Legfontosabb > Fürdő

A csövek elrejtése a fürdőszobában: áttekintés a csővezeték elfedésének legjobb módjairól

Még a fürdőszobai belsőépítészet legeredetibb tervezési döntése sem tűnhet fel a figyelemfelkeltő, észrevétlen műszaki kommunikáció miatt. A helyzetet csak úgy távolíthatja el, ha eltávolítja a megjeleníthetetlen elemeket a látómezőből.

Hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miközben hozzáférést biztosít a rendszer karbantartásához, vessünk egy közelebbi pillantást.

Anyagbiztosítási követelmények a csőtömítéshez

Az első dolog, amit meg kell tennie, mielőtt elkezdi lezárni a csöveket a fürdőszobában - döntsön a megfelelő anyagról.

Az anyag kiválasztásakor irányadó kritériumok:

 • Könnyedség. Annak megakadályozására, hogy az építkezés ne korlátozza a már korláto- zott helyet, olyan anyagokat kell kiválasztani a rögzítéshez, amelyekre nincs szükség nehéz keretek létrehozására. Használhatja a szokásos fa léceket vagy fém profilokat.
 • Nedvességállóság. A fürdőben gyakoribb a páratartalom. Az építés során felhasznált anyagokat minden bizonnyal befolyásolja. Ezért előnyben kell részesíteni azokat a lehetőségeket, amelyek nem szívják fel a nedvességet, és deformálódnak, amikor a felületre telepednek.
 • Kémiai reagensekkel szembeni ellenállás. A háztartási "vegyi anyagok" használata nélkül a tisztaság tisztasága a fürdőszobában meglehetősen problémás. A helyiség általános tisztítása során minden függőleges és vízszintes felület feldolgozásra kerül. És mivel a bélésükre használt anyagok biztonságosan átadják a közvetlen kapcsolatot a háztartási tisztítószerekkel.

Díszítő MDF lapok, műanyag falpanelek és nedvességálló gipszkarton lemezek ideálisak a fürdőszobában történő kommunikáció elrejtéséhez.

Az elmúlt évek óta népszerű gipszkarton különböző paneljei fából, téglából, mozaikból és díszes mintákból válogathatnak a falakon.

Fontos pont: függetlenül attól, hogy a burkolat anyaga milyen típusú, a csövek lezárása előtt gondoskodnia kell arról, hogy megbízhatóak legyenek. A hiányzó csővezeték lezárása után nagy a kockázata annak, hogy a közeljövőben a szerkezet vészhelyzetben történő leszerelésére lesz szükség.

Lehetséges álcázási módok

Opciók, hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, sok van. Ezek különböznek a felépítendő szerkezet formáján és célján, valamint a felhasznált anyagok típusain. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb közöttük.

Az 1. módszer. A csővezeték építése

Gipszkarton - praktikus és könnyen használható anyag, amellyel sok problémát megoldhat a belsőépítészet és a helyiség felújítása. Ez az anyag hasznos lehet a fürdőszobában lévő csövek esztétikai lezárása érdekében is.

A legfontosabb különbség a nedvességálló gipszkarton a hagyományos ellenpárja: bevonata impregnált impregnált és gombaellenes vegyületekkel. Külsőleg az anyag csak színben különbözik: nedvességálló, zölden festett HL.

A gipszkarton doboz alapja a 27 x 60 mm-es méretű állványprofilokból és a 26 x 27 mm méretű vezetékekből álló keret.

A dekoratív doboz több lépcsőben épül fel:

 1. A jelölés a padló és a fal felületén történik. Miután meghatározta a függőleges felületen lévő kommunikáció legfeltűnőbb pontját, 3-5 cm távolságra hátulról, és rajzoljon vonalat. Ugyanezt az elvet használják a vízszintes felület jelölésére.
 2. A vonal mentén a tüskékkel rögzítse a vasalatok vezető profilját. Számukra rögzítik a kereszttartók profilját. Az elemek rákos szorítók felszerelésével vannak összekötve, 15-20 cm távolságban elhelyezve.
 3. A szerkezet pihentetése érdekében speciális szalagot helyeznek el azokon a helyeken, ahol a keret kapcsolódik a kommunikációhoz.
 4. A keret gipszkarton csíkkal van bevonva. A lemezek rögzítéséhez fontos, hogy az elülső rész kívül legyen. A csavarok meghúzása során a kupakokat 1 milliméteren belül "vízbe kell helyezni" az anyagban.
 5. Vedd ki az ajtót a dobozhoz. A kész kivitelben vágj egy lyukat a műszaki kikötő alatt. Annak érdekében, hogy láthatatlanná váljon, a kivágott ajtó üres a csuklópántokra ültetve és a doboz testével bevonva, befejezve.
 6. A doboz felszínét dörzsöljük egy résszel és vakoljuk, gondosan lezárjuk a varratokat.

A doboz sarkainak erejének növelése érdekében a gitt alkalmazása előtt célszerűbb, ha perforált sarkokat szerelnek fel. Ahhoz, hogy a kompozíció jobban illeszkedjen a lapok csatlakozóihoz, ajánlatos eltávolítani a lapok éleiből egy kis letörést a munka megkezdése előtt.

Ha a dobozt fűtési vagy melegvíz rendszer csővezetékének díszítésére használják, a felső részen több lyukat kell készíteni. Ezeken keresztül meleg levegő áramlik a szobába.

Annak érdekében, hogy szivárgás esetén gyorsan fel lehessen érzékelni, a doboz alján kis lyukat kell biztosítani.

Amikor a profilt rögzíti a padlóra, fontos, hogy kipróbálja, hogy a fúrás idején ne legyen elmozdulás, mivel bármely hiba hatással lehet a szerkezet minőségére.

Ha a falak és a fürdőszoba padlóburkolata csempékkel van bélelve, rendkívül óvatosnak kell lenni a bevonat fúrásakor, mert a sajtolás és a forgás mozgása közben összeomlik. Az ilyen kellemetlenség kiküszöbölése érdekében a fúróterületen egy ragasztószalagot kell ragasztania, és fúróval történő munka során csökkentse a fordulatszámot.

2. módszer. Díszítés csempével

Ez a módszer nagyon hasonló a gipszkarton vakoláshoz. De ez több munkát jelent. A burkolólap fő előnye az esztétikai tulajdonságok és a kiváló nedvességállóság sikeres kombinációja. Fontolja meg, hogyan zárja le a csatorna és a vízcsöveket a fürdőszobában kerámia burkolattal.

A dobozok gyártásának alapja lehet fa vagy fém keret. Amikor a munka megkezdése előtt faanyagot használ, azokat víztaszító anyaggal kell kezelni.

A feladat egyszerűsítése és a telepítési hibák elkerülése érdekében jobb, ha a jövőbeli struktúra vázlatát készítené, amelyen meg kell adnia a dimenziókat, és meg kell jelölnie az elemek rögzítési pontját.

Indikatív eljárás:

 1. Végezze el a víz és a csatorna átjáró zónájának mérését.
 2. Fa lécekből vagy fém profilokból egy keretet építenek, rögzítik a padlóra, a mennyezet falaira.
 3. A keretet nedvességálló rétegelt lemez vagy forgácslemez lapokkal kell bevonni.
 4. A szerkezet elején helyezkedjen el egy lyuk a technikai nyílás alatt.
 5. Rétegelt lemez ragasztása megerősítő hálón.
 6. A rácskészlet tetején. Ragasztja és kiszolgálja a kikötőt is.
 7. A belső varrások dörzsölnek és lefedik a gombaellenes maszkolást.

Az emelt doboz alakja nagymértékben meghatározza a csőrendszer típusát. Építhet egy párkányt, amely alatt kényelmesen elrejti a csatornacsöveket a kombinált fürdőszobában. Ebben az esetben még lehet beépíteni egy beépített modellt a tartályba.

