Legfontosabb > Fürdő

Fürdőszoba színei - válassza ki a megfelelőeket

Amikor egy adott fürdőszobához színes megoldást választanak, az emberek gyakran az interneten korábban látott lehetőségekre támaszkodnak, megpróbálva kiküszöbölni minden hátrányt, figyelembe venni az összes hibát és a legmegfelelőbb színkombinációhoz jutni.

A színt nem csak a szoba általános kialakításánál, hanem minden részletében is figyelembe kell venni. A tervezők, akik csak a színek cseréjével dolgoznak, nagyon gyorsan elérhetik egy bizonyos stílust.

kiválasztás

Az egyik legfontosabb kritérium a fürdőszoba színének megválasztása, mivel hatással van a fürdő egész légkörére és vizuálisan javítja a helyet. Például, egy kis szobát nem szabad sötét színekkel festeni, csak tovább csökkenti. A nagy szobák, éppen ellenkezőleg, fantáziát és kísérleti területet kínálnak.

A második fontos kritérium azt jelenti, hogy az összes stílust egységes stílus jellemzi. Például egy elfogadhatatlan mennyiségű modernitás a "Provence" vagy a "klasszikus" stílusában. Az ilyen belső megoldás zavarossá válik, és nem eredményez jó eredményt. Fontos egyértelműen meghatározni azt a stilisztikai keretet, amelyre nem szabad beavatkozni.

A következő kritérium természetesen nagyon fontos a saját színeinek érzékelésében. Itt meg kell választania egy színt, nem csak a személyes szeretetére összpontosítva, hanem valóban fel kell mérnie, hogyan illeszkedik egy adott helyiségmérethez. Figyelembe kell venni a használt fényforrást. A tengeri színű fürdőszobák falai például rosszul világítanak, mint a penészesedés.

A színes megoldás megtalálása nagyon nehéz feladat. Ha úgy döntesz, hogy olyan belteret választasz, amely több évtizedet szolgálhat, akkor tanulmányozd az összes közelgő irányzatot, vagy dolgozz a klasszikusokkal.

Fogadások a terület vizuális növekedéséhez

A fürdőszobához tervezett szobák gyakran kis méretűek. Ilyen helyzetekben a tervezést leginkább gondosan kell megvizsgálni, vizuálisan növelni a területet. Megfelelően tervezett kialakítás, nem csak kényelmet hozhat a szobába, hanem megszervezi működését.

Néhány technika a szoba vizuális terjeszkedéséhez:

 • a burkolólapokat átlósan helyezik a padlóra és vízszintesen a falakon
 • a fenti és alatti falak pereménél előnyösebb a kontrasztos árnyalatok csempe használata a szoba magasságának vizuális növeléséhez
 • ha csak sarkokat, kontrasztos csempeeket helyez el, a szoba tágabbnak tűnik

használjon tükrözött mennyezeteket vagy fényes nyújtást

függőleges frieze, kontrasztos csíkok a falakon

Válasszon színt a fürdőszobában

tartalom

Nehéz túlbecsülni a szín fontosságát a fürdőszoba kialakításában. Ez a helyes gamma-választás, segít elrejteni a szoba hátrányait, és kiemeli az érdeket. A stílusos és látványos belső tér teljesen különböző színekkel készíthető, melyek mindegyikének saját előnyei és tulajdonságai vannak. De ne felejtsük el, hogy a lakásnak kényelmesnek kell lennie a lakástulajdonosok számára, ezért a színes megoldás kiválasztásánál ne csak a tervezők általánosan elfogadott szabványait és ajánlásait, hanem azon emberek kívánságait is meg kell felelnie, akik ebben a belső terekben élnek.

Fehér fürdőszoba

A fehér szín sajátossága, hogy vizuálisan növeli a helyet. Ez a megoldás ideális kis méretű fürdőszobákhoz. A fehér csempék és szaniterek használata azonban túlságosan hideg és beleszólhat a műtőbe. Az ilyen nem kívánatos hatás elkerülése érdekében a tervezők javasolják, hogy előnyben részesítsék a fehér árnyalatokat: gyöngyöt, tejterméket és egyéb dolgokat. Egy másik módja annak, hogy "felújítsuk" a belső teret, hogy vegyen fel egy csempe egy érdekes textúra, ritmus vagy utánzás. A fehér fürdőszoba nagyon frissen fog megjelenni, ha az alapszínt hígítja néhány ellentétes részlet. Használhatja mind a színes vízvezetékeket (sokkal többet költ, mint a szokásos fehér), és hozzá lehet adni a kontrasztos színű ruhákat, függönyöket és személyes higiéniai elemeket a belső térben. Ezután nemcsak tágas, hanem ízlésesen berendezett szobát is kap.

Fehér fürdőszoba - fotó

Zöld fürdőszoba

Ez a szín a tavaszhoz és a természethez kapcsolódik, nyugalmat és energiát kölcsönöz. A zöld az egyik legjobb színválaszték a fürdőszobában. De saját sajátosságai is vannak, amelyeket figyelembe kell venni. A világos és sötét árnyalatok vizuálisan csökkentik a helyiséget, ezért egy kis fürdőszobában jobb, ha nem használják őket, vagy nem kombinálják őket világos színekkel.

A zöld belső terekben nagyszerű természetes anyagok: kő, fa, üveg. De a fényes, krómozott felületek nem kombinálódnak.

Zöld fürdőszoba - fotó

Bézs fürdőszoba

A klasszikus stílus mindig a divat, a bézs szín továbbra is az egyik legkedveltebb fürdőszobai megoldás. Ez a bézs különleges hatásáról szól az emberi pszichére: ellazítja és enyhíti a stresszt, nyugtatja és nyugtatja. Ezenkívül ez a háttérszín tökéletesen illeszkedik minden lehetséges befejező anyaghoz, bármilyen stílushoz. Ebben a fényben árnyalatok vizuálisan növelik a helyiség méretét, ami nagyon fontos a kis szobák belső terében.

De van egy bézs és hibái - ez nagyon szennyezett szín. A vízből visszamaradt foltok és foltok még egy nem túl figyelmes személy számára is észrevehetők. Ennek megbirkózása segíteni fog a heterogén textúrák és minták csempézésében, előnyben részesítve az absztrakt mintákat, elkerülheti a bézs szín negatív tulajdonságait.

Bézs fürdőszoba - fotó

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe, úgy tűnik, tökéletes a fürdőszoba befejezéséhez. A kék pihentető és nyugtató hatást gyakorol az emberekre. De ugyanakkor a fürdőszoba ebben a színben lehet hideg és kényelmetlen. Minél telített a választott hang, annál nehezebb lesz kényelmet teremteni. Ezért a tervezők javasolják a kék és a fehér semlegességhez való kombinálását, vagy az élénk színek használatát a "telítettség" érdekében.

Remek módja annak, hogy a fürdőszobát kényelmesebbé tegyük, hogy a belső térbe beleszámítson a természetes fából. Mind a homlokzatok, mind a dekoratív elemek lehetnek. A kék és a fa kombinációja hozzáadja a mediterrán stílus jellegzetességeit.

