Legfontosabb > Dekoráció

Melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában? Összehasonlító áttekintést nyújt minden lehetőségről

A fürdőszoba olyan helyiség, amely különleges figyelmet igényel. És nem annyira a tervezés, mint a választás befejező módszerek. Napjainkban számos különböző befejező és építőanyag áll rendelkezésre, ami még nehezebbé teszi a választást. Bárki, aki eldönti, milyen mennyire kell a fürdőszobában megtenni, meg kell fontolnia minden lehetséges lehetőséget, meg kell találnia hátrányait és előnyeit, "próbálja meg" a saját feltételeit. És csak utána válassza ki a legmegfelelőbb befejezési módszert.

Mi legyen a mennyezet a fürdőszobában?

A fürdőszoba különbözik a magas páratartalmú szobáktól. A mennyezet anyaga elsősorban az alulról érkező hatásoktól szenved: tusfürdők, vízgőz, magas páratartalom és "izzadás" csövek.

Egy magas épületben negatív hatás jelentkezhet felülről szomszédos szivárgás formájában. Nyilvánvaló, hogy nem minden befejező anyag képes elviselni az ilyen feltételeket. Különösen nem érdemes számolni a motorháztetőre sem, mert bármennyire erõs is, nem valószínű, hogy megbirkózik ezzel a nedvességgel.

A mennyezet befejezéséhez szükséges anyag kiválasztásakor meg kell érteni, hogy:

 • Nedvesség-rezisztens. Azok a bevonatok, amelyek nem rendelkeznek ilyen minőséggel, függetlenül attól, milyen szépek, nagyon gyorsan elveszítik vonzó megjelenésüket. Ami nem tervezett javításokhoz vezet.
 • Tartós. Ideális esetben az anyagnak legalább 5-8 év múlva ellen kell állnia. Egyébként egyszerűen nincs értelme befejezni a mennyezetet a fürdőszobában, mert a túl gyakori javítások nemcsak problémásak, hanem romlandók is.
 • Vonzó. A mennyezetnek gyönyörűnek kell lennie, mert az egész belső "kép" függ a mennyezettől. Kívánatos, hogy a mennyezet dekorációja teljesen összhangban legyen a fürdő színével és stílusával.

És ne feledkezzünk meg egy ilyen paraméterről, mint elfogadható költségről. Nem kell üldözni az olcsó, de a legjobb választani a legjobb minőségű opciót, amely megfelel az árnak.

A mennyezet befejeződik

A javítás előestéjén meg akarom találni a legjobb módot a befejezésre, ami jó eredményt ad, és nem keményen érinti a pénztárcát. A szakértők javasolják, hogy válasszon egyet ezek közül.

Az 1. opció - a festék gitt

A hagyományos módszer, amely a mennyezet felszínének és a későbbi színezésének összehangolása. Az egyszerűség ellenére számos árnyalattal rendelkezik. Először is ezt a módszert csak azok számára használják fel, akiknek viszonylag lapos mennyisége van. Ellenkező esetben be kell igazítani és vizuálisan "húzni".

Az eljárás során túl sok gipszkeveréket kell alkalmazni, ami a magas páratartalom esetén elkerülhetetlenül előbb-utóbb megreped és összeomlik.

Még egy megjegyzés. A bevonat tartós és gyönyörűvé tétele érdekében fontos kiválasztani a megfelelő színező összetételt. A hagyományos kréta vagy mészfehérítés szigorúan nem ajánlott. Nem csak rövid élettartamúak, és gyorsan elszíneződnek, kiváló gombatenyésztési helyet biztosítanak.

Az olajzománc sem fog működni, ami nedves környezetben gyorsan sárgul és elkezd hámozni. A legjobb megoldás - latex vagy víz diszperziós festék, amelyet kifejezetten a nedves helyiségek díszítésére terveztek.

Így a módszer előnyei a következők:

 • olcsó;
 • viszonylag könnyű a megvalósítás, ami lehetővé teszi, hogy megbirkózzanak a befejezéssel.
 • az egyszerű gondozás.

Az ilyen bevonatoknak több hátránya van, azonban ha kívánatos, könnyen átalakíthatók előnyökkel:

 • Az expresszív tervezés hiánya. Sokan hiszik, hogy a festett mennyezet túl egyszerű és még primitív is. Azonban poliuretán "stukkóval" díszítheti, festhet több árnyalatban egymással, vagy akár saját tervezési opcióval is elkészítheti.
 • Az ilyen mennyezet élettartama legalább 10 év, de ez azzal a feltétellel történik, hogy a fenti szomszédok, ha vannak ilyenek, nem árasztanak el. Mindenesetre idővel sötét foltok jelennek meg a festett bevonaton, ezek azok a területek, ahol a festék felszívta a szennyeződéseket. Lehetséges, hogy megszabaduljanak tőlük csak egy módon - a mennyezet újrafestésére, ami teljesen egyszerű.
 • A kommunikáció elrejtése vagy a világítás beágyazása ilyen mennyezetre nem fog sikerülni. De szinte bármilyen, még a legkülönösebb alakú lámpával is díszíthetõ.

2. opció - expandált polisztirol csempe

Nem olyan régen, sokan közülük, akik azt hitték, jobb, ha egy mennyezetet a fürdőszobában választanak ezt a módszert. Ez magában foglalja a polisztirolhab burkolatok ragasztását a mennyezet felületére.

Ez a módszer a következő előnyökkel jár:

 • Könnyen telepíthető. A burkolat alatt lévő mennyezet nem igényel különleges előkészítést. A házi kézművesek megtanulják a kis felületi rendellenességek vizuális korrekcióját is úgy, hogy a kívánt magasságú kis tömítéseket helyes helyen helyezzük a csempe sarkában. A csempe könnyedén beilleszthető a sarkokba egy speciális ragasztóval.
 • Hosszú élettartam. A "force majeure" hiányában a csempe bevonat legalább 5-8 évig tart. Fontos a megfelelő anyag kiválasztása. Védőfóliával speciális nedvességálló bevonatot kell viselnie.
 • A különböző színek, textúrák és anyagtervek.
 • Könnyen törődhet.
 • Alacsony költség.

Anyagi hátrányok is. Először is, a varratok jelenléte, ami mindig észrevehető. Ez az oka annak, hogy a csempe elveszíti a varrat nélküli bevonatokat. Gyakran sikertelenek a kísérletek arra, hogy álcázzák őket.

Ezen kívül, csempe éghető. Gyorsan ég ki, és felszabadítja az élőlényeket veszélyeztető füstöt.

Polisztirol csempe - jó költségvetés opció befejeződik, különösen az új otthonokban, ami még mindig zsugorodik. Ebben az esetben a csempe lehetővé teszi, hogy átmenetileg díszítse a mennyezetet.

3. opció - PVC panelek

Ez a befejező lehetőség fából készült rudakból vagy speciális horganyzott profilból áll, amelyen műanyag panelek vannak elhelyezve. Ennek a befejező eljárásnak az előnyei tekinthetők:

 • Relatív könnyű telepítés. A legnehezebb része a keret alatt lesz a keret. Te magad csinálod az összes munkát.
 • A műanyag bevonat nincs nedvesség hatásának kitéve, nagyon könnyen kezelhető.
 • Különféle textúrák és színes panelek. Az értékesítés során megtalálhatók műanyag alkatrészek, amelyek utánoznak szövet, kő, fa, mozaik, falfestmény és mások. Különleges igényeket támasztanak alá a tükörpanelek és a "3D kamionos" elemek.
 • Képes elrejteni a kommunikációt és a beépített lámpatesteket.

