Legfontosabb > Dekoráció

A mosogató és a talapzat felszerelése: telepítési utasítások részletes leírása az összes szakaszról

A mosdó minden lehetséges kialakításánál a talapzatra vonatkozó lehetőség tűnik a legoptimálisabbnak otthoni használatra. Ha azt szeretné látni a saját fürdőszobájában, olvassa el a lépésenkénti utasításokat, hogyan kell a talapzat-mosogatót a saját kezével telepíteni. Vegye figyelembe a kiválasztott modell összes funkcióját, ne felejtsen el egy ilyen fontos árnyalatot, mint a bekötési rajzot.

Mielőtt csatlakoztatná a mosogatót, ismerkedjen meg a munkafolyamatban felmerülő lehetséges hibákkal - ez segít elkerülni őket.

Mi a jellemző a mosogató telepítésénél?

A lábazati mosdó funkcionális és praktikus fürdőszoba megoldás. A telepítés megkezdése előtt nézze meg a mosogatót. A kialakítástól, a tartószerkezet típusától és a tartószerkezet típusától függően eltérő lehet.

Mit keres

A mosdó alatt lévő talapzat - állvány két fő funkcióval rendelkezik:

A mosdócsésze a lábfejre van szerelve úgy, hogy a súly egy része közvetlenül az aljzatra kerüljön. Ez különösen fontos a nagyméretű és nehéz mosogatók esetében, mivel a szokásos falszerelés nem képes ellenállni a terhelésnek. Ez a helyzet akkor, amikor a tulipán telepítése kötelező.

A talapzat dekoratív funkciója az, hogy sikeresen leplezze le a szifont, a vízvezetéket és a csatornarendszereket, amelyek megromolhatják a fürdőszoba megjelenését. Mivel a láb üreges, minden kommunikáció tökéletesen illeszkedik.

A mosogató felszerelése fontos a tervezés típusának meghatározásához:

És a helyszín:

A monolitikus héj-tulip oszthatatlan struktúra. Az ilyen mosdó egyenletes, nehéz és drága. Rendszerint ezek prémium modellek. Nem csak a fajanszfajtákról van szó. Alkalmazzon természetes és műkő, akril, üveg.

A gyártók gyakran külön verziót kínálnak: egy mosogató és egy tartóoszlop ugyanabból a sorozatból. Ugyanezt a dizájnt és teljes mértékben megfelelnek a műszaki paramétereknek. De nem szükséges mosdót vásárolni a készletben. A szaniterek választéka olyan nagy, hogy könnyen megtalálható egy megfelelő pár.

Hogy a mosogató a fürdőszobában található, csak a rendelkezésre állás és a preferenciák függvénye. Nincs jelentős különbség a szerelési technológiában.

Mi a félpótkocsi és mi a jellemző

A félpótkocsi népszerű típusú állvány a mosogató alatt. A fürdőszobai belső kialakításban ma már divatos a felsõvezetékek használata: WC, bidé és mosdó, amelyek a szokásos módon nem fekszenek a padlón, hanem egy konzolos falra szerelik.

Maga a félpótkocsi rövidített láb. Között és a padló között szabad hely marad. Racionálisan használható raktározásra, ami nem hajtható végre rendszeres tulipán telepítésekor. Ezen felül ez a kialakítás nagyban megkönnyíti a tisztítást a vízvezeték alatt - a padló szabad marad, és nem képezi a nehezen elérhető helyeket.

Ami a fő funkciókat illeti, a félpótkocsi jól illeszkedik mind az esztétikai komponenshez (maszkok kommunikációja), mind a tartóelemhez. Ez a típusú szaniter áru külön megvásárolható, de fontos, hogy betartsuk az általános tervezési ötletet, és elkerüljük a keverési stílusokat.

A kapcsolási rajzok és méretek

Mielőtt folytatná a telepítést, el kell döntenie a projektről. A kezdéshez ismerkedjen meg a fürdőszobai talppal ellátott mosdókagyló telepítésével kapcsolatos javaslatokkal, majd folytassa a terv és a számláló anyagok elkészítését.

Először is - a mosdó mérete. Jobb, ha nem vásárolsz 50 cm-nél kisebb szélességű házi tálakat, kényelmetlen lesz használni őket. A hagyományos méret 55-65 cm, a mosogató magasságát a potenciális felhasználók növekedésétől függően kell kiválasztani.

Vannak szabványok, amelyek arra utalnak, hogy a mosdó 80-82 cm-es magasságban van a padlóról. Ez a méret a legtöbb 160-180 cm magasságú felnőtt számára optimális. Ha a mosogatóhoz és a fürdőkádhoz egy kiöntő csapot vásárol, akkor kicsit eltérhet a szabványoktól és 85 cm magasságig.

Semmi sem akadályozhatja meg a tulipán mosdójának magasabb felszerelését, ha ez sokkal kényelmesebb az Ön számára. A talapzat magassága általában kb. 65 cm, így nem tudod felhelyezni az edényt. Azonban, hogy a tulipán dobogója alatt megemelkedik, nem nehéz.

Egy másik fontos paraméter, amelyet a fürdőszoba korlátozott területe miatt gyakran elhanyagolnak, az a mosdó előtt álló hely. A mosogató előtt legalább 70 cm szabad hely legyen, különben kényelmetlen lesz használni. Rossz ötlet az, hogy egy mosdókagylót egy keskeny résszel a falba vagy más belső elemek közé telepítsenek.

Minden egyes egészségügyi berendezés saját kapcsolási rajza van a gyártó által. Megmutatja a telepítéshez szükséges alapadatokat:

 • ahonnan mellékvizet szolgáltat;
 • a kötőelemek és a fő szerkezeti elemek magassága;
 • a falhoz viszonyított helyzete;
 • túlcsordulás és lyukak jelenléte a keverő számára;
 • maga a készülék méretei.

Javasoljuk, hogy a mosdókábel bekötési rajzait még a telepítés megkezdése előtt is ismeri, és ha a vízellátásról és a szennyvízelvezető rendszerekről a semmiből történik, akkor ezt a kiválasztott vízvezeték-modell jellemzőinek figyelembe vételével kell elvégezni.

Telepítési utasítások - Lépésről lépésre Leírás

A telepítési folyamat érthetővé tétele érdekében fokozatosan fontolja meg a technológiát. Kezdje el az eszközök szedésével. A régi mosogató bontását is bölcsen kell végrehajtani. Ezután a mosogatót, a keverőt, a szifont és az állványt egymás után kell felszerelni.

A szükséges eszközök és anyagok előkészítése

Ha a kezedben egy bekötési rajz van, és minden kommunikáció megfelelően be van állítva, a mosdó és a talapzat felszerelése sokkal könnyebb és gyorsabb. Készítse elő a szükséges eszközöket és anyagokat:

 • ütni;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • tömítőanyag;
 • mount készlet;
 • mosdó szifon;
 • mixer;
 • mérőszalag;
 • építési szint.

Mivel a mosdót eredetileg konzolként szerelték fel, vagyis mereven rögzítették a falra, lyukakra van szükség a fal betonjában. Egy csavarhúzóval vagy csavarhúzóval kell meghúzni a tágulási tüskéket. A csavaros csatlakozásokhoz csavarkulcs szükséges.

A tartókészlet általában szabályos a mosogatóval. Gyakran jön egy szifon. A keverőt külön kell megvásárolni. Vegye figyelembe a mosogató mélységét és szélességét mikor vásárol.

A szalag mérete és építési szintje szükségszerűen részt vesz az összes építési munkában, és a talapzat-mosogató telepítése nem kivétel. A ceruzára vagy a jelzésjelzőre nem emlékszel.

De a tömítőanyag, legyen az vontató vagy FUM szalag, az eszközök és anyagok alapvető készletében jelen kell lennie. Az összes csatlakozás gondos lezárása nélkül nem alkalmazható egészségügyi berendezés.

A régi felszerelések szétszerelése

Ha a mosdóba már beépítették a mosdót, akkor az aljzat mosogatásának telepítése előtt szét kell szerelni. Egyszerűvé tenni:

 1. Zárja le a vizet. Kezdje a keverő lebontásával. Csavarja le az anyát és gondosan húzza ki a vízcsöveket a csapból.
 2. Ezután vegye le a szifont. Annak ellenére, hogy a víz már le van tiltva, egy része továbbra is a szelepek után futó csövekben maradt. Ahhoz, hogy a szifon eltávolítása után ez a víz ne folyjon egyenesen a padlóra, előre helyettesítsen egy vödröt vagy medencét.
 3. Amikor a mosdó már nem kapcsolódik a kommunikációhoz, elkezdheti a szaniteráruk bontását. Csavarja ki és vegye le a mosdót a tartóból.

A felületnek síknak kell lennie. Ha a padló a fürdőszobában, mint gyakran történik, egy görbe, akkor kell szintetizálni egy cement esztrich. Ha a tulipán további emeléseket készít, kiegyenlítheti a vele járó torzítást. Most meg kell szabadulnia a régi vízvezeték helyiségeiben, hogy új felszereléssel dolgozzanak.

Fal jelölés a telepítés előtt

A következő lépés a mosdó beépítése. Az első lépés a jelölés. Szükség van egy bekötési rajzra. Keresse meg a távolságot a rögzítési pontok között. Vagy mérje meg őket rulett segítségével. Mérje meg azt a magasságot, amellyel a mosogató tálat csatlakoztatják.

Rajzolj egy függőleges vonalat, amely a szimmetria tengelyét jelöli. Ami azt illeti, azt ellenőrizni fogják. Vízszintes, vízszintes vonal mentén jelölje meg a második tengelyt - merőlegesen. Megtalálják a rögzítőket.

Van még egy egyszerű jelölési módszer. Mérje meg a mosogató felső részének kívánt magasságát, és húzza meg vízszintes vonalat ezen a szinten. Csatlakoztassa a mosdót a talapzathoz. Helyezze el a szerkezetet. Győződjön meg arról, hogy a tál és a falon lévő vonal teljesen illeszkedik. Vegyünk egy egyszerű ceruzát, és helyezzük be a szerelési lyukakba. Húzzon rajta a fal jelzéseire ezen a pontokon - pontosan meghatározza a tüskék helyét.

A mosdó csaptelep felszerelése talapzattal

Annak érdekében, hogy ne szenvedjen a keverő beépítésével a beépített mosogatóhoz, jobb, ha minden előre megtörténik. Ezután nem lesz szükség egy nehéz kulcsra és egy csavarhúzásra a nehezen hozzáférhető helyeken, csak a vízellátás csatlakoztatása szükséges.

Csatlakoztassa a vásárolt csapot rugalmas csövekhez, amelyeket a vízvezetékhez csatlakoztat. Leggyakrabban fém tömlõ vagy gumitömlõ, fémhüvellyel védve. Minden menetes csatlakozást gumitömítéssel kell készíteni.

A keverőhöz tartozik egy csatlakozócsappal (vagy kettővel). Ezt be kell csavarni a keverő alján lévő menetes lyukba. Tegye rá a tömítőgyűrűt. Megvédi a héj anyagát az állványtól felülről, és megakadályozza a fellazulást.

Helyezze a keverőt a mosogató nyílásába.

Alulról még egy tömítőgyűrűt helyeztek el - alulról védve. A tömítés szükséges, hogy üzem közben a daru ne induljon el, és "járjon". Vegyünk egy speciális patkó alakú fém alátétet, és helyezzük a tűre. Szükséges a tartósabb nyomásra az egész területen.

Húzza meg az anyát a csavarral a csavarkulccsal.

A keverő készen áll. Rugalmas tömlők csatlakoznak a vízvezetékekhez, miután a mosogató teljes felszerelését egy talapzattal szerelték fel. Ne feledje, hogy a megfelelő szelepnek felelősnek kell lennie a hideg vízért és a bal oldalon - forróságért. A biztonsági intézkedések szerint nem kívánatos a forró víz csapja a jobb keze alá. Ha túl magas a hőmérséklet, akkor égethet. Ez különösen igaz a gyermekekre, akik nem mindig tudják, hogyan kell megfelelően szabályozni a vizet keverővel.

