Legfontosabb > Fürdő

Hogyan lehet festeni egy csempe a fürdőszobában: a szabályok kiválasztása festék és lépésről lépésre utasításokat

Ha a burkolat elvesztette eredeti megjelenését, de a design megőrizte épségét, a régi bevonatot teljesen költségvetési és gyors módon frissítheti - festéssel. A csempefestés megtanulása után gyorsan és hatékonyan kiküszöbölheti a befejező anyag kisebb hibáit, vagy megváltoztathatja a fürdőszoba kialakítását.

Festészeti jellemzők

Új bevonatot csak a falakon lévő csempere kell felhordani. Nem lehet a mennyezetre vagy a padlóra festeni - a forró gőz és víz miatt, ezeken a felületeken a festék lehámul.

Lehet-e festeni a burkolólapokat vízalapú festékekkel? Az ilyen készítmények a legalkalmasabbak a belső munkákhoz, de a vízbázisú festékeket vízzel lemossák, ezért a magas páratartalmú szobák nem használhatók fürdőszobákban.

Javasolt akril és latex festékek használata - gyorsan szagtalanok, szárazak és nem toxikus összetételűek, ezért alkalmasak lakóhelyiségek díszítésére. Egy másik jó lehetőség az epoxi. Az alkalmazásuk folyamata azonban bizonyos készségeket igényel, ezért a csempefestés előtt más felületeken először gyakorolni kell.

Az autóipari csempefesték a fürdőszobában is alkalmas: kifejezetten sima felületekhez készült, ellenáll a magas páratartalomnak. A szárított bevonat mosható, és hosszú ideig nem veszíti el eredeti megjelenését.

Az olajfestékek kitűnőek a csempefestéshez - laposak, sima felületre tapadnak, és az évek során megőrzik az integritást. Azonban kiszáradnak elég hosszú ideig, és csípős szaga van. A lakóövezetekben való használatuk nem éri meg.

Lehetséges festési lehetőségek

Festse a csempe a fürdőszobában különböző módon, a legnépszerűbb a következők:

 1. Teljes festés. Ezzel a módszerrel a festéket a teljes csempere kell helyezni, a padlóról a mennyezetre. Ezt a célt szolgáló festéket használják, az átellenes színezést megengedik.
 2. Részleges. Csak bizonyos területek vannak festve - például, ha a falat monokromatikus csempékkel bélelték, megváltoztatják egyes elemek színét (csíkok, kockás kockák, stb.).
 3. Visszatérő szín. Ebben az esetben a csempe színe nem változik drasztikusan, csak visszatér eredeti fényerejéhez.
 4. Ábra. Sablon vagy kézzel egy minta vagy formatervezés kerül alkalmazásra az alapszínben előzetesen festett vagy érintetlen maradt csempe számára.

Vannak más lehetőségek is - a csempe alapja panelek vagy festmények létrehozásának az egész falon, de ebben az esetben elegendő művészi készséggel kell rendelkezned, az ilyen projekteket nehezebb megvalósítani, ezért kevésbé népszerűek.

Anyagok és eszközök

A munkához szükség lesz:

 • primer;
 • festék a csempékhez, az ajánlásokhoz igazítva;
 • roller;
 • különböző méretű kefék;
 • folyékony mosószer (pl. tündér);
 • maszkoló szalag;
 • szivacsot;
 • műanyag film;
 • tiszta rongyok;
 • ecetet vagy alkoholtartalmú folyadékot;
 • csiszolópapírral;
 • vízbázisú lakk (az évek során nem sárgul, szemben a megszokottal);
 • egy sablon vagy mintázat minta rajzolásához (ha tervezett).

Felület előkészítés

A festék egyenletes elhelyezéséhez a csempe előkészítése szükséges.

 1. A felületeket alaposan megtisztítják a portól, piszoktól, szappantól, rozsdától és mésztől és egyéb szennyezőktől. Ehhez a mosószert meleg vízben fel kell hígítani, és egy szivacsot kell áthaladnia a teljes területen a festéshez.
 2. A csempeburkolatok és az ízületek jól megtisztultak - ha szennyeződés maradt benne, a penész végül ott keletkezik.
 3. A csempe zsírtalanítása alkohollal vagy ecettel nedvesített ruhával történik.
 4. Finom szemcsés zománcpapír segítségével a felületeket csiszolják, hogy a festék jobban tapadjon.
 5. Ha a csempe sérült (karcolások, forgácsok vagy repedések), azokat egy erre a célra tervezett primerrel lezárják.
A felület előkészítése a csempe festése előtt

színezés

Amikor az alapozó száraz, egy film és egy maszk szalag segítségével a csempe melletti tárgyakat és falszakaszokat ragasztják a falhoz, és tervezik, hogy sértetlen maradjanak.

A legmegfelelőbb a habhengerrel történő festés alkalmazása - biztosítja a felület egyenletes eloszlását a felületen, és lehetővé teszi a nagy területek gyors festését. Ez akkor hasznos, ha az egész falat egy színben kívánja festeni.

Monokromatikus színezés

Először helyezzük el az első festékréteget, amely alapul szolgál. Amikor teljesen száraz, folytassa a második alkalmazását. Ha a csempe festéke eltér a tervezett alkalmazástól, akkor szükség lehet egy harmadik rétegre, ellenkező esetben a hordozó látható lesz az új bevonat alatt.

Egyenletes festőlapok

Amíg a festék teljesen megszárad, a fürdőszobát nem ajánlott használni - a víz megzavarhatja a mintát, szappanos fröccsenés vagy por marad a festéken, ami miatt a bevonat sérül.

Színezőcsempe különböző színekben

A falon elhelyezhet egy képet. Ezt különbözőképpen lehet elvégezni: miután korábban festették a falat egy alapszínnel, majd egy ecsettel ellátott sablont vagy festést használtak, vagy közvetlenül alkalmazták a rajzot a csempére, előzetes festés nélkül.

A minta felépítéséhez a sablonot a fal szükséges szakaszán ragasztószalaggal rögzítik, majd egy festékhengerrel, ecsettel vagy aeroszolos kannával permetezik.

Rajzminta

Ha a képet szeretné alkalmazni, ecseteket kell használnia. Jobb a puha sörtéjűek kiválasztása - a kemény bolyhok nyomokat hagynak, és a száradás után észrevehetőek a kenetek.

Stencilhasználat

Az építőipari boltokban sok kész festékmintát találsz, amelyek segítségével rajzokat és mintákat lehet átvinni a falra.

Azonban, ha a késztermékek nem elegendõek, készíthet egy sablont a saját kezével. Ehhez először nyomtassa ki a kívánt képet vagy fényképet, majd átviheti a képet egy sűrű anyagba (pl. Karton). Óvatosan vágja ki ollóval és használja a szokásos módon.

A legalkalmasabb a festék alkalmazása speciális habszivacsgumibal a rajzoláshoz. Segítségével a festék simává válik, sima felületet képez, miközben az ecset után az ecsetvonások láthatóvá válnak.

Fontos! A habpárnát ne nyomja túl erősen. Amikor rákattint az eszközre, túl sok festék folyik ki, ami csepegést okoz az ábrán.

Díszítő csempe

A csempe maszkoló szalagot is használhatja, amely ragasztva van a kívánt területekhez, és így egyértelmű és egyenletes vonalakat érhet el. Az ilyen szalag eltávolítása után a ragasztó maradványai nem maradnak a felületen.

