, majd előfordul az oxidáció folyamata, ami nagyon zavaros vizet eredményez. A szakértők javasolják, hogy az ilyen vízkészüléket csatlakoztassa a központi fűtési rendszerhez.

Vízmelegített törölközőtartó, hogyan válasszunk fontos pontokat

Ha a legkedvezőbb modellt szeretné megvásárolni, akkor a standard változatokon maradhat - M vagy U alakú. Ezek a törölköző melegítők tökéletesek a helyzetben, ha a fürdőszoba kicsi. Ilyen helyzetben nem kell változtatni a csöveket, vagy hígítani őket. Elegendő csak csatlakoztatni a készüléket, és azonnal elindul, és gyorsan felhasználhatja a rendeltetésükre.

Annak érdekében, hogy melegítse a helyiséget és szárítsa meg nagy mennyiségű törölközőt és ágyneműt, válasszon egy olyan fűtött törülközőtartót, amely elegendően széles csövekkel rendelkezik, és rozsdamentes acélból készült. A vásárlás során ügyeljen arra, hogy figyeljen a termék megjelenésére. Ha kissé olyan, mint egy radiátor, akkor csak a fűtési rendszerre kell telepíteni.

Ugyanakkor a vízmelegített törülközőtartó megválasztásakor ügyeljen arra, hogy ellenálljon az éles és nagy nyomáseséseknek, mindenféle vízütésnek, és ne adjon korróziót. Ha nincs semmi, amiért megértené e termékek telepítését, akkor győződjön meg róla, hogy szakmai segítséget kér. Ez megóvja Önt a további javításoktól, vagy akár az egység kicserélésétől.

A vízmelegített törülközőtartók modernek és praktikusak, amelyek megkönnyítik és egyszerűbbé teszik életét. A vízegységek az elektromos típussal ellentétben számos előnnyel és nagy hatótávolsággal rendelkeznek. Különböző árú termékeket talál, és számos design lehetővé teszi, hogy mindenki magának válasszon valami eredetinek.

Milyen vízmelegített törölközőt vásárolni jobb: mit kell nézni vásárlás előtt?

A fürdőszoba harmonikus belső kialakításakor minden részletre figyelni kell. A vízvezeték-felszerelés mellett a kényelem, a szépség és a kényelem megteremtéséhez való hozzájáruláshoz való hozzájárulás mellett az első pillantásra kevésbé fontos tulajdonságok is megjelennek. És a fűtött törülközőtartó ebben a listában az egyik fő pozíció.

Hogyan válasszunk egy víztörlőt a fürdőszoba belsejének kiegészítéséhez elegáns és funkcionális tartozékkal, fontold meg a cikket.

Vízmelegített törölközőtartó: lehetőségek

Gyakorlatilag a tipikus lakóházban lévő fürdőszobák eredetileg vízmelegített törülközőtartóval voltak felszerelve. A csőszerű csövek cikcakk-része a forró vízellátó rendszerhez van csatlakoztatva.

Fürdőszoba - magas páratartalmú szoba, amelyben a törülközőket hosszú ideig szárítják. Forró készülék esetén ez a folyamat többször is gyorsabb.

A központosított vízellátás feltételei között, ha a forró cső egy része az elrendezés alatt van, egész évben használható a fűtött törölközőtartó is. A készülék működésének biztonsága nem jelent problémát.

Bár senki sem zárja ki a nyomáscsökkentés kockázatát az összeszerelési ízületeknél, valószínűsége meglehetősen kicsi. És ennek a kellemetlen helyzetnek a következményei csak a javítások további pénzügyi költségeit jelenthetik.

A hideg évszakban a készülék, amely egyfajta kompenzáló hurok, amelyen keresztül a forró víz több apartmanba van hígítva, figyelemre méltó fűtést biztosít a helyiségben. A fürdőben tartott melegség, ahol gyakran nincs külön fűtőtest, soha nem felesleges.

De egy ilyen függőség tele van azzal a ténnyel, hogy az átfedő melegvíz-tekercs hűtése esetén megszűnik a funkció ellátása. A fűtési szezonok közötti időszakokban csak törölközőtartóként és dekoratív helyiségdíszítésként szolgál.

