Legfontosabb > Dekoráció

A fürdőszobai szőnyegek kiválasztása különböző paraméterekhez

A fürdőszőnyegek praktikus és hasznos kiegészítők, amelyek az ilyen helyiségek belsejét gyönyörűbbé, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszik. Számos kritérium van arra, hogy melyik szőnyeg alkalmas egy adott fürdőszobának. Itt játsszák a belsőépítészet szerepét, a helyiség méretét és területét, az egészségügyi eszközök elhelyezkedését, a padló befejezéséhez használt anyagokat.

Meg kell vizsgálni, hogy milyen lehetőségek léteznek ma, mit keresnek, megfelelő modellt választanak, hogyan válasszák ki az ilyen szőnyeg külső stílusát.

Ezeket a kérdéseket a tulajdonosok szembesülnek, akik a fürdőszobát egy lakóházban vagy egy privát házban igyekeznek a leginkább esztétikusan és praktikus módon rendezni. Ma a fürdőszoba kiegészítők tervezési és egyéb jellemzői széles körben szerepelnek.

Kicsi elemeket vásárolhat egy kis fürdőszobához, amely szabványos egy városi nagy épületben lévő lakáshoz. A fürdőszobákhoz nagyméretű szőnyegek is vannak, amelyek méretei lehetővé teszik a szabad hely kihasználását látványos design és belső megoldások számára.

Fontolja meg, mit kell tudnia, hogy a legsikeresebb választás legyen.

A szőnyeg célja

A fürdőkádat számos célra vásárolják, amelyek magukban foglalják:

 • szoba dekoráció;
 • permetezett víz gyűjtése a padlófelületről;
 • megakadályozzák a csúszást sima és nedves felületen;
 • nagyobb kényelem a fürdőszobában, ahol gyakran járni mezítláb;
 • a fürdőszoba higiéniai állapotának javítása.

Figyelembe véve a felsorolt ​​funkciókat, a szőnyeg zuhanyzóval és fürdőszobával rendelkezik, ha a termék víztaszító tulajdonságú, méretre illeszkedik, illeszkedik a belső színhez.

Típusú szőnyegek

A fürdőszobában lévő szőnyegek számos szempont szerint osztályozhatók:

 • méret és forma;
 • design és színek;
 • a nedvesség felszívódásának és a nedvességtűrő képességnek a szintje;
 • a cölöp magassága és az anyag lágysága.

Ma már megvásárolhatók olyan modellek, amelyek megfelelnek a különböző méretű és belső stílusú szobáknak.

Gyártási anyag

A fürdőszőnyeg kiválasztásának legfontosabb paramétere a gyártás anyaga. Kiválaszthatja a nagyon puha bevonatokat, amelyek kézzelfogható élvezetet nyújtanak, amikor mezítlábokkal érintkeznek.

De fontos, hogy ne felejtsük el a gyakorlati jellemzőket. A kiválasztott anyagoknak gyorsan száradniuk kell, és a zuhanytálcák gondozása nem igényel sok időt és energiát. Fontos megfontolni, hogy a fogyasztók többsége milyen lehetőségeket élvez ma.

akril

Népszerű akril kivitel. Az akril egy szintetikus anyag, amelyből sok termék készül. Fontos tulajdonságai víztaszítóak.

A zuhanyzóban a nedvesség szintje folyamatosan nő, ezért ez az akril tulajdonsága nagyon fontos. Emellett a szintetikus anyag rostjai puha és kellemes tapintásúak.

Az ilyen jellegű szőnyegek minden előnyének kiértékelése során ki kell emelni a következőket:

 1. Víztaszító tulajdonságok. A termék nem szívja fel a túlzott nedvességet, és a szárítás viszonylag gyors.
 2. Hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás. Ez a paraméter fontos, ha a tulajdonosok szeretnek fürödni, forró fürdőt venni.
 3. Ellenállás háztartási vegyi anyagokkal, tisztítószerek. A kiváló minőségű akril termékek nem veszítik el hosszú ideig a színek fényességét.
 4. Gyönyörű megjelenés. A szintetikus anyag különböző színekben festhető, így az ilyen paloták gyártása során mindenféle tervezési megoldást alkalmaznak.

A fürdőszoba szőnyegek kiválasztásakor fontos figyelembe venni a következő minőségi paramétereket:

 • az akrilnak a termék összetételének legalább 85% -ának kell lennie;
 • a kiváló minőségű matracot antibakteriális összetételű impregnálják, ami nagyon fontos a magas páratartalmú helyiségekben;
 • A termék alapja gumi, szilikon legyen, hogy megakadályozza a sima padló csúszását.

Az ilyen szőnyeg kényelmesen használható és praktikus gondozásban.

mikroszálas

Ennek az anyagnak a legfontosabb előnye a lágysága. A legkényelmesebb a mikroszálas szőnyegre lépni. Ezenkívül ez az anyag belső szerkezete miatt tökéletesen elnyeli a vizet.

Ezért nedvesség nem fog felhalmozni a padló felületén. A mikroszálas szövetből elpárologtatott víz szintén nagyon gyors. A folyamat sebességének maximalizálása érdekében a szőnyeget a használat után fel lehet függeszteni a szárítón.

Az anyagból készült zuhanyzók közös modellje a "puha tészta". Ez a termék azért kapta a nevét, mert a külső oldalon hosszúkás vastag szálak vannak.

Nemcsak kellemes lágyságot biztosítanak, hanem a nedvesség jobb felszívódását, valamint a szárítás során a víz párolgásának fokozott mértékét. A kiváló minőségű mikroszálas termékek szintén antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek.

Gumi és PVC

A gumi szőnyegek és a porózus PVC szőnyegek alacsony áron keresnek sok vevőt. Fontos megérteni, hogy ezek a termékek nem olyan tartósak, mint a más anyagokból készült szőnyegek. De ezeknek a polimer almoknak vannak előnyei:

 • lágyság, kényelmet biztosítva az előrehaladás során;
 • nedvességállóság;
 • nincs csúszás;
 • a legkönnyebb gondozás, mosás, tisztítás.

Ezeknek az anyagoknak a fürdőszobai szőnyege viszonylag gyorsan deformálódott, feszített, taposott. Ezért gyakran cserére szorulnak. Ráadásul egy ilyen termék nem lehet túl nagy, mert deformálódik és ráncosodik. A kis gumi és PVC pillangók - a legjobb gazdaságos lehetőség a kis fürdőszobákra a standard városi lakásokban.

bambusz

A bambuszszalagok, amelyekből a szőnyegek készültek, olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek nem jellemzőek más fafajokra. Ezek a következők:

 • magas nedvesség felszívódás;
 • a felgyülemlett víz gyors lepárlása;
 • antibakteriális tulajdonságok;
 • a megnövekedett nedvesség következtében a bomlási és bomlási ellenállás.