3D hatás

Ezt a befejező módszert egyre inkább a helyiségek díszítésére használják, beleértve a fürdőszobát is.

Készíthet saját volumetrikus mintát vagy rajzot saját kezével. Ez megköveteli a marlevkát. A kép elemei kivágódnak belőle, majd az összes szabály szerint előkészített felületen ragadnak. Festse el először a képterületet az alapszínben. Amikor az első réteg megszárad, egy görgő segítségével egy réteg festéket helyeznek az egész falra, amely különbözik a korábban használttól több hangszínnel. Ez a technika lehetővé teszi a legjobb hatás elérését.

Lakk felhordása

Annak érdekében, hogy a festék világos legyen és ne sérüljön az idő múlásával, ajánlott lakkozni. Egy ilyen intézkedés jelentősen megnöveli a bevonat élettartamát, és a vízzel működő lakk, melyet a munkavégzéshez ajánlott, nem fog sárgulni az évek során, de megőrzi az átláthatóságot.

A lakkozási felületek csak a festék végső száradása után indulnak. Ha azonnal elvégzi a munkát, foltok lesznek a lapon.

A csempe festése megfizethető és egyszerű módja annak, hogy jelentősen átalakítsák a fürdőszoba belső térét. A munka nem annyira időt és pénzt fog igénybe venni, de az új bevonat tartós és fényes lesz, és körülbelül 10 évig szolgál majd, ha mindent az utasításoknak megfelelően végeznek.

Festés csempe a fürdőszobában - hogyan és mit kell csinálni

Gyönyörű, és ami a legfontosabb, praktikus a zuhanyzó rendezésére - ez nem könnyű feladat! Ha azonban a fürdőszobában kerámia burkolatot festesz, jelentős eredményeket érhetsz el ebben a kérdésben. Ma ez a tervezési módszer viszonylag ritka, hogy sokan eljutnak a fejükbe, bár nagyszerű lehetőség a belső díszítésére vagy frissítésére jelentős költségek nélkül. Ezenkívül eredeti és ugyanakkor gyorsan létrehozhatja azt a környezetet, amelyik tetszeni fog.

Jelenleg a festett csempe nem szokványos, de nagyon érdekes díszítésű fürdőszobának számít. A kerámia bélés szokatlan, de nem kevésbé hatékony módja a tér diverzifikálásának. Ebben az esetben néhányan racionális kérdést találnak a festés szükségességéről. Festési képességek:

 1. Belső megújulás. Ez a módszer ideális a zuhanyzó légkörének gyors megváltoztatásához. A csempe festése lehetővé teszi, hogy radikálisan változtassa meg a padló vagy a fal színét, és durva munkát végezzen.
 2. Javítás. A fejhallgató vagy a beltér korszerűsítése során egyszerűen csak festeni lehet a kerámia burkolatokat, nem pedig teljesen megváltoztathatja. Ez nem csak időt, hanem erőket is megtakarít, hanem azt is jelenti.
 3. A stílus megváltoztatása. Az alaptervezés megváltoztatásához elegendő a burkolólapok festésénél változtatni a belső teret, amely lehetővé teszi az egyes elemek bevezetését vagy a rendelkezésre álló árnyalatok teljes palettájának hangsúlyozását.
 4. A termék dekorációja. A csempefesték lehetővé teszi, hogy diszkrét mintákat, helyi díszeket és képeket hozzon a fürdőszobába.
 5. Maszkolási hibák. Különböző hibák teljes vagy részleges elrejtése érdekében a kerámiát meg lehet festeni, és nem teljesen megváltoztathatja. A kis zseton vagy repedés tökéletesen maszkolható festékkel.

Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a festék felhordásához csak bizonyos készség és kis kreativitás szükséges. És figyelembe véve a lapos felületet a kerámia csempe, ez az ötlet válik valóságos és megvalósítható rövid idő alatt anélkül, hogy feláldozza a minőséget.

Anyagok és eszközök

A kerámia burkolólapokat a zuhanyzóban lehet használni a legegyszerűbb és legegyszerűbb eszközök segítségével. Ezenkívül további segédanyagok is szükségesek, amelyek megkönnyítik a festés teljes folyamatát. Kötelező készlet:

 • cellophane film;
 • egy sor különböző ecset;
 • rendes görgő;
 • földi megoldás;
 • oldószer;
 • lakk;
 • festeni;
 • maszkoló szalag;
 • Palettán.

Alapvetően ezek az anyagok és eszközök a legkisebb minimális készlet, amellyel csempe festhet. Ez elegendő az előkészítő munkálatok elvégzéséhez, a rajz vázlatának megteremtéséhez, a festék alkalmazásához, valamint a következő lépések végrehajtásához.

Festék kiválasztása

Ha a kompozíció megválasztásáról beszélünk, akkor először is a szobatípusból kell eljárnunk. Például az akril vagy epoxi oldat zárt zuhanyzókra alkalmas. Az akrilfesték élénk színekkel rendelkezik, ugyanakkor kényelmes a használata és alkalmazása. Az epoxid gyorsan szárad, ráadásul szinte nem szaga a szagnak, ami jó választás.

A fényes megoldás leginkább a fényes szerelmeseinek felel meg, mivel tökéletesen megőrzi a zománcburkolatot és fényt ad. Az egyik legfényesebb képviselője a félig matt szatén zománc, amely elrejti a foltokat. Ezenkívül a különböző típusú szennyezéseket jól maszkolja és létrehozza a termék bársonyos felületének illúzióját.

A kerámia burkolólapok színezésére vonatkozó lehetőségek nemcsak az interneten, hanem a saját fejlesztésén is megtalálhatók. Különösen érdemes megjegyezni, hogy a festék felelős megválasztása szükséges. A legjobb minőségű másolatokat a legjobban a jó hírnévvel rendelkező gyártó veszi át. Ugyanakkor az olcsó megoldásokat nem mindig különbözteti meg a szükséges összetevők jelenléte, és tartalmazhat vagy bocsát ki az emberi egészségre ártalmas anyagokat is.

Tervezési lehetőségek

Hogyan kell festeni a csempéket a fürdőszobában saját kezűleg? A mai napig elegendően nagy lehetőségek vannak a csempe festésére. Azonban nincsenek sablonok vagy üres helyek. Ezért a munkát elvégző mester minden módja, megközelítése, valamint képzelőereje megengedett. Bár ismernie kell a következő fokozatot:

 • Tőkefestés. Ez magában foglalja a színpaletta, minta, minták, díszek és képek teljes cseréjét.

Előkészítő szakasz

Kerámiák festése előtt alapos előkészítésre van szükség. A cserépet fel kell készíteni a feldolgozásra. Pontosabban ez a felület szennyeződésének tisztítására vonatkozik por vagy szennyeződés formájában. Ezen túlmenően, annak érdekében, hogy feküdt egy bevonó oldatot és egységesen hibátlan, kerámiák kell öblíteni zsírtalanító, tisztítani a plakk megszabadulni rozsda, habarcs vagy fugázó maradékok, valamint más komponenseket az előző bevonat.