Amikor forró víz jut, a konstrukció elkezd felmelegedni, de elég lassan. És még akkor is, amikor önálló vízellátást biztosít, minden alkalommal, amikor bekapcsolja a rendszert, meg kell várnia, amíg a cső maga felmelegszik, majd a fürdőszobát.

E tekintetben kényelmesebbek az elektromos modellek, amelyek a fürdő bármelyik falára helyezhetők, kivéve a vízforrások körül. De ha szabad helyet találsz egy további tekercsre, nem mindig lehetséges.

Igen, és nem sokan hajlandóak további költségeket felosztani a készülék működéséhez szükséges villamos energia megfizetéséért.

A folyamatosan folyó forró víz mellett az elkerülő eszközökben fagyálló fagyasztás van kialakítva, amely egyenletesen terjeszti a hőt a radiátorhoz. A hőcserélő beépíthető a teljes kialakításba, vagy elkülönítve.

A kettős áramkörök kényelmesek, mivel lehetővé teszik a hőmérséklet beállítását. A belső falak további bevonata megvédi a funkcionális kialakítást a hirtelen nyomáseséstől és az agresszív közegek kitettségétől.

A víz- és elektromos modellek minőségi jellemzőinek sikeres kombinációja révén a kombinált törölközőmelegítők a rendszerben meleg víz nélkül is zökkenőmentesen működhetnek. A kombinált modellek egyetlen hátránya a magas ár.

A vízmelegített törülközőtartó csövekre vonatkozó követelmények

A fürdőszobai törülköző kiválasztásakor elsősorban a csövek nyomásának szintjére kell összpontosítania. A GOST követelményeinek és az alkalmazandó építési szabványoknak megfelelően a vízbevezető szelep nyomásának legalább 6 atmnak kell lennie.

Ezért a vásárlás előtt hasznos a vízellátó rendszer indikátorainak megismerése, és ezáltal növelheti az értéket, amely több lehetséges pozícióra biztosítva van a lehetséges kalapácsokon.

A fűtött törülközőtartó "ereje" nagymértékben függ a cső sweepjének a területétől. A létra formájú kialakítás azért jó, mert a maximális hőmennyiségnek köszönhetően könnyen képes ellenállni egy víz kalapácsnak.

A szárító kiválasztásakor ügyeljen a csövek átmérőjére. Előfordulhat, hogy a készülék beszereléséhez és csatlakoztatásához különleges adaptert kell vásárolnia. Adja meg ezeket a paramétereket a tanácsadónak, és segít kiválasztani a legjobb lehetőséget a termékek műszaki jellemzői szerint.

Hogyan válasszuk ki a víz törölközőt?

A fűtött törölközőtartó határozza meg a fűtést és a kényelmet a fürdőszobában. Ezért telepítse az első elérhető eszközt nem érdemes megtenni. Szerencsére számos választék lehetővé teszi, hogy olyan modellt válasszon, amely sikeresen ötvözi a működési paramétereket és az esztétikai tulajdonságokat.

Gyártási anyag

A vastag olajfestékkel borított, csillogó öntöttvas csövekből készült hagyományos ruhaszárítók már régóta eltakarították az úgynevezett "design radiátorokat".

Az ilyen készülékek gyártására szolgáló anyag a következő:

 • védett fekete acél;
 • rozsdamentes acél;
 • színesfémek (alumínium, réz vagy sárgaréz).

A fekete védett acélból készült szárítók könnyen hajlamosak a korrózióra, így az ilyen anyagból készült termékeket többet vásárolják, ha házakat rendeznek, ahol autonóm fűtőrendszert biztosítanak.

Jó hőátadás és színesfémek. De a nemvasfémekből készült szerkezetek élettartama 5-10 évre korlátozódik.

Ha a nemvasfémek formatervezéséről beszélünk, akkor valószínűleg az érdekes megjelenés miatt előnyösek. A sárgaréz termékeknek a szerkezet kanyarokban és falakon történő működésének során keletkező szennyeződések kicsapódása és feloldódása miatt az első öt év szolgálati idejét követően az anyag kopását figyelni fogják.

