Legfontosabb > Tervezés

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont a mosogatóhoz és mosogatóhoz

A szifon (cső vagy szivattyú görög) kötelező eleme bármilyen vízvezeték szerelvénynek, amely biztosítja a szennyvíz elvezetését és megakadályozza a szennyvíz gázok bejutását a helyiségbe. A hidraulikus redőny elve alapján működik, vagyis egy csatorna középen lefelé hajolva, folyadékkal teli folyosón. A víztároló elszigeteli a helyiség légkörét a szennyvízből, de nem akadályozza meg a folyadék szabad áramlását. A mosdókagyló szifonja csak a fürdőszobához és a zuhanytálcához hasonló eszközként különbözik, mivel a mosdó magas helyén szabadon választhatja ki a készülék méreteit, és a vízcsapda vízmennyisége meglehetősen nagy lehet.

tartalom

A szifon típusai ↑

A mosdókagyló szifonjának kialakításától és alakjától függően a következő típusok választhatók:

 • Pipe. Ez egy hajlított S vagy U alakú merev cső, összecsukható vagy nem választható. Egyes modelleknél a könnyű tisztításhoz egy alsó parafa nyílás található. A csővezeték meglehetősen pontos összehangolása a mosogató lefolyónyílásának és a csatorna bejáratának.
 • A mosdókagyló üvegszifonja, amint azt a neve is jelzi, egy palack alakja azon a részen, ahol a hidraulikus zár található. A csatornahálózathoz csatlakoztatható egyenes vagy hajlékony cső. A csőhöz képest a palack kialakításának jelentős előnyei vannak: kevesebb helyet foglal el; könnyen szétszerelhető; véletlenül a mosogatóba eső tárgyak nem veszik el, és a lombik alján maradnak. A hiányosságok között nagy a tendencia a szennyezés felhalmozódása azon a ponton, ahol a patak egyenesen kilép az üvegből. A palacktípus leggyakoribb a könnyű karbantartás miatt.
 • Hullámosított - univerzális kialakítás, csak egy rugalmas cső. Bármelyik konfigurációban hajlítható, amely lehetővé teszi, hogy a mosogatókat a csatornarendszer bemenetéhez csatlakoztassa, amelyek nem a szabvány szerint helyezkednek el. Ezen kívül a hullámos szifonok olcsóak és nagyon könnyen telepíthetők. A vízcsatlakozás létrehozásához szükséges meredekség manuálisan alakul ki a cső hajlításával. Hátrányok: az egyenetlen hullámos felület hajlamos arra, hogy felhalmozódjon a lerakódások, a cső nem összecsukható. Másrészről nincs köztes termék - kevésbé valószínű, hogy szivárogna.
 • A rejtett szifonok a palack kialakításának változata, ahol csak vízszintes cső van elhelyezve, és maga a palack (üveg) is be van ágyazva a falba. Ritkán használt és drága típus.

További jellemzők ↑

A szilva a következő funkciókkal és elemekkel egészíthető ki:

 • A mosogatóval egy második, felső felszabadítással a mosogatóhoz túlfolyó szifon van felszerelve. Ez a rendszer megakadályozza a véletlen árvizet. A héjban a túlfolyás általában egy kerámia szerkezetben van, és egyenesen a kimenetbe jut; a konyhai mosogatókban van egy külső cső a szifonban.
 • A kiegészítő oldalsó bejárat szivárokkal van ellátva, amelyeket úgy terveztek, hogy mind a mosogatóból, mind a mosógépből kiürülnek. A csaptelep a mosogató és a vízzár között helyezkedik el.

Mind a túlfolyás, mind a mosógép bejárata csak üvegszifonokba integrálva van.

Szivattyú mosáshoz ↑

Ez szerkezetileg hasonló a mosogató mosogatóhoz, kivéve, hogy a mosogató szája nagyobb átmérőjű, és a középponttól a falig terjedő távolság is sokkal nagyobb. Ezenkívül a mosogatók gyakran két, esetenként három szakaszból állnak. Ezek közül az egyik sík, a zöldség, és kettő - teljes értékű mélység, túlcsordulással (túlcsordulással). Plusz egy extra lefolyó a mosogatógéphez. Így a konyhai mosogató szifon lehet vagy nagyon egyszerű, egy vagy nagyon bonyolult, összesen legfeljebb hat csatornafolyammal kombinálva.

Kiadás: teljes vagy külön ↑

A kiömlőnyílás, amely a csatorna nyakára van helyezve és a szifon fő részéhez van csatlakoztatva, tartozhat a készletébe. A rendszeres kiadványok egyszerű gránátgörbék. Több esztétikus és drága külön megvásárolható. A szabályozóval ellátott, szabályozható szelepekkel ellátott, a leeresztőnyílást lezáró kioldók a keverő teljes készletébe tartoznak. A minőségi konyhai mosogatókat mindig a kiadások mellett értékesítik.

Anyagok: műanyag vagy fém ↑

A szifonok, attól függően, hogy milyen anyagból készültek, kétféleképpen oszlanak meg: műanyag és fém.

 • Műanyag. A legolcsóbb szifonok polietilén, általában egyszerű kialakításúak, főleg csővel, kis számú csatlakozással. De gyakrabban használják a polipropilént, az általa gyártott részek merevebbek, jobban megtartják alakjukat, megbízhatóbbak, mint a csatlakozások. A műanyagból összetett konfigurációjú polimer szifonok készülnek. A mosógépeket, amelyeknek a lefolyása magas hőmérsékletű lehet, a polipropilén használata is ajánlott, kevésbé érzékeny a hőtágulásra. Miután a mosógép üzemi üzeme megkezdődött, a szifon gyakran szivárog, szűkíteni kell az összes menetes csatlakozást.
 • Fém szifonok mosogatókhoz és mosdókhoz. Drágábbak, mint a polimerek, élettartama magasabb. A rézötvözeteket gyakrabban használják: réz és bronz. Az ötvözetek nem rozsdásodnak, de oxidálódnak, kívül vannak bevonva. Szifont és rozsdamentes acélt gyártanak, de az ilyen termékek költsége meglehetősen magas, ezért nem széles körben használják őket.

Minden csavarmenet, menetes vagy krimp, puha gumiból vagy gumi polimer tömítéssel van lezárva.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szifont ↑

A szifon kiválasztásakor vegye figyelembe a következő tényezőket:

 • A nyak átmérője. A mosogatóban és mosogatóban ez más.
 • A túlfolyás jelenléte.
 • A mosógép vagy a mosogatógép számára további vízelvezetés szükséges.
 • A nyaktól a csatorna kijáratától a falról való távolság vízszintes vetületben. Rendszerint egy egyenes csőszakasz elég hosszú, de vannak kivételek.
 • A felszabadulás jelenléte gyakran a mosdók és csapok készletébe tartozik.
 • A szennyvízelvezető nyílás a szifonnal szemben helyezkedik el? Ha több mint 2-4 cm-t helyez el, akkor jobb, ha egy palackszifont szeretne hajlékony csővel vagy hullámcsővel ellátni.
 • A csatorna bejáratának átmérője. Különböző lehet: 35, 40 és 50 mm. Kívánatos, hogy a szifon beömlőcsőjének átmérője megfeleljen ennek az értéknek. Lehet, hogy kevesebb, ebben az esetben szüksége lesz egy adapterre. De nem több.
 • Esztétikai preferenciák. A mosdókagylóban, a szifon szinte láthatatlan és megjelenése nem játszik szerepet. Ez lenne a megfelelő szifon króm a mosogató nélküli talapzaton. A tervezői vízvezetékhez ki kell húznia a hozzá tartozó szerelvényeket.
 • Ár. Őszintén szólva nincs különösebb különbség az olcsó és drága szifonok között a kizsákmányolás szempontjából. A Stoke-t hatékonyan alkalmazzák mind az olcsó Orio-műanyag szifonok, mind az Ani-réteg, valamint a több száz eurós eliteszközökön keresztül. Természetesen a fém hosszabb lesz, de a műanyagról több évtizedről beszélünk. Ha krómozott, de viszonylag olcsó mosogatóra van szüksége, fordítson figyelmet a német Viega szifonokra, a cég katalógusában elég tisztességes költségvetési modellek vannak. A könnyű használat nagyobb mértékben függ a tervezéstől (könnyebb a palack megtartása) és felszabadulni (szükség esetén egy szelep jelenléte).

