Legfontosabb > Fürdő

Melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában? Összehasonlító áttekintést nyújt minden lehetőségről

A fürdőszoba olyan helyiség, amely különleges figyelmet igényel. És nem annyira a tervezés, mint a választás befejező módszerek. Napjainkban számos különböző befejező és építőanyag áll rendelkezésre, ami még nehezebbé teszi a választást. Bárki, aki eldönti, milyen mennyire kell a fürdőszobában megtenni, meg kell fontolnia minden lehetséges lehetőséget, meg kell találnia hátrányait és előnyeit, "próbálja meg" a saját feltételeit. És csak utána válassza ki a legmegfelelőbb befejezési módszert.

Mi legyen a mennyezet a fürdőszobában?

A fürdőszoba különbözik a magas páratartalmú szobáktól. A mennyezet anyaga elsősorban az alulról érkező hatásoktól szenved: tusfürdők, vízgőz, magas páratartalom és "izzadás" csövek.

Egy magas épületben negatív hatás jelentkezhet felülről szomszédos szivárgás formájában. Nyilvánvaló, hogy nem minden befejező anyag képes elviselni az ilyen feltételeket. Különösen nem érdemes számolni a motorháztetőre sem, mert bármennyire erõs is, nem valószínű, hogy megbirkózik ezzel a nedvességgel.

A mennyezet befejezéséhez szükséges anyag kiválasztásakor meg kell érteni, hogy:

 • Nedvesség-rezisztens. Azok a bevonatok, amelyek nem rendelkeznek ilyen minőséggel, függetlenül attól, milyen szépek, nagyon gyorsan elveszítik vonzó megjelenésüket. Ami nem tervezett javításokhoz vezet.
 • Tartós. Ideális esetben az anyagnak legalább 5-8 év múlva ellen kell állnia. Egyébként egyszerűen nincs értelme befejezni a mennyezetet a fürdőszobában, mert a túl gyakori javítások nemcsak problémásak, hanem romlandók is.
 • Vonzó. A mennyezetnek gyönyörűnek kell lennie, mert az egész belső "kép" függ a mennyezettől. Kívánatos, hogy a mennyezet dekorációja teljesen összhangban legyen a fürdő színével és stílusával.

És ne feledkezzünk meg egy ilyen paraméterről, mint elfogadható költségről. Nem kell üldözni az olcsó, de a legjobb választani a legjobb minőségű opciót, amely megfelel az árnak.

A mennyezet befejeződik

A javítás előestéjén meg akarom találni a legjobb módot a befejezésre, ami jó eredményt ad, és nem keményen érinti a pénztárcát. A szakértők javasolják, hogy válasszon egyet ezek közül.

Az 1. opció - a festék gitt

A hagyományos módszer, amely a mennyezet felszínének és a későbbi színezésének összehangolása. Az egyszerűség ellenére számos árnyalattal rendelkezik. Először is ezt a módszert csak azok számára használják fel, akiknek viszonylag lapos mennyisége van. Ellenkező esetben be kell igazítani és vizuálisan "húzni".

Az eljárás során túl sok gipszkeveréket kell alkalmazni, ami a magas páratartalom esetén elkerülhetetlenül előbb-utóbb megreped és összeomlik.

Még egy megjegyzés. A bevonat tartós és gyönyörűvé tétele érdekében fontos kiválasztani a megfelelő színező összetételt. A hagyományos kréta vagy mészfehérítés szigorúan nem ajánlott. Nem csak rövid élettartamúak, és gyorsan elszíneződnek, kiváló gombatenyésztési helyet biztosítanak.

Az olajzománc sem fog működni, ami nedves környezetben gyorsan sárgul és elkezd hámozni. A legjobb megoldás - latex vagy víz diszperziós festék, amelyet kifejezetten a nedves helyiségek díszítésére terveztek.

Így a módszer előnyei a következők:

 • olcsó;
 • viszonylag könnyű a megvalósítás, ami lehetővé teszi, hogy megbirkózzanak a befejezéssel.
 • az egyszerű gondozás.

Az ilyen bevonatoknak több hátránya van, azonban ha kívánatos, könnyen átalakíthatók előnyökkel:

 • Az expresszív tervezés hiánya. Sokan hiszik, hogy a festett mennyezet túl egyszerű és még primitív is. Azonban poliuretán "stukkóval" díszítheti, festhet több árnyalatban egymással, vagy akár saját tervezési opcióval is elkészítheti.
 • Az ilyen mennyezet élettartama legalább 10 év, de ez azzal a feltétellel történik, hogy a fenti szomszédok, ha vannak ilyenek, nem árasztanak el. Mindenesetre idővel sötét foltok jelennek meg a festett bevonaton, ezek azok a területek, ahol a festék felszívta a szennyeződéseket. Lehetséges, hogy megszabaduljanak tőlük csak egy módon - a mennyezet újrafestésére, ami teljesen egyszerű.
 • A kommunikáció elrejtése vagy a világítás beágyazása ilyen mennyezetre nem fog sikerülni. De szinte bármilyen, még a legkülönösebb alakú lámpával is díszíthetõ.

2. opció - expandált polisztirol csempe

Nem olyan régen, sokan közülük, akik azt hitték, jobb, ha egy mennyezetet a fürdőszobában választanak ezt a módszert. Ez magában foglalja a polisztirolhab burkolatok ragasztását a mennyezet felületére.

Ez a módszer a következő előnyökkel jár:

 • Könnyen telepíthető. A burkolat alatt lévő mennyezet nem igényel különleges előkészítést. A házi kézművesek megtanulják a kis felületi rendellenességek vizuális korrekcióját is úgy, hogy a kívánt magasságú kis tömítéseket helyes helyen helyezzük a csempe sarkában. A csempe könnyedén beilleszthető a sarkokba egy speciális ragasztóval.
 • Hosszú élettartam. A "force majeure" hiányában a csempe bevonat legalább 5-8 évig tart. Fontos a megfelelő anyag kiválasztása. Védőfóliával speciális nedvességálló bevonatot kell viselnie.
 • A különböző színek, textúrák és anyagtervek.
 • Könnyen törődhet.
 • Alacsony költség.

Anyagi hátrányok is. Először is, a varratok jelenléte, ami mindig észrevehető. Ez az oka annak, hogy a csempe elveszíti a varrat nélküli bevonatokat. Gyakran sikertelenek a kísérletek arra, hogy álcázzák őket.

Ezen kívül, csempe éghető. Gyorsan ég ki, és felszabadítja az élőlényeket veszélyeztető füstöt.

Polisztirol csempe - jó költségvetés opció befejeződik, különösen az új otthonokban, ami még mindig zsugorodik. Ebben az esetben a csempe lehetővé teszi, hogy átmenetileg díszítse a mennyezetet.