A PVC-panelek mennyezetének jelentős hátrányai közé tartozik a szoba magasságának csökkentése, ami a keret felszerelésének köszönhető.

Ezenkívül a műanyag alkatrészek érzékenyek a mechanikai károsodásra, különösen az erőteljes pont hatásokra, és az UV sugárzás különösen veszélyes. A polisztirol habhoz hasonlóan a PVC gyúlékony és veszélyes anyagokat bocsát ki az égési folyamat során.

4. lehetőség - fa panelek

Sokan úgy döntenek, hogy mennyezetet készítenek a fürdőszobában a fából vagy a falburkolatokból. Ez a kialakítás hasonló lesz az előző változathoz: a fa mennyezetre szerelt keretet rögzítik. Az ilyen bevonat tulajdonságait a fa jellemzői határozzák meg.

A paneleket a tartósság, az egyszerű karbantartás, a vonzó megjelenés jellemzi. Fontos, hogy ne felejtsük el, hogy a fa nagyon higroszkópikus, ezért a panel behelyezése előtt különleges védőfelszereléssel kell ellátni. Telepítésük is nagyon egyszerű és közel azonos a PVC panelek beszereléséhez.

5. opció - süllyesztett mennyezet

Függesztett kivitel keskeny és hosszú panelekből. Különbözőek lehetnek: alumínium, műanyag vagy acél. Ennek megfelelően a kész bevonat tulajdonságai a lécek anyagától függenek.

A fém elemektől a legjobb az alumínium előnyben részesítéséhez. Nem korróziónak vannak kitéve, vízállóak és különböző színekben és mintákban kaphatók. A függesztett mennyezet előnyei:

 • Egyszerű telepítés, amely még kezdő kezdő mesterhez is vezethet.
 • Képes elrejteni a kommunikációt és a beépített lámpatesteket.
 • A mennyezet felületének egyszerű és egyszerű karbantartása.
 • Jó hangot felszív.
 • A különböző színek, textúrák és formatervezési minták.
 • A rugalmas részek lehetővé teszik, hogy különböző alakú elemeket készítsenek, ami lehetővé teszi a legösszetettebb konfiguráció felső határát.

Az ilyen rendszerek hátrányai közé tartozik a mennyezet magasságának csökkentése, az acélszerkezetek korróziójának lehetősége és az egyedi megjelenés, amely nem illeszkedik minden formatervhez. A sínek ízületei leginkább láthatóak. Ezt a hiányt egy zárt típusú rendszertől megfosztották, kiegészítve különleges nyelvekkel, amelyek a kötést lefedik.

Ezenkívül hátrány is lehet, és a mennyezet bevonat viszonylag magas költsége, például az alumínium részekre jellemző.

6. lehetőség - gipszkarton építése

Egy másik lehetőség egy felfüggesztett mennyezet. Telepítéséhez fából vagy fémkeretből készül, amelyet később gipszkarton lapokkal kell bevonni. Mivel az anyag két kartonlemezből áll, amelyek között van a préselt gipsz, csak speciális nedvességálló modelleket kell választanod.

GKLV-vel vannak jelölve, zölden különböznek egymástól. Ezenkívül a nedvességálló anyagnak meglehetősen nagy tömege van, ami különleges igényeket támaszt a kötőelemekre.

Szakértők javasolják ilyen mennyezetek helyett gipszkarton üveg-magnézium lapok vagy SML. Ez egy meglehetősen új és még nem ismert anyag a GCR összes tulajdonságával. Azonban jól szárazon hajlik, könnyen kezelhető és nagyon tartós. Telepítése hasonló a gipszkarton beépítéséhez. A gipszkartonból vagy SML-ből készült mennyezeti szerkezetek előnyei a következők:

 • Nincs szükség az alaprész készítésére, a keret minden mennyezetre szerelhető.
 • A formatervezés tartóssága és megbízhatósága.
 • Beépített fények és kommunikációs maszkolás telepítésének képessége.
 • Vonzó megjelenés, képes összetett, többszintű struktúrák létrehozására.
 • Hosszú élettartam.

A gipszkarton mennyezetének hiányát tekintik a szerkezet későbbi befejezésének szükségességére. Az összeszerelés után meg kell lerakni és festeni. Egyébként figyelembe kell venni, hogy az idő múlásával sötétedés jelenhet meg a festéken, ami azonban új festéssel könnyen eltávolítható.

Az ilyen struktúrák felszerelése szintén bonyolult. Ha többszintű rendszert vagy komplex konfiguráció felső szintjét kívánja telepíteni, akkor jobb, ha meghívja a szakembereket. Ezenkívül a design "megeszi" a szoba magasságát, és meglehetősen drága lehet, különösen összetett változatai.

7. lehetőség - álmennyezet

A tökéletes sík felület elérésének néhány fajtája közül az egyik. A bevonat vinyl alapú speciális anyagból készül. Sok színben és két fő textúrában van: fényes vagy matt. Az első esetben a mennyezet tükrözi a helyiség padlóján található tárgyakat, és vizuálisan kiterjeszti. A második - utánozza szövet vagy vakolat.

A fényes és matt film kombinációjának köszönhetően érdekes kialakítás érhető el. Lehetőség van egy stretch mennyezet meghatározására fényképnyomtatással, hatékony és eredeti dekorációval.

Az ilyen plafonok előnyei a következők:

 • Gyors telepítés. Igaz, csak szakemberek végeznek speciális felszereléssel. Az alap készítése nem szükséges.
 • A filmbevonat nincs kitéve a gombáknak és más mikroorganizmusoknak. Ezenkívül a kondenzátum nem oldódik meg, mivel a filmet azonnal szobahőmérsékletre melegítjük, 50 ° C-kal deformálódás nélkül.
 • A vászon rugalmas, felülről szivárgás esetén akár 100 kg vizet is képes ellenállni 1 négyzetméterenként. A szakemberek eltávolítják a vizet a feszített mennyezetről és visszaadják eredeti megjelenésüknek.
 • A filmet nagyon könnyű tisztítani, és csak törlést igényel egy puha ruhával.

A nyújtható panelek hátrányai viszonylag magas költségeknek tulajdoníthatók, de ha figyelembe vesszük, hogy legalább 15 évig szolgálnak, az összeg nem tűnik olyan nagynak.

Az ilyen film független telepítése lehetetlen, amely sok esetben mínusznak is tekinthető. Ezenkívül a panel egy vékony anyag, amelyet bármely éles tárgy károsodhat.

Ezért bizonyos óvatosságra van szükség. Ha a beépített lámpákat helytelenül választják ki, idővel sárga foltok jelenhetnek meg körülöttük, és lehetetlen megszabadulni tőlük. Akkor a vászonnak meg kell változtatnia.

Exkluzív kivitelezési lehetőségek

A szokatlan design alapjai üveg vagy tükörpanelek, amelyeket egy speciálisan összeállított keretre szereltek fel. Ez egy nagyon szép megoldás. A tükörfelület vizuálisan bővíti a szobát, és magasabbra teszi. Az üveg számos módon díszíthető.

