Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell futtatni egy törölközőmelegítőt?

A javítás során, a meghibásodott vízvezeték miatt, amit mondhatok, és ostobaságom is egy fűtött törülközőtartót tettek ostobán, egy ágat kiegyenesítettek rá, és ő maga is fel volt függesztve a fal másik oldalán a fürdőszobában a m / n falakon keresztül. Nos, az eredmény logikus: csak az első télen működik, akkor a forró víz természetesen rövidzárlaton megy keresztül, a hidegvíz mindig hideg, a nedvesség a fürdőszobában stb. Sajnos, a WC-ben a csövekhez, amelyek már nem járnak, ott fal épült, csempékkel bélelt, és a csövek a s / c alá mennek a legalsó részen.
Hallottam, hogy van egy Mayevszkij szelep, amely levegőt vív ki az ilyen áramkörökből. Meg tudom mondani közvetlenül az S / s előtt, közvetlenül a m / n kijáratnál a falról. Nyilvánvaló, hogy az s / s feláll, de nincs más út. Vagy szétszerelje a falat a szekrényben, és tegyen be egy csapot. Az entot segíti a csapot? Ki válaszolt?

p / s csak zavozdushen.otkryvatsya érintse meg a fürdőszobában, a razdolbay vízvezeték-szerelő ebben az időben, lezárja az alagsori ellátási és visszavezető csöveket, a levegő elfut, de minden virág. Nem szereti, hogy be legyenek zárva. Várjon a vendégek alulról.

miért nem tetszik?
minden fel van szerelve és rendben van

De a kérdés a Mayevsky-daru kérdéséről szólt. Nem lenne kívánatos egyidejűleg a szétszerelés / összeszerelés a levegőfuttatással. Végül is minden évben (amikor a használati melegvíz ki van kapcsolva, ha pontosan megértem), kialakulhatatlan levegőblokk, és minden g / víz megy a rövidzárlat mentén (én magam csináltam volna helyette, mint átjutni a csöveken keresztül a levegőben, ahol az ördögök vannak) a szárító fagyos.
Véleményem szerint csak két üzlet van: az egyenesítéshez (ami kockázatos és törvénytelennek tűnik), vagy valahogy vérzik a levegő, amire, ahogyan ezt a konferenciáról megértettem, Mayevsky csapja szolgál. Itt felszólítom azokat, akik azt mondják, és akik már megérdemlik:

 • hol érdemes megnézni, lehet-e azt a szárító előtt elhelyezni?
 • Hogyan működik, milyen gyakran használja, mi a hatékonysága?
  És tudom magam a burkolt m / műanyagról, amikor javításokat végeztek, egy teljes vízforraló volt az építési és javítási kérdésekben. Remélem, a legjobb. Hála Istennek, mindent meg lehet semmisíteni, ha nincs különösebb veszteség.

A gravitációs hatás alatt lévő víz lefolyik, a levegőt felfelé kényszerítik. Ezért a Mayevsky daru fel kell helyezni, ahol a levegő felhalmozódása valószínűleg.

Zhuk írta:
miért nem tetszik?
minden fel van szerelve és rendben van

A szervizszakembereknél dolgozom, ezért írok, az idei évben körülbelül 5 pályázat érkezett, a 3-5 évet meghaladó diófélék áramlottak, amikor láthatóak voltak, szigorítottam, kicseréltem stb.

Végül is, minden évben (ha a melegvíz-készlet ki van kapcsolva, ha jól értem), akkor egy nem járható légzsilip keletkezik

A levegő nem lehet p / s-ben, valahol van egyfajta fossa, elég, ha egyszer elkezdjük a leszállást, ahogy mondjuk, és a következő alkalommal, amikor kikapcsolja a vizet, nem hagyja el ezt a gödöröt.
Ha ez nem érvényesül, feltétlenül érintse meg a csúcspontot.

2Anatolio
Sajnáljuk, de mindent visszaadtatok, és a boldogság lesz
Májevszkij nem tud megmenteni. Az MP-t legalább átmérővel fel kell venni?

2 Andy: Nem tudom visszaadni, ahogy volt, mert eredetileg a szárító ott állt azon a helyen, ahol a normális emberek egy moydodyret tettek, legalábbis ha fent lenne, akkor gondoltam volna, de alul nincs. Nos, ki jött egy ilyen design? Bár természetesen korrekt a vízvezeték szempontjából.
A csöveket sajnos 3/4-re csökkentem, én magam a GVS hüvelybe (gondolom). Csak a santehkabina vastagsága és vastagsága, nem volt vésett.
A felső pont a szárító felső bemenete: ott, ahogy értettem, szükség van Mayevszkij telepítésére. Nos, megpróbálom, most a nyári szezon vége.
Megértem, amit nem gondoltam, most nem csinálnék ilyesmit. A javítást szörnyű helyzetben végezték, a vízvezeték-szerelő örmény hülye volt, de nem talált jobbat. Nem tudok szűkíteni, jól értem, legalább próbálkozom Mayevszkijjal, segíthet, egy pokol p / szárító nem működik. De néhány év múlva nem segítek javításban, levágni a csempeburkolatokat, és ugyanakkor látni fogom, hogy a falazott csövek ott laknak.

Hogyan csatlakoztasson egy fűtött törölközőtartót a használati melegvíz készítéséhez és a fűtési körhöz a saját kezével

A készülék higiéniás kiegészítők szárításának és a felesleges nedvesség eltávolításának eszköze a készülékben és a berendezésben egyaránt egyszerű. A telepítés megvalósításához nem szükséges alapvető ismeretek az építőmérnöki szolgáltatások területén. Azonban tisztán tudnia kell, hogyan kell csatlakoztatni a fűtött törülközőt. Végtére is, a saját erőfeszítéseinek eredményeit vagy a bérelt vállalkozók munkáját sok éven át kérem, egyetértek?

Az általunk bemutatott cikk részletesen tárgyalja a PS és a csatlakoztatás során felmerülő esetleges komplikációkat. A bizonyított és rendszeresített információ megbízható segítséget nyújt azoknak az otthoni mestereknek, akik saját munkájukat szeretnék, vagy akik szeretnék ellenőrizni a munkavállalók cselekedeteit.

Részletesen bemutatjuk a fontosabb háztartási készülékek összekapcsolását a régi és az új típusú elrendezés egészségügyi berendezéseiben. Nem figyeltek figyelmen kívül a magánházak tulajdonosainak problémáira. Az általunk kínált információ a gyakorlatban ellenőrizhető, vizuális anyagok és videó utasítások segítségével.

Fűtött törülközőtartó szerelése

A törölközőmelegítő bármilyen típusú összekötésére vonatkozó általános elv változatlan marad: a vizet egyik végén végzik, és a másikhoz áramlik. A PS telepítése megköveteli a telepítés jellemzői által kért pillanatok kötelező figyelembevételét.

Ha melegvíz rendszerhez vagy központi fűtéshez csatlakozik, a csővezeték részévé válik. Ha rossz oldalsávot csinálsz, akkor a felmerülő problémák nemcsak az egyes apartmanokat érintik, hanem az összes többiet is, amely e felszálló mentén helyezkedik el.

Az elektrolitikus korrózió elkerülésére ajánlatos ugyanazon anyagból készült alkatrészeket használni. Kivételt jelentenek a műanyag csövek, minden anyagból készült egészségügyi eszköz megfelel nekik.

A vízellátó rendszerünk számára a hazai gyártók által gyártott eszközök és a megfelelő szabályozási dokumentumok alkalmasak. A behozatallal óvatosnak kell lenni - a legtöbbet más szabványokra tervezték.

A létra létesített fűtött törülközőtartó többféle módon - függőlegesen, átlósan - csatlakozik a csővezetékhez. A lényeg az, hogy a középső távolság 50 cm.