Kívánt esetben a doboz teljesen eltávolítható a mosogató szintjére. Egy ilyen döntés lehetővé teszi, hogy ne csak elrejtse az összes csúnya kommunikációt, hanem további helyet biztosítson a háztartási vegyi anyagok palackainak tárolásához.

Az ellenőrző nyílás elrendezése szükséges feltétel, ha a csővezeték elemét szeleppel, méterrel vagy egyéb felszereléssel kell felszerelni.

3. módszer. Műanyag zár

A műanyagból készült dekoratív panelek egyszerű és olcsó megoldást kínálnak a kommunikáció elrejtésére. Bemutatva az építési piacon a kiviteltípusok, színek és változatok széles választéka lehetővé teszi, hogy olyan kialakítást hozzon létre, amely harmonikusan kiegészíti a már berendezett belső térséget.

A műanyag panelek egyetlen hátránya alacsony tűzállóság. Bár számos gyártó garantálja a termékek önkioltását, nem kevésbé félnek a füsttől, mint egy nyílt tűz. Ezért a fürdőszobában, amelynek csöveit műanyag panelekkel díszítik, nem csak a tüzet, hanem a szokásos dohányzást is ügyelnie kell.

A műanyag panelek felszerelése előre összeállított kereten történik, amelynek alapja a gyártás, amely ugyanolyan fémprofilok. Mielőtt elhúzza a keretet, először csavarokkal rögzítik. Annak érdekében, hogy a csavarfej ne legyen látható, a rögzítés a polcon keresztül történik, amelyet a következő panel fedez.

Előre vágott billetlapok váltakozva vannak beillesztve a sávba, a "stringing" sort soronként. Minden panel maximálisan a végéig nyomódik, a megbízhatóság érdekében, a szabad oldalt csavarokkal rögzítve.

A szomszédos panelekhez való csatlakozáskor fontos, hogy a széleik szorosan illeszkedjenek a beépített elemek záraiba.

A telepítés végső szakaszában telepítse a külső fröccsöntést. Ugyanazok a csíkok vágják a keret ízületét a mennyezetre és a padlóra.

A 4. módszer. Vak opció

A kommunikációs csöveket láthatatlanná szeretné tenni, de továbbra is szabad hozzáférést biztosít számukra? Vakok és redőnyök segítenek a probléma megoldásában. A kapu vagy a pult elérése érdekében a kaput egy kézmozgással kell felemelni, biztosítva a teljes hozzáférést a berendezéshez.

Az ilyen szerkezetek fő előnye, hogy nem "eszik fel" a fürdőszobát, ezért alkalmasak bármilyen méretű helyiségekre.

Ha az átfedéses nyílás szélessége kisebb, mint 52 cm, akkor a rendszer legegyszerűbb verzióját használják. Tágabb nyílásoknál - rugós mechanizmusokkal ellátott rendszerek. A motoros rendszer felépítésének tervezése az elektromos ereszekre, a kialakítás úgy van kialakítva, hogy a motort zárt helyiségben helyezzék el.

A redőnykapu felszerelésének támogatása a következőket jelentheti:

 • gipszkarton építése;
 • műanyag doboz;
 • hamis falak

A telepítésnek két lehetősége van: a doboz belsejének elhelyezésével és külső telepítésével. Az első abban az esetben használatos, ha megfelelő nyílást lehet létrehozni a nyílásban. A második olyan helyzetekben kerül kiválasztásra, amikor a kommunikáció a nyílás közvetlen szomszédságában található.

Az építkezés kisebb mértékű torzítása sem teszi lehetővé a vászon szabad mozgását a sínek mentén, ami gyors rendszerhiányt okozna. Ez a probléma megakadályozható a felületek kiegyenlítésével vagy egy doboz létrehozásával.

Ha kézi meghajtású kézi modelleket telepít, először a gyártó utasításainak megfelelően szerelje össze a dobozt, és szerelje be a belső tengelyt. Ezután rögzítse a kazettát a mennyezeten vagy a falon lévő nyílások jellemzőitől függően.

A vízszintes csatornarendszer áthaladásához a nyílás fenekének lezárásához egy részletet készíteni könnyű. A forgácslap munkadarabjának nyílásának szélességével összhangban szükséges. Fel kell szerelni egy mélyedést a WC-hez való elszállításra.

Az alkatrészek magasságának meghatározásakor a vászon hossza irányítja. Tehát egy 240 cm hosszúságú, 180 cm-es vásznat tartalmazó dobozt tartalmazó szerkezet hosszának megfelelően 240-180 = 60 cm-es magasságot kell vágni.

Radikális módja a csövek elrejtésére

A csövek felszerelése a falba az egyik leginkább időigényes. De lehetőséget ad arra, hogy "két kölyköt megöljék egy kővel": rejtsd el a csúnya kommunikációt, és tágasabbá tedd a fürdőszobát.

A módszer legfontosabb hátrányának összetettsége mellett a vészhelyzet esetén a csőhöz való gyors bejutás nem képes. Ezért végrehajtásakor nagyon fontos olyan intézkedések meghozatala, amelyek minimalizálják a szivárgás kockázatát:

 • a falon nincs levehető csatlakozás;
 • polipropilénből készült csövek és szerelvények alkalmazására, amelyek kényelmesen egy darabból vannak forrasztva;
 • a forró és hideg csövek felállításának lehetősége miatt a lökéseket thermoflex vagy hab gumidugókkal kell felszerelni.

A szigetelőanyagból készült hüvely alkalmazása csökkenti a hidegcsöveket a kondenzátum képződéséből, és lehetővé teszi a forró csövek expozícióját a hőmérséklet hatása alatt.

Vízszintesen lefektetett csövek maszkolása

A vízszintes vízszintes kommunikáció legegyszerűbb azáltal, hogy ugyanazt a forgácslapot, rétegelt lemezt vagy műanyagot építik. Az ilyen szerkezet felépítéséhez a fal ellentétes szakaszain végezze el a jelölést.

Egy vezetőprofil az önzáró csavarokkal a jelölési vonal mentén van rögzítve. A jumpereket behelyezzük, egyenlő távolságra tartva 60 cm-t, előkészített billeteket rögzítünk az összeszerelt kerethez.

Kívánságra kivehető formatervezést is létrehozhat. Ehhez a csövek magasságának és szélességének megfelelően a táblákat vágják, hogy függőleges és vízszintes síkot hozzanak létre. Egy merőleges "sarokkal" együtt vannak rögzítve. Az összeszerelt szerkezet egyszerűen a csővezeték felett helyezkedik el.

Hasznos videó a témában

Csövek elrejtése, megfelelő anyagok, pl. Műanyag panelek, gipszkarton lapok vagy vakok. A következő videókban felszerelheti a formaterveket.

Zárja be a cső gipszkartonját

Egy doboz műanyag panelek készítése:

A szekrény szerelése rolókkal:

Egy kis képzelőerővel és erőfeszítéssel lefordítva elrejtheti vagy elrejtheti a csúnya kommunikációs rendszereket, amelyek eredeti belső dekorációvá válnak.

Hogyan gipszkarton lezárja a csöveket a fürdőszobában

Hogyan csukja be a csövet a fürdőszobában gipszkarton - készítsen egy dobozt a gipszkarton varrásához

A szoba kialakításának modern megközelítése a kinyúló kommunikációs mérnöki rendszerek hiánya. Például a fürdőszobában. Nyilvánvaló, hogy három fő cső lesz: vízellátás, csatornázás és melegvízellátás. Nézzünk szembe, még a műanyag termékek sem teszik a szobát bemutathatóvá, így el kell rejteni őket. Lehetőségek, hogyan lehet lezárni a csöveket a fürdőszobában, nem annyira, ezért részletesebben átgondoljuk őket.

