Legfontosabb > Fürdő

Értékelés 10 gyártó elektromos törülközőtartó

Minden normál fürdőszobában fűtött törülközőtartó van. De nem mindig ez a helyzet pontosan azon a helyen, ahol szeretnénk látni. A csővezetékek cseréje hosszú és drága. A problémát sokkal könnyebb megoldani az elektromos törülközőtartók stílusos modelljének telepítésével. Annak érdekében, hogy egyszerűsítsük életünket legalább egy kicsit, az ilyen termékek gyártóinak széles listájából összeállítottunk egy legértékesebb minősítést. De először meg kell ismerkednie a probléma technikai oldalával. Kezdjük!

3 jó oka annak, hogy ne menjen át

Már a névből világos, hogy a víz és az elektromos törülköző melege között különbség van. Annak érdekében, hogy az elsőben a mindennapokban használatos forró víz folyik a másodikban, a fűtést csőszerű elektromos fűtőberendezésekkel vagy fűtőkábellel végezzük. Az egyetlen hátrány az, hogy az energiát fel kell tölteni, míg egy vízellátó berendezésben ez megoldódik a használati melegvíz készítésének lehetőségei miatt. De az előnyök sokkal többet jelentenek:

 • Bármely kényelmes helyre helyezhetsz (vannak korlátozások, de kevés), anélkül, hogy komplex vízvezeték-szerelési és javítási munkákat végeznének;
 • Beállíthatja a fűtött felület hőmérsékletét, és bármikor be- és kikapcsolhatja;
 • Megváltoztathatja a készülék pozícióját, ha a terv lehetővé teszi. Ugyanez vonatkozik a termék megjelenésére is - a szokásos víztermékek között nem lesz ilyen sokszínűség!

Az alábbi kis videókban megtalálja a bemutató részt az ilyen berendezések fajtáinak feltárására.

A tervezésről, a jellemzőkről, a tervezésről

Úgy tűnik, minden világos, csak választania kell a következő fűtőtestet, ami nemcsak a szobát melegíti, hanem a ruhákat is megszárad. Először is a készülék méretéről beszélünk, mert ha törölközőt szándékozik használni, akkor a méretnek meg kell felelnie ezeknek a törülközőknek. De maradjunk mindezen részletekben. Ez segít "kompakt" táblának.

* Az áramellátást külön kell feltüntetni. Gyakran megkérdezünk minket, hogy valóban alacsony teljesítményű modellek vannak-e, és mennyire fogyasztanak havonta elektromos áramot. A gyártók szerint egyes modellek nem csak egy izzólámpát fogyasztanak. Vegyük egy 100W-os lámpát és ugyanazt a fűtőt. Tegyük fel, hogy a készülék éjjel-nappal dolgozik, majd egy hónapig 100 W-os teljesítmény mellett csavarja ki a számlálót: 24 * 30 * 100 = 72 kW. Ez nagyon sokat. A gyakorlatban azonban az ilyen készülékek naponta legfeljebb hat órát dolgoznak, így a kapott értéket 4-tel kell osztani. Összesen: 18 kW. Könnyen kiszámolhatja az esetleges érdekes szárító áramlási sebességét.

Most, mint a termékeket gyártóknál.

1. Sunerzha (Sunerzha)

Termékek A Sunerzha megfelel azoknak, akik Oroszországban gyártott kiváló minőségű elektromos fűtött törülközőtartókat keresnek. Ez a szentpétervári cég 1996 óta működik, és termékeket szállít a FÁK és az EU-ban. A fő iránya - a gyártott fűtött törülköző sínek különféle rozsdamentes acél. Termékeinek eredeti stílusos megjelenését gyakran tervezőnek hívják. Ez nem a króm ötvözet bevonata, mint gyakran ez a helyzet, ami briliánsabbá teszi a termékeket, de többlépcsős polírozási folyamatot. Ez a megközelítés technológiaibb, lehetővé teszi, hogy egy tartósabb terméket kapjunk, és minimalizáljuk a környezet károsodását. Garancia - 5 év. A cég választékában körülbelül egy tucat elektromos szárítógép modell létezik. Legnépszerűbb: Csehország, Polány polc, Modus.

Elektromos fűtött törülközőtartó a fürdőszobában: típusok, tippek a választás, telepítés

Az elektromos törülközőtartó olyan eszköz, amelyet a fürdőszobákban a száraz törölközők használnak, és kellemes mikroklímát hoznak létre. Számos ilyen típusú eszköz létezik. Az elektromos modellek előnye, hogy nem függenek a központosított fűtési rendszertől (autonóm). Ezenkívül a telepítés nagyon egyszerű, és a különböző formák és színek nem hagynak senkit közömbösek.

Elektromos fűtött törölközőtartó - praktikus alternatíva a forró víz központi hálózatából működő készülékekhez

A működés elve

Az elektromos fűtött törülközőtartó egy elektromos készülék, amely konstruktív értelemben fémcsövekből és egy beágyazott fűtőelemből áll. Ez az eszköz a törülközők és a ruházat szárítására szolgál (egyes esetekben cipők). A készülék számos tervezési megoldása már régóta a fürdőszobai dekoráció elemévé tette.

A készülék működése a konnektorból történik. A működéséhez szükséges teljesítmény a hagyományos háztartás 220V. Annak ellenére, hogy a fürdőben lévő fűtött törülközőtartó nedves anyagokkal érintkezik és villanyárammal működik, teljesen biztonságos. Az ilyen készülék maximális üzemi hőmérséklete ritkán haladja meg a 65 ° C-ot.

Mivel az elektromos modellek önállóak, a lakók személyi ütemezésének megfelelően használhatók - ideértve szükség esetén a leválasztást is, ha nincs szükség szárításra.

Figyelj! A kényelem érdekében egy villamos termosztátot építenek be az elektromos modellekbe, amelyek lehetővé teszik a hőmérséklet beállítását.

Tekintse meg a főbb funkciókat, amelyeket az elektromos eszköz a törülközők száradása érdekében végez:

 • száraz törölköző és ágynemű;
 • eltávolítja a felesleges nedvességet a fürdőszobában;
 • támogatja a kényelmes mikroklímát;
 • megakadályozza az emberi egészségre káros gombák képződését, valamint a penészgombást.

A fűtött törülközőtartók gyártói évente új modelleket gyártanak. Ezeknek az eszközöknek a köre hihetetlenül széles, ami lehetővé teszi mindenki számára, hogy kiválassza a fürdőszobájához illő modellt.

A fűtött törülközőtartó fő funkcióját a készülék neve határozza meg - ruhákat és törölközőket szárít.

Az elektromos törülközőtartók előnyei és hátrányai

A fűtött törülközőtartók elektromos modellek számos fontos előnnyel rendelkeznek, amelyekre figyelni kell:

 • egyszerű telepítés (a szerelés több rögzítésen történik);
 • autonómiáját;
 • mobilitást. A telepítést bármely kényelmes helyen elvégezhetjük;
 • gazdasági haszon. Az ilyen készülékek nem fogyasztanak több villamos energiát, mint egy hagyományos izzó (25-100 W).
 • független hőmérséklet-szabályozás;
 • hosszú élettartam. A törülközőmelegítők általában rozsdamentes acélból készültek, amely ellenáll a korróziónak és az agresszív kémiai hatásoknak.

