Legfontosabb > Fürdő

A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

Minden kerámia csempe versenyezhet az összes természetes kőből készült mesterséges falakkal. A csempe medencékkel, szaunával, konyhával, piperecikkekkel és fürdőszobával van burkolva.

A mészkőből készült csempe teljesen biztonságos, környezetbarát anyag. Az üvegezett felület taszítja a vizet és könnyen tisztítható. A kerámiával burkolt helyiségek biztosítják a legmagasabb egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelést.

Ebben a tekintetben fontos tudni, hogy milyen méretű kerámia burkolólapokat kell választani a falak falához, mielőtt szembenézne vele.

Kerámia burkolólapok formái

Mielőtt elkezdené a befejező munkát a fürdőszobában, fontos meghatározni, hogy milyen formában kell kerámia csempe.

A kerámiák alakjának megválasztásánál a csempék száma és a teljes költség függ. Szabványos fali kerámiák: négyzet és téglalap alakú cserép.

Nemrégiben a tervezők komplex konfigurációval rendelkező modelleket kínálnak. A falon az ilyen kerámiák úgy néz ki, mint a "rejtvényekből" összeállított panel.

A falburkolat egy másik formája olyan, mint egy mozaik vászon. A kis elemek különböző mintás dísztárgyakat és mintákat alkotnak a függőleges kerítések felületén.

Téglalap alakú csempe méretei

A klasszikus csempe mérete 200x 200 mm és 300x300 mm. Az új formatervezés fejlesztése ösztönzi az építőanyagok előállítását különböző méretű csempe készítéséhez.

Ezek elsősorban négyszögletes burkolatelemek. A fürdőszoba falának csempe négyzet alakú méretei milliméterben így néznek ki:

 • kis formátum: 25x100; 75h100; 100x150; 100x 200; 150x 200;
 • közepes: 150x 225; 250h300; 250h400;
 • szélesvásznú 150x900; 300h900.

Téglalap alakú jellemzője, hogy a csempe hosszúkás oldalának iránya vizuálisan húzza a kerítés síkját ugyanabba az irányba.

Négyzetes csempe

Az egyenlő oldalú csempe méretei is különböznek egymástól.

Nem fogunk kidolgozni a csempe méretek részletes listáját.

Csak azt vesszük észre, hogy alapvetően 150x150 mm és 500x500 mm közötti csempe értékesítést talál.

A kis fürdőszoba kialakításánál elsősorban 150x150 mm és 300x300 mm közötti kerámiát használnak. Minden a lakástulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

Mozaik bevonat

A kis mozaiklapokat papír alapon értékesítik. A mozaiklapok különböző méretűek 200x300 mm-től a nagy területű síkokig, például 500x500 mm-ig.

Ezek a panelek már színes rajzot, díszet vagy mintát hoztak létre. Emiatt nehéz mozaikfalakat készíteni.

A kerámiák elrendezése

A négyzet alakú csempe a szokásos módszer mellett gyémánt formában van elhelyezve.

A négyszögletes lapok vízszintes és függőleges hosszúkás oldalúak.

Néha a csempe téglalapokat átlósan helyezik a falra.

A különböző méretű csempe és színei változatosak lehetnek a legkülönbözőbb formák és színek felületén.

Íme néhány példa a csempe elrendezésekre:

Technológiai csempék a falakon a fürdőszobában

A négyzet alakú csempe és a négyszögletes csempe burkolásának módszere közel azonos. Megmagyarázzuk a fal kerámia rakodó működését:

 1. Először készítsd el a kerítés alapját a ragasztókészítmény alkalmazásával. Ehhez húzza ki a falat, távolítsa el a régi vakolat forgácsát, csomóját és maradványait.
 2. A repedéseket és más mélyedéseket gipsz és gitt borítja.
 3. A falfelület maximális lehajlása nem haladhatja meg a 2 mm-t lineáris hosszúságú méterenként. A vezérléshez használjon fém vonalzót vagy szabályt.
 4. A falat egy alapozóval borítják, amelyet széles ecsettel vagy szórással kell felhordani. A szakértők azt javasolják, hogy alapozza meg a falat 2 alkalommal.
 5. Készítsen ragasztós oldatot. A csempe átitatott egy megfelelő tartályba. Ez javítja a csempe hátoldalának tapadását.
 6. A ragasztót 3-4 mm-es réteget tartalmazó fogazott simítóval ragasztjuk. A csempe hátoldalán egy vékony réteg habarcsot takarnak és a falhoz nyomják.
 7. Könnyedén megérinti a csempe gumi kalapács segít megakadályozni a csempe és egyenletesen elosztja a ragasztót a csempe alatt.
 8. A műanyag keresztezések beillesztésre kerülnek az interstitialis térbe, így tökéletes, egyenletes varratokat képeznek a csempe között.
 9. A nap lejáratakor kötés. Az összekötő csatornák tisztítása a felesleges ragasztóból történik. Töltse fel a csatornákat egy speciális, keskeny spatulával, amely megoldást kínál a csatlakozásra.
 10. Ezután a falat nedves ruhával töröljük le. Szerelje fel az alaplapot és a felső keretet. A folyamat részletes leírása, lásd ezt a videót:

Mindezek a függőleges fürdőszobai kerítések beton és tégla alapjaira vonatkoznak. Abban az esetben, ha a falak fából vannak, először láncszemeket helyeznek a táblákra, és csak akkor ragadós megoldást alkalmaznak.

Ez a technológia nem dogma. A szakemberek saját korrekciókat készíthetnek a cserép technikájáról.

A készülék jellemzői

Csak speciális ragasztót kell használni mozaikhoz. A falak előkészítése ugyanaz, mint a cserép kialakításakor.

Ha a fürdőszobában ovális felületek vannak, akkor a mozaiklemezek könnyen felölelik a felület bármilyen görbületét.

Ez a mozaik mozaikjának fő előnye, szemben a csempével.

Mi a fürdőszoba csempe?

A fürdőszoba az egyetlen olyan hely, ahol az ember egyedül maradhat egymással. Ezért, hogy kényelmes és kényelmes legyen, gondosan választania kell a csempe. Számos forma, árnyalat, méretű csempe van, mindegyik megtalálható a speciális boltokban, ott megmutatja, és megmondja, melyik csempe jobb. De mindig a saját ismereteire kell támaszkodnia, hogy elkerülje a hibákat a választás során.

Az eladók gyakran javasolnak mozaiklapokat. A mozaik könnyen ragasztva van. Először be kell illeszteni a papírt, és egy bizonyos sorrendben csatolni kell a lapkát. Gyűjtsd össze a rajzot, ami nem feltétlenül szükséges.

Majolika egy másik típusú kerámia csempe. A gyártás egy érdekes technológián alapul: a nyers mázot a fel nem használt termékre alkalmazzák, és rajta festett. Szép díszleteket és rajzokat készíthet. Ha a gyártó kis hibát követett el, a burkolatot el kell dobni. Az ilyen csempe drága, mert a falfestmények és a tartósság.

A kerámia gránit megjelenésében hasonló a kőhöz. Tüzelésnek van alávetve, az eredmény nagy stabilitású termék. A repedések nem alakulnak ki.

A Bi-háznak van egy zománc bevonata, amely a felület simaságát biztosítja, és védelmet nyújt a különböző káros hatásokkal szemben.

A monokottura tartósabb, mint a bikottura. A falburkolathoz, valamint a padlóhoz való rögzítéshez is használható. Van egy csempe a modelltől, amely fagyálló, és rendszerint a szobák külső felületeire is alkalmazható.