Kék fürdőszoba - fotó

Narancssárga fürdőszoba

Ha egyedülálló, lédús és világos belső terét szeretne létrehozni a fürdőszobában, akkor figyeljen a narancssárga színre. Stílusos és látványos, energiával és pozitívummal telíti a szobát. Egy ilyen fürdőszobában sokkal könnyebb lesz a reggeli folyamatokban felébredni. Az Orange jó hangulatot és jó hangulatot kölcsönöz a lakástulajdonosoknak. Csak azoknak, akik hosszú távon szeretnek a fürdőben feküdni, ilyen színtartomány nem lesz megfelelő választás. Az a tény, hogy a narancssárga gumiabroncsok bõsége, a hosszú távú szemkontaktus nem erõsít és kiválasztja azokat.

Egy kis fehér szín segít kiegyenlíteni ezt a hatást. De egy valóban látványos és kontrasztos belsőépítészek létrehozásához a narancs és a fekete kombinációja előnyös.

Narancssárga fürdőszoba - fotó

Lila fürdőszoba

A közelmúltban a lila szín népszerűvé vált. Mindketten hangsúlyozhatóak romantikusak és élesek, és fokozott figyelmet kapnak. A fürdőszobák regisztrálásához főként az első lehetőséget használták fel. Nemcsak a stresszt enyhítheti, hanem a szemét is megnyugtatja, de még az ember önbecsülésének növelésére is képes.

Lila fürdőszoba - fotó

Rózsaszín fürdőszoba

A világos rózsaszín árnyalatok segítenek egy romantikus és finom belső kialakításban. Még a legegyszerűbb fehér vízvezeték is benne fog kinézni, ráadásul kiegészíti azt, és hangsúlyozza a rózsaszín "szelídségét". De a világosabb színek negatívan befolyásolhatják a helyiség vizuális érzékelését: csökkentik annak méretét, túlságosan telítettvé teszik. Ebben az esetben a tervezők azt javasolják, hogy a belsőséget hígítsa fehérre.

Rózsaszín fürdőszoba - fotó

Kék fürdőszoba

A mély és stílusos kék színek ritkán találhatók a fürdőszobák belsejében. Több oka lehet: erős hatással van az emberi pszichére, és túlzott "hidegséget" ad a szobának. Ugyanakkor a kék fürdőhely ideális a magas vérnyomású betegek, valamint a stressz és a nehéz terhelésnek kitett emberek számára. Ez a szín nagyon gyorsan megnyugtatja az embert, és segít az érzelmi egyensúly elérésében.

Kék fürdőszoba - fotó

Piros fürdőszoba

Rendszerint a csendes és világos árnyalatú fürdőszobák regisztrálásakor el kell távolítani a stresszt és harmóniát kell adni. De ha szüksége van egy belső, hogy energizes, akkor válassza a piros. Ez azonnal helyreállítja a vitalitást, felerősíti és kiváló reggeli ingerré válik. A piros vérnyomáscsökkentő, aki komoly célokat tűzött ki.

Vörös fürdőszoba - fotó

Fekete-fehér fürdőszoba

A két kontrasztos szín kombinációja nemcsak elegáns megjelenést kölcsönöz a belső térnek, hanem a gazdagság és a luxus hangulatát is. A kis fürdőszobákban a tervezők a háttérben használják a fehéret, a fekete pedig az ékezetekhez. Ha a terület lehetővé teszi a kísérletezést, akkor a falak, a padló és a mennyezet fekete lehet. De vegye figyelembe, hogy ez a szín nagyban csökkentheti a szoba méretét vizuálisan. Továbbá ne felejtsük el, hogy egy fekete-fehér helyiségben külön világítást kell választanunk, amely segíteni fog az ilyen kialakítás minden előnyének kihangsúlyozásában.

Fekete-fehér fürdőszoba - fotó

Milyen színű a fürdőszoba? Ossza meg a megjegyzéseket!

Tipp 1: Milyen színeket kell választani a fürdőszobában

Tipp 2: Milyen színek közül választhat a fürdőszoba dekorációhoz

Természetesen nem szabad elfelejteni a divatos színeket és anyagokat a javítás folyamatában, de nem csak a divatra kell összpontosítania, mert senki sem törölte az egyéni ízlést. Igen, és minden családtag pszichológiai kényelme sokkal fontosabb, mint amit mások gondolnak, és nem elég divatos tervezési mozdulatok, amelyeket egy lakás javításában használnak.

A fürdőszobák színeinek kiválasztásakor a következő fontos szempontokat kell kiemelni:

1. A legtöbb házban a fürdőszoba egy apró ablak nélküli szoba, ami azt jelenti, hogy a falak, a mennyezet és a padló színei nem csökkenthetik tovább a fürdőszobát. Ezért használják az árnyékolókat minden felületen, de ez nem feltétlen követelmény.

2. Személyes ízlés. Talán minden családtag kívánságait kell figyelembe venni, amikor a fürdőszoba befejező anyagainak színeit választják. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik színek közül választhat, nézze meg a fürdőszobai belső terek fényképét az interneten. A saját ruhásszekrényt is figyelembe veheti, mert öntudatlanul, a legkedveltebb dolgok a leginkább kényelmes színeket tartják számon.

3. Egységes stílus. Színválasztás, ne felejtsd el létrehozni a stílust. Ne felejtsd el a textúrákat, a színkombinációkat, mert az egyik helyen összegyűjtött összes kedvenc szín nem pszichológiailag kényelmes szobát hozhat létre, hanem valami érthetetlenül változatos.

Színkombinációk a fürdőszobában: 70 ötlet

A belső kialakításában, még akkor is, ha lehetőséged van saját fantáziád és kreativitás megvalósítására, nem lehet teljesen elégedett az eredménnyel. Ez gyakran előfordul, ha a színpalettát nem gondolták meg megfelelően, és egy bizonyos helyiségben való tartózkodás egy személynek más módon befolyásolja az általa kedvelt módon. A fürdőszobában minden reggel energiát rajzolunk, pihenünk esténként, és ezért kényelmesebbnek kell lennie. Vessünk egy közelebbi pillantást arra, hogy hogyan válasszuk ki a fürdőszoba belsejének színkombinációit!

A belső színek kiválasztásának szabályai

A színek kiválasztását nemcsak az egyéni ízlési preferenciák befolyásolják, hanem számos egyéb tényező is befolyásolja. Különösen figyelembe kell venni, hogy a tér vizuálisan érzékelhető. Senkinek nem titka, hogy a könnyű színek vizuálisan növelik a szobát, míg a sötétek csökkentik.

Szintén emlékezni kell a színskála pszichológiai érzékelésére. Emellett az árnyalatok kiválasztásakor a stilisztikai irányra kell összpontosítani. A stílus fogalma magában foglal bizonyos mintákat a színek kiválasztásában. A fürdőszobai tervezésre általános iránymutatásokat adhat meg.

