Legfontosabb > Csapok

Az öntöttvas fürdőben: Hogyan lehet?

Új öntöttvas fürdő szállítása során 3 cm-es repedés jelent meg. Mennyire veszélyes és mit lehet tenni?

Kevés információ, repedések különbözőek, például, és nem mélyen, szeretnék tudni, hogy mi van.

Egyes mesterek azt javasolják, hogy az úgynevezett "hideg" hegesztést használják a repedések javítására, nem tetszik ez a módszer. A hideg hegesztés ideiglenes kiút, általában epoxi és üvegszálas anyagot használok, a gyanták eltömítik az összes hiányosságot, mivel folyékony, nincs hegesztés, hasonló szerkezetű, mint plasztik.

Kezdjük azzal, hogy a területet a repedés körül kezeljük, csiszoljuk és tisztítsuk meg a helyet a repedés körül, tisztítsuk meg egy tiszta fémmel, egy daráló esetében nincs nagy üreg (horony, lyuk vagy tölcsér, ha ez egyértelműbb) a repedés körül.

A darálóval való munkavégzés után zsírtalanítsa a feldolgozás helyét, szabályos alkoholt használjon, még jobb is. Ezután hígítjuk az epoxi gyantát (speciális epitikkal is használhatjuk, de epoxigyanta alapúak), felhordjuk a felületre (használhatunk egy gumírozott spatulát), az üvegszövet tetejére és egy másik gittréteget.

Most várjuk a teljes száradást. Minden száraz, ismételten ismételje meg a műveletet, ugyanabban a sorrendben.

A gitt utolsó rétegének kissé fel kell tűnnie a fürdő felszínén, feleslegben, csiszolópapírral.

Általánosságban elmondható, hogy mindent el kell mosni zománcra, javaslom a "Stakril", jó zománc. A zománcot szigorúan az utasításoknak megfelelően alkalmazza, minden zománc saját utasításokkal rendelkezik.

Nos, a végén meg hozzá, javítás javítás, ha a fürdő sérült miatt az eladó vagy a személy, aki átadta a fürdőt a házba, akkor jobb, ha cserélni, a fürdő garantált, használja ezt a funkciót.

Kereskedelmi ház építése blog

Sok lakásban és magánházban különböző fürdők vannak felszerelve, és idővel megrepedhetnek. Mi a teendő ebben az esetben, és lehet, hogy valahogy megjavítani? Vagy új fürdőt kell vásárolnia?

Megsemmisítés öntöttvas vagy acél fürdőben

Bár az öntöttvas a legtartósabb anyagnak tekinthető, korróziónak és repedéseknek is van kitéve. Nagyon ritka az a helyzet, hogy az öntöttvas fürdőnek ilyen problémája van. És senki sem lepődhet meg, hiszen kezdetben megjelenik egy hiba ebben az anyagban, ami ezzel a problémával jár. Hozzájáruljon hozzá ehhez és az a tényhez, hogy az öntöttvas fürdőt folyamatosan felmelegítik, majd lehűtik.

Az öntöttvas és acél fürdők repedéseinek lezárására számos lehetőség van:

1. Javítás hideg hegesztéssel

Ehhez először 2-3 mm átmérőjű furatokat kell fúrni a repedés szélei mentén és tisztítsa meg a zománc réteget. Szükség van egy csiszológépre, csiszoló kerékre helyezni, és körültekintően eltávolítani a zománcot kb. 1,5-2 cm-re a repedés körül, és tegyen üregbe (ilyen lyuk nem acélfürdőben készült). Ezután a tisztított helyiséget fél órán keresztül zsírtalanítsák az alkohollal és a forró vízzel (a tisztított hely lefedése érdekében). És csak miután a víz leereszkedett és a felületet alaposan megtöltötték, a kezelt hely hideg hegesztéssel lezárható. Amikor a töltött hely megolvad, autófestékkel kell bevonni.

2. Javítás epoxi ragasztóval

Az eljárás itt ugyanaz, mint a hideg hegesztéssel. De ahhoz, hogy az epoxid jobban megtartsa, azt fémporral kell használni. Ha nem találja meg, maga készítheti el a keveréket. Ehhez egy fájlt egy fémes objektumról gyűjtöttek össze, és 1x1 gyantával keverték össze, és a megtisztított helyet gumi spatulával töltötték. A tetejére erősítő szálat alkalmaznak, és újra felhordják az epoxi ragasztóréteget. Mindegyik egy spatulával van egyenrangúan, csiszolt és festett.

3. Akril betét

Ez a lehetőség a legegyszerűbb, de nem annyira gazdaságos, mint az előző kettő. Meg kell mérni a fürdőszalag méretét és akril betétet venni. Jelenleg eladta az ilyen betéteket.

Kopogás az akril fürdőben

Annak érdekében, hogy lezárja a repedést az akril fürdőben, meg kell vásárolnia egy speciális javító készletet az anyaghoz. Annak érdekében, hogy az akril-probléma ne menjen tovább, egy fúrót (2-3 mm átmérőjű) fúrót kell venni, és lyukak vannak a repedés peremén. Ezt követően egy csiszolópapírt használva az egész helyet megtisztítják és zsírtalanítják az alkohollal. Ezután a gyantát a javító készletből vettük és összekevertük a keményítővel - minden arány az utasításokban szerepel.

A keverék fel van töltve a repedésen, és tetején - egy erősítő anyag. Meg kell nyomni a gyantát, és ismét sűrű rétegű gyantát kell alkalmazni, hogy az anyag jól impregnált legyen. Szükség esetén egy másik ragasztóréteg is alkalmazható. Amikor a kezelt hely megszárad, meg kell tisztítani egy nagy smaragdszövet elején, majd finom finom állapotba kell helyezni. Ezt követően a kezelt területet újra zsírtalanítják az alkohollal, és a polírozó réteget tetejére helyezzük (ez szerepel a javító készletben). Ily módon a repedések mind epoxigyantával, mind folyékony akrilnal javíthatók.

Annak érdekében, hogy elkerüljék a jövőben az ilyen termékekkel kapcsolatos problémákat, gondosan meg kell őrizni az akrilfürdő felületét.

Öntöttvas fürdő: hogyan és mi tud feltörni?

Hello mindenkinek! Van egy kérdésem: hogyan és mi lehet megjavítani egy repedést egy öntöttvas fürdőben?

Egy repedés? Honnan származott?

Semmi sem bocsát ki.

2Cozy akril bélés, IMHO. siker

2 hangulatos
az IMHO cseréjéhez.

Próbálhat meg rozsdamentes acélt főzni.

Tehát ez. Van öntöttvas kesztyű, pontosan tudom, hogy egy ilyen após koptatott az öntöttvas elemben. Fertőzést tart

Nem tudom, mi a helyzet a fürdővel, de a "hideg hegesztés" fűtőtestjének repedése megmarad.

1) Tiszta zománc, hideg hegesztéssel, festékkel.
2) Tisztítsa meg a zománcot, forrálja be az ólom-ón forrasztót (hagyományos villamos forrasztópáccsal, speciális acéláramot használva), festse át festékkel.

Tiszta zománc, forraszanyag ólom-ónozott forraszanyaggal (hagyományos villamos forrasztópáccsal, speciális acélöntvény használatával), festékkel festékkel.

a technológia részletesebben, részben - hogyan lehet felmelegíteni a felületet úgy, hogy egy átlagos 40-60 W-os forrasztópálca használható a fürdőkádhoz?

Hogyan lehet öntöttvas kádat saját kézzel kijavítani?

Az öntöttvas fürdő szilárd, tartós egészségügyi berendezés, gyakorlatilag kimeríthetetlen javítási lehetőséggel. Ha a zománcfelületen apró repedés vagy csip jelent meg, akkor nem szükséges új, legalább 10-12 ezer rubel költséget vásárolni, az edény megjelenését és funkcionalitását az öntöttvas fürdő saját kezével történő javításával lehet teljesen helyreállítani. Ebben a cikkben három hatékony módszert fogunk megfogalmazni az öntöttvasból készült egészségügyi berendezések helyreállítására.