A monopórózis egy nagyon törékeny burkolólap, ezért nem ajánlott a padló a fürdőszobában feküdni.

A klinker égett, és magas hőmérsékleten. Nem fél a hidegtől, a vegyszerektől és a vizektől. Könnyen mosható.

A Cotto vörös agyagból készült tégla. A bevonás után a felületre egy védőanyagot kell alkalmazni, különben foltok keletkezhetnek.

A padlóburkolat jobb, ha kicsit durva, hogy megakadályozza a csúszás. A csempe vastag és vastag legyen. A zománc bevonatnak is megfelelő vastagságúnak kell lennie. Erre azért van szükség, hogy nehéz tárgyak esése esetén ne legyen károsodás.

A fürdőszoba cseréjének kiválasztásánál több jellemzőre kell figyelni:

 • A felület felszívódásának alacsonynak kell lennie, mivel a fürdőben a nedvesség általában magas. Ha nem megfelelő anyagot választ, akkor a csempe elveszítheti eredeti megjelenését.
 • Ellenáll a tisztításhoz használt vegyi anyagoknak.
 • A helyes forma. Nem lehet dudor és dudor.

Modern típusú csempék használt a fürdőszobában

A csempe a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. Ez a legstabilabb anyag a magas páratartalmú körülmények között történő felhasználáshoz, és számos előnye van. A csempe nagy mínusz az alacsony hőszigetelő tulajdonsága. Ebben az esetben a hideg jégcsempék kellemetlen érzéseinek elkerülése érdekében a probléma megoldható úgy, hogy a csempe alatt fűtési rendszert telepítenek.

Méret szerinti osztályozás

A fürdőszoba falai felé néző oldalán négyzet alakú vagy négyszögletes formájú különböző méretű csempe.

Kicsi, közepes vagy nagy lehet. A sekély cserép előnye, hogy nehezebb megtörni. A fürdőcsempe méretét a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Általában minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a padlólapok mérete.

Mivel a modern lakásokban lévő fürdőszobák többsége nem túl nagy, a megfelelő anyagot kell kiválasztani. Vizuálisan bővítheti a teret a csempe színével és méretével. Ehhez használjon csempe kis méretű világos színeket egyszerű mintákkal.

Nagy (25x35)

A nagy csempe nem használható egy kis fürdőszobában, mert a varratok túl észrevehetők. Ezenkívül egy nagy cserép a víz már kis méretének vizuális csökkentését okozza.

Ezt a cserépet a legjobban a nagy szobákban használják.

A nagyobb csempe elhelyezésének pénzügyi szempontból jövedelmezőbbé válik, valamint az eltöltött idő tekintetében, mert kevesebb időt kell költeni a csempecsuklók feldolgozására és alapos tisztítására.

Közepes (20x35)

Ez a legoptimálisabb méret a közepes méretű szobákhoz.

Egy ilyen méretű csempe esetében elég könnyű meghatározni a megfelelő mennyiségű anyagot egy adott helyiség területére. Gyorsan lefektethető és kiegyenlíthető (az SVP cseréptető rendszer használatával).

Kis (20x20 és 20x30)

Egy kis fürdőszobában tanácsos kis csempe helyezésére.

A csempe oldalainak legoptimálisabb mérete 20x30 cm, a kis burkolat vizuálisan megnöveli a kis fürdőszoba méretét, a beépítéstől függően. Amikor vizuálisan húzza fel a fürdőszobát, a csempe függőleges helyzetbe kell hoznia, miközben szélesre nyújtja - a csempe vízszintesen kell lennie.

mozaik

A fürdőszoba mozaikcsempe díszítésével a fürdőszobában és a konyharész teljes kivitelezésében látványos lehet. Hatalmas anyagválasztékból ma mozaiklapok vásárolhatók szinte bármilyen stilisztikai irányba. Az ilyen csempe lehet egyszálú vagy különböző minták és minták. Azonban az ára magasabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok.

A mozaik kőből, kerámiából, üvegből készült.

Az üvegmozaik különösen alkalmas a fürdőszobának, a tartóssága és tartóssága miatt, ideális megoldás a fürdőszobai falak számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel.

A mozaiklapokat mozaiklapok formájában állítják elő, ragasztva a papír megfelelő sorrendjében vagy a rácsra helyezve, így kényelmes elhelyezni a falakon.

Csempe kiválasztása

A csempe számos különböző jellemzővel rendelkezik. A megfelelő cserép kiválasztása gazdag fajtájából, legalább minimális ismeretekkel kell rendelkeznie, ezáltal kiküszöbölheti a választási hiba lehetőségét.

A burkolólapok gazdag választéka lehetővé teszi a maximális helyes kiválasztást a fürdő általános kialakításához.

A fürdőszobai csempe általában kerámiából készül. Kétféleképpen oszlik: padló és fal. A padlóburkolat vastagsága általában nagyobb, mint a fal, és kevésbé csúszós felület. A padlólap cseréjekor figyelni kell a csúszásgátlókkal szembeni ellenállás osztályára. A csúszásmentes felületen lévő csempe használatával a jövőben a sérülések és a testi sérülések elkerülhetők. Ebből a célból kiválaszthatja a megkönnyebbülést vagy matt burkolatot, kizárhatja a fényes csempe választását. A padlólapoknak magas stabilitási és keménységi fokúnak kell lenniük. A legnehezebb anyag, amelyből a csempe készül, vörös agyag, ezért ajánlott az anyagból készült csempe kiválasztása.

A falazólapok kiválasztásához nagy sűrűségre és tartósságra van szükség.

A szabványos cserép lefektetésének videofelvétele

Helyiség előkészítése

A cserép elkészítése előtt alapos előkészítésre van szükség a helyiségben. Ehhez szét kell szedni a régi cserépet, megköszörülni a padlót, tisztítani a régi vakolatot, festeni a falakról.

A régi csempék szétszerelése

A régi csempék szétszerelését olyan eszközökkel végzik, mint a véső vagy a kalapács. Miután eltávolította az egész régi csempe, a felületet egy spatula ragasztó vagy habarcs. Ha a fal korábban nem volt csempézett, de festett, akkor teljesen tisztítani kell a régi festékréteget. Lehetőség van a régi festék tisztítására egy lyukasztóval egy spatulával vagy egy leváló, korshchetka fúvókával ellátott gépvel. A csempe, festék, habarcs, ragasztó maradványainak tökéletesen megtisztított felülete jobban tapad az alaphoz az új csempével. Ha ez nem történik meg, akkor idővel egy új csempe fokozatosan elszabadulhat a cement habarccsal együtt, majd teljesen leeshet.

Előszintező falak

A falak összehangolása fontos lépés a helyiség előkészítésében. A falak összehangolása a felület görbületének eltávolítására szolgál, a felület nagy lejtése érdekében. Ha nem elegendő időt és figyelmet fordítanak erre a folyamatra, akkor a csempe burkolásának hiányosságai és eltérései nagyon észrevehetőek lehetnek. A falak kiváló minőségű összehangolása megkönnyíti a csempék burkolását.

Mielőtt kiegyenlítené a falakat, ellenőriznie kell a falak és mennyezetek görbületét, a felület függőleges felületének eltérését. A lágy anyagokat (vakolat, gipszkartonok) és a kavicsokat, üregeket, üregeket, spatulákkal, simítóval, kalapáccsal vagy vésővel eltávolítják. Kemény felület megmunkálásakor csiszológépet (csiszológépet) használhat. Óvatosan tisztítsa meg a felületet, elkerülve az elektromos vezeték károsodását. A feldolgozás utáni kis üregeket és üreket speciális szintezőanyaggal kell lezárni.

Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, szükséges egy alapozó felületet készíteni. A felület előkészítése megerősíti az alapot és biztosítja a csemperagasztó és a fal jó ragasztását. A szilárd alapanyagú, például betonból vagy erős gipszből készült felület nem alapozható fel.

Ha a falakat gipszal kiegyenlítjük, ha a gipszréteg 20 mm-nél nagyobb, akkor gipszrácsot kell használnunk, ami megakadályozza, hogy saját súlya alatt hámozódjon. A vakolathabarcsot egyenletesen kell felhúzni a háló teljes felületén a bejelölt fényjelzők mentén, középen és szélre simítva. A falak vakolásának folyamatában gipsz vagy cement vakolat habarcsot használhat, amelyet száraz vegyi anyagok formájában értékesítenek az üzletekben. A gipszkeverékek, a cementekkel ellentétben, könnyebben használhatók, gyorsabbak.

Mielőtt kerámia burkolólapokat vagy vízszintes kerámia burkolatot készítene, ellenőrizni kell a falak szigorú merőlegességét. A csempe lefektetése után a legcsekélyebb görbület látható. A fal lejtése nem haladhatja meg a 0,2% -ot.

Továbbá, a csempék behelyezése előtt meg kell nyomni a vakolt falakat az erő megérintésével. Ha hang hallható, egy gipszréteget meg kell tisztítani egy betonra vagy téglaalapra, és újra vakolni kell.

Ha a felület görbületje nagy, akkor rendszerint további gipszkarton van beépítve, de a falak vastagságához extra centimétert adhat.

Padlószintezés

A padlólapot csak erős és egyenlő alapon lehet elhelyezni. A régi bevonat lebontásakor sok repedés, forgács és szabálytalanság fog előfordulni. Illessze a bázist a fürdőszobába speciális cement alapú vagy gipszszintű keverékekkel. A padló vagy a falak kiegyenlítésére szolgáló vízszintesítőszer nem kell nedves, mert nem hoz létre minőségi padlóburkolatot.

A padlózathoz használt kétféle keverék:

 • Szintező vegyületek;
 • Önszintező vegyületek.

Mielőtt az esztrichet a fürdőszobába telepítené, először eltávolítja az előbbi burkolatot és előkészít egy durva felületet. Régi csempe, régi esztrichek és vízszigetelés maradványai általában eltávolításra kerülnek egy perforator segítségével. A bevonat por és törmelék alapos megtisztítása után a bevonat vízszigetelése történik, ami a padló vízállóságát teszi lehetővé.

A szintező keverék alkalmazása előtt a padló zérószintje határozza meg és tegye beaconokat. Ezután a padló fel van töltve az előkészített szintező keverékkel. Meg kell töltenie a világítótornyok előtt a helyet.

A fürdőszobában padlóburkolat készítéséhez a következő feltételek teljesülése szükséges:

 • A páratartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.
 • A levegő hőmérsékletének ± 5-25 fokban kell lennie.
 • A nappali előkészületeket ki kell zárni a nappaliban.

Miután a keverék teljesen megszáradt, önterülő befejező keveréket alkalmaznak a tökéletesen sima bevonat elérése érdekében.

Fürdőszobai csempe

Az oldat elkészítése

Kerámia burkolólapok előállításához különleges ragasztót készítenek. A ragasztókeverék előnyös, szemben a többi keverékkel. A ragasztókeverékre fektetett burkolólapot el lehet vágni, korrigálni, ugyanakkor nem esik le a falról, mint más megoldások (pl. Cementhabarcs) használata esetén.

A száraz keveréket egy megfelelő tartályba keverjük egy keverőfúvókával ellátott perforátorral, majd 5-10 percig infundáljuk és a falra helyezzük.

Fektetés a falon

A falburkolat csak sík felületeken készül, szennyeződéstől és portól, zsír és alluvium habarcsoktól tisztítva. Régi csempe kell teljesen súrolják.

A falburkolat egy vakolat felületre van fektetve. A fektetés előtt meg kell határozni az interdigital ízületek vastagságát, a falak jelölését, a csempék számítását. A megfelelően megtervezett csempeburkolási terv nem biztosítja a falak falainak hibáját és esztétikai megjelenését.

Kívánatos a csempe behelyezése nem az első sorból, hanem a másodikból. Az alsó sor kivágható, ami nem látható vizuálisan, mivel a fal tetején lenne.

Elő kell telepíteni egy útmutatót a falra, amelyen a csíkot lefektetik. Ehhez egy sík fából készült vasalót vagy fémprofilt használhat. A csempe a sarokból, a telepített útmutató sorának megfelelően kell elhelyezni. Kis mennyiségű ragasztót ragasztanak a csempebe egy fogazott simítóval, amely után a csempe a falhoz csatlakozik.

Fektetés a padlón

A padlóburkolat tökéletesen lapos és tiszta felületre van fektetve, miután az esztrich teljesen megszáradt.

A padlólapok elhelyezési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A burkolólapot a varraton, a résen át lehet vinni, átlósan a kívánt kialakításnak megfelelően.

A csempe szépsége függ a csempecsuklók vastagságától. Minél kisebb a vastagság, annál esztétikusabb lesz a fürdőszoba padlója. Ebben az esetben azonban a legoptimálisabb kötési szélesség a kiválasztott csempe méretétől függ. Az egymás közötti csontozatú csuklóknak sima, egyenlő szélességűnek kell lennie, szépnek és tisztának kell lenniük. E cél elérése érdekében különleges csempézett kereszteket használhat. Miután a csempe teljesen le lett fektetve, az egész felület befuggatott. Ezt megelőzően először vízzel meg kell nedvesíteni az ízületeket. Ez azért van így, hogy javuljon a habarcs tapadása varratokkal. A gumi spatulával a keveréket finoman és gyorsan dörzsöljük az interglaciális térbe.

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét.

Befejező munkák

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét. A helyiséget alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól és a szennyeződésektől.

Vinyl padlóburkolatok: az alkalmazás jellemzői itt olvashatók.

Tippek a fürdőszoba csempe kiválasztásához: videó

megállapítások

Mindenesetre a fürdőszobában a kerámia csempe a legjobb választás, mert kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a különleges körülmények (magas páratartalom, állandó kifröccsenés), hogy ne károsíthassák a szobát. A csempe védelmet nyújt a penészgéppel és egyéb káros hatásokkal szemben.

793 felhasználó érdekelt ebben az anyagban: Moduláris képek a nappaliban

Milyen méretű kerámia burkolatok vannak a fürdőszoba falak felé nézve: szabványos és nem, praktikus és legtartósabb opciók?

A díszítő falaknál a burkolólap még mindig vezető szerepet tölt be a befejező és dekorációs anyagok között. A modern építőanyagok piacán különböző jellemzőkkel, alakzatokkal és méretekkel rendelkező csempe található.

Csempe és méretei

Abban az esetben, ha úgy döntöttek, hogy díszítik a falak vagy a padló a szoba csempe, az egyik legfontosabb kérdés a választás a mérete. A csempe méretének kiválasztása nemcsak a fal tartós és megbízható befejezését biztosítja, hanem az esztétikai tulajdonságait is javítja, miközben vizuálisan átalakítja az egész helyiséget.

Lehetőség van meghatározni a méretet

A csempe méretei egy ismert szabályozás alá vannak rendelve. Számos méretváltozat létezik, és formátumnak nevezik őket. A fő értékek a termék hossza és szélessége, de nem kevésbé fontos a vastagság.

