Legfontosabb > Tervezés

Hogyan kell elkezdeni a törülközőt, miután a fényképre telepítve lett

A fűtött törülközőtartály funkciói és tulajdonságai

A fűtött törülközőtartó nemcsak a fürdő szárítását és fűtését szolgálhatja, hanem design elemként is szolgálhat. A beépített kialakítás lehetővé teszi, hogy mentse a fürdőszobát a nedvességtől, és megakadályozza a páralecsapódást és a kellemetlen szagot.

A törölközőszelep szelepcsatlakozási rajza.

A fűtött törülközőtartó mérete és alakja teljesen más lehet, például lépcsőház, négyzet alakú, kerek vagy lapos, kicsi és nagy, esztergálás. Lehetőség van "száraz" eszközök használatára, vagy olajjal töltöttek.

Mielőtt megvásárolná a fűtött törölközőt, meg kell határoznia, hogy melyik típus lesz a legmegfelelőbb és előnyösebb. Választhat víz, elektromos vagy kombinált design. Ezek különböznek a gyártási anyagokban, lehetnek rozsdamentes acélból, rézből, krómozott. A szín fehér lehet, arany, króm, sötét árnyalatú árnyalat. Mivel a csővezeték és a készülék mindig vízzel van ellátva, amelyek tulajdonságai agresszív hatásúak a szerkezet belső bevonására, korrózióálló tulajdonságokkal kell rendelkezniük.

A kombinált törülközőtartó működési elve nemcsak a vízmelegítésen alapul, hanem az elektromos hálózatra is, amely a melegvíz szezonális lekapcsolásához megfelelő.

A saját fűtött törülközőtartó felszerelése és működtetése

Felkészülés a vízmelegített törülközőtartó felszerelésére

A fűtött törölközőt összekötő csomó.

Termék vásárlásakor meg kell követelnie az útlevelet, ahol minden szükséges információt megadnak. A víztörlő vásárlása a lakásban meg kell találnia a víznyomás szintjét a felemelőben. Ez függ a ház típusától és a padló típusától, amelyet a vízellátó rendszer állapota és a lakóhely területe határoz meg. Víztörlőmelegítő használata esetén fontos a csövek vastagsága.

Egy új készülék beszerelése egy régi készülék helyett egy korábban használt fűtött törölközőt leszerel. Van lehetőség

Anyagok és szerszámok, amelyek szükségesek a vízszárító berendezések telepítéséhez:

A fűtött törülközőtartó szerelési sémája.

Vízzel fűtött törülközőtartó a falra szerelve speciális tartókkal, amelyek a falhoz való távolság változtatásával állíthatók be. A szárítóberendezésbe vezetett csövek rejtve lehetnek a falon, amely felülről csempézett. Ez a lehetőség a leginkább időigényes.

Az eszköz telepítése megköveteli a leszállási távolság mérését. Ha a régi csöveket új, fűtött törülközőtartóval vásárolja meg, akkor semmi probléma nem állhat, bármilyen típusú eszközt vásárolhat tetszés szerint. Új csöveket szerelnek az új szárítási modell alá. A felszerelés cseréje esetén taszítják el

A készülék fúvókáinak átmérőjének meg kell egyeznie a forró vízvezetékek átmérőjével. Ha ez megtörtént, akkor az adapterek kiválasztása az előzőtől eltérő átmérőre való áttérés figyelembevételével történik.

A vízmelegített törülközőtartó felszerelésének és indításának jellemzői

Rozsdamentes acél fűtött törölközőtartó kapcsolási rajza.

A kisebb átmérőjű, nagyobb átmérőjű csövekből álló eszköz beszerelése elfogadhatatlan. Mivel a fizika törvénye szerint a víz szabad áramlása a melegvíz-vezetékeken keresztül vezethet a készülékben lévő nyomás növekedéséhez. Az eszköz csatlakoztatásakor nem engedheti meg a balesetet. Csatlakoztathatja a felnyitó csövéhez úgy, hogy felhelyezhető a levehető csatlakozások segítségével, amelyek sapkával vannak ellátva, azaz "amerikaiak".

A legjobb lehetőség lenne

golyós szelep felszerelése a készülék kijáratánál és bejáratánál. Ebben az esetben egy áthidaló, vagyis egy áthidalás telepítése lehetővé teszi, hogy a teljes csővezetéket ne melegítse át meleg vízzel, ami a hideg évszakban elfogadhatatlan. A vízbe való átfedés csaptelepek segítségével nem zavarja a víz felszínét a felhúzóban a jumper mentén. A rendszer üzemi nyomásának megsértése nem következik be.

Ha 180 ° -ot elforgatható forgódugót vásárolnak, akkor a beszerelést a rögzített szárítóberendezés felett elhelyezett forgó konzolok alapján lehet elvégezni. Opcionálisan egy fűtött törölközőtartó is használható.

A vízeszközökön egy Mayevsky daru szolgál a víz feltöltésére, hogy megakadályozza a levegő dugóinak kialakulását. Az ilyen daruk általában a telepítés felső részén találhatók.

Telepítés után a készülék forró vízzel van töltve, simán és felváltva megnyitja a csapokat. A telepítés és az üzembe helyezés során fontos, hogy olyan szakemberek képességei legyenek, amelyek megakadályozzák a víz kalapácsát és a szomszédos lakást a forró víz áradásával. Ezért a telepítés során egyszerűen kikapcsolja a vizet.

Elektromos és kombinált törölközőtartó telepítése és működtetése

A fűtött törölközőtartó felszerelhető, ha a víz behelyezése nem lehetséges. A berendezés hőmérsékletszabályozóval van felszerelve.

Egy ilyen eszköz elektromos modellje esetén nincs szükség csővezetékek és csaptelepek beszerelésére. A készülék felszerelésének főbb követelményei a következők:

A legtöbb szárítóberendezés fűtése villanyárammal nem haladja meg a 60 ° C-ot, míg a villamosenergia-fogyasztás 25-1200 W, ami a berendezés és a modell teljesítményétől függ. Ez biztosítja a szárítást, függetlenül a rendszeres vízszünetektől - szezonális vagy a megelőzés céljából.

Minden elektromos törölközőmelegítőt időzítővel és termosztáttal kell felszerelni az eszköz indítási folyamatának szabályozásához és felügyeletéhez. Vészhelyzeti leállítási rendszere is van.

A fűtött törülközőtartó elindítása megköveteli a fő kritériumnak való megfelelést - a biztonságot, amely végső soron az eszköz telepítésének minőségétől függ, annak csatlakoztatásához. A termék megvásárlása előtt kérje az eladótól a jótállást, és ellenőrizze az eszköz alkalmazhatóságát otthoni kommunikációra. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a berendezés képes ellenállni az 5 kg-nál nem nagyobb tömegű, ezért nem szabad megengedni, hogy túlterhelje a dolgokat.

Hogyan kell futtatni egy törölközőmelegítőt?