Különösen gyönyörű ólomüveg ablakok fényben. A vonzó megjelenés mellett a tükör és az üvegfelület nagyon higiénikus. Nem reprodukálják a penészeket és a baktériumokat, könnyen tisztíthatók és nem tartalmaznak mérgező anyagokat.

Az anyag nem fél a fröccsenéstől, nedvességtől és magas hőmérsékletektől. A panelek telepítése meglehetősen egyszerű. Csak gondoskodni kell, mivel az üveg és a tükrök törékeny anyagok közé tartoznak. Egy másik előnye az ilyen mennyezetek - egyszerű cseréje a sérült lemez.

A hátrányok közé tartozik a tükör és az üveg mennyezet magas költsége, azonban exkluzív megjelenésük megéri. Ha tényleg csak egy ilyen mennyezetre lenne szüksége, de egy költségvetési verzióban ajánlatos kiváló minőségű tükörpanelek keresésére, amelyek szintén jól mutatnak a mennyezeten.

Melyik mennyezet lenne a legjobb a fürdőszobában? Csak a tulajdonos tudja pontosan az otthon minden jellemzőjét, a háztartás ízlését és preferenciáit, valamint a családi költségvetés lehetőségeit. A befejező lehetőségek sokak.

Bármelyik közül is választják, fontos, hogy teljes mértékben megfeleljen a helyiségek tulajdonosának minden kérésének. Nem szabad túl sokat megtakarítani, mert a fürdőszobában nem több mint egy évig tart. A költség és a minőség között egy egészséges kompromisszumot kell találni, majd egy kényelmes fürdőszoba hosszú ideig örömmel fogja a háztartásokat.

Melyik a jobb, hogy egy mennyezet a fürdőszobában - a megoldás

Kevés olyan probléma van az életben, amit egy kellemes melegfürdő nem tesz lehetővé. Ugyanakkor a fürdőszobában a személyes kényelem meglehetősen törékeny dolog, attól függően, hogy mennyire komolyan vetted a szobát. Különös figyelmet kell fordítani a forró levegő áramlására. Melyik a padló maximális mennyisége a fürdőszobában, figyelembe véve a következetesen magas páratartalmat, forró csöveket és gyakran forró vízből származó gőzt? Kínálunk egy elegáns vagy nem, de mindenképpen egy meglehetősen hatékony megoldás a probléma 50 fotó, példák a készülék mennyezeti felületek a modern fürdőszobában.

De először felsoroljuk azokat az alapvető követelményeket, amelyek a fürdőszobák mennyezetére vonatkoznak:

 • jó nedvességállóság - a fent említett gőz, a nedvességgel és a magas hőmérsékletekkel való folyamatos érintkezés az anyaggal, amely nem felel meg ennek a kritériumnak, "gyorsan" megbirkózik, még a legszebb és drágább javításokat is elrontja, anélkül, hogy sajnálná;
 • korrózióálló tulajdonságokkal, penész, foltok, foltok és kondenzátum megjelenésével szembeni ellenállás - mindez közvetlenül befolyásolja a szerelt mennyezet tartósságát;
 • hőmérséklet-különbözet ​​- a mennyezetfelületeknek nem szabad félniük a magas hőmérsékletektől, vagy teljesítményüket a meghatározott hőmérsékleti indikátoroktól függően változtatniuk;
 • a könnyű, gyors és biztonságos lámpatestek beszerelésének lehetősége - nem érdemes lecsatolni a szerelt szerkezetet egy vagy két törött elem cseréjére.

Természetesen minden tulajdonos minden bizonnyal hozzá fog adni néhány kritériumát ehhez a listához. A félelemtől való félelem nélkül feltételezzük, hogy ez feltétlenül vonzó esztétikai megjelenés, higiénikus biztonság és alacsony költség mellett. Az utóbbiban semmiféle elítélhetetlen: a megtakarított pénz mindig az, amit költeni kell. Például egy új luxus fürdő, karfával, amely a munkanapok után pihenni fog még kellemesebbé. Vagy egy modern zuhanyzó rádióval. Ki ez - közelebb.

Milyen anyagot kell használni a mennyezethez a fürdőszobában?

Nem ajánljuk!

meszelés

A fürdőszobában nem ajánlott a magas hőmérsékletű üzemmód és a tartósan magas páratartalom rossz helyzete miatt. Ha valahol a fürdőszobában mennyezetet festesz a mennyezet felületén, akkor nagyon szerencsés lesz: általában ezek a mennyezetek nagyon gyorsan használhatatlanná válnak, és a tulajdonosok kegyetlen életórát kapnak, és más, praktikusabb lehetőségekre lépnek.

Hab műanyag

A hab teljesítményének jellemzői nem teszik lehetővé, hogy az anyagot a használatra javasolt módon továbbfejlesszék. Leggyakrabban polisztirol burkolólapok formájában készülnek, amelyek a szokásos kerámián keresztül vannak felrakva a mennyezeten. Ha arra gondolsz, mi a legjobb mennyezet a fürdőszobában, és végül megoldódott erre a lehetőségre, akkor azt jelenti, hogy nem vagy teljesen tisztában a lehetséges problémákkal, amelyek később találkozhatnak: penész, gomba, állandó nedvességtartalom a felületen Lehet, hogy kellemetlen szag van. Elfelejtheti a kényelmes fürdést.

Vitatható!

gipszkarton

Ez eléggé ellentmondásos döntés, amely megközelítőleg egyenlő számú mínuszt és pluszokat tartalmaz. A fürdőszobában használt gipszkarton építmények használatára azt a széles tervezési lehetőséget kínálják, amelyet a mai igények kielégítenek. Ellen - nem túl megbízható nedvességállóság és az igény, hogy az alátétet a későbbi padlóburkolathoz gipszkarton lapokkal telepítsük. A penész és a penész valószínűsége nullára csökkenthető, mivel az anyag antiszeptikus anyaggal történő feldolgozása szigorúan történik, de miért pazarolja idejét, ha tele van más, praktikusabb megoldásokkal a fürdőszobában?

Ajánlott!

festék

A legegyszerűbb és legtöbb esetben a költségvetési lehetőség. Miért ilyen foglalással? A dolog az, hogy mennyire sima a mennyezet, mert festéshez alaposan meg kell készíteni és alapozni. Ezek a szolgáltatások sok pénzt költenek, és gyakran sok időt vesz igénybe.

A mennyezet felületének festéséhez a legjobb a latex vagy víz diszperziós festék használata, és a vízalapú festék elkerülése érdekében, mivel ez utóbbi a magas páratartalom miatt gyorsan és észrevehetően elveszti színét és vonzó megjelenését. Ezenkívül a víztartalmú mennyezetfesték-megoldások könnyen tisztíthatók és könnyen kezelhetők még a legerőteljesebb és intenzív mosással is.

A színeket a fürdőszoba általános színének megfelelően kell megválasztani. Természetesen a legrugalmasabb és leggyakoribb a fehér festék. A választás látszólagos banalitása mögött a tulajdonosok nyilvánvaló vágya, hogy a mennyezetet a fürdőszobában sokoldalúvá és praktikusabbá tegyék. Ugyanakkor tele van lehetőségekkel, amelyek meglehetősen eredeti és kíváncsi színezéssel rendelkeznek - javasoljuk, azonnal győződjön meg róla.

műanyag

"Népi" anyag, melyet az irigylésre méltó kitartással rendelkező apartmanok és házak tulajdonosai minden olyan helyiségben próbálnak használni, amely a lakóhelyük részét képezi. Nagyjából a költségvetése miatt: a műanyag panelek széles körben jelen vannak szinte minden hardverraktárban, ezért mindig mindig a család és a javítási költségvetés lehetőségei közül választhat.