Csövek elhelyezése a hornyokban

Ha a fürdőszobát felújítják, akkor a hornyok behelyezése lehetőségét használja. Ez azt jelenti, hogy a régi díszítést megtagadják, a kommunikáció újból megmarad. A csövek elhelyezéséhez szükséges a falakon vagy a padlón lévő hornyok kivágása. Nagyon fontos pont - a strobe szélessége nagyobb, mint a cső átmérője.

De van néhány pont:

 1. Ebben az esetben, ha a forró és hideg vízvezetéket, valamint a szennyvízrendszert külön kell elhelyezni, a hornyok a csővezeték átmérőjéhez készülnek. Ebben az esetben a szennyvízelvezető rendszert lejtéssel kell lefektetni a felszálló irányában. És ezt figyelembe kell venni, át kell vágni a tengelyeken.
 2. Ha a hideg és meleg vizek csomópontjai egymásra vannak kötve, akkor két lehetőség van a helyükre. Először - egymás fölött. Ebben az esetben a tetejének mindig forrónak kell lennie. A második a vízszintes síkban van. Ebben az esetben a vízvezeték-rendszernek mindig a melegvíz-ellátó vezeték jobb oldalán kell lennie.
 3. Ritkán, amikor az összes mérnöki hálózat egy nagy horonyban helyezkedik el.

A hornyok belsejében lévő csöveket bilincsekkel rögzítik és gipszhabarccsal lezárják.

Csővezeték gipszkarton szerelése

A rejtett kábelezési rendszerekkel érthető. De mi a helyzet azokkal, akik javítanak, nem teszi lehetővé falak vagy padlóburkolatok használatát. Az egyik lehetőség a csövek gipszkartonhoz való zárása. Hogyan kell ezt tenni a doboznak, illik bele a szoba kialakításába? Fontos, hogy megfelelően vágja meg.

Adunk egy kis algoritmust arról, hogy miként lehet lezárni a csövet a gipszkartonban a fürdőszobában.

 1. Meg kell kezdeni a jelölést. A csarnokszerkezetek leggyakrabban vízszintes síkban helyezkednek el a szoba sarkában. Ezért a doboz maga vízszintes lesz.
 2. A falon és a padlón is szükség van egy sorra, amely párhuzamos a sarkon. Itt fontos megfigyelni a csövek és a doboz falai közötti kis réseket. Leggyakrabban ez a méret nem haladja meg a 10 cm-t.

A csövek lezárásához gipszkarton lapokkal nedvességálló anyagot (GKLV) kell használni, mert a kérdés az, hogy miként lehet a fürdőszobában lévő csöveket felvenni, vagyis a csöveket csempézni. egy nedves helyiségben. Ráadásul egyes mesterek azt javasolják, hogy a lapok hátoldalát lenmagolajjal kell kezelni. Nehéz megmondani, mennyire hatékony ez a jogorvoslat. A fa szerkezetek esetében ez indokolt lenne. De hogyan működik a gipszkarton ebben a helyzetben?

Rétegelt lemez doboz létrehozása

A gipszkarton megjelenésével a rétegelt lemezeket sokkal ritkábban használták fel. Először is drágább. Másodszor, az elszigeteltséggel kapcsolatban sok a felhajtás. Még egy nedvességálló minta sem lesz képes ellenállni a fürdőszobában lévő nedvességviszonyoknak. Végtére is, itt a nedvesség emelkedik, amikor egy fürdőt veszünk, majd a normális szintre csökken, mint bármely más helyiségben. És ez negatív hatással van minden építőanyagra.

És mégis van ilyen lehetőség. Megtanuljuk, hogyan készítsünk egy rétegelt lemezcsövet a fürdőszobában. Ebben az esetben a gipszkartonhoz hasonló technológiát alkalmaznak. Csak a fém profilok varázsló helyett fából készült rudakat használtak. Ezek feltétlenül fertőtlenítő oldattal vannak bevonva, mint elvben, és rétegelt lemez lemezek.

By the way, kerámia csempe illeszkedik tökéletesen a rétegelt lemez. Igaz, a falaknak meg kell nyújtaniuk a szintetikus anyag erősítő gipszrácsát. A jól megtervezett csempe ebben az esetben egyfajta vízszigetelő anyag szerepe lesz a doboznak.

Műanyag zár

Ez a finomanyag tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba kialakításába. De itt figyelembe kell venni azt a pillanatot, hogy bár a műanyag olyan anyag, amely nem félek a nedvességtől, a kerámia burkolat a fürdőszoba fő dekorációja. Ezért a csövek lezárásának kérdését ezzel a dimenzióval kell megoldani. Vagyis érdemes műanyag paneleket használni, vagy jobb, ha lezárja a gipszkarton csöveket, majd csempével csempézheti őket?

Ha a választás megáll a vegyes kivitelben, akkor a kerámia burkolólapok számára színes (minta, rajz) műanyag paneleket kell választania. A probléma ma egyszerű, hiszen a műanyagok sokfélesége olyan hatalmas, hogy nem lesz nehéz kiválasztani a szükséges opciót. Javasoljuk, hogy ne vásároljon, és ismerje meg a gyűjteményeket az interneten a gyártók honlapján.

A keret kialakításának technológiája, a panelek beépítése pontosan megismétli a gipszkarton dobozának kialakítását. Ugyanaz a szerelési méretek, ugyanazok az anyagok a kerethez. Bár fából készült rudakat használhat. Az ízületek tömítéséhez speciális műanyag profilokat használnak, amelyek a dobozszerkezet megjelenési formáját adják.

Amint látja, nincs olyan sok lehetőség a csövek varrására a fürdőszobában. Mi a választás, mindenki maga dönt. Lehet, hogy valaki élményt élt át, ahol egy másik lemezes anyagot használt. Szeretnék hallani egy történetet, megosztani az információkat.

Ossza meg ezt a cikket barátaival:

Hogyan zárjuk le a gipszkarton tömítését

A fürdőszobában, a konyhában vagy a WC-vel saját kezűleg javítani kell a házat, az első, ami a tulajdonos arcát illeti, a vízellátó és szennyvízrendszerek korszerűsítésének kérdése: hogyan lehet elrejteni a csöveket a fürdőszobában, miként varrni a csöveket a WC-ben és hogyan csukja le a csöveket a konyhában. A vízvezeték csúnya kilátása nem az építőmunkásokra vonatkozik az épület építése során, de fontos minden lakástulajdonos számára, hogy megteremtse otthonának komfortját és kényelmét. Nem mindig lehetséges a kommunikáció átadása vagy megváltoztatása. Annak érdekében, hogy elrejtse a csöveket a fürdőszobában, a doboz építése a leghatékonyabb és legegyszerűbb megoldás. Így zárja le a csöveket a fürdőszobában, ezáltal megóvja a külső vezetékek esztétikai problémáját, megóvja a vízvezetékeket a lehetséges külső károktól, de hagyja a hozzáférést a csapokhoz és a mérőkhöz. A doboz építésének anyaga gipszlapként szolgál, mivel könnyen feldolgozható, nem korlátozza a további befejeződést, szilárd és megbízható szerkezetet hozhat létre tőlük.

Szükséges anyagok és eszközök

Ha kíváncsi lenne, hogyan kell elrejteni a csöveket a fürdőszobában, hogyan lehet elrejteni a vécécsövet a WC-ben, vagy hogyan zárhatja le a csöveket a konyhában, akkor először a szerkezetet és a szerszámot kell előkészíteni. A szerkezet falai 2500x1200 mm vastagságú és 12,5 mm vastagságú, nedvességálló gipszkarton lapok, a szélek fémvezetők és állványra szerelhető profilok, amelyek a szerkezet keretét képezik, és rögzítik a dobozt falra, mennyezetre vagy padlóra.