Felkészülés a javításra

Ha a zománcon repedés, aprítás, kopás jelent meg, és maga a fürdő sárga színűvé vált és durva lett, nem szükséges elhalasztani a javítást. Annak érdekében, hogy a restaurálás eredménye hosszabb legyen, és ellenálljon a mechanikai terhelésnek, érintkezésbe lép a vízzel és a hőmérséklet csökkenésével, a felületet gondosan fel kell készíteni a munkára. Az előkészítő szakasz általában az idő és erőfeszítés több mint felét veszi a zománc visszaállítására a saját kezével. A következő műveletekből áll:

 1. A szennyezéstől való tisztítás. A fürdő felületét por és szennyeződés tisztítja egy közönséges lúgos alapú mosószerrel, majd bőven mossa folyó vízzel.

Fontos! Mielőtt elkezdené javítani a vízvezeték-berendezések felszerelését, ki kell értékelnie az esemény megvalósíthatóságát. Ha a sérülés egyedülálló, akkor saját kezetével megjavíthatja a fürdőt. Nagy károsodás és átmenő lyukak esetén jobb, ha szakemberhez fordul.

tömítő chips

Egy kisebb, akár 2 cm átmérőjű vagy repedésű hasítás mechanikai ütés vagy ütéshatás eredménye, ez a leggyakoribb károsodás, amely könnyen kezelhető a helyi javítással a saját kezével. Javítani kell az ilyen károsodásokat közvetlenül a felismerés után speciális gitt és zománc segítségével. A chiplezárási technológia a következő:

 • A hasítás körüli terület tisztítható szennyeződéssel mosószerrel. Jobb, ha nem használsz csiszolóanyagot, mivel súlyosbítja a zománc megsemmisítését.

Ne feledje, hogy a zománc felületén a zsetonok helyi javítása ideiglenes hatást fejt ki, ami csak elhalasztja a globális események időtartamát. Az aeroszol zománcok rosszabbodnak, de sokkal könnyebb őket használni.

festmény

Ha sok zseton és repedés van a zománc felületén, és rozsdás és vízkőmentes betétet adnak hozzájuk, akkor a fürdőt nem lehet javítással javítani. A régi, erősen sérült öntöttvas fürdő eredeti megjelenésének helyreállításához használjon festést. A festék felhordása előtt a tálat tisztítják a szennyeződésektől, a zománcburkolatot eltávolítják, zsírtalanítják, majd alaposan megszárítják. Festéshez használja a következőket:

 1. Folyékony akril. Az öntöttvas fürdő saját kezével történő festésére szolgáló keverék két komponensből áll: folyékony akril és keményítő. A vastag, de műanyag, folyékony konzisztenciájú vegyületet a tálca belső felületére öntéssel vagy görgővel alkalmazzuk. Száraz festett fürdő 3-5 napig, amely alatt nem lehet nedvesíteni vagy megérinteni. A bevonat sima, sima és fényes, legalább 8-15 évig szolgál, nem sárgul, mivel a réteg vastagsága legalább 6 mm.

Figyelj! A fürdő saját kezével történő festéséhez jobb folyékony akril használata, mivel sokkal könnyebb és egyenletesebb, mint az epoxi zománc. Ennek a módszernek a hátránya a magas költségek és a hosszú szárítási idő.

Akril bélés telepítése

Ha a régi fürdő felülete nem egy kis repedés, hanem többszörös forgács és deformáció, akkor akrilból készült különleges betét segítségével javítható. Az akril bélésforma pontosan megismétli a régi tálca geometriáját, behelyezik benne, majd ragasztós ragasztóval és tömítőanyaggal rögzítik. Ennek a módszernek a hátrányai a következők:

 • Nagy költségek A kiváló minőségű akril bélés drága, a betét ára több mint az öntöttvas fürdő költsége.
 • Korlátozott hatótávolság. Nehéz választani egy betétet egy öntöttvas kád modelljére, különösen, ha nem tartozik a szabványosak közé.

Az akril bélésből készült öntöttvas kádak helyreállításának fő előnye az eljárás hatékonysága, mivel vele együtt a tálak helyreállnak, még akkor is, ha lyukakon keresztül vannak. Ez a betét legalább 15 évig tart, amiért biztosan fizetni fog.

Chip a fürdőszobában és egyéb problémák a bevonattal. A károk típusai és a javítási módszerek

Minden fürdő nem képes örökre szolgálni, idővel különböző problémák és problémák merülnek fel, és meg kell változtatnia a tálat vagy magával kell kezelnie a sérülést. De ahogy az gyakran előfordul, nem lehet pénzeket vásárolni egy új betűtípustól, mert a fürdőszobában történő forgácsolást, a repedéseket vagy a rozsdafoltokat el kell távolítani.

De először meg kell találnod, hogy milyen típusú problémák léteznek, és csak akkor gondolkodni, hogyan lehet eltávolítani a kavics a kádban, javítani a rés vagy a lyuk, és általában, hogy kell, hogy "csak abban az esetben" kéznél.

A fürdőkárosodás típusai

A fürdők öntöttvasból, akrilból, acélból, fából, üvegből vagy természetes / műkőből készültek. De ha a fa, az üveg vagy a márvány gyakorlatilag nem érhető el a helyreállításhoz (ez egy exkluzív termék, és a legjobb, ha nem szabad elrontani a tálat), akkor az első három tálatípus a legnépszerűbb. Velük, és meg fogjuk érteni.

 1. Chip zománc bevonat. Ez a leggyakoribb probléma, amely nem a legnagyobb erőfeszítést igényli. De a legfontosabb dolog - megakadályozni a hézagok növekedését és azonnal lezárni.
 2. Rust. Ez szinte bármilyen bevonaton jelenhet meg, függetlenül az anyagtól.
 3. Scratch. A leggyakoribb az öntöttvas és akril fürdőben. Az akril karcjai szörnyűbbek, mivel különböző mélységek vannak, és a falak vagy alsó részek szétszakadásához vezethetnek.
 4. Split. Ez a "baj" az akril tálak túl vékony falak vagy alján.
 5. A lyukon keresztül. Ez minden típusú betűtípusban megtörténik, de ha a chipeket és a repedéseket saját kezével lehet megjavítani, akkor lyukaknál csak a professzionális helyreállítás vagy a fürdőben lévő bélés fog segíteni.

A károk kezelése

Chip zománc a fürdőszobában, hogy meglehetősen könnyű legyen, kis fizikai hatás (különösen az acél tálak esetében), és most egy darab bevonat elrepült. Ha nem zárja be azonnal, az anyag további korrózióját eredményezheti, és ennek következtében károsíthatja az egész tálat.

Tipp Különösen fontos az acryl csiszolt zománcfürdőjének javítása! Bármelyik barlang azonnal a nedvességnek az anyagba való behatolásához vezet, és ezután a betűt elpusztítja.

Hogyan lehet a csiszolt zománcot megjavítani?

A zománcfürdõ szakemberek javítását célszerû kiváltani, különösen acél vagy öntöttvas tálak esetében. De ha a fürdőszobában a zsetonok javítása egyszerűnek tűnik számodra, akkor saját kezeddel veheted. Szóval, hogyan lehetne megjavítani a fürdőkádon? Sok lehetőség:

 1. Telepítse a kész akril bélést. Ez az opció akkor alkalmas, ha nem csak törölte le a zománcot a fürdőszobában, és a lyuk túl nagy volt ahhoz, hogy le legyenek zárva az elérhető eszközökkel.

Tipp A fürdőben lévő betétek bármilyen méretűek és alakosak lehetnek, néha ez a módszer pénzügyileg jövedelmezőbb, mint a csiszolt zománc lakk vagy festék helyreállítása.

 1. Javítsák meg a porcelánfoltot.
 2. A károsodás megszüntetése száraz kendővel és ragasztóval.
 3. Dot zománcos tál.
 4. A bevonat belső rétegének teljes cseréje az akril öntésével.

Hogyan és mit kell megjavítani egy kis fürdőszobában? Kiválaszthatja az első két lehetőséget.