Más előnyök is nyilvánvalóak:

 • nedvességállóság
 • különböző textúrák és színek

Azonban minden hordóban mindig van egy kis kátrány kanál: ha a fürdőszobád meglehetősen alacsony mennyezetekkel rendelkezik, akkor a műanyag panelek beszerelése nem racionális megoldás. Egy egyszerű oknál fogva: az úgynevezett keret (ládák) elkészítését teszi szükségessé, amely sok értékes centimétert vesz fel a legmagasabb szintről.

Rack mennyezetek

A klasszikus műanyag panelek vonzó alternatívája. A forrásanyag hasonlóságának köszönhetően minden előnyünk van, amit fent említettünk.

Széles körben elterjedt a kazettás mennyezeti változatok is, amelyek csak a felhasznált panelek szélességétől függenek. Kisebb helyiségekben az ilyen mennyezetek egy nagyszerű megoldás - függetlenül attól, hogy milyen falburkolatot használ, mindig választhat egy olyan beállítást, amely megfelel a színeknek.

A korrekt geometriai formák és modern megoldások rajongói a kortárs színek szellemében szigorúan meg vannak említve.

Stretch mennyezetek

Elpusztítjuk azt a közös sztereotípiát, amely a mennyezetrétegek nemkívánatosak a fürdőszobában való használathoz (lásd a belső terekben lévő egyszerű teraszokat). Számtalan texturális megoldás és különböző színek, bőséges lehetőségek az eredeti minták és más díszítőelemek nyomtatására és alkalmazására, a feszített vászonképessége arra, hogy akár 100 liter vizet is lehessen tartani egy véletlenszerű áradásról valahol fentről - ez nem ok arra, hogy igent mondjak a szóban forgó stretch mennyezetre melyik mennyezet a legjobb a fürdőszobában?

Ne tükrözze ezt a kérdést - retorikai. Jobb gondos tanulmányozni a következő lehetőségeket függesztett mennyezetek a fürdőszobában - ez tele van hűvös ötletek, hogy talán a formában a szoba megtalálja a legjobb gyakorlati megtestesült.

Néhány érdekes tervezési megoldás segíteni

Ha még mindig nem döntöttél arról, hogy milyen mennyezet van a fürdőszobában, akkor itt van egy kis válogatott eredeti alkotások a tervezők arzenáljáról a világ minden tájáról.

Összegezve

Reméljük, hogy alaposan tanulmányozta az általunk figyelembe vett lehetőségeket, mérlegelte az összes előnyét és hátrányát, és eltökélt szándéka, hogy valódi esztétikai forradalmat hozzon létre a kis vagy nem túl nagy fürdőszobában. Mindazonáltal, a fürdőszobában a mennyezet leghatékonyabb módjának meghatározása csak az első lépés egy valóban kényelmes helyiség építéséhez, amely minden ember számára ebben a létfontosságú szobában található. Sok elővigyázatosság és fájdalmas javítás érkezik, de ha valóban kompromisszumot találna a szív hangja és az indok hangja között, akkor az egyes fürdőkészülékek élvezetének valószínűsége majdnem 100% -os feltételhez kötött.

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Melyik mennyezetet jobban csinálni a fürdőszobában?

Mi a jobb, ha a mennyezetet a fürdőszobában nem csak a választott stílustól függ, hanem a szoba jellemzőiről is. A színtől függetlenül az anyagnak vízállónak kell lennie, valamint el kell viselnie a hőmérséklet változását és a gőzkibocsátást. Hogyan illesszük össze a szépséget és a praktikumot a fürdőszoba mennyezetének kiválasztásakor?

Fő kiválasztási kritériumok

Mivel a fürdőszoba magas páratartalmú, csak vízálló anyagokat kell használni minden felület díszítésére. A mennyezetnek a zuhanásból kifröccsenek, és ha a szomszédok felülről áradanak, célszerű megakadályozni a víz áramlását. Mivel az ilyen események leggyakrabban a fürdőszobában fordulnak elő, a mennyezetburkolatot ilyen terhelésekhez kell tervezni.

Fontos! A legjobb a feszített vászon feszített vászonokkal.

A mennyezet díszítése a fürdőszobában jobb, ha olyan anyagokat választanak, amelyek nem szeszélyesek a mindennapi életben, és nem gyűjtik a port és a piszkot. Az ideális bevonat elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le puha szivaccsal vagy ruhával. A fürdőszoba tisztaságának bonyolultsága a nagyszámú készülékben és bútorban rejlik, amely nem tud felkelni, és a létra gyakran nincs helye.

A fürdőszobában lévő mennyezetnek könnyen tisztíthatónak kell lennie.

Az utolsó kiválasztási kritérium a mennyezetre a fürdőszobában természetesen esztétikája. A bevonatnak összhangban kell lennie a befejezés többi részével, és meg kell felelnie a helyiség stílusának. Kellemesen meg kell nézni a kész mennyezetet, miközben a fürdőszobában fekszik.

A felületek típusai

Mennyezetek, amelyek a fürdőszobában nagy mennyiségben készülhetnek. Szükség esetén megtalálhatja a legköltséghatékonyabb lehetőségeket, amelyek illeszkednek a belső térbe, vagy figyeljenek a drágább anyagokra. Tehát milyen fürdőszobai mennyezetet kell választanom?

meszelés

A legolcsóbb és legegyszerűbb verzió a végrehajtásban. A fehér bevonat klasszikus módja a mennyezet befejezésének, bármilyen színnek és bármilyen stílusnak. Azonban még a mázolás is olcsó lesz, a fürdőszobai körülmények között nem tartós.

A mosogatás a legegyszerűbb módja a mennyezet kialakításának a fürdőszobában

Az állandó páratartalom miatt ilyen bevonat gyorsan romlik, ezért rendszeresen frissíteni kell, hogy a mennyezet szép legyen. És ha egy árvíz történik, rozsdás csíkok nem kerülhetők el. Ezenkívül a meszelés túlságosan könnyűnek tűnik.

A fehér mennyezetet gyakrabban választják a klasszikus belső terekhez.

festék

Egy másik olcsó módja annak, hogy befejezzék a mennyezetet, de ellentétben a meszeléshez nagy erőfeszítésekre lesz szükség. A festék tökéletesen sima felületet igényel, ezért az alapot először egyenletessé és polírozva kell lennie. Ellenkező esetben minden hiba megjelenik a festéken, különösen a fényességen.

A festék segít a bátran tervezői döntések megtestesítésében

A fürdőszoba mennyezetének festéséhez is meg kell választania a megfelelő festéket. A legjobb megoldás a vízbázisú akril, ez a bevonat ellenáll a nedvességnek és hosszú ideig tart. Az akril festékek gyorsan összeolvadnak másokkal szemben, nem félnek a víztől, valamint a modern bevonat olyan anyagokat tartalmaz, amelyek nem engedik meg a penészgombák terjedését.