A munkaeszközt el kell készíteni

 • ütvefúró a rögzítőszerkezetekhez betonhoz vagy téglafalhoz;
 • egy csavarhúzó önbefogó csavarok vagy vágókészülékek összekötéséhez;
 • huzalvágó vagy fém olló a kívánt hosszúságú profil vágásához;
 • kalapács;
 • épület sarok;
 • a buborék szintje vagy a lyuk, hogy létrehozzanak jelölést;
 • rulett kerék;
 • építő kés a gipszkarton lapok méretre vágásához.

A szerkezeti elemek speciális csavarokkal vannak összekapcsolva. A taposószegeket fémvezetők rögzítésére használják a falakhoz.

Doboz jelölés

A keret létrehozásához meg kell határozni a jövő csatornájának méretét, ami segít a csövek elrejtésére a WC-ben. Először húzzuk fel a jelölést a fürdőszobai padlóra, hogy az építkezés teljesen lezárhassa a csöveket a fürdőszobában. Ha csempeburkolatokkal nézünk, készítsük el a csempe szélességének többszörözését. Minden jelölési vonalat ellenőrizni kell az épületterületen, hogy megfigyeljük a másokra való merőlegességet. Vegyünk egy olyan pillanatot, hogy a csövek ne érintkezzenek a jövő csatornájával.

Helyezze a távolságot a fal falától a rendszerhez kb. 5-10 cm-re, és ne felejtse el, hogy a csőbilincset a fürdőszobában inkább a gipszkarton lapok fémprofilok szerelésével és a befejezett csővezeték befejezésével magyarázza. A jövő dobozának egy olyan buborékszinttel vagy lyukkal kialakított vetülete, amely bármely csekély súlyhoz köthető, felemeli a falakat a kívánt magasságra. A vonalaknak egy rendszert kell képezniük, amely a doboz dobozát a padlón és a L-alakú dobozú falakkal (a csövek a szoba sarkában, vagy a padló és a fal között helyezkedik el), vagy a padlón, a falakon és a mennyezeten, a fal közepén található U alakú szerkezettel.

A keret létrehozása

A csövek zártása a fürdőszobában előnyös, ha horganyzott profilt használnak, mivel a fürdőben a magas páratartalom miatt a fadarabok hajlamosak a bomlásra és a gombafertőzésre. Továbbá a fa termékek geometriája nem mindig helyes, mivel nem valószínű, hogy száraz faanyagot kapnak eladásra. És elvben olcsóbb egy fém profil megvásárlása, és könnyebb a súlya. A csöveket a WC-ben csak egy bárral lehet lezárni, ha speciális védőszerekkel előkezeltek.

Az így kapott jelzések mentén a tüskék-szegek vezető profilja a falra, a padlóra és a mennyezetre van szerelve. A doboz laza bordáit össze kell szerelni az állványprofilokból, össze kell őket kötni az öncsavarral ellátott csavarokkal, és ellenőrizni kell őket a rögzített profilok vonatkozásában. Ha a fürdőszobában lévő csődoboz hossza több mint másfél méter (legfeljebb 25 cm szélességig), akkor a jumpereket a merevség és a szerkezeti szilárdság érdekében kell felszerelni. Minél nagyobb a doboz szélessége, annál kisebb a hossza további profilok használatát igényli. Az ugrók közötti távolság legfeljebb egy méter.

Lehetőség van a csövek lezárására a WC-dobozban is. A Niche kiváló modern dekorációs lehetőség, amely a szekrényeket és a fali polcokat helyettesíti. Lehetőség van külön résszel történő felszerelésre, ami nagyobb mélységet hoz létre, és így vizuálisan növeli a helyet. A rajzon előre készítsük el a rést, mert már a keret lefektetésének szakaszában további fémprofilok szükségesek a kiálló részek és mélyedések kialakításához. Megfelelően kialakított keret - ez a munka 80% -a. Az útmutatók metszéspontjainak rögzítése kényelmes a speciális "rákok" előállításához. Ha azt tervezik, hogy a fülke betöltődik, akkor jobb, ha további rögzítőelemeket és merevítőket biztosít.

A GKL befejezése

A fürdőszobában kétoldali csődoboz, amely a gipszkarton két falából áll, gipszkarton lapokkal van ellátva, amelyek a szerkezet méretére vannak vágva. A gipszkarton lapok végét le kell vágni a fémprofilokkal. Ne gyűjtsd össze a mintákat a darabokból, és próbálj meg szilárd elemeket használni.

Háromszögletes doboz a csövekhez a WC-ben más technikával történik. Két darab gipszkarton vágott egymáshoz képest két oldalfelület méretéhez. A csavarok segítségével az arcokat az összeállított kerethez csavarják. A rack profilok a doboz beépített falához vannak csatlakoztatva, így a gipszkarton falai a vízvezetékekkel párhuzamosak. A végfal szélességét méri és a kívánt darabot levágja. Csavarja be a doboz utolsó falát a profilokhoz. Valamennyi csavar szükségszerűen fémprofilba van csavarva.

Ablakok elrendezése

A dobozban lévő, a csövek elrejtésére szolgáló dobozban lévő elrendezés a csővezeték fürdőszobájában történő átdolgozáshoz teljes hozzáférést biztosít a csővezeték szelepekhez, mérőeszközökhöz, összetett szerelvényekhez. A műanyag kivehető nyílást ajtóval lehet felszerelni. Ez nem igényel speciális előkészítést, csak a gipszkartonban lévő lyukat kell vágni, 1-2 mm-rel nagyobb építési késsel, mint a sraffozási paraméterek. A nyílást a folyékony köröm kerületén lehet ragasztani, vagy egyszerűen beilleszteni a nyílásba.

A második ablak verziója egy titkos kapu telepítése, amely egy rejtett nyílást hoz létre, amely teljesen megőrzi a belső tér esztétikáját. Ennek a sraffozásnak a kialakítása fémkeretből, gipszkartonból készült ajtóból áll, amely a falak stílusában befejeződik. Az ilyen nyílások háttérképekkel lefedve, és még rájuk rakott is. A láthatatlan nyílások felszerelése a doboz gipszkarton varrása előtt történik, mivel a nyílászáró keretét csavarokkal rögzítik a doboz fém keretéhez. Mérje meg az akna fedelének paramétereit. A kikötő telepítési helyén képkockát képez a profilokból. A keret be van helyezve a keretbe és rögzíti a fémprofilhoz csavarokkal (mindkét oldalon 2 db). A kapu ajtajához a falhoz süllyedt, a nyíló gipszkarton körül 10-12 mm-re kellett elhagynia a szélét. A keret és a keret közötti rés gitttel közelít.

A dobozra nézve

Dekoratív díszdoboz, amely lehetőséget ad a vécére a WC-ben vagy a fürdőszobában, így tökéletesen megismételheti a fal díszítését. Hogyan varrni a csöveket a fürdőszobában rajtad múlik, mivel a gipszkarton díszítésének lehetősége nem korlátozott. Meg lehet legyőzni őt csiszolt csempe, tapétázás, varrni műanyag vagy MDF panelek.

Ha tapétafestékként kívánja használni, akkor az első lépés az önzáró csavarok fejeinek a gipszkartonba mélyedése és a sarkok szintbe helyezése. A tiszta és egyenletes szög kialakításához speciális műanyag vagy fém perforált sarkokat használnak, amelyek a gipszbe beágyazva vannak a gipszkarton felülete vakolásakor. Szárítás után a felület dörzsölődik és alapozva. A befejező szakasz a tapétázás.

A burkolóanyag nem igényel előzetes felszíni előkészítést. A doboz felszínén speciális ragasztót alkalmaznak egyenletes réteggel, amelyre a csempe néhány másodpercig lenyomva van. A WC-ben lévő csövek műanyag panelek lehetnek. A burkolathoz speciális vezetők vannak telepítve, amelyekbe az elemek váltakozva vannak behelyezve.