 • A porcelánfolt egy régimódi régimódi mód, amely bármilyen típusú tálra alkalmazható. Először is, szükség van egy csésze vagy egy porcelánlemez töredékeinek gyűjtésére, amelyek alkalmasak a fürdő fedésére.
  • zsírtalanítás a zománcozott fürdőben (lehet benzin);
  • a terület csiszolása;
  • porcelán porrá porrá;
  • epoxigyantát alkalmazzunk a keletkező zománc károsításra;
  • Por porcelán morzsával és spatulával.

Tipp Ez a módszer nemcsak a fürdőkádak forgácsának javításánál ideális, hanem akkor is, ha a zománc egyszerűen kopott. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az epoxi 2-2,5 órán belül lefagy.

 • A száraz mosogatószert és a BF-2 ragasztót pasztaszerű anyaghoz keverjük, majd a hasítással és zsírtalanítással a massza ecsettel történik. De van egy másik lehetőség, hogyan kell visszaállítani a zománcot:
  • a helyet egy vékony ragasztóréteggel terjeszti;
  • por vízzel, szintet;
  • ismételje meg az új zománc rétegének beállítását a teljes lefedettség szintjéig.
A pépet és a felület tisztítását a festés előtt

Tipp Minden egyes ragasztó- és fehérréteg csak az előző szárított felületen helyezkedik el. Ugyanakkor a végső száradás legalább 70-100 órát vesz igénybe.

 • A zománcozott fürdőben, amelynek mérete meglehetősen nagy, speciális szerszámokkal van ellátva. Ezek az úgynevezett zománc restaurátorok, amelyeket a vízvezeték-részlegekben értékesítenek. Többfunkciós és kényelmesen használható, a kompozíciók képesek megbirkózni a nagy üregekkel, ha például nem csak egy chip alakult ki, hanem egy lyuk a tál belső felületén.

Fontos! Az ilyen kompozíciók otthon történő megtanulása után pontosan meg fogod tudni, hogy mit és hogyan lehet kijavítani a fürdő zománcát, sőt, hogyan rögzíthetsz egy kályhát, egy mosógépet és más háztartási készülékeket.

 • bontsa le a hasított helyet, hogy zsírtalanítson és hagyja megszáradni;
 • A zománcot ecsettel kell felhordani, és a lehető legkisebbre elosztani;
 • egy másik zománcréteget kell felhordani és újra szárazra kell hagyni.

Miután a teljes száradáshoz (kb. Egy nap) elegendő időt kell adni, és a fürdőkádat forró vízzel ki kell öblíteni.

Most már tudod, hogyan lehet zománczára három módon. De az a probléma, hogy hogyan javítani csiszolt zománc nem olyan nehéz, mint például, hogy javítsák meg a crack az falon vagy alján egy akril fürdő.

A repedések eltávolítása 0,1 cm-ig

Ha egy zománcdarab elszakadt vagy karcolások vannak a zománcon, mint mm, akkor a legegyszerűbb módja a résnek epoxi ragasztással történő lezárása. Ehhez szükség van:

 • tisztítsa meg azt a helyet, ahol a zománc a káddal csiszolópapírral kijutott;
 • fúrjon lyukat a repedés végein (legfeljebb 1 mm) egy fúróval, hogy megakadályozza a további repedést;
 • mossa le és szárítsa meg a chipet;
 • gyúrja meg az epoxi alapú gitt;
 • szoros repedés az applikátorral;
 • hagyja megszáradni és csiszolni.

Tipp Ha a repedéseken túl a zománcot lecsapolták, akkor a chip felosztása a szokásos módon történhet. Fontos, hogy a gitt a különböző irányokba ragasztja a repedést szorosan.

Lyukakon és szerelési lehetőségeken keresztül

Gyakran erős mechanikai hatás vezet a lyukak megjelenéséhez. És ez sokkal nehezebb, mint a zománc, mivel karcolásokra van szükség, mivel egy sor munkát kell elvégezni nemcsak a kicsapott fürdők javítására, hanem a lyuk megjavítására is. Először egy speciális készletet kell vásárolni a fürdő helyreállításához, amelyet a vízvezeték-berendezések minden részlegében értékesítenek.

Tehát, hogyan és hogyan zárja le a karcolásokat és lyukakat:

 1. úgyhogy a zománc feltörése a fürdőszobában nem növekszik, fúrjon lyukat a szegmens végein, átmérője legfeljebb 2-3 mmv;
 2. tiszta, csiszolópapírral csiszolt apró frakcióval és zsírtalanítással alkohollal;
 3. Epoxi gyantát (amelyet a fürdővel ellátott javító készlettel árulnak) szigorúan az utasításoknak megfelelően keverjék össze;
 4. a zománcban lévő repedést egy gyantaréteggel lezárják;
 5. egy megerősítő keveréket helyeznek fel a tetejére (szintén a javító készletbe kerülnek) és a gyanta rétegbe nyomják;
 6. a kompozíciót hagyja teljesen megszáradni (az utasításoknak megfelelően);
 7. tisztítsa meg a hasítás helyét csiszolópapírral és alkohollal;
 8. alkalmazzon polírozást, amely szerepel a javító készletben;
 9. Polírozzuk a területet egy flanel puha ronggyal.

Most már tudod, hogyan lehet eltávolítani a karcolásokat a fürdőszobában, függetlenül a méretétől, de ahhoz, hogy soha ne láthasson karcolásokat a fürdőszobában, meg kell követnie néhány egyszerű és egyszerű tippet a szakemberektől.

Egy kicsit a kár megelőzéséről

Természetesen, tudva, hogyan kell megjavítani a zománcot vagy megbirkózni a rozsdával, a tál takaróját kissé véletlenül kezelheti. De érdemes évente megjavítani a lecsapott fürdőket, ha nem engeded meg ezt? Így a tapasztalt tippek:

 1. válasszon egy enyhe fürdőtisztítót bármilyen frakció csiszolóanyag nélkül;
 2. ne engedje, hogy a tál kemény anyagokkal érintkezzen (medencék, kalapács);
 3. ne öntsön savas vagy savas készítményeket a betűtípushoz;
 4. ne üsse meg a tálat éles tárgyakkal (javításkor jobb, ha puha ruhával vagy buborékfóliával borítja a fürdőt);
 5. ne használjon klórt és egyéb fehérítőt;
 6. ne ugorjon a fürdőbe (még a baba is károsíthatja az akrilfürdő alját);
 7. válasszon olyan terméket, melynek vastagsága érvényes.

Az utolsó pont különösen az akril tálakat érinti. Az a tény, hogy sok gyártó lehetővé teszi a falak elvékonyodását, a finom formák betűtípusát. Ezért rendkívül fontos, hogy egy tálat válasszon "a világításon". Ha a betűtípust egy fényes fényforrással szemben állítja, egyenletesen sík, áttetsző területek nélkül. Ez azt jelenti, hogy a gyártó nem mentette meg az anyagot, és a közeljövőben nem fog szembesülni a bevonat helyreállításával, a forgács visszaállításával a falon vagy a fürdő alján.

Hogyan cseréljék fel a zsetonokat a fürdőben

Mi a teendő, ha a fürdetés csípősnek tűnik? Gyakran előfordul, hogy ez megtörténik a javítás során, egy csempe vagy kalapács véletlenül az otthon vagy az objektumra esik. Vagy a szállítás során új fürdő érkezik a falra vagy ajtónyílásba, és egy zománcdarab leesik. Ez szégyen.
De legyen ez, ahogy lehet. A baj történt. Hogyan távolítsuk el a chipet? Fürdő, mert egy chip nem akar zománcozni, és a bélés, hogy tegye vagy vesz egy újat annál is inkább.

Három módja a forgács forgácsolásának javítására.

Az első módszer

Az első módszerrel megvásárol egy kész Remkomplektet, amely mindent tartalmaz a hasítás (gitt, csiszolópapír) javítására, majd a későbbi festéshez (spray-doboz különleges zománccal).

Második út

Ebben a készülékben önállóan szerelik össze a javító készletet, hogy lezárják a fürdőszobában a hasadást (autóipari gitt, aceton, stb.) A szükséges anyagok beszerzésével a szokásos háztartási áruházakban.