Ne használjon három különböző színt vagy több mint öt színárnyalatot. Ellenkező esetben a belső tér nem lesz harmonikus. Leggyakrabban csak két tónusba kerülnek, amelyek gyakran vagy kontrasztosak vagy szomszédosak. Mindenesetre az egyik színnek hangsúlyoznia kell egy másik értékét. Azok számára, akik inkább egy színben szeretnének kialakítani, a legjobb megoldás az lenne, ha három árnyalatot használnának, lehetővé téve, hogy kiválassza a fürdőszoba minden részletét.

A megengedett fényerősség meghatározásakor a fürdőszoba mérete alapján kell irányítani. Ne feledje, hogy a legtöbb tipikus apartmanban a szóközöket kiterjesztő élénk színek használata releváns. Ez a fürdőszobák kis területének köszönhető. Ne feledje, hogy az élénk színek segítenek felidézni és felemelni a szellemeket, és egy nyugodt paletta hozzájárul a nyugodt légkörhez.

Pszichológiai felfogás

A tapasztalt tervezők tudják, mennyire fontos a fürdőszobai színséma helyes megválasztása annak érdekében, hogy vizuálisan nagyobb legyen, és kiemelje a szobában lévő ékezeteket. A kényelmes belső kialakításhoz figyelembe kell venni bizonyos funkciókat.

A világos árnyalatok nem csak a teret bővítik, hanem nyugodtabbá válnak, segítenek a szemének a pihenéshez és a pihenéshez. A pasztell gamma az optimális háttér, amely lehetővé teszi a dekoratív elemek számára, hogy előnyösebbekké váljanak.

A sötét színeknek más a hatása, mintha a fényt "lopnák", hanem azért, mert közelebb hozták a szobát. Ez azonban lehetővé teszi, hogy hangulatos, és bizonyos értelemben hangulatos környezetet alkosson. Ne feledje, hogy minél sötétebb a falak és padló díszítésére használt hang, annál nagyobbnak kell lennie a fürdőszobának. Ezenkívül meg kell fontolnia az intenzív világítás telepítését.

Színes kerék

A színek és árnyalatok kombinációjának kiválasztásával figyelembe vehet egy titkot, amelyet sok tervező használ. Bármely helyiség kialakításakor használhatja a színkerék szabályát, amely négy egyszerű képlethez kapcsolódik:

- A két leginkább kompatibilis árnyalat egymással szemben helyezhető el (például narancssárga és kék kombináció lehet).

- Egy ellentétes hármas formája. Válasszon egy olyan fő színt, amelyhez két árnyalatot szeretne hozzáadni a fő hanggal szemben. Például a fő lila, mész és világos sárga mellett kiválaszthatók.

- A klasszikus megoldás három színben. Választhat olyan színeket, amelyek azonos távolságra lesznek. Például piros és kék sárga.

- Analóg Triad Formula. Vegyen fel minden három hangot, ami a következő lesz. Sárga lehet sárga, tiszta sárga és sárga-narancssárga.

Színkombinációk

Mi több lehetőséget kínálunk a népszerű színes megoldásokhoz a fürdőszobában. Ne feledje, hogy mielőtt választaná az egyiket, meg kell határozni, hogy ez a paletta megfelel-e a szoba stílusának.

Fehér fürdőszoba

Az egyetlen szín, amelyet univerzálisnak tartanak, fehér. Ez adja a belső eleganciát és egyszerűséget, valamint ötvözi a többi színt is. Fehér fürdőszoba tágas és világos, ami fontos a kis lakások. Ezenkívül csodálatos háttér a különböző díszítőelemek számára. Ha attól fél, hogy egy szobát steril orvosi rendelőhöz rendelt, használjon más árnyalatokat, mint a tiszta fehér.

Meleg fürdőszoba

A meleg árnyalatok kiválóan alkalmasak a kis méretű kis négyzetek kialakítására, valamint a szabad helyiséggel rendelkező szobák. Az első esetben vizuálisan bővítheti a területet, és jobban megvilágíthatja a fürdőszobát. A második lehetőség lehetővé teszi a meleg színek használatát, hogy kellemes és hangulatos légkört teremtsenek egy nagy szobában.

Gyakran vannak elegáns fürdőszobák bézs és krém, rózsaszín és skarlát, homok és kávé hangok. Jól arany és barna is.

Ne felejtsük el, hogy a világos árnyalatok segítenek a tisztaság megőrzésében és elrejteni a különböző válásokat, amelyeket a legpontosabb tulajdonosok sem tudnak elkerülni. Ha kívánja, kombinálhatja a hangokat, és színes színekkel kombinálhatja a sötét és világos árnyalatokat.

Fürdőszoba hideg hangok

Ez egy közös lehetőség a fürdőszobai tervezéshez. Gyakran kék és kék fürdőszobát, valamint hűvös szürke árnyalatokat találhat. Ezeket a színeket néha fehér színnel kombinálják, ami a szoba frissességét biztosítja. Ebben az esetben használjon világos árnyalatokat, ha lehetséges, mert a sötétszürke és a kék kellemetlen érzést okozhat. Ha például a kék fényárnyalatokat veszi, akkor tiszta vízhez kapcsolódik, és frissnek érezhető.

A zöld szín természetes és természetes. Annak ellenére, hogy a belső tér használható a hűvös zöld színekben, segítenek kikapcsolódni, valamint vörös vagy narancs színnel kombinálva - frissíteni és javítani a hangulatot.

A hideg árnyalatok színes ékezetekkel és fényes kiegészítőkkel, különböző dekoratív részletekkel hígíthatók. Így a fürdőszoba még meleg és barátságos lesz.

Kontraszt fürdőszoba

Az egyik legkeresettebb színkombináció fekete, fehér. Első pillantásra úgy tűnik, hogy a két teljesen ellentétes színű, hangulatos szoba használata nem lehetséges. De éppen a nagy kontraszt a fekete-fehér, hogy ad kellemes hatása, és segít létrehozni egy stílusos belső. Fontos azonban helyesen használni.

Ha a fehér a fekete fölött áll, akkor ez hozzájárul a szoba vizuális bővítéséhez. Ennek megfelelően, ha jobban szereted a feketét, és a fehér háttérbe szorul, akkor a fürdőszoba vizuálisan kevésbé fog kinézni.

A fehér és a fekete kombinációja stílusos és szigorú, ugyanakkor hangulatos hangulatot teremt. Ez a legjobb lehetőség azok számára, akik mindenekelőtt saját egyéniségüket szeretnék kifejezni. A pszichológusok szempontjából a fehér eleganciát és tisztaságot jelent, a fekete pedig szorongást és ürességet jelent, ezért vigyázzon a befejeződések és a vízvezeték kiválasztásakor. Fontos, hogy ne csak a steril helyiséget teremtsük meg, hanem az elnyomó légkört is.

A színek kombinációja a fürdőszobában - fotó

A megfelelő kombinációk elemzése a fürdőszoba belsejében nem végezhet kísérleteket. A gyakorlati alkalmazásban különböző színes megoldások különböznek a számítógépes vizualizálás eredményeitől. Annak érdekében, hogy megtudja, hogyan valósulnak meg a különböző textúrák és árnyékok kombinációi, meg kell nézni a fotókat, amelyek valós körülmények között készültek. Számos különböző lehetőséget választottunk Önnek a fürdőszoba tervezéséhez, amelyek között megtalálhatja az optimális színes megoldást!

