Legfontosabb > Dekoráció

Milyen vízmelegített törölközőt vásárolni jobb: mit kell nézni vásárlás előtt?

A fürdőszoba harmonikus belső kialakításakor minden részletre figyelni kell. A vízvezeték-felszerelés mellett a kényelem, a szépség és a kényelem megteremtéséhez való hozzájáruláshoz való hozzájárulás mellett az első pillantásra kevésbé fontos tulajdonságok is megjelennek. És a fűtött törülközőtartó ebben a listában az egyik fő pozíció.

Hogyan válasszunk egy víztörlőt a fürdőszoba belsejének kiegészítéséhez elegáns és funkcionális tartozékkal, fontold meg a cikket.

Vízmelegített törölközőtartó: lehetőségek

Gyakorlatilag a tipikus lakóházban lévő fürdőszobák eredetileg vízmelegített törülközőtartóval voltak felszerelve. A csőszerű csövek cikcakk-része a forró vízellátó rendszerhez van csatlakoztatva.

Fürdőszoba - magas páratartalmú szoba, amelyben a törülközőket hosszú ideig szárítják. Forró készülék esetén ez a folyamat többször is gyorsabb.

A központosított vízellátás feltételei között, ha a forró cső egy része az elrendezés alatt van, egész évben használható a fűtött törölközőtartó is. A készülék működésének biztonsága nem jelent problémát.

Bár senki sem zárja ki a nyomáscsökkentés kockázatát az összeszerelési ízületeknél, valószínűsége meglehetősen kicsi. És ennek a kellemetlen helyzetnek a következményei csak a javítások további pénzügyi költségeit jelenthetik.

A hideg évszakban a készülék, amely egyfajta kompenzáló hurok, amelyen keresztül a forró víz több apartmanba van hígítva, figyelemre méltó fűtést biztosít a helyiségben. A fürdőben tartott melegség, ahol gyakran nincs külön fűtőtest, soha nem felesleges.

De egy ilyen függőség tele van azzal a ténnyel, hogy az átfedő melegvíz-tekercs hűtése esetén megszűnik a funkció ellátása. A fűtési szezonok közötti időszakokban csak törölközőtartóként és dekoratív helyiségdíszítésként szolgál.

Amikor forró víz jut, a konstrukció elkezd felmelegedni, de elég lassan. És még akkor is, amikor önálló vízellátást biztosít, minden alkalommal, amikor bekapcsolja a rendszert, meg kell várnia, amíg a cső maga felmelegszik, majd a fürdőszobát.

E tekintetben kényelmesebbek az elektromos modellek, amelyek a fürdő bármelyik falára helyezhetők, kivéve a vízforrások körül. De ha szabad helyet találsz egy további tekercsre, nem mindig lehetséges.

Igen, és nem sokan hajlandóak további költségeket felosztani a készülék működéséhez szükséges villamos energia megfizetéséért.

A folyamatosan folyó forró víz mellett az elkerülő eszközökben fagyálló fagyasztás van kialakítva, amely egyenletesen terjeszti a hőt a radiátorhoz. A hőcserélő beépíthető a teljes kialakításba, vagy elkülönítve.

A kettős áramkörök kényelmesek, mivel lehetővé teszik a hőmérséklet beállítását. A belső falak további bevonata megvédi a funkcionális kialakítást a hirtelen nyomáseséstől és az agresszív közegek kitettségétől.

A víz- és elektromos modellek minőségi jellemzőinek sikeres kombinációja révén a kombinált törölközőmelegítők a rendszerben meleg víz nélkül is zökkenőmentesen működhetnek. A kombinált modellek egyetlen hátránya a magas ár.

A vízmelegített törülközőtartó csövekre vonatkozó követelmények

A fürdőszobai törülköző kiválasztásakor elsősorban a csövek nyomásának szintjére kell összpontosítania. A GOST követelményeinek és az alkalmazandó építési szabványoknak megfelelően a vízbevezető szelep nyomásának legalább 6 atmnak kell lennie.

Ezért a vásárlás előtt hasznos a vízellátó rendszer indikátorainak megismerése, és ezáltal növelheti az értéket, amely több lehetséges pozícióra biztosítva van a lehetséges kalapácsokon.

A fűtött törülközőtartó "ereje" nagymértékben függ a cső sweepjének a területétől. A létra formájú kialakítás azért jó, mert a maximális hőmennyiségnek köszönhetően könnyen képes ellenállni egy víz kalapácsnak.

A szárító kiválasztásakor ügyeljen a csövek átmérőjére. Előfordulhat, hogy a készülék beszereléséhez és csatlakoztatásához különleges adaptert kell vásárolnia. Adja meg ezeket a paramétereket a tanácsadónak, és segít kiválasztani a legjobb lehetőséget a termékek műszaki jellemzői szerint.

Hogyan válasszuk ki a víz törölközőt?

A fűtött törölközőtartó határozza meg a fűtést és a kényelmet a fürdőszobában. Ezért telepítse az első elérhető eszközt nem érdemes megtenni. Szerencsére számos választék lehetővé teszi, hogy olyan modellt válasszon, amely sikeresen ötvözi a működési paramétereket és az esztétikai tulajdonságokat.

Gyártási anyag

A vastag olajfestékkel borított, csillogó öntöttvas csövekből készült hagyományos ruhaszárítók már régóta eltakarították az úgynevezett "design radiátorokat".

Az ilyen készülékek gyártására szolgáló anyag a következő:

 • védett fekete acél;
 • rozsdamentes acél;
 • színesfémek (alumínium, réz vagy sárgaréz).

A fekete védett acélból készült szárítók könnyen hajlamosak a korrózióra, így az ilyen anyagból készült termékeket többet vásárolják, ha házakat rendeznek, ahol autonóm fűtőrendszert biztosítanak.

Jó hőátadás és színesfémek. De a nemvasfémekből készült szerkezetek élettartama 5-10 évre korlátozódik.

Ha a nemvasfémek formatervezéséről beszélünk, akkor valószínűleg az érdekes megjelenés miatt előnyösek. A sárgaréz termékeknek a szerkezet kanyarokban és falakon történő működésének során keletkező szennyeződések kicsapódása és feloldódása miatt az első öt év szolgálati idejét követően az anyag kopását figyelni fogják.

A legnépszerűbb, bár a legdrágábbak a rozsdamentes acélból készült törülközőtartók. Rendeltetésük szerint 3 mm-es falvastagsággal varrat nélküli csöveket használnak. Ennek a gyártási módnak köszönhetően a termék nagy ellenállóképességet mutat kemény víz agresszióval és nyomáseséssel szemben.

A rozsdamentes acéltermékek külső megjeleníthetőségének biztosítása céljából csiszolt vagy krómozott is.

Ami az ár kérdését illeti: a festett modellek akkoriban olcsóbbak, mivel a polírozott eszköz megszerzése "elérheti a zsebét".