Először is gondosan meg kell tisztítani a varratokat a felület részei között, mivel itt szennyezik a szennyeződéseket. Ha ez nem történik meg, akkor talán hamarosan megjelenik a penész, gomba és egyéb mikroorganizmusok. Hasonló követelmény vonatkozik a belső tételek, a bútorok, a vízvezeték szerelvényekkel és a tömítőanyaggal való összekötésekre.

Így a végső szakaszban csak a csempe felületének zsírtalanítása szükséges. Ha a tervek tartalmaznak egy festéknyílást, akkor a legjobb az anyag csiszolása, akkor sokkal könnyebb vele dolgozni. Ezután különféle alaphibákkal, zsetonokkal, karcolásokkal és repedésekkel kell megoldani. Ez továbbá megbízható kötést biztosít a festék és a csempe között.

büntetés kiszabása

Csak miután a csempefelület készen áll, el kell kezdeni a színezőoldat alkalmazását. A választott stílus alapján meg kell állítani a leállításokat maszkoló szalag formájában a jövő minta határai mentén. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a környező területet vagy tárgyakat foltolják, hanem a magasabb minőségű kerámiákon is festeni.

A megfelelő habképző henger jobb festése érdekében. Ez segít gyorsan és egyszerűen festeni még egy nagy felületen is. Abban az esetben, ha különleges vagy egyedülálló minta nélküli sablont kíván létrehozni, különböző méretű ecseteket használhat. Ráadásul a merevbb modellek alapvetően különböznek a puha halomtól, így ezt a problémát is meg kell közelíteni.

A festési munkák elvégzésére 2 lépcsőben kerül sor. Kezdetben az alap vagy az alapbevonatot alkalmazzák, utána meg kell várni, amíg teljesen megszárad. Ezután újra kell festeni a kerámiákat, szigorúan merőleges irányban. A felület festése esetén kevésbé festhető, mivel egy réteg elég lesz. Azonban a festéknek koncentráltabbnak és gazdagabbnak kell lennie.

Érdemes megemlíteni, hogy korlátozni kívánja a fürdőszoba használatát a festék szárításakor. Ellenkező esetben a kép elkenődhet vagy megsérülhet, valamint a por és a piszok behatolása. Az oldat szárításának felgyorsítása érdekében kényelmes hőmérsékletet kell betartani. A melegebb, a festék gyorsabban szárad, és nagy terület festésénél többféle megközelítést kell elvégezni.

Hogyan és mi festeni egy csempe: a funkciók és a munka árnyalatai

Ritkán jut eszembe az a gondolat, hogy csempét festenek, például egy fürdőszobában vagy egy konyhában, de remek módja annak, hogy javítsák a belsőépítészetet, és frissítsenek rá külön költségek és építési por nélkül. Gondoljunk részletesen arra, hogy milyen szabályok vannak az ilyen munkák elvégzésére.

A csempefestés egy nem szokványos, de nagyon érdekes módszer a belső tér frissítésére.

Miért festeni a csempe?

A helyiség díszítésére szolgáló ilyen módszer első említéseként, például a csempézett bélés festésénél, sokan különös zavarodottsággal rendelkeznek. Ez a tervezési módszer nem teljesen ismerős, ezért érdemes kiemelni azokat az okokat, amelyek miatt érdemes megfontolni egy ilyen jellegű javítás lehetőségét:

 • Belső megújulás. A csempefestési lehetőség nagyszerűen alkalmas a konyha vagy a fürdőszoba berendezéseinek egyszerű és gyors frissítésére. Tehát drasztikusan megváltoztathatja a padló vagy a falak színét és kialakítását, anélkül, hogy durva munkát végezne.
 • Javítás. Amikor javítás közben helyettesíti a bútorokat, új csempe behelyezése nélkül teheti meg, csak meg kell változtatnia a megjelenését a tervezési projektnek megfelelően.
 • A stílus megváltoztatása. Megváltoztathatja a belső tér stílusát, különleges tematikus jegyzeteket készíteni vagy kiemelni egy bizonyos színsémát.
 • Bevonat dekoráció. Lehetőség van egy diszkrét dekoráció létrehozására helyi minták vagy minták formájában a csempe.
 • Maszkolási hibák. Ha valami történt a csempe, akkor nem kell teljesen megváltoztatni. A kisebb károkat és hibákat sikerrel álcázzák festékkel.

Frissítse a belső tér a fürdőszobában a festett csempe segítségével

Annak érdekében, hogy eldöntsd, hogy festeni kell a lapkát, csak kreatív impulzusra van szükséged. Ezen felül rendelkezésére áll egy sima felület, amelyet Ön saját belátása szerint alakíthat át.

Szükséges anyagok és eszközök

Milyen eszközök hasznosak a munkában? A csempéknek a fürdőszobában vagy a konyhában való festése érdekében a következő szerszámkészleteket és segédanyagokat ajánljuk elő:

 • festeni;
 • primer;
 • ecset készlet;
 • festék vékonyabb;
 • roller;
 • maszkoló szalag;
 • celofán;
 • minták minták;
 • lakk;
 • paletta, ha szükséges.

A csempefestéshez szükséges alapanyagok

Ezekkel a dolgokkal előkészíthessük a felületet a festéshez, hozzuk létre a rajzot, és szépen alkalmazzuk a festéket, anélkül, hogy szennyeznénk a bútorokat és a következő befejezést.

Az összetétel megválasztása

Most vegyük fontolóra a festék kiválasztásának kérdését. Mivel bizonyos körülmények között egy lakóépületben lévő zárt helyiségekről beszélünk, a legjobb, ha előnyben részesítjük a következő kompozíciókat:

 • akril - fényes és kényelmes használat;
 • Az epoxi gyorsan szárad és gyakorlatilag nem szaga.

Ha meg akarja tartani a zománc ragyogását, akkor adja meg a fényes festék előnyeit. Szintén jó lehetőség lenne félszatén zománc. Nem olyan látható a csepegés, és a szennyeződés nem vonzza a figyelmet. Ez kellemes bársonyos hatású.

Csempe festék opciók

Válasszon festéket a neves gyártókból, mert az olcsó vegyületek alacsony minőségű komponenseket tartalmazhatnak, és bizonyos körülmények között káros anyagokat bocsáthatnak ki, például ha felmelegszik a felület, ami gyakori a konyhában és a fürdőszobában.

Tervezési változatok

Most beszéljünk a design kiválasztásáról. Hogyan festhetek a kerámia lapok a saját kezemmel? Sok lehetőség van, de a fantázia mestere számára nincs külön keret. Először is kiemelheti az alábbi tervezési ötleteket:

 • Fővárosi festészet. Teljes színű csere, a burkolólap teljes felülete festéknek van kitéve.
 • Frissítse a színt. Nem változtathatod meg az általános elképzelést, és az egyetlen különbséggel hagyhatod el mindent: frissítheted a színeket és intenzívebbé teheted őket. És csak néhány díszítőelemet választhat ki.
 • Minta létrehozása. A csempe díszítéssel vagy különálló mintázattal díszített.
 • Ábra. Ez a lehetőség a csempefestésnek a fürdőszobában való megteremtésében kiválóan alkalmas egy tematikus belső tér megteremtésére. A szoba sarkát díszítheti, vagy kiválaszthatja a padlóburkolat vagy konyhai kötény egyedi elemeit. A kényelem érdekében sablonokat használhat.
 • Kép. Festőlapok, mint a vászonképek. Bármely összetételt készíthet: absztrakció, tájkép, csendélet, portré, stb. Ez a lehetőség azonban bizonyos művészi készségeket igényel.

