Legfontosabb > Tervezés

Hogyan illessze össze a falat a csempe alatt: 3 fontos lépés


A szakemberek javasolják, hogy a falak elhelyezése előtt csempéket készítsenek A javítás minősége számos tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat és eszközöket használjunk, ismerjük a technológia használatát, figyelembe vesszük a felület minőségét és a helyiségek körülményeit. A felhasználók gyakran kérdezik, hogyan kell a falat a csempe alá igazítani. A csempe az egyik leggyakoribb fal- és padlóburkoló anyag a fürdőszobában és a konyhában. Annak érdekében, hogy a csempe biztonságosan rögzíthető legyen, a felhelyezés előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

Tippek a csempefal elkészítéséhez

Azok, akik nem javítanak először, tudják, mennyire fontos a felület előkészítése a befejezés előtt. Ahhoz, hogy előkészítse a falat a fektetéshez, el kell távolítania a régi réteg bevonatot. A cél az alaphoz jutni, amely alkalmas további feldolgozásra.

Ha az előző bevonatot is csempékből készítették, akkor azt el kell távolítani, nem szabad megfeledkezni a ragasztó oldatról.

A lemezek eltávolításának megkönnyítése érdekében szükséges az ízületek tisztítását, az egész falat vízzel alaposan meg kell nedvesíteni, és néhány órára áztatni kell. A vésővel meg kell ragadnia a szélsőséges lapkát, majd egy kalapáccsal üsd le a vésőt úgy, hogy a csempe elmaradjon a fal mögött. A csempe vésővel is eltávolítható, de a csempe biztonsága nem garantált.


A falakat elő kell készíteni, tisztítani őket a porból és a régi bevonatokból.

Hogyan távolítsuk el a festéket, a mészetet és a dekoratív vakolatot:

 • Az öreg festéket csiszolólemezzel távolítják el. A réteget teljesen el kell távolítani, hogy elérje az alapot. Szükséges eltávolítani és vakolni. Ha valamilyen okból a felületet nem lehet eltávolítani. Nagy mélyedést hoz - javítja a fogást új bevonattal.
 • A meszelés nem célja a megoldás alkalmazása - egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. Ezért alaposan meg kell mosni. A réteg lágyításához használhatja a szórópisztolyokat és a lehúzót. Fontos, hogy távolítsunk el minden válást. Ehhez használjon rongyot vagy szivacsot.
 • A csempe csempe a dekoratív vakolaton nem működik. Ezt le kell dobni a falról. Ehhez a legjobb az elektromos szerszámok használata.

  Ma a konyha és a fürdőszoba ritkán takaróval borított. De ha a szoba rendelkezik ilyen típusú dekorációval, akkor teljesen eltávolítani és a falat tisztítani a ragasztó. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyagok legkisebb maradékai le tudják csökkenteni a tapadási erőt.

  Hogyan készítsük el a falaknak a csempe alatt elhelyezkedését

  A felület szintjének többféle módja van. Az első a gitt. Ehhez a falat teljesen tisztítani kell a porral, zsírtalanítva és alapozva. Ezt követően telepítenie kell a jelzőfényeket, és ki kell számolni a szükséges anyagok számát.

  A gitt, vagy a gitt egyetlen réteg nélkül is használható, ha a cseppek mérésekor kiderül, hogy kevesebb mint 1 centiméter.

  A gipsz falak jobban elvégzik a cement-homok habarcsot. Ha a gitt a fürdőszobában történik, figyeljen a magas páratartalomra. Ezért válasszon olyan gittet, amelynek csökkent vízfelszívódása van. A gittet egy spatulával szintetizálhatjuk. Nem szükséges, hogy a felület teljesen sima legyen.


  A felület szintjének többféle módja van, amelyet Ön saját belátása szerint választhat.

  Hogyan igazítható egy erős görbületű fal:

  • Vásárlás lapok gipszkarton, ellenáll a nedvességet.
  • Rögzítse a lemezeket a falhoz fémprofilokkal.
  • Zapenit vagy gipszcsuklók mézes lemezek.

  Ez az igazítási módszer meglehetősen egyszerű, gyors és legkevésbé költséges. A lemezeket az előkészített felületre kell helyezni, és megfelelően kell feldolgozni. Ezt komolyan kell venni, mivel a rossz minőségű felületi előkészítés szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a cserép előbb-utóbb leesik vagy megdagad.

  Ajánlások: Hogyan készítsünk falakat a csempeburkoláshoz

  A felület, amelyen a csempe van elhelyezve, függetlenül attól, hogy: a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben legyen erős és tartós. Nem számít, milyen csempe lesz fektetve: könnyű kerámia vagy gránit. De a fal előkészítése más lesz, ha a csempe behelyezése kívül, nem pedig beltéren történik.

  Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a felület típusára - attól függ, hogy milyen szakaszban dolgozunk és mennyi időt töltünk végre.

  Ha egy fa felületet készítenek a csempe behelyezésére, egy fémrácsot rögzítenek rajta, majd vakolják. Lehetséges gipszbeton és téglafal. Lehetséges, hogy megtagadja a vakolat, ha az alap gipszkarton vagy kerámia tégla.


  Ezenkívül a falak elhelyezése előtt beállíthatja a lapokat

  Felület előkészítési tippek:

 • Távolítsa el a régi csempeit a falról az egészre. A töredékek csak lassítanak és akadályozzák az előkészítő folyamatot.
 • Ha a burkolólapot perforátorral eltávolítják, védőszemüveget kell használni a szem védelmére. A csempedarabok különböző irányban repülnek, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.
 • A régi festéket egy spatulával távolítják el. A ragasztó festék jobban előmelegít - ez nagyban megkönnyíti a folyamatot.
 • A régi bevonat eltávolítása során jobb légzőkészüléket kell használni, és védeni kell a padló perforált kartonpapírral.

  Ha a vakolat eltávolítása után repedések és duzzanatok vannak a falon, javíttatni kell őket. A régi bevonóanyagok eltávolítása után elvégezheti a fal összehangolását. Sokan kíváncsiak, vajon szükséges-e tökéletesen szintetizálni a falakat, vagy könnyedén vakolhatja a felületet. A válasz a következő részben található.

  Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

  A nagy és kiváló minőségű felületi javítások elvégzéséhez minden helyiségben gipszfalakat kell készíteni. Ez a munkafolyamat további anyagi és átmeneti kiadásokat biztosít, de jelentősen növeli a csempe élettartamát is.

  A tartós, megbízható és kiváló minőségű javításhoz a falat cementhabarcsokkal kell bevonni.

  A falburkolat nem ajánlott a gipszkeverékek kivitelezéséhez, mivel gyorsan nedvességtől törik össze, erőt veszítenek és töröttek. A gipszkarton kiválóan alkalmas a tapéta beillesztésére, de abszolút nem elfogadható a csempeburkoláshoz. Szükség van a gitt gondos elvégzésére, a szoba méretének kiszámítása után, figyelembe véve a szinttől való eltéréseket. A világítótornyok használata ajánlott.


  Használhat cementhabarcsot a falak vakolásához.

