Legfontosabb > Csapok

Hogyan törölni a varratokat a csempe egyszerű és szép

A csempe kiváló minőségű burkolása nem garantálja hosszú élettartamát. Ezért nagyon fontos lépés a kerámiatermékek közötti fugázás. Ebből a végső lépésből az következik, hogy a befejezett munka végső minősége, a kompozíció megjelenése, működési lehetőségei és tartóssága közvetlenül függenek. Ezenkívül figyelembe kell venni azon helyiség sajátosságait is, ahol a csempék szerelését például a fürdőszobában vagy a konyhában végzik.

A csempék közötti varrások a rést vagy a keresztezési egyenes közötti távolságot reprezentálják. Vannak bizonyos és általánosan elfogadott szabványok, amelyekkel a technológia csempeburkolást végez. Az alkatrészek közötti rés kb. 2-5 mm. Azonban ezek a számok csak a cserép átlagos paramétereit veszik figyelembe, és valójában minél nagyobb, annál szélesebbek lesznek a varratok.

Ez a megközelítés racionális szemcséket hordoz, ami tisztán gyakorlati szempontból. Ezenkívül szükséges a nedvesség behatolásának megakadályozása, ami a padló aljait károsítja. Ennek eredményeképpen a varratok felelősek az állapotért és a medence hosszáig. Az alábbiakban felsorolunk néhány kompetens habarcs előnyeit:

 • javítja a fal vagy padló alapozásának szellőzését;
 • a csempe eltolása egyenetlen;
 • víz, szennyeződés, gomba elleni védelem;
 • minden felület megbízható tapadása;
 • vonzó megjelenés.

Megoldás kiválasztása

Megfelelően törölni kell a varratot, hogy a művelet során ne okozzanak gondot. Ehhez olyan minőségi összetételt kell kiválasztani, amelynek nagy jellemzői vannak. Ma ez a szempont kevés figyelmet kap, mint amire szükség van, azonban nagyon szomorú következményekkel járhat. A megfelelő keverék kiválasztásához érdemes kiválasztani a következő paramétereket:

 1. Színtartomány. Itt a döntés teljes mértékben az Ön preferenciáitól függ. Ennek alapja a fürdőszoba kialakítása és az általános elgondolás. A fehéret általában univerzális árnyalatnak tekintik, azonban ma bármilyen színt választhat. Ehhez elegendő a kívánt szín hozzáadása a szabványos megoldáshoz.

A csempe közötti fali csonkok hagyományos habarccsal kezelhetők, különleges vagy lakkhasználattal. Egy bizonyos idő elteltével a fürdőszoba padlója elveszíti minőségét, ezért egy speciális keveréket kell választania, melyet a kompozíciónak a felületekre való megbízható tapadása jellemez. Így a készítmény, amely laza szerkezettel rendelkezik, itt nem alkalmas.

A megoldás elkészítése

A varrások kiküszöbölése során általában a keverékeket használják a vállalatba csomagolva. Egyrészt nagyon kényelmes, gyors, és a kiválasztás minimális időt vesz igénybe, és minden egyes esetben elvégezhető. Ezenkívül az eredeti csomagolásban a por, a folyékony oldatoktól vagy a lakktól eltérően, meglehetősen hosszú ideig tárolható. Nem mindig lehet kiszámítani a megfelelő mennyiségű anyagot először. Ezért az elegyet fokozatosan öntjük, az oldat vastagságát beállítjuk.

Másrészt viszont a gyártó cégek kész és csomagolt készítményeket kínálnak speciális tartályokban. Ennek az alkalmazási módnak a gyenge pontja a nyitott csomagok tárolásának lehetetlensége. használnia kell az egész tömeget vagy ki kell inni egy fel nem használt mennyiségű habarcsot. Így sokkal nyereségesebb, ha a kompozíciót önállóan gyúrjuk a varratok helyett, ahelyett, hogy késztermékeket vásárolnánk.

Jelenleg nagyon egyszerű a simítóval kezelni. Az alabástrom billet és egy bizonyos mennyiségű víz meg fog tenni. A keverés után egy ideig fehér anyag képződik, amely a varratra kerül. Azonban szárításkor a tömeg összeomolhat, ami lehetetlenné teszi hosszú ideig történő használatát. A szilikon, gipsz-adalékanyagok vagy lakkok alapvetően nem változtatják meg a helyzetet.

Érdemes tudni! A kiváló minőségű habarcs elkészítéséhez a legjobb a szükséges élmény. Ellenkező esetben a kapott tömeg gyenge minőségű lesz, ami megszáradását követően megszárad. Talán még mindig jobb, ha a vásárlási opcióra hivatkozunk.

Hogyan kell alkalmazni?

Annak érdekében, hogy megfelelően törölje a csempe közötti varratokat, elő kell készítenie az alábbi eszközök listáját:

 • kis gumi spatula;
 • konténer;
 • a víz;
 • hab szivacs;
 • kefe;
 • mixer.

Amikor a tartályt vízzel töltjük fel, hozzá kell adni egy simítót kis részecskékhez. Ebben az esetben szükséged lesz a tarochka közepes méretére, kivéve ha nagy mennyiségű munkát használsz. A keveréket egységes állapotba hozza, és simítóval vagy spatulával felviszi a felületre. Ez így megy:

 • szemét, szennyeződés alapjainak tisztítása;
 • antibiotikumokkal végzett kezelés;
 • nedvesítsük be a varratokat egy nedves ecsettel, hogy jól tapadjon;
 • készítsen elő egy kis maszkot és vigye rá a varratra;
 • gondosan tompítsa a habarcsot a csempék és a spatula között;
 • ha nincs üreg, akkor távolítsa el a felesleget;
 • az oldat szárítása után nedvesítse meg vízzel - ez elkerülheti a repedéseket;
 • Szilikon tömítőanyagot vagy lakkot a fürdőszobában kell alkalmazni az alaplap és a fal közötti ízületekre.

Tudnia kell! A varratok dörzsölése a falon és a padlón bizonyos különbségeket hordoz. Például a falfelületet felülről lefelé kell feldolgozni, és a tömítőanyagot utoljára kell alkalmazni. A padlót a távoli sarktól a kijárathoz töltik, hasonlóképpen a cserép lefektetésével.

Hagyjuk a fürdőt 24 órán át szárazra, majd ismételten kezeljük védő hatású anyagokkal az expozíció, rothadás, penész, gomba ellen. Ez jelentősen csökkenti a különböző mikroorganizmusok megjelenését a legsebezhetőbb területeken. Különben is, nedvesség fog felhalmozódni a fürdőszobában padló felületén, természetesen neki, a varrás a csempe lesz, mint egy folyó ágy. Így a munka befejezése után egyszerűen csak az epoxi gyantát kell alkalmazni.

Tisztítási és ápolási ajánlások

Miután a fürdőszobában megszerezte a végső megjelenést, gondoskodnia kell a szoba vonzó megjelenéséről. Használhatja a jelölőt a csempézett ízületek csempéhez a gitt nyomainak eltávolításához. Általában a felületet 2-3 megközelítéssel dörzsöljük, ha a masztix nem teljesen száraz, akkor a tisztítás késleltetett, amíg teljesen száraz.

A kerámia oldat maradványait vízzel és spatulával távolítják el. Nedvesítse fel a felesleget, majd óvatosan összegyűjti őket egy kaparóval. A fennmaradó foltokat nedves ruhával vagy szivaccsal távolítják el. Ha a csempe bordázott vagy egyenetlen felülettel rendelkezik, akkor a tisztítást fogkefével végezzük. A végső szakaszban jobb, ha olyan üvegtisztítót használ, amely jól meggázolja a felületet.