Bármely meglévő rendszerhez való csatlakozás során figyelembe kell venni annak paramétereit. Az újonnan szerelt egységtől való távolság nem haladhatja meg a 200 cm-t, egyébként jelentős hőveszteség nem kerülhető el. Ideális esetben, ha a rendszer csövei és a fűtött törölközőtartó átmérője megegyezik, de ha mégis különböznek egymástól, a csatlakozást adapterek segítségével végzik.

Az eszköz csövek átmérője nagyobb lehet, mint a meglévő áramkör csövei, de semmiképpen sem kisebb. Ez nem okoz túlzott hidraulikus nyomást és biztosítja a hűtőfolyadék normál keringését a rendszerben.

Az alállomásnak a HMV rendszerekhez való csatlakoztatásának sajátosságai alapján megismerheti a fotók választékát:

Annak érdekében, hogy az eszköz, ha szükséges, könnyen szétszerelhető legyen, akkor azt fel kell használni ahhoz, hogy összekapcsolódjon az amerikai belső menetes típusú felszálló osztókkal. Törekednünk kell az adapterek számának csökkentésére, mert Szivárgás történhet a telepítési helyszíneken.

Az ízületeket különleges kompozíciókkal vagy alátétekkel kell lezárni, és ez nem érdemes megtakarítani. Csatlakoztatás normál metrikus menethez, amelyet egy lencsékkel tömörítettek. A kúpos szálakat a FUM szalaggal lehet a legjobban lezárni. A meghúzást kissé észrevehető nyomás mellett kell elvégezni, a túlzott erőfeszítés pedig, ha a csavarodás elfogadhatatlan.

A daruk és szerelvények kiválasztásakor kérdezze meg az elektrokémiai kompatibilitást, nehogy kiderüljön, hogy galvanikus párokat hoznak létre. Ez a tulajdonság acélból és sárgarézből áll. Gyors korrózió következik be, és a szerelvény használhatatlanná válik.

Ha az egészségügyi berendezés része a felszállónak, akkor nem kell felszerelni a reteszelő eszközöket. Annak érdekében, hogy a fűtött törölközőt lehúzni lehessen, anélkül, hogy megakadályozná a teljes felszedőt, szükség van egy bypass-ra a rendszerbe - egy áthidaló, amely a kiálló részeket a készülékről a csatlakozóhoz csatlakoztatja. A gömbcsapokat a jumper után szerelik fel. Amikor a csatlakozási kapcsolatokat beágyazják a felemelőbe, ő is bypassként működik.

A PS csatlakoztatása a melegvízhez vagy a központi fűtéshez

A fűtött törölközőt a központi hálózatok felszállóikhoz különböző módon lehet összekötni, mindez a módosításától függ:

 1. Top kapcsolat. A víz tetejétől folyik, és a visszatérő áramlás az alábbiakban található.
 2. Alsó csatlakozás. A hőhordozó egyrészt belép, és a másik oldalon látható.
 3. Átlósan. Megközelítés a tetejétől, érintse meg a másik oldalt.
 4. A készülék alján a közepén.

Függetlenül attól, hogy az alállomás hogyan kapcsolódik az FGP rendszerhez vagy a központi fűtés-emelőhöz, hasonló rendszereket alkalmaznak.

A törülközőtartó beépítése a felemelőbe

A fűtött törülközőtartó beágyazása a fürdőszobában, amely egy többszintes épület lakásában található, ki kell kapcsolni a felmelegedő meleg vizet. A feladat egyszerűbb, ha a berendezést egyszerűen lecsavarhatja a közös csőhöz csatlakozó anyák kicsavarásával. A lényeg az, hogy az új eszköz csatlakozóvezetékeinek hasonló méretei vannak.

Ha a régi típusú készüléket hevítik a forró víz felszívójához, akkor nehezebb leválasztani. A legjobb megoldás - ha egy fűtött törölközőtartót saját kezűleg csatlakoztat a felszálló részek pótlásához részben vagy teljesen, a második lehetőség pedig előnyösebb. A mennyezeten maradt régi csődarabok potenciális veszélyt jelentenek.

A felhúzót a régi egységgel együtt levágják egy daráló segítségével, majd a csővezetéket levágják a szomszédok felett és alatt, csatlakoztatják az új felszállót, és elhozzák a helyiségbe. Az ugyanolyan átmérőjű polipropilén csövek használata előnyös az acél esetében. Kedvezőbbek, könnyebbek, nem korrozívak, ellenállnak a magas hőmérsékletnek, tartósak.

A PPP csövek szerelvényei széles választékot kínálnak, amelyek a szálakba történő átkapcsoláshoz és a fűtött törölközőt összekötő csőbe vannak hegesztve. Forrasztáshoz használjon speciális forrasztópáét. Sokan gondoskodnak egy speciális dobozról, hogy elrejtse a kábelezést mögött, anélkül, hogy megváltoztatta volna a kapcsolási sémát.

Önálló telepítés egyszerű konfiguráció PS

A szárító össze van szerelve, az elzárószelepeket lazító csatlakozásokkal szerelik fel a szemöldökökre, majd megpróbálják a falon előre jelzett helyszínen ellenőrizni a vízszintes és függőleges helyzetet, rögzített konzolokat az alállomás kötőelemeihez.

A kapcsolat az alábbi technológiával történik:

 1. Telepítse az áthidalót csövek vagy pólók segítségével. Olyan helyeken, ahol az eszközhöz van csatlakoztatva, egy szelep van felszerelve.
 2. Rögzítse a fűtött törülközőt vasalóval vagy más rögzítőelemekkel.
 3. Csatlakoztassa a készüléket a szelephez hüvelyekkel vagy szerelvényekkel.
 4. Lassan nyissa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel.

A rendszerben levő áthidalás fontos funkciót lát el - ugyanolyan hőmérsékletet biztosít a hűtőközeg számára, mint a felszálló mentén elhelyezkedő összes apartmanban. A gömbcsapok lehetővé teszik, hogy a készüléket bármikor kikapcsolják, vagy akár teljesen eltávolítsák a termosztátot, amely megtartja a beállított hőmérsékletet.

Sokan próbálják optimalizálni a hűtőfolyadék cirkulációját a szárítón keresztül, hogy ellensúlyozzák, vagy válasszanak ki egy 1-es átmérőjű csövet, amely kevesebb, mint a bélés. A szakemberek ezt a megközelítést nem indokolják. Egy egyszerű konfigurációjú készülékben a közvetlen keringtetés révén jó keringés figyelhető meg.

Ez a jelenség a fizikai törvények segítségével magyarázható: a fűtött törülközőtartályban lévő hűtőfolyadék nagyobb arányban van, mint a forró hűtőfolyadék, így leesik.

Ennek eredményeként a hűtött folyadékot a központi csőbe nyomják a készülék legalacsonyabb pontjáról. A felszálló magasabb hőmérsékletű folyadék a fűtött törülközőtartó tetejébe kerül, és a ciklus ismétlődik. Itt a hűtött víz játssza az örök mozgást.

Egyesek javasolják a bypass leengedő szelepek telepítését a vízáram leállítására. Ez azonban ellentétes azzal az uralkodással, hogy egy többemeletes épületben, egyetlen lakástulajdonosnak semmi alkalmuk sincsen arra, hogy önállóan kikapcsolja a központi felszállót, és megfosztja a forró vizet.

Egy másik dolog egy magánház, itt a tulajdonos egy daruhelyet rakhat fel, ahol kívánja, de ha a rendszer megfelelően kiegyensúlyozott és termosztatikus készülékek vannak, akkor nem szükséges daru felhelyezése a jumperre.

Nem túl esztétikailag vonzó a nyitott eyeliner csövek rejtve:

A PS előtt elzáró szelepekre van szükség a munkájának kezelése érdekében. Mindkét gömb és 2 állású, több fordulatú opciók alkalmasak erre a célra. Nem alkalmasak légdugók eltávolítására.