Fürdőszobai szín (54 fotó): kiválaszthatjuk az optimális megoldást

A fürdőszoba színe kellemes vagy bosszantó, pihentető vagy élénkítő, melegítő vagy hűthető. A fürdőszobának kell lennie, ahol a személy jól érezheti magát.

Ebben a cikkben megismerjük, hogy melyik szín a legalkalmasabb a szobában.

A fő elemek a design kiválasztásakor:

De milyen színű a fürdőszoba, hogyan kell pontosan kiválasztani azokat a színeket és árnyalatokat?

A szoba színterve speciális megközelítést igényel, és néhány pontot figyelembe kell vennie.

 1. A fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség. Ezért nem kell lennie nedvesnek és nedvesnek, ezért ebben a helyzetben a szín nagyon fontos szerepet játszhat.
 2. A fürdőszoba többnyire nem túl nagy. A szín pedig egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy vizuálisan befolyásolja a méret észlelését, ezért rossz választás esetén ez a szoba szűknek, kicsinek és kényelmetlennek tűnik.
 3. A fürdőszobában az emberek mossák, borotválják, fésülik a hajukat, csinálnak sminket, ezért mindezen eljárásokhoz nagyon sok fényre van szükség, és ez közvetlenül függ a padló, a falak, a bútorok színének telítettségétől.
 4. A legtöbb ember számára a fürdőszoba egy otthoni mini SPA szalon. Az ember itt nyugodt test és lélek.
  Ezért milyen színűnek kell döntenie a fürdőszobát minden egyes ember, mind a kényelem, mind a tulajdonos általános állapota attól függ.

Hogyan befolyásolja a szín egy embert?

A fürdőszoba színsémája változatos lehet, így ismernie kell bizonyos színek különleges tulajdonságait és tulajdonságait.

 1. Piros a fürdőszobában fokozza a vitalitást. Ő a vitalitás forrása, cselekvésre szólít fel.

Piros fürdőszoba

Narancssárga fürdőszoba

Tipp: a sárga szín képes vizuális helyhiányt teremteni, torzítja a perspektívát, ezért jobb használni nagyméretű fürdőszobákban.

Sárga fürdőszoba

 1. A zöld szín javítja az energiát, erősíti, bizalmat és stabilitást biztosít. A zöld fürdőszobában lehetőség nyílik a gondolatok összegyűjtésére és a fizikai és érzelmi állapot egyensúlyozására.

Fürdőszoba tervezés zöld színárnyalatokban

Fürdőszoba türkizkék színben

Kék fürdőszoba

Fürdőszoba lila színekben

Fürdőszoba szürke színben

Tipp: a fekete leginkább másodlagos vagy kiegészítő lehet.

Fekete extra hang

Mit kell figyelembe venni a színpaletta kiválasztásakor a fürdőszobában?

 1. Stílusban.
  A szín kiválasztásánál figyelembe kell venni a fürdőszoba helyét. Ha a hálószobában van, akkor a fürdő színének és stílusának meg kell felelnie a szobának.
  Ha egy házban vagy lakásban lévő közös fürdőszobáról beszélünk, akkor tetszőleges stílusban és minden ízléssel rendezhetjük.
  Például, ha a lakást teljesen rusztikusan vagy klasszikusan díszítik, akkor a kád színe és stílusa az ultramodern trendekkel összhangban kerül kiválasztásra. Ezt mondhatjuk a tulajdonosok ízlésének hiányáról.
  Ha a lakás kialakítása modern, akkor a fürdő színe és stílusa is modern lehet, például a "modern" (városi modern stílus) vagy high-tech stílusa.

Hi-tech fürdőszoba

Tipp: a legsötétebb és legfényesebb színeknek legalább háromnak kell lenniük.

Monokróm belső tér

  • Többszínű beltér.
   Ebben a belső térben legalább három színt és árnyalatot kell venni, de legfeljebb hat.
   Például a szürke fürdőszobát sikeresen kiegészíti egy hófehér szín (vízvezeték) és két árnyalatú bézs: könnyű tej és finom krém.

Tipp: a fürdőszobai bútorok nem keveredhetnek a padlóval és a falakkal. Egy dolog megengedett, de nem egyszerre.

Többszínű fürdőszoba

 1. A fürdőkád mérete és a bútor színe.
  A vizuálisan megnövelni kívánt fürdőszobában meg kell állítanod a választást fehér, krémszínű és más világos színű bútorokkal, mert a színes és világos bútorok vagy a sötét fából készült bútorok nagyon nehézkesnek tűnnek.
  Emiatt a fürdőszobát szűk és zsúfolt helyiségnek fogják érzékelni. Ez vonatkozik a vízvezeték-berendezésekre és a háztartási készülékekre is.

Fehér bútorok a fürdőszobában

A fürdőszoba színsémájának kellemes gondolatokkal, megemelt állapotokkal és jó hangulattal kell rendelkeznie. A fürdőszoba belsejében a színt nem csak a divatirányzatok figyelembevételével, hanem a háztartás ízlésének és kívánságainak is választani kell.

Fürdőszoba színe: válassza ki a tökéletes megoldást

Minden személy saját maga választja a fürdőszoba színét, de egyidejűleg az előzetesen meglátott lehetőségek, vagy csak személyes preferenciák vezetik. De ez a megfelelő színválaszték, amely megfelel az Ön igényeinek, és teljesen megváltoztatja a szobát.

A fürdőszoba színe óriási szerepet játszik, és nem csak a szoba általános kialakításában, hanem az ékezetek elhelyezésében, a kis dekorációban, az árnyékolásban és így tovább. Nem igazán, a professzionális tervezők azt mondják, hogy a színekkel és a különböző árnyalatokkal való munkavégzés sokkal jobban meg tudja verni a stílust, megváltoztathatja a szoba vizuális felfogását, teljesen megváltoztathatja a tervezési koncepciót, és néha növelheti vagy csökkentheti a fürdőszobai beállítást. És mi meggyőztünk róla egy olyan példákról, amelyeket a honlapunkon már bemutattunk. Ma tovább fogunk beszélni a különböző színű és árnyalatú fürdőszobák kitöltéséről, és megpróbáljuk megvizsgálni a lehető legtöbb lehetőséget, felfedve az előnyöket, és rámutatunk néhány hátrányra.

Fehér fürdőszoba

Mint korábban említettük, a fehér fürdőszoba tiszta klasszikus, különleges elegáns, és természetesen a szorgalmas hostess helyisége. Ez a szín tökéletesnek tűnik egy nagy fürdőszobában, és ha megfelelően dolgozol az árnyalatokkal, akkor egy kis helyiséget is megnövelhet vizuálisan. Válasszon gyöngyöt, tejet, hófehérjét és egyéb árnyalatokat, és élvezze a szoba tisztaságát, lenyűgözőségét és eleganciáját, ami most csak pozitív érzelmeket eredményez.

A fehér szín is jó, mert célszerű pontokat elhelyezni a háttérben, akár fényes és mély is. A fehér alatt remekül veszi fel a vízvezetékeket és a bútorokat, a háttere ellenére különböző formátumok alatt stilizálhatja a szobát. Az egyetlen mínusz a fehér, ha úgy döntött, fehér vagy fehér, akkor tisztítható és megfelelő ellátás a vízvezeték, a gomba megelőzése és egyéb apróságok.

