Legfontosabb > Dekoráció

Csempék kiszámítása egy speciális program nélküli fürdőszobában: online számológép és utasítások

Az anyag megvásárlása előtt szükséges egy fürdőszobai csempe kiszámítása annak érdekében, hogy a szükséges mennyiséget vásárolhassák. Kétféle módon számolhatjuk ki a csempék számát a fürdőszobában: az online számológép használatával vagy manuálisan. A számológép gyors számítást ad, de sokoldalúsága miatt lehet pontatlanság. Ha drága luxuscserépet vagy dekorációt vásárol, akkor jobb, ha kézzel ellenőrizni fogja a számításokat.


A számításhoz a következő paramétereket kell eldöntenie:

Online számológép

A készlet nem kevesebb, mint 5%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

A készlet nem kevesebb, mint 10%

magyarázatok

Hogyan lehet kiszámítani a csempe a fürdőszobában vagy WC-ben egy számológép használatával:

 • Szoba méretei - írja be a hosszt, a szélességet és a magasságot méterben.
 • Az ajtó mérete - lesz kivonva a teljes területről.
 • A fürdőkád méretei - meg kell adnia, hogy a kád alatt lévő végek és a padló kerül-e szembenézni.

Kalkulátor nélküli számítások

 • Mérje meg az egyes falak hosszát és a mennyezet magasságát. Ha a fürdőszobai képernyőt megverik - mérlegeljük annak méretét.
 • Számítsa ki a bélés teljes területét, kivéve az ajtót, az ablakot, a fürdőt (ha már be van építve).
 • Ismerje meg a csempe méretét, amely illeszkedik és kiszámolja az 1 db területet.
 • Ossza meg a teljes bélésterületet egy csempe területével.
 • Különösen vegye figyelembe a dekor és a határokat, és vonja le őket a főtérről. Ne felejtsd el, hogy a dekor nem vágható, így csak egy pontot lehet elhelyezni, vagy cserélni csak az egész csempe alátámasztás nélkül. A járdaszegélyt általában nem használják, mivel a jelentésük majdnem 0, és a javítás költsége nagyon drága. Fő célja, hogy elkerülje a keskeny alépítéseket a mennyezet közelében, de a feszített és szerelt szerkezetek megjelenésével ez elvesztette a jelentését.
 • Bonyolult rajzok esetén, ahol több színt használnak, jobb számítani a vázlaton lévő fürdőszoba csempeinek számát. Ezt kézzel vagy speciális programokban is rajzolhatja (például a SketchUp 3D szerkesztőben).
 • Az eredményhez a házasság esetén 10% -os különbséget kell biztosítani a dokkoláshoz és a vágáshoz. Jobb, ha egy kicsit többet veszel, különösen azért, mert szinte minden szokásos bolt nélkül problémákat okoz a visszatérítés néhány hónapon belül, ha van egy csekket, és nem nyitott csomagot.

Összekötési szélesség

A varratok szélessége 1 és 10 mm között lehet a csempe típusától, geometriájától és méreteitől függően, de leggyakrabban 2 mm.

A varratok méretei nem vehetők figyelembe, ha a megfelelő elrendezést választja. Megmutatom egy 150 cm hosszú fal és egy 40 cm hosszú csempe példáján.

 1. Mérje meg a fal hossza (150 cm).
 2. Megszámoljuk, hogy hány cm lehet csempézés nélkül csempézni (40 cm * 3 = 120 cm).
 3. Kivonjuk az egész csempe (120-40 = 80 cm), és kivonjuk ezt a méretet a fal hosszától (150-80 = 70 cm). Osszuk 2 részre, mivel 2 azonos vágás lesz a széleken (70/2 = 35 cm).
 4. Elindulunk a központból. 2 teljes csempe (80 cm) és 2 él a széleken (35 cm). Teljesen - pontosan 150 cm, a vágás egyenletes és a lapok több mint fele kanyarodott. Valójában kicsit kevésbé lesznek a varratok miatt, de ez nem számít, bár 1 cm-esek lesznek.
 5. Ne feledje, hogy csak a teljes csempe kell esnie egy rejtett egészségügyi fedélzeten, így ez az elrendezés módszer nem mindig alkalmas a falak titkos nyílásokkal.

következtetés

Ha túl lusta vagy, hogy magad végezz el minden számítást, akkor lépjen kapcsolatba a boltban levő menedzserekkel, ahol megvásárolja az anyagot, és megtudja, hogy hány csempe van a fürdőszobában. Csak a helyiség minden mérését kell elvégezni. Még sok kőműves is ezt teszi, hogy időt takarítson meg, amikor egyszerre megvásárolja az egész tárgyat.


 • A fürdőszoba mérete és elrendezése

  Az elrendezés fontos paramétere a fürdőszoba minimális mérete. A racionális belső kialakítás érdekében ügyeljen arra, hogy mérlegelje annak méreteit. Ennek alapján sokkal könnyebb meghatározni a fürdőszobába szerelhető berendezések típusát és méretét.

  Ez a cikk részletesen leírja, hogyan lehet megtalálni a fürdőkád területét és hogyan lehet meghatározni a fürdőszoba optimális paramétereit.

  Fürdőszoba méretek

  A fürdőszoba területét nem csak a javítások során veszik figyelembe, hanem új otthon vásárlásakor is. Annak megértése érdekében, hogy megfelel-e az összes szükséges háztartási tartozéknak, érdemes megítélni a szoba méreteit. Így határozza meg:

  • a vízvezeték szerelésének legjobb módja;
  • hogyan kell felépíteni az összes szükséges kommunikációt;
  • milyen javítási lehetőségeket kell használni a javítás során.

  Szabályozási kontroll paraméterek

  A fürdőszoba magassága, szélessége és optimális mérete közvetlenül kapcsolódik a fürdőszoba lineáris méreteihez. Ezek szabályozzák az illetékes hatóságok szabályozási aktusainak jelentős listáját, mint például a GOST és az SNiP. Ezért a tervezési projektek végrehajtása előtt meg kell ismerkednie a szabályozási keretrendszerrel ezen a területen. Ha ezt az árnyalatot elhanyagolják, akkor az alom újratervezését illegálisnak kell tekinteni.

  Fontos! Különösen érdemes megemlíteni a lakások átalakítását. Leggyakrabban a KTF-k nem adnak előrelépést a terv végrehajtására, ha a nedves zóna konfigurációban különbözik az alábbi szomszédos fürdőszobától. Sőt, ilyen helyzetben a fürdő területe a lakóterület felett van, ami a normák szerint elfogadhatatlan.

  Melyek a minimális méretek?

  A fürdőszoba minimális paraméterei nem teszik lehetővé a helyiségben a szükséges felszerelést. Ezért a kompakt egészségügyi berendezések tulajdonosai megpróbálják kiterjeszteni a helyiségek határait, de itt a legfontosabb, hogy ne sértsük az SNiP-ben meghatározott egészségügyi szabványokat.

  • A fürdő magassága legalább 2,5 m legyen;
  • a mélység a szoba lesz 1, 2 m;
  • A fürdőszoba szélessége nem lehet 0,8-0,9 m-nél kisebb;
  • A fürdőszobában a folyosón lévő mennyezet magassága legalább 2,1 m.

  Az utolsó pontot figyelembe kell venni azoknak, akik egy mezzanine-t is szeretnének felszerelni.

  A WC és a fürdőszoba kombinált típusának méretei nem szigorúan szabályozottak. Ezért a megfelelő formatervezés során először is meg kell fontolni a kényelmi szempontokat.

  A fürdőszobák paramétereinek meghatározása sokkal könnyebb a helyiség életterének hatékony használata a helyiségek optimális elhelyezésére.