Tudnia kell! Meg kell tisztítani az edzett masztixot, amely nem teljesen nedves, nagyon nehéz lesz áztatni, és a megkönnyebbüléssel ellátott termékeknél ez nagyon nehéz lesz.

A kerámiák gondozása a fürdőszobában nyilvánvaló okok miatt eltér a szokásos helyiségtől. Körülbelül kéthavonta egyszer alapos tisztítást kell végezni speciális mosószerek vagy népi felhasználás formájában citrom, ecet, szappan és mások formájában. A fehérítést hidrogén-peroxiddal és szódával végezzük. Kitűnő munkát végeznek káros mikroorganizmusokkal, piszokkal és gombákkal.

Fürdetőlapok a fürdőszobában saját kezűleg: a szakemberek titkai

Választhat drága finom csempéket, a legjobb ragasztók keveredik, gyorsan és hatékonyan helyezzük a csempe a falakra, de ha nem végezzük el megfelelően a befejezést, akkor az összes munka leesik.

Gyakran előfordul, hogy a végeredmény nagymértékben függ az utolsó megérintettől, így a csempék burkolásának csempézése a fürdőszobában a saját kezeivel felelős és meggondolatlan színpad. Az ügyes technológiának köszönhetően stabil designt hozhat létre, elképesztően pontos geometriával és kifogástalan megjelenéssel.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő habarcsot?

A csempecsatlakozások kitöltésére szolgáló megoldás tiszta: védi a falakat (vagy padlókat), valamint a ragasztókompozíciót a nedvességtől és a mechanikai sérüléstől. A helyes fugázási folyamat az egyedi töredékeket (csempe, szegély, dekoráció) teljes bevonattal látja el, így a fürdőszoba falai esztétikailag vonzóak.

Van egy úgynevezett zökkenőmentes csempe, amely egyáltalán nem oldódik meg. Ideális esetben a sima felületek sűrű behelyezést tesznek lehetővé, varrások és ill.

Azonban leggyakrabban egy kollekciótervező csempe vagy porcelán kőagyag, amely nagyon drága és a telepítés során szakszerűséget igényel, ezért tipikus lakóházak és vidéki házak szokványos csempeit használják a fürdőszobákkal szemben.

A lengyel tehetséges tervező Maciej Zien sok varrott kerámia csempe gyűjteményének szerzője, köztük a Piccadilly London, a szín, az alak és a textúra kontrasztja.

Milyen habarcs lesz, lapos, hosszabb ideig, és nem igényel gyors javítást? A minőségi anyagnak a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • homogenitás - nem tartalmaz vérrögöket és foltokat, hogy ne hozzon létre szabálytalanságokat vagy légbuborékokat, ami roncsolja a réteg megsemmisítését;
 • rugalmasság - a jól megkötött oldat részecskék gyors és egyszerű alkalmazást tesznek lehetővé;
 • az erő, ami a munka végén megtörténik, és lehetővé teszi a varratok gondozását anélkül, hogy megsemmisítené őket;
 • hidrofób, visszataszító nedvesség.

Természetesen a fugázónak meg kell egyeznie a kiválasztott csempe színeivel - színárnyalatba kell helyezni, vagy éppen ellenkezőleg, kifejezett kontrasztot kell létrehoznia, ami sokkal ritkábban fordul elő.

A varratok világos geometriája, amelyet a kontrasztos fugázás és a narancssárga díszburkolat segítségével történő zónázással kiemelnek, a fürdőszobát egy gyönyörű modern szoba teszi teljessé,

Összekötő fugázó szakaszok

Sokan úgy tűnik, hogy nagyon könnyű a fugázás - érdemes alkalmazni a vegyületet a varratok, eltávolítva a felesleges és minden, a munka történik. Azonban a beágyazás folyamatában gyakran előfordulnak technikai árnyalatok, amelyeken a végeredmény függ. Megpróbáljuk lebontani a polcok végső szakaszát és azonosítani egy ilyen felelősségteljes folyamat bonyolult és nehéz pillanatait.

1. lépés - eszközöket és anyagokat készítünk

Plusz önfenntartó is, hogy nem kell drága eszközöket és anyagokat vásárolni. Minden viszonylag olcsó és a szupermarketekben értékesített. Tehát a munkához szükség lesz:

 • egy gumi-spatulas készlet a habarcs felhordására és elosztására a varratok mentén;
 • több vödör vagy speciális tartály a megoldás összekeverésére;
 • építési kés és ecset a csempe ízületek tisztításához;
 • több háztartási szivacs nedves tisztításhoz;
 • védőfelszerelések - maszk és gumikesztyűk (agresszív megoldásokhoz).

Mivel a folyamat nem tart sokáig, jobb előkészíteni a szerszámokat és a tartozékokat.

A varratok eltávolítására szolgáló kés különbözik a szokásos konyhai vagy irodai késtől: a fogantyú a penge szögben van, ami megkönnyíti a munkafolyamatot

Nagy mennyiségű tiszta vízre is szükség van - ez nem jelent problémát a fürdőszobában, ha a vízellátó rendszer építése miatt nem blokkolódik. Az anyagokhoz elkészített habarcsot vagy száraz keveréket kell készíteni habarcs készítésére, amelyet általában kis térfogatú zsákokban árulnak.

A habarcs behelyezésére és elmélyítésére szolgáló spatulák különböznek a falak vakolásához használt fémszerszámoktól: rugalmas gumiból készültek, amelyek alkalmasak arra, hogy a kompozíciót a varrás mentén terjesszék anélkül, hogy károsítanák a csempe integritását

2. lépés - Varrás és habarcs előkészítése

Miután a ragasztó teljesen megszáradt (az idő 8 óra és 2 nap közötti lehet), előkészítheti a munkaterületet és a száraz keveréket vízzel hígíthatja, ha nem vásárolta meg a kész megoldást.

A szomszédos csempe közötti réseket teljesen meg kell tisztítani a maradék ragasztóval egy késsel, majd apró darabokra és porra söpörjenek egy ecsettel. A tisztítandó felület a kezelendő felület, annál egyenletesebb lesz a habarcs, és annál erősebb lesz "kötődni" a csempe és a fal széleivel.

Az illesztések előkészítése új csempe behelyezésekor jóval kevesebb időt vesz igénybe, mint a régi, feszített és sötétített habarcsok összekötése

Mielőtt a varratokat a kerámia csempeire dörzsölné, készítsen megoldást. Vegyünk egy tiszta edényt, öntsünk meleg vizet (20-25 ° C), öntsük a száraz keveréket a csomagból, és jól keverjük.

Ha nincs speciális fúvóka-keverő a fúrógépen, akkor a szokásos fa bot közeledik. A lényeg az, hogy nincs megoldás a csomókban. A keverék elkészítése után haladéktalanul meg kell kezdeni az alkalmazási folyamatot.

A habarcs elkészítésekor két fontos tényezőt kell összevetni: az alkalmazási idő és a szárítási idő. Ha lassú, akkor a legjobb, ha több apró részletet főzünk.

3. lépés - Grout alkalmazása

Ebben a szakaszban, a tapasztalatlan otthoni "csempék" tesz egy kis hiba: elkezdik tölteni az ízületek között a csempe "száraz". A szakemberek azt is javasolják, hogy a készítmény alkalmazása előtt nedvesítse meg a varrást a jobb tapadás érdekében. A vizet ecsettel, lehetőleg kerek, nagy szivacsral vagy szórással kell bevinni.

Biztonságos és biztonságos, és víz helyett használhat antiszeptikus alapozót a penész vagy penész megakadályozására.

