Legfontosabb > Tervezés

Do-it-yourself kádfelszerelés - részletes telepítési útmutató

A fürdőszobában végzett javítások mindig nagy pénzügyi költségekkel járnak, ami súlyosan aláássa a családi költségvetést. A befejeződés magas költsége a szoba összetett mikroklímájából adódik, ami különleges drága anyagok használatát igényli, valamint a vízvezeték-szerelési munkák nagyfokú bonyolultságát.

Amikor a pénz és az energia véget ér, pénzt megtakarítani, sok lakástulajdonos megkérdezi, hogyan kell saját kézzel fürdőzni. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell megfelelően elkészíteni a fürdőszobát a telepítéshez és a mosó tartály önálló telepítéséhez.

A szoba követelményei

Mielőtt elkezdené az egészségügyi berendezések telepítését, gondosan fel kell készülnie a helyiségekre. Az előkészítő munka minősége a fürdő helyes telepítésétől és működtetésétől függ. Az új tartály szállításának idején a fürdőszobának a következő állapotban kell lennie:

 • A fürdőszobában lévő padlót a régi betonból a beton alapra kell tisztítani, az épület szintjén.
 • Ügyeljen arra, hogy a padló magas minőségű vízszigetelését 20-25 cm-es falon, a tekercs, a bevonat vagy a festékanyagok segítségével hívja fel. A fürdőszobában az ún. "Vízszigetelő vályú" kerül megszervezésre, megakadályozva a szivárgást a háztartási készülékek és az egészségügyi berendezések meghibásodása esetén.

Figyelj! A fürdőszoba javításának folyamatában fontos megfigyelni a technológiai műveletek megfelelő sorrendjét. A szerelést kizárólag sík és bélelt padlókon végezzük. De a falak befejeződését csak az egészségügyi felszerelés csatlakoztatása után szabad elvégezni, úgy, hogy a fal és a mosóedény között minimális távolság legyen.

Telepítési módszerek

A fürdő saját kezetével történő felszerelése felelős eljárás a megfelelő magasság beállításához, és a tartály összekötése a csatornába és a vízvezetékbe történő mosáshoz. A felszerelést különböző módon lehet elvégezni, a berendezés méretétől, alakjától és tömegétől függően. A szakképzett kézművesek a következő módszereket ajánlják:

 • A lábakon. A készletben a fürdőszobában a gyártó mindig alkalmazza a szabványos lábakat, amelyek szükségesek a készülék felszereléséhez. A tartály aljához speciális ékek, csavarok, szemek vagy ragasztólemezek segítségével moshatók. A lábak használata - a legegyszerűbb módja annak, hogy kézzel könnyedén elvégezhesse a telepítést. Ehhez fordítsa a fürdőt az oldalára, rögzítse a tartókat, majd telepítse azt a helyére, ahol használni fog. Ily módon az öntöttvas modellek megfelelően nagy tömeggel, stabilitással és merevséggel vannak felszerelve.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fürdő helyes beszerelési módja kiterjeszti a termék élettartamát, kényelmet és biztonságot nyújt a használat során. Ezenkívül telepítéssel javíthatja a modell teljesítményét a falak zajának és hővezető képességének csökkentésével, szigetelőanyaggal.

Telepítési sorrend

A fürdő felszerelése több lépcsőből áll: az eszköz behelyezése a helyiségbe, csatlakozás a csatornarendszerhez, a lábak rögzítése, a tálca építésének beállítása és a vízvezeték-rendszerhez való csatlakozás. A feladat nehézsége a mosogatógép nagy tömegében rejlik, ezért a telepítés nagyon nehéz. Szerelje be a fürdőt a következő sorrendben:

 1. A fürdőt behozzák a helyiségbe, óvatosan az oldalán 70-100 cm távolságra helyezkednek el a falról, így kényelmes lenne a munka. A fürdő alja "meg kell néznie" a bejárati ajtón.
 2. Ezután összegyűjti és csatlakoztatja a szifont túlfolyással. Egy tömlõ csatlakozik a lefolyó lyukhoz, a másik - a túlfolyáshoz. A csatlakozás műanyag menetes anyával, gumitömítéssel történik.
 3. Ezután hozzá kell kötni a fürdő lábainak aljához. Ezeket ékkel, csavarokkal, fűzőlyukakkal vagy ragasztólemezekkel rögzítik. Fontos, hogy ne szorítsuk túl erősen a rögzítőelemeket, hogy ne szakadjon meg a szálak, és ne alakítsa el a tál vagy a zománc falát.

Fontos! A fürdő oldalának optimális magassága, az SNiP által ajánlott, 60-65 cm, mivel a mosogatótartály felszerelése ezen a szinten kevesebb sérülést és kellemetlenséget okoz. És a minimális távolság a padlótól a tál aljáig elegendő ahhoz, hogy 10-15 cm-es túlfolyással rendelkező szifont csatlakoztasson.

Ellenőrizze és tömítse le a csatlakozót

A fürdő kezével történő felszerelése befejezi a rendszer működésének ellenőrzését. Ehhez kapcsolja be a vízellátást, nyissa ki a csapokat, és nézze meg a lefolyó munkáját. Minden csatlakozásnak légmentesen kell lennie, és a víz gyorsan le kell esnie a lefolyóba, és a tartályt önmagában hagyja. Ha minden működik, akkor az eszköz használata előtt csak a fürdőszobai és a fal közötti kötés marad. Ez a következőképpen történik:

 • A fürdőkád szélét szennyeződéstől és portól megtisztítják, majd alkohollal vagy savas mosószerrel zsírtalanítják.
 • Ha a rés nagyobb mint 1 cm, nedvességálló cementtel tölti és 12-48 órán át száradni hagyja.
 • Ha a vágási szélesség 1 cm vagy annál kisebb, akkor antibakteriális adalékokkal szilikon tömítőanyaggal lezárható.

Acélmodellek telepítésekor az alsó vagy falburkolatokat fel lehet szerelni habarccsal vagy vibrációs szigeteléssel ragasztani, hogy csökkentse az anyag rezonációs kapacitását és hővezető képességét.

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

Hogyan telepítsek egy fürdőt saját kezével?