A mennyezetfesték is kényelmes, mert bármilyen színt, festményeket vagy egész képeket hozhat létre, ha rendelkezik a szükséges tehetséggel. Természetesen kevés ember meglepődik a festékkel, de egy ilyen bevonat nagyon jól néz ki.

A falon lévő mély türkizkék friss jegyzeteket adnak a fürdőszobába.

vakolat

Szintén jó választás a fürdőszoba mennyezetére. A díszítő vakolat természetes anyag, mind a klasszikus fehér változatban, mind színes keverékek, gyöngyház, textúrák stb. Felvehetőek. A mennyezet freskói gyönyörűek lesznek, de ez a dekor nem alkalmas kis fürdőszobákra.

A fürdőszobák klasszikus belső terében a nedvességálló dekoratív vakolat jól néz ki

Vinyl tapéta

A film külső rétegének köszönhetően a vinil nem romlik a vízből, így ezeket a tapétákat a fürdőszoba mennyezetének befejezésére is felhasználhatják. Tapéta beillesztéséhez tökéletesen sík felületre van szüksége.

Sima falak - a javítás sikerének kulcsa!

Javítás közben ellenőrizze az ízületek tömítettségét, a megbízhatóság érdekében, a varratok tovább feldolgozhatók átlátszó szilikon tömítőanyaggal. Ha még a legcsekélyebb rés is van, a mennyezetet nem védik a penésztől vagy a penészgombástól, amely később a tapéta alatt növekszik.

Fontos! A vinil festett bármilyen színben többször is.

A vinyl tapéta a szokásos festészet mellett nagyszerűen néz ki

Falfestmény

Ahhoz, hogy egy gyönyörű mennyezetet készítsen a fürdőszobában, választhat háttérképet vinil vagy nem szőtt alapon. A megfelelően kiválasztott design vizuálisan kibővítheti egy kis fürdőszobát, például egy kék ég képét vagy egy felfelé mutató kupolát.

3D-s tapéta segít létrehozni egy egyedi belső tér a fürdőszobában

Nem szabad túl sötét méreteket vagy képeket választani, amelyek nagy számú finom részleteket tartalmaznak. A sötét mennyezetek lecsökkenthetik a helyiséget, és túl csípős színek káoszt és zavart okoznak a fürdő belsejében.

Mennyezeti panelek

Leggyakrabban választhat paneleket egy forgácslapról. Azonban, mivel a fa elnyeli a vizet, és hatása alatt gyorsan deformálódik, a lemezeknek speciális vízszigetelő impregnálással kell rendelkezniük. Az is fontos, hogy a fürdőszoba jól szellőző legyen, így a kondenzáció nem marad a fa lemezeken. Ilyen körülmények között a farostlemezek mennyisége jól néz ki és hosszú ideig tart.

A faforgácslemez falburkolatainak elkészítésekor gondoskodni kell a jó szellőzésről

Egy másik népszerű bevonat, amellyel fürdőszobai mennyezetet lehet készíteni, PVC. A műanyag nem szennyezi a vizet, könnyen tisztítható és mosható, és a PVC gazdag színpalettával rendelkezik. A műanyag panelek könnyedén felszerelhetők a mennyezet alatt, szinte semmilyen hatással sem a falak magasságára.

A műanyag panelek összhangban vannak a kerámia lapokkal

Minden panel kényelmes, mert beágyazhatja a reflektorokat. Különösen látványos a fényes felületeken. Ez a design bármilyen belső stílushoz alkalmazható, de a minimalizmusban vagy hi-techban különösen harmonikusnak tűnik.

A PVC panelek kiválóan alkalmasak az integrált világítás telepítéséhez

Függesztett szerkezetek

Ha a fürdőszoba falainak magassága lehetővé teszi, akkor függesztett mennyezetet készíthet. A felhasználáshoz használt anyagok eltérnek a szokásos gipszkartontól a fémig. A hasonló kivitelezés kiválasztásánál szem előtt kell tartani, hogy egy felfüggesztett szerkezet létrehozása kb. 10 cm-re van a fal magasságától. Milyen álmennyezeteket lehet tenni a fürdőszobában látható a fényképek kiválasztásánál.

A modern felfüggesztett szerkezetek minősége és kialakítása a fürdőszobák díszítőelemeinek egyik legnépszerűbb anyagává teszi őket

Ásványi lemezek

A szokásos természetes agyagalapú ásványi lemezek könnyen ellenállnak a nedvességnek. Ha a megfelelő lemezeket választja, akár 100% -os páratartalmat is képes ellenállni. Ha szivárgás történik felülről, akkor az ásványi lemezek megjelenése szinte változatlan marad.

A mennyezeten lévő ásványi lemezek beépített világítással is felszerelhetők

Nedvesek esetén kissé emelkedhetnek a magasságban, de szárítás után azonos alakúak. A szárított mennyezet balesetei nem lesznek láthatóak, kivéve, ha a tetején lévő víz rozsdás. Ebben az esetben az ásványi lapoknak meg kell változnia.

A törött ásványlemez gyorsan és egyszerűen cserélhető újakkal.

Fémcserép

A fém stílusos a fürdő futurisztikus belső terében. Az acél mennyezeti csempe fő előnye a nagy szilárdságú. A műanyag vagy ásványi lemezektől eltérően szinte lehetetlen károsítani őket.

Azonban az acél nem gazdag a színekben, és könnyen szennyezett is. Tisztítsa meg a mennyezet sokkal gyakrabban. A páralecsapódás miatt a panelekhez tapadó szennyeződések elkerülése érdekében jó szellőztető rendszert telepíthet.

A fém csempe nagyon látványos a fürdőszobában

gipszkarton

A legnépszerűbb anyag, amelyből bármilyen formájú függesztett mennyezet készíthető. A fürdőszobában jobb nedvességálló lapokat választani, így tovább tartanak. A gipsz panelek alatt elrejti az egyenetlen felületet, huzalokat és csöveket. A GKL egy környezetbarát anyag, amely nagyon könnyen telepíthető. A lemezek könnyen illeszkednek a mérethez, így elkerülhetők az ízületek és a rések.

A gipszkartonnak köszönhetően mindenféle komplexitású fürdőszobai mennyezetre tervezhető

A gipszkarton igen rugalmas anyag, amely lehetővé teszi bármilyen alakú formatervezést. Ahhoz, hogy a lapok könnyebben hajlíthatók le, vízzel nedvesíthetők. A GKL jól formálja a formáját, így összetett, többszintű struktúrák létrehozására használható.

A gipszkarton mennyezetének ápolása egyszerű. A rend és a tisztaság fenntartásához elegendő a felület puha szivaccsal és tisztítószerrel törölni.

Rack mennyezetek

Az egyik legkedveltebb modern típusú álmennyezet a fürdőszobában. Leggyakrabban alumínium vagy acéllemezek, ellentétben a fémlemezekkel, az ilyen mennyezetek színtartománya kiterjedtebb. A fém tartószerkezetek legfeljebb 20 évesek, vízállóak, nem égnek és teljesen biztonságosak.

A legdivatosabb színbeállítások arany, króm vagy tükörfelület. A fém nem veszi fel a vizet, és nem rozsdás. A rack mennyezetek bármely alakból készülhetnek. A lécek textúrája teljesen sima vagy perforált lehet. Kívánt esetben az ízületeket speciális betétekkel lehet lezárni.