3. opció - PVC panelek

Ez a befejező lehetőség fából készült rudakból vagy speciális horganyzott profilból áll, amelyen műanyag panelek vannak elhelyezve. Ennek a befejező eljárásnak az előnyei tekinthetők:

 • Relatív könnyű telepítés. A legnehezebb része a keret alatt lesz a keret. Te magad csinálod az összes munkát.
 • A műanyag bevonat nincs nedvesség hatásának kitéve, nagyon könnyen kezelhető.
 • Különféle textúrák és színes panelek. Az értékesítés során megtalálhatók műanyag alkatrészek, amelyek utánoznak szövet, kő, fa, mozaik, falfestmény és mások. Különleges igényeket támasztanak alá a tükörpanelek és a "3D kamionos" elemek.
 • Képes elrejteni a kommunikációt és a beépített lámpatesteket.

A PVC-panelek mennyezetének jelentős hátrányai közé tartozik a szoba magasságának csökkentése, ami a keret felszerelésének köszönhető.

Ezenkívül a műanyag alkatrészek érzékenyek a mechanikai károsodásra, különösen az erőteljes pont hatásokra, és az UV sugárzás különösen veszélyes. A polisztirol habhoz hasonlóan a PVC gyúlékony és veszélyes anyagokat bocsát ki az égési folyamat során.

4. lehetőség - fa panelek

Sokan úgy döntenek, hogy mennyezetet készítenek a fürdőszobában a fából vagy a falburkolatokból. Ez a kialakítás hasonló lesz az előző változathoz: a fa mennyezetre szerelt keretet rögzítik. Az ilyen bevonat tulajdonságait a fa jellemzői határozzák meg.

A paneleket a tartósság, az egyszerű karbantartás, a vonzó megjelenés jellemzi. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a fa nagyon higroszkópikus, ezért a panel behelyezése előtt különleges védőfelszereléssel kell ellátni. Telepítésük is nagyon egyszerű és közel azonos a PVC panelek beszereléséhez.

5. opció - süllyesztett mennyezet

Függesztett kivitel keskeny és hosszú panelekből. Különbözőek lehetnek: alumínium, műanyag vagy acél. Ennek megfelelően a kész bevonat tulajdonságai a lécek anyagától függenek.

A fém elemektől a legjobb az alumínium előnyben részesítéséhez. Nem korróziónak vannak kitéve, vízállóak és különböző színekben és mintákban kaphatók. A függesztett mennyezet előnyei:

 • Egyszerű telepítés, amely még kezdő kezdő mesterhez is vezethet.
 • Képes elrejteni a kommunikációt és a beépített lámpatesteket.
 • A mennyezet felületének egyszerű és egyszerű karbantartása.
 • Jó hangot felszív.
 • A különböző színek, textúrák és formatervezési minták.
 • A rugalmas részek lehetővé teszik, hogy különböző alakú elemeket készítsenek, ami lehetővé teszi a legösszetettebb konfiguráció felső határát.

Az ilyen rendszerek hátrányai közé tartozik a mennyezet magasságának csökkentése, az acélszerkezetek korróziójának lehetősége és az egyedi megjelenés, amely nem illeszkedik minden formatervhez. A sínek ízületei leginkább láthatóak. Ezt a hiányt egy zárt típusú rendszertől megfosztották, kiegészítve különleges nyelvekkel, amelyek a kötést lefedik.

Ezenkívül hátrány is lehet, és a mennyezet bevonat viszonylag magas költsége, például az alumínium részekre jellemző.

6. lehetőség - gipszkarton építése

Egy másik lehetőség egy felfüggesztett mennyezet. Telepítéséhez fából vagy fémkeretből készül, amelyet később gipszkarton lapokkal kell bevonni. Mivel az anyag két kartonlemezből áll, amelyek között van a préselt gipsz, csak speciális nedvességálló modelleket kell választanod.

GKLV-vel vannak jelölve, zölden különböznek egymástól. Ezenkívül a nedvességálló anyagnak meglehetősen nagy tömege van, ami különleges igényeket támaszt a kötőelemekre.

Szakértők javasolják ilyen mennyezetek helyett gipszkarton üveg-magnézium lapok vagy SML. Ez egy meglehetősen új és még nem ismert anyag a GCR összes tulajdonságával. Azonban jól szárazon hajlik, könnyen kezelhető és nagyon tartós. Telepítése hasonló a gipszkarton beépítéséhez. A gipszkartonból vagy SML-ből készült mennyezeti szerkezetek előnyei a következők:

 • Nincs szükség az alaprész készítésére, a keret minden mennyezetre szerelhető.
 • A formatervezés tartóssága és megbízhatósága.
 • Beépített fények és kommunikációs maszkolás telepítésének képessége.
 • Vonzó megjelenés, képes összetett, többszintű struktúrák létrehozására.
 • Hosszú élettartam.

A gipszkarton mennyezetének hiányát tekintik a szerkezet későbbi befejezésének szükségességére. Az összeszerelés után meg kell lerakni és festeni. Egyébként figyelembe kell venni, hogy az idő múlásával sötétedés jelenhet meg a festéken, ami azonban új festéssel könnyen eltávolítható.

Az ilyen struktúrák felszerelése szintén bonyolult. Ha többszintű rendszert vagy komplex konfiguráció felső szintjét kívánja telepíteni, akkor jobb, ha meghívja a szakembereket. Ezenkívül a design "megeszi" a szoba magasságát, és meglehetősen drága lehet, különösen összetett változatai.

7. lehetőség - álmennyezet

A tökéletes sík felület elérésének néhány fajtája közül az egyik. A bevonat vinyl alapú speciális anyagból készül. Sok színben és két fő textúrában van: fényes vagy matt. Az első esetben a mennyezet tükrözi a helyiség padlóján található tárgyakat, és vizuálisan kiterjeszti. A második - utánozza szövet vagy vakolat.

A fényes és matt film kombinációjának köszönhetően érdekes kialakítás érhető el. Lehetőség van egy stretch mennyezet meghatározására fényképnyomtatással, hatékony és eredeti dekorációval.

Az ilyen plafonok előnyei a következők:

 • Gyors telepítés. Igaz, csak szakemberek végeznek speciális felszereléssel. Az alap készítése nem szükséges.
 • A filmbevonat nincs kitéve a gombáknak és más mikroorganizmusoknak. Ezenkívül a kondenzátum nem oldódik meg, mivel a filmet azonnal szobahőmérsékletre melegítjük, 50 ° C-kal deformálódás nélkül.
 • A vászon rugalmas, felülről szivárgás esetén akár 100 kg vizet is képes ellenállni 1 négyzetméterenként. A szakemberek eltávolítják a vizet a feszített mennyezetről és visszaadják eredeti megjelenésüknek.
 • A filmet nagyon könnyű tisztítani, és csak törlést igényel egy puha ruhával.

A nyújtható panelek hátrányai viszonylag magas költségeknek tulajdoníthatók, de ha figyelembe vesszük, hogy legalább 15 évig szolgálnak, az összeg nem tűnik olyan nagynak.

Az ilyen film független telepítése lehetetlen, amely sok esetben mínusznak is tekinthető. Ezenkívül a panel egy vékony anyag, amelyet bármely éles tárgy károsodhat.

Ezért bizonyos óvatosságra van szükség. Ha a beépített lámpákat helytelenül választják ki, idővel sárga foltok jelenhetnek meg körülöttük, és lehetetlen megszabadulni tőlük. Akkor a vászonnak meg kell változtatnia.