Lehetőségek csempék tervezéséhez festékekkel

Felület előkészítés

A csempe festése előtt gondosan fel kell készülni az ilyen kezelésre. Először is a csempe tisztítása szennyeződéstől és portól. Annak érdekében, hogy a festéket egyenletesen és egyenletesen eloszoljuk a csempe felszínén, meg kell tisztítani a zsírt, a meszet, a rozsdát, a ragasztó maradványait, a fugázószert, stb. Különösen óvatosan kell megmunkálni az elemek között a varratokat, mivel a szennyeződés felhalmozódhat, penész és penész. Ugyanez vonatkozik a bútorokkal és szerelvényekkel ellátott tömített kötésekre is.

Ezt követően a csempe zsírtalanítani kell. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a felületet festékkel, akkor az anyagot is felboríthatja, hogy megkönnyítse a munkát. A zsetonok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében speciális alapozó használata ajánlott. Ezenkívül jó tapadást biztosít a burkolólapoknak.

Piszok eltávolítása és zsírtalanítás - fontos lépés a csempefestésnél

Festék alkalmazás

Miután elkészült a felület, elkezdheti festeni. A kiválasztott kiviteltől függően helyezze el a maszkoló szalagot a festett terület határain, hogy ne szúrja be a szomszédos tárgyakat.

A festék felhordásához a legjobb, ha habszivacsot használunk, nagyon könnyen és gyorsan gyorsan festhetünk egy hatalmas területet. Ha egy meghatározott minta kivonását tervezi vagy csak néhány apró csempét fest, akkor a kefék használatával korlátozhatja magát. A kemény bolyhos képes hagyni a védjegyeket, ezért ha nem kíván könnyű megkönnyebbülést és textúrát létrehozni, válassza a lágyabb termékeket.

Két lépésben kell dolgozni. Először alkalmazza az alapréteget, és merőleges lökésekkel szárad meg, majd nyissa fel újra a lapkát. Ha a festés elegendő lesz, és egy réteg, de az ecsettel ellátott festéknek többet kell nyernie, és konzisztenciájának vastagabbnak kell lennie.

Próbálja korlátozni a helyiség használatát, amíg a festék teljesen megszárad, különben megkenheti a képet, zsírozza be vagy porrá teheti a szobát.

A csempefestészet a legjobb, ha egy görgőt használ.

A festék szárításának felgyorsítása érdekében figyelni kell a helyiség hőmérsékleti körülményeit. Hideg időben minden bevonat tovább keményedik. Ha nagy területet dolgoz fel, számos megközelítésben elvégezheti a munkát annak érdekében, hogy a helyiséget hosszú ideig ne blokkolja.

Védelmi minta

A csempefestés után a fürdőszobában megbízható védelmet kell nyújtani külső tényezők ellen, így a festék nem ragadhatja meg, és nem mossa le vízzel idővel. Ugyanez vonatkozik a konyhára és más helyiségekre is.

A minta kopása elkerülése érdekében a teljesen megszáradt festéket egy vagy két rétegű lakkal kinyitják. A felhasználásnak vízen kell alapulnia. Először is, ezek a lakkok sokkal gyorsabban száradnak, másrészt nem élesen kellemetlen szagot kapnak, harmadszor pedig szárítás után erős átlátszó film keletkezik sárgulást vagy más külsõ árnyalat nélkül. Ez egy tökéletes megoldás egy lakás számára.

A csempézett felület festése kiváló megoldás a belső felújításhoz, különösen ha kreatív személy vagy, és szeretne szép dolgokat készíteni saját kezével.

Hogyan kell festeni egy csempe a fürdőszobában

Sokan ismerik a helyzetet, amikor a fürdőszoba fel van szerelve jó vízvezetékkel és kommunikációval, és a külső faldíszítés a legjobbat akarja. Végül is, hosszú távú működés után, a bélés gyakran elveszíti korábbi vonzerejét. Néha szükség van új kerámiák átalakítására is. Ma van minden lehetőség erre. Vásárolhat festéket a csempék vagy vinil matricák teljes vagy részleges frissítéséhez.

A redecoráció előnyei

Annak érdekében, hogy részletes választ kapjunk arra a kérdésre, hogy lehetséges-e egy csempe festése a fürdőszobában, sok tulajdonos szeretné, akinek a cserép elvesztette az esztétikus megjelenését az évek során. Ebben az esetben elindíthatja a tőkeátalakítást, vagy megpróbálhatja frissíteni a kudarcot.

Szükséges azonnali fenntartás, hogy a hely teljes javítása jelentős pénzügyi veszteséggel jár és szabad időt igényel. Ha most már nem engedheti meg magának, hogy a csempe kozmetikai helyreállítása a legjobb megoldás az Ön számára.

Először is ez a módszer nem igényel jelentős pénzügyi beruházásokat és munkaerőköltségeket. Másodszor, nem kell szétszerelni az összes vízvezetéket erre, elegendő csak ahhoz, hogy polietilénre lehessen fedni. És végül, a belső, az ebből eredő, képes lesz arra, hogy tetszeni fog neked és szeretteidnek még néhány évig.

Ne felejtse el, mielőtt a csempét a fürdőszobában festené, egyértelműen meg kell határoznia a bevonat hangját és az alkalmazás jellegét. Napjainkban lehetőség nyílik a színek teljes megváltoztatására, valamint az elegáns minták alkalmazására vagy egy szokatlan panel létrehozására.

A csempék zománcainak típusai és jellemzői

Szóval hogyan kell festeni a csempe a fürdőszobában, hogy a bevonat tart, ameddig csak lehetséges? Azonnal zárja ki a vízalapú festékeket, mivel egy ilyen dekoráció nagyon rövid időre örömmel fogadja. Amint fentebb megjegyeztük, két különböző módja van a kerámiák helyreállítására - teljes és részleges. Tehát minden esetben szüksége lesz a saját színezékekre.

A belső tér színének megváltoztatásakor általában akril, alkid vagy olaj zománcokat használnak. A latex alapú festékek is jól mutattak. Tökéletesen illeszkednek a felületre, teljesen lefedik. Ezen túlmenően ezek a diszperziók gyorsan megszáradnak, és nem rendelkeznek kellemetlen és csípős szaggal, szemben az olajellenesekkel.

Azonban, mielőtt festeni a csempe a fürdőszobában, akkor kell elvégezni egy sor előkészítő munkát. Ezt azzal magyarázza, hogy az ilyen típusú festékeket nem célszerű fényes lapos felületekre tervezni, és élettartama nem éri el az egy évet, hacsak a csempe nincs előre csiszolva. Ezenkívül festés közben nem szabad hígítani a festéket, hogy csökkentse a fogyasztását. A konzisztencia sűrű tejföllé hasonlít.

Mivel a bélés gyakran sima és fényes, töredezett frissítés esetén speciális diszperziókra van szükség üveg vagy kerámia felületekhez, hogy ne rontsák el az egész falat, ha rajzot vagy minta alkalmazására van szükség. Ezek a színezők képesek jó tapadást kialakítani még ilyen bevonatokkal is, mivel kissé eltérő összetételűek, mint a latex vagy az olajfestékek. Elvileg lefedheti őket és az egész falat. Az ilyen hátrányok egyetlen hátránya az ilyen diszperziók túl magas költsége, ami egy új csempe megvásárlásához hasonlítható.