A vízvezeték-berendezések felszerelése nemcsak releváns tapasztalatokat, hanem magas költségeket is igényel. A fürdés a fürdőszobában a saját kezével nem kivétel. A külső összetettség ellenére ez a fajta munka elvégezhető szakemberek bevonása nélkül.

Akrilkád installáció

Akril - a fürdőkészítés legnépszerűbb anyaga. Az akril fürdő mellett a lakástulajdonosok gyakran műanyag bélést helyeznek el öntöttvas vagy acél fürdőkádra. Ez lehetővé teszi, hogy könnyedén és pénzügyileg frissítse a vízvezetékeket a szobában.

Az akrilfürdő (márkájú Kaldewei, Triton és mások) telepítése többféleképpen is megvalósítható:

 • A kellékeken. Sok akril kád van felszerelve a lábakkal felszereléshez. Ez a módszer egyszerűnek és kényelmesnek számít a kezdőknek is. A kellékek rozsdamentes acélból készültek, korrózióállóak. Ezek állíthatóak, ami lehetővé teszi önállóan a fürdő szintjének beállítását;

A lábak felszerelése az útmutatókon

 • A téglákon. Ez egy "kézműves" analóg a kellékek szerelésére. A téglákat több sorba rakják, amelyek egyfajta lábat képeznek a fürdőkád felszereléséhez. Az esztétikus tégla szerkezetek elrejtéséhez speciális paneleket használnak, amelyek burkolólapokkal vannak bevonva;
 • A kereten. Ezt a módszert beépített fürdők beépítésére használják. Végrehajtása a rajzolással történik, melyet építeni kell. Acélvezetőkből áll, összekötve csavarozott vagy hegesztett. A fürdő felhelyezése után a keretet panelek borítják, a tetejüket tetejére szerelik.

  Szerelje a fürdőt a keretre

 • Szivárgók az akril kupak felszereléséhez

  Corner fürdőszobák - sokoldalú lehetőség, amely nagyméretű fürdőszobákhoz és kis fürdőszobákhoz is alkalmas. Szimmetrikusak és aszimmetrikusak, a kanyarok mérete szabványosított.

  Telepített sarok akril fürdőkád

  Ha a megfelelő háromszög alakú fürdőt választja, akkor egy kis helyiségben nem csak mosdót és lábazatot helyezhet el, hanem mosógépet vagy bidét is. De vannak olyan árnyalatok, amelyekről a sarokkád (Ravak - Ravak, Laguna és mások) telepítése előtt tudnia kell:

  • Minden szögletes fürdõtípusok típus szerint vannak besorolva jobb és bal oldalon. Nagyon fontos a csatornák és vízellátás megfelelő összekapcsolásához;
  • A telepítés megkezdése előtt a falakat össze kell igazítani. Ha ez nem történik meg, de a fürdőt rendkívül nehéz lesz felállítani;
  • A szögletes kialakítású fürdő lábakon van kialakítva. A rögzített tartók kerületén, amelyet később fel lehet használni a keretvezetők rögzítésére;
  • Olyan helyen, ahol a fürdõ a fal mellett helyezkedik el, gyõzõdjön meg róla, hogy rugalmas lábazatot szerel be. Ez segít megelőzni a szivárgást.

  Szögletes akrilfürdő beszerelése 1. rész

  Az akril fürdő felszerelése a kereten

  Keretrendszer - a legegyszerűbb megoldás, hogyan kell installálni egy akril fürdőt. Ez a módszer ideális a beágyazott vízvezetékhez, tökéletesen illeszkedik a belső térbe és biztosítja az ergonómiát.

  Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások az akril fürdőről a kereten:

  1. Először a falak felületét szintre kell állítani. Fontos, hogy ne csak a felületet vakoljuk, hanem a falakat is fedezzük - egy alapozó és egy gitt. A cserép felállítása azonnal elvégezhető, vagy a beszerelés befejezése után;
  2. Hasonló műveleteket végeznek a padlóval. A padlónak a fürdőszobában tökéletesen kell állnia, széles ízületek és szabálytalanságok nélkül. Ez nagyban megkönnyíti a keret szintjének telepítését;
  3. A fürdő telepítéséhez elő kell készíteni az építési szintet (a hossza nem lehet kisebb, mint a kád átlója), egy kalapácsot egy gumi fúvókával (a keret rögzítéséhez), csavarkulccsal és állítható csavarkulccsal. Különböző fektetések és csövek is szükségesek a vízellátó rendszer szennyvízcsatorna csatlakoztatásához;
  4. Rugalmas csövet rögzítenek a csatorna ágra, amelynek átmérője megegyezik a fürdő kifúvásával. Egy szifon csatlakozik hozzá. Az ízületeket szilikon tömítőanyaggal kezelik. Ezután legalább 4 órát kell várni a szilikon megszilárdítására;

  A csövek összekötése csatorna szilvával

 • Ezután a keret fel van szerelve. Az első egy vezető a fal mentén - ez lesz a fő, ezért fontos, hogy szigorúan hozzáigazítsuk a szinthez. Az oldalról a vezető indul, amelyekre függőleges állványok a padlóról. Csatlakoztathatja őket hegesztett vagy csavaros módon (az első megbízhatóbbnak tűnik, de a második, amelyikben szétszerelhető);

  A függőleges vezetők felszerelése

 • Ha az összes vezető egymáshoz van csatlakoztatva, a szög szintjét méri. Van egy szigorú szabály: a fürdőszoba felszerelése és a keret egyenetlensége esetén a leeresztett szög nő, és nem emelkedik fel. Minden sarkot fém sarokcsíkkal rögzítenek merevítésre;

  Kész keretrendszer

 • Ha a sarkok mindegyike ugyanazon a szinten van, akkor a fürdőkád a keretbe kerül. A szifon túlfolyása az oldalsó nyíláshoz van csatlakoztatva, és a szennyvíz elvezetése a központi nyíláshoz van csatlakoztatva. A vízvezeték (vízvezeték) a fürdő felett helyezkedik el, így a telepítés befejezése után is dolgozhat vele.
 • Annak megakadályozása érdekében, hogy a fürdőben lévő víz ne kerüljön a padlóra, a fal és az oldalsó sín közötti szakadékot egy gáttal kell lezárni. Úgy is nevezik lábazatnak;

  A fal és a fürdőszoba közötti rés befejezése

 • A keret a képernyővel zárva van. Ezenkívül felmelegedhet - úgy, hogy a fürdő "tartsa" a víz melegét hosszabb ideig. A képernyő lefedéséhez csempe, panel vagy akár mesterséges kő használható. A legjobb a tartós, vízálló anyagok megmunkálása.