Exkluzív kivitelezési lehetőségek

A szokatlan design alapjai üveg vagy tükörpanelek, amelyeket egy speciálisan összeállított keretre szereltek fel. Ez egy nagyon szép megoldás. A tükörfelület vizuálisan bővíti a szobát, és magasabbra teszi. Az üveg számos módon díszíthető.

Különösen gyönyörű ólomüveg ablakok fényben. A vonzó megjelenés mellett a tükör és az üvegfelület nagyon higiénikus. Nem reprodukálják a penészeket és a baktériumokat, könnyen tisztíthatók és nem tartalmaznak mérgező anyagokat.

Az anyag nem fél a fröccsenéstől, nedvességtől és magas hőmérsékletektől. A panelek telepítése meglehetősen egyszerű. Csak gondoskodni kell, mivel az üveg és a tükrök törékeny anyagok közé tartoznak. Egy másik előnye az ilyen mennyezetek - egyszerű cseréje a sérült lemez.

A hátrányok közé tartozik a tükör és az üveg mennyezet magas költsége, azonban exkluzív megjelenésük megéri. Ha tényleg csak egy ilyen mennyezetre lenne szüksége, de egy költségvetési verzióban ajánlatos kiváló minőségű tükörpanelek keresésére, amelyek szintén jól mutatnak a mennyezeten.

Melyik mennyezet lenne a legjobb a fürdőszobában? Csak a tulajdonos tudja pontosan az otthon minden jellemzőjét, a háztartás ízlését és preferenciáit, valamint a családi költségvetés lehetőségeit. A befejező lehetőségek sokak.

Bármelyik közül is választják, fontos, hogy teljes mértékben megfeleljen a helyiségek tulajdonosának minden kérésének. Nem szabad túl sokat megtakarítani, mert a fürdőszobában nem több mint egy évig tart. A költség és a minőség között egy egészséges kompromisszumot kell találni, majd egy kényelmes fürdőszoba hosszú ideig örömmel fogja a háztartásokat.

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Melyik mennyezetet jobban csinálni a fürdőszobában?

Mi a jobb, ha a mennyezetet a fürdőszobában nem csak a választott stílustól függ, hanem a szoba jellemzőiről is. A színtől függetlenül az anyagnak vízállónak kell lennie, valamint el kell viselnie a hőmérséklet változását és a gőzkibocsátást. Hogyan illesszük össze a szépséget és a praktikumot a fürdőszoba mennyezetének kiválasztásakor?

Fő kiválasztási kritériumok

Mivel a fürdőszoba magas páratartalmú, csak vízálló anyagokat kell használni minden felület díszítésére. A mennyezetnek a zuhanásból kifröccsenek, és ha a szomszédok felülről áradanak, célszerű megakadályozni a víz áramlását. Mivel az ilyen események leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő, a mennyezetburkolatot ilyen terhelésekhez kell tervezni.

Fontos! A legjobb a feszített vászon feszített vászonokkal.

A mennyezet díszítése a fürdőszobában jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem szeszélyesek a mindennapi életben, és nem gyűjtik a port és a piszkot. Az ideális bevonat elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le puha szivaccsal vagy ruhával. A fürdőszoba tisztaságának bonyolultsága a nagyszámú készülékben és bútorban rejlik, amely nem tud felkelni, és a létra gyakran nincs helye.

A fürdőszobában lévő mennyezetnek könnyen tisztíthatónak kell lennie.

Az utolsó kiválasztási kritérium a mennyezetre a fürdőszobában természetesen esztétikája. A bevonatnak összhangban kell lennie a befejezés többi részével, és meg kell felelnie a helyiség stílusának. Kellemesen meg kell nézni a kész mennyezetet, miközben a fürdőszobában fekszik.

A felületek típusai

Mennyezetek, amelyek a fürdőszobában nagy mennyiségben készülhetnek. Szükség esetén megtalálhatja a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, amelyek illeszkednek a belső térbe, vagy figyeljenek a drágább anyagokra. Tehát milyen fürdőszobai mennyezetet kell választanom?

meszelés

A legolcsóbb és legegyszerűbb verzió a végrehajtásban. A fehér bevonat klasszikus módja a mennyezet befejezésének, bármilyen színnek és bármilyen stílusnak. Azonban még a mázolás is olcsó lesz, a fürdőszobai körülmények között nem tartós.

A mosogatás a legegyszerűbb módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában

Az állandó páratartalom miatt ilyen bevonat gyorsan romlik, ezért rendszeresen frissíteni kell, hogy a mennyezet szép legyen. És ha egy árvíz történik, rozsdás csíkok nem kerülhetők el. Ezenkívül a meszelés túlságosan könnyűnek tűnik.

A fehér mennyezetet gyakrabban választják a klasszikus belső terekhez.

festék

Egy másik olcsó módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet, de ellentétben a meszeléshez nagy erőfeszítésekre lesz szükség. A festék tökéletesen sima felületet igényel, ezért az alapot először egyenletessé és polírozva kell lennie. Ellenkező esetben minden hiba megjelenik a festéken, különösen a fényességen.

A festék segít a bátran tervezői döntések megtestesítésében

A fürdőszoba mennyezetének festéséhez is meg kell választania a megfelelő festéket. A legjobb megoldás a vízbázisú akril, ez a bevonat ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig tart. Az akril festékek gyorsan összeolvadnak másokkal szemben, nem félnek a víztől, valamint a modern bevonat olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem engedik meg a penészgombák terjedését.

A mennyezetfesték is kényelmes, mert bármilyen színt, festményeket vagy egész képeket hozhat létre, ha rendelkezik a szükséges tehetséggel. Természetesen kevés ember meglepődik a festékkel, de egy ilyen bevonat nagyon jól néz ki.

A falon lévő mély türkizkék friss jegyzeteket adnak a fürdőszobába.

vakolat

Szintén jó választás a fürdőszoba mennyezetére. A díszítő vakolat természetes anyag, mind a klasszikus fehér változatban, mind színes keverékek, gyöngyház, textúrák stb. Felvehetőek. A mennyezet freskói gyönyörűek lesznek, de ez a dekor nem alkalmas kis fürdőszobákra.

A fürdőszobák klasszikus belső terében a nedvességálló dekoratív vakolat jól néz ki

Vinyl tapéta

A film külső rétegének köszönhetően a vinil nem romlik a vízből, így ezeket a tapétákat a fürdőszoba mennyezetének befejezésére is felhasználhatják. Tapéta beillesztéséhez tökéletesen sík felületre van szüksége.

Sima falak - a javítás sikerének kulcsa!

Javítás közben ellenőrizze az ízületek tömítettségét, a megbízhatóság érdekében, a varratok tovább feldolgozhatók átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Ha még a legcsekélyebb rés is van, a mennyezetet nem védik a penésztől vagy a penészgombástól, amely később a tapéta alatt növekszik.

Fontos! A vinil festett bármilyen színben többször is.

A vinyl tapéta a szokásos festészet mellett nagyszerűen néz ki

Falfestmény

Ahhoz, hogy egy gyönyörű mennyezetet készítsen a fürdőszobában, választhat háttérképet vinil vagy nem szőtt alapon. A megfelelően kiválasztott design vizuálisan kibővítheti egy kis fürdőszobát, például egy kék ég képét vagy egy felfelé mutató kupolát.