Csatornacsatlakozás - egy üvegszifont helyezünk

Mielőtt bekapcsolná a vizet a telepítés minőségének ellenőrzéséhez, szifont kell elhelyezni és csatlakoztatni. A szifont rendszerint összeszerelt állapotban értékesítik, ezért még mindig megfelelő összeszerelésre van szükség. Keresse meg a leeresztő nyílás részét. Szilikon használatával csatlakoztassa a tömítéshez. Helyezzen egy csavart a középső nyílásba. Helyezze el a lefolyót a mosdókagyló táljába egy tartóállvánnyal.

Ha a mosdó túlfolyó nyílással van ellátva, azt egy hullámcsővel is csatlakoztatni kell a szifonhoz.

Gyűjtse össze a szifonpalackot, csatlakoztassa a pólóhoz a túlfolyás csatlakoztatásához. Minden kúpos tömítést úgy kell felszerelni, hogy keskeny részük a csavaranyák felé irányuljon. A csavart használva rögzítse a szifont a mosdókagylóhoz az állványhoz.

A szifon kialakítása olyan, hogy ha bármilyen szivárgás fordul elő, akkor szükség van a legtöbb alkatrész leengedésére és összeszerelésére. Éppen ezért a telepítést óvatosan kell elvégezni - először. A szifon csatlakozik a kisülő csőhöz, miután a mosdó az állvánnyal a helyén van.

A mosogató felszerelése - hogyan kell a falra akasztani

Most már a jelölés készen van, a keverő és a szifon van telepítve, akkor folytathatja a telepítést. Ha kevés tapasztalata van ezzel az üzletággal, az alábbi utasítás nagyon hasznos lehet. Perforator vagy fúró segítségével helyezze a lyukakat a betonba a megfelelő pontokon. A fúró átmérőjét a tüskék méretének megfelelően választják ki. A lyuknak kissé kisebbnek kell lennie, hogy a lámpatest szorosan illeszkedjen a fal anyagába.

A szilárdság érdekében ragasztóanyagot vagy szilikont használhat. Közvetlenül a lyukakba öntik, mielőtt a csapot kalapácsolná. A szerelvény készítéséhez különleges csavarokat - egészségügyi csavarokat tartalmaz. Egyik végén a falba csavarják, másrészt a szálat vágják. Egyszerű csavarhúzó fali dugaszoló csavarhúzófej vagy horgonycsavar is használható.

A kerámia zománc károsodásának elkerülése érdekében használjon műanyag alátéteket, amelyek szintén szerepelnek a készletben.

Helyezze a tálat a helyére és húzza meg az anyákat. Ellenőrizze a telepítést a szinttel. A mosdó alaprészének beépítése az állványra vége. Most meg tudod csinálni a csatlakozó vízvezetéket és szennyvizet. Mivel követte a bekötési rajzot, és a megfelelő pontokon előre eltávolította az összes kommunikációt, könnyebbé válik a keverő és a szifon csatlakoztatása.

Utcai telepítés - a végső szakasz

Az állvány felszerelését a szifon és a keverő csatlakoztatása után kell elvégezni. Ez elrejti az összes kommunikációt, ezért a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek vezetésénél meg kell próbálni az állványt úgy, hogy a csövek ne legyenek láthatóak.

A mosdó "lábának" önmagában stabil. Amikor a szifont a mosdóállványra helyezte, csúsztassa a fal felé. A csésze az állványra támaszkodik, és ezzel egyidejűleg rögzíti a súlyát.

A lerövidített talapzat nem pihen a padlón. A tartó hevederére, mint egy mosdó, lefagy. A tálca telepítésének szakaszában gondosan kell gondoskodni a félig tartó tartó rögzítésére szolgáló lyukakról. Ezután ugyanezen séma szerint a terméket lógatjuk a csapokra, az alátéteket felhelyezzük és az anyákat meghúzzuk.

Telepítési hibák, azok okai és megoldásai

Néha a telepítés vagy a telepítés utáni bizonyos idő után kiderül, hogy a talppal rendelkező mosdó rosszul van felszerelve. Számos tünet jelzi ezt:

 • a mosogató tépődik;
 • talapzat tekercselés;
 • a tál és a talapzat között rés van;
 • van egy rés a tál és a fal között.

A legtöbb probléma megoldható a termék szétszerelése nélkül. Ha az emelvényen levő mosdó egy gombnyomással elkezd sétálni és megborzongani - a probléma a szintben van. A telepítés során természetesen szellemi szintet használtál, de talán nem elég kemény.

Ha kiderült, hogy a mellékletek nem ugyanazon a szinten vannak, akkor ezt javítani kell. A nagy magasságkülönbséget csak új kötőelemek korrigálják, és egy kicsit korrigálható a rögzítőcsap csavarásával.

Ha a mosdót egyenesen tartja, és csak a talapzat laza, a probléma alul van. Ideális lapos padló - nagy ritkaság. Lehet, hogy a talapzatod a padlólemezekhez csatlakozik, vagy a probléma az esztrichben van, de ha nem akarja szintre helyezni a talajt, használjon szilikont. Szárítás, meglehetősen sűrű réteget hoz létre, amely kompenzálja a ferdeséget. Séta a szilikon a "lábak" és a padló találkozásánál.

Ugyanez a megoldás alkalmas a falhoz vagy a csésze és a talapzat közötti rés kiküszöbölésére. Szilikon tömítőanyag - elengedhetetlen dolog a vízvezetékek arzenáljában.

Hasznos videó a témában

Természetesen jobb, ha egyszer megnézzük 100-szor az interneten. Kiválasztottuk a jó videofelvételeket, amelyek segíteni fogják a "és" pontot olyan nehéz feladat elvégzésében, mint a talapzat mosogatójának telepítése.

Egy mosogató beépítése egy talapzattal gyakorlati példával:

Különös figyelmet kell fordítani a tömítőcsuklókra:

Ha még mindig úgy dönt, hogy professzionális segítség nélkül telepíti a mosdót egy talapzattal, olvassa újra újra az összes ajánlást kétszer, különösen akkor, ha először csinálja. Természetesen előre nem látható helyzetek merülhetnek fel, senki sem biztosított. Elméletileg hozzáértő, látni fog egy teljes képet a folyamatról. Ha szigorúan követi az utasításokat, mindent meg kell menni, mint az óramű.

A talapzat-mosogató telepítése - hogyan kell ezt magadnak csinálni

A talapzat-mosogató telepítése meglehetősen egyszerű feladat, amelyet önállóan végezhet el. Természetesen a vízvezeték-munka bizonyos fokú készséget igényel, és azzal jár, hogy a szomszédok elárasztják a helytelen telepítést. Ezért, ha van esély, jobb, ha egy szakembert egy javító cégtől hívhat. De ha kíváncsi vagy rá, hogy kipróbáld magad - miért ne?

Jó, ha a ház valami kézzel történik. Több időt töltesz, mint egy profi, de a kényelem különleges hangulata megér egy próbát. Ne felejtsük el a kézművesek társadalmi szerepét. A tartály megjavításához szerezzen egy tányért borschtot, és ha a leves sikeres, akkor a gazdagság szívének megnyerése olyan bevált taktika, amely olyan hatásos, mint egy orchidea csokor és egy jó kávézó.

Szükséges eszközök

Szükséged lesz:

 • ragasztó tömítőanyag,
 • fúró lyukasztó,
 • rögzítőcsavarok,
 • szint összehangolásához
 • állítható vízvezeték kulcs
 • és sok türelmet.

Fontos. Munka előtt a vízellátást ki kell kapcsolni. Legegyszerűbb kikapcsolni a csapok előtti csapokat.

Helyszíni ellenőrzés és jelölés

Az aljzat mosogatóját általában "tulipánnak" nevezik. Általában mind a mosogató, mind a "láb" szaniter fajanszból készül. Lehetőség van porcelán, műkő, üveg lehetőségére. Először is érdeklődünk a kapcsolódás helyétől. Fal és padló, vízvezeték következtetések, csatornafoglalás.

Annak ellenére, hogy a legtöbb héjtömlő egy talapzaton fekszik, a falra erősítés is szükséges. Ezért a falaknak erőseknek kell lenniük. Nem gipszkarton vagy rétegelt lemez. Ha a gipszkarton megfelelően van megerősítve kereten alapul és egy csempe van ráhelyezve, ez a lehetőség további rögzítésre is alkalmas, bár kevésbé megbízható. Vigyázzon a "helikopterek" számára - gipszkarton csavarokkal, elosztott terheléssel. A csavarok helyett használják őket.

A padlónak szintnek kell lennie, a talapzatnak szabadnak és szintnek kell lennie. Próbálja összeszerelni a szerkezetet kötőelem nélkül, és figyeljen rá, mi akadályozhatja meg. A talapzatnak nem szabad laza, a mosogató nem lóg. Az állvány beállításához kényelmes a szilikon tömlők használata, meglehetősen sűrűek és nem csúsznak ki. Sokkal jobb, ha a szintező anyagok nem támadnak ki a talapzat alá. Ha a torzítás erős, a padozatot egy cementkeverékkel kell szintetizálnia.

A mosogató teszt beszerelése során jelölje meg a falon és a padlón, feltüntetve az egyes részek elhelyezkedését. Most a szerkezet szétszerelhető és félretéve.

Figyelj! A jelölési vonalaknak simának kell lenniük. Használja a szintet a szerkezet felépítéséhez. Ügyeljen arra, hogy jelölje meg a rögzítés helyét.

Ha van egy "mély" talapzatunk, amely ideális esetben illeszkedik egy nem ideális falhoz, és a vázlat alatt levő következtetések nem kategorikusan egybeesnek, persze megpróbálhat egy "lábat" gyémánt darálóval megtenni. de a talapzat megsemmisülésének valószínűsége elég nagy. A problémák elkerülése érdekében jobb, ha azonnal kiválaszthatja a meglévő méretű vízvezetékeket. Ha a vízvezeték nem megfelelő, azt vissza kell adni a boltba.

Mosogatószerelés: falra szerelhető

A mosogatónak tartalmaznia kell a speciális tartókat. Ha nem, akkor a mosogató szereléséhez szükséges tüskéket és egészségügyi tömítéseket kell beszerelni, miután a kötőelemek lyukainak pontos mérését elvégezték. Ügyeljen arra, hogy a mosdó beépítéséhez is vegyen egészségügyi betéteket. A szerelvény készleteket általában készletként értékesítik. 2 tüske, 2 csavar, 2 tömítés.

Vannak olyan modellek is, amelyekben a mosdó a szokásos módon fel van szerelve, fel van szerelve, a konzolokon, és a talapzat dekoratív funkciókat hajt végre, amelyek lefedik a szifont. Erről olvashat a zárójelben lévő mosogató telepítéséről szóló cikkben.

Az előkészítő munkát elvégezték, az elrendezést ellenőrizték, és most továbblépünk a telepítésre. Fúrjon lyukakat a falba, és töltsön fel egy csepp ragasztót a tartósság érdekében, helyezze be a tüskéket.

Szerelje be a mosogatót, helyezze be a vízvezeték csavarokat a tömítésekkel a szerelési lyukakba, és óvatosan csavarja be a rögzítőket a tüskékbe, és szorosan húzza meg a csavarokat. Ne próbálja túl nagy mértékben meghúzni a csavarokat, hogy a mosogató ne szakadjon el. A mosogatónak szorosan illeszkednie kell a falhoz, hézagok nélkül.

