Legfontosabb > Csapok

Az eljárás a fürdőlapok felé néz

Ha a falak és a mennyezet csempézése viszonylag tiszta, és ezeket a munkákat saját kezével végezheti el, akkor a padlóval szemben lévő padlással szemben valószínűleg fontos kérdéseket vet fel előtted, például hogy hogyan kell a fürdőt megfelelően csempézni vagy a burkolat alatt lévő képernyőtől. És anélkül, hogy válaszolnánk ezekre a kérdésekre, jobb, ha nem kezdjük el a munkát, mivel ez megtagadhatja az összes erőfeszítését a fürdőszobában végzett munka befejezésekor.

Természetesen van lehetőség arra, hogy meghívja a szakembert, aki tudja, hogyan csempézze a fürdőt, de a célunk más: megtanuljuk, hogyan kell csinálni magunkat. És ezért, miután végig elolvastuk a cikkünket, nemcsak elméleti ismereteket fogunk tanúsítani arról, hogyan lehet egy kádfürdőt csempézni, hanem megtanuljuk, hogyan kell csinálni magunkat.

A fürdőképernyős anyagok sokak

Minden fürdést befejezhet, függetlenül a gyártási anyagtól és a geometriai alakzatoktól. Csak akkor kell kiválasztani a megfelelő képernyő anyagot, lehet tégla vagy hab blokkok, gipszkarton, forgácslap vagy nedvességálló rétegelt lemez. Mielőtt becsukná a fürdőt csempével, akkor a csatorna és a vízellátás kapcsolatának elvégzéséhez munkát kell végezni.

A fürdőt kizárólag vízszintesen szerelik fel, a vízből az eszközből történő vízelvezetéshez szükséges technológiai lejtést.

Brick képernyő beépítése

Mielőtt a saját kézzel kinyitná a képernyőt, meg kell óvatosan megjegyeznie a szerkezetet, ahogy mondják, hétszer megmérni... úgy kell megtenni, hogy a partíció síkja két centiméterrel megy a fürdő oldalán. Ez a távolság szükséges lesz az alap végső kivitelezéséhez és a csempe ragasztásához, amely végső soron a fürdő oldalán kell lennie.

A téglaszekrényt leggyakrabban az egyenes válaszfalak előállítására használják. A téglaszekrény felszerelése a fürdő összes lezárt oldaláról történik.

Ne felejtsd el elhagyni a nyílást a képernyőn a lefolyórendszer ellenőrzése és karbantartása érdekében.

A tégla képernyő a leginkább időigényes, de megbízható lehetőség

Miután a téglafal végzett, és az építmény megszáradt, fertőtlenítővel kell kezelni, majd alapozva. Ha a hely lehetővé teszi, és szükség van rá, akkor a felület vakolva van. A tégla keret előnyei a következő paraméterek:

 • a képernyő mechanikai szilárdsága;
 • tartósság;
 • nedvességállóság;
 • képes melegedni.

Gipszkarton-szitanyílás

A készülék kezelõje a saját kezû gipszkartonhoz tartozó képernyõs fürdőszobával, az elõzõ esethez hasonlóan óvatos jelöléssel kell kezdenie. A keretet, a ragasztó és a csempe vastagságát át kell tolni a fürdőszobába. A keret egy UD és CD gipszkarton profilból van összeállítva, egymáshoz önfúró csavarokkal rögzítve, majd nedvességálló gipszkarton lapokat szerelnek rá.

A fő előnye a gipszkarton képernyő - a design végre bármilyen konfiguráció

A nedvességálló gipszkartonok általában zöld színűek.

A következő lépésben a kapott felületet fertőtlenítőszerrel kezeljük és előkezeljük. Nem felesleges lesz a felület befejeződése egy serpyank hálóval és a gipszkarton végének kezelése víztaszító masztixokkal. Az ilyen típusú képernyő kétségtelen előnyei:

 • Az eszköz keretének elfogadhatósága bármilyen alakban. Nagyobb mértékben ez akkor elfogadható, ha az akril fürdők számára egy képernyőt készítenek, amelyek általában összetett geometriai formák.
 • Viszonylag alacsony költség.
 • Sokkal kisebb tömeg a képernyőhöz képest, téglából készült.
 • Kevesebb szennyeződés és szennyeződés a szobában.

A forgácslemez vagy a nedvességálló rétegelt lemezek telepítése

Ezeknek az anyagoknak az elkészítése nem szükséges, hogy bármilyen keretet építsenek. Elég, hogy egy darab forgácslemezt vagy nedvességálló rétegelt lemezt vágjon a méretre, a belső fogantyúról, vízzel taszító impregnálással. A munkadarab felső részében rögzítjük a hevedert, hogy megakadályozzuk, hogy a terméket a fürdőszobába nyomjuk, és nedvességet kapjunk rá.

Az elülső oldalon a fémhálót a gipszhez rögzítjük, ami a legjobb kapcsolatot biztosítja a csempe és az alap között. Ezután a munkadarabot szilikon ragasztóval rögzítik a helyiség falaira.

A következő lépés az erősítő háló vakolatának megszáradása az oldat száradása után, akkor folytathatja a csempék homlokzatát.

A panelek nedvességálló rétegelt lemezből készülhetnek

Az ilyen típusú képernyő előnyei:

 • Nincs szükség az eszköz keretére.
 • Rövid átfutási idő.
 • Relatív olcsóság.

A csempe lefektetésének alapjai és fázisai

Először is, azt határozza meg, milyen csempe a munkát befejezni a fürdő fog végezni. Leggyakrabban ugyanazt a burkolólapot használják erre, amelyet a fürdő falán történő fektetéshez használtak. De a szobájának kialakításához alkalmas egyéb lehetőségek elfogadhatók. Mielőtt a fürdőt csempével helyezzük el, a felületet minőségi módon kell előkészíteni a csempék behelyezéséhez:

 • Falazat vakoláshoz és alapozáshoz.
 • Alapján gipszkarton elég minőségű alapozó víztaszító tulajdonságokkal.
 • Ha forgácslemezt vagy nedvességálló rétegelt lemezt használ, győződjön meg róla, hogy fémvázakat használ a vakoláshoz.

A következő lépés a csempe minta kiválasztása lesz. Ahogyan a gyakorlat azt mutatja, a csempe vágása nélkül nem lehetséges, ezért arra kell törekednünk, hogy a vágott elemeket kevésbé látható helyen helyezzük el. Ha ez vízszintes, akkor az alsó sorban optimálisan kell elhelyezni. A függőleges sorban a vágott elemeket vagy kevésbé látható helyre vagy ugyanazon vágott lapka ragasztja a képernyő mindkét oldalára.

A fürdőbevonatok lépései a következő elemekből állnak:

 1. Gombaellenes és antiszeptikus felületkezelés.
 2. Primer alap.
 3. Gondos jelölés.
 4. Csempe előkészítése burkolathoz (vizes áztatás) és ragasztókeverék készítéséhez.
 5. A ragasztó eloszlása ​​az előkészített felületen.
 6. Ragaszkodó csempe az alapon.

Vigyázz a varratok ugyanolyan vastagságára, különleges kereszteket használva.

A végső lépés a végleges beállítás, amely magában foglalja az ízületek tömítését és szilikon tömítőanyag alkalmazását.

Fontos, hogy ne csak a fürdőkádat csempézze, hanem a felület megfelelő felkészítését is.

A műanyag keresztezések eltávolítása után a golyócsapágyat minden gumiabroncsra felvisszük, és a csempével párhuzamosan elosztjuk. A felesleges gitt azonnal eltávolításra kerül, és a simító simítása után a kész felületet nedves, puha ronggyal vagy szivacsjal kezelik. A szerkezet falra, padlóra vagy fürdőszobába való érintkezési helyei szilikon tömítéssel történő további feldolgozásnak vethetők alá.

