Legfontosabb > Csapok

Kiválasztása csempe egy kis fürdőszoba

A legtöbb esetben az apartman bérlők ilyen problémát jelentenek, mint egy kis fürdőszobát. Mindezek mellett megfelelő felszereléssel kell rendelkeznie ahhoz, hogy kényelmes legyen ebben a szobában. Különös figyelmet fordítanak a padlóra. És ebben az esetben a legnépszerűbb anyag a csempe. Néhány négyzetmétert megfelelő sorrendben kell elhelyezni. Tehát tudnia kell, melyik csempe közül választhat egy kis fürdőszobában.

Szoba jellemzői

Cserép vásárlása előtt minden rendben kell terveznie. Az ilyen jelentéktelen helyiség jellemzői a színek, a csempe méretének és alakjának megválasztását igénylik. A fürdőszobában a következő tényezőket veszik figyelembe:

 • A szoba hossza és szélessége.
 • A távolság a padlóról a mennyezetre.
 • Egészségügyi kiegészítők elosztása a kerület mentén.
 • Fényforrások, azok száma, valamint a megvilágítás intenzitása.
 • Belső részletek, beleértve a különböző dekoratív elemeket.

Számos számítógépes program létezik, ahol sablonokat hozhat létre a jövő szobájába. Több lehetőség kiválasztásával önállóan értékelheti a fürdőszoba vonzerejét és megjelenését a javítás után. Ezek a programok online módban is működnek. A kész kép megmutatja a permutáció lehetőségeit, valamint helyesen érzékeli az egész helyzetet.

Optimális szín

Nagyon fontos tudni, hogy melyik csempe egy kis fürdőszobában illik legjobban a színsémákhoz. Az ilyen helyiségekben sötét árnyalatokat nem szabad kihagyni, mivel csak a szoba ötletét csökkentik. A világos színek felmutatják a sarkokat és a rejtett területeket, vizuálisan növelve a paramétereket. De óvatosnak kell lenned, amikor eldöntjük, hogy milyen színű, hogy egy kis fürdőszoba csempe.

Jobb, ha nem ugyanazok a hangok. Ezenkívül az egyik gyártó gyártói piacán nem csak a padlóra, hanem a falakra is lehet csempéket vásárolni, valamint különböző díszítőelemeket vásárolhat határok, panelek és egyéb formában. A tér tágulása hozzájárul a tükörlemezhez. Vannak különleges anyagok, amelyek a bevonatot olyan árnyalatokkal látják el. De nem mindig jó látni, hogy állandóan gondolkodik.

Egy mély szoba képes festeni a festék színét (a legfontosabb az, hogy a megfelelő világítást biztosítsák), míg a kontrasztosok segítenek ezzel szemben csökkenteni a területet. A tágasság érzése hideg csempe árnyalatokat hoz, de még inkább előnyben részesítik a meleg színeket.

De az utolsó és az utolsó szó mindig az előadó számára lesz. Végtére is, meg kell választani a lehetőséget, hogy festeni a padlót csempe formájában, hogy megcsodálhassa hosszú ideig.

Képkiválasztás

A csempe felülete fényes vagy matt felület lehet. Minden egyes fajnak előnyei és hátrányai lesznek. A csempe felületén megjelenő csillogás hozzájárul a szobának a vizuális növekedéséhez. Ez arra utal, hogy fontos tudni, hogy melyik csempe illik a fürdőszobába. Azonban ez a fajta csempe kissé problematikus és nehezen törődhet, mivel a mészkamra (a megszáradt cseppekből) folyamatosan elhagyja a munkáját.

Maga a kerámia csempe sima formában vagy megkönnyebbüléssel jelenik meg. Ami a padló fedélzetének utolsó lehetőségét illeti, akkor óvatosan kell választani. Felhívjuk a figyelmet a képre a felszínre, valamint a dekoratív elemek jelenlétére. Gyakran károsodhatnak és elveszíthetik tulajdonságaikat. Ha van egy kis szoba, akkor a legjobb, ha elkerüljük a nagyszámú rajzot megkönnyebbüléssel.

A legjobb választani egy csempe, amelyek mindegyikének külön mintája van. Sokkal kellemesebb lesz egy kis fürdőszobában érezni, mint egy nagy kép, amely több csempéből áll. A nagy panelek vonzzák a szemet és vizuálisan csökkentik a távolságot. Meg kell érteni, hogy melyik csempe helyezkedik el egy kis fürdőszobában, hogy a szoba a paraméterek tekintetében ne változzon a kisebb oldalon.

Kiválasztott képek minden egyes csempe, melyet a kis méretű fürdőszobában választanak ki, nem kell fényesnek lenniük, és nem a szemébe fárasztó. A bevonatot akár egy mintával, akár anélkül is meg lehet változtatni.

Styling módszerek

A padlóburkolatokhoz, vagyis a padlóhoz tartozó csempe a fürdőszobában, különböző módszerek alkalmazhatók, amelyeknek óriási összege van. Leggyakrabban egy lebonyolítás változata 90 fokos szögben, féltábla futással. Hasonló lehetőség a 45-60 fokos csemperagasztási szög, de ferdén a szoba bejáratához képest. Ezek a módszerek arra a kérdésre adnak választ, hogy melyik csempe a legjobb a kis fürdőszobában, hogy növelje a terület és a méret a vizuális érzékelésben.

Ha már dolgozik, akkor hogyan kell csempe egy kis fürdőszobába, tudnia kell. Vásárláskor egy gyűjteményt lehet benyújtani egy vagy másik formában, kombinálva egymással a kívánt eredmény elérése érdekében. Egy külön helyiségben ugyanaz a csempe teljesen másképp néz ki.

Megfelelő méret

Mielőtt javításokat végezne a lakásban, és különösen a fürdőszobában, bizonyos mennyiségű lefedettséget vásárol. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy milyen méretű csempe legyen egy kis fürdőszobának, hogy a szoba ne csípje meg, és ne csökkenjen a méret.

Nagyon kicsi vagy nagyon nagy csempe nem szükséges. Elég lesz az átlagok kiválasztása. Ha kisebb lapkát veszel fel, akkor a szoba szélességét a csempeburkolatok között szűkíti. Ez jól igazolható, ha a habarcs munkájában alkalmazzák, ami jelentősen eltér a felhasznált anyag hangjától.

A cserép nagy eleme nehézkesnek tűnik. Ezenkívül ebben az esetben a padlószint emelésének magas szinten kell állnia. A telepítés után is kisebb szabálytalanságok jelennek meg. Ez viszont növeli a padlóburkolat vastagságát a fürdőszobában, ezért csökkenti a mennyezettől való távolságot.

Tehát milyen méretű csempe kell választani egy kis fürdőszobában? A válasz egyszerű - közepes. Ugyanakkor figyelmet kell fordítani a falak és a válaszfalak elvágására. Ennek minimálisnak kell lennie. A számításokat helyesen kell elvégezni annak érdekében, hogy ne tévesszen meg.

Díszítő elemek

Mindezek a komponensek a falon befejeződnek a fürdőszobában. A padlón problémás lesz néhány betétet megnézni. Ezenkívül nem szükséges megérinteni a padlót, mert a nagy mennyiségű vízvezeték-tartozék van, amely a legtöbbet fedezi.