  Miért van szüksége gipszre?

  • A csemperagasztó réteg egyenletes eloszlására;
  • Megfelelő terheléselosztás, amely kiváló minőségű lemezekhez vezet;
  • Kompenzálja az egyenetlen falakat.

  A vakolat úgy teszi, hogy a ragasztókeverék egyenletesen alkalmazható, elkerülve annak túlfeszülését. A nagy ragasztóréteg jelentősen lelassíthatja a munkafolyamatot és csökkentheti a csempézés minőségét. A vakolat egyszerűsíti a burkolólapokat, gyorsabbá és olcsóbbá teszi.

  A falak alátámasztása a csempe alatt (videó)

  Mielőtt elvégezné a burkolólapok javítását, ismernie kell a szükséges előkészítő munkák jegyzékét. Fontos, hogy előkészítse a felületet a csempék behozatalához, függetlenül attól, hogy konyha, fürdőszoba vagy WC. A csempe szilárdan és biztonságosan tartható, ha előkészítik az előkészítést, különösen beton vagy téglafal készítésénél. Meg kell szintelni a felületet - ez javítani fogja a csempe burkolási megoldás alkalmazásának minőségét, és felgyorsítja a javítási munkát. Gipsz - fontos szakasz, amelynek elkerülése azt eredményezheti, hogy a csempe a közeljövőben egyszerűen el fog távozni.

  A falak előkészítése a csempe alatt: megoldások a fürdőszobában

  Ha úgy döntenél, hogy a fürdőszobában csempe csempe, akkor nem az utóbbi vásárlásával kell kezdeni, hanem a falak előkészítésével. A falak vagy a padló kezeletlen felületéhez ragasztott cserép nem tart sokáig. Az idő múlásával elkezd csökkenni, vagy apró, szövedékszerű repedésekké válni. Ma egyik ok miatt sokan inkább saját lakáson végeznek javításokat, különösen azért, mert az építési boltok tele vannak különböző anyagokkal, és az internetes video tutoriák segítenek megoldani bármilyen problémát. A javítások indítása, szakemberek igénybe vétele nélkül ne felejtsük el, hogy a fürdőszobában végzett javítások különleges megközelítést igényelnek, mivel itt a nedvesség és nedvesség "él" sehol.

  Különlegességek

  A modern csemperagasztó lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen felületre ragasszon, még a festéket is. De a sajátossága az, hogy a jó minőségű javítás nem függ a ragasztótól és a cseréptől, hanem a falak előkészítésétől. Hozzá kell tenni, hogy tökéletesen egyenletes állapotba kerüljenek, és ne legyenek "remegő" szakaszok. Csak utána olvashatja a cserép lefektetését.

  Így annak ellenére, hogy a cement alapú ragasztók vagy speciális habarcsok akár 5 cm-nél is kisebb eltéréseket képesek szintetizálni, javasoljuk, hogy még mindig spatulát vagy csiszolópapírt vegyen be, és tisztítsa meg a felületet a portól, piszoktól, "lógó" vakolattól vagy festéktől. Ezenkívül, hogy munkája ne legyen hiábavaló, ne felejtsd el elmosódni a jelentéktelen, első pillantásra, hibák (repedések és így tovább).

  Ha lényegében egyenetlen faligazítást tervezünk vagy gipszt használva, ami nagy anyagfelhasználást igényel, vagy gipszkarton gipszkarton (gipszkarton) szükséges, ami néha jelentősen csökkenti a helyiséget. Mindez attól függ, hogy milyen módon döntöttél, hogy használd a berendezést: a gipszkarton lapjait ragasztani lehet, és felépíthetsz egy keretszerkezetet.

  Előnye és hátránya

  Tehát van egy alternatív - gipszkarton vagy gipsz. Ha beszélünk a költségvetés megtakarításáról és a folyamat egyszerűségéről, akkor a legköltségesebb és leggyorsabb mód, amely nem igényel nagy készségeket, biztonságosan hívható a gipszkartonhoz. Azonban figyelembe kell venni, hogy a gipszlapokkal ellátott helyiség lefedése jelentősen csökkentheti a helyet. Ezenkívül itt hő- és vízszigeteléssel kell számolni.

  Ha a fürdőszoba területe kicsi, vagy kisebb szabálytalanságok vannak, akkor jobb, ha megáll a gipszelrendezésnél. A gipszkel végzett munka, a gipszkartonnal ellentétben, egy kicsit többet költ (ez mind függ a fogyasztástól). A kezdők számára először nem lesz könnyű, hiszen bizonyos készségekre van szükség. Ezenkívül a vakolt falnak száraz időre van szüksége, amely az alkalmazott rétegtől függően akár 7 napig is tarthat. Nem ritka, hogy amikor pénzt takarítanak meg, a gipszkarton és a gipsz használatának kombinációja megfelelő.

  anyagok

  Miután felmérte a falak állapotát, és helyesen meghatározta a leginkább megfelelő szintezési módszert, megy a hardverraktárakba, és megismerkedhet a meglévő anyagokkal.

  gipszkarton

  A gipszkarton vagy gipszlap lapok különböző színváltozatokban kaphatók. Nagyszerűek a gyors és tökéletes összehangoláshoz. Bár a fürdőszobának megvásárolnia kell, magas nedvességállósággal kell rendelkeznie. Nagyon tartósak, így képesek ellenállni a dekoratív burkolólapoknak is. A könnyű használat és vágás telepítésekor, ami hozzájárul az anyag gyors felhasználásához és gazdaságos fogyasztásához. Mielőtt telepítené őket, mivel egy fürdőszobáról beszélünk, jobb lenne, ha a falat gombaölő alapozóval előkészítenék, annak ellenére, hogy már speciális fertőtlenítővel kezeltek.

  A tökéletesen lapos falakon vagy falakon apró repedésekkel és durvasággal ragaszthatók a gipszkarton. Ebben az esetben javasoljuk, hogy előzetesen távolítsa el a tömörítéseket, és zárja le a meglévő lyukakat. Nagyon fontos a ragasztó megfelelő hígítása, az utasításoknak megfelelően. Az a tény, hogy idővel a rosszul ragasztott, csempével súlyozott lapok és a rosszul hígított ragasztóval ragasztott gipszkartonok a nedvesség miatt elmaradnak a fal mögött.

  Ha a hely helyet biztosít, jobb, ha vízszintesen és függőlegesen vízszintesen és függőlegesen rögzítik a gipszkartonokat a speciálisan horganyzott fémből készült kerettel. A keret elrendezése - az eljárás egyszerű, a szintet, a fúrót és a jelzőfényeket fel kell raktározni, ami rendes szálból készülhet.

  Bármelyik módszer a gipszkarton rögzítéséhez, fontos, hogy lezárja a lapok ízületét. Ebből a célból egy speciális hálót adnak el (van öntapadó is), amelyet be kell ragasztani az így kapott varrásnak, majd egy kis réteg rágót kell rá alkalmazni.