3D-s tapéta segít létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobában

Nem szabad túl sötét méreteket vagy képeket választani, amelyek nagy számú finom részleteket tartalmaznak. A sötét mennyezetek lecsökkenthetik a helyiséget, és túl csípős színek káoszt és zavart okoznak a fürdő belsejében.

Mennyezeti panelek

Leggyakrabban választhat paneleket egy forgácslapról. Azonban, mivel a fa elnyeli a vizet, és hatása alatt gyorsan deformálódik, a lemezeknek speciális vízszigetelő impregnálással kell rendelkezniük. Az is fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző legyen, így a kondenzáció nem marad a fa lemezeken. Ilyen körülmények között a farostlemezek mennyisége jól néz ki és hosszú ideig tart.

A faforgácslemez falburkolatainak elkészítésekor gondoskodni kell a jó szellőzésről

Egy másik népszerű bevonat, amellyel fürdőszobai mennyezetet lehet készíteni, PVC. A műanyag nem szennyezi a vizet, könnyen tisztítható és mosható, és a PVC gazdag színpalettával rendelkezik. A műanyag panelek könnyedén felszerelhetők a mennyezet alatt, szinte semmilyen hatással sem a falak magasságára.

A műanyag panelek összhangban vannak a kerámia lapokkal

Minden panel kényelmes, mert beágyazhatja a reflektorokat. Különösen látványos a fényes felületeken. Ez a design bármilyen belső stílushoz alkalmazható, de a minimalizmusban vagy hi-techban különösen harmonikusnak tűnik.

A PVC panelek kiválóan alkalmasak az integrált világítás telepítéséhez

Függesztett szerkezetek

Ha a fürdőszoba falainak magassága lehetővé teszi, akkor függesztett mennyezetet készíthet. A felhasználáshoz használt anyagok eltérnek a szokásos gipszkartontól a fémig. A hasonló kivitelezés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy egy felfüggesztett szerkezet létrehozása kb. 10 cm-re van a fal magasságától. Milyen álmennyezeteket lehet tenni a fürdőszobában látható a fényképek kiválasztásánál.

A modern felfüggesztett szerkezetek minősége és kialakítása a fürdőszobák díszítőelemeinek egyik legnépszerűbb anyagává teszi őket

Ásványi lemezek

A szokásos természetes agyagalapú ásványi lemezek könnyen ellenállnak a nedvességnek. Ha a megfelelő lemezeket választja, akár 100% -os páratartalmat is képes ellenállni. Ha szivárgás történik felülről, akkor az ásványi lemezek megjelenése szinte változatlan marad.

A mennyezeten lévő ásványi lemezek beépített világítással is felszerelhetők

Nedvesek esetén kissé emelkedhetnek a magasságban, de szárítás után azonos alakúak. A szárított mennyezet balesetei nem lesznek láthatóak, kivéve, ha a tetején lévő víz rozsdás. Ebben az esetben az ásványi lapoknak meg kell változnia.

A törött ásványlemez gyorsan és egyszerűen cserélhető újakkal.

Fémcserép

A fém stílusos a fürdő futurisztikus belső terében. Az acél mennyezeti csempe fő előnye a nagy szilárdságú. A műanyag vagy ásványi lemezektől eltérően szinte lehetetlen károsítani őket.

Azonban az acél nem gazdag a színekben, és könnyen szennyezett is. Tisztítsa meg a mennyezet sokkal gyakrabban. A páralecsapódás miatt a panelekhez tapadó szennyeződések elkerülése érdekében jó szellőztető rendszert telepíthet.

A fém csempe nagyon látványos a fürdőszobában

gipszkarton

A legnépszerűbb anyag, amelyből bármilyen formájú függesztett mennyezet készíthető. A fürdőszobában jobb nedvességálló lapokat választani, így tovább tartanak. A gipsz panelek alatt elrejti az egyenetlen felületet, huzalokat és csöveket. A GKL egy környezetbarát anyag, amely nagyon könnyen telepíthető. A lemezek könnyen illeszkednek a mérethez, így elkerülhetők az ízületek és a rések.

A gipszkartonnak köszönhetően mindenféle komplexitású fürdőszobai mennyezetre tervezhető

A gipszkarton igen rugalmas anyag, amely lehetővé teszi bármilyen alakú formatervezést. Ahhoz, hogy a lapok könnyebben hajlíthatók le, vízzel nedvesíthetők. A GKL jól formálja a formáját, így összetett, többszintű struktúrák létrehozására használható.

A gipszkarton mennyezetének ápolása egyszerű. A rend és a tisztaság fenntartásához elegendő a felület puha szivaccsal és tisztítószerrel törölni.

Rack mennyezetek

Az egyik legkedveltebb modern típusú álmennyezet a fürdőszobában. Leggyakrabban alumínium vagy acéllemezek, ellentétben a fémlemezekkel, az ilyen mennyezetek színtartománya kiterjedtebb. A fém tartószerkezetek legfeljebb 20 évesek, vízállóak, nem égnek és teljesen biztonságosak.

A legdivatosabb színbeállítások arany, króm vagy tükörfelület. A fém nem veszi fel a vizet, és nem rozsdás. A rack mennyezetek bármely alakból készülhetnek. A lécek textúrája teljesen sima vagy perforált lehet. Kívánt esetben az ízületeket speciális betétekkel lehet lezárni.

Stretch vászon

Stretch mennyezetet csinálni a fürdőszobában egyedül nem fog működni, a telepítéshez szakmai felszerelés szükséges, így ez a legdrágább kivitel. Az ilyen mennyezet előnyei azonban jóval többek, mint a többi. A pengék vinil alapon készülnek, elegendően rugalmasak és tartósak, hogy ellenálljanak a víznyomásnak felülről, ha a szomszédok szivárognak a csöveken. Feszített mennyezetek:

 • Ideálisan sima felület, varrás nélkül, vagy teljesen láthatatlan illesztésekkel, ha a fürdőszoba szélessége nagyobb, mint a vászon szélessége;
 • Stílusos modern megjelenés;
 • Ellenáll a gombáknak és a penésznek;
 • Nem gyűjt a kondenzátumot a szerkezeten kívül vagy belül;
 • A vászon képes ellenállni a hőmérséklet akár 50 fokos;
 • A nyújtható mennyezetek nem torzulnak az idő múlásával;
 • A vászon képes akár 100 l / m2 víz ellen is;
 • Könnyű gondozás, elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le a rongyot.

Ha arról beszélünk, hogy melyik feszített mennyezet a fürdőszobában jobb, akkor válassza a PVC vászon. Nem szivárognak a vízből, mint a szaténak, és ha felülről áradnak, akkor könnyen vissza tudnak térni korábbi alakjukhoz, amint a víz lecsapódik.

A nyújtható mennyezetek számos lehetőséget kínálnak a textúrák és színek számára, így könnyen kiválaszthatja a bevonatot bármilyen belső tér számára. Ha kívánja, festményeket rendelhet fotónyomtatással, és ha vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát, válassza a fényes lehetőségeket. Fényes teszi a belső tér tágasabb és könnyebb.