  A telepítés befejezése után a keverő telepítve van. Csatlakoztatásához nyissa ki a vízelvezetőt, csatlakoztassa hozzá egy csapot, szükség esetén csatlakoztassa a mosdóhoz vagy a tömlőhöz a zuhanyzóból.

  Hogyan telepítsünk egy akril lábfürdőt?

  A legelismertebb fürdőkészülékek speciális kötőelemekkel és beépítési részekkel kiegészítik termékeiket. A kiskereskedők Jika (Zhika), Roca (Roca), Riho és mások által gyártott modellekhez tartoznak.

  Hogyan telepítsünk egy akril lábfürdőt magadnak:

  1. A lábakra szerelt akril fürdők alján jellemző csatlakozások vannak a csatlakozásokhoz. A lábak rögzítéséhez a fürdőt meg kell fordítani, és ezekhez a vetülékhez kell csatlakoztatni a készlethez tartozó támaszt;

  A lábak beszerelésének általános terve egy akril fürdőben

 • A szerkezet merevsége érdekében a lábak is összekapcsolódnak. Ehhez túlságosan meg vannak erősítve, és csapokkal vannak rögzítve;
 • Ezután a lefolyót feldolgozzák (egy szifont csatlakoztatnak hozzá). A víz kifolyására nincs szükség, amíg a kádat a padlóra telepíti. Amikor befejeződik az előkészítő munka, elkezdheti telepíteni a fürdőt;

  A fürdőszoba csatlakoztatása a csővezetékhez

 • A lábak a padlóra vannak szerelve, a szint segítségével, a felszerelés egyenletességét ellenõrizzük Ha egy sarok túlságosan fel van emelve, akkor a fentiek szerint minden más sarkot felemelnek. Ez egyszerűen megtörténik: a fürdőt megfordítják, és egyes lábakat a kívánt szintre állítanak be;

  Állítható lábak a fürdőszoba felszereléséhez

 • A tartósság érdekében azt javasoljuk, hogy a műanyag támasztékokat kissé lehúzzák egy kalapáccsal, gumírozott felületekkel.
 • Az akril- és üvegfürdővel nagyon óvatosan kell dolgozni. A műanyag a sokkhatások hatására deformálódik. Amikor a telepítés befejeződött, folytassa a keverő, a mosógép és más fogyasztók telepítését.

  Videó: teljes körű videófürdő telepítési utasítás

  Akrilkádak telepítése téglákon

  Közvetlenül megjegyezzük, hogy ezt a módszert ritkán használják műanyag fürdők telepítésére. Az akril vízvezetékhez nemcsak a tökéletes síkosság fontos, hanem a sokk vagy egyéb terhelések teljes hiánya is, amelyek hozzájárulnak a deformációhoz. A téglaszerkezeteket a saját kezeivel nehéz felszerelni, hogy egyenletesen oszthassák meg a nyomást a fürdő teljes síkján.

  Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások az akrilfürdő telepítéséhez téglákon:

  1. A fürdő telepítésének magassága a fürdő méretének és a bélés méretének megfelelően kerül meghatározásra. Az optimális magasság 3 tégla;

  Párhuzamos elhelyezése tégla a fürdőszobában

 • A klasszikus sakk mintát rakodáshoz használják. A kivitelezéshez a padló szintetikus, a téglák (2 darab) cementcsempével készülnek. Még két darab kerül a tetejére, de az ellenkező irányba. Így amíg magasságra van szüksége;

  A sakktábla téglák rendszere

 • Ha a csúszó keretrendszer telepítése nem képes pontos méréseket végezni a fürdőről, akkor téglákra van szükségük. Ezenkívül számolni kell a tartók helyét oly módon, hogy nincsenek sagging pontok. Például négy tégla tartó minden szögben és kettő a központi részen;
 • Amíg a megoldás lefagy, elindíthatja a szennyvízcsatorna csatlakoztatását. Ha ez nem egy modell hidromasszázzsal, akkor az összes munkát a standard séma szerint végezzük. Egy adapter és egy túlfolyó szifon van a szennyvízcsatornából, és az elágazó csövek a keverő telepítéséhez a vízcsatlakozóból indulnak.

  A szifon csatlakoztatása vízvezetékekhez

 • A téglák lefektetése után meg kell várni, hogy a habarcs megkeményedjen, és csak utána telepítse az akril fürdőre. Természetesen a téglatámaszok megjelenése sok kívánnivalót hagy maga után, ezért különféle lehetőségek használhatók dekorációjukhoz. Ez a csempe, dekorációs panelek, képernyő (a kerethez hasonlóan) stb.

  Műanyag fürdő telepítés

  A műanyag fürdő saját kezekkel történő felszerelése nehezebb, mint egy akrilé. Ezzel az összes lehetőség a fent leírt módon megfelelő:

  • A kereten;
  • A lábakon;
  • Téglákon vagy más rögtönzött kellékeken.

  A műanyag fürdő telepítésekor különösen óvatosnak és óvatosnak kell lenni. Bármilyen helytelen mozgás vagy helytelen számítás a tartószerkezet helyén repedések keletkezését okozhatja.

  Műanyag fürdő telepítés

  A műanyag fürdő felszerelésének szabályai Szabvány:

  • Fontos, hogy egyenletesen terjessze a terhelést. Ez azt jelenti, hogy a támasztékokat, lábakat vagy keretet szimmetrikusan kell elhelyezni a fürdő teljes síkjában. Ez elkerüli a deformációkat;
  • A keményítéshez a keretet és a lábakat gyakran speciális szögek használják. A sarok egy merev fémrész, amely biztosítja az ízület szilárdságát a tartó és a fürdőfelület között. Természetesen nélküle teheti meg, de a művelet folyamán a design elkezd lazulni;
  • A csövek bekötése a fürdő telepítéséig történik. Más szavakkal először egy tartót vagy keretet telepítenek, egy szifont és más ágakat rögzítenek (egy zuhanykabin csatlakozik stb.), Majd egy kád fel van szerelve;
  • Az utolsó telepítés a kapucni, a tükör és a függöny. Az utóbbi esetében az ernyőt a falhoz vagy a mennyezethez kell rögzíteni.

