Legfontosabb > Dekoráció

Milyen háttérképet válasszon a fürdőszoba - típusok és funkciók

A zuhanyzó kialakítása a szoba jövőbeli kialakításának választásával kezdődik. A fürdőszobai falfestés az első és legfontosabb lépés a hely hatékony elrendezéséhez.

Ezeknek a termékeknek jelentős előnyei vannak, valamint az egyéni hátrányok. Azonban a tapéta használatának fontossága kétségtelen. Bár néhány kezdetben azt sugallja, hogy a kerámia vagy más nyersanyagok sokkal megbízhatóbb anyagok lesznek a fürdőszoba elkészítéséhez.

A gyakorlatban az ilyen kijelentések nem mindig igazak, és gyakran egyszerűen csak alaptalanok. A díszítő falak, padlóburkolatok és akár a mennyezet burkolólapok okoznak nehézségeket, míg a fürdőszoba tapéta segít nemcsak megszabadulni a problémáktól, hanem pénzt megtakarítani, különböző ötleteket megvalósítani, valamint megfelelően megszervezni a zuhanyteret.

Erősségek és gyengeségek

Viszonylag könnyű ragasztani a tapétát egy fürdőszobában, azonban a kérdés az, hogy melyiket kell használni? Minden terméktípust pozitív és negatív tulajdonságai különböznek. Maga a zuhanyzó meglehetősen bonyolult, operatív szempontból a szobából. Ezért érdemes megfontolni az előnyöket és hátrányokat ebben az opcióban. Előnyök:

 1. Alacsony költséggel ragaszthatja le a tapétát a fürdőszobában jelentős pénzügyi költségek nélkül. Ezenkívül a befejező munkák és az anyagok ára is kicsi, és a saját kezű készítésének lehetősége lehetővé teszi a költségek csökkentését megrendeléssel.

A fürdőszobához tapadó falikép, valamint minden más anyag, az előnyök mellett gyengeségek is vannak. Bizonyos esetekben elkerülhetők, míg másokban különös figyelmet kell fordítani. Mindenesetre figyelembe kell venni bizonyos hiányosságok jelenlétét. A lefedettség hátrányai:

 • Az egyik fő probléma a zuhany - magas páratartalom. Ennek eredményeként bizonyos típusú tapéta romlik a nedvesség felhalmozódása miatt.

Ezeket a negatív szempontokat a háttérképek megfelelő kiválasztásával egyenlítik ki. Például a nedvességálló vagy folyékony termékek megakadályozzák a fenti problémákat. Így a zuhanyzó szobájának megvásárlása és befejezése előtt gondosan meg kell fontolnia nemcsak a jövő fürdőszobájának képét, hanem figyelembe kell vennie az összes olyan árnyalatot is, amelyet a befejező anyagoknak szembe kell néznie.

kiválasztás

Milyen háttérképek közül választhat? A mai napig meg kell nézni az anyag teljesítményét, megjelenését és anyagi összetevőjét. A zuhanyzás körülményeitől, méretétől és egyéb paramétereitől függően válassza ki a fürdőszoba háttérképét. Ezenkívül vásárláskor figyelni kell a termék minőségére.

Jelenleg a modern piac a következő fajtákat kínálja:

mosható

Milyen háttérképet tud a fürdőszobában használni, és nem mosható? Ez a megjelenés egy olyan speciális rétegben különbözik, amely nem teszi lehetővé a nedvesség behatolását. Ez lehetővé teszi a bevonat működési tulajdonságainak elvesztéséhez kapcsolódó különféle negatív következményeket. Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy a szennyeződés és a por könnyen eltávolítható a mosható felületről. Nehéz leülepedni a mikroorganizmusokra, ami meggátolja a gombák vagy penészképződést.

A mosható termékek élettartama meglehetősen hosszú ideig tart, ezért ha megvásárolja őket, hosszú ideig használják őket.

Falakra történő alkalmazása nem igényel különleges képességeket, és ragasztással alaposan bevonódik, eltávolítja a levegőfelesleget, és határozottan megnyomja a felület felületén.

Folyékony tapéta

Folyékony tapéta a fürdőszobában - ez a modern technológia egyik utolsó szava. Az egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően mostantól tapéta a falra, mint a gitt. Ez az anyag egyfajta gipsz, amelyet meg kell keverni a szokásos vízzel. Ezután a masszát egy szokásos simítóval kell felhordani a felszínre, és szárítás után igazi tapétát kapunk.

Nagy teljesítményű tulajdonságokkal, megjeleníthető megjelenéssel és hosszú élettartammal jellemezhetők. Szárítás esetén a réteg ellenáll a nedvességnek, a gőznek és a hőmérséklet változásának. Gyakran fröccsenő vagy közvetlen vízzel való érintkezés nem fél a folyékony tapéta számára. Éppen ezért élvezik a lakosság állandó népszerűségét.

vinyl

Ragasztom a tapétát a fürdőszobában? Vinyl tapéta a fürdőszobában jól kezeli a zuhanyzóban a feladattal. Ezek a termékek nem félnek sem a magas páratartalomtól, sem a hirtelen hőmérsékletváltozástól vagy a gőzkibocsátástól. A felesleges nedvességet szilárdsággal érzékelik, ugyanúgy, mint a vízzel való ismételt érintkezés. Meg kell azonban jegyezni, hogy a vinil jelentős hátránya - az ára. Az anyag magas költsége számos potenciális vásárlót meg tudja ijeszteni.

Öntapadó tapéta

Különleges típusú vinil tapéta, jellemző a viszonylag egyszerű működés. Ezenkívül hozzá lehet ragasztani az anyagot ragasztók nélkül. Az egész titok a termék speciális felületén rejlik, lehetővé téve a felület azonnali alkalmazását. Így a vinil alfaj nagyon könnyen alkalmazható a falakon, ezért elegendő egy tapétacsíkot nedvesíteni a közönséges vízzel, és fel kell használni a felületre.

Üvegszál

Nagyon érdekes befejező anyag. Magas teljesítményének köszönhetően a termék nem szívja fel a nedvességet, vízzel való érintkezés, éles hőmérsékletváltozás. Az üveg technikai jellemzőit ilyen típusú tapéták örökölte. Ezenkívül az üvegfalpapírok festhetők és újrafesthetők. A felületre alkalmazott technológia hasonló a vinilhez. Ez az anyag nagyon egyszerű, mert alapja az üveg.

Falfestmény

Tusolószoba esetén a háttérképek meglehetősen olcsóak, ugyanakkor gyors módja a szoba megjelenésének megváltoztatására. Pár óra múlva megváltoztathatja a fürdőszobát elismerés nélkül. Ez a módszer lehetővé teszi a tervezők számára, hogy megvalósítsanak sok elképzelést és merész döntést. Add hozzá ehhez az anyag nagy teljesítményét, vonzó megjelenését, gőzzel szembeni ellenállást, közvetlen vízzel való érintkezést és állandó páratartalmat. Stick tapéta van szüksége, mint a hagyományos termékek.

Nedvességálló tapéta a fürdőszobához: tervezési lehetőségek és kiválasztási kritériumok

A ház minden részletének kérem a tulajdonosát: ezért még a fürdőszobában is tapétát kell ragasztani, a modern technológiák képesek a nedvességgel szemben ellenálló falburkolatokat készíteni. A fal díszítése egyszerű, gyors és minőségi lehet, ha tapétát használ a fürdőszobába. Egészen a közelmúltig csak a kerámia burkolólapokat használták a fürdőszoba javítására, mivel nem volt elég tartós és vízálló tapéta. De most, nedvességálló tapéta mindenütt használják létrehozni szép és kényelmes fürdőszoba belső.