A szerkezet alakja és mérete

Ugyanilyen fontos a fürdőszobai törülköző alakja. A modern vezető gyártók ilyen termékkonfigurációkat kínálnak:

 • Klasszikus modellek a "P" és "M" betűkkel megegyező formában, valamint a "PM" kombinált opciók;
 • "S" alakú cikkek, amelyek úgy néz ki, mint egy kanyargó kígyó;
 • Frissített modellek, amelyek egy vagy két polccal vannak felszerelve;
 • Dekoratív lehetőségek létrák, cseppek, hurkok és kaszkádok formájában.

Az eladások széles és keskeny modellek, átfogó dizájn és kompakt törölközőmelegítők, miniatűr polcokkal. A választást csak az Ön preferenciái és az alapok nagysága korlátozza, hogy készen álljon arra, hogy egy olyan attribútumot hozzon létre, amely a háztartásban szükséges.

Design Design

A modern törölközőszárítók megjelenése egyszerre egyszerű és meglepően összetett lehet. A tervezés során felhasznált alapanyagoktól és a színpaletta beállításától függően a fürdőszoba falaiban lévő hangszínt választhatják matt vagy ezüst árnyalatú termékekből.

A belső térben fémezett elemek jelenlétében a tervezők javasolják, hogy megállítsák a választást a króm berendezéseken. Nagyon tágas "többüléses" ívek és polcok.

Ha a fürdőszobában nincsenek krómozott részek, és a világos ív vagy létra harmonikusan illeszkedik az általános kialakításba, akkor jobb, ha fehér festett modellt választanak. A szinuszos megjelenésű szárítók elegánsak.

Ne vigye el túlságosan fantáziadús lehetőségeket. A divat 2-3 éven át megy át, és az időben kipróbált klasszikusok évtizedek óta örülhetnek a formák rövidségének.

Importált vagy belföldi?

Mind a háztartási vízmelegítők, mind külföldi partnereik nagy keresletet élveznek a piacon. Különös figyelmet érdemelnek a finn, olasz és német védjegyek.

Az európai gyártók modellek kiválasztásánál figyelembe kell venni, hogy legtöbbjük a fűtési rendszerhez kapcsolódik. A hazai gyártók termékei jobban összpontosítanak a forró vízhez való csatlakozásra.

Hagyományosan az európai gyártók vékonyfalú acélból készülnek, amelynek belső falai nem rendelkeznek korrózióvédelemmel. Az európai gyártók nem mindig veszik figyelembe a csatornákban keringő víz minőségét.

Nem titok, hogy forró vízzel ellátott vizet használnak, amely kémiai szennyeződéseket, mechanikai szuszpenziókat és sót tartalmaz. Ezek a vegyületek képesek acél korróziót okozni, és a falakon levő szuszpendált szilárd anyagok csökkentik a csövek belső átmérőjét. Különösen ettől a "szenvedni" a szerkezet kanyarulatának helyét.

A fogás az, hogy a vízellátásból származó víz oxigén nélkül van, és a kazánból érkező hűtőanyag gazdagodik vele. Ezért, ha figyelembe vesszük ezt a paramétert, jobb választani egy háztartási törölközőmelegítőt, amely a kommunikáció "kemény" feltételeihez igazodik.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törölközősínek magas minősége miatt sok hamisítvány került eladásra. Az alacsony minőségű fém, amely érzékeny a szennyeződésekre, gyorsan elveszíti működési tulajdonságait, egyszerűen cserélni kell.

Lehetőség van arra, hogy biztosítsa magát az alacsony minőségű termékek ellen, előnyben részesítve a bevált gyártókat. A "híres" márkák mellett mindig "erős közepes" a piacon, de bár nem termelnek "technológiai" áttörést, de termékeik minősége mindig folyamatosan változik.

A jótállási jegyen kívül a készülékhez mellékelni kell a gyártó nevét tartalmazó higiénikus kártyát.

A választék minden finomságának ismeretében könnyedén választhat egy fűtött törölközősín modelljét, amely sokéves megjelenésével és kiváló minőségével örömmel fog megjelenni.

Melyik vízmelegítőmelegítő jobb: megtanulod helyesen választani

Nehéz elképzelni egy fürdőszobát fűtött törölköző nélkül. A minimális helyet elfoglaló eszköz segítségével gyorsan megszabadulhat a túlzott nedvességtől a helyiségben, és megszáradhatja a nedves kiegészítőket. Bemutatják a "szárító" értékesítését nemcsak tökéletesen megbirkózni a hiányosságok a mikroklímát, hanem díszítik a belső. Azonban a design vonzerejét egyszerűen össze kell kapcsolni a funkcionalitással, egyetért vele?

Hasznos tudnivalók a fürdőszobai szerelvények legjobb felszerelésének kiválasztásához, örömmel oszthatjuk meg veled. A bemutatott cikk tartalmazza a szerző által összegyűjtött információkat a készülék megvásárlásának aktuális előkészítése során. Bontott minden olyan kérdést, amely a vevő felmerülhet.

Részletesebben leírjuk azokat a jellemzőket, amelyeket a vásárlás előtt figyelni kell, áttekintést nyújt a szegmens vezető gyártóinak termékeiről. A kiválasztási kritériumokat kényszerítő érvek indokolják, az információkat a fotók és a videó ajánlások is megerősítik.

A vízvezetékekre vonatkozó követelmények

A fürdőszoba a legveszedelmesebb hely a házban és a lakásban, ezért a szoba további fűtését kell biztosítani. A fűtött törülközőtartó gyorsan szárítja a törülközőket vagy ágyneműt, megakadályozza a penész megjelenését és megakadályozza a padló és a fal nedvességét.

Ezen felül a modern modellek a fürdőszoba belsejének stílusos dekorációi, mivel a progresszív tervezők folyamatosan dolgoznak a készülékek megjelenésén.

A szabványos vízmelegített törülközőtartó úgy néz ki, mint egy ívelt cső, amely közepén forró víz cirkulál. Ha a vízellátás megszűnik, a termék működése megszűnik. A vízmelegített törülközőtartó kiválasztásakor először figyelembe kell venni a csövekben a nyomás mértékét. A GOST jelenlegi építési szabványai és követelményei szerint a vízbeviteli szerelvények víznyomása több mint 6 atm.

A lakóépület csövekben a víznyomás 2,5-7,5 atm. A mutató az építési helytől, a kommunikáció minőségétől és az épületben lévő padlók számától függ. A magánlakásokban a csövekben a nyomás általában 2-3 atm. Ezért a felvásárlás előtt meg kell találni a vízvezeték-rendszer mutatóit, és hozzá kell adni az értékhez, amely több pozíciót eredményezett a víz kalapálásához.

A víz törölközőszárító hatékonysága a csővég területétől függ. Az eredeti kialakítás létránként képes maximális hőmennyiséget biztosítani, és könnyen átadhatja a víz kalapácsát. A szárító kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani a csövek átmérőjére. Bizonyos esetekben egy speciális adapterre van szükség a fűtőberendezés felszereléséhez és csatlakoztatásához.

A vízmodell kiválasztásának fő kritériumai

A fürdőszoba felújítása magában foglalja az elavult vízvezeték-berendezések cseréjét, beleértve a melegvíz-rendszerhez (melegvíz) vagy fűtéshez csatlakoztatott fűtött törölközőt is. A fűtőberendezés kiválasztásakor nem csak a termék vonzerejét kell értékelni, hanem az anyag erejét is.