  Szabványos paraméterek

  A panel házak és Hruscsov világos gradáció a méretek a fürdőszobák:

  1. egy kis mosdó és WC - 1 × 1,5 négyzetméter;
  2. egy fürdőszoba mosdóval és WC-vel - 1,5 × 2 négyzetméter;
  3. kombinált fürdőszoba (kicsi, közepes és nagy):
   • 1,98 × 1,73;
   • 2,5 × 1,5;
   • 2,9 × 2.
  4. egy fürdőszoba zuhanyzóval vagy egy fülkével a betű helyett - 1,4 × 1,5 m².

  Ezek a fürdőszobai méretek standard lakóházakra vonatkoznak. A magánlakás fürdőszobájának minimális mérete a rendelkezésre álló adatok felmérésével számítható ki.

  Az optimális távolság a vízvezeték között

  A tervezés során figyelembe kell venni nemcsak a fürdőszoba optimális méretét, hanem a vízvezeték szerelvények közötti távolságot is:

  • A betűkből vagy zuhanyoktól a más típusú vízvezetékektől való távolság nem lehet kevesebb 0,7 m-nél;
  • A vécé előtt szabad hely nem lehet 0,6 m-nél kisebb;
  • Az ajtó szélessége legalább 0,55 m.

  A fürdőszobának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy megfeleljen ezeknek a szabványoknak. Ellenkező esetben kényelmetlen lesz a vízvezeték használatához.

  A terület meghatározása

  Gyakran a becslések elkészítésekor, az összes szükséges építőanyag számításánál felmerül a kérdés, hogyan lehet kiszámítani a fürdőszoba területét? Ez a paraméter nagyon fontos, mert nélküle nem fogod tudni, hogy mennyi csempe vagy csempe van szüksége a burkoláshoz.

  Szerencsére a számítás rövid lesz, mert a fürdőszoba területének megismerése meglehetősen egyszerű. Ehhez mérje meg a szoba összes falának hosszát és fedezze fel a fürdőszoba magasságát. Az összes fal hosszának hozzáadásával és a magasság szorzásával megismered a fürdőszoba pontos négyzetét.

  1 módon

  Példaként könnyebb lesz kitalálni, hogyan lehet kiszámítani a négyzetmétereket a fürdőszobában:

  • A fürdőszoba területének kiszámítása előtt meg kell találnia a kerületet (adja hozzá a fal összes falának szélességét), például: 4 + 4 + 3 + 3 = 14 m;
  • Ezután meg kell szorozni a kerületet a szoba magassága és meghatározni, hogy hány négyzetméter a fürdőszobában: 14 * 2 = 28 négyzetméter. m.

  2 irányban

  Néha felmerül a kérdés, hogyan lehet kiszámítani a fürdőszoba területét az ajtó mérete miatt? Ehhez külön kell ismernie a falak és a padló felületét.

  • Határozza meg a fürdőszoba hosszát és szélességét. Például 1,9 és 1,7 m lesz;
  • E számok szorzatával megtalálja a padló méreteit 1,9 * 1,7 = 3,23 négyzetméter. m;
  • Az egész terem kerületét kiszámítják (a fal összes hosszának összege): 1,9 + 1,9 + 1,7 + 1,7 = 7,2 m;
  • A szoba magasságának ismeretében (2 m) a standard fürdőszoba területét lehet kiszámítani. Ehhez szorítsa meg a peremet a magassággal: 7.2 * 2 = 14.4 négyzetméter. m;
  • Az ajtó paramétereinek ismerete (1,6 négyzetméter) határozza meg a falak négyzetét: 14,4-1,6 = 12,8 négyzetméter. m.

  Most már tudod, hogyan számolhatod ki a fürdő területét, és megtudhatod, mennyi csempe kell ahhoz, hogy lefedje a fürdőszobát.

  A fürdőszobák paraméterei Hruscsovban

  A standard méret a fürdőszobában a Hruscsov nem kérem, mert a szobában a paraméterek 1,9-1,7 nm. illeszthető, kivéve a mosogatót egy betűtípussal. Ez a minimális terület a fürdőszobában.

  Az Ön adatai: Milyen méretű fürdőszobát kell mosni, zuhanyzóval, WC-vel és mosógéppel? Általában a szabványos fürdőszobák mérete nem haladja meg a 3-4 négyzetmétert. m. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, ez a hely elegendő ahhoz, hogy elférjen a szükséges felszerelés.

  Határozza meg a fürdőszoba ideális mérete nem lehet, mert mindez függ a vízvezeték elrendezésétől és méreteitől, amelyeket telepíteni fog. A helyiségek megfelelő kialakítása 2,5 m2. ízléssel rendezhető. Ezért a fürdőszobák jellemző méretei nem döntő szerepet játszanak a helyiség funkcionalitásában.

  megállapítások

  A fürdőszoba tervezése nehéz feladat, hiszen ebben a kérdésben nemcsak a kérdés esztétikai oldalát, hanem a helyiségek gyakorlati jellemzőit is figyelembe kell venni. Most már tudod, hogyan számolhatod ki a fürdőterületet és meghatározhatod a javításhoz szükséges építőanyagok mennyiségét.

  Ha újrateremteni szándékozik, győződjön meg róla, hogy figyelembe veszi a vonatkozó szabályozási dokumentumokban meghatározott helyiség paramétereit.

  A fürdőszobaterületet kiszámítjuk csempék elhelyezése céljából: számítások példái

  Ha felújítást tervez a fürdőszobában, és kerámia burkolatot választott befejezése után, akkor pontosan tudnia kell, mekkora mennyiségű anyagot kell. Ellenkező esetben kellemetlen helyzetbe kerülhet, amikor sürgősen több csemetét kell vásárolnia, de előfordulhat, hogy nem lesz eladó, vagy egyszerűen túlfizet az extra anyagért. Ennek elkerülése érdekében számolni kell a csempék pontos számát, de számításhoz először meg kell tudnod a fürdőszoba méretét. Fontolja meg, hogyan kell csinálni.

  A javítás tervezésekor fontos, hogy pontosan kiszámolja a bélelt felület felületét.

  Hol kezdjem

  Az első dolog, amit meg kell tudni a méret a szoba. A mérések elvégzéséhez és a fürdőszoba méretének kiszámításához minimális eszközkészlet szükséges az egyes házakban:

  • egy papírlap;
  • toll vagy ceruza;
  • mérőszalag;
  • számológép.

  A mérések elvégzése előtt a fürdőszoba papírrajzát vázolni kell, hogy könnyebben rögzíthesse az eredményeket és elvégezhesse a számítást. A maximális kényelem érdekében jelölje meg az ábrán látható minden falat (például ajtóval, mosdóval stb.), És ne felejtse el a padlót sem.

  A kényelmes munkavégzés érdekében próbálja meg eltávolítani a feleslegeseket a padlóról és a falakról, hogy szabad hozzáférést biztosítson a szoba teljes körzetéhez.

  Egy részletes vázlat példa: a falak beolvasása a vízvezeték és a csempe elrendezés helyének kijelölésével

  Végez méréseket

  Tehát folytassuk a méréseket. A mérőszalag használatával először meg kell mérni a hely szélességét és hosszát, majd a fal magasságát. Önnek meg kell mérnie az ajtó és egyéb tárgyak szélességét és magasságát, amelyek nem lesznek bevonva. Például néhány ember nem szereti a csempeburkolást a fürdőszoba mögé, vagy a szekrény mögött hagyja a vonal nélküli felületeket. Minden fogadott adatot papírra rögzítenek.