Ragasztom hátteret a fürdőszobában: a megoldás a problémára

A fürdőszobák olyan helyiségek, ahol minden felületre különleges követelmények vonatkoznak. A szokásos tapéta, vinil, nem szőtt vagy papír ragasztó a falakon a fürdőszobában nem. A víz hatásának köszönhetően a felület fokozatosan elveszíti megjelenését, a fürdőszobában levő tapéta elpirul, megduzzad és buborékol. Csak speciális bevonatok alkalmasak falakra.

A fürdőszobához különleges tapéta szükséges, amely megakadályozza a nedvességet és a port.

Még ha az utasítások azt is jelzik, hogy a tapéta nedvességálló, akkor jobb, ha nem használja azokat a falra, ahol a legtöbb víz esik zuhanyozás közben.

A mosogató feletti hely jobban fedezhető egy csempével vagy műanyag panelrel. Vannak olyan színek, amelyek utánozzák a tapéták bevonását, csempe tapéta. Gyakran a fürdőszobák befejező anyagainak gyűjteményei ugyanazt a stílust tartalmazó csempék és tapéták. Az ilyen készenléti lehetőségek nagyban megkönnyítik a választás feladatait. Különböző befejező anyagok segítségével harmonikusan oszthatja a fürdőszobát zónákra, kreatívan határolja be a helyet, kiemelje a hangsúlyt. Annak érdekében, hogy javításokat végezhessen hosszú ideig restaurálás nélkül, ésszerűen fel kell venni az anyagokat. Mit válasszon tapéta a fürdőszobában?

Háttérkép a fürdőszobában: tipikus hibák és a helyes választás

A víz ellenállásjelző nem az egyetlen, amit keresni. Ügyeljen arra, hogy figyelembe vegye a bevonat anyagát. Néha a gyártóknak, hogy eladják a terméket, még papíron tapéta esetén is magas nedvességállóságot jeleznek, ami elvileg nem lehetséges. Néhány évvel később, a csalódott vásárlóknak csak negatív véleményük van az ilyen háttérképekről. A javításokat újra kell készíteni, és ezek új kiadások.

Nem szabad bízni az eladónak a hardverraktárban száz százalékig: önállóan megtudhatja, hogy a tapéta nedvességálló-e a speciális tapéta segítségével

Óvatosan tanulmányozza a tapétázás összetételét, amelyre szüksége van a vásárláshoz, de amikor kiválasztja a fürdőkád háttérképét - ez különösen fontos.

Milyen háttérkép ragaszthatja a fürdőszobában?

Ha a javítás hosszú ideig megtörténik, akkor csak jó anyagokból kell tapétázni.

anyagok:

 • vinil;
 • közbélés;
 • üvegszálas;
 • Folyékony tapéta.

Folyékony tapéta nem ajánlott a fürdőszobában: félnek a nedvességtől és a víztől

Bármilyen nedves helyiségben nagyobb a penészképesség valószínűsége a falakon. Annak érdekében, hogy megakadályozzuk a tapétázás rothadását, a falakat jól fel kell dolgozni egy speciális gombaellenes ágenssel a ragasztás előtt.

A fürdő nedvességálló tapéta: ötletek

A tapéta színének és textúrájának megválasztására nincsenek korlátozások.

Háttérkép a fürdőszobában lehet:

 1. Lapos vagy dombornyomásos;
 2. Sima vagy durva;
 3. Matt vagy fényes;
 4. Egy minta, gradiens vagy monofonikus;
 5. Dombornyomással, mintával vagy díszítés nélkül.

A legtöbb fotó háttérképet a legmodernebb technológiák készítik el: ezért használhatók a fürdőszobában

A szerző szándéka szerint kell választani. A fürdőszoba kialakítása lehetőséget nyújt a képzelet bemutatására, a belső ötleteinek megvalósítására.

Mosható fürdőszoba tapéta

Ez a fajta bevonat fontos előnyt jelent - nagyon könnyű gondozni. Időnként még mindig meg kell tisztítani a falakat, mert a falon lévő fürdőszobában vannak fehér foltok a víz kiszáradásában. A mosható tapétákat szivaccsal és szappannal lehet tisztítani.

Öntapadós tapéta a fürdőszobában

A tapéta ragasztása a vászon elülső oldalán eltalálta a megjelenést. Az ilyen foltokat csak frissen lehet eltávolítani, de nem mindig észrevehető azonnal. A régi ragasztófoltok problémája a javítás reményéhez vezet, mert a sárga foltok és cseppek bosszantóak.

Ha öntapadós tapétát vásárol, elmenti a primert

Az öntapadó háttérképeknek már van egy kompozíciója a hátoldalon lévő falakhoz való tapadáshoz, így a ragasztásuk garantált jó eredménnyel jár.

Üvegszálas tapéta a fürdőszobában

Háttérképek, amelyek tetszőleges színben festhetők és újrafesthetők, bár minden évszak üvegszálból készül. A megkönnyebbülés tökéletesen megtartja a festéket, a színváltozás akár 15-szer is elvégezhető.

Üvegszálas tapéta - ideális olyan helyre, ahol nagy a veszélye a gombák és a penész

A háttérképeknek fontos előnyük van - erősítik a falat a tartós rácsos lefedettség miatt. Ha a fürdőszoba olyan régi házban van, mint Hruscsov, ez a lehetőség a legjobb.

Hogyan tapogatjuk az üveg háttérképet (videó)

Öntapadós tapéta a fürdőben, fotó tapéta

Lehetőség van a falak díszítésére fényesen és vidáman fényképes reprodukcióval és fényképekkel a háttérkép segítségével. Az értékesítésben gyönyörű lehetőségek vannak a trópusi tájak, az azúrkék tenger, a pálmafák, a tengeri kolostorok és a korallzátonyok között. A fotó tapéta alapja flizelin, vinyl vagy üvegszál. Csak üvegszálas tapéta használható a fal fölé a fürdőszoba felett.

A legjobb tapéta tájképekkel vagy állatokkal

Érdekes lépés - fotó háttérkép, osztva négyzet szegmensek, mint a csempe. Az ilyen háttérképet egyszerű cölöpökkel lehet kombinálni.

Hogyan viselkedni tapad a kombinált tapéta: az eredeti lakkozás a fürdőszobában

A különböző színek és anyagok használata egyedülállóvá teszi a belső térséget. A csempe és a tapéta kombinációján kívül kétféle háttérkép kombinációja is használható.

A tapéta kombinációja során ugyanazt a háttérképet kell választania, hogy ne legyen probléma a különböző háttérképek beillesztésével

Ezzel a megoldással:

 • A legveszélyesebb falak védelme vízszigetelő tapétával;
 • Ossza a fürdőszobát zónákba;
 • Jelölje ki az akcentus gyönyörű színét semleges színekkel.

Fali dekoráció A kétféle tapéta pontosságot igényel. A kombinált háttérképet megragadhatja, és jó eredményt érhet el, ha gondosan olvassa el a csomagon található utasításokat. A tapéták minden típusának saját finomságai vannak. Meg kell figyelni a festmény helyét, a zsugorodást és a nyújtó tapétát.

Pigmentált alapozó háttérképhez, összetétel a tapadáshoz

A beillesztett falak előkészítése feltétlenül áthalad az előkezeléssel.

A primer javítja a falfelület számos tulajdonságát, és megóvja a penésztől.

A primer a következő funkciókat látja el:

 1. A fal védelme a nedvesség áztatásához, a pórusok lezárása a felületen;
 2. Fokozott ellenállóképesség a nedvességgel és a hőmérsékletváltozásokkal szemben;
 3. Erős tapadási tapéta a fal síkjával;
 4. Gomba elleni védelem, penész.

A primer alkalmazásához kényelmes volt hozzá egy pigment hozzá, amely megváltoztatja a színét, ahogy szárad. A friss alapozó lehet kékes, rózsaszín vagy fehér, a szárított pedig átlátszóvá válik. A színváltozások segítségével szabályozhatja a szárítást, és időben távolíthatja el a cseppeket és a foltokat a falról.