Tükrözött mennyezet

A tükör bevonat látványos megoldás a mennyezet díszítéséhez. Tükrök nem csak díszítik a belső tér a fürdőszoba, hanem jelentősen megváltoztatja az arányokat. A felső tükörfelület vizuálisan még magasabbra teszi a szobát. Míg a tükörpanelek változatosak, a klasszikus tükör mellett kiválaszthatja a színeket is, például kék, rózsaszín, bronz, zöld, türkiz stb. Ha kívánja, kombinálhat több árnyalatot is, fontos, hogy csak azokat válassza ki, hogy azok a többi fürdőszobával együtt legyenek.

Fontos: a tükörfelület nagyban növeli a fény fényességét, így kisebb mennyiségekkel használható a mennyezeten.

Mivel a tükrök növelik a helyiséget, az ilyen mennyezetek jó választás a kis fürdőszobák számára. Egy ilyen mennyezet egyszerűen telepíthető, csak vigyázzon rá. A tükörlemezek nem félnek a víztől, de gyakran kell lemosni őket, nehogy foltok legyenek. A tükörfelületre úgy csillogott, mint elég új ahhoz, hogy üveges mosószereket használjon.

Üveg mennyezet

Az egyik leglátványosabb lehetőség a mennyezet befejezésére. Az edzett üveg gyönyörű anyag, tartós és kopásálló. Az üvegtáblák nem félnek a víztől, ellenállnak bármilyen hőmérsékletnek, könnyen tisztíthatók. Az üveg mennyezetén nincs forma vagy gomba, és a környezetbarát anyag nem káros anyagokat bocsát ki. A sérült lapokat könnyen cserélheti újakkal, ha szükséges.

A fényes felület és a könnyű fényvisszaverő képesség miatt az üveg mennyezetek a fürdőszobát szélesebbé és nagyobbá teszik. De a tágas helyiségeknél jobb, ha mindkét üveg átlátszó és színezett. A dekoráció lehetőségeiről fotónyomtatás, homokfúvási minták, bármilyen szín, csillogás, különböző díszítő zárványok, törött üveg hatása, belső világítás és még ólomüveg is rendelkezésre áll.

Színtartomány

A mennyezet színét a fürdőszobában, valamint a benne található bútorokkal kell kombinálni. Továbbá, a mennyezetburkolat leggyakrabban könnyebb, mint a padló a falak, ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan húzza a szobába. Fehér, tejszerű vagy világosszürke a leggyakoribb mennyezeti szín. Ezek az árnyalatok szinte bármilyen színnel vannak kombinálva, ami miatt ilyen népszerűségnek örvendenek.

Ha a szoba mérete elég nagy, kiválaszthatja a világosabb tartományt. Zöld, narancssárga, lila, bordó, türkiz vagy kék mennyezet lesz a fürdőszobai belső tér hangsúlya. Érdekes hatás érhető el a mennyezet és a padló sötét padlózatán, és a falakat fehérre festeni. Ez teszi a fürdőszobát szélesebbre, de vizuálisan alulbecsülheti a falak magasságát.

A monokróm bevonaton kívül kiválaszthatja a minták vagy nyomtatványok különböző lehetőségeit is. Azonban érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban nem szabad nagy rajzokat választani, jobb egy kis mintán vagy nyugodt, nem ellentétes díszítésen maradni. Milyen színű, hogy kiválassza a mennyezetet a fürdőszobában látható a fényképen, különböző színekben díszített belső terekkel.

A fürdőszoba mennyezetének nem kell egyszerűnek és szilárdnak lennie. A különféle befejező anyagok, színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen komplexitás kialakítását. Annak érdekében, hogy a javítás sikeres és hosszú ideig tartson, gondosan meg kell határoznia a célt, és nem szabad menteni az anyagokat és a szakemberek munkáját.

Melyik a jobb, hogy egy mennyezet a fürdőszobában - a megoldás

Kevés olyan probléma van az életben, amit egy kellemes melegfürdő nem tesz lehetővé. Ugyanakkor a fürdőszobában a személyes kényelem meglehetősen törékeny dolog, attól függően, hogy mennyire komolyan vetted a szobát. Különös figyelmet kell fordítani a forró levegő áramlására. Melyik a padló maximális mennyisége a fürdőszobában, figyelembe véve a következetesen magas páratartalmat, forró csöveket és gyakran forró vízből származó gőzt? Kínálunk egy elegáns vagy nem, de mindenképpen egy meglehetősen hatékony megoldás a probléma 50 fotó, példák a készülék mennyezeti felületek a modern fürdőszobában.

De először felsoroljuk azokat az alapvető követelményeket, amelyek a fürdőszobák mennyezetére vonatkoznak:

 • jó nedvességállóság - a fent említett gőz, a nedvességgel és a magas hőmérsékletekkel való folyamatos érintkezés az anyaggal, amely nem felel meg ennek a kritériumnak, "gyorsan" megbirkózik, még a legszebb és drágább javításokat is elrontja, anélkül, hogy sajnálná;
 • korrózióálló tulajdonságokkal, penész, foltok, foltok és kondenzátum megjelenésével szembeni ellenállás - mindez közvetlenül befolyásolja a szerelt mennyezet tartósságát;
 • hőmérséklet-különbözet ​​- a mennyezetfelületeknek nem szabad félniük a magas hőmérsékletektől, vagy teljesítményüket a meghatározott hőmérsékleti indikátoroktól függően változtatniuk;
 • a könnyű, gyors és biztonságos lámpatestek beszerelésének lehetősége - nem érdemes lecsatolni a szerelt szerkezetet egy vagy két törött elem cseréjére.

Természetesen minden tulajdonos minden bizonnyal hozzá fog adni néhány kritériumát ehhez a listához. A félelemtől való félelem nélkül feltételezzük, hogy ez feltétlenül vonzó esztétikai megjelenés, higiénikus biztonság és alacsony költség mellett. Az utóbbiban semmiféle elítélhetetlen: a megtakarított pénz mindig az, amit költeni kell. Például egy új luxus fürdő, karfával, amely a munkanapok után pihenni fog még kellemesebbé. Vagy egy modern zuhanyzó rádióval. Ki ez - közelebb.

Milyen anyagot kell használni a mennyezethez a fürdőszobában?

Nem ajánljuk!

meszelés

A fürdőszobában nem ajánlott a magas hőmérsékletű üzemmód és a tartósan magas páratartalom rossz helyzete miatt. Ha valahol a fürdőszobában mennyezetet festesz a mennyezet felületén, akkor nagyon szerencsés lesz: általában ezek a mennyezetek nagyon gyorsan használhatatlanná válnak, és a tulajdonosok kegyetlen életórát kapnak, és más, praktikusabb lehetőségekre lépnek.

Hab műanyag

A hab teljesítményének jellemzői nem teszik lehetővé, hogy az anyagot a használatra javasolt módon továbbfejlesszék. Leggyakrabban polisztirol burkolólapok formájában készülnek, amelyek a szokásos kerámián keresztül vannak felrakva a mennyezeten. Ha arra gondolsz, mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában, és végül megoldódott erre a lehetőségre, akkor azt jelenti, hogy nem vagy teljesen tisztában a lehetséges problémákkal, amelyek később találkozhatnak: penész, gomba, állandó nedvességtartalom a felületen Lehet, hogy kellemetlen szag van. Elfelejtheti a kényelmes fürdést.