Ha úgy dönt, hogy az öltésteret egy alapozóval nedvesíti, ne vásároljon erre a célra speciális összetételt. Tökéletes megoldás, amelyet a falak alatt a csempe alatt készítettek

A megoldás alkalmazása során fordítsanak figyelmet a spatula mozgására - merőlegesnek kell lenniük a varratra. A habarcsot gyorsan, de óvatosan, enyhén nyomja befelé úgy, hogy kitöltse a varrás teljes területét.

A spatula éles végét az alkalmazási vonal mentén tarthatja, és ismét átsétálhat a kefével.

Annak érdekében, hogy ne legyenek pusztaságok a burkolólapon belül, az ecsetvonásoknak szorosan át kell fedniük egymást, különösen körültekintően - a vonalak metszéspontjánál

4. lépés - száraz és nedves tisztítás

A kompozíció nagyon óvatos alkalmazásával még mindig a foltok és nyomok maradnak a csempe szélén. Hogyan kell megfelelően csempézni, így legalább nyomokat hagyni? Még a varratok feldolgozásánál is eltávolíthatja a felesleget: több keresztirányú löket után tartsa meg a spatulát, és összegyűjti a felesleges oldatot.

Ezután, még mielőtt teljesen száraz, száraz ruhát vagy nedves szivacsot kell szednie, és óvatosan törölje le a megoldás maradványait.

Vigyázzon azonban: a szivacsos préselésnél a habarcs egy részét ki lehet húzni a csuklóból, ezért csak keresztirányú mozgásokat használjon.

A finomabb és pontosabb mozgások a megoldás alkalmazásának folyamata alatt állnak, minél kevesebb időt töltesz a csempe utólagos tisztítására.

A nedves szivacs más okból is előnyösebb: a felesleges oldat eltávolítása, a varratok simítása, sima és esztétikus megjelenésük. Munkavégzés közben nem szabad figyelmen kívül hagyni, mert a simító keveredik gyorsan, és a szárított állapotban való eltávolítás meglehetősen nehéz.

Készüljön fel annak biztosítására, hogy az első tisztítás után többször törölje le az egész csempe nedves ruhával - a habarcs nyomai, különösen a vakolat nagyon ellenállnak.

Videó utasítások szakértői tanácsokkal

Az árnyalatok a padlólapokkal való munka során

A padlón lévő ízületek ugyanúgy vannak kitöltve, mint a falakon, de vannak olyan árnyalatok, amelyek megkönnyítik a munkát. Például van egy olyan módszer, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan tisztítsa meg a padlót sima csempe. A szokásos szivacs helyett egy gumibetétes kézi felépítésű gerendát veszünk fel, és széles, söpörösebb mozgásokkal a karok hosszában megtörik a varratokat. A megoldás egyenletesen csökken, és szorosan kitölti az üregeket, ha folyékonyabbá teszi.

A rendsodrót is hatékonyan lehet felhasználni a következő lépéshez - a maradék habarcs eltávolítása porózus habszivacs hozzáadásával, gumitömítés helyett.

Ez a módszer nem megfelelő, ha a burkolat textúrája dombornyomásos, projections vagy hegek vannak. A simítóvegyület a kerámia üregét kitölti, és ez egy további időigényes tisztítási feladat.

Miután feldolgozta a kerámia burkolatot, ne felejtse el megoldani az aljzatokat, csöveket, szanitereket és törülközőtartók rögzítését.

Még egyszer a fugázóanyagok típusairól

Az építési szupermarketek polcain sok anyag található a csempe ízületek kitöltéséhez. A belföldi és a külföldi gyártók összetételben és konzisztenciában különbözõ termékeket kínálnak: száraz keverék, közepes viszkozitású, sûrû paszták készre szabott oldata. Tekintsük a különbségeket a töltőanyagok között, és melyek azok, amelyek jobban megfelelnek az önfoltozásnak.

A száraz keverékek leggyakoribb típusának alapja a cement - hasonló termékek találhatók minden gyártónál. Egyes cementkészítmények homokot tartalmaznak, a többiet pedig más töltőanyagokkal hígítják. A homokkeveréket akkor kell használni, ha a varratok szélessége eléri a 4 cm-es vagy annál magasabb értéket, vagyis a fürdőszobák számára teljesen nem alkalmasak. A homlokzatok külső dekorációjában, a kerti ösvények kialakításában és az udvaron végzett építési munkákban cement-homokhabarcsokat használnak.

A cementhabarcsot egymástól függetlenül készíthetjük el alapanyagként és finom homokként, egyenlő részekből és néhány latex adalékanyagból - a rugalmasság érdekében

A fürdőszobák, fürdőszobák és konyhák csempecsuklóinak fugázására a portland cement mészvel kevert kompozícióit használták. Az alkatrészek finomburkolása egyenletes, egységes réteget biztosít az alkalmazás során. A polimer cementhabarcsokat nem vízzel hígítják, hanem latex alapú összetétellel. Kétféle keverék létezik: a szín és a fény, amelyeket a színező pigmenthez kell keverni az előállítási eljárás során.

A második típusú oldatot a gyanták alapján készítik el. A szakemberek ritkán dolgoznak epoxi anyaggal, amely két komponensből áll, és közvetlenül az alkalmazás előtt készül. A vastag tömeget gyorsan és nagyon óvatosan kell alkalmazni. A keményedés, a fugázóanyag egyenlővé válik a kerámia burkolólapok erejével és legalább 50 évig szolgál.

Epoxi keverékeket használnak 6 mm-nél szélesebb csatlakozásokhoz, de néha fürdőszobák befejezéséhez használják. A tervezők arany vagy ezüst port adnak hozzá a porhoz, és fényűző keretezést kapnak a kerámia burkolatokhoz.

Az epoxi habarcs, fényes, fémpor hozzáadásával tökéletesen és csak akkor látható, ha a csempe vagy mozaik éle tökéletesen egyenletes

A leginkább ellenálló anyag furángyanta alapú töltőanyag. Ez olyan drága, mint az epoxi, és van egy másik jellemzője - kivételesen fekete színű. A nagy teljesítmény és rendkívüli kopásállóság ellenére ritkán használják a furanolt.

Néha az ízületek, nehéz helyek vagy a csempecsatlakozási helyek kezelése a mosogatóba (fürdő) szilikon töltőanyaggal. Ezt műanyag csövekben, fecskendőkben adják el, és közvetlenül a varratba építenek egy építési fegyverrel.

A tömítőanyag rugalmassága, fertőtlenítő tulajdonságai, de idővel megváltoztathatja árnyékát: a fehér vagy átlátszó anyag sárgára vált a víz és a fény hatására.

Különösen az üvegmozaik és a kerámia burkolólapok esetében a víztaszító poliuretán víztartalmú poliuretán habarcsot a híres olasz Litocol cég gyártja

A legegyszerűbb töltőanyag kezdőkorongok számára a poliuretán habarcs, amelyet már kész formában értékesítenek különböző méretű vödrökben. Univerzális, vagyis alkalmas a varratok lezárására, mind a burkolólapok, mind a mozaikok elhelyezésekor. A varrat szélessége eltérő lehet - 1 mm és 5 mm között.

A keverék poliuretán összetétele könnyen alkalmazható, gyorsan keményedik, és nem okoz gondot további gondossággal.

Milyen legyen a varratok optimális szélessége?

A csempe megjelenése nemcsak a színt vagy a textúrát, hanem az egyes elemeket körülvevő varratok szélességét is befolyásolja, és befolyásolja a vizuális érzékelést. Az a vélemény, hogy a széles varratok elnyomják a csempe hibás.

Éppen ellenkezőleg, a túl keskeny varrások zavarják a teljes vizuális érzékelést, ráadásul funkcionális szempontból veszélyesek: alig jutnak be a habarcsba, ezért nehéz megítélni integritásukat és feszességüket.