Harmadik út

Ebben a megrendelésben a szolgáltatás lezárja a hasítást és a zománc későbbi helyreállítását az egész fürdőben. A forgácsolás teljes eltávolítása a fürdőben. Így nem volt látható nyom.

Az első módszer - a legkönnyebb - kész fürdőjavító készletet vásárol.

A hazai termékek gazdagok mindenfajta készletet találnak a "házi" készítéshez. És a kereslet, ahogy tudjuk, kínálatát hozza létre.
Az orosz gyártók javaslata nem feltétlenül a legrosszabb minőségű, de az ellenőrzés és az érthető tanúsítás hiánya miatt nem hitelesek.
Talán valakit, aki hisz az üzletemberek altruizmusában és őszinteségében, hasonló analógokat kereshet. Ebben a cikkben megemlítem a háztartási fürdők háztartási termékek legelismertebb gyártóját, amely a Cramer márkanév alatt a fürdőkben való forgalomból való készletet készíti. Cramer német cég, amely kizárólag vízvezeték-hibák javításával foglalkozik.
Így találkozunk. Kit "Keramik-Email-Acryl Reparatur-Set"

A forgácsoló készlet tartalmazza:

 • maga a gitt keverék (a képen egy üvegedény és egy műanyag cső).
 • Spatula, a gitt keveréséhez a keményítővel.
 • Csiszolópapír, kétféle akril (szürke) és zománcozott (barna).
 • Hát, permetezz speciális zománccal. Alkalmas kerámia, zománcozott és akril fürdők bevonására.

Mindent kihúzzuk a dobozból, és folytatjuk a chip leállítását, ha az alábbi utasítások érdekelnek a spoiler alatt.

+ A spoiler felfedése:

Első lépés - sweep.

Először is megtisztítjuk a chipet.
Nem mosakodtunk mosóporral, de óvatosan tisztítsuk meg a szennyeződéseket, ha rozsdásodunk benne, azt is eltávolítjuk. Javasoljuk, hogy a bontási helyet a Sanoks WC-kkel töltsék be, és várják, amíg az aktív komponensek enyhén elenyészik a hasadást.
Sanox mosással végzett mosás után zsírtalanítsuk fel sima szódabikarbónát és szárítsuk.
Ha van aceton otthon, ne bánja meg, és kezelje a chipeket és azokat.

A második lépés a gitt keverék előkészítése.

Az óntartalom (gitt) és a műanyag cső (keményítő) tartalmát 30: 1 arányban kell összekeverni egymással.
Annak érdekében, hogy könnyebben megértsük, mérjük ki a gitt méretét dió, és a keményítő borsóval. A csip méretétől függően mérje meg az anyák és a borsó felét.
Ne feledje. Ebben az esetben a keményítő kisebb mennyisége jobb, mint feleslege.
Alapos keverés után a keveréket egyenletesen fel kell használni a csipre.

A harmadik lépés. Kaparás.


Fél óra várakozás, és csiszolópapír csiszolja a gitt. Nincs külön tanács, csak győződjön meg róla, hogy nem érzi át a fürdő és a gitt közötti átmenetet az ujjaival. Ahogy az építők "flush" -nak mondják. Használjon szürke csiszolópapírt, ha van akril kád, barna, ha a zománc fürdő.

A negyedik lépés. Festés.

Itt azt hiszem, minden világos is. 15 - 20 cm távolságban permetezze a permetet a hasítás helyére. Jobb, ha ehhez egy sablont használsz.
Ne próbálja meg a hasadási helyet egy "passzban" festeni, permetezni a permetet 1-3 percenként. Rétegenként.
Ha megállítja a színek megkülönböztetését a fürdőszoba és a chip helyén, a javítás végét jelenti.
2 óra múlva megérintheti a kádat. És a zománc teljesen megszárad 48 órán belül. De ne feledje, az utasítás csak 4 nap után igényli a fürdőszobát.

Egyébként ezzel a készlettel nemcsak egy fürdőkádban rejthetjük el a chipeket, hanem egy mosogatóba, mosogatóba vagy akár sütőbe vághatók, ahogy a gyártó a tűzhelyen állítja.

Második módszer - Összeszereljük a készletet.

"Sanoks", aceton, szóda

Annak érdekében, hogy eltávolítsa a forgácsot a piszoktól és az úgynevezett "szappannal" (vékony réteg zsírozott szárított szappan, sampon), szükségünk van mosószerre.
Vásárolunk az egyik legnagyobb költségvetési források "Sanoks" az ára 2016 augusztusában körülbelül 50 rubel. Oxálsavat tartalmaz, és jól elfogy a rozsda.
Egyszerű, szódabikarbóna.
Aceton.

Gépi gitt

Hogy majd lezárja a fürdőben. Nincsenek alapvető követelményei. Ha a fürdő csak egy pár zsetont, akkor jobb, hogy válasszon egy kisebb tubust és lehetőleg világos színű, sötét színű nem mutatják az új fürdő zománc. (költség 50-90r.).
Véleményünk szerint az üvegszálas gitt megőrzi a hőmérsékletet. Személy szerint, amikor a fürdőkádban felszedjük a chipeket, ezt használjuk, de egy drágább gittért is költ.

csiszolópapír

Csiszolópapír, a legolcsóbb. Különleges minőségre nincs szükség, ezért a "flush" gitt polírozása a fürdőszobából és puha. A fürdőkád egyik részének lezárásához elegendő lesz egy pár levél. Egy 80 grit, egy kicsit kisebb. Nincs értelme a nedvességálló papír felvételéhez, egyszerűen elvégezni. (18-20 p.)

Fürdő zománc

Tűzzománc fürdők jönnek a különböző mennyiségek természetesen lezárására 1-2 zseton akkor nem kell egy liter üveg „Reafleks50” vödör vagy „folyékony akril.” Tehát menj a santekh boltba, és kérj zománcot a zsetonok lezárására. Kis csövekben értékesítik őket, ami elég 3-4 zsetonnal. Az egyértelműség kedvéért ezek közül néhány a következő képen látható:

A bemutatott zománcok közül a legjobb a "Rust-Oleum" "Tub" zománcának tekinthető Tile "(a képen zöld a jobb oldalon) Az igazság és az ára ez a készlet körülbelül 900 rubel (ez Moszkvában Leroy Merlin).
Hogyan kell a gitt-chipet és a festéket?

Az egyetlen hátránya ennek a két módszernek a lezárása a repedések vagy spalling a fürdőszobában az, hogy mivel nem próbálja meg, és a helyén a spall is látható lesz. Nem sok, de mégis észrevehető lesz. Az alábbiakban néhány fényképes példát láthatsz, amennyire láthatod:

A fenti képen a chipet egy spray zománc javító készletbe ágyazták. Az első dolog, hogy látható, hogy maga a chip is jól megcsinált, egy másik dolog az, hogy a zománc színe nem egyezik a fürdő gyári burkolatának színével. Erről világosan látható.

Ebben a fotón a fürdőt ecsettel zománccal festették. Minden pontosan ugyanaz, mint az első fotón. A zománc színe nem egyezett a zománc gyári színével. És ez 10 esetből közel 9 esetben fordul elő. Ezért javasoljuk ezt a módszert csak azoknak, akik maguk fürödnek. Vagyis felelősek a munkájukért.
Ha a fürdő új vagy mester vagy, és el kell venned egy tárgyat, akkor ez a módszer biztosan nem fog működni az Ön számára, mert észrevehető lesz. Csak a harmadik és az utolsó módszer segíthet Önnek - olvassa el alább.

A harmadik út. Hogyan készítsünk tökéletesen a fürdőben a kavicsot?

Fotó először: Szóval. Van egy kád, lecsapott. Skol nagy, piszkos. Ehhez valamit meg kell tennie.
Először is, mindenekelőtt tisztítunk mindent a szennyeződéstől és a rozsdától. Scrub, hogy a chip belsejében a lehető legtisztább legyen. A chipbe öntse egy kicsit "Sanox" -ot és alaposan csiszolópapírt. Miután alaposan lemosták a vizet és a szódát (oltsa le a savat, hogy részecskéi ne maradjanak a gittréteg alatt.