Az ilyen eszközök hátránya úgy tekinthető, hogy külön áramvonalat igényel.

Fűtési módok

Napjainkig a leggyakoribb törölközőtípusra osztott kritérium a fűtés típusa. Vannak ilyen eszközök:

A száraz típusú készülék nem erőteljes, és nem képes a fürdő melegítésére.

Száraz típus (kábel). A fűtést egy elektromos kábelen végezzük, amely a szerkezet belsejében található. A szakértők javasolják, hogy válasszanak ilyen típusú fűtést, ha a készüléket csak törölni szándékozik. A fürdőszoba hőmérsékletének szabályozására ez a modell nem alkalmas arra, hogy meglehetősen kicsi a teljesítménye. Elvileg ez a fő hátránya a száraz melegítésnek. Az ilyen eszköz előnyei a következők:

 • olcsó;
 • kevesebb energia fogyasztása;
 • magas fűtési sebesség;
 • egyszerű telepítés

Folyékony (nedves) típusú. Az ilyen eszköz ideális a fürdőszoba fűtésére. Az elektromos nedves törölközőmelegítő a nedves fűtött fürdőszobában sokkal erősebb, mint az előző típus, kikapcsolt állapotban tovább hűl. A folyadékeszközök hátrányai közé tartozik: magas költségek, nagyobb energiafogyasztás és telepítési korlátozások (a folyékony berendezések szigorúan függőleges felszerelést igényelnek). Az utolsó pontot nem szabad súlyos hibának tekinteni, mint esztétikai okokból, a legtöbb esetben függőlegesen vannak beállítva.

Kombinált típus. A legdrágább lehetőség az összes. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a készülék működtetése és az elektromos hálózat rovására, a központi fűtési rendszer rovására következik be. Ennek a terméknek a fő előnye, hogy a téli szezonban a központi fűtéstől, és más időszakoktól a fúvókától működik.

Fajták a töltés elvén

A töltés elve szerint az eszköz három típusba van osztva:

A töltés elve nem befolyásolja jelentősen a készülék fűtési képességeit.

A folyékony típusú modellek olyan eszközök, amelyek csövei olajjal vagy vízzel vannak töltve.

A nedves és száraz törülközőtartók részletes összehasonlítása

Teljesítmény. A fűtőkábellel ellátott készülékeknél hasonló az izzólámpák teljesítménye. A maximális teljesítmény ebben az esetben nem haladja meg a 100 wattot. A folyékony eszközök kapacitása 0,1-2 kW.

Fűtés aránya A fűtési arány szempontjából a száraz törölközőszárítók vitathatatlanul vezető szerepet töltenek be. Sokkal gyorsabban hűlnek, mint a víz analógjai. A folyadék hosszabb ideig felmelegszik, de nagyon hosszú ideig lehűl.

Hasznos információk! Ha gyakran kapcsolja be és ki a készüléket, akkor egy száraz típusú törölközőmelegítő felel meg Önnek.

Hőmérséklet beállítás. A száraz berendezések esetében, amelyek kis teljesítmény-megítéléssel vannak megkülönböztetve, az ilyen funkciót a legtöbb esetben nem biztosítják, mert nem túlmelegedhetnek. A folyékony modellek ellenkezőleg, a legtöbb esetben képesek egy szabályozóeszköz csatlakoztatására. Hatásuknak köszönhetően elég magas hőmérsékletre melegedhetnek. Ebben az esetben az ellenőrzés szükséges.

Variety. Mindkét típus meglehetősen széles termékválasztékkal rendelkezik. Szükség esetén megrendelheti az egyénileg készülő terméket.

A törölközőmelegítők modern választéka lehetővé teszi, hogy a belsőépítészeti tervezés során bármilyen tervezési ötletet megvalósítson

Kiválasztás a tervezéstől és a telepítési helytől függően

Fontolja meg, hogyan válasszon ki egy elektromos törülközőtartót, amely megfelel a szobájának kialakításának és helyének. Az elektromos törülközőtartók alábbi formái a leggyakoribbak:

Ezen közös formák mellett sok olyan megoldás létezik, amelyek száma évről évre növekszik. Szaküzletekben törölköző alakú törölközőt, hajkefét és még sok mást is vásárolhat.

Ezenkívül minden termék színnel van felosztva. A legnépszerűbb árnyalatok:

Egyes készülékek képernyővel vannak ellátva, vagy olyan részecskék formájában készülnek, amelyek diverzifikálják a fürdő belsejét. A Chrome kiegészítők népszerűek a vásárlók körében.

Hasznos információk! A bronz árnyékolás lehetővé teszi, hogy eltakarja a sárguló felületeket, amelyek idővel a csöveken keresztül keletkezhetnek a hőmérséklethatások miatt. Emellett a bronz színe elegánsan illeszkedik a fürdőszobák többségébe.

Ezenkívül a tervezés választéka a következő elemeket tartalmazza:

 • magasság;
 • szélessége;
 • a csövek számát és alakját.

A padló modell nem igényel falra szerelést - egyszerűen telepíthető a padlón bármely kényelmes helyen

Az elektromos törölközőmelegítők összes típusának standard magassága 40 és 120 cm közötti, a bemenetek közötti távolság pedig általában 5 cm.

A legtöbb esetben ezeknek az elektromos készülékeknek a szélessége nem haladja meg a 60 cm-t. Ezenkívül vannak olyan eszközök is, amelyek külön vannak felszerelve. A csövek számától függ a fürdőszoba fűtésétől. És érdemes megjegyezni, hogy görbe alakjuk lehetővé teszi számukra, hogy többet helyezzük rájuk.

A fűtött törülközőtartók telepítési lehetőségei meglehetősen változatosak. Az eszköz a falon szinte bárhol található. Ezenkívül egyes modellek a padlóra vannak szerelve (speciális lábakra szerelve). Több helyet foglalnak el, de a telepítés sokkal egyszerűbb és nem sérti a falak sértetlenségét. Minden fal modell előnye, hogy nem veszi a fürdőszoba területét.

Elektromos típusú elektromos fűtött törülközőtartók különbségei

Ha úgy dönt, hogy ezt a paramétert a fűtött törölközőt választja, először emlékeznie kell arra, hogy a legerősebb termékek nem mindig a legjobbak. Ez elsősorban annak a ténynek köszönhető, hogy a villamosenergia-fogyasztás növekedni fog, és ennek megfelelően a villamosenergia-díj magasabb lesz.

Egy kis fürdőszoba vagy szezonális használatra elég kompakt és kis teljesítményű modell lesz.

A szakértők javasolják ezeket az eszközöket kiválasztani, összpontosítva a fürdőszoba mennyiségére. Ez a számítás nagyon egyszerű: 140 W villamos energiát 1 m²-re kell osztani, ami megközelítőleg 22-25 ° C-os szobahőmérsékletnek felel meg. Könnyen kiszámítható, hogy mekkora energia szükséges a 4 m²-es fürdőszobában.