A fémcsövek elrejtésére, a csövek csöveinek lezárására és a konyhai csődoboz elkészítésére vonatkozó kérdések megoldása nem jelent problémát, még az építkezés kezdetéért, a gipszkartonok használatáért és a fémprofilok legegyszerűbb szabályainak tanulmányozásáért.

Hogyan zárjuk le a csővezetéket - rendezett belső

A szennyvízcsatorna-rendszerek, a vízvezeték-szerelés és a fűtés szerelése után a munka nagy része késznek tekinthető. Csak arra kell megoldani a kérdést, hogy mit kell tenni a csövekkel, nem valószínű, hogy díszítik a helyiség belsejét. Ennek a problémának a megoldása lehet a gipszkarton válaszfal mögötti álcázása.

Keret a hamis falakhoz - így elrejti a cső elrendezését

Mi az optimális anyag a partícióhoz?

Már a csővezeték lefektetése után az emberek csodálkoztak, hogyan zárják le a konyhában lévő csöveket gipszkarton (és bármely más helyiségben). Ehhez csak a keretet kell összeszerelni, és gipszkartonra vagy bármilyen más anyagra fel kell húzni.

Nemcsak gipszkarton, hanem olyan anyagok is használhatók, mint a fa, rétegelt lemez, vékony fémlemezek a dobozkeret lefedésére. Azonban ez gipszkarton, amely a leggyakrabban használt erre.

A dobozban elrejtheti a csővezetéket

Ennek az anyagnak a népszerűsége a következő tényezőknek köszönhető:

 • sokkal könnyebb, mint a fa vagy a fém;
 • még fűtött állapotban sem káros anyagokat bocsát ki a légkörbe, ez fontos, ha a fűtőcsövek zárva vannak;
 • Az is fontos, hogy a partíció telepítése után ne legyenek korlátozások a befejeződéshez. Festhető, vagy csempézett is;
 • Ráadásul a gipszkarton ára alacsony, és a partícióhoz alig van szükség több mint 1-2 lapra.

Particionálási technológia

Az egész folyamat három szakaszra bontható:

 • elrendezése;
 • keretbeállítás;
 • burkoló keret.

Ezután csak akkor kell befejezni a partíciót, hogy ne tűnjön ki a szoba általános stílusából.

A fotó dobozban a WC általános stílusa díszíti

elrendezés

A tervezési szakaszban a jövőbeli partíció kontúrját a padlón és a mennyezeten kell feltüntetni. Falainak szigorúan függőlegesnek kell lenniük, ezért ha a kontúrat a padlóról a mennyezetre helyezi át, épületszintre lesz szüksége.

A jelölési utasítások a következők:

 • a jövő partíciójának kontúrja a padlóra merőleges a helyiség falaira merőlegesen. Fontos megőrizni a távolságot a válaszfal falától a csőig. Kívánatos, hogy legalább 5 - 7 cm legyen;

Egy vonalzó és egy négyzet segítségével a padlót jelölik

Figyelj! A fűtővezetékek zárt állapotában ez a távolság növelhető. Nem kívánatos, hogy a válaszfal nagyon forró, ez hátrányosan befolyásolhatja a felület minőségét.

 • miután a padlón lévő kontúr készen áll, a jövőbeli oszlopok (rack profil) a sarkokhoz vannak rögzítve, a függőleges helyzethez igazítva és a válaszfal szögének helyzetét a mennyezeten jelölik. A művelet többször megismétlődik;

Keretszerelés

Amikor a gipszkarton vagy más helyiségben a nedvesség magas nedvességtartalmára kell lezárni a csöveket, jobb horganyzott fémprofilok használata. Kétféle profilra van szükség: az UD - a padló és a mennyezethez, valamint egy CD-profilhoz - állványok és vízszintes válaszfalak formájában szolgál.

Amikor a tartóelem (CD) behelyezése a vezetőbe (UD)

Bár a kerethez használhatja a szokásos fa deszkákat, de ez a design nehezebb lesz. Emellett a fa vagy a konyha használata nem a legjobb ötlet.

A padlóra és egymás mellett a fém profilok kis csavarokkal vannak összekötve.

A keret összeszerelését a következő sorrendben kell tartani:

 • az első vezetők a padlóhoz és a mennyezethez vannak rögzítve;
 • majd a doboz sarkainál rack profilok vannak felszerelve, függőlegességüket pedig szabályozzák. Ugyanezeket a profilokat a falhoz kell felszerelni;

A profilprofilok a padlóhoz és a falhoz vannak rögzítve.

 • a szerkezet merevségének biztosítása érdekében ugyanazon rackprofil keresztrúdjait rögzítik az oszlopok között, a köztük levő lépés körülbelül 60 cm lehet.

A keresztlécek közötti lépés nem haladhatja meg a 60 cm-t

Keret burkolat

A lapokat önmetsző csavarokkal fémprofilokhoz rögzítik. A lemezek vágásához célszerű kést használni. Az előre jelzett vonal mentén levő lapot a mélység kb. 2/3-éjével vágják, majd hátul helyezkednek el az asztal szélén és szétszakadnak.

Ezután csak egy vékony kartonpapír réteget vág le késsel.

Amikor minden munkát kézzel végzünk, ügyeljünk arra, hogy fontolja meg a szoba célját. Tehát a nappaliban a gipszkarton alkalmas, de a fürdőszobában, a konyhában és a fürdőszobában ajánlott nedvességálló gipszkarton (eltér a szokásos zöldes színtől).

A nedvességálló gipszkarton zöldes árnyalattal rendelkezik

A doboz belsejét szellőztetni kell. Ehhez egy kis lyuk marad a keret felső részében (legalább 5 cm átmérőjű).

Ezenkívül bármikor hozzáférhet a csővezetékhez, például az ízületek áramlása esetén. A dobozban végzett ellenőrzéshez kívánatos, hogy a kapcsokkal és szerelvényekkel szemben lévő ajtót biztosítsák.

Miután befejezte a partíciót, az ajtó szinte láthatatlan lesz.

A csővezetékhez való ajtó

Figyelj! Belül a doboz nem kap nedvességet a szobából, így a közös a gipszkarton és a padló, valamint a falak tele hab. A fürdőszobában a kötés tömítőanyaggal tölthető.

A lemezek és a fal közötti helyet hő- és hangszigetelő anyaggal, például ásványgyapotokkal lehet feltölteni. Ennek következtében a csövekben lévő zaj teljesen hallhatatlan.

A hangszigeteléshez a doboz térét ásványgyapot töltheti.

Hogyan lehet elrejteni a fűtőcsöveket?

Amikor eldönti, hogyan zárja le a fűtési csövet a gipszkartonban a helyiségben, általában az eljárás megmarad. Különbségek a magas hőmérsékletű hűtővízzel kapcsolatos technológiákkal kapcsolatban.

A fűtőtest általában az ablak alatt helyezkedik el, megközelítőleg a fal közepén. Ezért a függőleges csővezeték mellett jelentős hosszúságú vízszintes cső is van a helyiségben.

Ha szükséges a fűtővezeték bezárása, a vízszintes részt is le kell zárni.

A fűtőcsövek maszkolásakor a gipszkarton válaszfal jobb, ha a mennyezetbe kerül a helyiségben a felszállóból a radiátorhoz. A szabad terület elvesztése szinte észrevehetetlen, de a partíciót nem osztják ki.

Emellett intenzívebb szellőztetést kell biztosítani. A gipszkartonban lévő nagy lyukak túl szembetűnőek lesznek, így a csővezeték mentén sok apró lyukat fúrhatsz.

Lyuk fúrás gipszkartonban

Összegezve

Az egyszerű műveleteknek köszönhetően a csővezeték már nem torzítja a szobák belsejét. Ugyanakkor a partíció telepítése szó szerint órák alatt történik, és az összes munkát saját maguk végezhetik anélkül, hogy szakembereket vonzana (lásd még a "Hogyan és milyen célra a csatornahálózatot használják a helyszínen").