Video utasítások mosdószifon készítésére ↑

A szifon felszerelése egyszerű kérdés. Az alapvető egészségügyi készségek megszerzése után könnyű összeállítani. Ha az "otthoni mester" nem a hívásod, akkor helyesebb lenne minden szakembert megbízni a szakemberekkel.

A konyhában lévő mosogató szifonjának kiválasztása és a saját kezük behelyezése

A konyhai mosogatók mosogatói modelljeinek sokféleségével a telepítésük elve általában azonos, a különbségek kisebbek. Ha a szifon kiválasztási szakaszában hiba nem történik, akkor a telepítési problémák nem merülhetnek fel.

A konyhát gyakran működtetik egy mosogató, és a vízelvezető rendszer jelentős terhelés alatt van. A konyhai mosogató szifonjának rosszul fogalmazott választása vízben stagnál, ezért gyakran le kell tisztítani a leeresztést, esetleg eltömődve a szennyvízcsatornákat minden kellemetlen következménnyel.

Ezért a konyhai mosogató szivattyú sikeres telepítésének első lépése a megfelelő választás.

A választás alapjai

Az elvezető rendszerek különböző modelleken különböznek, két fő kritérium szerint osztályozzák: anyag és szerkezet (típus, típus).

Az anyag szerint ilyen szifonok vannak:

 • Polimer - polietilénből, polipropilénből. A konyhai mosogatókat használják, mert nem korróziónak és rothadásnak vannak kitéve, és a belső átmérőjük nem csökken a zsír és szennyeződés miatt.
 • Fém - rézből, bronzból, króm acélból.

A szifonok típusai a mosogató alatt a konyhában:

 • Kolboobrazny (palack) - kombinált kivitelű szifonok, amelyekben a csövek mellett üveglombik is található. Vannak olyan modellek, amelyekbe merülő cső és két partíció van.
 • Térd (cső) - hajlított cső formájában, általában 2 hajlítással, S vagy U alakú kialakítással.
 • Hullámosított - egyfajta cső, de hullámos csővel, amely önkényesen hajlítható. A korábbi kategóriáktól eltérően, köztük nincsenek olyan modellek, amelyekben háztartási készülékek és túlfolyó rendszerek csatlakoztathatók.
 • Lapos - egy kompaktabb U-alakú cső, a konyhában dupla mosdókhoz hasonló szifonok vannak.

A konyhai tisztításhoz a legjobb megoldás egy üvegszifon, mivel a szilárd részecskék és a zsír belépő zsírok az üvegben maradnak anélkül, hogy megakadályoznák a csatornarendszert. Mivel az üveg alsó része ki van csavarva, a tisztítási folyamat a lehető legegyszerűbb.

A csőszifonok nehezebb tisztítani, gyakran használják a fürdőszobában. Könnyebb, mint a túlcsordulási modellek, amelyek további lefolyó lyukakhoz használhatók. Ha a konyha mosogatógépet, mosógépet, két mosogatót szerel be, kettős / hármas szifonnal kell rendelkeznie.

A hullámosított vagy lapos leeresztőcső telepítése korlátozott helyiségben indokolható a mosogató alatt, de használatuk esetén nagy a veszélye annak, ha a kanyar túl rövid.

Egy másik szempont, hogy a konyhai mosogató szifonjának kiválasztásakor figyelembe kell venni a fúvóka átmérőjét. A nagyobb átmérőjű cső a konyha számára előnyös, ilyen szifonra kevesebb tisztításra van szükség, és tovább tart.

A gumigyűrűk tartósabbak, mint a műanyagak. A híres márkák nagyobb bizalmat érdemelnek. Előnyös termékek antibakteriális adalékanyagokkal.

Eszköz és működési elv

A tervezéstől függetlenül minden lefolyó a hajók összekötésének elvén működik, egy beömlőcsővel van ellátva, amelybe víz áramlik a fenti mosogatóból és egy kifolyócső, amely a beömlőnyílás alatt vízbe vezet.

Közöttük van egy olyan terület, ahol mindig van víz. Ez az ún. Vízzáró vagy vízzáró, amely akadályként szolgál a szivárgó szivárgók beléptetése ellen a csarnokokba a nappaliba.

Ugyanabban a részben a szennyvízbe eső szennyezők és háztartási hulladékok többsége késik, eltávolítható a csatorna tisztításával, ez sokkal egyszerűbb, mint a szennyvízcsatorna tisztítása.

Csőmodellekben a vízzárás a cső hajlításánál található, az üvegmodellekben - az üvegben, a víz alá süllyesztett cső alatt és az alsó átlós felosztás alatt. Mindaddig, amíg a víz kifolyik a mosogatóból, nyomás keletkezik a mosogatóban, és a víz a csatornába kerül.

Amikor a mosogatóból származó összes víz kifolyva van, és a csaptelep zárva van, a nyomás stabilizálódik, a víz önállóan nem tudja leküzdeni a kanyart, vagy hagyja a lombik határát, és a legalacsonyabb ponton marad, hidraulikus zárat alkotva.

Szerelési eszközök és anyagok

Szinte mindent, ami szükséges ahhoz, hogy a konyhában mosogatócsövet telepítsenek, a készletben található csavarok, csavarok, tömítések. A műanyag anyákat kézzel kell meghúzni, a kulcsok használata nem ajánlott.

Ezen túlmenően:

 • csavarhúzó fém csavarokhoz;
 • szilikon tömítőanyag menetes csatlakozások megmunkálásához;
 • Lehetséges - egy kés a szálak eltávolítására, egy lépcsős vízelvezető rendszernek.

Hogyan válasszuk ki a rozsdamentes mosogatót, érdemes figyelmet fordítanunk a gyártás más anyagaira, mi más fontos szempont a választás során? Az összes válasz itt van!

Telepítés: lépésről lépésre

A szifon felszerelése felülről lefelé, apró különbségek vannak különböző típusú szifonok beüzemelésében.

A telepítés előtt javasolt az utasítások tanulmányozása, megtalálása és bontása a kívánt sorrendben.

Hogyan helyesen csatlakoztathatjuk és helyezzük a szifont a mosogatóba a konyhában? A következők szerint járunk el:

 1. A szifon felszerelése megkezdődik egy védőrács beépítésével a leeresztő nyílásba (ha ez a készletben megtalálható).

Ha a lyuk mélysége megengedi, egy lapos gumi tömítést használnak, ha a lyuk szélei majdnem süllyednek a mosogató alján, akkor a rács beépítési helyét egyszerűen egy tömítőanyaggal kell bevonni.

 • Vastag tömítést helyeznek a kifolyó felső részébe, ahol van egy speciális oldal. Néhány gyártó azonnal illessze be ezt a tömítést.
 • A tömítéshez való csatlakozást az alulról lefelé irányuló leeresztőnyílásra kell nyomni, és egy csavart a felülről védő rács nyílásba kell csavarni. A csavarral ellátott szálat a fúvóka testébe nyomják.

  A csavar meghúzásával szoros csatlakozást kell elérni, elkerülve a karimát a tömítéssel.

 • Ha a védőrács nincs a készletben (régi típusú szilva), akkor a tömítéssel ellátott elágazó cső műanyag anyával van rögzítve a mosogató alá.
 • Miután a fúvóka a mosogató alatt van rögzítve, az adott szifon hozzá van kötve - egy hajlított vagy hullámos cső, egy lombik.

  A fúvóka szabad végére egy műanyag anyát (menetes le) és egy kúpos tömítést (széles oldalt az anyagra) helyeznek.