A legnépszerűbb, bár a legdrágábbak a rozsdamentes acélból készült törülközőtartók. Rendeltetésük szerint 3 mm-es falvastagsággal varrat nélküli csöveket használnak. Ennek a gyártási módnak köszönhetően a termék nagy ellenállóképességet mutat kemény víz agresszióval és nyomáseséssel szemben.

A rozsdamentes acéltermékek külső megjeleníthetőségének biztosítása céljából csiszolt vagy krómozott is.

Ami az ár kérdését illeti: a festett modellek akkoriban olcsóbbak, mivel a polírozott eszköz megszerzése "elérheti a zsebét".

A szerkezet alakja és mérete

Ugyanilyen fontos a fürdőszobai törülköző alakja. A modern vezető gyártók ilyen termékkonfigurációkat kínálnak:

 • Klasszikus modellek a "P" és "M" betűkkel megegyező formában, valamint a "PM" kombinált opciók;
 • "S" alakú cikkek, amelyek úgy néz ki, mint egy kanyargó kígyó;
 • Frissített modellek, amelyek egy vagy két polccal vannak felszerelve;
 • Dekoratív lehetőségek létrák, cseppek, hurkok és kaszkádok formájában.

Az eladások széles és keskeny modellek, átfogó dizájn és kompakt törölközőmelegítők, miniatűr polcokkal. A választást csak az Ön preferenciái és az alapok nagysága korlátozza, hogy készen álljon arra, hogy egy olyan attribútumot hozzon létre, amely a háztartásban szükséges.

Design Design

A modern törölközőszárítók megjelenése egyszerre egyszerű és meglepően összetett lehet. A tervezés során felhasznált alapanyagoktól és a színpaletta beállításától függően a fürdőszoba falaiban lévő hangszínt választhatják matt vagy ezüst árnyalatú termékekből.

A belső térben fémezett elemek jelenlétében a tervezők javasolják, hogy megállítsák a választást a króm berendezéseken. Nagyon tágas "többüléses" ívek és polcok.

Ha a fürdőszobában nincsenek krómozott részek, és a világos ív vagy létra harmonikusan illeszkedik az általános kialakításba, akkor jobb, ha fehér festett modellt választanak. A szinuszos megjelenésű szárítók elegánsak.

Ne vigye el túlságosan fantáziadús lehetőségeket. A divat 2-3 éven át megy át, és az időben kipróbált klasszikusok évtizedek óta örülhetnek a formák rövidségének.

Importált vagy belföldi?

Mind a háztartási vízmelegítők, mind külföldi partnereik nagy keresletet élveznek a piacon. Különös figyelmet érdemelnek a finn, olasz és német védjegyek.

Az európai gyártók modellek kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy legtöbbjük a fűtési rendszerhez kapcsolódik. A hazai gyártók termékei jobban összpontosítanak a forró vízhez való csatlakozásra.

Hagyományosan az európai gyártók vékonyfalú acélból készülnek, amelynek belső falai nem rendelkeznek korrózióvédelemmel. Az európai gyártók nem mindig veszik figyelembe a csatornákban keringő víz minőségét.

Nem titok, hogy forró vízzel ellátott vizet használnak, amely kémiai szennyeződéseket, mechanikai szuszpenziókat és sót tartalmaz. Ezek a vegyületek képesek acél korróziót okozni, és a falakon levő szuszpendált szilárd anyagok csökkentik a csövek belső átmérőjét. Különösen ettől a "szenvedni" a szerkezet kanyarulatának helyét.

A fogás az, hogy a vízellátásból származó víz oxigén nélkül van, és a kazánból érkező hűtőanyag gazdagodik vele. Ezért, ha figyelembe vesszük ezt a paramétert, jobb választani egy háztartási törölközőmelegítőt, amely a kommunikáció "kemény" feltételeihez igazodik.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törölközősínek magas minősége miatt sok hamisítvány került eladásra. Az alacsony minőségű fém, amely érzékeny a szennyeződésekre, gyorsan elveszíti működési tulajdonságait, egyszerűen cserélni kell.