Skol mosott. Rendben, száraz.
Van idő - bőven lemosni egy csipet forró vízzel, és várni, amíg a víz elpárolgott, és a csipke szárított, ha van egy hajszárító, szárítsa meg vele - időt takarít meg.


Most szárítsd meg a gitt. 20-30 percig és a gitt készen áll a sztrippelésre


Előfordul, hogy az első alkalommal a gitt nem tökéletesen illeszkedik, és benne vannak "hornyok", ez nem ijesztő, csak egy másik réteget használjon.


Ne felejtsd el, minél finomabb a lakkot a fürdőszobában finomítani, annál egyenletesebb lesz a hely. Így egyáltalán nem lesz észrevehető.


Végül az egész fürdőszobát új, zománcozott réteg borítja. Ez minden. Csak ez a módszer garantálja a szín abszolút "egyenletességét".

Zárja be a fürdőkádat zománc zúzását - tegye meg jól

A fürdő bevonatának mechanikai károsodásának okai különböző okok lehetnek, de leggyakrabban a csoroszlyák a szaniterberendezés felületén éles fúvókából származnak. Általában mindenféle kozmetikai polcokat helyeznek a kád felett. A véletlenül lehullott serpenyőből készült apró fúvóka elégtelen. A friss chip javítása önmagában is lehetséges. Ebben a cikkben a zománcfürdők önjavításának és helyreállításának minden finomságait.

A bevonófürdő károsodásának típusai

Nem számít, mennyire óvatosan használták a tulajdonosok a fürdőszobát, idővel különböző sérülések jelennek meg a zománc felületén. Meg kell próbálnunk eltávolítani a kellemetlen foltokat, csiszolt zománcot, karcolásokat és más károkat. Ideális esetben cserélje ki a sérült fürdőt új megvásárlásával. Mielőtt radikális megoldást találna a régi vízvezetékek cseréjére, alaposan meg kell vizsgálnia a bekövetkezett károk problémáját, egyes esetekben minimális forrásokkal megbirkózhat a katasztrófával. Tehát a fürdő zománcának károsodásai - ismerkedjünk meg a problémákkal.

A gyártók vas-, acél-, akril-, üveg-, természetes és műkőből és fából készült kádakat gyártanak. Ha a fürdőfelületet üvegből, fából vagy kőből károsítják, szinte lehetetlen megjavítani a forgácsokat és a repedéseket, más esetekben a fürdő saját kezével történő javítása meglehetősen megfizethető. A leggyakoribb károsodás a fürdő - csiszolt zománc bevonattal. Ilyen károsodás esetén fontos, hogy a chipet mielőbb javítsák meg. A rozsda kialakulása - a fürdés bármilyen borítása nem biztosított ettől a bajtól.

A karcolások leggyakrabban a klasszikus öntöttvas vagy akril fürdőben fordulnak elő. Különösen ijesztő karcolások, amelyek az akrilfürdő felszínén jelennek meg, mély károsodás vezethet a tál elpusztításához és az alsó szakadáshoz. A vékony falú és alsó akril fürdők különösen gyakran szétválnak.

A falakon és az alján levő lyukakon keresztül - ezek a károk jellemzőek a fürdők minden típusára, és az ilyen károk helyreállítása meglehetősen nehéz, ilyen esetben komoly szakmai restaurációra van szükség.

Sealing forgácsolás a fürdőben önállóan - javítási technológia

A zománc zseléi a fürdő felületén még a kis mechanikai hatásoktól is előfordulnak. A veszély a fürdõ korróziójának gyors megsemmisülése (különösen az acél tálak tipikus jellemzõje). Az intézkedések időben történő elmulasztása károsíthatja az egész fürdőt, és új vízvezeték szerelvények beszerzésének szükségességét igényelheti, ami jelentős beruházást igényel.

Tipp Az akril fürdők azonnali javításra szorulnak forgácsolás esetén. Az akriltermékbe belépő víz hozzájárul a tál nagyon gyors megsemmisítéséhez.

Rengeteg lehetőség van a saját kezét zsetonokkal javítani. Ezek közül az egyik az akril szokásos bélelése. A bélés a kádfelület nagy károsodásával is használható.

A gyártók különböző konfigurációjú bélelőanyagokat gyártanak, és a szükséges méret megtalálása szintén nem nehéz. A fürdők javításával ez nem sok időt és pénzt vesz igénybe, a javítási folyamat fáradsága alacsony.

Ha a fürdőszobában lévő csipke kicsi, akkor teljesen lehetséges a porcelánfoltok bevezetése. A helyreállítási munkálatokhoz porcelán edények töredékei szükségesek, és a fürdő felületéhez illeszkednek. Először meg kell zsírtalanítani a hasított felületet benzinnel. A felület zsírtalanítása után a felületet finom smaragdal tisztítsák meg. A porcelán törmeléket alaposan porrá kell helyezni, biztosítva a porcelánpor homogenitását.

A csip felszíne az epoxi ragasztó kompozíció fedésére. Porcelánpor réteget alkalmazzon a ragasztó felett, dörzsölve a simaságot spatulával. Ideálisan javított felülete porcelánnal nem korábban, mint 2-3 óra alatt felveszi az erőt. Ezt a módszert használják a kopás és a kis karcolások.

A fürdő károsodásának javításának második módja a száraz fehér keverék alkalmazása BF-2 ragasztóval. Az összetevőket pépes állapotba keverik. A fürdő zsíros és oshkurennuyu felülete lefedi az elkészített készítményt ecsettel.

Van még egy fehérítő javító technológia, amely segít a károsodások kijavításában:

 • Vékony réteg BF-2 ragasztó, amely lefedi a hasítást, amelyet előzetesen zsírosított benzinnel és csiszolópapírral kezelt.
 • Fehér por alkalmazzon a ragasztórétegre és egy spatulával szintet.
 • Szárítás után új ragasztóréteget és fehér színű réteget kell alkalmazni, ismételve a műveletet a szükséges számú alkalommal, amíg az új zománcréteg teljesen nem illeszkedik a teljes bevonat szintjéhez.

Tipp A következő ragasztórétegeket és a fehér festéket az előző réteg teljes szárítása után szabad alkalmazni. A tapasz erőssége több mint 100 óra.

Helyreállító fürdő speciális szerszámokkal

A zománcon lévő kisebb karcolások kiküszöbölése speciális szerszámok alkalmazásával történik, miközben a felületet beágyazják. "Zománc restaurátorok" - speciális eszközök, amelyeket a vízvezeték-részlegekben lehet megvásárolni. Segítségükkel könnyedén eltávolíthatók a csomók, apró repedések, karcolások és kopások a zománcozott fürdőben. A zománcozás helyreállításával megjavíthatja a károsodást okozó háztartási eszközök felületét.

A javításra vonatkozó általános követelmények:

 • A megrongálódott területet előhűlni, zsírtalanítani és teljesen megszáradni.
 • Zománcszerkezet ecsettel történő alkalmazásával a chip helyére, minden felületre vékony réteggel.
 • A védőkomponens rétegeinek ismételt alkalmazása az előzőek teljes száradása után megengedett.
 • A javított felület teljes száradása után a fürdőt le kell mosni.

A zománcburkolási repedések eltávolítása

Egy fáradságosabb és igényesebb művelet a kád felszínén felmerült repedések megszüntetése. A sekély repedések javítása (legfeljebb 0,1 cm) a következő módokon hajtható végre:

 1. Javításokat végezzen kész aeroszol zománccal, gondosan kövesse a gyártó által javasolt használati utasítást.
 2. Az epoxi ragasztóval való kitöltéshez a károsodás területének eltávolítása és csiszolása szükséges.
 • a fúróvégeket legfeljebb 1 mm-es mélységig kell fúrni, hogy megakadályozzák a repedés továbbterjedését.
 • Csiszolt mosás és száraz.
 • Készítse elő a kompozíciót epoxi ragasztóval, majd zárja le a repedéseket spatulával. Miután a helyreállító réteg teljesen száraz, a homokot fel kell tölteni.