  Öntöttvas fürdő felszerelése

  Az öntöttvas kád a legtartósabb és legmegbízhatóbb, de nem feltétlenül alkalmas egy kis fürdőszobába (ahol WC van a fürdőszobában). Célszerűbb egy magánháznál telepíteni, mivel az ilyen struktúrák átlagos súlya legfeljebb 500 kg.

  Az öntöttvas fürdő felszerelése a támaszokra és a keretre

  Lépésenkénti utasítások öntöttvas fürdő telepítésére:

  1. Először szüntesse meg a régi berendezéseket (ha szükséges). Új fürdő telepítése után meg kell szintetizálnia a padlót, előfordulhat, hogy teljesen ki kell cserélnie a nyakkendőt;

  Esztrichek igazítása a padló alján a lábak alatt

 • Az öntöttvas fürdő szereléséhez leggyakrabban a lábakra vagy téglákra szerelhető. A keret csak akkor használható, ha a vezetékek tartós fémből készülnek, amely ellenáll a nagy nyomásnak;
 • A fürdőkád aljához műanyag fúvókákkal ellátott fém lábak szükségesek - a fürdő magasságának ellenőrzésére és a padló védelmére van szükség. A támasztékokat párosítva rögzítik - először az egyik oldalon, majd a másik oldalon. Között egymás mellett húzza túl húzza meg a kapcsolatot;
 • Szükség esetén a fürdőszoba külső része zárva van.

  Lábas öntöttvas kád

 • Acélfürdő telepítése

  A fém acélfürdő felszerelése sokkal könnyebb, mint az öntöttvas. Ez nem olyan nehéz, és a méretétől függően tökéletes a kis fürdőszobába való beépítéshez. Mint az öntöttvas kivitelezésnél is, a régi fürdőszobát először lebontják a falak és a padlóburkolat tisztítása után.

  Acél fürdő a kellékeken

  Ezután a kád a lábakon elhelyezett vagy egy vázzal van ellátva. Az előkészítés befejezésekor biztosítja a csapok csatlakoztatását a szennyvízcsatornába és a vízellátásba. Ezután a fürdőt a helyén helyezték el, és a központi vízellátó rendszerhez csatlakozik.

  Fürdőszobai felszerelés csempézett fürdőszobában

  A fentiekben ismertetett eljárások azt jelentik, hogy a csempe behelyezése a fürdőszobák telepítése után történik. De mi a teendő, ha a vasfürdőt vagy a zuhanykabinat egy csempézett szobában kell elhelyezni?

  A fürdő telepítése csempézett szobában

  1. Fogjuk azt a véleményt, hogy a csempe egy bizonyos szinten van, és nem kell újjáépíteni. Ezután a telepítési folyamat nagymértékben leegyszerűsödik;
  2. Szükséges a padló szintjének szintre állítása és szabályainak ellenőrzése. A fürdőt a lábakra, a keretre vagy a téglákra telepítheti. Függetlenül a választott módszertől, a legjobb a minimális rés biztosítása a fal és a fürdőszoba között;
  3. A WC, fürdőkád és egyéb fogyasztók vízvezetékcsatlakozóinak bekötése után fontos, hogy bezárja a fal és a fürdő oldala közötti rést. Ehhez használjon rugalmas lábazatot (alumínium vagy műanyag), tömítőanyagot vagy csempe szegmenseket;

  Szilikon az ízületekhez

 • Először is, a rést egy tömítőanyag réteg borítja. A tetejére egy lábazat van felszerelve. Ha a csempeburkolattal ellátott opciót választja, akkor a tömítőanyag először a résbe kerül, és a száradás után a csempe be van építve. A telepítéshez vízálló gipszet használhat;
 • Csak a ventillátort kell a kapucnisba szerelni, fel kell szerelni az oszlopot vagy a kazánt, el kell távolítani a törmelék maradványait, és ellenőrizni kell a csatlakozást.
 • Lábfürdő telepítés

  Az öntöttvas, üveg vagy acél fürdőkádat a lábakra szerelve egy akrilszerkezethez hasonló séma szerint végezzük. Természetesen, a méret vagy forma függvényében, a támaszok közötti távolság változhat, de általában a technológia megmarad.

  Ha többet szeretne megtudni a folyamatról, javasoljuk, hogy nézze meg a fürdőkádat a lábakon:

  Sarokfürdő telepítése

  A sarokszerkezetek telepítése - a legnehezebb az önmegvalósításhoz. Fontolja meg, hogyan telepítse a Cersanit sarokkádat a saját lábadon:

  1. A régi fürdőt lebontják, a telepítési helyét gondosan megtisztítják. Fontos, hogy a fal és a padló szöge szigorúan 90 fok;

  A régi fürdőszoba lebontása

 • Az alsó részen állítható lábak találhatók. A fürdőkád belső alsó oldalán való összekötéséhez speciális rögzítőelemek találhatók;
 • A lábak csavarozottak, és egymás között össze vannak kötve a csapok és a menetes csatlakozások segítségével. Miután hozzávetőlegesen a szinthez van beállítva;

  Akril sarok fürdő lábak felszerelése

 • Ezután a csatorna és a vízellátás csatlakoztatva van, a szifon és a vízellátó rendszer egyéb részei vannak felszerelve.

  A sarokkád hidromasszázzsal történő felszerelése

 • A fürdőt megfordítjuk, és a szintjét ellenőrizzük. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a mérési szint szigorúan az átlón történik.
 • A fürdő telepítése a minőségi telepítés minden szabálya szerint. Győződjön meg róla, hogy a fürdőszoba megfelelően van felszerelve.