A fényes kontrasztoktól való megszabadulás lehetővé teszi a habarcs használatát egy csomó hangon. Nem fogják felhívni a figyelmet a szobába való belépéskor. Minden árnyalat ebben az esetben lehetővé teszi, hogy megtudja, milyen csempe közül választhat egy kis fürdőszobában. Ha mindent helyesen választasz, és a gyártók ajánlása szerint az eredmény mindig örömmel fog élni.

Mennyiségek kiszámítása

Ha már eldöntötte, hogy a fürdőszoba melyik csempe közül választhat, akkor elmehet a boltba, és megvásárolhatja a szükséges összeget. De meg kell határozni az egyes elemek pontos mennyiségét és kívánt méretét. Ez szükséges a pénzeszközök elosztásához, valamint kisebb mennyiségű körülmetéléshez. Itt bizonyos követeléseket és szabályokat kell követni, hogy lehetővé váljon a helyes számítás.

 1. Beállítja a teljes körzetet, amelyet kerítésként rendez. Egyesek, pénzt takarítanak meg, ne tegyék le a fedelet a kád vagy a zuhany alatt. Ezeket a területeket ki kell dobni a teljes területről.
 2. Egyetlen tétel területének kiszámítása a térség négyzetméterenkénti mennyiségének meghatározásához.
 3. Számolja ki a fürdőszobában lévő összes csempe számát a teljes alapterületen, valamint a padló méretére.
 4. Felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy a bevonás padlózatán végzett munka során nem zárja ki az anyag harcát és vágását. Minden egyes csempe csökkenti a számítást. Ebben az esetben legjobb, ha körülbelül 12% -kal több terméket vásárolnak a boltban, mint kiszámították.
 5. A vásárláskor jobb anyagot kell vásárolni, mint a későbbi vásárláskor. Az a tény, hogy egy másik tétel a termékek színe és kicsit mérete között változhat. Kétszer kell fizetnie, hogy egyenletes felületet kapjon.

Sikeres megoldások

Amikor eldöntötte, hogy melyik csempe egy kis fürdetés számára jobb, akkor számos kiváló lehetőség közül választhat egy padlóburkolatú fürdőszobához.

A beltérben három különböző típusú csempe kapcsolódhat egymáshoz. Például egy kis mozaik, közepes és négyszögletes négyszögek formájában, nagy. Ez utóbbi alkalmas a padlóra, és finom finomítsa a falakat a mosdók és a WC-tálak mentén, ha rendelkezésre áll.

Néhány, amikor létrehoz egy világos szobát egy fürdőszobával kap csak fehér hangokat. De ezt el kell hagyni. Világos színekkel kell kiegészíteni, de világosszürke, sárga és más némított skálákkal.

A négyzet alakú kádak esetében függőleges padlóburkoló rendszerrel bővíthető. Ezenkívül jobb, ha egy téglalap alakú cserépet vásárolnak, amelyet nemcsak a padlóra, hanem a falakra is fektetnek.

A kék árnyalatok nagyszerűen fognak kinézni a falakon, ha kiegészítik a márványpadló.

Modern típusú csempék használt a fürdőszobában

A csempe a fürdőszoba legmegfelelőbb anyaga. Ez a legstabilabb anyag a magas páratartalmú körülmények között történő felhasználáshoz, és számos előnye van. A csempe nagy mínusz az alacsony hőszigetelő tulajdonsága. Ebben az esetben a hideg jégcsempék kellemetlen érzéseinek elkerülése érdekében a probléma megoldható úgy, hogy a csempe alatt fűtési rendszert telepítenek.

Méret szerinti osztályozás

A fürdőszoba falai felé néző oldalán négyzet alakú vagy négyszögletes formájú különböző méretű csempe.

Kicsi, közepes vagy nagy lehet. A sekély cserép előnye, hogy nehezebb megtörni. A fürdőcsempe méretét a szoba méretének megfelelően kell kiválasztani. Általában minél nagyobb a fürdőszoba területe, annál nagyobb a padlólapok mérete.

Mivel a modern lakásokban lévő fürdőszobák többsége nem túl nagy, a megfelelő anyagot kell kiválasztani. Vizuálisan bővítheti a teret a csempe színével és méretével. Ehhez használjon csempe kis méretű világos színeket egyszerű mintákkal.

Nagy (25x35)

A nagy csempe nem használható egy kis fürdőszobában, mert a varratok túl észrevehetők. Ezenkívül egy nagy cserép a víz már kis méretének vizuális csökkentését okozza.

Ezt a cserépet a legjobban a nagy szobákban használják.

A nagyobb csempe elhelyezésének pénzügyi szempontból jövedelmezőbbé válik, valamint az eltöltött idő tekintetében, mert kevesebb időt kell költeni a csempecsuklók feldolgozására és alapos tisztítására.

Közepes (20x35)

Ez a legoptimálisabb méret a közepes méretű szobákhoz.

Egy ilyen méretű csempe esetében elég könnyű meghatározni a megfelelő mennyiségű anyagot egy adott helyiség területére. Gyorsan lefektethető és kiegyenlíthető (az SVP cseréptető rendszer használatával).

Kis (20x20 és 20x30)

Egy kis fürdőszobában tanácsos kis csempe helyezésére.

A csempe oldalainak legoptimálisabb mérete 20x30 cm, a kis burkolat vizuálisan megnöveli a kis fürdőszoba méretét, a beépítéstől függően. Amikor vizuálisan húzza fel a fürdőszobát, a csempe függőleges helyzetbe kell hoznia, miközben szélesre nyújtja - a csempe vízszintesen kell lennie.

mozaik

A fürdőszoba mozaikcsempe díszítésével a fürdőszobában és a konyharész teljes kivitelezésében látványos lehet. Hatalmas anyagválasztékból ma mozaiklapok vásárolhatók szinte bármilyen stilisztikai irányba. Az ilyen csempe lehet egyszálú vagy különböző minták és minták. Azonban az ára magasabb, mint a hagyományos kerámia burkolatok.

A mozaik kőből, kerámiából, üvegből készült.

Az üvegmozaik különösen alkalmas a fürdőszobának, a tartóssága és tartóssága miatt, ideális megoldás a fürdőszobai falak számára, amelyek folyamatosan érintkeznek a vízzel.

A mozaiklapokat mozaiklapok formájában állítják elő, ragasztva a papír megfelelő sorrendjében vagy a rácsra helyezve, így kényelmes elhelyezni a falakon.

Csempe kiválasztása

A csempe számos különböző jellemzővel rendelkezik. A megfelelő cserép kiválasztása gazdag fajtájából, legalább minimális ismeretekkel kell rendelkeznie, ezáltal kiküszöbölheti a választási hiba lehetőségét.

A burkolólapok gazdag választéka lehetővé teszi a maximális helyes kiválasztást a fürdő általános kialakításához.