Fürdőszoba fekete színben

Felvetettük a kérdést is a színről, és részletesen megnéztük, de még mindig egy kicsit emlékezni akarok a fekete színre és árnyalataira, amelyek az eleganciára és a stílusra vonatkoznak. A fekete fürdőszoba egy luxus klasszikus, amelyet nagyon gazdagnak és "kiemelkedőnek" tartanak, különösen akkor, ha a feketét arannyal, ezüsttel vagy más fémekkel kombinálja. A feketék nagyszerűek a nagyméretű szobákhoz, ahol nemcsak egy fekete, hanem teljesen fekete vízvezeték is lehet, vagy akár a falak maximális kialakítása is lehetséges ebben a koncepcióban. Gyönyörű, elegáns és szigorúan elegendő.

Azonban, ha egy kis fürdőszobában fekete színt használ, éppen nem éri meg, hiszen a segítségével nem csak a helyiséget csökkentheti, hanem a fürdőszobát is sötétvé és kényelmetlené teheti. Ezért vegye komolyan a színt, és nagyon óvatosan járjon el vele, mert elegáns és valóban példás helyiségre van szükségünk, nem egy kis téren, sötét parancsnoki szobában.

Piros fürdőszoba

Az uralkodó szín, melyet szinte bármilyen formában vörösnek tekintünk, élénkíti és izgatja, ezért a vörös színű fürdőszoba és árnyalatai olyan energikus és célzós emberek számára érdekesek lesznek, akik minden reggel fényes energiát igényelnek. De a vörös fürdőszoba mindenkor nem képes ilyen módon befolyásolni, egyes pontokon ez a szín egy kicsit bosszantó és nyomasztó lehet. Ezért, ha vörös színű fürdőszobát terveztek, akkor ne hajlítsa a túlsúlyt, hanem egyszerűen helyezze el a színvonalas ékezeteket, díszítse árnyékban, de ne hajoljon vörösre, általános célra vagy maximális kialakításként. Itt kell kialakítani a harmónia és a színkombináció a fürdőszobában, például vörös és fehér, piros és szürke, vörös és fekete nagy szobákban, piros és fémes egy adott stílushoz stb.

Általánosságban érdemes tisztázni, hogy a vörös fürdőszoba kialakítása a legsikeresebb, ha nincs beltérben zárt tér, ezért nem kellene vörös fürdőszobába gondolnia, ha nem elég nagy. Tehát megvédjük magunkat a falak kellemetlen nyomásától, az irritációtól és az idegességektől, amelyek gyakran a mi színünk és okaink, különösen rossz hangulat mellett.

Körülbelül ugyanez mondható el a burgundi színű fürdőszobáról, de sokkal érdekesebb, ha burgundal dolgozik, mert mélység van benne, ami azt jelenti, hogy a fürdőszoba 3d-s tervezésére koncentrálhat, és igazán csodálatos eredményt hozhat. De felkészüljenek bizonyos pénzügyi költségekre, mivel egy ilyen örömnek most már jól kell fizetnie.

Fürdőszoba narancssárga színben

Narancssárga színű a fürdőszobában nagyon népszerűnek, de nagyméretű szobákhoz. Ő, akárcsak a vörös szín a fürdőszobában, képes létrehozni a falak megközelítését és nyomását, ezért narancssárgával a legfontosabb dolog nem túlzás, és nem túl mélyen a falak, a padló és a mennyezet befejezése. Ebben az esetben, vagy ha a szoba kicsi, akkor jobb, ha őszibarack színe van a fürdőszobában.

Ha narancssárgán élsz, akkor helyesen kell kombinálnod más színekkel és árnyalatokkal. Az alábbi társulások kiválóan illeszkednek a fürdőszobába: narancs és zöld, narancs és fehér, narancssárga és kék, narancs és krém.

Gyakran láthatod a narancsot és a kombinációit más árnyalatokkal a csúcstechnológiával, de a klasszikusokban nem ritka, különösen, ha melegséget és kényelmet kell teremteni. A finomítás, a bútorok és a szaniterek tökéletes harmóniája nagyszerű lesz, ami egy általános, nagyon érdekes kompozíciót alkot, ezért ha narancssárga színű fürdőszobában dolgozik, javasoljuk, hogy különleges programokat használjon narancssárga színű fürdőszobai design készítésére. Így láthatja a projektet, és kiváló képet kaphat a jövőbeli javításról, dekorációról és elrendezésről még az anyagok és a vízvezeték beszerzése előtt is. Ez időt és pénzt takaríthat meg, ha úgy dönt, hogy narancsot dob ​​a tervezési szakaszban.

De ha megmarad a vágy, hogy egy szép fürdőszobát kapjon ebben az adott színben, próbáljon meg minden árnyalatot vagy kombinációt velük. A pasztell tónusok, az őszibarack és a kajszibarack árnyalatai, a krém és a bézs színei meg fognak menteni.

Fürdőszoba zöld

Zöld szín a fürdőszobában nyugtató hatást gyakorol szinte minden emberre, de ehhez a hatáshoz szükséges a megfelelő árnyalat kiválasztása. A túl világos zöld nem alkalmas itt, mivel félreérthetetlen érzelmeket okozhat, de a zöld árnyalatai és a többi színnel való megfelelő kombináció is könnyen pozitív és nagyon kellemes eredményt ad. Ehhez megfontolhatja, hogy a fürdőszoba harmóniája legyen a saláta színében sárga és krémes ékezetekkel, vagy akár narancssárga színben. Nem csak a zöld és a fehér kombinációját javasoljuk, hiszen számos esetben nem nagyon találhatók eredményes eredmények.

Általában a zöld szín nagyon sokrétűnek tekinthető, és leggyakrabban a frissesség, a tavasz, a természet, és ezért ez a hely a fürdőszobában, de újra, nagyon óvatosan, mivel csak a megfelelő árnyék és kombináció kiválasztása. Talán türkizkék színű (zöld és kék árnyalatú) fürdőszobát használsz, ezért a végső döntés meghozatala előtt fontolja meg ezt a lehetőséget.

Kék fürdőszoba

Ahhoz, hogy a fürdő teljesen kék legyen, nem javasoljuk, hogy elvileg más színű monokromatikus fürdőt készítsen. A megfelelő színeket és árnyalatokat kell kiválasztani, helyes elhelyezése, maximális hatása, harmóniája nemcsak a helyiséggel és a jövő dekorációjával, hanem az Ön személyes felfogásával.

Igazság szerint a kék fürdőszoba design elég egyszerű, mivel a kék a kádak klasszikus színe. A tisztaság szimbólumának tekinthető, de a hideg is, így mélyen, de óvatosan és kis mennyiségben lehet néhány pillanatot vagy ékezetet készíteni. Leginkább a kék, fehér, arany, narancssárga, bézs, fa és egyéb természetes elemek kombinációja lenne a belső térben.