A fűtött törölközőt nem minden modell képes elviselni a lakóépületek központi fűtési rendszerében felmerülő működési nyomás rendszeres csökkenését. Érdemes megfontolni, hogy a csövek csúcsnyomás értéke elérheti a 10 atm értéket. Ezért fontos tudni, hogy a fűtőtest műszaki jellemzőit és jellemzőit hogyan kell először figyelni.

Fontos, hogy megfelelően telepítse a vásárolt víz törölközőt. A legtöbb esetben a szerkezet felépítése a befejező munkák elvégzése előtt történik a fürdőszobában. Ez jelentősen megtakarít pénzt és a telepítésre fordított időt. Számos telepítési problémát könnyű megoldani a modern elektromos modellek használatával.

Fűtött törülközőtartók külső megjelenése

A vízmelegített törülközőtartók alakja többféleképpen osztható meg. A szabványos modellek közé tartoznak az ívelt csőnek tűnő melegítők. Külsőleg a "P" vagy az "M" betűhöz hasonlóak.

Az elmúlt években a szokatlan méretű és alakú fűtési struktúrák modern modellei egyre népszerűbbek. A modern belső kialakításhoz a fogyasztók gyakrabban tekintik a progresszív kialakítás modelljeit, például zigzag vagy létrák formájában, amelyeket a gyártók különböző változatokban mutatnak be.

Javasoljuk, hogy válasszon egy szárítóeszközt, amelyben a fogasok száma megegyezik a házban élők számával. Ebben az esetben a vállfák közötti távolságnak elegendőnek kell lennie.

Korszerűsített modellek állnak a fogyasztók rendelkezésére, amelyek a polc típusának további funkciói lehetnek. Napjainkban a formatervező típusú szárítók, amelyeknek eredeti alakjuk van, egyre népszerűbbek. Ebben az esetben a praktikus lámpatest a fürdőszoba stílusos dekorációjává válik, fényes és egyedülálló érintést kölcsönöz a belső térnek, vagy hangsúlyoz egy bizonyos stílust.

Így a modern piac széles választékot kínál a különféle formájú víztörlo sínek modelljeinek:

A fürdőszobai vízmelegítők szabványos modellek mellett kizárólagos tervezői modelleket is kínálnak a fogyasztóknak. Különböző egyedi kialakításúak.

A polcokat vagy speciális kampókat néha hozzá kell adni az eredeti formanyomtatványhoz. A külső vonzerő és a praktikusság befolyásolja a törölközőszárító költségét.

Elsődleges gyártási anyag

A víztípusú fűtőberendezés kiválasztása során nem csak a termék műszaki jellemzőire és alakjára kell összpontosítani. Az is fontos, hogy milyen anyagból készült. A következő anyagok használatosak a vízmelegített törölközősávok gyártási folyamatában:

 • rozsdamentes acél;
 • fekete acél;
 • színesfémek (sárgaréz, réz, alumínium).

Vannak krómozott, polírozott és festett víz törölköző. Ha egy ház vagy egy lakás tulajdonosa úgy döntött, hogy megváltoztatja a fűtőtestet a fürdőszobában, akkor érdekli, hogy milyen anyagból jobb választani egy fűtőberendezést a törülközők és a textília szárításához. A megfelelő választás érdekében elemezzük a különféle anyagokból származó vízszerkezetek jellemzőit és jellemzőit.

A hagyományos acélból készült eszközök. Acél - vas ötvözet szénből és más elemekből. Az acél műszaki jellemzői és tulajdonságai a kiegészítő elemektől függenek.

A tartós fekete acélból készült megbízható fűtött törölközőtartók gyakorlatilag ugyanolyanok, mint a hagyományos rozsdamentes acél. Az acél radiátorok tökéletesen vezetnek a hőt, és kívülről egy speciális réteggel vannak bevonva, amely védi a korróziótól.

A vasból készült vízmelegítők a leginkább költségvetési lehetőségnek tekinthetők, és ideálisak a megmenteni kívánt fogyasztók számára. Az ilyen típusú modellek hiánya a termék viszonylag rövid élettartama. Ha a javítás során nincs jelentős pénzeszköz, akkor a vas egység a legjobb megoldás.

A vasaló és ötvözeteinek fűtött törülközőtartója önálló fűtési rendszerű vidéki házak számára is alkalmas. Az a tény, hogy a lakásban az anyagból készült radiátor gyorsabban rozsdásodik el, eltömődik azokkal a szennyeződésekkel és sókkal, amelyek naponta telepednek a cső belső falaira.

Ez jelentősen csökkenti az eszköz élettartamát, ezért a szakértők nem javasolják, hogy az acélból készült vízkészüléket egy központi fűtési rendszerhez csatlakoztassák.

Rozsdamentes acél törölközőszárító. A rozsdamentes acélból készült fürdőszobai fűtőberendezések megbízható egységek, amelyek hosszú ideig szolgálják a tulajdonosokat.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törölközősínek fő előnyei magukban foglalják a nagy nyomás és a korrózió ellenálló képességét. A rozsdamentes acélmodellek kiváló hővezető képességgel rendelkeznek.

Az ilyen törölközőmelegítők hátrányai közé tartozik a termékek magas költsége. Az árért többszörösen drágábbak, mint az acél és réz szerkezetek. A modern piacon egy fűtőtest - egy rozsdamentes acélból festett fűtött törölközőtartó - egyenértékű. Termék mínusz - gyakori használat esetén gyorsan elveszti vonzó megjelenését.

Függetlenül a víz minőségétől, a rozsdamentes acél radiátor hosszú ideig tart. Vannak krómozott, polírozott és festett rozsdamentes acél víztisztító sínek. Annak érdekében, hogy az acél radiátor hosszú ideig elégedett legyen a vonzó megjelenésével, választhatja a hazai vagy az importált gyártók krómmodelljeit.

Sárgaréz és réz eszközök. A sárgaréz csövekből készült fűtött törülközőtartók az acélsugárzók két típusának "aranyos átlaga".

Az anyag vonzó aranysárga színű, amelyet az alkotóelemek adnak hozzá. A rézötvözet rézötvözetet tartalmaz cinkkel, gyakran vas, alumínium, ón és más elemek hozzáadásával. Ez a legelterjedtebb rézötvözet, amelyet a duktilitás jellemez.

A sárgarézből vagy rézből készült vízmelegített törülközőtartók nem hajlamosak a korrózióra, kevésbé költenek a hasonló rozsdamentes acéltermékeknél. Az ilyen sárgaréz vagy réz radiátor maximális megengedhető nyomása 6 bar. Ezzel a tulajdonsággal kapcsolatban kiválóan alkalmasak magánházakba történő beépítésre, ahol a víznyomás általában nem haladja meg a 3-4 atmoszférát.

Az eszközök felszerelésének módja

Fontos szempont, hogy figyelmet kell fordítanunk a fürdőszobai vízsugár kiválasztásánál a rögzítés vagy a beszerelés módja. Bár a telepítés nem túl nehéz feladat, a szakembernek megfelelő telepítésre van szüksége. A szakképzett szakember nem csak kompetens módon végzi el az egység szerelését, hanem megtartja a gyártó garanciáját is.