Lehetőség van arra, hogy biztosítsa magát az alacsony minőségű termékek ellen, előnyben részesítve a bevált gyártókat. A "híres" márkák mellett mindig "erős közepes" a piacon, de bár nem termelnek "technológiai" áttörést, de termékeik minősége mindig folyamatosan változik.

A jótállási jegyen kívül a készülékhez mellékelni kell a gyártó nevét tartalmazó higiénikus kártyát.

A választék minden finomságának ismeretében könnyedén választhat egy fűtött törölközősín modelljét, amely sokéves megjelenésével és kiváló minőségével örömmel fog megjelenni.

15 legjobb törülköző melegítő

Feature Rating

A fűtött törölközőtartó egy olcsó és praktikus részlet a belső térben, amely mindig segít a törülközők száraz és tiszta tisztításában. A törölközőmelegítő úgy néz ki, mint egy vízcső, amely a falhoz van kötve, és valójában egy gumiból készült törölköző. Ugyanakkor a készülék nemcsak a törölközőket szárítja, hanem a helyiséget is melegíti, ami lehetővé teszi, hogy a fűtést enyhén megmentsük.

A fűtött törülközőtartók kiválasztásánál a következő szempontokat kell figyelembe venni:

 1. Fűtés típusa. A fűtött törölközőtartó lehet elektromos - egy fűtőelem van beépítve, amely egy kifolyóhoz vagy egy vízmelegítőhöz csatlakozik - ebben az esetben a szárító a melegvízellátásba kerül, és annak részévé válik. Kombinált modelleket is gyártanak, azonban még nem állnak széles körben.
 2. Anyag. A fűtött törülközőtartók rozsdamentes vagy "fekete" acélból, sárgarézből, rézből készülhetnek - ezek a fémek és ötvözetek eltérő módon reagálnak az agresszív környezetre. A kedvenc rozsdamentes acél szárító, amely nagy munkakörülményeket és cseppeket képes ellenállni.
 3. Csatlakozási lehetőségek. Négyféleképpen lehet: felső, alsó, oldalsó vagy szögletes vízellátás. A legpraktikusabb és legoptimálisabb az oldalirányú összeköttetés, hiszen az ilyen kialakítású modellek bármilyen telepítési helyhez igazíthatók.
 4. A telepítés helye. Tüntesse fel a padló törölköző szárítóit, a szárítók mosogatóját, az álló és forgó szárítót.
 5. Form. Általában egy E alakú törülközőmelegítőt, U alakú változatot, M alakú szárítót, fűtött törülközőtartót és létrát kell elosztani. Néhány modellt egy polc egészít ki a még nagyobb üzembiztonság érdekében.
 6. Design. A piacon széles választékban vannak különböző stílusok törölközői: prémium, luxus, eco, retro, stb.

Megmutatjuk Önnek a legjobb törülközőtartók rangsorát. A jelölések megoszlásakor a TOP-ban a következőket vettük figyelembe:

 • a fűtött törülközőtartók jellemzői (szakaszok száma, védelmi funkciók stb.);
 • a szárító és a minőség költségeinek aránya;
 • vevői vélemény;
 • szakértők ajánlásait.

A legjobb víztisztító sínek

Vízmelegített törölközőtartók - a leginkább megfizethető és egyszerű mindazok, amelyek a piacon vannak. A szárítók olyan formájúak, mint egy hajlított cső vagy "fuvola", több törülközőszalaggal. A fűtött törölközőtartó a forróvízhálózathoz van csatlakoztatva és önállóan felmelegszik. Valójában egy ilyen eszköz nem igényel további energiát a munkához, és önmagában is egy fűtőberendezés.

5 TRUGOR LC np típusú 6P

A "Trug" cég vízmelegített törülközőtartója - a fürdőszobában a legjobb szárítók kategóriájának költségvetési képviselője. Az alacsony költség ellenére a szárító rozsdamentes acélból készül, és megjelenésük látható. A 8 szekció mellett a fűtött törölközőt egy polccal egészítik ki, ahol fel lehet öltöztetni a törülközőket is. A felhasználók szerint a szabad levegőáramlás biztosítja a dolgok gyorsabb szárítását. A gyártó garantálja, hogy ez a modell képes 3,26 m²-es és 8,2 m³-es térfogatú fűtésre. A szakértők szerint ezek jó mutatók egy szárítónak, amelynek mérete 6x5x3.175 cm.

