Legfontosabb > Bútor

Hogyan varrni csöveket a fürdőszobában gipszkarton

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan varrni gipszkarton csöveket a WC-ben, a konyhában és a fürdőszobában anélkül, hogy megakadályozná őket

Javításokat végeznek a lakásban, mindenki esztétikus és elegáns stílust szeretne kapni. Sajnos a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben található csövek elrontják a szoba megjelenését. A gipszkarton segítségével könnyebben álcázni lehet a csúnya dtalákat. Az anyag előnyei: tartósság, környezetbarát, kiváló hangszigetelés és alacsony ár.

A gipszkarton egy háromrétegű lemez: két rétegű építőpapír (karton), és köztük egy réteg gipszkarton, speciális adalékokkal és töltőanyagokkal. A standard lap mérete 250 cm és 120 cm között van.

Zárja be a cső gipszkarton könnyű, ha akarod, meg tudod csinálni magad. Most pedig alaposan megvizsgáljuk ezt a témát.

Gipszkarton keret

Csővezeték csövek a WC-ben

A nagy nedvességtartalmú helyiségekben a fürdőszobában és a WC-ben speciális nedvességálló gipszkarton kell használni. A különbség a karton és a kiegészítő gombaellenes és hidrofób adalékok különleges összetételében rejlik. Számos módon lehet lezárni a csöveket a mosdóban: egy doboz, hamis fal vagy egy álcázó szekrény.

De mielőtt bezárná a gipszkarton a WC-ben, elő kell készítenie:

 • győződjön meg arról, hogy nincsenek hibák és hibák a csöveken;
 • ellenőrizze a csővezeték tömítettségét;
 • tiszta csövek rozsdától, régi festék, ha szükséges, festse újra;
 • a csövek mögött lévő falat fertőtlenítőszerrel kezeljük, hogy ezután megakadályozzuk a gomba és a penész megjelenését;
 • jelölje fel a keretelemeket, figyelembe véve, hogy a csövek távolsága a kerethez legalább 3 cm (a jelöléshez rendszeres ceruzát és épületszintet kell használni);
 • A beszerelés előtt tervezze meg a nyílászáró helyét, hogy szükség esetén hozzáférjen a csövekhez.
Réteges gipszkarton doboz

Befejezése után az előkészítő munka közvetlenül a kivitelezés a gipszkarton doboz:

 • a megjelölt vonalakon állítsa be a fém vezetőprofilot;
 • a keret összegyűjtése, a falhoz, a padlóhoz és a mennyezethez rögzítéssel;
 • rögzítse a vízszintes profilokat 60 cm-es lépésekben;
 • a fémszerkezet mérései szerint kivágják a gipszkarton lapokat;
 • rögzítse a gipszkarton lapokat a keret profiljaihoz csavarokkal (a csavarok közötti lépés 25 cm);
 • az ellenőrző nyílásokat a szellőzőnyílások, csapok és vízmérők helyén végezzék el;
 • tegyen egy gittréteget a kész dobozra;
 • Az utolsó szakasz a gipszkarton kerámia burkolat, festék vagy tapéta befejezése.

A javítás során használja a modern design technikákat, szerelje fel a többszintű dobozt. Gyakorlatilag több négyzet alakú doboz egymás után történő elkészítéséhez. Ezzel a kialakítással további fülkéket és polcokat hozhat létre.

Hamis fal a fürdőszobában

Maszkoló csövek a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása hamis falak telepítésével javítható. Ez a módszer segít a gipszkarton csövének bezárásában és a szokatlan elemek kiegészítésében.

Hogyan telepítsük a hamis falakat?

 • a falakon lévő jelöléseket a kerület mentén végezze (ceruza, szint és szalagméret alkalmazásával, a padlóról kiindulva, fokozatosan emelkedve);

Ne feledje, hogy a függőleges profilok közötti távolságnak fél gömbfalnak kell lennie.

 • a csavarozott vezetőprofilok segítségével a falhoz használjuk;
 • majd a padlón és a mennyezeten rögzítik a tartóprofilokat, és csatlakoztatják azokat a vezetőkhöz;
 • a profil alatti legjobb zajszigeteléshez hangszigetelő szalagot ragasztanak;
 • a profil felhelyezése után függőleges felfüggesztések vannak felszerelve;
 • az első, hogy telepítse a tömör lapokat a gipszkartonra, majd rögzítse a betétet (a szerelés 15-25 cm-enként történik);
 • a lapok ízületeire helyezzük el a gittréteget.