Az összekötő ízületek szélességének kiszámításánál két fontos tényezőt kell figyelembe venni: a habarcs könnyű használata és az ilyen tulajdonságok megőrzése, mint a vízszigetelés és a tartósság

A túl széles varratok hiánya a külső tényezők ellenállósága miatt. A fugázó repedéseket repedt, összeomlik és folyamatos frissítést igényel. Emiatt homokot adnak a cementkeverékekhez széles ízületekhez. A csempe oldalának átlagos mérete 10 és 33 cm közötti, a varrat megfelelő szélessége 3-4 mm.

Hogyan lehet megakadályozni a repedést?

Több, mint mások cementcement repedések. A gyors megsemmisítésnek számos oka van: a habarcs-konzisztencia túl vékony, instabil faalap, forró víz hatása vagy az összetevők helytelen aránya. Ha időben nem javul, a víz rendszeresen alá kerül a csempe alá, ami öntést okozhat.

Varrni és tisztítani a varratokat, feltölteni őket habarcs, de hol van a garancia, hogy ez lesz a hosszú ideig?

Néha a tömeges repedések alkalmazásakor előfordulnak. Ez azt jelenti, hogy az elkészített oldat nem elég vastag, és a helyesbítés érdekében a száraz port közvetlenül a repedésekbe kell dörzsölni.

Jobb megakadályozni a repedést, meghallgatni a szakértők tanácsát. Szükséges, hogy az oldat homogén, közepes viszkozitású legyen, és a varratot jól megtisztítják és elég szélesek. A keverék önhígításakor szükséges, hogy a keverés után 5-6 percig álljon, majd keverje újra. Nem ajánlott szárítás közben levegőt kiszívni, vagy meleg vízzel használni.

És végül, a fő tanács: kövesse az utasításokat a csomagoláson. Itt megtalálhatóak a habarcs helyes alkalmazásáról, a varratok szélességéről és a szárítási időszakról.

Milyen fugázó használata jobb a fürdőszobában, előkészíti a varratokat, és magára alkalmazza a burkolólapot

Fugázó csempe a fürdőszobában - a befejező munka végső szakaszában. Nagyon attól függ, hogy mennyire jól megy: a szoba általános megjelenése, a vonalak világossága és egyenletessége, amely a burkolóanyag szépségét és geometriai méreteit hangsúlyozza.

A falak és padlók díszítésére szolgáló fürdőszobákban és fürdőszobákban a cserép használata szokásos. Ezt a befejező anyag jellemzői indokolják.

A fürdőszobához szükség van a burkolólapok kitöltésére és kialakítására. Ezek az otelochnye keverékek különbözőek. Cement alapúak, poliuretán, latex, epoxi gyanták. Antiszeptikus tulajdonságokkal is rendelkezhetnek. Az ilyen megoldásokat antibakteriálisnak nevezik.

Melyik habarcsot jobb használni a fürdőszobában

A csempe burkolatának megválasztása a fürdőszobában a szoba funkciójának figyelembe vételével kezdődik. A fürdőszobában a páratartalom időszakonként emelkedik, ezért az ízületek tömítésére szolgáló keveréknek először is ellen kell állnia a nedvességnek és a szennyeződésnek. Ebben a helyiségben higiéniai eljárásokat végeznek, ezért ajánlatos antibakteriális tulajdonságokkal rendelkező készítményeket választani.

Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a csempe optimális színét. Ha üvegmozaik van elhelyezve, az áttetsző epoxi alapú keverék a legjobb választás. A tervezés a varrat a fürdőszobában leggyakrabban használt színes habarcs. Az ilyen varratok a legkifejezőbbek és gyönyörűek.

A cement alapú keverékek két típusból állnak: homokkal és polimerek hozzáadásával. Ezek a legalkalmasabbak a széles rések lezárására: 4-6 mm. A cement-homok kompozíciók törölhetők és szélesebbek is lehetnek. Ezek a keverékek számos fontos előnnyel rendelkeznek:

 • a hasonló célú anyagok között a legalacsonyabb ár;
 • könnyen alkalmazható, ezért alkalmas nem szakemberek számára;
 • amikor a dörzsöltött varratok megrepedtek, a cementkészítmény könnyen eltávolítható és alkalmazható.

Ezek a habarcs és hátrányok:

 1. kevesebb nedvességállóságuk van, mint más típusú keverékek;
 2. a színoldatok szűk tartománya;
 3. miután a habarcs megszáradt, a varrat kissé megremeg,
 4. hosszabb szárítási idő, mint a többi készítmény.

A kétkomponensű epoxialapú fugázás a legjobb megoldás a magas páratartalmú területek közötti csempék kitöltésére. Ezek a fürdőszobák és a konyharuhák. E megoldások előnyei közül:

 • abszolút nem higroszkópos;
 • szennyeződéstől mentes tulajdonságok;
 • a tömör, tömör, pórus nélküli varrás;
 • nincs repedés veszélye;
 • széles színválaszték.

Az epoxi vegyületek használata saját nehézségekkel jár. Az ilyen keverék gyorsan beállítható, és a kikeményedés után nehéz eltávolítani a cserépet, ezért nagyon óvatosan kell dolgoznia, és kívánatos a megfelelő készségek megszerzése. Ezek a vegyületek a legdrágábbak.

A poliuretán kompozíciókat a rugalmasság és a nedvességállóság jellemzi. Segítségükkel könnyen le lehet zárni 1-4 mm széles vékony rést. Ezen megoldások előnyeiből megállapítható, hogy lágy konzisztenciát észlelnek, melynek köszönhetően a legszűkebb réseket eke borítja. A poliuretánvegyületek könnyen eltávolíthatók a csempe felületéről, és nem helyezhetők el olyan gyorsan, mint a cement és az epoxi.

Latex habarcs, melynek célja, hogy kitöltse a hézagokat 2-3 mm szélességgel. Ezek a keverékek rugalmasak, nedvességállóak, világos színűek. Nagyon ellenállnak a repedésnek, keményedés után könnyedén lemossák a cserép felületét a szokásos vízzel. Az ilyen készítményeket gyakran adják a cement alapú habarcsokhoz teljesítményük javítása érdekében.

A gyártó választásának jellemzői

A legjobb habarcs, amely minden tekintetben alkalmas:

 1. képes kiváló minőségű réstöltőre;
 2. repedésálló;
 3. nem higroszkópos;
 4. szennyeződést visszatartó tulajdonságokkal rendelkezik;
 5. színe kiemeli a csempe szépségét.

A vezető gyártók legmagasabb minőségű keverékei, többek között:

Ezeknek a vállalatoknak a termékeit megfizethető ár jellemzi, és megfelel a nemzetközi szabványok követelményeinek. A legnépszerűbb márkák a Ceresit és az Atlas.

Csempefugázási folyamat

A fürdőszobában lévő kerámia csempéknek antibakteriális tulajdonságokkal kell rendelkezniük. Ebben az esetben a gomba és a penész nem képezik a falak rendszeres vízzáródásából. Hasonló tulajdonságokkal rendelkező termékeket vásárolnak padlóburkolatokhoz a fürdőszobában, a fürdőszobában vagy más helyiségekben. Javasoljuk, hogy kiválasszák a nem festőszíneket, mert a padlólapok között gyakran szükséges a szennyeződés miatt frissíteni a habarcsot.