  Elkezdtél egy lakás nagyszabású átalakítását? Ezután különös figyelmet igényelnek a fürdőszoba. Ezenkívül az egészségügyi megoldások választéka ma a legkülönbözőbb akril kádak, öntöttvas, fém. És mindenütt széles választékban állnak különböző formák, színek, méretek. A fürdő felszerelése különböző módon történhet. Ez az anyagtól és más jellemzőktől függ, például alakjától, méretétől és telepítési helyétől. Annak érdekében, hogy megfelelően telepítsük a fürdőt kvalitatív módon, speciális ismeretekre és speciális szakmai készségekre van szükségünk. Ezért Önnek teljesen igaza van, ha felveszi a kapcsolatot egy szakemberrel ezen a területen.

  Néhány szempont azonban nem fog fájni és előre megismerni magát

  Mit kell tudni az előkészítő szakaszban?

  A fürdőszoba felújítása a fő kérdésekkel kezdődik: "mit kell tenni", "hova kell felvenni" és "hogyan kell felhelyezni". Először is el kell dönteni, hogyan kell fürdőzni, beállítani és beállítani a vízellátást és a csatornarendszert. Emelje ki a vízszintes és a függőleges felületeket is. Szakértők javasolják, hogy beilleszteni a falakon és a padlón egy csempe. Hogyan lehet fürdőszobát telepíteni? A legegyszerűbb módja annak, hogy az új kialakítás helyett új kádat telepítsen. De ha elkezdte az egészségügyi eszközök globális permutációját a fürdőszobában, akkor helyesen kell gondoskodnia az összes vezetékről és üzletről, és ki kell számolnia a telepítési lehetőségeket. Valószínűleg vízvezeték-szerelő nélkül nem elegendő.

  Hogyan telepítsem a fürdőt? Javasoljuk, hogy a kiömlés helyétől függően szögben legyen. Így teljes vízáramlást biztosít. Minden vízvezeték-szerelő elmagyarázza neked, hogy különben a víz (bár kisebb mennyiségben) stagnál, és ez az összes gyűlölt "sárga folt" megjelenéséhez vezet.

  Hogyan helyesen helyezzük el a fürdőt, az alaktól függően? A sarok és a négyszögletes modellek - a preferenciák. De a legfontosabb dolog - a konstrukció összeszerelt formában nem akadályozhatja a fontos kommunikáció és szelepek megközelítését.

  Különböző fürdőkádak felszerelései

  Vegye figyelembe a legkedveltebb fürdőkád telepítési lehetőségeit. A legegyszerűbb módja egy öntöttvas fürdő felszerelése. Ez a fürdő nagyon hőálló, a benne lévő víz meleg marad. Ezenkívül kiváló hangszigetelési jellemzőkkel rendelkezik. És persze nagyon nehéz. De ez még egy plusz, mert a gravitáció miatt a fürdő nem igényel további kísérleteket a berendezéssel. Segítségével válasszon ki egy fürdõt a megfelelõ méretûnek - és távol kell mennie. Ami a méretet illeti, a legfontosabb dolog nem rossz számítás, különben be kell állítania a falakat vagy csökkentenie kell a fürdő oldalát.

  A vékonyabb falak acélfürdővel rendelkeznek. Egyébként ezért, amikor víz áramlik, hangos hangot hallunk. Az ilyen fürdés hiánya önmagánál azonnal olyan embernek érezheti magát, akinek méreteit nem lehet miniatűrnek nevezni. Az a tény, hogy egy nehéz gazda vagy egy nagy mennyiségű víz súlya alatt maga a fém valószínűleg elkezd elcsúszni, és károsíthatja a zománcot.

  Ezért fontos a fürdőszoba megfelelő felszerelése. A fürdés és a díszítés megakadályozása érdekében a fürdő és a dekoráció felszerelését további alapozás telepítése kísérheti. Opcióként csatolja a téglákat az alja alá, és töltse fel a szabad helyet habjal. Ritkán, de még mindig használják a homokos vételt: a fürdőt egy homokba töltett tartályba helyezzük. Ilyen esetekben elkerülhető a fém görbülete.

  Az akril fürdő felszerelése a kereten

  Az Ön adatai: Az akril fürdők falai nem tolerálják a nehéz terheket. A szakemberek azt javasolják, hogy fém alapra helyezzék. Vagy megerősítik a hab stabilitását. Ezenkívül további kapcsolatokra van szükség a falhoz.

  A fürdőszoba felszerelése a lehető legjobban történik a falhoz. Ahol a fal a fürdő széleihez csatlakozik, jóindulatú vízszigetelést igényel. A szakemberek azt javasolják, hogy használjon speciális szalagot, mindenféle gittet és lábazatot (jobb, természetesen kerámia, nem műanyag).

  Amint láthatjuk, a fürdőkád felszerelésének módjai eltérőek lehetnek. És mindenhol ott vannak a professzionális árnyalatok.

  A fürdőkád fürdőszobába történő beszerelését általában szakember végzi. Vagy legalábbis az ő jelenlétében. Nehéz lesz magad csinálni. A megfelelő profil cégének képviselője képes garantálni minőségi telepítést. Vagy ajánlásokat a fürdőszoba megfelelő felszereléséhez.

  Alapvető telepítési szabályok

  Mint minden más profi vízvezeték-szerelő, szívesen tudja a fürdőkád és a szerelési előírások ellenőrzésére vonatkozó szabályokat. Vegyünk néhányat:

  • Az SNiP (építési előírások és előírások) szabványai szerint a felületnek, amelyen a fürdőszobai szerkezet fel van szerelve, tökéletesen laposnak kell lennie. Javasoljuk, hogy a padlólapokat előre lefektetni kell;
  • Annak érdekében, hogy a fürdőt maximálisan megóvja a sérülésektől, a telepítés legutolsó, azaz amikor a fennmaradó javítási munkálatok már befejeződtek;
  • Nemcsak a fürdőkád felszerelésének helyét kell előre kiválasztani, hanem a szerkezet magasságát is. Figyelembe kell venni, hogy a csempe a fürdő alá kerül-e, és melyik, a betűt a padlóra vagy egy speciális dobogóra kell helyezni;
  • Minden szakember azt mondja neked, hogy a készletbe beépített alkatrészek nem mindig szerepelnek a megfelelő kialakításban. Például vásárolt egy vékony acélfürdőt. Némi idő elteltével a zománc a lábak közelében valószínűleg megreped. Itt tudnia kell az alternatív kötőelemekről - speciális béléssel ellátott sarkokról.
  • A tervező modellek általában vonzó lábakkal vannak felszerelve. Ezért az új fürdő telepítésének feladatát sokkal könnyebb megoldani. Itt elég megvenni a fürdőt, helyezni egy sík padlóra és ráhelyezni a csatornába;
  • Ellenkező esetben előfordulhat, hogy egy tégla "alapot" kell építeni.