Minden típusú vízmelegített törülközőtartó csatlakozik a felszállókhoz, mivel azokat a meglévő vízellátó vagy fűtési rendszerhez kell csatlakoztatni. Leggyakrabban a falra rögzítik, ritkábban a padlón a falon. A telepítési beállítás a modell sajátosságaitól és az előnyben részesített telepítési opciótól függ.

Fűtött víz törölköző: melyik jobb

Nagyon gyakran javításokat végeznek a fürdőszobában, szeretnék helyettesíteni az összes elavult vízvezeték szerelvényt, beleértve a víztekercset, amely már hosszú ideje elavult.

Ma a piac számos, vízmelegített törülközőtartóból álló modellt képes kielégíteni a fürdőszobában, amelyek nem csak a műszaki jellemzőkben, hanem a megjelenésükben is különböznek egymástól. Figyelembe kell venni, hogy nem minden egység képes elviselni a nyomáskülönbséget, amelynek csúcsértékei maximum 10 atmoszférát képesek elérni. Ebben az összefüggésben a vízmelegített törülközőtartó kiválasztásakor először figyelmet kell fordítani a műszaki jellemzőkre és a termék előállításához felhasznált anyagokra.

Ebben a cikkben azt szeretnénk megmondani, hogy milyen típusú fűtött törölközős vasatípust válasszon, részletesen megvizsgálva az egészségügyi termékeket, mind a megjelenés, mind a gyártás anyagában.

Megjelenés szerint

A megjelenésben a víz törölköző szárítók többféleképpen oszthatók meg. A szabványos modellek azok az egységek, amelyek ívelt cső megjelenésével rendelkeznek. Az ilyen termékek alakja hasonlíthat az "M" vagy a "P" betűhöz. Nagyon gyakran modelleket találhat egy létrán vagy cikcakk formájában, és újabban a korszerűbb verziók váltak népszerűvé, amikor a készüléknek nagyon eltérő alakjai és méretei vannak.

A víz M típusú fűtött törölközőtartály modellje

Opcióként, ha a szárítóeszközön lévő vállfák száma megfelel a házban élők számának, és elegendő lesz a vállfák közötti távolság.

Ugyanakkor az eladók modernül is kínálhatnak - egy feljavított fűtött törölközőtartót. Ezek a modellek nem sokban különböznek egymástól, de emellett tartalmaznak funkcionális polcokat.

Modern dizájner melegvizes törölköző, ami jobb fotó

A termékek tervezési típusai az utóbbi időben csak most kezdik népszerűsíteni. Ezek teljesen eredetiek és gyakran egyedi formák lehetnek - például különböző méretű létrák. Így a praktikus lámpatest a fürdőszobában valódi díszítéssé válhat, fényes és eredeti érintést kölcsönözhet a belső térnek, vagy hangsúlyozhatja egy adott stílust.

A törülközőmelegítő gyártásának anyaga szerint

Ha egy víz típusú termék kiválasztásánál nemcsak a formájára és a műszaki jellemzőire összpontosít, akkor egy másik fontos árnyalat figyelhető meg. A vásárlás időpontjában mindig figyeljen az anyagra, amelyből készült.

Tippek a fűtött törülközőtartó kiválasztásához a fürdőszoba szerint

Ma már megtalálhatóak olyan termékek, amelyek vasból, acélból, rozsdamentes acélból, valamint mindenféle színesfémből készülnek. Mi a legjobb anyag, hogy ezt a fürdőszobai ruhadarabot választó egészségügyi eszközt válasszuk, azt szeretnénk elmondani.

A vasalóból készült, vízmelegített törülközőtartók a legolcsóbb termékek közé tartoznak, de ugyanakkor nagyon kicsi az életük. Ha nincs elég pénzed, akkor a vasaló - a legmegfelelőbb megoldás az Ön számára.

A rozsdamentes acélból készült fűtött törülközőtartók nagyon megbízhatóak és nagyon hosszú ideig szolgálhatnak a tulajdonosuknak. Ezeknek a termékeknek az előnyei magukban foglalják azt a tényt, hogy ellenállnak a kellően nagy nyomásnak és nem alkalmasak korrózióra. A hátrányok közé tartozik a magas költségek, mivel többszörösen drágábbak, mint a réz vagy acéltermékek. De a piacon találkozhat és költségvetést analóg - ez egy festett változata rozsdamentes acél. Bár a gyakran használt felhasználású termék nagyon gyorsan elveszti vonzó megjelenését.

Színes víz törülközőtartók - bronz fotó

Ha réz vagy réz törülközőtartóról beszélünk, akkor nem rozsdásodnak, és sokkal olcsóbbak, mint a rozsdamentes acélból készült társaik. Ugyanakkor a megengedhető nyomás, amelyet egy ilyen vízkezelő készülék jól visel, 5-6 bar. Ebben az összefüggésben alkalmasak azokban a magánházakban, ahol a víznyomás nem haladja meg a 2-4 atmoszférát.

Az acélegységek nagy népszerűségnek örvendtek annak köszönhetően, hogy viszonylag alacsony költséggel rendelkeznek. Az acél törülközőtartók előnyei véget érnek. A műtét utáni bizonyos idő után a korrózió első jelei észrevehetők. Ideális esetben egy ilyen eszköz teljesen vízzel töltött. Egyébként még kis üregekben is előfordul az oxigén aktív felhalmozódása, ami nagyon csekély oxidációt okoz a csövekben.

Fűtött törölközős acél típusú létra fénykép

Ebben a helyzetben nagyon egyszerű példát adhat. Például egy acélból készült vízmelegített törülközőtartót vásárolt egy magánházhoz, és egy melegvíz rendszerhez kapcsolódott, és közvetlenül a mosdó előtt helyezkedett el. Néhány idő múlva láthatjuk, hogy a csapadékból meglehetősen sáros víz kezd folyni. Ez azzal magyarázható, hogy a keverővel szemben alkalmazott nyomás többszöröse kisebb, mint amennyi ahhoz szükséges, hogy az egészségügyi betét vízzel teljesen kitölthető legyen.

Ez oxigén fokozatos felhalmozódásához vezet, majd előfordul az oxidáció folyamata, ami nagyon zavaros vizet eredményez. A szakértők javasolják, hogy az ilyen vízkészüléket csatlakoztassa a központi fűtési rendszerhez.

Vízmelegített törölközőtartó, hogyan válasszunk fontos pontokat

Ha a legkedvezőbb modellt szeretné megvásárolni, akkor a standard változatokon maradhat - M vagy U alakú. Ezek a törölköző melegítők tökéletesek a helyzetben, ha a fürdőszoba kicsi. Ilyen helyzetben nem kell változtatni a csöveket, vagy hígítani őket. Elegendő csak csatlakoztatni a készüléket, és azonnal elindul, és gyorsan felhasználhatja a rendeltetésükre.