Fontos, hogy pontosan számítsuk ki a keverék áramlási sebességét. Ez segít a gyártó utasításainak, melyeknek meg kell adni a szükséges mennyiségű oldatot, hogy kitöltsék az 1 m²-es területet. Azonban ezek a mutatók ellenére a szakértők azt javasolják, hogy a tartalékban kissé nagyobb mennyiségű keveréket vásároljanak. Ehhez elegendő 10% -kal többet vásárolni, mint a szükséges mennyiségű keverék.

Szükséges eszközök és anyagok

A csempe fugázása a fürdőszobában megfizethető és olcsó eszközökkel történik, amelyeket bármely tárolóépületben és befejező anyagban lehet megvásárolni. A keverék alkalmazására szolgáló fő munkaeszköz egy spatula. A legalkalmasabb kitölteni a hiányzó gumi. Különböző méretben készülnek, így a legmegfelelőbbek a maguk számára. A spatulán kívül szüksége lesz:

 1. simító kanál;
 2. fogó (a varratok egyenletességét és simaságát biztosítják);
 3. kis kapacitás a megoldás előkészítéséhez;
 4. mixer a keverék keveréséhez (nagy mennyiségű munkához szükséges);
 5. szivacsot a felesleges keverék eltávolítására.

Miután a befejező munka befejeződött és a habarcs száraz volt, le kell mosni a keverék maradványait, és törölni kell a burkolólapokat. Ehhez használjon tiszta, jól felszívódó rongyokat.

Öltések és habarcs készítése

A fugázólapok a fürdőszobai csempe felületkezeléssel kezdődnek. A befejező munkák szabályai szerint a varratok megtervezése egy nappal a cserép lefektetése után kezdődik. Ebben az esetben a csemperagasztónak ideje megragadnia, és képes biztonságosan tartani a burkolóanyagot a falon. Két olyan követelmény van a felületen, amelyen a fugázást tervezi:

 • A hűvös összetétel nem lehet nedvesség.
 • A tisztításnak és a burkolólapoknak száraznak és tisztanak kell lenniük.

A mesterek eltávolítják a felesleges ragasztót, amely a varratokba esik, a burkolólapok fázisában. Ha ezt a pillanatot kimaradtuk, a megoldás többi részét egy fémlapával ellátott spatulával eltávolítottuk. Ezután tisztítsa meg a varratokat, és ha szükséges, törölje szárazra.

A csempe széleit impregnált (porozapolnitelami) kezeljük. Ezek olyan megoldások, amelyek szárítás után vékony védőfóliát hozhatnak létre. Vízzel könnyen lemosható, de a színes habarcs alkalmazása során a színezékek nem engedik be a csempe mélyébe. A feldolgozás során különös figyelmet fordítanak a forgácsos helyekre, amelyek kialakulása a csempe pontatlan csiszolásának köszönhető, 45 ° -os szögben, és a helytakarékosság során a helytelen lépések befogadása miatt.

Védelmi megoldásokat vásárolnak a boltokban építési és befejező anyagok. Ezeket a folyadékokat leggyakrabban 1 literes palackokban értékesítik. Ez az összeg elegendő a 12-15 m² felület feldolgozásához. A leggyakrabban használt eszköz a német gyártó "Sopro AH737". A megoldást egy puha, puha szivacs segítségével próbálják elkerülni.

A fúráshoz való keveréket a gyártó utasításainak megfelelően készítik el. De a feladat megkönnyítése érdekében használhatja a cserépépítők szakmai "trükköket".

 1. A mesterek úgy vélik, hogy az alacsony minőségű vagy lejárt termékek beszerzésének lehetősége nem zárható ki. Ezért annak érdekében, hogy megértsük a keverék konzisztenciáját és az idő múlásával, elkészíthetünk egy kis habarcsot, és megpróbáljuk dörzsölni a varratok felett egy kis fal vagy padlón.
 2. A keverőtartálynak száraznak és tisztanak kell lennie.
 3. A száraz keveréket vízzel hígítjuk, amelyet kis részletekben adunk a készítményhez.
 4. Miután a folyékony keverék minden részét alaposan összekeverjük egy spatulával. Ha a csapat nagy mennyiségben dolgozik, keverő és csavarhúzó (fúró) használják a kiváló minőségű oldatkészítéshez. A forgási sebességnek nem szabad 300 ford / percnél nagyobbnak lennie.
 5. A keverék elkészítése után 5-7 percig állni kell.
 6. Újra keverjük össze a megoldást.
 7. Kezdje befejezni a munkát.

A megoldás alkalmazása

A fugázás technikája ugyanaz a fal- és padlóburkolat esetében. Három mód van a varratok kitöltésére és tervezésére, amelyek közül a legmegfelelőbb.

 • Gyűjtsön össze egy spatulát a habarcs kis mennyiségének felhordására.
 • Töltse meg a varratokat.
 • Vegye ki a simító gerendát, és állítsa a csempere 30 ° -os szögben.
 • A rács átlós átmozgatása egyenletes nyomással osztja el a keveréket a varrásokban. Így átmennek az egész terület 2-3 alkalommal.

Ez a módszer jó, mert lehetővé teszi a varratok sűrűségének szabályozását. Minél nagyobb a nyomás a rácsra, annál nagyobb a nedvesség a keverékből. Vesztesége biztosítja a réteg sűrűségét a csempe közötti rések között.

A rések kitöltésével ez a módszer két kézzel működik. Az egyikben egy tiszta gumi spatulát vesznek, a másikban - a második megoldással (egy fémt használhat). Egy szerszám tele van varrások keverékével, a második - távolítsa el a felesleget. Ez a módszer nem olyan egyszerű, mint az előző. Némi időt vesz igénybe a két kézzel való munkavégzés. A varázsló útmutatásai:

 1. minden mozgást azonos nyomáson kell végrehajtani;
 2. a keverék közepes sűrűségű (ebben az esetben sűrűbben tölti ki a réseket);
 3. Ha epoxi habarcsot használ, vegyen 2 db spatulát egy fém pengével, amely könnyebben alkalmazható ez a viszkózus és sűrű keverékre.

A fugázási eljárásban a szárított habarcs-oldat zsugorodását figyelték meg. Ezért meg kell ismételnie a habarcsot. Az első alkalommal, amikor a keveréket vízszintesen alkalmazzák, a második - függőlegesen.

Ebben a módszernél a fürdőszobában lévő fugázásnak közepes vastagságúnak kell lennie. A keveréket egy műanyag zacskóval töltötték be, amelynek sarokszöge van. A megoldás fokozatos megszüntetésével kitöltik a szakadékot. A munkamódszer sokféleképpen hasonlít a sütemények kialakítására egy süteményes fecskendővel. Ez a módszer a fugázás legmegfelelőbb a porózus csempékkel rendelkező szobák számára.

tömítő

Tömítés varratok a fürdőszobában - a legfontosabb szakasza a befejező munkák. Ha bármilyen kétség merül fel az oldat nedvességállóságával kapcsolatban, akkor a szilikon tömítőanyagot a csempe közvetlen érintkezésben kell tartani vízzel. A furnér védelme a nedvesség behatolásától. Pecsételje a csempe összes ízületét egészségügyi felszereléssel is. Ez minimálisra csökkenti a víz behatolásának kockázatát.

Utólagos tisztítás

Függetlenül attól, hogy milyen módon készült a habarcs, miután a csempefelületre került, gyenge foltok lesznek. 20-30 perc múlva puha, nedves szivaccsal lemossák őket. Így 3 feladat azonnal elvégezhető:

 • sima és sima varratok;
 • távolítsa el a felesleges habarcsot;
 • mossa le a foltokat.

Ezután várja meg a megoldás teljes száradását. Ezt a paramétert mindig a gyártó utasításai tartalmazzák. Ezután mossa újra a csempe vízzel és törölje szárazra tiszta ruhával.