 • A csövet a szifon harangjába behelyezzük a kívánt hosszúságúra. A tömítés deformálódásának elkerülése érdekében a keskeny résznek az aljzatba kell kerülnie az egész kerületen, az anyát manuálisan kell meghúzni.
 • A csonkhoz egy anyát és egy kúpos tömítő tömítést helyeznek el, amely a szifon leeresztő nyílásához van csatlakoztatva.
 • A kisülő cső szabad ágcsövét egy szűk gumi mandzsetta segítségével helyezzük a csatorna aljzatába, amely megakadályozza a szagok terjedését.
 • Annak érdekében, hogy jobban megértsük, hogyan helyezzük el megfelelően a szifont a konyhában, és szedjük szét a régi mosdócsövet, ha cserére van szükségünk, nézzük ezt a videót:

  További jellemzők

  1. Ha a konyhába mosogató alakú mosogatót választunk, az üvegeket az utasításoknak megfelelően elő kell összeszerelni.
  2. Ha hullámosított leeresztő csövet használ, azt a szifonhoz kell csatlakoztatni, mielőtt az a csatlakozóhoz csatlakozna, a merev cső rögzíthető a lépés előtt és után.
  3. A lombik alakú szifonok egyes típusaiban a kifolyócső a lombik testébe van integrálva, felszerelése még könnyebb.
  4. A legegyszerűbb telepíteni egy hullámos szifon, két vékony fúvókával.

  Miután csatlakozik a kimenethez, a cső megkapja a kívánt hajlítást, szükség esetén meghúzódik, speciális rögzítőkkel van rögzítve, és a második kimenet a csatornarendszerbe kerül.

 • A szifon ellenőrzésének utolsó lépcsője. A mosogató alatt egy vödör vagy tálca kerül behelyezésre, a csap nem nyit több percig. Ha szivárgást észlelnek, akkor a csatlakozásoknak további tömítéssel kell rendelkezniük, és az anyákat meg kell húzni.
 • Túlcsordulási modellek

  A túlfolyó konyha szifon csak mosásra alkalmas, amelynek felső részén megfelelő lyuk van. Az ilyen kialakítás lehetővé teszi, hogy elkerülje a víz túlfolyását az él szélénél, ha a fő vízelvezető eltömődik a hulladékkal, el van zárva az edényekkel, vagy ha nem folyik a víz, akkor a mosogatóban összegyűjtött vizet bármilyen célra használják.

  A túlfolyócső lehet merev, az alkatrészek csoportja, vagy hullámosított, mielőtt csatlakozna hozzá, szükséges a magasságának beállítása a héja mélységének megfelelően.

  Ha a cső előregyártott, a magasságot a teleszkópos csúszó mozgó alkatrészek elvének megfelelően állítják be, és a bilincseket használják. A hullámcsövet egyszerűen nyújtják és a megfelelő helyen meghajlítják.

  A túlfolyó cső bemenete és a mosogató hátsó felülete között a lyuk körül egy lapos tömítést kell használni.

  A túlfolyócsatlakozás a tetőről indul, az utolsó lépés a cső szabad végének behelyezése a kifolyócső megfelelő aljzatába és rögzítés egy tömítő tömítésű anyával.

  A ház gyakran kapcsolja ki a forró vizet? Tudja meg, hogyan kell a kazánt a vízellátó rendszerrel összekapcsolni a saját kezével.

  Ha gyakran problémái vannak a fürdőkád csaptelepével, akkor hasznos lesz megtudni, hogy melyik a fürdőszobában új zuhanycsapot választani.

  Hasznos tippek

  1. Jobb a rendszer kiválasztása sima csővel, amely a csatornába kerül, könnyebben tisztítható.
  2. A régi szifon lebontásának pillanatától kezdve egészen az új csatornarendszerbe történő beszerelés utolsó szakaszáig kívánatos egy megfelelő átmérőjű ronggyal vagy dugóval dugni.
  3. A lefolyó lyuk körül lévő mosogatófelületet alaposan meg kell tisztítani és zsírtalanítani kell.
  4. A menetes csatlakozások tömítettek, kivéve a lombik sapkáját - rendszeresen le kell csavarni, és a vontatás a szivárgás megelőzésére használható.
  5. A buborék alakú, merülőcsővel ellátott modelleknél a lombik elhelyezésének magasságát úgy állíthatjuk be, hogy a fúvókát különböző mélységekbe merítjük, de ez nem érinti az alját, ezért a szélsőséges felső ponton történő rögzítés szintén nemkívánatos.
  6. Jobb, ha olyan szifont vásárol, amelynek ilyen csatlakozási méretei vannak, úgy hogy a csatorna átmérője megfeleljen a csatorna átmérőjének.

  Modern mosogató a konyhai mosogató csak annyit kell telepíteni, a szakértők segítségével. A legfontosabb dolog egy olyan modell kiválasztása, amely alkalmas bizonyos körülményekre, biztosítja, hogy nincs hiba és kövesse az utasításokat.

  A modern piacon jelentős számú modell képviselteti magát, és mindegyikük telepítése saját árnyalatokkal rendelkezik, jóllehet az általános elvek ugyanolyanok, mint mindenfajta szilvafajta.

  A megfelelő szifon kiválasztása a konyhai mosogatóhoz (mosogató)

  A csatornarendszer nem működhet a fő jellemző nélkül - a szennyvízgyűjtő rendszer. A leeresztő vasalat egy csomó hajlított fúvókák halmaza, hermetikusan összekapcsolva. A konyhában és a fürdőszobában van felszerelve. Annak érdekében, hogy az egész rendszer megfelelően működjön, minden egyes részre figyelni kell. A konyhai mosogatóval és mosdóval jól megválasztott szifon garantálja a csatornarendszer sikerének 50% -át.

  A leeresztő szerelvények fő feladata

  A túlfolyó leeresztő rendszer célja, hogy biztosítsa a szennyvízből a szennyvízcsatorna szennyvízelvezető csatornába történő kibocsátását.

  De van néhány további feladata a rendszer különböző részei által:

  1. A szennyvízrendszer védelme az élelmiszer-hulladékkal való szennyezettségtől. A nyakán található védőháló segít megbirkózni ezzel a feladattal. Közvetlenül a mosogatóban helyezkedik el, és a felhasználó könnyen eltávolíthatja a felgyülemlett szennyeződést anélkül, hogy megszüntetné a szifont.
  2. A szennyvíz áthaladása a mosogatóról a vízelvezető rendszerbe. Olyan műanyag vagy fém korróziógátló csövek, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy a zsírok és más hulladékok késedelem nélkül eltávolíthatók a szennyvízbe, és nem képeznek lerakódásokat a lefolyószerkezet belsejében, könnyen megbirkózhatnak ezzel.

  Szifon kiválasztása. Tervezési jellemzők

  Jellemzően a rendszer leeresztő-túlfolyása a készletben mosogatóval van ellátva, amelyet kifejezetten a kiválasztott modellhez terveztek. De ha ez megtörténik, hogy a termék nincs lezárva, vagy a behelyezett szifon meghibásodott, új terméket kell vásárolnia. A vízelvezető rendszerek nagy választéka közül számos fő típus van a szelepek tervezési jellemzői alapján.

  1. Kemény cső szifon. Csak egy sor csőből áll össze, vagy egyetlen csőből áll. A vízkapu a rendszer fő részének hajlításával van kialakítva. Ha a szifon nem összecsukható, az alsó része egy ellenőrző lyukkal van ellátva, amely lezárva van. Szükséges a rendszer tisztítása és a zsír eltávolítása.

  Fontos! A szifon kiválasztásakor jobb, ha először konzultál a vízvezeték-szerelővel. Pontosan megmondja, hogy melyik lefolyószerelvény jobban illik az autómosáshoz.