A bambusz szőnyeg jól illeszkedik a különböző belső dekorációhoz. Ennek az egyetlen hátránynak az a hátránya, hogy a szőnyeg egy kerámiacserép vagy rétegelt lemez felületén csúsztatható le. Ennek elkerülése érdekében kicsi és nem feltűnő szilikonbetéteket használnak.

rattan

Ha a tulajdonosok szeretnének egy természetes szőnyeget vásárolni, amely mind környezetbarát, mind esztétikai szempontból eredeti, akkor ajánlatos figyelni az olyan anyagokra, mint a rattan.

A vékony és hosszú tenyérdarabok magjából készül. Minőségi jellemzőik szerint a rattan "gallyak" hasonlóak a bambuszokéhoz. Nedvességállóak és antibakteriálisak.

Ugyanakkor a rattan látványosabbnak tűnik, és nagyon jól használható a fürdőszobai belső tér dekorációjaként. Ezen kívül a rattan szőnyegek kellemes és hasznos lábmasszést biztosítanak.

Az összehasonlító hátrány az ilyen termékek magas költsége. Ráadásul nem érdemes megvenni azokat az embereket, akik leginkább értékelik a palacsinták lágyságát és gyengédségét, amelyeket a zuhany elrendezésére használnak.

Különböző formák és színek

A fürdőszobai és zuhanyzók kiegészítőinek gyártói a tervező megoldások széles választékát kínálják a fogyasztóknak. Ma már nem lesz nehéz találni matracot vagy szőnyeget a fürdőszobai szoba szép díszítésére.

A standard és kis fürdőszobákban speciális készleteket értékesítenek. A szőnyegek a vécé közelében, a mosogató alá vannak elhelyezve. A gumi vagy PVC termékek könnyen elválaszthatók a szükséges formához.

Bármelyik lehetőség is előnyös - ovális vagy kerek fürdõszőnyeg, szabványos téglalap alakú vagy bútorbevonattal ellátott termék - mindig megfelelõ termék lesz. Az alakzatokra és méretekre vonatkozó korlátozások csak akkor állnak fenn, ha olyan anyagokból készülnek, mint a rattan és a bambusz.

Ugyanez vonatkozik a különböző színekre is. Ha gumi- vagy PVC-mattot, akril vagy mikroszálas terméket vásárol, akkor a fogyasztó számára gyakorlatilag nincsenek korlátozások a színtartományon. Könnyedén választhat egy olyan opciót, amely jól illeszkedik a szoba egy vagy másik belső terébe.

Szőnyegtisztítás

Annak ellenére, hogy ezeknek az anyagoknak a termékei jó teljesítményt nyújtanak, még mindig külön gondot kell fordítaniuk. Ez annak köszönhető, hogy a fürdőszoba vagy a zuhanyzó szoba olyan helyiség, amelyben szinte mindig meghaladja a levegő és az összes felület átlagos nedvességtartalmát.

Nem számít, mennyire nedvességálló az anyag, az állandó nedvesedés az eredeti tulajdonságok elvesztéséhez vezet (baktériumok kialakulása, bomlás megkezdése, higiéniai tulajdonságok elvesztése, valamint a színeltérés miatt).

Ezért fontos annak biztosítása, hogy a szőnyeg ne legyen túl telített nedvességgel. Lehetetlen elérni, hogy állandóan száraz volt. De fontos, hogy egy erős nedves száraz időben szárítsa meg a szőnyeget, lógja a szárítást vagy egy fűtött törölközőt.

Szükséges a termék rendszeres mossa, és nem teszi lehetővé a kellemetlen szaglás megkezdését. A fából készült szőnyegeket puha, száraz ruhával kell törölni, amihez speciális mikroszálas ruhák találhatók.

Az ápolás vagy tisztítás bármely további módja, kivéve az időben történő mosást és szárítást, nem szükséges. Ebben az értelemben a szintetikus anyagokból és polimerekből készült termékek különösen praktikusak, ezért a PVC, a szilikon, a gumiból készült akril szőnyegek és palaszák a legnagyobb fogyasztói igények.

Az illetékes választás kritériumai

Annak érdekében, hogy a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban a legkényelmesebb és leg esztétikusabb helyet hozzon létre, fontos figyelembe venni az egyes bútorok jellemzőit, beleértve a padlót. Az utóbbi kiválasztása során a következő alapvető kritériumokra kell összpontosítania:

 1. Méretek. Itt egyszerre több pontot is figyelembe kell venni. Először is, az autónak nem szabad a bútordarabokra és az egészségügyi felszerelésre támaszkodnia. Ezenkívül a termék nem fedheti le az egész szabad padlót, és csak a kád vagy a zuhany közelében álljon, így kényelmesen kijutni belőle. Javasoljuk, hogy válasszon egy szőnyeget, hogy fedezze a legtöbb szabad terület csak akkor, ha a fedetlen padló túl hideg a tulajdonosok számára.
 2. Anyag. Előnyben kell részesíteni a nedvességálló és antibakteriális lehetőségeket. A felsorolt ​​anyagok ma a legoptimálisabbak az ár és a minőség tekintetében. Nem ajánlatos megvásárolni a természetes szálakból készült ruhákat.
 3. Megjelenés. A forma, a szín, a mintázat, a kialakításnak összhangban kell lennie a fürdőszoba vagy a zuhany díszítésére használt befejező anyagokkal, bútorokkal és vízvezeték szerelvényekkel. Leggyakrabban a legfontosabb paraméter a szőnyeg kompatibilitása a csempe színével, amelyet a szoba padlóján és falain lefektetnek.
 4. Biztonság. Több paramétert is tartalmaz egyszerre. Ezek közül az első antibakteriális és gombaellenes biztonság. Fontos, hogy a szőnyeget biztonságos antiszeptikával áztassa. A mechanikai biztonság biztosítja, hogy a szőnyeg ne csússzon a padlón. Ez tele lehet esőkkel, amelyek egy kis teremben nagyon traumatikusak.

Ezeket az alapvető paramétereket kell figyelembe venni, hogy maximális kényelmet biztosítsanak a fürdőszobában.

megállapítások

Így a fürdőszőnyeg egy hasznos és gyönyörű elem, amely a szoba teljes körű használatához szükséges. Ma olyan terméket talál, amely a felsorolt ​​kiválasztási kritériumok szerint különböző árkategóriákban lesz. Ez lehetővé teszi, hogy válasszon egy jó lehetőséget, amely megfizethető a különböző ügyfelek számára.

Fürdőszobai szőnyeg - melyiket válasszuk? 70 fotó a tökéletes kombinációról a fürdőszoba belsejében

Kétségtelen, hogy a padló a fürdőszobában legyen modern és elegáns.

A padló befejezéséhez azonban számos népszerű anyagnak van egy kellemetlen tulajdonsága - hideg, és ennek következtében kellemetlen a mezítláb.

Ezt a hátrányt figyelmen kívül lehet hagyni, ha a fürdőszobában lévő fűtési rendszer a padlóba kerül. A másik esetben ügyelni kell további padlókra.

A leggyakoribb lehetőség - speciális fürdőszőnyeg. Beszélni fogunk erről a hasznos és hihetetlenül elegáns fürdőszobai kiegészítőről.