Kívánatos speciális szaniter tömítőanyagot használni annak érdekében, hogy megakadályozzák a penész és gomba kialakulását.

A véglegesítéshez egy speciális műanyag profilot kell alkalmazni a fürdőhöz, amely lehetővé teszi a munkának a kész megjelenést.

Felületi gondozás

Működik a fürdőszoba felé néző saját kezű, befejezett, sok munkaerőt és pénzt töltött, én tényleg akarom elhalasztani a rendszeres javítás a szoba, amennyire csak lehetséges. És ez teljesen attól függ, mert csak rendszeresen kell gondoskodnunk a csempézett felületről. Ezenkívül a fürdőképernyő számos teszten végezhető. Ezek a mechanikai terhelések a fürdő tömegének a képernyőn lévő víz nyomásától és a víz és a gőz hatásától a csempézett felületre.

Különös figyelmet kell fordítani a csempecsuklók között, amelyek időről időre szükségessé teszik az gombaölő impregnálás helyreállítását. Ne hagyja, hogy a víz felhalmozódjon és hosszabb ideig a bélésen maradjon, ez a mészkőképződés kialakulásához és a fürdőszoba csempe esztétikai tulajdonságainak elvesztéséhez vezethet.

Fürdőszoba képernyő a kezével

A képernyő fedélként szolgál a kommunikációhoz a fürdőszobában. Ez alatt tökéletesen elrejti a fürdő lábát, amely béléscsövekre, csatornahálózatokra, csatornákra, csövekre van felszerelve. Azonban a tér esztétikájával kapcsolatos funkciók mellett a képernyő más hasznos munkát is végezhet. Például támogatják a fürdő stabilitását, vagy kis létszámú szekrényként szolgálhatnak.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Fürdőszoba képernyő a kezével

Az akril kádak és a legmodernebb vízvezeték-berendezések képviselői gyakran azonnal elkészülnek egy olyan képernyővel, amely ideális a sötét sarkok és a kommunikáció elrejtésére. De mi van akkor, ha a fürdő öreg, és minden nap nem akarja látni a kopott oldalát? Vásárolhat készenléti képernyőt, és ha nem akar pénzt költeni az áruház verziójára, vagy szüksége van a fürdőszoba alatt lévő képernyőre, hogy teljes mértékben megfeleljenek az Ön igényeinek, akkor saját kezűleg készítheti el a fürdőszobában lévő képernyőt. Íme néhány példa a képernyő létrehozására.

Fürdőszoba képernyő a kezével

Tartalom lépésről lépésre:

A képernyő típusai

 1. Süketek / hozzáférést biztosít a fürdőszoba alatti helyhez.
 2. Egyenes / görbületi.
 3. Csavarral vagy anélkül.
 4. Egy szokásos fürdőre / szokatlan formájú fürdőre (háromszög alakú és így tovább).

Fürdőszoba képernyő

A fürdőszoba hozzáférést biztosító képernyő tolóajtókkal vagy beépített szekrénnyel történik háztartási vegyi anyagokhoz; függőleges vagy vízszintes nyílásokat lehet kialakítani. Javasoljuk, hogy függőleges nyílászárókat állítsanak elő a redőnyök elvárása szerint, vagy gázemelő berendezéseket és egyéb berendezéseket, amelyeket a bútorgyártók ismertek.

Fürdőszobai képernyő követelmények

Fürdőszoba képernyő

 1. A képernyőn használt bármely anyagnak könnyű és gyors hozzáférést kell biztosítania a csatorna csomópontjaihoz a fürdőszobában és az ott elhelyezett egyéb kommunikációknál. Ehhez a képernyőnek technológiai nyílásra van szüksége, amely könnyen zárható egy dugóval vagy egy ajtóval.
 2. A fürdő tál alatt lévő helyet hermetikusan el kell különíteni a fürdőszobában lévő másik padlófelülettől. A kád alatt lévő padlófelület így védve lesz a nedvesség felhalmozódásától és a penész és a penész fejlődésétől.
 3. A képernyő nem akadályozhatja a fürdő megközelítését: ez lehetővé teszi a lábak mélyedését.
 4. A fürdőszobában lévő helyiségnek a képernyő ellenére hasznosnak kell lennie: a fürdőkád vagy a mellette lévő üregek racionális használatához a képernyő telepítése előtt behúzható fiók vagy szekrény kerül kiszerelésre.

Zöld fürdőkád

Fürdő képernyős anyagok

Azok a anyagok, amelyeket a fürdőszobában használnak, nem szabad félni a víztől és a nedvességtől, a hőmérséklet változásoktól. Az is fontos, hogy ne keletkezzen a penész vagy penész gyors megsemmisítése.

A képernyő alapjait szinte bármilyen építőanyagból készítheti, majd befejezheti tetszés szerint. Használt műanyag panelek vagy burkolólapok burkolására.

Házi képernyőbeállítások:

Műanyag panel képernyő

Házi fürdőszoba képernyő krém polcokkal

Tégla alap csempézett homlokzat

Az MDF panelek alatt a fürdőszobában lévő keret siklott bélése a leggyorsabb. A műanyag csíkok vagy az MDF biológiailag semlegesek és praktikusak. Ezek az anyagok könnyen vághatók és kötődnek egymáshoz.

Az összeszerelés után a téglaalapot be kell csempézni, vakolni vagy ragasztani. A fakeret beszerelése előtt elengedhetetlen, hogy a fa speciális impregnálással legyen bevonva a nedvességtől.

Műanyag képernyő. MDF fedélzeten

Az MDF vagy a műanyag burkolatból készült képernyő a legegyszerűbb lehetőség, amely lehetővé teszi, hogy azonnal kapjon egy befejező felületet. Az MDF-képernyő könnyen szétszerelhető, és a műanyag bélés gazdaságos - ha bármelyik alkatrész megsérül, cserélhető.

Az árnyékolást szolgáló műanyag keretre van szerelve, amelynek kialakításához 40x40 mm-es fagerendát vagy fémprofilot használnak. A fa számára nedvességálló alapozó szükséges.

 1. Jelölést alkalmaznak a fürdőkád peremén egy vízvezetékkel.

Ezután egy indítóprofilt helyeznek rá, csavarokkal csavarozzák, és erősítik tömítőanyaggal vagy ragasztóval. A keret telepítéséhez szükséges vonalat a jövő képernyő teljes hosszában kell elhelyezni. A profil alsó részének sűrűbb összekötésére a padlóval szükség van egy tömítőanyag réteg használatára. 60cm-es függőleges profil. Egy extra rack készült, ahol egy fiókot vagy polcokat kíván elhelyezni.

A keret lehetővé teszi a lábak kialakítását és mélyedését. Ehhez a keretet téglalap alakúra temették el a fürdőszobában, 15 cm-re. A kapott résszel megengedett, hajlékony műanyag csíkok beszerelése.
A fürdőkád pereménél a profil vagy a fa is fel van szerelve. A szintet a szomszédos falak csavarozásával rögzítik. A szerkezet merevségéhez a profilt a képernyő közepén kell rögzíteni. Ez különösen fontos, ha puha bélést használ, ami könnyen deformálódik és idővel hajlik. Rögzítse az alsó profilot, amely a padló mentén fut, használhat ragasztót vagy tömítőanyagot.

 1. Az MDF és a műanyag panelek vágása előzetesen elvégezhető. Műanyaggal való munka esetén célszerű vágó vagy építő kés használata. A képernyő felületét panelekből szerelik fel, és ahol technológiai nyílást kell kialakítani, egy nyílás van, amelybe a grill vagy az ajtó be van helyezve.

A kész műanyag képernyőn át kell vágni a szellőzőnyílásokon (azon oldalról, ahol nincs "ablak"). Az ajánlott szélesség 3 és 5 cm között van, a szellőzőnyílást műanyag rács borítja.

Fontos! Üres képernyő telepítésekor győződjön meg róla, hogy minden olyan kommunikáció, amelynek hozzáférése blokkolja a képernyőt, jó állapotban van.