Annak érdekében, hogy melegítse a helyiséget és szárítsa meg nagy mennyiségű törölközőt és ágyneműt, válasszon egy olyan fűtött törülközőtartót, amely elegendően széles csövekkel rendelkezik, és rozsdamentes acélból készült. A vásárlás során ügyeljen arra, hogy figyeljen a termék megjelenésére. Ha kissé olyan, mint egy radiátor, akkor csak a fűtési rendszerre kell telepíteni.

Ugyanakkor a vízmelegített törülközőtartó megválasztásakor ügyeljen arra, hogy ellenálljon az éles és nagy nyomáseséseknek, mindenféle vízütésnek, és ne adjon korróziót. Ha nincs semmi, amiért megértené e termékek telepítését, akkor győződjön meg róla, hogy szakmai segítséget kér. Ez megóvja Önt a további javításoktól, vagy akár az egység kicserélésétől.

A vízmelegített törülközőtartók modernek és praktikusak, amelyek megkönnyítik és egyszerűbbé teszik életét. A vízegységek az elektromos típussal ellentétben számos előnnyel és nagy hatótávolsággal rendelkeznek. Különböző árú termékeket talál, és számos design lehetővé teszi, hogy mindenki magának válasszon valami eredetinek.

Fűtött víz törölköző - hogyan lehet a legjobb megoldást kiválasztani és helyesen csatlakoztatni?

A hagyományos nézet szerint egy fűtött törölközőtartó egy vízvezeték, amelyen áthalad a víz, és amelyen a törülközők lógnak. A tervezés otthoni melegvízellátáshoz vagy a fűtési rendszerhez kapcsolható. Meleg folyadék áramlik a csövön, felmelegíti, és ez száraz ruhát vagy törölközőt használ.

Hogyan válasszunk fűtött törülközőtartályt?

Ha a fürdőszobába telepítik a vízzel fűtött törölközőt, ami jobb - a fő kérdés a választáskor. Még egy ilyen egyszerű dolog vásárlásával is ügyelni kell néhány részletre. A hőátadás szintjét a cső sávtartománya befolyásolja, amely a termék típusától függ. A szárítók alakja különbözik - a különböző méretű és a kanyarok, létrák, U alakú, M alakú, S-alakú, szögletes, esztergáló modellekhez tartozó rendes tekercsek.

A telepítés típusa szerint megkülönböztetik a termékeket:

 • oldalsó csatlakozással (jobbra vagy balra);
 • a fúvókák átlós vagy alacsonyabb elrendezésével;
 • álló helyzetben

Az anyag, amelyből a fűtött törölközősáv vizet is készít, szintén fontos:

 1. Rozsdamentes acél - a legnépszerűbb megoldás.
 2. Vasfém - galvanizáláshoz vagy festéshez szükséges, máskülönben gyorsan rozsdásodik.
 3. Színesfémek (bronz, sárgaréz, réz) - drágábbak, vonzóak.

Rozsdamentes acél fűtött törölközőtartó

A legjobb víztisztító szárítók rozsdamentes acélból készültek, a legmegbízhatóbbak és tartósabbak. Ez az anyag szilárd és erős, nem fél a rozsdától, mechanikai szennyeződések a vízben. A rozsdamentes acél modellek festett, krómozott vagy polírozott felületekkel rendelkezhetnek. Az előbbi ára alacsonyabb, de hamarabb elveszítik prezentációjukat. A krómozott modell tartós, vonzó ezüst fényt kölcsönöz.

Bronz víz törülközőtartó

Annak eldöntése, hogy melyik vízfűtött törölközőt választják, sok tulajdonos bronzmintát szerez. Többet költ, de vonzó sárgás színű, nem fél a rozsdától és hosszú ideig nem veszíti el vonzó megjelenését. A termékek fényűzőnek tűnnek, hangsúlyozzák a tulajdonosok finom ízét. A bronzmodell ugyanazokkal a funkcionalitással rendelkezik, mint a hagyományos eszközök - csökkenti a nedvesség és a kondenzáció szintjét a szobában, gyorsan szárítja a kisméretű ágyneműt. Nem igényel különös gondosságot önmagától, a piszok és nedvesség nyomai kevésbé láthatóak az arany felületen.

Rotációs víztisztító szárítók

Vásárlás fűtött törölköző vasaló, ami jobb - fontos kérdés. A forgatható modellek olyan mechanizmusokkal vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a tekercsnek a falhoz viszonyított függőleges csöveinek 180 ° -os körforgását. A termék egyedi csövei vagy az egész fűtött törölközőtartó a helyzetet megváltoztathatja. De a csomópontok áthelyezése előtt a szakértők javasolják az elzárószelepek beszerelését, hogy szivárgás esetén levágják a vízellátást. A forgó törölközőmelegítőknél az egyes szakaszok független mozgatásának lehetősége miatt célszerű több törölközőt megszárítani.

A fűtött törülközőtartály vízzel a polcon

A polcokkal felszerelt vízmelegített törülközőtartók modelljei kompaktak, növelik a termék tágasságát, és a helyiséget a fürdőszobában takarítják. Jobb tervezésük van. A termékeket gyakran egy létra formájában készítik el, és egy polccal vannak felszerelve, amely egyetlen kialakítással rendelkezik velük. Eredeti modellek értékesítésre kerülnek, például a fehér víztisztító melegítők alkalmasak kerámia burkolatokra, és a krómozottak modernek.

A polcok üvegből vagy több csík között helyezkednek el. Helyük gyakran a legmagasabb, ami sokkal kényelmesebb, mivel a kiegészítő tárolórendszer nem sok helyet foglal el és lehetővé teszi a legkisebb fürdőszobában történő szabad mozgást. Ráadásul a polcokon található ruhák szárításának folyamatában a víz nem folyik - száraz törölközőt vagy fürdőköpenyt felmelegíthet.

Fűtött víz sarok

Szokatlan sarokgörgő melegítőt terveztek a fürdőszoba sarkában. Nagyszerű megoldást jelenthetnek egy kis helyiségben, segítenek megtakarítani a helyet. Rendszerint ezek a modellek - létrák, amelyekben a vízszintes kapcsolatok 90 ° -ban helyezkednek el. A sarok vizes törölközőtartóinak számos kialakítási lehetősége van - keskeny, széles, mind a szokásos belső sarok alatt, mind a kinyúló külső rész alatt. A modellek a lehető legnagyobb mértékben kiterjesztve a helyiséget zárt térben helyezték el, és alkalmasak a legkisebb fülkékbe történő beépítésre.

A fűtött törülközőtartók M-alakúak

A szimbólumok jelzik a csövek elhelyezkedését a szárítóban. Fűtött törölközőtartó és víz vásárlása, melyik az egyik a jobb, előnyben részesítheti az M alakú modellt. Ez egy tekercs, hasonló az oldalirányú M betűhöz, és 4 hosszanti csövet tartalmaz a törülközők számára. Az ilyen struktúrák könnyen telepíthetők, vízszintesen kapcsolódnak a kommunikációhoz, és könnyen illeszkednek a legtöbb projektbe.