Típusú szőnyegek, funkcióik és tulajdonságaik

A fürdőkád és a WC-szőnyegek csodálatosak. A készülék több fő típusát fogjuk megfontolni:

Csúszásgátló szőnyegek. Ez a legnépszerűbb fürdőszőnyeg. Nemcsak a padlóra, hanem a fürdő belső felületére vagy a zuhany fenekére is kiterjednek.

Ez azért van, hogy ne csússzon nedves és sima akril bevonattal.

Ez a lehetőség a legmegfelelőbb azok számára, akik samponokat és zománcokat használnak - habzó, ezek az eszközök még csúszósabbá teszik a felületet.

Az ilyen szőnyeg külső oldalának bordázott felülete van, a hátsó oldalán pedig számos szopók láthatóak, amelyek segítségével a szőnyeg biztonságosan tapad a padlóra;

Leggyakrabban a padló a fürdőszobában csempézett. Ez hideg és meglehetősen csúszós anyag. A nedves, mezítlábas lábakon járva nemcsak kényelmetlen, de nem biztonságos.

Egy abszorbens mini fürdőszőnyeg segít megoldani ezt a problémát - közvetlenül a zuhanyzás után lépni fog, egy speciális bevonat azonnal felszívja a felesleges vizet a lábadból, és tovább fog mozdulni anélkül, hogy félne a csúszástól.

Ezek a szőnyegek különböző modellekben, formákban és színekben jönnek, ami azt jelenti, hogy eredeti díszítőelemek.

A következő típusú fürdős szőnyeg egy teljes szivattyúzási mechanizmus, amely percek alatt egy igazi fürdőszobát vált egy igazi pezsgőfürdőbe!

Ezeket a fürdőszobai burkolatokat gyakran csak a gazdag emberek otthonában tudják kielégíteni. nem mindenki engedheti meg magának ezt az örömöt.

A fürdőszőnyeg anyaga - melyik a jobb?

A fürdőszoba a legveszélyesebb szoba a házban. A gőz és a víz folyamatosan befolyásolják a falakon, a padlón és a mennyezeten használt anyagokat.

Szerencsére a fürdőszoba padlóválasztéka annyira nagy, hogy az anyag kiválasztása, amely tökéletesen illeszkedik az összes szükséges paraméterhez, nem lesz nehéz.

További információk itt:

Ezenkívül a termék anyaga esztétikai funkcióval is rendelkezik. A különféle technológiák által készített fürdőszoba polovichki kiválóan kiegészíti a szoba belsejét.

A szövetszőnyegek környezetbarát természetes nyersanyagokból készültek. Leggyakrabban gyapot - ilyen szövet nagyon kellemes az érintésre, melegen és gyorsan felszívja a nedvességet.

Ezenkívül nem lehet aggódni a nedvesség és a penész egy ilyen bevonat - a matrac szárad elég gyorsan. A termék szerkezete és alakja teljesen lehet - minden a preferenciáitól függ.

A szőnyegek nem igényelnek különösebb gondosságot - könnyű tisztítani és mosni. Azonban nem ajánlott olyan helyiségben használni, ahol túl sok a gőz és a nedvesség. Ilyen fürdőszobában a szőnyeg gyorsan elhasználódik, mivel nedvességet képes felszívni.

Gumi fürdőszőnyeg - talán a leggyakoribb kiegészítő padlóburkolat. A higiénikus és eredeti kialakításuk miatt népszerűségnek örvendtek.

További információk itt:

A gumi szőnyegek nem sokszínűek a textiliparban, de a praktikumban nincsenek egyenlőek. A gumi abszolút nedvességállósága, könnyen tisztítható és jól néz ki.

A termék felülete nemcsak csúszásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, de kellemes tapintású is - a vízkezelés után ilyen szőnyegre kényszerítve könnyű lábmasszést is kaphat.

Szilikonszőnyegek - szövetek és gumikészítmények egyfajta kombinációja, vagy inkább tulajdonságaik. Ez a bevonat teljesen biztonságos és nagyon kényelmes.

Ők teljes gyűjteménye gyermek fürdő szőnyegek - színes szilikon bevonatok formájában a kedvenc karakterek, nagyon népszerűek a gyerekek. Természetesen egy ilyen termék nem fog különösen hosszú ideig szolgálni, de az ára nem magas - ha szükséges, a szőnyeg könnyen cserélhető.

Akrilhalmok szőnyege. Ezek a legjobb megoldás a padlóburkolatokhoz a fürdőszobában, mivel képesek gyorsan elnyelni a nedvességet és gyorsan száradni is.

További információk itt:

Az anyag különösen tartós és hosszú évekig tarthat anélkül, hogy elvesztené megjelenésüket.

By the way, egy ilyen termék nem felszívja a szagokat és könnyen tisztítható - akkor is mossa meg egy rendszeres mosógép. Ha gyönyörű és sokoldalú padlót keres a fürdőszobában, akkor ez a lehetőség.

PVC padló a leggyakoribb és megfizethető típusú fürdő szőnyeg. A színek változatossága, valamint a rájuk írt jelenetek egyszerűen elképesztőek.

Az ilyen termékek hosszát és szélességét egyedileg lehet kiválasztani, egy adott fürdő paramétereinek figyelembevételével. A PVC szőnyeget szabványos nedves ruhával lehet tisztítani, normál tisztítószerekkel vagy anélkül.

Az ilyen anyag egyetlen mínusz az, hogy korlátozott mennyiségben képes nedvességet felszívni. Ezért a nedvesség megjelenésének elkerülése érdekében ajánlott a szőnyeget száradni használat után.

Bambusz szőnyegek vagy fa termékek. A bambusz, valamint a kiválasztott erdő kiváló vízálló anyag a padlószőnyegek gyártásához.

Az ilyen termék nemcsak a nedvességet másodpercekben elnyeli és elpárologtatja, hanem nagyon tartós is. Az anyag természetességének és szokatlan designjának köszönhetően ez a szőnyeg a belső teret a nemesség fürdőszobájává teszi, és kiemeli a tulajdonos kiváló ízét.

Különböző formák és színek

Ez a kicsi, de nagyon fontos tartozék radikálisan képes megváltoztatni a fürdőszoba egész belsejét. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg a választás, nézze át a fürdőszoba mats a katalógusok és tervező magazinok - ez segít, hogy ne veszítse el a különböző színek és formák termékek.

Például egy téglalap alakú szőnyeg, amely nagy bolyhokkal rendelkezik, jobban megfelel a tágas helyiségnek, és egy kerek vagy ovális szőnyeg jól illeszkedik a normál kis fürdőszoba belsejébe.

Ami a színeket illeti - a modern piac a lehetőségek széles választékát kínálja: egy egyszerű, szerény színezéstől az elegáns szerzői mintákig.

Összefoglalva

Nem számít, ha egy nagy szőnyeget vagy egy teljes fürdőszőnyegt választasz, a legfontosabb az, hogy a termékeknek összhangban kell lenniük egymással és a környezettel, legyenek megbízhatóak és praktikusak.

Kívánt esetben a szőnyeget akár önállóan is elkészíthetjük - a ruhadarabok, a palackzárók, a kagyló és a kavicsok képesek lesznek egy valódi műalkotás részét képezni - az eredeti padlóburkolatot.