Így a fal készen áll a további kikészítésre, és a csövek a fürdőszobában biztonságosan el vannak rejtve.

A szekrényben álcázott gázcső

Maszkolás a csövekben a konyhában

A konyhában vízvezeték- és gázvezetékekkel foglalkozunk, amelyek nem vonzóak és elkényeztetik a szoba megjelenését. Ezért nem meglepő, hogy sok tulajdonos megpróbálja elrejteni őket minden módon. A konyhában lévő csövek egyszerű varrása az, hogy lezárja őket egy kész szekrénnyel, amelyből a hátlapot eltávolították.

Ha a konyha elrendezése nem teszi lehetővé a probléma megoldását ilyen módon, akkor a helyzetet kivehetjük a gipszkarton szerkezetek és a cserélhető csuklós szekrények segítségével, amelyek esztétikus megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.

A cső eltávolítható szekrény álcázásának lépései:

 • a kereteket külön rajzok szerint szerelje fel;
 • rögzítse a kampókat a falon;
 • szerelje be a keret hátfalát anélkül, hogy a horgokat eltakarja.

Bővebben a videón:

A kiválasztott opciók bármelyikében mindig látható az egyéniség, és dekoratív elemeket adhat a maszkolási mintákhoz.

Hogyan hajtsuk be a gipszkarton csöveket - csináld magad befejezési lehetőségeket

Sok lakástulajdonos, miután befejezték a csövek vagy fűtési rendszerek telepítését a házban, kíváncsiak arra, hogyan zárják be őket egy külső dobozral és milyen plattírozást használjanak ehhez. Mindenkinek van saját preferenciája ebben a kérdésben, de a leggyakrabban használt anyag a gipszkarton.

A gipszkarton doboz előnyei

Általában a külső doboz kialakítása különböző célokat követhet, például:

 • Adj esztétikus megjelenést a formatervezésnek.
 • Óvja a véletlen mechanikus és egyéb károkat.
 • Zajszigetelő hatás elérése (különösen a szennyvízcsövek esetében).

A gipszkarton megfelel az összes fenti követelménynek, és bár más anyagokat is fel lehet használni a doboz építésére, több okból is előnyösek:

 • Alacsony ár.
 • A szerelés egyszerűsége.
 • Kiváló környezetvédelmi teljesítmény.
 • Magas hangelnyelési teljesítmény.

Az anyag használata egyszerű, ezért a szakemberek vonzása opcionális, és bizonyos készségekkel a csöveket saját kezűleg gipszkarton segítségével bezárhatja.

Előkészítés gipszkarton vakoláshoz

A csövek gipszkartonozását megelőzően néhány előzetes munkát kell elvégezni, amelyek a következők:

 • A szükséges anyagok előkészítése, beleértve a fém profilokat (vezetőket, állványokat), csavarokat, dűbeleket és gipszlemezeket.
 • A szükséges eszközök elkészítése (kés, csavarhúzó, fémfűrész, lyuk, szint, ceruza).
 • Fémcsőtermékek esetén tanácsos, mielőtt a csöveket ragasztaná gipszkartonhoz, tisztítsd meg a régi festék felületét és újra festessd. Miután a csöveket gipszlemezzel vakolják, a hozzájuk való hozzáférés rendkívül nehéz vagy lehetetlenné válik.

Miután befejeztük ezeket a munkákat, mielőtt a csöveket a gipszkartonban vagy a fürdőszobában pipettáznánk, először biztonsági keretet kell készíteni a rögzítéshez.

Do-it-yourself keretbeállítás

A vázszerkezet építéséhez szükséges anyag, amelyhez a gipszkarton burkolatát rögzítik, általában fém profilok (állvány és vezetékek) horganyzott lemezből.

Ezek a termékek ellenállnak a korrózió folyamatának és a rozsda megjelenésének, ezért használatuk hosszú élettartamot és komoly problémákat okoz a működés során.