Lehetőségek a kupak tetején és falán lévő lyukakon keresztül történő tömítésre

Ahhoz, hogy megszüntesse a lyukakat a betűtípusban, nagyon komoly munkára van szükség, ami a legjobban szakképzett szakemberre bízható. Ha javításokat végez, akkor a fürdőszoba helyreállításához készletet kell vásárolnia. A kádfedés javításához szükséges műveletek konzisztenciája és pontossága magas színvonalú munkavégzést biztosít.

 • Először is meg kell fúrni a repedés végein lévő mélyedéseket (mélység 3 mm-ig).
 • A süllyesztett habok alkoholos vagy benzinmentesítettek, tisztaak finom smaragdal.
 • Készítse elő az epoxigyanta összetételét, szigorúan ragaszkodva a recepthez.
 • Helyezzen vissza egy gyantát helyreállító réteget a zománc repedéseire.
 • A megerősítő réteg második réteget (a javító készletben) kell felhordani.
 • Szárítsa meg az alkalmazott rétegeket az utasításoknak megfelelően.
 • A réteget süsse le és zsírtalanítsuk az alkohollal. Lengyel polírozószerrel (a javító készlet tartalmazza).

Szeretném megjegyezni, hogy a vízvezeték tiszteletben tartása segít elkerülni a javítások szükségességét. A fürdőszobai tisztításhoz ne használjon csiszolóanyagot tartalmazó készítményeket. A mechanikus hatásokat a fürdő felületére korlátozni kell, valamint meg kell akadályozni a zománcok érintkezését savakkal, lúgokkal, agresszív folyadékokkal és klórral. Ne vegyen fel edényeket és vödröket a kádban, különösen a fémekben. És akkor a fürdő évekig tart.

Hogyan és hogyan lehet megjavítani a forgácsot a fürdőben?

Chip zománc a fürdőben - nem a leggyakoribb, de nagyon bosszantó hiba. Fel fogja hívni a tulajdonos szemét, amíg végül úgy dönt, hogy megszünteti. Ez nem olyan bonyolult művelet, amely különleges képességeket vagy tudást igényel. Meg fogjuk érteni részletesebben, hogyan lehet megszüntetni a csiszolt zománcot a fürdőszobában.

A zománcfürdő károsodásának természete

Az öntöttvas fürdők akril zománccal borítják a korrózió elleni védelmet, valamint az esztétikai megjelenést. A régi fürdők zománc rétege kicsi - nincs mechanikai sérülés elleni védelem. A zománc a sarkokban szétzúzódik, amelyet gyakran dörzsölnek, vagy bármi más helyen, amikor kemény tárgyat találnak. Például egy acélvessző esett a fürdőbe, és a kiöntő egy darab bevonatot szét.

A csupasz fém kitett része sebezhetővé válik a vízzel szemben. Vannak rozsda, káros mikroorganizmusok vagy gombák.

Gyorsan megtudhatja, hogyan javíthatja a zsetonokat, valamint hol kaphatja meg a szükséges anyagokat, ha internet-hozzáféréssel rendelkezik. És mielőtt elkezdené a munkát, meg kell vizsgálnia a károkat. Az értékelést követően világossá válik, hogyan kell eltávolítani a fürdőben a hasadást, milyen eszközöket kell alkalmazni, és mit kell tenni a régi kedvenc fürdőjével.

Olvassa el a szakértők ajánlásait a munka megkezdése előtt:

 1. Karcolások, repedések vagy apró lyukas lapkák sikeresen megjavítva, ha autót használnak. A gitt nem igényel további feldolgozást, így a kád azonnal felhasználható a száradás után.
 2. A régi bevonat lefejtése azt jelenti, hogy meg kell változtatnia. Ha kár, hogy kivesszük a régi fürdőt, mert mindenkinek megfelel, kivéve a zománc károsodását, majd a fürdő fedele helyreállítása szükséges.
 3. A régi zománc eltávolítása a fürdőszobában meglehetősen időigényes folyamat, előkészíteni kell. A munka technológiájától és az utasítások betartásától függően a fürdő tulajdonosának garantáltan jó és tartós eredményei lehetnek.
 4. A fürdõben zománc, amelynek nagy vagy közeli csiszolása van, polimer zománcokat kell használni, ezt követi őrlés. Ha a sérülés területe jelentős, akkor az öntöttvas fürdő zománcát újra kell festeni vagy átönteni a Stakril technológiával.

A zománcfürdőben nem keletkezik plakk és rozsda, ezért a bevonat tisztaságát zománcréteggel kell fenntartani. A zománcfürdőben levő csíkot önmagában is kiküszöbölheti. Minden szükséges elemet értékesítenek minden építési piacon vagy egy raktárban.

Néha a zománc károsodása túl nagy. A zománcot teljesen frissíteni kell. A modern technológiák lehetővé teszik maguknak, és nagyon gyorsan és olcsón.

Felület előkészítés

Ha a fürdő tulajdonosának egy hófehér fürdőben fáradt a rozsdás folt, és elkezdi keresni a fürdőfelület javításával kapcsolatos információkat, akkor a helyreállítás megkezdése előtt ezt kell tennie.

 1. A fürdőben lévő zsetonokat megvizsgálják. Ha rozsda van jelen, akkor vegyileg vagy mechanikusan kell eltávolítani. Ha a hasított terület fekete lett, akkor valószínűleg baktériumok indultak benne. Ebben az esetben a chipet antiszeptikus készítménysel kezelik.
 2. Ha a régi zománc elkezd lemaradni az öntöttvas mögött, akkor a fürdő zománccal való újbóli festése előtt teljesen fel kell tisztítani egy csiszológépet és egy fúvókát, aminek csiszolópapírja van a fémre.
 3. Egyetlen chipet is csupasz fémre vágnak. Ehhez csiszolópapírt vagy vastag drótból készült fém keféket kell alkalmazni. A kefét óvatosan kell alkalmazni, hogy ne károsítsa az egész zománcot.
 4. A szükséges eszközök készen állnak, a szükséges komponens beszerzése a zsetonok rögzítésére szolgál. Nem lesz szükség felesleges vízvezeték-javító készlet beszerzésére, ha gumi tömítést veszít, amikor eltávolítja a tartozékokat, és lekapcsolja a fürdőt.
 5. A fürdőt alaposan mossák lúgos mosószerrel és teljesen megszáradnak.
 6. Ha a zománcot teljesen kicserélik, a fürdőt leválasztják a vízvezetékből és minden tartozékot eltávolítanak.
 7. A fürdő felületét aceton vagy alkohol tartalmú szerrel zsírtalanítják. Ezután hagyja teljesen megszáradni a fürdőt.

Mindezek a manipulációk után a fürdő készen áll a zsetonok megszüntetésére. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a zománc előzetes helyreállítása gyorsabb lesz, és sokkal hosszabb ideig tart, mint nélküle.

A kis egycsillagok jól lezárták az autóipari gittal. Egy ilyen chip majdnem láthatatlan.

Hogyan és mit kell megszüntetni

Hogyan lehet megjavítani a forgácsot a fürdőben? A zománc helyreállítása a területen és a sérülés mélységétől függően eltérő lehet. Az ilyen javítások önállóan végrehajthatók. Szélsőséges esetekben szakemberek igényeit mindig igénybe veheti.

A megosztott chip, ha a technológia szerint készült és figyelembe veszi a gyártók összes ajánlását, alig látható a fürdő felületén. Az alábbiakban vázoljuk a zsetonok javításának leggyakoribb és leghatékonyabb lehetőségeit a fürdőszobában.

Autóipari gitt alkalmazás

Az automata gitt kiválóan alkalmas a zsetonok és repedések zárolására a tulajdonságai miatt. A technológia öt egymást követő szakaszból áll:

 1. A tésztát összekeverjük és megkeményedjük.
 2. A Scol újra zsírtalanított
 3. A gipszvékony réteget a zománcdarab helyére helyezték
 4. A szakadt zománc helyén egy kis magasság keletkezik, amelyet alaposan meg kell őrölni, miután a gitt megszáradt. A csiszolt gitt nem szakad el, mert nem fog működni és nem fog fájni.
 5. Hagyja, hogy a gitt száraz legyen, távolítsa el a gipsz felesleget, gondosan homokozza fel a felületet.