Gipszkarton képernyő

A gipszkarton elvének elve pontosan ugyanaz, mint amikor műanyaggal dolgozik. Először a fürdőszobai padlóra egy jelölést alkalmaznak. Továbbá a keret fémprofilból vagy faból épül fel. De jelentős különbség van: a gipszkarton keretének telepítésekor figyelembe kell venni azt is, hogy a befejező kivitelnek bizonyos vastagsága is van. Különösen, ha a képernyőt csempével kell bevinni, a keretnek a felszínhez képest "vízbe kell esnie" pontosan azon a távolságon belül, amelyet a befejező réteg elfoglal. Ha az arc anyaga nem befolyásolja a falvastagságot, akkor a keret nyúlványa a padlóhoz egy vízvezeték mentén történik.

A fürdőszoba képernyők kiválasztása: leírás és beépítési funkciók

A standard fürdőszobák gyakran szerény méretűek, ezért a belső tér néhány részletének számos funkciója van. Tehát a fürdőszobai képernyők segítenek a kád és a csatornaszeletek esztétikai oldalfalainak bezárásában, ugyanakkor a dekoráció elemei. Tudja meg, milyenek ezek a tervek, hogyan készültek, és hogyan kell a képernyőt a kád alatt a saját kezével felszerelni.

A fürdőszoba képernyők típusai

A képernyő egy olyan kialakítás, amely lehetővé teszi a fürdőkád oldalainak bezárását, amelyek láthatók, padlóról szélre. Különböző anyagokból készülhet, és teljesen eltérő megjelenésű és konfigurálható.

 • Siketek építése. Ez egy tömör vászon, a fürdőszoba megjelenését pontosabbá teszi. Van egy hátránya - a fürdőszoba alatti tér nem fog működni.
 • Csuklós vagy tolóajtókkal. A fürdőkád képernyőjének legfrekventáltabb nézete, amely szabadon hozzáférést biztosít a fürdőkád alatt lévő helyhez, és lehetővé teszi, hogy használjon hasznos segédeszközöket: tisztítószerek, törölközők, kozmetikumok.
 • Polcok kivitelezése - szekrény. Rendszerint hátfal van, ami jelentősen korlátozza a polcok méretét és bonyolultabbá teszi a csatornába jutást. Néha csúsztatható raklapokkal van ellátva, amely további funkciókat biztosít a készüléknek.
 • Vízálló anyag vak. A költségvetési opció, amelyet gyakran használnak a képernyő helyett egy nem szabványos méretű fürdő számára. A függöny könnyű önteni nedvességálló textíliából, amely alkalmas a fürdőszoba kialakítására.

Ezenkívül a képernyők elöl és hátul helyezkedhetnek el, a kád elülső vagy oldalsó lezárásával.

Milyen típusú képernyő a legjobb választani?

A téglalap alakú, téglalap alakú káddal ellátott dekoratív panel előnyei nyilvánvalóak:

 • a késztermékek hozzáférhetősége a boltokban;
 • demokratikus ár;
 • egyszerű telepítés;
 • Gyors hozzáférés a kommunikációhoz.

A tolóajtókkal vagy ajtókkal ellátott ajtók, valamint a függönyök megválasztása során különös figyelmet kell fordítani arra a anyagra, amelyből a tartozékok készülnek. Mivel a műanyag alkatrészek gyorsan eltörhetnek, kívánatos, hogy a komponensek fémből készüljenek és ellenálljanak a korróziónak.

Fontos! Bármelyik képernyõ esetében meg kell nyitni a nyílást (technológiai ablak), amely hozzáférést biztosít a csatornákhoz.

A kád alatt lévő képernyő megfelelő változatát típusától, méretétől és alakjától függően kell meghatározni.

A négyszögletes akril fürdők közös képernyőméretei: hossza - 1,5 és 1,7 m között, magassága 0,5-0,56 m.

Anyagok a képernyőkhöz: típusok, előnyök és hátrányok, beépítési jellemzők

A fürdőkupakok különböző anyagokból készülhetnek:

 • tégla (monolitikus szerkezet);
 • nedvességálló gipszkarton;
 • műanyag vagy polikarbonát;
 • nedvességálló MDF és forgácslap;
 • akril;
 • fából;
 • üveg.

Téglaépítés

A tégla, amelyre a befejeződésre szükség van, féltégla fekvésű, kerámia csempével, mozaikokkal vagy más anyagokkal van díszítve.

 • kőműves szabályok alkalmazandók - a következő sorok féltégla felé tolódnak;
 • a vízcsatorna közelében egy ablak készült, amelyet egy speciális műanyag ajtó zár;
 • a fürdő szélén egy 2 cm magas rést tartson fenn, amelyet ezután habjal lezárnak;
 • a kialakítás közepén kívánatos egy lábszárat kialakítani.

Az előny a tervezési felületek helyének jelenlétének tekinthető.

Ha a bélés tükörpanelekből készült, akkor segít a vizuálisan bővíteni a helyet.

A szerkezet hátránya az alapvető jellegű - szükség esetén a szennyvízcsatornák komplex javításának meg kell szüntetnie a téglafalat. Ezenkívül az építési folyamat időigényes és szakmai eszközöket és speciális ismereteket igényel.

Nedvességálló gipszkarton

Ehhez az anyaghoz, valamint a téglákhoz kötelező a véglegesítés csempével és vakolattal. Gipszkarton lapok fémprofil vagy fa gerenda keretén.

 • önmetsző csavarokat úgy választanak ki, hogy ne károsítják az akril fürdőt;
 • hogy elkerülje a lap közvetlen érintkezését vízzel a padlón, mindig marad 1 cm-es rés (a padlóburkolat és a vászon alsó szegélye között);
 • az anyag esetleges duzzadásának elvárásával 1 cm-es rés marad a szövedék tetején;
 • a fadarabot kezelni kell a gomba, gipszkarton speciális összetevőivel - előkezelt;
 • Javasoljuk, hogy a szerkezet középpontjában egy lábüreg legyen.

A legfontosabb előny az, hogy bármilyen formájú képernyő használható.

A hátrány többlépcsős munka a rögzítőlemezeken, a lemezlapokon, viszonylag rövid élettartammal.

MDF képernyő

Az ilyen kialakítások speciális lemezekből készülnek, amelyek nedvességálló védőfóliával vannak bevonva. A telepítés finomságai ugyanazok, mint a gipszkarton panelek esetében.

Az MDF-ből készült fürdőkádas képernyők többsége:

 • elfogadható ár;
 • változatos színek és minták kiválasztása;
 • egyszerű karbantartás - csak törölje le nedves ruhával vagy szivaccsal;
 • a formatervezési minták széles választéka - folyamatos ruhával, repedezett és tolóajtókkal.
 • rövid élettartam;
 • hajlamos a deformációra a fürdőben lévő állandó nedves környezet miatt;
 • Ne használjon detergenseket csiszoló adalékokkal.

Műanyag és polisztirol kivitelek

Ezeknek az anyagoknak a paneljei - a fürdőszoba kialakításának leggyakoribb és legnépszerűbb változata.

 • az élettartamot a "még nem fáradt" kifejezés jellemzi;
 • egyszerűség és kényelem a műanyag felületek ápolásában - nincs szükség speciális tisztítószerekre, elegendő egy mosogatószer hozzáadásával nedves szivaccsal törölni;
 • karcállóság;
 • hihetetlenül széles palettája a színeknek és a mintáknak;
 • rengeteg alak, méret, típus;
 • a telepítés nem igényel különleges ismereteket és eszközöket;
 • a termékeket szinte minden építőipari szupermarketben és vízvezeték üzleteknél értékesítik.

Az ilyen panelek telepítésének sorrendje nagyon egyszerű:

 • a képernyő felső része a fürdőszoba oldalán helyezkedik el;
 • a panel függőlegesen helyezkedik el;
 • a szerkezet szorosan rögzíthető állítható lábakkal.