Vitatható!

gipszkarton

Ez eléggé ellentmondásos döntés, amely megközelítőleg egyenlő számú mínuszt és pluszokat tartalmaz. A fürdőszobában használt gipszkarton építmények használatára azt a széles tervezési lehetőséget kínálják, amelyet a mai igények kielégítenek. Ellen - nem túl megbízható nedvességállóság és az igény, hogy az alátétet a későbbi padlóburkolathoz gipszkarton lapokkal telepítsük. A penész és a penész valószínűsége nullára csökkenthető, mivel az anyag antiszeptikus anyaggal történő feldolgozása szigorúan történik, de miért pazarolja idejét, ha tele van más, praktikusabb megoldásokkal a fürdőszobában?

Ajánlott!

festék

A legegyszerűbb és legtöbb esetben a költségvetési lehetőség. Miért ilyen foglalással? A dolog az, hogy mennyire sima a mennyezet, mert festéshez alaposan meg kell készíteni és alapozni. Ezek a szolgáltatások sok pénzt költenek, és gyakran sok időt vesz igénybe.

A mennyezet felületének festéséhez a legjobb a latex vagy víz diszperziós festék használata, és a vízalapú festék elkerülése érdekében, mivel ez utóbbi a magas páratartalom miatt gyorsan és észrevehetően elveszti színét és vonzó megjelenését. Ezenkívül a víztartalmú mennyezetfesték-megoldások könnyen tisztíthatók és könnyen kezelhetők még a legerőteljesebb és intenzív mosással is.

A színeket a fürdőszoba általános színének megfelelően kell megválasztani. Természetesen a legrugalmasabb és leggyakoribb a fehér festék. A választás látszólagos banalitása mögött a tulajdonosok nyilvánvaló vágya, hogy a mennyezetet a fürdőszobában sokoldalúvá és praktikusabbá tegyék. Ugyanakkor tele van lehetőségekkel, amelyek meglehetősen eredeti és kíváncsi színezéssel rendelkeznek - javasoljuk, azonnal győződjön meg róla.

műanyag

"Népi" anyag, melyet az irigylésre méltó kitartással rendelkező apartmanok és házak tulajdonosai minden olyan helyiségben próbálnak használni, amely a lakóhelyük részét képezi. Nagyjából a költségvetése miatt: a műanyag panelek széles körben jelen vannak szinte minden hardverraktárban, ezért mindig mindig a család és a javítási költségvetés lehetőségei közül választhat.

Más előnyök is nyilvánvalóak:

 • nedvességállóság
 • különböző textúrák és színek

Azonban minden hordóban mindig van egy kis kátrány kanál: ha a fürdőszobád meglehetősen alacsony mennyezetekkel rendelkezik, akkor a műanyag panelek beszerelése nem racionális megoldás. Egy egyszerű oknál fogva: az úgynevezett keret (ládák) elkészítését teszi szükségessé, amely sok értékes centimétert vesz fel a legmagasabb szintről.

Rack mennyezetek

A klasszikus műanyag panelek vonzó alternatívája. A forrásanyag hasonlóságának köszönhetően minden előnyünk van, amit fent említettünk.

Széles körben elterjedt a kazettás mennyezeti változatok is, amelyek csak a felhasznált panelek szélességétől függenek. Kisebb helyiségekben az ilyen mennyezetek egy nagyszerű megoldás - függetlenül attól, hogy milyen falburkolatot használ, mindig választhat egy olyan beállítást, amely megfelel a színeknek.

A korrekt geometriai formák és modern megoldások rajongói a kortárs színek szellemében szigorúan meg vannak említve.

Stretch mennyezetek

Elpusztítjuk azt a közös sztereotípiát, amely a mennyezetrétegek nemkívánatosak a fürdőszobában való használathoz (lásd a belső terekben lévő egyszerű teraszokat). Számtalan texturális megoldás és különböző színek, bőséges lehetőségek az eredeti minták és más díszítőelemek nyomtatására és alkalmazására, a feszített vászonképessége arra, hogy akár 100 liter vizet is lehessen tartani egy véletlenszerű áradásról valahol fentről - ez nem ok arra, hogy igent mondjak a szóban forgó stretch mennyezetre melyik mennyezet a legjobb a fürdőszobában?

Ne tükrözze ezt a kérdést - retorikai. Jobb gondos tanulmányozni a következő lehetőségeket függesztett mennyezetek a fürdőszobában - ez tele van hűvös ötletek, hogy talán a formában a szoba megtalálja a legjobb gyakorlati megtestesült.

Néhány érdekes tervezési megoldás segíteni

Ha még mindig nem döntöttél arról, hogy milyen mennyezet van a fürdőszobában, akkor itt van egy kis válogatott eredeti alkotások a tervezők arzenáljáról a világ minden tájáról.

Összegezve

Reméljük, hogy alaposan tanulmányozta az általunk figyelembe vett lehetőségeket, mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és eltökélt szándéka, hogy valódi esztétikai forradalmat hozzon létre a kis vagy nem túl nagy fürdőszobában. Mindazonáltal, a fürdőszobában a mennyezet leghatékonyabb módjának meghatározása csak az első lépés egy valóban kényelmes helyiség építéséhez, amely minden ember számára ebben a létfontosságú szobában található. Sok elővigyázatosság és fájdalmas javítás érkezik, de ha valóban kompromisszumot találna a szív hangja és az indok hangja között, akkor az egyes fürdőkészülékek élvezetének valószínűsége majdnem 100% -os feltételhez kötött.

Mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában - tippek a befejező lehetőség kiválasztásánál

És melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában? Ez a kérdés természetesen eszébe jut, amikor javításokat végez ezen a szobában. Végtére is, kívánatos és szép lenne csinálni, határozottan és modern módon. Ebben az anyagban leírjuk, hogyan kell ezt megtenni, és melyik mennyiségi választás egy adott helyiségnek az igényeinek megfelelően.

Fürdőszoba jellemzői és mennyezeti követelményei a szobában

# 1. Ez a szoba nagyon nedves, ezért vízálló anyagokkal kell készíteni. Fürdés a zuhany alatt, véletlenül vízfolyást küldhet a mennyezetre - könnyen ellenálljon. Ezenkívül egy jó mennyezet fog végbemenni, és hirtelen felrobbantotta a vizet. De ez történik a fürdőszobában - például egy szomszéd el fogja felejteni, hogy lezárja a csapot vagy a mosógép áramlik.

# 2. Szükségünk van egy mennyezetre is, amely nem lesz nagyon nehéz gondozni. Ideális esetben törölje le időről időre rongyot, ez minden. Nem csoda, hogy végül is ebben a kis szobában általában olyan eszközök és tárgyak tömege található, amelyek megakadályozzák a tisztítást. Kényetlen és bölcs dolog felmászni egy mosógépet vagy kádat, és néha nincs helye a lépcsőházaknak.