A szint használatával ellenőrizze, hogy a mosogató szint szintre van-e állítva. Ha a mosdót nem lehet hézag nélkül elhelyezni, és a fal egyenetlen, a telepítés befejezése után a rés tömítőanyaggal tölthető. Most nincs szükség. A mosogatónak kicsit "járnia kell", ne csavarja végéig.

Rugalmas csatlakozások használatával csatlakoztassa a keverőt. Húzza meg a szerelvényeket szigetelőszalaggal a szivárgás megelőzése érdekében. Ha lehetséges, próbálja meg azonnal ellenőrizni a rendszer tömítettségét.

Most összeszedjük a mosogatót. Nagyon fontos, hogy ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat a rendszerhez. Speciális rögzítést kell biztosítani egy csővel, amely a közös vízelvezető nyílásba nyúlik, és célszerűbb egy tömítőanyaggal rögzíteni.

Helyezzünk egy hálót a mosogató ürítőnyílásába, egy csavart a szifon felszereléséhez, helyezzük a tömítéseket, gondosan meghúzzuk a csavart, csatlakoztassuk a szifont. A szilikonbetétek általában elég megbízhatóak és nem engedik a vizet.

Hajtsuk le a csatorna csövet az S betűvel, és vigyük a csatornába.

Elég egy kicsit, enyhén emelje fel a mosogatót, mozdítsa el a talapzatot a padlón lévő jelöléseknek megfelelően, amit a munka megkezdése előtt végeztek, helyezzen szifont és csöveket a talapzat belsejébe. Ha a talapzaton belül vannak partíciók, ez nem feltétlenül a legegyszerűbb feladat.

A talapzat be van szerelve, a keverő csatlakoztatva van, a szennyvízelvezető rendszer ki van kapcsolva, a csavarokat kissé meghúzza, a mosogató szintjét pedig a szintnek megfelelően igazítja. Kapcsolja be a vizet, váltakozva forró és hideg, győződjön meg arról, hogy minden működik megfelelően, semmi szivárgás.

Bizonyos türelemmel és gondossággal, a mosogató felszerelésével bárki képes kezelni. Fontos. Ne felejtsük el a párnákat a mosogató telepítésekor, ne felejtsük el a vízvezeték-csapágyakat a mosdó belsejében és kívülről a szifon telepítésekor, győződjön meg róla, hogy vízszigetelést végez, amikor a bélést a csapokra helyezi. A tömítőanyag segíteni fog, de nem fog fájni, ha egy kicsi vontatóköteg van.

A talapzat-mosogató telepítése: szerelési technológia

Kreatív megközelítés a fürdőszoba kialakításánál - ez az egyik leghatékonyabb módja a hangulat megteremtésének és a kényelem növelésének. A fürdőszobában mindennek meg kell felelnie a három szabálynak: legyen kényelmes, esztétikus és szükséges. Semmi extra és felesleges. A listán a népszerű vízvezeték az első helyen egy klasszikus mosogató egy talapzaton. Hogyan vonzza a vásárlókat? Esztétikus megjelenés, tömörség, szépség és sokoldalúság. Ez a tervezésű vízvezeték lehetővé teszi a vízvezetékek és csatornahálózatok lezárását. De hogyan lehet egy mosdót elhelyezni egy talapzaton, szakértők nélkül? Milyen nehéz telepíteni a mosdót egy talapzattal? Hogyan kell ezt megtenni, és mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?


Fotó 1. Mosogató a talapzaton.

A mosogató és a talapzat helyének telepítése önmagát csinálja: a megfelelő választás

A vízvezetékház ablakai számtalan különböző típusú modellt és alakot tartalmaznak. Ha nem tudod, hogyan kell egy mosdót egy talppal a saját kezeddel felszerelni, akkor valószínűleg először meg kell értened az ilyen típusú mosdókagylók kivitelezésének árnyalatait. Vásárlás előtt gondoljon arra, hogy hol és hogyan telepítse a mosdót egy talapzattal. Mérje meg a kiválasztott helyet. A szakértők azt javasolják, hogy egy 55-65 cm-es tálat tartalmazó mosogatót vásároljanak, ami a legmegfelelőbb méret, amellyel könnyebbé és egyszerűbbé teheti a mosogatót egy talapzattal. A kisebb edény nem lesz könnyű használni, nem védi a padlót és a falakat a fröccsenő víztől. Ha egy nagy tálat választasz egy szűk fürdőre, akkor sok helyre lesz szüksége. Ugyanakkor egy tágas helyiségben a mosogató nem lehet kicsi, egyszerűen "elveszik", és nem illeszkedik a megtervezett belső térbe.

A mosogató kiválasztásakor figyelembe kell venni a talapzat magasságát. Az átlagos magasságú embernek 70-80 cm-esnek kell lennie, hogy kényelmes legyen a hajlítás. A tál alakja bármilyen. Itt nincsenek speciális kritériumok, a legfontosabb az, hogy a tál és a talapzat harmóniában legyen, és illeszkedjen a formatervhez. A négyzet alakú és téglalap alakú tálakhoz válasszon egy kocka alakú talapzatot. És kerek tálhoz - kerekített sarkokkal rendelkező talapzatok. A vízvezeték színének és alakjának meg kell egyeznie a kiválasztott formatervezéssel és a fürdőszobában lévő egyéb bútorokkal. Szeretne hozzáadni a funkciót? Válasszon egy állványt polcokkal és különböző fogantyúkkal. Vegye figyelembe a mosogató típusát is.


Fotó 2. Mielőtt egy mosdót vásárolna egy talapzaton, győződjön meg arról, hogy a fürdőszoba belsejébe illeszkedik.

A mosogató modell kiválasztásakor ügyeljen egy további lyuk túlfolyására. A szennyvíz eltömődése esetén védelmet nyújt a vízszivárgás ellen. Továbbá, vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy nincsenek semmilyen karcolások és zsetonok a terméken, és a tál "jól" ült a helyén, amelyet a talapzatra szántak.

Mosogató szerelése talapzattal

Úgy döntött, hogy nem fordul a tapasztalt vízvezetékberendezésekhez, és megpróbálja önállóan felszerelni a felszerelést? A lábazati mosdó beépítése saját kezével egyszerű folyamat. Egy lépésről-lépésre szóló utasítás segít a siker elérésében, amelynek következtében egy kényelmes és gyönyörű mosogató tulajdonosa lesz. Szüksége lesz egy fúró, szint, csavarok, O-gyűrűk, vízvezeték vagy vontató.

1. lépés: Végezze el a jelölést. A mosogatóhoz rendelt hely mellett egy csatorna nyílásnak és egy vízfelületnek kell lennie. A falon egy vonalat rajzolunk, ahol a tál éle lesz, és a padlón, ahol a talapzat alsó része található. Tekintsük a csempe varratainak elhelyezkedését. Sor vonalba rendezve. A tál a talapzaton áll és a falra támaszkodik. A tál és a tálca szélének meg kell egyeznie. A ceruza a falon lévő rögzítő pontokon található eszközjelzés hátoldalán lévő lyukakon át.

Figyelem! A vízvezeték-berendezések csak olyan erős falakhoz vannak rögzítve, amelyek ellenállnak a súlyának. Nem gipszkartonhoz vagy más anyagi válaszfalakhoz van rögzítve, ebben az esetben egy tartószerkezet készült.


3. kép A helyesen felszerelt mosdókagyló vázlatos megjelenítése egy talapzaton.

2. szakasz: lyukak készítése. A rögzítőfuratok perforációval vagy perforátor funkcióval rendelkező fúróval készülnek. A lyuk átmérőjének kisebbnek kell lennie a tüskék átmérőjénél. Ragassza be az előkészített lyukakat, és erősebb kapcsolatot teremt. Ezután vezesse a tágulási csavarokat.

3. szakasz: Az alapítvány előkészítése. A mosogató beépítése az állványtechnológiára csak tökéletesen sík felületen készül. Ha a csempe nincs simítva, a felületet cementhabarccsal kell szintetizálni. Szilikon párnákat is használnak a talapzat szintjének emelésére. A cementoldat csak erős cseppeket szünteti meg.


Photo 4. A mosogató csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez.

4. lépés. A mosogató telepítése. A csavarokat a kész lyukakba csavarják. A kiálló részre egy mosdócsészét helyeznek. Ezután állítsa a tálat egy talapzaton. Ennek a munkának a végrehajtásakor ügyeljen arra, hogy a leeresztő nyílás pontosan a középpontban legyen. A helyét a tálat, ellenőrizze a szintet. Miután mindent kiegyenlítettek, helyezze a tömítő alátéteket a csavarokra és óvatosan rögzítse az építkezést. Fedje le a meghúzott anyákat dekoratív dugóval, és töltse be a rést tömítőanyaggal.

Figyelem! Ne húzza meg az anyákat! A mosogató felrobbanhat. Az Ön feladata, hogy megszüntesse a tálca tekercset, elég az alátétek meghúzása, de nem túlfeszítve őket.

5. lépés: A szifon felszerelése. A szifont rugalmas tömlők csatlakoztatják. A szerelvényeket szivárgás elleni védőeszközzel csomagolják. A végső telepítés előtt ellenőrizheti a rendszer szivárgását. Szivárgás esetén oldja meg a problémát. Ezután szerelje fel a lefolyót. A szifon csatlakoztatását a csatornába, ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat. A mosogató mosogatójában állítsa be a hálót, helyezze be a csavart, oldja ki a tömítést, majd húzza meg a csavart és csatlakoztassa a szifont. Hajlítsa le a leeresztő csövet, és a lefolyóba vezesse a csatornába.


Fotó 5. A mosogató szifon felszerelése.

6. lépés Telepítse a keverőt. Az előre megvásárolt keverő a rugalmas tömlők használatával szerelhető fel a mosogatóra. Szerelvényekkel vannak felszerelve, a megbízhatóság érdekében, mégis nekünk kell felfújni a gyorsszalagot vagy a vízvezeték-törölközőket, és váltakozva csavarni őket a kimenetekre. A csatlakozás során vegye figyelembe a vízhőmérsékletet és a tapintójeleket. Csatlakoztatás után ellenőrizze a csatlakozások tömítettségét.

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Ha elkezdte kicserélni az elavult vízvezetéket egy újat, a tulipán mosdója csodálatosan átalakítja a fürdőszobát. Tulip mosdó az elegáns, kifinomult formának köszönhetően. A vékony lábszárnyas mosogatóra támaszkodva, mint egy teljes virág. Ebben az esetben a "láb" lehet egy egyforma a mosdóval (monolitikus konstrukció), vagy egy különálló elem, amelyet a tál elhelyezését követően telepítenek.

Mosogató talapzaton. Kiválasztási útmutató

A burkolatok különböző színű és formájú talapzatokon készülnek. Az első dolog, amit érdemes figyelni a szín és a design. A fürdőszobában minden vízvezetéknek harmóniában kell lennie, egyetlen stilisztikai együttest alkotva. Ez vonatkozik a gyártás anyagára is.

A klasszikus megoldás a fajansz és porcelán mosdók. A szokatlan formák és anyagok kedvelői számára alternatív megoldás a kő, edzett üveg, kevésbé akril, acél és műanyag elemek (polcok szappan, törülközőtartók, üvegtartók) polcaira és díszítő mintákra. Minden egyes nem-klasszikus mosdóképes modellt egy állványral szigorúan a gyártóüzem utasításai szerint telepítenek.

Mosdókagyló egy talapzaton

Maguk a kagylók bármilyen alakúak lehetnek - négyzet, kerek, ovális stb. Érdemes megválasztani a fürdőszoba belsejébe illő, nem igényel sok helyet (az optimális hossz kb. 6o cm), és lehetővé teszi, hogy kényelmesen mossa és fogmoszza a fogakat. Javasoljuk, hogy válasszon egy modellt lyuk túlcsordulással.