Amíg a termékek újak, ez megtehető az anyacsavar lazításával, de ennek következtében a pecsétek gyorsan használhatatlanná válnak. Ha van egy szál a csapokon, nem a csöveken van, akkor le kell vágni, vagy egy megfelelő illesztést kell hegeszteni.

Az új épületben egyszerűbb a fűtött törölközőt a fűtési rendszerbe telepíteni, de csak a fűtési idényben melegszik. Az SGV-ben történő telepítés hatékonyabb.

Technológiai munka a "létrán"

A természetes keringésben működik, és a fűtött törölközősín "létra" kapcsolatrendszerét a felemelőhöz, a leggyakrabban használt, jól bevált kapcsolatokkal - oldalirányban vagy átlósan. Ezeknél a rendszereknél sem a felemelőben lévő hűtőközeg-ellátás iránya, sem a hűtőközeg keringési aránya nem játszik szerepet, a rendszer nem melegszik vízellátás leállása esetén.

A kapcsolódási sorrend ugyanaz, mint egy egyszerű PS konfiguráció esetében, de a rendszer működéséhez figyelembe kell vennie néhány funkciót:

 • A felsõ felsõ részen a felsõ felsõ részen, a törölköztetõ szárító tetején vagy fölött helyezkedjen el, az alsó részén - az alsó ponton vagy annak közelében.
 • Tartsa be az ellátóvezetékek szigorúan vízszintes helyzetét, vagy 5-10 mm-es lejtést hajtson végre a teljes hossz mentén. Ha ezt a feltételt nem tartják be, akkor légzáródás léphet fel. Ha az alsó pályát választotta, akkor a boypastához egy kisebb cső használata nem megengedett.
 • Válasszon legalább 25 mm átmérőjű csöveket, ha azok polipropilén, legalább ¾ cm-es acél, 3/4 "-os gömbcsapok, kisebb átmérőjűeknél egyenetlen melegítés figyelhető meg - melegebb a felülről és alulról hidegebb.
 • Ha a fali csöveket műanyagból a falba tervezi, ügyeljen arra, hogy szigetelje őket.

Abban az esetben, ha szűkített bypassot telepített vagy eltolt, akkor a természetes keringés a kényszerítettséggel együtt működik. Ennek a rendszernek jelentős hátránya van: teljes kapcsolódás alacsonyabb kapcsolattal, csak a felső változat elfogadható. Pozitív oldalak is jelen vannak: a felső áramlásban stabilan működik, nem levegőzik, a törölközőmelegítő tetszőleges távolságban távolítható el a kiöntőnyílásból.

Ha úgy dönt, hogy az alsó csatlakozást elvégzi, akkor készüljön fel arra a tényre, hogy ez a módszer kevésbé hatékony, de van néhány előnye: a központi vízszintes vízellátás iránya nem számít, a csövek elrejthetők a fürdőkád alatt.

A legfontosabb hátrány a Mayevsky-daru kötelező hozzáférhetőségének biztosítása a levegőkioldáshoz. Az áramkör működtetésének előfeltétele a PS aljzat alsó aljzatának eszköze.

Kívánt esetben az alsó csatlakozás oldalirányban megváltoztatható. Ehhez a be- és kiömlőcsőre szerelje be a 90 fokos sarkokat. Az adapterek működő keresztmetszete nem különbözhet a csövek átmérőjétől a kisebb oldalon, különben a rendszer nem fog megfelelően működni. Reverse upgrade - az oldalsó csatlakozás alulról történő módosítása lehetetlen.

A független mesterek hibái

Ha az alsó vagy alsó csatlakozásnál az alsó kimenet a PS szélső pontja fölött van, akkor a készülék alja és az alsó kimenet csatlakozási pontja között stagnáló zóna keletkezik. Ez annak a következménye, hogy a lehűlt hűtött folyadék nem tud újból bejutni a felszállóba, mert az alacsonyabb fajsúlyú melegvíz-oszlopra gyakorolt ​​nyomás következik be.

Mindaddig, amíg a megengedett magasságkülönbség a fűtött törölközőtest alsó kimenete és alja között nem haladja meg a készüléket, a keringés után megáll.

A keringés akkor is megáll, ha a felső cső alakítja a térdét. Ennek a rendszernek a megteremtése csak Mayevsky darujának megkötését teszi lehetővé, hogy rendszeresen felszabadítsa a felgyülemlett levegőt. Néha egy hurok készül a felső csőben, azt a mennyezetburkolat mögé helyezi, és az alsó csövet a padlóra köszörülik.

A tetején a levegő felgyülemlik, és az egységben lévő hűtött víz az alsó hurokban blokkolódik, a padlóban. A hűtőfolyadék mozgása teljesen leáll.

A PS behelyezése a központosított fűtési rendszerbe

Ha télen szeretne törülközőszárítót telepíteni, akkor ez a vállalkozás valószínűleg nem fog működni. Ebben az esetben le kell állítania a fűtést, és ki kell venni a hűtőfolyadékot a rendszerből, ezért várnia kell a nyárig. De még akkor is a munkát bonyolítja az a tény, hogy a fűtési rendszert ki kell üríteni, és a kínálatot át kell fedni. Mindezek érdekében be kell vonni a lakhatási és kommunális szolgáltatások megoldását.

Nehéz lefolytatni és tesztelni a PS teljesítményét a nyáron. A hegesztések és a menetes csatlakozások helyén szivárgások formájában jelentkező hibák csak a fűtés bekapcsolása után jelentkeznek. Ez a tény ismételten azzal érvel, hogy az áthidalás után a daruk kötelezően be vannak építve.

Törölköző csatlakoztatása egy vidéki házban

A magánház ház feltételei kedvezőbbek a szárító telepítéséhez. Egy önálló adagoló rendszerrel a víz tisztább. Meg lehet vásárolni az importált PS-t, félve az üledék felhalmozódásától. Általában egy ilyen házban elegendő helyet kell elhelyezni a fürdő alatt, amely kiterjeszti az egység méretének és alakjának megválasztását. És a kapcsolat működtetéséhez nincs szükség a szomszédok engedélyére.

Maga a kapcsolatrendszer hasonló a lakóépületben használthoz. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a készüléket kizárólag a víz áramlásánál kell csatlakoztatni. Ha a bélés hossza legfeljebb 50 cm, szerelje fel a csöveket vízszintesen, ha hosszabb ideig készítse el a meredekséget az egész hosszon.

Figyelje meg a fal és a vízcső közötti távolságot. 4-5 cm-es csővezeték átmérővel válassza az 5 és 5,5 cm közötti távolságot Ha az átmérő értéke 2,3 cm-nél kisebb, akkor ez a rés 3,5 cm-re csökken.A hővezetésnek köszönhetően a forró csövek ki vannak téve a PS- hegesztési módszer nem szerelhető fel kell szabad.

Hasznos videó a témában

A készülék telepítésének folyamata egy új lakás kivitelezése során:

Videó a fűtött törülközőtartó választásának és csatlakoztatásának módjáról:

A fűtött törülközőtartó kapcsolási sémája nem nehéz. Az otthoni mester számára nagyon jól megvalósítható. De figyelmen kívül hagyva a szabályokat, sőt a kisebb árnyalatokat is, sok bajt okozhat.

Hogyan kell elkezdeni a törülközőt a telepítés után?

A fűtött törülközőtartály funkciói és tulajdonságai

A fűtött törülközőtartó nemcsak a fürdő szárítását és fűtését szolgálhatja, hanem design elemként is szolgálhat. A beépített kialakítás lehetővé teszi, hogy mentse a fürdőszobát a nedvességtől, és megakadályozza a páralecsapódást és a kellemetlen szagot.

A törölközőszelep szelepcsatlakozási rajza.