A modern szőnyegek tökéletesen kiegészítik a belső teret, és stílusos dekorációvá válnak minden fürdőszobában.

Tipp 1: Hogyan válasszunk fürdőszőnyeget

A cikk tartalma

 • Hogyan válasszuk ki a fürdőszőnyeget
 • Hogyan készítsünk szőrt a fürdőszobában
 • Hogyan válasszunk ki egy ajtószőnyeget
 • Csúszásgátló fürdőmedence: gyermekgumi és egyéb lehetőségek

Típusú szőnyegek a fürdőszobában

A szőnyeg kiválasztásának folyamata nehezebb lehet, mint az első pillantásra. A szőnyeget méretben és színben kell kiválasztani - mindenki ezt tudja. De vannak gumi és szilikon szőnyegek, sima és bolyhos, akril és bambusz, masszázs hatással. Hogyan válasszunk egy ilyen fajta közül?

pamut

A gumi szőnyegek kereskedelmi forgalomban kaphatók, de már nem keresik őket. Most a pamuttermékek népszerűek: melegek, lágyok és kellemesek. Egy ilyen szőnyeg szépen felkelni a zuhany után! Gyorsan száradnak, könnyű mosni, hosszú ideig tartják a megjelenését. Gyapotszőnyeg megválasztásakor ügyeljen arra, hogy van-e szilikon hátlap, ami nem engedi, hogy a szőnyeg csúsztassa a padlót.

faipari

Az ökoszterülettel díszített lakásban a szőnyegek meg fogják tenni. Rattanból készülnek - finom polírozott lécekből állnak össze, amelyek összefonódnak egymással. A fát egy speciális víztaszító anyaggal impregnálják, ez növeli az ilyen szőnyeg tartósságát. Ez a kategória magában foglalja a bambusz szőnyegeket is.

mikroszálas

A mikroszálas szőnyeg egy jó lehetőség azok számára, akik szeretik a kényelmet. A szőnyeg előnye - a nedvesség azonnal felszívódásának képessége. És mégis a lefejtett poliészter termékének jó antibakteriális hatása van, ezért gyakran használják a nyilvános zuhanyzókban.

A kicsiknek

A gyermek szőnyegét gumi, akril vagy poli (vinil-klorid) -hab választja ki. Sok előnye van: tartós, puha, olcsó és biztonságos. Ezeket a szőnyegeket írógépben lehet mosni.

Bármelyik hardverboltban megtalálja a megfelelő szőnyeget a fürdőszobában. A saját szükségleteire összpontosítva, például a horgos matrac szépnek tűnik, de nem nagyon működik, és a tapadókorong biztosítja a biztonságot.

Melyik szőnyeg jobb választani a fürdőszobában

A szőnyeg régóta ismerős a fürdőszobában. Nemcsak hatékonyan és kényelmesen egészíti ki a fürdőszoba kialakítását, de először is kényelmesen érezheti magát a látogatás során. Ezért először is fontos figyelmet fordítani nem csak a szőnyeg színére és textúrájára, hanem feltétlenül arra az anyagra is, amelyből készült. A valódi minőségű szőnyegnek gyönyörűnek és praktikusnak kell lennie -, nehogy elhasználódjon, könnyen tisztítható legyen, megtartsa a szerkezetet - mert minden nap szolgálni fog.

Tehát itt az ideje, hogy megtudja, mi a fürdõszőnyeg, milyen anyagból készült, és melyik lesz a legmagasabb minõségû és praktikus, még néhány hónap, vagy akár fél év használat után is.

Pamut szőnyegek

A pamutszőnyegek a leggyakoribbak a használat során, hiszen a pamut maga egy régóta ismert, kiváló minőségű és természetes anyag. Az ilyen szőnyegek, az anyagösszetétel fő előnye - rendkívüli lágyság, amelyet érezni érintenek. Magas higroszkópossággal és a nedvesség felszívódása a padlóról a fürdőszobában - az egyik első szükséglet.

Az ilyen szőnyeg halak lehetnek hosszabbak vagy rövidek, és a készítmény tartalmazhat kombinált szálakat is - például len. A szintetikus anyagok vagy a természetes len hozzáadása növeli a szőnyeg szilárdságot, és ezt a módszert számos gyártó használja. Végül is, minden tulajdonságával, a szintetikus anyagokhoz képest, a 100% -os természetes szálakból készült szőnyegek gyorsabban koplalnak.

Pamut fürdő szőnyeg - a leginkább környezetbarát anyag, és a legalkalmasabb azok számára, akik inkább az összes természetes szintetikus, és szereti a konzervativizmus és a nyugalom.

Általában az ilyen szőnyegek gyártásához hosszú szálakat használnak egyiptomi vagy indiai pamutból. Ez teszi a napot puha és szokatlanul bolyhos. Különböző színekben is megtalálhatók, de a monokróm változatok előnyösek, gyakran semleges árnyalatok - fehér, bézs, melyek ideálisak a fürdőszobák belsejébe.

A pamutszőnyeg jól nedvszívja a nedvességet, nem irritálja a bőrt és nem okoz allergiás reakciókat. Lágy és meleg, különösen kedvelik azok, akik csempézett padlóval rendelkeznek a fürdőszobában. Az ilyen szőnyegek, mint minden más pamut termék, könnyen moshatók, beleértve a mosógépet is, és hosszú ideig új és rendes megjelenést mutatnak. A bolyhó gyorsan szárad, és az ilyen szőnyegek sokféle színváltozata közül egyszerűen kiválaszthatja azt, ami ideális egy adott fürdőszobai belső tér számára.

Függetlenül attól, hogy gyapotot vagy más szőnyeget választott-e, figyelembe véve azokat a szabályokat, amelyek gondoskodnak róluk, megőrzi megjelenését, tisztaságát és pontosságát a fürdőszobában.

Mikroszálas szőnyegek

A mikroszálas fürdőszőnyegek szintén kevésbé népszerűek és ismertek a többi eszköz között. Erre van szükség, ha a víz gyakran kifolyik a fürdőszobában. Nagyon gyorsan felszívják a felesleges nedvességet, miközben nem csúsznak a nedves padlóra, különös alapon. Pontosabban a nagy abszorpció, amely a legfőbb minőségük. Ezért az ilyen szőnyegek azonnal a nedvességet eltávolítják a lábról a fürdőszobából való távozás után - így a bőr nem lesz pelenka kiütés és repedés, a lábak egészségesek és jól ápoltak lesznek.

A mikroszálas szőnyeg bolyhos és puha, valójában egy gyapotszőnyeg javított analógja, és ezért gondoskodik róla, hogy általában kevéssé igényes.

Az ilyen szőnyegek rugalmasak és kompaktok. Emiatt gyorsan kiszáradnak, mert a megfelelő gondossággal nem jelenik meg a gomba, és alomként is használhatók, és magukkal viszik az utazást - mindenekelőtt a szőnyeg kevés helyet foglal el.