# 3. Nos, az esztétikai követelményeket nem szabad kihagyni. A fürdőszoba mennyezetének illeszkednie kell a fürdőszobának és az egész lakásnak, a stílusnak és a belső térnek. És nézni, hogy ez jó volt, például az illatos pezsgőfürdőt.

Hogy egy vagy másik típusú mennyezet alkalmas a fürdőszobában

Mivel a szoba mennyezetére vonatkozó alapkövetelmények ismeretesek, most megvizsgáljuk, hogy mennyi vagy ez a fajta mennyezeti burkolat megfelel ennek a követelménynek.

A mennyezet lefaragása és festése

Nem elég egyszerű, de viszonylag olcsó. A festék és a gittek olcsóak, és maguk elvégezhetik az összes munkát. De ez a lehetőség akkor előnyös, ha a festék alapja eléggé egyenletes - akkor nem feltétlenül szükséges a gitt és az alapszint kiegyenlítése. Ebben az esetben nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden anyagnak, azaz festéknek, alapozónak és gittnek vízállónak kell lennie. Ha a mennyezetlapok között nagy különbségek vannak, akkor a mennyezet szintjének a gitttel való kiegyenlítése nagyon munkaigényes lesz, ezért jobb, ha más lehetőségeket kívánunk előnyben részesíteni.

Ezután felsoroljuk ennek a módszernek a hiányosságait (azonban gyakran könnyű őket előnyökké változtatni):

 • Az eredetiséggel festett mennyezet nem ragyog, de bekapcsolhatja a képzelet, és kombinálhatja a 2 vagy 3 színt különböző merész kombinációkban.
 • Kb. 10 évig ilyen mennyezetet szolgál (csak azzal a feltétellel, hogy a szomszédoktól nem lesz árvíz).
 • Könnyű törődni vele, de sötétedés (időről időre) lehetetlen mosni, mivel a festék elnyeli a szennyeződést. De a mennyezet felfrissítése rendkívül egyszerű - csak ecsettel vagy hengerrel járjon, és a felület újra tiszta lesz.
 • Építsd a világítást, amit egyáltalán nem akarsz - sehol. De lehet kapni gyönyörű függő fények, amelyek díszítik a fürdőszobát. Sajnos, az ilyen mennyezet alatt lévő kommunikáció sem rejthető el.
 • Azt hiszem, nem titok, hogy ilyen mennyezeten van, hogy a penész és a gomba legelterjedtebb.
 • További részletekért lásd: A mennyezet vakolatának vakolatát - gyakorlati tanácsokat és trükköket.

Amint látja, gyakorlati szempontból az ilyen mennyezetek nem túl jóak, de az előnye, hogy még sok más lehetőség van.

PVC műanyag panelek - könnyű és olcsó

Amikor eldönti, hogy mi legyen a mennyezet a fürdőszobában, sokan választják a PVC paneleket. Ez viszonylag tartós és teljesen nedvességálló bevonat. Felszerelheted őket, nagyon szépnek tűnnek, és nincs szükség további befejeződésre. Felületük nem igényel különösebb gondosságot, hálás lesz ahhoz, hogy időnként törölje le nedves ruhával. A mennyezet kialakítása lehetővé teszi a reflektorok rögzítését.

Ezután felsoroljuk az ilyen struktúrák hátrányait:

 • Az egyes panelek ízületében vannak varratok, amelyek végül szennyeződnek. Ez nem túl szép, de javítható periodikus tisztítással. Rosszabb, ha rossz a szellőzés a fürdőszobában, akkor már nincs szennyeződés, amely a résekben lakik, hanem egy gomba, ami sokkal nehezebb eltávolítani.
 • Ezenkívül a fémkeret idővel rozsdásodhat. Előfordul, hogy még a horganyzott bevonat sem segít. De ez valószínűleg akkor fordul elő, ha rossz a szellőzés és a magas páratartalom a szobában.
 • Ha frissíteni szeretne egy ilyen mennyezetet, akkor készen áll arra, hogy ez nem könnyű és gyors. Teljesen el kell távolítani a régi műanyagot, majd csatlakoztatni kell az új bevonatot.

További képek a PVC mennyezetről:

Rack mennyezeti - szép, tartós, stílusos

A rack típusú mennyezet szintén keretre van szerelve. A Reiki keskeny, hosszú panelek. Ezek lehetnek műanyag, acél vagy alumínium. Természetesen a fém jobb, mint az alumínium - teljesen vízálló, és a korrózió nem "eszik" meg. A süllyesztett mennyezet színe változatos lehet, mivel a panelek aranyozott, krómozott, egyszínű és mintás. A vállon való felszerelést még amatőrök is - mert tervezőként dolgoznak. És egy ilyen mennyezet gondozása nagyon egyszerű. Ezért a fürdőszobában a legjobb mennyezet meghatározása miatt sokan pontosan a mennyezet típusát választják.

Egy másik nagyon kényelmes telepítés, hogy a lécek nagyon rugalmasak. Ezért egy ilyen mennyezet nem lehet egyenes, de görbületi. A sínek polírozott felülete fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik, és a mennyezetük majdnem tükörszerűnek tűnik. Ez a tulajdonság azonban néhány mennyezeti burkolólapon is megtalálható.

A rack áramlások hátrányai:

 • A mínuszok közül megjegyezzük, hogy a sárban levő interpanel varratok eltömődnek. Elvileg nem észlelünk tiszta varrásokat, de amikor szennyezettek, rendetlen sötét csíkok jönnek létre. Azonban ez a baj könnyen javítható - csak a mennyezetet kell tisztítani időről időre.
 • Nem minden fürdőszoba harmonikusan néz ki a sínek mennyezetét - nem illeszkedik minden belső térbe.

További képek a függesztett mennyezetről:

Gipszkarton mennyezet

Ez a kialakítás a kereten - fa vagy fém. A fürdőszobákban azonban általában nem használják a fa kereteket. A keret felszerelése után "varrni" van gipszkarton lapokkal, ami szükségszerűen nedvességálló, védő adalékanyagokat tartalmaz a gombából és a túlzott nedvességtől. Vásárláskor, annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, meg kell nézni a címkézést - meg kell írni "GKLV" Ez - nedvességálló gipszkarton. Nézd meg a lapok színét - általában zöldek. Az ilyen "helyes" gipszkarton nem rothad, nem csillapul vagy összeomlik.

Az ilyen mennyezetek eredetileg díszítik a fürdőszobát. Végül is többszintűek is lehetnek, és megverhetik a keret belsejébe épített lámpák helyét. A mennyezet, a szellőztető kommunikáció és a kábelezés hibáinak és rendellenességeinek elrejtése érdekében gyönyörű és tartós mennyezetet kapunk. Üzemeltetési ideje 5-10 év.

Hátránya a gipszkarton mennyezetének a fürdőszobában:

 • Sajnos ez a design olcsó telepítése nem hívható meg. A csontvázat meg kell készíteni, a lapokat rögzíteni kell, majd egy újabb gömb, alapozó és festékkel járni.
 • Ha maga elvégzi a telepítést, akkor az idő és a munkaerő tekintetében egy ilyen design is nagyon költséges.
 • Ezenkívül rendszeresen frissíteni kell a festék bevonatot, mivel elveszíti megjelenését. Mint a festett mennyezet esetében is, a szennyeződés idővel történő felszívódása elkerülhetetlen. De maga az építmény nem igényel cserét vagy javítást.