  A mérés során figyelembe kell venni a helyiség lehetséges szabálytalanságait. Ezért a számítások pontatlansága elkerülése érdekében ajánlott mindkét oldalon méréseket végezni, amelyek több ponton ellenőrzik az értékeket.

  Felhívjuk figyelmét, hogy néhány szobában az ellentétes falak méretei különbözőek lehetnek néhány centiméterrel, ebben az esetben ajánlatos nagyobb értéket venni, ez lehetővé teszi számítások készítését kis margóval.

  A számítások pontossága érdekében a méréseket több ponton kell végrehajtani.

  települések

  Tegyük fel, hogy a helyiség hossza 2,2 m, szélessége 1,8 m, a fal magassága pedig - 2,8 m. A hossz és a szélesség szorzatával megszerezzük a padlófelületet a fürdőszobában:

  2,2 x 1,8 = 3,96 m2

  Hasonlóképpen meghatározzuk az ajtó területét a magasság szélességének megszorzásával:

  Ezután kiszámítjuk a falak területét. Kezdetben kiszámítjuk a helyiség peremét:

  2,2 + 2,2 + 1,8 + 1,8 = 8 m

  Ezután szaporodjon a helyiség kerülete a falak magassága szerint:

  Ezután vonja ki a kapott értékből az ajtó területét:

  Így sikerült megtalálnunk a fürdőszobában lévő falak területét. A szoba teljes területének megismeréséhez összefoglaljuk a padló- és falfelületeket:

  3,96 + 21,2 = 25,16 m2

  Most, tudva a fürdő teljes területét, könnyen kiszámíthatja a kívánt csempék számát. Ehhez oszd meg a helyiséget az egyik lapka körzetében, fordítsd át az eredményt egy egész számra, és adj 10% -ot, ez segít elkerülni az anyaghiányt. Összefoglalva, szeretném megjegyezni, hogy ezekkel a készségekkel bárki bármikor könnyedén elvégezheti a helyiség mérését.

  Hogyan kell kiszámítani a csempe a fürdőszobában: mennyi cserép vásárolni?

  A fürdőszobák legsokoldalúbb és legmegfelelőbb falburkolása továbbra is csempe. Ezért az a képesség, hogy függetlenül kiszámolja a csempe a fürdőszobában, szükséges készség azok számára, akik részt vesznek, vagy csak tervezi a javítást.

  Kétféle önkalkuláció létezik a szükséges csempe mennyiségére vonatkozóan. Mindkettő egyszerû - még a kezdõ is képes kezelni, bár egy kis idõ telik el.

  • Az elsődleges számítás csak a furnérozandó felületen alapul. Ezt az anyag közelítő költségvetésének meghatározásához kell végrehajtani. Ha a kívánt mennyiség ismeretes, segít megismerni, hogy elég lesz-e a kiválasztott csempe megvásárlásához.
  • Részletes - a rajz alapján, figyelembe véve az elrendezéseket, varratokat stb.

  Elsődleges számítás (kényelmes számológépek)

  A számítás módja egyszerű: meg kell számolnod a falak teljes területét.

  Mindenre szüksége van egy mérőszalag és egy számológép.

  • Kezdetben mérjük a mennyezet magasságát.
  • Most meg kell találnod a helyiség peremét - az összes fal hosszának összegét. Mérje meg őket, és adja hozzá a mutatókat.
  • Számolja ki a fürdőszoba falainak területét, ezáltal a kerületet a magassághoz szorozzuk.
  • Az eredményül kapott területet egy csempe területe osztja fel (a hosszúság szorozva a szélességgel), és megkapjuk a felületekhez szükséges elemek számát.

  Példa az elsődleges számításra:

  A fürdőszobának 4 falai vannak, a rövid hossza 2,43 m, a hossza 3,7 m.
  A szoba magassága - 2,66 m.

  Tekintsük a fürdőszoba körzetét, hozzáadva a falak hosszát:

  Perem = (2,43 + 3,7) × 2 = 12,26 m

  Tekintsük a falak területét:

  Terület = 2,66 × 12,26 = 32,61 négyzet. m.

  Egy nagyobb egész számra kerekítve 33 négyzetmétert kapunk. m.

  Könnyen kiszámítható a kívánt terület, figyelembe véve az ajtó segít a praktikus számológép.

  Ezért a falak burkolásához ebben a fürdőszobában 33 négyzetméter szükséges. m csempe.

  Számítsa ki a területen lévő darabok számát.

  Hagyja a termék mérete 20 × 30 cm vagy 0,2 × 0,3 m.

  Egy burkolat elem területe 0,2 m × 0,3 m = 0,06 m2. m.

  Ezután a példákban az egész helyiséget beillesztő csempék száma:

  33 négyzetméter m: 0,06 nm. m = 550 db.

  Gyors számításhoz csak adja meg az adatokat az alábbi űrlapon.

  A csempecsomagok számát kiszámíthatja, ha egy konkrét esetben kényelmesebb. A csomagolásnál a gyártó és az eladó általában azonnal megadja a benne lévő anyag teljes területét. Ezért egyszerűen osztjuk a számított falfelületet a csomagoláson lévő csempe területre, és szerezzük be a fürdőszoba felé néző csomagok számát.

  A számítás hozzávetőleges, és nem veszi figyelembe a trimmelést a szoba sarkában, a beillesztés és a dekoráció hiányosságait.

  Részletes számítás: vázlat készítése

  Részletes számításhoz szükség lesz egy vázlatra a fürdőszobában. A szöveg összeállításához figyelembe kell vennie:

  • milyen minta a csempe lesz a felületeken;
  • csempe nélküli helyek (például a fürdőszoba mögött);
  • elrendezés opciót.

  A legnépszerűbb csempék mintázata:

  1. Egyfajta cserép, dekoráció nélkül.
  2. Függőleges és vízszintes csíkok.
  3. A kaotikus betétek díszítik a csempézett hátteret.
  4. A kész panel használata.
  5. A falak színes blokkokba való bontása (például egy árnyék teteje, a másik alja).

  Olyan helyek, amelyeket kihagyhat a dobozban:

  • a fürdőszoba mögött;
  • a bútorok mögött;
  • a tükrök mögött. Különösen akkor, ha csak egy tükör vászonra tervez, amelyet általában egy szegély nélküli felületre ragasztanak.

  Gazdasági lehetőség

  A cserép csak nedves területre van furnírozva, vagyis a felületek közvetlen érintkezésének helye a vízzel - a fürdő vagy a zuhany közelében. A fennmaradó falakat speciálisan ellenálló festékek festik.

  Plusz a szelektív szembenézés nyilvánvaló - pénzügyi megtakarítás. Minden négyzetméter nem csak a csempe árát, hanem a munka és a fogyóeszközök költségeit is magában foglalja. A hátránya, hogy a felújítás már nem történik meg, csak a következő javítással. A megoldás mindig egyedi, és függ az adott helyiség költségvetésétől és jellemzőitől.

  Elrendezési típusok

  Vázlat készítéséhez ki kell választania az egyik csempe elrendezési opciót, amely a következő lehet:

  • Varrás a varratban, vagy egyenes elrendezés. Ez a hagyományos, leggazdaságosabb módszer. A csempe egyenletes sorokban van elrendezve, amelyek mindegyike az előzőhöz képest 90 fokos szögben függőlegesen és vízszintesen csatlakozik.
  • Átlós. A befejező elemek nem derékszögben vannak elhelyezve, de 45 fokos dőlésszög esetén. A legdrágább elrendezés a csempefogyasztás miatt, mert sok maradvány.
  • Fektetés eltolással vagy "ragasztással". Úgy néz ki, mint egy egyenes vonal, de minden sor el van tolva az előzőtől, általában a trim elem méretének felével.