A javítás során, a meghibásodott vízvezeték miatt, amit mondhatok, és ostobaságom is egy fűtött törülközőtartót tettek ostobán, egy ágat kiegyenesítettek rá, és ő maga is fel volt függesztve a fal másik oldalán a fürdőszobában a m / n falakon keresztül. Nos, az eredmény logikus: csak az első télen működik, akkor a forró víz természetesen rövidzárlaton megy keresztül, a hidegvíz mindig hideg, a nedvesség a fürdőszobában stb. Sajnos, a WC-ben a csövekhez, amelyek már nem járnak, ott fal épült, csempékkel bélelt, és a csövek a s / c alá mennek a legalsó részen.
Hallottam, hogy van egy Mayevszkij szelep, amely levegőt vív ki az ilyen áramkörökből. Meg tudom mondani közvetlenül az S / s előtt, közvetlenül a m / n kijáratnál a falról. Nyilvánvaló, hogy az s / s feláll, de nincs más út. Vagy szétszerelje a falat a szekrényben, és tegyen be egy csapot. Az entot segíti a csapot? Ki válaszolt?

p / s csak zavozdushen.otkryvatsya érintse meg a fürdőszobában, a razdolbay vízvezeték-szerelő ebben az időben, lezárja az alagsori ellátási és visszavezető csöveket, a levegő elfut, de minden virág. Nem szereti, hogy be legyenek zárva. Várjon a vendégek alulról.

miért nem tetszik?
minden fel van szerelve és rendben van

De a kérdés a Mayevsky-daru kérdéséről szólt. Nem lenne kívánatos egyidejűleg a szétszerelés / összeszerelés a levegőfuttatással. Végül is minden évben (amikor a használati melegvíz ki van kapcsolva, ha pontosan megértem), kialakulhatatlan levegőblokk, és minden g / víz megy a rövidzárlat mentén (én magam csináltam volna helyette, mint átjutni a csöveken keresztül a levegőben, ahol az ördögök vannak) a szárító fagyos.
Véleményem szerint csak két üzlet van: az egyenesítéshez (ami kockázatos és törvénytelennek tűnik), vagy valahogy vérzik a levegő, amire, ahogyan ezt a konferenciáról megértettem, Mayevsky csapja szolgál. Itt felszólítom azokat, akik azt mondják, és akik már megérdemlik:

 • hol érdemes megnézni, lehet-e azt a szárító előtt elhelyezni?
 • Hogyan működik, milyen gyakran használja, mi a hatékonysága?
  És tudom magam a burkolt m / műanyagról, amikor javításokat végeztek, egy teljes vízforraló volt az építési és javítási kérdésekben. Remélem, a legjobb. Hála Istennek, mindent meg lehet semmisíteni, ha nincs különösebb veszteség.

A gravitációs hatás alatt lévő víz lefolyik, a levegőt felfelé kényszerítik. Ezért a Mayevsky daru fel kell helyezni, ahol a levegő felhalmozódása valószínűleg.

Zhuk írta:
miért nem tetszik?
minden fel van szerelve és rendben van

A szervizszakembereknél dolgozom, ezért írok, az idei évben körülbelül 5 pályázat érkezett, a 3-5 évet meghaladó diófélék áramlottak, amikor láthatóak voltak, szigorítottam, kicseréltem stb.

Végül is, minden évben (ha a melegvíz-készlet ki van kapcsolva, ha jól értem), akkor egy nem járható légzsilip keletkezik

A levegő nem lehet p / s-ben, valahol van egyfajta fossa, elég, ha egyszer elkezdjük a leszállást, ahogy mondjuk, és a következő alkalommal, amikor kikapcsolja a vizet, nem hagyja el ezt a gödöröt.
Ha ez nem érvényesül, feltétlenül érintse meg a csúcspontot.

2Anatolio
Sajnáljuk, de mindent visszaadtatok, és a boldogság lesz
Májevszkij nem tud megmenteni. Az MP-t legalább átmérővel fel kell venni?

2 Andy: Nem tudom visszaadni, ahogy volt, mert eredetileg a szárító ott állt azon a helyen, ahol a normális emberek egy moydodyret tettek, legalábbis ha fent lenne, akkor gondoltam volna, de alul nincs. Nos, ki jött egy ilyen design? Bár természetesen korrekt a vízvezeték szempontjából.
A csöveket sajnos 3/4-re csökkentem, én magam a GVS hüvelybe (gondolom). Csak a santehkabina vastagsága és vastagsága, nem volt vésett.
A felső pont a szárító felső bemenete: ott, ahogy értettem, szükség van Mayevszkij telepítésére. Nos, megpróbálom, most a nyári szezon vége.
Megértem, amit nem gondoltam, most nem csinálnék ilyesmit. A javítást szörnyű helyzetben végezték, a vízvezeték-szerelő örmény hülye volt, de nem talált jobbat. Nem tudok szűkíteni, jól értem, legalább próbálkozom Mayevszkijjal, segíthet, egy pokol p / szárító nem működik. De néhány év múlva nem segítek javításban, levágni a csempeburkolatokat, és ugyanakkor látni fogom, hogy a falazott csövek ott laknak.

A fűtött törölközőtartály nem melegszik, nincs forgalom: 3 ok a törésért

A mikroklímájú fürdőszobák számos tényezőtől függenek. Az egyik a fűtött törülközőtartó jelenléte, a fűtött törölközős vasaló egy többfunkciós készülék, amely egyszerre végezheti el a fűtési és szárítási funkciókat, és mint design elem. Nagyon megbízható eszköz, amelyen a fürdő mikroklímája függ. Azonban semmi sem tart örökké, és egyes esetekben ez a készülék képes hibát követni. Miért történik ez így, és milyen okok vezethetnek ahhoz a tényhez, hogy a fűtött törülközőtartó megállítja fő funkcióját, nevezetesen - nem melegszik, az alábbiakban figyelembe vesszük.

Hogyan működik a fűtött törülközőtartó forró vízből: fő típusai

Ma a piac sokféle törölközősávot kínálhat. Ezek különböznek a formában, az anyagtól, ahonnan készültek és a fűtési módszert. Alapvetően háromféle típusa van: elektromos, víz és kombinált.

Jelenleg a hazai piacon sokféle háztartási törülközőt talál

Ez az egység feltétlenül szükséges minden fürdőszobához. A fűtött törülközőtartónak köszönhetően a fürdőszobát folyamatosan melegítik, és ez nem járul hozzá a falak nedvességének és penészedésének kialakulásához. És ezen eszköz segítségével száraz törölközőt és apró dolgokat is lehet használni.

A fűtött törölközőtartó elve a felszín felmelegítésére és a helyiség hőátadására szolgál. Minden típusnak saját működési elve van. Például egy elektromos készülék felmelegszik a fűtőelemről, és egy kombinált eszköz általában kétféleképpen melegszik fel, mind a villamos energia, mind a víz számára. De a víz a szokásos elem elvén működik, vagyis ezt a nézetet forró vízzel melegítik.

A vízkészülék működésének elve:

 • A fő fűtés csövek által leadott forró víz beleesik ebbe a készülékbe;
 • Ott teljes hosszúságon halad, hőt hagyva;
 • Ezután a víz elhagyja a készüléket, és vissza a fő fűtési rendszerbe.

Ebben a folyamatban nincs semmi bonyolult, csak a készüléknek megfelelő kapcsolatot kell létesítenie a fűtési rendszerrel. Ehhez ellenőrizze, hogy ellenáll-e a dőlésszögnek, és válassza ki a cső megfelelő átmérőjét, különben a fűtött törölközőtartó nem működik megfelelően megszakítással. A vízkészülék jobb teljesítményéhez egy további speciális szivattyút szerelnek be, amely a víz belsejében kering. Egy ilyen keringtető szivattyúval a készülék hőmérséklete állandó lesz.

Telepítési jellemzők: hogyan kell egy törülközőmelegítőt futtatni

A fűtött törülközőtartó felszerelése előtt először választania kell. Az apartmanok esetében ajánlott olyan hazai eszközöket választani, amelyek megfelelnek a legmodernebb szabványoknak, mivel az importált esetleg nem alkalmazható az oldalablakainkhoz. De a magánlakásokban a külföldi márkák is nagyon alkalmasak.

Fontos tudni, hogyan kell megválasztani egy fűtött törölközőtartót, és milyen termékleírásokat kell figyelni.