Emelő állvány, edzett üveg, acél

Emelvény polcokkal

A talapzatot (ha nincs benne) a mosogatóhoz hasonló formában kell kiválasztani. Vagyis egy köbös "láb" közeledik a négyzet alakú tálhoz, és egy kerek egy kör alakú, lekerekített élekkel.

Talpas mosogató

A csaptelepeket általában közvetlenül a mosdó szélére telepítik, de vannak olyan modellek, amelyek technikai lyukak nélkül vannak felszerelve a fal alatti szereléshez (közös a fürdőkádhoz és a mosdóhoz) vagy a padlócsapok közelében. A falra szerelt és beépített keverők esetében az összes kommunikáció (beszívott vízvezetékek vagy hajlékony tömlők, szifon) a talapzat mögött vagy annak belsejében van elrejtve.

Burkolat a talapzaton (anyag - természetes kő)

De vannak olyan legfontosabb pontok, amelyeket figyelni kell a mosogató kiválasztásakor:

 • A "láb" a vízvezeték gyenge pontja a kialakításnak köszönhetően, ezért a kiválasztás során érdemes figyelni az anyag minőségére és a repedések / forgácsok / karcolások hiányára;
 • a hátoldalon található különböző ugrók és válaszfalak mentes talapzata sokkal kényelmesebb és könnyebben telepíthető a saját kezével;
 • a talapzat és a fal közötti távolság különböző modellekben nagyon eltérő, ezt a tényt figyelembe kell venni, amikor egy mosdót és egy csatornacsatornát vízszintes talapzatra cserélünk.

Sanitan viktoriánus talapzat mosdó

Kapcsolódó eszközök / alkatrészek

Egy mosdóval és egy talapzattal együtt megfelelő falazatok (falak és fali díszítések), szifon, és szükség esetén keverő és rugalmas tömlők, valamint záró gömbcsapok beszerzése szükséges.

A telepítéshez a következő eszközök és anyagok listája szükséges:

 • építési vízszint;
 • csavarhúzó, mérőszalag; perforátor és fúró;
 • egyszerű ceruza;
 • szilikon alapú tömítőanyag;
 • állítható csavarkulcs;
 • szalagfüst vagy vontatás olajfestékkel.

A régi mosdó szétszerelése

Mielőtt elkezdené a szétszerelést, zárja le a leállító szelepeket, zárja le a hideg és meleg vizet. A megmaradt vizet ürítse ki a csapok megnyitásával és folytassa a régi mosogató eltávolítását.

 • Az első lépés, hogy leválasztja a keverőt. Ha a fürdőszobában van egy mosogató és fürdőkád, akkor kihagyhatja ezt a lépést. A keverőben a rögzítőanyák (a mosogató alatt) lazulnak és a meleg és hideg vízellátás rugalmas tömlői szétkapcsolódnak. Ne felejtsd el, hogy vödröt vagy medencét helyezzen a mosogatóba, hogy ne töltse a padlót a fennmaradó vízzel a rendszerből.
 • Második lépés - a szifon leszerelése. Ez a rész ki van húzva, miután lecsavarja a rögzítőcsavart a szűrőből, amely lezárja a mosdócsövet. Ezután nyissa ki az összes reteszelő anyát, és húzza ki a csatorna csőből. Javasoljuk, hogy a lyukat egy rongygal dugja be, amíg az új részek nincsenek felszerelve.
 • A harmadik lépés a héj eltávolítása a foglalatokból. A tartók a mosogató alatt helyezkednek el. Meg kell oldani az összes meglévő csavart, vegye le a kötőelemeket, mosogatót, és tegye fel a felesleges dolgokat a szemétbe.

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Mielőtt telepítené a mosogató + talapzat készletét, így néz ki

Amikor a fürdőszoba teljesen készen áll új vízvezeték szerelésére, új mosdót és talapzatot készíthet, és elhelyezheti őket a jövő telepítésének helyére. Az épület segítségével el kell érni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítési lyukak helyén történő jelölésre.

Az épület segítségével meg kell találni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítő lyukak helyének megjelölésére

Fontos! Győződjön meg róla, hogy a padló meglehetősen lapos. A padló egyenetlensége negatívan befolyásolja a mosdó stabilitását.

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak és a mérőszalag mérőszalag közötti távolságot. A héjat és a tartóállványt ideiglenesen félre kell tenni a kényelem érdekében.

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak közötti távolságot és a ceruza jelek között egy mérőszalagot

Ha csaptelepet helyez a mosogatóra, ajánlatos elkezdeni a beszerelést, mielőtt a mosdó a falhoz csatlakozna. Ez lehetővé teszi a telepítés magas színvonalú és kényelmes használatát. A keverőt a gumi tömítés technológiai furatába helyezzük, az aljára rögzítjük egy vagy két rögzítőanyával, amely a készlethez van rögzítve.

A munka következő szakasza a leghangosabb. A perforátor (7 mm-es furatátmérő) segítségével pontosan meg kell jelölnie a tartóelemek lyukakat (a kerámia burkolatok lyukakat fúróval fúrták).

Perforátor (7 mm-es fúró átmérő) használatával pontosan meg kell jelölni a záróelemek lyukakat

Előkészített műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztó használható a tüskék felszereléséhez), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták. Ezután a műanyag távtartó anyákat (excentereket) a konzolok menetes részéhez csavarják. A rögzítőelemet vízszintes helyzetbe ellenőrizzük és excenterekkel állítjuk be.

Előre elkészítve műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztóval lehet rögzíteni a tüskék felszerelését), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták

Most ismét az állványra és a mosogatóra van állítva, a vízszintes helyzetet és a szerkezet függőleges helyzetét ellenőrizzük. Ha minden tökéletes, akkor húzza meg az anyákat - a bilincseket a tartókon (ne felejtsd el a gumitömlőt felhelyezni), majd folytassa a vízellátást és a szifont.

Ha minden tökéletes, húzza meg az anyákat - a bilincseket a konzolon

Fontos! A "láb" és a padlóburkolat közötti kötés megakadályozása érdekében ajánlott egy vékony réteg szilikon tömítőanyagot alkalmazni. Egy másik réteg a "láb" és a mosdókagyló között, valamint a fal és a tál között helyezkedik el. Az összes menetes csatlakozás sűrűségéhez a kötőelemek és a bélés ragasztószalagjának vagy vontatásának szükségességét kis mennyiségű olajfestékkel kell használni a vízszigeteléshez.

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak. Fontos, hogy ne károsítsa a gumitömítést. Ha nem tervezi a keverő felszerelését, és technológiai nyílást biztosít a mosdóban, akkor speciális dekoratív sapkával zárható.

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak

Hogyan szereljük fel a szifont a mosogatóhoz, amelyet részletesen ismertetünk a webhely egyik cikkében. Miután áttekintette a lépésenkénti utasításokat, könnyen összeszerelheti ezt az elemet.

A lehetséges szivárgások elkerülése érdekében ismét ellenőrizni kell, hogy az anyák jól vannak-e meghúzva a csövek ízületein, és kenje az összes kötést kis mennyiségű tömítőanyaggal.

Videó - Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal

Ha a telepítés után észreveszi, hogy a mosdó laza, akkor az oka lehet a következő:

 • egyenetlen padlóburkolat a mosogató alatt (a megszüntetés módja a vízvezeték készletének szétszerelése és a padló kiegyenlítése);
 • nem kellően meghúzva az anyacsavarokat (a probléma megoldásához az anyákat egy állítható csavarkulccsal kell meghúzni).

Mosogató a CEZARES talapzattal

A talpas mosdók nem csak frontálisan helyezhetők el, hanem a fürdőszoba sarkában is, hogy helyet takarítsanak meg. A beépítési technológia teljesen azonos, de a sarokbeállításhoz további munkákra lehet szükség a vízellátó és szennyvízcsövekben.

Sarokmosó talppal

Emeletek talapzattal

A "tulipán" típusú mosdókagylók szokásos modelljein túlmenően a választékban lévő vízvezetékgyártók monolitikus padlómodellek is megjelentek. Nagyon vonzónak és esztétikusnak tűnnek, átalakítva a fürdőszoba belsejét. A padlón álló mosdókagyló nem csak a falhoz vagy a sarokhoz, hanem a fürdő közepén is elhelyezhető, ha a hely lehetővé teszi. A falakról történő telepítés fő nehézsége a vízelosztó vezetékek és a csatorna összekötése. Azonban az ügyes mesterkurzászok küzdenek ezzel a feladattal, gyakran kiegészítve a mosdót egy modern padlócsaptelepel.

Monolitikus padló-tulipán mosdópadlóval

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

A mosogató és a talapzaton való felszereléshez csináld magad

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Ha elkezdte kicserélni az elavult vízvezetéket egy újat, a tulipán mosdója csodálatosan átalakítja a fürdőszobát. Tulip mosdó az elegáns, kifinomult formának köszönhetően.

A vékony lábszárnyas mosogatóra támaszkodva, mint egy teljes virág.

Ebben az esetben a "láb" lehet egy egyforma a mosdóval (monolitikus konstrukció), vagy egy különálló elem, amelyet a tál elhelyezését követően telepítenek.

Mosogató talapzaton. Kiválasztási útmutató

A burkolatok különböző színű és formájú talapzatokon készülnek. Az első dolog, amit érdemes figyelni a szín és a design. A fürdőszobában minden vízvezetéknek harmóniában kell lennie, egyetlen stilisztikai együttest alkotva. Ez vonatkozik a gyártás anyagára is.

A klasszikus megoldás a fajansz és porcelán mosdók.

A szokatlan formák és anyagok kedvelői számára alternatív megoldás a kő, edzett üveg, kevésbé akril, acél és műanyag elemek (polcok szappan, törülközőtartók, üvegtartók) polcaira és díszítő mintákra. Minden egyes nem-klasszikus mosdóképes modellt egy állványral szigorúan a gyártóüzem utasításai szerint telepítenek.

Mosdókagyló egy talapzaton

Maguk a kagylók bármilyen alakúak lehetnek - négyzet, kerek, ovális stb. Érdemes megválasztani a fürdőszoba belsejébe illő, nem igényel sok helyet (az optimális hossz kb. 6o cm), és lehetővé teszi, hogy kényelmesen mossa és fogmoszza a fogakat. Javasoljuk, hogy válasszon egy modellt lyuk túlcsordulással.

Emelő állvány, edzett üveg, acél

Emelvény polcokkal

A talapzatot (ha nincs benne) a mosogatóhoz hasonló formában kell kiválasztani. Vagyis egy köbös "láb" közeledik a négyzet alakú tálhoz, és egy kerek egy kör alakú, lekerekített élekkel.

Talpas mosogató

A csaptelepeket általában közvetlenül a mosdó szélére telepítik, de vannak olyan modellek, amelyek technikai lyukak nélkül vannak felszerelve a fal alatti szereléshez (közös a fürdőkádhoz és a mosdóhoz) vagy a padlócsapok közelében. A falra szerelt és beépített keverők esetében az összes kommunikáció (beszívott vízvezetékek vagy hajlékony tömlők, szifon) a talapzat mögött vagy annak belsejében van elrejtve.

Burkolat a talapzaton (anyag - természetes kő)

De vannak olyan legfontosabb pontok, amelyeket figyelni kell a mosogató kiválasztásakor:

 • A "láb" a vízvezeték gyenge pontja a kialakításnak köszönhetően, ezért a kiválasztás során érdemes figyelni az anyag minőségére és a repedések / forgácsok / karcolások hiányára;
 • a hátoldalon található különböző ugrók és válaszfalak mentes talapzata sokkal kényelmesebb és könnyebben telepíthető a saját kezével;
 • a talapzat és a fal közötti távolság különbözõ modellekben nagyon különbözõ, ezt a tényt figyelembe kell venni, amikor a mosdót vízelvezetõvel és csatornahálózatra szerelõpohárral választjuk ki a lakásban. Sanitan viktoriánus mosdó, lábazattal

Kapcsolódó eszközök / alkatrészek

Egy mosdóval és egy talapzattal együtt megfelelő falazatok (falak és fali díszítések), szifon, és szükség esetén keverő és rugalmas tömlők, valamint záró gömbcsapok beszerzése szükséges.