  Más típusú elrendezések (halszálkás, moduláris stb.) Sokkal kevésbé gyakoriak, mint a bemutatott három.

  Minden falhoz rajzoljuk a sémát

  A vázlat rajzolása után folytathatja a végleges számítást. Ehhez meg kell rajzolnia az egyes falak diagramját, amelyet tervezni kell.

  A programnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a fal hossza és magassága;
  • olyan helyeken, ahol nem lesz csempe, feltüntetve ezeknek a területeknek a méretét;
  • díszítő betétek.

  Olyan értékekre is szüksége lesz, mint például:

  • az elemek hosszát és szélességét;
  • a varratok szélessége.

  A közvetlen elrendezésre vonatkozó számítás

  Számoljuk ki, hogy hány csempe fog állni egymás után.

  A számítások egyszerűsítése érdekében azonnal növelje az elemek méretét a varrat szélességéhez. Például egy csempe mérete 35 × 25 cm, és figyelembe véve a szélessége egy varrás 3 mm, a paraméterek 35,3 cm × 25,3 cm.

  Vegyünk egy példát:

  A fal (DS) hossza 235 cm legyen, a csempe függőlegesen lesz elhelyezve, szélessége (WB) - 25,3 cm.

  DS: FB = 235 cm: 25,3 cm = 9,28 db.

  Egy nagyobb egész számra kerekítve - egy sor egymásra rakásához 10 db kell.

  A magasság számításához hasonlóan:

  A fal magassága (BC) 260 cm, a burkolóelem (DP) hossza 35,3 cm.

  VS: VP = 260 cm: 35,3 cm = 7,4 db.

  Forduljon fel, kapunk 8 db.

  Így a 260 × 235 cm-es felület 25 × 35 cm-es csempe felé nézéséhez szüksége lesz:

  A csempék száma sorban × a magassági elemek száma = 10 × 8 = 80 darab.

  Hasonló számításokat végeznek minden falon.

  A lapok számának számítása után, az elrendezést figyelembe véve, a sorok oszlopainak rácsát közvetlenül a meglévő szimbólumok tetejére helyezik.

  Hogyan számolhatunk ki a terület számításai nélkül?

  Vegyük például az ajtót. Lásd a fal rendszerét az alkalmazott rács segítségével.

  Az elemek helyének tényleges kiszámítása miatt közvetlenül a rács felhordása után látható, hogy hány csempe átlépte az ajtót. Számoljuk az egész elemek számát, amelyek a nyílásra esnek, és kivonjuk őket a teljes összegből. Az ajtó területét részben átfedő csempe nem vonható le.

  Ugyanezt tesszük minden olyan területnél, amely még mindig nem szegélyezett.

  Hogyan lehet módosítani az eredményt a dekorációval?

  A legegyszerűbb és legkedvezőbb választás - ha a dekoráció a háttérben található. Ezután a számítások fő elemeit a dekorációval (sorokban, oszlopokban vagy egyenként) helyezzük el, és kivonjuk ezt a számot a teljes összegből.

  A már számított felületen kell dekoráció, függőlegesen. Mérete megegyezik a fő elemek paramétereivel.

  A fal mérete a csempe 8 sor × 10 oszlop.

  Így, figyelembe véve a dekorációt, amely egy oszlopot fog elfoglalni, a fő csempe 9 oszlop, 8 sor, azaz 72 elem. A dekoráció 8 csempe.

  Hasonlóképpen, a vízszintes elhelyezkedéssel is foglalkozunk. A darabos díszítés egyszerűen kivonja az összeget.

  Ha a díszítőelemek nem egyeznek meg a méretével a főbbekkel, akkor a bevonat nélküli területek számításának elvét alkalmazzuk (például egy ajtóval). A falburkolat és a főlap burkolatának rendszere. Ezután meghatároztuk, hogy hány teljes termék van a kereszteződésben, és kivonjuk őket a teljes mennyiségből.

  Számítás a "cramming" elrendezéshez

  Ehhez a módszerhez minden második sor további elemet igényel, mint közvetlen elrendezéssel. A számítást a fent leírt módszer szerint végezzük, és hozzáadjuk a hiányzó elemeket a sorok számához.

  Számítás a "Diagonális" elrendezéshez

  Pontos számítások erre a lehetőségre, figyelembe véve a díszítést és a rést, csak a pontos skála szerinti rajz szerint lehetséges.

  Minden számítás után helyes lesz az eredmény 1.1-re történő szorzása. Tehát a hibát 10% -ra teszik. Ez kiküszöböli a hasonló kerámia burkolólapok keresését, amikor hibákat követ el a vágás, a változatosság és egyéb problémák miatt.

  Mindezek a szabályok az összes felületre vonatkozó csempék kiszámítására vonatkoznak, beleértve a WC-t és a burkolólapokat.

  A fürdő területének kiszámítása. a fürdőszoba területe. Apartman és vendégház. más

  Mindenki azt akarja, hogy a fürdőszoba olyan hely legyen, ahol a lehető legtöbbet pihenjen, áztassa a meleg vizet, élvezze a kényelmet, amely tükrözi, puha törölközőt és gyönyörű csempéket hoz létre a falakon. De ahhoz, hogy elérjük a kívántat, létre kell hoznunk ezt a kényelmet: tedd a csempeit, díszítsük a falakat tükrökkel, majd adjunk hozzá kiegészítőket.

  Szüksége lesz rá

  • - szalagos intézkedés;
  • - papírlap;
  • - ceruza vagy toll.

  oktatás

  Mielőtt közvetlenül a hosszúság és a szélesség mérésére kerülne sor, a fürdőszobájának "megfordulását" kell megtenni - ez megkönnyíti a munkáját, könnyebben rögzíthető és számolható a teljes. A kényelem érdekében jelölje meg a kép minden falát (például "falat tükörrel", "falat a szekrénnyel") és a padlót, hogy ne keverjen semmit. Természetesen könnyebb lenne egy tágas terem kivetítését rajzolni, de ezt általában a szakemberek végzik a projekt navigálásához.

  A mérés megkönnyítése érdekében próbálja meg a padlót legalább a két fal közelében leengedni. Mérje meg a szoba hosszát és szélességét a padlón egy kazettával, és rögzítse a rajz méretét. Ezután mérje fel a fal magasságát és szélességét, írja le.

  Szükséges a padlóterület kiszámítása - ehhez meg kell szorozni az Ön által elért hosszának és szélességének eredményeit.

  Most meg kell határoznod az egyes falak területét: erre kell törekedni, szorozni kell a szélességet az egyes falak magasságával. Jegyezze fel a teljes rajzot. Talán a falak magassága a sarkokban változik - ez mind függ az építés minőségétől, az alkalmazott anyagoktól stb. Ezután kiszámolja a legmagasabb magasság területét, majd kész anyagot kap.

  Ahhoz, hogy a fürdőszobád teljes területét átvehesse, hajtsa be az összes fal és padló felületét. Az így kapott összeg megadja a kívánt értéket.

  A helyiség területének meghatározása. hogyan lehet megtalálni a padlót Apartman és vendégház. más

  Az építőanyagok javításához szükséges mennyiség kiszámításához meg kell határozni a helyiség területét. Műszaki.

  A helyiség kiszámítása. négyzetméteres szoba. Ingatlan. más

  Előbb vagy utóbb jön egy idő, amikor javításokra van szükség. Azt mondják, hogy mindent megjavít.

  HOGYAN lehet kiszámítani a helyiséget? hogyan lehet megtalálni a szoba és a konyha négyzetét. Ingatlan. más

  Ha egy lakást fog eladni, javítson a szobában, változtassa meg a belső tereket és a bútorokat, gyakran kell.