A fűtött törülközőtartó mérete és alakja teljesen más lehet, például lépcsőház, négyzet alakú, kerek vagy lapos, kicsi és nagy, esztergálás. Lehetőség van "száraz" eszközök használatára, vagy olajjal töltöttek.

Mielőtt megvásárolná a fűtött törölközőt, meg kell határoznia, hogy melyik típus lesz a legmegfelelőbb és előnyösebb. Választhat víz, elektromos vagy kombinált design. Ezek különböznek a gyártási anyagokban, lehetnek rozsdamentes acélból, rézből, krómozott. A szín fehér lehet, arany, króm, sötét árnyalatú árnyalat. Mivel a csővezeték és a készülék mindig vízzel van ellátva, amelyek tulajdonságai agresszív hatásúak a szerkezet belső bevonására, korrózióálló tulajdonságokkal kell rendelkezniük.

A kombinált törülközőtartó működési elve nemcsak a vízmelegítésen alapul, hanem az elektromos hálózatra is, amely a melegvíz szezonális lekapcsolásához megfelelő.

A saját fűtött törülközőtartó felszerelése és működtetése

Felkészülés a vízmelegített törülközőtartó felszerelésére

A fűtött törölközőt összekötő csomó.

Termék vásárlásakor meg kell követelnie az útlevelet, ahol minden szükséges információt megadnak. A víztörlő vásárlása a lakásban meg kell találnia a víznyomás szintjét a felemelőben. Ez függ a ház típusától és a padló típusától, amelyet a vízellátó rendszer állapota és a lakóhely területe határoz meg. Víztörlőmelegítő használata esetén fontos a csövek vastagsága.

Egy új készülék beszerelése egy régi készülék helyett egy korábban használt fűtött törölközőt leszerel. Lehetőség van egy víz törölköző felszerelésére olyan helyen, ahol forró víz jut. A szárítási vízszerkezetet meghatározó fontos paraméter a munkanyomás mértéke.

Anyagok és szerszámok, amelyek szükségesek a vízszárító berendezések telepítéséhez:

 1. Fűtött törölközőtartó.
 2. Csövek.
 3. Zárójelbe.
 4. Adapterek.
 5. Bypass (jumper).
 6. "Amerikai", belső téma.
 7. Bolgár.

A fűtött törülközőtartó szerelési sémája.

Vízzel fűtött törülközőtartó a falra szerelve speciális tartókkal, amelyek a falhoz való távolság változtatásával állíthatók be. A szárítóberendezésbe vezetett csövek rejtve lehetnek a falon, amely felülről csempézett. Ez a lehetőség a leginkább időigényes.

Az eszköz telepítése megköveteli a leszállási távolság mérését. Ha a régi csöveket új, fűtött törülközőtartóval vásárolja meg, akkor semmi probléma nem állhat, bármilyen típusú eszközt vásárolhat tetszés szerint. Új csöveket szerelnek az új szárítási modell alá. Amikor a régi csővezetékből visszaverődött berendezést kicseréljük. Ebben az esetben egy eszköz megvásárlásához meg kell mérni a csapok közötti távolság hosszát.

A készülék fúvókáinak átmérőjének meg kell egyeznie a forró vízvezetékek átmérőjével. Ha ez megtörtént, akkor az adapterek kiválasztása az előzőtől eltérő átmérőre való áttérés figyelembevételével történik.

A vízmelegített törülközőtartó felszerelésének és indításának jellemzői

Rozsdamentes acél fűtött törölközőtartó kapcsolási rajza.

A kisebb átmérőjű, nagyobb átmérőjű csövekből álló eszköz beszerelése elfogadhatatlan. Mivel a fizika törvénye szerint a víz szabad áramlása a melegvíz-vezetékeken keresztül vezethet a készülékben lévő nyomás növekedéséhez. Az eszköz csatlakoztatásakor nem engedheti meg a balesetet. Csatlakoztathatja a felnyitó csövéhez úgy, hogy felhelyezhető a levehető csatlakozások segítségével, amelyek sapkával vannak ellátva, azaz "amerikaiak".

A legjobb megoldás a gömbcsap telepítése a készülék kijáratánál és bejáratánál. Ebben az esetben egy áthidaló, vagyis egy áthidalás telepítése lehetővé teszi, hogy a teljes csővezetéket ne melegítse át meleg vízzel, ami a hideg évszakban elfogadhatatlan. A vízbe való átfedés csaptelepek segítségével nem zavarja a víz felszínét a felhúzóban a jumper mentén. A rendszer üzemi nyomásának megsértése nem következik be.

Ha 180 ° -ot elforgatható forgódugót vásárolnak, akkor a beszerelést a rögzített szárítóberendezés felett elhelyezett forgó konzolok alapján lehet elvégezni. Opcionálisan egy fűtött törölközőtartó is használható.

A vízeszközökön egy Mayevsky daru szolgál a víz feltöltésére, hogy megakadályozza a levegő dugóinak kialakulását. Az ilyen daruk általában a telepítés felső részén találhatók.

A fűtött törülközőtartó kezdeti bevezetését a Mayevsky daru terhére vízzel történő teljes feltöltése kísérli, amely lehetővé teszi a levegő leeresztésének problémáinak elkerülését.

Telepítés után a készülék forró vízzel van töltve, simán és felváltva megnyitja a csapokat. A telepítés és az üzembe helyezés során fontos, hogy olyan szakemberek képességei legyenek, amelyek megakadályozzák a víz kalapácsát és a szomszédos lakást a forró víz áradásával. Ezért a telepítés során egyszerűen kikapcsolja a vizet.

Elektromos és kombinált törölközőtartó telepítése és működtetése

Az elektromos fűtött törölközőtartó felszerelése eltér a víz behelyezésétől. A fűtött törölközőtartó felszerelhető, ha a víz behelyezése nem lehetséges. A berendezés hőmérsékletszabályozóval van felszerelve.

Egy ilyen eszköz elektromos modellje esetén nincs szükség csővezetékek és csaptelepek beszerelésére. A készülék felszerelésének főbb követelményei a következők:

 1. Kapcsolja ki a csővezeték meleg vizét.
 2. Egy bypass felszerelése három szeleppel. One - a víz belsejében lévő vízmozgás blokkolása, a másik kettő - a készülékhez való csatlakoztatás.
 3. Ha megkerül, meg kell nyitni a rendszer szétszerelése közben - a víz szabadon kering, és a többi csap leáll, megállítva a forró vizet.
 4. A mosdó, a fürdőszoba és a zuhany távolsága legalább 60 cm legyen.
 5. Az elektromos hálózaton működő készülékek beépíthetők a loggiába, a konyhába vagy az erkélyre.
 6. Az eszköz a tápegységhez csatlakozódugóval és csatlakozóval van csatlakoztatva, ami nyitott módszer.
 7. A rejtett összeköttetés módszere akkor lehetséges, ha a kábelrendszert falon vagy dekorációs panelek mögött rejtik.
 8. A készülék indításának fontos pontja a földelés és a védelem leválasztása (RCD). Ez biztosítja az üzemeltetés abszolút biztonságát.

A legtöbb szárítóberendezés fűtése villanyárammal nem haladja meg a 60 ° C-ot, míg a villamosenergia-fogyasztás 25-1200 W, ami a berendezés és a modell teljesítményétől függ. Ez biztosítja a szárítást, függetlenül a rendszeres vízszünetektől - szezonális vagy a megelőzés céljából.

Minden elektromos törölközőmelegítőt időzítővel és termosztáttal kell felszerelni az eszköz indítási folyamatának szabályozásához és felügyeletéhez. Vészhelyzeti leállítási rendszere is van.

A fűtött törülközőtartó elindítása megköveteli a fő kritériumnak való megfelelést - a biztonságot, amely végső soron az eszköz telepítésének minőségétől függ, annak csatlakoztatásához. A termék megvásárlása előtt kérje az eladótól a jótállást, és ellenőrizze az eszköz alkalmazhatóságát otthoni kommunikációra. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a berendezés képes ellenállni az 5 kg-nál nem nagyobb tömegű, ezért nem szabad megengedni, hogy túlterhelje a dolgokat.