  A csatorna teljes rendszerének egy modulációja

  A vízelvezető rendszer összeszereléséhez ismerni kell valamennyi alkatrészét. Az alábbiakban felsoroljuk a túlfolyó szifon fő részeit:

  • Release. A rendszer teteje. A mosogatóhoz közvetlenül rögzítve 3 részből áll: háló, csavar, alap.
  • A nyak. Van egy széles anyája, amellyel csavarozva van a kioldáshoz. A konyhai készülékek csatlakoztatásához további csatlakozásokkal is felszerelhető.
  • Túlfolyó tömlő, amelyet a műanyag anyával csavaroznak a kimeneten vagy a nyakon.
  • Túlfolyó háló szerelése. Fém csavar, amely a mosogató tányér oldalán van csavarva.
  • Szifon test. Olyan palack, amelybe a szifon nyaka kúpos tömítéssel belép.
  • Elszívócső. A szifon zárócsonkja, amely a leeresztő szelepet csatornahálózattal köti össze. A palackhoz egy széles műanyag anyával rögzítve.
  • A tömítések és a bilincsek készlete a csatorna túlcsordulásának összeállításához.

  Minden részlet csak a gumitömítésen keresztül kapcsolódik a következőhöz. Padok és mandzsetták nélkül szivárgás keletkezik a rendszerben.

  A komponensek és az utasítások teljes listáját felhasználva összeállíthatja a terméket.

  A szifon felszerelése: lépésről lépésre

  Jobb, ha általában a szaniteráruk beszerelését és a leeresztő szerelvényt szakemberekre bízzák. De senki sem fogja megítélni, ha ön maga dönti el. A műanyag rendszerek nem igényelnek további szerszámokat, csak a csavarhúzó használható a kioldáshoz. Minden alkatrész csavarozott kéz. Élesítsen fotó utasításokkal, jó hangulattal és folytathatja.

  Az első dolog csavarják a kérdés felső részét. Gyakran rozsdamentes acélból készül. A lefolyórendszerbe beépítve van egy tömítőgyűrű a dekoratív hálóhoz. Helyezze a mosogatóleeresztő nyílásba, nyomja le a gumi tömítést az alsó és a többi kimenetről. Csavarja össze a két darabot egy csavarral. Ellenőrizze, hogy a tömítések elmozdultak-e.

  Csatlakoztassa a túlfolyótömlőt a konnektorhoz és a hálót a mosogatóhoz, és a kipufogórendszert ugyanúgy húzza meg a rozsdamentes csavart. Csavarja be az összeszerelt szifont a kimenetre egy nyakra szerelt műanyag anyával. Mindenképpen ellenőrizze a lapos tömítést. Húzza meg kézzel a anyát a leállással. Ne támaszkodj túl sokat. A műanyag nem képes ellenállni a nyomásnak és a robbanásnak.

  Ugyanígy csavarja be a kivezető ág csövet a szifon testébe. Ellenőrizze a pecsétet. Ezután kúpos tömítéssel csatlakoztassa a kifolyót a csatornarendszerhez. Telepítve van, mint a szifon nyakán, szűkíteni a részt annak a furatnak a irányába, amelyben a fúvóka be van helyezve.

  Ha a csővezeték átmérője és a csatornarendszer közötti eltérés különbözik, használhatunk műanyag redukciót vagy gumitartókat.

  Tanács. A jobb tömítés érdekében kenje meg a mandzsettákat és tömítéseket szilikonzsírral. A leeresztőcső bejárata a csatornahézaghoz szaniter szilikonnal is lezárható.

  A rendszer telepítése után tesztelést kell végrehajtania. Ehhez töltse fel a mosdót vízzel a túlfolyáshoz. Először ellenőrizze a munkáját. Ezután nyissa ki a lefolyót, a víz gyorsan leesik a lefolyóba. Óvatosan ellenőrizze az egyes szifoncsatlakozást. Ha ez nem jelentett egyetlen cseppet, akkor a telepítés sikeres volt.

  Hogyan kell meghosszabbítani a lefolyó rendszer élettartamát?

  Sok háziasszony próbálja meghosszabbítani a konyhai asszisztensek életét. Nem egy kivétel és egy mosogató vízelvezető rendszere. Meghibásodása nem csak megbénítja a konyhában végzett munkát, hanem sok károkat is okozhat, és elárasztja az egész szobát.

  A szifonszivárgás általában a tömítések kopása miatt következik be. Annak érdekében, hogy sokkal hosszabb ideig tudjanak szolgálni, a beszerelés előtt győződjön meg róla, hogy különleges kenőanyaggal kezeli őket, lehetséges szilikon. A szifon is szivároghat az egyik cső vagy palack repedése miatt. Ez akkor történik, ha a csavarokat a beszerelés során húzza meg.

  Annak érdekében, hogy a leeresztő rendszer ne legyen eltömődve, a szifon testet időben tisztítani kell a szennyeződéstől.

  Ez többféleképpen is megvalósítható:

  • forró vízáram;
  • dugattyú;
  • vegyi anyagok a szennyvízcsatornák tisztítására;
  • csavarja le a szifon alját és kézzel tisztítsa meg.

  Ne feledkezzen meg a megelőző tisztításról és a megtakarításról. Segítségükkel elfelejthetjük a csatornahálózat hosszú időn át történő javítását.

  Szifonok mosogatóhoz: verziók, méretek és formák

  A lefolyók szifonja a vízelvezetés egyik fő összetevője. Jelenleg a vízvezeték üzletek sokféle szifonnal rendelkeznek, de ahhoz, hogy a megfelelőt válasszák ki, ismernie kell néhány funkcióját.

  Hogyan működik és mi az?

  Sifon - szó szerinti értelemben ez egy olyan cső, ami a gazdasági életben szükséges, hogy biztosítsa a szennyvíz akadálytalan lefolyását, de ezáltal megakadályozza a szennyvíz szagának belépését a konyhába vagy a fürdőszobába. A szifon működésének elve a hajlított cső formájában kialakult speciális szerkezetének köszönhetően ennek a görbületnek köszönhetően kialakul egy vízdugó vagy úgynevezett hidroblokk, amely mechanizmust biztosít a helyiségnek a szennyvízből való lezárására, megakadályozva a szagok belépését, de szabadon biztosítja a folyadékok áramlását a csatornába.

  A szifon szerkezetének ismerete nemcsak a munkájának megértéséhez, hanem további öncseréjéhez is szükséges, hiszen a természetes károsodás mellett vészhelyzetek is lehetnek, amikor gyors reagálásra van szükség, és nem lesz idő várni más speciális segítségre. Elvileg az 1800-as év alatt hajlított cső elegendő ahhoz, hogy a szennyvízvezeték és a helyiség között akadályt hozzon létre, ezt a modellt korábban, az új technológiák felfedezése és a tervezési ötletek megjelenése előtt alkalmazták az egészségügyi tervezés területén.

  A szifon általánosított szerkezetét természetesen az alábbiakban vizsgáljuk, a különböző modellektől függően bizonyos sajátosságok.

  • Kivehető (védő) háló - a szemét elsődleges szűrésére tervezték, miközben nagy részek maradtak és nem esnek a csőbe, megelőzve az eldugulást. A mosogatóhoz csatlakozó csomópont felett helyezkedik el. Ha a mosogató nem biztosít védőfalat, gondoljon arra, hogy mosogatót vásároljon egy olyan szűrővel, amely jól illeszkedik ehhez a funkcióhoz.
  • A túlfolyócső vagy a kifolyócsatorna egy másik rendszer, amely megakadályozza, hogy a mosó / fürdő vízzel túlfolyik, amely a leeresztő csőhöz csatlakozik, és megóvja az elárasztástól.
  • 3 - 5 mm vastagságú, fekete vagy fehér színű gumi tömítések, amelyeknek köszönhetően a szifon részek szoros csatlakoztatása biztosított.
  • Elágazó cső - a mosogató / mosdó alatt található.
  • Csatlakozó csavar - minden részlet rögzítéséhez.
  • Valójában szifon.
  • Szennyvízelvezetés.

  Az építési piac sok fajta szifont kínál, melyek anyaga, alakja, mérete különbözik. Minden szifon két nagy csoportra osztható - nedves és száraz, mindegyik csoport mini-alcsoportból áll.

  A tervezéstől függően

  A leggyakoribbak az alábbiak.