Mesterséges szőnyegek (akril)

Az emberek úgynevezett "halom", és a modern értelemben az akril főleg gyapjúszövet, szintetikus szálak keverékével. Az akril szőnyegek sűrű bolyhosak, amelyek lehetnek egyenesek vagy hullámosak vagy hurok alakúak. Általában egy ilyen szőnyeg hasonlít a szőnyegen, amely a folyosón elterülő - puha, kellemes és finom, de a különbség vízálló vagy nedvességet elnyelő, légáteresztő, gumírozott hordozó jelenlétében van. Ezenkívül a hátlap teszi a pad csúszásmentes és biztonságos.

Ezek a szőnyegek a leggyakoribbak a pamut mellett, és általában rendelkeznek mindennel, amire szüksége van a "helyes" szőnyeghez:

 • Nedvességállóság;
 • Ellenáll a nap sugaraival - a szőnyeg nem fakul és nem romlik;
 • szilárdság;
 • A szőnyeg jól tárolja a hőt;
 • Könnyen mosható, és a szőnyeg megjelenésének és minőségének fenntartása nem igényel további eszközöket és műveleteket.

Az akril fürdőszőnyegek elsősorban praktikusak. Gyors, tartós, könnyen mosható és száraz, és hosszú ideig maradni. A színezésre alkalmas akrilfesték megtalálása könnyebb, mint valaha, mert ez az anyag könnyen festhető a gyártás során. A színpaletta mindig fényes és színes, különböző minták és minták. Az akril szőnyeg vastag, kellemes tapintású és ellenálló - hosszú ideig megőrzi eredeti formáját.

A verejtékesebb és vastagabb bolyhos szőnyegek sokkal tartósabbak, nem ráncosak, és még érdekesebbek is. Legtöbbször ezek a szőnyegek egyszerűek, de könnyedén megtalálhatod magának megfelelő színt is. A Lurex rostjait is magukba lehet önteni, és a strasszokkal díszíthetjük. Ezért az akril szőnyeg optimális arány az ár és a minőség, amely alkalmas minden belső döntést.

Mikroszálas a szőnyeg összetételében

A találmány szerint a mikroszálas soha nem tapasztalt hírnévre tett szert - minden ilyen anyagból készül, a ruházati cikkektől a háztartási tárgyakig, törölközőktől és egyéb textilektől. Ami a fürdõszőnyeget illeti - õk sem kímélik meg.

A mikroszálas szőnyeg puha és kellemes tapintású. A szövet gyorsan felszívja a nedvességet, és gyorsan szárad. Ez szintetikus, de mindazonáltal környezetbarát, és nem okoz allergiás reakciókat. A mikroszálas szőnyegek tartósak, és a legfényesebb színekben is készülnek.

Az egyetlen dolog - a mikroszálas, a pamuthoz vagy az akrilhez képest - alacsonyabb hőmérsékleti tartományt képes ellenállni, és nem szereti a cseppeket. Ezért inkább ilyen szőnyeg alkalmas a száraz helyen a fürdőszobában, és gondoskodni róla nem lesz nehéz.

Puha PVC szőnyegek

A polivinil-klorid padlószőnyegek ma a legnépszerűbbek. Ezenkívül ez a legveszélyesebb típusú padlószőnyeg, amely rendelkezik a fürdőszobában a nedves zónában szükséges legnagyobb szükséges tulajdonságokkal. Általában ezek a szőnyegek arra használják, hogy mindent megtekintsenek texturált szálak formájában, amelyek egymással párhuzamos sávokból állnak.

Gyakran az úgynevezett puha gumitömlő, de valójában az anyag különbözik a gumiból a kompozíció és a funkciók tekintetében. A polivinil-klorid - kémiai vegyület hidrogén, szén és klór összetételében. Ennek az anyagnak körülbelül 43% -a etilén, a többi koherens klór, amelyet nátrium-kloridból vagy kősóból nyerünk. Az anyagokon kívül különféle kötőanyagokat, festékeket is adunk, amelyek végső soron megkapják a matracnak a kívánt alakot és megjelenést.

Ennek a kezelésnek köszönhetően tökéletesen ártalmatlan szőnyeget kapnak, amelyet kényelmesen és gyakorlatilag a fürdő száraz területein és a zuhanykabin nedves környezetében is használnak. Nem veszi fel a nedvességet, és nem befolyásolja a hatását, nem terjed a gomba, miközben higiénikus és biztonságos marad. Könnyen tisztítható, és még írógépen is le lehet törölni, de hátránya, hogy aktív használat mellett az ilyen szőnyegek gyorsan elhasználódnak a többiek között.

Nem ajánlott egy ilyen szőnyeget lecsavarni, mivel rajta repedések keletkeznek, ahol por, piszok és még a szőnyeg megjelenését is elrontja. De még akkor is, ha a PVC szőnyeg használati ideje véget ért, nem lesz drága, hogy ugyanazt az új terméket vásárolja, így a fürdőszobát tisztán és rendben tartva kellő időben megőrizni.

Szokatlan padlószőnyegek más anyagoktól

Napjainkban a fürdőszőnyegek különösen fontosak, és egyre inkább nemcsak a szálakból és szövetekből készülnek, hanem más anyagokból - fa, bambusz szárak, szalma, sőt kő is. Ezeket moha, növényi szárak és kagylók díszíthetik. Kétségtelen, hogy egy ilyen szőnyeg praktikus és különleges, ezért a fürdőszobát szokatlan és egyedülállóvá teszi.

Fa szőnyeg

Anyag, például fa, a szokásos megjelenítésben nehezen alkalmazható a szőnyeg gyártására a fürdőszobában, de valójában egy ilyen szőnyeg hozzá fog adni az eredetiség és a szépség hangulatához. A fából készült szőnyegek gyártására általában különleges pálmafák vagy más trópusi fákat használnak, amelyeket speciális antibakteriális szerrel is kezelnek. Valójában önmagában egy fa, további feldolgozás nélkül, védtelen marad a magas páratartalom mellett, és végül romlik.

A fából készült szőnyeg környezetbarát, ezért a fürdőszobába tartozó ilyen termékek ma már nagyon népszerűek a többiek között. Tompítja a nedvességet, és kényelmes helyet hagy a lábad alatt. Az ilyen szőnyeg felületét polírozzák, így semmiképpen sem hagyja el a bőrön a sérüléseket és sebeket.

A modern fából készült szőnyegek nagyon funkcionálisak. Ha korábban a fadobozot raklapként használták, most egy ilyen szőnyeg inkább a belső tér eleme, amely egy bizonyos környezetet hoz a fürdőszobába. Ugyanakkor a nedvesség nedvességnek kitett szőnyeg sértetlen marad.

Bambusz padlószőnyegek

A bambusz szőnyeg, ellentétben a fából készült padlóval, elnyeli a nedvességet, de nem taszítja el. Ezt követően a szőnyeg szerkezetéből gyűjtött nedvesség gyorsan elpárolog. Kifeléül hasonlít egy szőnyegre vagy egy különleges szőnyegre, amelyet a japán konyha mesterei a hagyományos sushi készítéséhez használnak, de nagyobb méretben.