A padlólapok általában nagyobbak, mint a falakra szereltek és falak díszítésére használhatók, de a hátsó csere nem elfogadható a falminták törékenysége miatt. A falburkolatok nómenklatúrája 75x150mm és 300x900mm közötti, a 150x150mm és 1000x1000mm közötti padlóburkolat.

A becsült csempe méretét a helyiség és a kezelendő felület, a felületek szintezésének szintje, valamint a helyiségben található egyéb tárgyak mérete alapján határozzák meg.

Milyen méretű kerámia padlólapok

Figyelembe véve a kerámia burkolólapok méretét, figyelembe kell venni, hogy a választás bizonyos kritériumok alapján történik, például a helyiség mérete. A kerámia padlózat legszéles körben elhelyezett változata 20 és 20 cm közötti méretben. A többi konfiguráció között megemlíthetjük az ilyen lehetőségeket centiméterben:

A konyha számára

A konyha kerámia burkolólapjaival szemben álló költségvetés egy megbízható és költséghatékony megoldás a szoba kényelméhez és kényelméhez, anélkül, hogy elveszítené az esztétikai minőségét. Hagyományosan a konyha használják a csempe nem nagy, különösen, ha a méret a szoba maga nem nagy. Az ajánlott vastagság 5 mm, azt is biztosítani kell, hogy a termék felületét zománc védő réteggel borítsa, amely védi a bélést mindenféle konyhai szennyeződéstől.

A fürdőszobában

A fürdőszoba kerámia burkolatának meg kell felelnie a helyiségnek. Abban az esetben, ha ez egy kis helyiség, akkor a bélést kis darabokból kell készíteni annak érdekében, hogy vizuális érzelmet keltsen, hogy maga a szoba nagyobb. Ennek megfelelően minél nagyobb a helyiség, annál nagyobb a felhasznált burkolóanyag.

Gyakran használják a fürdőszobában egy téglalap alakú kerámia bélés 20x25 centiméteres formátummal, és egy másik 20x40 és 20x60 méretű. Tájolással függőlegesen és vízszintesen is elhelyezhetők.

Milyen méretű kerámia lapok a falak számára?

Először is, a falak kerámia burkolólapjának méreteit a négyszögletes vagy négyszögletes forma alapján határozzák meg. A falakra kerámia termékek standard konfigurációja 150-150 milliméter.

A paraméterek milliméterben kifejezett arányai között megkülönböztethetünk a következőket:

Fürdőszoba és konyha méretei

Egy fürdőszoba és egy konyha esetében az anyagok tulajdonságait minden szobában külön-külön kell meghatározni. A méret mellett a műszaki jellemzőkre vonatkozó követelmények szintén befolyásolják a választást:

 • nedvességállóság;
 • szennyezés-ellenállás;
 • ellenáll a gomba kialakulásának.

Melyek a folyosó formátumai?

A folyosó és a folyosó kerámia burkolatának kopásállónak és szennyeződésnek is ellenállnia kell, mivel ez a leggyakrabban látogatott és szennyezett helyiség. Nem lehet csúszós is. A folyosó padlóján megengedett a piacon kínált legvastagabb és legerősebb termékváltozatok használata.

Mi a kerámia burkolólap vastagsága?

A kerámia burkolat vastagsága fontos paraméter, amelyet figyelembe kell venni a burkolat anyagának kiválasztásakor. A termék vastagsága nemcsak a műszaki jellemzőket, hanem a vizuális érzékelést is érinti.

A vastagság függ a bélés anyagának tartósságától is, és ennek megfelelően maga a fal is bélés. A vékonyabb csempe hajlamosabb a repedésre és más destruktív hatásokra.

A kerámia burkolólapok vastagsága általában kevesebb, mint a padlóburkolaté. A falburkolat esetében négy-kilenc milliméter vastagságú változatokat használnak. Sokoldalú a 7 mm vastagságú lehetőség, hiszen a termék növekvő vastagsága miatt a ragasztás súlya és fogyasztása a telepítés során, valamint a gyártó által beállított költségek nőnek.

Mi legyen a vastagsága a csempe a fürdőszobában a falak

A falak falának vastagságának megválasztása a fürdőszobában a helyiség nagysága alapján történik, ami közvetlenül befolyásolja a burkolat anyagának megválasztását. Nem ajánlott 8 mm-nél, de kevesebb, mint 3 mm-es vastagságú csempe. Érdemes felidézni, hogy a termék növekvő vastagsága mellett nemcsak az erőssége nő, hanem annak költsége is.

Padlóvastagság

A padlóburkoló lapok általában sokkal vastagabbak, mint a falazólapok. Ez annak köszönhető, hogy a padlón lévő csempe nagy terhelést vesz igénybe, ezért bizonyos szilárdsági tulajdonságokat igényel, amelyek meghatározásra kerülnek, beleértve a termék vastagságának mutatóját is.

A közönséges átlagértékek között 6 és 12 milliméter közötti tartományba lehet sorolni. Azonban a változatok ismert termékek, amelyek vastagsága három-huszonöt milliméter. Az értékesítés során általában nehéz megtalálni a 12 mm-nél nagyobb vastagságú lehetőségeket, de a szokásos lakás- és házigényeknél többet nem szükséges.

A méret befolyásolja-e a minőséget?

Nem kell építő szakértő vagy szakértő az egzakt tudományokban annak érdekében, hogy tisztában legyen a csempe dimenziójának és a törékenységének mértékével. A növekvő dimenziókkal a termék érzékenyebbé válik a különböző destruktív hatásokra, és a mechanikai károsodások minimális ellenállást biztosítanak. A legtöbb esetben ezt a hátrányt próbálják kiegyenlíteni a termék vastagságának növelésével, ugyanakkor a súly növekedésével jár, ami szintén negatív következményekkel járhat.

A cikk elolvasása után nyilvánvalóvá válik, hogy a csempe méretének megfelelő választása nem kevésbé fontos, mint a helyes telepítés. Ez a jellemző, amely nagymértékben meghatározza egy termék és az egész fal vagy padlóburkolat tulajdonságait.

Milyen típusú kerámia lapok: a megfelelő választás, alternatív lehetőségek

Ha megkérdezi az emberektől, hogy a padló és a fal díszítésének anyaga a leginkább praktikus - a legtöbben azt mondják, hogy csempe. És valóban nagyon kényelmes használatban lévő anyag, amely kilátszanak a fürdőszobában, a WC-ben, a folyosón, a konyhában, a verandán és a homlokzatburkolatok befejezésén. Ebben a cikkben megnézzük, hogyan kell kiválasztani egy csempe, milyen csempe van, hol használják és hogyan különböznek egymástól.

Gyors cikk navigáció

A gyűjtemény elemei

A kerámia lapok standard gyűjteménye öt elemből áll:

 1. Sötét háttér.
 2. Világos háttér.
 3. A dekoráció. A betétekhez illő díszítőelem általában ugyanakkora méretű, mint a háttér. Nem vágható el, előre gondolkodó elrendezésre van szükség, alulbecslés nélkül.
 4. Curb. Elsősorban a sötét és világos hátterek elkülönítésére vagy a keskeny alátámasztások elkerülésére használják. A méret gyakran díszített magasságú dekorációban, csak hosszabbítható.
 5. Padlólapok. Leggyakrabban négyzet alakú, több mint a fő elemek.

Valójában az ilyen elemek egyik gyűjteményében többféle lehet, és lehetnek ceruzák, karnisok, panelek, rózsák, lábazatok, lépcsők.