Stretch vászon

Stretch mennyezetet csinálni a fürdőszobában egyedül nem fog működni, a telepítéshez szakmai felszerelés szükséges, így ez a legdrágább kivitel. Az ilyen mennyezet előnyei azonban jóval többek, mint a többi. A pengék vinil alapon készülnek, elegendően rugalmasak és tartósak, hogy ellenálljanak a víznyomásnak felülről, ha a szomszédok szivárognak a csöveken. Feszített mennyezetek:

 • Ideálisan sima felület, varrás nélkül, vagy teljesen láthatatlan illesztésekkel, ha a fürdőszoba szélessége nagyobb, mint a vászon szélessége;
 • Stílusos modern megjelenés;
 • Ellenáll a gombáknak és a penésznek;
 • Nem gyűjt a kondenzátumot a szerkezeten kívül vagy belül;
 • A vászon képes ellenállni a hőmérséklet akár 50 fokos;
 • A nyújtható mennyezetek nem torzulnak az idő múlásával;
 • A vászon képes akár 100 l / m2 víz ellen is;
 • Könnyű gondozás, elég ahhoz, hogy rendszeresen törölje le a rongyot.

Ha arról beszélünk, hogy melyik feszített mennyezet a fürdőszobában jobb, akkor válassza a PVC vászon. Nem szivárognak a vízből, mint a szaténak, és ha felülről áradnak, akkor könnyen vissza tudnak térni korábbi alakjukhoz, amint a víz lecsapódik.

A nyújtható mennyezetek számos lehetőséget kínálnak a textúrák és színek számára, így könnyen kiválaszthatja a bevonatot bármilyen belső tér számára. Ha kívánja, festményeket rendelhet fotónyomtatással, és ha vizuálisan ki kell terjeszteni a fürdőszobát, válassza a fényes lehetőségeket. Fényes teszi a belső tér tágasabb és könnyebb.

Tükrözött mennyezet

A tükör bevonat látványos megoldás a mennyezet díszítéséhez. Tükrök nem csak díszítik a belső tér a fürdőszoba, hanem jelentősen megváltoztatja az arányokat. A felső tükörfelület vizuálisan még magasabbra teszi a szobát. Míg a tükörpanelek változatosak, a klasszikus tükör mellett kiválaszthatja a színeket is, például kék, rózsaszín, bronz, zöld, türkiz stb. Ha kívánja, kombinálhat több árnyalatot is, fontos, hogy csak azokat válassza ki, hogy azok a többi fürdőszobával együtt legyenek.

Fontos: a tükörfelület nagyban növeli a fény fényességét, így kisebb mennyiségekkel használható a mennyezeten.

Mivel a tükrök növelik a helyiséget, az ilyen mennyezetek jó választás a kis fürdőszobák számára. Egy ilyen mennyezet egyszerűen telepíthető, csak vigyázzon rá. A tükörlemezek nem félnek a víztől, de gyakran kell lemosni őket, nehogy foltok legyenek. A tükörfelületre úgy csillogott, mint elég új ahhoz, hogy üveges mosószereket használjon.

Üveg mennyezet

Az egyik leglátványosabb lehetőség a mennyezet befejezésére. Az edzett üveg gyönyörű anyag, tartós és kopásálló. Az üvegtáblák nem félnek a víztől, ellenállnak bármilyen hőmérsékletnek, könnyen tisztíthatók. Az üveg mennyezetén nincs forma vagy gomba, és a környezetbarát anyag nem káros anyagokat bocsát ki. A sérült lapokat könnyen cserélheti újakkal, ha szükséges.

A fényes felület és a könnyű fényvisszaverő képesség miatt az üveg mennyezetek a fürdőszobát szélesebbé és nagyobbá teszik. De a tágas helyiségeknél jobb, ha mindkét üveg átlátszó és színezett. A dekoráció lehetőségeiről fotónyomtatás, homokfúvási minták, bármilyen szín, csillogás, különböző díszítő zárványok, törött üveg hatása, belső világítás és még ólomüveg is rendelkezésre áll.

Színtartomány

A mennyezet színét a fürdőszobában, valamint a benne található bútorokkal kell kombinálni. Továbbá, a mennyezetburkolat leggyakrabban könnyebb, mint a padló a falak, ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan húzza a szobába. Fehér, tejszerű vagy világosszürke a leggyakoribb mennyezeti szín. Ezek az árnyalatok szinte bármilyen színnel vannak kombinálva, ami miatt ilyen népszerűségnek örvendenek.

Ha a szoba mérete elég nagy, kiválaszthatja a világosabb tartományt. Zöld, narancssárga, lila, bordó, türkiz vagy kék mennyezet lesz a fürdőszobai belső tér hangsúlya. Érdekes hatás érhető el a mennyezet és a padló sötét padlózatán, és a falakat fehérre festeni. Ez teszi a fürdőszobát szélesebbre, de vizuálisan alulbecsülheti a falak magasságát.

A monokróm bevonaton kívül kiválaszthatja a minták vagy nyomtatványok különböző lehetőségeit is. Azonban érdemes megemlíteni, hogy kis fürdőszobákban nem szabad nagy rajzokat választani, jobb egy kis mintán vagy nyugodt, nem ellentétes díszítésen maradni. Milyen színű, hogy kiválassza a mennyezetet a fürdőszobában látható a fényképen, különböző színekben díszített belső terekkel.

A fürdőszoba mennyezetének nem kell egyszerűnek és szilárdnak lennie. A különféle befejező anyagok, színek és textúrák lehetővé teszik bármilyen komplexitás kialakítását. Annak érdekében, hogy a javítás sikeres és hosszú ideig tartson, gondosan meg kell határoznia a célt, és nem szabad menteni az anyagokat és a szakemberek munkáját.

Fürdőszoba mennyezet - ami jobb?

Annak érdekében, hogy figyelmes legyen a fürdőszoba mennyezetének megválasztására, nem csak esztétikai okok miatt van szükség. Ebben a szobában gyakran magas hőmérséklet és páratartalom van. Sok mennyezeti burkolat nem ellenáll ilyen körülmények között.

Fürdőszoba mennyezet - ami jobb?

A lakást a fürdőszobában fel kell-e festenem vagy be kell fektetnem?

A mennyezetfestés és vakolat egyszer a legfontosabb módszerek a mennyezet díszítésére. Elvesztették az egykori népszerűségüket, ám egyesek az érdemeik miatt hűek maradtak a régi módszerekhez.

 1. A végrehajtás könnyebb. Még a kezdő is képes lesz festeni vagy gitt a mennyezet. Nehézségek módszer nem nyújt.
 2. Alacsony anyagköltség. A festék és a gitt viszonylag olcsó. Bármilyen hardverraktárban vásárolhatók.
 3. A fantázia tér. Ha a mennyezeti alapszínt előfestette, minden képre alkalmazható.
 4. Könnyű gondozás. Elegendő, hogy a szennyeződést rendszeresen nedves ruhával távolítsa el.

A festék és a gitt helyére más befejező anyagokat kaptak az első hiányosságok miatt.