Jellemzőik szerint a bambusz szőnyegek valóban egyediek. A fás szerkezete ellenére egy ilyen szőnyeg kétszer akkora nedvességet képes felszívni, mint egy pamut alátét. Ellenáll a kopás és a teljesítmény tulajdonságainak - nagyságrendje magasabb, mint a szokásos pamutszőnyegé.

A bambuszrostok légzőszerkezete gyors száradást tesz lehetővé, és a szokatlan design ilyen jellegű szőnyeget tesz egy érdekes, szokatlan elemnek a hagyományos környezetben. És mindenki emlékszik rá, és aki nem is tudta - emlékezni fog arra, hogy a bambusz természetes antibakteriális tulajdonságai lehetővé teszik a tisztaság fenntartását és megakadályozzák a mikrobák növekedését.

Kőszőnyeg

Egy másik lehetőség, amely szokatlaná teszi a fürdőszobát, és megjelenésük majdnem szinte egy igazi strand felé fordítja a szobát. Ezek a szőnyegek a szubsztrátum megjelenése, amely kavicsokkal vagy tengeri kövekkel van borítva. Ez egy nagyszerű lehetőség egzotikus vagy tengeri témák szerelmeseinek. Emellett a talajkövek felülete masszázs hatással lesz a lábakra, ami nagyon hasznos a vérkeringésre. Ez a szőnyeg a megfelelő időben kifejezetten lábmasszázsra használható.

Moss szőnyegek

Ez talán a leginkább váratlan lehetőség. A természetes moha szőnyege valódi élő sarkot teremt a fürdőszobából, és lehetővé teszi, hogy érezhesse a természet igazi érintését.

Az ilyen szőnyeg alapja egy speciális keret, amely elnyeli a nedvességet és megtartja azt. Ezt a nedvességet tápanyagként használják a moha számára. A hátlap nem tartalmaz ártalmas anyagokat, és speciálisan úgy kezelik, hogy ne bomlanak a baktériumok.

Az ilyen szőnyegek előnye - felülmúlhatatlan lágyság és higroszkóposság. Az anyag nem hagy kellemetlen szagokat a szobában. Annak érdekében, hogy az ilyen szőnyeg friss maradjon, érdemes minden használat után felületesen száradni.

Jellemzői: milyen szőnyeg az ágyúszobába vásárolni

A fürdőszoba különleges hely a házunkban, amely minden reggel meglátogat. Tekintettel a magas páratartalomra, a padlóburkolatot csempével kell lefedni. Nagyon kényelmes a tisztaság fenntartása. De egy ilyen bevonat bosszantó hátrányokkal rendelkezik: hideg és csúszós. Egy kis dolog segít a kényelem növelésében ilyen körülmények között - puha és bolyhos szőnyeg a fürdőszobában. Ezeknek a termékeknek hatalmas választéka áll rendelkezésre, így a gyors és helyes választás nagyon nehéz. Milyen szempontokra kell figyelni?

Típusú fürdőszőnyegek

Az összes meglévő fürdőszoba és WC-szőnyeg két nagy csoportra osztható.

 1. A szőnyegek közvetlenül a fürdőszobába vagy egy zuhanyfülkébe. A vízkezelés során csúszásgátló hatással kell rendelkezniük. Ez védelmet nyújt a véletlenszerű esések és sérülések ellen. Ezenkívül a szőnyeg védi a testet a fürdő hideg aljától való érintkezéstől.

A zuhany vagy fürdő szőnyegnek gumiból, szilikonból vagy vinilből kell készülnie. Nagyon kényelmes, ha a termék hátulján speciális szűrők vannak. Javítják a "ragasztást" a fürdő alján.

 1. Szőnyegek, amelyek a padlón vannak a fürdőszobában. Ez a csoport sokkal nagyobb a tartományban. Az ilyen modellek fő célja kényelmet teremteni. Nyers lábvédelmet biztosítanak a hideg és a nedves padlóról.

A fürdőszobának két feltételes zónája van:

A leginkább "nedves" hely közvetlenül a fürdőszoba mellett található. Itt olyan szőnyeget kell elhelyezni, amely biztosítja a víz lehető leggyorsabb felszívódását és megakadályozza a csúszás megakadályozását. A száraz zóna számára a legmegfelelőbb matrac a hosszú nap.

Külön is meg kell említeni a masszázs hatású termékeket. Az ilyen modelleknek kemény, egyenetlen felületük van. A felső oldaluk villi, tubercles vagy suckers. Az ilyen szőnyegre járás hozzájárul a lábmasszázshoz. A fürdőbe is felveheti teljes testmasszázsát.

Nagyon egyedi esetek vannak - hidromasszázs fürdő szőnyegek, jacuzzi hatásával. Olyan lyukakkal rendelkeznek, amelyeken keresztül az előszivattyúzott levegő áthalad. Az ilyen modelleknek lehetnek további funkciói:

 • távirányító;
 • kikapcsolt időzítő;
 • légfűtés.

Egy speciális kategória a gyermekek számára szolgáló szőnyegeket foglal magában. Ezek közé tartoznak azok, akik a fürdő aljára helyezték, és azokat, akik a szoba padlóján vannak. A színek fényessége, az űrlapok és a rajzok eredetisége különbözteti meg őket. Ez lehet szőnyeg hal, krokodilok, juhok vagy különböző tengeri életformák formájában.

Az ilyen termékek másik jellemzője az információ gazdagsága. Különféle színes képeket alkalmaznak a felső oldalon. Ezek lehetnek számok, levelek, állatok, tengeri tárgyak. Amikor meglátogatja a fürdőszobát, a gyerek örömmel néz a képekre, és a szülők figyelmen kívül hagyása nélkül elmagyarázza az ilyen rajzok jelentését, a baba gyorsan megjegyzi a jelentésüket.

A fürdőszoba és toalett szőnyegének kiválasztására vonatkozó kritériumok

A fürdőszobában nem fekszenek semmilyen fogott a szem szőnyeg.

Alapvető követelmények

Ennek a terméknek számos speciális követelménye van. Ő köteles:

 • gyorsan és teljesen felszívja a nedvességet;
 • puha, kellemes tapintású;
 • gombaellenes kezelést;
 • csúszásgátló bevonata van az alsó részen;
 • tartós;
 • hosszú, megtartó alak és szín;
 • jól tisztítható, könnyen tisztítható minden háztartási szennyeződéstől;
 • illeszkedjen a szoba általános stílusának kialakításához.

Annak érdekében, hogy a kritériumok teljesüljenek, a legtöbb kád- és zacskó-szőnyeg kétoldalas a ragasztóalapon. A felső oldal lágy, higroszkópos anyagból készül, az alsó pedig gumiból vagy latexből készül.

Különleges követelmények

Az ilyen termékek fontos követelménye a lélegzőképességük. Szellőztetés hiányában a felső rétegben szivárgó nedvességet a vízhatlan alsó réteg belsejében tartják. Ilyen körülmények között nagyon hamar megjelenik a gomba, és a szőnyeg felhasználhatatlanná válik. A levegő szabad áthaladása a termék minden rétegén keresztül enyhíti az ilyen problémákat.