  Hogyan számítsuk ki a falak területét. hogyan lehet meghatározni a helyiségfelvételeket. matematika

  Az életében első ízben elkezdődött a javítási munka, az ember leggyakrabban kérdéseket tesz fel - p.

  A helyiség kiszámítása. A szoba formula területe. Lakásjavítás

  Hogyan kell kiszámítani a helyiséget a teremben, hogy ne tévesszen meg, amikor megvásárolja, vagy elvégzi a javításokat. Utasítás A terület kiszámításához.

  A helyiség kiszámítása. hogyan számítsuk ki a teljes területet. Ingatlan. más

  A helyszín javításának elhatározása elkerülhetetlenül a szükséges számú építőanyag kérdéséhez vezet: gipsz, tapéta, festék, stb.

  HOGYAN lehet kiszámítani az alapterületet? hogyan számítsuk ki a padló felvételét. Lakásjavítás

  Annak érdekében, hogy elkerüljék a hibákat, amikor az építőanyagokat vásárolják, és helyesen készítenek becslést, amelyben.

  Hogyan számítsuk ki a falak területét. kiszámítja a ház területét a festéshez. Lakásjavítás

  A javítás jó dolog. Eredmények kérem: új emelet, mennyezet, tapéta. Csak egy kis "de" van..

  Hogyan határozható meg a nappali területe. hogyan találja meg a területet. Ingatlan. más

  Amikor ingatlanügyleteket végez, például ingatlan vásárlása, eladása vagy bérbeadása során, nem ritka.

  Hogyan számítsuk ki a lakás területét. hogyan lehet kiszámítani a javítás költségeinek felvételét? Lakásjavítás

  Lakásvásárláskor a térséget fizetjük. Általában kiszámításra kerül, és már a dokumentumokban is.

  Hogyan számítsuk ki a négyzetméterek számát. A kamra területének mérése Ukrajnában. Lakásjavítás

  Annak érdekében, hogy elkerüljük az építési anyagok beszerzésének hibás számbavételét, valamint az illetékes és pontos költségvetés elkészítését.

  HOGYAN lehet kiszámítani a kockát. a falak térfogatának átalakítása. matematika

  A helyiség köbös kapacitása alatt általában a térfogata köbméterben kifejezve. Ha az alapvető paraméterek ismertek.

  A helyiség térfogatának kiszámítása. hogyan lehet kiszámítani a helyiség hangerejét. Lakásjavítás

  A térerő mennyiségi jellemzője a térnek. A helyiség térfogatát alakja és lineáris mérete határozza meg. C.

  A mennyezet területének kiszámítása. a mennyezet magasságának mérése. Lakásjavítás

  Az épületek és a befejező anyagok optimális mennyiségének kiszámításához ismernie kell a területet, amelyen elő kell készíteni.

  HOGYAN KÉRJÜK a helyiség területét? csak a lakás területét ismerte fel, hogy megtalálja a toron hossza. segédprogramok

  Gyakran szükség van a helyiség pontos ismeretére. Ez szükséges lehet a szükséges javítások elvégzéséhez.

  HOGYAN lehet kiszámolni a lakás teljes területét? lakás területe. segédprogramok

  A saját tőke részvétele a lakásépítés vagy annak megszerzése, sürgősen meg kell határozni a teljes.

  A színterület kiszámítása. négyzet alakú ajtó. Lakásjavítás

  A lakásban vagy a házban végzett javítások során szinte mindig elvégzik a festési munkát. Megvenni a jogot.

  HOGYAN megszámolni a terem kerületét. hogyan lehet kiszámítani a helyiség peremét. Apartman és vendégház. más

  Gyakran előfordul, hogy az emberek bizonyos javítások során bizonyos nehézségeket tapasztalnak abban az esetben.

  A helyiség területének mérése. hogyan lehet mérni a helyiségfelvételeket. Lakásjavítás

  A helyiség fontos eleme egy lakás vagy iroda értékesítése vagy bérbeadása során. Ha.

  HOGYAN lehet kiszámítani a négyzetmétereket? hogyan kell kiszámítani a szoba négyzetét. segédprogramok

  A végrehajtásakor a javítás a lakás előtt a tulajdonos gyakran van szükség kiszámítani a területet a szobák a következő.

  Javítási képlet: hogyan lehet kiszámítani a négyzetméteres helyiséget

  Minden lakásnak idővel kell javítania. Különböző anyagok szükségesek a kivitelezéshez (festék,.

  Hogyan lehet önállóan kiszámítani a fürdőszoba területét?

  Példa egy g alakú helyiségre.

  Válaszolj arra a kérdésre, hogyan lehet kiszámolni a fürdőszobában lévő területet. A paraméter megszerzéséhez meg kell mérni a hosszúságot és a szélességet, majd meg kell szorozni. Mivel L-alakú szobád van, kiszámolod ezt az indikátort minden téglalapra külön-külön, és hozzáadhatod hozzá. Például a képen látható szobában:

  S1 = 4,65 * 1,77 = 8,2305 m 2;

  S2 = 2,15 * 1,66 = 3,569 m 2;

  S = 8,2305 + 3,569 = 11,7995 m 2.

  A 11,8 m 2 -es eredmény a helyiség és a padló egyidejű területe. De ahhoz, hogy meg lehessen határozni a szükséges csempék számát, használhatja a következő módszert. Például a padlóra 30 * 30-as padlóméretet használnak. Aztán, hogy megtudja, hány darab esik le a falon a 4.65 m méretű, akkor szükség van:

  465/30 = 15,5, a nagyobb oldalra kerekítve, és kapunk 16-ot.

  343/30 = 11,4, kapunk 12 sort, ezek közül:

  177/30 = 5,9, vagyis 6 hosszú és ugyanolyan rövid.

  A rövid sorban:

  215/30 = 7,16, felfelé kerekítve - 8.

  A padlólapok teljes száma:

  16 * 6 + 8 * 6 = 144.

  L-alakú helyiség esetén ez a számítás pontosabb. Végül is, ha S-t veszelszobák és oszd megcsempe, kiderül:

  118000/300 = 131,1, vagyis kevesebb, mint a teljes padló lefedéséhez szükséges.

  A falak anyagának kiszámítása

  Ha azt tervezi, hogy furnér a falak, akkor meg kell találni a terület minden külön. Ha a szoba magassága 2,6 m, és a csempe 20 * 30, akkor a sorok:

  260/30 = 8,67, azaz 9.

  A darabok száma mindegyikben:

  • 465/20 = 23,25;
  • 177/20 = 8,85;
  • 250/20 = 12,5;
  • 215/20 = 10,75;
  • 166/20 = 8,30;
  • 343/20 = 17,15.

  Minden értéket a nagyobb oldalra kerekítünk, és hozzáadjuk:

  24 + 9 + 13 + 11 + 9 + 18 = 84.

  Így a falakhoz csempe szükséges:

  9 * 84 = 756 darab.

  De mivel minden szobában vannak ajtók, kivonhatók. Ha az ajtó 60 * 200 paraméterei, akkor:

  200/30 = 6.66, vegye be a 6-ot, mert ebben az esetben kerekíteni kell a kisebb oldalon. Ezért 18 összeget kivonhatunk a teljes összegből és 738-at kaphatunk.

  Ha a fürdőszobában van egy ablak vagy egy rés, amelyet nem terveznek ragasztani, akkor a területet is törölni kell. Ugyanez vonatkozik közvetlenül a fürdő helyére is: gondolja át a bélelést - a számítás ugyanaz marad, ha nem, akkor az "elmentett" csempe kivonása a teljes számból (a számítások ugyanúgy történik, mint az ajtónyitásnál).