 1. A felület szintjének szükségessége. Szabálytalanságok és egyéb hibák jelenlétében a mennyezet alapos tisztítást vagy rágcsálást igényel a festék alkalmazása előtt.
 2. A penész lehetséges előfordulása. Továbbá a gomba gyakran infúzióban van.
 3. A világítás beágyazásának lehetetlensége. Pendant vagy fali lámpákat kell használnunk.
 4. Nem sikerült elrejteni a vezetékeket. A világítóberendezésekhez vezető vezetékek különleges kialakításúak, vagy fedettek, de nem lehetnek teljesen elrejtve.
 5. A kiigazítás szükségessége. Festékek és gitt - anyagok, amelyek gyorsan elvesztik esztétikai tulajdonságait. Rendszeresen újra kell festeni.
 6. Nem képes megvédeni a fürdőszobát a szomszédok árától. A színezőanyagok tökéletesen vízáteresztőek.

Figyelem! Ha tetszett neki a mennyezet díszítésére vonatkozó speciális módszer, előnyben részesítse a vízálló festékeket. Ellenkező esetben a bevonat deformálódik a helyiség nedvességtartalma miatt.

Példa egy festett mennyezetre a fürdőszobában

A mennyezetfestési folyamat nehézségek nélkül.

 1. A fürdőszoba előkészítése. Távolítsa el mindazt, amire szüksége van, hogy megvédje a festéket, és illessze be a maszkoló szalagot a falak tetejére.
 2. A mennyezet igazítása és előkészítése. A felületnek mentesnek kell lennie a szabálytalanságoktól és az érdességtől. Szükség esetén távolítsa el a régi bevonatot vagy használjon vakolatot.
 3. Festési. Dörögjön a henger a festékbe, és elkezd festeni a mennyezetet, a szélektől a középpontig. Szükség van több átfedő réteg létrehozására az átmenetek és a válások elrejtésére. Ne felejtsd el kiszáradni minden réteget.

A fürdőszobában a mennyezetet saját kezűleg festik

A mennyezet a fürdőszobában a panelek vagy sínek

Különleges panelek és lécek már évek óta népszerűek. Ezek a fürdőszoba alkalmasak, mivel bizonyos tulajdonságokkal rendelkeznek.

 1. Viszonylag alacsony ár. Még a szokatlan rácsok és panelek is nem túl drágák.
 2. Egyszerű telepítés. A Reiki a konstruktor típusának megfelelően van összeállítva, és a panelek megerősítése még a kezdők számára is érvényes.
 3. Egyszerű ellátás. Rendszeresen törölje át a paneleket és a léceket nedves ruhával.
 4. Vízállóság. A Reiki és a speciális panelek ellenállnak a páratartalomnak a szobában.
 5. A pontvilágítás telepítési lehetősége. A panelek és a sínperselyek könnyű kialakítása könnyű.

A Reiki és a panelek nem elégednek meg azzal, hogy több okból kívánják javítani a mennyezetet a fürdőszobában.

 1. Összeférhetetlenség sok belső stílussal. Különösen ez az érzés. Nem ötvözik a belső térrel a barokk és a vintage stílusban.
 2. Szennyeződés a varratok területén. Könnyedén megszüntethetők, de ha rossz a szellőzés a helyiségben, akkor gümőkbe kezd.
 3. A rozsda megjelenése fém alapon. Ez nem mindig így van, de ez a baj sok kellemetlenséget okoz.
 4. A bevonat díszítésének lehetetlensége. Ha fel kívánja cserélni a mennyezet kialakítását, akkor meg kell változtatnia a paneleket vagy a léceket, mert nem lehet festeni.

A panelek mennyezetét úgy szereljük fel.

 1. A mennyezet feldolgozása. Tisztítsa meg jól, és alkalmazzon olyan bevonatot, amely védelmet nyújt a penész és a penész ellen.
 2. Jelölést. Húzzon a falra tökéletesen vízszintes, vízszintes reteszelő vonalakra. Rajzolj egy másik vonalat a mennyezet egyik falára, kisebb területre, a másikra. Kiderül, hogy a mennyezet felére van felosztva. Oszd minden vonalat félre. Ezután oszd meg a mennyezeti vonalakat egyenlő részekre úgy, hogy a szalagok középen helyezkedjenek el (a legelső vonalat, amelyet a mennyezetre húztak).
 3. Felfüggesztés rögzítése. Tűzőcsavarokkal és csavarokkal szereljük fel a függesztőket két szélső hosszú vonal ízületére keresztirányúakkal.
 4. A mennyezeti profilok felszerelése. Helyezze a mennyezeti profilokat a vezetőprofilokba a keresztjelző vonalak mentén. Csatlakoztassa őket a csavarokkal a fogantyúhoz.
 5. A panelek telepítése. Ezeket a mennyezetprofilokon kell elhelyezni. Illessze be a paneleket a mérethez és indítsa el a szélét. Az első lapot csavarokkal kell a profilhoz rögzíteni, amilyen közel lehet a széléhez. A következő panelek az előző panelek hornyaiba vannak felszerelve, a keret rögzítésével.

Műanyag panelek beszerelése a mennyezeten a fürdőszobában

Keret mennyezet gipszkarton vagy csempe

A vázszerkezet gipszkarton vagy csempe. Az első lehetőség népszerűbb. Érdemes megfontolni, mert jelentős előnyökkel jár.

 1. Tartósság. A jó gipszkarton, a "GKLV" felirat nem deformálódik a vízzel való érintkezésből, nem morzsolódik össze, és nem borítja a penész. Régóta szolgál.
 2. Az a képesség, hogy csinos mennyezetet. Többszintű mennyezet, szokatlan világítás, színkombináció, légfúvás - bármi. Szintén jól illeszkedik a PVC szövethez.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

A gipszkarton mennyiségeinek beépítésétől a második negatív jellemzői miatt.

 1. Viszonylag magas költségek. Ez különösen akkor van, amikor a telepítést a bérelt munkavállalók végzik.
 2. A végrehajtás összetettsége. Azok, akik úgy döntöttek, hogy saját maguk telepítenek ilyen mennyezetet, sok időt és energiát kell eltölteniük.
 3. A dekoráció szükségessége. A gipszkarton festése idővel elveszíti az esztétikai tulajdonságokat. A mennyezetet rendszeresen frissíteni kell színezéssel.

A burkolólapokkal ellátott mennyezetek tartósak, de komplex kivitelben, valamint gipszkartonban is. Ritkán telepítenek a házba, mivel sok csempe csak nyilvános helyeken tűnik alkalmasnak. De ha a megfelelő színeket választja, és sikeresen megszervezi a világítást, a csempézett álmennyezet tökéletesen illeszkedik az otthoni környezetbe.

A gipszkarton anyagának felépítése több lépcsőből áll.

 1. A szoba előkészítése. Ajánlatos eltávolítani a bútorokat vagy fedezni őket műanyag burkolattal.
 2. A mennyezet feldolgozása. Alkalmazzon gombaellenes szereket.
 3. Jelölést. Húzza a falakra tökéletesen vízszintes vízszintes záróvonalakat. Ezután rajzoljon egy rácsot a mennyezetre. A cellaméret 60x60 cm, valószínűleg a falakat kisebb cellákká kell tenni. De a lényeg. Szimmetrikusak.
 4. Szerelési vezetőprofilok. Telepítse őket úgy, hogy ne legyen köztük rés. Csavarja be a csavaros profilokat és szerelje be a csavart. A szerelés előtt ajánlott ragasztani az ízületeket a profil falával a tömítőszalaggal.