A cikkben szereplő videón részletesen megvizsgálják a gipszkarton falának mögötti csőborítás kérdését.

Page 2

Ahhoz, hogy elrejtse a vezetékeket és a felszállókat a kíváncsiskodó szemekből, a legjobb megoldás a csövek gipszkartonhoz történő eljuttatása lenne. Ez a finomítás kevésbé időigényes, mint a falak kapcsán rejlő kommunikáció rejtett elhelyezése, de a végeredmény majdnem tökéletes.

Az alábbiakban megnézzük a csővezeték fő szakaszait, és figyeljük a munkafolyamat árnyalatait is, amelyek csak szakemberek számára ismertek.

A csöveket álcázhatja egy gipszkarton dobozával

Anyagokat és eszközöket készítünk

A csővezeték elrejtéséhez szükségünk van:

Részletek dobozok gyártására

 • A keret elemei. Lehetőség van mind a horganyzott acél profilok, mind a fadarabok használatára, de az első lehetőség technológiaibb és kevésbé érzékeny a deformációra a nedvesség hatása alatt.

Tipp Ha még mindig úgy dönt, hogy a kereteket egy fakereten végzi, győződjön meg arról, hogy a vízszigetelő impregnálás minden részletét antibakteriális összetevőkkel kezeli.

 • Giposkarton. A legjobb nedvességálló lemezek használata. Áruk némileg magasabb, de a kondenzátum miatt nem duzzadnak, és hosszabb ideig megtartják alakjukat.
 • Önzáró csavarok a gipszkartonhoz és a kerethez. Fa - rendes, fémprofilhoz - fúróval.
 • Vizsgálati nyílások, amelyeken keresztül a csövekhez való hozzáférés megtörténik.

A nyílás a kapcsokkal történik

 • Anyagok a gipszkarton dobozának kitöltéséhez - gitt, háló ragasztási illesztésekhez, alapozó, belső festék vagy kerámia csempe.
 • Ha a dobozot fel kell szerelni a radiátorok maszkolására (ami általában nem érdemes megtenni), akkor feltétlenül ügyeljen arra, hogy olyan műanyag vagy fémrácsokat telepítsen, amelyeken keresztül a hő a helyiségbe áramlik.

Ami a szerszámot illeti, egészen normális lesz:

 • Lyukasztó vagy kalapácsfúró.
 • Csavarhúzó szűkítő fúvókával a gipszkartonhoz.
 • Nyírók fém vágási profilhoz.
 • Kés vagy fűrész gipszkartonhoz.

Ami a befejező szerszámokat illeti, azokat a kiválasztott dekorációnak megfelelően kell kiválasztani. Soroljon fel minden spatulát, kefét, poluterki-t stb. aligha szükséges - ha szükséges, könnyen kitalálhatja!

Szerelési technológia

Keretszerelés

Mielőtt varrna a gipszkartonban lévő WC-ben lévő csöveket, meg kell határozni a doboz konfigurációját. Ha a felszálló résszel van ellátva, akkor feladatunk rendkívül egyszerű, mert elég csak az elülső fal bezárásához. Minden más esetben négyszögletes keretet kell készíteni (olvassa el a "Polimer csövek: hogyan kell kiválasztani a megfelelő anyagot a mérnöki hálózatok elrendezéséhez" című cikkhez).

Ez a következőképpen épül fel:

 • A falakon és a mennyezeten szalagmérővel és szintjelöléssel. Ugyanakkor ügyeljünk arra, hogy a doboz falai legalább 40-50 mm távolságra legyenek a cső szélétől.

Mérjük meg a doboz méreteit, figyelembe véve a szükséges bemélyedést

 • Az indítóprofilot a padlóhoz, mennyezethez és falakhoz rögzítjük. A beszereléshez használjon műanyag dübeleket reteszelő csavarokkal.
 • A fő profilból további függőleges állványokat építünk. Helyzetüket gondosan ellenőrizni kell. A profilelemek összekötéséhez rövid csavarokat kell fúrni.

Tipp Annak érdekében, hogy időt takaríthasson meg, lehetséges a fémalkatrészek összekötése olyan speciális fogók segítségével, amelyek a fúrógép elvén működnek.

 • Annak érdekében, hogy a gipszkarton dobozát a lehető legkényelmesebbnek lehessen használni, az alsó részen egy vázra szereljük az ellenőrző nyílást. Ez a keret a fő profil rövid szegmenseiből készül.

A doboz kapcsolódási elemei

A fa keret egy hasonló séma szerint van felszerelve, azzal a különbséggel, hogy a belső sarkokat fémlapokkal erősíteni kell.

Gipszprofil profil

Ezután az utasítás tartalmazza a gipszkarton burkolásának telepítését:

 • Éles festékkés vagy fűrész használata esetén szalagokat vágunk egy gipszkarton lapról, amelynek méretei megegyeznek a doboz méreteivel.
 • A vágóvonalakat egy speciális gyalukkal egyenlítjük ki, így később könnyebbé válna a gittszélek.

Csavaros rögzítés: helyes és helytelen helyzet

 • A giprockot a keretre helyezzük és rögzítjük csavarokkal, ügyelve arra, hogy a sapkák ne érjenek a felső kartonlemezrétegbe, ugyanakkor ne nyúljanak fel a sík felett. E feladat megkönnyítése érdekében speciális csavarhúzót használhat a csavarhúzóval.
 • Szerelje fel a szerelt kereteken a vizsgálati nyílást, rögzítse azt belső támasztékkal.

Telepített ellenőrző nyílás

Ezzel befejeződik a berendezés durva fázisa. Mi maradt a saját kezeink zashpatlevat minden hibát giprok és végezze el a befejező befejezni.

dekoráció

A csatolási pontok maszkolása

Doboz doboz, lezárja a csatorna felszálló és egyéb csövek, kezdve a gitt:

 • A kész gipsz alapú anyag felhasználásával egy öntapadós csavarok kupakját egy spatulával simítsuk fel, melyeket a gipszkartonnak a profilhoz vagy fa kerethez rögzítenek.
 • A sarkoknál ragasztjuk a perforált fém vagy műanyag burkolatát. A gitt használatával gondosan illessze be minden egyes sarokba, "hozva" 900-ra.

A tájolás szöge a festéshez

 • Továbbá, ugyanazzal a gitttel maszkolunk minden olyan hibát, amely a munka során keletkezett: csípőcsúcsok, vágások stb.
 • Ezt követően a gidrokot egy primerrel kezeljük.
 • Ha a talaj száraz, több réteg nedvességálló belső festéket kell alkalmazni a doboz falaira. Erre a célra a latex alapú készítmények alkalmazása a legjobb.

Ha tervezik, hogy a doboz be van csempézve, akkor a műveletek sorrendje kissé más lesz:

 • Rozsdamentes gittszel végezzük el, ami jelentős szabálytalanságokat szünteti meg és lezárja a csavarok kupakjait.
 • Óvatosan őrölt kivitelezés.
 • Különleges fogazott rést használva ragasztót ragasszon fel.
 • A doboz burkolatát csempével végezzük el, ügyelve arra, hogy a sorok egyenletesen menjenek és ugyanakkora távolság maradjon közöttük.
 • A csemperagó teljes polimerizációja után (ez körülbelül egy napig tart), az ízületeket nedvességálló tömítőanyaggal dörzsöljük. Ha a munkát egy magas páratartalmú helyiségben végzik, akkor az antibakteriális összetevőknél előnyben kell részesíteni a fugázó fajtákat.

Fotók bélelt design

Ebben az esetben a felszedő burkolata egy hyprocummal van kiegészítve. Csak olyan padlólapokat kell telepíteni, amelyek a doboz csomópontját a padlóval és a mennyezettel együtt lefedik.

következtetés

Lehetőség van a gipszcsövek gyors varrására, ugyanakkor a költségek minimálisak. Ez a technológia az egyik legkönnyebben elsajátítható, de saját titkaival is rendelkezik (itt megtudhatja, hogyan zárhatja le a csöveket a gipszkartonhoz).