A vízmelegített törülközőtartó csak a fűtési időszak alatt működik, és a jövőben egyszerűen tervezői dekorációként szolgál. Ha azt szeretné, hogy az eszköz egész évben működjön, akkor telepítenie kell az eszköz összesített nézetét.

Lehetetlen továbbá megakadályozni, hogy az eszközcsövek kisebb átmérőjűek legyenek, mint a fő rendszer. Ha ez megtörténik, akkor fel kell venni és telepítenie kell a szükséges adaptereket. Az alapvegyületek esetében a legjobb az "amerikai" használata. Segítségével, ha szükséges, könnyen és problémamentesen eltávolíthatja az egész eszközt. És célszerű a golyóscsapok és a speciális jumperek számára is telepíteni.

A fűtött törölközőtartó felszerelése:

 • Elõször is a készüléket össze kell szerelni: erre a lerakódott csatlakozóval ellátott zárószelepeket kell elhelyezni;
 • Csatlakoztassa az összeszerelt eszközt a falhoz;
 • Hozd a csövet a fő felszállóból.

Miután elvégezte ezeket a lépéseket, folytathatja a készülék kezdeti indítását (törölközőmelegítő). A készülék indításához szükségünk van egy előre telepített Mayevsky daru- rára, amely rendszerint az eszköz tetején helyezkedik el. Miután kinyitotta a csapot, fokozatosan fel kell töltenie az egész készüléket vízzel úgy, hogy ne váljon levegőbe, azaz ne legyenek légdugók. A helyes működéshez nagy szakmai készségekre van szükség, és nem csak a víz kikapcsolásához.

Fűtött törölközőmelegítő a fürdőszobában: miért történik

A fűtött törölközőtartónak általában megszakítás nélkül kell működnie, de bizonyos törések is előfordulhatnak. De ne kétségbe ejtsd, és ne idézz le az új eszköz után. Előfordulhat, hogy az eszköz javításra szorul.

A vízkészülék általában megbízhatóbbnak tűnik, mint egy elektromos. Ez azonban egyáltalán nem így van, mert nagyon nehéz javítani néhány lebontást. Ez az ilyen eszközzel végzett munka során okozott kellemetlenségnek tudható be.

Kevés fő oka van annak, hogy a készülék leállt. Néhányan triviálisak, míg mások külön figyelmet és szakképzett szakember segítségét igénylik.

A hiba okai:

 • Eltömődött megfelelő csövek;
 • Daru működési zavara;
 • A vízkeringés hiánya;
 • Az eszköz öngyulladása.

Az elektromos törülközőtartály néhány működési zavarának észlelésekor (a készülék felfüggeszti a fűtést vagy a hűtést), speciális eszközre és mutató csavarhúzóra van szüksége. Amellett, hogy ellenőrzi a hálózati feszültséget egy ohmmérővel. Ha ezután még mindig nem lehet bekapcsolni a készüléket, akkor a probléma magában az eszközben rejlik. Amikor minden munkát elektromos eszközzel végez, szigorúan be kell tartania a biztonsági előírásokat, minden eszközt el kell különíteni.

A fűtött törülközőtartón nincs forgalom: okok

Miután mindent megtett az eltömődések és piszok eltávolítására, az eszköz még mindig hideg. Ezután mindent jelez a hűtőfolyadék áramlásának hiánya a készülék belsejében. Ez a probléma a legnehezebb, mert meg kell szüntetni az egész fűtési rendszert és eltávolítja a készüléket.

Formanyomtatvány kiválasztása mellett ne felejtsük el a méretét. Végül is, a szabad hely jelenléte a szobában befolyásolja, hogy melyik fűtött törölközőt a fürdőszobában

A készülék keringtetése és a speciálisan erre a célra tervezett szivattyú segíteni fog. A keringés hiánya ugyanaz a ok nem helyes összeköttetés vagy csak a víz hiánya a rendszerben.

Minden meghibásodásnak saját tulajdonságai vannak, ezért a javítást egyenként végezzük. Ha nincs forgalom a készülékben, akkor ez több oka lehet.

A készülék forgalomba kerülésének okai:

 • A forró csőre telepített eszköz nem megfelelő, nevezetesen nincs visszatérés;
 • Fűtött törülközőtartó egy forró visszatérő csőre szerelve;
 • A visszaszállási pontot az eszköz szintje fölé helyeztük.

Ha legalább egy ilyen oka a bontásban rejlik, akkor módosítania kell a telepítést, és ez jelentős költséggel jár. A legegyszerűbb módja az, hogy egyszerűen cserélje a vízkészüléket egy elektromos készülékre.

Miért nem melegszik a fűtött törölközőtartó (videó)

Ebben a cikkben csak néhányat vettünk észre egy nagy készletből, az eszközhiba okainak. Csak egy szakember, aki kompetensen és pontosan megbirkózik a hozzárendelt feladattal, segít azonosítani és később megszüntetni bármely okot.

Miért nem fűtött törölközőt

Egy kis történelem, régi PS típusok.

Húsz évvel ezelőtt a PS "a fejlesztőből" egy felszálló monolitikus cső volt, a P vagy M betű alakjában meghajlítva.

1. ábra: U alakú PS, amely része a felszállónak.

2. ábra: M alakú PS, amely része a felszállónak.

A ronda megjelenés ellenére az ilyen típusú alállomásnak vitathatatlan előnyei voltak: folyamatosan forró volt, nem jelentettek észrevehető hidraulikus ellenállást, és nem engedték meg a lakosok számára, hogy megzavarják a melegvíz-ellátó rendszer (HMV) működését.

Az idő múlásával azonban a régi lakásállomány bérlői javításokat végeztek, megváltoztatták a régi és csúnya PS-t egy új és ragyogó megoldásra. Jó forgatókönyvvel kiderült, hogy így:

3. ábra: Az új PS, amely a felszálló része, kompetens helyettesítése.

A PS átmérője megfelel a felszálló átmérőjének, a csatlakozás szűkítés nélkül és szelepek (csapok) nélkül történik.

Ha sikertelen forgatókönyv - mint ez:

4. ábra: Az új PS, amely a felemelkedés része, analfabéta csere.


Négy extra szűkület jelent meg az alkalmazott szerelvényektől:

5. ábra: Fémpolimer-csövek szerelvényének belső része.

De sokkal rosszabb:

6. ábra: Az új PS, amely a felemelő része, abszolút analfabéta.

Az előzőekben említett szűkítő, kiegészített szelepek mellett. Amikor egyikük átfedi egymást, a keringés teljesen leáll a felszállóban, a tápellátásban lévő lakások nyomása nullára csökken (a víz egy része a "visszatérő vezetékből" áramlik), a felemelő lehűl, ha nincs vízelvezetés, és mikor nyitja ki a keverőt, hosszú időre hideg vizet kell lefolyania.

Szigorúan tilos a szelepek és szerelvények (daruk) felszerelése az emelõkön!

A melegvízellátó torony fűthető törülközőtartályaiból.

Idővel a fejlesztők egyre korszerűbb technológiákat kezdtek használni, és nem egy hajlított ijesztő cső helyett két fiókot indítottak el a felszállóktól, hogy összekapcsolják az alállomást a lakók megválasztásával. Sajnálatos módon azonban sem ezeknek az ágoknak a típusa, sem magassága a padlóról, sem a köztük lévő távolság semmilyen módon nem normalizálódik. Ez súlyos problémákat okoz a PS összekapcsolásakor, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

7. ábra: A felszálló, kifogástalan és nem kényszerített bypass kimenetek.

8. ábra: Kimenetek a felszállóból, szűkített bypass.

9. ábra: Kimenetek a felszállóból, elfogult nem kényszerített bypass.