A fürdőszobai csempe általában kerámiából készül. Kétféleképpen oszlik: padló és fal. A padlóburkolat vastagsága általában nagyobb, mint a fal, és kevésbé csúszós felület. A padlólap cseréjekor figyelni kell a csúszásgátlókkal szembeni ellenállás osztályára. A csúszásmentes felületen lévő csempe használatával a jövőben a sérülések és a testi sérülések elkerülhetők. Ebből a célból kiválaszthatja a megkönnyebbülést vagy matt burkolatot, kizárhatja a fényes csempe választását. A padlólapoknak magas stabilitási és keménységi fokúnak kell lenniük. A legnehezebb anyag, amelyből a csempe készül, vörös agyag, ezért ajánlott az anyagból készült csempe kiválasztása.

A falazólapok kiválasztásához nagy sűrűségre és tartósságra van szükség.

A szabványos cserép lefektetésének videofelvétele

Helyiség előkészítése

A cserép elkészítése előtt alapos előkészítésre van szükség a helyiségben. Ehhez szét kell szedni a régi cserépet, megköszörülni a padlót, tisztítani a régi vakolatot, festeni a falakról.

A régi csempék szétszerelése

A régi csempék szétszerelését olyan eszközökkel végzik, mint a véső vagy a kalapács. Miután eltávolította az egész régi csempe, a felületet egy spatula ragasztó vagy habarcs. Ha a fal korábban nem volt csempézett, de festett, akkor teljesen tisztítani kell a régi festékréteget. Lehetőség van a régi festék tisztítására egy lyukasztóval egy spatulával vagy egy leváló, korshchetka fúvókával ellátott gépvel. A csempe, festék, habarcs, ragasztó maradványainak tökéletesen megtisztított felülete jobban tapad az alaphoz az új csempével. Ha ez nem történik meg, akkor idővel egy új csempe fokozatosan elszabadulhat a cement habarccsal együtt, majd teljesen leeshet.

Előszintező falak

A falak összehangolása fontos lépés a helyiség előkészítésében. A falak összehangolása a felület görbületének eltávolítására szolgál, a felület nagy lejtése érdekében. Ha nem elegendő időt és figyelmet fordítanak erre a folyamatra, akkor a csempe burkolásának hiányosságai és eltérései nagyon észrevehetőek lehetnek. A falak kiváló minőségű összehangolása megkönnyíti a csempék burkolását.

Mielőtt kiegyenlítené a falakat, ellenőriznie kell a falak és mennyezetek görbületét, a felület függőleges felületének eltérését. A lágy anyagokat (vakolat, gipszkartonok) és a kavicsokat, üregeket, üregeket, spatulákkal, simítóval, kalapáccsal vagy vésővel eltávolítják. Kemény felület megmunkálásakor csiszológépet (csiszológépet) használhat. Óvatosan tisztítsa meg a felületet, elkerülve az elektromos vezeték károsodását. A feldolgozás utáni kis üregeket és üreket speciális szintezőanyaggal kell lezárni.

Mielőtt a csempeburkolatot a falra helyezi, szükséges egy alapozó felületet készíteni. A felület előkészítése megerősíti az alapot és biztosítja a csemperagasztó és a fal jó ragasztását. A szilárd alapanyagú, például betonból vagy erős gipszből készült felület nem alapozható fel.

Ha a falakat gipszal kiegyenlítjük, ha a gipszréteg 20 mm-nél nagyobb, akkor gipszrácsot kell használnunk, ami megakadályozza, hogy saját súlya alatt hámozódjon. A vakolathabarcsot egyenletesen kell felhúzni a háló teljes felületén a bejelölt fényjelzők mentén, középen és szélre simítva. A falak vakolásának folyamatában gipsz vagy cement vakolat habarcsot használhat, amelyet száraz vegyi anyagok formájában értékesítenek az üzletekben. A gipszkeverékek, a cementekkel ellentétben, könnyebben használhatók, gyorsabbak.

Mielőtt kerámia burkolólapokat vagy vízszintes kerámia burkolatot készítene, ellenőrizni kell a falak szigorú merőlegességét. A csempe lefektetése után a legcsekélyebb görbület látható. A fal lejtése nem haladhatja meg a 0,2% -ot.

Továbbá, a csempék behelyezése előtt meg kell nyomni a vakolt falakat az erő megérintésével. Ha hang hallható, egy gipszréteget meg kell tisztítani egy betonra vagy téglaalapra, és újra vakolni kell.

Ha a felület görbületje nagy, akkor rendszerint további gipszkarton van beépítve, de a falak vastagságához extra centimétert adhat.

Padlószintezés

A padlólapot csak erős és egyenlő alapon lehet elhelyezni. A régi bevonat lebontásakor sok repedés, forgács és szabálytalanság fog előfordulni. Illessze a bázist a fürdőszobába speciális cement alapú vagy gipszszintű keverékekkel. A padló vagy a falak kiegyenlítésére szolgáló vízszintesítőszer nem kell nedves, mert nem hoz létre minőségi padlóburkolatot.

A padlózathoz használt kétféle keverék:

 • Szintező vegyületek;
 • Önszintező vegyületek.

Mielőtt az esztrichet a fürdőszobába telepítené, először eltávolítja az előbbi burkolatot és előkészít egy durva felületet. Régi csempe, régi esztrichek és vízszigetelés maradványai általában eltávolításra kerülnek egy perforator segítségével. A bevonat por és törmelék alapos megtisztítása után a bevonat vízszigetelése történik, ami a padló vízállóságát teszi lehetővé.

A szintező keverék alkalmazása előtt a padló zérószintje határozza meg és tegye beaconokat. Ezután a padló fel van töltve az előkészített szintező keverékkel. Meg kell töltenie a világítótornyok előtt a helyet.

A fürdőszobában padlóburkolat készítéséhez a következő feltételek teljesülése szükséges:

 • A páratartalom nem haladhatja meg a 90% -ot.
 • A levegő hőmérsékletének ± 5-25 fokban kell lennie.
 • A nappali előkészületeket ki kell zárni a nappaliban.

Miután a keverék teljesen megszáradt, önterülő befejező keveréket alkalmaznak a tökéletesen sima bevonat elérése érdekében.

Fürdőszobai csempe

Az oldat elkészítése

Kerámia burkolólapok előállításához különleges ragasztót készítenek. A ragasztókeverék előnyös, szemben a többi keverékkel. A ragasztókeverékre fektetett burkolólapot el lehet vágni, korrigálni, ugyanakkor nem esik le a falról, mint más megoldások (pl. Cementhabarcs) használata esetén.

A száraz keveréket egy megfelelő tartályba keverjük egy keverőfúvókával ellátott perforátorral, majd 5-10 percig infundáljuk és a falra helyezzük.

Fektetés a falon

A falburkolat csak sík felületeken készül, szennyeződéstől és portól, zsír és alluvium habarcsoktól tisztítva. Régi csempe kell teljesen súrolják.

A falburkolat egy vakolat felületre van fektetve. A fektetés előtt meg kell határozni az interdigital ízületek vastagságát, a falak jelölését, a csempék számítását. A megfelelően megtervezett csempeburkolási terv nem biztosítja a falak falainak hibáját és esztétikai megjelenését.

Kívánatos a csempe behelyezése nem az első sorból, hanem a másodikból. Az alsó sor kivágható, ami nem látható vizuálisan, mivel a fal tetején lenne.