  Palack - fő funkciója a lombikban lévő víztartalom miatt történik, ami megakadályozza a szennyvíz gázok szobahőmérsékletű áramlását. Ez az egyik leggyakoribb lehetőség, amely szinte minden lakásban megtalálható. A palack szifonok különböző formájúak lehetnek és négyzet alakúak, négyszögletesek.

  Előnyök:

  • lehet mind egy, mind két csaptelep, amely nem csak mosdókkal / mosdókkal, hanem más eszközökkel (mosógép, mosogatógép) is csatlakozik;
  • univerzális alkalmazásához, alkalmas a "tulipán" típusú állványra zárt zárt héjakra;
  • ha ékszerek és egyéb dolgok véletlen lenyelése ilyen szifonba kerül, akkor gyorsan megtalálhatja őket, mert a lombik alján letelepednek, és szétszereléskor könnyedén megkaphatják;
  • a szifon falain felgyülemlett szennyeződést speciális módon tisztítják.

  Mínusz egy - a szifon meglehetősen nagy mennyiségű, így helyet foglal a tálca alatt.

  Csőszerű - egy egyszerű szifon, amelyet egy hagyományos hajlított cső képvisel, gyakrabban S-alakú vagy U-alakú, hullámos szifonnal szemlélve, de hullámosság helyett egyenes, sima cső.

  Előnyök:

  • könnyen kezelhető, ha szükséges, lehajtható az ívelt rész és távolítsa el a szennyeződést;
  • a közvetlen áramlású szerkezet jól védi az elzáródásokat;
  • nyílt mosogatóval lehet felfüggesztett formában használni.

  hátránya:

  • vízzáródás képződik egy kis depresszióban, ha ritkán használják, akkor a víz kellemetlen szagú felszabadulása lehetséges;
  • a tisztításhoz teljesen le kell szedni.

  Hullámosított - a legegyszerűbb típus, amelyet egészségügyi flexibilis hullámcső formájában állítanak elő. Az egyik vége a mosogatóhoz csatlakozik, és a hullámzás közvetlenül a csatornacsatornához van csatlakoztatva, középen egy bilincs segítségével egy szükséges kanyar alakul ki, amelyben víz folyamatosan (vízzáró) helyezkedik el, így megakadályozva a kellemetlen szagot.

  Előnyök:

  • az egyszerűség az építőiparban egyszerű telepítést tesz lehetővé a jövőben;
  • nem igényel nagy helyet a mosogató alatt;
  • rugalmassága miatt a csövet kényelmesen elhelyezhetjük, meghosszabbíthatjuk vagy lerövidíthetjük.

  hátránya:

  • gyakran magas hőmérséklet (forrásban lévő víz) hatására a hullámosság deformálódik;
  • A Gofrosiphon mínusz a zsír, piszok felhalmozódása formájában, ami hozzájárul az elzáródások kialakulásához, és szükség lesz a tisztító részek megváltoztatására vagy szétszerelésére.

  A száraz - az értékesítés lendületét veszi kezdetén, a száraz típusú hidraulikus szifon jellemzője egy gumi cső jelenléte, amely használatkor vízbe jut a csatornába. A mosás befejezése után a cső leereszkedik, és nem hagyja a szagot, miközben a légszelepet alkotja.

  Előnyök:

  • mivel nincs benne víz, ilyen szifon jó a fűtetlen helyiségekben való használatra, anélkül, hogy félne, hogy felrobban;
  • szerkezete miatt a nem könnyen elérhető helyeken történő felszerelés mind vertikálisan, mind vízszintesen lehetséges;
  • nem tartalmaz vizet, ezáltal megakadályozza a patogén mikroorganizmusok reprodukcióját.

  Hátrányok: gyakran csak két méretben kerülnek értékesítésre.

  Dupla szifon - ez a típusú szifon előnyös, ha egy ház kettős mosdóval van felszerelve, ami gyakran segít a víz megmentésében, ami nagyon fontos, ha van egy méter. Mint a többi fajhoz hasonlóan, a kettős szifonnak van egy kútja, amelybe idegen testek eshetnek, és ahonnan könnyedén hozzájuthat hozzájuk.

  A szifon típusú "kattintás-kettyés" - az automatikus típusra vonatkozik, amelyben a fedél közvetlenül a készülékhez van csatlakoztatva, és egyszerűen megnyomja azt, majd lezárja a lefolyó lyukat, és hozzáadódik a víz (gyakrabban fürdőként használják), túlfolyással az árvíz megelőzése érdekében a fedél egymástól függetlenül emelkedik, és a rés, amelyen keresztül a víz áramlik, kialakul.

  Az automata szifon és a félautomata gép közötti különbség az, hogy az utóbbihoz egy személynek egy gombot kell megnyomnia, hogy kinyithasson egy lyukat, és leengedje a vizet.

  A teleszkópos szifon egy ideális, kompakt találmány, mely különböző átmérőjű csövekből áll, gyakran összeszerelt állapotban vannak, vagyis bárki, aki nem rendelkezik vízvezeték-szerelési készséggel, megbirkózik a szereléssel. Amellett, hogy az egyszerű design, a szifont állítható mélység és magasság, tegye a rövidített vagy kiterjesztett változata, az azt jelenti, hogy a fele a tér alatt a mosogató vagy nem lesz elfoglalt egy szifon képtelenek elbújni a szükséges kiegészítők, és tudod fogadni bizalommal ha szükséges, polcok, csúszó szekrények és így tovább.

  A falszifon ideális megoldás esztétikus megjelenés és helytakarékosság kombinálásához, amely az oldalfalhoz közel helyezkedik el. Leggyakrabban a mosógép mosogató alá történő beszerelésekor, miközben a mosógép és a fal közötti keskeny rés marad.

  Szögletes szifon - a zuhanyzóban használatos, gyakran rozsdamentes acélból.

  A nyitott területek vonatkozásában

  A helyszíntől függően a szifonok három típusra oszthatók.

  1. Rejtett szifonok - mint egy üvegszifon, miközben a lombik maga a falon van rejtve. A legköltségesebb típus és kényelmetlen használni, de helyet takarít meg a mosogató alá.
  2. Nyitott szifonok - egyszerű telepítés, egyszerű és kényelmes karbantartás.
  3. Lapos szifon - az alkalmazás legfőbb oka az, hogy helytakarékosságra van szükség, ahol nincs elegendő hely a szabványos vízelvezetéshez. Leggyakrabban alkalmazási területe a liliom mosogató, zuhanyzó és fürdőszoba nyitott modellje. Ez a modell hasonlít egy széles alappal ellátott tálra, amely a mosogató és a mögöttes szerkezet közötti minimális magasságot foglalja el mosógép, polcok és egyéb formák formájában.

  Előnyök:

  • nem sok helyet foglal el a mosogató alatt, mivel a fennmaradó hely miatt egy mosógépet, szekrényt helyezhet el;
  • Lehetőség van egy szifon felszerelésére bármilyen nehezen hozzáférhető helyre;
  • jól védi a kellemetlen szennyvízszagokat;
  • a víz könnyedén áramlik, a szifon falain lévő szennyezés gyakorlatilag nem marad sima falszerkezetének köszönhetően.

  Túlcsordulással

  A túlfolyás a szifon további jellemzője, amely az áradások megelőzéséhez szükséges. Megakadályozza a mosogatók / kádak / mosdók túlfolyását, megakadályozva az áradást. Egy extra lyukon át a felesleges víz áramlik a lefolyóba. A szifonnal való csatlakozásától függően a túlfolyás lehet belső vagy integrált alsó szelep, amelyhez nincs szükség további lyukra a mosogatóban. Gyakran, ha a belső személy maga nem látja, akkor nincs több lyuk a mosogatónál, de egy speciális mechanizmus miatt a szükséges pillanatban működik.

  Élelmiszer-hulladék ártalmatlanító

  Kiváló illeszkedés a szemeteskosarakkal és a szennyezett csatornázással kapcsolatos kérdések megoldásához. Ez a készülék kiküszöböli a konyhában a kellemetlen szagokat.

