Legfontosabb > Csapok

A csövek elrejtése a fürdőszobában: áttekintés a csővezeték elfedésének legjobb módjairól

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában: 10 legjobb módja.

A csövek elrejtése azt jelenti, hogy a fürdőszobában kényelmes és modern helyet biztosít a pihenésre, a pihenésre és a higiéniai eljárásokra.

A probléma megoldásának legegyszerűbb módja, hogyan lehet lezárni a csöveket a fürdőszobában műanyag panelekkel - ez egy megfizethető és funkcionális anyag.

A szerelt műanyag szekrény elrejti a csatlakozást a készülék és a szennyvízcsatorna között, és a panelben található dekoratív elem elrejti a vízvezetékeket

A szerelt műanyag szekrény elrejti a csatlakozást a készülék és a szennyvízcsatorna között, és a panel dekoratív eleme elrejti a vízvezetékeket.

A csövek maszkolásának legegyszerűbb módja

 • Mosaic. Egy exkluzív megoldás, hogyan lehet álcázni a csöveket a fürdőszobában, egyszerűen ragasztani őket a falakon lévő csempe színének mozaikjával, és ezzel hatékony dekoratív elemet alkotni belőle. Ez a módszer csak a széles csatornahálózatra alkalmas.

A csövek lezárása a fürdőszobai mozaikban

 • Stukkó, poliuretán csövek. Annak megoldása érdekében, hogy hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában arisztokrata stílusban, poliuretán stukkóval lefedheti őket.
  Az ilyen könnyű anyag nem igényel különleges technikákat a telepítés során, és a változatosság lehetővé teszi, hogy bármilyen stílushoz alkalmazkodjon.
  A dekorációnak ez a sikeres eleme sokoldalú dekoráció, és egy cső esetében könnyen eltávolítható. Az anyagot könnyedén levághatják fémfűrészekkel. Ez a lehetőség függőleges csövekhez alkalmazható.

A poliuretán héj a klasszikus és retro stílusú fürdőszobai csöveket örökíti meg

 • Redőnyök a fürdőszobában. Hogyan zárjuk le a csöveket a fürdőszobában? Vízvezeték redőnyök - a fürdőszobai dekor modern, high-tech, stb.
  Ráadásul nem foglalnak el értékes helyet, és sürgős esetekben másodpercek alatt lehetővé teszi a mögöttük rejlő kommunikáció elérését. A szakember minõségben telepíti azokat, mechanikusan vagy manuálisan felszerelve.

Rácsok a cső maszkolásához

 • Fémrács. A csillogó króm rácsok, amelyek megfelelnek ugyanazoknak a csapoknak és egyéb vízvezeték-részleteknek, tökéletesen díszítik a divatos high-tech fürdőt, így kiváló megoldást jelent a fürdőszobában és a WC-ben lévő csövek lezárása.
  Szerelje fel azokat egy fém keretre vagy közvetlenül a csövekre. Itt van egy kiváló megoldás a probléma, hogyan kell tisztítani a csöveket a fürdőszobában, hogy azok díszítéssé váljanak.

A rácsos rácsos bevonat bevonat: egyszerű szétszerelés szivárgás esetén

 • Hamis falak. Kecses és észrevehetetlen. kiváló megoldást jelentenek a csövek varrására a fürdőszobában és a WC-ben, de a legfontosabb, hogy egyszerre több csövet rejtenek el, amit más álcázás nem tehet.
  Ebben az esetben a fürdőhely elkerülhetetlenül csökken.
  Azonban ebben az esetben nincs alternatíva. Csövek a fürdőszobában, hogyan kell elrejteni: vagy a kényelem és a szépség a fürdőszoba, vagy csupasz, durva, számos cső, mint az alagsorban. Az ilyen nagy megoldás arra a problémára, hogy miként varrják fel a csöveket a fürdőszobában, kényelmet és esztétikát hoz a szoba felé, ahol elkezdjük és véget vetünk a napnak.

Hamis falak - az optimális megoldás egy új és megbízható szennyvízcsatorna-fürdőhöz

A csövek eltakarása és varrása csökkenti a zajokat a munka során. Azonban, ha a csövek a fürdőszobában zümmögnek - hogyan kell megoldani a problémát gyorsan, speciális eszközök segítenek.

Például a csövek szigetelőanyagai nem csupán a zaj csökkentését, hanem meghosszabbítják az élettartamukat, védve őket a nedvességtől és az ízületek deformációjától.

Műanyag csőborítás

Műanyag bevonat - a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. A nedvesség és a hőmérséklet nem deformálódik, könnyen tisztítható, mindig fényes és modern.

De ami a legfontosabb, biztonságosan és minden különösebb nehézség nélkül a csövekhez és falakhoz kapcsolódhat. És a különböző fa-, stukkó- és fém-utánzatok mindenféle stílusú fürdőszobához alkalmazhatók. Ezért csak a műanyag oldja meg a problémát, mint hogy lezárja a csöveket a fürdőszobában, mindig a kedvük szerint.

Szükségünk lesz ceruzára, mérőszalagra, 1 mm-es szegmensű fémfűrészre, szögekre, önmetsző csavarokra vagy tűzőgépre, kalapácsra, szilikonragasztóra, műanyag és műanyag vezetősínre a kerethez. Bár a keret lehet fém vagy fa.

A csövek lezárása a fürdőszobában egy bizonyos sorrendben történik.

 • A vezetősíneket a falon rögzítik a jövő műanyag panelekre merőleges, szintellenőrzéssel.
 • Fűrészszalaggal levágjuk a műanyag részeket a keretezéshez. Ugyanakkor fenntartjuk díszítő mintáját.
 • Végül rögzítjük a dobozpaneleket a kerethez csavarokkal, tűzőkapcsokkal vagy körmökkel.
 • A megbízható rögzítési pontok a szilikon tömítőanyagot kennek, amely nem enged meg nedvességet az ízületekbe.

Rögzítse a műanyag paneleket, sikeresen megoldja a problémát - hogyan csukja le a csöveket a fürdőszobában

A szekrény vertikális csöveket maszkol

Szerelt egy rést, vagy a fal felszínén függőleges csövek a fürdőszobában, hogyan kell elrejteni? A kabinet egyszerűen elfedheti őket.

oktatás

 • Válasszon egy szekrényt a méret szerint.
 • Csatlakoztasson egy keretet vagy zsanérokat a szekrény falához.
 • Vágjon le a csövek nyílásait a szekrény felső és alsó oldalán.
 • Rögzítse a szekrényt a kerethez, vagy tegye a csuklópántra.