  Még ezek a példák is elegendőek ahhoz, hogy a fürdő telepítését szakképzett szerelőre bízza. Nem csak egy bázist készíthet a fürdő alatt, hanem befejezi a bélést.

  Munkavégzés

  Ha röviden válaszol a "Hogyan kell új fürdőt telepíteni" kérdésre, válaszolva hallani fogja a tevékenységek listáját. Tehát a fürdő telepítési eljárása így néz ki:

  • padló előkészítés;
  • a fürdő méretének és a mag magasságához viszonyított kiszámítása;
  • a szifon felszerelése, csatlakozása a csatornához;
  • a szerkezet felépítése;
  • szivárgásvizsgálat;

  De ez nyilvánvalóan nem elegendő ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük, hogyan kell megfelelően telepíteni a fürdőszobát. Ezért nem javasoljuk ilyen kemény munkával való kísérletezést. Különösen, ha nincs gyakorlati tapasztalat a fürdőszobák javításában.

  Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a dokumentumok elérhetőségét, például a telepítési utasításokat és a minőségi tanúsítványt. Például a termelési dokumentációban meg kell adni, hogy mi legyen a fürdő lejtése.

  Szóval, mi kell a minőségi fürdő telepítéséhez? Kötelező szerelő készlet: csavarhúzók és gázkulcsok, kézifűrész, karimák és kalapácsok, fogó, perforátor. Csakúgy, mint az elektromos szalag, poliuretán hab, tömítőanyag, cement, hullámtörlő csatorna és tölcsér.

  Az acélfürdő felszerelésének jellemzői

  A könnyű modell, szemben az öntöttvas fürdőjével, szilárd telepítést igényel. Hogyan kell fürödni? Szükségszerűen a falak iránti szorgalmassága. Ellenkező esetben a fürdő nem lesz olyan stabil, amennyire csak lehetséges. A fürdetőztetés egy csempére történő helyreállítása itt nincs. A fürdőt a csempézés előtt helyezzük el, és további tartókkal szabályozzuk. Öntapadó bélés - a legjobb megoldás. Ha csavarokat használnak, a zománc megsérülhet.

  • Az előkészítő szakasz nem nagyon különbözik az öntöttvas fürdő telepítésétől. Mielőtt telepítené a fürdőszobát, a burkolólapok nem lesznek elhelyezve. A szerelőcsöveket a keverő rendszerhez képest nem kívülről, hanem a falon végzik;
  • Nem titok, hogy a fürdő összeállításának kérdése egy támasz felépítésével kezdődik. A fürdő összeszereléséhez a vízvezetékeket felfelé kell helyezni. Az első támasz a leeresztőnyílás közelében van, a második - közelebb az ellenkező élhez. A legfontosabb dolog -, hogy egy sík felületre helyezkedjen. A csatorna egy kalapáccsal történő kiegyenlítése maximálisan támogatja a fürdőt. Ha a fürdő érintkezik a béléssel, alkoholkezelést végeznek (acetont lehet használni). Mielőtt eltávolítaná a védőfóliát a párnákról, hajszárítóval hevítse őket;

  Fontos: A fürdőt függőlegesen kell behelyezni a helyiségbe, az oldalakat tartva (ne vegye be a lábakkal!).

  • Amint a fürdő az előkészített helyen van, a magasság beállítása történik. Hogyan igazítsuk a fürdőt? A zsinegeket a vízvezeték falak és a falak között vezetik (kicsit távolítják el). Minden rést habbal töltünk. Ha hirtelen piszkos a hab, azonnal meg kell tisztítanod, azóta lehetetlen lesz. A hab öntése után az ékek ki vannak húzva;
  • A burkolat a fürdő közelében van. Fedje le a vízvezetéket egy filmmel, hogy ne foltoljon és ne karcolódjon. A fürdőszobát és a csempe ízületeket vízálló szerkezet vagy szilikon kezelik. Az a tény, hogy a rögzítőhab lehetővé teszi a víz áthaladását.

  Figyelje meg a dokumentációban meghatározott fürdő telepítési sorrendjét.

  Az akril fürdőkád felszerelését tartalmazza

  Valójában a fürdő telepítési technológiája nem különbözik a fent említettektől. Csak a tartó nem csavarokat, csavarokat ragaszt. A csavarok és az alsó rész közötti tér tele van beépítő habtal. Ha hirtelen a készüléken nincsenek termelési mélyítések a tartóhoz, használjon fúrógépet. Nagyon fontos, hogy ne törje meg a fürdőt.

  Különösen kedvelt megoldás egy sarokkád felszerelése. Az ilyen vízvezetékeket általában egy mûanyag képernyõvel együtt adják el, amelyet az alaptelepítés elvégzése után szerelnek fel. Telepít egy körülbelül 2-3 mm-es hézagot.

  A weboldalunkon külön videó bemutató található ebben a témában. És a fürdő telepítése is.

  Csempe a fürdőszobában

  A fürdőkád padló alá helyezése az optimális megoldás a fürdő fenntarthatóságának kérdésére. Az ilyen anyag higiénikusabbnak és praktikusabbnak tekinthető. A csempézéshez a fürdõ nem képes a képernyõ telepítése nélkül. És a padlólapokat teljesen kádba zárhatja. Ez a homlokzat nagyon harmonikus lesz a fürdőszobában. És ami a legfontosabb, maximális stabilitást biztosít a padlóhoz való különleges kapcsolat formájában. A csempe alatt a képernyő tégla vagy cement lehet.

  Hogyan kell fürödni egy csempe

  Tegyük fel, hogy már van egy jó padlólap a fürdőszobában. Hogyan telepítsem a fürdőt a csempe? Ahhoz, hogy a fürdőszobát csúsztatható talpon helyezzük el, az alapot vízálló polimer ragasztóval kell rögzíteni. Annak érdekében, hogy ne karcolja meg a csempe, a szakértők javasolják, hogy öltöztetése a lábát a fürdő a hegyek a műanyag.