Egyéb gipszkarton mennyezeti képek:

Tilos álmennyezet

Hasonló keretben, mint a gipszkartonnál, elkészítheti a befejezett lapok mennyezetét, más néven függesztett mennyezeti csempe. Az eredmény egy kazetta vagy cellás mennyezet. A gipszkartonnal ellentétben nem igényel semmilyen alapozást vagy festést, ami határozott plusz. Végül is ezek a lemezek már kezelik a felületet. Különböző anyagokból készülhetnek. Különösen erre a célra plexi, fém vagy műanyag, ásványi lemezekből álló nedvességálló modulokat használnak. Gyönyörű és egy kicsit varázslatosan néznek ki ilyen terveket fényben.

Mi a hátránya a csempézett mennyezetek használatának a fürdőszobában:

 • Megjegyezzük azonban, hogy a mobil vagy kazettás mennyezet nem mindig illik jól a fürdőszoba hangulatához és az egész lakáshoz. Néha valami hidegnek és hivatalosnak tűnik, és önkéntelenül valahol egy nyilvános fürdőszobába akarom vinni. Azonban ez minden attól függ, stílusa a fürdőszoba belső. Ha ez például a minimalizmus vagy a csúcstechnológia, akkor egy ilyen mennyezet illeszkedik a tervezésbe nagyon szervesen.

Példák a csuklós mennyezetre:

Tükrös mennyezet

Ha a tükröket valóban használják, akkor a mennyezet csak csodálatosnak tűnik. De ez a design költsége ó, milyen drága. A keretnek fémre van szüksége, megerősítve (megközelítőleg ugyanaz, mint a gipszkarton rögzítése). A tükör keretéhez való rögzítéshez lyukakat kell fúrni mindegyikben. Csak egy tapasztalt kézműves gyűjtheti mindezt, de ez a mennyezet hosszú ideig tart. De gondoskodni kell róla minden gondossággal, polírozással és dörzsöléssel, hogy ragyogjon.

A tükör-típusú fürdőszobában a mennyezetre vonatkozó költségvetési lehetőségek állnak rendelkezésre - ezek költsége többszörösére csökken. Például fényes műanyag paneleket készíthet az Armstrong rendszerrel történő összeszereléssel. A telepítés gyors és egyszerű - és az ilyen munkában tapasztalatlan mester képes kezelni. Azonban ennek a rendszernek a kerete meglehetősen gyenge, és nem nagyon ellenáll a korróziónak - viszonylag rövid idő alatt fogyasztja.

Milyen hátrányai vannak tükrözött fürdőszobai mennyezetek használatakor:

 • Egy ilyen mennyezet nagy mennyiségű fényt hoz létre, amelyet nem mindenki élvezhet, különösen, ha a mennyezet nem olyan magas, és hosszú ideig tartózkodik.
 • Mivel a felületek tükröznek, az ellátás szempontjából ugyanolyan nehézségek lesznek, mint a rendszeres tükör. De ha a szokásos tükör függőleges, és a gondozás egyszerűbb, akkor a tükör mennyezet után sokkal nehezebb lesz.

További tükröződő mennyezeti képek megtekintése:

Stretch PVC mennyezet - ne hagyja ki egy csepp vizet

Egy nagyszerű lehetőség a fürdőszobában - nem csillapítja, és megvédi falakat, padlókat és bútorokat az árvízzel ellátott készülékekkel. Ha egy egész "tó" vizet (akár 100 kilogramm négyzetméterenként) öntöttek egy ilyen mennyezetre, semmi sem fog történni. A szakértők leeresztik a vizet, és a mennyezet ismét megnyúlik. És egyáltalán nem változtatja meg a tulajdonságait. A nyújtható típusú mennyezetek kezelése abszorbeált törlőruhával történik.

Azt is megjegyezzük, hogy a feszített mennyezet bármilyen formába illeszkedik, modern, nemes és elegáns megjelenést mutat. Olyan sok színbeállítás és design van, ami nem számít. Matek és fényes, rajzokkal és monófonnal, fényképnyomtatással és konvex mintákkal. Minden ízléshez választhat.

Továbbá - a használatuk hátrányairól a fürdőszobában:

 • Sajnos az ilyen struktúra telepítését nem lehet elsajátítani - szakembereket kell hívnia. Csak azok rendelkeznek a szükséges felszereléssel és anyagokkal.
 • És még egy mínusz a feszített mennyezet - ez nagyon könnyű, hogy egy lyukat. Nos, ezután sajnos a víz megőrzésének képessége elpárolog. Ezért óvatosabbnak kell lenni, és ne érjen hozzá éles és kemény tárgyakhoz a PVC filmhez.
 • Fehér sztreccs mennyezet esetén sárgás figyelhető meg azokon a helyeken, ahol a rögzítéseket rögzítették. Ezek a foltok nem dörzsölnek, és nem festenek át. Ezért, ha ez megtörténik, akkor teljesen megváltoztatnia kell a feszítő szövetet.
 • Lásd: Vélemények a stretch mennyezetek használata a fürdőszobában.

Tekintse meg a stretch PVC mennyezet többi fotóját:

Döntés a mennyezeten a fürdőszobában

Mennyezet kiválasztása a tervezési szempontból

Mint már említettük, először gondoljon arra, hogy a mennyezet (és az egész fürdőszoba) hogyan alakul a lakás belsejével. Nos, például a "klasszikus" hófehér változat. És ez egy feszítő szerkezet, gipszkarton, szegélyezve vagy felfüggesztve, beépített lámpákkal vagy anélkül. A sima és sima fehér felület (talán még csak festett is) csodálatosan illeszkedik a belső térbe. Különösen elegáns a fehér mennyezet és a fekete padló (és néha a falak) kombinációját.

A texturált mennyezetek segítségével "játszhat" a fürdőszoba méretével, vizuálisan szélesebbé, keskenyebbé, magasabbra vagy alacsonyabban. Ezek közé tartoznak a moduláris, lemezes, lapos, cellás típusú szerkezetek. Mindezek a mennyezetek erősen kiemelkedő textúrájú csíkok vagy csempe láthatóak.

Ha a fürdőszoba jelentős méretű, többszintű mennyezeteket is használhat. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a gipszkartonból. Például egy kör alakú, konvex lámpákkal ellátott lámpák, amelyek a kerek kád felett helyezkednek el.

Melyik lehetőség megáll a gyakorlati szempontból

Ha figyelembe vesszük, hogy a mennyezet mennyezet a fürdőszobában jobban nem a tervezési szempontból, hanem a mennyezet praktikusságától, akkor biztosan első hely van a fesztiválon és a PVC panelek mennyezetén. Stretch mennyezet a fürdőszoba csak tökéletes. Nem csoda, hogy egyre több ember választja ezt a lehetőséget. Vékony, de egy ilyen vízálló PVC film és praktikus, és szép.