A gumi alap különleges szerepet játszik az áramütés elleni védelemben. Általában a fürdőszobában sok elektromos készüléket kell használni, és ezek kombinációja a szoba nedves környezetével meglehetősen bizonytalan. A szőnyeg védő rétegként szolgál a mezítláb és a nedves padló között.

Tervezési követelmények

Rengeteg időt kell adni a WC-mat és a fürdőszoba alakjának és színének megválasztására. Az alábbi tippek segítenek ebben a kérdésben.

 1. Jobb a kisebb méretű termékek kiválasztása, mivel nagyon gyakran tisztítják és szárítják őket. A szoba nagy területein ilyen szőnyegeket lehet vásárolni, és a leginkább megfelelő helyeken elszórni.
 2. Kívánatos, hogy a szőnyeg alakja megismételje a szobában uralkodó fővonalakat. Az ovális fürdő, mosdó vagy dekoráció a mennyezeten és a szőnyeg jelenlétében kerek formát kell választania. Ha sok szobában éjjeliszekrények, polcok és szekrények vannak, a téglalap alakú szőnyeg segítségével kiemelheti kontúrok sima vonalát.
 3. Javasoljuk, hogy tartsa tiszteletben a szőnyeg méretét és a helyiséget.
 4. Az anyag, amelyből a szőnyeg készült, meg kell felelnie a szoba általános stílusának. Ezt a díszítést választják (mesterséges vagy természetes).
 5. A termék színe attól függ, hogy milyen fő hangsúlyt kap a fürdő designja. Gyakran a szőnyeget ugyanabban a színtartományban választják, fali díszítéssel.
 6. Ha ki kell választania egy szokatlan alakot egy fürdőszobából vagy egy gyönyörű mosogatóból, akkor jobb, ha egy pasztell természetes színű bevonatot választanak. Ha egy monokróm helyiségben szeretne "csavarni", akkor megvásárolhat egy modellt világos vagy színes színekben.
 7. A legnépszerűbb szőnyegek nyomtatott mintával. A preferenciát tengeri vagy vegetatív motívumok adják.

Az ilyen tanácsadás nem kötelező. Ha képzeleted és jó ízlése van, megpróbálhatod megteremteni saját lehetőségeit a fürdőszoba díszítésére.

Árkövetelmények

Annak érdekében, hogy a fürdőkádak a zuhanyzók és a fürdőszobák számára hosszú ideig maradjanak, nem szabad előnyben részesítenie azokat a termékeket, amelyek meglehetősen alacsony áron vannak. Ezt általában az anyagok és a felületek minősége tükrözi. Gyakran előfordul, hogy az ilyen modellekben a termék szélén lévő varrások olyan vékony szálakkal készülnek, amelyek gyorsan elszakadnak. Ez a termék delaminnálódásához, deformációjához vezet. Az ilyen szőnyeg további használata lehetetlen.

Általában a legdrágábbak a természetes anyagokból készült modellek. A mesterséges szálas szőnyegeket az elfogadható ár és a jó minőség optimális kombinációja különbözteti meg.

Anyagok padlószőnyegekhez

A fürdőszoba és a toalettpapír szőnyegének megválasztása, amelyből készült, nagyon fontos. A textúra, a fogyasztói jellemzők, az árkategóriák széles választéka áll rendelkezésre.

Szintetikus anyagok

A szintetikus anyagokból készült szőnyegek nagyon kényelmesek és tartósak.

akril

Az akril szőnyegek nagyon népszerűek. Ezek az univerzális termékek, amelyek nagy gyakorlatias és elfogadható áron rendelkeznek. Ez a szőnyeg:

 • puha;
 • tartós;
 • nem felülírja;
 • gyorsan szárad;
 • megtartja a szín fényerejét.

Ez tökéletesen megtartja alakját és hosszú élettartammal rendelkezik. A termékek legjobb tulajdonságai, amelyekben 85% akril és 15% poliészter. A gomba elleni védelem érdekében az akril szőnyegeket antibakteriális impregnálással kezelik. Az ilyen anyagok ellenállnak a hőmérséklet-változásoknak, így ezeket a termékeket fűtött padlókra lehet helyezni.

Gumi, gumi, szilikon

A gumi szőnyegek jó csúszásgátló hatásúak. Kopásállóak, hosszú élettartamuk és alacsony költségük van. Nagyon könnyű gondoskodni az ilyen termékekről, gyorsan száradnak. A szintetikus gumi vagy szilikon szőnyegek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.

Azonban ezek a szőnyegek egyáltalán nem szívják fel a vizet. Mindezek miatt előnyben kell részesíteni azokat a modelleket, amelyekben nagy számú horony van a víz elvezetésére.

Az ilyen típusú szőnyeg kiválasztásakor értékelni kell a gumi minőségét. Puha és egyenletes legyen. Egyébként a magas páratartalom és hőmérsékletváltozás miatt a termék gyorsan repedésekkel és deformálódásokkal borul.

Figyelnie kell a szőnyeg illatára is. A kiváló minőségű termékek gyártása során különleges parfüm illatok kerülnek forgalomba, ezért nem kell a gumi jellegzetes illata.

A PVC szőnyeg számos előnnyel rendelkezik:

 • rendelkeznek antibakteriális impregnálással;
 • puha;
 • nem igényel különleges ellátást;
 • jól tartsa a színt;
 • olcsó.

A hasonló termékeket tekercsekben értékesítik, így bármilyen méretben választhat. Az ilyen anyagot könnyedén levághatjuk rendes ollóval, és a szélei nem "hámoznak" és nem torzulnak. Ennek köszönhetően a PVC szőnyegek bármilyen konfigurációban megadhatók.

A viszonylag nagy kopásállóság ellenére tudnia kell, hogy egy ilyen termék könnyen mechanikai sérülésnek van kitéve. A szőnyegek másik hátránya, hogy gyengén felszívják a vizet.

polipropilén

A polipropilén szőnyegek szintén jó fogyasztási tulajdonságokkal rendelkeznek. Különböző textúrákkal különböztetik meg őket. Emiatt ezek a termékek masszázs tulajdonságokkal rendelkeznek.

Az ilyen szőnyegek hátránya meglehetősen korlátozott színpaletta. Általában a polipropilén szőnyegek pasztell színekkel vannak ellátva.

poliészter

A fürdőszobai kiegészítők piacán a legújabb innovációk egy poliészter szőnyeg. A különleges gyártási technológiának köszönhetően (poliészter szálak mikroszálasra bonálva), ez az anyag nagyon magas higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezik. Nemcsak a víz jól elnyeli, hanem gyorsan szárad.

A mikrohullámú szőnyegek a fürdőszobában és a WC-ben fertőtlenítő és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkeznek. Puha és nagyon kellemes tapintású.

Természetes anyagok

A fürdőszoba díszítése nagyon divatos az öko-stílus használata. Magában foglalja a természetes anyagok maximális kihasználását.

pamut

A pamutszőnyegek nagyszerű tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • lélegző anyagból készült;
 • gyakorlatilag nem okoznak allergiát;
 • jól felszívja a nedvességet;
 • nagyon kellemes az érintésre.