Fugázó csempe a fürdőszobában

A csempe csiszolása első pillantásra nem a legfontosabb munka a fürdőszobában, azonban a csempe lefektetésekor világossá válik, hogy a javítás megakadályozása nélkül befejezetlennek tűnik.

A saját kezű fürdőcsempével szemben tudnia kell, hogy a javítás hatása nagymértékben függ a varratok kezelésének minőségétől.

Ez a tényező befolyásolja a felület tömítettségét, élettartamát, védelmet nyújt a penész, gomba előfordulásával szemben, és persze végső megjelenést kölcsönöz a belső térnek. Hogyan kell megfelelően lezárni a varratokat, olvassa el ezt a cikket.

 • 1 Fugázó ízületek - cél, változatosság
 • 2 Alkalmazástechnikai fugázás
  • 2.1 Előkészítő munka
  • 2.2 Szerelvények
  • 2.3 Fugázási folyamat
  • 2.4 Csatlakoztassa a csatlakozást a vízvezeték és a mosogató között

Fugázó ízületek - cél, fajták

A padló- és falburkolólapok elhelyezése nem szigorúan történik, amikor a csempe, a padló és a fal közötti rések, a sarkokban, a padlón, a zuhanykabinban vagy a fürdőszobában lévő csomópontok kialakításakor keletkeznek rések. Törölniük kell, hogy:

 • eltakarják a kicsi hibákat, a padlózat telepítésekor keletkező szabálytalanságokat;
 • megakadályozza a port, a nedvességet;
 • a csempe terjeszkedésének kompenzálása fűtött állapotban - amikor meleg padlót helyeznek a kerámia burkolat alatt;
 • a befejezés befejezése, szép megjelenése (lásd a fotót).

Milyen típusú keverékeket használnak a fürdőszobában történő fugázáshoz:

 • keskeny ötvözetekhez legfeljebb 5 mm széles - epoxi nedvességálló keverék cementen alapulva, különböző adalékok, lágyítók hozzáadásával, javítva annak tulajdonságait. A kerámia burkolólapokon való alkalmazás után összezsugorodik, ezért csak a keskeny ízületek kezelésére alkalmazható;
 • széles üregek esetén - homok, műgyanta hozzáadásával történő fugázás, amely száradás alatt nem ad csapadékot (habár a szakértők azt tanácsolják, jobb, ha nem hagyják el ezeket a nagy réseket);
 • a klinker csempe sarokcsuklóinak és a vízvezeték szerelvényekkel való érintkezésének helyén - rugalmas szilikon keverék, tömítőanyag, amelyek nagy nedvességállósággal rendelkeznek.

Tipp: a fürdőszoba simítóval való megválasztásakor figyelni kell a gombaellenes tulajdonságokra, mert a fürdőszoba egy magas páratartalmú helyiség.

A fürdőszoba befuggatásának ára nem nagyszerű, egy zsák száraz keverék ára, 2 kg súlyú, 150-200 rubel között van. Vannak lehetőségeket a magasabb költségekhez, minden ízléshez választhat.

Vannak márkák fehér fugázó vagy színes, amely illeszkedik a tónus a csempe (fekete, kék, piros, kék, barna - szinte minden szín).

A legnépszerűbb márkák: Ceresit (Ceresit), Mapei, Baulux, Knauf, Atlas. Az anyag költségeit befolyásoló fő tényező a technikai jellemzők és a fogyasztás 1 m2-enként.

Kis területeken kész folyékony oldatokat is értékesítenek a bankokban, nem kell gyúrni, de az ár sokkal magasabb. Amint a vélemények szerint a kész fugázás sokkal kényelmesebb, de ha nagy területet kell feldolgoznia, akkor jobb, ha megvásárolja a száraz keveréket.

Alkalmazástechnikai fugázás

Előkészítő munka

A feldolgozás előtt a csempe közötti régi összekötőket tisztítani kell a ragasztóról, a szennyeződésről. Előzetesen fontolják meg, milyen műanyag eszközök és rongyok, amelyek nem hagynak védjegyet, karcolásokat a bevonaton, hasznos lehet ebben a kérdésben. Közvetlenül a fugázás előtt az ízületeket kissé meg kell nedvesíteni vízzel - ez csökkenti a keverék fogyasztását.

Figyelem: a varratok tömítése nem kevesebb, mint egy nappal a csempe behelyezése után a fürdőszobában.

Munkaeszközök

A munka a következő eszközöket és eszközöket igényli:

 • keverő tartály;
 • tiszta víztartály;
 • spatula gumi, acél;
 • pisztoly a fugázáshoz;
 • szivacs.

A száraz keveréket vízzel hígítjuk a kívánt konzisztenciára - az arányokat a gyártó jelzi a csomagoláson. A megoldást a saját kezeiddel gyúrjuk, amíg egy homogén tömeg kézzel, vagy egy keverő segítségével.

Ezt követően 5-10 percet kell várni, hogy a keverék éretté váljon, majd keverje újra. A kész megoldásokat is meg kell keverni, hogy homogének legyenek.

Fugázási folyamat

Az ízületek fugázása vagy cseréje, melyet a mester készít, 500 rubel / m2. Ebben az esetben az árak jelentősen magasabbak lehetnek. Nyilvánvaló, hogy sokat menthetsz ezzel a munkával. Részletes folyamatleírás lentebb olvasható.

A keveréket egy acél spatulára helyezzük, majd kis mennyiségű gumi spatulával ragasztjuk, és a varrást a teljes mélységig szögben töltöttük. Ezután az anyag maradványait el kell távolítani, és egy gumi spatulát kell elhelyezni a résszel párhuzamosan.

Mennyi keveréket kap egy gumi spatula egy időben megmutatja tapasztalatát. Hasonló módon dolgozza fel a fennmaradó területeket, és még a legrövidebb nyílások sem hiányoznak. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy megbízhatóan készítsen habarcsot a csempe végein. Tekintse meg a fotókat és videókat egy ötletet a habarcs elkészítéséhez.

Tipp: ha a keverék összezsugorodik, friss réteget alkalmazzon rajta.

Az összes ízület feltöltése után várjon egy ideig (20-30 perc) a habarcs beállításához. Következő a rések helyesbítése, a felület tisztítása szivacs segítségével. Nedvesíti meleg vízben, jól szorítva, és a helyezett csempe könnyű körkörös mozdulatokkal kezelhető, így biztosítva a felesleges összetétel eltávolítását.

Fontos: meg kell dörzsölni egy körben, és nem a varrás mentén, hogy ne mossa ki a simítóanyagot, hanem csak a maradványokat távolítsa el. Ez különösen igaz a mozaik burkolólapokra.

Ha feltöltött területek tisztításának folyamatában megjelentek, azokat fel kell tölteni egy keverékkel, és hagyni száradni. Ezt követően a felület újra dörzsölte szivacsot. A tisztítási folyamatban a szivacsot rendszeresen vízzel ki kell öblíteni, hogy a csempe ne legyen folt.

Miután a habarcs teljesen megszáradt, az egész csempézett felületet száraz ruhával törölgetik, és így ragyognak. A varrat is alkalmazható lakk. Ezután a bevonat szép esztétikai megjelenést kap. Megtudhatja, hogy a habarcs mennyire száraz a keverék csomagolásán, általában legalább 24 órán keresztül.

Nézze meg a videót vizuális utasításokkal:

By the way, a régi vízálló habarcs mindig frissíthető a saját kezével, annyira alaposan tisztítás után a régi. Cserélhető egy modern és színesebb színnel. Ezen kívül használhat festéket a fugázáshoz.

Tömítse össze a vízvezeték és a mosogató között

A fürdőszoba és a fal közti összekötő falazható:

 • tömítőanyag;
 • műanyag lábazat;
 • kerámia sarok;
 • öntapadós szalag.