Háttérkép a fürdőszobához: különböző típusú ismertetők

A javítás eredetiségét és szépségét mindig a lakás vendégeinek tekintik. Tapéta használata a fürdőszobában egy szokatlan lépés, ami sokakat meglep. Ha a falak nem elég erősek, erősítik őket üvegszállal, ami festés után gazdag és sugárzó színt kölcsönöz a festéknek.

A legkedveltebb tapéták a fürdőszoba - nem szőtt és üvegszálas: az első és kiváló minőségű és olcsó; ez utóbbi megerősítheti a fal falát a fürdőszobában

Új otthonokban felveheti a nem szőtt vagy vinil mosható tapétát.

A tapasztalt újoncok számára az öntapadós háttérképek jobban megfelelnek, a javítások pedig minimális erőfeszítéssel is elvégezhetők. A praktikus tulajdonosok a mosható tapétát választják, mivel ez a legegyszerűbb anyag, amire gondoskodni kell. Mielőtt megvásárolná a háttérképet, hasznos visszajelzést kapni azoktól az emberektől, akik már javítottak.

Boldog háttérképtulajdonosok megjegyzik a következő tényeket

 • Ha kombinálja a csempe és a tapéta jön olcsóbb és tartósabb;
 • Az összes háttérkép közül a legerősebb az üvegszál;
 • Szükséges a fal megmunkálása a ragasztás előtt, máskülönben 2-3 év elteltével a javítás elveszíti jelenlétét;
 • Vinyl és nem szőtt tapéta nem ragasztható, ahol sok víz van, a kád felett és mosogató alatt.

Tapéta a tapétázás a fürdőszobában (videó)

Az olyan emberek keserű tapasztalata, akik elvesztették a javításukat a penészgomba miatt, azt mondja, hogy a falakat olyan formákkal kell feldolgozni, amelyek az öntőformától a felhordás és a ragasztás előtt specializálódtak.

Egy merész döntés: Válasszon tapéta a fürdőszobába

A megnövekedett páratartalom és hőmérséklet a fürdőszobában megkönnyíti a falak felületének kiválasztását nedvességállósága alapján. Ezért a többség csempét vásárol, még akkor is, ha más lehetőségeket nem veszi figyelembe. Ma azonban a fürdőszoba tapéta kiváló alternatívává vált, és semmiképpen sem rosszabb minőséget a csempe minőségében.

Mérjük az előnyöket és hátrányokat

A fürdőszoba tapéta befejezése mind előnyeit, mind jelentős hátrányait tartalmazza. A legfőbb hátrány a higroszkóposság - az a folyamat, amellyel a papír elnyeli a vízgőzt, aminek következtében a tapéta idővel lecsökken és elveszíti eredeti megjelenését. Meg tudod küzdeni ezt a problémát. Itt fontos megérteni, hogy melyik háttérkép és a ragasztó a fürdőben választani. A nedvességálló bevonatok és a gombaellenes tulajdonságokkal rendelkező ragasztók teszik.

Ha figyelembe vesszük ezeket a finomságokat, akkor a fürdő háttérképének javítása számos előnnyel jár. Először is, ez a módszer befejezése hatékonysága. A falazás sokkal olcsóbb. Az egyszerűség egy másik, nem kevésbé fontos plusz ez a bevonat, hiszen több papírtekercs egyenletesen ragaszkodik mindenki számára.

Ha a fürdő belsejét fáradt tapéta segítségével könnyen megváltoztathatja néhány óra alatt! De a bontás a csempe kell bütykölni több mint egy nap.

Típusú tapéta a fürdőszobában

Milyen háttérkép ragaszthatja a fürdőszobában? Rengeteg lehetőség van, a legfontosabb dolog az, hogy a termék nedvességálló. Nézzük meg közelebbről a fürdőszoba háttérképének megfelelő típusát, és beszéljünk mindegyikről külön-külön.

vinyl

Vinyl tapéta a fürdőszobában - ez az egyik legnépszerűbb fal dekorációs megoldás a fürdőszobában. Polimerből készült, így könnyen ellenáll a nedvességnek, a gőznek és a magas hőmérsékletnek. Igaz, hogy ilyen mágikus tulajdonságokat kell fizetnie.

mosható

Mosható tapéta a fürdőszoba és a WC számára olcsóbb, de kevésbé tartós lehetőség. Ez a tapéta speciális bevonatot alkalmaz, amely megakadályozza a nedvesség belélegzését. Ez védi az anyagot a duzzadás és a hámlás ellen. Az előny egy könnyű tisztítással, egy enyhe szappanoldattal átitatott közönséges puha szivaccsal rendelkezik.

Lehetséges mind a megkönnyebbülés, mind a sima.

Folyékony tapéta

Folyékony gipsz, amely magában foglalja a vizet, a gyapot és a selyem természetes szálakat, valamint a kötőanyagokat. A bolt száraz keverékként jelenik meg. Folyékony tapéta a fürdőszobában használják a szokásos vakolat, de a teljes száradás után nem lesz kitéve a víz és a gőz.

Használható folyékony tapéta a fürdőszobában? Persze, igen! Különösen akkor, ha az anyagot egy további védő réteg akril lakkal bevonták.

Öntapadó tapéta

Tegyen egy nedvességálló filmet a ragasztót a rossz oldalon. Az ilyen anyagokkal való munka nagyon egyszerű. De az öntapadós tapéta a fürdőszobában egy jelentős hátrány - nagyon kicsi választék a színek és dísztárgyak.

Nagyon nehéz találni egy ilyen eredeti példányt az öntapadó háttérképek között.

Üvegszál

Talán a legtöbb nedvességálló tapéta a fürdőszobában, ami elvben nem képes elnyelni a vizet. Bázisuk üvegszálból készült, speciális keményítő impregnálással. Az üvegfalak mögött álló tagadhatatlan előny az, hogy 15-20-szor akár 15-20-szor falfelületet is képesek felújítani! Nagyon tartós és környezetbarát bevonat.

Falfestmény

Ez a lehetőség lehetővé teszi, hogy létrehozzanak egy egyedülálló design a fürdő háttérkép. Válassza ki a kívánt képet egy hatalmas változatból, karba öntse meg tapéta ragasztóval és menjen! Ne felejtse el ellenőrizni az anyagokat a nedvesség ellen.

Tervezési és tervezési ötletek

A tartósság és a nedvesség ellenállása mellett a modern tapéta a fürdőszobában sokféle nyomattal, színekkel és díszítéssel örömmel fogadja Önt. Könnyedén kiválaszthat egy megfelelő mintát a belső téredhez.

Ma a gyártók felajánlják, hogy ne zárják be a monokromatikus felületet, és figyeljék a virágos nyomatokat, a tapétákat csíkkal vagy csekkekkel. Díszítse a fürdőszoba falát etnikai motívumokkal, geometrikus alakzatokkal vagy absztrakcióval.

Eredeti nyomtatás a fürdőszobában

Minden fürdőszobába beilleszthető, de ne feledje, hogy a csempe és a falpapír figyelemre méltóan együtt fog kinézni, és hosszabb élettartamot biztosít a javításhoz.

A befejező anyagok ésszerű kombinációja

Szakértői tanács: A két anyag kombinációja csak négy négyzetméteres helyiségekre alkalmas.

Hogyan ragasztani tapétát csináld magad

Kitaláltuk, hogy a tapéta ragasztva van-e a fürdőszobában, és ha igen, melyik? Most beszéljünk közvetlenül a fürdőszoba javításának folyamatáról.

A fürdőszoba tapéta falainak beillesztése nem különbözik más szobától. A falakat egyenesen kell szintetizálni, előkezelni és a gomba speciális összetevőjével kezelni. Ezután a ragasztó a csomagoláson található utasítások szerint készül, a tapétát meghatározott hosszúságú darabokra vágják és vágják.