  Néha betonfalakkal rendelkező gipszkarton helyett PVC paneleket használnak, amelyek szintén könnyen felszerelhetők, és valamivel olcsóbbak is. De itt emlékeznünk kell arra, hogy ez az anyag gyúlékony és nedvességet képes felhalmozni, majd kellemetlen kémiai szagot bocsát ki.

  Gipsz: melyik jobb?

  Néhány építő, akik pénzt spórolnak, önállóan készítenek gipszkeveréket, amely a cementet homokkal vagy agyaggal ötvözi. A kezdők számára jobb, ha kész keverékeket vásárolnak, amelyek széles skálája a boltokban meglehetősen széles (az agyagtól a gipszig). Ha öngyártást végeznek, például cement-homok habarccsal, akkor hibát követhet el a kívánt arányban, ami hatással lesz a javítás minőségére, és nagymértékben bonyolítja azt. A vásárlók legnagyobb igénye a cement és a gipsz alapú modern por. A vakolat keveréket szigorúan az utasításoknak megfelelően hígítjuk. Túl folyékony oldat rosszul lesz rögzítve, lefolyik, és túlságosan vastag anyagokat vesz fel, amelyek nagyon nehéz elkenni.

  Ezenkívül ne feledje, hogy a hígított keveréket azonnal fel kell hígítani, mivel a hígított keverék kb. 30 percig keményedik, ez az az idő, amely alatt gyorsan fel kell használni a gipszkeveréket, amikor még mindig kijavíthatja az alkalmazást.

  A cement alapú vakolat a gipsztől eltérően alkalmas mind belső, mind külső munkákra. A cementhabarcs nagy szilárdsággal és nedvességállósággal rendelkezik, amely alkalmas a fürdőszobában való használatra. Azonban meglehetősen nehéz, ezért nem ajánlott nagy réteget alkalmazni. Vannak olyan esetek, amikor a csempe sűrű cementréteggel esett le. Az ilyen esetek elkerülése érdekében nem ajánlott a falazat vakolatát, hanem vastag réteg cementcementet alkalmazni, hanem előretolni, a duzzanatok eltávolításával. Ezután viszonylag lapos falat állítunk be a kívánt állapotba egy közepes réteg cementgasztával.

  Ne vásároljon vakolat alapját a vakolat a fürdőszoba befejeződéséhez, mert elnyomhatja, felszívhatja a túlzott nedvességet idővel. Az ilyen megoldás használata megengedett, ha a vakolatot vízszigetelő alapozóval kezelik, mielőtt a lapkát felhelyeznék. Vakolat vásárlásakor a gyártó (belföldi vagy importált) irányíthatja, de ügyeljen arra, hogy megnézze a falnak megfelelő anyag megfelelőségét, ami minőségi javítást biztosít. A munka megkezdése előtt a fal különféle alapozóval kezelhető bármilyen formában.

  Az építők szerint a réz-szulfát por hatékonyan megvédi a gomba megjelenését. Ezenkívül a többi modern eszközhöz képest vonzó áron értékesítik.

  Ha még mindig vastag réteget kell alkalmazni, javasoljuk cement-mész habarcs használatát, amely acélvakolat-háló telepítését foglalja magában. Az ilyen összehúzódás körülbelül egy hónap elteltével teljesen megszárad, a csempe behelyezése legkorábban 7 nappal a bélés után megengedett. A keverék megvásárlásakor meg kell vizsgálni a gyártó által bejelentett felületkezelő összetételt: vékony vagy vastag. Ha a keveréket helyesen választják meg, akkor nem szükséges egy vastag réteg felhordására szolgáló rács beszerelése.

  A speciális vakolat vastag réteg alkalmazására nagy viszkozitási index van.

  A különféle felületekkel való munkavégzés finomságai

  Van még egy fontosabb árnyalat, amely befolyásolja a falak burkolásának jó és jó minőségű előkészítését. Arról az anyagról beszélünk, amelyből a falakat, a válaszfalakat és a házat egészben (tégla, fa, beton stb.) Készítik.

  tégla

  Az öreg téglaházak, például, csak egy csapágyrészből állnak, a fennmaradó rész pedig gipszkartonból készül. Az ilyen szerkezetek leggyakrabban cementes habarccsal vannak bevonva egy fém hálóra, ami észrevehető magasságú gömböket okozhat, legfeljebb 10 cm-t érve. A fal ilyen körülmények között történő feldolgozása a rosszul ragasztott vakolat teljes vagy részleges eltávolítását jelenti.

  Ezután a szabálytalanságok elkerülése érdekében a falat alaposan meg kell tisztítani és ugyanilyen megoldással kell kezelni. Annak érdekében, hogy a sarkok ne veszítsék el alakjukat, tanácsos fém sarkokat vásárolni, amelyre a vakolat kerül alkalmazásra. A fal befejezése előtt célszerű olyan bevonóanyaggal (egyfajta szigeteléssel) kezelni, amely védi a téglát a nedvességtől.

  faipari

  A régi vakolat könnyen eltávolítható a téglából, de nehéz a fa tisztítása. Ilyen esetekben a fal sík felületének elérése érdekében könnyebb használni egy speciális nedvességálló zöld gipszkarton (lásd fent). A felületről eltávolítani mindazt, ami eltávolítható, szinte bármilyen megoldással (mész, agyag, cement) ajánlott vakolni. A fa ebben az esetben egy szerény anyag, de még mindig egy földi habarcs lenne ideális lehetőség, mivel nem igényel nagy kiadásokat. Annak érdekében, hogy megakadályozza a gipsz csúszását, egy fémrácsot vagy az úgynevezett zsindelyt fel kell szerelni egy fa felületre. Miután a fát egy kis réteg agyag vakolat mögé rejtette, elkezdheti a gipszkarton gipszelését, ami tökéletesen sima megjelenést kölcsönöz.

  beton

  Előregyártott házaknál a házak szerkezeti jellemzői miatt (a ház erõs vasbeton padlóból épülõ) miatt a falak lebontása új építésre nem megoldott, ezért itt a falak viszonylag egyenletesek lesznek. Ha még mindig szükség van a falak szintre, akkor a cement vagy gipszkeverékek használata megfelelő. Mindez az igényeid és a falak görbületétől függ. Könnyebb dolgozni egy gipszalapú megoldással, mivel nem szükséges állandóan nedvesíteni a felületet. A gipsz, a cementhez képest, világosabb és simább felületet ad. A cement durva és sötét. Mivel a csempézésről beszélünk, a kezelt felület színe és az érdesség nem számít. Ilyen esetekben a cement alapú habarcs nedvességállóbb, mint a gipszhabarcs.

  5 mm-t meg nem haladó kisebb szabálytalanságokkal könnyebben rögzítheti a falakat normál építőanyaggal.

  monolit

  Ha egy monolit házban simítasz, akkor készen áll a vakolásra. Az a tény, hogy az ilyen házak különböző anyagokból készülnek (habbeton és beton, nyelv- és horonyblokkok), ezért csak gipsz segítségével gyorsan, olcsó és hatékonyan rögzítheti a különböző felületek durvaságát. Valószínűleg itt nem lehet lézersugár és jelzőfény nélkül, mert az ilyen házak összezsugorodnak, ami tükröződik a fal különbségeiben. Ilyen esetekben a szintezési módszer a fal görbületétől függ. Ha a cseppek kisebbek, akkor egy gipszhabarcs nagyon alkalmas. Ha vastag réteg vakolatra van szükség, jobb, ha előnyben részesítjük a cement alapú keverékeket.