A szekrény lefedi a vízvezetékeket, ugyanakkor nyitva áll a mérőhöz

Összecsukható csempe design

A cserép felépítése extra polcként használható

Bármilyen csövek a fürdőszobában, hogy bezárják őket, láthatatlanná téve őket, használhatják a csempéket, ugyanúgy, mint a falak. A csövek összecsukható szerkezete nem szeszély, hanem sürgős szükség van szivárgás és sürgősségi javítás esetén.

Eszközeihez a következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • Fém profilok
 • Fúrjon fúrófejjel
 • csempe
 • Műanyag sarkok
 • Önmetsző csavarok
 • Csempevágó vagy fűrészszalag.

Utasítások: hogyan lehet becsukni a csöveket a fürdőszoba csempe.

 • A fémprofilok keretét rögzítjük.
 • Vágja a cserép méretét a keret.
 • Furatokat fúrunk a burkolólapon az ízületeknél a kerettel speciális tollfúrókkal.
 • Öncsévélő csavarokkal rögzítjük a burkolólapot a keretre, és behelyezzük a műanyag sarkokat.

Hogyan szereljük be a csöveket a fürdőszobában: rögzítsük a csempe csavarokkal vagy sarkokkal

A csöveket egy fadobozba maszkolja

Tökéletes kialakítás: a fürdőszoba csövek, rejtve egy fadobozban, csempével ragasztva

 • 10-20 mm vastag lemezek;
 • körmök, kalapács;
 • mérőszalag; ceruza;
 • fúrógép, fűrészgép;
 • fa parafa;
 • csempe, csempe ragasztó.

Utasítás: tömítőcsövek egy fürdőszobában, táblákkal.

 • Tábla 1. Határozza meg a doboz szélességét: mérje meg a cső és a fal közötti távolságot, adj hozzá 2 cm-t.
 • 2. tábla A tábla hossza megegyezik a szoba magasságával.
 • Táblázat 3. Csatlakoztassa a 2 lapot a csőhöz, és mérje meg a falhoz való távolságot, figyelembe véve, hogy a 2 fedéllap fedezi a 3 fedélzetet annak érdekében, hogy mindkét lapot biztonságosan rögzítse körmökkel. A 3.
 • Csatlakoztassa a 2 és 3 lapokat körmökkel négy helyen.
 • Szükség esetén fúrjon lyukat a 2 fedélzeten (például kilép a tömlőből).
 • A fal fúrásának előfeltétele a csövek tisztítása a fürdőszobában. Fúrjon egy kicsit átlósan 3-4 mm-es lyukakat a fürdőszoba sarkától azonos távolságban lévő 40 mm-es lyukakkal, és szerelje be 1 cm-es lyukba a lyukakat.
 • Rajzoljon vonalakat a falon a dugók közepétől - ez segít azonnal megszerezni a szöget.
 • Ha a doboz fel van szerelve a WC felett, kapcsolja ki a vizet, csavarja le a tömlőt, ragassza a dobozt a falhoz, majd csavarja be a tömlő egy külön lyukat.
 • Szögezd meg a dobozt, pontosan a forgalmi dugókat.

Megoldása a probléma, hogyan kell tisztítani a csöveket a fürdőszobában - burkolat doboz

 • A fadobozban csövek a fürdőszobában, akkor ragaszthatja csempék vagy mozaikok.

Nedvességálló gipszkarton, rétegelt lemez, forgácslap megkönnyíti a doboz varrását.

Festés csövek a fürdőszobában

Hogyan kell festeni a csöveket a fürdőszobában, hogy nincs korrózió hely, és az eredmény hosszú ideig fennmarad, még a nagy páratartalom mellett is? Ebben a folyamatban fontos az anyagok megfelelő kiválasztása és az illetékes előkészítő munka.

Festéshez:

 • olaj vagy vízalapú festék;
 • korróziógátló alapozó;
 • lapos ecset (fleyts);
 • rongy,
 • kesztyűk;
 • spatula, hajszárító konstrukció (lehetőleg);
 • csiszolópapírral.

oktatás

 • Alaposan tisztítsa meg a csöveket a régi festékről. Legjobb a fémcső felületének felmelegítése az építőszárítóval és a régi festékrétegek eltávolítása. A bevonatot spatulával távolíthatja el. Ezután csiszolópapírral kell csiszolni az egész csövet, eltávolítva a festékmaradványokat és a rozsdát. Természetesen a munka után végzett tisztítás után.
 • A további munkákat csak hideg, száraz felületen végezzék el, ezért a festék teljesen száraz állapotában kapcsolja ki a vízellátást.
 • Kezelje a cső felületét korrózióálló alapozóval - ez jelentősen lassítja a fém pusztulását a nedvesség hatására a helyiségben.
 • A csőcsatlakozásokból származó festék mindig leesik a padlóra, ezért győződjön meg róla, hogy nem szennyezett.

Figyelj! A korróziógátló zománc a kopásálló zománcot, a korróziógátló alapozót és a rozsdás átalakítót ötvözi, és ideális a csövekhez a fürdőszobában.

 • Először festse hátra és nehezen elérhető helyeket, és ne hagyjon homályot vagy rést. A függőleges csövek felülről lefelé színeznek.
  Festse az ecsetet, vegyen egy kicsit, tegyen apró mozdulatokat. Még akkor is, ha egy dobozban vagy szekrényben szeretné bezárni a csöveket a fürdőszobában, festeni őket a falak színében - ez egy fontos stilisztikai érintés.

Csővezeték forró vízfürdő fedélhez speciális festékkel - zománc radiátorokhoz.

 • Miután az első réteg megszáradt, egy másik alaposan és egyenletesebben festse a csövet. Ez végül megoldja azt a problémát, hogy hogyan kell álcázni a csöveket a fürdőszobában.

A fehér festett vízvezetékcső láthatatlan, csak egy nagyon könnyű csempével szegélyezett falon.

Különböző fényképek és videók megtekintése a csövek elrejtésének módjáról segít megtalálni a legjobb megoldást.

Hogyan és mit kell lezárni a csöveket a fürdőszobában - a maszkolás és a díszítés lehetőségeit

Ha egy fürdőszobát szeretne egy kényelmes helyre lazítani és higiénikus eljárásokat végrehajtani, akkor először is el kell álcázni az összes rendelkezésre álló csövet. A legjobb megoldás a műanyag panelek kiválasztása, amelyek tökéletesen összehangolják a fürdőszobában színt, és megbízhatóan elrejtik a vizet és a csatornarendszereket a kíváncsiskodó szemekből.