Mindig van egy megkerülés a csapok között - egy csőszakasz, amelynek átmérője megegyezik a felszálló átmérőjével vagy egy lépéssel kevesebb.

A törölközőmelegítő megkerülése számos problémát megold:

 • A normál keringetési sebesség fenntartása a melegvíz (GW) felszállón keresztül. A felszálló erõs áramlás biztosítja, hogy egyenletesen forró víz kerüljön (a szabványoknak megfelelõen - 60 fokos) minden lakáshoz, bármilyen padlóra, függetlenül attól, hogy a bejárat kezdetétõl a felszállóig terjed.
 • A teljes hűtőközeg (víz) csak egy része áthalad egy PS-n, a másik pedig elmúlik, így több hőt takarít meg a következő fürdőszobák számára. Végtére is, az egyik felszálló dolgozhat egy vagy két tucat törülközőtartó.
 • Lehetséges, hogy az alállomást teljesen leállíttathatja, vagy a lakóinak hőmérsékletét állítsa be anélkül, hogy befolyásolná a többi lakást (ez utóbbihoz egy kiegészítő vezérlőszelepet kell felszerelni az egyik csapra, mivel a gömbcsappal nem lehet szabályozni semmit).

Beszéljünk a fizikáról. Gravitációs szivattyú a PS-ben.

Ha a szűkített vagy elmozdított bypass munkateljesítménye mégis valahogy illeszkedik a vízvezetékberendezések vezetőihez, akik úgy gondolják, hogy "átnyúlnak - ne nyomja meg", akkor a rendszernek anélkül, hogy bypass-eltolódás lenne, és a felszálló összeszorítása nélkül teljesen szétesett volna: "Minden víz áthalad a törülközőn! Hát nem fog zsibbadni! Soha nem működhet! "

Azonban a PS ezzel a kapcsolattal remekül működik! A teljesítmény magja a "gravitációs szivattyú":

A hűtőfolyadék hűtése a PS-ben általában csökken, mivel nagyobb a sűrűsége (fajsúlya) a forró hűtőfolyadékhoz viszonyítva. Ennek eredményeképpen a lehűtött hűtőfolyadékot a PS alsó pontjától a felszálló felé toljuk ki, ugyanakkor egy forró hűtőközeg belép a PS felső pontjába. Ami újra hűl és leesik - egy "gravitációs szivattyút" kapunk, amelynek örök motorja hűtött víz.

10. ábra: A kizárólag a természetes keringésben működő radiátor termogramja.

11b. Ábra: A PS termogramja, amely kizárólag természetes keringésben működik.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt.

Tekintsünk néhány, a PS-t összekapcsoló garantált munkamódszert.

1. ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok, nem összehúzott és elfogulatlan áthidalás.

A leghatékonyabb csatlakozás a PS abszolút többségéhez (a kivételek egy kicsit később kerülnek hozzáadásra) - a hűtőfolyadék szállítása a felső részen és a lehűtött hűtőfolyadék felengedése alulról. Ez elérhetõ egy oldalsó vagy átlós kapcsolat használatával, különösen egy nem szándékos és elfogulatlan bypasszal.

12. ábra: Természetes keringésben működő PS-létra csatlakoztatása, szűkítés nélkül és bypass elmozdulás nélkül. Oldalsó csatlakozás.

13. ábra: Természetes keringésben működő PS-létra csatlakoztatása, szűkítés nélkül és bypass elmozdulás nélkül. Átlós kapcsolat.

A rendszerek egyenértékűek, az átlós verzió szinte semmilyen előnnyel nem rendelkezik az oldallal szemben.


Ez a PS csatlakozási rendszer a leginkább egyetemes:

 • Működik minden felszállási irányban a felszállóban.
 • Nem függ a felszálló keringési sebességétől.
 • A víz kiáramlása után a PS-ből nem szabad vérzik.
 • A felszálló távolság a lehető legnagyobb (max. 4,5 m magasságig, ha 25 mm-es PP csövet használ).

Az áramkör teljesítményi feltételei:

• A felszálló alsó kimenete a PS és a felső kimenet alatti csatlakozási pont alatt legyen
felfelé - a PS-hez való kapcsolódási pont felett.


• Figyelje a be- és kiömlőcsövek lejtését (az ábrán látható irány).

A lejtés 3-4 mm / méter (0,003 - 0,004).


• Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és
a keringés leáll), vagy vízszintes pályákon (csak a
kis határok, mély "gödrök" fognak szolgálni "zsebek" a levegőztetéshez).


• A csapok közti alsó betáplálásnál biztosan nincs szűkítés! Ez az
zavarja a PS munkáját a teljes üzemképtelenségig! A tetején
a kínálat elfogadható a szélsőséges esetben a bypass szűkítése a lépcső átmérőjének 1 lépéséig (ez
Az alábbiakban részletesen megvizsgáljuk az opciót), de ez nem szükséges a PS működtetéséhez.


• A csövek átmérője a megfelelő keringtetés érdekében - lehetőleg legalább 20 (3/4 ")
(32mm a PPR-hez), gömbcsapok - legalább 3/4 ". Kisebb csövek és csapok használata
a keresztmetszet csak a kis hosszúságú és elegendő tápvezetékekre engedélyezett

a fűtött törülközőtartó magasságának "gravitációs szivattyújának" (szükséges nyomás) kialakítása.

Minél magasabb a PS magassága, annál nagyobb a gravitációs nyomás a hűtés során.


• Nagyon kívánatos a tápvezetékek hőszigetelésbe helyezése. Ezenkívül ez is
előfeltétele a monolithing a falak a PPR csövek, az ilyen szigetelés

javítja a PS áramlását, növeli a "gravitációs szivattyú" nyomását a PS-ben.

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

a.) Lassítja a keringést az egész felszállóban (a forró víz hőmérséklete az apartmanok vízpontjaiból esik).


b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes olyan apartmanban, amely tovább található az áramlás irányában. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.


c.) A fenti rendszer hatékonyságát semmilyen észrevehető módon nem javítja, és az alsó táplálásnál éppen az ellenkezője - beavatkozik a PS-hez.

Toldalék a webhely szerzőjétől:

A nem kifogástalan (axiális) bypass helyi kiterjesztése a felső kimeneten a PS-hez képest lehetővé teszi a jobb áramlást ennek a sémanak megfelelően. Az ilyen áthidaló képe az alábbi.

A séma érvényben lévő verziói №1.

14. ábra: Oldalsó csatlakozás, példa a helyes végrehajtásra.

Az alállomás függőleges helyzete teljesen a csapok között van, az áramkör működési feltételei nem sérülnek.

15. ábra: Oldalsó csatlakozás, példa a megengedett teljesítményre.

A PS teteje a felső kimenet felett van. A víz kiáramlása után a PS-ből való légtelenítés szükséges.

2. ábra: alsó csatlakozás.

Kevésbé hatékony, mint az oldalsó, előnyei és hátrányai.

16. ábra: Természetes keringésben működő PS-létra csatlakoztatása szűkítés nélkül és bypass elmozdulás nélkül. Alsó csatlakozás.

17. ábra: A PS-létra csatlakoztatása a kényszerített és a természetes keringések kombinációjával, az bypass eltolással. Alsó csatlakozás.

18. ábra: A PS-létra csatlakoztatása, a kényszerített és a természetes körforgások kombinációján, a bypass szűkülésével. Alsó csatlakozás.

A honlap szerzőjének véleménye:


• Bármely betáplálási irányban működik a felszállóban.


• A csövek elhelyezésének lehetősége a fürdőszobában rejtve, a falak ragasztása nélkül.


• Mayevszkij csapjainak levegő általi vérzése szükséges.