Hogyan csatlakoztassunk egy fűtött törölközőt a fűtési rendszerhez, vízellátáshoz

A fűtött törülközőtartó minden fürdőszobának szükséges tulajdonsága, amely biztosítja a használat kényelmét, anélkül, hogy nem tudná elképzelni egy modern lakást vagy egy vidéki házat. Ha az építkezést, a javítást vagy az eszközt más helyre kívánja helyezni az újjáépítés során, fontos tudni, hogyan kell egy fűtött törölközőt csatlakoztatni a fűtési rendszerhez.

A feladatot bonyolítja az a tény, hogy különböző típusú fűtött törülközőtartók vannak és hogyan csatlakoztathatók, a legjobb megoldás kiválasztása érdekében hasznos az alapvető elrendezési minták tanulmányozása. A megfelelő telepítési technológia pedig lehetővé teszi, hogy elkerülje az egyenetlen fűtést vagy a távollétet, a rendszer szellőztetését és szivárgását, ami elég gyakori a hibák számában a készülék telepítésekor.

Ábra. 1 Fürdőszobai törülközőtartók - változatok

A vízmelegített törülközőtartó csatlakozása - jellemzők

A fűtött törülközőtartó fontos tulajdonsága, hogy nagyobb kényelmet biztosít a fürdőszoba használatakor, ahol az alábbi funkciókat látja el:

 • Szárító törölköző, nedves mosás után, ruhák mosása, cipő.
 • Fürdőszoba fürdőkáddal vagy zuhanyzóval kényelmes tartózkodásra a szobában.
 • A nedvesség elleni küzdelem befejező anyagokat, elektromos aljzatokat és lámpákat, fűtőkazánokat és háztartási készülékeket.

A fűtött törülközőtartó csatlakozása a fűtési rendszerhez vagy a forró vízhez párhuzamos vagy szekvenciális csatlakozással történik a csővezetékhez, amelyen forró víz folyik.

A fűtött törölközőszárnak van egy beömlőnyílása és kimenete menetes véggel, hogy a csövekhez gyorsan és egyszerűen csatlakoztatható legyen. Egyes rendszerekben a fűtött törölközőtartó a csővezeték részét képezi, és a vágott csőszakasz helyett a résbe kerül. Szereléskor hegesztett csövekhez vagy amerikai típusú menetes csatlakozásra van szerelve.

Ábra. 2 Fűtött törölközőtartó eszköz és teljes készlet

A törülközőtartók típusai

A csővezetékhez csatlakozó törülközőtartó három fő kategóriába sorolható:

 • Víz. A fő nézet minden lakóházban és magánházban, amely a fűtött törülközősínen keresztül történő vízforgalom elvén dolgozik, egy különféle alakú hajlított cső vagy egy létra, amelynek menetes menetei vannak a kimeneti csöveken. A régi épület házaiban az elem gyakran kapcsolódott a fűtési csövekhez, és csak a fűtési szezonban működött, a modern lakóház magasépületekben fűtött törölközősín kapcsolódik a forró vízvezetékhez.
 • Elektromos. A készülék egy hagyományos autonóm fűtőelem, amely nem kapcsolódik vízhez, bárhol elhelyezhető az apartmanban: a fürdőszobában, a konyhában, a loggiában. Bár ez a készülék modern fejlesztés, annak háztartásban való használata még mindig korlátozott a nagy energiafogyasztás és a villamos energia további pénzügyi költségei miatt.
 • Kombinált. Ezek a modellek kombinálják a fűtött törülközőtartó víz- és elektromos fűtését, ami nagyon kényelmes a fűtési rendszerhez történő csatlakoztatáskor. Ebben az esetben a fűtési szezon alatt a fűtött törülközőtartót az áthaladó melegvíz rovására működtetik, és ha a fűtést kikapcsolják, a fűtés a villamos energia rovására történik. Ennek a lehetőségnek a használata kevésbé népszerű a magasabb költségek miatt.

Ábra. 3 Elektromos tekercs - módosítások

Főbb gyártási anyagok - jellemzők összehasonlítása

A fűtött törülközőtartók gyártásához felhasznált főbb anyagok rozsdamentes acélból és sárgarézből készültek, alacsony költségű kivitelben horganyzott acélból készült lakóépületek. Vásárló kiválasztásakor gyakran előnyben részesítik a széles körben reklámozott rozsdamentes acél, amely esztétikus megjelenésű. Annak meghatározásához, hogy melyik fém jobb, a hőcserélő anyagainak hatékonyságát tekintve össze kell hasonlítani a fő jellemzőket.

Ha egy rozsdamentes acélt tekintünk, ez közel háromszor olcsóbb, mint a sárgaréz vagy a réz, képes ellenállni a 450 ° C feletti hőmérsékletnek és kissé érzékeny a víz korróziójára. Bár a rozsdamentes acél korrózióálló, és nem fél a legtöbb savas és lúgos oldat hatásától, rossz minőségű ötvözetgyártásban (a technológia megsértése, szerkezeti hibák, a fő ötvöző adalékanyagok krómtartalma), korróziós folyamatok fordulhatnak elő a szerkezetben. Az anyag nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik, ártalmatlan a teljes üzemidő alatt, de ritkábban használják a nemvas fémek, mint az egészségügyi szerelvények alkatrészei.

A réz alapú réz ötvözetek négyszer olyan hővezetőek, mint a rozsdamentes acél, ami nagy előny, ha az anyagot hőcserélőként használják. A sárgaréz magas korrózióállósággal rendelkezik (a felületét oxidok védőfóliájával fedik le, ami akadályt képez az oxigén tiszta fémhez való behatolásával szemben). A színesfémek - az acéloktól eltérően - nem elektrokémiai korróziónak vannak kitéve, ha használják, az áramló hőátadó szer maximális hőmérséklete nem haladhatja meg a 260 ° C-ot.

Ábra. 4 Fűtött törölközősávok típusai - P, M figuratív és létra

Milyen tervek vannak

A törülközőtartó cső fő átmérője 32 mm, ha a ház összetett szerkezete hegesztett csőszakaszokkal rendelkező létrák formájában, átmérőjük kb. 20 mm. A piacon megtalálhatók a fő csővezeték más olyan méretei, amelyek külső átmérője 26, 28, 50 mm.

Minden kivitel két kategóriába sorolható: egycsöves U-alakú vagy M-alakú és többcsöves, nagy átmérőjű kétcsöves szegmensből, amelyek között kis létracsövek létrája található.

Bizonyos modellekben a csatlakozást speciális mirigyek biztosítják, amelyek lehetővé teszik, hogy a készüléket a tengelye körül helyezzék el. Más módosítások esetén több, egymással sorba kapcsolt fűtött törülközőtartó készlet is lehetséges. A fűtött törölközőtartónak a vízfelülethez történő csatlakoztatásához használjon alsó, oldalsó vagy átlós csatlakozást - így a beömlő és kimeneti csövek az előállított modellekben találhatók.