A tekercsek előnye, hogy a hegesztések számát minimálisra csökkentik, így az ilyen íves hajlított csövek nem rozsdásodnak meg és szolgálnak nagyon hosszú ideig. Vannak fajtájú M-alakú modellek is: PM alakú vagy PL-alakúak. Ezek a tekercsek a külsõ csõ belsejében vannak. Ez az opció hatékonyabb és lehetőséget nyújt a törölköző vagy a kis vászon szárítására, a hőátadás pedig magasabb, mint a szokásos modell.

U-alakú fűtött víz törölköző

Ha vásárol egy fűtött törölközőt vas víz, mit válasszon - a fő kérdés aggodalomra ad okot a tulajdonosok. A piacon a legegyszerűbb U-alakú modelleknél a P betű alakú, sima sarkaival rendelkező termék. Vastag, ritkán vékony csövekből készülnek, a modellek könnyen felszerelhetők, megbízhatóan és megfizethető áron. A hegesztések száma is minimálisra csökken. De az ilyen eszköz funkcionalitása némileg alacsonyabb, mint az analógjai - csak 2 vízszintes csöveket tartalmaz a dolgok lógásához.

Padlófűtéses víz

Döntse el, melyik vízzel fűtött törölközőt választja, a padlón maradhat. Modern kialakítása nemcsak gyönyörűen kiegészíti a szobát, hanem a fürdőszobában egy dekoratív kiegészítővel is rendelkezik. A kültéri vízmelegített törölközőtartó úgy néz ki, mint egy elegáns elem, különböző vagy azonos átmérőjű csövekkel, egyetlen hőcserélőre hegesztve. Teljesen melegszik a fürdőszobában.

A megjelenésnél a padlómodellek a legeredetibbek:

 1. Standard M vagy U alakú.
 2. Létrák formájában, mindenféle keresztcsíkkal.
 3. Polcokkal bővítve.
 4. Egyes termékek valódi fűtőtesteket kombinálnak csövekkel - keresztrúddal a ruhák szárításához.

Függőleges víz törölköző szárítók

Mielőtt kiválasztaná a vízmelegített törölközőt, meg kell ismerkednie az ilyen termékek különböző fajtáival. A tekercseken kívül a gyönyörű létrák széles körben használatosak. Ezek két függőleges cső, amelyek között vízszintes keresztcsíkok (hidak) lépnek. A létra előnye nagyszámú cső és nagyobb hőátadási terület. Vannak függőleges víz törölközők:

 1. Tágas létra. A vízszintes rudak előre vagy hátra mozognak a függőleges csövekhez képest.
 2. Egyoldalú létra. A vízszintes keresztcsíkok egyetlen tartóhoz vannak csatlakoztatva.

Zökkenőmentes víz törölköző szárítók

Vásárláskor fontos, hogy válasszon egy tartós, meleg vízzel törölközőt, amelyik jobb - a szakértők arra kérnek, hogy zökkenőmentes mintákat vegyenek fel erre a kérdésre. Ezek varrat nélküli csövekből készülnek, a fokozott megbízhatóság és korrózióállóság jellemzi. A legnépszerűbb formák a következők:

 • M-alakú;
 • U-alakú;
 • W-alakú;
 • S-alakú.

A zökkenőmentes minták különösen jól ismertek a lakóépületek szolgálatában. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a melegvízellátó rendszerben gyakran kóbor áramok figyelhetők meg egyes tulajdonosok különböző elektromos készülékek hibás földelésére irányuló kísérletei miatt, a vízmelegített törülközőtartó gyakran korrodál és elöregedik. A varrat nélküli tekercsek ebben az esetben továbbra is az egyetlen megbízható lehetőség.

A legjobb víztisztító sínek értékelése

Fűtött törölközőt vásárolni, jobb, ha a bevált gyártókra összpontosítanak. Pozitív értékelés a tulajdonosok megengedett, hogy a minősítés a legnépszerűbb őket. Víz törölköző szárítók - a legjobb gyártók:

 1. Zehnder. A német márka kiváló minőségű törülközőt állít elő, több mint 200 különböző formát, méretben és színben. Alkalmazhatja a kiválasztott árnyalatot a terméken, krómozással. Vannak olyan lehetőségek, amelyek a nagy fürdőszobában partíciókként működnek.
 2. MARGAROLI. Az olasz cég, a modellek elegáns design. Sárgarézből készültek, a felületet króm, nikkel, antik, bronz, arany, ezüst található.
 3. Terminus. A hazai gyártó különböző technológiákat alkalmazó fűtött törülközőtartókat gyárt, különböző árkategóriákban széles választékot kínál, sokféle formát, színt és méretet vonz. Például az olaszországi csövek varratmentes termékei.
 4. Sunerzha. Belföldi márka, rozsdamentes acélból készült termékeket gyárt importált csövekből. A cég jellemzői - megbízhatóság, sokoldalúság, egyedi megjelenés.

Hogyan szereljünk fel egy fűtött törülközőtartályt?

A vízmelegített törülközőtartó összekötése mind a központi melegvízrendszerhez, mind a fűtővezetékekhez egyaránt elvégezhető. Az első esetben a szárító egész évben üzemel, a másodikban csak a fűtési szezonban. A fűtött törülközőtartó felszerelése során:

 1. Crane Mayevsky 1/2 inch. A létrák vertikális modelljeihez használják, ami a szerkezet felső pontjáról levegőt enged.
 2. 1/2 inch-es dugó. Szükség van arra, hogy a fel nem használt lyukakat tetején vagy alján rögzítse, a vízellátástól függően.
 3. Díszcsésze, hosszabbító zsinórok, adapterek, szerelvények.
 4. Fűtött törölközőtartó - 2 db. A csövek csatlakoztatásának módjától függően külső vagy belső menet van kiválasztva:
 • sarokdaruk (összekötő létrák).
 • egyenes csap (oldalsó csatlakozáshoz).

A vízmelegített törülközőtartó csatlakozása

A munkavégzés sorrendje, hogyan kell összekötni egy fűtött törölközősín vizet oldalsó csatlakozással:

 1. A csempe behelyezése előtt a falat a falon kell feltüntetni, a csöveket rá kell fektetni és a fűtött törülközőtartó lyukakat fúrni kell. Meg kell próbálni a falon, mielőtt ragasztották a csempe, majd eltávolították.
 2. Jelöljön ki egy jelölést a csempére, csavarja le a csempe alatt a csövet és rögzítse a törülközőt. A terméknek pontosan meg kell egyeznie a vízellátó rendszer csatlakozóvezetékeivel.
 3. Kapcsolja vissza a törölközőszárítót a csővezetékekhez és a fali rögzítésekhez.
 4. Miután a szárítót a falhoz rögzítették, és biztonságosan csatlakoztatták a szelepekhez, simán kinyithatja a csapokat, és vízzel töltheti fel a törülközőt.