  Ha többet szeretne megtudni arról, hogy miként telepítheti a fürdőt egy csempefelületen, akkor fotókat és videókat tekinthet meg honlapunkon. Szintén részletes utasításokat készítünk Önnek.

  Fontos telepítési részletek

  következtetés

  Az ilyen finom technikai pontok ismét bizonyítják a szakmai beavatkozás szükségességét. Rendelkezésre állnak Önnel, és világosan megmagyarázzák, hogyan lehet fürdőt telepíteni. Például a hidromasszázs fürdőket olyan nehéz telepíteni, hogy egy nem szakember egyszerűen nem képes megbirkózni egy ilyen fényűző fürdő telepítésével.

  A vízvezeték-szerelőket csak az Ön preferenciáiról tudhatja meg, például, ha jobb fürdőt telepíteni. Hogyan lehet elrejteni a csövek és huzalok láthatóságát? Ezen a témákon a professzionális installálók néhány hasznos tippet is kapnak.

  Hogyan telepítsd a fürdőt saját kezével: egy lépésről-lépésre telepítési útmutató

  Reggel megyünk a fürdőszobába, hogy megtisztítsuk és töltsük fel az elemeket egész nap. Itt térünk vissza este, mosakodva a fáradtságot és a negatív érzelmeket. A fizikai állapotunk és a mentális egyensúlyunk sok tekintetben attól függ, hogy milyen jól szervezett ez a szoba.

  Ez azt jelenti, hogy a fürdő helyes felszerelése a saját kezével segít megoldani nemcsak pénzügyi, hanem pszichológiai problémákat is.

  Útmutató a megfelelő fürdő kiválasztásához

  A modern iparág különböző formájú és színű fürdőket kínál különböző anyagokból. A modellek sokfélesége miatt az ingatlan tulajdonosa mindig a választás problémájával szembesül.

  Ha a tartály alakja és a színei esztétikai szempontból jobban izgatnak minket, akkor a termék fontos működési jellemzői a termék anyagától függenek: praktikum, megjelenés és tartósság.

  A termelés a fürdőszoba tálak használják:

  • Steel. Az acélcső vonzza a megfizethető árat. A telepítés könnyedségének köszönhetően segítséget nyújthat az asszisztensek vonzása nélkül. A hátrányok magukban foglalják a nagy hőátadást, a deformálódási képességet, a nagy emberek tömegének hajlását, a "zajt", ha vizet írnak a tálba.
  • Öntöttvas Kedves, megbízható, tartós. Vízzel töltött, zajmentes, tökéletesen fenntartja a tartály hőmérsékletét. A lenyűgöző súly miatt az öntöttvas fürdő telepítése nem végezhető egyedül. A vízvezeték elég törékeny, a gondatlan kezelhetőség megoszthatja a tálat vagy károsíthatja a zománcot.
  • Akril. Könnyű és olcsó lehetőség, amely könnyebb és logikusabb, mint a javítás. A víz beírása közben nem hangzik, megtartja a hőt, de nem tart elég hosszú ideig, és nem tartja stabilan. A telepítés nehézség nélkül saját maga kezelheti.

  Ha a családban olyan emberek vannak, akik lenyűgöző súlyúak, célszerű acélból és akrilból készült higiéniai tartályokat építeni a téglából vagy az abból készült kiegészítő támaszokból. Ezek az intézkedések biztosítják a stabilitást és stabilizálják az alsó helyzetét. A kevésbé szilárd építésű házigazdáknál a tőkés téglák helyett elegendő egy keretet létrehozni egy bárból vagy acélprofilból.

  A kádak formái is sokszínűek. A szemünknek ismertté vált téglalap alakú struktúrák mellett ovális és négyzetes. Kis fürdőszobák esetén a sarokmodelleket egyre inkább használják. És azokon a termékeken kívül is, amelyekben kényelmesebb a fürdésre, azoknak is, amelyek kifejezetten ülőhelyzetben végzett eljárásokra terveztek.

  Felkészülés a helyszínre a közelgő telepítéshez

  Ha már kiválasztott egy adott modellt, számos előkészítő munkát kell végrehajtani a telepítés előtt. Ezenkívül előre meg kell választani egy helyet, el kell döntenie, hogyan szerelheti fel a fürdőt: a saját kezével megtervezi a munkát, meghívja a munkavállalókat vagy meghívja a barátait. Miután kidolgozta a jövőbeli cselekvések különös tervét, meg kell vizsgálni a helyiségek állapotát, ha szükséges javítani és végrehajtani.

  Mikor falazni kell a falakat

  Legjobb, ha a szoba felújítása során kádat telepítenek a falak felé. Az ilyen munkamenet lehetővé teszi a legjobb gyakorlati és esztétikai eredményeket. A cserép telepítése után a fürdő lehetővé teszi, hogy a leghatékonyabban lezárja az összes rést és rést, hogy ne halmozódjon fel a nedvesség, ami ideális környezetet teremt a baktériumok és a penész fejlődéséhez.

  Ha nem akarnál javítani a fürdőszobában, és csak a fürdőt akarta kicserélni, akkor egy olyan modellt kell választania, amely kissé magasabb, mint az előző. Legalább 1,5 cm. Vegye figyelembe, hogy a régi fürdőszoba szélén lévő csempe színe eltér az általános vásznatól: nem esett el a fakulás. Ezenkívül lehet olyan szennyezett felület, amely már nem mosható. Ezért jobb elrejteni.

  Hogyan kell megfelelően előkészíteni a padlót

  A padló a fürdőszobában nemcsak tökéletesen lapos, hanem tartós is. Ez különösen fontos, ha olyan öntöttvas termékkel dolgozunk, amely még víz nélkül is megfelelő mennyiségű. Ha a padlólapot saját kezűleg a kád alá helyezzük, azt a behúzási módszerrel kell lefektetni, hogy megakadályozzuk az üregek kialakulását. Ellenkező esetben a csempe feltörhet a fürdő működése közben.