A ragasztót az anyag teljes rossz oldalára helyezzük, majd a tapétát a falra helyezzük, és egy speciális hengerrel simítsuk le a közepéről a szélekre. Ez megakadályozza a nemkívánatos légbuborékok kialakulását a bevonat alatt.

Szakértői tanács: Próbáld ragasztani a háttérképet, és ne fedje át az átfedéseket.

videó

Fotógaléria

A fotó-tapéta a fürdőszobában számos módon. A különféle színek és formatervezési megoldások segítenek Önnek a megfelelő opció kiválasztásában és a saját tökéletes belső kialakításában.

Háttérképek a fürdőszobához - 90 fotó ideális tervezési lehetőségek

A fürdő olyan hely, ahol teljesen kinyílik. Ennek megfelelően a tapéta egyediségének a fürdőszobában kell kísérnie a hangulatát.

A fürdőszoba háttérkép befejezése új trend. Stílusos elemet a designban.

A háttérképek széles választéka. Elérhetőség az árban a vásárlás után. Csakúgy, mint a tapéta ragasztásának függetlensége. És gyors munka is.

A fürdőszobai tapéták készítésének technológiája tökéletesen növekszik minden nap. A kerámia csempe a fürdőszobai falak legmagasabb minõségének és megbízható bevonatának tekinthetõ.

A mai napig, hogy hozzon létre egy szép és hangulatos fürdőszoba belső folyadék tapéta. Különlegességük abban rejlik, hogy meghaladták a gyártók és a fogyasztók elvárásait.

Ezeknek a tapétáknak a kényelme az, hogy a tisztítás vagy a fürdés nem nagy erőfeszítéseket tesz.

A folyékony tapéta számos előnnyel rendelkezik: a falak gondos összehangolásának, az anyaggal való munka kényelmének köszönhetően magas hőszigetelést biztosít, miközben a felület légáteresztő marad.

Most megfontoljuk a háttérkép másik változatát. A fürdőszobában lévő nedvességálló falpapír a virágok és festékek hatalmas változatát kínálja.

A beszerzésre és a beszerelésre vonatkozó megengedett minimálár. Kép kiválasztása, figyeljen a fürdőszoba méretére. A melegség és a kényelem érdekében javasoljuk a puha színek kiválasztását.

A fürdőszoba nedvességálló tapéta előnyei és érvei. Ezeknek a háttérképeknek az előnye, hogy szakemberek segítségével könnyedén alkalmazhatók a falra.

Hatalmas különféle típusok, színek, árnyalatok, minták, minták. Megfelelő kombinációjuk lehetővé teszi egy egyedi belső kialakítását. Ezeknek a háttérképeknek az abszolút előnye a könnyű tisztítás, mind száraz, mind nedves.

A modern technológia fejleszti a fürdőkád másik típusának megválasztását. Az öntapadó fürdő háttérkép nagy keresletet jelent piacainkban.

Amikor kiválasztja, figyeljen az öntapadó tapéták típusaira és típusaira. Segítünk ezzel. A háttérképeknek két oldala van: az első és a hátsó.

A varratos oldal ragasztóval van bevonva, és speciális papír vagy film borítja. A megfelelő gondossággal a háttérképek megjelenése sokáig tart.

A mosható fürdő háttérképek egyszerű és olcsó alternatívája papír alapú. Ezek a klasszikus lapok, amelyeket bármilyen színben festettek ízlésednek vagy mintáidnak.

A hidrofób anyagok vízzáró rétegének köszönhetően az ilyen típusú tapétákat tökéletesen használják magas páratartalmú körülmények között, könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől.

További információk itt:

A megjelenés megváltoztatása mosás vagy tisztítás után. A fényes bevonat jelenléte a tapétán fényvisszaverő fényt kölcsönöz, növelve a fürdőszobát.

Méretezés tapéta a fürdőszobában - egy gyönyörű és praktikus megoldás. A megfelelően megválasztott vászon hosszú ideig szolgál majd Önnek, elegáns és elegáns fürdőt alkotva. A következő tapéta méretezési eljárások a fürdőszobában:

 • szintező falak gitttel.
 • Henger segítségével a felületet egy alapozó réteggel kezeljük, hogy megelőzzük a penészt.
 • a falak teljes száradása után vágja le a tapétát a kívánt hosszúságú darabokra.
 • Ezt követi a ragasztó elkészítésének eljárása, az utasítások a csomagoláson vannak.
 • a kész ragasztót egy előre elkészített tapétapéldányra helyezzük és a falra nyomjuk, amikor egy buborékfólia alakul ki, a henger segítségével kijavítjuk a levegőt a tapéta alá.

Ugyanebben a sorrendben ragasszuk be a varratokat a varratokhoz, hogy megkapjuk ezeket a háttérképeket. Ha vinil tapétát használ, akkor a padló és a háttérkép között kb. 10 cm távolságra kell hagynia a csapadékot, amikor ilyen típusú tapétát szárít.

Háttérkép a fürdőszobában: előnyei és hátrányai, típusok, design, 70 fotó a belső térben

A fürdőszobában van egy különleges mikroklíma, amely különbözik a többi szobától a magas páratartalomtól, a gyakori hőmérsékletváltozásoktól és a nappali fényhez való hozzáféréstől. Ezért a fürdőszoba befejezéséhez gyakrabban válasszon csempeburkolatot, de a megfelelő választás szerint a fürdőszoba háttérképének köszönhetően a szoba kellemes és elegáns.

A fotó sötét falú fürdőszobával rendelkezik. Fehér mennyezet, könnyű csempe, üveg és tükrök lazítják a fekete háttérkép luxusját dombornyomott mintával.

Előnyei és hátrányai a fal dekoráció

 • a gyártók széles választéka a minták, színek és textúrák a gyártók;
 • a befejeződés eredetisége, a más anyagokkal való kombináció lehetősége;
 • Háttérképet a szakemberek bevonása nélkül lehet beilleszteni a falak felett;
 • nyereségesség (anyag vásárlásakor csökkentheti a vásárolt csempék számát);
 • könnyen megváltoztatható a fürdőszoba stílusának megváltoztatásakor;
 • könnyű szétszerelés, ellentétben a csempével;
 • lehetőség különleges tapéták kiválasztására, amelyek ellenállnak a nedvességnek.

A fényképen a világos mintákkal díszített pasztell háttérképek díszes téglával kombinálódnak, és a hangulatot egy fehér fürdőszobában állítják be.

A hátrányok a fürdőszoba háttérképének helytelen kiválasztásával:

 • magas higroszkóposság (páraelnyelés és puffadás);
 • rossz szellőzés okozhat penészt;
 • A szokásos ragasztás a falpapíron a nedvesedés után gyorsan elveszíti tulajdonságait, nem véd a gomba ellen.

A képen egy klasszikus stílusú fürdőszoba díszekkel díszített tapéta. Ez a kialakítás jó szellőzéssel lehetséges.

Milyen háttérkép ragaszthatja a fürdőszobában?

A fürdőszobában lévő nedvességálló tapétanak meg kell felelnie a legfontosabb mutatónak, amelyre figyelmet kell fordítani, alacsony higroszkópos (az anyag képessége nem nedvszívó). A nedvességállónak tekinthetőek azok, amelyeknél a gyártó a hullámok egyikének jelölését adja meg egytől háromig, ahol a hullámok, annál nagyobb a nedvességállóság.

A mosható fürdőszobai tapéta az egyik gazdaságos fali dekorációs lehetőség. Ezeket egy speciális külső réteg védi, amely megakadályozza a nedvesség behatolását a többi rétegbe. Nem duzzadnak vagy rétegeznek, nedvességváltozásnak ellenállnak, nedves szivaccsal mosnak és szennyeződnek a felszínről.