Az 560 W-nál kisebb teljesítményű készülékek egyszerűen nem tudnak melegíteni egy kis méretű fürdőszobát, de ha a fűtött törölközőt a nyári időszakra tervezik, az alacsony fogyasztású készülékek is jól működnek.

Melyik törölközőt választani? Hasznos tippek

Ha kérdésed van a fürdőszobai elektromos törölközőmelegítő kiválasztásához, akkor bizonyos pontokat meg kell tanulnod:

1. Válasszon egy ilyen eszközt nagyon óvatos, figyelve az árnyalatokat. A modern modellek sokkal tartósabbak és magas műszaki jellemzőkkel bírnak, de drágábbak, mint az elavult készülékek. Ha azonban úgy döntenél, hogy tartós és kiváló minőségű terméket választ, akkor ajánlatos megállítani a választást egy modern eszközön.

2. A termosztáttal felszerelt törülköző melegítők drágábbak, mint a hagyományos modelleknél, de végső soron egy ilyen eszköz megvásárlása fizet. A termosztát lehetővé teszi, hogy energiát takarítson meg.

Fontos! A legjobb, ha olyan eszközt vásárolna, amelynek teljesítménye magasabb lesz, mint ami egy adott fürdő melegítéséhez szükséges. Ha a szoba túl meleg - könnyen beállítható a termosztát beállításával. A hőszabályozás hiánya nem működik.

3. Meg kell vizsgálni, hogy melyik márka gyártja a legmagasabb minőségű termékeket. A legolcsóbb törölköző melegítő - házi. Ha a minőség kiválasztása során kiemelt fontosságú, akkor figyelmet kell fordítania a külföldi cégekre.

4. Mindenképpen kérje az eladókat, hogy mutassák be az eszközhöz szükséges dokumentumokat és tanúsítványokat.

A termosztátos készülék lehetővé teszi a kívánt fűtési hőmérséklet kiválasztását.

Telepítési jellemzők

Ez az eszköz kétféleképpen szerelhető fel:

A nyílt módszert a tápegységhez csatlakoztatott eszközzel (a vezetékek nyitva vannak) hajtják végre. A zárt változatot olyan esetekben hajtják végre, ahol nincs lehetőség más telepítés végrehajtására. Ezzel a telepítéssel a készülék csatlakozik a falon futó vezetékekhez.

A fürdőszobák különböző kialakítási funkciókkal rendelkezhetnek, mint maguk a készülékek, azonban általános telepítési tippek találhatók, amelyek minden helyzetben hasznosak lehetnek. Tekintsük a legfontosabbakat:

 1. Ha nagy mennyiségű kondenzáció gyűlik össze a fürdőszobában, akkor ajánlott egy fűtött törölközőtartó kimenetét egy másik helyiségben elhelyezni, vagy nedvességállóvá tenni és beszerelni. Egyébként rövidzárlat fordulhat elő. A nedvességálló aljzat speciális gumitömítéssel és védőburkolattal rendelkezik.
 2. Kívánatos olyan berendezést is felszerelni, amely egy feszültség túlfeszültség esetén levágja a készülék áramellátását.
 3. Az aljzatnak olyan messze kell lennie a fürdőtől és a mosogatótól, amennyire csak lehetséges.
 4. Ha termosztát nélküli fűtött törölközőtartót vásárolt, külön megvásárolhatja ezt az eszközt.

Most megfontoljuk a fűtött törölköző tartójának fő szakaszait:

 1. Először ki kell választania egy törölközőszárítót, amely a fürdőszoba méretére, a hangerőre és a belső tulajdonságokra összpontosít.
 2. Határozza meg az eszköz helyét.
 3. Ebben a szakaszban, a telepítés a fűtött talaj törölköző.
 4. Egy nedvességálló kimenet és egy védőösszekötő berendezés telepítése folyamatban van.
 5. Ebben a szakaszban egy fűtött törülközőtartó felszerelése. Az eszköz rögzítése a falon záróelemek segítségével történik.
 6. Csatlakoztassa a fűtött törölközőt a hálózathoz. A készülék indítása előtt 10 percet kell várni.

Falmodellek a falakhoz vannak rögzítve, speciális záróelemekkel, amelyekhez lyukakat kell fúrni

Az elektromos törülközőtartók legjobb modelljeinek áttekintése

A sokféle ilyen eszköz közül többet lehet azonosítani a legnépszerűbb modellek közül.

ARGO LUCH 4. Ez egy fűtött törülközőtartó egy orosz gyártótól. Az ilyen eszközök változatai különbözőek lehetnek, így szinte minden belső térre illeszkedik. Az anyag, amelyről ez a modell készült, rozsdamentes acél. Az ilyen termékek teljesítménye általában 60 watt. A színezés háromféle lehet: arany, bronz és fehér. Az ilyen berendezés üzemi hőmérséklete +53 ° C. A készülékhez mellékelt elemek a telepítéshez szükséges elemek. A jótállás 1 év, a minimális élettartam 5 év.

ZORG ZR 017. Az ilyen elektromos fűtött törölközőt az egyik legjobbnak tartják. Ez egy létra formájában készült, amely nagyon alkalmas ruhadarabok szárítására. A ZORG ZR 017 szinte bármilyen fürdőszobai kialakításra alkalmas. Ezenkívül kiváló műszaki jellemzőkkel rendelkezik. Rozsdamentes acélból készült, amely korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik. A törölköző teljesítménye 100 watt. Maximális üzemi hőmérséklet 65 ° C Az ilyen eszközre vonatkozó garancia 1 évre szól, és az élettartam legfeljebb 5 év lehet.

TERMOSMART COMFORT-EL. Sok szakértő úgy véli, hogy ez a modell a legjobb. Gyakorlati és funkcionális, kiváló műszaki teljesítmény, tartós modell (5 és 15 év közötti élettartam). Képes ellenállni a nyomásnak akár 25 atmoszféra. Ezek a minták Horvátországban készültek. Ez az elektromos fűtött törülközőtartó egy nagyszerű lehetőség minden fürdőszobában.

Melyik elektromos törölközőmelegítőt jobb választani?

Fűtés típusa

Háromféle fűtési mód van: kábel ("száraz"), folyadék ("nedves") és kombinált. Röviden tekintse meg az egyes fajok előnyeit és hátrányait.

Az első esetben a csöveket hőszigetelt kábellel melegítik. Ezzel az opcióval azt javasoljuk, hogy válassza ki, hogy csak törölni kell a fürdőszobában. Ha úgy dönt, hogy választja ki az elektromos törülközőt és a szoba fűtésére, a kábel modell nem megfelelő, mert leginkább kis kapacitással rendelkezik. Ez a fő hátránya a "száraz" fűtésnek. Ugyanakkor a választás pozitív pillanata az, hogy a kábelmodellek olcsóbbak, kevesebb energiát fogyasztanak, gyorsabban emelik fel a hőmérsékletet, és sokkal könnyebb összeszerelni őket.