A kék fürdőszoba is jól néz ki, mivel képes arra, hogy ne csak pozitívan befolyásolja az emberi pszichéet, hanem vizuálisan kis mértékben tágítsa ki a teret, ami nagyon szükséges a kis méretű fürdőszobák számára. A kék kék fürdőszobának, mint egy kék fürdőszobának, tiszta és friss lesz, különösen akkor, ha helyesen határozza meg a kék fürdőszobai tervezést. Ez ugyanazon speciális programok segítségével történhet, amelyeket már többször említettünk honlapunkon.

Sárga fürdőszoba

A sárga nem csak meleg és napsütéses, hanem nagyon hangulatos és vendégszerető. A sárga tökéletesen alkalmas minden korosztály fürdőszobájának díszítésére és elrendezésére, de a gyermekek fürdőszobájában a legszebbek, virágok és játékok, valamint a fényes dekoráció. Használhatja szinte minden háttérben, harmonikusan ötvözi a piros, narancssárga, zöld és fa színeket.

A pozitív szín leginkább illik a klasszikusokhoz és az országhoz, és ezért mindenképpen fontolja meg, ha pontosan a stílus kialakításával megtervezte a fürdőszobát.

Továbbá szeretnénk megvizsgálni a hasonló színeket is, amelyek gyakran használatosak (a korábban említettekhez hasonlóan), de vannak némi népszerűségük is.

Lila, rózsaszín és lila szín a fürdőszobában

A lila színű fürdőszoba nagyon pozitív, de ha világosabb és frissebb árnyalatú, és nem mély és matt szín, akkor unalmas lehet. A szín jól kombinálva fehér, saláta, sárga, és pozitív jegyzeteket hoz a belső térben.

A rózsaszínű fürdőszobát gyakran felszerelik a lányok gyermekszobái mellett, amelyek mindig hasonló árnyalatúak. Egyetlen matt árnyalatban készült, kiegészítve szép és világos ékezetekkel, valamint tematikus kiegészítőkkel. Gyakorlatilag az alkalmazás és a gyors színváltozás (ha szükséges a jövőben) vízalapú festéket használnak, de ebben az esetben meg kell értened, hogy ez egy csábító szín, amely rendszeres frissítést igényel.

Fürdőszoba lila színben lehet unalmas, ha nem hígítják más színek és árnyalatok. A színösszetétel egy kicsit fárasztó, és nem okoz sok pozitívumot, ezért a lila nem a fő díszítéshez, hanem a dekorációhoz, a hangsúlyokhoz és az egyéb színekhez való hozzáadáshoz.

Barna, bézs, wenge és csokoládé színe a fürdőszobában

Ezek a színek a klasszikus, élénk, természetes és teljesen természetes jellegűek. A fürdőszobák díszítésére és kiegészítésére használják, de a fürdőszobában uralkodó hasonló színek ma nagyon ritkák.

A barna színű fürdőszobát általában a legközelebbi árnyalatokkal kombinálják, hangulatos és nagyon meleg lehet, ha nem általános tervezést választasz, csak barna dekorációt.

A bézs színű fürdő nagyon érdekes lehet, ha hozzá, fehér, gyöngyház vagy még néhány ékezetet ad hozzá. De ne töltse ezt a helyiséget mélységgel, mivel ez jelentősen csökkentheti a szobát.

A wenge színes fürdőszobája gyönyörű és hangulatos szoba, különösen a klasszikus, országos és keleti stílusban, ahol ez a szín és annak árnyalatai dominálhatnak. Használja ugyanúgy, mint a szinte minden fürdőszobában.

A csokoládé színű fürdőszoba mély és elegáns, gazdag és valóban tiszteletre méltó, de csak szakszerűen. A csokoládé egyike azoknak a színeknek, amelyek mind a drámaian díszítik, mind "megfulladják" a szobát, ezért felhasználják a mesterek szakmai tanácsadását, vagy a fürdőszobát teljesen csokoládéban nem adják hozzá és helyben adják hozzá.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba színét?

Miután megvásárolt egy új lakást és felszerel egy fürdőszobát, vagy egyszerűen csak javításokat végeztek ebben a teremben, mindenki tudatosan gondolkodik arról, hogy milyen színű a fürdőszoba. És helyesen, mert nemcsak a praktikus és kényelmes helyiségre van szükségünk (bútorok, vízvezetékek, kiegészítők), hanem meleg és kényelmes a vizuális érzékelésben. Ehhez a fejünkben lévő összes lehetőséget átmegyünk, megemlítjük a régi fürdőszobát, amely korábban volt, gondolatainkban a barátok és a rokonok fürdőszobájába kritizálták, a memóriából választjuk a legjobb lehetőségeket a weben. De mindez csak azt sugallja, hogy nagyon nehéz kezelni a színeket és árnyalatokat, és ennek oka egy hatalmas lehetőség.

A színes megoldás kiválasztása a fürdőszobában nem könnyű feladat, különösen olyan személy számára, aki korábban nem tapasztalt hasonló problémákat, ezért az egyetlen tanács az, hogy alaposan tanulmányozzák a színek jellemzőit, a kombináció lehetőségét, valamint a szakértők ajánlásait.

Természetesen itt szükség van sok követelménynek való megkezdésre, és néhányat már most feltüntetünk:

 • Meg kell választanod a fürdőszoba színét, amely beállítja a hely vizuális érzékelését. Például egy kis fürdőszoba színe nem fekete, sötét, túl telített, egyenletes, mivel ez tovább csökkenti. De a nagy szobák színével és árnyalatával kísérletezhet, mivel a terület lehetővé teszi a választást;
 • A fürdőszobában lévő falak színe, valamint az ékezetek és a dekorációnak meg kell felelniük a stílusnak. Nem adhatsz be puha hangokat a csúcstechnológiába, vagy a rusztikus stílusban vagy a klasszikusban sok szigorral és modernséggel, így csak káoszt hozol, és nem kap jó eredményt. Szükséges a stílus világos megértése, és kezdve, válasszon színes megoldást;
 • Saját színérzékelés. Természetesen nagyon jó, hogy egyes színek csak "natív", míg mások alkalmasak arra, hogy növeljék vagy csökkentsék a helyiséget, de ha nem szeretik ezeket a színeket, vagy bosszantanak a fürdés során, akkor biztosan nem. Ezért a fürdőszoba színének kiválasztása előtt győződjön meg róla, hogy teljes mértékben megfelel az összes követelménynek. Figyeljetek rá is a fordított tényekre. Például azt mondhatjuk, hogy a rosszvilágítású tengerzöld fürdőszoba rosszindulatúnak tűnik, a lila buli zavaró lehet, ha az alapot helytelenül választják ki, akkor a szürke fürdőzés unalmasnak tűnhet, ha nem hűvözi meg a fényes fémes ékezetekkel.

Az igazat megvallva, a színes megoldás meghatározása a fürdőszobában nehéz feladat, különösen, ha olyan drága projektet fogalmaztál meg, amely több évtizedes élettartammal rendelkezik. Ezért fontos, hogy itt gyakorlati tanácsokat vagy speciális programokat használjunk, amelyek segítséget nyújtanak a döntéseinek előkészítő szakaszban való megtekintéséhez.