Folyékony tapéta a fürdőszobában alkalmazzák vakolat, alapuló szálak, szövetek, glitter és ragasztó keverék. Mivel a folyékony tapéta alapvizet, majd a falon való keményedés után akril lakkra van szükség (ez menteni fogja a tapétát és védelmet nyújt a nedvességtől). Érdekesek a végeredmény változatossága és a különböző textúrák keverésének képessége. Az eredmény egyedülálló lesz.

A fürdőszobában használt vinil tapéta általános jellegű, amikor kiválasztják a befejező anyagokat. A felső réteg egy olyan polimerből áll, amely megvédi a gőzt, a hőmérsékletet, a mély rétegeket és ellenáll a vízzel való érintkezésnek is, ami nem érinti a hasznos élettartamot és a dekoratív tulajdonságokat.

Mínusz œ magas költségek, amit a várható minőség igazol. Speciális ragasztó használata esetén növelheti a rögzítés mértékét. A fürdőszobában jobb, ha vinylet választasz egy nemszövött alapon, amely további átlátszatlan réteggel rendelkezik.

A fürdőszobába öntapadós háttérképek olyan filmekből készültek, amelyek visszaverik a vizet és nem szívják fel a nedvességet. Már van egy réteg ragasztó alkalmazása, így további vásárlása ragasztó keverékre nincs szükség.

A képen a falat öntapadós tapéta díszíti a természetes kő textúrájához. Filmekből állnak, és nem félnek a nedvességtől, ami fontos a fürdőszobában.

Az üvegszál üvegszálból készült és keményítőszerrel impregnált. Ne felszívja a nedvességet, tartós, környezetbarát, akár 25-szer is kifesthető latex festékkel, ami egy különleges előny.

Fali freskó díszíti a fürdőszoba falát, feltéve, hogy nem a zuhanyzó helyén találhatók, és tartós anyagból készülnek (ne féljenek a nedvességtől). A legjobb a víztorony kiválasztása: folyó, akvárium, strand, hajók, tengerfenék).

A képen a mosogatót fényes monokromatikus mozaik védi, és a szabad fal a fa törzsét utánozza. A fotó háttérkép változatos lehet, mindaddig, amíg a fürdő koncepciójával kombinálódik.

Válassza ki a háttérkép színét

A tapéta használata nedves helyiségben mindig gipsszel vagy csempével kombinálva fontos, ezért fontos, hogy ezeket a felületeket színben és textúrában megfelelően illesszük össze.

 • A fürdőszobai dizájn háttérképeket össze kell vonni az általános stílusgal, a színpalettáról pedig figyelmet kell fordítani a kék és zöld árnyalatokra, amelyek a tisztaságot befolyásolják.
 • Kis fürdőszobában jobb, ha elhagyjuk a vörös, kék és fekete árnyalatokat.
 • A bézs és a bőrtónusok klasszikus stílusúak, a fehér üvegfal papírok alkalmasak a csúcstechnológiának, a Provence-nak kis virágnyomattal vagy függőleges csíkkal.
 • A közepes és nagy méretű helyiségekhez a sárga és a narancs színek energiatakarékosak és könnyűek (kis fürdőszobában a pasztell falak háttámlájára fényes tárgyakra korlátozódhatnak).

3D vagy tapéta kell elfoglalni az egész falat, nem zavarhatják a polcokat, csöveket és egyéb berendezéseket. Ha a méretek nem teszik lehetővé, akkor legyen egy kis kép, vagy két részből álló vászonpanel.

Hol lehet ragasztani a háttérképet?

Tapétázás lehet a mosogató, mosógép, mosdó és falak számára, amelyek nem érhetik el a fröcskölést. A fürdőszobában vagy a zuhanyzóban lévő fal jobb gipszkarton-ragasztóval vagy gittal van bevonva. Ha szabad anyag maradványai vannak, akkor a sima háttérképet úgy módosíthatja, hogy beilleszti őket a keretbe.

A képen egy példa látható a kétféle színes és textúrájú bevonat sikeres és helyes kombinációjáról: vinyl tapéta a mosogatóban és csempe a zuhanyzóban és a WC-ben.

A fotó fekete-fehér, fehér domináns. A csempe megvédi a fürdőszobát és a zuhanyzót, valamint a tapétát körülvevő rejtett méretű mintával.

Fotó példák a fürdőszoba háttérkép designjáról

Az alábbiakban egy, a különböző stílustípusú háttérképeket tartalmazó fürdőszobai fotó található, amelyek kombinálhatják őket a helyiség koncepciójával és funkcionalitásával.

Mosható fürdőszoba tapéta

A fürdőszoba modern belső térsége nem jelenti azt, hogy tapéta jelenik meg a falon. De néha a jelenlétük nagyon megfelelő. Az építési piacon nagyszámú különböző típusú ilyen háttérképek. Az anyagok szerkezetében, színében és textúrájában különböznek egymástól. Milyen előnyökkel jár ez a fajta kivitelezés, hogyan kell kiválasztani a helyes oldalt, hogyan kell öntapadós tapétákat ragasztani?

Fürdőszoba tapéta

A fürdőszoba háttérkép használatának lehetősége lehetővé teszi számodra a tervezési ötletek széles körének bővítését

Előnyök a fürdőszoba háttérkép

Használnom kell a fürdőszoba háttérképet

Ha kétségei vannak: tapéták vagy kerámia burkolatok - hagyja abba a háttérképet, mert számos előnye van, hogy más típusú anyagok nem rendelkeznek:

 • a javítás költsége alacsony lesz. Az egyértelműség érdekében egy méteres csempéket készítünk, ami 3,100 rubel. A drága egyedi háttérképek hasonló áron vannak, de a számítás nem méteres, hanem tekercsben. Ehhez hozzá kell adni a ragasztó és munka költségeit;
 • A helyes megközelítéssel magad is tapadhat a tapétázathoz, és a csempézéshez sok tapasztalatra van szüksége;
 • Háttérkép gyorsan frissítve. A régieket eltávolították - újakat ragasztottak. Csempével ez a szám nem fog működni. Ha a fürdőszobában van egy csempe, akkor valószínűleg nem frissül a következő 5 évben. Ez a folyamat nagyon időigényes és drága;
 • Az utolsó súlyos érv a háttérkép kiválasztásához az, hogy a színek és textúrák tartománya sokkal szélesebb, mint a kerámia burkolólapok.

Fekete stílusos tapéta a fürdőszobában

Ha úgy dönt, hogy tapéta a fürdőszobát, válassza a kiváló minőségű modelleket.

Milyen háttérképet válasszon a fürdőszobában

Sok ragasztó a fürdőszobában a szokásos tapéta papír alapon. De az ilyen befejeződések élettartama nagyon rövid, ezért érdemes megfontolni az anyag minden típusát. Itt van hat típus, amelyeket az alábbiakban részletesen ismertetünk.

 1. Először is, természetesen, vízálló tapéta. Ezek olyan speciális bevonatot tartalmaznak, amelynek felső védőrétege megakadályozza a nedvesség, a penész és a gomba behatolását. Ez a bevonat megakadályozza, hogy a tapéta megszakadjon, ezáltal növelve a használatot.
 2. Vinyl tapéta lehet más, a legfontosabb az, hogy a fedél képes ellenállni a mély tisztítás és a folyamatos hatása a nedvességet. Néha ezt a tapétát nevezzük szuper moshatónak. Ezek a legmegbízhatóbbak, amelyek ellenállnak a tartós vízzel való érintkezésnek. A vinil tapéta eltávolításához számos területen meg kell vágni, hogy a folyadék akadálytalanul behatolhasson a szegmensbe.

Tapétaválaszték a ragasztóval

Üvegszál a fürdőszobában

Falfestmény a fürdőszobában

A táj tökéletesen illeszkedik a belső térbe.