Javasoljuk, hogy válasszon egy folyékony elektromos fűtött törölközőtartót, ha a fürdőszobát fel kell melegíteni. A "nedves" fűtéssel rendelkező készülékek nagyobb teljesítményűek, és hosszabb ideig melegek maradnak, ha kikapcsolják őket (de ugyanakkor hosszabb ideig melegítenek). Ugyanakkor az ilyen modellek hátrányát magasabb költségnek, nagyobb villamosenergia-fogyasztásnak és szigorúan függőleges telepítésnek kell tekinteni. Ami az utóbbit illeti, ez nem hátrány, mivel 100 esetből 99 esetben az elektromos törülközőtartó felszerelése szinte szigorúan függőleges helyzetben történik esztétikai okokból.

Nos, az utolsó, kombinált modellek ajánlott választani, ha elég pénz van, mert a központi fűtéssel és hálózati feszültséggel működő készülékek költsége jóval magasabb. Ezeknek az eszközöknek az előnye, hogy az őszi-téli időszakban fűtést végezhetnek, és ha a melegvíz ki van kapcsolva, a hálózatról működtethető.

A témával kapcsolatos szakértők véleményezése és visszajelzései az alábbi videóban láthatók:

Az eszköz beállításainak kiosztásával. Most beszéljünk arról, hogyan válasszunk ki egy elektromos törülközőt a többi paraméternek megfelelően: teljesítmény, anyag, forma és gyártó.

teljesítmény

A második, ugyanilyen fontos kiválasztási kritérium a fűtött törülközőtartó teljesítménye. A készülék megfelelő modelljének kiválasztásához javasolt a 140 W / m 2 területre történő kiszámítása, ami elég ahhoz, hogy szárítsa meg a dolgokat és a fürdő további fűtését, még akkor is, ha a szoba kis ablakban van. Ha a helyiség nem igényel fűtést, például úgy dönt, hogy elektromos padlófűtést végez a fürdőszoba burkolat alatt, akkor a területszámítás alkalmazása nélkül kevesebb energiát is kiválaszthat.

Itt ismét ne felejtsük el, hogy a "száraz" fűtéses modell sokkal gyengébb és egyidejűleg olcsóbb!

Gyártási anyag

Leggyakrabban az elektromos törülközőtartók hagyományos acélból, rozsdamentes acélból vagy nemvasfémekből készülnek. Amint azt Ön tudja, a végrehajtás első változata a leginkább költségvetési, de ugyanakkor a legrövidebb. Ez annak köszönhető, hogy az acélt még egy zománc bevonattal látták el, amely idővel megduzzad és összeomlik. Javasoljuk, hogy az otthon és a lakás egy rozsdamentes acél fűtött törölközőt válasszon, amely mellett krómozott. Egy ilyen modell optimális lesz az ár és a minőség, ugyanakkor tartós. A nemvasfémekből készült készülékek (főként a réz, a sárgaréz vagy az alumínium ötvözetek) a legmagasabb hőkibocsátással rendelkeznek, de mivel magas áruk van, ritkábban használják őket.

alak

Ami az alakot illeti, bármilyen elektromos fűtött törölközőtartót választhat. Ma a következő űrlapon lévő eszközök népszerűek:

 • létra;
 • E-alakú;
 • kígyó;
 • M-alakú;
 • U alakú;
 • felső polcon;
 • Rotációs.

A legnépszerűbb a létra, amely tökéletesen kiegészíti a szoba belsejét, és praktikus is a használatban - sok törülközőt és ágyneműt le lehet kötni. Javasoljuk, hogy a felső polcon lévő termékekre figyeljen, amelyeken tiszta törölközőt helyezhet el, így a helyiséget a fürdőszobában is megtakaríthatja.

Szeretnék különös figyelmet fordítani a mobil elektromos törülközőtartókra. Előnyük az, hogy az eszköz könnyen az erkélyre vagy a konyhába sodorható. Ezenkívül a telepítésnek nem kell fúrnia a falakat. Ha a fürdőszoba nagy, fontolja meg a fűtött törölközőt.

Nos, olyan termékek tervezési modelljei vannak, amelyek nemcsak a törölköző szárításával szembesülnek, hanem kiegészítik a fürdőszoba belsejét is. Az alábbi képen a legérdekesebb terveket adtuk meg:

A méret szerint már a helyszín alapján választhatja ki a megfelelő opciót. Nyilvánvaló, hogy minél nagyobb a termék, annál jobb a fűtés.

Hőmérséklet-szabályozó jelenléte

Nagyon fontos, hogy egy olyan szabályozót telepítsen az esetre, amellyel meghatározott hőmérsékleti üzemmódot állíthat be. Folyékony modelleknél a szabályozók gyakoribbak, mint a kábeles változatoknál. Ez annak köszönhető, hogy az előbbi nagyobb teljesítményű (legfeljebb 2 kW), amelyet a készülék gazdaságos működéséhez kell igazítani.

Javasoljuk, hogy válasszon egy elektromos fűtött törölközőtartót termosztáttal, hogy a megfelelő hőmérsékletet ne csak a törölköző szárításához, hanem a fürdő fűtéséhez is beállíthassa.

gyártók

És végül, amit szeretnék elmondani neked -, hogy a fűtött törülközőtartók gyártói a villamosenergia-hálózatról a 2017-es évben a legjobbak. Ma megbízható cégek:

Ha a gyártónk egyikét választotta, ami a minősítésünkbe esett, akkor nem aggódhat a vásárlás minőségétől és megbízhatóságától. Az egyetlen dolog - azt javasoljuk, mégis, mielőtt megvásárolna egy eszközt, olvassa el a kiválasztott modell modelljét a fórumokon, és győződjön meg arról, hogy a megfelelő választást elvégezte.

Javasoljuk, hogy a hálózaton és a központi fűtésben működő modellek összehasonlítását tovább vizsgáljuk:

Reméljük, hogy most már tudja, hogyan válasszon egy elektromos fűtött törölközőt a fürdőszobában! Amint látja, nincs túl sok paraméter, így könnyű kiválasztani a megfelelőeket a saját körülményeihez!

Érdekes lesz olvasni:

Elektromos törülközőtartó egy termosztátos fürdőszobához: hogyan válasszunk?

Valószínűleg minden ház vagy lakó tulajdonosa tudja, hogy a fürdőszobában különleges helyiség van. Mindig van egy nem túl kényelmes éghajlat uralkodó - nagyon nedves, gyakori hőmérséklet-változások. Annak érdekében, hogy ebben a szobában minden családtag számára kényelmesebb legyen, elektromos fűtött törülközőtartót lehet felszerelni.

Különlegességek

A fürdőszobában lévő fűtött törölközőszár egy speciális fűtőelemekkel fűtött csövekből álló eszköz. Ezzel könnyen szárítható törölközőt és ágyneműt takaríthat meg, valamint kiegészítő fűtési forrásként szolgálhat. Mind a falra, mind a padlóra helyezze.

Az ilyen eszközöket leggyakrabban a fürdőszobában helyezik el, habár a konyhában, a folyosón és még a szobában is használhatók.

Mivel a fürdőszoba folyamatosan nedves, kondenzáció alakulhat ki, penészgomba alakulhat ki, és ez a helyiség egy fűtött törülközőtartó egyszerűen elengedhetetlen eszköz.