Milyen színek közül választhat a fürdőszobában: belső képek

A színpaletta választása - a design egyik fő feladata. És ha beszélünk a színek kombinációjáról a fürdőszobában vagy a fürdőszobában, akkor nincs határozott válasz. De néhány ajánlás, tipp, ötlet és fotó minden bizonnyal segít a legjobb megoldás kiválasztásában.

Természetesen vannak olyan helyzetek is, amikor a hosszú távú javítás nem szerepel a legközelebbi tervekben, és csak enyhe felújítás szükséges. Vagy a festés része a kombinált felületnek. Mindenesetre el kell döntenie a színeket, árnyalatokat és azok lehetséges kombinációit.

Hogyan válasszunk színt a fürdőszobának

A színpaletta választását mindig nemcsak a személyes preferenciák befolyásolják, hanem más, ugyanolyan fontos tényezők is:

 • A tér látványos érzékelése. Ismeretes, hogy a könnyű árnyalatok hozzájárulnak a szoba vizuális növekedéséhez, sötétek, éppen ellenkezőleg, csökkentik a vizuális élményt.
 • A pszichológiai érzékelés a szín által ember.
 • Megfelelő stílus. Minden stílusnak megvannak a saját színei és árnyalatai, amelyek megfelelnek koncepciójának.

A szín értéke a belső térben, pszichológiai érzékelése

fehér

Egyrészt tiszta klasszikus, de másrészt egyszerűnek, hidegnek tűnik. De érdemes megjegyezni, hogy sok fehér árnyalat van: gyöngyház, tejszerű, elefántcsont, füstös mások, és ha kombináción dolgozik, akkor a fehér belső tér jól néz ki mind a tágas fürdőszobában, mind a kis szobában. A fehér szín univerzális, minden más színnel és árnyalattal kombinálva.

zöld

A zöld pozitív hatását a világ összes pszichológusa ismeri el. Rendszerint élénk, friss és egyedi belső tereket hoz létre. A zöld szín nyugtató hatású, ugyanakkor más színekkel kombinálva pozitív érzelmi hozzáállást biztosít. Tökéletesen összhangban a fehér, a narancssárga és a sárga.

fekete

Fekete szín a belső térben nem nagy igény. Csak tágas helyiségekben és nagyon óvatosan használható, mert a túlzott feketeség negatívan befolyásolja egy személy mentális állapotát. Azok számára, akik nem szeretik a klasszikus kombinációt fehér, fekete lehet kombinálni szürke, arany, őszibarack. Nagyon kifejező, vörös vagy sárga.

piros

Más vörös árnyalatokkal együtt mindig meghatározó szerepet játszik. Aktiválja, élénkíti és izgatja, ezért egyáltalán nem alkalmas arra, hogy a fürdőszobában pihenjen és nyugtázzon egy oázist. A legsikeresebb vörös szín egy olyan helyiségben lesz, ahol nincs helyhiány. Kombinálhatja fehér, szürke vagy narancssárga színnel.

kék

Sokak számára a kék hidegnek és kényelmetlennek tűnik, de valójában nagyszerű a fürdőszoba belsejében. A legfontosabb dolog a megfelelő meleg hang kiválasztása. Kombinálhatja fehér, narancssárga, bézs színnel. A fa és más természetes anyagok tökéletesen illeszkednek a kék belső térbe.

narancs

Nem csoda, hogy meleg és barátságos narancssárga választás gyakran a fürdőszobák számára. Kis szobákban könnyű barack jobban néz ki, és tágabbaknál telített, mély hangok is megfelelőek lesznek. Kombinálhatja a narancssárga fehér, zöld, szürke, krém vagy kék.

sárga

A sárga a nap, a hő és az energia színe, de egy ilyen világos fürdőszoba beállítása nem mindenki számára. A pozitív szín kiváló kiegészítő lehet a többi árnyalatnak is, de ezt csak ritkán használják fő háttérként.

Violet és árnyalata

A lila bársonyos árnyalat nagyon finoman és nyugodtan néz ki a belső térben, tökéletes kis szobák számára. Az ilyen környezet nem lesz túl fárasztó vagy érzelmes. Minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál mélyebb és világosabb az árnyalat. Ha kombinációkról beszélünk, akkor az ibolya árnyalatai harmonikusan össze vannak hangolva egymással, zöld, sárga vagy fehér színnel.

barna

Barna meleg és barátságos, jól illeszkedik az összes kapcsolódó árnyalat és fehér. Az egyéb lehetőségek sokrétűsége miatt azonban a barna belső térségek kevésbé gyakoriak.

Feng Shui színpaletta választása

A közelmúltban sokan létrehoznak egy olyan tervet, amely a keleti geománia alapelveire épül, azaz a Feng Shui szerint a fürdőszoba színe és elrendezése.

Szerint a taoista tanítások fürdőszoba van kialakítva, hogy megtisztítsa a személy a fáradtság, a stressz, és meggyógyul, így a fal itt nem kell nagyon világos, és a mennyezet maradt fehér és sima. A legjobb színek zöld, kék, lila és fehér pasztell árnyalatok. A fekete, a szürke és a barna nemkívánatos. Nagyon fontos, hogy a kontrasztot hangsúlyozza. A falakon, bútorokon díszíthet, szegélyezhet vagy frizgethet. Számukra kiválaszthatja a sárga, piros, zöld, kék vagy lila árnyalatokat.

A lehetséges színkombinációk: a tervezők titka

A tervezőknek van egy titka, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindig a színek és árnyalatok megfelelő kombinációját válasszák, akár fürdőszobát, akár más belső festményt - ez az úgynevezett Johansen-Itten kör. Ahhoz, hogy együtt dolgozzon, elegendő négy egyszerű képletet ismerni.

 • A két legegyszerűbb szín egymással szemben áll (például kék és narancssárga).
 • Klasszikus három szín. Válasszon egyenlő távolságú színeket (például kék, piros és sárga).
 • Analóg triad. Válasszon ki bármelyik 3 árnyék közül a következőt (például: sárga-narancssárga, sárga és sárga-zöld).
 • Kontraszt-hármas. Az egyik szín jelentős, és hozzáadtunk két árnyalattal, amelyek szomszédosak az ellenkező (például bázikus ibolya és a további: sárga-narancs és sárga-zöld).

Fontos! A nedvességre hajlamosabb felületeken (a kád, a mosdók, a zuhany közelében) javasoljuk, hogy több nedvességálló anyagot használjunk, például a festést csempével vagy műanyag panelekkel kombinálva.

A falak festésének technikái a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő falak festése ritkán egy árnyalatot foglal magában, ami azt jelenti, hogy az elsődleges színek kiválasztásánál gondolni kell arra, hogyan fogják össze a belső térben.

 • A két szín vízszintes szétválasztása egyenletesen íves, hullámos, stb. A szegély más anyagokkal díszíthető: lécek, lécek, öntés, mozaik.
 • Színes betétek. A falak festettek a fő színnel, és szárítás után bármilyen díszítőelemet végeznek, ezek lehetnek geometriai alakzatok, vízszintes és függőleges csíkok, minta vagy rajz.
 • A hangsúly fala. A fürdőszobában három fal semleges árnyalatú, a negyedikben mélyebb színt használnak.
 • Necsek, kiugrások, nyílások sötétebb színben vagy bármilyen kontrasztban.