  Önön áll, hogy melyik kiegyenlítési módot választja. A legfontosabb az, hogy figyelembe vegyék a minőségi javítást érintő főbb pontokat.

  Tippek és trükkök

  Ön úgy dönti el, hogyan kell szintetizálni és előkészíteni a falakat, mielőtt a csempe behelyezése előtt.

  Bármely módszer kiválasztása hatékony lesz, ha néhány alapvető szabályt követnek.

  • Meg kell tisztítani a falat a régi rosszul tapadó vakolatból, festékből és így tovább.
  • Az amatőrök számára biztonságosabb lesz egy por alakú keverék megvásárlása a kiegyenlítéshez, ahelyett, hogy felkészítené magát, mivel hibát követhet el, és nem tudja fenntartani a szükséges arányokat.
  • Válassza ki a gipsz alapját az anyag, amely a ház készült.
  • A keverék vásárlásakor vegye figyelembe a gyártó által megadott összetételt, és hasonlítsa össze az Ön igényeivel (vastag vagy vékony réteg alkalmazása esetén).
  • A megoldást szigorúan az utasításoknak megfelelően készítse el. Ne feledje, hogy gyorsan szárad, ezért ne irányítsd túl sokszor egyszerre.
  • Ahhoz, hogy a szintezett fal hosszú ideig szolgáljon, ne felejtse el kezelni egy primert és hagyja megszáradni.
  • Ne feledje, hogy a maximális nedves helyiségben dolgozik, így csak antibakteriális és gombaölő alapozó nélkül teheti meg.
  • A legjobb hatás akkor érhető el, ha egy primert és egy azonos márka keverékét használják.

  A következő videóban látni fogja, hogyan kell a falakat tapasztani a saját kezével és hogyan kell megfelelően igazítani a falakat a jelzőfények mentén.

  falak

  A befejező munkák során gondosan fel kell készülni a felületre, hogy az anyag jó tapadást biztosítson az alaphoz. A falaknak a csempe alá történő igazítása - egy nagyon szükséges munkahely, mint egy egyenetlen felületi csempe, nem fog szorosan tartani. Ha a befejező anyagot előzetes felkészítés nélkül a falra helyezi, nagyon valószínű, hogy a jövőben szükség lesz a csempe áthelyezésére az egész falon vagy külön szakaszain. Ezenkívül a fal szabálytalansága sérti a megjelenés esztétikáját, a csempe minden szabálytalansága jól látható és észrevehető.

  Tartalomjegyzék:

  A felületi érdesség értékelése

  Kezdetben meg kell vizsgálni a javítandó felületek szabálytalanságait. Ehhez használjon egy hosszú, legalább 2 m méretű vagy vízszintes épületet. Egy szöget a helyiség egyik sarkába vezetnek, így 2-3 mm-es szakaszt hagynak a felszínen. Ő végzi el az első jeladó szerepét. Ezután töltsön be bármilyen terhelést, kösse rá a szálat, a szál másik végét körbezárja a körmön, hogy ne érje el a padlót néhány centiméterrel. Terhelésként optimális a közepes méretű anya kiválasztása, a legjobb, ha egy nylon szálat veszünk, mivel kevésbé érzékeny a deformációra. Ha a felfüggesztett terhelés leállítja az oszcilláló mozgásokat, a szálat egyenes vonalba húzza. Ezenkívül a terhelés túlsó oldalának alsó részén egy másik szöget vezet be, sapka ugyanazon a vonalon található, mint a menet.

  Az egész eljárást megismételjük a fal másik oldalán. Kiderült, hogy a felületen négy szög van, ami két egyenes vonalat képez. Most még egy szál átlósan van rögzítve - a felső ponttól a másik oldal aljára. A húzás során a szál ne érintse meg a falat. A feszített szálak lehetővé teszik, hogy egyszerűen azonosítsák a fal minden egyenlőtlenségét. Ez az értékelési módszer költségvetés, és nem igényel különleges eszközöket.

  A felületek 10-15 mm-es eltérései esetén a falakat gipsz vagy cementkeverékekkel kell kiegyenlíteni. Jelentősebb szabálytalanságok helyes gipszkarton lapok. Ezt a módszert száraz vakolatnak is nevezik. Mindhárom módszer alkalmas a felületek simítására a csempeburkolat alatt.

  Egy keverék kiválasztása a szintezéshez

  A keverék kiválasztása a falaknak a csempe alá helyezéséhez a saját kezével kell összpontosítania, hogy milyen vastag legyen a réteg a falakon. Figyelembe kell venni a kötőanyag típusát is. Racionálisan alkalmazható gipsz alapú keverékek alkalmazása a nappaliban, ezeken a helyiségekben nem csak a minőség minősége, hanem a mikroklíma is. A gipszkeverék megfelel ezeknek a tényezőknek. Magas páratartalmú szobák - konyha, fürdőszoba, WC, a cement alapú keverék optimális. Ezek a bevonatok megtartják a nedvességet, és nem engedik bele mélyedni a betonpohárba.

  A megoldás önkészítéséhez nincs szükség különleges készségekre és szokásokra. A cementhabarcsot az M400 cementmennyiség 1 részéből 6 rész homokba készítik. A sütési folyamat így néz ki - a homokot egy edénybe öntik, és tetejére egy cementréteget alkalmaznak. Minden komponenst jól összekevertünk, majd lassan hozzáadtunk vizet a tartályhoz. Az egész keveréket összekeverjük a folyékony tejfehérje konzisztenciájával.

  Bizonyos esetekben a kézművesek a keverékben dolgoznak 1 rész cement arányban 2-3 rész homokkal. Az ilyen megoldás több műanyag, könnyebben és gyorsabban működik vele, különösen akkor, ha szükséges egy olyan függőleges felület díszítése, amelyből a megoldás általában lefolyik és leesik. Az elkészített keveréket az utasításoknak megfelelően hígítjuk, a hígított oldatot 1-2 órán belül kell felhasználni, ezért ne dolgozzon azonnal nagy mennyiségű munkadarabot. Azonban a falak illesztése a csempeárnál kissé csökken, ha a keveréket önállóan dolgozik, és nem készen vásárolni.