Ha a mosdó a szekrénybe van szerelve, akkor nem szükséges a csuklóval összekötni. Egy másik esetben egy tömítőanyaggal kezelhető - ez megakadályozza a víz bejutását.

A tömítőanyagot a tisztított, száraz kötésbe öntik, egyenletes és enyhén elrendezve, amely egyenletes kapcsolatot hoz létre a felületek között. Hasonlóképpen a habarcs a zuhanás és a fal között feldolgozott varrás.

A csempék közötti kötések frissítése: tisztítás, festés, eltávolítás és a habarcs cseréje

A legtöbb esetben a zuhanyok, konyhák és más olyan területek javítása, ahol csempe van, cserélni vagy frissíteni kell a csempeburkolatot. Egy bizonyos idő elteltével a csempézett anyag elveszíti korábbi megjelenését, és nem lesz többé, mint a telepítés után.

Ez jelzi az új anyag behelyezését. Azonban nem szabad azonnal vásárolni egy új cserépet, és szétszerelni a régiet, elég lehet frissíteni a csemperagasztót. Mint a gyakorlat azt mutatja, a szennyezés a fő oka annak, hogy a cserép elavult és elhasználódott.
Ezért először gondosan meg kell nézni a csempeanyag varratokat, és ha észreveszi a sötétedést vagy a szennyezést, akkor itt az ideje frissíteni őket. Ebben a cikkben arról fogunk beszélni, hogyan frissítsük az ízületeket a padlóburkoló lapok között.

Előkészítő munka

A helyreállítási munkálatok megkezdése előtt meg kell szabadulnunk mindaztól, ami akadályozhatja a megvalósítást. Például el kell távolítania a fali szekrényeket és minden egyéb olyan elemet, amely blokkolja a hozzáférést a lapkához. Nem lesz helytelen a bútor kivétele, felszabadítva a padlót.

Ha a konyháról beszélünk, akkor jobb, ha szétszereljük a gáz vagy elektromos tűzhelyet. A fürdőszobában el kell távolítanod a vízvezetékberendezést, és talán még egy darabig ki kell venni a fürdőt.

Most meg kell gondolnia az egyéni védelem eszközeit, amelyek nélkül rendkívül nem ajánlott a ragasztóanyagokkal, savas tisztítószerekkel és cementhabarcsokkal dolgozni. Minden munkát szemüveggel és kesztyűvel kell elvégezni.

Szükséges védelmi eszközök

Festés és mázas varratok

A legegyszerűbb és majdnem azonnali módszer a csempe ízületek frissítésére a színezés. Ennek a módszernek van egy nagy hátránya - ennek hatása legfeljebb hat hónapig tart, és utána frissítenie kell a habarcsot. Továbbá a színes kompozíciók nagy része nem használható nedves környezetben.

Egy másik nem radikális mód a finomítás varrása, hogy alkalmazzon egy új simító anyagot az elavult. Ez a művelet csak megfelelően mélyen varratolt varratok esetén lehetséges. Az új habarcs körülbelül két milliméter mélységre lesz szüksége.

Minden szükséges kellékanyag megvásárolható bármely épületben vagy hardverraktárban.

Ha színes kompozíciókat szeretne használni, fontos tudni, hogy nemcsak a varratok frissítésére, hanem a sérült területek kijavítására is használhatók. Ez azt jelenti, hogy a festék nemcsak a régi habarcs felett alkalmazható, hanem egy simítóanyagként is használható, csak ehhez nagyobb réteget kell alkalmazni.

A festék használata elég könnyű. Az első dolog, hogy alaposan meg kell tisztítani a területet a lehetséges szennyeződésektől, pl. Plakk vagy penész. Ezután finoman festeni kell a csempecsatornát, és várni kell, hogy megszáradjon.

Ha a színezéshez kapcsolódt a csempe, akkor el kell távolítania a felesleges ruhát. A készítmény szárításához szükséges időt a csomagoláson feltüntetik. Ugyanazon a helyen talál néhány ajánlást a használatáról.

A régi habarcs cseréje

A fenti módszerek meglehetősen egyszerűek, és nem sok időt vesz igénybe a megvalósításhoz, de a hatás nem hosszú távú. A csempe frissítésének leghatékonyabb módja a simítóanyag cseréje. Az első lépés a régebbi anyag eltávolítása a varratokból. Ez többféleképpen is megvalósítható.

Friss habarcs eltávolítása

Abban az esetben, ha a habzóanyagnak még nem volt ideje megragadni és megkeményedni, azaz nem több, mint egy nap telt el a használat után, de már szükségessé vált annak helyettesítése, akkor csak vizet nedvesíthet.

Az új habarcs felhordása után fél órával meg kell szabadulnia a felületi feleslegetől, és törölni kell az ízületeket. Ehhez használjon tiszta szivacsot, jobb, ha újat készít. Ha gyakran csempével dolgozik, akkor valószínűleg megtalálja az összes szükséges eszközt, ha nem, akkor tudnia kell, hogy egy speciális vödröt vásárolhat spinákkal. Vele együtt a habarcs-folyamat sokkal gyorsabb lesz.

Ezután engednie kell, hogy az anyag megszáradjon, és csak a következő napon folytassa munkáját. Most el kell távolítania a fehér virágot egy fonott ujjal. Különleges úszókat is használhatunk feltűrt bevonattal, de nem alkalmas dombornyomott csempékre.

Friss habarcs eltávolítása

Ha minden munkát észlel valamilyen hiba, de a habarcs már megragadt, akkor távolítsa el őket csiszolópapírral, csőbe dobva.

Bizonyos esetekben a csempe megkönnyebbüléssel, vagy nagyszámú díszítőelemrel rendelkezik, ami nagymértékben bonyolítja a munkát. Amikor ilyen csempe fugázásakor jobb, ha az egész felületet polietilénnel és maszkolószalaggal ragasztja annak elkerülése érdekében, hogy szennyező anyagokat ne lehessen eltávolítani.

Ha a csempe már beszennyeződött folyékony anyaggal, akkor olajjal tisztítható (akár normál napraforgóolaj is) és frottírréteget.

A régi injektálószerkezet mechanikus eltávolítása

Az elavult simítóanyag eltávolítása ezzel a módszerrel radikális eszköz, és csak akkor szabad igénybe venni, ha nincs más lehetőség. Ez az eljárás megköveteli, hogy a munkavállaló rendkívül óvatos és szigorú legyen, mivel meglehetősen nagy a valószínűsége, hogy károsítja a csempe zománcát.

Ideális esetben ennek a műveletnek a végrehajtásához speciális kötőanyagot kell vásárolnia, amely éles pengével és fogantyúval rendelkező eszköz, de sikeresen helyettesítheti egy hagyományos éles kést.

Eltávolítva a régi habarcsot

Mielőtt frissítené a fürdőszobában lévő csempék közötti varratokat, tartsa a kést a csempe varrás mentén egyenesen, majd két oldalról két szöget zárjon be. Különös figyelmet kell fordítani a csempe sarkában lévő varratok kezelésére, mivel ezek az elemek a legkritikusabbak és nagyon könnyen károsíthatók.

Ha rákattint a http://vse-postroim-sami.ru/materials/8147_kak-vybrat-zatirku-dlya-plitki-sravnivaem-cementnyj-i-epoksidnyj-varianty/ linkre, megismerkedhet a különböző habarcsok előnyeivel és hátrányaival. Ebben a cikkben megtalálja a padlólap burkolásáról szóló információkat. Ön is érdekelt egy cikket arról, hogy hogyan zárja le a rést a fürdőszoba és a fal között.