• Alacsonyabb hatékonyság az oldalsó vagy átlós csatlakozásokhoz képest.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

• A felszálló vagy szűkített áthidaló felső visszahúzása az alállomás csatlakozási pontja alatt legyen. Ez biztosítja a PS függetlenségét az áramlás irányából.


• Az alsó csapot a PS alatt kell lennie a rendszer minden változatában.


• Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány).

3 - 5 mm / méter.


• Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és
a keringés leáll), vagy vízszintes pályákon (csak a
kis határok, mély "lyukak" fújja a bélést a PS-be).


• A csőátmérő maximális keringésre - lehetőleg legalább 3/4 "
(32mm a PPR-hez), gömbcsapok - legalább 3/4 ". Kisebb csövek és csapok használata
a keresztmetszet csak kis hossza megengedett a PS csövekhez, de ebben az esetben a fűtési egyenlőtlenség észrevehetővé válhat
PS - fentről felfelé, alulról hidegebb.


• Nagyon kívánatos a tápvezetékek hőszigetelésbe helyezése. Ezenkívül ez is
előfeltétele a monolithing a falak a PPR csövek, az ilyen szigetelés

javítja a keringést PS.

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

a.) Lassítja a keringést az egész emelõn (a forró víz hõmérséklete leereszkedik azon a ponton, ahol az apartmanokat lebontják).


b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes olyan apartmanban, amely tovább található az áramlás irányában. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.


c.) Nem javítja semmilyen módon az adott rendszer hatékonyságát.

A rendszer ²2-es verziója érvényes.

19. ábra: Alsó csatlakozás, példa egy érvényes végrehajtásra 1.

20. ábra: Alsó csatlakozás, példa egy érvényes végrehajtásra 2.

A felső aljzat a PS aljánál.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez azonnal korlátozza az áramlás irányát - csak a tetején!
Az alacsonyabb áramlással ilyen kapcsolat instabil.

³3. Ábra: oldalirányú és átlós kapcsolatok szűkített vagy elmozdított bypass segítségével.

A vízvezetékelők abszolút többsége úgy véli, hogy az alállomás csapjai között feltétlenül szűkítésre van szükség - egyébként semmi sem fog működni. Először is, nem ez a helyzet (lásd. №№ 1. és 2. reakcióvázlat), és másrészt, abban az esetben az alsó vízellátás a kelő, és a gyenge keringés szűkült megakadályozza munkáját törölköző, amíg a teljes hűtési, annak ellenére, hogy normál kapcsolat külsőleg. Ezért lehetőség szerint törekedni kell arra, hogy a bypass átmérője egyenlő legyen a felszálló átmérőjével.

21. ábra: A kényszerített és természetes keringések kombinációjával működő PS-létra csatlakoztatása a bypass szűkítésével.
Oldalsó csatlakozás.

22. ábra: A PS-létra csatlakoztatása kényszerített és természetes keringések kombinációján, bypass eltolással. Oldalsó csatlakozás.

23. ábra: A kényszerített és természetes keringések kombinációjával működő PS-létra csatlakoztatása, a bypass elkerülésével. Átlós kapcsolat.

24. ábra: A PS-létrák összekapcsolása kényszerített és természetes körök kombinációjával, bypass-eltolással. Átlós kapcsolat.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a felemelőben lévő betáplálási irányt most a legmagasabb jelzi.
A beállítások alján nem feltétlenül ajánlott használni ezeket az opciókat, az okokat az alábbiakban ismertetjük.


A rendszer hátrányai:

• Csak a legmagasabb takarmányhoz garantált stabil működés.


A rendszer előnyei:
• A felszálló tetejénél egyértelműen és stabilan dolgozik.
• A víz kikapcsolása után nem szükséges levegőztetni a PS-ből.
• Az emelkedéstől való távolság önkényesen nagy.

Az áramkör teljesítményi feltételei:

• Még egyszer felidézzük, hogy az alsó pályán a csapok közötti szűkület / elmozdulás megakadályozza az alállomás működését a teljes üzemképtelenségig! A felső adagolásnál a szűkítés elkerülése legfeljebb 1 lépés lehet a felszálló átmérőjétől. Soha nem szükséges egy szűkített bypass bypass.


• A felszálló alsó kimenetének a PS alsó része alatt kell lennie, és a felszálló felső kimenete a PS teteje felett legyen.


• Figyelje a tápvezetékek lejtését (az ábrán látható irány) legalább 3 mm méterről, de lehetőleg 30 mm-re a mérőtől.


• Nem szabad "felhúzni" (teljesen elfogadhatatlan, a levegő felhalmozódik benne és a keringés megáll), vagy vízszintes pályákon (csak szűk határokon belül megengedett, mély "lyukak" zavarja a keringést).


• Csőátmérő a maximális keringtetéshez - előnyösen legalább 3/4 "(32 mm FB esetén), gömbcsapok legalább 3/4". A kisebb keresztmetszetű csövek és daruk csak kis hossza esetén kaphatók.


• Ajánlott a csővezetékek hőszigetelésbe helyezése. Amellett, hogy kötelező a csővezetékek beépítése a PPR falába, az ilyen szigetelés bizonyos esetekben javítani fogja a PS működését (csőszakadás vagy "gödrök").

Szigorúan tilos bármilyen daru felszerelését a bypassra - ez a vandalizmus, és maga és szomszédai elpusztulnak. A bypass átfedése vagy túlzott szűkítése:

a.) Lassítja a keringést a teljes felszállóban (a forró vízcseppek hőmérséklete).


b) Radikálisan csökkenti a víznyomást az összes olyan apartmanban, amely tovább található az áramlás irányában. És egy bizonyos helyen a forró víz kivezetése - és a nagyon vandál. Végtére is, ha az elkerülő szűkület egy csőmérettel szűkült, akkor az áteresztőképessége körülbelül fele annyi.


c.) A fenti rendszer hatékonyságát semmilyen észrevehető módon nem javítja, és az alsó táplálásnál éppen az ellenkezője - beavatkozik a PS-hez.

Miért nem működik a PS?

Elemezzük a PS tipikus összekapcsolási hibáit (a szakaszt fokozatosan feltöltjük a tényleges példákra mutató hivatkozásokkal).

25. ábra: Oldalsó összeköttetés, példa a WRONG végrehajtásra 1.

26. ábra: Alsó csatlakozás, példa a WRONG végrehajtására 2.

A PS az alsó osztás alatt van. Hűtőszekrényben, MS és megy le a víz csapdába, kialakítva az alsó része az SS, és a csövet (torlasztózóna - aljáról PS egy olyan szintre, alacsonyabb érintse meg), és nem jön vissza a kelő, hogy az, hogy a tetején megnyomja a könnyebb meleg víz...

Egy hasonló megsértéssel járó PS működik, amíg egy bizonyos különbség a magasságban "alsó kimenet - alacsonyabb PS" túllépése (lehetetlen megjósolni a pontos értéket) - akkor a PS természetes keringése leáll.

27. ábra: Oldalsó összeköttetés, példa a WRONG végrehajtására 3.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felgyülemlik - a keringés a PS-ben megáll. A művelet akkor lehetséges, ha a cső tetején levegőelvezető cső (automatikus vagy Mayevsky) van.

28. ábra: Oldalsó csatlakozás, példa a WRONG végrehajtására 4.

A korábbi, nem dolgozó esetek kombinációja, amelyet általában úgy alakítottak ki, hogy egy csövet fektetnek a mennyezet mögé, a második pedig a padlóba esztrich.

A felső cső olyan hurokot képez, amelyben a levegő felhalmozódik, és a PS-ben hűtött víz az alsó cső hurokja által alkotott "üregben" van, és nem kerül vissza a felszállóba. A keringés a PS-ben megáll.