Ábra. 5 A fűtött törülközőtartó egycsöves elrendezése a rendszerben

Hol kell csatlakozni és hol kell lógni - ajánlások

A következő ajánlásokat kell követni a fűtött törölközősínek beszerelésekor:

 1. A függőleges emelőtől a fűtött törölközőtest csővezetékének legtávolabbi részéhez mért távolsága nem haladhatja meg a 2 métert - ha a készülék nagyobb távolságra van, az így létrejövő hurok nagy hidraulikus ellenállása miatt a víz egyszerűen nem áramlik bele. A fürdőszobában a fűtött törülközőtartó felszerelését közvetlenül a felszálló adapteres adapterekkel kell összekötni.
 2. Célszerűbb a drágább termékek kiválasztása a krómozott nemvasfémekből - négyszer jobb hővezető képességgel rendelkeznek a rozsdamentes acélhoz képest és jobb korrózióállósággal.
 3. A fűtött törülközőtartó csatlakoztatásához a telepítési opciót egy amerikai használatával kell használni, amely lehetővé teszi, hogy a szerelvényeket rögzített helyzetben csatlakoztassa anélkül, hogy tengelyét megfordítaná.
 4. A beszerelést megelőzően jobb, ha az amerikai gumiabroncsban lévő olcsó gumitömlőket cserélik, amelyek állandó magas hőmérsékleten gyorsan elveszítik a plaszticitást, szilikonnal és paronit gyűrűkkel jobb fluoroplasztikus gyűrűkkel, vagy puha és kemény gyűrűkkel.
 5. Ha a fűtött törölközőtartó a régi ház felszálló részének részét képezi, cserélje ki és végezzen karbantartási munkát, szereljen be bypassot és csatlakoztassa a készüléket a gömbcsapokon keresztül, amelyek szintén szerelvényekkel vannak felszerelve.
 6. Ha a fűtött törölközőt a szerelvényekhez csatlakoztatja, akkor nem zavarja az elektrokémiai kompatibilitás betartását, vagyis az ugyanazon anyagból származó termékeket. Egy gyakori hiba az acélok és a sárgaréz érintkezése, amelyek gyorsított korrózióval rendelkező galvánpárt hoznak létre.
 7. A pecsét tömítése érdekében praktikusabb a vászontető vagy a vízvezeték szál használata, ezért jobb, ha megtagadja a szalagok használatát - gyakran átmegy a szálon, és a csatorna részeként összegyűjtik, így a víz áthatol a szelvények között.
 8. Ha a fűtött törölközőt a felemelkedéssel párhuzamos vonalhoz csatlakoztatják, célszerű az elzáró gömbcsapokat felszerelni a könnyű karbantartási és javítási munkákhoz a szerelvénynél a be- és kimeneti csatlakozások előtt.

Ábra. 6 Fűtött törülközőtartó beszerelése a fürdőszobában - szerelési séma

A víztisztító sínek csatlakoztatásának lehetősége

A fűtött törülközőtartó magánházban történő csatlakoztatásához a legegyszerűbb kapcsolási sémákat használják, amelyeket a tulajdonos az általa választott modell alapján saját belátása szerint választhat. Lakóépületben a lehetőségek korlátozottak, mivel a fűtési vagy melegvízvezeték elhelyezése egy bizonyos helyen és az átadás nehézsége miatt a más lakosok fűtött törülközőtartalmának megszakadása miatt.

A legfontosabb lehetőségek az oldal-, az alsó és az átlós csatlakozások, a felső nem használható - csak egy létra és annak analógjai csatlakoztathatók ilyen módon, de a tetején van egy beavatkozó Mayevsky szelep a levegőkioldáshoz.

A választott opcióktól függően különböző tartozékokat használnak a csatlakozáshoz, amelyek fő jellemzője egyenes, sarok és póló. A falra történő rögzítéshez a lyukakkal ellátott lemezeket és a falról beállítható távolságot, valamint a csavarokkal ellátott külső bilincseket használják.

Ábra. 7 A fűtött törölközőtartó felszerelése bypass és csapok segítségével

Bypassgal vagy anélkül

Az áthidalás egy áthidaló a törölköző beömlése és kilépése között, amikor a házak épületében használt csővezeték sorozathoz kapcsolódik. A csővágás telepítése lehetővé teszi a fűtött törölközőt kikapcsolni vagy eltávolítani javításra vagy cserére, valamint termosztát beszerelésével szabályozni a fűtési hőmérsékletet.

A beszerelés fő feltételei a kapu 1/4 hüvelyk átmérője a fűtött törülközőtartó kimenetéhez képest, és a lehető legközelebb eső hely. Ez a körülmény azzal a ténnyel jár, hogy nagy távolság (40 cm-rel) a fűtött törölközőtartó nem meleged fel eléggé a hosszú szakasz nagyobb hidraulikai ellenállása miatt.

A lakóépületekben szigorúan tilos egy elzárószelep felszerelése a bypass jumperben, hogy elkerülhető legyen a véletlen vízelvezetés a fent található apartmanokban.

Ábra. 8 Oldalsó kapcsolási rajz

Univerzális oldalsó csatlakozás

Az oldalsó csatlakozás univerzális és széles körben használatos mind egyéni, mind több családi házakban, a törölközőmelegítő bemeneti és kimeneti távolsága közötti távolság 500 mm. Az oldalsó csatlakozással a központi csőcsonkot két helyen vágják le, ezekbe a pontokba pókhálót és ágakat helyeznek be, amelyekhez a fűtött törölközőt összekötik.

A víz kalapács csökkentése és a hidraulikus ellenállás csökkentése érdekében válassza ki a kiömlőcsövek átmérőjét és a fűtött törölközőt, hogy egyenlő legyen a felszálló keresztmetszetével. A fűtött törölközőtartó kikapcsolásához, javításához vagy cseréjéhez az elzáró gömbcsapokat és a termosztatikus szabályozót a bejáratainál is el kell helyezni. Az oldalsó elhelyezés fő előnye, hogy egyszerűen csatlakoztathatja az eszközt csövek és sokoldalúság nélkül: ilyen módon M és U alakú típusok, létrák és egyéb szerkezetek vannak csatlakoztatva.

Ábra. 9 Csatlakozás alja

A fűtött törülközőtartó létra alsó csatlakozása

A fűtött törölközőtípus népszerű modellje a létrák, amelyek különböző helyeken állnak rendelkezésre a bemenetekhez, és az alsó csatlakozás a fő. Ez nemcsak az ilyen elrendezés esztétikai megjelenésével, hanem gyakorlatiasságával is összefügg, ha a létra oldalirányban van összekötve, különböző iszapok és szennyeződések halmozódnak fel a függőleges csövek alsó részeiben, és a víz mindig stagnál.

Általában a gyártó dugóval ellátja termékeit a víz leeresztéséhez, de ez megnehezíti a tervezést, olcsóbb modellekben, amelyek teljesen hiányozhatnak. A kiváló minőségű fűtött törülközőtartón a levegőztetés ellen a Mayevsky daru az egyik függőleges cső tetején található.

Az alsó csatlakozást az amerikai típusú szögszerelvények alkalmazásával, beépített fluoroplasztikus tömítésekkel ellátott kupakanyákkal szerelték fel, és a felemelőből történő munkavégzés során olyan csöveket húznak fel, amelyek általában a fal alatt vannak elrejtve a hornyokban, és a csatlakozás utáni csatornákat a felülethez hasonlítják.

Ábra. 10 Szerelés átlósan

Lehetséges felső csatlakozási lehetőség az alsó adagoláshoz

Az átlós kapcsolatot a létra népszerű verziójának sorozathoz történő beépítésekor alkalmazzák, szemben a bypasstal való párhuzamos kapcsolattal, ez a módszer lehetővé teszi, hogy a csövet jelentős távolságban vezesse a központi autópályáról. Ezzel a módszerrel a víz belép a lámpatest alsó bemenetébe, és átlósan halad át a felső részen a közös felszálló felé.

Az eljárás nem teszi lehetővé a lezárt gömbcsapok beszerelését a fűtött törülközőtartó kimeneténél, hogy eltávolítsa a javítást, cserét vagy karbantartást. A kényelem érdekében természetesen használhatja az elzárószelepeket és az elzáró szelepeket, de a hosszú áramkör nagy hidraulikus ellenállása miatt a hűtőfolyadék áthaladása korlátozott, és a hőcserélő hőmérséklete nem túl magas.

A csővezetéknek a "American" sarokelemekhez való csatlakozáshoz való csatlakozásával a metódus hátrányai közé tartozik a víz stagnálása a függőleges csövek alsó részén.