Folyékony tapéta a falakon

Folyékony tapéta példa

A mosható tapéta típusai

A mosófal-papíron jobban meg kell állnunk. Hétféle van.

 1. Sima vinil tapéta. Két réteg ilyen tapéta cellulózalapból és rezisztens vinilrétegből áll. A vinil réteg hosszú élettartamot és vízállóságot biztosít. Az anyag felső rétegét antibakteriális oldattal impregnálják, megakadályozza a gomba és a penész előfordulását. Mivel a sűrűség a vinil tapéta rossz légáteresztő, ezért nem kívánatos használni a szobákban.

Smooth Vinyl Háttérkép

Hab Vinyl alapú háttérkép

Szövet alapú háttérkép

Folyékony tapéta alkalmazása

Meg kell jegyezni, hogy a mosható tapéta élettartama magasabb, mint a papíré. A napozható mosható fedél nem fakul, idővel a megjelenés szinte nem változik. Ragassza ezt a háttérképet bármely felületen: vakolat, gipszkarton, beton.

Egy vagy másik tapéta kiválasztásakor először is el kell döntenie, mennyit hajlandó költeni rá. A fürdőszobában érdemes felvenni a mosó sűrű falpapírt egy flizelinovy ​​alapon. Ha nincs lehetőség vagy vágyat készíteni a falakat, használhat folyékony tapétát.

Tapéta vásárlásakor figyelni kell a címkézésre. Megmondja az anyag nedvességállóságának mértékét. Itt van az alapjelzés dekódolása.

Jelölés a háttérképen

Tapétázás indítása

A közönséges tapéta ragasztása nem különbözik a mosható ragasztástól, de vannak olyan árnyalatok, amelyeket figyelembe kell venni.

Eszközök, amelyekkel háttérképet kell használnia:

 • ragasztó kefe;
 • szivacsot;
 • roller;
 • mérőszalag;
 • scotch szalag;
 • spatula;
 • egyszerű ceruza;
 • egy lyuk (meg tudod csinálni magad);
 • nagy kapacitás (medence vagy vödör);
 • egy kés

Háttérkép eszközök

Videó - szerszámozási tippek

A tapéta mennyiségének kiszámítása

Az anyag megvásárlása előtt gondosan kiszámítjuk, hogy hány tekercsre van szükség. A számlálás után még két tekercset veszünk. Ez segít elkerülni a kisebb problémákat, ha a kívánt szín hirtelen befejeződik, vagy kis helyeken maradnak, amelyeket le kell zárni.

Az anyagszámítás algoritmusa egyszerű:

 • felismerjük a terem kerületét, osztjuk a számot a tekercs szélességével. Tehát kiszámítjuk a festmények számát;
 • a tekercs hossza osztva egy web hosszúságával. Most ismerjük a tekercsek számát;
 • számolja, hány tekercs szükséges. Az első számot a második mutató osztja el.

Hogyan számoljuk ki a háttérkép mennyiségét

Videó - Hogyan lehet kiszámítani a háttérképet a szobában

Ragasztás kiválasztása

A tapéta mellett ragasztó is van. Óvatosan kell választani, amely szerint a tapétát fogja használni. A tapéták gyártói általában a használati utasításban jelzik, melyik ragasztó szükséges. Az általános célú ragasztó nem alkalmas tapéták mosására. A megoldásnak fokozottnak kell lennie. Ezenkívül a készítménynek antibakteriális anyagnak kell lennie, nem teszi lehetővé a penész és gombák megjelenését.

Ragasztóválasztási szabályok

Szükséges a részszerkezet szigorú betartása a csomagoláson található utasítások utasításainak megfelelően.

Ez úgy történik, hogy a gyártó nem adja meg a tapéta ragasztó összetételének a nevét. Ebben az esetben használhatja a "Methylan" német ragasztót. A "Henkel" sokféle ragasztóanyagot gyárt, ebből a sorozatból könnyű választani a szükséges összetételt.

Tapéta ragasztó Kleo

Tapéta ragasztó pillanat

Tapéta ragasztó "Quelyd"

Metilán tapéta ragasztó

Amikor a tapéta, a ragasztó és az összes szerszám elérhető, akkor munkába állhat. Minden munkát két közös feladatra osztanak. Az első feladat a falak előkészítése. A második a tapétázás.

Néhány tipp, ami megkönnyíti a fürdőszoba javítását

Tipp # 1

Ha tapéta tapéta a fürdőszobában, próbálja meg elkerülni a tapéták jelenlétét közvetlenül a vízszerelvények közelében - a csaptelepek és a mosogató mellett.

A Tanács 2

A spray-t spatulával vagy simítóval kell felhordani egy nedves falon!

Tipp száma 3

Az alapozást oszcilláló mozdulatokkal alkalmazzák alulról felfelé. Ha nem, akkor jobbra és balra mozoghat.

Primer a háttérkép alatt

Tipp 4

Olyan szabály, amelyet néha elfelejtenek. Víz a javítások olyan területeken, mint a fürdőszoba, akkor le kell állítani!

Tipp száma 5

A javítás során az aljzatok beillesztésénél a villamos áram megszűnik. A dugók lecsavarodtak vagy az "automatikus" kikapcsolt állapotban van. A borítót eltávolítják, a lapokat ragasztják a lyukakon. Ezután vágjon keresztmetszetet, a farkát befedve.

Tapétázás a kapcsolók és aljzatok körül

Falkészítés

1. lépés: először távolítsa el a régi tapétát vagy csempe a falakról, ha van ilyen. Ezután meleg vízben mártott ecsettel mossa le a falak felületét.

A régi háttérkép eltávolítása

2. lépés: Távolítsa el a mészhámos vagy gipszréteget egy széles spatulával, tisztítsa meg minden egyes pasztát ecsettel. Ez eltávolítja a port és a szennyeződéseket.

A nabela eltávolítása a vakolt falakról

3. lépés: A fő és a páros falaknál a vakolat és a falfelület jobb tapadását biztosító vájatokat készítsen.

4. lépés: Vizsgálja meg a falak hibáit. Ha szabálytalanságok vannak, akkor szükségük van a gittre. Az első réteget 3-9 mm vastagsággal permetezzük, a második pedig egy primert. A rétegréteg vastagsága nem haladhatja meg a 4 mm-t.

Hogyan kell a gitt falakat

5. lépés: A gittszint felhordása után a felületet finom csiszolópapírral végezzük.

6. lépés: Várjuk, hogy a felület kiszáradjon. Ez egy nagyon fontos pont! Ellenőrizheti a falakat, ragasztható ragasztószalagot a falhoz, ha kondenzáció van, akkor várnia kell. Csak a falak száradása után alkalmazható primer.

Videó - Hogyan tapogatni a falakat a tapéta alatt

Ragasztási dagasztási szabályok

Miután a falakat felragasztották, a ragasztóoldatot keverjük. Ez a folyamat saját technológiával rendelkezik, nem hagyható figyelmen kívül. Mosható tapéta esetén csak koncentrált ragasztó. Ez granulátumokban és kész keverék formájában történik. A kész keverék ideális nem szőtt tapéta számára.

Vannak ragasztók, amelyek nem készülnek készen. Füvelniük kell önállóan. Megbízhatóbbnak tekinthetők, mint a készen.

Útmutató a ragasztó tenyésztéséhez a csomagoláson

Vastag és nehéz tapéta esetén, mint ebben az esetben megfelelő vastag ragasztó. Hígítsuk fel a száraz keveréket.

1. lépés: Meleg vizet öntsön egy nagy tartályba.

A ragasztandó víz mennyisége (1 darab, a gyártó "Cleo")

2. lépés: Nyissa ki a csomagot, készítsen közepes méretű lyukat.

3. lépés: Vegyünk egy pálcát és körkörös mozdulatokat hajtsunk végre a vízben, amíg egy tölcsér keletkezik.