29. ábra: Oldalsó összeköttetés, példa a WRONG végrehajtására 5.

Az oldalsó csatlakozás teljesítménye elmozdult vagy szűkített bypass és LOWER tápellátás esetén kritikusan függ a felszálló keringtetéstől.

Egy kis sebességű forgalomban a PS nem működik, mivel az alsó visszahúzás miatt a torzítás / beszűkitett nyomás nagyobb, mint a felső -.. A keringető szivattyú hajlamos tápvíz az MS keresztül az alsó kivezető, és a „gravitációs szivattyú” belső PS hajlamos, hogy csökkentse a hűtővíz le. A kölcsönösen egymással ellentétes áramlások gátolják egymást, és a keringés a PS-ben megáll.


Ha a kelő nem megcsonkított szomszédok, és a pincében egy nagy teljesítményű keringető szivattyú, ez általában a szivattyú „nyer” és az SS kezdett forgás: a bal kollektor meleg víz emelkedik, a jobb oldalon - lehűl a víz megy le, fokozatosan keverés forró bal oldali kollektor a vízszintes kapukon keresztül.
Azonban, ha valaki például egy barbár csapot helyez el a bypasson, a keringési ráta annyira csökkenhet, hogy az alállomás leáll. Vagy működni fog, nem függ a napszaktól (különböző vízelemzés a felszállóról).


Az átlós csatlakozás még rosszabb, mint az oldalsó csatlakozás. Kevesebb esély van a sikeres bevezetésre, mert A PS hidraulikus ellenállása nő, amelyet a szivattyúnak le kell küzdenie, miközben a gravitációs szivattyú ellenállása megegyezik.

Szerző: Alexey Nikolaevich Nepochatov.

Az újranyomtatás nem tiltott
az attribútumban és az ezen a webhelyen található linkeken.

Ha bármilyen kérdése van - kérdezze meg őket ezen a fórum témakörében: "Hogyan kell fűtött törölközőt csatlakoztatni" - LINK

Ezért a cikkre vonatkozó kérdések és válaszok jelenleg lezárultak. Kérem, tegyen fel kérdéseket a fenti fórum témában.

Hogyan kell futtatni egy víz és elektromos törölközőmelegítőt?

A szerzőtől: hello, kedves olvasóink! A közelmúltban egyre több kérelmet kapunk a törülközőtartók beépítéséhez és cseréjéhez. Nyilvánvalóan a közelgő tavasz miatt az emberek felkészülnek arra, hogy megújítsák lakóhelyüket, és tavasszal friss újításokat hozzanak. Nos, mindig szívesen segítünk, ezért elindítottunk egy sor cikket ebben a témában. Ma arról beszélünk, hogyan kell fűtött törülközőtartót futtatni és hogyan kell ezt telepíteni előtte.

Fűtött törülközőtartó funkció

Ez a berendezés minden fürdőszobának szerves része, és egyszerre több funkciót is végez, és nem csak a törölköző szárítására korlátozódik:

 • kényelmes hőmérsékletet tart fenn a fürdőszobában. Valójában ez a berendezés fűtőberendezésként szolgál. Annak a ténynek köszönhetően, hogy fémből készült, a helyiség hőátadása egyszerű és kiváló minőségű. Ez két előnyt nyújt egyszerre. Először is, kényelmes egy meleg fürdőszobában. Különösen azokban a pillanatokban, amikor kiszállsz a zuhanyzóból, vagy fürödsz egy gyermeket. A nedves test nagyon tiszteletteljes a levegő hőmérsékletén, és a túlzott hűvösség súlyosan károsíthatja az egészséget. Fűtött törülközőtartó esetében ez nem történhet meg. Másodszor, a légfűtés segítségével a helyiségben a páratartalom szintje normalizálódik. A fürdőszobában ez különösen igaz, hiszen ez a szint folyamatosan magas. Vízgőzök belépnek a levegőbe mind az egészségügyi eljárások során, mind a mosás, a tisztítás és így tovább. Ha nem állítja be ezt a jelenséget, akkor a magas páratartalom a befejező anyagok romlását eredményezi, valamint a penész és a penészképződést, ami rendkívül káros az emberi egészségre. A fűtött törölközőtartó a levegőt melegíti, segíti a helyiség kiszáradását, miközben kedvező hatással van a mikroklímára;
 • lehetővé teszi a ruhák szárazságát. Természetesen sok hostess még mindig erkélyeket használ erre a célra. De itt számos tényező lép fel egyszerre. Először is, a nyilvános szemmel lógó szárító mosdó típusát régóta esztétikusnak tekintették. Másodszor, a modern utcák tele vannak autókkal, ami nagy mennyiségű por jelenlétét idézi elő. Frissen mosott ruhákra települ, és még az erkélyen való üvegezés is nem mindig ment. A harmadik tényező a szárítási idő. Az akkumulátoron a vászon sokszor gyorsabban szárad. Ez különösen igaz arra a kisgyermekes családban való jelenlétre, aki napról napra felhalmoz egy ruhadarabot, ami másnapi viselet viselne.

Általában nem számít, mennyire hűvös és törülköző nélkül. Szerencsére a modern piac olyan sokféle modellt kínál, hogy a szemek eltérnek egymástól. Annak érdekében, hogy egy kicsit felépítsem az információt, javaslom, hogy kiemeljék a két legfontosabb felszerelési kategóriát, amelyekből kiválasztáskor lehetőség nyílik arra, hogy elinduljon.

Típusok és felszerelés felszerelése

Tehát minden törölköző melegítő két nagy csoportra oszlik.

elektromos

Az első az elektromos berendezés - vagyis a hálózat által táplált. A megjelenésnél egy ilyen termék egy átlagos fűtött törülközőtartó, amely úgy néz ki, mint mindenki más. Valójában egy falra szerelt fűtőelem.

Valójában a telepítési folyamat az, ami a fogyasztókat maximálisra vonzza, így a berendezés nagyon népszerű. Az a tény, hogy a telepítés ilyen fajta emberekkel, még a vízvezeték-szerelés nélkül sem.

Az egész szerelési eljárás jelzőt kell készíteni a falon lévő rögzítőelemekre, lyukakat kell fúrni a szükséges helyeken, fel kell szerelni a rögzítőelemeket, és fel kell fektetnie a fűtött törülközőt. Ezután csak a csatlakozót dugja be az aljzatba - és voila, a folyamat megkezdődött.

Az elektromos törülközőtartók népszerűségének második oka az, hogy nem függnek a meleg víz jelenlététől a házban vagy a fűtésben. A melegvízellátás leállítása bármely baleset esetén bekövetkezhet, és csak a rendszer megelõzésére és karbantartására. Az utóbbi esetben a forró víz hiánya legfeljebb két hétig tarthat.

A fűtés teljesen szezonális. Ezért, ha hideg nyár hirtelen bekövetkezik a környéken, akkor nem tudsz a fürdőszobába sütni.

De az elektromos modelleknél nincs ilyen probléma. Természetesen áramkimaradás esetén a fűtött törölköző is leáll. De rendszerint a villamosenergia-hálózat balesetei sokkal gyorsabban megszűnnek, mint a vízvezetékben. Ezért az ilyen helyzetek nem annyira szörnyűek.

Egy másik előny az, hogy megváltoztathatja a fűtők elhelyezését a fürdőszobában. A törölközőszárítót olyan helyre is lehúzhatja, ahol a vezeték eléri a kimenetet. És két helyen is telepíthet egyszerre különböző helyeken, ha szerencsés vagy, hogy tágas fürdőszobát és szilárd elektromos vezetékeket használsz a lakásban.