Mi zárja le a csöveket a fürdőszobában

Csukja be a fürdőszobában lévő csöveket, ha műanyag szekrényt szerel, vagy más módszereket használ.

Tekintsük a legáltalánosabbat, köszönhetően:

 • Mosaic. A nagy átmérőjű vízelvezető csövekhez használt kreatív lehetőség. A maszkolás a csövek mozaikba való illesztésének folyamata, amely megegyezik a falakon elhelyezett burkolólapok színével és a díszítés stílusos elemével.
 • Rollet. Ez egy másik jó módszer a csövek elrejtésére. A vízvezeték-redőnyöknek köszönhetően egyszerűen díszítheti a szobát minden stílusban: csúcstechnológiás, modern, stb. A tekercsek nem sok helyet foglalnak el, és a vis maior helyzetek esetén néhány másodpercen belül könnyen eltávolíthatók a rejtett kommunikáció. A görgősor varázsló telepítésekor manuálisan vagy mechanikusan szabályozható.
 • Stukkó poliuretán csövekből. Ha még mindig arra gondolsz, hogyan lehet lezárni a csöveket a fürdőszobában úgy, hogy arisztokratikus megjelenést érjen el, akkor poliuretán díszléceket kell használnia. Ennek a könnyű anyagnak köszönhetően nemcsak a csőtermékeket lehet lefedni, hanem a szobák egyedi stílusát is bármilyen stílusban. Vészhelyzetben ez az univerzális dekoráció könnyen eltávolítható és vágható fűrészeléssel. A poliuretán csövekből készült stukkó elfogadható függőleges elrendezésű csövekre.
 • Fémrácsok. A díszítésnek ez a részlete az irizáló krómozott rácsok formájában tökéletesen kombinálható ugyanazon anyag csapokkal és egyéb szaniter szerelvényekkel. A fémrácsok tökéletes díszítéssel szolgálnak a divatos high-tech fürdőkhöz és a tökéletesen szoros vízvezetékekhez a fürdőszobában és a WC-ben (olvassa el még: "A csövek tisztítása a WC-ben - a leginkább praktikus lehetőségek"). A rácsokat a szakemberek közvetlenül a csövekre telepítik, vagy egy speciális fém kerethez rögzítik.
 • Hamis falak. A falakat hatékonyan elvághatják a falon a hamis falak miatt. Ez a álcázó alkatrész, ellentétben más típusokkal, egyszerre több csőtermékkel is bezárható. Természetesen a fürdőszobát jelentősen csökkenteni fogják, de a design látványos lesz. A választás még mindig a tiéd: egy hangulatos és gyönyörű fürdőszoba vagy csupasz csövek jelenléte, amely mindig emlékeztet az alagsorra. Az észrevétlen hamis csövek egyszerre több problémát is megoldanak: a lakók kényelmét és jó hangulatát, valamint a fürdőszobában lévő vízellátó rendszert felveszi.

Ügyeljen arra, hogy a csövek felé forduljon és csukja le, akkor jelentősen csökkenti a zajokat működés közben. Ha a meghozott intézkedések nem oldják meg a problémát pozitívan, akkor speciális eszközöket kell használnia, például fűtőtesteket. Ez utóbbi csökkentheti a csövek csillapításának zajszintjét, és meghosszabbíthatja működésük időtartamát, védve ezzel a nedvességtől és a deformációtól.

Műanyag maszkolás

A fürdők számára a műanyag bevonat a legjobb. Először is a hőmérsékletváltozás és a magas páratartalom következtében nem alakul ki deformáció, könnyen le lehet mosni a különböző szennyező anyagoktól, elegáns és ünnepi.

A csövek elfedése során nagy jelentőséggel bír a műanyag panelek falra és csőtermékekre történő felerősítése. És nagyon elégedett a fából, stukkóból, fémből stb. Készült műanyag - utánzatok elegáns választékából is, amelyet biztonságosan lehet használni bármilyen típusú fürdőszobában. Nem csoda, hogy a műanyag magabiztosan veszi a tenyerét, amikor válaszol az égő kérdésre: hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában?

A műanyag maszkolási csövek előkészítése mérőszalag beszerzésével, egy ceruzával, egy milliméteres vászonszalaggal, körmökkel, önmetsző csavarokkal vagy tűzővel, kalapáccsal, szilikonragasztóval, műanyaggal, rudakkal a kerethez vásárol. Ez utóbbi lehet különböző anyagokból (fa, fém, stb.).

A maszkolócsövek sorrendje a fürdőszobában:

 1. Rögzítse a falon lévő rudakat a táblákra merőlegesen merőleges helyzetben.
 2. Vágjon fűrészlap műanyag elemeket a keretezéshez, szigorúan figyelve a díszítő díszet.
 3. Csatlakoztassa a panelet a kerethez szegekkel, csavarokkal vagy tűzőkapcsokkal.
 4. Az összekötő pont erejének érdekében szilikon tömítéssel ellátott zsír, amely védi az ízületeket a nedvességtől.
 5. Biztonságos műanyag panelek.

Függőleges csőborítás

Az öltöző tökéletes megoldás, ha olyan csöveket álcázunk, amelyek függőlegesen helyezkednek el közvetlenül a falon vagy a fürdőszobában egy résen.

 1. Válasszon egy szekrényt a méret szerint.
 2. Szerelje fel a keretet vagy a csuklópántot a falra.
 3. Fúrja meg a csövek lyukakat a szekrény felett és alatt.
 4. Helyezze be a terméket a keretre, vagy tegye rá a csuklópántra.

Csempe egy összecsukható kialakításhoz

A vízvezetékek csempékkel burkolhatók. Formája, mérete és színe megegyezik a falburkolattal. Sürgősségi javítás vagy szivárgás esetén a vízcső maszkolása könnyen szétszerelhető. Ezért ezeket a terveket jó okból kitalálták és sürgős szükség van vis maiorra.

Annak érdekében, hogy a csöveket a fürdőszobában ilyen módon lezárják, szerszámokat és anyagokat kell készíteni a következő formában:

 • fúrófej fúrással;
 • cserépvágó vagy hacksaws;
 • önmetsző csavarok;
 • fém profilok;
 • csempe;
 • sarkok műanyagból.