10 legjobb törülközőtartó

A fűtött törülközőtartó ma a fürdőszoba belső részének lényeges eleme, nem csak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is. A hazai piacon számos hasonló eszköz található különböző anyagokból, különböző formákból és költségekből. Egy felkészületlen vevő szó szerint felbukkan. Ezért először meg kell határozni, hogy mely jellemzők nem felelnek meg a "jó minőségű törölközőmelegítő" fogalmának:

 • hegesztett csőből vékony falú;
 • a cső fekete acélból készül (gyorsan rozsdásodik);
 • egy importált verzió, amely be van ágyazva a fűtési rendszerbe (előfordul, hogy ilyen berendezésekben nincs korrózióvédő bevonat a belső felületen);
 • nagy számú különböző csővel rendelkező készülék (növeli az eltömődés valószínűségét;
 • zománcozott polimer bevonat - kevésbé modern, mint a króm, és a legrosszabb fogyasztói tulajdonságokkal rendelkezik;
 • a szelep nélküli berendezés (az úgynevezett "Mayevsky daru") a vízkibocsátáshoz (légdugók fognak kialakulni).

Mielőtt megvásárolná a térdhűtőt, eldönti, hogy milyen típusú készülékre van szüksége: a víz (ismerős a legtöbb honfitársaink számára), elektromos (nem a vízfelszínhez, hanem az elektromos hálózathoz) vagy kombinálva (a víz áthalad rajta, de szükség esetén ilyen egység felmelegszik és help teng), majd folytassa a legjobb modell kiválasztását.

A legjobb víztisztító sínek

Energia modern

Becsült költség - 5200 rubel.

Az Energy Modern fűtött törülközőtartó magas minőségű élelmiszeracélból készül, amely a forró vízrendszer agresszív környezetéhez igazodik. Megbízható és tartós (a gyártó garanciát vállal). A polírozott tükör nem sötétedik az idő múlásával. A formatervezés minden szobához illő és szokatlan. A fűtött törülközőtartó nagy funkcionalitását számos vízszintes keresztsín biztosítja. A csomag tartalmaz mindent, ami a telepítés során szükséges lehet.

A minősítés: 9,8 a 10-ből (van egy hátránya - a rozsdamentes acél érzékeny a kóbor áramlatok hatására, amely egy lakóházban lerövidítheti az abból készült berendezések élettartamát).

Az Energy Modern törülközőtartóról: "Nem tudok segíteni, de megoszthatom az örömöt! Végül a fürdőszobában egy ilyen fűtött törülközőtartó, amit mindig is akartam - az Energy Modern. Ragyogó, stílusos, fürdőszobája megváltoztatta elismerését. "

Terminus Astra Új Design

Becsült költség: 5200 - 11400 rubel (a mérettől függően).

A Terminus Astra New Design fűtött törölközőtartó a funkcionalitás, a finom tervezés és a költség legjobb kombinációja. Alkalmas mind a fűtési, mind a melegvízellátó rendszerhez. Kiváló minőségű rozsdamentes acélcső, speciális technológiával hegesztve. Polírozott felület a legmagasabb fokozat. A nagy magassági paraméterek (53 - 118 cm) és a kis szélesség lehetővé teszik, hogy egy adott helyiségnek megfelelő modellt válasszon. A fűtött törölközőtartó kialakítása 8 atm üzemi nyomásra készült. (a lakóépületek rendszerében ez a szám általában nem haladja meg a 7,5 atm értéket), a hőmérséklet pedig 115 o C-ig terjed. A gyártó 10 éves garanciát vállal.

A minősítés: 9,8 a 10-ből (a cső a berendezés nem szilárd, de hegesztett).

A véleményekből: "Azt hiszem, a legjobb választásom volt - az Astra New Design vízitálca! És még a feleség is boldog. A tapasztalt emberek tudják, mennyire fontos ez. "

Margaroli Vento 405 forgatható

Átlagos ár: 10400 rubel.

A Margaroli Vento 405 fűtött törölközőtartó nem válogatós a vízminőségre és rozsdaálló. A fűtött törülközőtartó szokatlan formában különbözik. A sárgaréz krómozással és dekoratív feldolgozással készült. A kiváló tapadás és összeszerelés gond nélkül gondoskodik a telepítésről. A kis méret (60x64 cm) és a 180 ° -os szárítógép elforgatásának képessége nagyban növeli a funkcióit. A gyártó 2 éves garanciát vállal. A készülék szelepekkel van ellátva, és teljesen felkészült a szerelésre. A munkahőmérséklet legfeljebb 110 ° C, a nyomás akár 8 atm.

A minősítés 10-ből 10-ből - A sárgaréz berendezések sokkal hosszabb ideig tartanak, mint az acél.

Vélemények: "A Margaroli Vento 405 fűtött törülközőtartó már évek óta velünk van. Nagyszerűen működik, azt hiszem, a design félelmetes. Az ár száz százalékos a minőséget illetően. "

Sunerzha Furor

Becsült költség: 9000 - 13000 rubel.

Sunerzha Furor - az egyik legkiválóbb design radiátor - ugyanakkor megbízható, funkcionális és stílusos. A fűtött törölközőtartó elosztóhálózathoz tartozik, amely tartalmazza az összes szükséges tartozékot és tartozékot. Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült. A berendezés felszerelhető további elemekkel: termosztátok, szelepek, polcok, szögek, vállfák, reflektorok. A felületkezelés és a szín több lehetőség közül választható.

Értékelésünk: 10-ből 10 - a fűtött törölközőtartó minőségét és megbízhatóságát időben megerősítette.

Vélemények: "Vásárolt egy Sunerzha Furor vízmelegített törülközőt. Még a vízvezeték-szerelő is meglepődött, hogy milyen könnyen csatlakozik és mennyire melegszik.

Zehnder Stalox STXI-060-045

Hozzávetőleges ár: 21.500 - 26.300 rubel csiszolt és 14.000 rubel - fehér zománc borítva.

Zehnder Stalox STXI-060-045 típusú fűtött törölközőtartó megvásárlása zománcozott felületen, a fogyasztó magas színvonalú felszerelést vásárol egy elfogadható áron.

A fűtött törölközőtartó két változata: porszórt zománc és polírozott felület. Jön a telepítő készlet. A működési hőmérséklet 120 ° C, a nyomás maximum 12 bar. Rozsdamentes acélból készült létra, függőleges és vízszintes elemek hegesztéssel vannak összekötve. A hegesztések szinte észrevehetetlenek. A kis méret (60,8 x 45 cm) szinte minden fürdőszobába telepíthető. A berendezés légtelenítővel van felszerelve, amely megakadályozza a légzárás kialakulását működés közben.

A minősítés: 9,6 a 10-ből (bár a gyártó azt állítja, hogy az eszköz mind a nyitott fűtési rendszerben, mind a forróvízellátó rendszerben használható, de jobb a második bekötése, a hegesztés működés közben szivárgást okozhat).

Vélemények: "Néhány évvel ezelőtt telepítettem egy olcsó fűtött törölközőt, ami egy év alatt szó szerint csöpögött. Ebben az évben, a javítás során vásárolt Zehnder Stalox STXI-060-045. A fórumban elhangzott megjegyzésekben nem fekszenek - ez az egyik legjobb víztisztító sín. Szeretnék sikeresnek lenni egy ilyen jó gyártónak. "

Elektromos törülközőmelegítők

TermoSmart Comfort-El

Becsült ár: 8 640 - 10700 rubel

A TermoSmart Comfort-El fűtött törölközőtartó speciális modellje a szoba mérete alapján választható.