Akril képernyők

Az akrilüvegek sokszor káddal vannak ellátva, bár külön megvásárolhatók. Jellemzően ezek a képernyők akril bevonatú műanyagból készülnek. Néha megismételik az akril fürdő meglehetősen összetett formáját, lefedik az egészségügyi termékek vezetékét hidromasszázzsal. Leggyakrabban a lábszárnyak vannak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a padlón ne álljanak a padra a fürdőszoba mellett.

Üvegtáblák

Üveg a fürdő oldalfalait borító szerkezetekhez, edzett vagy ütésálló. Fürdőszoba egy üveg képernyő úgy néz ki, drága és exkluzív, a termék lehet matt, átlátszó, tükör, díszített minták és rajzok.

Fa képernyők

A fából készült képernyő a természetes anyagok szerelmeseinek szeretettel várja. A faanyag fából történő felhasználása során a faanyagot a vízkezeléshez speciális víztaszító impregnálással kell kezelni.

Függöny képernyő

Különböző anyagból készül - PVC (poli (vinil-klorid)), poliészter, speciális impregnálású textíliák.

 • a szalagra szerelhető, alkalmas a fürdőszoba egyik oldalának jelenlétére;
 • fémkeretet erősen ajánlott korróziógátló vegyülettel kezelni;
 • A kész baguettek diófélékkel vannak kiegészítve.
 • egyszerű telepítés;
 • elfogadható ár;
 • a kommunikáció szabad megközelítése;
 • könnyű öntermelés;
 • hely a tervezési döntésekhez.
 • egy kis választék az üzletekben;
 • A textilszalagok különleges gondozásra szorulnak, ezért a rögzítő rendszer egyszerű típusú szétszerelésére van szükség.

Képernyő telepítési lépések

Leggyakrabban egy fürdőszobai kivitelezés a következő lépésekből áll:

 • Részletes mérések elvégzése.
 • Váz rögzítések jelölése.
 • A keret felszerelése és felszerelése.
 • A panelek telepítése.
 • Befejező munkák.

Kérjük, vegye figyelembe: a fürdő nem pihent a képernyőn.

A vízvezetékgyártók általában a műanyag panelek és egyéb anyagok gyártására vonatkozó megfelelő utasításokat alkalmazzák.

Ha önmagában nincs lehetőség vagy vágyunk a fürdőszoba szerkezetének elkészítésére és felszerelésére, forduljon a szakemberekhez segítségért.

Hogyan és mi a hely a fürdőszoba alá

A hagyományos fém vagy öntöttvas tálakkal ritkán szerepelnek a fürdőszoba képernyők, például az akril. Ezért felmerül a kérdés: hogyan és mi a záróhely, ami a helyiséget és a fürdőt pontosabbá, kényelmesebbé és gyönyörűvé teszi.

Valójában sokféle módon zárható a fürdő: az elemi függönyökből vagy egyszerű gyári képernyőkből az álló falakhoz és az összetett dobogószerkezetekhez. Meg kell rendezni, hogy minden lehetőséggel és azok jellemzőivel a legjobb választáshoz.

Kész képernyők

A fürdő leggyakoribb és viszonylag olcsó módja egy kész gyári képernyő megvásárlása. Leggyakrabban műanyagból készülnek, de lehetnek fémek, üvegek, MDF vagy fa. A kész képernyők méretei általában megfelelnek a fürdők standard paramétereinek.

A kész képernyõmodellek egy vagy több panel, amelyek lábakkal ellátott fém vagy alumínium keretben vannak elhelyezve. Ezek nagyon könnyen telepíthetők.

Elég, hogy az összeszerelt panel felső széle a fürdő oldalán található, a padlóhoz igazítsa 90 ° -os szögben, és csavarja le az állítható lábtartókat a képernyő rögzítéséhez. További rögzítésre nincs szükség, ezért szükség esetén könnyen eltávolítható.

A design képernyők:

 • süket;
 • Tolóajtókkal;
 • Csuklós ajtókkal;
 • Fiókokkal.

A siketek

A vak képernyők szilárd vagy rácsos panelek, teljesen blokkolják a hozzáférést a fürdőszoba alatti helyhez. Ha szükséges, lazítsa meg a hosszabbító lábakat, és távolítsa el a képernyőt, így kis szekrényként is használható, de itt csak azokat a dolgokat szabad tárolni, amelyeknek ritkán van szüksége.

Tolóajtó ablakok

A tolóajtókkal ellátott képernyők a legalkalmasabbak és funkcionálisabbak. Az ajtó két, három vagy négy panelje mozog a vezetők mentén, és amikor kinyílik, mozog egymás után, ritkábban vannak olyan modellek, amikor a képernyő nyitott állapotban összehajtható.

Amikor kinyitja ezeket az ajtókat, ne foglalja el a hely szabad helyiségét, ami különösen fontos a kis fürdőszobában. Ezen kívül kényelmesek a különféle tárgyak tárolására a fürdőszobában, és nem zavarják a sürgős javításokat, az itt található kommunikációkat.

Figyelem! A fürdőkádak egy vagy több ajtóval, valamint egy- és kétszemélyes ajtóval is felszerelhetők, ha a kapuk és a tolóajtók mögött a fülkék és a polcok alatt egy másik ajtó található, amely lehetővé teszi kényelmesen tárolóedényeket és egyéb háztartási tárgyakat.

Képernyő csuklós ajtókkal

Lehetővé teszi, hogy könnyen elérheti a fürdőszobában található kommunikációkat, valamint a mosó- és tisztítószerek tárolását. Különbözik másoktól, valójában csak az ajtók kinyitásának módja. Különösen érdekesek az MDF-ből készült fából készült modellek vagy képernyők, de ez a lehetőség nem mindig kényelmes a szűk helyeken.

Fiókos képernyők

Ma ilyen modellek a legmodernebbek és drágák. A képernyő számos fiókos fiókkal van felszerelve, amelyek zökkenőmentesen elhagyják és elrejtik a speciális bútorszerelvények miatt.

Fix képernyők

A főváros vagy a helyhez kötött falvázak nem elválasztható szerkezetek, amelyek akadálymentesítik a fürdőszobában a teljes helyiséghez való szabad hozzáférést. Ez olyan alap, amely további befejezést igényel.

Az ilyen tőkeszerkezet utólagos befejeződést vagy burkolatot igényel, ehhez a felhasználáshoz:

 • csempe;
 • mozaik;
 • PVC film vagy panelek;
 • Mesterséges kő;
 • festeni;
 • Fa díszítés;

Tőkés képernyők egy téglából

A tégla megbízható alapja - olcsó, és talán ez a legegyszerűbb minden lehetőség. A készülék képernyőjén fél téglából kell elhelyezni a kötőhabarcsot. Ezután a szerkezet csempével vagy bármely más rendelkezésre álló anyaggal szembesül. A kisebb görbületi falazatok könnyen korrigálhatók a csemperagasztó réteg mennyiségének növelésével vagy csökkentésével.

Gipszkarton, MDF vagy műanyag képernyők

A gipszkarton, a műanyag és más anyagok mindig egy fémszerkezetből vagy fablokkból előkészített kerethez kapcsolódnak, ha azokat olyan anyaggal impregnálták, amely védi a fát a nedvességtől és a rothadástól. Az összeszerelés után a keret le van választva a kiválasztott anyaggal.

Fürdőpódium

Természetesen ez az opció csak tágas fürdőszobákhoz alkalmas. A podiumok méretei és formatervezései a legkülönbözőbbek lehetnek, és csak a tulajdonosok képzelőereje korlátozza őket. A pódium alapja általában téglából épül fel, díszítésként csempéket vagy mozaikokat használnak. Fontos, hogy az épület lépcsőinek díszítése csúszásgátló legyen.