Elő kell telepíteni egy útmutatót a falra, amelyen a csíkot lefektetik. Ehhez egy sík fából készült vasalót vagy fémprofilt használhat. A csempe a sarokból, a telepített útmutató sorának megfelelően kell elhelyezni. Kis mennyiségű ragasztót ragasztanak a csempebe egy fogazott simítóval, amely után a csempe a falhoz csatlakozik.

Fektetés a padlón

A padlóburkolat tökéletesen lapos és tiszta felületre van fektetve, miután az esztrich teljesen megszáradt.

A padlólapok elhelyezési lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A burkolólapot a varraton, a résen át lehet vinni, átlósan a kívánt kialakításnak megfelelően.

A csempe szépsége függ a csempecsuklók vastagságától. Minél kisebb a vastagság, annál esztétikusabb lesz a fürdőszoba padlója. Ebben az esetben azonban a legoptimálisabb kötési szélesség a kiválasztott csempe méretétől függ. Az egymás közötti csontozatú csuklóknak sima, egyenlő szélességűnek kell lennie, szépnek és tisztának kell lenniük. E cél elérése érdekében különleges csempézett kereszteket használhat. Miután a csempe teljesen le lett fektetve, az egész felület befuggatott. Ezt megelőzően először vízzel meg kell nedvesíteni az ízületeket. Ez azért van így, hogy javuljon a habarcs tapadása varratokkal. A gumi spatulával a keveréket finoman és gyorsan dörzsöljük az interglaciális térbe.

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét.

Befejező munkák

Fugázás után a felesleges habarcsot óvatosan tisztítsa meg habszivaccsal vagy viszkóz szalvétával, és simítsa ki az ízületek minden rendellenességét. A helyiséget alaposan meg kell tisztítani a hulladéktól és a szennyeződésektől.

Vinyl padlóburkolatok: az alkalmazás jellemzői itt olvashatók.

Tippek a fürdőszoba csempe kiválasztásához: videó

megállapítások

Mindenesetre a fürdőszobában a kerámia csempe a legjobb választás, mert kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik, lehetővé téve a különleges körülmények (magas páratartalom, állandó kifröccsenés), hogy ne károsíthassák a szobát. A csempe védelmet nyújt a penészgéppel és egyéb káros hatásokkal szemben.

793 felhasználó érdekelt ebben az anyagban: Moduláris képek a nappaliban

Hogyan válasszunk kiváló minőségű és szép fürdőszoba csempe a falak és a padlón

Ma arról beszélünk, hogyan válasszuk ki a megfelelő kerámia burkolólapot egy fürdőszoba vagy WC számára. Miután tanulmányozta ezt az információt, képes lesz megakadályozni a népszerű hibákat, amelyek csúnya eredményhez, idő- és pénzpazarláshoz vezetnek. Ez egy fürdőszobás kérdés, amelynek optimális aránya az ár és a minőség.

Gyors cikk navigáció

gyűjtemények

Miután eljöttek bármelyik szaküzletbe, a fürdőszobai csempe (gyűjtemények) mintái láthatók. A gyűjtemény olyan csempegyűjtemény, amely méretben, alakban és színben egyesítve van.

A standard gyűjtemény öt elemből áll:


Az egyik gyűjtemény a fürdőszobai csempe lehet több színes lehetőségeket. A gyakorlatban egy helyiségben elegendő egy könnyű és sötét háttér megfelelő kombinálása, egyfajta díszítőelem és padlóburkolat készítése.

Vannak olyan gyűjtemények, amelyeknek jó hátterek vannak, de undorító díszek vagy fordítva.

A legtöbb gyűjtemény azonos méretű háttérrel és dekorációval rendelkezik. A határhossz ugyanaz, de a magasság sokkal kisebb. A padlólap négyzet alakú, oldala nagyobb, mint a fő elemek magassága, de kisebb, mint hossza. Néha a négyzet hossza megegyezik a főlap hosszával.

Fontos pont: a szegélyeket csak hosszúságra lehet vágni, és a díszítést általában nem lehet levágni. Ez annak köszönhető, hogy számos dekorációnak vannak dombornyomott elemei, amelyek eltűnhetnek a vágás során. E szabály második oka a kép harmóniájának megsértése. Képzelje el, milyen lesz egy kivágott dombormű a határoló mintával a sarkon, amely 3 mm-es rétegvastagságon át ragasztva lesz. Ahhoz, hogy a sarok gyönyörű legyen, két azonos csempét kell beillesztened.

A gyártók és az árak

Az első dolog, amit érdemes figyelni, a származási ország. Csempe a fürdőszobában lehet Franciaországban, Németországban, Spanyolországban, Olaszországban, Portugáliában vagy Oroszországban. Ha nem szeretnél problémát okozni a csomagolás méretének és alakjának nagy különbségei miatt, akkor jobb, ha azonnal lemondsz az orosz csemperől.

Bizonyos üzleteknél az állványok burkolólapjait speciálisan feltették, hogy első pillantásra megjelenjenek.

Minden országban több gyártó is létezik. De ne fókuszálj a cég nevére, mivel mindegyiknek jó és sikertelen csempegyűjteménye van a fürdőszobában.

Egy jó csempe a fürdő számára 900-1 700 rubel / négyzetméter. Ehhez az árhoz minőségi és gyönyörű cserépet kapsz, de nem szabad túlfizetni a márka számára. Ha hosszabb ideig javíttatja meg a javításokat és magának, akkor a lehetőségek drágábbak lesznek, de nem éri meg.

felületi

A fürdő padlóburkolata általában matt és a falazólapok fényesek. A fényes bevonat fényesebb és lédúsabb, könnyebb mosni. De ha a padlót bevonja egy fényes anyaggal, csúszós lesz, és idővel a festék eltörik, és kopasz foltok jelennek meg.

A mozaik alatt a csempe anyaga a leginkább praktikus, ha a részei egyenetlen elrendezésűek és a szomszédos elemekhez képest kissé hajlamosak, és kissé eltérő árnyalatúak. Kívülről úgy néz ki, mint a képpontok.

Kerámia mozaik alatt Kerlife (Spanyolország), Mozaik Lux kollekció

 • Fényes cseppek a mosószerekből;
 • Sötét cseppek piszkos vízből;
 • Csepp fogkrém.

Ugyanakkor a szennyeződés észrevehetetlen, könnyű mosni, és mindez nem a bevonat szépségének rovására. De ha a kis négyzetek mérete túl nagy, akkor a sarokelemek és a vízvezeték csúnyaak lesznek egy ilyen megkönnyebbüléshez.

méretek

Ami az optimális méret kiválasztását illeti, minél nagyobbak a burkolólapok a fürdőszobában, annál jobb, de ésszerű határokon belül kell lennie. Képzelje el, hogyan fog kinézni egy 90 cm-es csempe egy 160 cm-es kis méretű fürdőszobához, ráadásul nem tudsz helyesen rejtett ajtót létrehozni, mert a teljes csempe alatt kell felszerelni, hozzá kell csatolnia Hulk és nyisd ki.

A legtöbb fürdőszoba optimális méretei:

A nagy formátumú, zökkenőmentes porcelán csempék a fürdőszoba és a burkolólapok számára több okból nem alkalmasak. Először is, nagyon nagy méretű a legtöbb fürdőszoba számára. Másodszor - nem lehet rögzíteni a rejtett nyílásokhoz.