A keretszerkezet gyártásánál végzett munka a következő lépésekből áll:

 1. A padlón, a falakon és a mennyezeten lévő vázvonalak és kontúrok jelölése egyszerű, ceruzával, vízszintes és vízszintes vonallal.
 2. A vezetőprofilok felszerelése a jelölésekkel és a falhoz való rögzítéssel.
 3. Három függőleges rackprofil telepítése és távolságmérés közöttük.
 4. Helyezze a rack profilokat a vezetőkbe, és rögzítse azokat egymáshoz kis speciális csavarokkal, amelyek "hibák".

Miután ezek a munkák befejeződtek, a tervezett kárpitozás keretét késznek lehet tekinteni, és lehetősége van a doboz építésére a gipszkarton lapokból.

Gipszkarton dobozok telepítése

 1. Gipszkarton lapokat készítenek a lemezszerkezethez, majd a kívánt méretű töredékekre vágják.
 2. A szelvényeket a profilok közé helyezzük, és a későbbi rögzítéshez helyezzük.
 3. A gipsz lapokat önfúró csavarokkal rögzítik a keretre. A csavarok sapkáit legfeljebb 1 mm-re kell a gipszkartonba beágyazni. A gipszkarton lapok csavarokkal való meghúzása mindkét oldalra történik.
 4. A fémfűrész levágja a felsõ felületeket és a felhasznált lapok szélét. A vágási helyeken lévő élek a 100-as gyémántrács segítségével vannak igazítva.

Ezzel a dobozszerelvény is befejezettnek tekinthető, és a következő lépés már átmenet a befejező és kiegészítő munkájához.

Gipszkarton feldolgozás és kikészítés

Ha arról beszélünk, hogyan varrjuk le a fűtési csöveket gipszkartonra, vagy a fűtési rendszert egészben egy csatornával kell ellátni, akkor fontos, hogy a házban vannak lyukak a hőbe való belépéshez. Kívánatos, hogy az ilyen hólyukak legfeljebb öt centiméter átmérőjűek legyenek, de nagy számú kis lyukkal helyettesítheti őket.

Nyáron nem használják a hőforrásokat, és annak megelőzése érdekében, hogy a por és egyéb részecskék eltömődjenek benne, ajánlott lezárni őket a következő télig. Kényelmes megoldás egy kereskedelemben kapható forgóborítás, amely hideg időben nyitva marad és a tavaszi-nyári szezonban zárva tart.

Ha a dobozt háztartási háztartási csövekhez kell csatlakoztatni a konyhában vagy a WC-ben, vagy az a kérdés, hogy hogyan szereljük fel a csöveket a fürdőszobában gipszkarton, akkor ilyen lyukak jelenléte nem szükséges.

Ezenkívül a gipszkarton burkolatának és további elrendezésének többféle munkája is van:

 • Csatlakoztassa a rögzítési pontokat, nyílásokat és varratokat. Rendszerint hagyományos habarcsot használnak erre a célra.
 • A csatorna külső és belső sarkainak megerősítése acélszögű profilok segítségével, amely nem csak a sarkok szintjét segíti, hanem további védelmet nyújt a véletlen mechanikai sérülések ellen.
 • Helyezzen be egy peremet a kipufogóhoz a szerelt doboz felső részében.
 • Spackling work, majd őrlés habarccsal vagy csiszolópapírral.
 • A felépített burkolatszerkezet dekoratív befejeződése. Számos lehetőség közül választhat. Például a doboz tapétázással, festéssel vagy emulzióval festve a kívánt színnel festhető, amely a bőrt öntapadós bútorszalaggal, folyékony tapétával, díszítő vakolattal stb. Lefedi. Melyik választási lehetőség vagy stílus a lakástulajdonos képzeletétől, ízétől és preferenciáitól függ.

Amint látja, a gipszkarton vakolat nem jelent különösebb nehézséget, és nem igényel magas szakmai színvonalat vagy kifinomult berendezést. Ennek oka a gipszkarton dobozok népszerűsége a cső és más szerkezetek körülzárásához. Termelésüket bármely öntanuló hazai kézműves végezheti, aki alaposan át fogja olvasni az utasításokat, és óvatosan és óvatosan dolgozik.