Ábra. 11 A hegesztési varratok típusa

A törülközőmelegítő csatlakoztatására szolgáló technológia

Nyilvánvaló, hogy a fűtött törülközőtartó fűtési rendszerhez történő csatlakoztatása rossz megoldás, a magánházakban egy melegvízvezetékbe van felszerelve, amely olyan vizet szolgáltat, amelyben sokan modern műanyag csöveket használnak. A csővezeték bármilyen kényelmes helyen helyezhető el, a szemceruza nem csak azonos típusú csövekből, hanem bármilyen forró vízhez használt anyagból is.

Ha a munkát egy lakóházban végzik, a fürdőszobában végzett javítások során az alagsorban lévő elülső és hátsó vezetékek két csővezetékének felszállóját le kell tiltani, a régi felhúzók anyaga mindig acél, ha kicserélték, a legtöbb esetben polipropilént használtak.

Ha az acélcső rá van kötve, a menetes kivezető csavarokat rá lehet hegeszteni, a külső vagy belső menet további menetvágásával vágja át az átmeneti pólókat, vagy csatlakoztassa egy tömlőcsapot egy csapjal - minden módszer meglehetősen bonyolult, kivéve az utóbbit, de ez a lehetőség nem túl megbízható. Van egy másik modern innovatív módja az átmeneti szerelvényeknek egy acélcsőbe történő csatlakoztatására, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

Polipropilén felszívó jelenlétében kivágunk egy szegmenst, és két pólót forrunk a csövek összekapcsolására vagy a törülközőtartóra.

Ábra. 12 Fűtött törülközőtartó vezetékcsatlakozással

Acél GVS feszítõszalagok fûtõszekrényhez

A fűthető törülközőtartó beépítésénél a lakóépületeknél a fő probléma az, hogy az acél felszálló vezetékhez csatlakozzanak, és számos módszert alkalmaznak:

Hegesztés. Ahhoz, hogy a csővezetékhez közvetlenül csatlakoztatott fűtött törölközőt csatlakoztasson, vágjon két lyukat a csőbe, és hegessze össze a szerelvényt a menettel. Az eljárás egy hegesztőgépet vagy egy gázégőt igényel, valamint egy gázhegesztési szakember jelenléte esetén nehézségek merülhetnek fel egy régi vékonyfalú csővezeték esetében, amely a készülék égési sérülését okozza, ami megnehezíti vagy lehetetlenné teszi a hegesztést.

Menetvágás. Ezzel a technikával az acélcsövet levágják, a szálakat egy szerszám segítségével a cső felületére vágják, majd az átmeneti pólókat acélról polipropilénre forgatják. Miután a felszálló elemekhez rögzített polipropiléncső csatlakozik, a végükön menetes szerelvényekkel, amelyek a fal kapuiban vannak elhelyezve.

A módszer bonyolultsága és összetettsége mellett jelentős hátrányok is vannak: ritkán lehet vágni a szálat, amikor a csővezetéket a falról rövid távolságra helyezik el, ráadásul a régi acélcsövek vékony falakkal rendelkeznek, és a további gyengülés gyakran elszakad.

Ábra. 13 Példa a kapocs csatlakozásra magánházban

Kengyelek. A módszer meglehetősen egyszerű, és a következőképpen történik: nagy átmérőjű furatot fúrnak a csővezetékbe, és ezen a ponton egy összetett rögzítőelemet helyeznek el gumitömítéssel és a szükséges átmérővel ellátott menetes kimenettel, mindkét fél csavarral van összekötve.

A módszer meglehetősen egyszerű és nem költséges, könnyen kezelhető a saját kezével, a hátrányok olyan gumitömítés, amelyet nem hosszú távú munkavégzésre terveztek forró csövekkel (jobb fluorozott műanyag), és lehetőség van arra, hogy a csavarok lazítása közben mozogjon a készülékben.

Csatlakozók Gebo. A Gebo öntöttvas csatlakozó egy tömörítés, amely szorosan és szorosan csatlakozik a csőhöz egy fémgyűrűvel, nyílással (ruskával) és egy tömítőgyűrűvel. Csatlakoztatáshoz egy csőszakasz van vágva, a Gebo tetejét a felső és az alsó részekből a szükséges átmérőkkel és csőszakaszokkal helyezzük el. A kapcsolat nagyon megbízható és a használat gyakorlati szempontból meghaladja a fenti technológiákat, 10 vagy több év csomópontjaiban.

Ábra. 14 Gebo csatlakozók

Hogyan találhatók meg csapok - szerelvények és csatlakozási módszerek

A fűtött törölközőt összekötő, krómozott felületű speciális tartozékokat használják a fűtött törölközőtartó csatlakoztatásához. A beállítható csavarkulccsal történő felszereléskor óvintézkedéseket kell tenni a karcolások elkerülése érdekében - sodródjon rongyra, papírra vagy szigetelt szerszámpofákra.

A két leggyakoribb könyökök a szerelvények helyén egyenesek és szögletesek, az elsőek oldalsó csatlakozásra vannak tervezve, a sarokelemeket alsó vagy átlós összeköttetésekhez használják. A fűtött törölközőt összekötő csapok kétoldalas menetes excentrikus formában is kialakíthatók - egy fűtött törölközősín van hozzáerősítve egy amerikai szerelvénnyel a fúvókán.

Egy másik csatlakozási lehetőség az, hogy egy amerikai a falon levő nyílás egyik oldalán helyezkedik el, a fűtött törülközőtartó menetes végei is hozzá vannak erősítve. Gyakran a kanyarok megállós golyóscsapokkal vannak felszerelve, két lehetőség van az amerikai behelyezésére is - egy csaptelepre vagy törölközőmelegítőre.

Ábra. 15 Szerelvények törülköző radiátorokhoz

Előkészítő munka a saját kezeikhez való csatlakozáskor

Ha egy fűtött törölközőt a saját kezével egy fém felszedőben telepít, a kiválasztott módszertől függően más eszközre lesz szüksége. A kapcsok felszereléséhez egy fúrógépre van szükség, egy fém fúróval és egy kívánt határoló hatszögnel, Ha a cső a Gebo csatlakozó rögzítéséhez van vágva, akkor egy fémlemezes csiszológépre van szüksége, amely lecsapja a csőcsonkot, és illeszkedik a csőszakaszhoz a csatlakozások között.

A rögzítőelemek rögzítéséhez 6 mm átmérőjű beton fúrógépet kell használni. és a csavarokkal ellátott csavarokat.

Egy ilyen eszköz helyes csatlakoztatásához építési szintre van szükség - ajánlott az alsó csöveket a fűtött törülközőtartóhoz enyhe lejtéssel elindítani, hogy a fűtött törölközőtartó vezetékeiből spontán lecsapódjon a hűtőfolyadék hiányában (ez különösen fontos, ha az egységet a fűtési rendszerhez csatlakoztatja).

Munkavégzés előtt a felnyitót leválasztják a vízellátásból a fűtött törölközősáv csővezetékébe, és két tartályt készítenek a rendszer folyamatos vízkibocsátására.

Ábra. 16 Példák egy régi fűtött törölközősín telepítésére egycsöves és kétcsöves rendszerben

Csatlakozás a forró vízrendszerhez

A fűtött törülközőtartó hosszabb távra történő csatlakoztatásához polipropilén csöveket használnak - a fém alapú laminált és térhálós polietilénhez képest - nagy átmérőjű, a hidraulikus veszteségek csökkentéséhez szükséges. A csatlakozás csövek forrasztópáihoz készült, a szükséges szerelvények forrása a végeken történik. A fűtött törülközőtartó csatlakozása a következő sorrendben történik:

 • A vakolási munkálatok befejezése után a csatlakozási pontok a falon vannak feltüntetve a fűtött törülközőtartó telepítésének helyén, megjelölést és ütést okoznak a falon, amelyen keresztül a csövek áthaladnak. A műanyag csöveket forrasztással szerelik fel, és a menetes szerelvényeket a falból kijutják oly módon, hogy a később lefektetett burkolólapok süllyesztenek.
 • Ideiglenesen csavarja be a fűtött törölközőtartót, állítsa azt egy szintre és rögzítse a falra egy teleszkópos rögzítővel a testen, majd fedje le a csöveket egy vakolat kötőanyaggal, miután a gipsz megszáradt, vegye le a szerelvényt, dugja be a dugókat a szerelvényekbe.