Miért ne használjon járdaszegélyeket?

Képzeld el, milyen nehéz lenne ilyen magasra emelkedni a ragasztott gyöngyökkel, és milyen közös a belső sarokban

Kezdetben azokat használták fel, hogy megszabaduljanak a keskeny alátámasztástól a mennyezet rögzített magassága miatt. De most egy függesztett vagy felfüggesztett mennyezetet helyezhet el a főtől bármelyik behúzással, és ez a probléma önmagában eltűnik.

A határokat gyakran használják a könnyű és sötét hátterek elkülönítésére. De a szoba dekorációja után ez az öv elszakad, és a gyönyörű hatás elvész.

Ezenkívül nagyon nehéz a burkolat falának falra szerelésének magasságát megfelelően illeszteni, hogy ne fedje át a helyet, ahol a felsővezeték szomszédos, nem vizuálisan önmagára húzza a figyelmet, és nem teremt keskeny kárpitot a fürdőszobában.

Kiválasztjuk a színt

Először is, a padlónak mindig sötét színűnek kell lennie. Gyakorlati és tartós lesz.

A fürdőszobában lévő fényes csempe mindig piszkos, és mivel matt, a szennyeződés az idő múlásával beleesik. Ha sötét alapon a szennyeződés nem lesz olyan szembetűnő, és több mint egy évtizedig szolgálhat, akkor 1-2 év alatt cserélni kell a fényt.

Fugázószín kiválasztása

Egy ilyen fehér fugázó a padlón hat hónap alatt lesz, és szinte lehetetlen tisztítani.

El tudod képzelni, mi fog történni a könnyű habarccsal hat hónap alatt? Fekete lesz. Természetesen ha kétkomponensű epoxi habarcsot használunk 2700 rubelre 2 kg-ra, és 800 rubelt tartalmazó mosószert vásárolunk, fehér marad, de nem érdemes.

De a sötét habarcsot nem lehet használni, mert a szemek az egyes elemek túlzott kontrasztjával nyúlnak vissza.

elrendezés

A legszebb fürdőszobákat vízszintes gyűrűkkel festik, melynek tisztaságát csak az ajtó zavarja.

 • Sötét padló;
 • Sötét vázlat a 0,5-1-es magasság alatt a fürdőszoba felett;
 • Világos háttér a közepén, jól pozícionált dekorokkal;
 • Sötét vázlat az 1 sor magas tetején.

A WC-ben az alsó sor magassága rendszerint a vízelvezető gombbal kombinálódik, vagyis a határ között van valahol a közepük. Ha attól tart, hogy ez a terület túl sötét lesz, akkor könnyű sorokkal hígítható.

 • Először is, a sötét vázlaton alig vannak nyomokban cseppek.
 • Másodszor, összhangban lesz a sötét padlólapokkal.
 • Harmadszor, a padló sötét színe tükröződik a fehér fényes mennyezeten, és a tetején lévő löket csak hangsúlyozni fogja, és automatikusan beleillik a formatervébe.

Gyakran előfordul, hogy a csempézés a padlón kívül másnak tűnik, mint amit a boltban látott. Ez a megvilágítás különböző színhőmérsékletén és minőségén alapul, a tárolóban és a sajátjában. Jobb lemondani a halogén spotlámpákról alacsony teljesítmény mellett, és használjon egy erőteljes fényforrást.

A dekor helyes elhelyezéséhez, a központi fénysáv belsejében húzza fel az egyik sor felső és alsó részét, majd helyezze vissza az egész csempe díszítéssel. Ugyanakkor nem szükséges díszíteni a falat egy ajtó, a legnagyobb, hogy helyezze a háttérben cserépben helyett a dekoráció szerint a leírt rendszer.

Kis fürdőben, ne kösse össze a csempe külső sarkát 45 fokos mosással. Talán egy ilyen dokkoló látványosabb lesz, de ez traumatikus lesz. Ilyen helyeken a sarkok a legjobbak a műanyag elrendezéssel.

következtetés

Ne vásároljon olyan gyűjtemények maradványait, amelyek már nem termeltek. Nagy árengedménnyel adhatók el, de rendszerint nem lesz semmilyen elem a gyűjteményben. Ha nincs elég 1-2 csempe, akkor később nem lesz képes megvásárolni.

MirTesen

Válassza ki a csempe színét és méretét egy kis fürdőszobához.

A kis fürdőszobák gyakran megtalálhatók a modern elrendezésű apartmanokban. Annak érdekében, hogy a szoba vizuálisan kinagyítható legyen, meg kell választani a megfelelő színes megoldást és az anyagot.

Ahhoz, hogy valóban kibővítsük a fürdőszobát, jelentős áttervezésre van szükség. Ez a lehetőség meglehetősen drága és nehézkes lehet a csövek lebontása során.

Az optimális megoldás a szoba vizuális terjeszkedése, ami lehetővé teszi kerámia burkolólapok használatát egy kis fürdőszobában, amelynek kialakítása azonnal megváltozik. És ennek fő eszköze lesz a szín.

Csempe egy kis fürdőszobához, fotó

A kis méretű fürdőszobában a mozaikos üvegezés tökéletesen illeszkedik a falakra az eredeti textúra miatt, de a szokásos kerámia burkolatokhoz hasonlóan csak könnyű árnyalatok férnek hozzá.

Ha ez nem lehetséges, akkor használhat kis kerámia burkolólapokat. A fürdőszoba kialakításakor nem szabad felesleges elem. Különböző esetek és szekrények fognak kinézni a legjobban a sarkokban.

Anyagkiválasztás

A kis méretű fürdőszobához tartozó burkolólapokat olyan paraméterekkel kell kiválasztani, mint a méret, a textúra, a szín és az anyag, ahonnan készült.

Kis fürdőszoba kialakításakor a nagy cserép használata vizuális csökkenést okoz, mivel a varratok erősen kiemelkednek és előtérbe kerülnek. Ezért a legjobb, ha 20x30 cm-es méretű kerámia anyagot kapunk.

A vizuális tágulást magasság, hosszúság és szélesség jellemzi. A legfontosabb az, hogy emlékezzünk arra, hogy a vizuális hatás attól függ, hogy be akarja-e adni.

Ha a helyiséget fel kell húzni, a téglalap alakú lapkát függőlegesen kell elhelyezni. Az oldalakhoz való terjeszkedéshez használjon vízszintes lefektetést. A mosdó kezdeti paramétereit kell vezérelni.

A helyiség alakja és a csempe mérete

Milyen csempe méretet kell választani egy kis fürdőszobától függően?

Keskeny. Abban az esetben, ha a fürdőszoba túl hosszú és keskeny, tágabbnak kell lenni. Érdemes megtagadni a kardinálisan sötét árnyalatokat, és ebben az esetben a csempe mérete meglehetősen nagy lehet. Ha a szobában lévő feltételes vonalak kicsit kicsit lesznek, akkor a tágas szoba vizuális hatása létrejön.

Az ilyen fürdőszobai paraméterekhez megfelelő legjobb méretek a 15x30, 30x60, 45x45, 30x30, 60x60 méretű lapok. A szürke és a világos bézs árnyalatok jól fognak kinézni a teljes designban.