A különböző méretű és különböző számú keresztlécek száma: 50x50x10 cm (5 keresztcsík), 60x40x10 cm (6 keresztcsík), 60x50x10 cm (6 keresztcsík), 80x50x10 cm (8 keresztcsík). 100x50x10 cm (10 keresztcsík). Minden fűtött törülközőtartóból Siemens Tena függőlegesen rögzíthető. A termelés az AISI-304 rozsdamentes acélból készül, amely a Terminus gyárból származik. A csövet hegesztették, a varrat lézerrel lett létrehozva, a minőséget ultrahangvizsgálattal ellenőrizték. A hegesztéshez a maradék elemet félautomata ívhegesztés nélkül használják. Minden varrás szűk és nagyon vékony. A külső felület polírozott, a legmagasabb minőségű feldolgozást alkalmazza. Az elosztóhálózathoz való csatlakozáskor a készülék fel van szerelve (4 db), egy kábellel és utasításokkal.

A minősítés: 10-ből 9-ből (a csőben lévő varrás jelenléte megnöveli a törés valószínűségét, bár kissé).

Vélemények: "A fürdőszobában a TermoSmart Comfort egy elektromos fűtött törülközőtartó 7 évig. A javítást tervezzük, megváltoztatjuk a fűtött törölközőtartót is, feltétlenül ugyanazt a céget választjuk - csak a méretre van szükség, más is. "

Argo Ray 4

Becsült ár: 4 100 rubel.

Az Argo Ray fűtött törülközőtartója könnyen alkalmazkodik minden belső térhez. A használt rozsdamentes acél gyártásában. Egy háztartási elektromos hálózattal működik, a teljesítmény kicsi: 60 W (nem több, mint egy izzólámpa), de egy kis helyiségű városi fürdőszobával ez elég. Három szín közül választhat: arany, bronz, fehér. A névleges üzemi hőmérséklet +53 o C, a fűtött törülközőtartó gyorsan felmelegszik. Biztonsági leállító rendszerrel felszerelt. A készlet értékesítése során fel van szerelve. A gyártó 1 éves garanciát vállal. A minimális élettartam 5 év.

A minősítés: 9-ből 10 (van egy korlátozás: nem lehet közelebb, mint 60 cm-re a víz).

Megjegyzések: "Nemrégiben megváltoztattuk a lakást, és ugyanazt az elektromos törölközőmelegítőt vásároltuk a fürdőszobában, mint a régi lakásban - Ray Argo-tól. Az előbbi 6 éven keresztül semmiféle panaszt nem szolgált, ezért senki nem veszi tudomásul, hogy cégünk rendelkezik a cég minőségi eszközével. "

ZorG ZR 017

Átlagos ár: 6 800 rubel.

A ZorG elektromos fűtött törülközőtartók az orosz piacon a legjobbak közé tartoznak. A 86x53 cm méretű létra nemcsak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is alkalmas. A ZorG törölközőszárítók magas színvonalúak és sokszínűek, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy szervesen keveredjenek a legkülönbözőbb belsővel. A ZorG törülközőtartók áttekintése során nem említik a forgácsolást vagy más károkat a működés során.

A minősítés: 10-ből 10-re. Miután vásárolt ilyen fűtött törölközőtartót, biztos lehet benne, hogy ez sok évig tart.

Vélemények: "Tavaly javításokat végeztek, megváltoztatták a fűtött törölközőt is. Ez előtt volt egy egyszerű, valószínűleg kínai, folyamatosan lebontva. Barátok sok éven át, a ZorG eszköz, úgy döntött, hogy ugyanazt veszi. Elégedett. "

A legjobb kombinált törölközőmelegítők

ARBONIA Karomix (KM)

Átlagos ár: 132.000 rubel.

Az ARBONIA Karomix fűtött törölközőtartó egyedülálló, teljesen egyedi kialakítású. A nagy méret (194x50x22 cm) és a világos geometriai szerkezet teszi ezt a készüléket a belső tér eredeti elemévé. Az ARBONIA fűtött törölközőt többször elismerik győzteseként az egészségügyi berendezések tervezési versenyeiben. Lehetőség van a távirányító teljessé tételére. Vásárláskor számos színválaszték közül választhat. Hőteljesítmény +50 ° C-on - 950 W. Kívánt esetben fehér törülközőtartót vásárolhat, mely 20-30% -kal csökkenti a vásárlás költségeit. Felszerelt problémák nélkül a hőmérséklet egyszerűen beállítható.

A minősítés: 10-ből 10-ből. Kiváló minőségű design eszköz hosszú élettartammal.

Vélemények: "Nemrég költöztünk egy városi lakásból egy vidéki házba. A fürdőszoba nagy, ezért úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk a legjobb elektromos fűtött törölközőt - ARBONIA. A felülvizsgálatok kiválóak, az eszköz kiváló minőségű és nagyon szép. Teljes. Nagyon köszönöm! "

allegro

Becsült ár: 10 000-17 000 rubel (a mérettől függően).

Az Allegro elektromos fűtött törülközőtartó, amelyet a "Radiator" -on indítottak, nem minőségi a külföldi gyártók berendezései számára.

Kiváló minőségű rozsdamentes acélból készült, a külső felület két változatában: bevont polimer (fényes fehér) és polírozott fényes. A polírozást a plazma-elektrolitikus módszerrel végezzük el, lehetővé téve tükörfelület létrehozását, amely nem zavarja a működés során. Nagy magassági választás (330 - 1290 mm) lehetővé teszi, hogy a készüléket bármely helyiséggel rendelkező helyiséghez igazítsa. Fűtött törülközőtartók acéltartók segítségével. Mayevsky daruval és vakdugóval felszerelve.

Értékelésünk: 9-ből 10-ből (a minőség jó, az ár versenyképes, de a design nem felfelé).

Válaszok: "A fürdőszobát a WC-hez csatlakoztatták, utóbbi falának a lépcső felé néző falán, ezért nagyon hideg. A fűtés és a melegvíz nem egész évben üzemelnek, így az Allegro fűtött törölközőt felszerelik, amelyet folyamatosan melegítenek. Bár elégedett.

Melyik fűtött törölközőt vásárolni?

"A legjobb" mindenkinek. ezért:

 • ha nincs túlzottan magas követelmények a tervezéshez, akkor az Energy Modern lehet a leginkább elfogadható lehetőség;
 • ha szükséges, a helytakarékos megtakarítás érdekében a legjobb törülközőtartó - Margaroli Vento 405 forgatható;
 • ha a fűtött törölközőszalag teljes értékű design elem lesz, akkor válasszon egy vizet Sunerzha Furor vagy egy kombinált ARBONIA Karomix-t;
 • az egyik a sok elektromos TermoSmart Comfort-El vagy az "Allegro" kombinációja egyaránt megfelel egy nagyon nagy és egy nagyon kis fürdőszobának;
 • ha szükséges, pénzt takarít meg, megvásárolhatja az Argo "Ray 4" -t;
 • ha egész évben szeretne meleg törülközőt melegíteni, akkor az "Allegro" (egy városi lakásban) vagy az ARBONIA Karomix (egy nagy vidéki házban).