A csövek csempével történő csomópontjai során fellépő műveletek sorrendje:

 1. Állítsa be a profilok keretét.
 2. Vágja le a cserépet a keret méretének megfelelően.
 3. Fúrjon lyukakat a keretben lévő csatlakozási pontokban.
 4. Biztosítsa a burkolólapokat önmetsző csavarokkal és hozzon létre műanyag sarkokat.

Fa doboz és maszkolási vízvezeték

Ennek a módszernek a megvalósításához különleges eszközök és anyagok szükségesek a következők formájában:

 • kalapács és körmök;
 • kézi szerszámok és fúrók;
 • mérőszalag és ceruza;
 • táblák (vastagság 10-20 mm);
 • csempe és csempe ragasztó;
 • forgalmi dugók fából.

Hogyan szereljük fel és vigyük fel a vízvezetékeket egy fa segítségével

Ehhez készítsen három táblát, számolja ki a cső alakú termék külső falától a falhoz való távolságát, és add hozzá 2 cm-t ehhez az értékhez, ez lesz a doboz szélessége. Fűrészelje az ilyen méretű táblát, melyet az 1. számnak hívunk. A 2. számú tábla méretének meg kell felelnie a szoba magasságának.

A 3. számú lap méretét úgy kaphatjuk meg, hogy a No. 2-t a csőhöz rögzítjük, és a fal hosszára számítjuk, figyelembe véve a 2. sz. Ezután elkészítheti a 3-as táblát.

A következő csőszerelés a fürdőszobában:

 1. Csatlakozás a 4-es és 2-es táblákon.
 2. Fúrás (ha szükséges) lyukak a tömlő 2-es számában.
 3. A csövek maszkolásához szükséges feltétel, hogy a fali falban három vagy négy lyukat, 40 mm átmérőjű lyukakat feszítsünk, amelyek egyenlően el vannak választva egymástól (olvassa el még: "A csövek álcázása a fürdőszobában megfizethető és praktikus módon"). A lyukaknál jobb, ha egy kicsit átlósan rajzolunk, és nem is szabad elfelejteni egy centiméter behúzódást a szoba sarkából. A kész furatban a fadarabok meghajtásához.
 4. Hordozó vonalak a falon a forgalmi dugók középpontjából, hogy a jövőben nehezen kezelhetők legyenek.
 5. A toalett feletti doboz felhelyezésekor fontos, hogy a rendszerben lévő víz le legyen zárva, csavarja le a tömlőt, helyezze a szekrényt a fal felületére, és tegye a tömlőt a már elkészült lyukba, majd csavarja be.
 6. A szekrény szegecselését a fákból készült parafa dugóval végezték.
 7. Engedélyezhető egy csempe vagy mozaik dobozba való ragasztás.

A doboz varrása könnyebb lesz, ha rétegelt lemez, gipszkarton, nedvességállóság, vagy forgácslemez használsz. Lásd még: "Hogyan zárjuk le a csöveket a dobozban lévő fürdőszobában - a szerkezet felépítésének lehetőségei".

Csőfestés

A maszkolási vízvezeték utolsó fázisa a festő csövek. Meg kell tenni, hogy ne legyenek látható rozsda jelei, és az eredmény még magas páratartalom esetén is meghaladja az elvárásokat.

Az eljáráshoz meg kell vásárolnia:

 • talaj korrózióálló tulajdonságokkal;
 • olajfesték (vízbázisú);
 • lapos kefe;
 • kesztyűk;
 • rongy,
 • csiszolópapírral;
 • spatula;
 • építési hajszárító.

A csövek festése során fellépő műveletek sorrendje:

 1. Alaposan tisztítsa meg a cső felületét az előző festék maradványaitól. Ehhez a felületet egy épület hajszárítóval vagy simítóval kezelje, majd homokos papírral homokkal sandít, majd a felépítés után távolítsa el a port.
 2. Kapcsolja ki a vízellátást.
 3. A csöveket egy korróziógátló alapozóval kell bevonni, hogy megakadályozza a fém eltorzulását nedves helyiségben.
 4. Óvatosan óvatosan festse a padlót, nehogy foltja a padlót.
 5. Először festse be a nehéz hozzáférési helyeket és a csövek hátát rések és csíkok nélkül, a függőlegeseket felülről lefelé kell feldolgozni. Szín választani a falak színétől függően.
 6. Amint az első festékréteg kiszárad - helyezze a másodikat, hogy a festmény egységes és alapos legyen.

Használja tippjeinket:

 1. Ha a csöveket forró vízzel kell festeni, akkor jobb, ha radiátor zománcot vásárol.
 2. A vízellátó és kisülő csövek esetében a legjobb megoldás a korróziógátló zománc bevonása, amely ötvözi a korróziógátló alapozó tulajdonságait, a fokozott kopásállóság és a rozsda-átalakító zománcát.

Mindezen lépések végrehajtásával végre meg tud felelni a csövek maszkolásának a higiéniai eljárások elfogadásának helyén.

Hogyan varrni gipszkarton csöveket a WC-ben, a konyhában és a fürdőszobában anélkül, hogy megakadályozná őket

Javításokat végeznek a lakásban, mindenki esztétikus és elegáns stílust szeretne kapni. Sajnos a konyhában, a fürdőszobában és a WC-ben található csövek elrontják a szoba megjelenését. A gipszkarton segítségével könnyebben álcázni lehet a csúnya dtalákat. Az anyag előnyei: tartósság, környezetbarát, kiváló hangszigetelés és alacsony ár.

A gipszkarton egy háromrétegű lemez: két rétegű építőpapír (karton), és köztük egy réteg gipszkarton, speciális adalékokkal és töltőanyagokkal. A standard lap mérete 250 cm és 120 cm között van.

Zárja be a cső gipszkarton könnyű, ha akarod, meg tudod csinálni magad. Most pedig alaposan megvizsgáljuk ezt a témát.

Gipszkarton keret

Csővezeték csövek a WC-ben

A nagy nedvességtartalmú helyiségekben a fürdőszobában és a WC-ben speciális nedvességálló gipszkarton kell használni. A különbség a karton és a kiegészítő gombaellenes és hidrofób adalékok különleges összetételében rejlik. Számos módon lehet lezárni a csöveket a mosdóban: egy doboz, hamis fal vagy egy álcázó szekrény.