Dekoratív függöny

A redőny a leggyorsabb és legolcsóbb módja annak, hogy elrejtse a vízvezeték minden hibáját. Ráadásul a háztartási tárgyak egyszerű tárolása mellett. A függöny elkészítéséhez elegendő választani egy megfelelő szövetdarabot, és körbefúrni a kerület mentén, ha a szövet sűrű, akkor összecsukható vagy elengedhető.

A függöny többféle módon rögzíthető, a legegyszerűbb: kétoldalas ragasztószalagot használjon. Az egyik oldal közvetlenül a függönyhöz van csatlakoztatva, a másik pedig folyékony körmökkel van ragasztva a fürdő pereme alatt. Ön is használhat egy vékony bútorcsövet rögzítőkkel, amelyekhez a függönyt fűzőlyukakkal rögzítik.

Fontos! A fürdőválaszték kiválasztásánál figyelembe kell venni a belső tér stílusát is. Az ország számára a függöny kiváló megoldás, míg a modern stílusban előnyösebb a fém képernyő.

Képernyőanyag

A daruk esetében érdemes csak olyan nedvességálló anyagokat kiválasztani, amelyek nyugodtan hordozzák a gőzt és állandó hőmérséklet-csökkenést.

 • A műanyag panelek a legegyszerűbb, legolcsóbb és legelterjedtebbek. Az anyag nagyon praktikus, nem fél a nedvességtől és könnyen tisztítható.
 • Az MDF-képernyők csak azzal a feltétellel készültek, hogy a faforgácslemezt különleges víztaszító szerrel kezeljék, ezáltal immár a vízzel való hosszú ideig tartó érintkezés.
 • A műanyagon kívül a képernyők üvegből, matt vagy átlátszó, sima vagy texturált felületből készülnek. A szemüveg bármely árnyékban festhető, néha festettek.
 • A dekoratív tükör képernyők sikeresen illeszkednek a belső térbe és vizuálisan növelik a helyiség méretét.

Ahhoz, hogy a saját kezével a fürdő alatt készítsen egy képernyőt, először egy profil vagy fa keretet kell készítenie. Szintén alapul szolgálhat hab vagy tégla. Ha a keret készen van, akkor kiválasztott anyaggal van bevonva, vagy csempével van bevonva.

Hogyan telepítsd a fürdőt téglákra: lépésről lépésre telepítési útmutató

A fürdőkád lábának hagyományos beépítése nem mindig képes garantálni a szerkezet stabilitását. A csavaros rögzítés az idő múlásával a lerakódás elkezd lazítani, ezáltal csökkentve a statikát. És mivel a legmegbízhatóbb telepítés öntöttvas vagy acél tál - erős támaszt, készült tégla.

Hogyan épül fel a fürdő a téglákon, és hogy kézzel elvégezhető-e, fontolja meg a cikket.

Alagút építése öntöttvas fürdő alatt

A szovjet időkben használt öntöttvas fürdők nem veszítik el népszerűségüket ma. És a népszerűség titka könnyen magyarázható a vas-szén ötvözet magas hőteljesítményével.

Maga a termék súlya, valamint a benne lévő személy súlya, megbízhatatlan támogatással, a működés során vízvezeték torzítást okozhat. Ez pedig a szög megsértését, a csomópontok nyomáscsökkentésének valószínűségét és a szennyvíz rendes ürítésének nehézségét okozza a csatornarendszerben.

A téglára telepített fürdő szabadon felhasználható vízkezelésre szinte bármilyen testtel rendelkező személy számára, anélkül, hogy félne a falak hajlata és a tál csavarodása.

Mint támogató struktúra, építhet:

 • két különálló platform;
 • több oszlop a tál oldalán és sarkain;
 • tömör téglaszelet a termék kerületén;

Az építés súlyossága miatt az öntöttvas fürdő telepítését a téglákra csak két ember végzi. A munkákat több egymást követő szakaszban végzik.

Az öntöttvas fürdő telepítésének konkrét pillanatait egy téglaalapra egy sor fotó mutatja be:

Szerszámok és anyagok kiválasztása

Az öntöttvas vasfürdő alatt a tartószerkezet felépítéséhez elő kell készíteni:

 • téglák;
 • beton márka M: 400;
 • szitált folyami homok;
 • csempe ragasztó;
 • szalag tömítőanyag.

A téglák fehér szilikátból készülhetnek, sajtolt homokból vagy vörös égetésből, agyagból készülnek. A legfontosabb az, hogy nincs benne üreg.

Ezenkívül 20 db téglára van szükség az ágy ásatásának szélein.

A szükséges eszközökről:

 • kanál;
 • építési szint;
 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • Bolgár és csavarok.

A csiszolt téglák megakadályozásához védőgumi tömítéseket lehet elhelyezni a kád alja és az emelt tartók felső széle között.

Az alap készítése és mérési munkák elvégzése

Mielőtt a fürdőt a téglára telepítené, távolítsa el a bevonatot a padlóról a talpra. Szükség esetén a padlón lévő rést cementhabarccsal tisztítják és tömítik. Ha az alapszint egyenetlen, akkor jobb, ha az esztrich bármilyen olcsó módja, mint hogy állítsa be a vízvezeték pozíciót a dobozokat a fedélzeten, vagy valami hasonló.

Arra is gondolni kell, hogy a csésze a vízvezetékberendezéssel, a vízcsatlakozóval, a vízelvezetéssel és a háztartási készülékekkel kapcsolatosan hogyan helyezkedik el. Először mérje meg a tartály hátsó végétől a fürdőszoba vastag faláig tartó távolságot.

A pontos méretek eltávolításakor tisztázni kell:

 • a termék hosszát és szélességét;
 • a tál mélysége (ha egyik oldalról a másikra változik, akkor a mélységet mindkét oldalon meg kell mérni);
 • a csapágyak javasolt szerelési helyétől a vízvezeték végeig tartó távolság.

A szerkezet méreteinek kiszámításánál figyelembe kell venni, hogy a fürdő felső szélének magassága 55-70 cm-re eléri a magasságot.

Az elülső állvány magassága 17 cm, az állványzat pedig az ellenkező oldalon néhány centiméterrel magasabb. Ha a tálat már a lejtés szempontjából tervezték a megakadályozatlan áramlás érdekében, akkor nem szükséges különböző magasságú állványokat elhelyezni.

Nem szükséges mesterségesen kialakítani a tál lejtőjét, mert a kisüléshez képest bizonyos mértékű csökkentés szerkezetileg benne rejlik.

A mérési munka végeztével papírra kell rögzíteni, hogy a centiméteres távolság a tolócső aljától a kifolyónyílásig terjedjen.

Cementhabarcs elhelyezése

Az oldat elkészítéséhez a cementkeveréket hígítjuk homokkal 4: 1 arányban. Keverés közben vizet adunk hozzá, amíg krémszerű konzisztenciájú keverék keletkezik.

Miután az egyik támasztó téglák első sorát betették, amíg a habarcs meg nem szerezte a szükséges erősséget, szintre helyezze a falazót. Ezután helyezze el a második sort, amelyet a vízszintes, majd a harmadik szerint igazít.

A tartó felső szintjén a tengelykapcsoló külső oldalán a habarcsot a féltégla burkolattal rögzíti. A cementhabarcának az építőtéglákhoz való jó ragasztása érdekében legalább az első két napban lehetővé kell tenni, hogy "álljon fel" az emelt tartókhoz. Ellenkező esetben a vasaló súlya alatt az újonnan épített állványok eltolódnak, vagy akár összeesnek.

Lehetőség van szilárd téglából készült állvány építésére is. A termék a négy láb közé van építve.

A tömör állvány egy egyenes tégla, amely üregekkel van ellátva, amely kényelmesen elfér a tál alján. A "párnák" kialakításakor figyelembe kell venni a lefolyó felé irányuló előítéletet is.