Tértől. A csempe lehet közepes méretű és négyzet alakú. Elég 45x45 és 50x50 lesz. A legfontosabb az, hogy a színeket helyesen ötvözzük, majd a szoba szellős lesz.

szín

Úgy gondolják, hogy egy kis fürdőszobában a legjobb választani a fehér színt, de ez nem teljesen így van. A felesleges fehér, egy ilyen szoba nem csak egyszerű, hanem unalmas, és egyesek is társulások egy egészségügyi intézmény.

Érdemes megjegyezni, hogy a terület növelésének hatása nem lesz észrevehető: csak a megvilágítás növekszik.

A tervezők nem javasolják a sötét árnyalatok használatát kis fürdőszobákban, hiszen az életben komor és lehangolónak tűnnek, ami többször is vizuálisan csökkenti a helyet.

Ezért, ha a belső sötét árnyalatok tervezése vágyakozik, akkor nem túl sötét hangokat kell választania. Ez mélységet ad. Például egy sötétkék vagy Marsala szín tökéletesnek tűnhet, de mindkét színnek jelentős hátránya van: hosszú ideig tartó használat esetén a cseppecskékből származó vízkőzet láthatóbbá válik egy ilyen bevonaton.

Kerámia csempe kis fürdőszobához: design, fotó

A fürdőszobák belsejében az ideális megoldások: világoskék, világoszöld, elnémult zöld, tengerfehér, elefántcsont, szürke gyöngyházfényű, világos vagy citromsárga, halvány rózsaszín, barack, terrakotta, homokos, lila és levendula.

Ha a szoba területe kevesebb, mint két négyzetméter, használja a fenti árnyalatok egyikét.

Ha a fürdőszobája még mindig nem olyan kicsi, jobb kombinálni azokat a színeket, amelyek közel vannak a hatótávolsághoz. Például puha lila és rózsaszín, kék és kék kombináció lehet.

Csempével díszített kis fürdőszoba: fotó, design

Azok számára, akik inkább a fényes és szokatlan árnyalatokat választják, a kontrasztos színeket használhatja: kék és sárga vagy narancs, sötét lila. A lényeg az, hogy a fő hangnak dominánsnak kell lennie.

A szaftos színeket, például a narancsot, elnémítani kell: a fürdőszobát nem szabad egy fényes foltba helyezni.

Kerámia csempe egy kis fürdőszobához: fénykép

A nagyon kis fürdőszobákat leginkább két színű, ugyanolyan színű díszíti. Például, ha a falak rövidek, akkor egy könnyű árnyalatú kerámia csempe van, és a hang sötétebb - a hosszú oldalon. Ennek a technikának a használata jelentősen megnöveli a helyiség méretét.

Ha négy színt akar egyszerre használni, a mozaikot előnyben kell részesíteni.

Mindenesetre a legjobb, ha a csempe egyszínű vagy semleges árnyalatú, ha azt tervezi, hogy színt a vízvezeték egy minta.

stílus

Egy másik fontos tényező, hogy figyeljen a stílus a szoba. Minden irányban különböztetik meg a színtartományát, és figyelembe kell venni.

Csempézés kis fürdőszobában, fotó

Érdemes megjegyezni, hogy bármilyen stílus még egy kis fürdőszobában is használható. A klasszikus stílus például világos sárga, homokos és zöld árnyalatokat igényel. A japán az őszibarack használatát jelenti, barna, néha elhomályosítja a vörös színnel elszórt designot.

A francia stílus a fehér, a mediterrán - kék, kék és fehér.

Az ország vidéki stílusa, mint a fenti képen, barna és fehér tónusok használatát jelenti, és az avantgarde kontrasztokkal élénk színeket fogad.

Tükörlap

Annak ellenére, hogy sok szakértő nem tanácsolja, hogy egy tükörképhez tartozó csempe helyett inkább a fürdőszobában használható.

A legfontosabb dolog - ne fedje le teljesen a falakat.

Az ilyen csempe opció egy kis fürdőszobához jól néz ki, ha a szokásos anyaggal kombinálják.

Ne felejtsük el, hogy a tükörlemezt tökéletesen megtisztítják a szennyeződésektől, ellentétben a durva felületű csempékkel.

Mindenesetre ne féljen kísérletezni és használni a kedvenc színeidet egy duettben azokkal, amelyek alkalmasak egy kis fürdőszoba kialakítására.

A megfelelő csempe kiválasztásához figyelembe kell vennie néhány olyan árnyalatot, amelyek egy pillanatra meghatározóak lehetnek. Nagyon fontos, hogy ne csak a szükséges mennyiségű anyagot szerezzük meg, hanem a tartalékot is aggódjunk. A készlet biztosítja, hogy a fürdőszoba tökéletes.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egyes csempe károsodhat vagy vághat.

Fontos, hogy a munka megkezdése előtt válasszon, és további részleteket tartalmazzon, amelyek magukban foglalják a sarkokat is: néhányan keresztként ismerik. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és külső és belső lehetnek. A második típus konvex alakú, a második, éppen ellenkezőleg, homorú. Fontos, amikor a munkát mindent megteszünk, hogy ne tűnjön ki a tömegből.

Csempeosztályozás

Jelenleg többféle csempeosztály van a piacon. Mindegyiküket a tulajdonságai különböztetik meg, hasznos lehet még a fajták megismerése még a csempével ellátott kis fürdőszoba díszítése előtt is.

A fő kritérium, amely szerint anyagot kell választani, annak eltávolíthatósága és vegyi anyagokkal szembeni ellenálló képesség, amely lehetővé teszi a padló vagy a falak tisztítását anélkül, hogy aggódnának a csempe állapotától. A nemzetközi szabványoknak megfelelően vannak ilyen kategóriák:

 1. Első osztályú. Ezt az anyagot olyan helyeken használják, ahol az emberek ritkán mennek. Vagyis a fürdőszoba kialakítása jó lehetőség.
 2. Második osztály. Ezt a cserépet leggyakrabban házakban és alacsony forgalmú helyeken használják. Azonban felülete instabil a kémiai kompozícióknál, de olcsóbb.
 3. Egyéb kategóriák. Egyéb opciós anyagok nem alkalmasak a fürdőszoba díszítésére.

Érdemes megkülönböztetni a lapkát a céltól függően. A kültéri anyag különbözik attól, hogy jobban ellenáll a nagyobb súlynak, sokkal kopásállóbb.

Kis paraméterekkel rendelkező helyiség esetén csak kisméretű csempéket választhat a szállítás szempontjából. A nagy négyzetek sokkal károsabbak lesznek, mint a kis és közepesek.

A kiváló minőségű felületek kiválasztása

Az anyag tulajdonságai természetesen a gyártó márkájától függenek. A minőségre vonatkozó ilyen fontos jellemzőt nem csak az alkalmazott anyag, hanem a gyártás során használt berendezések is befolyásolják. A gyártó kiválasztása előtt olvassa el a többi felhasználó véleményét.

Az is fontos, hogy a márka jól ismert: ez minimálisan garantálja a termékek magas színvonalát, amelyet sok felhasználó tesztelt az idő múlásával.

A különböző formatervezési minták és csempe opciók széles választékának köszönhetően bármelyik közül választhat, a legfontosabb, hogy figyelembe vegye az ajánlásokat, a személyes preferenciákat és a fantázia használatát.