A telepítéshez a következő eszközök és anyagok listája szükséges:

 • építési vízszint;
 • csavarhúzó, mérőszalag; perforátor és fúró;
 • egyszerű ceruza;
 • szilikon alapú tömítőanyag;
 • állítható csavarkulcs;
 • szalagfüst vagy vontatás olajfestékkel.

A régi mosdó szétszerelése

Mielőtt elkezdené a szétszerelést, zárja le a leállító szelepeket, zárja le a hideg és meleg vizet. A megmaradt vizet ürítse ki a csapok megnyitásával és folytassa a régi mosogató eltávolítását.

 • Az első lépés, hogy leválasztja a keverőt. Ha a fürdőszobában van egy mosogató és fürdőkád, akkor kihagyhatja ezt a lépést. A keverőben a rögzítőanyák (a mosogató alatt) lazulnak és a meleg és hideg vízellátás rugalmas tömlői szétkapcsolódnak. Ne felejtsd el, hogy vödröt vagy medencét helyezzen a mosogatóba, hogy ne töltse a padlót a fennmaradó vízzel a rendszerből.
 • Második lépés - a szifon leszerelése. Ez a rész ki van húzva, miután lecsavarja a rögzítőcsavart a szűrőből, amely lezárja a mosdócsövet. Ezután nyissa ki az összes reteszelő anyát, és húzza ki a csatorna csőből. Javasoljuk, hogy a lyukat egy rongygal dugja be, amíg az új részek nincsenek felszerelve.
 • A harmadik lépés a héj eltávolítása a foglalatokból. A tartók a mosogató alatt helyezkednek el. Meg kell oldani az összes meglévő csavart, vegye le a kötőelemeket, mosogatót, és tegye fel a felesleges dolgokat a szemétbe.

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Mielőtt telepítené a mosogató + talapzat készletét, így néz ki

Amikor a fürdőszoba teljesen készen áll új vízvezeték szerelésére, új mosdót és talapzatot készíthet, és elhelyezheti őket a jövő telepítésének helyére. Az épület segítségével el kell érni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítési lyukak helyén történő jelölésre.

Az épület segítségével meg kell találni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítő lyukak helyének megjelölésére

Fontos! Győződjön meg róla, hogy a padló meglehetősen lapos. A padló egyenetlensége negatívan befolyásolja a mosdó stabilitását.

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak és a mérőszalag mérőszalag közötti távolságot. A héjat és a tartóállványt ideiglenesen félre kell tenni a kényelem érdekében.

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak közötti távolságot és a ceruza jelek között egy mérőszalagot

Ha csaptelepet helyez a mosogatóra, ajánlatos elkezdeni a beszerelést, mielőtt a mosdó a falhoz csatlakozna. Ez lehetővé teszi a telepítés magas színvonalú és kényelmes használatát. A keverőt a gumi tömítés technológiai furatába helyezzük, az aljára rögzítjük egy vagy két rögzítőanyával, amely a készlethez van rögzítve.

A munka következő szakasza a leghangosabb. A perforátor (7 mm-es furatátmérő) segítségével pontosan meg kell jelölnie a tartóelemek lyukakat (a kerámia burkolatok lyukakat fúróval fúrták).

Perforátor (7 mm-es fúró átmérő) használatával pontosan meg kell jelölni a záróelemek lyukakat

Előkészített műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztó használható a tüskék felszereléséhez), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták. Ezután a műanyag távtartó anyákat (excentereket) a konzolok menetes részéhez csavarják. A rögzítőelemet vízszintes helyzetbe ellenőrizzük és excenterekkel állítjuk be.

Előre elkészítve műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztóval lehet rögzíteni a tüskék felszerelését), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták

Most ismét az állványra és a mosogatóra van állítva, a vízszintes helyzetet és a szerkezet függőleges helyzetét ellenőrizzük. Ha minden tökéletes, akkor húzza meg az anyákat - a bilincseket a tartókon (ne felejtsd el a gumitömlőt felhelyezni), majd folytassa a vízellátást és a szifont.

Ha minden tökéletes, húzza meg az anyákat - a bilincseket a konzolon

Fontos! A "láb" és a padlóburkolat közötti kötés megakadályozása érdekében ajánlott egy vékony réteg szilikon tömítőanyagot alkalmazni.

Egy másik réteg a "láb" és a mosdókagyló között, valamint a fal és a tál között helyezkedik el.

Az összes menetes csatlakozás sűrűségéhez a kötőelemek és a bélés ragasztószalagjának vagy vontatásának szükségességét kis mennyiségű olajfestékkel kell használni a vízszigeteléshez.

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak. Fontos, hogy ne károsítsa a gumitömítést. Ha nem tervezi a keverő felszerelését, és technológiai nyílást biztosít a mosdóban, akkor speciális dekoratív sapkával zárható.

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak

Hogyan szereljük fel a szifont a mosogatóhoz, amelyet részletesen ismertetünk a webhely egyik cikkében. Miután áttekintette a lépésenkénti utasításokat, könnyen összeszerelheti ezt az elemet.

A lehetséges szivárgások elkerülése érdekében ismét ellenőrizni kell, hogy az anyák jól vannak-e meghúzva a csövek ízületein, és kenje az összes kötést kis mennyiségű tömítőanyaggal.

- Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Ha a telepítés után észreveszi, hogy a mosdó laza, akkor az oka lehet a következő:

 • egyenetlen padlóburkolat a mosogató alatt (a megszüntetés módja a vízvezeték készletének szétszerelése és a padló kiegyenlítése);
 • nem kellően meghúzva az anyacsavarokat (a probléma megoldásához az anyákat egy állítható csavarkulccsal kell meghúzni).

Mosogató a CEZARES talapzattal

A talpas mosdók nem csak frontálisan helyezhetők el, hanem a fürdőszoba sarkában is, hogy helyet takarítsanak meg. A beépítési technológia teljesen azonos, de a sarokbeállításhoz további munkákra lehet szükség a vízellátó és szennyvízcsövekben.

Sarokmosó talppal

Emeletek talapzattal

A "tulipán" típusú mosdókagylók szokásos modelljein túlmenően a választékban lévő vízvezetékgyártók monolitikus padlómodellek is megjelentek. Nagyon vonzónak és esztétikusnak tűnnek, átalakítva a fürdőszoba belsejét.

A padlón álló mosdókagyló nem csak a falhoz vagy a sarokhoz, hanem a fürdő közepén is elhelyezhető, ha a hely lehetővé teszi. Nehéz telepíteni a falaktól - összekötő vízvezetékek és csatornacsövek.

Azonban az ügyes mesterkurzászok küzdenek ezzel a feladattal, gyakran kiegészítve a mosdót egy modern padlócsaptelepel.

Monolitikus padló-tulipán mosdópadlóval

Mosdókagyló egy talapzaton

Sarokmosó talppal

Emelő állvány, edzett üveg, acél

Burkolat a talapzaton (anyag - természetes kő)

Sanitan viktoriánus talapzat mosdó

A keverő alján és a forró / hideg vízvezetékeken rugalmas vízcsöveket csatlakoztatnak

Mielőtt telepítené a mosogató + talapzat készletét, így néz ki

Monolitikus padló-tulipán mosdópadlóval

Emelvény polcokkal

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal?

Mosogató a CEZARES talapzattal

Ha minden tökéletes, húzza meg az anyákat - a bilincseket a konzolon

Előre elkészítve műanyag tüskéket helyeznek be a lyukakba (kis mennyiségű ragasztóval lehet rögzíteni a tüskék felszerelését), amelybe a fémtartókat egy állítható csavarral csavarták

Perforátor (7 mm-es fúró átmérő) használatával pontosan meg kell jelölni a záróelemek lyukakat

Szükséges ellenőrizni a jelölés helyességét, mérni a mosogatón lévő szerelő lyukak közötti távolságot és a ceruza jelek között egy mérőszalagot

Az épület segítségével meg kell találni a mosdó vízszintes helyzetét és a "lábak" függőleges helyzetét, majd a falon egy ceruzát kell használni a rögzítő lyukak helyének megjelölésére

Hogyan szereljük fel a mosdót egy talapzattal - mindent az öntelepítésről

A modern fürdőszoba nagyon szép és high-tech. Az egészségügyi berendezések kiválasztása, a belső dekoráció - minden a fő feladata: a higiéniai eljárásokkal foglalkozó személy maximális kényelmének biztosítása.

Egy szaküzletben számos lehetőség található az ismert vízvezetékekhez, amelyek mindegyike a fürdőszobában meghatározott feltételekhez van tervezve. Ennek ellenére a hagyományos alátámasztású mosogató még mindig igény van.

Vonzó megjelenésű, kompakt és lehetővé teszi a nem esztétikus víz- és csatornacsövek lezárását.

Mi kell a vásárlás előtt figyelembe venni?

Mielőtt elindulna a boltba, meg kell mérnie azt a helyet, ahol az eszközt telepíti. Így könnyebb meghatározni a berendezés méretét. Ahogy a gyakorlat azt mutatja, a legmegfelelőbb egy 55-65 cm hosszú mosogató felszedése.

Egy kisebb edény kellemetlen lesz - a víz biztosan esik a padlóra és a falakra. A nagy túl sok helyet foglal el, ami még a tágas szobákban sem mindig indokolt. Optimális esetben a mosdókagyló talapzatának magassága elegendő volt ahhoz, hogy a mosó személynek ne kelljen túlságosan süllyednie.

A tál négyszögletes vagy téglalap alakja azt sugallja, hogy egy kockás talapzat van

A tál megjelenése nagyon különböző lehet. A tervezők javasolják egy hasonló alakú talapzat felszedését.

Ha a tál négyszögletes vagy négyzetes, akkor az állványt köbösnek kell választani, a kerekített mosogató ugyanazt a kerek talapzatot igényli. Ugyanez a szabály vonatkozik az anyagra, amelyből a berendezés készül - azonosnak kell lennie.

Különleges "bónuszként" a mosdó alatti állványt különböző polcokkal vagy fogantyúkkal lehet felvenni, növelve a funkcióit.

Érdemes figyelni a mosogató típusára: süketre vagy a keverő alatt lévő lyukra készül. Mindkét lehetőség jó, csak azt kell figyelembe venni, hogy a második megköveteli egy további dugasz telepítését.

Jó, hogy túlfolyó lyuk van a mosogatóban, akkor a lefolyóban fellépő problémák esetén a víz lefolyik le, és nem a padlóra. Vásárlás előtt alaposan meg kell vizsgálnia a kívánt eszközt, és győződjön meg arról, hogy nincs rajta chipek vagy karcolások.

Érdemes megpróbálni a mosdót egy talapzaton elhelyezni. Pontosan illeszkednie kell a neki szánt helyhez, és tökéletes színben kell lennie.

Lépésről lépésre telepítési technológia

A mosogató és a talapzat telepítésének problémája egyszerűen megoldódik.

A munkákat szakaszokban végzik:

 • Jelölést. Azon a helyszínen, ahol a felszerelést tervezni kívánja, meg kell jelölnie a jövőbeli kötőelemek helyét. Ehhez egy vonalat húzunk ceruzával a mosogató felső szélének szintjén, ez a legjobb, ha figyelembe vesszük a csempe varratát, így szebb lesz. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze, hogy a vonal egyenletesen kiegyenlítette-e a vízszintet.

Ezután a tálca be van helyezve a tartóba, és a falhoz támaszkodik, miközben a berendezés tervezett vonala és felső éle kombinálva van. A ceruza be van helyezve a készülék hátulján lévő lyukakba, és a rögzítések helyét vázolják.