Szifon felszerelése

A túlfolyó szifon olyan fürdőre van szerelve, amely még nem került a tartókra. Ehhez a tálat az oldalára kell helyezni. A szifon alatt lévő leeresztőnyílás szilikon tömítésekkel van ellátva és hermetikusan kezelik.

A tálat egyenletesen, szintre irányítva hozza létre. A fürdő külső szélének fél centiméter belsőnek kell lennie. Ez lehetővé teszi, hogy megakadályozza a víz túlcsordulását a helyiség padlójához.

A szifon kimeneti csöve csatlakozik a csatorna csövéhez. A csatornahüvellyel történő leeresztés kétféleképpen csatlakoztatható:

 • kemény - 45 ° -os és 90 ° -os szögben térdelt műanyag cső használatát jelenti;
 • rugalmas - műanyag mozgatható hullámok segítségével.

A csatorna kifolyónyílásának szoros illeszkedése érdekében a csatlakozó elemeket egy tömítőanyag réteggel borítják.

Annak érdekében, hogy megbízhatóan lezárják a lyukakat és megakadályozzák a víz kiszivárgását a bozót ürítése során, az alkalmazott kompozíciónak elegendő időt kell biztosítania a szárításhoz és a kikeményedéshez.

Mielőtt a tálat egy tégla talapzára helyezi, a támasztékkal való érintkezés helyett a tömítéseket tömítheti. Ha a tartályt a tartókra helyezik egy szinttel, ellenőrizze az oldalak vízszintes helyzetét. A hosszirányú tábláknak szigorúan vízszinteseknek kell lenniük.

Ha a tartálynak nincsenek speciális hornyai a vízelvezetők kerületén, akkor keresztirányban a horizontirányításnak bizonyos eltérést kell mutatnia. Ezután a fürdőt úgy kell elhelyezni, hogy a külső tábla kb. 0,5 cm-rel magasabb legyen, mint a fal melletti belső, ez az eltérés csökkenti vagy teljesen megszünteti a padlón történő fröccsenést.

Rögzítse a tálat a fürdő falaira

A tál éleit a lehető legközelebb helyezik a falhoz. A szerkezet stabilitásának ellenőrzése érdekében vegye be a kád szélét, és mozgassa egymást oldalról a másikra, mintha megpróbálná rázni. Ha az instabilitás miatt az építkezés költözött, akkor meg kell vizsgálni a tartókat, és ha szükséges, helyezze a tégla darabokat a tálba, az új részeket cserépragasztóval vagy cementhabarccal rögzítve.

Kívánt esetben a szerkezet oldalát egy fémprofil rögzíti, "beültetve" a dűbelekre és csavarokra. De leggyakrabban a mesterek csak a csempe ragasztóval vagy habarccsal töltik ki az üregeket. A nagyobb tartósság érdekében a fürdő oldalsó felületét csempe ragasztóval is le lehet takarni. Az ilyen ragasztószalag lezárja a varratokat, és erős "falfali" kötést hoz létre.

Annak érdekében, hogy a telepítés helyes legyen, töltse fel teljesen a tálat vízzel, majd nyissa ki a lefolyót. Ideális esetben a víz gyorsan és szabadon kell hagynia, és az ízületek területén szivárgás nem keletkezik. Ha a víz nem hagyja el olyan gyorsan - van torzítás.

A befejező vízvezeték

A vízvezeték-díszítés befejezése csak a szoba belsejében és a mester preferenciáitól függ. Ahogy a bélés tökéletes:

 • Nedvességálló gipszkarton lapok;
 • kerámia csempe vagy porcelán cserép;
 • falpanelek műanyagból vagy PVC anyagból;
 • kész dekoratív képernyő.

Az egyedüli követelmény a burkolóanyag számára, hogy ellenáll a nedvességnek.

A csempe ugyanabba a cementhabarcsba vagy egy speciális csemperagasztóba helyezhető. A felületkezelő anyagnak a falakhoz való tapadásának növelése érdekében a felületet előzetesen hígított PVA-val elő kell készíteni és homok hozzáadásával.

A fürdőszoba használata azonnal engedélyezett, amint a cement-homok habarcs megreped. A várakozási idő két-öt napig tarthat.

Acél állványok gyártása

Az acélszerelvény súlya, az öntöttvas fürdővel ellentétben, mindössze 50 kg. De a vízvezeték csekély súlya kulcsfontosságú ok és instabilitás. A termékekhez tartozik a lábak. Ezért a tálat kétféle módon telepítheti:

 • Csak tégla támaszték nélkül lábak és további keretek.
 • Kombinált telepítés, amely magában foglalja mind a tégla tartó, mind a termék lábát.

A horgonypontok támogatása a móló elrendezésével valósítható meg.

Annak meghatározása, hogy mi a jobb mólók vagy támaszok, összpontosítson a vízvezeték felszerelés helyére. Ha a fürdő a szobának csak egy falához van szomszédos - építsünk egy mólót. Ha a csészéje a fürdő három falára korlátozódik, elég tégla oszlopok.

A szükséges anyagok előkészítése

Az anyagoktól meg kell vásárolnia előre:

 • téglák;
 • beton márka M: 400;
 • fém profil;
 • víztaszító impregnálás;
 • roll gerlen;
 • csempe ragasztó

A Gerlen műanyag hengerelt anyag polietilénhabból bitumenes tömítőanyagon alapul. Az anyag tökéletesen felmelegíti az acélt.

Mivel az acél fürdők jelentős hátránya a zajcsökkentés a töltési folyamat során, a zaj csökkentése érdekében a kézművesek azt javasolják, hogy a tálak külsejét habosították. A fürdő habosításához átlagosan 1,5-2, 65 literes üveg kerül.

Támasztó lábak a magasság növeléséhez

Gyakran van vágy, hogy felemelje a tálat a szokásos távolság fölé a tetejétől a szintetikus padlóig. Ez a helyzet akkor, ha javításokat végez, ha a padlózat mentes része a vízvezetékektől már fel van szerelve meleg padlófűtéssel. Szükséges, ha az építők hibát követnek el a lefolyó helyén, vagy a tulajdonosok kicsit módosítani akarják a tartály kis magasságát.

A szerelési sémát az emelőoszlopokra tervezzük, először csavold a lábakat a tál aljára. Ebből a célból a lábakat egy speciálisan fúrt lyukba helyezzük és összekötő elemek segítségével rögzítjük.

Miután meghatározták a fürdő helyét, elkezdik mérni a vízvezetéket. Ehhez meg kell mérni a tálca alja és a padló közötti távolságot, valamint a lábak közötti szélességet. A mérések alapján körvonalakat készítenek a téglák támogatására.

A rekeszek magassága úgy van kialakítva, hogy a fürdő felső szélétől a padlóig terjedő távolság a szükséges szám, lásd leggyakrabban egy vagy két téglából álló kiegészítő támaszt.

Az emelt téglaoszlopok közötti távolságot ugyanakkora méret határozza meg a csavarozott lábak között. De az acélszerelvények számára, ami a rugalmasság megkönnyítése érdekében figyelemre méltó, javasoljuk az alsó oszlopok kiegészítését a fent említett teljes téglákkal a tartály közepén.

A tartók alakja a tál alsó részének megfelelően történik. Végül is a fürdőkád eladásában bemutatott konfiguráció nagyon változatos lehet:

 • ovális és szegélyezett;
 • háromszög alakú a sarokmodell alatt;
 • négyszögletes, enyhén lekerekített sarkokkal.

A falazatok támogatják ugyanazt a technológiát, mint az öntöttvas vasalat állványainak kialakításakor.

Ha az alak a alján a tál lehetővé teszi a rack, a felső széle, amely egy félkör alakú, és sík felületre, hogy hozzon létre egy lapos alaplap, akkor használja vízálló rétegelt lemez. Ehhez az állványok tetején egy cement "párna" alakul ki, amelynek felső rétege előre megfogalmazott nedvességálló rétegelt lemezt helyez el.