  Érintéssel

  A szifon lehet vízelvezetéssel - ez a neve annak a résznek, amelyen keresztül a vízelvezetést végezzük. Egy vagy két lehet. A második változatban van egy további szerkezet a tálban, amelyhez más eszközök csatlakoztatására van szükség, ahol szükséges a leeresztés.

  Szelepen

  Az ilyen szifon-részlet mint szelep lehet:

  A csatornák levegőszeleit gyakran kell felszerelni, ha több eszköz csatlakoztatva van, és fennáll annak a lehetősége, hogy a vízzár feltörik, és a szennyvíz szaga kerül a helyiségbe. Céljuk a csövekben lévő légnyomáscsökkenés normalizálása. Ellentétben egy lég visszacsapószeleppel, egyszerűen lehetővé teszi a víz egyik irányát, megakadályozva, hogy megforduljon, miközben nem befolyásolja a csöveken belüli nyomást.

  Házi szifon

  Opcionálisan önálló szifon használható olyan külvárosi területeken, ahol nem marad sokáig, és nem igényel hosszú szolgálatot. Bár nem pazarolhatja el az időt, és csak vásároljon mosdót.

  Műszaki adatok

  A szifon termelése sokféle anyagból származik, az eltérések mellett változatos formában és méretben is.

  Anyagok és színek

  A gyártási anyagok különböznek egymástól. Gyakran előfordul, hogy a szifonok eltakarták az ember szemét egy állvány vagy fal mögött, de vannak olyan esetek, amikor ezt nem lehet megtenni, és érdemes olyan opciókat találni, amelyeknek nem kell több részletet vásárolniuk a belső térben.

  • Sárgaréz - krómozott bevonatú rézből készült termékek gyakrabban használatosak üvegedényekhez, ahol az általános tervezési ötlet megőrzésére van szükség. Ez a modell tökéletesen kombinálható más hasonló fém belső részletekkel. Különleges gondossággal azonban meg kell őrizniük megjelenésüket.

  Természetesen az ár sokkal magasabb a műanyag szifonhoz képest, de ennek eredményeképpen a minőség és a megjelenés igazolja a költségeket. Az alkatrészek mozgékonyságának köszönhetően kiválaszthatja a lefolyó magasságát, ami sokoldalúvá teszi az ilyen szifont.

  • A nemvasfémek - elsősorban a piacon vannak bronz, nikkelezett és rézszifonok. A gondoskodás rengeteg gondos munka, amely időt és speciális eszközöket igényel. Leggyakrabban a belső tér stílusának megőrzésére használják őket. A réz a legdrágább anyag a szifonok gyártásánál, de az élettartam szempontjából nem rosszabb a rozsdamentes acélnál.
  • Acél - a fő előny az anyag szilárdsága, idővel a szifonok nem szivárognak. Alapvetően mindegyik krómozott bevonattal rendelkezik, amely biztosítja a szerkezet tartósságát. A krómozott acél esetében a hátrány a szifon költségét jelenti, de a minőséget biztosítják, ha a bevonatot helyesen gyártják. A modell telepítéséhez pontos mérésekre és telepítési munkákra van szüksége egy vízvezeték-szerelővel. A krómozott szifon tökéletesen illeszkedik a fényes csaptelepekhez, törölközőtartókhoz és egyéb részletekhez a fürdőszobában.
  • Öntöttvas - ez a szifon előnyben részesítendő padlófülkék telepítésekor.
  • Műanyag - a polipropilénből készült szifon leggyakoribb típusa, ami miatt a termék alacsony ára, de nem maga a minőség. Az ilyen szifon fő előnyei az alacsony költség mellett az egyszerűség és az összeszerelés egyszerűsége, az anyag kémiai anyagokkal szembeni ellenállása, könnyű karbantartás és szennyeződés, speciális eszközökkel tisztítható. Nem szabad elfelejteni, hogy lehetséges a termikus tényező (forrásban lévő víz) hatása.

  Tulajdonságai miatt a műanyag és a műanyag szifonok az értékesítés egyik első helyét foglalják el.

  • Bronz - nagyon gazdagnak tűnik, de a megfelelő gondozás hiányában megromlik a megjelenése.

  A színek kiválasztása nagyon nagy, a gyakoribb, mint például a fehér vagy a fekete, a vágyakhoz. Gyakran a színek, mint az arany, a bronz vagy a fémek nagyon jól illeszkednek a stílushoz.

  alak

  A szifon alakját ki kell választani, ha nyitott héj-típust használnak, hogy megőrizzék az esztétikai megjelenést. Ilyen esetekben gyakrabban S vagy U alakú, lapos, négyzet alakú. Más esetekben, amikor a szifont eltakarják a szemek, érdemes többet gondolkodni a minőséget illetően, mint a forma.

  méretek

  Itt meg kell haladnia a süllyesztett terület alatt. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, rövid vagy hosszú, akkor vannak olyan fajok, ahol beállíthatja a szifont: mindkettőt meghosszabbíthatja és lerövidítheti.

  gyártók

  A szifon kiválasztása nemcsak a költségekből áll, hanem a gyártó figyelmét is figyelembe kell venni. Gyakran előfordul, hogy a jól ismert vállalatok termékei nem felelnek meg a vártnak és fordítva.

  Az alábbiakban néhány lehetőség közül választhat.

  • Viega a cég szlogenje: "A minőség a legfontosabb. Minőség nélkül minden elveszti jelentését. " És ez így van, a fő plusz a magas német minőség. A termékek már több mint 115 éve vannak forgalomban, és azóta sok minden megváltozott, de a legfontosabb dolog mindig is velük van. Ma Viega a világpiac vezetője az egészségügyi berendezések területén, több mint 10 képviselővel a világ különböző országaiban. A munka egyik fő ágaként a szerelt vízvezetékek gyártása, amely nemcsak a legújabb technikai jellemzőknek felel meg, hanem nagy design is van. Termékeik gyártása során különböző anyagokat használnak rozsdamentes acél, réz, bronz, műanyag formájában.
  • Az Alcaplast a Cseh Köztársaságban székhellyel rendelkező vállalat, amelynek minősége meglehetősen magas a közép-kelet-európai piacon. A fő választék a beszívó és leeresztő mechanizmusok létrehozása mellett rejtett telepítési rendszerek, különböző típusú szifonok fürdőkhöz, mosdókhoz, mosdókhoz, zuhanykádakhoz, amelyek segítenek a kényelem megteremtésében.

  Fürdőszoba szifonok

  Az egészségügyi berendezések megbízható működése nagyban függ a szifon típusától és az összeszerelés helyességétől. A szifonok feladata, hogy megakadályozzák a csatornarendszer kellemetlen szagait a beléptetésbe, és csökkentsék a cső eltömődésének valószínűségét. A második funkció nagyon fontos az egyes házak számára. Az a tény, hogy gyakran kisebb átmérőjű csatornarendszerekkel rendelkeznek, mint a lakóépületekben. Ezen túlmenően, ha a szennyvízcsövek állóépületek függőleges helyzetében helyezkednek el, ez nagymértékben csökkenti az elzáródás kockázatát, a magánházakban a mérnöki hálózatok csak kis szögben helyezkednek el, a vízkészlet gyorsasága elhanyagolható, ami növeli az eltömődés kockázatát.

  Fürdőszoba szifonok

  Az elv szerint a készülék nedves (csapdák) és száraz. Az első hagyományos, hosszú használat során telepítése mosogató a fürdőszobában.

  Süllyesztő eszköz mosogatóhoz

  A másodikak viszonylag nemrégiben jelentek meg, a működési elv szerint nem hasonlítanak hidraulikus zárra.

  Szifon a mosogatóhoz

  Figyelembe vesszük az egyes berendezések típusainak technikai jellemzőit, a felhasználók és a vízvezetők szempontjairól elmondják erősségeiket és gyengeségeiket. Ami a megjelenést illeti, ezek a személyes ízlés kérdései, és semmi köze a működés megbízhatóságához. Válasszon ki egy szifont, ami tetszik neked, és illeszkedik a mosogatóhoz. Ebben az esetben ügyeljen arra, hogy a szifon látható vagy rejtve van-e. Jelenleg vannak különféle szifonok a kivitelezésben, sokféle mérnöki szerkezet létezik.