  Minden vízzel töltött víz jelentős terhelést okoz a padlófelületen. Egyenletes eloszlásához fából készült rönkök használhatók. A gyakorlat azt mutatta, hogy a vörösfenyő optimális erre a célra. Készítse elő a fa feldolgozását antibakteriális és antiszeptikus megoldások. Ezután a rönköket PVA-val impregnáltuk mézzel vagy szárítóolajjal.

  A késleltetések nemcsak a terhelést terjesztik, hanem sikeresen megoldják a termék magasságának növelését is. Néha fel kell emelni a fürdőt, hogy mély csővel rendelkező szifont telepítsünk. Az ilyen szifonok nem engedik meg, hogy a szennyvíz az ellenkező irányba hatoljon. Ha kissé felemeli a fürdőt, például egy szifonban a haj egyre kevésbé lesz felhalmozódva.

  A megfelelő vízelvezető szerelvények kiválasztása

  A lefolyószerelvények kiválasztása nem meglepő, hogy összezavarodik a piac által kínált termékek széles skálája. De az igazság az, hogy milyen jellemzők vásárlásakor kell figyelni, és mit lehet figyelmen kívül hagyni?

  Anyaggyártó szelepek

  Az építőanyagok piaca kétféle anyagot kínál: PVC (polivinil-klorid) és poliizopropilén. A PVC-szel gyakrabban találkozunk, ezért választjuk. Viszont a viszonylag drága poliizopropilén nemcsak erősebb, mint a poli (vinil-klorid), hanem az egész vitathatatlan érdeket is tartalmazza.

  • Keménység. Ez az anyag sokkal nehezebb, mint versenytársa, ami csökkenti annak a mechanikai sérülésnek a valószínűségét, hogy a fürdő telepítése közben.
  • Tartósság. Erõsségi jellemzõi nem csökkennek az idõ alatt.
  • Felület minősége. Az anyag felülete simább, mint a PVC, ami azt jelenti, hogy kevesebb szennyeződés tapad rá.

  Még mindig rendkívül fontos a hatékonyság. A poliizopropilén hatékonysága nagyobb, mint a PVC, mert a súrlódás a víz ellen a sima csövek ebből az anyagból sokkal kevesebb.

  A lefolyó elemeinek minősége

  A legtöbb értékesített szilva Kínában készült. A telepítés során egy csavart használnak. Függetlenül attól, hogy milyen anyagból készül, egy idő után ez a csavar oxidálódik, valamilyen módon rozsdásodik vagy korrodálódik. Külön megvásárolható egy rozsdamentes acél csavar, de a tüske biztosan kialakulhat a hálóval való érintkezésből, ami jelentősen csökkenti a termék karbantarthatóságát.

  A leeresztő szerelvények vásárlásakor ne habozzon ellenőrizni a teljes készletet, és győződjön meg róla, hogy az útlevélben szereplő összes elem jelen van:

  • Grid leeresztő. A kereskedelemben kapható hálók legkedvezőbbek a modell, amely két egymást keresztező sínekből áll. Ez tökéletesen elkapja a hajat, megelőzve az eltömődést. A leginkább praktikus lehetőség a kerek lyukak, amelyek a termék kerületén helyezkednek el. A legmegbízhatóbb a rács, amelynek alakú ferde lyukak vannak. Ez azonban a legdrágább modell.
  • Láncos parafa. Úgy tűnik, hogy a lánc olyan részlet, amely nem rendelkezik jelentős értékkel. De nem az. Általában a készlet részeként megjelenő láncot használjuk. Ez nem kívánatos. Vegye külön a halászok által használtat. Felületét védőfesték borítja, amely nem engedi meg, hogy a víz idővel megromolja a megjelenését.
  • Túlfolyócső. Régebbi fürdőmodellekben a túlfolyócső fémből készült, de a modern gyártás a legjobb megoldást kínálja. Használjon hullámos csövet, amelynek nagy átmérője van, és így átfolyás. A magas csőteljesítmény jelentősen csökkenti a víz túlcsordulásának kockázatát.

  Van néhány olyan szerkesztési árnyalat, amelyet érdemes megfontolni. Például, ha a leeresztő szelep leeresztő szelepe elég széles, csatlakozhat a mandzsetta használata nélkül. Az így létrejövő rést egyszerűen szilikon alapú tömítőanyaggal vagy szilikonnal töltjük meg.

  A helyiség és a fürdő méreteinek betartása

  A tágas fürdőszobák tulajdonosai nyugodt lehetnek: kiváló alkalmat kínálnak arra, hogy bármilyen fürdőt válasszanak, ha csak bele tudnak illeszkedni. A többieknek alaposan meg kell mérniük kis helyiségeiket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a kiválasztott modell szervesnek tűnik, és nem fosztja meg tőle a lehetőséget, hogy a szükséges felszerelést a fürdőszobába helyezze.

  Ne feledje, hogy a termék megjelenése hamis benyomást kelthet. Néhány nagyon hasonló modell teljesen eltérő méretű. A különböző anyagokból készült fürdők leggyakoribb mérete is különbözik egymástól.

  Az acéltermékek hossza 150-180 cm, magassága 65 cm, szélessége 70-85 cm.

  Öntöttvas modellek esetében háromféle méretet tartanak szabványnak:

  • kis méretű, 120-130 cm hosszú és 70 cm széles,
  • Az európai szabvány ugyanolyan széles, mint 70 cm, de hossza 140-150 cm,
  • nagyméretű, 70-85 cm széles és 170-180 cm hosszúságú.

  Az akrilválaszték valóban hatalmas. Hossza 120 és 190 cm közötti, szélessége 70-170 cm.

  A kompakt fürdőszobákat különböző okokból vásárolják. Néha annak a ténynek köszönhetően, hogy a fürdőszobában nincs elegendő hely a nagy szerkezet számára. De néha a nagyméretű helyiségek tulajdonosai is választanak a kompakt modellek mellett. Például az idős emberek és a fogyatékkal élők gyakran ajánlott higiéniai eljárásokat ülő helyzetben. Kisebb "leengedő" fürdőkre van szükségük.

  Egyébként az a tény, hogy a modell kevés helyet foglal el, nem teszi olcsóbbá. Éppen ellenkezőleg, a kompakt termékek gyakran nagyon drágák. Számos ember igényeinek kielégítése érdekében hozták létre őket. És mivel keresnek, azt jelenti, hogy nekik kell fizetniük.