4. lépés: Ebben a tölcsérben a keveréket vékony áramlásra öntjük, miközben folyamatosan beavatkozunk a vízbe.

Tenyésztés tapéta ragasztó

5. lépés: Várunk, amíg a kompozíció vastagodik, szükség esetén vizet ad.

6. lépés: 7-10 perc múlva keverjük össze a keveréket, hagyjuk 15 percig pihentetni.

tapétázás

Mielőtt elkezdene dolgozni, rajzolj egy szobatervet egy egyszerű ceruzával egy papírlapra.

A fal elrendezése tapéta beillesztése előtt

Győződjön meg róla, hogy ugyanazokat a tekercseket vásárolta. Mindig távolítsa el a szalagot 5 cm-rel hosszabb ideig, a szárítás és a tapéta ragasztásához. Ezek az óvintézkedések segítenek megszabadulni az előre nem látható gondoktól.

A ragasztó elhelyezése és alkalmazása

Hosszúságú daraboló panelek

Az első vásznon jelölje meg a ragasztási sort. Használunk plumbot. Felülről lefelé csökkentsük, rögzítsük, jelöljük meg a vonalat. A ragasztó mindig az ablakból indul.

Mivel a mosható tapéta elég sűrű, nem félek elszakítani őket. Ez elősegíti mind a szakemberek, mind a kezdők munkáját.

1. lépés: Mi óvatosan bevonjuk a vászon belsejét ragasztóval, megpróbáljuk megakadályozni, hogy a ragasztó kívülről jusson. Ragassza fel a ragasztót középen a szélekre. Különös figyelmet fordítanak a szélére. Várjuk, amíg a kompozíció jól bevonódik a szövethez. Vigye fel a falat ragasztóval.

2. lépés. Az áztatott tapétát a falhoz helyezzük, összekapcsoljuk a szegélyt a védjegy vonalával. A széles hengerrel jól nyomjuk meg, dobjuk be, és megszabadulunk a légbuborékoktól. Emelje fel a vásznat fentről és alulról, vágja kicsit, majd illessze be újra.

Tartozék az első panel falán

3. lépés Ugyanezen elven ragassza be a fennmaradó csíkokat. Ragasztjuk az ízületeket, keskeny hengerrel. 2 cm-ig terjedő átfedő csíkokat szorosan egymáshoz illesztünk. Győződjön meg róla, hogy a kép ugyanaz.

Fali papír a fürdőszobában: "és" ellentétek (vinil, üvegfal, folyékony falpapír, fénymásolópapír és PVC film). PHOTO 30+

Fürdőszoba - az egyik legfontosabb szobája a lakásban. Ebben a szobában lehet pihenni, amennyire csak lehetséges, egy kemény munkás után, vagy tisztázni a negatívan gondolkodni, és elfelejteni a problémákat. A fürdőszobában sokkal gyakoribb a csempe, festék, gipsz vagy műanyag panel. De a modern tervezők régóta eltértek a megszokott kivitelezésektől és az előnyben részesített tapétaiktól.

Ez a tapéta életre keltheti a legősibb tervezési ötleteket, miközben a fürdőszobát hangulatos légkört biztosítja. Mielőtt eldöntöd a fürdőszoba háttérképét, figyelembe véve a "Minden" és az "Ellen" mérlegelés után fontolóra kell venni a probléma minden aspektusát.

A FÜRDŐBŐL SZÓLAPOK: A

A falak díszítése a fürdőszobában viszonylag nemrég kezdődött, de rövid idő alatt ez a tendencia sikerült megnyerni a szeretetet. A tapéta első előnye a fürdőszobában a szépség. Az anyagok, a színek és a minták sokfélesége miatt teljesen kialakíthatja, hangsúlyozhatja a belső tér eredetiségét a fürdőszobában.

A tapéta költsége jóval alacsonyabb, mint a kerámia burkolólapok. Emellett ne felejtsük el, hogy a szakembereknek egy csempével rendelkező fürdővel kell szembenézniük, és ezek további költségek. Ez a másik jelentős előnye a tapéta a fürdőszobában.

A tapéták könnyedén, gyorsan és egymástól függetlenül tapadnak. Szó szerint néhány óra alatt megváltoztathatja bosszantó fürdőszobájának kialakítását. Az ilyen mini-javítás nem igényel jelentős pénzügyi költségeket, nem lesz sok szennyeződés sem. Egy szép bónusz a csere egyszerűsége - ha egy zuhanykabin telefürdőjét vagy egy penész fog megjelenni a falakon, akkor a tapéta könnyen leválik, és elkezdheti az intézkedést.

Felhívjuk figyelmét, hogy lehetetlen ragasztani a tapétát, ha a falak közvetlen vízzel érintkeznek (a kád felett és a mosogató felett), különben hamarosan be kell illeszteni a háttérképet, mivel le fognak húzni. A textúrák, minták és színek sokfélesége miatt háttérkép használatával beállíthatja a fürdő méretét.

A FÜRDŐBŐL SZÓLAPOK: ELLENI KÉRDÉS

A fő kritérium ellentétes a tapéta a fürdőszobában - a törékenység. Maguk a háttérképek nem tartósak (ugyanannak a csempe és műanyag panelekhez képest), és a nedves környezet csaknem háromszor csökkenti az élettartamukat. A makss.org.ua portál szerint idővel megduzzadnak, sötétednek és hámlasztanak.

Hibás tapéta a fürdőszobában is, a mínuszok oldalán. A hagyományos tapéta mossa nem ajánlott, és a kisgyermekek, háziállatokkal együtt csökkentik az élettartamukat. Abban az esetben, ha felveszi a rossz háttérkép, akkor nem sikerül még gyorsabb, és a várható megtakarítások válik problémák és további költségek.

MI A SZENTPAPÍR VÁLASSZA KIVÁLASZTÁSA?

A fürdőszoba háttérkép kiválasztásánál nem szabad a papír tapéta, hanem a speciális víztaszító impregnáló és hidro-védő tulajdonságokkal rendelkező. A vinyl tapéta kiváló lehetőség - polimerek alapján készültek, nem félnek a víztől és a nedvességtől. Az ilyen háttérképeknek hatalmas választéka van a mintáknak, a mintáknak és a színeknek, így nehézséget okoz egy adott háttérkép design kiválasztása. Készülj fel, hogy a fürdő vinyl tapéta nem olcsó és az elit anyag falburkolatához tartozik. Ezekhez a tapétákhoz speciális ragasztót kell választani - vízálló, nagy tapadási fokkal a felületen.

Vannak öntapadó vinil tapéta, amelyet egy speciális ragasztóval impregnáltak a kezdetektől fogva. Csak meg kell mérnie a szalagot, vágja le és ragassza a falra.

Vízálló mosható tapéta is nagyszerű a fürdőszobában. A névből nyilvánvaló, hogy nem félnek a víztől és a nedvességtől, könnyen moshatók a falról való leválás, duzzanat és áztatás nélkül. Ezeket a tapétákat különleges film védi, amely hatékonyan védi az anyagot a nedvességtől, a nedvességtől és a víztől. Ragasztó a vízálló tapéta kell választani a megfelelő - nedvességálló, jó tapadási és gombaellenes tulajdonságait.

A tapéta helyett biztonságosan ragaszthat egy PVC filmet a fürdőszobában. Ez egy szintetikus anyagból készült dekoratív falburkolat. A film nem félek semmilyen nedvességtől, ráadásul öntapadó - nem kell külön ragasztót keresnie, és sok időt tölteni a falakon a fürdőszobában.

Olajszövet - a tökéletes analóg tapéta a fürdőszobában. Mint a PVC film, szintetikus anyagokból készül, és nem fél a víztől. Az olajruhák falainak beillesztéséhez univerzális ragasztó szükséges, de a falak beillesztése előtt alapozóval kell feldolgozni. A falra ragasztott olajszövet nem annyira könnyű, súlyos problémák merülhetnek fel az ízületekkel szemben. Annak érdekében, hogy ne szétoszoljon, további papírszalagokat is használjon, amelyek ragasztják fel az olajruhát.