Érdemes felidézni, hogy minden szobában fontos a színek megfelelő kombinációja, a méret és a geometria arányának tiszteletben tartása.

Milyen csempe lehet választani egy kis fürdőszoba - tervezési funkciók

A mai napig saját lakóhelye különböző méretű lehet: a hatalmastól a nagyon kicsiig. Csempe egy kis fürdőszoba lesz az eredeti és hatékony módja annak, hogy befejezze a szobát.

Általában ez a terület területe nem több, mint 4 m2, és néha kevesebb. Ezért a zuhany tervezésének és kialakításának kérdése nagyon komoly. Ezen kívül mindig van vágy a mentésre, ugyanakkor magas színvonalon hagyja a megjelenést. A fő kritériumok, amelyek alapján az anyag kiválasztása:

Méretek

A csempe kicsi mérete alapos számlálást igényel. Válasszon egy nagy cserépet - nem a legjobb ötlet. Először is, a varratok nagyon észrevehetők az általános háttérrel szemben, és másodszor, az egész képet vagy mintát elhomályosítják. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a könnyű mázas termékek nem csak vizuálisan növelik a környező területet, hanem észrevehetően szűkítik is. Ezért a legmegfelelőbb csempe közepes és kis méretű.

10x10

Ez a csempe meglehetősen népszerű választás a fürdőszobába, színtől függetlenül. Az ilyen méretű csempe egyformán alkalmas a zuhanyzóra, bármilyen kivitelben. Azonban ajánlott világos tónusokat használni kis térben, például sárga. Ha sötét árnyalatokat használ, a szoba észrevehetően kisebb lesz, mint a tényleges méret.

Ezen kívül a helyzet a fürdőszobában lesz némi lehangoló. Van azonban egy harmadik lehetőség - az együttes. Például, ha barna tónust választasz, és könnyű árnyékokkal hígítod meg, akkor ezzel ellentétben olyan kompozíciókat készíthetsz, amelyek nagyon harmonikusnak tűnnek. Az ilyen módszert általában egy sötét padló, valamint könnyű falak és mennyezet különböztetik meg.

20x20

Mi másnak kell választani a csempe méretét? A 20-20 cm-es csempe a kis zuhanyzók egyik leggyakoribb mintája. A termékek észlelésének minősége gyakorlatilag nem függ a színétől vagy a kialakításától. Itt az első szerep a vizuális felfogás. Bár ebben az esetben előnyben kell részesíteni a világos színeket. Lehetővé teszik, hogy a tér vizuálisan többet jelenjen meg, mint valójában.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy a színek nemcsak egyedül vannak, hanem egymással is. A szoba választott kialakítása, valamint a kiválasztott hangok gyakran közvetlenül befolyásolják a zuhany teljes felületét. Miért kell óvatosnak lenni a kísérletekkel, de ne foglalkozzon egyetlen dologgal sem. Win-win lehetőség - fekete alsó és fehér tetejű kombináció.

20x50 és több

Bármelyik csempe közül választhat, mindig saját saját kézírással kell rendelkeznie. A szoba kialakításának továbbra is felismerhetőnek kell lennie, és a színek kellemesek a szem számára. A csempe méretétől és színétől függően kis hatással lehet egy kis fürdőszobában. 20-50 cm-es és annál nagyobb méretek tulajdoníthatók a vizuális minőségüknek megfelelőnek. A vizuális kísérethez kedvelik a könnyű árnyalatokat is, mint más kis méreteket.

Csempe 20x50 a fürdőszobában

Ugyanakkor észrevehető előnye a relatív nem szabványos, ami különös benyomást kelt a zuhanyozásban. Ha vertikális szalagot használ, akkor ilyenkor a szoba teljes magassága észrevehetően magasabb lesz. Vízszintes vonal alkalmazása esetén a szoba vizuálisan hosszabb lesz. Ha ehhez világos hátteret ad hozzá, az eredmény meglehetősen lenyűgöző lesz.

színek

Milyen színűbb lenne felvenni az összes csempe? Kis kád esetén válasszon egy kis méretű csempe, például egy mozaik típusát. Ebben az esetben a felület textúrája eltér az egyéniségben. Gyakran előnyt élveznek a könnyű hangok, mivel egy ilyen árnyalat lehetővé teszi, hogy kellemes meleget és kényelmet töltsön ki a teret. A sötét színek viszont padlóburkolatként tervezhetők.

A sötét és világos csempe kontrasztja

Miért a padlón? Ez annak a ténynek köszönhető, hogy ezek a hangok a falakon vagy a mennyezeten fognak nézni nagyon zaklatott, nehézkes és kemény. Ugyanakkor nem szabad csak a fehér színre támaszkodnia. Különböző árnyalatok vannak, például tejszín, kávé tejjel, világos zöld tónusokkal és másokkal. Meg kell érteni, hogy a sötétebb hangok a mészet rosszul elrejtik, valamint más szennyeződéseket is.

Kombinációja

Annak érdekében, hogy a zuhany vizuálisan szélesebb legyen, ki kell választania egy olyan csempe, amely megfelel minden paraméternek. Gyakorlati csempe a fürdőszoba tervezését kell kiválasztani alapján a teljesítmény tulajdonságait és vonzó megjelenés. A helyesen kialakított csempék, a formatervezés és a színek eredeti képet adhatnak az egész belső térnek. Például világos és sötét burkolólapokat helyezhet el, hogy vízszintesen oszthassa fel a falat, és használjon dekoratív mintát osztó szalagként.

Csempe színkombináció

Emellett a kerámia kis zuhanyzásra történő kiválasztása közvetlenül függ a vízvezeték méretétől. Ha ez nagy, akkor szükség van arra, hogy a helyet zónákra osztják fel a különböző színek vagy színek a csempe. Kis méretű vízvezetékként a helyiséget néhány tartozékkal hígíthatja, vagy ugyanazt a mosdót vagy kádat díszítheti. A színek egysége előnyös hatással van a teljes összetételre.

struktúra

Ma a kerámia olyan változatos termék, hogy nem mindig lehetséges egyetlen lehetőség választása. Ha ehhez hozzáadjuk a kis méretű fürdőszobát, a feladat sokszor bonyolultabbá válik. Tükörlemez vásárlásával számíthatsz nemcsak a kiváló teljesítményre, hanem az egész helyiség eredeti kialakítására is.

Kis zuhanyzóhoz különféle betétek vagy minták a legalkalmasabbak, ami hígítja a szobát, ugyanakkor nem fogja túlterhelni. Ez lehet tematikus vagy etnikai rajzok, valamint a modern képek. Ezen kívül egy kis fürdetéshez üvegfelületet, tükörtermékeket, összetett konvex elemeket is használhat. Azonban a durva felületet nagyon nehéz működtetni, ezért érdemes megfontolni a választékot.

Ami az üvegezett felületet illeti, itt a pénzügyi befektetések sokak számára elérhető áron lesznek. Külön említésre méltó, hogy gyakorlatilag nem kell tisztítani vagy mosni. A kis zuhanyzó számára a legegyszerűbb megoldás egy csempe, amely kis résekkel rendelkezik, miközben két rétegben van üvegezve. Ez a felület könnyen tisztítható és nagyon vonzónak tűnik.