Ábra. 17 DIY telepítése törülközőmelegítő - a fő lépések

 • További munkát végeznek a csempeburkolás befejező munkálat befejezésekor. A gyártó törölközőmelegítőt állít elő különböző összetevőkkel, gyakran vannak olyan amerikaiak, akik a készülék kimeneti csatlakozásánál speciális kulcs segítségével csavarják. A tömítéshez jobb, ha a lánchajtást speciális készletben használhatjuk.
 • Miután az amerikai behelyezte a kimeneti fúvókákat, a készüléket az excentrikus csatlakozóhüvelyeken keresztül csavarozzák a csövekre, amelyek csatlakoznak és lezárják a lenet - ez lehetővé teszi a fúvókák helyzetének beállítását koaxiális hiányában.
 • Ezután a fűtött törülközőtartó csőfalán csavarja le a teleszkópos rögzítőelemeket, mielőtt érintkezésbe kerülne a falral, jelölje meg a rögzítőelemek lyukakat egy jelölővel, majd a rögzítőelemet eltávolítja.
 • Csavarral vagy éles tárgyakkal a csempeburkolaton kis lyukakat kell bedugni, hogy elkerülje a fúró sima felületen történő csúsztatását, miután lyuk van a fúrási üzemmódban. Ezután a szerszám átkapcsolódik a perforáció módjára, és egy lyukat fúr a kívánt mélységben a betonon, a befejezés után a golyót egy gumi kalapáccsal kalapálja, hogy elkerülje a csempe károsodását.
 • Végül, állítsa be a fűtött törülközőtartót egy állítható csavarkulccsal, szükség esetén cserélje le az amerikai gyenge minőségű gumitömítését egy fluoroplasztikus műanyaggal, rögzítse az önzáró csavarokkal a rögzítőcsavarokat egy keresztfejű csavarhúzóval vagy egy csavarhúzóval.

Munkavégzéskor fontos szabályt kell követni - a rongyot az állítható csavarkulccsal vagy a szivacsokat el kell különíteni, hogy elkerülhető legyen a krómozott rögzítőanyák karcolása.

Ábra. 18 Fűtött törülközőtartók modelljei

Hogyan lehet fűtött törölközőt csatlakoztatni a fűtési rendszerhez?

Egy magánházban nincs probléma a fűtőtoronyhoz való csatlakozással - ez bármikor elvégezhető, a hőhordozó le lesz vezetve a rendszerből, és egy lakóházban meg kell várnia a fűtési szezon végéig.

Ha egy többszintes épületben nincs hővezető, akkor a fűtés bekapcsolása előtt nem lehet ellenőrizni az egység működőképességét és tömítettségét, ezért jobb, ha fűtött törölközőtartót szerel be, a bypass és az elzáró szelepeket a bemeneti és kimeneti nyíláson.

Komplett formájú fűtött törülközőtartós vezetékek

A nagyszámú elemből álló fűtött törülközőtartó működtetésének fő különbsége az egyszerű egyszerű hidraulikus ellenállás, ami azt eredményezi, hogy az elfolyó hűtőközeg mennyisége kevesebb lesz, és ennek megfelelően az eszköz nem lesz elég meleg. Ebben az esetben csökkenteni kell a jumper átmérőjét, ha van egy, vagy megkerülje a bypassot, és távolítsa el az összes csappantyút úgy, hogy a fűtött törölközőtartót sorba kapcsolja a felszálló csőhöz.

Ha egy erõsen elágazó törülközőtartó nagy távolságban helyezkedik el az emelõtõl, és nem akarja eltávolítani a megkerülõt, akkor a felszálló keresztmetszetének megfelelõ vagy annál nagyobb átmérõt kell választania.

Ábra. 19 Kombinált törölközőmelegítők

Egy kicsit a kombinált törülközőtartó telepítéséről

A fűtött törülközőtartó ritka vendég az építőiparban, bár a fűtési rendszerbe való beépítése meglehetősen hatékony. A fűtési idõszak alatt a fûtött törülközőtartó forró lehet az áramló melegvíz miatt, a fûtés leállása esetén a fûtõközeget az áramkörben a beépített fûtõelem fogja felmelegíteni.

Szerkezetileg az eszköz hagyományos törölközőmelegítő formájában készül, azzal a különbséggel, hogy az egyik alul található szerelvény (főleg az alsó csatlakozás) tetején van kialakítva, amelynek alsó kimenetében a fűtőelem a termosztáttal csavarozva van. A kombinált modell ugyanolyan módon csatlakozik, mint a vízfelületek - alulról, oldalról vagy átlósan, a termosztát mindig alul helyezkedik el, a tervezés során a csapok jobb vagy bal oldali csatlakozással vannak felszerelve.

Ábra. 20 Fűtött törölközősín telepítése egy kombinált fürdőszobában

Elektromos törülközőtartók és beépítésük jellemzői

Az elektromos fűtött törölközőtartó önálló kialakítás, függetlenül a víz jelenlététől a házban, megkülönbözteti a száraz és nedves módosításokat. Az első egy házban elhelyezett elektromos fűtőkábelt tartalmaz, amely működésének elve szerint sok házban fűthető fűtésre alkalmas padlóra hasonlít.

A nedves készülékekben a TEN melegíti az olajat a ház belsejében, a termék csak a tok formájánál eltér a közös olajfűtőtől. A piacon kínált hasonló eszközök modellek a következő tulajdonságokkal rendelkeznek:

 1. A beépített fűtőkábellel rendelkező készülékek gyorsan elérik a működési hőmérsékletet, és ugyanolyan sebességgel hűlnek le, miközben az olajok lassan felmelegednek és hűlnek hosszú ideig.
 2. Az olajkialakítások többet jelentenek, mint a kábelesek, mivel a hermetikus test munkaigényes gyártási technológiája és összetettebb kialakítása, beleértve a fűtőelemek hőmérsékletének szabályozását, a kábelek általában nincsenek hőmérséklet-beállításokkal.
 3. Az olajos fűtött törölközőtartók teljesítménye magasabb, mint a kábelé, ezért fürdőszobákba vannak helyezve a helyiségek fűtésére és szárítására, a kábelt csak a szárításhoz használják.
 4. Minden termék padló- és falváltozatban készül, míg az olaj a nagy tömeg miatt speciális felszereléssel professzionális megközelítést igényel, míg a kábel minden nehézség nélkül lóghat bármely lakástulajdonos falán.

Ha a legjobb hőátadást választja, akkor nagy mennyiségű csövet vagy nagyobb keresztmetszetű területet kell vásárolnia, a dolgokat jobban megtartják az íves csövekben.

Ábra. 21 Elektromos fűtött törölközőtartó - eszköz

A fűtött törölközőtartó a fűtési vagy melegvízellátó rendszerhez csatlakozik a felszállócsövekhez való csatlakozással. A polipropilén csőszerelvényt összekötő szerelvényekkel leggyakrabban a hűtőközeg távirányítóval történő ellátására használják. Csatlakoztasson egy fűtött törölközőt a kész készlethez minden otthoni kézműves erejéig - a szerelvényeket állítható csavarral csavarral rögzítjük, hogy rögzítsük a kötőelemeket a tüskékhez, egy fúróval és egy 6 mm-es betonfúróval kell rendelkeznünk.