De mielőtt bezárná a gipszkarton a WC-ben, elő kell készítenie:

 • győződjön meg arról, hogy nincsenek hibák és hibák a csöveken;
 • ellenőrizze a csővezeték tömítettségét;
 • tiszta csövek rozsdától, régi festék, ha szükséges, festse újra;
 • a csövek mögött lévő falat fertőtlenítőszerrel kezeljük, hogy ezután megakadályozzuk a gomba és a penész megjelenését;
 • jelölje fel a keretelemeket, figyelembe véve, hogy a csövek távolsága a kerethez legalább 3 cm (a jelöléshez rendszeres ceruzát és épületszintet kell használni);
 • A beszerelés előtt tervezze meg a nyílászáró helyét, hogy szükség esetén hozzáférjen a csövekhez.
Réteges gipszkarton doboz

Befejezése után az előkészítő munka közvetlenül a kivitelezés a gipszkarton doboz:

 • a megjelölt vonalakon állítsa be a fém vezetőprofilot;
 • a keret összegyűjtése, a falhoz, a padlóhoz és a mennyezethez rögzítéssel;
 • rögzítse a vízszintes profilokat 60 cm-es lépésekben;
 • a fémszerkezet mérései szerint kivágják a gipszkarton lapokat;
 • rögzítse a gipszkarton lapokat a keret profiljaihoz csavarokkal (a csavarok közötti lépés 25 cm);
 • az ellenőrző nyílásokat a szellőzőnyílások, csapok és vízmérők helyén végezzék el;
 • tegyen egy gittréteget a kész dobozra;
 • Az utolsó szakasz a gipszkarton kerámia burkolat, festék vagy tapéta befejezése.

A javítás során használja a modern design technikákat, szerelje fel a többszintű dobozt. Gyakorlatilag több négyzet alakú doboz egymás után történő elkészítéséhez. Ezzel a kialakítással további fülkéket és polcokat hozhat létre.

Hamis fal a fürdőszobában

Maszkoló csövek a fürdőszobában

A fürdőszoba kialakítása hamis falak telepítésével javítható. Ez a módszer segít a gipszkarton csövének bezárásában és a szokatlan elemek kiegészítésében.

Hogyan telepítsük a hamis falakat?

 • a falakon lévő jelöléseket a kerület mentén végezze (ceruza, szint és szalagméret alkalmazásával, a padlóról kiindulva, fokozatosan emelkedve);

Ne feledje, hogy a függőleges profilok közötti távolságnak fél gömbfalnak kell lennie.

 • a csavarozott vezetőprofilok segítségével a falhoz használjuk;
 • majd a padlón és a mennyezeten rögzítik a tartóprofilokat, és csatlakoztatják azokat a vezetőkhöz;
 • a profil alatti legjobb zajszigeteléshez hangszigetelő szalagot ragasztanak;
 • a profil felhelyezése után függőleges felfüggesztések vannak felszerelve;
 • az első, hogy telepítse a tömör lapokat a gipszkartonra, majd rögzítse a betétet (a szerelés 15-25 cm-enként történik);
 • a lapok ízületeire helyezzük el a gittréteget.

Így a fal készen áll a további kikészítésre, és a csövek a fürdőszobában biztonságosan el vannak rejtve.

A szekrényben álcázott gázcső

Maszkolás a csövekben a konyhában

A konyhában vízvezeték- és gázvezetékekkel foglalkozunk, amelyek nem vonzóak és elkényeztetik a szoba megjelenését. Ezért nem meglepő, hogy sok tulajdonos megpróbálja elrejteni őket minden módon. A konyhában lévő csövek egyszerű varrása az, hogy lezárja őket egy kész szekrénnyel, amelyből a hátlapot eltávolították.

Ha a konyha elrendezése nem teszi lehetővé a probléma megoldását ilyen módon, akkor a helyzetet kivehetjük a gipszkarton szerkezetek és a cserélhető csuklós szekrények segítségével, amelyek esztétikus megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek.

A cső eltávolítható szekrény álcázásának lépései:

 • a kereteket külön rajzok szerint szerelje fel;
 • rögzítse a kampókat a falon;
 • szerelje be a keret hátfalát anélkül, hogy a horgokat eltakarja.

Bővebben a videón:

A kiválasztott opciók bármelyikében mindig látható az egyéniség, és dekoratív elemeket adhat a maszkolási mintákhoz.

Víz a dobozban, vagy hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában

A fürdőszoba elegáns és harmonikus, ha nincs benne vízvezeték.

Nagyon gyakran az ügyfelek és a kezdő mesterek kérdezik, hogyan takarja el a csöveket a fürdőszobában. Nemrégiben például az autót egy parkolóba helyeztem, és egy helyi őrség hasonló kérdéseket intézett velem, akik úgy döntöttek, hogy saját kezűleg végeznek javításokat.

Nos, soha nem sajnálom, hogy hasznos tanácsokat adok és nem veszek pénzért. És akkor is jó volt az időjárás, ezért leültünk az árnyékba, és mindenkinek elmondtam, hogy tudtam, hogyan kell elrejteni a csöveket a fürdőszobában, hogy minimális erőfeszítést és pénzt költsek rajta.

Azonban a beszélgetés során kiderült, hogy szereti a csőkötést, vagyis amikor a mérnöki kommunikáció nem csak álcázott, hanem teljesen láthatatlan. Ezért kellett egy ceruzát papírral a kezemben, és dobtam egy vázlatot egy műanyag doboz számára, ami a legjobb lenne erre a célra.

És este, amikor hazafelé sétáltam a parkolóról, azt gondoltam, hogy ezek az utasítások hasznosak lehetnek más emberek számára, akik nem tudják, hogyan zárják le a csöveket a fürdőszobában. Ezért írtam egész történetemet, és felajánlom a figyelmedet.

Egyszerű csődekorációs módszerek

Mielőtt elmondanám a fürdőszobában lévő csövek lezárásának nehéz módjait, megemlítem egy kicsit arról, hogy hogyan lehet díszíteni a műszaki kommunikációt ebben a teremben. Olyan egyszerű módszerekről lesz szó, amelyek nem igénylik a nagy erőfeszítéseket és a monetáris kiadásokat.

Miután csak keveset osztott meg értékes idejéből, a vonzó csöveket érdekes kiegészítőkká változtathatja, amelyek kiegészítik és sokrétűsítik a fürdőszoba kialakítását.

 1. Mosaic. Ez egy érdekes és szokatlan módja a csövek álruhájának. Mozaikdarabok felhelyezése a vízvezeték felületére, ügyesen elrejti őket, és így falaknak tűnnek. Vagyis szokatlan és érdekes tartozékot kapsz.

A cső dekoratív kialakításának egyik változata (a képen a cső kék téglalappal van kiemelve).