  A falak illesztése a csempe vakolat alá

  A falak feldolgozásának optimális alkalmazása vakolattal tégla vagy tömb alapján. Ez az anyag a vasbeton alapjaira van fektetve, de ezeknek a munkáknak a kivitelezéséhez külön fémkeretet kell elhelyezni. A munka helyes elvégzéséhez fémkarbantyúprofilot kell felszerelni. Az anyag két módosítása - PM 21x6 és PM 26x10. A jelölésben szereplő számok a profil alapja szélességét és a világítótorony magasságát jelzik, vagyis a réteg vastagságát, amely a felszínen fekszik. A világítótornyok hossza a standard kivitelben három méter, fém ollók pedig a világítótorony lerövidítésére szolgálnak. A világítótornyok függőleges helyzetben vannak a habarcs-modellezésre. Az illesztés során végzett munka a következő algoritmus szerint történik:

  Először is, szerelje fel az egyenes vonalat, amelyen telepítenek beaconokat. Ehhez használja a fonalat, amelyet a fentebb leírt módon feszítettek. Mindegyik sorban 5 habarcsot helyezünk. A szobrokra egy jelzőfény kerül telepítésre, és telepítéskor a szerelési lyukakon keresztül oldódik bele. Ezután a beépített jeladó szintje az épület szintjén áll. A kész címkék között a szálakat nyújtják, és egy síkot képeznek a feldolgozott felület teljes területére.

  Ezután szerelje fel a köztes jelzőket, amelyek a már felkészült címkék szálak között feszültek. A jelek között olyan távolság van, amely elegendő a szerszám hosszához, és amelyek a szintező munkát. 1,5 m hosszú szabály esetén a világítótornyok közötti optimális távolság 1,2-1,3 m.

  A mesterek felszínének alapozása az egyik kötelező munkafázis. A folyékony alapozók növelik az anyagnak a felülethez való tapadását. Primer van egy nagy szám. A helyes primer kiválasztása függ a csempe alatt lévő falak szintezésének végső költségétől, valamint az elvégzett munka minőségétől. A bevonat minden típusához egy adott anyagminőséget használnak.

  A primereket ecsettel, hengerrel vagy szórópisztollyal kell felhordani. Ha egy alapozót alkalmaznak olyan bevonatra, amely nagy abszorpciós sebességgel rendelkezik, akkor több réteg folyadékot kell alkalmazni egymás után, miután az előző réteget felszívja. A téglafalaknál a mesterek azt javasolják, hogy ne költsenek pénzt a láncfelvásárlásra, hanem egyszerűen nedvesítsék a falat vízzel. Ez az intézkedés biztosítja a vakolat megfelelő szilárdságát a szárítás után.

  • Maga a vakolási folyamat.

  Az összes munkát hagyományosan három részre osztják, mindegyik egy gipszréteg. Az első réteget közvetlenül az anyaghoz alkalmazzuk és splash-nek nevezzük. Ezt a réteget vékonyan alkalmazzuk és folyékony oldattal végezzük. Vastagsága legfeljebb 2 mm.

  A második réteg a föld. Az oldat sűrűbben gyúródik, vastagsága 5-6 mm. A harmadik réteg a végső réteg. Vékonyabb, mint az első bevonat. Az anyag a felszín felett el van osztva, amíg teljesen nem illeszkedik. Minden előző rétegnek jó száradást kell hagynia, mielőtt folytatná a következő használatát. Minden réteg között egy réteg alapozó, amely szintén jó száraz. További részletek arról, hogyan lehet a falakhoz illeszteni a burkolat alá a videót a szakasz végén.

  A falak összehangolása a csempeburkolat alatt

  A kendőt a befejező munkák elvégzésére használják, mindenféle felületen kezelik. A gittelés egyszerűbb, mint a vakolat, mert a leggyakrabban a saját kezével történik. Megfelelő vakolat és a falak falazásához és a festéshez, valamint a falburkolat alá igazításához. A legjobb, ha beton és fa felületeken használják. A gipsz-falak kiegyenlítésére szolgáló algoritmus így néz ki:

  • Először is, végezzen kutatásokat a felületi szabálytalanságokról. Ezek különféle hornyok, repedések vagy forgácsok. A legmélyebb hibákat gipsszel borítják, vagy habszivárgást okoznak. Ha lehetséges, emelje fel a lehető legmagasabb szintet, majd kezelje a felületet egy alapozóval, amely lehetővé teszi, hogy jól megszáradjon.
  • Ezután helyezze el az első gittréteget. Ezzel szemben a gipszben az első réteg vastagabb, 2-3 mm, és egyes esetekben mind az 5 mm. Ha vastag gittréteget kell elhelyezni, akkor ezt több lépcsőben kell elvégezni, ellenkező esetben a gitt a saját tömegének nyomása alatt leesik a falról.
  • Az első réteget jól száradni hagyjuk, majd újra bepermetezzük és ismét megszárítjuk. A második réteget közvetlenül az alapozó szárítása után helyezzük el. Vékonyabb az előzőnél, és kb. 1 mm vastag. Ez az utolsó réteg, amely a felületet szintre emeli.
  • Ha a falat a csempeburkoláshoz igazítják, akkor a második réteg alkalmazása után végzett munkát befejezettnek tekintik, mivel maga a csempe elrejtheti a falak kisebb hibáit. Ha a falat festés vagy tapétázás céljára állítják be, akkor a felületet finom csiszolópapírral dörzsöljük, hogy eltávolítsuk a gitt összes finom ráncát.

  Igazítsa a falakat gipszkartonhoz

  A falaknak a csempe alá helyezését gipszkarton vagy rétegelt lemez esetén akkor alkalmazzák, ha a falak határozott hibái vannak, amelyek mélysége vagy magassága meghaladja az 5 cm-t, a szakértők ezt az intézkedést megpróbálják megtenni, és a gipszkarton falakat szintre állítani, mivel a gipszkarton beépítésének egyik fő hátránya. A telepítés során ez az anyag gyakran megköveteli a keret telepítését, a gipszkarton lapja mellett elég vastag. Ennek eredményeképpen a munka befejezése után a padlófelület jelentősen csökken. Ez a csökkenés különösen érzékelhető a kis területű helyiségekben.

  A gipszkarton vastagságának minimálisra csökkentése érdekében nem fémprofilra van felszerelve, hanem egy speciális ragasztóval. Ezen munkák egyik leggyakoribb márkája a Knauf ragasztó "Perlfiks". A gipszkarton ragasztóval történő rögzítésének alapja a lehető legerősebb, törésmentes részek nélkül. Ha vannak, kárpitozottak és gipszekkel fedettek.