Tile Type összehasonlító táblázat

 • Vörös agyag
 • Fehér agyag
 • 0-15 (20)
 • 0-6 (10)

Különböző porcelán cserép a kerámia cserép

A fő különbség a porcelán és a hagyományos cserép között a különböző gyártási technológiák. A gyártás során magasabb nyomást (400-500 kg / cm2) és hőmérsékletet (1200-1300 fok) használnak. Ennek köszönhetően lényegesen jobb technikai jellemzői vannak a fagyállóságnak, a sűrűségnek, a vízfelvételnek, a vegyszerállóságnak és a tartósságnak.
Kezdetben a porcelánlapot technikai használatra cserélték (nyilvános és ipari helyiségekben), de most mindenhol használják: a fürdőszobákban, a lépcsőkön, az homlokzatokon és a tetőkön.

A porcelánlapok elhelyezésekor speciális ragasztókat kell használni.

A felület típusától függően számos típusú porcelán kőzet van:

 • Műszaki. Természetes gránitra hasonlít: a felület természetes színe, nagy szilárdságú és alacsony ár.
 • Üvegezett. Glaze-t alkalmaztak a felületre, ezt követte a tüzelés. Általában ez a bevonat erőt és megbízhatóságot ad, de idővel elveszíti megjelenését.
 • Matt. Nem polírozott kő.
 • Polírozott. Általában a felületét egy tükrös felületre csiszolják. Nagyon látványosnak tűnik, de többet költ. Intenzív használat után a felület matt lesz.
 • Strukturált. Olyan megkönnyebbüléssel rendelkezik, amely utánzható a fa, bőr, szövet vagy természetes kő.
 • Szaggatott (vagy viaszolt). Dekoratív felület, amely nem alkalmas nehéz terhelésekre. Kissé fényes, de nem olyan csúszós, mint csiszolt.
 • Orvosolni. A 90 fokos szöget bezáró szögek miatt ez a porcelán kőzet vizuálisan zökkenőmentesvé válik. Általában nagy méretű és jól használható nagy terhelésű köztereken, ahol az extra varratok megzavarják a tisztítást.
 • Vannak más, kevésbé gyakori felületek: rusztikus (idősebb), lappatirovanny (félig fényes), csúszásgátló.

Porcelán kőagyag

A gyártás típusa

 • Préselt csempe. Porított nyersanyagból készül, amelyet nagy nyomás alatt alakítanak ki. A por 4-8% nedvességtartalmú porral két irányban 200-400 kg / cm2 nyomás alatt préseljük. Ennek következtében a granulák keverednek és részben deformálódnak. Ennek eredményeképpen, még a tüzelés előtt is sűrű és tartós cserépet kapnak.
 • Extrudált csempe. Pasztos masszából készül, extruderen keresztül, hogy megkapja a kívánt alakot. Az extrudert elhagyó szalagot a kívánt méretre vágjuk.

Felület típusa

 • Üvegezett. Színezett üveg borítja, melynek köszönhetően fényesebb és lédúsabb lesz. Maga a máz kezdetben ásványi vegyületek keverékéből áll, alkalmazzák és olvadják fel a felületen. Hűtés után a tömeg üvegt képez. A zománc lehet színes vagy fehér, átlátszó vagy matt. Dupla tüzelés esetén az égetett felületen, és az égetett helyen, a szárított felületen kerül alkalmazásra.
 • Mázatlan. Egyenletes összetétele és színe a teljes vastagságban. Általában nem díszítenek rajzokkal vagy díszítő bevonatokkal, és a felső és a rossz oldal nem különbözik egymástól. Egy tüzeléssel készül.
 • Polírozott. A szokásos préselés és égetés mellett a felületet csiszoló tárcsákkal kezelték. Az őrlés előtt a tüzelést követően kapott durva réteget levágják.
 • Csiszolatlan. Nem halad át a polírozási szakaszban.

Minőségi besorolás

 • Rendezett csempe. Az első osztály általában csempe, legfeljebb 5 db százalommal. A második és a harmadik fokozatnak több hibája lehet. Felhívjuk figyelmét, hogy minden gyártó saját kritériuma lehet a termék típusának meghatározásához.
 • Tone. A gyártási technológia nem teszi lehetővé, hogy ugyanolyan hangzást érjen el minden terméken. Ezért az áruk csomagolása és a törmelék eltávolítása előtt a burkolólapokat a színtónus szerint kell kategorizálni. Leggyakrabban a csomagoláson a hang jelzi a betűvel ellátott bélyegzőt.
 • Formátum (kaliber). Tüzelés után a csempe mérete változhat. A csomagolást megelőzően a gyártók méret szerint méretezik őket, a megállapított tűréshatárokon belül. A névleges méret melletti csomagoláson feltüntetik a gyári méreteket. Például: 10x10 cm (W 980 × 980 mm). A zárójelben a gyár mérete.

Ennek megfelelően meg kell vásárolnia ugyanazt a kerámia csempe méretét és méretét.

Viseljen ellenállást

A nem üvegezett csempe meghatározására szolgáló eljárást az EN ISO 10545.6 szabvány és a mázas burkolólapok esetében az EN ISO 10545.7 (PEI módszer) határozza meg.

A kopásállóságnak köszönhetően a kerámia burkolólapok öt típusba vannak osztva:

 • PEI I - az alacsony forgalmú területeken, ahol nincs szennyezés, ami kopás. Például: fürdőszoba, hálószoba.
 • PEI II - közepes terhelésű, alacsony vagy közepes kopásnak kitett helyiségekben. Például: szekrények, nappali helyiségek.
 • PEI III - alkalmas a közepes és nagy intenzitású mozgások legtöbb szobájához, valamint a mérsékelt szennyezéshez. Például: konyhák, lépcsők, erkélyek, csarnokok és kis irodák.
 • PEI IV - nagy terhelésű szobákhoz. Például: éttermek, irodák, üzletek, nyilvános helyek (a box office, a keskeny folyosók kivételével).
 • A PEI V a legkeményebb kopásálló kerámia. Alkalmazhatja bárhová bárhol, anélkül, hogy félt volna a kopasz foltok megjelenésétől.

Porozitás és vízfelvétel

A klinker oldal és a pálya

 • I. kategória - alacsony vízfelvétel (AA kevesebb, mint 3%);
 • II. Kategória - átlagos vízfelszívódás (AA, 3-10%);
 • III. Kategória - nagy vízfelszívódás (10% feletti AA).

Súrlódási együttható

A súrlódási paramétertől függően meghatározhatja, mennyire csúszós a kerámia burkolat. Az R jelölés egy számjeggyel meghatározza, hogy melyik zónához használhatja ezt a típusú csempe.

 • R9 - munkaterületek, bejárati csoportok, lépcsők, bevásárlóközpontok;
 • R10 - köz- és egészségügyi berendezések (konyhák, műhelyek, garázsok, raktárak);
 • R11 - autójavító üzletek, padlón nedvességnek kitett helyiségek;
 • R12 - hűtő kamrák;
 • R13 - halak, zöldségek termelési helyei.

Alternatív bevonási lehetőségek

Hogyan cserélje le a csempe a fürdőszobában a falakon:

 • Műanyag panelek. Olcsó nedvességálló anyag, amely nem igényel különleges készségeket a telepítéshez. Felragasztva a ragasztóra vagy a dobozra.
 • Nedvességálló festék. Alkalmas olyan festési területekhez, amelyek nem közvetlenül érintkeznek a vízzel. Például, ha zárt zuhanyozót teszel, a fennmaradó falak festhetők a javítási költségek csökkentése érdekében. De ennek a folyamatnak a bonyolultsága nehezebb lesz.
 • Mosaic. Drága anyag, elsősorban lekerekített elemek bélésére használják. Számos öltés szükséges állandó gondozásra.