Ennek a megközelítésnek az a hátránya, hogy a csempeit csak nagy részletekkel ragaszthatja. De például elkészítettem a szennyvízelvezetőt, és meg tudom mondani, hogy nagyon jól néz ki.

 1. Stukkó. Ez poliuretánból készült késztermékekre vonatkozik, amelyek kívülállóak a stukkóhoz. Ez az anyag nem igényel különleges készségeket a telepítéshez, de vele gyorsan lefedheti a csöveket, és rendezi a fürdőszobát arisztokrata stílusban.

Ugyanúgy megszervezhet egy vízvezetéket vagy csatornacsövet.

Ennek a dekorációnak az az előnye, hogy szivárgás esetén gyorsan lebontja a stukkót és kiküszöböli a hibát. A hátránya az, hogy a stukkó nem néz ki nagyon szép vízszintes vízvezetékeken.

 1. Fémrács. Nagyszerű út azok számára, akik nem tudják, hogyan viseljék el a csöveket a vízvezetékben. Rozsdamentes acél vagy krómozott. Ha ügyesen ötvözik őket keverőkészülékekkel, a fürdőszobát a high-tech stílusban is felszerelheti.

A fémrács lehetővé teszi, hogy a fürdőszobát csúcstechnikai stílusban rendezze el.

A telepítéshez használjon speciális keretet, amely közvetlenül a csövekhez van csatlakoztatva.

Mindazonáltal csak fele intézkedést hívok. Ha tényleg azt szeretné tudni, hogyan kell varrni a csöveket, hogy teljesen láthatatlanok legyenek, és ne rontsák el a helyiség belsejét, akkor olvassa el a következő részt.

A vízi közlekedési rendszerek álcázása

Összesen négy alapvető módszert ismerek a csővezetékek maszkolásában. De szeretném megjegyezni, hogy ezek alapvető technikák, és kombinálhatóak a különböző befejező módszerekkel. Szinte minden leírt technológia komoly munkát igényel, ezért gyakran használják őket a fürdőszobában végzett nagyobb javítások során.

Részletesebben meg fogok mondani az egyes módszerekről.

Rejtett szalag a falban

Ez a legnyilvánvalóbb módszer a vízvezetékek elrejtésére. Lényege abban rejlik, hogy a mérnöki rendszer beépítése a zárt falba vagy a padlóba olyan csővezetékekké válik, amelyekben a csöveket lefektetik. Így egyébként megteheti, ha eldönti, hogyan takarja el egy csőlap alatti vízcsövet.

A rejtett csőfektetés a legmegbízhatóbb módja annak, hogy elrejtsük őket.

Úgy tűnik, hogy ha minden olyan egyszerű és egyszerű, akkor miért találnak más módot álcázásra. De az a tény, hogy személy szerint a rejtett tömítést nem a legjobb csővezeték-rendszernek tekintem. Sok hátránya van:

 1. A rejtett tömítéshez csak fém- és műanyag csöveket szabad használni. Ezért ha egyszer hirtelen fémvízcsövek ragaszkodnak hozzá, akkor meg kell tagadnia, hogy falba fektesse őket.
 2. A telepítés során csak egy darabból álló csatlakozókat kell használni.
 3. A rejtett csőfektetés folyamata sok időt vesz igénybe és nagy pontosságot igényel. Például, ha már forrasztottad a csövet, de nem illeszkedik az ütközőbe, akkor ismét kalapálni kell a falat, vagy újra kell forrasztani a csővezetéket.
 4. Baleset esetén meg kell szakítani a dekoratív burkolatot, vagyis meg kell kezdeni a fürdőszobát.

Ezért javaslom néhányszor gondolni, mielőtt eltakarta volna a vízcsöveket a falban. Ráadásul kevésbé radikális módszerek léteznek. Például szekrények vagy egyéb bútorok beszerelése. Erről, egyébként a következő részben.

bútor

Ez az opció jó, mert nem kell megsemmisíteni vagy valahogy módosítani a falak dekoratív díszítését. Mint a bútorok, amelyek segítségével a műszaki kommunikáció maszkolja, szinte mindent használhatunk:

 • lógó tükrök;
 • éjjeliszekrények;
 • szekrények és így tovább.

A bútorok tökéletesen eltakarják a vízvezetékeket.

Természetesen jobb, ha a szekrény vagy az éjjeliszekrény önállóan készül. Ezek a méretek ideálisan megfelelnek a helyiség méreteinek, és tökéletesen elfedik a csöveket. Az egyedi bútorok ára nem olyan nagy (bár mindez a tervezéstől és az anyagtól függ), és ha legalább néhány készséggel rendelkezik a kezelőeszközökkel kapcsolatban, mindent megtehet a saját kezével.

A második lehetőség - a kész bútorok megvásárlása. De ugyanakkor még mindig ki kell alakítanod a szekrényeket és a szekrényeket, hiszen egyetlen gyári projekt sem képes a fürdőszobában lévő csövek összes bonyodalmát.

A fürdőszobában csak speciális bútorokat kell vásárolnia, melyeket magas páratartalom esetén kíván működni. Opcionálisan - kényelmes szellőztető rendszer elrendezése erős ventilátorokkal, amelyek hatékonyan szabályozhatják a levegőben lévő vízgőz tartalmát.

Ennek a módszernek a hátránya, hogy nehéz hozzáférést biztosít a csövekhez. Ha valamire szüksége van a szivárgás megszüntetésére vagy javítására, akkor le kell szednie a szekrényt vagy szétszerelni az éjjeliszekrényt. Ezért egy újabb módot fogok elmondani neked - redőnyök vagy vakok használatával.

redőnyök

Nincs itt semmi különös. Vásároljon megfelelő méretű redőnyöket vagy redőnyöket, és telepítse őket a fürdőszobába, hogy bezárják a vízvezetékeket.

Vakok és redőnyök maszkolják a csöveket és szabad hozzáférést biztosítanak számukra.

Én jobban szeretem a redőnyöket, mivel több előnye van a vakoknál:

 • teljesen lefedje a vízellátás és a szennyvíz csövét;
 • védi a víz zajától a mérnöki rendszerben;
 • elegáns megjelenést ad a szobának;
 • ingyenes és gyors hozzáférést biztosítanak a rögzített csövekhez.

Ha úgy dönt, hogy vászonokat vásárol, azt javaslom Önnek, hogy olyan műanyag paneleket vásároljon, amelyek nedves levegőben használhatók a megjelenés és a műszaki jellemzők megváltoztatása nélkül.