És az utolsó pillanatban, ha színt választasz, kérdezz magadnak egy kérdést: "el fogom fáradni ebből a színből egy-két hónapon belül", mert a fürdő színének megváltoztatása annyira nehéz.

Fürdőszoba: milyen színt választani?

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba "dolgozzon" az Ön számára, meg kell választania a megfelelő színt. A fürdőszoba színe szinte mindent választ: a szoba benyomása legalább 70 százalékát adja, míg a kiegészítők másodlagosak. Leggyakrabban fürdőszobai befejezéshez használják a kerámia burkolatot. Ezért a fürdőszoba kérdésében a szín kérdése a kerámia burkolólapok színének és mintázatának kiválasztása. Ugyanakkor mindig figyelembe kell venni azt a tényt, hogy mindazonáltal a legtöbb fürdőszoba rendkívül kis területen van, a nagy fürdőszobák ritkák. Ezért a kijelölt szín, beleértve, szükségszerűen vizuálisan kell kinagyítani ezt a szobát.

Van egy széles körben elterjedt vélemény, hogy a fürdőszoba befejezéséhez, különösen ha kicsi, a legjobb szín fehér. Ez egy tévhit. A fehér szín, ha sok a dolog, unalmasnak látszik, nem is beszélve az orvosi intézményekkel kialakuló egyesületekről és a csempefoltokról, és ez nehéz a szemükön. Ami a hatást illeti, maga a fehér szín önmagában kicsit kiterjeszti a helyet, inkább növeli a megvilágítást. A fehér szín leginkább a többi színnel kombinálható.

Nem ajánlott a fürdőszobában használni a nagyon sötét, sötét színeket. A fekete fürdőszoba elegánsan néz ki a magazin egyik fotójában, és az életben depressziós hatással jár. Igen, és a hely vizuálisan legalább kétszer csökkent.

A fürdőszobák legjobb dekoratív színei: kék, világoszöld, halványzöld, kékes zöldes, elefántcsont, gyöngyház szürke, világos sárga, citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, puha lila, levendula. Az elsődleges szín a leginkább használt.

Ha a fürdőszoba meglehetősen kicsi (kevesebb, mint 2 m2), akkor a legjobb megoldani egy ilyen színben, csak egy nagyon világos, telítetlen árnyalat. De jobb, ha két árnyalatot használunk ugyanolyan színben: az egyik sötétebb, a másik pedig könnyebb, a rövid falakat könnyebb árnyékkal kell burkolni, a hosszúakat pedig sötétebb árnyalattal kell bevonni. Ez a technika nagymértékben növeli a szoba látszólagos méretét. Természetesen ha színes vízvezetéket használsz, különösen egy mintával, akkor a fürdőszobában lévő csempe azonos színű és semleges színű lesz.

Nos, ha a fürdőszoba kicsi, de még mindig több mint 2 négyzetméter. m., akkor a tervezésnél jobb két különböző színt használni. Ugyanakkor egymáshoz kell kapcsolni: vagy egy árnyalatnak kell lennie, vagyis közel azonos tartományban: rózsaszín és lila, kék és kék, vagy kontraszt: sárga - kék, lila - narancssárga. Paradox módon egy kis fürdetés esetén a kontraszt megfelelő. Csak a kontrasztos színek ebben az esetben nem világosak, és nem lehetnek sokkal világosabb színek. Például, a fő csempe lesz könnyű lila, és egy függőleges sávot készítenek egy unalmas narancssárga csempe. A kompozícióhoz néhány narancssárga csempe van elhelyezve a szalag díszítéséhez, vagy egy másik díszítő vízszintes csíkot készíthet a mosdóban, a narancssárga és a lila cserép között váltakozva. Szintén mint kiegészítő színes hordozó lehet határ.

Ha két színt használ a fürdőszobában, akkor ez a csempe, ami még egy páratlan, talán egy minta esetén is nagy. Például, ha a fürdőszobát bézs színekkel oldják meg, akkor egy fekete-barna motívummal ellátott csempe, mondjuk az afrikai stílusban, kiegészítéssé válhat.

Néha azonban világos kontrasztos színeket lehet használni. De ez az eset áll fenn, ha a fényes színt nem használják egy tömbben. Például, ugyanazon fehér csempe hátlapja mentén, az egyes piros lapokból készült lapkák beilleszthetők az élénkpiros színűre. És egy kis fürdőszobában meg fog tenni.

A világos színek kedvelői számára mindig alkalmazhatja a csempe elrendezését átlósan, vagy hullámos mintát hajthat végre, és szükség szerint vághatja le a burkolólapokat. Az intenzív, élénk színek használata ellenére vizuálisan növelheti a kis fürdőszoba méretét.

Ha a fürdőszobában nem kettőt, hanem három vagy négy különböző színt vagy árnyalatot kíván használni, akkor mozaiknak kell lennie. A mozaik csempék nagymértékben növelik a szoba látszólagos méretét, hogy a sokféleség nem csökkentheti a fürdőszobát.

Nos, ha a fürdőszoba elég nagy, lehet, hogy a fényes kontraszt, és több szín kombinált, és nagy mennyiségben. A fürdőszobában lévő padlónak sötétebbnek kell lennie, mint a falaknak, de ennek a színnek máshol kell lennie a dekorációban. Ha a fürdőszoba két színt használt: kék és kék, akkor a padlónak kéknek kell lennie, és a falak kéknek, kicsi kék elemekkel.

A színek kiválasztására vonatkozó alapvető szabályok mellett vannak személyes kritériumok is. Választhat olyan színeket, amelyeket személyesen szeret, és azok a színek, amelyek megadják a kívánt eredményt. Kényelem hoz létre: különböző árnyalatú zöld, világoszöld, homokos, világos sárga, szürke. Vidámságot ad: könnyű piros, rózsaszín, citromsárga, réz, mahagóni színű, kék. Frissességet és fényt nyújtanak: krém, barack, elefántcsont, ezüst, kék, levendula, zöldesen kék.

A színek kiválasztásának utolsó meghatározó tényezője a stílus. Minden stílusnak saját színmódja van. Például a klasszikus stílushoz homok, világos sárga, világosszürke és zöldes árnyalatok szükségesek. A japán stílus fekete, piros és barna, barackszínű és egyedi foltokat mutat. A mediterrán stílusban terrakotta és kék, a francia pedig fehér és levendulát használ. Az angol stílusban a fehéret őszibarackgal és rózsaszín mészével kombinálják, a vízvezetékeket gyakran virágos mintával festették. Az afrikai stílus homok és barna szín, valamint a festés, a "leopárd" és a "tigris" minták a csempe. Minden avantgárd stílus világos kontraszt: az op art fekete-fehér kombináció, az orosz konstruktivizmus a vörös és a kék kombinációja. A modern színek narancssárga és lila színűek, a high-tech pedig lila és fém burkolólapok jelenlétét teszi lehetővé.