Ha a festék műszaki tulajdonságairól beszélünk, akkor elég gyorsan szárad, átlagos hőmérséklete 20-25 fok. Továbbá, ha olyan mintát szeretne létrehozni, amely könnyű homályosságot eredményez, akkor kis mennyiségű oldószert öntsön a zománcba, hogy eltávolítsa a színtelítettséget. Ez a technika segíteni fog egy igazi szokatlan belső teret a fürdőszobában.

A színsémát teljesen frissítjük

Általában ez nem lesz nehéz egy olyan ember számára, aki ismeri az épületek készségének alapjait a kerámia burkolólapok festésére a fürdőszobában. Ehhez elegendő, hogy csak bizonyos képességei vannak a festés és az elektromos csiszolómunkában. Kezdéshez elő kell készíteni a szükséges anyagokat az eseményre:

 • fém ecset és hab szivacs;
 • száraz tisztító- és zsírtalanító folyadékok;
 • egyéni védőfelszerelés (kötény, kesztyű és légzőkészítő szalag);
 • csiszoló fúvóka a fúrógépen vagy a járókeréken; kézi munkák esetén nem túl nagy csiszolópapírral és csiszolószalaggal végezhető;
 • alapozó és festék a csempe a fürdőszobában;
 • zománc tálca;
 • különböző méretű kefék természetes sörtékből és habszivacsból készült henger;
 • maszkoló szalagot és kész sablonokat, ha két vagy három különböző árnyalatban kíván festeni.

A jövőben az összes munkát két szakaszra osztják: a fal előkészítése és valójában a festészet.

A csempe előkészítése a festéshez

Természetesen csak a falburkolatot helyreállíthatjuk. A padlólap színe mentes minden jelentéstől, mivel a padló olyan terület, ahol a víz folyamatosan behatol. Az a tény, hogy a festett padló síkja néhány hét alatt elveszíti vonzerejét.

Először távolítsa el az összes szennyezőt a bevonatból. Ehhez használjon bármilyen porlasztó mosószert és fém szivacsot. Szükséges a tiszta, fizikai erőfeszítés alkalmazása. Az Ön feladata, hogy eltávolítsa a szennyeződést is. A csempe tisztítása után törölje azt rendes alkohollal az elsődleges zsírtalanításhoz és javítsa a csiszolás minőségét.

Miután teljesen el kell távolítania a fényt. Mielőtt bármilyen műveletet elvégezne, ügyeljen a padló és más tárgyak biztonságára. A padlót vastag kartonpapírral kell lefedni, a vízvezetékeket és a bútorokat pedig a legjobb megoldás a cellofán film meghúzására.

Az optimális megoldás a csiszoláshoz a 0 vagy 1 finom csiszolópapír lesz. Az a tény, hogy egy nagyobb bőrt elhagyhat a mélydarabok, ami sokkal nehezebbé teszi a munkát. Egyszerre azt mondjuk, hogy ez a szakasz meglehetősen nehézkes lesz, és jelentős időt vesz igénybe, azonban ennek az eljárásnak az átadása után jól bevitt bevonatot kap.

A csiszolás után óvatosan gyűjtsön törmeléket és öblítse újra a felületet. Ezután zsírtalanítani kell újra és alaposan szárítani. A következő lépés egy alapozó alkalmazása az elkészített lapkának. Meg kell jegyeznünk, hogy ez a lépés nem feltétlenül teljesít, azonban az alapozás jelentősen növeli a kerámia tapadását festékkel. A legjobb választás a nedvességgel szemben ellenálló anyagok. Ez segít a festék élettartamának meghosszabbításában.

Festse meg a csempéket

A szárítás után a láncindító elkezdheti a festést. Válassza ki a használni kívánt eszközöket. Ne feledje, hogy a hab hengerje bársonyos bevonatot eredményez, és a kefék hagyják jellegzetes szerkezeteiket. Amint fent említettük, nem szabad hígítani a varianciát, különben nem kapja meg a kívánt eredményt. Festse át az összes szomszédos elemet vagy felületet maszkolószalaggal.

Ha több színű csempefestést terveznek a fürdőszobában, vagy más színű mintát rajzolnak, akkor a szükséges területeken ragadjon ki a sablonok. Ezt egy spray-vel ellátott ragasztó spray-vel lehet megtenni. Ügyeljen arra, hogy tiszta és magabiztos mozdulatokkal ragassza a papírt vagy kartonot, hogy elkerülje a ragasztó megkenését.

Most kiválaszthatja a csempe a kiválasztott színnel. Ne próbáljon meg egy pontot vagy ecsetet nyomni a falra. Festse simán, de lassan.

Ugyanakkor egy másik árnyalat is fontos szerepet játszik. Ne próbálja meg egyszerre lefedni a síkot a kívánt színnel egy vastag réteggel. Célszerűbb több lépcsőben festeni a mólót. A fokozatosan átfedő festékrétegek színt adnak a telítettségnek és a fényerőnek, amire szüksége van. Így jobb minőségű bevonatot érhet el, és az általános esztétika csak ennek hasznára válik. Az eredmény elegáns és modern lesz. Ezen túlmenően hasonló hatás elérése érdekében nem kell komoly befektetést végrehajtania.

A panelek vagy díszítések létrehozásának módja

Ha nincs szükség teljesen festésre az egész sík fölött, és frissíteni szeretné a belső teret, érdemes lenne egy mintát vagy díszítést alkalmazni a csempe számára. Ebben az esetben nem kell speciális felületi előkészítést elvégezni, elég csak ahhoz, hogy jól mossa meg egy szokásos puha szivaccsal és zsírtalanítson.

A kész száraz bélésen a kész matricát illessze be. Most elkezdhet dolgozni. Vigyük fel az árnyalatokat, emlékezzünk a kefék tisztítására vagy cseréjére. Próbálja meg egyenletesen pontos mozgásokat alkalmazni. Távolítsa el a felesleges diszperziót a keféből, egyébként elszíneződhet. Ha bársonyos bevonatot szeretne készíteni, csak keverje össze a festéket habszivaccsal. Ehhez tegye be a serpenyőbe, és enyhén nyomja össze annak érdekében, hogy elkerülje a szóródás terjedését a sablon alatt. A festéket ilyen módon kell alátámasztani.

A szakemberek azt javasolják, hogy először speciális kontúrréteget alkalmazzanak. Nem engedi, hogy a zománc túlcsorduljon rajta, és más színekkel keverje össze. A kontúr színes tintával vásárolható meg. Kicsi csövekből készült, hegyes véggel, mivel közvetlenül a csőből kerül alkalmazásra.

Ha valamilyen oknál fogva megtagadta a kontúr használatát, van egy másik módja annak, hogy megakadályozza a különböző árnyalatok keveredését. Mivel a latex zománc nagyon gyorsan megszárad, egyszerűen fedje le a már festett területet papírtálcával.

A csempecsatlakozás helyreállítása

Idővel nemcsak a kerámia felülete tűnik el. A csempézett habarcs is használhatatlanná válik - összeomlik, és gomba jelenik meg rajta. Annak megállapítása, hogy lehetséges-e festeni a burkolólapokat a fürdőszobában, és hogyan kell ezt megtenni, a kérdés második részéhez fordulunk a varratok frissítésére.