Doboz és fülke

Az ilyen tervek lehetővé teszik, hogy elrejtsd a műszaki kommunikáció számát, nyílt módon (azaz a falak között ne feküdjenek). Mielőtt elkezdené a javításokat a fürdőszobában, azt javaslom, azonnal készítsen egy kis tervet vagy vázlatot, amelyen feltünteti, hogy milyen és milyen méretű doboz és fülke készüljön.

Ez a módszer nemcsak a csövek mosogatására használható, hanem a háztartási készülékek telepítésénél is. Például egy mosogatógépet helyezhet el egy gipszkarton résszel. Nincsenek összekötő csövek, és a tetején asztalokat is szervezhet a háztartási csavarok számára.

Van egy árnyalat. A fülkék kialakításakor azt javaslom, hogy azokat olyan módon hozzuk létre, hogy baleset esetén könnyen hozzáférjenek a csövekhez. Például, az egyik panel eltávolítható. Így, amikor áthalad a vízvezetéken, nem kell elpusztítania a díszítő burkolatot, és újra meg kell kezdenie a javítást.

A doboz - egyszerű módja annak, hogy eltakarja a csövet, és nem sérti a falak díszítését.

Pozitívnak tartom, hogy elrejtheti a fém és műanyag csöveket levehető ízületekkel a dobozban és a résszel (végül is lehetetlen beágyazni őket a falakba az SNiP szerint). Ezenkívül a doboz telepítése nem igényli a teljes vízellátó rendszer megváltoztatását (pl. Falazó falak falazása esetén).

Általánosságban, előre tekintve elmondhatom, hogy ezt a lehetőséget a legjobban tetszik. Ezért azt tanácsoltam, hogy tegye meg az őrséget a parkolóból. Ha dobozt szeretne használni a csövek elfedésére, akkor a gyártás technológiáját az alábbiakban ismertetjük.

Azonban még ez a pillanat. A doboz gipszkarton lapokkal és műanyag panelekkel borítható. Az első lehetőség sokkal fáradságosabb, mivel a gyártás után dekoratív anyaggal (leggyakrabban csempe) kell díszíteni. Ezért az őrszolgálat, felajánlottam, hogy egy műanyaggal bélelt dobozt készítek.

A műanyag doboz elrendezése csövek elfedésére

Most itt az ideje, hogy felfedj egy másik titkot. Gondolkodás és gondolkodás, a beszélgetőpartner úgy döntött, hogy túl nehéz volt a csöveket eltakarni a fürdőszobában. Ezért arra kért, hogy vegyék fel ezt az ügyet. És fizetésként felajánlottam, hogy megvédem az autómat három hónapig ingyen, mint egy háló.

Ezért az alábbiakban részletesen megmagyarázom, hogyan lehet elrejteni a műanyag panelekhez tartozó fürdőszobai és szennyvízcsöveket.

A műanyag doboz előnyei

A műanyag doboz tökéletesen elfedi a fürdőszobában lévő összes csövet.

De először még néhány szó az előnyökről. Szeretnék meggyőzni 100% -ot arról, hogy a tárgyalópartnernek nagyon jó választást ajánlottam (különösen, ha összehasonlítottam ugyanazt a dobozt, de gipszkarton lapokkal).

Tehát a műanyag doboz előnyei a következők:

 1. Szükség esetén a szerkezetet gyorsan szétszerelik, és az anyag nem sérül, és alkalmas újrafelhasználásra. Vagyis, ha a fürdőszobában csövek és levehető ízületek készülnek, akkor szivárgás esetén könnyedén eltávolíthatja őket. És utána, hogy összegyűjtsd mindent újra, hogy még a felesége sem gyanúsítson semmit.
 2. A doboz, műanyag panelekkel bélelve, nem igényel további dekoratív díszítést. Sőt, maguk is befejező anyagokat, én magam javítottam sok WC-t és fürdőszobát, burkolt műanyag falakat.
 3. A kialakítás ellenáll a deformációnak, és törés esetén gyorsan javítható. A műanyag megfelelő rugalmassággal és tartóssággal rendelkezik, ezért nehéz károsodni. Ha valaki sikerrel jár, akkor a megsemmisített panel néhány percen belül kicserélhető.
 4. Maga a tartószerkezet és a műanyag is telepítheti újoncot a javítás és a lakberendezés. A doboz tervét egy nap alatt töltheti ki. Ugyanakkor nincs szükség speciális anyagok megvételére és bonyolult eszközök bérletére.
 5. Mindez konstrukció olcsó (különösen a gipszkartonhoz és csempehez képest). Végtére is, nem ok nélkül, hogy sok ügyfelem, akik nem akartak sok pénzt költeni a javításokra, műanyag paneleket választottak, hogy lefedjék a falakat a fürdőszobában.
 6. Kompakt és tágas. Maguk a panelek nagyon vékonyak és lámpák a könnyű kereten. Ezért a doboz legalább egy használható helyet foglal el a fürdőszobában. De ez a szoba nem a legtágasabb a lakásban, így a szabad tér soha nem lesz felesleges.

A műanyag panelek kicsi vastagságúak, így a doboz nagyon kompaktnak bizonyul.

Felkészülés a munkára

Tehát meggyőztem az őröt, hogy készítsen egy műanyag dobozt, és ezt a tiszteletreméltó feladatot rám helyezte. Ezért azonnal (azaz másnap reggel óta szombat óta) elkezdtem dolgozni.

Az első szakasz előkészítése. Mindig a rendszer szerint járunk el:

 1. Megvizsgálom azokat a csővezetékeket, amelyeket le kell álcázni a jövő dobozában. A keret megtervezése és a műanyag varrása előtt meg kell határozni a hiányosságokat és fel kell számolni azokat.

Először meg kell győződnie arról, hogy a csövek a fürdőszobában nem áramlanak.

Adok egy tanácsot. Ha megváltoztatja a vízvezetékeket a doboz telepítése előtt, próbálja meg tervezni a rendszert úgy, hogy minimális kapcsolatot tartalmazzon. Különösen akkor, ha menetes szerelvényeket használnak.

 1. Kitalálom a jövő dobozának konfigurációját. Ebben az esetben felhívtam egy vázlatot papírra, és megmutattam a "vevőnek" a parkolóból. Elfogadta.

A munka megkezdése előtt hasznos a jövőbeli konstrukció rajzolása.

Mindig megpróbálok feltalálni egy ilyen tervet, hogy a fő feladat mellett (cső maszkolás) mosogatószerek, kozmetikumok vagy valami más legyen.