  Nagyon fontos, hogy pontosan meghatározzuk a szükséges anyagok mennyiségét. Mivel a csempe a telepítés során le kell vágódnia, meg kell vásárolnia egy margóval. Az eredmény 8-10% -án belül ajánlott. Az ilyen raktár garancia arra, hogy a burkolólapok elegendőek lesznek minden felületre, és ugyanakkor nem kell megvásárolni a munkák végrehajtása során.

  A gyakorlatban megadott példák felhasználhatók, de az anyag megvásárlása előtt érdemes még konzultálni egy mesterrel, aki elvégzi a munkát. Ellenőrzi a számítást, és szükség esetén javítja ki. Valóban, ha dekoratív fríz vagy betétet használunk, a csempék száma csökken.

  Csempék kiszámítása a fürdőszobában

  A csempeburkolat a legjobb megoldás a fürdőszobai befejezés. Végül is a kerámia ilyen tulajdonságai, mint a szilárdság, a nedvességállóság, az esztétika ideálisan alkalmasak ennek a teremnek a működési feltételeire. De tekintettel nem a legalacsonyabb költség per csempe, mindig van a szándék, hogy megtudja, hogyan kell kiszámítani csempe a fürdőszobában. Senki sem igényel többletköltséget a javításokhoz, de az anyagnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a javítási folyamat közben ne okozzon felesleges bajokat.

  Mi ez a cikk?

  Helyiségmérések

  A csempe kiszámításához a fürdőszobában meg kell tennie a vonalzót, és mérnie kell a szobát. Vagyis mérje meg a falak minden arcának hosszát. Könnyebb mérni a téglalap vagy négyzet által képviselt területet. Az első esetben két oldalt mérnek, a másikban - egyben.

  Ha a helyiségben különböző ívelt részek vannak, akkor minden rész mérésre kerül. Az eredmények rögzítik és egy nagyszabású tervet alkotnak. Segít majd egy tervjavítási projekt kidolgozásában. A tervben megadhatja a vízvezeték és a bútorok telepítési helyét.

  Alapvető számítási képletek

  A fürdőszoba csempe számításának elvégzéséhez a négyszög és terület téglalapjának kiszámításához szükséges alapszabályokat kell elfogadnia.

  A területet az alábbi képlet alapján ismerik el:

  és a kerületi értéket tekintjük:

  ahol a betűk a paramétereket fejezik ki:

  • S a négyzetméterben kifejezett terület;
  • P a helyiség peremvonala;
  • D a fal hossza;
  • L a szélesség;
  • H a fal magassága.

  Az összes fal területét úgy számítják ki, mint az összes fal töltött területeinek összességét. Miután megállapította ezt az értéket, levonja azokat a felületeket, amelyek nem érintkeznek (ajtó és ablak nyílások, a fürdőszoba mögötti hely).

  Kérjük, vegye figyelembe: néha azért, hogy gazdaságosak legyenek, nem tervezik a fal mögé rejtőzködő falat csempézni. Ennek a befejeződésnek a megválasztásával a fal területét úgy számolják ki, hogy a fürdőszobának a magasságát mérik.

  Ezek a képletek alapul szolgálnak a fürdőszoba csempe számának kiszámításához. Ezenkívül az olyan információk, mint:

  • lefektetési terv;
  • a kivitelezés tervezett színei;
  • az elemek mintázatának illeszkedése;
  • a dekorációs elemek (szegélyek, betétek) jelenléte / hiánya a fő bevonaton kívül.

  Példa térfogat számításokra területenként

  Az egyértelműség érdekében, hogyan kell kiszámítani a csempék számát a fürdőszobában, nézze meg a példákat. Feltételezhetően az anyag térfogatát egy helyiségnek megfelelő négyszögletes méretekkel kell kiszámítani, amelyben a következő méréseket végezték el és jegyezték fel:

  • rövidített fal - 2,3 m;
  • hosszú fal - 3,2 m;
  • fal magassága - 2,5 m.

  A számítások így fognak kinézni:

  A szoba kerületének méretei 11 méter = 2,3 * 2 + 3,2 * 2.

  A rövidített fal területe 5,75 m2 = 2,3 * 2,5.

  Míg a hosszú falak területe 8 m2 = 3,2 * 2,5.

  A szoba területe összesen 27,5 m2 = 5,75 * 2 + 8 * 2.

  De a szembenézés területe kevesebb lesz. Mivel eltávolítják az ajtó területéről. Ami 1,32 m2 = 0,6 * 2,2, ahol a nyitószélesség 0,6 méter és magassága 2,2 méter.

  Ezután a területnek, amire szüksége van a csempe, egyenlő lesz 26,18 m2 = 27,5 - 1,32.

  Ebben az esetben a burkolat alatt lévő padlófelület 7,36 m2 lesz.

  Példák a padló számítására

  Továbbá, hogy hány csempe szükséges, kiszámítani egy elem méretét. És már a kerámia burkolólapok összterülete és méretei alapján megismerheti az anyag teljes mennyiségét.

  Például a padlóburkolat megválasztása négyzet alakú elemekre esett, 50-50 cm-es oldalhosszúsággal, ezért minden egyes csempe területe 0,25 m2.

  Annak megállapításához, hogy hány csempe van szüksége a fürdőszoba a padlón, akkor ossza el a padlóterületet egy terület egy része. Ha a fenti példából származó adatokat vesszük, akkor a 7.36 / 0.25 = 30 csempe (nagyobb számra kerekítve).

  Ezt megelőzően úgy vélték, hogyan számíthatunk egy azonos típusú fürdőszobai cserépre. Azonban nem sok felhasználás azonos típusú csempe. Gyakran használta az elemek kombinálásának lehetőségét. Ebben a helyzetben meg kell tudni, hogy hány csempe kell vásárolni a különböző típusú. Ez speciális számítógépes programok segítségével érhető el.

  A padlóburkolat más módon számítható. Vagyis nem az alapterületnek, hanem a darabnak számít. Ehhez ismernie kell a szélesség szélességét is. Ha az előző példában szereplő adatokat használja, akkor a helyiség oldalai 230 cm, 320 cm-esek. Ha a csempe 50 cm-es, akkor a szélességhez 230/50 = 4,6 elem szükséges (legfeljebb 5 darabra kerekítve). Ez azt jelenti, hogy 5 csempe illeszkedik egy sorban szélességben. Ezután kiszámoljuk, hogy hány sort kell elhelyezni 320/50 = 6.4, kerek 7-ig. Ezután 5 darabot szedünk egymás után 7 sorban, 35 darabot kapunk. Ne felejtsd el pótolni egy pár - három darabot. Ezért értesíteni fogjuk az eladót a 38 darab megszerzéséről.

  Most hasonlítsuk össze a példából kapott eredményeket, ahol számításokat végeztek a padlón és az adatokon, ahol a darabszám kiszámította a mennyiséget. A különbség 8 darab. Vagyis annyira nem lenne elég ahhoz, hogy szembenézzen a padlóval, és később újra meg kellene vásárolnia. A számítások második változata pontosabb, és célszerűbb egy darabszámú számítást alkalmazni.

  A falburkolat mennyisége

  A falakon lévő csempék számának kiszámításához a legjobb a számítások végrehajtása külön-külön minden partícióhoz. 250 cm-t (fali magasság) kell osztani 33 (csempe oldal cm-ben) = 7.57 (vagy pontosan 8) darab - egymás után magasság szerint. 230 cm (falszélesség) osztva 33 (csempe oldal cm-ben) = 6,97 (vagy 7) darab egy sorban fekszik a szélességnek megfelelően. 8 szorozva 7-tel, 56 db 33 és 33 cm-es oldalt kapunk. Analógia útján kiszámítjuk a nagyobb oldal befejezéséhez szükséges csempe minták számát. Kiderült, 80 csempe.