Jól felmelegszik és kiszárad a levegő a helyiségben, fenntartja az optimális hőmérsékletet, és ennek megfelelően harcol a kórokozó mikrobák kialakulása ellen.

A megfelelően megválasztott és beépített fűtött törölközőtartó nélkülözhetetlen eszköz lesz a fürdőszobában, és még mindig kényelmesebbé teszi a család tagjait.

De működés közben meg kell jegyeznünk, hogy ez a mosdóba helyezett eszköz bizonyos veszélyt jelent. Ezért győződjön meg róla, hogy betartja a biztonsági előírásokat, valamint hogy ne engedje meg a kisgyermekeknek a készüléket.

Miért elektromos?

Ma már az egészségügyi piacon megtalálható az ilyen eszközök többféle változata:

A készülék típusának megválasztása leginkább az életkörülményektől függ. Például, ha egy fűtött törölközőt vásárolnak magánházhoz, akkor biztonságosan megteheti bármely lehetőséget. Ha egy lakás, akkor jobb, ha inkább elektromos vagy kombinált típusú. Ez annak köszönhető, hogy a vízmodellek egy központi rendszerhez vannak csatlakoztatva fűtés vagy melegvíz ellátásához. A magánházak tulajdonosai egyéni fűtési rendszerrel rendelkeznek, így szabályozhatják a vízmelegítés folyamatát, és ennek megfelelően egy fűtött törülközőtartót.

Lakóépületekben a fűtést csak télen végzik, így a vízkészülék nem működik a szezonon kívül és nyáron. Lakásokban történő telepítéskor az elektromos rostélyt bármikor használhatják. Ez a lehetőség természetesen kényelmesebb lesz.

Ez az eszköz kényelmes, mert bármikor használható, és ha ez nem szükséges, egyszerűen kapcsolja ki. Ezért a helyiség fűtésére is gazdaságos lehetőség.

A kombinált készüléket sokoldalúság jellemzi. Egyidejűleg csatlakoztatható a vízellátó rendszerhez és az elektromos hálózathoz. Ez az opció nagyon kényelmes, mivel működhet, ha a fény ki van kapcsolva a házban és meleg víz nélkül. Az ilyen fajták hátránya, hogy még mindig a kommunikáció közelében kell elhelyezni kényelmes kapcsolatot.

Az elektromos törülközőtartók pozitív tulajdonságai közé tartoznak a következők.

 • Gazdaságosak. Meg kell jegyezni, hogy a készülék fűtéséhez szükséges energiafogyasztás kicsi. De az ilyen készülékek ereje elegendő ahhoz, hogy kényelmes hőmérsékletet tartson a fürdőszobában.
 • Le vannak zárva. Nem félek attól, hogy egy ilyen eszköz elkezd folyadékot folyni az idő múlásával, hiszen belülük csak egy speciális elektromos kábel van. A vízkészülékek előbb-utóbb szivároghatnak.
 • Ezek függetlenek a kommunikációs rendszerektől. Ha a vízrendszerek működése kudarcot okozhat, például a rendszer víznyomásának vagy a légelzáródások kialakulásának következtében, akkor az elektromos eszközre nem vonatkoznak ilyen problémák.
 • Ritka és nem tartós utak. Előfordul, hogy a javítással összefüggésben kikapcsolhatja a tápegységet. De ezek az esetek ritkák, ráadásul hosszú időre nem kapcsol ki. Ami a vízellátó rendszert illeti, probléma vagy karbantartás esetén a melegvíz elég hosszú ideig is megakadályozható. És az eszköz nem fog működni.
 • A modellek széles választéka. Az ilyen típusú eszközök nagyon változatosak, és mindenki, még a leginkább válogató tulajdonos is, képes lesz saját modellt választani.
 • Mobilok. Az ilyen eszköz könnyen áthelyezhető egy másik helyre, ezért csak a szerelés átrendezéséhez szükséges. A vízzel fűtött törülközőtartókkal való helyzet bonyolultabb, mivel a kommunikáció helyétől függ.

Figyelembe véve az összes fenti előnyöket, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy egy elektromos fűtött törülközőtartó egy nagyon kényelmes és hasznos eszköz, és minden fürdőszobában szükséges.

A termosztát jelentősége

Jelenleg sok gyártó ilyen eszköz. A modellcsalád mind a legegyszerűbb eszközökkel, mind pedig drágább, kiegészítõ és hasznos funkciókkal rendelkezik. A legegyszerűbb eszközök a hálózaton működnek, folyamatosan ugyanazt a hőmérsékletet tartják. Kedvezőek, de a gazdaság szempontjából alacsonyabbak a korszerűbb versenytársaikkal szemben, mivel folyamatosan fogyasztanak energiát.

Az egyik további hasznos funkció az a termosztát, amellyel az elektromos fűtött törölközőt felszerelik. Ezzel beállíthatja a komfort hőmérsékletet. Nagyon kényelmes és gazdaságosabb. Költsége nem sokkal magasabb, mint a hagyományos eszközök költsége, de az ilyen eszköz működése pénzt takarít meg.

A legmodernebb eszközök energiatakarékos rendszerrel vannak felszerelve. Külön érzékelőket tartalmaznak, amelyek a kívánt hőmérséklet elérése után állítják a fűtött törölközőt alvó üzemmódba. Ezek a legelmaradottabbak, de az ilyen modellek kezdeti ára meglehetősen magas.

A termosztátos készüléknek számos előnye van:

 • költsége nem túl magas;
 • energiát takarít meg a szükséges hőmérséklet fenntartása mellett;
 • ezzel gyorsan megváltoztathatja a fürdőszobában a hőmérsékletet;
 • Ez egy tartósabb modell, mivel nem mindig teljes kapacitással rendelkezik.

Ezért érdemes azt állítani, hogy a fürdőszobába való beépítéssel a lehető legjobb választás egy elektromos termosztátos törülközőmelegítő.

Hogyan működik?

Az elektromos törülközőtartó működési elve egyszerű.

Működnek az elektromos hálózattól, és a csatlakozás típusától függően:

 • fűtött törölközősínek nyitott huzalozással, ha a vezetéket a kimenethez csatlakoztatják;
 • törölközőmelegítők zárt típusú huzalozással, ha a vezetéket a falba helyezi.

Természetesen, ha egy nagyjavítás zajlik a fürdőszobában, és egy elektromos törölközőszárítót terveznek telepíteni, akkor jobb választani a második lehetőséget. Előzetesen meg kell határozni az elhelyezés helyét, és oda kell vezetni az elektromos kábelt.

De abban az esetben, ha csak kiegészíteni kell a helyiséget ezzel a készülékkel, akkor jobb választani egy nyitott típusú vezetéket. A készüléket a konnektor közelében lehet elhelyezni.

Elektromos törölközőszárító is készül a készülék típusától függően:

 • fűtőelemekkel (csőszerű elektromos fűtőberendezéssel) ellátott;
 • fűtőkábellel.

A fűtőkábel fűtése esetén ez a rendszer fő eleme. Működése elve az elektromos energia hővé való átalakítása.

Ez a kábel leggyakrabban elektromos vezetékek, amelyek acélból, nikkelből vagy rézből készülhetnek. Hossza a törülközőtartó méretétől függ. Az ilyen modelleket a hosszú élettartam, valamint az alacsony fogyasztás jellemzi - akár 165 watt is.

Tena a fűtött törölközősínben az alsó részükre van szerelve. A munkájuk a spirál felmelegítése, amely a fém csövet fűt. A bekapcsolás után azonnal nagy mennyiségű energiát fogyasztanak - körülbelül 600 watt. Továbbá a működés során egyenlő arányban vannak a kapott energia és a felmelegített hő között. Az ilyen típusú készüléket gyakran termosztáttal látják el.

Megjegyzendő, hogy az elektromos törülközőszárítók, csőszerű elektromos fűtőberendezésekkel, rövid élettartammal rendelkeznek. Két-három év múlva a tányérokat meg kell változtatni.

Figyelembe kell venni, hogy az elektromos hálózathoz csatlakozó minden elektromos berendezésnek feltétlenül meg kell felelnie az előírásoknak.

faj

Napjainkban két fő elektromos törölközőtípus létezik:

A folyadékkeverékeket vízzel vagy olajjal vagy fagyásgátlóval töltik fel. Felmelegítenek és felszívják a hőt. A fűtéshez csőmelegítők (fűtőelemek) használatosak. Mindegyiknek megvan a maga sajátossága.

Például az olaj hőmérséklete 70 Celsius fokos lehet. De ez után nagyon jól megtartja a hőmérsékletet, és hosszú ideig lehűl a kikapcsolás után. A víz változata 85 ° C-ig melegszik, de gyorsan lehűl. A fagyásgátló pedig nagyon jó hővezető képességgel rendelkezik.

Az elektromos törölközőszárító előnyei közé tartozik az a tény, hogy hosszú ideig tartják a hőt a hálózatról való leválasztás után. A hátránya a nagy energiafogyasztás, valamint a rövid élettartam.

A folyadékmentes opciók a fűtött törülközőtartón átmenő fűtőkábellel működnek. Az ilyen eszközök köre sokkal változatosabb. Gazdaságosabbak, mint a folyékonyak, és élettartamuk hosszabb. Ha megfelelően használják, a minőségi modellek legfeljebb tíz évig tarthatnak. Talán az egyetlen hátránya az ilyen típusú törölközőnek az a tény, hogy nem tartják a hőt egyáltalán a hálózat kikapcsolása és azonnal lehűlése miatt.

Mindkét típusú eszköz kiválóan alkalmas a törölközők és a textília szárítására, és tökéletesen alkalmasak akár 20 négyzetméteres helyiségek melegítésére is.

Hol lehet elhelyezni?

A helyszínen az elektromos törülközőtartók a következőkre oszthatók:

A fali opciók nagyszerűek azoknak a kis helyeknek, amelyekben minden centiméternyi hely számít. Minden kényelmesen elhelyezhető, és nagyon kényelmesek a ruhák és törölközők szárításához.

A padlóra szerelt törölköző melegítő egy meglehetősen új modell, amely már nagy igényeket támaszt. Két funkciót kombinálnak - a dolgok szárítása és a szoba fűtése.

Ezek is kényelmes módon telepíthetők. Ehhez csak a megfelelő helyre kell telepíteni, és csatlakoztatni kell a készüléket a konnektorhoz. A lábak, valamint a mobilok miatt nagyon stabilak - könnyen mozgathatók. És a padlófűtött törölközősávok is hoznak egy bizonyos kiemelést a szoba kialakításához.

A törülközőmelegítők leggyakoribb méretei a következők:

Ezek az opciók kényelmesek és szinte minden fürdőszobához alkalmasak.

Az eszközök nem túl sikeres helyszínei között a következőket lehet azonosítani:

Először is, nem mindig kényelmes megközelíteni ezeket a helyeket. Másodszor, ez a megoldás nem higiénikus. És harmadszor, ezeken a helyeken a víz képes a szárítási dolgokra.

Forma és anyag: fontos pontok

Elektromos törölközőmelegítők gyártásához számos anyagot használnak, mint például:

 • acél (fekete és rozsdamentes);
 • színesfémek;
 • alumínium;
 • sárgaréz;
 • réz.

A fekete acéltermékek olcsóbbak. Belülük egy speciális korróziógátló anyaggal van takarva, és kívülről rozsdamentes acélból készült termékeknek tűnik. Az ilyen termékek kétségtelen előnyt jelentenek a megfizethető áron, és hátrányuk a törékeny. Ezek hajlamosabbak a korrózióra, és a vízben lévő sók hozzájárulnak a fém korróziójához. A szivárgás esélye magas.

A rozsdamentes acélból készült készülékek festhetők vagy krómozottak. Előnyben részesített színes termék, választhat bármilyen színt, amely megfelel a fürdőszoba stílusának. A krómozott készülékeket sokoldalúságuk különbözteti meg, tökéletesen illeszkednek a helyiségek belsejébe.

Figyelembe kell venni, hogy a krómozott réteggel bevont fűtött törülközőtartók megtartják megjelenésüket a festetteknél hosszabb ideig. Végtére is, a készülék az idő nagy részében hatására a kellően magas hőmérséklet. Továbbá, rozsdamentes acélból készült termékek, nagyon óvatosan kell telepíteni, és mindenképpen nem kell károsítani a szálat.

A sárgaréz és alumínium fűtött törölközőtartók nagyon vonzó megjelenésűek. Tökéletesen hőkezelik, de sajnos nem különböznek a tartósságban. Nem tolerálják a vízben lévő sók hatásait.

A rézkészülékek minden tekintetben ideálisak. Az egyetlen és legfontosabb hátrány az ár. Egy ilyen termék többször is drágább, mint az azonos, de más anyagból készült.

Ha az elektromos törülközőtartók formáiról beszélünk, akkor hatalmas lehetőségek vannak.

A legnépszerűbbek a következők:

A leginkább ergonomikus lehetőség a "létra" formája. Nem igényel sok helyet, de ugyanakkor számos törölközőt vagy ágyneműt is képes elszárítani. Ezenkívül, ha egy polccal kiegészíti, akkor hozzá mosószert is felvehet. Az ilyen termékek általában nagyobb értéket képviselnek, mint a "kígyó".

A kígyó modellek szintén népszerűek, de a kanyarok számától függően kevesebb dolgot lehet elhelyezni. By the way, nem túl kényelmes, hogy száraz nagy méretű dolgokat rájuk, mert lecsúszhatnak a lekerekített élekről. A csövek nagy vastagsága, valamint a gyártás során felhasznált anyagok minimális mennyisége különböztethető meg. Az ilyen opciók általában nem túl drágák.

Számos olyan modell is létezik, amelyek nem csak a helyiséget melegítik, hanem diverzifikálják a tervezést. Ezek E alakúak, M alakúak és U alakúak. Olyan elegánsak és szokatlanok.

A modern gyártók hatalmas lehetőségeket kínálnak, így minden vevő képes lesz arra, hogy pontosan megválasztja magát, amire szüksége van. Vannak még összecsukható modellek és összecsukható alkatrészek is. Nagy segítséget jelentenek abban, hogy gyorsan nagy mennyiségű vászon gyorsan száradjon.

A modell kiválasztásakor törölközőmelegítőnek a következő szempontokra kell figyelnie:

 • a több vízszintes rúd, annál nagyobb a hőátadó készülék;
 • a konvex keresztcsíkok modellek nagyon kényelmesek, jó a ruhák elhelyezése;
 • különösen kényelmesek olyan modellek, amelyek csúszó részekkel rendelkeznek, amelyek kinyithatóak, mint a szekrényajtók.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a törülköző melegítők lehetnek falra szerelhetőek és padlón állóak. Ez a pont befolyásolhatja a szárító alakjának megválasztását is.

Kiválasztási kritériumok

Jobb kezelni az elektromos fűtött törölközőt minden felelősséggel. Annak érdekében, hogy megtalálja a tökéletes eszközt minden szempontból, jobb, ha kiértékeli a funkcióit a komplexumban.

Vegye figyelembe a következőket:

 • Az eszköz formája és annak telepítése. Érdemes előre megfontolni, hogy hol helyezkedik el a szárító, és mennyi helyet foglalhat el. A méretek mindig fontosak, különösen a kis méretű fürdőszobákban.
 • A fűtött törülközőtartó teljesítménye. Ez a szám nagyon fontos, mert a rossz választási lehetőséggel előfordulhat, hogy a fürdőszoba nem melegszik fel. Megjegyzendő, hogy a szobának minden négyzetméterében kb. 200 watt teljesítményt kell biztosítani. Csak ebben az esetben kényelmes hőmérséklet érhető el.
 • Az eszköz csatlakoztatása a hálózathoz. Ez nyitott vagy zárt módon történhet. A második természetesen biztonságosabb, de nem kényelmes, ha a helyiségek nem teljesen felújításra kerülnek, mivel a felső burkolat egy részét el kell távolítani a vezetékek megtartása érdekében. A nyitott módszer sokkal kényelmesebb, és lehetővé teszi az egység mozgatását, ha szükséges.
 • Teljesítményfelvétel. Az energiafogyasztás a készülék teljesítményétől függ. Nem szabad túl erős törülközőt vásárolni a kis fürdőszobákhoz, mert túlmelegedhetnek a helyiségben, valamint a hulladék energiáján. Nagyon jó opciók a hőmérsékletszabályozókkal és speciális érzékelőkkel felszerelt készülékek. Ezek szabályozzák a hőmérsékletet, és kikapcsolják a készüléket, ha elérik a kívánt hőmérsékletet. Amikor ez bekövetkezik, energiamegtakarítás.
 • Tíz változat.
 • Speciális funkciók, például hőmérsékletszabályozók, időzítők vagy energiatakarékos érzékelők.

A jó elektromos törülközőtartó kiválasztásához ne felejtsük el a gyártás anyagainak minőségét.

A legnépszerűbb modellek ma rozsdamentes acél modellek. Ez egy nagyszerű lehetőség a készülék árának és minőségének kényelmes kombinációjára.

Ma már számos gyártó ezeknek az eszközöknek. Ők jobban megismerik a törölközőmelegítő választékát.

Kermi. Ez egy német cég, amely kiváló minőségű készülékeket gyárt. Már régóta ismert a világpiacon, és már népszerűsége az oroszok között. Termékei kiváló minőségűek ésszerű áron. A leggyakoribb anyag az acél, és a készülék alakja - a "létra".

ARBONIA. A svájci cég, amely többnyire designer modelleket gyárt. Ők megkülönböztethetők az eredeti design, a kiváló megjelenés és még egyediség. Az ilyen termékek ára természetesen nagyon magas. De a minőség nem túl dicséretes. Az ilyen fűtött törülközőtartók töltőanyaga leggyakrabban fagyálló.

MARGAROLI. Ez az olasz márka kizárólag kiváló minőségű, de drága anyagokat termel termékeivel, és számos hasznos kiegészítő funkcióval rendelkezik. Az ár nagyon magas, de mindegyik készülék tizenöt éves minőségi garanciát kapott.

Energy. Ez a vállalat Európa egyik vezető szakembere. Ezt az ügyfelek minden kategóriájához illeszkedő termékek széles választéka jellemzi. A vállalat minden eszköze kiváló minőségű és nagyon tartós.

"Sunerzha". Ez az orosz cég luxus törölközőmelegítőket gyárt. Nagyon népszerű, nemcsak hazánkban, hanem külföldön is. Ezt hatalmas tartomány jellemzi. A termékek kiváló minőségű rozsdamentes acélból készültek, kiváló króm bevonatúak. A Sunerzha ötéves garanciát vállal eszközére.

"Dvin". Orosz cég létra alakú törülközőtartókra specializálódott. A készülék árai ésszerűek, a garancia egy év.

"Nick". Nagyon népszerű orosz márka több mint tíz éve. Minőségi termékeket állít elő érdekes tervekkel. Ötéves garanciát biztosít a termékekre.

Terminus. Ez az orosz márka szerette a vásárlókat a legszélesebb választékának köszönhetően és nagyon kedvező áron. Mindegyik modellnek nagy teljesítménye van, a működés évek alatt bizonyított. Ez a gyártó tíz év garanciát vállal.

"Leader-Stal". Rozsdamentes acélból készült termékek állítható fűtési hőmérséklet mellett, valamint automatikus leállás funkció túlmelegedés esetén. Ötéves garanciát vállal.

Terma. Ez egy lengyel cég. Nagyon népszerű hazánkban, mivel kiváló minőségű és tartós termékek megjelenésével jellemezhető.

Mindezek a gyártók mindenféle típusú törölközőt tartalmaznak - mind elektromos, mind pedig vízzel együtt.

Ezen eszközök árkategóriája nagyon nagy. A rotációs modell 6 000 rubel áron vásárolható meg. A "létra" költsége 5 000 rubelből indul. A legolcsóbb lehetőség egy "kígyó" - az ára 2 500 rubelből indul.

Beszerelési árnyalatok

Az elektromos fűtött törülközőtartók könnyen felszerelhetők a vízfelületükhöz képest. Nem kell egy közös hideg vagy melegvízellátó rendszerhez csatlakoztatni. Az egyetlen dolog, amit külön figyelmet kell szentelni a készülék saját kézzel történő felszerelésének folyamatában - ez a tökéletes szigetelés. Végtére is, a fürdőszobában lévő elektromos áram nagy veszélyt jelenthet egy lakás vagy ház lakói számára.

Először is ellenőrizni kell azt a vezetéket, amelyről a készüléket bekapcsolják. Szükség van továbbá a földelésre és az RCD csatlakoztatására annak érdekében, hogy elkerülhető legyen a probléma a túlfeszültség alatt.

A fürdőszobában két fő lehetőség van az elektromos szárítógépek csatlakoztatására.

Csatlakoztassa a közvetlenül a fürdőszobában található konnektorhoz. Ilyen helyiségekben speciális fedeleket és nedvességálló házat kell használni. Leginkább a lehető legmélyebbre kell szerelni a falba. Ez a csatlakozási lehetőség jobban megfelel a hagyományos törölközőmelegítőknek, amelyek nem rendelkeznek érzékelőkkel és termosztáttal. A kikapcsoláshoz csak húzza ki a tápkábelt. Meg kell jegyezni, hogy jobb, ha a kivezetést a belső falra helyezzük, mivel a kondenzátum leggyakrabban felhalmozódik az utcai falakon. És ez rövidzárlathoz vezethet.

Csatlakoztassa a fürdőszobán kívüli konnektorba. Ez a módszer megfelelőbb és biztonságosabb. Ehhez meg kell fúrni egy lyukat a falban, ahol a vezeték megy. Ha be kell helyezni a kábelt és a fürdőszobába, figyelembe kell venni azt, hogy jobb, ha legalább 10 cm-rel a padló felett fekszik, hogy elkerülje az áradások okozta problémákat.

Ehhez a csatlakozási módhoz jól illik az elektromos törölközőmelegítők, amelyek termosztáttal vannak felszerelve. Legtöbbször a fali konnektorba dugaszolnak, és mivel a fürdőszobán kívül helyezkedik el, biztonságosabb.

Annak érdekében, hogy megfelelően telepítse és csatlakoztassa az elektromos fűtött törölközőt, meg kell ismernie a kapcsolási rajzot a lakásban vagy a házban. Legjobb, ha a készüléket megfelelő magasságban akasztja le a padlóról. Továbbá, ha úgy döntenek, hogy a szárítógépet a fürdőszobában lévő konnektorhoz csatlakoztatják, és ez a régi minta, akkor jobb, ha egy modernebb és nedves helyiségekre cserélhető.

A fűtött törölközőtartó felszereléséhez, még a legegyszerűbb "tekercs" típushoz is, a következő eszközökre van szüksége:

Nagyon fontos, hogy figyeljen a telepítési előírásokra, és semmiképpen ne túlterhelje a hálózati vezetéket túlságosan nagy teljesítményű eszközzel.

A készülék önellátása előtt meg kell ismerkednie a használati utasítással, valamint az elektromos árammal történő munkavégzés során a biztonságra vonatkozó valamennyi előírásnak és előírásnak.

A legfontosabbak a következők:

Ne dolgozzon az eszközzel, ha az a konnektorhoz csatlakozik.

Minden szükséges szerszámot a villamosenergia-kezeléshez gumírozott fogantyúkkal kell felszerelni. Fontos megjegyezni, hogy a gumi nem vezet áramot.

A munka megkezdése előtt meg kell szakítani a telepítést és a csatlakozást.

Győződjön meg róla, hogy nincs feszültség speciális jelzések segítségével.

A manipulációk végrehajtása során nem lehet fémfelületekhez kötődni. A fém nagyon nagy elektromos vezetőképességgel rendelkezik.

Meg kell győződnie arról, hogy a helyiség, ahol a munkát elvégezni szárad. Semmilyen esetben ne legyen vízzel érintkezve.

Minden szerelési munkát nagy sűrűségű gumikesztyűben kell elvégezni.

A villamos energiával való munkavégzés nagyon veszélyes, így nem hagyhatja figyelmen kívül ezeket a szabályokat. Az áramütés halálos lehet, és a nagy feszültség azonnal hatással van az emberi szervezet valamennyi folyamatára.

Használati tippek

Az elektromos fűtött törölközőtartó a megfelelő kiválasztással, beépítéssel és felhasználással tökéletes nem csak a fürdőszobában, hanem más helyiségekben is.

Működése közben jobb tanácsokat követni.

 • a helyiség méreteinek figyelembevételével készülő erőgépek kiválasztása;
 • a telepítés során elengedhetetlen a földelés alkalmazása és ellenőrizni a bekötés bekötését;
 • jobb, ha termosztátos készülékeket választanak, többé kerülnek, de a működés során gazdaságosabbak lesznek;
 • az eszköz formája tetszőleges lehet, amennyiben megfelel a helyiség méretének és kialakításának;
 • üzem közben meg kell győződnie arról, hogy a víz nem esik a konnektorba;
 • a lehető legszorosabban ellenőrizze a vezeték szorosságát és szigetelését, ha a fűtött törölközőtartó nyílt módon van csatlakoztatva;
 • a helyiség nedvességtartalmának a normál tartományon belül kell lennie, ellenkező esetben fennáll a rövidzárlat veszélye;
 • Az elektromos törülközőtartót nem szabad a könnyen gyulladó tárgyak mellett elhelyezni.

Ha olyan helyzet alakul ki, amikor a törölközőmelegítő nem melegszik, előfordulhat, hogy a fűtőelem megszakadt. A pontos diagnózis érdekében jobb konzultálni egy szakemberrel.

A legtöbb felhasználó jól reagál az elektromos törülközőtartókra. Néhányan azt mondják, hogy könnyű a telepítés, valamint a ház körül mozgatásuk lehetősége. Mások hasonlítanak arra, hogy a készüléket bármikor kényelmesen használhatja. Sokan azt állítják, hogy ezek az eszközök nagyon gazdaságosak és nem fogyasztanak sok villamos energiát, különösen azokat, amelyek termosztáttal és elektronikával felszereltek.

Az ilyen eszközök tulajdonosai megjegyzik azt a tényt, hogy a modern orosz modellek semmiképpen sem minõsítik a minõséget a külföldiek számára. És az árhoz választhatja a legmegfelelőbb lehetőséget.

Ma a technológia nem áll meg. Ha a korábbi lakástulajdonosok csak olyan vízmelegített törülközőtartókhoz férhettek hozzá, amelyeket nem különösebben különféle modellek különböztettek meg, ma mindenkinek olyan innovációval kell elkényeztetnie magát, mint egy elektromos eszköz. Most a formája nem korlátozódik egy kígyóra vagy egy háromlépéses létrára. Kiválaszthatod magadnak bármilyen alakot és mérett. Az energiatakarékosság érdekében az ilyen törölközőmelegítők további funkciókat - termosztátokat, hőmérsékletérzékelőket - tartalmaznak.

A megfelelő választás, mint kiderült, nem olyan egyszerű. Nem a legjobb megoldás lenne az első kedvenc modell megvásárlása. Szükséges, hogy átfogóan tanulmányozzák az ilyen eszközök összes jellemzőjét, és figyelembe vegyék az árnyalatokat - a gyártás erejétől és anyagától a formájáig és méretéig. És mivel a modern gyártók gondoskodnak a fogyasztókról, nagyon reálisnak bizonyult egy kiváló minőségű és tartós elektromos fűtött törölközőtartó megvásárlása. Egy ilyen eszköz nélkülözhetetlenné válik a fürdőszobában, nemcsak a törülközők és a textília szárításához, hanem a kényelmes hőmérséklet fenntartásához és a kórokozó gombák és csírák kialakulásának elkerüléséhez.

Az elektromos fűtött törülközőtartók előnyeiről lásd a következő videót.