Közvetlenül ugyanabban a szakaszban mindig eldöntenem, hogy hol helyezkedjek el az ellenőrző ajtók dobozában. Elvégre nem fogsz szétszerelni a műanyag bélést minden alkalommal, amikor ki kell kapcsolnia a vizet, vagy meg kell néznie a vízmérő leolvasását.

 1. Előre készített rajz szerint kiszámolom a szükséges anyagmennyiséget. Természetesen mindent egy kicsit megveszek, hiszen a gyakorlatomban sok esetben volt szükség, amikor egy fadobozba vagy egy műanyag panelbe kellett mennem a boltba.

Az anyagot kis távolsággal kell venni.

Az előkészítő szakaszban rögtön fontold meg, hogy a műanyag panelek varratai hogyan lesznek elhelyezve. Szeretem a függőlegeseket, de a doboz tervezésekor keresztirányú merevítőket kell telepíteni.

Ennek elkerülése érdekében vízszintesen megteheti. De ebben az esetben nagyobb munkát kell végezni a vágólapokon. Nehéz konkrét ajánlást adni itt, saját döntése szerint döntést hozhat.

Eszközök és anyagok

A doboz műanyag panelek (igen, egyébként gipszkartonból is) a következőkre lesz szüksége:

 • horganyzott profilok a keret felszereléséhez (3 - 3 cm-es szakaszokkal);
 • műanyag panelek (ahogy megérted, ha egy doboz gipszkartonból van, meg kell vásárolnod);
 • szilikon tömítőanyag;
 • polivinil-klorid alaplemezek a műanyag panelek éleinek eltakarására;
 • műanyag nyílások ellenőrző nyílásokhoz;
 • csavarok vagy csavarok;
 • kés a műanyag panelek vágásához.

A panelek kialakítása kívánatos a fürdőszoba kialakítása alatt.

A doboz építése

Miután befejeztem az elkészítést, elkezdtem megtervezni a doboz keretét, amelyet műanyag panelekkel kell bevonni. Mint mondtam, vettem egy horganyzott profilt, de azt hiszem, ha inkább a fa, akkor azt hiszem, hogyan kell használni megfelelően.

A munkamódszer a következő:

 1. Olyan helyeken, ahol a doboz érintkezésbe kerül a fürdő falával, állítsa be a vezető profilokat, amelyek korlátozzák a jövőbeli design méretét.

Először is, a falvezetők telepítve vannak.

Telepítésük során feltétlenül az épület szintjét kell használni a függőleges és vízszintes tartás érdekében.

Csavarokkal ellátott csavart használok az alkatrészek rögzítéséhez, lyukakat fúrok egy perforátorral. Ha a falak már csempézettek, nagyon óvatosan járjunk el, nehogy feldaraboljuk a dekoratív anyagot.

Annak érdekében, hogy több helyet takarítson meg a fürdőszobában, azt javaslom, hogy helyezze a keretet közelebb a csövekhez. Mindazonáltal legalább 3 cm szabad helyet kell hagyni, különben a műanyag megolvadhat a forró vízzel való érintkezésből.

 1. Telepített vezetőprofil a padlóra és a mennyezetre. Ellenkező esetben nem lehet szilárdan rögzíteni a felső és alsó részeket. Ezenkívül ezek a részletek segítenek a külső saroktartó elemek megfelelő rögzítésében.

Ezután a keretelemeket a padlóra és a mennyezetre rögzítik.

 1. Szerelt külső sarok. Ehhez ugyanazt a profilt használtam, amelyet a falra telepítettem.
 2. Ezután számos profilt vágtam, melyeket a falakon és a sarokprofilon lévő vezetékekhez csatlakoztattam, merevítő bordákkal. Legfeljebb 40 cm távolságban kell elhelyezni őket.

Keret beépített sarokelemekkel és merevítőkkel.

Az alkatrészeket kis csavarokkal rögzítettem.

Plating telepítés

A keret építésének befejezése után műanyag panelekkel néztem. A következő séma szerint működik:

 1. Alapozott PVC profil (U alakú rész). Biztosítsa a keretre. Itt nagyon óvatosan kell eljárnia, hogy elkerülje a termék deformációját és szorosan függőlegesen rögzítse.

A műanyag panelek fotóprofilja és felhasználása a doboz kialakításában.

A rögzítéshez kis öncsavarokat is használt. Ha fadobozokat terveztek, akkor a műanyag részeket egy építőipari tűzőgép segítségével lehet felszerelni.

 1. Majd megmérte a kívánt magasságot, és levágta a műanyag lapot.

A panelek vágásához inkább kést használok.

 1. Ezután helyezze a panelt a keretre, beillesztve az egyik végét az U alakú végrészbe, és rögzítse a másikat a kerethez önmetsző csavarokkal.

A műanyag panel önzáró csavarokkal van a dobozhoz rögzítve.

 1. Ugyanezt tettem a részletek többi részével, kivéve az utolsót, amely a külső sarokban lévő műanyag sarokkal fogja meg.
 2. A sarok tekintetében: a doboz végén egy külső poli (vinil-klorid) sarok telepítése szükséges, amely a panelek beillesztéséhez és a műanyag panel vágásának maszkításához szükséges.
 3. A sarok behelyezése után az utolsó műanyag lapot nemcsak hosszában, hanem szélességében is vágtam, majd behelyeztem a doboz megfelelő helyére.
 4. Ugyanúgy működött a vízvezetékek eltakarására szolgáló szerkezet másik felületével.
 5. A burkolat befejezése után kijelöltem a revíziós ajtók felszerelésére szolgáló helyeket, vágtam le a lyukakat és beültetettem őket, ragasztva őket a tömítőanyagra.

A kész dobozban telepíteni kell a revíziós ajtót.

 1. Aztán volt annyira a lábazathoz rögzíteni, hogy az ízületeket a padló (mennyezet) és a doboz között díszítse. Bár néha csak U-alakú részek beszerelésére korlátozódtam. Ez elég.

következtetés

Amint látja, egyszerűen egy dobozba építhető a fürdőszoba a műanyag csövek elfedésére. De azt tanácsolom, hogy ezt ne a javítás befejezése után, hanem ugyanakkor vele együtt tegye meg. Tehát a design harmonikus és természetes lesz.

Kérdéseit, kívánságait és tanácsát a megjegyzésekben hagyhatja az anyaghoz. És ha további információra van kíváncsi a szaniterhelyiségek javításáról, nézze meg a videót ebben a cikkben.