A sík teljes festésénél a tömítés az egész falra festett. Ha csak egy panelt vagy mintát alkalmaznak, a varratokat vékony ecsettel vagy speciális jelölővel ellátott festékréteggel borítják. Az egyetlen dolog, amit nem szabad megfeledkezni a szennyező anyagok teljes eltávolításáról és az ecet vagy gombaölő impregnálással végzett kezelésről a munka megkezdése előtt.

Amint láthatjuk, ma már teljesen frissített belső tér a fürdőszobában, anélkül, hogy jelentős erőfeszítéseket tenne. Csak annyit kell megjavítani, hogy a csempe a kívánt árnyékolásra vagy egy díszítőelemre ugyanazon festékkel kerüljön rá.

Hogyan lehet festeni egy csempe a fürdőszobában vagy a konyhában

Itt közelebbről megnézzük, hogyan és hogyan lehet festeni a csempéket a fürdőszoba falán, a konyhában és a padlón kerámia burkolólapon. 3 részletes mesterkurzus, hogyan lehet átlapozni a régi cserépet egy másik színben, vagy akár egy-egy mintát is alkalmazni egy stencil segítségével a saját kezedbe!

Régi fürdőszoba - ELŐTT festés

A festés után

Hogyan festeni egy csempe: festék és kefék?

 1. Az epoxi festék tovább tart, mint a vízalapú festék, de az utóbbi könnyebb használni.
 2. A festés előtt nagyon fontos a csempe tisztítása, a munka minősége attól függ.
 3. A helyiséget jól szellőztetni kell, és maszkban kell dolgozni. Az epoxi festéknek erős szaga van!
 4. Eszközök: görgő - nagy repülőgépekhez, 2-3 méretű kefék kis alkatrészekhez, festéktartály.
 5. Az epoxi festékkel való munkavégzés után a szerszámokat el kell dobni, különben nem mossa meg, de elrontja a mosogatót. Kerülje a festékkel való érintkezést is ruhával, és nem is mossa meg.
 6. Ügyeljen arra, hogy a festék teljesen megszáradjon!

Csempét festünk a fürdőszobában

Egyes lakásokban a fürdőszobában lévő csempe az ókori idők óta maradt, de ha a csempe maga is kiváló minőségű, akkor a festési lehetőség megóvja a sok javítási gondot.

Ebben a mesterkurzusban megtudhatja, hogy ez a fürdőszoba - TO:

Ez lehet átalakítani - KÉP AFTER:

Vagyis, hogyan vált egy fehér tégla.

Kötelező anyagok:

 • tisztító
 • Epoxi festék
 • 6 mm-es gyapjúhenger
 • Festékkeverő botok
 • Szintetikus kefe
 • Festéktálca
 • Maszkoló szalag
 • Festékfilm
 • Eldobható kesztyű
 • Biztonsági szemüveg és maszk

Lépésről lépésre:

1. lépés: Készítse elő a felületet

Tisztítsa meg a tisztítandó felület teljes felületét. Teljesen tisztának kell lennie, így a festék simán és hatékonyan fog működni.

 • Ahol a festési terület véget ér, használjon maszkoló szalagot a véletlen festék elleni védelem érdekében.
 • Fedezze le a fürdőt (zuhanyzó) egy filmet, és ha vannak a lámpák (polcok vagy tükrök) a fal mellett a festett mellett.

2. lépés: Festse meg a csempe

 • Helyezzen védő maszkot és keverje össze a festéket az utasításoknak megfelelően.
 • Mivel a fürdőszoba rosszul szellőző, készüljön a festék illatára.

A kényelem érdekében egy ember festeni tudja a sarkokat egy szintetikus kefével, és a többi sima felületet egy hengerrel (mindent meg tud csinálni magadnak, de győződjön meg róla, hogy a festék egyenletesen fekszik, és nem szárítja ki a darabokat).

Milyen festéket használnak kerámia lapok festésére?

Idővel a csempe elhalványul és elveszti korábbi szépségét. Mivel nem mindig lehetséges a javítás, a csempefesték segít a bevonat frissítésében. Megváltoztathatja bármilyen típusú cserép, de fontos megjegyezni, hogy a csempe festék a fürdőszobában kell a tartósság és a nedvesség ellenállást.

Festési célok

A csempefesték megválasztását nagyon komolyan kell megközelíteni, mivel az új formaterv minősége és szépsége attól függ. Ezért a vásárlás előtt ajánlatos egy szakemberrel konzultálni, aki megmondja, milyen fedezet lesz optimális egy adott helyiségben.

A lefedettség megválasztása attól függ, hogy miért akarja a tulajdonos megváltoztatni a tervet. A célok a következők lehetnek:

 • Esztétikai megfontolások - a régi csempe a konyhában vagy a fürdőszobában van elhelyezve, elmosódottnak vagy fakulásnak tűnik. Ha nincs új pénz az új burkolólapon, a kerámia lapok festéke a mentéshez jön.
 • A vízszigetelés érdekében a festék megbízhatóan védi a padlót vagy a falakat a nedvességtől, és biztosítja a tökéletes tapadást.
 • A stílus megváltoztatása - a padló vagy a falburkolat festése drasztikusan megváltoztatja a belső térséget, miközben hangsúlyozza a meglévő árnyalatok teljes palettáját, új elemeket is felvehet.
 • Dekoráció - különböző képek, diszkrét minták és dísztárgyak készítésének képessége.
 • Javítás - ha a fülhallgatót és a belső tételeket frissíti, akkor nem szükséges megváltoztatni a lapkát. A bevonat egyszerűen festhető.

Ha a csempe gyönyörű megjelenésű, akkor érdemes légmentes tömítést alkalmazni az ízületekhez, miután eltávolította a régiet. Érdemes felidézni, hogy a hőmérséklet-ingadozások és a magas páratartalom hatására a legtartósabb bevonatok is lehámulnak.

Alkalmas festéktípusok

Amikor a szokásos festék bevonatot egy idő után felhúzza és lehúzza. Számos festékfajta létezik a csempék számára, amelyeket elsősorban a régi bevonat frissítésére használnak:

 • Latex - kiváló ragasztási tulajdonságokkal rendelkezik. A száraz helyiségekben érdemes megválasztani az akril-latex vegyületeket, annak érdekében, hogy vízálló legyen a megfelelő gumitömítés. A bevonat magas kopásállósággal és vízszigeteléssel rendelkezik, szagtalan és teljesen egészségtelen.
 • Az epoxi drágább lehetőség. Jó tapadás, vízálló. A festék erősen kötődik a bevonathoz, nem hámlik le idővel.
 • Olaj - szintén alkalmas, de előírja a primer kötelező alkalmazását.
 • Az alkid zománcok - jól tapadt, csak száraz helyiségekben használatosak.
 • Üvegfestő üveghez és csempehez - sima felületen, előkészítés nélkül. Miután magas költséggel, elsősorban díszítő célokra használják, hogy egy gyönyörű mintát hozzon létre.
 • Poliuretán - ellenáll a hőmérséklet-változásoknak és nedvességnek, nem hámlik és kopásálló.