A fürdő tálat a felépített szerkezet tetejére helyezzük, amint a tartó cementhabarcsja megszerzi a szükséges erőt.

Fagyasztott acél tál

Legalkalmasabb a fürdővizes hab felhúzása, fejjel lefelé fordítva. Munkavégzés előtt a felületet nedves ruhával vagy szivaccsal törölje le. A hab eloszlik a tányér peremén, fokozatosan a 0,5 négyzetméteres területekre.

A speciális pisztoly használata hab alkalmazása esetén az anyagfelhasználást másfélszeresére csökkentheti. Segítségével kényelmesen szabályozható a bejövő hab mennyisége és a tágulás mértéke.

A felesleges felhordott habot nem nehéz megkötni, amikor keményedik, egy építő kés segítségével. A fürdő alja feldolgozásakor a téglaszekrény telepítési helyét puha pufferre kell hagyni. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy idővel a hab elakadhat, és a fürdőszobája kevésbé lesz stabil.

A térbeli hézagok távolsága

Miután a kádat a tartókra szerelték, a szifont és a túlfolyást / túlfolyást összekapcsolta, a térbeli rések feldolgozásával folytatódnak.

A képződött repedések tömítéséhez és a fürdő oldalainak tapadásához a cementhabarcs segítségével a téglákat gömbölyítéssel ragasztják. A gerlen részét képező szövetréteg egyfajta kompenzátorként működik a fürdő és a cement habarcs között.

A felületek közötti légzónák és az anyagok jobb ragasztásának kiküszöbölése érdekében a burkolólapot egy rétegben a közbenső rétegre helyezzük. A legegyszerűbb a csemperagasztóval hígított folyékony cementrel kis lyukakat bezárni.

Annak érdekében, hogy növelje a tapadási megbízhatóságot a fürdőszoba alja és a megszáradt téglafalú habzóanyag között. A fürdőszoba szélei, a díszítő képernyő és a fal közötti csuklók átlátszó tömítőanyaggal vannak lezárva. A megszilárdulás után majdnem láthatatlan lesz.

Az akrilfürdő telepítésének jellemzői

Az akrilfürdők telepítési folyamata hasonló. A könnyűszerkezetek nem igényelnek egy komplex kialakítását a tartószerkezet kialakításában. Az akril kád tartószerkezetének hagyományos változata egy lapos párna, amelyet az alsó és az oszlop támaszai alatt az oldal szélére szereltek.

A vázszerkezet létrehozása a kád méreteinek megfelelően, körvonalazza a falazat elrendezését. Fontos, hogy egy centiméteres hézagot biztosítson a tálca oldalai és a tartó között. A falhoz való csatlakozás helyén célszerû a szerelési horogokat használni. Az oldat megszilárdulása után a fürdőt az emelt keret belsejébe helyezzük. Az emelt keret és a tál külső falai közötti hézagok habosak.

Hasznos videó a témában

Tippek a tartók építéséhez és a kád felszereléséhez:

Videó felülvizsgálata a fürdő tégla telepítésének lehetőségéről:

Hogyan telepítsem a fürdőt habozás előtt:

A téglaoszlopok és a keret szerkezete semmi bonyolult. Ezért, ha fürdőre telepíti a téglákat, használhatja a leírt módszerek valamelyikét. A legfontosabb dolog - erősíteni a gyenge pontokat a fürdő, miközben egy erős és tartós támogatási struktúra.

Hogyan telepítsem a fürdőt a téglákon?

A fürdő megfelelő felszerelése 15 vörös téglával kezdődik, amelyen később állni fog. Az a dolog az, hogy a standard lábakon, hogy jön, akkor soha nem lesz a tökéletes telepítése a fürdő. A szabványos lábak általában ugyanabból az öntöttvasból készülnek, mint a fürdõ, vagy ha a fürdõ vasból vasból készült, és csavarokkal a fürdõhöz csatlakoznak.

A változó terhelésekkel való ilyen kapcsolat nagyon megbízhatatlan, és nem képes a fürdő teljes működésképtelenségének biztosítására működés közben. A fürdőkád immobilitása, különösen hosszú időn keresztül, segít elkerülni a fürdőkád falán lévő repedések megjelenését, ami a víz mögötti vízáramlás mellett a víz rendkívül hosszú szárítása következtében a penész megjelenéséhez vezethet. Általánosságban elmondható, hogy megszüntesse a fürdőkád tekercselésének okait és alkalmazza a fürdő telepítését a téglákon.

A téglaszekrénynek bizonyos magasságúnak kell lennie, ami szükséges ahhoz, hogy a fürdő felhelyezése után a felső része a padlóról 60 cm magasságban legyen. A téglalapok hozzávetőleges magassága elöl 17 cm, a második pedig a kész padló szintjétől 19 cm-re van, ha a kinyúló kupak rögzítő részei a rackre kerülnek, le lehet vágni vagy csökkenteni. A téglák habarcsának használata helyett jobb a csemperagasztó használata, ami vékonyabbá teszi a varratokat, és a ragasztó megnövekedett tapadása a polcok összeszerelését monolitikusabbá teszi. Egyes fürdők eltérő mélységben is vannak, és a munka elvégzése előtt tanácsos a fürdő mélységét mérni és ennek megfelelően beállítani a rekeszek magasságát.

A rekeszek közötti távolságot a hosszú fürdő határozza meg, és az átlag 50-60 cm. A téglaszekrények ilyen elrendezése optimális, ha egy fürdőkádra vagy a medencékre egy vagy két rést hagy. Ha további tervezést tervez, teljesen lezárja a fürdőképernyőt, az állványok méretei nem játszanak nagy szerepet, és növelik a megbízhatóságot, két állvány helyett három.

Ez a harmadik támasz a széles és hosszú acélfürdőben kötelező, amelynek vékony vasja a súlya és a víz súlya alá süllyed. Ha ilyen nagyméretű fürdőszobákat szeretne hagyni, akkor a harmadik téglaszám helyett a legtávolabbiakra támaszkodhat. Mint ilyen tartó, az egymáshoz közel hegesztett acélcsövek optimálisan illeszkednek, ami majdnem rugalmatlan platformot hoz létre, mivel számos merevítő képződik.

A fürdőszoba képernyők kiválasztása: leírás és beépítési funkciók

A standard fürdőszobák gyakran szerény méretűek, ezért a belső tér néhány részletének számos funkciója van. Tehát a fürdőszobai képernyők segítenek a kád és a csatornaszeletek esztétikai oldalfalainak bezárásában, ugyanakkor a dekoráció elemei. Tudja meg, milyenek ezek a tervek, hogyan készültek, és hogyan kell a képernyőt a kád alatt a saját kezével felszerelni.

A fürdőszoba képernyők típusai

A képernyő egy olyan kialakítás, amely lehetővé teszi a fürdőkád oldalainak bezárását, amelyek láthatók, padlóról szélre. Különböző anyagokból készülhet, és teljesen eltérő megjelenésű és konfigurálható.

 • Siketek építése. Ez egy tömör vászon, a fürdőszoba megjelenését pontosabbá teszi. Van egy hátránya - a fürdőszoba alatti tér nem fog működni.
 • Csuklós vagy tolóajtókkal. A fürdőkád képernyőjének legfrekventáltabb nézete, amely szabadon hozzáférést biztosít a fürdőkád alatt lévő helyhez, és lehetővé teszi, hogy használjon hasznos segédeszközöket: tisztítószerek, törölközők, kozmetikumok.
 • Polcok kivitelezése - szekrény. Rendszerint hátfal van, ami jelentősen korlátozza a polcok méretét és bonyolultabbá teszi a csatornába jutást. Néha csúsztatható raklapokkal van ellátva, amely további funkciókat biztosít a készüléknek.
 • Vízálló anyag vak. A költségvetési opció, amelyet gyakran használnak a képernyő helyett egy nem szabványos méretű fürdő számára. A függöny könnyű önteni nedvességálló textíliából, amely alkalmas a fürdőszoba kialakítására.