Az értékesítés során különböző hosszúságú pamut szőnyegek találhatók. A rövid napos modellek praktikusabbak, és a nagy tömlős termékek a legjobbak a tapintható tulajdonságokkal szemben.

Azonban figyelmet kell fordítania a következő hátrányokra:

 • az ilyen anyag nem rendelkezik szennyeződést visszatartó tulajdonságokkal;
 • ha folt jelenik meg, speciális tisztításra van szükség;
 • az anyag igen erősen elnyeli a nedvességet, ezért egy fürdőszobában ez a szőnyeg szinte mindig nedves;
 • állandó nedvességtől a szőnyeg kellemetlen szagot kap;
 • gyakran kell lemosni;
 • mosás után az ilyen termékek meglehetősen hosszú ideig szárazak.

A pamut szőnyegek nem nagyon praktikusak. Folyamatosan kell sugározni vagy lógatni a napsütésben. Így ezek a termékek sok bajt okoznak. Ezenkívül kívánatos, hogy több készlet legyen, hogy egy másik matracot a helyiségbe kösse be, miközben az előző megszárad.

bambusz

A bambusz egyedülálló természetes anyag, amely fürdőszőnyeget hoz létre. Jó antibakteriális és higroszkópos tulajdonságokkal rendelkezik. A bambusz szőnyegek előnyei közé tartozik a tartósság és a kopásállóság.

Ezenkívül ez az anyag egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. A bambuszrostok nem csak a vizet szívják el, hanem önmagukban is elpárolognak a feleslegben. Így ilyen szőnyegek használatával optimálisan önszabályozó mikroklímát tarthat fenn a fürdőszobában. Ha a helyiségben felesleges a nedvesség, akkor a bambusz léc elnyeli, ha a levegő túl száraz, a vízgőz szabadul fel.

rattan

A fürdőszobában korábban fektetett speciális fadarabot. Helyettük szőnyegek kerültek. Polírozott rattan lapokból készülnek. Melegen tapadnak, rugalmasak és nedves környezetben is ellenállnak. Ráadásul a rattan szőnyegek nagyon erősek és tartósak. Az ilyen terméknek a gomba által okozott káros hatásoktól való védelme érdekében fertőtlenítő és antibakteriális oldatokat alkalmaznak.

Eredeti szőnyegeket is találhat a zuhanyzó és a fürdőszoba számára:

 • díszítő kő;
 • szalma;
 • moha;
 • parafafa.

Rendszerint ezek meglehetősen drága termékek, és egyébként kényelmesebbek, különös gonddal és működési feltételeket igényelnek.

Hasznos tippek

Ha eredeti és egyedi belsőépítészeti megoldást szeretne kapni, akkor saját fürdőszobával készíthet mini fürdőszobai szőnyegeket. Ehhez tanácsos a következőket használni:

 • akrilfonal;
 • műanyag zacskók;
 • tengeri kavicsok;
 • tengeri homok;
 • faáramok;
 • műanyag palackok sapkák;
 • teniszlabdák;
 • linóleum vagy szőnyeg maradványai.

Számos gyártási módszer létezik.

 1. A legegyszerűbb lehetőség az, hogy a kívánt alakból kis szőnyeget vágjon le a sűrű padlóról, és átfedje vagy ragassza a széleit.
 2. Masszázs hatású matracot készíthet. Ehhez válasszon egy szilárd alapot, és ragasszon rá kavicsokat, sapkákat vagy golyók felét.
 3. A textilszőnyeget vastag fonalból vagy kötött ruhadarabból lehet hurkolni. Egy nagyon érdekes lehetőség - egy pompon modell.
 4. A műanyag zacskók a szőnyegek kötésére is alkalmasak, amelyeket előre meg kell csavarni és hosszú húrként össze kell kötni.

Egy jó szőnyeget nyerhetünk pamutszövetből készült fedővel és homokkal töltve. Annak érdekében, hogy egyik irányba ne menjen el, kívánatos, hogy a fedelet külön cellákra bontsák.

Az ilyen házi készítésű termékek nemcsak pénzt takarítanak meg, hanem megkülönböztető képességet is nyújtanak a szoba kialakításában, és bemutatják a hostess kreatív képességeit.

A zuhanyzó és a fürdőzőszőnyegek gondozása

A fürdő tisztaságára vonatkozó megnövekedett higiéniai követelményekkel összefüggésben a szőnyegeket meg kell mosni és szárítani. Ezt folyamatosan kell végezni. Az ilyen termékek ápolásának módja attól függ, hogy milyen anyagból készültek, milyen feltételek mellett és milyen gyakorisággal használják őket.

 1. A fürdőszobában vagy a zuhanytálca fenekén elhelyezett szőnyegeket minden használat után ki kell öblíteni. Mivel gumiból vagy szilikonból készülnek, pl. ne felszívja a vizet egyáltalán, egyszerűen törölje száraz ruhával, vagy rövid ideig lazítsa ki őket.

Havonta egyszer vagy kétszer az ilyen termékeket mosószerrel kell mosni. Mivel ezek a modellek leggyakrabban egyenetlen felülettel vagy sok lyukkal rendelkeznek, a legegyszerűbb ecsettel rövid kefével megkenni őket.

 1. A legtöbb szintetikus anyagból készült szőnyeg egyszerűen törölhető nedves törlőkendővel, amelyet a szoba vagy mosogatómosó tisztítására terveztek. Ugyanakkor a speciális tisztítószereket legfeljebb egyszer kéthetente kell használni.

Az akril és mikroszálas termékek is moshatók automatikus írógépen.

 1. Termékek természetes anyagokból kell óvatos gondoskodni. Ügyeljen arra, hogy olvassa el a használati utasításokat, hogy elkerülje az olyan szerszámok használatát, amelyek elpusztíthatják az ilyen szálak szerkezetét.


A fából, bambuszból, rattanból vagy parafából készült szőnyegek enyhén nedves ruhával törölhetők. A rendszeres légzés nagyon fontos számukra, és olyan helyen kell lógni, hogy megakadályozza a közvetlen napfényt.

Leggyakrabban mosószőnyegeket kell mosni. Annak érdekében, hogy ne veszítsék el alakjukat és kezdeti megjelenésüket, meg kell figyelni a víz hőmérsékletét és kiválasztani a megfelelő mosószereket.

A legfontosabb szabály bármilyen típusú szőnyeg ellátásához állandó szárítás, majdnem minden vízkezelés után.

Nem lehet egyértelműen feltüntetni, hogy melyik fürdőszőnyeg és zuhanyzó lesz a legjobb választás. A szintetikus termékeket a megnövelt gyakorlatiasság és tartósság jellemzi, miközben a természetes termékek a természet és a kényelem egységességét adják. Minden esetben a szőnyeg megvásárolt egyedi igényeik alapján. A legfontosabb dolog az, hogy nemcsak a helyiség eredeti dekorációját szolgálja hosszú ideig, hanem hasznos eszközként is szolgál, amely higiéniát és biztonságot nyújt a vízkezelések során.