A mínuszok esetében két dolog megnevezése lehetséges:

 • nagy villamosenergia-fogyasztás, amely hátrányosan befolyásolja a családi költségvetést;
 • nagy az áramütés veszélye. Erről még egy kicsit részletesebb, mert a biztonságról beszélünk. A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben a páratartalom meglehetősen magas. A szóban forgó fűtött törülközőtartó egy elektromos készülék. Mi fenyegeti a víz és a villamos energia kombinációját, még akkor sem magyarázható meg azoknak, akik elhagyták a fizika minden óráját az iskolában. Ez mindig potenciális veszély, ezért minél kisebb a fürdőszoba készüléke, annál jobb. De mégsem szabad azonnal lemondania az ilyen típusú berendezések használatáról. Csak nagyon óvatosnak kell lenned a terem földelésének jelenlétében. Ha igen, győződjön meg arról, hogy működik. Ha nem, biztosítsa a rendelkezésre állást. Hogyan csináljuk ezt, részletesen elmondtuk az egyik cikkünkben.

Valójában az utolsó tényező szükséges a berendezések elindításához. Az eljárás magában foglalja a csatlakozót a foglalatba. De a biztonság biztosítása érdekében ugyanakkor földelést és védelmi leállító berendezést (RCD) kell biztosítani. Nincsenek más követelmények az elektromos törülközőtartó elindítására.

víz

A második típusú törölközőmelegítők a vízfelszerelések. Az ilyen termékek a rendszerhez kapcsolódnak, akár melegítéssel, akár forró vízzel. A működés elve meglehetősen egyszerű. A forró víz belsejéből kitölti a csöveket, felmelegszik és átadja a hőt a környező légkörbe.

Az ilyen típusú fűtőberendezés kétségtelen előnye a megtakarítás. Mivel egyáltalán nem fogyasztanak villamos energiát, nem számíthatunk rabid számlákra a villanyáramért. Ismét egy vízvezeték- vagy fűtési rendszerhez való csatlakozás nem hordoz vele semmiféle veszélyt az életre és a végtagra. Nincs áram - nincs esély a hitre.

Az ilyen típusú törölközőmelegítő fő hátrányát az előző fejezetben ismertettem: természetesen függ a teljes vízellátás vagy fűtési rendszer hatékonyságától. Miután kikapcsolta a melegvizet a házban, nem működik és a törülköző melegebb lesz. De vannak más, ugyanilyen fontos hátrányok:

 • a szivárgás veszélye. Figyelembe véve, hogy gyakorlatilag forró víz folyik keresztül a csövek, minden áttörés ígéretek, hogy egy hatalmas zavart. Ez a szomszédok elárasztása, és a lakás mozgásának képtelensége, amíg a szivárgás megszűnik, ha túl erős. Többször is hallottam a kollégáktól a kihívásokról, amikor a sürgősségi személyzetnek forró vízben bokáig kellett dolgoznia. Szerencsére rendelkeztek a felszerelésről. Ez a probléma előfordulása azonban megakadályozható. Az első és legfontosabb út a telepítés felelősségteljes megközelítése. Ezt minden követelménynek megfelelően kell elvégezni. Ha nem vagy magabiztos a képességeidben, akkor jobb, ha meghív egy mestert, de mindig magasan képzett. A második probléma, hogy elkerülje a súlyos baj, hogy telepítse záró szelepek a fűtött törölközőt. Ebben az esetben egyszerűen le lehet vágni a berendezés vízellátását. Ha azonban áttörést tapasztal a daru és a csővezeték találkozásánál, akkor tudja, hogy csak a sürgősségi szolgálat segít, ami kikapcsolja a felszállót. Ebben az esetben vegye figyelembe, hogy egy lakóházban a szelepek felszerelése csak a fűtött törülközőtartó csövén megengedett. A felemelésre nincs engedélyezve. Ez azt jelenti, hogy nem szabad kikapcsolni a melegvízellátást vagy fűtést mindenki számára, aki az Ön felett vagy alatt él;
 • a telepítés bonyolultsága. Maga a telepítési eljárás nem könnyű, hiszen egy közös vízellátó vagy fűtési rendszer beillesztése a rendszerbe. Először is meg kell akadályozni a teljes felszállást, ezért kapcsolatba kell lépnie a ház irodával. A fűtési rendszerhez való csatlakozás esetén időben is korlátozott: a telepítést csak a meleg szezonban lehet elvégezni, hogy ne hagyja el a szomszédokat hideg helyiségekben. Másodszor, a csővezetékek csatlakozásánál alkalmazott vízvezeték messze nem mindenki számára sikeres. Továbbá, amint már az előző bekezdésből is megértettük, ezeket a munkákat nagyobb felelősséggel kell végrehajtani. Először is meg kell tanulnod a lehetséges kapcsolatrendszereket, amelyek közül sok van, és kiválasztja a legjobbat magának. Ezután helyezze be a szerelvényeket, csatlakoztassa hozzájuk egy fűtött törölközőt és indítsa el őket. Egyszerűnek tűnik, de valójában a tapasztalatlan kézművesek gyakran problémát okoznak. Szóval, ismétlem: nem biztos - jobb szakembert hívni.

By the way, a bevezetésről. Ha mégis független létesítményről döntöttél, tanulmányoztad az elméletet és végrehajtottam az összes szükséges intézkedést, akkor az ügy marad: az egész szerkezet működésbe helyezése. De az ügy nem kevésbé felelős, mint maga a telepítés. Legalább két olyan szabályt kell követni, amelyek biztosítják a problémák hiányát:

 • Először is, a Mayevsky csapot egy vízmelegített törülközőtartón nyitják meg, ami lehetővé teszi a rendszer vízzel való kitöltését. Ez azért szükséges, hogy elkerüljék a légzıkötést;
 • Annak érdekében, hogy a forró víz elkezdjen keringeni a csövekben, a szelepeket nagyon sima módon kell kinyitni. A hirtelen mozgások vízütést okozhatnak, és ennek következtében a teljes rendszer meghibásodása, vagy akár áttörés.

Ezeket az egyszerű szabályokat követően sikeresen elindul. Ami a törölközőmelegítő - elektromos vagy víz típusának végső választását illeti - a döntés a tiéd. Gondolj a költségvetésre, a kockázatokra és a készségekre, mindezek alapján, végkövetkeztetés és biztonságosan megy a boltba. Sok szerencsét!

A hatályos jogszabályokkal összhangban az Igazgatóság elutasít minden olyan nyilatkozatot és jótállást, amelyről az egyébként vélelmezhető, és felelősséget nem vállal a Webhely, Tartalom és felhasználás tekintetében.
További információ: https://seberemont.ru/info/otkaz.html

Hasznos volt a cikk? Mondja meg barátait

Hogyan kell elkezdeni a törülközőt a telepítés után?

A fűtött törülközőtartály funkciói és tulajdonságai

A fűtött törülközőtartó nemcsak a fürdő szárítását és fűtését szolgálhatja, hanem design elemként is szolgálhat. A beépített kialakítás lehetővé teszi, hogy mentse a fürdőszobát a nedvességtől, és megakadályozza a páralecsapódást és a kellemetlen szagot.

A törölközőszelep szelepcsatlakozási rajza.

A fűtött törülközőtartó mérete és alakja teljesen más lehet, például lépcsőház, négyzet alakú, kerek vagy lapos, kicsi és nagy, esztergálás. Lehetőség van "száraz" eszközök használatára, vagy olajjal töltöttek.