Ezenkívül a képernyők elöl és hátul helyezkedhetnek el, a kád elülső vagy oldalsó lezárásával.

Milyen típusú képernyő a legjobb választani?

A téglalap alakú, téglalap alakú káddal ellátott dekoratív panel előnyei nyilvánvalóak:

 • a késztermékek hozzáférhetősége a boltokban;
 • demokratikus ár;
 • egyszerű telepítés;
 • Gyors hozzáférés a kommunikációhoz.

A tolóajtókkal vagy ajtókkal ellátott ajtók, valamint a függönyök megválasztása során különös figyelmet kell fordítani arra a anyagra, amelyből a tartozékok készülnek. Mivel a műanyag alkatrészek gyorsan eltörhetnek, kívánatos, hogy a komponensek fémből készüljenek és ellenálljanak a korróziónak.

Fontos! Bármelyik képernyõ esetében meg kell nyitni a nyílást (technológiai ablak), amely hozzáférést biztosít a csatornákhoz.

A kád alatt lévő képernyő megfelelő változatát típusától, méretétől és alakjától függően kell meghatározni.

A négyszögletes akril fürdők közös képernyőméretei: hossza - 1,5 és 1,7 m között, magassága 0,5-0,56 m.

Anyagok a képernyőkhöz: típusok, előnyök és hátrányok, beépítési jellemzők

A fürdőkupakok különböző anyagokból készülhetnek:

 • tégla (monolitikus szerkezet);
 • nedvességálló gipszkarton;
 • műanyag vagy polikarbonát;
 • nedvességálló MDF és forgácslap;
 • akril;
 • fából;
 • üveg.

Téglaépítés

A tégla, amelyre a befejeződésre szükség van, féltégla fekvésű, kerámia csempével, mozaikokkal vagy más anyagokkal van díszítve.

 • kőműves szabályok alkalmazandók - a következő sorok féltégla felé tolódnak;
 • a vízcsatorna közelében egy ablak készült, amelyet egy speciális műanyag ajtó zár;
 • a fürdő szélén egy 2 cm magas rést tartson fenn, amelyet ezután habjal lezárnak;
 • a kialakítás közepén kívánatos egy lábszárat kialakítani.

Az előny a tervezési felületek helyének jelenlétének tekinthető.

Ha a bélés tükörpanelekből készült, akkor segít a vizuálisan bővíteni a helyet.

A szerkezet hátránya az alapvető jellegű - szükség esetén a szennyvízcsatornák komplex javításának meg kell szüntetnie a téglafalat. Ezenkívül az építési folyamat időigényes és szakmai eszközöket és speciális ismereteket igényel.

Nedvességálló gipszkarton

Ehhez az anyaghoz, valamint a téglákhoz kötelező a véglegesítés csempével és vakolattal. Gipszkarton lapok fémprofil vagy fa gerenda keretén.

 • önmetsző csavarokat úgy választanak ki, hogy ne károsítják az akril fürdőt;
 • hogy elkerülje a lap közvetlen érintkezését vízzel a padlón, mindig marad 1 cm-es rés (a padlóburkolat és a vászon alsó szegélye között);
 • az anyag esetleges duzzadásának elvárásával 1 cm-es rés marad a szövedék tetején;
 • a fadarabot kezelni kell a gomba, gipszkarton speciális összetevőivel - előkezelt;
 • Javasoljuk, hogy a szerkezet középpontjában egy lábüreg legyen.

A legfontosabb előny az, hogy bármilyen formájú képernyő használható.

A hátrány többlépcsős munka a rögzítőlemezeken, a lemezlapokon, viszonylag rövid élettartammal.

MDF képernyő

Az ilyen kialakítások speciális lemezekből készülnek, amelyek nedvességálló védőfóliával vannak bevonva. A telepítés finomságai ugyanazok, mint a gipszkarton panelek esetében.

Az MDF-ből készült fürdőkádas képernyők többsége:

 • elfogadható ár;
 • változatos színek és minták kiválasztása;
 • egyszerű karbantartás - csak törölje le nedves ruhával vagy szivaccsal;
 • a formatervezési minták széles választéka - folyamatos ruhával, repedezett és tolóajtókkal.
 • rövid élettartam;
 • hajlamos a deformációra a fürdőben lévő állandó nedves környezet miatt;
 • Ne használjon detergenseket csiszoló adalékokkal.

Műanyag és polisztirol kivitelek

Ezeknek az anyagoknak a paneljei - a fürdőszoba kialakításának leggyakoribb és legnépszerűbb változata.

 • az élettartamot a "még nem fáradt" kifejezés jellemzi;
 • egyszerűség és kényelem a műanyag felületek ápolásában - nincs szükség speciális tisztítószerekre, elegendő egy mosogatószer hozzáadásával nedves szivaccsal törölni;
 • karcállóság;
 • hihetetlenül széles palettája a színeknek és a mintáknak;
 • rengeteg alak, méret, típus;
 • a telepítés nem igényel különleges ismereteket és eszközöket;
 • a termékeket szinte minden építőipari szupermarketben és vízvezeték üzleteknél értékesítik.

Az ilyen panelek telepítésének sorrendje nagyon egyszerű:

 • a képernyő felső része a fürdőszoba oldalán helyezkedik el;
 • a panel függőlegesen helyezkedik el;
 • a szerkezet szorosan rögzíthető állítható lábakkal.

Akril képernyők

Az akrilüvegek sokszor káddal vannak ellátva, bár külön megvásárolhatók. Jellemzően ezek a képernyők akril bevonatú műanyagból készülnek. Néha megismételik az akril fürdő meglehetősen összetett formáját, lefedik az egészségügyi termékek vezetékét hidromasszázzsal. Leggyakrabban a lábszárnyak vannak, ami lehetővé teszi számukra, hogy a padlón ne álljanak a padra a fürdőszoba mellett.

Üvegtáblák

Üveg a fürdő oldalfalait borító szerkezetekhez, edzett vagy ütésálló. Fürdőszoba egy üveg képernyő úgy néz ki, drága és exkluzív, a termék lehet matt, átlátszó, tükör, díszített minták és rajzok.

Fa képernyők

A fából készült képernyő a természetes anyagok szerelmeseinek szeretettel várja. A faanyag fából történő felhasználása során a faanyagot a vízkezeléshez speciális víztaszító impregnálással kell kezelni.

Függöny képernyő

Különböző anyagból készül - PVC (poli (vinil-klorid)), poliészter, speciális impregnálású textíliák.

 • a szalagra szerelhető, alkalmas a fürdőszoba egyik oldalának jelenlétére;
 • fémkeretet erősen ajánlott korróziógátló vegyülettel kezelni;
 • A kész baguettek diófélékkel vannak kiegészítve.
 • egyszerű telepítés;
 • elfogadható ár;
 • a kommunikáció szabad megközelítése;
 • könnyű öntermelés;
 • hely a tervezési döntésekhez.
 • egy kis választék az üzletekben;
 • A textilszalagok különleges gondozásra szorulnak, ezért a rögzítő rendszer egyszerű típusú szétszerelésére van szükség.

Képernyő telepítési lépések

Leggyakrabban egy fürdőszobai kivitelezés a következő lépésekből áll:

 • Részletes mérések elvégzése.
 • Váz rögzítések jelölése.
 • A keret felszerelése és felszerelése.
 • A panelek telepítése.
 • Befejező munkák.

Kérjük, vegye figyelembe: a fürdő nem pihent a képernyőn.

A vízvezetékgyártók általában a műanyag panelek és egyéb anyagok gyártására vonatkozó megfelelő utasításokat alkalmazzák.

Ha önmagában nincs lehetőség vagy vágyunk a fürdőszoba szerkezetének elkészítésére és felszerelésére, forduljon a szakemberekhez segítségért.