Osztályozás és árnyalatok

Jelenleg számos típusú csempe van, valamint a besorolásuk módja. És mindegyiknek megvan a maga sajátossága. Például a kis zuhanyzók kerámiatermékeinek magas minőségi követelményeknek kell megfelelniük, legyenek nedvességállóak, tartósak, és elviseljék a tisztítószerek hatásait is.

 1. Az első osztály olyan területeken használható, ahol nincs nagy kereszt. Kis fürdőszoba megfelel ezeknek a paramétereknek.
 2. A második osztályt nagyobb zuhanyzókban is alkalmazzák, azonban a kopás igényei valamivel magasabbak. Kiválóan alkalmas a nedvesség és a gőz ellenállására, de nem képes elviselni a háztartási vegyszerek hatásait.

A fennmaradó kategóriákat nem a fürdőszobában használják. Ezen kívül vannak olyan csempefajták, amelyek a falakon vagy a mennyezeten kivitelezhetők. Az ilyen termékeknek különbözniük kell a tartósság és a hosszú élettartam tekintetében. Meg kell felelniük a vízvezetékek, bútorok és egyéb belső tárgyak súlyának. Azonban a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően meg kell mosni és tisztítani.

A kerámia burkolólapok mérete a falak számára

Minden kerámia csempe versenyezhet az összes természetes kőből készült mesterséges falakkal. A csempe medencékkel, szaunával, konyhával, piperecikkekkel és fürdőszobával van burkolva.

A mészkőből készült csempe teljesen biztonságos, környezetbarát anyag. Az üvegezett felület taszítja a vizet és könnyen tisztítható. A kerámiával burkolt helyiségek biztosítják a legmagasabb egészségügyi és higiéniai előírásoknak való megfelelést.

Ebben a tekintetben fontos tudni, hogy milyen méretű kerámia burkolólapokat kell választani a falak falához, mielőtt szembenézne vele.

Kerámia burkolólapok formái

Mielőtt elkezdené a befejező munkát a fürdőszobában, fontos meghatározni, hogy milyen formában kell kerámia csempe.

A kerámiák alakjának megválasztásánál a csempék száma és a teljes költség függ. Szabványos fali kerámiák: négyzet és téglalap alakú cserép.

Nemrégiben a tervezők komplex konfigurációval rendelkező modelleket kínálnak. A falon az ilyen kerámiák úgy néz ki, mint a "rejtvényekből" összeállított panel.

A falburkolat egy másik formája olyan, mint egy mozaik vászon. A kis elemek különböző mintás dísztárgyakat és mintákat alkotnak a függőleges kerítések felületén.

Téglalap alakú csempe méretei

A klasszikus csempe mérete 200x 200 mm és 300x300 mm. Az új formatervezés fejlesztése ösztönzi az építőanyagok előállítását különböző méretű csempe készítéséhez.

Ezek elsősorban négyszögletes burkolatelemek. A fürdőszoba falának csempe négyzet alakú méretei milliméterben így néznek ki:

 • kis formátum: 25x100; 75h100; 100x150; 100x 200; 150x 200;
 • közepes: 150x 225; 250h300; 250h400;
 • szélesvásznú 150x900; 300h900.

Téglalap alakú jellemzője, hogy a csempe hosszúkás oldalának iránya vizuálisan húzza a kerítés síkját ugyanabba az irányba.

Négyzetes csempe

Az egyenlő oldalú csempe méretei is különböznek egymástól.

Nem fogunk kidolgozni a csempe méretek részletes listáját.

Csak azt vesszük észre, hogy alapvetően 150x150 mm és 500x500 mm közötti csempe értékesítést talál.

A kis fürdőszoba kialakításánál elsősorban 150x150 mm és 300x300 mm közötti kerámiát használnak. Minden a lakástulajdonosok ízlésétől és preferenciáitól függ.

Mozaik bevonat

A kis mozaiklapokat papír alapon értékesítik. A mozaiklapok különböző méretűek 200x300 mm-től a nagy területű síkokig, például 500x500 mm-ig.

Ezek a panelek már színes rajzot, díszet vagy mintát hoztak létre. Emiatt nehéz mozaikfalakat készíteni.

A kerámiák elrendezése

A négyzet alakú csempe a szokásos módszer mellett gyémánt formában van elhelyezve.

A négyszögletes lapok vízszintes és függőleges hosszúkás oldalúak.

Néha a csempe téglalapokat átlósan helyezik a falra.

A különböző méretű csempe és színei változatosak lehetnek a legkülönbözőbb formák és színek felületén.

Íme néhány példa a csempe elrendezésekre:

Technológiai csempék a falakon a fürdőszobában

A négyzet alakú csempe és a négyszögletes csempe burkolásának módszere közel azonos. Megmagyarázzuk a fal kerámia rakodó működését:

 1. Először készítsd el a kerítés alapját a ragasztókészítmény alkalmazásával. Ehhez húzza ki a falat, távolítsa el a régi vakolat forgácsát, csomóját és maradványait.
 2. A repedéseket és más mélyedéseket gipsz és gitt borítja.
 3. A falfelület maximális lehajlása nem haladhatja meg a 2 mm-t lineáris hosszúságú méterenként. A vezérléshez használjon fém vonalzót vagy szabályt.
 4. A falat egy alapozóval borítják, amelyet széles ecsettel vagy szórással kell felhordani. A szakértők azt javasolják, hogy alapozza meg a falat 2 alkalommal.
 5. Készítsen ragasztós oldatot. A csempe átitatott egy megfelelő tartályba. Ez javítja a csempe hátoldalának tapadását.
 6. A ragasztót 3-4 mm-es réteget tartalmazó fogazott simítóval ragasztjuk. A csempe hátoldalán egy vékony réteg habarcsot takarnak és a falhoz nyomják.
 7. Könnyedén megérinti a csempe gumi kalapács segít megakadályozni a csempe és egyenletesen elosztja a ragasztót a csempe alatt.
 8. A műanyag keresztezések beillesztésre kerülnek az interstitialis térbe, így tökéletes, egyenletes varratokat képeznek a csempe között.
 9. A nap lejáratakor kötés. Az összekötő csatornák tisztítása a felesleges ragasztóból történik. Töltse fel a csatornákat egy speciális, keskeny spatulával, amely megoldást kínál a csatlakozásra.
 10. Ezután a falat nedves ruhával töröljük le. Szerelje fel az alaplapot és a felső keretet. A folyamat részletes leírása, lásd ezt a videót:

Mindezek a függőleges fürdőszobai kerítések beton és tégla alapjaira vonatkoznak. Abban az esetben, ha a falak fából vannak, először láncszemeket helyeznek a táblákra, és csak akkor ragadós megoldást alkalmaznak.

Ez a technológia nem dogma. A szakemberek saját korrekciókat készíthetnek a cserép technikájáról.

A készülék jellemzői

Csak speciális ragasztót kell használni mozaikhoz. A falak előkészítése ugyanaz, mint a cserép kialakításakor.

Ha a fürdőszobában ovális felületek vannak, akkor a mozaiklemezek könnyen felölelik a felület bármilyen görbületét.

Ez a mozaik mozaikjának fő előnye, szemben a csempével.