Cserép alternatívája a padlón lévő fürdőszobában:

Többszínű PVC csempe

 • Epoxi önterülő padló. Kedves lehetőség, de nagyon szép és tartós. Ennek háttereként monokróm színes vagy fényképnyomtatást használhat.
 • Vinyl csempe. Jó alternatíva a padlón lévő fürdőszobában és WC-ben. Gyönyörűnek tűnik, nem fél a nedvességtől, több gyűjtemény kombinálható egy helyiségben. Olyan lehetőségeket kell választania, amelyeknek nincs öntapadó rétegük, és illeszkedjenek a ragasztóhoz.
 • Linóleum. Olcsó átmeneti lehetőség.

Összefoglaljuk


Nedves helyiségekben, például fürdőszobákban nedvességálló, csúszásmentes csempe-típusokat kell választani: kerámia gránit, klinker, monocoatura. Annak érdekében, hogy ne többször túllépjenek, nem szabad olyan bonyolult elrendezéseket választania, amelyeknek nagy száma a dekoráció, amit a tervezők szeretnek kínálni a boltokban, mindaddig, amíg több pénzt hagynak velük.

Típusú csempe a fürdőszoba - 3 modern lehetőségeket

Nem olyan régen, amikor a fürdőszobai burkolatokra kerültek, csak kerámiát jelentettek. Jelenleg a helyzet megváltozott, mivel az anyagkínálat jelentősen megnőtt. Ezért javaslom, hogy fontolja meg a különböző típusú fürdőszoba csempe és azok jellemzői, amely segít meghatározni a választás befejező anyagot a fürdőszobában.

A csempe mellett jelenleg sok más csempe opció is létezik.

Bevonatolási lehetőségek

Rendes csempe egy klasszikus befejező anyag, amely mindenkinek ismert. Ezért nem vesszük figyelembe. Ezután elmondom, milyen csempe van a divatban a szokásos kerámiák mellett:

Modern fürdőszoba csempe opciók

Ezután nézze meg az összes bevonatot.

Üveg csempe lehet négyszögletes, négyzet és még kerek

1. lehetőség: üveg

A modern és eredeti belsőterek kedvelői ajánlhatók elsősorban üvegcsempéknek. Ez az anyag tartós edzett üvegből készült. Díszítő tulajdonságainak növelése érdekében az összetételhez úgynevezett hangtompítót adnak, amelyek a felületet valamilyen heterogenitással és festékkel látják el.

A hatszöglemez segít eredeti módon díszíteni a belső térben.

Az anyag leggyakrabban téglalap alakú, téglával szerelve. De ha úgy tetszik, négyzet alakú, kerek vagy hatszögletű csempe lehet. Ezen kívül vásárolhat egy kis mozaikot. Néha a falon elterjedt a különböző képek.

A fürdőszoba falát üvegmozaikkal díszítheti - ehhez külön kis csempe is használható

Méltóságát. Teljesítménye szerint ez az anyag nem kevésbé a kerámiához képest, de bizonyos szempontból még felülmúl. Különösen az előnyök közé tartoznak a következő pontok:

 • Tiszta geometria. A gyártási folyamat során az üveg, ellentétben a kerámiával, deformálódott. Ezért teljesen sík sík és 90 fokos szög;
 • Erő. Az edzett üveg ellenáll a mechanikai igénybevételnek, beleértve a sokkot is;

Az üveg bevonat praktikus és tartós

 • Gyakorlatiasság. A sima felületnek köszönhetően az üveg könnyen tisztítható;
 • Ellenáll az UV sugárzásnak. A színezékek és a minták nem félnek a napfénytől való érintkezésnek, aminek következtében évek óta megtartják fényerejüket. Emellett, mivel hátulról vannak elhelyezve, nem félnek a mosószerek hatásaitól;
 • Tartósság. A fürdőszobai burkolólapok, ha gondosan kezelik, évtizedekig tarthatnak;

Az üveg bevonat könnyen karbantartható.

 • Hygiene. A kerámiától eltérően sűrű, nem porózus szerkezetű.

Az üveganyagok ragasztására cement alapú hagyományos csempe ragasztóval lehetetlen. Ehhez speciális ragasztót kell használni, például a Litoacril Plus-t.

Az üveg ragasztásához speciális akril ragasztót kell használni.

Cons. A hátrányok közé tartozik a lefedettség magas költsége.

Vinyl lehet használni a falak és egyéb felületek.

2. lehetőség: Vinyl

Érdekes megoldás a fürdőszoba PVC-vel vagy PVC anyagokkal való befejezése. Meg kell mondanom, hogy a "PVC csempe" kifejezés gyakran két különböző anyagot jelent:

 • Padló rugalmas (művészeti vinyl). Annak ellenére, hogy ezt a terméket a padlóra tervezték, a saját kezével ragasztva lehet a falakon vagy akár a mennyezeten is;

A fotó - műanyag panelek alatt a csempe

 • Műanyag bélés. Ezek olyan hagyományos műanyag panelek, amelyek vizuálisan hasonlítanak a cserépre. A burkolólapot csak feltételesen lehet megnevezni. Ezért a következő vita a művészeti vinilre összpontosít.

Méltóságát. A fürdőszobai műanyag csempe kevésbé praktikus, mint az üveg - még inkább ellenáll a mechanikai igénybevételnek, miközben higiénikus és tartós. Ezenkívül az anyag számos más pozitív tulajdonsággal rendelkezik:

 • Nagy design választék. A képet fotónyomtatással alkalmazzák, így a termék képes utánozni bármilyen természetes anyagot, legyen az fa, természetes travertin kő stb.

A vinil megvásárolható onyx, fa és egyéb természetes anyagokhoz.

 • Nem csúszós. Ha ezt a burkolatot a padlóra helyezi, akkor biztos lehet benne, hogy nem csúszik el;
 • Rugalmasság. Ennek köszönhetően nemcsak sima, hanem ívelt felületek is előállíthatók;
 • Egyszerű telepítés. A bevonat szerelési útmutatója meglehetősen egyszerű, leggyakrabban folyékony körmökkel való ragasztáshoz.

Vinyl padló, ellentétben a cserép, teljesen nem csúszós.

Hátrányai. Az anyaganyagnak nincsenek hátrányai. A működésének egyetlen futamideje kb. 10 év. A kerámia és az üveg tovább tart.

A volumetrikus panelek lehetővé teszik, hogy elegánsan és modern módon befejezze a fürdőszobát

3. lehetőség: háromdimenziós

A fürdőszobának minden belseje stílusos domborműveknek tűnik a fürdőszobában. Azt is nevezik háromdimenziós.

A klasszikus stílusú belső térben rombuszok formájában használható a csempe.

Meg kell mondanom, hogy a domborító panelek egy sor különböző bevonatot tartalmaznak, amely magában foglalja:

 • Kerámia. A kerámia texturált csempe nagyon szokatlan és érdekes. Az egyetlen dolog, hogy ki kell választani a megfelelő stílust a belső.

Ha például a belső tér klasszikus stílusban díszítik, akkor a lágy díszítéssel szemlélő rombuszokkal ellátott csempe jól néz ki.

A tengeri stílusban, jobb, ha a bevonatot, festett hullámok. Ha a belső tér a modern stílusok bármelyikében díszítik, absztrakció formájában mintázattal bevonatot használhat;

A bambusz panelek környezetbarát, viszonylag olcsó anyagok.