A mosogató megfelelő telepítéséhez szükséges szint.

Fontos: A falra szerelhető rögzítőelemeket csak akkor szabad elvégezni, ha elegendő erőssége van, és ellenáll a szerkezet súlyának. Ha nem ez a helyzet, egy speciális támogatási keret kerül alkalmazásra.

 • Lyukak készítése. Perforátor vagy fúrógép alkalmazásával olyan lyukak készülnek, amelyek átmérője valamivel kisebb, mint a tüskék átmérője. Egy kis ragasztó az elkészített lyukakba öntve, egy erősebb összeköttetés érdekében, és a tágulási tüskék ütnek.
 • A bázis előkészítése a talapzat alá. A padlószintnek tökéletesen kell lennie, különben a berendezés leng. Szükség esetén a felületet egy habarccsal kell szintetizálni.

A mosogatók telepítése. A vízvezeték önfúró csavarokat becsavarják az előkészített lyukakba. Felszedték a mosdót. Telepítse egy talapzatra, ügyeljen arra, hogy a leeresztő nyílás pontosan a szerkezet közepén legyen. Tömítő alátéteket helyezzünk a csavarokra, és óvatosan rögzítsük az építkezést a falra.

A csavarok szoros meghúzása nem éri meg: a mosogató felrobbanhat. Megfelelő lesz az alátétek meghúzása, hogy a tál nem laza legyen. Meghúzható anyacsavarok dekoratív dugóval

 • A szifon felszerelése. A kimeneti elem a mosogatóhoz van csatlakoztatva. A leeresztő nyílásba egy tömítést és egy csavart tartalmazó hálót helyeznek. A felengedés telepítését tömítésekkel kell elvégezni, amelyeknek a legkisebb rések és elmozdulások nélkül szorosan illeszkedniük kell a mosogatócsőhöz. Megszűrtük a csavart, és a szifont a kifolyóhoz csatlakoztattuk, miután rögzítjük az elvezető csövet a csatorna aljzatába.
 • A keverő felszerelése. Bármely fürdőszobai mosdócsaptelepet fel kell szerelni egy keverővel. Rugalmas csatlakozással van felszerelve, amely a vízellátáshoz csatlakozik. A kialakítás tömlő szerelvénnyel vagy más csomópontokkal a csővezetékhez történő szereléshez. Mindenesetre a telepítés speciális tekercselést, leggyakrabban egy füstszalagot használ, amelynek célja a szivárgás megakadályozása és a csatlakozás lezárása.

Ezek a szakaszok bármely berendezés telepítésekor jelen vannak. A pulttal ellátott sarkos mosdó is hasonlóan van felszerelve.

A leggyakoribb telepítési hibák

A tapasztalatlanság vagy a sietség telepítési hibákat okozhat, amelyek befolyásolják a berendezés teljesítményét. Ezek a következők:

 • A mosogató billentése az egyik oldalra. Ez akkor történhet meg, ha a rögzítés nem egyenes vonalban van. Egy kis torzítás kiküszöbölhető a rögzítés beállításával. Nagy - csak egy új szerelő lyuk beszerelése.
 • A rés a fal és a mosogató között. Ebben az esetben a víz folyamatosan a falra esik, ami előbb-utóbb károsíthatja a bevonatot a nedvességtől. A rés szükségszerűen szilikon tömítőanyaggal van lezárva.
  Szivárgásvíz vagy vízellátás. Leggyakrabban az oka a rosszul feszített kapcsolatokban rejlik. Újra meg kell feszíteni őket, és szilikonnal be kell piszkálni a szennyvízcsövek ízületét.

Ha a vízvezetékek szivárognak, húzza meg újra az összes csatlakozást.

 • A mosogató "mozog". A hiba lehet egy egyenetlen padló talapzaton vagy rosszul megfogott öncsavarró csavarok alatt. Az első esetben a berendezés leszerelésre kerül, az aljzat szintre van állítva, és a szerkezet újból fel van szerelve. A második - a csavarokat gondosan meghúzzuk.

A mosogató és a talapzat önbeállítása sok ember számára megvalósítható feladat. Nagyon sok időt, türelmet és alaposan betartja az utasítás minden pontját. Ezután az erőfeszítés eredménye kompetens szerelvényes szerelvény, amely évekig hibátlanul szolgál.

A talapzat-mosogató telepítése - hogyan kell ezt magadnak csinálni

A talapzat-mosogató telepítése meglehetősen egyszerű feladat, amelyet önállóan végezhet el. Természetesen a vízvezeték-munka bizonyos fokú készséget igényel, és azzal jár, hogy a szomszédok elárasztják a helytelen telepítést. Ezért, ha van esély, jobb, ha egy szakembert egy javító cégtől hívhat. De ha kíváncsi vagy rá, hogy kipróbáld magad - miért ne?

Jó, ha a ház valami kézzel történik. Több időt töltesz, mint egy profi, de a kényelem különleges hangulata megér egy próbát. Ne felejtsük el a kézművesek társadalmi szerepét. A tartály megjavításához szerezzen egy tányért borschtot, és ha a leves sikeres, akkor a gazdagság szívének megnyerése olyan bevált taktika, amely olyan hatásos, mint egy orchidea csokor és egy jó kávézó.

Szükséges eszközök

Szükséged lesz:

 • ragasztó tömítőanyag,
 • fúró lyukasztó,
 • rögzítőcsavarok,
 • szint összehangolásához
 • állítható vízvezeték kulcs
 • és sok türelmet.

Fontos. Munka előtt a vízellátást ki kell kapcsolni. Legegyszerűbb kikapcsolni a csapok előtti csapokat.

Helyszíni ellenőrzés és jelölés

Az aljzat mosogatóját általában "tulipánnak" nevezik. Általában mind a mosogató, mind a "láb" szaniter fajanszból készül. Lehetőség van porcelán, műkő, üveg lehetőségére. Először is érdeklődünk a kapcsolódás helyétől. Fal és padló, vízvezeték következtetések, csatornafoglalás.

talapzat mosogatók

Annak ellenére, hogy a legtöbb héjtömlő egy talapzaton fekszik, a falra erősítés is szükséges. Ezért a falaknak erőseknek kell lenniük. Nem gipszkarton vagy rétegelt lemez.

Ha a gipszkarton megfelelően van megerősítve kereten alapul és egy csempe van ráhelyezve, ez a lehetőség további rögzítésre is alkalmas, bár kevésbé megbízható.

Vigyázzon a "helikopterek" számára - gipszkarton csavarokkal, elosztott terheléssel. A csavarok helyett használják őket.

A gipszkarton falakhoz való rögzítés

A padlónak szintnek kell lennie, a talapzatnak szabadnak és szintnek kell lennie. Próbálja összeszerelni a szerkezetet kötőelem nélkül, és figyeljen rá, mi akadályozhatja meg. A talapzatnak nem szabad laza, a mosogató nem lóg.

Az állvány beállításához kényelmes a szilikon tömlők használata, meglehetősen sűrűek és nem csúsznak ki. Sokkal jobb, ha a szintező anyagok nem támadnak ki a talapzat alá.

Ha a torzítás erős, a padozatot egy cementkeverékkel kell szintetizálnia.

Népszerű magasságok és szélességek

A mosogató teszt beszerelése során jelölje meg a falon és a padlón, feltüntetve az egyes részek elhelyezkedését. Most a szerkezet szétszerelhető és félretéve.

Figyelj! A jelölési vonalaknak simának kell lenniük. Használja a szintet a szerkezet felépítéséhez. Ügyeljen arra, hogy jelölje meg a rögzítés helyét.

Ha van egy "mély" talapzatunk, amely ideális esetben illeszkedik egy nem ideális falhoz, és a vázlat alatt levő következtetések nem kategorikusan egybeesnek, persze megpróbálhat egy "lábat" gyémánt darálóval megtenni. de a talapzat megsemmisülésének valószínűsége elég nagy. A problémák elkerülése érdekében jobb, ha azonnal kiválaszthatja a meglévő méretű vízvezetékeket. Ha a vízvezeték nem megfelelő, azt vissza kell adni a boltba.

Mosogatószerelés: falra szerelhető

A mosogatónak tartalmaznia kell a speciális tartókat. Ha nem, akkor a mosogató szereléséhez szükséges tüskéket és egészségügyi tömítéseket kell beszerelni, miután a kötőelemek lyukainak pontos mérését elvégezték. Ügyeljen arra, hogy a mosdó beépítéséhez is vegyen egészségügyi betéteket. A szerelvény készleteket általában készletként értékesítik. 2 tüske, 2 csavar, 2 tömítés.

Acéltartók - a mosogató legmegbízhatóbb tartószerkezete

Vannak olyan modellek is, amelyekben a mosdó a szokásos módon fel van szerelve, fel van szerelve, a konzolokon, és a talapzat dekoratív funkciókat hajt végre, amelyek lefedik a szifont. Erről olvashat a zárójelben lévő mosogató telepítéséről szóló cikkben.

Az előkészítő munkát elvégezték, az elrendezést ellenőrizték, és most továbblépünk a telepítésre. Fúrjon lyukakat a falba, és töltsön fel egy csepp ragasztót a tartósság érdekében, helyezze be a tüskéket.

Szerelje be a mosogatót, helyezze be a vízvezeték csavarokat a tömítésekkel a szerelési lyukakba, és óvatosan csavarja be a rögzítőket a tüskékbe, és szorosan húzza meg a csavarokat. Ne próbálja túl nagy mértékben meghúzni a csavarokat, hogy a mosogató ne szakadjon el. A mosogatónak szorosan illeszkednie kell a falhoz, hézagok nélkül.

A mosogató felszerelése a talapzatra

A szint használatával ellenőrizze, hogy a mosogató szint szintre van-e állítva. Ha a mosdót nem lehet hézag nélkül elhelyezni, és a fal egyenetlen, a telepítés befejezése után a rés tömítőanyaggal tölthető. Most nincs szükség. A mosogatónak kicsit "járnia kell", ne csavarja végéig.

Rugalmas csatlakozások használatával csatlakoztassa a keverőt. Húzza meg a szerelvényeket szigetelőszalaggal a szivárgás megelőzése érdekében. Ha lehetséges, próbálja meg azonnal ellenőrizni a rendszer tömítettségét.

Óvatosan húzza meg a rögzítőcsavarokat

Most összeszedjük a mosogatót. Nagyon fontos, hogy ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat a rendszerhez. Speciális rögzítést kell biztosítani egy csővel, amely a közös vízelvezető nyílásba nyúlik, és célszerűbb egy tömítőanyaggal rögzíteni.

Helyezzünk egy hálót a mosogató ürítőnyílásába, egy csavart a szifon felszereléséhez, helyezzük a tömítéseket, gondosan meghúzzuk a csavart, csatlakoztassuk a szifont. A szilikonbetétek általában elég megbízhatóak és nem engedik a vizet.

A keverőcsöveket a csövekhez vízzel és a szifonnal a csatornahálózathoz csatlakoztatjuk

Hajtsuk le a csatorna csövet az S betűvel, és vigyük a csatornába.

Elég egy kicsit, enyhén emelje fel a mosogatót, mozdítsa el a talapzatot a padlón lévő jelöléseknek megfelelően, amit a munka megkezdése előtt végeztek, helyezzen szifont és csöveket a talapzat belsejébe. Ha a talapzaton belül vannak partíciók, ez nem feltétlenül a legegyszerűbb feladat.

A talapzat be van szerelve, a keverő csatlakoztatva van, a szennyvízelvezető rendszer ki van kapcsolva, a csavarokat kissé meghúzza, a mosogató szintjét pedig a szintnek megfelelően igazítja. Kapcsolja be a vizet, váltakozva forró és hideg, győződjön meg arról, hogy minden működik megfelelően, semmi szivárgás.