Az üvegszálas praktikus, új és modern módon díszíti a fürdőszoba falakat. Üveg alapon készülnek, ezért a nedvesség miatt nem kell aggódnia. Ezek a háttérképek gyönyörű textúrájúak, nagy gyakorlatiasak, festhetők, ha a szín vagy a minta unatkozik. De egy üvegszálas fürdő javítása költséget fog fizetni.

Folyékony tapéta is kiválóan alkalmas a falak díszítésére a fürdőszobában. Száraz cellulóz keverék, amelyet vízzel hígítanak a kívánt arányban (általában a csomagoláson). A folyékony tapéta számos előnnyel jár:

 1. Ezeket ízületek nélkül alkalmazzák, egyenletes felületet képeznek;
 2. A folyékony tapéta nem igényel ragasztót, mivel már szerepel a kompozícióban;
 3. Segítségükkel gyorsan és egyszerűen elrejtheti a falak hibáit és összehangolhatja azokat;
 4. A folyékony tapéta alkalmazása gyors és egyszerű, bár sokan még mindig nem értik, hogyan kell őket alkalmazni a falra;
 5. Ha a tapéta egy része piszkos vagy elkényeztetett lesz, átitathatja, eltávolíthatja és beillesztheti a friss folyékony háttérképet;
 6. A folyékony háttérképeknek meglehetősen hosszú élettartamuk van, jól illeszkednek egy nedves környezethez, nem veszítik el eredeti megjelenésüket hosszú ideig, és nem fakulnak el;
 7. A vízlepergető bevonatnak köszönhetően ezek a tapéták nem engedik meg a víz és a nedvesség átömlését, ami meggátolja a burkolást. Ez az anyag jól tolerálható mindenféle szennyezéstől.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a folyékony tapéta alkalmazása előtt a falat megfelelően fel kell hordani, színtelen víztaszító lakkal kell rögzíteni, és meg kell haladnia a tapéta alkalmazásával.

A falfali freskók a fürdőszobában is helyet kapnak - fényt hoznak a szobába, hígítják az átfogó dizájnt, és merítenek egy másik dimenzióba. Könnyedén választhat háttérképet a tengerpart, a hegyek vagy bármely más tájkép segítségével, amely fürdéskor pihenni fog. A legfontosabb dolog egy nedvességálló bevonattal ellátott tekercs kiválasztása és egy speciális ragasztóval ragasztani őket.

Milyen háttérképet válasszon a fürdőszobában

Mint a falburkolat a fürdőszobában, sokan hozzászoktak ahhoz, hogy praktikus cserépet láthassanak, melynek előnyei azt a jogot adják, hogy sokoldalú anyagnak nevezik, különösen a magas páratartalmú helyiségekben.

És mégis, a csempe helyett, vagy mellette, a tapétát használják a fürdőszobában - könnyebben hozzáférhető és segít a dimenzióban a belső térben, köszönhetően textúrájának és sokféle mintázatának. Milyen tapéta a legmegfelelőbb a nedves környezetben történő működéshez - tovább fogunk beszélni.

A tapéta előnyei és hátrányai a fürdőszobában

előnyök
 1. Nem nehéz beilleszteni egy szoba falaira, különösen kicsi, mert ez a folyamat minden egészséges ember erejében van.
 2. A szoba falainak átalakulásához szükséges idő egy kicsit is eltarthat - pár órán belül a munka véget ér.
 3. A fürdőszoba háttérképének megválasztása gyakran a tekercsek alacsony költsége és az alacsony anyagfelhasználás miatt következik be.
 4. Választhat a színek, a minták, a textúrák és a háttérképek széles választéka közül, aminek köszönhetően a fürdőszoba belseje egyedi lehet.
hiányosságokat

Most a fő és jelentős hátrányait a design a fürdőszoba háttérkép:

 1. Először is, a vásárlás előtt dédelgetett tekercs, meg kell gondolni, hogy az egész háttérkép hatással papír alapon, amely, mint tudjuk, nem fogja fenntartani a hatása nem vízzel vagy nedves levegővel.
 2. Miután nagy mennyiségű nedvességet szívtak fel, a papír alapú tapétacsíkok egyszerűen eltávolodnak a falak felületétől.
 3. Tapéta ragasztó, akkor is választani vízálló, mert a szokásos összetétel, felszívja a nedvességet, végleg elrontani a tapétát.

Típusú tapéta a fürdőszobában

Vinyl tapéta

Az ilyen típusú tapéták olyan polimerek alapján készülnek, amelyek nem félnek a nedvességtől, sőt a vizektől. A sokféle finom minták, persze, ez az egyik előnye a vinil, de a költség elég magas ahhoz, hogy létrejöjjön ez a fajta tapéta a fürdőszobában a rangot elit anyagok falakra.

Ne feledje, hogy a vinil háttérkép esetében meg kell választani a megfelelő ragasztót; vízálló, magas tapadású

Vízálló mosható tapéta

A névből világossá válik, hogy az ilyen típusú tapéta a mosást és a párás környezet egészét érinti. Ez azért van így, mert a tekercsek felületét speciális vízálló film védi, amely megbízhatóan védi az anyagot a nedvességtől és a víztől.

Természetesen a vízálló tapéták moshatók és tisztíthatók, így a fürdő mindig jól ápolt. A ragasztóknak is nedvességállónak kell lenniük, gombaellenes töltőanyagokkal és megfelelő tapadási fokkal.

film

A PVC-filmtapétát nehezen lehet felhívni, hanem inkább a szintetikus anyagokból készült díszítő bevonat, ezért a nedvesség nem rettenetes.

A film fő előnye, hogy öntapadós, ami azt jelenti, hogy kevesebb időt és erőfeszítést igényel a falak díszítésére, mint a háttérképen.

A tapéta helyett olajszövet

Egy másik analóg tapéta a fürdőszobában, szintén szintetikus alapon. Ezt az anyagot a falakra az univerzális ragasztóval kell felhordani, előzetesen megkenve a felületet egy alapozóval.

A ragasztás folyamatában felmerülhetnek problémák az ízületeknél, és későbbi eltérésekor papírszalagokat kell használni a csíkok varrásai felett ragasztva a falra és balra, amíg a tekercsek teljesen szárazak.

Üvegszál

Érdekes és nagyon praktikus tapéta, amelyet üveg alapon készítenek, így a falak felülete vízálló lesz. Ezenkívül az üvegfal papír gyönyörű textúrájú és festhető.

Az ilyen típusú tapéta költségeit például vinilrel lehet összehasonlítani, így a fürdőszoba javítása nem olcsó.

Folyékony tapéta

Ez a típusú tapéta nem más, mint egy száraz pép keverék, amelyet a csomagoláson feltüntetett arányban vízzel kell hígítani. A fürdőszobai folyadék tapéta valódi találatot jelenthet, mivel számos előnye van:

 • A falakra egyenetlen, egységes rétegben alkalmazható, ízületek nélkül.
 • Ne igényelje a ragasztó használatát, mivel azok összetételében tartalmazzák
 • A falfelületet és a kisebb hibákat szintre kell szintelni
 • A folyékony tapéta alkalmazása egyszerű és gyors.
 • Ne legyen statikus hatása
 • Szükség esetén egy erősen szennyezett vagy sérült hely egyszerűen áztatásra és eltávolításra kerül, új, friss összetevővel helyettesítve.
 • Az élettartam meglehetősen hosszú, a tapéta nem fakul a napfényben, ellenáll egy nedves környezetnek, és nem veszíti el a megjelenését.

Sikeres kísérleteket kívánunk a fürdőszoba javításában és a bélésanyagban használt anyagok tartósságában. Maradj velünk!