A videóban: a festék zománcokat auto zománc.

Zománcfestés az egyetlen zsetonból

A kisméretű és punctate chipek esetében a fürdő zománcburkolása elegendő ahhoz, hogy ecsettel festse és tisztítsa meg a chipet. Így gyorsan és megbízhatóan visszaállíthatja a zománcot. Ez a módszer nem alkalmas a repedések lezárására. A munka fontos elemei:

 1. A módszer lényege, hogy több rétegben vékony ecsettel gondosan festse át a csiszolt felületet.
 2. Minden egyes zománcozási rétegnek ki kell száradnia. A nemkívánatos rétegek a csomópontok kialakulását eredményezik a csipsz éle mentén, a felszakító zománc és a középső üregek helyén.
 3. A zománcot 3-4 rétegű vékony rétegekben alkalmazzák. Tehát a chipet nagyon óvatosan lezárják. Az utolsó réteg megszáradása után a zománcot teljesen kiegyenlítik.

A zománc öntéssel történő teljes cseréje

A zománc súlyos károsodása esetén nincs más módja, mint a fürdésre. Különösen elhanyagolt esetekben a régi zománcot teljesen eltávolítani kell. Néha az ilyen munkák költsége meghaladhatja a fürdő saját költségét. Ezért a munka megkezdése előtt meg kell mérnie az előnyöket és hátrányokat.

Ilyen munkákhoz szükség van a kád teljesen elválasztására a lefolyóból, ugyanakkor oka lehet a régi javító készlet beszerzésének és a gumibetétek cseréjének.

A régi vasfürdőben lévő betétel olyan mélyen esik, hogy szinte semmit sem mossa le. Ha a zománc nem sérült (csak frissíteni kell a kád megjelenését), akkor alkalmazhatja az ömlesztett fürdő technológiáját. Ebben az esetben a régi bevonatot nem távolítják el, de csak zsírtalanítják és csiszolják.

Ha a plakett mellett sok hiba van, akkor van egy lehetőség - a zománc teljes cseréje a régi réteg eltávolításával. Az így javított fürdő több évig használható.

Stakril technológia

Mi lenne még a fürdőszoba? A Stakril egy speciális polimer gyantán alapuló regeneráló zománc, amelyet a fürdő felületére öntünk és fokozatosan megkötődik. Kiderült, hogy az akril "héja", amely a fürdő egész területét lefedi. Ha korábban fürdőként aprították meg a zsetont, és ezután kis szabálytalanságok maradtak, akkor egy új, vastag akrilfólia teljesen elrejti őket.

A kész bevonat minősége közvetlenül függ a gondos előfeldolgozástól. Az interneten megtalálhatja a stakril házasság következményeit, amelyek a gondatlan hozzáállásból erednek.

Az üvegből bevont fémpadok leállítják a vizet, és megszerzik a legjobb hőszigetelési tulajdonságokat.

A népszerű módszerek használata

Ha hirtelen nincs különálló gitt a kezében, és az üzlet zárva van, és nem kaphat javító készletet, akkor az elérhető eszközöket kell használni. Vannak népi módszerek, amelyek még mindig sikeresen orvosolják a fürdőkben lévő zsetonok hibáit.

 • Az első út: a BF-2 ragasztó és a krétapor keveréke lesz. Abban a helyen, ahol a zománc eltűnt, a ragasztót elkenik és finom porral megszórják, majd a felesleget egy spatulával eltávolítják. Az eljárást addig ismételjük, amíg a csip felszíne megegyezik a zománccal. Ez egy meglehetősen tartós összetevő, amely 5-6 hónapig tart. Az ilyen módon helyreállítandó felületet 4 napon át száradni kell.
 • A második módszer az epoxigyanta és a porcelánmorzs keveréke. Az alkalmazás módja ugyanaz, mint a kréta ragasztóé. A festék festék a zománc sérült felületén és összeomlik. Ez a "javítás" tartósabb változata, amely körülbelül egy évig tart.

Ne felejtsük el, hogy ezek a módszerek átmenetiek és a gyári alkatrészeket átdolgozzák. De ha szükséges a sürgősen visszaállítani a chipet, akkor ezeket fel kell használni. De a leghatékonyabb módja az epoxigyantával való zománcozás.

Hogyan csavarni zúzott zománcot a fürdőszobában

A fürdőszoba, mint más háztartási cikkek, megfelelő gondosságot igényel. Hiányában vagy hiányában a fürdő megjelenése rosszabbodhat. Ráadásul a gondatlan kezelése különböző károkat okozhat.

Annak érdekében, hogy ne vásároljon új fürdőt, amely gyakran nem elég pénz vagy idő, meg tudja kijavítani az ebből eredő hibákat. A csiszolt zománcozott fürdők javítása - olyan egyszerű eljárás, amelyet bárki elvégezhet.

A lehetséges károk típusai

A fürdő és anyaga típusától függően a kár is eltérő lehet. A leggyakoribbak az akril, öntöttvas és acél fürdők. Mindegyiknek hasonló károkat okozhat, amivel meg tudja javítani magát. Üveg, fa és márvány fürdők nem javíthatók: az ilyen modellek kizárólagosnak számítanak, és szakember segítség nélkül mindent megtehet.

A leggyakoribb károsodás:

 • A forgácsolás meglehetősen gyakori károkozási lehetőség. Jobb, ha azonnal bezárjuk, és nem várjuk meg a növekedést;
 • karcolások - ez a probléma az akril fürdők számára a legsúlyosabb, mivel a mély karcolások a fürdőszobát elválthatják;
 • split - csak akril fürdőkre utal, és lehet egy mély karcolás vagy túl vékony fürdő;
 • rozsda - szinte minden fürdőben jelen lehet;
 • lyuk-hiba, a legtöbb időt igényel a javításhoz. Csak szakember vagy speciális bélés segíthet itt.

A kár megelőzése

A különféle hibák elkerülése érdekében minden fürdőkészülékre vonatkozó utasításokat be kell tartani. A termék összes követelményének megfelelően hosszú évekig tökéletes a megjelenése. A szakemberek kádak megfelelő működésének alapvető szabályai:

 • hogy a fürdőbe és annak éleiben ne fektessenek be fémeket és egyéb tárgyakat, amelyek károsíthatják a zománcot;
 • a tisztítónak enyhenek kell lennie, mindenféle csiszolóanyagtól mentesnek kell lennie, és elfogadhatatlan a klórral történő fehérítő használata is;
 • védje meg a fürdőt éles tárgyaktól, ha lehetséges;
 • a javítás során a fürdőt vastag filmből kell lezárni;
 • ne használjon tisztításra és ne öntsön olyan anyagokat, amelyek savakat tartalmaznak a terméken;
 • a fürdőszobának kellően vastag falakkal kell rendelkeznie;
 • Nem tudsz ugrani a fürdőszobában, még egy gyerek sem.

Chip a fürdőben

Az ilyen kár nagyon gyakran éppen a termék használatára vonatkozó követelmények be nem tartása miatt jelenik meg. A megjelenő törés nagyon gyakran figyelmen kívül hagyott, ami rossz. Néhányan azt gondolják, hogy nagyon nehéz ezt megtenni, mások -, hogy ez nem éri meg. Ennek eredményeként a chip nagyobb és szembetűnőbb lesz.

Valójában, ha önállóan javítja a chipet, akkor az eredeti megjelenést még mindig nem lehet visszaállítani a termékre. A fürdők nagyon magas hőmérsékleten készülnek, és ugyanazon felületet nem lehet otthon létrehozni. És ha ez az eljárás helytelenül zajlik le, hamarosan a folt elkezd rozsdásodni vagy teljesen leesik. Ezért fontos, hogy a csipke zománcfürdőt saját kezével helyesen javítsák, figyelembe véve az összes részletet. Maga a folyamat nem sok időt vesz igénybe, és csak gondot és vágyat kíván a jó eredmény elérésére.