Szerelési vezetőprofilok

Videó - Do-it-yourself gipszkarton plafon szerelés

Tükrös mennyezet - luxus megoldás

A tükrök mennyiségei valóságosak és utánozhatók. Az első a hétköznapi tükrökből és a második a tükröző panelekből származik. Az ilyen mennyezetre nincs szükség leírásra, mert nem nehéz elképzelni egyetlen vászont vagy mozaikot.

Tükör mennyezet a fürdőszobában

A tervezési megoldásnak kevés előnye van, de néha döntő szerepet játszanak.

 1. Kompatibilis bármilyen belső kialakítással. A tükröt semlegesnek nevezhetjük, mert minden helyiségbe illeszkedik.
 2. Esztétikai tulajdonságok. A tükör mennyezetét gyönyörűnek tekintik. Sőt, drágának tűnik.
 3. Egyszerű telepítés. Ez csak a tükörpanelekre vonatkozik.

Ugyanakkor a tükör a mennyezeten a fürdőszobában - egy ritka jelenség. Ennek oka számos mínusz.

 1. Nagy költségek Valódi tükrök meglehetősen drágák. A tükör panelek olcsóbbak lesznek, de nem lehetnek a leginkább költségvetési opciónak.
 2. A tükrök telepítésének összetettsége. Az ilyen manipulációkat csak egy gazdag tapasztalattal rendelkező mester hajthatja végre. Ennek megfelelően jó munkát kér a megkezdett munkáért.
 3. A telepítés után kellemetlen érzés. Tükrök a mennyezeten - egy lehetőség a bátor. A fürdő tetején lévő tükröződésed először zavarba hozza. Néha lehetetlen megszokni ezt a tervezőt.
 4. Az ellátás bonyolultsága. A tükrök általában verejtékezik és összegyűlik a por. Annak érdekében, hogy a fényvisszaverő mennyezet vonzónak tűnjön, rendszeresen rendezni kell.

Tükrös mennyezet a fürdőben

A tükrök mennyezete csavarokkal rögzíthető a mennyezet felületére, valamint a gipszkartonhoz ragasztva. Mindkét technika bonyolult, ezért tapasztalat hiányában ajánlatos szakemberekhez fordulni.

Stretch mennyezet a fürdőszobában - egy modern klasszikus

A nyújtható burkolatok egyszer csak egy divatos szokatlan tendencia, de most már széles körben használják a különböző helyiségek díszítésére. Sok előnyük van.

 1. Jó esztétikai kombináció más anyagokkal. A fényes PVC fólia nyújthat tökéletes harmóniában a csempe, a tükrök és a fürdőszoba.
 2. Könnyű gondozás. A felfüggesztett mennyezetről megszabadulhat vízzel nedvesített egyszerű ruhával.
 3. Antisztatikus hatás. A nyújtható mennyezetek nem igényelnek gyakori karbantartást, mivel a por formájában keletkező szennyezés szinte nem ragaszkodik hozzá.
 4. Képesség a hibák elrejtésére. A huzalozás és a szabálytalanságok nem láthatóak feszítő szövet alatt.
 5. Nagy színváltozatok és képek széles választéka. Még akkor is, ha egyikük sem elégedett, megrendelheti a fotónyomtatást.
 6. Vízálló A feszítőruhákat nem csak a szoba nedvességtartalma okozza. A PVC-filmek tökéletesen védik az elárasztást a fenti szomszédoktól. Még akkor is, ha a mennyezet nagy mennyiségű vízből fakad, ismét visszatérhet korábbi állapotába.
 7. Szokatlan fényhatások létrehozására való képesség. Ha megvásárol egy fényes fényáteresztő PVC-filmet, és helyesen elhelyezi a világító eszközöket, akkor rendkívüli tervezési megoldást kap.

Mielőtt a fürdőszobában felfüggesztett mennyezetre telepítenél, érdemes gondosan mérlegelni mindent, mert hátrányai vannak.

 1. A szerkezet szerelésének lehetetlensége külön berendezés nélkül. PVC fólia vászonokat nem szerelnek fel, hacsak nem melegíted fel a helyiséget 60 fokos hőforrásra speciális eszközzel. A telepítési folyamat is komplikálja a készségek hiányát.
 2. Az esztétikai tulajdonságok csökkentése a süllyesztett világítás miatt. Általában a fürdőszobában vannak spotlámpák. Közelük egy feszítő bevonattal kialakulnak olyan furcsák, amelyeket nem távolítanak el. Ha úgy tűnik, és jól látható, akkor meg kell változtatni a PVC filmet.
 3. A biztonsági rés. A film könnyen szétszakad. A vászon alakváltozás után javítható, de nem garantálja a víz elleni védelmet és jól néz ki.
 4. Viszonylag magas ár. A vállalat szolgáltatásainak és a festmények megvásárlása többet fog fizetni, mint a mennyezet festése.

Figyelem! A nyújtható mennyezet PVC fólia és szövet. Az első lehetőség megfelelőbb, mivel jobban illeszkedik a belső térbe és jobban ellenáll a nedvességnek.

Stretch mennyezeti rendszer

Ha úgy döntesz, hogy ezt a lehetőséget választja, ismerje meg a telepítés módját.

 1. A szoba előkészítése. Távolítsa el a fürdőszobából azokat, amelyek magas hőmérsékleten deformálódnak.
 2. Záró mechanizmusok felszerelése. Használja a szintet a zsákok megerősítésére. Csavarokkal rögzítse a falra.
 3. A PVC film erősítése. Helyezze el a speciális súrolókat a szoba sarkában. Helyezzen el nekik egy filmet.
 4. Fűtött fürdőszoba. Kapcsolja be a fűtőkészüléket, és ne kapcsolja ki, amíg a helyiség hőmérséklete nem haladja meg a 65 fokot.
 5. A web megerősítése. Vegye ki az egyik szélét a ruhadarabból és tegye be a fedelet a baguettbe. Kezdje a sarokban és fokozatosan lépjen a falra.

A szakaszos mennyezet beillesztése lépésről lépésre

Tervező tippek

Megtanulta az egyes mennyezeti burkolatok előnyeit és hátrányait, de mégis nehéz dönteni? Vegye figyelembe néhány belső trükköt.

 1. Tekintsük a falak, a padló és más tárgyak színét. Általában a fürdőszoba kialakításában hideg színek vannak, ezért a kék, smaragd, türkiz, fehér, szürke, rózsaszín és lila mennyezetet kell előnyben részesíteni.
 2. Tekintsük a padlóról a mennyezetre való távolságot. Ha kicsi, akkor vizuálisan növelje a helyiséget fényes felületek fényes felületével. Ellenkező esetben távolítsa el a ragyogást és használjon sötét hangokat.
 3. Tartsa nyomon az anyagok kompatibilitását. Az egyszerű PVC panelek észrevehető sarkokkal rendelkező falaknál nem valószínű, hogy jól néz ki a fényűző mozaik tükör mennyezetével.

Ne felejtse el az anyagok kompatibilitását a fürdőszoba mennyezetének díszítésekor

A mennyezetnek meg kell egyeznie a belső tér stílusával. A táblázat több tippet tartalmaz.

Táblázat. A különböző típusú mennyezetek belső stílusokkal kombinálva.