 • Bambusz panelek. Nagyobb méretűek és mélyebb megkönnyebbülésűek. Ezenkívül ez az anyag rendszerint zökkenőmentes, ami lehetővé teszi, hogy folyamatos mentes felületet hozzon létre.

Három D bambusz panelek préselt zsetonból készülnek. Mivel ez egy növényi eredetű természetes anyag, a nedvességállóság szempontjából alacsonyabb a kerámiáknál és az üvegnél. Ezért nem ajánlatos a szaniter szerelvényekkel való közvetlen ragasztással ragasztani;

A műanyag panelek nem vizuálisan rosszabbak a kerámia és a bambusz társaiknál

 • Műanyag panelek. Vizuálisan nem rosszabbak a bambusz és a kerámia, de ugyanakkor olcsóbbak és nem félnek a nedvességtől, könnyen moshatók.

Ezek mindenféle anyagok, amelyeket el akartam mondani. Az egyetlen dolog, végül megjegyzem, hogy az utóbbi időkben különféle szokatlan csempék kerültek eladásra, amelyek meglepetéssel várják a legigényesebb vásárlókat megjelenésüket is.

Szokatlan, hogy díszítse a fürdőt segítségével csempe alatt tapéta.

Például a díszítés vagy csíkos tapéta lefedettségének értékesítésében megtalálható. Úgy néz ki, mint az eredeti patchwork csempe, pl. utánozva a színes szálakat.

A patchwork dekorálása diverzifikálja a fürdőszoba belsejét

A bevonat minden típusának, ahogy látja, saját előnyei vannak és vonzó a maga módján. Ezért a csempe kiválasztása a fürdőszobához az Ön ízlésétől és pénzügyi lehetőségeitől függ.

Mielőtt kiválasztaná a padlót, döntse el a helyiség belsejét és a vízvezeték tervezését. Ez összehangolja a fürdőszoba belsejét.

A hazai gyártótól származó üvegmozaik - MIR Mosaic

A

Végül minden fenti bevonat költségét megadom, hogy megkönnyítse a választást:

Kerámia fürdőszoba csempe

A fürdőszobai befedés követelményei jóval magasabbak, mint a ház vagy a lakás bármely más szobája, a magas páratartalom miatt. Ezért a felületkezelő anyagnak könnyen viselnie kell a magas páratartalmat, védenie kell a falat, és könnyen tisztíthatónak kell lennie. A kerámia csempe, amelyet keramikusnak vagy cserépnek is neveznek, teljes mértékben kielégíti ezeket a követelményeket.

Mi a kerámia csempe

Kerámia burkolólapok készültek néhány agyagból. Először a szennyeződéseket és a szennyeződéseket tisztítják, majd szárítják és finom porba őröljük, amelyet kvarc-homokkal és az oldat egyéb összetevőivel elegyítenek. Egy különleges berendezés különleges megoldássá teszi az oldatot, amelynek mérete és formája teljes mértékben megfelel a jövő csempeinek. Néhány hét múlva az oldat megszárad, majd a sütőbe kerül, ahol a magas hőmérséklet hatására az agyag kerámiákká válik. Monokróm csempe máz nélkül, a színezék hozzáadódik az agyag oldathoz, megadva a kívánt színt. Díszítő mintával ellátott burkolólapoknál a képet égetés után alkalmazzák, majd rázatással és kopásálló mázzal bevonva.

Előnyök és hátrányok

Íme a befejező anyag fő előnyei:

 1. Széles terek kialakítása.
 2. Gazdag választék a méretekben és színekben az üzletekben.
 3. Az a képesség, hogy megvásárol egy csempe készleteket kész festményekkel.
 4. Képesség ragaszkodni a legtöbb felületen.
 5. Hosszú élettartam még a zuhanyzókban és hostelekben is, ahol a fürdés közötti szünetek nagyon ritkák.
 6. Nagy ellenállóképesség a szennyeződésekkel és könnyű tisztítással.
 7. Széles rendelkezésre állás.

A csempe különféleképpen helyezhető el, ami miatt széles a kreativitás a fürdőszoba kialakításában. A formatervezési módszerek és a különféle formák és színek kombinációja tovább növeli a tervezői kreativitás lehetőségét. Bármelyik hardverraktárban több tucat, de nem több száz különböző kerámia cserélhető opció áll rendelkezésre, amelyek alakban, méretben és mintában különböznek. Egyes gyártók nem csak különböző színű anyagokat kínálnak, hanem olyan kész készletek is, amelyekből festményeket vagy tájképeket készíthet. Ez a kép minden fürdőszobának méltó dekorációja lesz.

Az anyag élettartama tíz év. Mostanáig a szovjet korszak alatt épült hostelek, amelyek még mindig megtartották a szovjet csempéket a zuhanyzóban. Ugyanakkor a hostelek mosni különböző embereket, beleértve azokat, akik jöttek a kemény munka vagy szennyezett valamit. A mosás során a falak mentén vízcseppek és szennyeződések szétszóródnak, szennyezettek, de néhány nap múlva a tisztító hölgy egyszerűen megmossa a falat rendszeres szivaccsal és a legolcsóbb mosószerrel, vagy akár szappannal.

A számos előnynek ellenére a kerámiáknak jelentős hátrányai vannak:

 • nem tapadhat minden felületen;
 • a ragasztó rossz választéka a csempe gyors lehámlásához vezet;
 • a kiváló minőségű telepítéshez különleges felszerelésre és széles körű tapasztalatra van szükség.

A legjobb, ha porózus felületeket is használhat a kerámia ragasztásához, például:

 • tégla;
 • beton;
 • cement gipsz;
 • gipsztöltő;
 • LSU;
 • DSP.

A folyamatosan alacsony páratartalmú helyiségekben fából készült felületeken ragaszthatja a kerámia burkolólapokat, beleértve a rétegelt lemezeket, az OSB-t és egyéb, fahulladékból készült anyagokat. Azonban lehetetlen ragasztani a kerámiákat a fürdőszobában, mert mivel a nedvesség felszívódik, az ilyen fal vagy burkolat nagysága megnő, ami a legjobb esetben a ragasztóvágáshoz és a legrosszabb repedésekhez vezet.

Annak ellenére, hogy elméletileg még egy olyan személy is, aki nem rendelkezik építési készségekkel, a csempe ragaszkodhat ahhoz, hogy eléggé kvalitatív és gyönyörű legyen. Végtére is, képesnek kell lennie arra, hogy dolgozzon egy lyuk és lézer szintet, valamint egy gépet csempék. Ezenkívül meg kell érteni a ragasztószerkezeteket és alkalmazásuk jellemzőit, valamint egy jól kidolgozott térbeli gondolkodásmódot, amely segít előre elképzelni, hogy a csempe hogyan fog kinézni különböző formákban és mintákban.

Fontos továbbá, hogy ne csak a burkolólapok közötti azonos rést biztosítsuk, hanem egy helyesen kiválasztott anyaggal is. Végül is a tömítőanyagnak meg kell védenie a ragasztót a nedvességtől, nem kell időben összeomolnia, és meg kell felelnie a fal színének általános hátterének. Ezenkívül a tömítőanyaggal végzett munka során sok olyan pillanat van, amelyek nem ismertek azoknak, akik nem rendelkeznek építőképzéssel és sok tapasztalattal. E pillanatok tudatlanságának köszönhetően a varratok lezárása helytelenül történik, és legfeljebb a csempeburkolat megjelenését rontja, és legrosszabb esetben néhány év elteltével a ragasztó megjelenése és a ragasztó megjelenése vezet.