  Számviteli ajtóteret

  Hogyan lehet kiszámítani a csempe, amellyel a falat egy ajtóhoz lehet vágni? Ehhez a hasonló falhoz tartozó elemek számát veszi, és eltávolítja az ajtónyílás méretétől függő elemek számát.

  Például az ajtó magassága 180 cm, 33-ra osztva, 5,45-öt kapunk. Lekötött, 5 darab magas. Az ajtó szélessége 75 cm, 33 cm-re osztjuk (az elem oldalán), 2,27-et kapunk. Kerekítéssel 2 szélességi elemet kapunk. 5-öt megszorozva, 10 darabot kapunk. Ha például kivonjuk őket, például 80-ból, akkor 70 elemet kapunk.

  A falak számlálását a falon, ahol annak részét egy fürdő veszi, ugyanúgy történik.

  Példa a díszítő betétekkel végzett számításokra

  A számításoknál az ilyen méretű anyagokat tekintjük:

  • téglalap alakú falelemek - 20 cm x 30 méret;
  • ceruza - 1,5 x 20 cm;
  • szegélyek - 10 cm x 20 cm.

  A szegélyek teljes számának megszámlálása ceruzával. Miért osztja a kerületet az egyes töredékek hosszával? A kerület értékétől távolítsa el az ajtó szélességét. Adatainkkal ez így lesz: (11 - 0.75) /0.2 = 51.25. Egy nagyobb értékre kerekítve 52-et kapunk.

  Mivel a ceruza a határolólap mindkét oldalára van fektetve, a fogyasztása megduplázódik, más szóval 104 db lesz szükséges. A következő az a terület, amelyen a csempe lesz.

  Ügyeljen arra, hogy ha az elemek közvetlen elrendezését választják, akkor a csempék kiszámolt számát hozzá kell adni az anyag 5% -ának, és bonyolultabb elrendezések kiválasztásakor (például az elemek átlós elrendezésével) növelni kell az elemek becsült számát az anyag 15% -ának hozzáadásával.

  Ezek a példák elégségesek a számítások önálló elvégzéséhez. Ismertesse őket, számítsa ki a szükséges csempék számát, figyelembe véve a díszítő elemek ajtóit és betétlapjait.

  Hogyan számoljuk ki a fürdőszoba bútorok méretét?

  Annak érdekében, hogy a fürdőszoba ne legyen zsúfolt vagy fordítva túl üres legyen, fontos számítani a bútorok méretét, úgyhogy végül a belső tetszése kényelmes és harmonikus.

  Hogyan készítsünk számítást? Megmondjuk a cikkünkben.

  A vízvezeték alapszabályai

  Kezdetben számos olyan alapvető szabályt sorolunk fel, amelyek fontosak a fürdőszoba tervezésénél:

  • A WC-től a falig terjedő távolságnak 20 cm-nek kell lennie. Ne felejtsük el, hogy sok modellnek meglehetősen nagy tartálya van. Ezt figyelembe kell venni, ha kicsi a szoba mérete.
  • A WC-tál optimális mérete: magasság - 400 mm, szélesség - 380 mm, hossza - 480 mm.
  • A héjszélesség 360 - 550 mm, hossza - 550 - 650 mm, magasság - 850 - 900 mm.
  • Javasoljuk, hogy a polcot a mosogató felett 1100-1300 mm távolságra helyezzük.
  • Legjobb a tükör 1750 mm-es távolságban történő elhelyezése az alsó éltől.
  • A fürdőt más bútoroktól 30 cm távolságra kell elhelyezni.
  • A szabad helynek lehetővé kell tennie, hogy egy személy álljon fel és törölje le. Ehhez figyelembe kell venni a kar-teret, általában 160-190 cm.
  • Kis fürdőszobákban tilos a foglalatok és a kapcsolók használata. Ha a fürdőszobád mérete több mint 4 m2, akkor az aljzatokat el kell távolítani a vízforrásoktól.
  • A kifolyástól a bidéhez, a mosdóhoz vagy mosogatóhoz való távolság 60 cm legyen.

  Szintén vizuálisan bemutatunk néhány további szabályt:

  Hogyan számítsuk ki a fürdőszoba területét?

  A bútorok optimális méretének kiválasztásához ismernie kell a fürdőszoba méretét. Mindenre szüksége van egy mérőszalag, egy ceruza és egy papírdarab (a megszerzett értékek rögzítéséhez, ha megszokta magát számolni), vagy egy számológép, hogy azonnal elvégezze a számítást.

  Az első lépés a fürdőszoba hosszának és szélességének a mérése, majd megszaporodása.

  • Például a szoba szélessége 0,8 m, hosszúsága 1,2 m. Ezeket a két értéket össze kell szorozni, és a fürdőszoba alapterülete lesz.

  Most viszont a falak területének kiszámításához fordulunk. Minden fal méretét meg kell mérni, majd összeadni kell az összes adatot egymáshoz - így megkapjuk a fürdőszobaterület értékét. Miután meg kell mérni a fürdőszoba magasságát (a padlóról a mennyezetre való távolság).

  Ha ismeri az összes értéket, a magasságot meg kell szorozni a kerületen. Gratulálok, tudod a fürdőszoba falainak területét.

  Ne felejtsük el, hogy a helyiségben különböző szabálytalanságok lehetnek. Erősen javasoljuk, hogy először méréseket végezzen mindegyik oldalon, és másodszor, hogy ellenőrizze ezeket az értékeket különböző pontokon, hogy elkerülje a számítások pontatlanságait.

  Fürdőszobai ergonómia

  A bútorok kényelmes és biztonságos használatához szükséges alapszabályok ismeretében könnyedén választhat megfelelő méretű bútorokat. De miután eldöntötte magát, ne rohanjon, hogy azonnal megszerezze. Szükséged lesz egy másik számításra. A szoba lineáris méreteinek ismerete (hossz, szélesség és magasság) ismernie kell a falaktól a szaniterberendezéshez való távolságot is. Ezután tisztázzák a megvásárolni kívánt bútorok méreteit. Ez segít kiválasztani a legjobb helyet, vagy kényszeríti Önt arra, hogy újra megvizsgálja a választását.

  Azt is szeretnénk megjegyezni, hogy a fürdőszobák elrendezése a legváltozatosabb, és a lehető legpontosabb méréseket végezni, javasoljuk, hogy segítséget kérjen a szakemberektől.

  Csak pontos számításokat kívánunk!

  Legyen tisztában az eseményekkel.

  Ezennel engedélyt ad LLC „ALV kereskedelem” annak érdekében, hogy javítsa a szolgáltatás minősége, a szolgáltatások javítására -, hogy összegyűjti, nyilvántartja, szervezi, gyűjtésére, tárolására, finomítani (update, változás), kivonat, felhasználása, továbbítása, beleértve a töltési folyamat másoknak, és nevezetesen a közlekedési vállalatok, postahivatalok a szolgáltatásnyújtás szállítására és áruk átadása, depersonalize, blokk, távolítsa el, elpusztítják a személyes adatok: név, vezetéknév, apai, számos hazai és a mobiltelefonok, az e-elektro ronnoy cím útlevél adatait.

  A négyzetméteres helyiség kiszámítása: a nappali, fürdőszoba, konyha, erkély és garázs mérésére vonatkozó utasítások

  Annak érdekében, hogy megmentsük az építőanyagokat, meg kell tudnunk a lakás pontos felvételét.