Az epoxi- és poliuretán-zománcozásra szolgáló alapozóknak szerves oldószereken kell alapulniuk. A víz alapozó ebben az esetben nem megfelelő.

A videó: az ólomüveg festékek használata a burkolólapok fedésére.

Előkészítő munka

Az első lépés az alábbi eszközök készítése:

 • kefe egy kemény cölöpökkel;
 • tisztítószerek;
 • primer keverék;
 • henger, különböző méretű kefék;
 • festék csempe.

Miután eldöntötte a csempe festésére vonatkozó döntést, több előkészítő munkát kell elvégeznie, többek között:

 • A fröccsenő anyagok, por és mész betétek eltávolítása a csemperől. Erre a célra megfelelő súroló por vagy savas mosószer, amely tökéletesen megbirkózik a régi szennyeződéssel.
 • A detergens maradékokat nedves ronggyal öblítse le, majd várjon, amíg a felület teljesen száraz.
 • Zsírtalanító csempe acetonnal vagy benzinnel.
 • A felület csiszolópapírral történő csiszolása, hogy a festék jobban tapadjon fényes felületre.
 • Távolítsa el a port száraz ruhával vagy porszívóval.
 • Alapozó felület.
 • Az ízületek tömítése gitttel.

Az első lépés a varratok megtisztítása, mivel ezen a helyen a legnagyobb mennyiségű szennyeződés felhalmozódik. Abban az esetben, ha helytelen tisztítást végeznek festés után, penész, gomba és más mikroorganizmusok jelenhetnek meg ezeken a helyeken.

Festészeti technológia

Annak elkerülése érdekében, hogy sok problémát és kellemetlenséget elkerülhessen a fürdőszoba csempe festése során, a szakértők javasolják, hogy csak olyan falakat festsenek, amelyek nem érintkeznek vízzel. A felület többi részén jobb dekoratív mintát alkalmazni.

A kép festésére kerámia csempe esetében a festéket két rétegben kell felhordani. Ebben az esetben a második csak az első szárítás után kerül alkalmazásra. Az ismételt színezés szigorúan a merőleges irányba történik.

Ha a felületet díszítéssel vagy más vonalakkal diverzifikálni kell, használhat maszkoló szalagot, amelyet csak egy alapfesték bevonása után ragasztanak. A teljes száradás után a maszkoló szalag könnyen eltávolítható.

A festés a legjobb megoldás egy hab görgő segítségével, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan festeni egy nagy területet. Ha a tervek különböző minták létrehozását foglalják magukban, akkor jobb, ha a szokásos ecseteket használják.

Ha a fürdőszobáról beszélünk, akkor a használata jobban korlátozza a festék szárításának időtartamát. Ellenkező esetben a felület elkenhető vagy megsérülhet, ami tovább növeli a gomba, a penész stb.

Amikor kupát vásárol a fürdőszoba, akkor azonnal kiválaszthatja egy különleges cserép a festészet. Ez nagymértékben megkönnyíti a felület további festését.

Új lefedettségi védelem

A festék szilárd rögzítése érdekében ajánlott egy fedőfesték - víz alapú átlátszó uretán lakkot alkalmazni. A teljes száradást követően a készítményt több rétegben felvisszük a felületre. Ezek a manipulációk segítik a bevonat szép és esztétikus megjelenését hosszú ideig tartani. A felhordás előtt ellenőrizni kell, hogy a festéket lakkal kombinálják-e. Ezt meg lehet vizsgálni rétegelt lemez vagy üveglapon.

Tervezési változatok

A mai napig számos lehetőséget kínáltak porcelánfestéshez. A tervezett tervezéstől és a saját képzelőerejétől függően felismerheti a legmerészebb és legeredményesebb ötleteket. Számos festménytípus létezik:

 • Capital - a színpaletta, képek és egyéb minták teljes cseréje.
 • A színek revitalizálása - az átfogó képet nem kívánja megváltoztatni, a falak és a padló árnyéka frissíthető és telített lesz. Ebben az esetben az egyedi töredékek helyreállítása a tervezés során.
 • A mintázat kialakítása - díszítés díszítéssel végezhető az egész felületen, és az egyes darabos elemek darabokkal megkülönböztethetők.
 • Rajzok - mind a falakon, mind a padlóburkolaton készíthetők. Nem terjedelmes képek adnak a szoba különleges báját. Stencilek is használhatók.
 • Képek - a festőlapok lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen minta alapján életre keljen.

Ha a fürdőszoba nagyon kényelmes, és csak néhány új elemet szeretne felvenni, használhat vízálló vinyl matricákat, amelyeket sokféle módon mutatnak be.

A festett burkolólapokat nem szabad túlzott víz vagy hosszabb hő hatásának kitenni. Festéshez és festéshez használt kompozíciók használata esetén érdemes megemlíteni, hogy nem lehet mosni csiszolóanyagokkal és dörzsölni merev ecsettel.

Hogyan és mit kell festeni a konyhában a fürdőszobában?

Lehetőség van egy csempe festésére?

Szüksége van speciális eszközökre a csempék festéséhez a konyhában, a fürdőszobában, vagy rendszeres falfestékkel dolgozik? Határozottan szükséges. Ennek oka két tényező:

 1. felületi specifitás (különböző típusú kerámiák);
 2. meglehetősen nehéz körülmények a fürdőszobában, konyha - páratartalom, láz, zsírfoltok.

A vakolattal vagy kerámia burkolattal bevont felületek különbözőek - eltérő szerkezetűek, eltérő módon reagálnak a festésre:

 • a vakolt fal festésénél a festék szabadon behatol a gipsz mikroszkopikus pórusaiba, kapcsolatba lépve az alapjával;
 • A kerámia csempe sűrű, kompakt, sima, ezért a festéknek nincs esélye arra, hogy behatoljon a szerkezetébe, és ne tapadjon a felületre, ezért különleges termékeket kell használni.

A konyhában, a fürdőszobában festett csempék tervezésénél meg kell említeni bizonyos körülményeket, amelyek ezeken a helyiségekben léteznek. A festéknek a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • a nedves levegővel és a vízzel történő tartós érintkezéshez igazodik;
 • ellenáll a tisztításnak, mechanikai sérülések;
 • hogy a falak és a padlók moshatók a bevonat károsodásának veszélye nélkül.

Mi festeni festeni a csempe?

A polcokon kerámia felületekhez tervezett termékeket kell keresni, azaz kerámia burkolólapokat, terrakotta. Hogyan lehet festeni egy csempe? Ne használjon ugyanazt a festéket különböző típusú kerámiákhoz. Jó, ha különböző termékeket vásárolnak a padló és a falak csempeinek festéséhez, ezek a felületek különböző intenzitással dolgoznak, és különböző hatásoknak vannak kitéve.

Számos festék és lakk a kétkomponensű festékek a kerámia burkolólapokhoz, amelyeket közvetlenül felhasználás előtt összekeverünk. Ezek az innovatív kompozíciók különböző típusú felületekre nagyon népszerűek.

Erős tapadást várunk a festék- és lakkkompozíció aljzatához a cseréphez. Meg kell választani a termékeket, hogy megfeleljen a követelményeknek ebben a szobában - festeni a falat, a padlót a fürdőszobában, konyha, meg kell figyelni, hogy ellenáll:

Arra kell gondolnunk, hogy milyen típusú bevonat segít a kívánt hatás elérésében:

 • a matt felület elegánsnak tűnik, figyelemre méltóan tükrözi a burkolólapok térfogatának minőségi láthatóságát;
 • fényes - befolyásolja a szoba optikai megjelenését, vizuálisan növeli.