  A felületet ne érje kondenzáció és fagyás, térbeli deformáció és kondenzátum felhalmozódása. Mielőtt a lapokat a falra telepítené, alaposan zsírtalanítják és tisztítják a különböző anyagok maradékanyagait, amelyek csökkentik a ragasztó tapadásának a felülethez való ragasztását. A fal megtisztítása és előkészítése érdekében a következőképpen járjon el:

  • Fal óvatosan őrölt. Olyan felületeken, ahol a nedvesség felszívódása nagymértékben mély talajjal történik. Kis mennyiségű pórusú sűrű felületeken, beton alapozó segítségével. Az átlagos vagy normál nedvesség felszívódási sebességgel rendelkező felületekhez univerzális anyagokat használnak.
  • A primer felhordása vagy az ilyen munkák elvégzése előtt a szükséges méretű szakaszok kivágódnak a gipszkartonból. A mérésnél figyelembe kell venni azt a tényezőt, hogy a lemez és a padló között a réteg hiánya a ragasztó száradásakor a rés szélessége 10 mm. A mennyezetről a lapra is hagy egy rést, de kisebb - 5 mm. E hiányosságok biztosításához használjon bármilyen rendelkezésre álló anyag bélését.
  • A lapok telepítése előtt a kommunikációhoz kapcsolódó munkákat biztosan elvégezni kell, mivel ezt a gipszkarton ragasztása után lehetetlen elvégezni. Minden doboznak, aljzatnak és kapcsolónak legalább 20 mm-re ki kell húzódnia az alap felett.
  • Ragassza fel a ragasztót a lemezek vágására. Készítsen bármilyen kényelmes szilárd eszközt, például egy spatulát. A ragasztót csoportokban alkalmazzák, a távolság 30-40 cm között van, a rétegtől a széleig tartó távolság legalább 5 cm.
  • A lapokat a falhoz nyomják és ragasztják. Az anyagon megérintve elérheti a ragasztó keményedését és a lap sűrű csomagolását. A megtervezett kartonot óvatosan kezeljük újra egy nagy behatolási alapozóval. Miután az alapozó megszáradt, a felület további munkára készen áll.

  Különböző módok arra, hogy a falakat a csempe alá igazítsák

  A csempe alapjait fel kell készíteni, repedések, cseppek vagy gőzök nem megengedettek. Ettől függ a bélés tartóssága. A falaknak a csempefolyamat alatt történő összehangolása nem bonyolult, de időigényes, fontolja meg ennek a munkának a főbb pontjait.

  Miért fontos az alap lefejtése?

  • A sima felület segít csökkenteni a csempe ragasztóanyag fogyasztását. Amikor a fal sima, a csempe egy vékony rétegre van fektetve, amelyet egy fésű szabályoz. Ellenkező esetben a burkolatot rétegre kell helyezni, és ez hosszabb és nehezebb.
  • A bélés tartóssága attól függ, hogy a bázis elkészült-e. A vastag réteg ragasztó a csempe alatt le fog ülni, a csempe alatt csomók alakulhatnak ki, és ennek következtében a bélés feltörhet, és nem képes ellenállni a mechanikai hatásoknak.
  • Az esztétika és az egyenletesség a stílusban. Ha a burkolólapot egy rétegre helyezzük, nehezen lehet egy síkba rakni, ennek következtében egyes részek kinyúlhatnak, a sarkok kitüremkedhetnek.

  Tekintsük a meglévő, a falak illesztésére szolgáló módszereket a csempe lefektetéséhez.

  Több lehetőség van a falak összehangolására:

  • a beaconok felülete vakolva;
  • indító gittekkel;
  • gipszkarton segítségével.

  A szintezési módszer kiválasztása előtt ellenőrizni kell a felületet, és értékelni kell a munka összetettségét és terjedelmét.

  A falakon lévő vonalak igazításának költségvetési verziója - videó

  Az alap ellenőrzése

  A sík falának ellenőrzéséhez használja a két méter hosszú építési szintet. Csatlakoztassa az alaphoz és nézze meg, hol vannak cseppek és dudorok. Körkörös ceruzát a problémás területeken: a bázis részben elindítható a gittal.

  Az anyagok kiválasztását a munka mennyisége, az alkalmazott réteg vastagsága és a helyiség sajátossága határozza meg. A magas páratartalmú helyiségeknél jobb a vakolat alkalmazása cement-homokos habarccsal vagy nedvességálló gipszkartonnal.

  Falburkolás

  A falak ragasztással történő igazítása ésszerű megoldás, ha a cseppek jelentősek, és könnyebb egy síkot új módon kialakítani. Jobb a gipsz alapok vagy falak falak.

  • A faljelek ellenőrzése.
  • Felület alapozás.
  • Beaconok telepítése.
  • Vakolattal.

  Fali ellenőrzés

  Az építési szint és a szabályok alapján ellenőrizze a síkot, állapítsa meg, hogy milyen különbségek vannak. Tehát meghatározhatja, hogyan kell beállítani a jelzőfényt, hogy egy síkot kapjon.

  A világítótornyok vastagsága 1 cm, ami azt jelenti, hogy a gipszréteg vastagsága 1 cm és vastagabb lesz. A jelzők a szabály szélességének távolságától vannak beállítva, amely akkor megoldást jelent.

  párnázás

  A primer javítja az alap tapadási tulajdonságait, csökkenti a nedvesség felszívódását, ezért a felület nem veszi fel gyorsan a nedvességet. Az alapozó görgőt vagy kefét használhat. Győződjön meg róla, hogy nincs hiány.

  Beaconok telepítése

  A fém gerinceket a gipsz felületekhez használják. A jelzőfények a kiindulási gittbe vannak felszerelve, amely nagy viszkozitású és gyorsan szárad.

  • Megvered a függőleges vonalakat a mennyezetről a padlóra, amire a világítótorony be lesz szerelve. A gitt réteg függ a fal görbületétől.
  • Készítsünk egy vastag konzisztencia megoldást. Vigye fel a falra azon a vonalon, amelyen verte.
  • A jelzőt a gitthez rögzíted.
  • Szerelje fel a második jelzőt a fenti utasítások szerint.
  • Ellenőrizze a síkot a szabály szerint: a jelzőfényeknek ugyanabban a síkban kell elhelyezkedniük.
  • A szint ellenőrzése a jeladó egész hosszában. Mutassa ki a szintet úgy, hogy ne legyen lyuk vagy csepp bárhol.
  • A fényjelzőt egy gitttel megkenjük, hogy biztonságosan rögzítsük a talajt.

  A beaconok telepítésének másik módja

  A jelzőfények azonnali telepítése a megoldáshoz szakértelmet és tapasztalatot igényel. A kezdő építtető viszontbiztosítható:

  1. Fúrjon több lyukat a törött függőleges vonal mentén.
  2. Helyezze be a tüskéket a lyukakba és csavarja be a csavarokat.
  3. Csatlakoztassa a szintet és állítsa be a csavarok helyzetét úgy, hogy ugyanabban a síkban legyenek.
  4. A csavarokon szereljük fel a jelzőfényt és ragadjuk meg vakolattal.

  vakolás

  A vakolás három szakaszban történik:

  1. érintkező réteget vagy permetet alkalmazva;
  2. alapréteg;
  3. összehangolás.

  Illessze össze a csavarok jelzőfalak falát - videó

  Az érintkező réteg egy folyékony oldat, amelyet az aljzatra alkalmaznak az adhézió javítása érdekében. Rétegvastagság beton- és téglaalapokhoz - 5 mm. Ezt megelőzően nedvesítse fel a felületet vízzel, mert a téglából sok vizet vonz.

  Az alapréteget falra vagy gipszvödörre helyezzük. A felesleget elvágja az a szabály, amely a világítótornyok mentén húzódik. Vastag konzisztencia-oldatot használnak, legfeljebb 1 cm-es rétegben.

  A befejező réteg kiegyenlíti az összes szabálytalanságot és hibát, finom homokot szitál a habarcs elkészítéséhez. Ha az előző réteg elfogadható szemét, fű, durva homok, akkor ki kell egyenlíteni egy homogén keveréket.