Típusú csempe

Az egész csempe osztható:

 • cél (nem, fal);
 • formában;
 • mérete;
 • szín;
 • a kép jelenléte.

A padló és a fal közötti csempe közötti különbség vastagsága - a padló anyaga sokkal vastagabb, mivel nagy terhelésnek van alávetve, ezért nagyobb szilárdság szükséges. A padlólap átlagos vastagsága 13 mm, a fal anyagának átlagos vastagsága 5 mm. Gyakran a vastag padlóburkolat tartósabb anyagból készül, ebben az esetben kerámia gránitnak nevezik. A legnépszerűbb formák négyzet alakúak, téglalap alakúak, hatszögletűek, háromszög alakúak. Az alak csak az egyes elemek megjelenését és a kiválasztott csempe számára rendelkezésre álló formázási mintázatot érinti.

A négyzetek vízszintes, függőleges és átlós kialakításra alkalmasak. A négyszögletesek a vízszintes és a függőleges kialakításhoz, valamint a geometriai négyszögletes minták elkészítéséhez. A hatszögek csak vízszintes, függőleges vagy átlós kötésű méhsejt-formázásra alkalmasak. Az azonos színű anyag használata lehetővé teszi, hogy olyan egységes felületet hozzon létre, amely harmonikusan illeszkedik egyes mintákhoz. A különböző színek kombinációja lehetővé teszi geometrikus és absztrakt festmények létrehozását, és egy kész mintával ellátott csempe éltetheti a falakat. A különböző méretű és alakú csempék kombinációja lehetővé teszi teljes képek készítését, de ehhez egy jól kidolgozott térbeli képzelőerő vagy egy tervezési programokkal való együttműködésre van szükség.

Styling módszerek

Itt vannak a kerámiák alapozási módjai és rövid leírásuk:

 • Horizontális. Ennek a módszernek a nevét az okozta, hogy a csempe egy vízszintes vonalra van fektetve. Ezzel a módszerrel meg lehet változtatni a csempe, a színek és a formák méretét, de mindig a sor felső vagy alsó széle szigorúan a vízszintes vonal mentén halad. Ez a legkedveltebb módja a tojásnak.
 • Függőleges. Ez a módszer az előzőhöz hasonló, de a sorokat nem vízszintesen, hanem függőlegesen, felülről lefelé vagy alulról felfelé helyezik. Ezt a módszert csak akkor alkalmazzák, ha lehetetlen a vízszintes vonalnak a falhoz való megfelelő összekötése, például az egyenetlen padló miatt, vagy pedig ahhoz, hogy a burkolólapot egy egyenetlen felső vonalhoz kösse.

Átlós. Ebben a módszerben először egy valódi vagy geometriai átló látható, és minden sor mentén húzódik. Ezt a módszert használják, ha olyan átlós mintát akarnak létrehozni, amely a belső tér egyes részleteit hangsúlyozza, vagy friss és érdekesebbé teszi.

 • Cell. Ebben a módszerben két vagy három sor függőleges vagy vízszintes vonalakat használunk. A csempe alakja miatt a függőleges, vízszintes és geometriai átlós vonalak ugyanazok, ugyanis a csempe szomszédos oldalainak szöge 45 fokos, mint egy geometriai átló.

Mosaic. Ezzel az elrendezéssel jelölje meg a fő (kontroll) pontokat, valamint a függőleges, vízszintes és átlós vonalakat. Ezután a csempe lefektetett, mind a vonalakra és pontokra összpontosítva, mind annak alakjára és méretére.

dekoráció

A kerámia burkolólapok nem csak befejező elemként vagy tervezési részként, hanem dekorációként is használhatók. Ehhez a nem szabványos felülethez illő, jól illeszthető csempe például texturált mintával vagy csempével burkolva. Az ilyen részletek felhasználása a rajzot jobban észrevehetővé teszi, és élénkíti az általános hátteret.

Népszerű méretek

Nincs egységes szabványméret vagy általánosan elfogadott ideális méret. A legtöbb gyártó azonban a 4-es és 5-ös, például 10x10, 16x16 vagy 20x30-as többszörös méreteket választja. Azonban a mozaik kivételével a minimális csempe mérete ritkán kevesebb, mint 10 cm, a maximális méret pedig ritkán haladja meg a 80 cm-t.

stílusok

A csempe-fektetési stílusokra nincs egyértelmű megosztás, mivel ez nem önálló és független elem. Ezért inkább beszélhetünk a fürdőszoba befejezésének stílusáról, amely illeszkedik az egyik vagy másik módon és a telepítési mintához.

Klasszikus - egyértelmű függőleges és vízszintes vonalakat jelent, a különböző színek szokásos kombinációja sokkoló és felháborító rajzok nélkül.

Keleti motívumok - ez a stílus számos mintát és dísztárgyat tartalmaz. A világos díszítő elemek használata üdvözlendő.

Minimalizmus - ezt a stílust a dekoratív elemek, minták és egyéb dekorációk teljes hiánya jellemzi.

Modern - ez a stílus kerek formákat, könnyű és meleg színeket jelent. Néhányan rhinestone díszítéssel vannak ellátva, és igyekszenek a fürdőszobának a lehető legszokatlanabbá tenni, de ugyanakkor kedvesek és kényelmesek.

Hogyan válasszunk jó csempe a kádban

A cserép kiválasztásánál nem csak a színre, méretre és alakra kell figyelmet fordítani, hanem olyan paraméterekre is, mint:

 • a csempe és a csomagolás megjelenése;
 • feliratok a csomagoláson;
 • megfelelőségi igazolás.

Kérje meg az eladót, hogy nyissa meg az egyes csomagokat, és vegyen ki több véletlenszerűen kiválasztott csempe. Vizsgálja meg őket, legyenek teljesen azonos méretük és formájuk, és a szín és a minta egyezzenek a csomagoláson. Ezenkívül alaposan ellenőrizze a csempe burkolatát. A magas minőségű kerámiákon a fagyasztott mázas cseppek vagy rosszul kezelt területek elfogadhatatlanok. Ez mind az elülső oldalra, mind a végeire vonatkozik. Ebben az esetben a hátlapnak teljesen tisztának kell lennie. Ha az egész tételből származó legalább egy csempe nem felel meg ezeknek a követelményeknek, akkor jobb, ha megtagadja a vásárlást, mert alacsony árú árucikkeket próbálnak árulni, nagyban felfújt áron.

Vegye figyelembe a termékleírás címkéit is. Minden fontos jellemzőt oroszul kell írni, ez a fogyasztóvédelmi törvény követelménye. Minden lelkiismeretes csempegyártó, aki azt Oroszországba bocsátja, vagy jogszerűen szállítja, megfelel ennek a követelménynek, így az orosz nyelvű információ hiánya egy dologról szól - egy hamis hamisítvány előtt, amelynek valódi tulajdonságait senki sem ismeri. Miután megkapta a szükséges információkat, kérje az eladótól a megfelelőségi igazolást. A kerámia burkolólapokat nem kötelező tanúsításnak kell alávetni, de minden jóhiszemű gyártó önkéntes tanúsításon megy keresztül, mivel ez lehetővé teszi számára, hogy azt mondja, hogy nagyon jó minőségű termékeket gyárt. Ha nincs igazolás, vagy az eladó elkezdi hivatkozni, hogy ez a dokumentum a rendezővel vagy valahol máshol van, akkor adja fel a vásárlást, mert megpróbál eladni egy ismeretlen