  A szifonok készítéséhez használt anyagok

  Réz alapú nemvas ötvözetek

  Olcsó krómozott vagy nikkelezett ötvözetek

  A különböző típusú anyagok és a nagy árváltozás ellenére az összes szifon hatékonyan működik, és sokáig teljesíti fő technikai feladatait.

  A szifonok típusai az építési jellemzők tekintetében

  A tervezők számos típusú szifont hoztak létre, amelyek alapvetően különböznek nemcsak a méretben, hanem a működés elvétől is. Ez a fajta könnyebbé teszi a felhasználók számára, hogy egy adott esetben a legmegfelelőbb szaniterberendezést válasszák. Milyen lehetőségek vannak a szifonok készítéséhez?

  1. Üveget. A szokásos berendezés több különálló összeszerelt alkatrészből áll. A név azért jött létre, mert különleges tartályt találtak a vízzárhoz és a víz részleges szűrését palack formájában. Előnyök - a lefolyó erős eltömődésével mechanikus tisztítással lehet eljárni. A csővezetékek szétszerelésére nincs szükség, csak az alsó szifon ellenőrző kupakot távolítják el. A leeresztéskor a víz először tölti ki a lombikot, amelyen kicsit kiegyenesedik, és magasabbra kerül a leeresztőcsőbe.

  Hullámos szifon mosogatóhoz

  Csőszifon fémből

  Szifon a süllyesztett mosogatókhoz

  Ezen jól ismert modellek mellett vannak nem szabványos kivitelű eszközök is. Ezek közé tartoznak a száraz szifonok, amelyek megakadályozzák a kellemetlen szagok bejutását a fürdőszobába vízzárás nélkül.

  Kétféle lehet:

  • visszacsapó szeleppel. A leeresztő nyílással egy gumi tömítésrugóval rendelkező mozgatható szelepet nyomnak. A leeresztett víz súlya alatt a szelep kinyílik és vízelvezetést biztosít. Amint a vízellátás megáll, a szelep zárja a nyílást;

  Szifon visszacsapó szeleppel

  Az ilyen szifonokat rendszeres időközönként vagy szabadtéri házakba kell telepíteni. Nem félnek a fagyástól, nem igényelnek gondot. A hátrány az, hogy a vízkezelés teljesen hiányzik, minden szennyezés bejut a szennyvízcsatornába, ami növeli az eltömődésük kockázatát.

  Gyakorlati tanácsok a szifonok kiválasztásánál

  Egy adott modell kiválasztásakor figyelembe kell venni a héj működési körülményeit és megjelenését.

  Fém szifon és kerámia mosogató - jó kombináció

  Néhány exkluzív típus csak ezekhez a modellekhez alkalmas szifonokkal van kiegészítve. És mindenki számára önálló választást kell tennie. Mit kell figyelni?

  1. A mosogató típusa. Ha a mosogató átlátszó, vagy nem rendelkezik védő dekorációs elemekkel, akkor ajánlatos gyönyörű kialakítású szifonokat választani. A rozsdamentes acél termékek a legalkalmasabbak.

  Krómozott szifon mosogatóhoz külső és belső túlfolyóval és alsó szeleppel

  A szifonnak kényelmesen kell karbantartania és javítania kell

  Fontos, hogy válasszon egy szifont, melynek mérete megfelel a mosogatónak.

  Palack típusú szifon

  Ezeket az általános ajánlásokat követve biztosíthatja a szifon hosszú távú működését.

  Gyakorlati tanácsok. Ha van kérdés, melyik szifont választja: gyönyörű vagy funkcionális, azt javasoljuk, hogy a teljesítményre összpontosítson.

  A szifonnak tartósnak és könnyen karbantarthatónak kell lennie.

  Hogyan gyűjtsük össze a szifont

  Például, a legnehezebb megoldást választja - műanyag szifon túlcsordulással.

  Szifon túlcsordulással

  Műanyag szifon túlfolyóval

  Nagyon sok különböző elemet, tömítést, diót stb. A kezdők számára gyakran nehéz megérteni az összes bonyolultságot, többször össze kell szerelni / szétszedni, majd a telepítést követően megszüntetni a szivárgásokat. Ezek megakadályozására tömítőanyagot használnak stb. A tömítőanyag jelenléte az összeszerelt szifonon azt jelzi, hogy az összegyűjtött gazdának fogalma sincs a vízvezetékben. Természetesen minden gyártó olyan berendezéseket tervez, amelyek tömítőanyagok nélkül is jól működnek. Természetesen, egy feltétel mellett - a gyülekezés ideje alatt nem történtek nagy hibák.

  A szifonszerkezet tömítőanyag nélkül készült.

  1. lépés: Ellenőrizze az eszköz teljességét az utasítások listája szerint. Egyes gyártók több szilikon vagy gumi tömítést is tárolhatnak, de ezek ritkák. Ismerje meg az összeszerelési sémát, legyen az utasítás. Keresse meg az egyes rajzokon rajzolt részleteket természetesen, gondosan ellenőrizze a hibákat.

  Szétszerelt szifon

  Mit kell figyelni?

  1. Minden gumi- vagy szilikon tömítésnek, gyűrűnek, tömszelencének stb. Tökéletesen sima legyen, a felszínen nem lehet csípő vagy kiálló rész. Kivéve, ha ilyen összeszerelési technológiákat biztosítanak.
  2. Ügyeljen arra, hogy a műanyag elemek sorjaira, ha vannak, akkor megvásárolta az árukat a gátlástalan gyártótól.
  3. Vizsgálja meg az elemek azon részeit, amelyek szorosan illeszkednek. A fúvókák végeinek tökéletesen laposnak kell lenniük, a szorítóanya belső felülete nem lehet sorjával.

  Fontos. A gördülékeny vállalatok műanyag szifonokat készítenek újrahasznosított anyagokból. A másodlagos nyersanyagokat a régi termékek feldolgozása után kapják meg. Ennek eredményeképpen a műanyag már nem rendelkezik eredeti tulajdonságokkal, törékennyé válik, és kis erőfeszítéssel megrepedhet. Ezenkívül a másodlagos anyag nagy zsugorodási értékkel rendelkezik, miután a forró formákból történő eltávolítás deformálódott. Ez a tulajdonság nem teszi lehetővé az elemek pontos méreteinek fenntartását, a csatlakozások szorossága nagyon kétséges.

  2. lépés Helyezze el az összes elemet egy sima felületen, tisztítsa meg a porról és a szerelésről. Ehhez nem kell csavarkulcs, a kapcsolat kézzel történik. Ne használjon túl nagy erőt, a műanyag nem fém, emlékezz erre.

  3. lépés: Vegye át a szifon (lombik) fő részét, az átmérő alatt, keresse meg az ínyt, és óvatosan tegye rá a szálat. Ügyeljen arra, hogy az egész kerület mentén fekvő pecsét lánc és kanyar nélkül legyen. Húzza meg a kupakot (az üveg alját). Húzza meg, amíg meg nem áll, majd egy forduló harmadát.

  Pecsétet tettünk az üveg szálain

  4. lépés: Az üveg felső nyílásába bejutó fúvóka kicsi hosszúságát csatlakoztatni kell a mosogató vízbefecskendező eszközhöz. Helyezze rá a megfelelő átmérőjű szorító anyát, majd a tömítést. Kúpos, egy felület kb. 2 mm vastag, a második vékony. A vékony kúpos résznek az üveg nyílásába kell kerülnie, és az anyát a belső felületére kell nyomni. Ez nagyon fontos, ne próbálja összegyűjteni az ellenkezőjét. A szorító anya belső felülete a kúp széles felületéhez tapad, a tömítést az üvegbe nyomja, és növeli az átmérőt az anyacsavar meghúzása közben. Ez biztosítja a szoros kapcsolatot.