Ezért mielőtt elkezdené a munkát, alaposan tanulmányozza meg az összes fent felsorolt ​​ajánlást, valamint nézze meg a videót ebben a cikkben. Ha nem sietsz és óvatosan tervezel minden műveletet - akkor sikerül!

Gyönyörű cső maszkolás gipszkarton

Vannak csövek minden szobában, és különösen sok van a fürdőszobában, a WC-ben és a konyhában. És gyakran csak elrontják a szoba megjelenését, és nem díszítik. Ezért a kérdés, hogy "hogyan csukjuk le a csöveket" ma is fontosabb. A csövet számos anyag felhasználásával varrhatjuk.

Maszkolási lehetőségek

Napjainkban sok lehetőség van arra, hogy elrejtsük a kommunikációt a szobában. Legtöbbjük elterjedése:

 • beépített bútorokkal. Ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás;
 • hozzon létre egy építési gipszkarton. Egy ilyen doboz lehetőséget nyújt a minőségi és gyönyörű kommunikációra, beleértve a gázcsövet is;
 • doboz forgácslap. Itt létrehozhat egy könnyű szerkezetet, amely illeszkedik minden belső térbe;
 • díszítéssel. Ebben a helyzetben a bőr sokféle anyag lehet - zsineg, tapéta, festék, műkő stb.

Figyelj! A takarás módjának megválasztása a pénzügyi lehetőségeit figyelembe véve, valamint a saját preferenciáitól függően kell történnie. Annyi lehetőséggel, hogy a leginkább megfelelő csövet, még a gázokat is álcázza. De leggyakrabban álruhában válasszon egy doboz gipszkartonból, mivel könnyen megtehető a saját kezével.

Végezze el a számításokat

Egy doboz gipszkarton létrehozása csövek maszkolásához megköveteli a számításokat és egy olyan sémát, amelyet a szerkezet telepítéséhez használnak. A rajzolás során tegye a következőket:

 • olyan médiát nyújtunk, amely maszkol;
 • a csövek és a keret közötti távolság legalább 3 cm;
 • húzza meg a fémkeret elemeit, jelezve a jumperek helyét.

Figyelj! A rajzon meg kell határoznia a keret méretét és a gipszkarton lap vastagságát. A rajz segítségével pontosan kiszámíthatja a munkahez szükséges anyagok mennyiségét.

Telepítés előkészítése

A gipszkarton doboz vagy hamis falak létrehozásával kapcsolatos munka előkészítése a következő műveletekkel jár:

 • a helyszín tisztázása a jövőbeli munkához;
 • primer fal. Ha meg akarja zárni a gázcsövet, megvédeni a penészgombákkal és gombákkal;
 • a rajznak megfelelő falakra jelöléseket alkalmazunk.

Most készen áll a szerkezet felépítésére.

Szükséges eszközök

A gipszkarton doboz csak a következő szerszámokkal végezhető el:

Eszközök munkához

 • perforátor és fúrógép fúró;
 • mérőszalag és ceruza;
 • építési szint;
 • spatula.

Most biztos lehet, hogy maga elé viszi magát.

A munka fő szakasza

Sok ember esetében a kérdés, hogy hogyan zárja le a gipszkarton csöveket, meglehetősen bonyolult. De ha követjük az utasításainkat, ez a kérdés nem fog aggódni. Az ilyen kialakítás mindig fémprofil létrehozásával kezdődik:

 • a padlóhoz vagy falakhoz felhasznált jelöléshez rögzítse a profilvezetőket;

Figyelj! Fa lécek is használhatók a fém profilok helyett, de speciálisan előkezelésre van szükség.

 • furatokat fúrtunk lyukakban lyukkal, és rögzítjük őket tüskére;
 • egy nagy dobozban, 50-60 cm-es időközönként állítsa be a rackprofilt. Ők fogják játszani a jumperek. Csúszkákra van szükség, ha az állványok közötti távolság több mint 25 cm.

Abban a helyzetben, amikor az elemek, amelyeket be kell húzni, a sarokban vannak, elkezdjük telepíteni a keretet a sarkokból. A keret telepítésének minden szakaszát az épület szintjén kell elvégezni.

Ha szükség van rá, akkor a fémszerkezet telepítésekor hangszigetelő anyagokat csatolunk. Legjobb, ha ezeket a lépéseket a gipszkarton falburkolatával párhuzamosan végzik. A keret telepítése után elkezdheti a gipszkarton burkolását. A burkolás a következő:

 • vágja le a lapokat a kívánt méretű darabokra. A legjobb, ha hosszú csíkok vannak, különösen, ha a doboz magas. A vágáshoz használjon késsel a gipszkartonra;
 • A lapokat a csavarokhoz rögzítik.

A telepítés végén tökéletesen egyenletes kivitelezésre van szükség.

üzemszünet

A munka végén esztétikai és szép megjelenésűnek kell lennie. Ehhez a következőket kell tennie:

 • feldolgozzák a lapok összes ízületét serpyanka és gitt;
 • a gittnek csavarokat kell elhelyezni és csavarni;
 • utána az egész doboz alapozva van;
 • az utolsó lépcső lesz a befejező gitt alkalmazása. Rétegének nagyon vékonynak kell lennie.

Ezután végleges megjelenítést adunk a festészet, a tapéta ragasztása stb. Segítségével. Minden kommunikáció álruhája készen áll!

Hogyan zárja le a csöveket a fürdőszobában gipszkarton: ajánlások és részletes utasítások

Általában apartmanainkban a fürdőszobában történő kommunikáció teljes mértékben látható. Az építõk nem igyekeznek elrejteni a csöveket.

A fejlesztő nem érdekli, hogy mennyire esztétikus a szoba. A sima vízvezeték csövek kaotikusan helyezkednek el a sarokban, és azonnal "elkapják a szemet" a bejáratnál.

Itt található a szennyvízelvezető, vízvezeték- és fűtőcsövek. Kevés ember "benyúlik", amit látnak.

A ház tulajdonosa általában úgy dönt, hogy díszíti ezt a szégyenet a szoba javítása érdekében.

Hasznos ajánlások

Miután úgy döntött, hogy elrejti a kommunikációt, ne felejtse el, hogy néha meg kell vizsgálnia őket a szivárgás miatt, és ki kell cserélnie őket. A sikeres álcázás vonzóbbá és tisztábbá teszi a szobát.

A vízvezetékek elosztását oly módon végzik el, hogy ne legyen nehéz kicserélni őket. Ellenkező esetben a helyzet a fűtési rendszer és a szennyvíz. A csővezeték céljain kívül különböznek egymástól és az anyagtól, ahonnan készültek.

Jelenleg az előnye a műanyag csöveknek. Könnyen telepíthetők, és szükség esetén nehezen változtathatók. Tipikusan, a polipropilén csöveket használó fürdőszobában történő kommunikációnál - különösen tartósak és hosszú élettartamúak.

Egyesek a PVC termékeket kedvelik. Ezek kevésbé tartósak és nem tartósak. Ha úgy dönt, hogy csöveket telepít ezen anyagból, akkor készen áll arra, hogy hamarosan meg kell változtatnia őket. Ezért nem szabad biztonságosan elrejteni őket.

Tervezi, hogy a kommunikáció szigorúan maszkol? Ne felejtse el, hogy nem minden lehetséges, és el kell rejteni ezt a módszert. Nem szabad elrejteni a szerelvényeket "G", "T" és "X" formában. Ezen a pontokon nagy a szivárgás kockázata.