A hőhordozó képes 110 fokos melegítésére - a fűtött törölközősín optimális értéke. A rendelkezésre álló csatlakozási módok közül a központi fűtési rendszerhez, a zárt fűtési rendszerhez való csatlakozás lehetőségei a melegvízellátó rendszerhez tartoznak. A szakértők megjegyzik, hogy a modell magában foglal egy Mayevsky darut - egy eszközt a fúvott sínre ható csövek levegőjének fújására.

4 dw ww

A "Dvin" cég vízmelegített törülközőtartója jobb "létrát" kínál - kombinált. A szakaszok ilyen szoros elrendezése gyors törölközőt és más dolgokat szárít, de vonzza a figyelmet, és a fürdő fénypontjává válik. A területek mutatói és a fűtött tér mennyisége - nőtt: 6,9 m² és 17,25 m³. A készlet tartalmaz törülközőtartó szerelvényeket, szerelvényeket és excentereket.

A fűtött törölközőtartó rozsdamentes acélból készül - megbízható, praktikus és tartós anyagból. A vélemények kiemelik a modell tervezési döntéseit és tervezési jellemzőit. Ez a fűtött törülközőtartó egy apartmanban vagy egy vidéki házban fürdőszobát díszít. A csatlakozás a központi fűtési rendszerhez, a zárt fűtési rendszerhez és a melegvízellátó rendszerhez is kapcsolódik.

3 Terminus Astra Új Design

Modell Terminus Az Astra New Design bezárja a top három legjobb víztisztító síneket. Ez egy meglehetősen szokatlan design - minimalista és stílusos eszköz. Az eladási oldalon különböző számú szelvényű modellek találhatók - a termék végső költsége attól függ. A hűtőfolyadék maximális hőmérséklete 115 fok, ami lehetővé teszi a Terminus szárító háztartási hálózatokban való működését. Ugyanakkor a működési nyomás 3 és 15 atm között változhat, és a nyomáspróba - 25 atm: ezek a küszöbök blokkolják az esetleges ugrásokat.

A termék rozsdamentes acélból készül, melynek köszönhetően jól hőt termel és a törölközőt meglehetősen gyorsan szárítja. A vízellátó rendszerhez való csatlakozás szabványos 1/2 "-os cső segítségével történik. A gyártó 10 év garanciát vállal a termékére, ami azt jelenti, hogy megbízható. Kezdetben a fűtött törülközőtartó a jobb oldali sínek irányában van kialakítva, de lehetőség van arra, hogy a bal oldali rendeléshez rendelést készítsen. A felületet a 12. tisztasági osztály szerint dolgozzák fel, amely a krómozás hatásának köszönheti a rajongókat.

2 Margaroli Venta

Másodszor a legjobb víztörlő rangsorában a Margaroli Venta 405 modell található, amely a szaniterek ismert olasz márkájából származik, amely már sikerült a legjobb oldalon piacra juttatni. Fűtött törölközősín melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez, ami miatt természetes fűtés. A csőnek több S alakú hajlata van, aminek következtében a hűtőközeg egyenletesen folyik a teljes hossz mentén. A készülék maximális szélessége 60 cm, így könnyen beilleszthető a legtöbb fürdőszobába anélkül, hogy feláldoznánk a helyet.

A fűtött törölközőtartó sárgarézből készül - ez a fém nem korrózióérzékeny, ami jelentősen növeli a termék élettartamát. A szárító 6 különböző méretű részből áll, amelyek vízszintes részeiben kényelmesen elhelyezhető törölközőt. A praktikus forgómechanizmus lehetővé teszi, hogy bármely irányba telepítsen. Kívül, a szárító krómozott, amely az eredeti megjelenést az egész élettartam alatt tartja.

Melyik fűtött törölközőt jobb, víz vagy elektromos? Az alábbi előnyök és hátrányok megértéséhez a következő táblázat segít.