  A vakolat után a felületet egy fából készült úszóval dörzsölje az óramutató járásával ellentétes irányba. A felületet vízzel kell nedvesíteni, és a szabálytalanságok azonnal feltöltődnek és dörzsölnek folyékony oldattal.

  Gitt keverékek

  Használhatók-e a gipszkeverékek a falak falához igazításához? A gipszalapú keverékek nedvességet szívnak fel, idővel megduzzadnak, így a bélés rövid élettartamú lesz.

  De sokan használják a Rotband vakolatot, hogy a falak alatt a falat a fürdőszoba alá helyezze. A megbeszélések végtelenek, fontold meg a tényeket.

  Előnyök:

  • Lehetőség van 5 és 50 mm közötti réteg alkalmazására. Ha a "Rotband" 5 cm-es különbségekkel szembesül, akkor a vakolatot egyszerre 2 cm-es réteggel kell felhordani.
  • A 10 mm-es ragasztási réteg felhordása esetén 8,5 kg / m2. A fogyasztás kétszer kisebb, mint a hagyományos cement-homokkeverékeké.
  • Tökéletesen sima és egyenletes felület, nincs szükség további szintre.

  És mi a helyzet a szobában lévő páratartalommal?

  A száraz keverék csomagolásán azt írják, hogy a ragasztó alkalmas a falak és a mennyezetek kiegyenlítésére. Betonhoz, téglaalapokhoz; a normál páratartalmú szobákhoz, a fürdőszobákban és a konyhákban.

  A "Rotband" vakolat alapját antiszeptikumokkal kell kezelni, ami megakadályozza a penész és a penész előfordulását. Gondolj a szellőzőrendszerre a fürdőszobában.

  Hogyan lehet a falak szintjét gipszoldattal megoldani?

  • A világítótornyok a fent leírt elvek szerint vannak felszerelve.
  • Az oldatot spatulával helyezzük a falra.
  • A szabály csökkenti a felesleget.

  Gipszkarton ragasztóval

  Ragasztó gipszkarton:

  • ha a cseppek legfeljebb 2 cm-ig terjednek;
  • nincs lehetőség a régi alap leeresztésére, eltávolítani a vakolatot és új réteget alkalmazni;
  • a munkát rövid idő alatt be kell fejezni.

  A vakolás sok időt vesz igénybe: beaconok telepítése, vakolat érintkező rétegének alkalmazása, majd a fő és a szintezés. Ezután meg kell várni, amíg a vakolat megszárad. A gipszkarton gyorsabb ragasztásával.

  Alapítvány előkészítése

  1. Győződjön meg róla, hogy az alap szilárd, soha nem hámlik le.
  2. Használjon egy "Betonokontakt" alapozót, amely kvarc-homot tartalmaz. Javítja az adhéziót.
  3. Ha a penész és a penész kockázata áll fenn, az alapot antiszeptikus alapozókkal kezeljük.

  Szükségem van a régi festék vagy vakolat eltávolítására?

  Ha a vakolat szilárdan meg van tartva, és nem húzza le, akkor nem szükséges. A festékre egy résszel és egy "Betonokontakt" nyílhat.

  Ragasztás a felület görbületétől függően:

  • 4 mm-ig leesik, gipszkarton lapokat helyeznek az alapra, a ragasztót vékony réteggel ragasztják a lap felületén;
  • 4-20 mm-es cseppeket kompenzálnak a gipszkarton behelyezésekor.

  Ragasztáshoz gipsz alapú ragasztót használnak - "Perlfiks" a gyártó "Knauf" -tól. Lehetőség van a "Perlfix" használatára +5 és +20 ° C közötti hőmérsékleti körülmények között.

  A rugalmasság, a 30 perces élettartam és a ragasztó alacsony fogyasztása - 5 kg / 1 m2 - teszi a Perlfix ideális összetételét a gipszkarton ragasztásához. Van egy átmeneti rés a ragasztáshoz és a lapok helyzetének beállításához.

  A tapadási technológia legfontosabb jellemzői

  1. Az alap készen van: por, szennyeződés, zsír, korom, egyéb. Fedelt alapozóval.
  2. Perlfix ragasztót alkalmaznak a gipszkarton hátoldalára. A Lyapuhi a levél peremén és a közepén helyezkedik el. A réteg vastagsága a bázis görbületétől függ.
  3. A munka megkezdése előtt mérje meg a bázist, nézze meg, hol és milyen különbségek vannak.

  A ragasztót az utasításoknak megfelelően hígítjuk, jobb keveréshez, építőipari keverővel. A ragasztóképesség vastag, de az oldat megtartja rugalmasságát.

  • A lap a falra kerül. A lap pozícióját tenyér vagy gumi kalapács könnyű fújja állítja be.
  • Ellenőrizze a síkot az épület szintjén vagy szabályán.

  A gipszkarton 5-7 mm vastagságú padlóról és mennyezetről van rögzítve, helyettesíti az alsó ékeket vagy a gipszkarton burkolatot.

  Az eredmény
  A csempe alatt lévő falak kiegyenlítésének módját a helyiség nagyságától, a bázis görbülésétől és a pénzügyi lehetőségektől függően választjuk ki.

  Hogyan illessze össze a falat a csempe alatt: 3 fontos lépés

  A szakemberek javasolják, hogy a falak elhelyezése előtt csempéket készítsenek A javítás minősége számos tényezőtől függ. Nagyon fontos, hogy minőségi anyagokat és eszközöket használjunk, ismerjük a technológia használatát, figyelembe vesszük a felület minőségét és a helyiségek körülményeit. A felhasználók gyakran kérdezik, hogyan kell a falat a csempe alá igazítani. A csempe az egyik leggyakoribb fal- és padlóburkoló anyag a fürdőszobában és a konyhában. Annak érdekében, hogy a csempe biztonságosan rögzíthető legyen, a felhelyezés előtt alaposan fel kell készíteni a felületet.

  Tippek a csempefal elkészítéséhez

  Azok, akik nem javítanak először, tudják, mennyire fontos a felület előkészítése a befejezés előtt. Ahhoz, hogy előkészítse a falat a fektetéshez, el kell távolítania a régi réteg bevonatot. A cél az alaphoz jutni, amely alkalmas további feldolgozásra.

  Ha az előző bevonatot is csempékből készítették, akkor azt el kell távolítani, nem szabad megfeledkezni a ragasztó oldatról.

  A lemezek eltávolításának megkönnyítése érdekében szükséges az ízületek tisztítását, az egész falat vízzel alaposan meg kell nedvesíteni, és néhány órára áztatni kell. A vésővel meg kell ragadnia a szélsőséges lapkát, majd egy kalapáccsal üsd le a vésőt úgy, hogy a csempe elmaradjon a fal mögött. A csempe vésővel is eltávolítható, de a csempe biztonsága nem garantált.

  A falakat elő kell készíteni, tisztítani őket a porból és a régi bevonatokból.