A csempefesték csempecsuklókra festhető, speciális termékeket vásárolhat az ízületek festéséhez.

Népszerű festési lehetőségek:

 • V33 festék - kerámia burkolólapok festéséhez a fürdőszobában, konyha; Ez egy nedves helyiség, vízálló;
 • a V33 helyreállítási festékek helyett vásárolhat Noxan hidrográfiai festéket - ezzel együtt festheti a zuhanykabin belsejét. Ha a V33 gyártója nem javasolja a festett felület állandó érintését vízzel, a Noxannak nincs ilyen problémája.

A festékfogyasztás (a gyártó számításai szerint) egyrétegű bevonatot biztosít:

 • Noxan - 5-6 m² / kg;
 • V33 - 12 m² / l;
 • Flüggera Flutex 10 - 8-10 m² / l.

Festék véleménye

A megjegyzések szerint a kompozíciók a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 1. Flügger Flutex 10 - vastag matt festék. Jelentős illata van, nem különösebben erős. Alkalmazható kényelmesen, nem csöpög, nem szükséges különlegesen szintetizálni. A flutex bevonat nem rossz - ez egy kefe segítségével történik. A teljes lefedettség csak 2-3 rétegben érhető el. Semmi különös A régi fürdőszoba 5-6 rétegvastagság alatt eltűnt, hengerrel festve. Nem rossz eredmény.

Fotó festett fal - matt fehér

Képek festett falról - szatén fehér csillogás

Photo. 3 V33 bevonatot alkalmaztunk

Photo. Összehasonlítva a V33 rétegek számát

Előkészítő munka - hogyan lehet elkerülni a hibákat?

Fontos az alap megfelelő előkészítése.

 1. Először ki kell venni a bútorokat, berendezéseket, berendezéseket a helyiségből, ami megnehezíti a munkát.
 2. Szükséges alaposan zsírtalanítani a csempe felületét (megszabadulni a zsírfoltoktól, lerakódásoktól, ami a festékréteg tapadásának romlásához vezethet). A mosószerrel és a szivaccsal ellátott víz szükséges.
 3. Meg kell tisztítani a varratokat. Minden penész nyomát el kell távolítani. A tisztításhoz különleges penész elleni védőeszközöket kell használni.
 4. Végül a felületet rengeteg vízzel mossuk.

Most jött a fordulat a javítási munkát! Ezek a következők:

 1. Minden karcolást, repedést, üregeket meg kell tölteni egy különleges vízálló vegyszerrel a csempe javításához, ami jobb esztétikai hatást fog elérni. A fugázásnak köszönhetően a festés után a karcolások nem láthatók, a falak és a padlók hatékonyan védettek a nedvességtől.
 2. Emiatt meg kell javítani a sérült varrásokat (a repedések megteltek, a fugázás ismételten fel van szerelve). A felesleges oldatot eltávolítjuk.
 3. A felület földi, egyenletes.
 4. Megszáradt a por.

Miután megvédte a bútor széleit (ha lehetetlen szétszerelni), és a helyeket, ahol a csempe megfelel a falnak, a padló maszkoló szalaggal, elkezdheti festeni.

Tipp: ha lehetséges, szét kell szedni, csavarni, csavarni mindent, ami lehetséges a festés előtt. Ezzel elkerülhető a további munka! Ellenkező esetben a festékszalag eltávolítása után az eredményt az alábbi képen láthatja.

Festés: mit kell emlékezni?

A legfontosabb, kötelező ajánlásokat a csempe festéséről a festékek csomagolásán találhatja meg. Szükség szerint szigorúan követni kell az egyes rétegek eljárásának, festési módjának, szárítási idejének adatait.

A helyiségben meg kell adnia bizonyos feltételeknek a páratartalmat, a hőmérsékletet:

 • a páratartalom nem haladhatja meg a 70-80% -ot;
 • optimális hőmérséklet - 24-28 fok.

A munkakörülmények befolyásolják:

 • szárítási sebesség;
 • szilárdsági paraméterek;
 • a kapott bevonat esztétikája.

Például ha a szoba túl meleg, a réteg túl gyorsan szárad, kevésbé tartós, rövid élettartamú lehet.

A legtöbb gyártó azt javasolja, mielőtt festeni kezdenek egy csempe feldolgozását egy speciális alapozó réteggel a kerámia aljzatokhoz. Az alapozó a szükséges érdességet adja a falnak, a festék a legjobb tapadást biztosítja a hordozóhoz. Különösen ajánlott a primer alkalmazása, ha a felületek állandó vízfelületnek vannak kitéve (konyha, fürdőszoba). A kezdeti réteg más helyiségek festése esetén kis mennyiségű vízzel (legfeljebb 10% -kal) hígított festékkel készíthető.

Festés lépésről lépésre

 1. Először meg kell tervezned a munka különböző szakaszait. Valószínűleg kétségei lesznek a varratok tekintetében. Szükségem van a varratok festésére az elején? Az optimális módszer a termék fokozatos alkalmazása - először a fal ezen részén található varrásokon, majd a lapon. Ha először festeni a varrásokat a teljes felületen, majd az egész csempe, akkor okozhat egyenlőtlenséget.
 2. Ha azt szeretné, hogy a varratok eltérő színűek legyenek, akkor először festse le a lapkát, ha a réteg teljesen száraz, illessze be a széleit. Mozgassa a mérőt méter felett, felülről lefelé. A varratok festéséhez egy kis ecset vesz igénybe, amely megkönnyíti az üreg terjedését, és nehéz elérni a helyeket. A rétegeket egy szivacshengerrel kell felhúzni keresztirányú módszerrel (minden további réteget egy másik irányba, például először felülről lefelé, a másik pedig vízszintesen).
 3. 15-30 perccel a festés után óvatosan távolítsa el a festőszalagot. Ha később eltávolítja a szalagot, a festék megszárad a szalagon, akkor károsíthatja az új festést.
 4. Ha szükséges egy másik réteg felhordása, a további munkálatok megkezdése előtt újra kell festeni a felületet festőszalaggal.

Hány rétegre van szüksége?

Használja a termék használati utasításában szereplő információkat, valamint a szín intenzitásával kapcsolatos saját kívánságait. A rétegek alkalmazása között 12-48 órán át kell száradni (a gyártó ajánlásaitól függően).

Az új festék bevonatának kikeményedése sokkal tovább tart:

 • néhány nap alatt mechanikai ellenállást érünk el;
 • vegyi ellenállás kb. egy hét után;
 • teljes funkcionális tulajdonságok - egy hónap alatt!

Ne használja a helyiséget az első 3-4 napra, gondosan kell kezelni a festett felületeket a következő napokra. Vigyázni kell arra, hogy ne festse a festett felületet, hogy ne permetezze a vizet.

Fotó: festés után és után

Lehetőség van egy csempe festésére, vagy jobb leütni és ragasztani egy új lapot? Ha a csempe jó állapotban van, nem kell cserélni. A festészet frissíti a belső teret, színt vált - gyorsan és olcsó.