Bizonyos türelemmel és gondossággal, a mosogató felszerelésével bárki képes kezelni. Fontos. Ne felejtsük el a párnákat a mosogató telepítésekor, ne felejtsük el a vízvezeték-csapágyakat a mosdó belsejében és kívülről a szifon telepítésekor, győződjön meg róla, hogy vízszigetelést végez, amikor a bélést a csapokra helyezi. A tömítőanyag segíteni fog, de nem fog fájni, ha egy kicsi vontatóköteg van.

Mosogató szerelése talapzattal

Reggel felkészülve a munkára, az egyik első szoba, melyet felkeresünk, a fürdőszoba. Itt van, hogy rendbe állítsuk magunkat, ebben az esetben a mosogató nélkülözhetetlen egészségügyi eszközvé válik.

Napjainkban széles választék áll rendelkezésre az eladásra, köztük a moydodyras (tartozékokkal ellátott éjjeliszekrény), különleges igények kielégítésére, valamint lábazatokkal ellátott mosdókkal, amelyek a gondozási eljárásokat kényelmesebbé és kényelmesebbé teszik.

Tulipánhéj beszerzése után telepítenie kell. Természetesen felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal a "mester egy órára", és használja a varázsló segítségét. De ne lepődj meg, ha a szakember egy rendes összeget kér egy termék rögzítésére, mert ez a folyamat meglehetősen fáradságos, jelentős időt, türelmet és bizalmasságot igényel.

Mindezen tényezők ellenére akár egy kezdő is megbirkózik a mosdó beépítésével. Mindössze annyit kell tennie, hogy alaposan megvizsgálja, hogyan kell a mosdót egy talppal a saját kezével telepíteni, és segítünk abban, hogy megértsük ezt most.

Mi a tulipán héja?

Tervezési jellemzők

Valószínűleg nem szükséges megmagyarázni az idősebb generáció számára, hogy mi a tulipán mosdó. A tinédzserek és a fiatalok azonban megkérdezik, mi a tervezése, hiszen a modern időkben sok újszerű mosodai eszköz található, amelyek folyamatosan próbálják visszaszorítani a hosszú élettartamú eszközöket.

A mosdó tulipán egy mosdóból és egy lábból (tartó) áll, amely megbízhatóan támogatja a tálat a megfelelő magasságban. Ezenkívül a talapzat csodálatosan eleget tesz a funkcionális kötelességnek, hogy elrejtse a csúnya vízvezetékeket és szennyvízcsöveket, amelyeken keresztül a víz a mosogatóba mozog, és fordítva a csatornába.

Legfontosabb előnyök

Úgy tűnik, hogy egy tulipánhéj egyszerű kialakítása nem érdemes tömeg. De ez nem teljesen igaz. A tervezők számos előnyben részesítették ezt a különleges egészségügyi eszköz használatát:

 1. Univerzális komponens. Valójában a modern dizájnokat a szobák, a stilisztikai orientációk, a színek, a különböző anyagokból készült és a legbizarrabb formák tervezésénél fogva készítik el, mind a fal síkjára, mind a fürdőszoba sarkára rögzítve. Így a legfontosabb befolyásoló tényező az apartman vagy a ház tulajdonosa kívánsága, és személyes látása annak, hogy a szobának egésznek kell lennie.
 2. Tömörség. A külön mosogatók kis méretűek lehetnek, ami megoldja a kis méretű lakótér szűk négyzetméteres problémáit.
 3. Bár a csővezeték kivételével lehetetlen bármit elhelyezni a tartóban, annak köszönhetően, hogy a talapzaton elegáns alak van, mellette nagy hely van a padlón, amelyen egy kompakt éjjeliszekrényt vagy több polcot is elhelyezhet a termékek tisztítására.
 4. A burkolat költsége attól függ, hogy milyen anyagból készült. Azonban az egyszerű tervezés semmilyen módon nem teszi drágábbá a terméket, és ezért az eszköz kényelmének és előnyeinek túlfizetése nem is szükséges.
 5. A mosogató szerelési folyamata csökkenthető a falon lévő több kötőelem rögzítéséhez, amely kulcs lesz a teljes mosogató rögzítő erejének. Több időre van szükség a keverő és a szifon megfelelő telepítéséhez, de ezeket a műveleteket mindig elvégezni, függetlenül a mosogató típusától.

Az alkalmazkodás hátrányairól szóló megjegyzéseknek nincs értelme, egyszerűen azért, mert nem léteznek. Az egyetlen caveat - nehéz anyag elegendő héj súlyt biztosít. A lakása padlója ellenáll egy ilyen tehernek - figyelembe kell vennie a magas épületek és padlóburkolatok állapotát egy adott esetben.

Tulip shell minősítés

Ha figyelembe vesszük a szerkezeti különbségeket, a mosogatók külön alkatrészekkel - a mosogatóval és a tartószerkezethez illeszthetők, vagy egy öntött, szilárd eszközzel, amely nem osztható meg.

A boltokban is vannak minták féltulipszal (a talapzat rövidített változata). Nehéz ilyen támogatást kérni - nem hangsúlyozza a padlót. De ez előnyös - a mosogató minden olyan magasságban található, amely kényelmes az Ön számára.

Gyakran, ha több fürdőszobája van a házban, egy ilyen mosdófülkét félig tulipán telepítenek, különösen egy olyan kisgyerek számára, aki szívesen és örömmel személyes eszközt használ.

A baba vágya lehetővé teszi, hogy gyorsan megszokja a függetlenséget.

A mosogató felszerelése egy talapzaton lehet a fal vagy a sarok közelében, a legújabb modellek a helyiség racionálisabb használatát teszik lehetővé, a korábbi üres négyzetméterek felvételével.

A tulipán mosdókagylók porcelánból, fajanszból, üvegből, rézből, rozsdamentes acélból, természetes és mesterséges kőből készülnek. Annak ellenére, hogy a fajansz mosogatók vezető szerepet töltenek be az értékesítésben, az üveg- és kőmintákat egyre inkább választják a fogyasztók, akik stílusosan és szokatlanul berendeznek egy fürdőszobát.

Mit kell tudnia, mielőtt elindulna a boltba

Nézz körül a szobába, ahol a jövőbeli akvizíciót megszületni fogják. Lehet, hogy át szeretné rendezni az írógépet, vagy áthelyezni az éjjeliszekrényt egy másik helyre. Miután meghatározta az elhelyezés helyét, határozza meg a beépítendő mosogatószer maximálisan megengedett méretét.

A szakemberek azt javasolják, hogy összpontosítsanak az 55-65 cm-es egészségügyi eszköz hosszára. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy kisebb edény hozzájárul víz és fröccsenő víz kiszivárgásához, és egy nagy lesz a figyelem középpontja, ami a fürdőszoba stílusa miatt elfogadhatatlan.

Ami a megjelenést illeti, a tálhoz, amelynek alakja derékszögű, kívánatos egy köbös talapzat kiválasztása. A lekerekített formák lehetővé teszik a lekerekített támogatást. Ezenkívül a mosdó felszerelhető a keverőhöz tervezett lyukkal. Ebben az esetben készen áll egy további dugó rögzítésére.

Jobb, ha mindent azonnal ellenőrizni fog a boltban.

A tulipán mosdókagylómodellek ideálisnak számítanak, ha lyuk van a túlfolyáshoz. Mit jelent ez a gyakorlatban? Ha vészhelyzet alakul ki, és a víz meghaladja a mosogató szélét, nem esik le a padlóra, hanem azonnal el fogja menni a szennyvízbe.

És mégis - soha ne támaszkodjon az integritását az eladó, mindig függetlenül ellenőrizze a mosogató az integritás, jelenléte repedések, karcolások és a chipek. Különböző elemek kiválasztása esetén ne habozzon összekeverni őket egymással közvetlenül a boltban, mivel nem telepedett meg az eladóval.

Lépésről lépésre telepítési utasítások

Szükséges eszközök

A mosogató és a talapzat szerelési munkálatához kötelező eszközökkel kell felszerelnie magát:

 • az építés során alkalmazott szint, a vízszintes és a függőleges felület ellenőrzése;
 • drill;
 • többféle kulcs;
 • a keményfém ötvözetekkel ellátott fúrók;
 • kalapács;
 • dugók, dugók és tömítőelemek műanyagból;
 • csövek és csavarok a vízvezeték-munka során;
 • jelölések (ceruza vagy jelölő);
 • lennyelvonó, tömítő menetes csatlakozás;
 • szilikon alapú tömítőanyag;
 • csapok.

Előkészítő szakasz

Azon a helyen, ahol eldöntötték, hogy a mosdót egy talapzatra helyezi, alkalmazza a jelölést. Hogyan történik ez? Vegyünk egy ceruzát a kezünkbe, és a tál felső szélére összpontosítva vonjunk egyenes vonalat. Pontosabb lesz, ha lefektetik, a kerámia burkolólapok varratjára összpontosítva. Ellenőrizze a jelölési pontosságot, ha az épület szintjét a falhoz rögzíti.

Ezután a mosogatót a fal síkjához kell húzni, és szorosan nyomja meg, miközben a csésze és a tál felső szélének illeszkednie kell. Most a ceruza rögzítőelemének hátoldalán rajzolja meg a rögzítési területeket.

Pontos számítások - a mosogató sikeres telepítésének kulcsa

Ellenőrizze a falat a megbízhatóság érdekében, hogy rögzítse a mosogatót. Ha a fal nem tűnik elég erősnek, először létrejön egy támogatási keret.

Ne feledje, hogy a padlónak is rendkívül laposnak kell lennie, különben még az ideális drága termék is lendülni kezd. A padló síkjának minden jelentős hátrányát cementmennyiség alkalmazásával távolítjuk el.

Ha a falszerkezet nem okoz semmilyen problémát, folytassa a lyukak és az aljzat előkészítését a talapzat alá.

Perforátor segítségével fúrjon lyukat a megfelelő helyeken, átmérőjük kissé kisebb legyen, mint a tüskék mérete. Helyezze a ragasztót és a tágulási dugókat a belül kialakított üregekbe.

Mosogató, keverő és szifon felszerelése

Az Ön feladata, hogy az öncsavart csavarokat a lyukakba csavarja, amelyek a mosogató rögzítésére szolgálnak, amelyen a tálat felhelyezik. Illessze azt az állvánnyal úgy, hogy a leeresztő nyílás a szerkezet közepén helyezkedjen el. Most helyezze a tömítéseket a rögzítőkre, és óvatosan, hogy ne sérüljön a termék sértetlensége, csavarja a penészt a fal síkjához.

Ebben a szerelésben a mosogatógép befejeződött, és folytathatja a szifon és a keverő felszerelését. Ehhez a szifon kimenetet egy tulipánhoz kell csatlakoztatni a mosdóhoz. Helyezzen egy tömítést és egy csavart a leeresztő nyílásba.

Ügyeljen arra, hogy olyan tömítőanyagot használjon, amely biztosítja a lefolyó szoros illeszkedését repedések és torzulások kialakulása nélkül. Ezután húzza meg a csavart és rögzítse a szifont a kioldóhoz.

A kisülő csőnek viszont a csatorna aljzatába kell kerülnie.

Természetesen a padlóra szerelt mosdót, mint bármely más vízvezeték-modellt, keverővel kell felszerelni, amely egy vízcsaphoz csatlakozó csapból és hajlékony tömlõbõl áll. A keverő beszerelésekor használjon speciális tekercselést, amelynek szerepe a legtöbb esetben a füstszalag működik, védi a készüléket a szivárgástól és tömíti a részek ízületében lévő területeket.

Csak a fürdőszoba tulajdonosa, ahol a csatornarendszer a fal síkjában helyezkedik el, és a lefolyó a padlóról 0,5 m magasságban van rögzítve, egy tálból és egy félpótkából álló mosdót engedhet meg.