  Hogyan távolítsuk el a festéket, a mészetet és a dekoratív vakolatot:

  1. Az öreg festéket csiszolólemezzel távolítják el. A réteget teljesen el kell távolítani, hogy elérje az alapot. Szükséges eltávolítani és vakolni. Ha valamilyen okból a felületet nem lehet eltávolítani. Nagy mélyedést hoz - javítja a fogást új bevonattal.
  2. A meszelés nem célja a megoldás alkalmazása - egyszerűen nem ragaszkodik hozzá. Ezért alaposan meg kell mosni. A réteg lágyításához használhatja a szórópisztolyokat és a lehúzót. Fontos, hogy távolítsunk el minden válást. Ehhez használjon rongyot vagy szivacsot.
  3. A csempe csempe a dekoratív vakolaton nem működik. Ezt le kell dobni a falról. Ehhez a legjobb az elektromos szerszámok használata.

  Ma a konyha és a fürdőszoba ritkán takaróval borított. De ha a szoba rendelkezik ilyen típusú dekorációval, akkor teljesen eltávolítani és a falat tisztítani a ragasztó. Fontos megjegyezni, hogy a régi anyagok legkisebb maradékai le tudják csökkenteni a tapadási erőt.

  Hogyan készítsük el a falaknak a csempe alatt elhelyezkedését

  A felület szintjének többféle módja van. Az első a gitt. Ehhez a falat teljesen tisztítani kell a porral, zsírtalanítva és alapozva. Ezt követően telepítenie kell a jelzőfényeket, és ki kell számolni a szükséges anyagok számát.

  A gitt, vagy a gitt egyetlen réteg nélkül is használható, ha a cseppek mérésekor kiderül, hogy kevesebb mint 1 centiméter.

  A gipsz falak jobban elvégzik a cement-homok habarcsot. Ha a gitt a fürdőszobában történik, figyeljen a magas páratartalomra. Ezért válasszon olyan gittet, amelynek csökkent vízfelszívódása van. A gittet egy spatulával szintetizálhatjuk. Nem szükséges, hogy a felület teljesen sima legyen.

  A felület szintjének többféle módja van, amelyet Ön saját belátása szerint választhat.

  Hogyan igazítható egy erős görbületű fal:

  • Vásárlás lapok gipszkarton, ellenáll a nedvességet.
  • Rögzítse a lemezeket a falhoz fémprofilokkal.
  • Zapenit vagy gipszcsuklók mézes lemezek.

  Ez az igazítási módszer meglehetősen egyszerű, gyors és legkevésbé költséges. A lemezeket az előkészített felületre kell helyezni, és megfelelően kell feldolgozni. Ezt komolyan kell venni, mivel a rossz minőségű felületi előkészítés szükségszerűen ahhoz vezet, hogy a cserép előbb-utóbb leesik vagy megdagad.

  Ajánlások: Hogyan készítsünk falakat a csempeburkoláshoz

  A felület, amelyen a csempe van elhelyezve, függetlenül attól, hogy: a konyhában, a fürdőszobában vagy a WC-ben legyen erős és tartós. Nem számít, milyen csempe lesz fektetve: könnyű kerámia vagy gránit. De a fal előkészítése más lesz, ha a csempe behelyezése kívül, nem pedig beltéren történik.

  Az első dolog, amit figyelmet kell fordítanunk a felület típusára - attól függ, hogy milyen szakaszban dolgozunk és mennyi időt töltünk végre.

  Ha egy fa felületet készítenek a csempe behelyezésére, egy fémrácsot rögzítenek rajta, majd vakolják. Lehetséges gipszbeton és téglafal. Lehetséges, hogy megtagadja a vakolat, ha az alap gipszkarton vagy kerámia tégla.

  Ezenkívül a falak elhelyezése előtt beállíthatja a lapokat

  Felület előkészítési tippek:

  1. Távolítsa el a régi csempeit a falról az egészre. A töredékek csak lassítanak és akadályozzák az előkészítő folyamatot.
  2. Ha a burkolólapot perforátorral eltávolítják, védőszemüveget kell használni a szem védelmére. A csempedarabok különböző irányban repülnek, ezért nagyon óvatosnak kell lenned.
  3. A régi festéket egy spatulával távolítják el. A ragasztó festék jobban előmelegít - ez nagyban megkönnyíti a folyamatot.
  4. A régi bevonat eltávolítása során jobb légzőkészüléket kell használni, és védeni kell a padló perforált kartonpapírral.

  Ha a vakolat eltávolítása után repedések és duzzanatok vannak a falon, javíttatni kell őket. A régi bevonóanyagok eltávolítása után elvégezheti a fal összehangolását. Sokan kíváncsiak, vajon szükséges-e tökéletesen szintetizálni a falakat, vagy könnyedén vakolhatja a felületet. A válasz a következő részben található.

  Szükségem van a gipsz falak előtt csempék

  A nagy és kiváló minőségű felületi javítások elvégzéséhez minden helyiségben gipszfalakat kell készíteni. Ez a munkafolyamat további anyagi és átmeneti kiadásokat biztosít, de jelentősen növeli a csempe élettartamát is.

  A tartós, megbízható és kiváló minőségű javításhoz a falat cementhabarcsokkal kell bevonni.

  A falburkolat nem ajánlott a gipszkeverékek kivitelezéséhez, mivel gyorsan nedvességtől törik össze, erőt veszítenek és töröttek. A gipszkarton kiválóan alkalmas a tapéta beillesztésére, de abszolút nem elfogadható a csempeburkoláshoz. Szükség van a gitt gondos elvégzésére, a szoba méretének kiszámítása után, figyelembe véve a szinttől való eltéréseket. A világítótornyok használata ajánlott.

  Használhat cementhabarcsot a falak vakolásához.

  Miért van szüksége gipszre?

  • A csemperagasztó réteg egyenletes eloszlására;
  • Megfelelő terheléselosztás, amely kiváló minőségű lemezekhez vezet;
  • Kompenzálja az egyenetlen falakat.

  A vakolat úgy teszi, hogy a ragasztókeverék egyenletesen alkalmazható, elkerülve annak túlfeszülését. A nagy ragasztóréteg jelentősen lelassíthatja a munkafolyamatot és csökkentheti a csempézés minőségét. A vakolat egyszerűsíti a burkolólapokat, gyorsabbá és olcsóbbá teszi.

  A falak alátámasztása a csempe alatt (videó)

  Mielőtt elvégezné a burkolólapok javítását, ismernie kell a szükséges előkészítő munkák jegyzékét. Fontos, hogy előkészítse a felületet a csempék behozatalához, függetlenül attól, hogy konyha, fürdőszoba vagy WC. A csempe szilárdan és biztonságosan tartható, ha előkészítik az előkészítést, különösen beton vagy téglafal készítésénél. Meg kell szintelni a felületet - ez javítani fogja a csempe burkolási megoldás alkalmazásának minőségét, és felgyorsítja a javítási munkát. Gipsz - fontos szakasz, amelynek elkerülése azt eredményezheti, hogy a csempe a közeljövőben egyszerűen el fog távozni.