  Helyezze a szorító anyát és tömítse a fúvókát

  Helyezze a fúvókát a lyukba

  Húzza meg a szorítóanyát

  5. lépés Helyezzen egy sík rugalmas szalagot a csővezeték csövébe. Vannak olyan esetek, amikor egyrészt duzzogó körök vannak, ezért a tömítés megszorító ereje csökken. Ha ezt az opciót választja, a kiugró köröknek kívülről kell kinézniük. Helyezze be az öntöződobozt a helyére és csavarja be az aljzatba. Ez az öntöződoboz a mosogató alatt helyezkedik el, a külső csatornahálóban van rögzítve.

  6. lépés Csavarjon egy hullámos csövet vagy egy szokványos műanyag csövet a szifon aljához a készülék csatlakoztatásához a csatorna csatornájához. Csatlakoztatás közben is használjon kúpos gyűrűket és nyomóanyákat. Ellenőrizze újra az összes csatlakozást, szükség esetén húzza meg őket.

  Helyezze az anyát és tömítse a csövet

  Csatlakoztassa a csövet és a palackot, csavarja be az anyát

  7. lépés. Most elkezdheti összeszerelni a túlfolyótömlőt. A szifon modelltől függően hullámos vagy műanyag csövekből áll, amelyek hajlított méretűek. Valamennyi kerámia mosogató öntözött vizes kiömlőnyílást kínál, ezekhez speciális fúvókákkal kell rendelkeznie, amelyekben a befogadó nyílás a fúvókában van. Ez a kerámia mosogatók egyik előnye. A természetes kőből készült üveghéjak vagy héjok nem rendelkeznek belső túlfolyó lyukakkal, ami hátrányt jelent. Vizsgálatunkban vékonyfalú fémhéjakra vonatkoznak, amelyekben a leeresztőnyílás a peremben egy közönséges nyílással rendelkezik. A túlfolyó hajlékony hullámok átmérője lényegesen kisebb, mint a fő, ezért nincs probléma megkülönböztetni. Ennek az átmérőnek pecsétnek kell lennie, helyezze a fenti algoritmusra és húzza meg az anyát.

  A tömítést a hullámos tömlőre helyezzük, a tömlő végét a szifon lyukba helyezzük

  Felhúzzuk és meghúzzuk az anyát

  8. lépés: A hullámos túlfolyótömlő másik végéhez csatlakoztasson egy speciális műanyag eszközt a mosogatóleeresztő nyílás rögzítéséhez.

  Helyezze a műanyag részt a tömlőbe

  A szifon behelyezése során a mosogató alján egy lapos tömörítőt helyeznek el, a fogadó öntöződob átmérője mentén, és egy másik tömítőanyag kerül a tetejére.

  Öntöződobozok tömítőanyaga (a mosogató alján található)

  Egy másik pecsét (a mosogató felszínén, a rács alatt)

  Minden elemet fém hálóval borítunk, és egy csavarral meghúzzuk.

  Ugyanez az elv rögzített és túlfolyó hullámos tömlő.

  A tömítést kis mennyiségű tömítőanyaggal rögzíthetjük

  Professzionális szifon szerelési tippek

  Vannak olyan esetek, amikor a mosogató mérete és a csatornahálózat elhelyezkedése nem teszi lehetővé a palack típusú szifon felszerelését, és nem illeszkedik szabad térbe. Ne légy ideges, ne próbálja meg a lehető legtovább csöpögni a csövet az üvegbe. A fúvóka kifolyónyílása és az üveg fedele közötti résnek legalább három centiméternyinek kell lennie, különben gyorsan eltömődni fog, a mosogatóból származó víz nagyon lassan hagyja vagy nem ürül. Mi a teendő Lazítsa meg teljesen a rögzítőanyákat és távolítsa el a mellbimbót. Mérje meg, mennyit kell lecsökkenteni és a felesleges mennyiséget levágni egy fémfűrésszel vagy csiszolóval egy csiszoló tárcsával.

  Indítsa el a vágást, gondosan figyelemmel kíséri a folyamatot, hogy a kézifűrész ne menjen el a csőből eredő védjegytől

  Távolítsa el a sorjait, tegyen egy kis letörést, és szerelje össze a szerkezetet.

  Ilyen egyszerű működés következtében a szifon szabadon illeszkedik egy zárt térbe, és megbízhatóan fog működni.

  Ha kétségbe vonja a hullámcsövek megbízhatóságát, vagy attól tart, hogy gyorsan eltömődnek, cserélje ki őket azonos átmérőjű, sima műanyag csövekkel. Minden tömítő tömítés és szorító anyák alkalmasak a szifonra.

  Javasoljuk, hogy vegyes szifont vásároljon további csővezetékekkel a mosógép csatlakoztatásához. Még akkor is, ha jelenleg nincs semmi kapcsolódás, akkor egy ilyen szifon a jövőben biztosan hasznos lesz. A kiegészítő fúvóka nem befolyásolja a szifon teljesítményét. A gazdaságilag sokkal célszerűbb intézkedésekkel gondolkodni, majd teával vásárolni és telepíteni az új berendezést egy mosogatóhoz.

  Szifon a mosógép kiegészítő kiömlésével

  A fejlett európai országokban a lezárószelepek beépítését a mosogatókba jogalkotási szinten biztosítják. Állása folyamatosan lezáródik, a mosogató vizéből való vízelvezetés csak kényszernyitás után következik be. Az ilyen eszközöket a víz megtakarítása érdekében szerelik fel, oly módon, hogy csökkentik az emberiség által a természet által okozott károkat. De nem csak azért, mert ezek az eszközök telepítve vannak. A leeresztő szelep a fürdőszobában használt víz több mint 40% -át takarítja meg, és mivel a közüzemi költségek magasak, elég sok pénz. Most is van ilyen szelep a megvalósításban, ezért erősen javasoljuk őket, hogy vásároljanak és telepítsenek egyidejűleg a szifonnal. A szelepmozgató rugó vagy kar lehet, az egyszerű használat érdekében nincs nagy különbség.

  Alsó szelep kialakítása

  A legtöbb fémszifon kézzel nem lehet kézzel meghúzni a kezét, mivel az alkatrészeknek nincsenek kiálló élei. Különleges kulcsokat vagy gázkulcsokat kell használni, és ennek következtében kellemetlen karcolások jelennek meg tökéletesen fényes felületeken. Az ilyen negatív hatások elkerülése érdekében használja a csavarkulcsot és a tömítőanyákat. Ezek lehetnek darabok vékony gumi, több rétegben hajtogatott szövet stb. Ne félj, hogy a párnák kicsit csúsznak, sok erőfeszítés nem szükséges az anyák meghúzására.

  A szerszámok megkarcolhatják a szifon falát.

  Ne felejtsük el, hogy minden gumitömítésnél a húzás sokkal rosszabb, mint az aljnövekedés. Ha a tömítések túl nagy nyomást gyakorolnak, lyukak nyílnak ki, a szivárgás nem kerülhető el, szükség van a rendszer szétszerelésére és új gumiszalagok vagy tömítések beszerelésére. Ez minden típusú vízvezeték összeszerelésére vonatkozik, és nem csak a mosogató szifonokra.

  Ha a régi szifont újra kívánja cserélni, akkor a vásárlás előtt figyeljen a meglévő csatornarendszerek átmérőjére és térbeli helyzetére. A régi szifon szétszerelésénél minden intézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy ne sérüljön a mosogató. Alul, helyezze a tartályt víz gyűjtésére.

  A bontás során ne károsítsa a mosogatót

  A mosogató és a szennyvízcsatorna felületét alaposan tisztítsa meg a piszoktól, tökéletesen sima és egyenletes legyen. Ellenkező esetben lehetetlen garantálni az új berendezések csatlakoztatásának szűkösségét. A szerelvény minőségének ellenőrzéséhez azt javasoljuk, hogy az ízületek alatt egy papírlapot helyezzen be, amelyen a szivárgó víz cseppje észrevehető.