Különösen fontos, hogy fontolja meg ezt az árnyalatot, amikor magánházat építeni a semmiből.

Természetesen bármilyen csővezeték-rendszerre ki lehet igazítani, de ezt az eljárást kizárólag a magasan képzett szakemberek bízhatják meg.

Tehát, ha figyelembe vesszük az összes funkciót, és nincsenek zavarok a mosogató beépítéséhez a félig tartó talppal, akkor az egyik legáltalánosabb módszerrel telepítheti. A tartószerkezet rugós rögzítéssel történő rögzítésének lehetősége a következő lépésekből áll:

 1. Csatlakoztassa a mosogatót a falhoz.
 2. Helyezze a rugót a fém nyílásba a zsanérban a mosogató alján.
 3. Hajtsa a csavarokat a csavarok végein és rögzítse őket anyával.
 4. Állítsa be a talapzatot.

A mosdókagylónak a csapok segítségével történő felszerelése elsősorban a mosogatóval történő szerelést feltételezi, és a félpótkocsi rögzítésére szolgáló csapokat a falépítéshez és a tálca rögzítőelemeihez kell szerelni. Ezeken a szegecseken a termék fel van helyezve, és a tömítő alátétek és anyák kerülnek a tetejére. Forgassa óvatosan, hogy ne sérüljön a mosogató integritásának.

Egyes lakástulajdonosok inkább olyan poharakat használnak, amelyek egy lábbal azonos anyagból készültek, mint a tál.

A termék forgalomba hozatalának ilyen módszere még nem nagyon népszerű, a vásárlók továbbra is gyanakvóak az ilyen rögzítőeszközökre, de a tervezők azt állítják, hogy pontosan ez a lakonikus tervezési lehetőség - a vízvezeték-berendezések jövője.

Hogyan lehet kijavítani a telepítés során elkövetett hibákat?

Ha először telepíti a vízvezetéket, előfordulhat, hogy a tapasztalatlanság és a gondatlanság a telepítés során olyan hibákat okozhat, amelyek később befolyásolják a mosdó munkáját a talapzattal. Mindegyikük javításra szorul.

 1. Tehát, ha a mosogató oldalát oldalra tolja, a záróelemek valószínűleg nem kerülnek egyenes vonalba. Ennek megfelelően a rögzítőelemek beállításával megszabadulhat a kis dőlésszögtől. Ha az előítélet észrevehető a szabad szemmel, akkor új lyukat kell készíteni a kötőelemekhez.
 2. A víz jelenléte a vízellátás felszínén a lábbeli héja használatakor és után a termék alkatrészeinek nem megfelelő alapos feldolgozását jelzi. Húzza meg újra a rögzítőelemeket, ellenőrizze a tömítések tömítettségét, és szilikonokat alkalmazzon a csőkötelekre.
 3. A falszerkezet és a mosogató közötti hézagot a rés szilikon alapú tömítőanyaggal történő bevonásával távolítjuk el.
 4. Ha a mosogató nem csillapodik, különböző irányba ingázva, óvatosan húzza meg a csavarokat. Ügyeljen arra, hogy a padló szintje legyen, ellenkező esetben teljesen le kell szerelni a mosogatót, ki kell emelni a padlóburkolatot, és helyezze vissza a mosdót az állvánnyal az eredeti helyére.
 5. Mosás közben előfordulhat, hogy a víz nem áramlik a leeresztő nyílásba. Az áradás elkerülése érdekében elegendő ellenőrizni a hullámosságot, amely felelős a vízelvezetésért. A hullámosságnak egyenesnek kell lennie, ezért rögzítse az összes csavart és csavarjait, és kissé lazítsa meg a kapcsolatokat.

következtetés

Amint láthatjuk, hogy a lépésenkénti utasítások betartásával bárki telepíthet egy mosdót egy talapzattal. Lassan végezze el az összes munkát, ne felejtse el, hogy a nagy fizikai erővel működő vízvezeték szertefoszthatja vagy feltörheti.

Csak a telepítési technológia figyelembevételével elérheti a kívánt eredményt, és az új mosdó tulipán évekig tart.

A talapzat-mosogató telepítése: szerelési technológia

Kreatív megközelítés a fürdőszoba kialakításánál - ez az egyik leghatékonyabb módja a hangulat megteremtésének és a kényelem növelésének. A fürdőszobában mindennek meg kell felelnie a három szabálynak: legyen kényelmes, esztétikus és szükséges. Semmi extra és felesleges. A listán a népszerű vízvezeték az első helyen egy klasszikus mosogató egy talapzaton.

Hogyan vonzza a vásárlókat? Esztétikus megjelenés, tömörség, szépség és sokoldalúság. Ez a tervezésű vízvezeték lehetővé teszi a vízvezetékek és csatornahálózatok lezárását.

De hogyan lehet egy mosdót elhelyezni egy talapzaton, szakértők nélkül? Milyen nehéz telepíteni a mosdót egy talapzattal? Hogyan kell ezt megtenni, és mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?

Fotó 1. Mosogató a talapzaton.

A mosogató és a talapzat helyének telepítése önmagát csinálja: a megfelelő választás

A vízvezetékház ablakai számtalan különböző típusú modellt és alakot tartalmaznak. Ha nem tudod, hogyan kell egy mosdót egy talppal a saját kezeddel felszerelni, akkor valószínűleg először meg kell értened az ilyen típusú mosdókagylók kivitelezésének árnyalatait.

Vásárlás előtt gondoljon arra, hogy hol és hogyan telepítse a mosdót egy talapzattal. Mérje meg a kiválasztott helyet. A szakértők azt javasolják, hogy egy 55-65 cm-es tálat tartalmazó mosogatót vásároljanak, ami a legmegfelelőbb méret, amellyel könnyebbé és egyszerűbbé teheti a mosogatót egy talapzattal.

A kisebb edény nem lesz könnyű használni, nem védi a padlót és a falakat a fröccsenő víztől. Ha egy nagy tálat választasz egy szűk fürdőre, akkor sok helyre lesz szüksége.

Ugyanakkor egy tágas helyiségben a mosogató nem lehet kicsi, egyszerűen "elveszik", és nem illeszkedik a megtervezett belső térbe.

A mosogató kiválasztásakor figyelembe kell venni a talapzat magasságát. Az átlagos magasságú embernek 70-80 cm-esnek kell lennie, hogy kényelmes legyen a hajlítás. A tál alakja bármilyen. Itt nincsenek speciális kritériumok, a legfontosabb az, hogy a tál és a talapzat harmóniában legyen, és illeszkedjen a formatervhez.

A négyzet alakú és téglalap alakú tálakhoz válasszon egy kocka alakú talapzatot. És kerek tálhoz - kerekített sarkokkal rendelkező talapzatok. A vízvezeték színének és alakjának meg kell egyeznie a kiválasztott formatervezéssel és a fürdőszobában lévő egyéb bútorokkal. Szeretne hozzáadni a funkciót? Válasszon egy állványt polcokkal és különböző fogantyúkkal.

Vegye figyelembe a mosogató típusát is.

Fotó 2. Mielőtt egy mosdót vásárolna egy talapzaton, győződjön meg arról, hogy a fürdőszoba belsejébe illeszkedik.

A mosogató modell kiválasztásakor ügyeljen egy további lyuk túlfolyására. A szennyvíz eltömődése esetén védelmet nyújt a vízszivárgás ellen. Továbbá, vásárlás előtt győződjön meg róla, hogy nincsenek semmilyen karcolások és zsetonok a terméken, és a tál "jól" ült a helyén, amelyet a talapzatra szántak.

Úgy döntött, hogy nem fordul a tapasztalt vízvezetékberendezésekhez, és megpróbálja önállóan felszerelni a felszerelést? A lábazati mosdó beépítése saját kezével egyszerű folyamat. Egy lépésről-lépésre szóló utasítás segít a siker elérésében, amelynek következtében egy kényelmes és gyönyörű mosogató tulajdonosa lesz. Szüksége lesz egy fúró, szint, csavarok, O-gyűrűk, vízvezeték vagy vontató.

1. lépés: Végezze el a jelölést. A mosogatóhoz rendelt hely mellett egy csatorna nyílásnak és egy vízfelületnek kell lennie. A falon egy vonalat rajzolunk, ahol a tál éle lesz, és a padlón, ahol a talapzat alsó része található.

Tekintsük a csempe varratainak elhelyezkedését. Sor vonalba rendezve. A tál a talapzaton áll és a falra támaszkodik. A tál és a tálca szélének meg kell egyeznie.

A ceruza a falon lévő rögzítő pontokon található eszközjelzés hátoldalán lévő lyukakon át.

Figyelem! A vízvezeték-berendezések csak olyan erős falakhoz vannak rögzítve, amelyek ellenállnak a súlyának. Nem gipszkartonhoz vagy más anyaghoz való válaszfalakhoz rögzítik, ebben az esetben a tartószerkezet elkészül.

3. kép A helyesen felszerelt mosdókagyló vázlatos megjelenítése egy talapzaton.

2. szakasz: lyukak készítése. A rögzítőfuratok perforációval vagy perforátor funkcióval rendelkező fúróval készülnek. A lyuk átmérőjének kisebbnek kell lennie a tüskék átmérőjénél. Ragassza be az előkészített lyukakat, és erősebb kapcsolatot teremt. Ezután vezesse a tágulási csavarokat.

3. szakasz: Az alapítvány előkészítése. A mosogató beépítése az állványtechnológiára csak tökéletesen sík felületen készül. Ha a csempe nincs simítva, a felületet cementhabarccsal kell szintetizálni. Szilikon párnákat is használnak a talapzat szintjének emelésére. A cementoldat csak erős cseppeket szünteti meg.

Photo 4. A mosogató csatlakoztatása a vízellátó rendszerhez.

4. lépés. A mosogató telepítése. A csavarokat a kész lyukakba csavarják. A kiálló részre egy mosdócsészét helyeznek. Ezután állítsa a tálat egy talapzaton.

Ennek a munkának a végrehajtásakor ügyeljen arra, hogy a leeresztő nyílás pontosan a középpontban legyen. A helyét a tálat, ellenőrizze a szintet. Miután mindent kiegyenlítettek, helyezze a tömítő alátéteket a csavarokra és óvatosan rögzítse az építkezést.

Fedje le a meghúzott anyákat dekoratív dugóval, és töltse be a rést tömítőanyaggal.

Figyelem! Ne húzza meg az anyákat! A mosogató felrobbanhat. Az Ön feladata, hogy megszüntesse a tálca tekercset, elég az alátétek meghúzása, de nem túlfeszítve őket.

5. lépés: A szifon felszerelése. A szifont rugalmas tömlők csatlakoztatják. A szerelvényeket szivárgás elleni védőeszközzel csomagolják. A végső telepítés előtt ellenőrizheti a rendszer szivárgását. Szivárgás esetén oldja meg a problémát.

Ezután szerelje fel a lefolyót. A szifon csatlakoztatását a csatornába, ne felejtse el csatlakoztatni a túlfolyó lyukat. A mosogató mosogatójában állítsa be a hálót, helyezze be a csavart, oldja ki a tömítést, majd húzza meg a csavart és csatlakoztassa a szifont.

Hajlítsa le a leeresztő csövet, és a lefolyóba vezesse a csatornába.

Fotó 5. A mosogató szifon felszerelése.

6. lépés Telepítse a keverőt. Az előre megvásárolt keverő a rugalmas tömlők használatával szerelhető fel a mosogatóra. Szerelvényekkel vannak felszerelve, a megbízhatóság érdekében, mégis nekünk kell felfújni a gyorsszalagot vagy a vízvezeték-törölközőket, és váltakozva csavarni őket a kimenetekre. A csatlakozás során vegye figyelembe a vízhőmérsékletet és a tapintójeleket. Csatlakoztatás után ellenőrizze a csatlakozások tömítettségét.