Felkészülés a javításra

Az előkészítés nagyon fontos szakasz, amelyet nem szabad kihagyni. A megvalósításától függ a javítás minősége és élettartama. Amint azt korábban említettük, azonnal meg kell javítani a korongot. Ha ez nem történik meg, rozsda alakulhat ki, amelyet el kell távolítani. Ha a chip friss, akkor az előkészítés ezen szakasza kihagyható.

 1. Rozsda eltávolítás. Ez olyan eszközöket igényel, mint a kés, a tű, a csavarhúzó. A rozsda eltávolítására használhatók. Az eltávolításhoz speciális szerszámot is használhat, amelyet a háztartási vegyi anyagok boltjaiban értékesítenek. Ha nincs jelen, akkor egy közönséges tisztítószer lesz. Minden manipuláció után a hasított rozsdából kitisztított folyadékot jól le kell öblíteni vízzel.
 2. A szennyezettség eltávolítása háztartási vegyi anyagokat is alkalmazhat. Nem szabad elfelejteni, hogy az ilyen eszközök nem tartalmazhatnak csiszolóanyagokat.
 3. Alapos tisztítás után a javítási hely jól mosható és alaposan megszárítva hajszárítóval. A felületnek tökéletesen tisztának és száraznak kell lennie.
 4. A zsírtalanítás szükséges eljárás, amely nélkül a vetésállóság jelentősen csökken. A zsírtalanítást acetonnal végezzük, majd ismét hajszárítóval szárítjuk.

A készítmény teljesnek tekinthető. Az előkészítési folyamat minden fotóját és videóját megtekintheti ebben a cikkben vagy a weblap galériájában. Ezt követően megkezdheti a csiszolt zománcfürdő javítását. Ez többféleképpen is elvégezhető, és különböző anyagokat használhat, amelyeket az alábbiakban ismertetünk.

Kötelező anyagok

 1. A fő és a legfontosabb anyag az autós gitt. Egy kicsit vesz igénybe, és a színe a lehető legkisebb legyen. Van egy speciális üveg az üvegszálas, amely szintén alkalmas. Előnye a hőállóság, de az ára magasabb.
 2. Csiszolópapír. Szüksége van egy kicsit, legfeljebb 1-2 lapra. Kisebb legyen, a legolcsóbb.
 3. Speciális aeroszol, amelyet a forgácsok közvetlen javítására terveztek. Színének meg kell egyeznie a fürdő színével. Az árkategória nem számít, de ha van lehetőség arra, hogy jobb modellt válasszunk, akkor jobb, ha aeroszolt választunk hő- és vízállósággal.
 4. Ahelyett, hogy aeroszol, akkor használjon zománc fürdők. Már minden szükséges tulajdonsággal rendelkezik.
 5. Csiszoló polírozó paszta. Szükséges a javítás nyomainak maszkolásához.

Annak érdekében, hogy az összes komponenst ne vásárolja meg külön-külön, azonnal készletet vásárolhat a zsetonok lezárására. Az ilyen készletek jellemzően a következő összetevőket tartalmazzák: gitt, simító, csiszolópapír, spray és / vagy zománc.

Hogyan zárjuk le a zománc forgácsát a fürdőszobában - egy kész készlet vagy egyéni anyagok segítségével - nem számít.

Chip megszüntetése

Beszerzési gitt. Ehhez meg kell keverni a gyantát és a keményítőt, és a gyantának harmincszor kell többet lennie. A masszát egy spatulával keverjük össze, és azonnal felszúrjuk a forgácsra. Ugyanakkor jól kell tompítani. Tudsz egy kicsit többet, mint amire szükséged van: az összes felesleget először ugyanazzal a spatulával lehet eltávolítani, és a kikeményedés után szintre őrölni. Ha a mennyiség nem elegendő, akkor valószínűleg a javításokat újra végre kell hajtani.

 1. A keveréknek kb. Fél órát kell keményednie. Pontosabb időt kell felírni a gipszcsomagon.
 2. Csiszolás. A fürdő minden egyes bevonata megegyezik a csiszolószemcsék méretével, melyet előre kell megvásárolni. Az eljárást addig kell folytatni, amíg a felület teljesen le nem süllyed. Nincsenek legkisebb szabálytalanságok. Ha egy akrilfürdőt meg kell javítani, akkor a javítás során jobb, ha lezárja vagy lezárja azokat a helyeket, amelyek a csiszolópapír véletlenül megsérülhetnek.
 3. A festészet egyszerűbbé és pontosabb és minőségi eredmény érdekében ajánlott egy stencilt használni. A beágyazott felület alakjában van vágva, és szükség esetén rögzített.
 4. A festendő felületet újra zsírtalanítják. Ezt követően festéket alkalmazhat, amelyet alaposan meg kell rázni.
 5. Festés után a sablon elhagyható. A festék rövid ideig szárad, amit a csomagoláson fel kell tüntetni. De a saját fürdőszobához való használata jobb, mint négy nap. Ez biztosítja a gipsz legerősebb ragasztását a fürdőszobában.
 6. Négy nap elteltével polírozógépet használhat a lakk zománcozásához.
 7. Megtekintheti a zsetonok eltávolításának folyamatát ebben a cikkben vagy a weblap galériájában. Itt a szakemberek megtudják, hogyan kell mindent helyesen és biztonságosan megtenni. Fotó- és videóanyagaink segítségével könnyebb elvégezni a javítást.

Crack javítás

Kis repedések

A legfeljebb egy milliméter vastag repedések valamivel könnyebbek, mint a szélesebbek. Ez egy kicsit könnyebb, mint felállítani a zománcot a fürdőbe. Minden munkát szellőztetett területen és védőfelszereléssel kell elvégezni, mivel az epoxi gitt veszélyes az emberi egészségre.

 1. Helyezze a csiszolópapírral megtisztított repedés közelében.
 2. A repedés mindkét végén lyukakat fúróval fúrták, hogy megakadályozzák az elterjedését.
 3. A javítóhelyet alaposan megmossák, zsírtalanítják és szárítják.
 4. Az epoxi-gittet spatulával kell felvinni a repedésre és a furatokra. A keveréket szintetizáljuk, és a felesleget spatulával tisztítjuk.
 5. A 12 órakor bekapcsolt állapotban megkezdheti az őrlést. Az eredménynek olyan sima felületnek kell lennie, amelyen nem szabad szabálytalanul lenni.

Mély repedések

Kezdetben, mint a múltban, a felületet csiszolópapírral tisztították, furatokat fúrtak, az eljárást zsírtalanították és szárították. Felgyorsíthatja azt rendszeres hajszárítóval. Ezután vágjon egy darab építőszalagot, amely egy kicsit több, mint egy repedés. A szalagot ragasztva kell ragasztani és jól sima lesz, eltávolítva a felesleges levegőt az alatta.

A javítások teljesnek tekinthetők, de csak szárítás után: a ragasztott szalagnak legalább három órán keresztül száradnia kell, majd a fürdőt használhatja.

Lyukakon keresztül

A fürdőben egy átmenő lyuk súlyos sérülést okoz, de nem szabad cserélni a fürdőt. Ön meg tudja javítani. Ehhez először fúrtak lyukakat a sérülés végén. Ha nem rendelkezik repedés formájában, akkor ez nem szükséges. Ezután egy elektromos fúró segítségével a károsodási helyet a kráter formájába feldolgozzák. Amikor ez látható fém fürdőszoba. A kényelem és az ilyen "kráter" jobb javítása érdekében a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Most ezt a helyet alaposan öblítik, zsírtalanítják és szárítják.

A használt epoxi-gitt tömítésére. Miután összekeverték az összes alkatrészt, a súlyt egy nyílás szélein alkalmazzák. Ezután erősítő szalaggal ragasztják, és tetejére egy másik gittréteget alkalmaznak. Ezt az eljárást meg kell ismételni, amíg a lyuk teljesen meg nem javul. A szárított gittnek csiszolópapírral kell csiszolni. Ezután a felületnek tökéletesen sima legyen. Kívánt esetben a felület külön zománccal vagy aeroszolral festhető ugyanúgy, mint a chip bezárásakor.