Továbbá ne zárja be alaposan azokat a helyeket, ahol vízmérők és szűrők vannak, amelyek tisztítják a vizet. Lehetőség van az acélcsövek robbanására, ahol a hegesztett és a rézforrasztott ízületek. A menetes csatlakozásoknak szabadon hozzáférhetőknek kell lenniük.

Annak érdekében, hogy gyors hozzáférést biztosítson a szelepekhez és egyéb eszközökhöz - hagyjon különleges nyílást. A kondenzátum képződésének kiküszöbölése érdekében a csöveken szigetelőanyagot kell alkalmazni.

A csöveket különböző módon rejthetjük el, és a legmegfelelőbb és leghatékonyabb a gipszkarton kialakítása.

Hogyan válasszunk lámpát a tükörnek a fürdőszobában? A választási és telepítési lehetőségekről szóló ajánlások.

Tudja meg ebből a cikkből, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a fehérorosz fürdőszoba csempe.

A módszer előnyei és hátrányai

A gipszkarton mint a dekoráció anyaga a legmegfelelőbb lehetőség.

Miért kell ezt az építőanyagot előnyben részesíteni?

 • A gipszkarton doboz könnyen szétszerelhető, ha szükséges.
 • A kivitel könnyen felszerelhető.
 • Az anyag nem drága.
 • Környezetbarát.
 • Fűtött állapotban nem szabad káros anyagokat felszabadítani.
 • Eléggé egyszerű bármely összetettség kialakítása az anyagból.
 • A telepítéshez nincs szükség speciális berendezésekre és szerszámokra. Minden, ami munkához van szüksége, minden tulajdonos a házban.

A maszkolás módszerének hátránya csak egy - egy doboz gipszkarton sok helyet foglal el. Ezért ez a módszer csak a nagy területű helyiségekben alkalmazható. Ha a fürdőszoba kicsi, meg kell keresned egy másik megoldást a problémára.

Mit kell figyelembe venni?

 • A szerelés megkezdése előtt figyelembe kell venni a helyiségben lévő összes egészségügyi berendezés méreteit.
 • Mielőtt "varrni" a gipszkarton csöveket, gondosan mérlegelje a doboz tervét. Szükséges lesz a belső tér lehető leghatékonyabb kialakítása. A doboz belsejében helyet kell találni a háztartási vegyi anyagok, a seprű és egyéb piperecikkek számára.
 • Mivel a csöveken kondenzátum keletkezik, a gipszkartonnak a kommunikáció eltitkolásához nedvességállónak kell lennie. Mielőtt becsukná a csöveket, azokat speciális eszközzel kell kezelni, amely megakadályozza a nedvesség kialakulását a kommunikáció külső felületén. A főutat a fémet kell először tisztítani a rozsda és festék festett két réteg. A műanyag csövek hőszigetelést is igényelnek. Ásványgyapotból, hőszigetelő membránból készült, alumínium fóliával vagy speciális gyantával.
 • További szerkezeti hangszigetelést kell végezni. Ha ez nem aggódik, akkor a csatornacsövön keresztül folyó víz zajának nagy a rezgése a doboz üres üregének köszönhetően. A szigetelést a cső ásványgyapotos burkolásával lehet elvégezni. Tudnia kell, hogy a hab ilyen célokra nem alkalmas.
 • Ha az anyag nedvességtől védett, és a helyiség jól szellőzik, akkor az építkezés hosszú ideig szolgál.
 • A doboz nagyobb merevségéhez a gipszkarton vastagsága legalább 12 mm.
 • Fontos megjegyezni, hogy a szellőzéshez egy lyukat kell készíteni.
 • Óvatosan győződjön meg róla, hogy a csavarok kupakjai nem jelennek meg a gipszkarton felületén. Teljesen be kell fulladni.

A telepítést a sajátunkon végezzük

Szükséges munkaeszközök:

 1. Annak érdekében, hogy pontosan mérje meg a szükséges méreteket, szalagos mérésre van szüksége.
 2. A telepítéshez nem lehet szint nélkül.
 3. A falakon és az anyagjeleken való rajzoláshoz ceruzát kell szedni.
 4. Fúrjon lyukakat a falba 6 mm átmérőjű fúróval és cserélhető fúvókákkal.
 5. A dűbelekhez Phillips csavarhúzó vagy kalapács szükséges.
 6. A fémprofil vágása csak fém ollóval lehetséges.
 7. A gipszkarton speciális ollóval van vágva.
 8. A ragasztós cementhez nem lehet fogazott úszó nélkül.
 9. A kendőt a spatulával végezzük.

anyagok:

 1. Vízálló gipszkarton - 1 - 2 lap. Használhatja a maradványokat, a daraboknak legalább 50x50 cm méretűeknek kell lenniük.
 2. Fém profil. Az összeg a szerkezet méretétől függ. Szükség lehet 5-25 méterre.
 3. 6 mm-es átmérőjű cső - 1 doboz.
 4. Csavarok fémhez - 1 csomag.
 5. Gipszkarton erősítő háló.
 6. Keresztes összeszerelés.
 7. Ragasztó-cement - 1 táska.
 8. 10-15 kg kiindulási gitt.
 9. Átalakító anyag (csempe). A befejezés a ház tulajdonosainak belátása szerint történik.

Hogyan szerelhet ki egy mosógépet a fürdőszobában? Olvassa el a linket.

Lépésről lépésre:

Készítjük a keret kialakítását. Ehhez horganyzott ónból készült fémprofilot használunk, amely biztosítja a termék tartósságát és szilárdságát.

A keret gyártásának szakaszai:

 1. A falakon, a mennyezeten és a padlón a futóépítés körvonalait jelöljük. Ehhez használja a szintet, a lyukat és a ceruzát.
 2. A vonalon állítsa be a vezetőprofilt.
 3. A dűbelek segítségével a profil a falhoz csatlakozik.
 4. Miután a vezetők rögzítettek, az állványok elemei be vannak helyezve és rögzítve vannak benne.
 5. A profilok kis fémcsavarokkal (bugok) vannak összekötve egymással.

Fém keret telepítve. A gipszkarton burkolatához.

Az üres csavarok a kerethez vannak rögzítve. Ezeket úgy kell csavarozni, hogy a sapkák ne legyenek 1 mm-nél mélyebben.

Gipsz fal csövek kész. Most folytatjuk az összes beépítési hiba simítását. Ehhez gittet használunk. A kívánt eredmény különböző méretű spatulákkal érhető el. Miután a felület megszáradt, ne dörzsölje finom csiszolópapírral vagy hálóval, a fugázáshoz.

A falat bármilyen erre alkalmas anyaggal díszítik. Ez tapétázás lehet egy doboz, festés vagy csempézés.

Fontos árnyalatok, amelyeket a gipszkarton lezárásakor ismernie kell:

 • A hozzáférési csöveknek szabadon hozzáférhetőeknek kell lenniük. Ehhez illesszen egy kis lyukat, hogy ellenőrizze a csövek állapotát.
 • A keretet gondosan kell felépíteni, hogy ne sérüljön a csövek.
 • A szerelés befejezése után a külső és a belső sarkok műanyag vagy fém sarkokkal záródnak.

A gipszkartoncsövek lezárásakor vegye figyelembe az ebben a cikkben szereplő ajánlásokat, majd a fürdőszobának szép és szép megjelenése lesz.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Köszönjük az illetékes és könnyű folyamatot a cikkben. És akkor a férjem úgy döntött, mindent megtesz. Kicsit undorítóvá vált, most mindent megváltoztatunk. Nem megfelelő anyagokat használt, mint kiderült.

mi is lefedte a csöveket a fürdőszobában gipszkarton. A burkolólapokat ragasztották rá, a fő varratokat ezután alaposan megtöltötték, így nincs penész vagy csótány. És nagyon gyorsan, szép és kényelmes. És ez egyáltalán nem nehéz a legfontosabb dolog, hogy elolvassa a részletes utasításokat, és megtakaríthat egy tisztességes összeget.