  Ehhez képesnek kell lennie a helyiség helyes mérésére.

  Ez a cikk részletesen leírja, hogyan kell ezt megtenni.

  A mérés megkezdésének helye

  Minden szobában 3 indikátor található:

  1. Hosszát. A leggyakoribb értékek 4 vagy 4,5 méter.
  2. Szélesség. Egy standard lakóházban a szobák szélessége 3 vagy 3,5 méter.
  3. Magasságot. Az új épületekben a falak magassága 2,5 méter, és például a Sztálin-kor épületében eléri a három métert.

  A négyzetméterek méréséhez a következő eszközökre van szükség:

  Algoritmus a négyzetes szoba kiszámításához

  A számításhoz a térfogati képletet kell alkalmazni: S = a * b, ahol S a terület, és a hossz, b a szélesség.

  Tehát kiszámítjuk a nappali példáján szereplő felvételeket a következő mutatókkal:

  Számítsa ki a helyiség padlófelületét: S = 5 m * 3 m = 15 m2. Ezekre az információkra lesz szüksége, ha padlóburkolatot vásárol vagy egy feszített mennyezetet telepít.

  A helyiséget a falak mentén számítjuk ki a következő képlet segítségével: h * (a * 2 + b * 2).

  A következőképpen számolunk: 2,5 m * (5 m * 2 + 3 m * 2) = 40 m2.

  Annak érdekében, hogy a terület tiszta értékeit meg lehessen venni, az ajtók és ablakok területéről 40m2-re kell csökkenteni.

  Ajtók és ablakok

  Szélesség = 0,8 m, magasság = 2,0 m.

  Szorozzuk egymáshoz az indikátorokat: S = 0,8 m * 2,0 m = 1,6 m2.

  A magas épületek standard ablaka a következő méretekkel rendelkezik:

  Szélesség = 1,6 m, magasság = 1,5 m. Két szám termékénél a következő területet kapjuk: S = 1,6 m * 1,5 m = 2,4 m2.

  Ezenkívül az adatokat a négyzetméterből kell eltávolítani:

  Net = 40 m-2,4 m-1,6 m = 36 m2.

  Szabálytalan alakú helyiség

  Mérje meg a helyiség négyzetét fokozatosan, a megfelelő forma több részébe osztva.

  Tehát nézzünk meg konkrét példákat a felvétel kiszámítására:

  1. Kitchen. Minden konyhában szellőző tengely, radiátor az ablak mentén, ajtó, ablak és beépített polc tárolására. A konyha falainak nettó területét kiszámítjuk tapétázáshoz.

  Ajtó mérete: szélesség = 0,8 m, magasság = 2,0 m;

  Ablak mérete: szélesség 1,2 m, magasság = 1,5 m;

  A szellőző tengely méretei: szélesség = 50 cm, hossz = 30 cm; magasság = 2,5 m;

  Beépített polc: szélesség = 20 cm, hossza = 50 cm, magasság = 2,5 m;

  Radiátor méretek: szélesség = 10 cm, hossza = 100 cm, magasság = 50 cm.

  Számítsa ki a nettó területet:

  Először a teljes területet találjuk: (3,5 m * 2) + (3 m * 2) * 2,5 m = 32,5 m2;

  Ezután meghatározzuk a kivont négyzetek területét:

  Windows: S net = 1,2 m * 1,5 m = 1,8 m2;

  Ajtók: S net = 0,8 m * 2,0 m = 1,6 m2;

  Szellőző tengely: S net = (50 cm * 2) + (30 cm * 2) * 2,5 m = 400 cm2 vagy 0,40 m2;

  Beépített polc: S net = (20 cm * 2) + (50 cm * 2) * 2,5 m = 350 cm2 vagy 0,35 m2;

  A radiátor felülete: (10 cm * 2) + (100 cm * 2) * 0,5 m = 110 cm2 vagy 0,11 m2.

  A nettó négyzetméterek számát a teljes terület kivonásával határozzuk meg: S hálós konyhabútor = 32,5 m2 - 1,8 m2 - 1,6 m2 - 0,40 m2 - 0,35 m2 - 0,11 m2 = 28, 24 m2.

  A standard csőnek a következő méretekkel kell rendelkeznie: szélesség = 50 cm, web hossza = 10 m. A falak magassága 2,5 m, és ennek következtében négy papírszövet van elhelyezve egy tapétacsőben: 10 m / 2,5 m = 4 lap.

  Számítsuk ki, hogy hány cső szükséges a konyha ragasztásához:

  28,24 m2 / 4 = 7,06 cső. Mivel azonban a papírszalag tartalmazhat 0,3 vagy 0,5 lépést tartalmazó mintát, akkor a csövek számát 8-ra kell kerekíteni.

  1. Fürdőszoba. Számítsa ki a szabványos fürdőhöz tartozó csempe dobozok számát. Annak érdekében, hogy helyesen kiszámítsuk a helyiség négyzetét, méréseket kell végezni a kerámia burkolólapok kivágása tekintetében.

  Ismerjük az ajtó szabványos méretét: szélesség = 0,8 m; magasság = 2,0 m

  A tipikus fürdőszoba mérete: szélesség: 2,3 m; hossz = 1,6 m, magasság = 2,5 m.

  Számítsa ki a fürdő nettó területét:

  S fürdő = (2,3 m * 2) + (1,6 m * 2) * 2,5 m = 19,5 m2.

  Ezután vonja le a következő értékeket:

  S nettó = 19,5 m2 - 1,6 m2 = 17,9 m2.

  Annak érdekében, hogy kiszámolhassa, hogy hány doboznak kell lennie, meg kell határoznia a kerámia méretét. A csempe a következő méretben van: 10x10; 10x20; 20x30; 30x30. Vegye ki a leggyakoribb lehetőséget: 30x30.

  Egy csomagban 10 db, és a csempe méretének ismeretében kiszámíthatja a darabszámot 1 m2-enként:

  1 m2 100 cm 100 cm, ebből következik, hogy 9 teljes 30x30 csempe és 7 csempe, 10x10 cm méretű, 1 m2-esek.

  Határozza meg az egész csempék számát és a vágás számát:

  17,9 m2 / 9 = 1,9 - felfelé kerekítve, és kapjon 20 dobozt az egész csempe;

  20 * 7 = 140 kis csempe, mérete 10x10.

  Ha a csempe a síkra vágás nélkül feküdt, akkor 20 dobozt vegyen be, és ha vágással, akkor 16.

  1. Az erkély. Ahhoz, hogy tiszta erkélyes területet érhessen el, meg kell mérni a keretet üvegezéssel. Az erkély peremét ablak nélkül mérik.
  2. Garázs. A garázs általában egy kis ablakos doboz. A nettó terület kiszámításához meg kell mérni a kapu méretét.

  Lehetőség van a kerek ablak, a padló, az épület falainak szabálytalan formájú vagy oktaéder formájú területének mérésére rögtönzött eszközökkel.

  Vegyünk egy mérőszalagot és mérjük ki a kör maximális átmérőjét, például 100 cm-re. Számítsuk ki a sugarat: 100 cm / 2 = 50 cm - ez egy kör három része háromszög formájában.

  Ha a kör vizuálisan 4 részre oszlik, és a pontokat egyenes vonalakkal köti össze, akkor 2 izoelszövős háromszög vagy 1 négyzet. Egy oszlopos háromszög egy részét ismerjük, ezért minden oldal 50 cm-t fog találni, és egy négyzet alakú területet talál, ahol minden oldal 50 cm-re van.

  Nézze meg a videót, amelyben a mester részletesen leírja, hogyan kell helyesen kiszámítani a falak területét a lakásban: