Legfontosabb > Tartozékok

Hogyan válasszuk ki a zuhanykabinot: a választás szabályai és a legjobb modellek értékelése

A kényelem és a sokoldalúság miatt a zuhanyfülkék egyre inkább otthoni fürdőszobákba kerülnek. Ezek különböznek az anyagkészítésben, a konfigurációban és a méretben. A gyártók örömmel töltik el a modellt és a különféle funkcionalitást.

De hogyan válasszuk ki a zuhanykabinot, hogy ne csak a kezelések során a lehető legkényelmesebb legyen, hanem harmonikusan illeszkedjen a fürdőszobába?

Hogyan válasszuk ki a zuhanyzót

Egyrészt a zuhanykabin higiéniai eljárásokat tervez, másrészt a fürdőszobában lévő bútor. A modell kiválasztásánál figyelembe kell venni mind a tisztán funkcionális képességeket, mind az általános megjelenést.

Először is el kell döntenie a vízvezeték beszerzésének elvárásairól, vagyis annak meghatározásáról, hogy miért vásárolta meg. Ellenkezõ esetben a felmosó berendezés, amelynél felesleges funkciók tartoznak, vagy egy nem ábrázolt és szükségtelen "szekrény" egy zuhanyfejjel jelenik meg a fürdőszobában. Ennek eredményeképpen ez a hulk egy ilyen értékes helyet fog elfoglalni a fürdőszobában, és ennek semmi értelme.

A legfőbb korlátozás a zuhanykabin kiválasztásánál a fürdőszoba méretei. A vágy, hogy a rendelkezésére áll egy pezsgőfürdő vagy egy török ​​gőzkabin, érthető, de nem mindig megvalósítható. A fürdőszoba mérete korlátozott, néhány további funkciót gyakran el kell hagyni a kis méret és a szükséges minimális készlet mellett.

Nézzük meg, hogyan válasszuk ki a modern zuhanykabin megfelelő módon, hogy megfeleljen az alábbi kritériumoknak.

1. kritérium: raklap anyaga és alakja

Néhány zuhanykabinban egyáltalán nincs rakéta. Azonban ez az opció megköveteli egy speciális padló elrendezését a zuhanytálca belsejében, kiváló minőségű vízszigeteléssel. Ha a zuhanyozófülke önellátására vonatkozó tervek önmagukban is jobbak, akkor azonnal válasszon egy terméket egy mini-fürdővel. Egy ilyen modell könnyebb összeszerelni, bárki, aki elolvashatja az utasításokat, és csavarkulcsot és csavarhúzót használ, fel tudja szerelni.

A zuhanytálcák a következőkből készülnek:

 • öntöttvas - klasszikus és tartós, de hosszútávú anyag;
 • acél - tartós, de zajos lehetőség;
 • akril (műanyag) - olcsó, könnyen telepíthető és stílusos modellek;
 • fajansz - szilárd és elegáns változat;
 • mesterséges márvány - tartós, csendes és a legdrágább lehetőség.

A fémtálcák nem félnek a nehéz tárgyak esésétől. Akril, kerámia és márvány társaik ilyen helyzetben azonnal megrepednek vagy repedeznek. És ha még egy kis akrilfoltot még meg lehet javítani, akkor a fajanszot és a márványt ki kell dobni, új raklapot vásárolni.

Másrészt az acél és az öntöttvas zománc sötétedhet az idő múlásával. A műanyag, a kerámia és a márvány hasonló támadást kizárt.

Maga a zuhanykabin alakja közvetlenül függ a kiválasztott fürdő formájától. Kerítésszerkezete a szerelés során közvetlenül a raklapra szerelhető. A legtöbb banális lehetőség - négyzet vagy téglalap. De a fali zuhanykabinok kör alakúak vagy annak felére is kiterjednek, és a sarokmodellek egy negyed kör vagy egy ellipszis alakúak.

A lekerekített tálak elegánsabbak és kevesebb helyet foglalnak el a fürdőszobában. A kiálló szögtől még mindig kevés értelme van. De ha a fürdőszoba nagy, akkor inkább egy klasszikus téglalap alakú fürdőkád vagy jacuzzi záró ajtókkal a zuhanyozáshoz ilyen belsőben lenne jobb.

A méretű raklapok a legkülönbözőbbek. Mindegyik oldal 0,6 és 2 méter közötti lehet. A sekély modellek lapos fenékkel készülnek, alátétek nélkül. Meg kell választani, ha csak zuhanyra van szüksége. A mély, 30 cm-es vagy annál magasabb oldalú mély változatok már "fekvő" és "ülő". A második esetben kis kinyúlással vannak ellátva a sarokban vagy a kabin egyik oldalán, amelyen ülhet.

2. kritérium: Az ajtók kinyitásának módja

A nyitott ajtók a zuhany alatt egy vagy két. Ha a zuhanycsomag kicsi, akkor egy ajtó elegendő. A választás itt csak a fürdőszoba kialakításától függ. Az egyik belsejében egy kompakt tágas zuhanykabin ideális nyílászáróval, míg a másik számára a legjobb megoldás egy tágas modell egy pár klasszikus szárnyas ajtóval.

A zuhanykabinban lévő ajtók:

 • lengő vagy csuklós;
 • csúszó;
 • összecsukható "könyvek" formájában.

A lengőajtók zsanéroit csak az összes fémből kell kiválasztani. A préselt fémpor vagy szilícium olcsó analógjai rövid életűek. A tolóajtóknál a legfontosabb a görgőkre vonatkozó útmutatók anyaga. Ne mentse itt. Az olcsó műanyag vezetőkkel való modellezés nem bölcs. Nem tartanak sokáig. A legjobb megoldás az acél vagy alumínium "sínek".

Az ajtók gyártására szolgáló anyag lehet:

 1. Plexi.
 2. Üveg (temperált vagy triplex).
 3. Polisztirol.

A Triplex a legbiztonságosabb és legtartósabb. Azonban gyakran túl drága az otthoni zuhanyzásnál. Az ár legnagyobb költségvetése a polisztirol ajtók. De rövid életük és olcsó megjelenésük van. A klasszikus egy üveg, amely megreked. Noha nehéz, sokkal előnyösebbnek tűnik, mint a műanyag.

A jellemzők készletén található plexiüveg az utolsó két lehetőség közepén helyezkedik el. Azonban, amikor kiválasztja, érdemes megemlíteni az anyag súlyos mínuszát: könnyen karcolódhat. És akkor lehetetlen megcsiszolni vagy más módon megszüntetni a karcolást.

3. kritérium: nyitott és zárt dobozok

Az építés típusa és a feszesség függvényében minden zuhanytálcának két típusa van: zárt és nyitott. A kritériumnak megfelelő választást a vevő pénzügyi lehetőségei és a doboz funkcionalitása határozza meg. Például egy gőzfürdő jelenléte csak zárt típusú modellben lehetséges. És itt az utóbbi ára mindig magasabb lesz, mint egy nyitott kabin, amelynek rendszeres zuhanyzója és szórófejje van.

A szerény funkcionális elemek (gyakran csak zuhanyfej) és a minimalista kialakítás miatt a nyitott kabinok olcsóbbak, mint a zárt hidroboxok. Az utóbbiak felső fedele és zárt. A készülék zajtalanítja a gőzfürdőt a fürdőszobában. De az ilyen modellek költsége 2-4-szer magasabb, mint a nyitott alternatívák.

A nyitott vagy zárt zuhanykabin kiválasztásakor meg kell érteni, hogy az első típusú modellhez tartozó fürdőszobának magas színvonalú vízszigeteléssel kell rendelkeznie. A forró vízből származó gőz a működés közben sokat fogy, a fürdőben lévő páratartalom magas lesz. A belsőépítészet költsége és a vízhatlanabb bútorok gyakran meghaladják az olcsó nyitott zuhanytálcát választó megtakarításokat.

4. kritérium: További funkciók

A csatorna öntözési lehetősége minimális, amely nélkül a zuhany nem képes. Azonban a modellek túlnyomó részében van egy oldallap, amelyen szórófejek állíthatók be a szórófejet és a szórófejet felül, valamint háttérvilágítással és ventilátorral.

További funkcióként a zuhanyzó jelen lehet:

 • Rádió és telefon - azok számára, akik szívesen énekelnek és fontos hívást várnak.
 • Hidromasszázs a lábakhoz - olyan vízsugarak, amelyek nyomásra állíthatók, amelyek tonizálják a bőrt és lazítják az izmokat.
 • Fény - zárt zuhanytálcához szükséges.
 • Szellőztetés - a fülkében lévő levegő keringtetésének biztosítása és a felesleges gőz eltávolítása.
 • A trópusi zuhany egy speciális vízeloszlási rendszer, amely megteremti az eső hatását a trópusokon belül.
 • Török gőzfürdő - egy gőzfejlesztő jelenlétét jelenti.
 • Kontrasztos zuhany - automatikus vízszabályozó fúvókák, amelyek a beállított időintervallumnak megfelelően változnak a rendkívül forró és nagyon hideg víz között.
 • Az aromaterápiás rendszer a gőzgenerátor kiegészítése, amely lehetővé teszi, hogy aromás olajokat adjon az előállított gőzbe.
 • Hőmérők - olyan eszközök, amelyek a víz hőmérsékletét fenntartják az adott paraméterekben, függetlenül a vízellátó rendszer nyomásesésétől.

Mindegyik elem kiválasztása, amennyire ez szükséges, csak a vevő preferenciáitól függ. De minél többet a kiválasztott zuhanykabin modellben, annál szélesebb a zuhanykabin funkcionalitása és minél magasabb az ára. És minden további funkció az elkerülhetetlen növekedés a bódéban.

Tippek a zuhanykabin kiválasztásához

Ha egy lakásban vagy magánházban lévő csövekből származó víz áramlik keményen, akkor jobb, ha megtagadja a "trópusi zuhany" elkülönítését, ellenkező esetben a kis lyukakkal ellátott sprinklerek gyorsan elzáródnak az üledékekkel, és egyszerűen nem működik megfelelően.

A kívánt modell kiválasztásakor feltétlenül ellenőrizni kell az ajtók működését: hogyan nyitják és zárják be. A leveleknek simán, csendesen és könnyedén és zárt állapotban kell mozogniuk / lengeniük - szorosnak kell lenniük. Ezek akadályt képeznek a víz fröccsenésében, ezért egy teljes mágneses mágnesszalaggal kell rendelkezniük az érintkezési ponttól fentről lefelé.

Ha a kabinra csak reggeli és este zuhanyozásra van szükség, akkor a modellt mindenfajta hidromasszázs, gőzfejlesztő és rádióvevő nélkül választani kell. Egy egyszerű doboz alacsony raklap és egy öntözés elég lehet, és ez a lehetőség olcsó. Nincs értelme drága vízvezeték beszerzésében, amelynek funkcionalitását nem fogják teljes mértékben használni.

Mielőtt elmész az üzletbe, hogy kiválaszthasson egy zuhanykabinot, helyesen és objektíven kell értékelnie a fürdőszobában rendelkezésre álló helyet. Túl nagy doboz egy kis fürdőszobában foglalja el az egész padlót, és nem hagy helyet egyéb vízvezetékhez. Sőt, az egészségügyi berendezések elrendezésére vonatkozó terv kidolgozásakor nem szabad megfeledkeznünk a csővezetékek és a villamos energia összekapcsolásáról.

Az elektromos vezetékekkel minden nagyon egyszerű, a fürdőszoba bármely pontján eldobhatja őket. A szennyvízzel minden kicsit bonyolultabb. A főzőedényben általában az egyik sarkában található. Ezzel a szöggel egy zuhanycsövet kell elhelyezni a falhoz egy csatornacsővel. Minél rövidebb a lefolyó a zuhanykabinból a felszállóba, annál kevésbé valószínű, hogy eldugul.

Ha gyermekek vannak a családban, akkor jobb, ha egy mély tálcával ellátott zuhanykabinot választ. Az ilyen nyitott ajtókkal ellátott doboz könnyedén bejuthat a zuhanyzóból egy fürdős fürdőbe. A fürdőben ezenkívül kézzel is meg lehet mosni a ruhákat, vagy áztatni a mosás előtt.

A legnagyobb gyártók értékelése

A hazai piacon a vízvezeték-zuhanyozók bemutatásra kerülnek orosz és külföldi egységek. Ráadásul a költségek nagymértékben függenek a gyártótól. Ugyanezen funkciók esetén kétszer-háromszor többet fizethet. Valójában ez a díj a márka számára.

A híres "Jacuzzi" cégnek, amely háztartásgá vált, sokat keres a boltokban. De a minőség a vízvezeték ez a gyártó Olaszország, természetesen magas.

A hazai gyártók közül kiemelkedik a Radomir és a BAS. Ezek a piacon a legrégebbi és legnagyobb vállalatok. Az akril tálcával nagyon jó tusoló kabinokat kínálnak az Aquanet és az Watercolor. Kompakt doboz keresésekor figyelmet kell fordítani az Aqua Joy társaságra, amely csak a kis fürdőszobába épített vízvezeték szerelésére szakosodott. És ha egy tervezőmodellre van szüksége, jobb, ha megállítja a választását a "Laniver" zuhanyfülkékről.

A behozatal költségvetési szegmensét világszerte működő gyár - Kína képviseli. Ugyanakkor ellentmondásos minõségû tisztán kínai termék létezik, és a közép-királyságban az európaiak által felügyelt gyárakban tûzolt kabinok vannak. Az utóbbiak nagyon megérdemlik a végrehajtást, házasság és minőségi anyagok nélkül. Itt választhat az "Appolo", "Aqualux", "AquaStream", "Goldman" és "Optima" márkanevek közül.

A németek (Edelform, Wasserfalle, Westerhof, csehek (Luxus és Riho), finnek (Oras, Ido, Nimo, Finn mester ") és az olaszok (" Primo "," Valencia "). Minden terméke kiváló minőségű kivitelezést és számos különféle kiegészítő funkciót kínál. És minél újabb, minél magasabb a berendezések ára.

Valójában a költség átlagos szegmensének minden európai gyártója ugyanazt a minőségi zuhanykabinokat kínálja. Itt, amikor kiválasztja, nagyobb figyelmet kell fordítania a márka, hanem a javasolt funkcionalitás és tervezés.

Hasznos videó a témában

A zuhanyzók kiválasztására, műszaki jellemzőire és működésére vonatkozó fontos ajánlások a következő videókban találhatók.

Minden a zuhanyzók jellemzőiről és töltéséről:

Zuhanykabin kiválasztása - ami jobb az ár és a funkcionalitás szempontjából:

Hogyan kell vásárolni egy zuhanykabin, mit kell figyelni:

Nehéz választani egy megfelelő zuhanykabinot a piactól. De ha megpróbálja, akkor az ideális ár-minőség arány biztosan megtalálható. Csak akkor szükséges azonnal eldönteni, hogy mely funkciók és modulok szükségesek, és melyeket eldobhat.

A zuhanykabinok funkcionalitásának és töltésének megfelelően számos lehetőség kínálkozik, így mindig van lehetőség arra, hogy a jellemzők és a költségek szempontjából optimális modellt keressenek és megtalálják.

Hogyan válasszuk ki a zuhanyzó a fürdőszobában

Minden nap több millió ember szerte a világon kíváncsi, hogyan válasszon egy zuhanykabinot egy fürdőszobának? Az új korszak saját feltételeket szab. Az élet gyorsasága az embereket arra törekszik, hogy időt takarítson meg. A zuhanykabinok könnyen megtisztíthatók. Különböző méretűek és felszerelhetők. Kiválaszthat egy modellt bármilyen méretű és minden ízlésű fürdőszobába. Amikor kiválasztja, konzultáljon szakértőkkel, meghívhatja a telepítő varázslót, aki értékelni fogja a helyiség lehetőségeit.

Mit kell keresni a zuhany kiválasztásakor?

A választás során a következő szempontokra kell figyelni:

 1. Méretek. Fontos szerepet játszanak a fürdőszoba paraméterei, ahol a kabin be lesz szerelve. Megfelelő méréseket kell előzetesen elvégezni.
 2. A kabin típusa. Több mutatóval osztják őket: nyitott és zárt, hidromasszázs és anélkül, és mások.
 3. A vásárlás költsége. Itt a fontos szerepet játszik a jelenléte különböző funkciók, amelyek mindegyike növeli az árat a téma. Szükséges eldönteni, hogy mit akar a vevő, és ahonnan könnyen elutasíthatja. Ma 15 ezer rubel és 150 ezer rubel kabinat vásárolhat.

A választás eldöntésekor emlékeztetni kell arra, hogy a különböző harangok és sípok jelenléte lerövidíti az élettartamot és további gondokat okoz a működéshez. A komponensek elhasználódása esetén cserére szorul. Azonnal meg kell oldani a problémát a raklapon. Néhányan inkább kabinokat szeretnek nélkülük. Az ellentétes megoldás támogatóinak azt kell mondaniuk, hogy a raklapok különböző méretűek, magasságban, alapanyag minőségben és bevonatokban vannak.

A fülkék a funkcionális berendezéseket különböznek:

 • függőleges és vízszintes hidromasszázs;
 • "Trópusi eső";
 • gőzellátás;
 • aromaterápiás;
 • érintésvezérlés;
 • rádió, lejátszó, mobil kommunikáció;
 • ülés fejtámla;
 • törökfürdővel és szaunával rendelkezik.

Minél kevesebb ilyen funkció, annál alacsonyabb az ár, és fordítva.

Vásárlás előtt egy illetékes rajzot kell készítenie - egy fürdőszoba diagramot. Előfordulhat, hogy teljesen újra kell tervezni. Ez nem jelent problémát azok számára, akik felújították. Ebben az esetben a kabin felépítése nem nehéz. A többieknek alkalmazkodniuk kell a meglévő feltételekhez.

Nemcsak helyet kell találni, hanem kellő méretű folyosókat és megközelítéseket kell fenntartani minden funkcionális területre, figyelembe véve az ajtók elérhetőségét. Hogyan telepítik a csöveket? Előfordulhat, hogy módosítania kell az elrendezésüket. Mindezeket az árnyalatokat figyelembe kell venni a zuhanyzók kiválasztásakor.

Tusoló típusok

Az alábbi típusú zuhanyzókat különböztetjük meg:

 1. Nyitott zuhanyzó van beépítve a meglévő belső térbe. Rendszerint a sarokövezetet választja ki. A raklap fel van szerelve, az üvegajtók rögzítve vannak. Az ilyen modelleknek nincs felső átfedése. Ezek a kabinok csak zuhanóként használatosak. Ehhez a szokásos zuhanycső van. Sokan szeretik a raklap hiányát. A kényelem érdekében egy monolit pódiumot építenek ki a betonból, és csúszásmentes csempeburkolattal. Az üvegajtók alumínium vagy sárgaréz profilokra vannak szerelve. Könnyűek és kényelmesek, nincsenek extra funkciók. Az ilyen kabinok kis helyeken is felszerelhetők. A legfőbb hátrány a levegő nedvesítése, amikor zuhanyozni kezd.

Mit kell tudni a választás során?

A zuhanykabin kiválasztása előtt ismerni kell a fürdőszoba méreteit és a kommunikáció helyét. Először is el kell döntenie a raklapot. Ha ez európai stílusú, akkor a raklapnak nincsenek oldalai, a padlóra van zárva. A választás során minden családtagra összpontosítania kell. Mindenkinek kényelmesen kell járnia és megy. Ezért a bolt is érdemes figyelni.

A nyitott típusú fülkék lehetnek négyszögletesek, négyszögletesek, kerekek. Ezek a típusok a falhoz vannak rögzítve. Ha egy sarokba kell vinned a vásárlást, a sarokbeállítás meg fog tenni. A raklap kiválasztásakor figyelembe kell venni a csatornahálózat helyét. Néha fel lehet emelni a padlót, miután felépített egy kis dobogót a szereléshez. Jó ötlet a nagy raklapok eléréséhez. Így megkönnyítheti a zuhanyzás és a belseje elhúzódásának folyamatát.

A szakértői vélemény a következő:

 • alacsony pan alkalmas idősebb embereknek;
 • a magas tálca fürdőszobának is használható, ami kényelmes a gyermekes családok számára.

A raklap elkészítéséhez használt anyag

A minőségi mutatók kulcsszerepet játszanak. Paletták gyártásához olyan anyagokat használva, mint:

 1. Az akril - a legnépszerűbb anyag, ésszerű áron, különböző méretben és tervezési megoldásokban.

A különbség a nyílászárók rendszerében

Az ajtónyitás típusa fontos. Ha a szoba tágas, akkor a tulajdonosok nem összpontosítanak erre a figyelemre. A helyhiány miatt a választás e mutatón alapul. Melyik zuhanykabin kiválasztása az ajtónyitó rendszer alapján:

 • csúszó;
 • zsanér;
 • swing;
 • lengés vagy esztergálás;
 • hajtogatás;

A tolóajtók több panel építése. Nyitáskor egymásba fúródnak, összecsukva az egyiket. Az ilyen rendszer nagyon kényelmes a kis helyiségekben, helytakarékos és nem okoz kellemetlenséget a használat során. A zsanér könnyedén kifelé nyílik. Engedélyezze a maximális hozzáférést. A vezetőfülke tetejére és aljára szerelve.

A "swing" név magáért beszél. Az ajtó külső fordulattal van ellátva, amely kifelé nyúlik. A hurok rögzítése függőleges szövetszerkezeten található. Szükséges további helyet biztosítani a finom szántáshoz.

A lengő vagy csuklós ajtók kényelmesek, a helytakarékosak. Az integrált csuklónak köszönhetően könnyen mozognak. Nyissa ki és zárja be enyhe nyomást kívülről.

A hajtogatórendszer kis kabinok számára alkalmas. Az ajtót behajtják a könyv elve. Belül nyílik, és nem igényel további helyet. Sash kompaktan egymás mellett, kényelmetlenség nélkül.

Milyen anyagot használnak ajtók készítéséhez?

A lényeg az az anyag, amelyből a zuhanyajtó készül. A gyártó az alábbi anyagokat használja:

Az üveg a leggyakrabban használt anyag. Nem igényel különleges ellátást. Elegendő, hogy rendszeresen törölje át az üvegajtókat speciális üvegtisztítóval. Nem borított penész, nem járul hozzá a gomba kialakulásához. Az ajtó edzett üvegből készül, amelynek vastagsága legalább 4 mm.

A plexiüveg hasonlít az üveghez. Ugyanolyan átláthatóságú, sokkal kisebb az anyag súlya. A fő hátrány könnyen megsérül. Vannak karcolások, máris lehetetlen megszabadulni tőlük. Megjelenése szenved, és a belső benyomása romlik.

A polisztirol műanyag, amely lehet átlátszó és matt. Könnyű, nedvességálló. Rendkívül kényelmetlen használni. Miután az ajtókon zuhanyozás maradt a szappan és a piszkos víz foltjai, amelyekből nehéz megszabadulni. A mosószer kiválasztása nem könnyű. A működési idő kicsi.

Triplex - a legjobb megoldás. Az üveg olyan, mint egy autó. Két edzett üveglap összekötését jelenti egy erősítőfóliával. Nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik. Magas ár.

Funkcionális berendezések

Minél kevesebb funkciója van, annál olcsóbb a modell. A legegyszerűbb és ennek megfelelően olcsó típusú zuhanykabinok keverővel, öntözéssel rögzíthetők a személy magasságához és háttérvilágításhoz. Vannak modellek beépített vevőkészülékkel. Ezek nyílt típusú kabinok.

A kombinált és zárt típusú fő modellek elektronikusan vezéreltek. A pilótafülkebe beépített konzolos digitális kijelző található. A gombok megnyomásával minden funkció vezérelhető.

A zuhanyzók felszerelhetők a következő jellemzőkkel:

 • Charcot zacskó;
 • kaszkád zuhany;
 • trópusi csapadék;
 • ózonterápia;
 • színterápiás;
 • pezsgőfürdős
 • aromaterápiás;
 • gőzfejlesztő;
 • vevő;
 • telefont.

Minden további funkció növeli a kabin költségét. A vevő maga határozza meg, hogy mely funkciókat válasszon.

Charcot zuhanyzózsa - a vízfolyások a különböző oldalak felé irányulnak. Az emberi testet ugyanakkor teljesen lemossák. Mindegyik kényelmesen állítja be a hőmérsékletet.

A kaszkád zuhany egy erős vízfolyás, amely 1 m magasságból esik le. A személy fekvő pozícióban van. Ez a "jó hangulat vízesése". Ez az SPA eljárás sokakat vonz majd. Zuhanyzó a személyen, frissítő és örömteli érzés.

Trópusi eső - a legvékonyabb vízfolyások szigorúan függőlegesen esnek felülről. Egy erőteljes patak eltalál egy embert, amely hasonlít az esőre. Ezért a név. Az ilyen eljárás népszerű. Segítségével pihenhet és enyhítheti magát a munkanap stresszéből.

Chromotherapy - antibakteriális hatású ultraibolya sugárzásnak való kitettség. A különböző színű hullámok pozitív hatással vannak az egész szervezet állapotára. Ily módon pihenhet vagy stimulálhatja az idegrendszert.

Ózonterápia - egy jakuzzi hatása. Az emberi bőrt pároljuk és légbuborékoknak tesszük ki. Javítja a vérkeringést, enyhíti a feszültséget.

A hidromasszázs az álmatlanságban, vénás elégtelenségben szenvedőknek jelentkezik. A nők szeretik ezt az eljárást, mivel segítenek megszabadulni a narancsbőről. Hát enyhíti a stresszt. Ehhez a vízhőmérsékletnek meg kell egyeznie a testhőmérsékletével. Ez a funkció nemcsak gyógyászati ​​célokra használható, hanem számos betegség megelőző intézkedésként is.

Az aromaterápia lehetővé teszi, hogy a bőrt telítjük aromás olajokkal, ami kedvezően befolyásolja az állapotát. Ezzel a funkcióval felszabadíthatja a fejfájást.

Gőzfejlesztés - a fürdő vagy a szauna hatása. A test ellazul, a pórusok nyitottak, a vérkeringés javul.

gyártók

Ha ilyen vásárlást választ, figyelmet kell fordítania a gyártóra. Előnyben részesítik a megbízható cégeket, amelyek bizonyították magukat a piacon.

Ha a vevő pénzeszközei korlátozottak, választhat az orosz vagy kínai gyártók számára. Hazai cégek közé tartozik: Allavan, Aqualife, Bas, Bach, Finn. Ezeknek a cégeknek a termékei gyakorlatilag nem rosszabbak az európai minőségben, de lényegesen alacsonyabbak az árban. A kínai vállalatok versenyképes modelleket hoznak létre, a legfontosabb dolog az ismert gyártók kiválasztása. Ezek közé tartoznak a következők: Baraka, Goldman, Fresh.

A legmegbízhatóbb gyártók Németországból, Olaszországból, Finnországból és a Cseh Köztársaságból származnak.

A legnépszerűbb gyártók értékelése:

 1. Az ötödik helyet a svájci IFO foglalkozik. A zökkenőmentes kabinok könnyen használhatóak. Számos funkció jelenléte. Jó minőség. A jótállás időtartama 10 év.
 2. A negyedik hely a Novitek finn társasághoz tartozik. A cég termékei egyesítik mind a zuhanyzó, mind a fürdőszobát. A minőség elég magas. A negatív pont az ár.
 3. A harmadik helyet a német LAGARD cég kapta. Ezek általában zárt dobozok. Fel van szerelve maximális funkciókészletekkel. A minőségi mutatók örömet okoznak a vevőknek.
 4. Második hely adható az olaszoknak. Az Albatros a termékek könnyű használatára összpontosít. A kabinok ülésekkel vannak ellátva. A menedzsment mindenki számára elérhető. Vásárláskor jelentős összegeket kell eltöltenie.
 5. Az első helyen a szilárdan megalapított finn cég Ido. Minden mutató csúcsminőségű. Ez a legjobb minőségű lehetőség.

Ha van vágy a zuhanytálca vásárlására, de az alapok korlátozottak, akkor jobb, ha megáll a figyelmük a gazdaságos vállalatokra. Ezek közé tartoznak a következők: Folyó, Parly, Niagara. Ezek nyílt típusú kabinok. Ezek tökéletesen ötvözik az ésszerű árat és minőséget. Az Erlit, a Niagara, a Timo cég fülkéi a vevők vágyait is kielégíthetik kedvező áron.

Szakértői tanácsadás

Ma egyre többen szeretnek zuhanyokat telepíteni. A zuhanyozás kényelmes és egyszerű módja a vízkezelésnek. Az élet ritmusa a modern társadalomban napi legalább kétszer zuhanyozni kell. A fürdőszoba mérete néhány négyzetmétertõl függ, kis lakásokban, néhány tucat négyzetméteres magánházakban. Ezért a zuhany kiválasztását különböző keretek korlátozzák.

Ha a kabin csak a szokásos zuhanyozáshoz van felszerelve, és a tulajdonos nem szereti a fürdőszobában tartózkodni, akkor jobb, ha egyszerűen tervezik. Ez körülbelül 8 ezer rubel lesz, és nem fog sok helyet foglalni. A művelet egyszerű, nem kell befektetni a javításokba. Egyes lakástulajdonosok inkább a klasszikus fürdőkádat cserélik le zuhanyzóval. Ebben az esetben jobb, ha egy kabinat egy mély tálcával vásárolnak. Ez egyfajta fürdőcsere lesz. Ez különösen akkor igaz, ha gyermekek vagy állatok vannak a családban.

Ha a terület meghaladja a 8 négyzetmétert. m., akkor engedélyezhet bármilyen méretű utast. Abban az esetben, ha teljes funkciókra van szükség, egy teljes dobozt telepítenek. Ez kényelmes, ha valaki egészséges életmódot vezet, szereti meglátogatni a szaunát és hidromasszázzsal.

Azonnal figyeljen a víznyomásra a csövekben. Ha a kabin be van szerelve a lakásba, akkor probléma lehet a vízellátással. Vásárláskor jobb megismerni a teljes rendszer teljes működéséhez szükséges követelményeket.

Sok háziasszony sok gondot nyújt a bevonat ápolására. Ezt a pillanatot is figyelembe kell venni. Az üvegruhákat sokkal könnyebb fenntartani tökéletes állapotban, mint a műanyag.

A modern piac tele van különféle zuhanyzókkal. Ezért mindenki választhatja saját ízlését és a rendelkezésre álló lehetőségeknek megfelelően. A vízkezelés elfogadásának szórakoztatónak kell lennie. A kényelem érdekében egyes modelleknek vannak ülései. Kényelmesen nemcsak zuhanyozni, hanem pihenni is lehet. Vannak bizonyos követelmények a minőségükre. Az ülések műanyagból, fából, rozsdamentes acélból készülhetnek. Méretüket a családtagok felépítéséhez kell korrelálni.

Ügyeljen a rögzítés minőségére. Az ilyen ülések a működés és a kopás alatt cserélhetők. Bizonyos modellekben mosó- és tisztítószerek polcaira kerül sor. Ez megkönnyíti a vízkezelést.

Melyik zuhanyzó választani, egy személy magára dönt. A legfontosabb dolog az, hogy praktikus, kényelmes, funkcionális.

Hogyan válasszuk ki a zuhanyzó a fürdőszobában

A zuhanyzók közel 20 éve már egészséges verseny az ismerős fürdők számára. Természetesen a zuhany alatt nincs lehetőség a víztelenítésre a lejtős állapotban. Azonban a tömörség, a helytakarékosság, a gyors zuhanyzás és számos további funkció - mindezen pozitív tulajdonságok a zuhanyzókabinok mellett szólnak. Hogyan válasszuk ki a zuhanykabinat, melynek fő elemeit a tervezés során különös figyelmet kell fordítani, hogyan kell meghatározni az alakot, a méretét és a gyártót - megpróbálunk mindet feltenni ebben a cikkben.

Meghatározzuk a zuhany típusát

Tervezésük szerint a zuhanykabinok három típusba vannak sorolva:

Nyitott zuhanyzók

A nyitott modellek egy zuhanykabin, amely beépített a fürdőszoba elrendezésébe. Először is, ezek a modellek előre gyártottak, vagyis egy padló tálca az egyik fal alján vagy a fürdőszoba sarkában van elhelyezve. A maradék egy vagy két fal a kerámia burkolattal van szemben.

A nyitott modellek másik jellemző jellemzője a felső bázis, a tető hiánya. Ennek következtében nyílt típusú modellekben egyszerűen nem lehetséges a kaszkád vagy a trópusi zuhany felszerelése. Fürdés közben az egyiket a keverővel összekötő zuhanyfejjel kell ellátni egy rugalmas csővel fémhüvellyel. Vagyis a nyílt típusú modellek csak arra szolgálnak, hogy gyorsan leöblítsék a testét.


Nyitott zuhanyt alacsony tálcával.

Meg kell mondanom, hogy nyitott zuhanytartó telepítésekor gyakran elutasítják az alsó tálcát. A vásárolt raklap helyett a zuhanykabin alsó része lehet monolitikus, magas minőségű beton és bélelt kerámia burkolattal, csúszásmentes felülettel. A falak üvegből vagy plexiüvegből készülnek, alumíniumból, sárgarézből vagy acélból készült fémprofilokkal, korrózióálló bevonattal.


Nyitott zuhanyzó.

+ A nyílt modellek előnyei

 • Nagyon alacsony költség, körülbelül 8-20 ezer rubel;
 • Lehetőség arra, hogy bármilyen szükséges területen zuhanykabinnak készüljön;
 • Egyszerű és szerény kivitelezés.

- A nyílt modellek hátrányai

 • Strukturális elemek tőkeszerelése;
 • Nehéz víz és csatorna csomópontok javítása;
 • Nincs lehetőség az ozonációra vagy a gőzfejlesztésre;
 • A felső közönséges lélek hiánya, például trópusi vagy kaszkád;
 • Növelje a helyiség teljes nedvességtartalmát működés közben.

Zárt zuhanyzók

A zárt modellek teljesen autonóm kialakításúak, raklapból, falakból és álmennyezeti fülkékből állnak. Vagyis ez egy hordozható doboz, amelyben számos különféle kiegészítő funkció van beépítve, és ha szükséges, könnyen mozgatható vagy javítható. Leggyakrabban a zárt modellekben akril vagy acél raklapokat használtak, legalábbis - vas- és szaniteráruk. A szerkezet és a fülke mennyezetének csapágyai korrózióálló bevonatú vagy tartós polimer vegyületekből készültek, a zárt modellek oldalsó falai, valamint nyílt modellek átlátszó vagy áttetsző üvegből vagy plexiüvegből készülnek. Átlagosan egy zárt zuhanyzó ára 30-40 ezer rubel vagy több.


Zárt zuhannyal alacsony tálcával.

+ A zárt típus előnyei

 • A szükséges kommunikáció gyors telepítése és csatlakoztatása;
 • A különféle szolgáltatások széles választéka;
 • A különböző modellek széles választéka;
 • Jó hangszigetelés;
 • Elszigetelés az általános beltéri klímától.

- Zárt zuhanyzók hátrányai

 • Általában véve a zárt kabinok nem jelentik a közös hátrányokat, a magasabb költségek kivételével. Ha konkrét modelleket tekintünk az egyes gyártókra, akkor valahol megint bizonyos hibákat találhatunk, amelyek egy adott modellre jellemzőek.

Kombinált zuhanyzók

A kombinált zuhanyozók olyan dobozok, amelyekben nagyon mély serpenyőt, vagy gyakrabban akril, öntöttvas vagy acélfürdőt használnak. A fürdő peremén a zuhanyfalak vannak, a felső rész nyitott vagy zárt lehet, a modelltől függően. Ez a kombinált kialakítás lehetővé teszi a modern fürdők, például a pezsgőfürdő vagy a hidromasszázs használatának minden előnyét, valamint a zuhanyzókabinok, például a Charcot zuhanyzók, kaszkád vagy trópusi zuhany minden előnyét.

A kombinált zuhanykabinok nagymértékben eltérnek a normál zuhanyoktól. Emiatt az ilyen típusú szaniterek modelljei csak nagy területű fürdőszobák esetén ajánlhatók. Vagyis több mint 7 négyzetméter. m. A kombinált zuhanykabinok átlagos ára 70 000 rubel.

+ A kombinált típus előnyei

 • A fürdő és a zuhany minden előnyének kombinációja egyetlen kivitelben;
 • A legkülönbözőbb modellek;
 • Nyitott vagy zárt típus kiválasztása.

- A kombinált típus hátrányai

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba egy zuhanykabin méretét, a raklap formáját és a gyártási anyagot

A konstrukció típusától és az adott modelltől függően a zuhanykabinok különböző méretűek lehetnek. A zuhanyzás optimális modelljének kiválasztásánál a funkcionalitás mellett figyelembe kell venni a fürdőszoba méretét és a kommunikáció helyét a fürdőszobában.

Ha klasszikus négyzet alakú raklapokat használunk, akkor a statisztikák a következők:

 • A nyitott és zárt modelleket leggyakrabban 80x80 cm, 90x90 cm, 100x100 cm méretben gyártják.
 • Kombinált modellek - a fürdőkád téglalap alakú geometriájával ellátott zuhanykabinok leggyakrabban 80x120 cm, 90x120 cm, 90x160 cm, 125x125 cm és 150x150 cm méretűek.

A raklap legelterjedtebb formái:

A sarokpaletták közös formái:

A fenti méretek a helyes geometriájú raklapokhoz készült vízvezeték-modellekre vonatkoznak. Ha a fürdőszoba területe kicsi, akkor kiléphet a helyzetből úgy, hogy egy raklap semleges körzetében, vagy akár egy sarokmodellben, ahol a tálca alakja egy negyed kör alakú, megvásárolja a raklap szabálytalan geometriájú zuhanykabinját.

Ami a raklap mélységét illeti, a modelltől függően a raklap falai akár a padlószinttel akár 40 cm magasak lehetnek. A raklap mélységének kiválasztásakor figyelembe kell venni a csatorna helyét. Ha alacsony vízszintes rakodót kell vásárolnia, akkor néha megoldható a szennyvízcsatorna csatlakoztatásának problémája az alsó talapzaton, vagy a padlószint emeléséhez a fürdőszobában.

Egy másik megoldás egy piszkos víz szivattyúzására tervezett, kompakt szivattyú csatlakoztatása. Viszont a 30-40 cm mélységű raklapok a telepítés során nem merülnek fel ilyen nehézségekkel, azonban amikor magas tetejű zuhanytálcát látogat, akkor ezeket a táblákat folyamatosan felül kell hagynia. Ennek a problémának a megoldása egy vagy két lépcső gyártása lehet a magas oldalon.

Milyen anyagból jobb választani egy zuhanytálcát?

Anyaggyártó raklapok:

 • Öntöttvas;
 • acélból;
 • akril;
 • cserép;
 • Mesterséges márványból készült;
 • Természetes kőből.

Sárgaréz-raklapok - nagy szilárdsággal és tartóssággal jellemezhetők. Még 10 évvel később, az öntöttvas alap zománcja gyakorlatilag nem csiszolja meg. A hiányosságok közül meg kell jegyezni, hogy túl nehézek.

Az acél raklapok sokkal könnyebbek, mint az öntöttvas, nagy szilárdsággal. Az acéltartó azonban nem képes gyorsan melegedni és hűlni. Egy másik hátránya az, hogy erős zúgást okoz, ami csökkenti a vizet.

Akkumulátoros raklapok - a legnépszerűbbnek számítanak, mivel alacsony ár és a legkülönbözőbb formák és méretek. Tiszta akril tálcák a zuhanyzók számára ritka, főként kettős kompozit raklapok dominálnak. Kivételek a raklapok a kőfejtőből. gyorsan felmelegszik

A szaniteráruk raklapjait megkülönböztetik a masszív, az általános szerkezeti stabilitás és a hosszú élettartam. A földgyártó raklapok hiánya - a törékenység, azaz óvatosan kell használni.

Mesterséges márványból vagy természetes kőből készült paletták - gyorsan felmelegszik és hosszú ideig tartja fenn a hőmérsékletet, nagy tartósságú, könnyen csiszolható, és idővel nem veszíti el a megjelenést. Az öntött márványból vagy természetes kőből készült raklapok hiánya a magas költségek.

Nyitószerkezet és anyag kiválasztása a gyártásukhoz

Ajtónyitó rendszerek

A zuhanyajtókhoz való nyíló ajtók lehetővé teszik a nyílás lehető legszélesebb megnyitását, ami akadálytalan hozzáférést biztosít a zuhanykabinhoz. Mindegyik ajtó több, az ajtólap oldalán rögzített csuklópántokkal van felszerelve, amelyeknek köszönhetően az ajtó kinyílik.

Egy másik lehetőség a zuhanyajtókhoz - a kinyíló, csuklós ajtó - ideális a kabin maximális eléréséhez. Két ajtócsukló található az ajtó felső és alsó végén. Az ilyen ajtók rögzítése megbízhatóbb és biztonságosabb, mint a fentiek.

Ha megfelelő méretű zuhanykabin telepítését tervezi, akkor a helytakarékosság érdekében előnyben kell részesítenie a tolóajtókat. Az ilyen ajtók két vagy több átfedő panelből állnak, amelyek simán "átfedik egymást", és amikor az ajtó teljesen nyitva van, "egyezik" egy panel méretével.

Pivot (nyíló) ajtók

Ha a fürdőszobai hely korlátozott, akkor a forgatható (nyitható) ajtó praktikus választás lehet a zuhanyozáshoz. A rejtett pálya mentén mozgó zsanér köszönhetően simán kinyílik, és a lehető legkevesebb erőfeszítéssel beléphet a zuhanykabinba.

Egy összecsukható ajtó ("könyv" ajtó) ideális, ha nem akarja, hogy az ajtó kinyíljon, vagy a fürdőszoba szabad helyei ne engedjék meg. Ez az ajtó nagyszerű a hosszúkás vagy téglalap alakú zuhanyokhoz. Az ajtó befelé nyílik, a felét összehajtogatják. Összecsukható ajtók külön-külön és csúszó panelekkel kombinálva (nagy zuhanyozók esetén).

Ajtóanyag

Minden típusú ajtószerkezetnek előnyei és hátrányai vannak, de a zuhanyzó falainak és ajtóinak gyártásához használt anyag nem annyira egyszerű.

A zuhanyok ajtói és falai a következő anyagokból készültek:

A polisztirol átlátszó vagy matt műanyag, amely ellenáll a nedves környezetnek, és könnyű. A műanyag nyílások hátránya a rövid élettartam. Tehát, a zuhanyzó kabinok, amelyek építésében polisztirol használják alkalmasabbak telepítéséhez az ország házban vagy vendégházakban. Egy másik probléma a műanyag ajtókkal - az ellátás bonyolultsága. A szappanos vagy piszkos víz látható szivárgása gyakran a felületükön marad, míg a műanyag mosószer kiválasztása meglehetősen nehéz.

Üveg - a zuhany ajtó kialakításakor nem egyszerű, de legalább 4 mm vastagságú. Az üvegajtók a leghigiéniásabbnak számítanak abban az értelemben, hogy minimális karbantartást igényelnek, és a felület önmagában nem jelent forma- vagy gombaalakításnak.

Plexi - ez az anyag, gyakran sokan tévesen összekeverik a polisztirolnal. Az igazi plexi azonban polimetil-metakrilát, de nem polisztirol. Az átlátszó plexiüveg ugyanolyan, mint a hagyományos üveg, ugyanakkor kisebb a súlya és nagyobb a szilárdsága, mint a polisztirol. A plexi hátránya, hogy elegendő csak karcolni, és lehetetlen a világos plexiüveg tisztítása. Lehetőség van a matirovannyi plexiek felületének darálására.

A Triplex egyfajta temperált üveg, amely szerkezete nagyon hasonlít az autók gyártásához használt üveghez. A triplex szerkezete általában két átlátszó üvegből áll, köztük átlátszó erősítőfóliával. Az anyag fő előnyei nagy szilárdság és biztonság. A hátrány nagyon magas ár.

Zuhanyzók és extrák

A nyílt típus legegyszerűbb modelljei, mint általában, nem rendelkeznek összetett kontroll funkcióval. Például mindent korlátozhat egy keverő, egy háttérvilágítás és egy primitív fm-vevő jelenléte a kabinban.

A legtöbb zárt vagy kombinált típus elektronikus vezérléssel van ellátva, amelynek kezelőfelülete konzol és kis digitális kijelző. A konzol gombjainak megnyomásával szinte minden, a zuhanykabin kialakításánál szereplő funkció vezérelhető.

További jellemzők:

 • Kaszkád zuhany;
 • Trópusi zuhany;
 • Charcot zacskó;
 • Whirlpool;
 • színterápiás;
 • Ózonterápia;
 • aromaterápiás;
 • Gőzfejlesztő;
 • Beépített vevő;
 • Beépített DVD-lejátszó;
 • Rádió telefon.

Itt mindenki maga dönti el, hogy milyen további jellemzői vannak a zuhanynak. De annak érdekében, hogy könnyebb legyen dönteni egy vagy egy másik funkció jelenlétéről, megmondjuk, hogy mi is.

A kaszkád zuhany a fürdés módja, ha egy személy fekvő helyzetben van, és egy erős vízfolyás, 35-36 ° C hőmérsékletű víz áramlik rá egy 100 cm-es magasságból.

A trópusi zuhanás olyan mód, amikor az emberi testet számos nagyon vékony vízfolyással mossák, amelynek iránya szigorúan vertikálisan fentről lefelé.

Charcot zuhanyzása - ebben a módban a testet ugyanabban az idő alatt 6-10 mérsékelt vízsugárral mossák a különböző oldalakon. A vízhőmérséklet egyedileg szabályozható.

Kromoterápia - az emberi bőr felszíni expozíciója ultraibolya sugárzással, amely további antibakteriális hatást fejt ki és stimulálja a vérkeringést.

Ózonterápia - az oxigénbuborékok vízben gőzölgő hatása. Elvileg ez az üzemmód egy jacuzzit tartalmaz.

Az aromaterápia néhány gomb megnyomásával kényelmes aroma módot állíthat be. Meleg zuhanás közben a bőr kissé párolog, és ebben az állapotban illékony étervegyületeket képes felszívni. Vagyis felszívja a kellemes szagot.

A gőzfejlesztés lehetőséget kínál egy zárt zuhanycsarnokban, hogy újjáépítse a finn vagy a török ​​fürdő mikroklímáját. A gőz hatása az emberi bőrre a vérkeringés és a bőr pórusainak megtisztítására ösztönöz.

A zuhanyozók legnagyobb gyártói és importőrei

A zuhanykabinok hazai gyártói közül az orosz gyártók 1 Marka, Alavann, Aqualife, Bach, Bas, Eurolux és Finn. Az orosz szaniterek minősége nem rosszabb az európai termékeknél, de a zuhanyzók ára általában alacsonyabb. Átlagosan vásárolhat egy jó zuhanykabinot 30-40 ezer rubelre.

Németország termékeit az orosz vízvezeték-piacon az Edelform, a Stiebel Eltron, a Sturm, a Wasserfalle, a Westerhof képviseli. A vízvezeték minősége nagyon magas. Érthető módon a németek teszik, akik híresek minden apróságukról. Azonban ezeknek a vállalatoknak a minimumárai 70-80 ezer rubelre indulnak. A minőségért fizetnie kell.

A középáras szegmensben és a jó minőségben Olaszországból: Primo, Valencia, Sturm, Axa; Finnország: Finn mester, Novitek, Oras, Timo; Csehország: Riho, Vagnerplast, Luxus. A gyártók termelési költsége 40 000 rubel lehet, és akár 120 000 rubelt is elérhet. Mindez a modell funkcionalitásától függ.

Különben, meg kell mondani a termékek Kínából. Az itteni helyzet olyan, hogy ha egy ismeretlen kínai gyártótól általában vásárolna egy zuhanyfülkét, akkor nagyon nagy valószínűséggel rossz minőségű hack vagy soros vízvezetékeket vásárolhat. Ha jól ismert gyártóktól veszi a vízvezetéket, akkor sokat megtakaríthat, és ezzel egyidejűleg 10-30 ezer rubelre is kiváló minőségű zuhanyzópultot kaphat. A legismertebb kínai gyártók: Avanta, Ammari, Baraka, Goldman, Fresh, HX, Ika, Optima, Eago, Gllon.

Hogyan válasszuk ki a zuhanykabin - szakmai tanácsadás

Ha a cél az, hogy egy normál zuhanyt és egy basszus trópusi zuhany alatt vagy egy jacuzzi oxigénbuborékai alatt süsse le, nincs időd, akkor a legjobb választás egy egyszerű, olcsó klasszikus modell a zuhanykabinban. Nincs értelme vásárolni drága vízvezetékeket egy nagy számú funkcióval, ha nem fogja használni ezeket a funkciókat.

Ha egészséges életmódot támogat és különböző szabadidős víztisztításokat szeret, akkor a legjobb választás az Ön kombinációja, amely a fürdő és a zuhanykabin összes funkcióját ötvözi.

Ha a fürdőszobája nem mérete nagy, akkor a legoptimálisabb lenne egy kerek kör alakú, négyzet alakú, négyzet alakú zuhanykabin megvásárlása, 80x80 és 100x100 cm méretű oldalméretekben, ugyanakkor a legjobb megoldás a csúszó típusú ajtók a modellben.

Ha a fürdő területe meghaladja a 8 négyzetmétert. m, akkor azt mondhatod, szinte korlátlan lehetőségek vannak a nem szabványos zuhany kiválasztásában. Ilyen helyiségben szinte az összes vagy zárt zuhanykabin telepíthető.

Ha a családnak az óvodás korú gyermekei vannak, akkor a zuhanyzóállomás kiválasztásakor a legjobb lenne egy mély tálca nélküli modell megvásárlása. Ebben az esetben megmentheti magának egy baba fürdő felvásárlását, és funkcióját egy mély tálcával helyettesítheti.

Ha a lakása a 8-9. Emeleten, vagy még magasabb, vagy a vízcsövekben nagyon alacsony nyomást gyakorol, akkor zuhanyzó helyiség vásárlásakor figyelembe kell venni a műszaki dokumentációban meghatározott minimális víznyomás követelményeket. A minimális nyomás, amelynél a vízvezeték teljes működése lehetséges, 1,5 bar.

Hogyan válasszunk zuhanyt - szakmai tanácsokat

A modern piac óriási választékot kínál a zuhanyozóknak, amelyek egészséges versenyt biztosítanak a hagyományos és ismerős fürdőzésnek. Szabad hely és víz megtakarítása, tömörség, könnyű használat, mindenféle kiegészítő funkció - ez egy hiányos lista azokról az előnyökről, amelyekben a zuhanykabinok - bár csak egy jelentős hátrányuk van - a vízfolyamatok leállítása alatt képtelenek.

Hogyan válasszunk zuhanyt?

Annak érdekében, hogy a zuhanykabin működése valóban kényelmes és teljes legyen, a választást szakértelemmel kell megközelíteni, képesnek kell lennie az alapvető jellemzők és különböző további árnyalatok navigálására. Ezekkel a pontokkal kapcsolatos információkkal kapcsolatban felkérést kap, hogy tovább olvassa. Miután tanulmányozta az alábbi információkat, kiválaszthatja a zuhanykabinat, amely teljes mértékben megfelel az Ön igényeinek és kívánságainak.

A zuhanykabin gondos megválasztása

Zuhanykabin kialakítás

A teljesítmény tervezési jellemzői szerint a mai napig bemutatott zuhanykabin-modellek három csoportra oszthatók: nyitott, zárt, valamint kombinált változatok.

Nyílt típusú kabinok

Az ilyen szerkezetek kialakítása rendkívül egyszerű: egy padlóra szerelhető raklap van csatlakoztatva a szoba kiválasztott falához vagy sarkához, amely összeköti a csatorna felhúzóval, miután a kabinfalak az alapkeret mentén vannak felszerelve. A legnépszerűbbek azok a lehetőségek, amelyekben a falak felszerelése 1 vagy 2 oldalról történik. A helyiség falait, amelyek nem járulnak hozzá a fülke alkatrészeinek beépítéséhez, csempével vagy más megfelelő anyaggal vannak bevonva.

Nyílt típusú kabinok

A nyitott zuhanyozók nem rendelkeznek saját mennyezettel. Ez is plusz, mert a teljes építési költség csökken, és hátránya, mert további elemek, pl. trópusi vagy kaszkádzuhanyok telepítése nem valósítható meg. Objektíven elérhető maximum egy zuhanyfej, amely a keverőhöz csatlakozik rugalmas tömlővel. Ez az egyetlen funkciója a nyitott zuhanyozóknak - a szokásos gyors zuhanynak.

Nyitott üveg zuhany

Bizonyos esetekben az ilyen típusú szerkezetek beépítése padlólapok beszerelése nélkül is elvégezhető. Ilyen helyzetben a raklap funkcióját az előregyártott beton alapzat veszi át, csúszásmentes csempével. A falak profilokra vannak rögzítve, amelyek gyártása acélból, sárgarézből vagy alumíniumból készülhet.

Csempe zuhanytálca

Fontos! Annak érdekében, hogy a szerkezet a lehető leghosszabb ideig megőrizze eredeti külső tulajdonságait és teljesítményjellemzőit, az elrendezéshez korrózióálló bevonattal ellátott profilokat kell alkalmazni.

Minta zuhany

A nyílt zuhanyzók erősségeire és gyengeségeire vonatkozó információkat a következő táblázat tartalmazza.

Táblázat. Nyilvános zuhanyozók előnyei és hátrányai

Zárt kabinok

Zárt kabinok

Az ilyen termékek megtervezése önálló. A raklapon és a falakon kívül a mennyezeti bázis az alkatrészek számában szerepel. Teljesítménye szerint a zárt kabin egy hordozható doboz, amely különféle kiegészítő funkciókkal is felszerelhető, így a zuhanyzás a lehető legkényelmesebb lehet.

Esős ​​zuhany

A zárt kabinok palettái általában acélból és akrilból készülnek. Szintén kerámia és öntött vas-raklapokon kapható. A teherhordó elemek és a mennyezet gyártásához korróziógátló vegyszerrel vagy nagy szilárdságú polimer vegyületekkel bevont fémeket használnak. Az oldalfalak különböző üvegezéssel készülnek.

Zárt zuhanytálcák funkcionálisabbak, de sokkal drágábbak, mint nyitott társaik. Az ilyen struktúrák előnyeiről és hátrányairól szóló információk a táblázatban találhatók.

A zárt zuhanyzók nagyon kényelmesek.

Táblázat. Előnyei és hátrányai zárt zuhanyzók

Kombinált fülkék

A kombinált fülke csak a raklap jelenlététől különbözik a dobozoktól (zárt típusú konstrukció), amelyet fokozott mélység és szabályszerű méret jellemez. A gyakorlatban az ilyen termék vásárlójának rendelkezésére áll egy kis káddal felszerelt zuhanykabin, amely lehetővé teszi különféle kiegészítő eszközök beszerelését, egy hagyományos dobozt egy pezsgőfürdőbe, jacuzziba stb.

Kombinált fülkék

A kombinált kabin telepítéséhez több helyet kell elosztani, mint a korábban nyitott és zárt modellek elrendezéséhez. Az ilyen egység megvásárlása célszerű lenne, ha az elhelyezésre kijelölt terület területe nem kevesebb, mint 7 m 2.

Táblázat. A kombinált zuhanykabinok előnyei és hátrányai

Méretek, formák és anyagok a zuhanytálca tálcák gyártásához

Méretek és formák

A zuhanykabin kiválasztásakor különös figyelmet kell fordítani minden egyes szerkezeti elemre. Kezdjünk egy raklapon és annak méreteivel, amelyek igen széles határok között változhatnak - a szerény 800x800 mm-től a tágas 1,5x1,5 m-ig és még jobban. Megpróbálva meghatározni a legjobb megoldást, figyeljen először a kabin helyiségének fenntartására szolgáló helyiség területére, és másodsorban az Ön személyes preferenciáira.

A zuhanykabin méretei

Nyitott és zárt zuhanyozók esetén a legelterjedtebbek a következő méretváltozatok:

A standard zuhanyzók formája és mérete

Kombinált dobozok tágasabbak:

 • 800x1200 mm;
 • 900x1200 mm;
 • 900x1600 mm;
 • 1250x1250 mm;
 • 1500x1500 mm.

A méretek relevánsak a fülkékhez, a megfelelő geometriájú raklapokhoz. Egy korlátozott helyiségű helyiségben egy racionálisabb megoldás lenne egy szabálytalan alakú raklap, pl. Egy félköríves raklap használata. Emellett egy saroktálcával ellátott modell, például egy negyedkör alakban, beilleszkedik egy kis helyiség belsejébe.

A raklapok legnépszerűbb formáit a következő táblázat tartalmazza.

Táblázat. A zuhanyzó tálcák népszerű formái

Négyszögletű zuhanytálca

Négyzet alakú saroktartó

Négyzetes tusoló

Négyszögletes saroktartó

Kerek zuhanyzó tálca

Negyedkörös zuhanytálca

Félköríves zuhanytálca

Zuhany tálca formájában egy ellipszis

Az alak és a méret mellett a raklap kiválasztásánál figyelni kell a mélységére. A választék lenyűgöző: a piac mind a teljesen sík termékeket kínálja, amelyek a helyiség padlójához illeszkednek, valamint a nagyon magas szerkezetek, amelyek 30-40 cm-rel emelkednek a padló felett és még jobban.

A személyes igények és a könnyű használat mellett a raklap magasságának kiválasztásánál figyelembe kell venni a csatorna jellemzőit is. Így például egy beágyazott padló megvásárlása, vagy csak egy nagyon alacsony raklaphoz való hozzáférés számos nehézséghez vezethet, amelyeket fel kell oldani vagy úgy, hogy a szerkezetet egy speciális talapzatra szerelik fel, vagy a teljes alapszint emelésével.

A munkalehetőség költségesebbé tétele, de megfelelően növeli a költség végső költségeit is. Ez a termék egy speciális kompakt szennyvízszivattyú, amelynek fő funkciója a hulladékszivattyúzás.

Sololift a szennyvízhez

Ha nem akar időt, erőfeszítést és pénzt költeni a fenti megoldások megvalósítására, akkor vásároljon egy mély raklapot, amelynek magassága kb. 30-40 cm.

Gyártási anyagok

A modern zuhanytálcák gyártása különböző anyagok felhasználásával történik, mindegyiknek számos erőssége van és saját egyéni gyengeségei vannak. Erről az alábbi táblázatban olvashat.

Táblázat. Tusoló tálca gyártásához szükséges anyagok

Javaslatok a zuhanyajtó kiválasztására

Javaslatok a zuhanyajtó kiválasztására

A zuhany következő fontos szerkezeti eleme az ajtók. Egy adott opció kiválasztásakor el kell döntenie az ajtók és a gyártásuk anyagának megnyitásának módját.

Zuhanykabin ajtónyitó rendszerek

A következő táblázatban adunk tájékoztatást a zuhanyzókabinok kinyitásának jelenlegi módszereiről.

Táblázat. A zuhanyfülke ajtónyitó rendszerei

Gyártási anyag

Az előző táblázatban tárgyalt nyitórendszerek mindegyikének számos előnye és hátránya van, és egy adott opció kiválasztása általában a felhasználó belátása szerint marad. Az ajtók és az álló falak gyártásához rendelkezésre álló anyagok vizsgálatát alaposabban meg kell vizsgálni. A lehetséges opciókat a következő táblázat tartalmazza.

Táblázat. Anyagok zuhanyok és falak gyártásához

További jellemzők zuhanyzó

A legegyszerűbb költségvetésű nyílt zuhanyzóházak többnyire nem rendelkeznek további bonyolult funkciókkal - alig találhat egy ilyen modellt, amely felszereltsége bármi mással, keverővel, elemi világítással, zuhanyfejjel és egyszerű rádióvevővel.

A zárt és kombinált fülkék e tekintetben jelentősen előnyt jelentenek. Például a fürdőkamrák kezelését ilyen dobozokban elektronika végezheti - egy kis kijelző és egy speciális konzol.

Modern zuhanyzók kialakítása

Általában a további funkciók megválasztására vonatkozó döntés a hidrobox vevője marad. Ön is felkérést kap arra, hogy ismerkedjen meg a legnépszerűbb speciális opciókkal kapcsolatos információkkal, amelyek jelenléte a kabin működését kellemesebbé, egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi.

Táblázat. További jellemzők

Chromotherapy a zuhany alatt

Tippek a gyártó kiválasztásához

Nem kevésbé fontos kritérium a kabin kiválasztásához a gyártó / szállítója. Az alábbi táblázatban a legkedveltebb és bizonyítottan különböző árszegmensekben működő vállalatokra vonatkozó információk találhatók.

Táblázat. Zuhany gyártójának kiválasztása

Következtetés helyett: melyik kabinnak kell megvásárolnia?

Összegezve a vizsgált információkat, több ajánlást is meg lehet adni arra vonatkozóan, hogy egy adott utastér saját igényeket és igényeket kielégítsen.

Ha az utastér kizárólag külön zuhanyzás nélküli gyors zuhanyozással vásárolt, akkor a legjobb megoldás egy olcsó, nyílt típusú klasszikus modell. Mindenesetre nem lesz értelme drága, hatalmas doboz megszerzésében, különféle funkciók mellett, mivel sürgős szükség van rájuk.

Ha a vízkezelés maximális előnyét és élvezetét szeretné elérni, vegyen egy kombinált kabinet a szükséges funkciók teljes skálájával.

Ha az utastér telepítéséhez fenntartott helyiség nem lenyűgöző méretű, akkor nézze meg a sarokmodellt egy négyzet alakú, 800-1000 mm hosszú oldalú palettával. Ami az ajtókat illeti, ebben az esetben a legkényelmesebb lenne egy csúszó lehetőség.

Ha a felszerelt helyiség területe több mint 7-8 m2, bármelyik kabinban választhat. Jól használható zárt gidrobok.

Van kisgyermeke a családjában? Fontolja meg, hogy egy mély raklapgal felszerelt modellt vásároljon - más előnyök mellett ez a design megakadályozza, hogy külön fürdőszobát vásároljon és használjon.

Ha a vízvezeték csöveinek nyomása sok kívánnivalót hagy maga után, a zuhanyzóállvány kiválasztásakor győződjön meg róla, hogy tanulmányozza a gyártó utasításaiban erre a pontra vonatkozó követelményeket. A szóban forgó vízvezeték kényelmes és teljes körű használatához 1,5 barnál kisebb nyomással általában nem szükséges számolni.