Ezekhez a munkákhoz egy véső, egy fúró vagy egy fúrógép vékony fúróval tökéletes. A varróanyag mechanikus eltávolítása önállóan elvégezhető, mivel az eljárás meglehetősen egyszerű és nem igényel sok előkészítést.

Szilikon habarcs eltávolítása

Bizonyos esetekben a szilikon habarccsal kezelt csempecsuklókon megjelenik a penész. Ez a legtöbb esetben a helyiség elégtelen szellőztetésének köszönhető.

Ez az anyag nem mosható, így az egyetlen módja ennek a helyzetnek a teljes eltávolítása a szilikon és annak helyébe egy új simító anyag. A szilikon alapú injektáló anyag eltávolításának másik oka az utóbbi időben történő helytelen használata.

Az ilyen simító anyagot mechanikusan kell eltávolítani, éles késsel vagy építőipari lehúzóval. A fugázó anyag fő részének eltávolítása után a varrások körül egy porszívóval kell körbejárni, hogy teljesen eltávolítható legyen.

Vannak olyan speciális mosószerek is, amelyek feloldhatják és sikeresen eltávolíthatják a régi injekciót. Rendszerint egy kis rétegű szerelőpisztoly segítségével kell alkalmazni, majd kb. Egy napig hagyni.

Ez az idő szükséges ahhoz, hogy az anyag behatoljon és feloldja a szilikont. Akkor csak eltávolítani az oldott szilikon, a ruhával. Ezután alaposan meg kell törölni és eltávolítani a zsírt a varratok felületéről, hogy az új szilikonréteg szorosan megfeszüljön.

Távolítsa el a szilikon habarcsot

Mielőtt frissítené a burkolatok közötti kötéseket, ragasztóval ragassza be a széleit, hogy megakadályozza a szilikon megérkezését a zománcra. Ezután meg kell vágni a szilikon habarcs csúcsát úgy, hogy a réteg elegendő legyen az anyag egy passzáláshoz. Most a szilikonot a varratok felületére kell felhúzni egy szerelőpisztoly segítségével.

Ezután gyorsan le kell simítani a varratot, miközben még nem ragadta meg. Ehhez használjon speciális gömbölyű spatulát, vagy használja az ujjait és a szappanos vizet. A maszkoló szalagot csak a habarcs anyagának simítása után lehet eltávolítani.

Savtisztító

Bizonyos esetekben, különösen a régi épületek esetében, ahol a szovjet korszak javításait megőrzték, a csempe közötti ízületeket cement alapú vegyületekkel dörzsölték. Ebben az esetben meglehetősen nehéz megszabadulni a régi fugázóanyag rétegétől előzetes felépítés nélkül.

Savasító szer használata

Ehhez a művelethez savas tisztítószert és több kefét kell vásárolni, ne felejtsd el a gumikesztyűket. A cementhabarcs eltávolításához egy réteg tisztítószert kell alkalmazni az ízületekre, és várni kell, amíg a szerszám lágyítja a habarcsot. A várakozási idő a fogyóeszköz csomagolásán látható. Néhány idő elteltével az eszközt fel kell szívni, és a habarcsot nagyon könnyű eltávolítani.

További eljárások

Bizonyos esetekben a régi injektáló anyag eltávolítása után további műveletekre lehet szükség az ízületek felületének teljes tisztításához. Például kis darabok a régi fugázó vagy apró chipek törött csempe maradhat a varratok. Az eltávolításhoz csak egy szokásos porszívót használjon.

Miután a varrásokat egy porszívóval megtisztítottuk, meg kell mosni őket. Ehhez szappanon vagy nem agresszív mosószeren alapuló megoldást kell végezni, és óvatosan kezelni kell a varratfelületet, majd egy napig felfüggeszti a folyamatot, hogy időt hagyjon a varrások kiszáradására.

Ezt követően behatoló alapozó réteget kell alkalmazni. Az alkalmazáshoz szükséges utasításokat, valamint az anyag száradási idejét a csomagolás tartalmazza, és a gyártótól függően jelentősen eltérhet.

Új habarcs alkalmazása

Ebben az esetben a sebesség nagyon fontos, ezért nagyon intenzív módban kell dolgoznia, ideális esetben segédmunkával. Ez a rohanás annak a ténynek tudható be, hogy a csempézett varratok feldolgozására szolgáló készítmények nagyon gyorsan megszáradnak, így a késleltetés az ilyen anyagok nagyfokú fogyasztását eredményezheti.

Új habarcs alkalmazása

A kapott oldat konzisztenciájának folyadéknak kell lennie - így az oldat nem szárul túl gyorsan. A habarcsot egy gumiheveder segítségével kell alkalmazni. Az anyagot gondosan meg kell dörzsölni, és fel kell tölteni őket az összes varrattal együtt. Így sokkal hatékonyabb fogást érhet el.

Ne féljen egy kicsit megcsípni a habarccsal, miután megszáradt, a felesleges mennyiséget eltávolíthatja csiszolópapírral, és a túl kicsi varrás nagyon gyors cserére szorul.

Annak érdekében, hogy a varratot normális körülmények között alakítsuk ki, jobb, ha egy építési eszközt használunk. Bármely épületben vagy hardverraktárban megfizethető áron is megvásárolható. A készletben számos különböző alakú fúvókák segítik a varrásokat a kívánt megjelenéshez.

Ha nem új vagy ehhez az üzlethez, de nem rendelkezett ilyen eszközzel, használhat egy megfelelő méretű fémrudat lekerekített véggel. Ne használjon éles szerszámokat. Használhatja a régi ecset műanyag fogantyúját is.

A varratok kialakítása során a szerszámot úgy kell megtartani, hogy az megérintse az egymás mellé helyezett csempe széleit. A habzóanyag felvitele után távolítsa el a felesleges felületet a csempe felületéről. Ehhez használjon tiszta szivacsot, ugyanazt az eszközt, amellyel a habarcsot vagy egy egyszerű rongyot használta.

Most kb. Egy napig várnia kell, és alaposan át kell tekintenie a keletkező varratokat. Minden rendellenességet csiszolópapírral csiszolhatunk, majd a csempéket meg kell mosni.

Itt a legfontosabb az, hogy ne engedjük meg az anyag teljesen kiszáradását, mivel ez a habarcs nagyon nehéz eltávolítani a csempeanyag felületéről. A csempe tisztításához használjon nedves ruhát.

Most már tudja, hogyan cserélje ki a habarcsot a csempe között, és képes legyen megbirkózni ezzel a művelettel.

Fugázás spatulával

Cserép tisztítószerei

Az Edding 8200 színes kompozíció a varrófelület színezéséhez. Vízálló tintából áll. Ez egy marker formában készül a kényelmesebb alkalmazás érdekében. A fehér és a fekete jelölők legfeljebb 0,4 centiméter vastagságúak.

A Pufas cement-ex egy eszköz a cementhabarcs csempe eltávolítására. Használható hagyományos csempe, klinker és csempe teraszok. A szerszámot a fürdők és mosdók tisztítására is használják.

A színes folteltávolító eszköz a különböző súlyosságú és az oktatás természetétől függő szennyeződések tisztítására szolgál. Lehetőség van természetes kő porcelán és minden típusú márvány mosására is.

Pufas frische fuge. Ez egy színes kompozíció a varratok egyszerű felújításához. Nem ajánlott rendszeres használatra. Rendkívül kivételes fehér színben kapható, de színekkel kiegészíthető.

A Kiilto clean egy agresszív tisztítószer, amely különböző savakon alapul. A csempe tisztítására a súlyos szennyezés miatt kerül sor, ezért nem szabad naponta használni.