Mielőtt megvásárolná a fűtött törölközőt, meg kell határoznia, hogy melyik típus lesz a legmegfelelőbb és előnyösebb. Választhat víz, elektromos vagy kombinált design. Ezek különböznek a gyártási anyagokban, lehetnek rozsdamentes acélból, rézből, krómozott. A szín fehér lehet, arany, króm, sötét árnyalatú árnyalat. Mivel a csővezeték és a készülék mindig vízzel van ellátva, amelyek tulajdonságai agresszív hatásúak a szerkezet belső bevonására, korrózióálló tulajdonságokkal kell rendelkezniük.

A kombinált törülközőtartó működési elve nemcsak a vízmelegítésen alapul, hanem az elektromos hálózatra is, amely a melegvíz szezonális lekapcsolásához megfelelő.

A saját fűtött törülközőtartó felszerelése és működtetése

Felkészülés a vízmelegített törülközőtartó felszerelésére

A fűtött törölközőt összekötő csomó.

Termék vásárlásakor meg kell követelnie az útlevelet, ahol minden szükséges információt megadnak. A víztörlő vásárlása a lakásban meg kell találnia a víznyomás szintjét a felemelőben. Ez függ a ház típusától és a padló típusától, amelyet a vízellátó rendszer állapota és a lakóhely területe határoz meg. Víztörlőmelegítő használata esetén fontos a csövek vastagsága.

Egy új készülék beszerelése egy régi készülék helyett egy korábban használt fűtött törölközőt leszerel. Lehetőség van egy víz törölköző felszerelésére olyan helyen, ahol forró víz jut. A szárítási vízszerkezetet meghatározó fontos paraméter a munkanyomás mértéke.

Anyagok és szerszámok, amelyek szükségesek a vízszárító berendezések telepítéséhez:

 1. Fűtött törölközőtartó.
 2. Csövek.
 3. Zárójelbe.
 4. Adapterek.
 5. Bypass (jumper).
 6. "Amerikai", belső téma.
 7. Bolgár.

A fűtött törülközőtartó szerelési sémája.

Vízzel fűtött törülközőtartó a falra szerelve speciális tartókkal, amelyek a falhoz való távolság változtatásával állíthatók be. A szárítóberendezésbe vezetett csövek rejtve lehetnek a falon, amely felülről csempézett. Ez a lehetőség a leginkább időigényes.

Az eszköz telepítése megköveteli a leszállási távolság mérését. Ha a régi csöveket új, fűtött törülközőtartóval vásárolja meg, akkor semmi probléma nem állhat, bármilyen típusú eszközt vásárolhat tetszés szerint. Új csöveket szerelnek az új szárítási modell alá. Amikor a régi csővezetékből visszaverődött berendezést kicseréljük. Ebben az esetben egy eszköz megvásárlásához meg kell mérni a csapok közötti távolság hosszát.

A készülék fúvókáinak átmérőjének meg kell egyeznie a forró vízvezetékek átmérőjével. Ha ez megtörtént, akkor az adapterek kiválasztása az előzőtől eltérő átmérőre való áttérés figyelembevételével történik.

A vízmelegített törülközőtartó felszerelésének és indításának jellemzői

Rozsdamentes acél fűtött törölközőtartó kapcsolási rajza.

A kisebb átmérőjű, nagyobb átmérőjű csövekből álló eszköz beszerelése elfogadhatatlan. Mivel a fizika törvénye szerint a víz szabad áramlása a melegvíz-vezetékeken keresztül vezethet a készülékben lévő nyomás növekedéséhez. Az eszköz csatlakoztatásakor nem engedheti meg a balesetet. Csatlakoztathatja a felnyitó csövéhez úgy, hogy felhelyezhető a levehető csatlakozások segítségével, amelyek sapkával vannak ellátva, azaz "amerikaiak".

A legjobb megoldás a gömbcsap telepítése a készülék kijáratánál és bejáratánál. Ebben az esetben egy áthidaló, vagyis egy áthidalás telepítése lehetővé teszi, hogy a teljes csővezetéket ne melegítse át meleg vízzel, ami a hideg évszakban elfogadhatatlan. A vízbe való átfedés csaptelepek segítségével nem zavarja a víz felszínét a felhúzóban a jumper mentén. A rendszer üzemi nyomásának megsértése nem következik be.

Ha 180 ° -ot elforgatható forgódugót vásárolnak, akkor a beszerelést a rögzített szárítóberendezés felett elhelyezett forgó konzolok alapján lehet elvégezni. Opcionálisan egy fűtött törölközőtartó is használható.

A vízeszközökön egy Mayevsky daru szolgál a víz feltöltésére, hogy megakadályozza a levegő dugóinak kialakulását. Az ilyen daruk általában a telepítés felső részén találhatók.

A fűtött törülközőtartó kezdeti bevezetését a Mayevsky daru terhére vízzel történő teljes feltöltése kísérli, amely lehetővé teszi a levegő leeresztésének problémáinak elkerülését.

Telepítés után a készülék forró vízzel van töltve, simán és felváltva megnyitja a csapokat. A telepítés és az üzembe helyezés során fontos, hogy olyan szakemberek képességei legyenek, amelyek megakadályozzák a víz kalapácsát és a szomszédos lakást a forró víz áradásával. Ezért a telepítés során egyszerűen kikapcsolja a vizet.

Elektromos és kombinált törölközőtartó telepítése és működtetése

Az elektromos fűtött törölközőtartó felszerelése eltér a víz behelyezésétől. A fűtött törölközőtartó felszerelhető, ha a víz behelyezése nem lehetséges. A berendezés hőmérsékletszabályozóval van felszerelve.

Egy ilyen eszköz elektromos modellje esetén nincs szükség csővezetékek és csaptelepek beszerelésére. A készülék felszerelésének főbb követelményei a következők:

 1. Kapcsolja ki a csővezeték meleg vizét.
 2. Egy bypass felszerelése három szeleppel. One - a víz belsejében lévő vízmozgás blokkolása, a másik kettő - a készülékhez való csatlakoztatás.
 3. Ha megkerül, meg kell nyitni a rendszer szétszerelése közben - a víz szabadon kering, és a többi csap leáll, megállítva a forró vizet.
 4. A mosdó, a fürdőszoba és a zuhany távolsága legalább 60 cm legyen.
 5. Az elektromos hálózaton működő készülékek beépíthetők a loggiába, a konyhába vagy az erkélyre.
 6. Az eszköz a tápegységhez csatlakozódugóval és csatlakozóval van csatlakoztatva, ami nyitott módszer.
 7. A rejtett összeköttetés módszere akkor lehetséges, ha a kábelrendszert falon vagy dekorációs panelek mögött rejtik.
 8. A készülék indításának fontos pontja a földelés és a védelem leválasztása (RCD). Ez biztosítja az üzemeltetés abszolút biztonságát.

A legtöbb szárítóberendezés fűtése villanyárammal nem haladja meg a 60 ° C-ot, míg a villamosenergia-fogyasztás 25-1200 W, ami a berendezés és a modell teljesítményétől függ. Ez biztosítja a szárítást, függetlenül a rendszeres vízszünetektől - szezonális vagy a megelőzés céljából.

Minden elektromos törölközőmelegítőt időzítővel és termosztáttal kell felszerelni az eszköz indítási folyamatának szabályozásához és felügyeletéhez. Vészhelyzeti leállítási rendszere is van.

A fűtött törülközőtartó elindítása megköveteli a fő kritériumnak való megfelelést - a biztonságot, amely végső soron az eszköz telepítésének minőségétől függ, annak csatlakoztatásához. A termék megvásárlása előtt kérje az eladótól a jótállást, és ellenőrizze az eszköz alkalmazhatóságát otthoni kommunikációra. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a berendezés képes ellenállni az 5 kg-nál nem nagyobb tömegű, ezért nem szabad megengedni, hogy túlterhelje a dolgokat.