Legfontosabb > Fürdő

Acélfürdő beszerelése. Hibaelhárítás, szükséges eszközök és telepítési lépések

A fürdőszoba mindig is a közelben maradt, és szinte a ház főterében marad. Az egész nap hangulata a reggeli vízkezelés kényelméről és kényelméről szól, az este kellemes fürdője megnyugtatja és kellemes éjszakai pihenést tesz lehetővé. Ezért minden tulajdonos igyekszik maximális kényelmet teremteni a fürdőszobában. És nincs lehetőség tágas fürdőkád nélkül. Persze, néha meg kell csinálni a javításokat és frissíteni a vízvezetékeket. A legnehezebb eljárás a betűtípus helyettesítése, különösen akkor, ha először meg kell csinálni. Tehát az acélfürdő behelyezése: a küvetták megválasztásának árnyalata, és mi lesz szembe a telepítés során.

Acél fürdők: a tálak előnyei, hátrányai és a hátrányok kiküszöbölése

Az acél tálak praktikussága régóta ismert az ügyfelek számára. Emellett az árkok egy felbecsülhetetlen előnye - megfizethető költség. De mielőtt megtudná, hogyan kell egy acélfürdőt felszerelni, érdemes egy kicsit többet foglalkozni az árnyalatokkal. Az acél tálak előnyei sokkal nagyobbak, mint a hátrányok, különösen mivel könnyen eltávolíthatóak. A fő előnyök a következők:

 1. A kiváló minőségű acél fürdők nagyon tartós zománcozott bevonattal rendelkeznek. Ez annak köszönhető, hogy a gyártók szó szerint "befecskendezik" a zománcozott felületet. Ezt a technológiai kezelést követően a zománcozott réteg, mint maga az acél, különleges erőt biztosít.
 2. Az acél fürdők hosszú ideig nem veszítik el vonzó megjelenésüket, hófehérnek még hosszú évek múlva is.
 3. A műanyagból különböző alakú és módosított tálak készíthetők.
 4. Az alacsony tömeg könnyíti meg a szállítást és a telepítést. Egy fémfürdő felszerelése a saját kezével egy megfizethető eljárás egy kis türelemmel és szabadidővel rendelkező személy számára.
 5. Nagy méretű vonalzó. Az anyag lágysága miatt az acél fürdőket leggyakrabban atipikus méretben állítják elő.
A nem drága modellek nagy terhelés esetén deformálódhatnak.

 1. Túl olcsó fürdőmodellek hajlamosak a megnövekedett terheléssel elhajlani. Az acélfürdő behelyezése saját kezűleg nehéz lesz, mivel minden hajlítás zománc repedést okoz.

Tipp Ennek megakadályozása érdekében olyan modelleket kell vásárolni, ahol a falvastagság legalább 2,5-3 mm.

 1. A fém hővezetőképességének magas szintje nem igényel fűtést a falakon, amikor víz öntik, de ugyanakkor ugyanolyan könnyű hőforrást ad, ami azt jelenti, hogy meg kell oldanod az acélkád szigetelésének problémáját.

Tipp A felmelegedés hab felhasználásával történik, amely kívülről kifelé takarja a tálat.

 1. Zajküszöb a tálba öntéskor. A zümmögés csökkenthető, ha tudod, hogyan helyezz el helyesen egy acélfürdőt, és cserélje le hátoldallal.

Az acél küvetták minden előnye és hátránya egyértelmű, és a telepítés elindítható. Tehát, hogyan kell telepíteni egy fém fürdőt, és milyen eszközre van szükség a munkához?

Az acélkád felszereléséhez szükséges anyagok és eszközök

Ahhoz, hogy a saját kezű fémből készült fürdőszobát "kiválónak" lehessen telepíteni, olyan alkatrészek jelenlétére van szüksége, mint:

 • fúrófej fúró;
 • kulcs;
 • száraz cement és homok;
 • egészségügyi tömítőanyag;
 • szigetelőszalag;
 • habszerelvény;
 • zománc vagy festék vízálló;
 • építési szint;
 • hullámosított cső;
 • szifon fürdőhöz való kötés;
 • kisülés / túlcsordulás

A vasfürdõ kezével való behelyezése a csatornahálózat állapotának vizsgálatával kezdődik. Ha változtatásokra és kiegészítésekre van szükség, akkor szükség van a teljes szerkezet munkájának módosítására, ellenkező esetben az acélfürdő behelyezése sikertelen lesz, és mindent újra kell cserélnie.

Az acélkád sarokba, téglákba vagy dobozba való beszerelésének oly módon kell történnie, hogy könnyen csatlakoztatható a vízellátó rendszerhez és csatlakoztassa a csapokat. Ezenkívül a kommunikációnak szifont, túlcsordulást, hullámosított csövet kell csatlakoztatni a vízáramhoz, pólókhoz. Csak ezután szerelje össze a hevedert, zárja le az ízületeket tömítőanyaggal.

Tipp A fürdőköteg könnyen összeszerelhető, ha a termékhez mellékelt utasítások vezérlik.

A szifon kiválasztása egy másik pont, amelyet figyelembe kell venni a vasfürdő behelyezése előtt. Vannak olyan típusú kiegészítők, amelyekre figyelmet fordíthat:

 1. Félautomata - ez a kialakítás, a víz kiáramlását egy speciális alátét forgatásával végzi. A kád alján nincs szükség a parafa megtalálásához. A csukló egy fordulata, a parafa felemelkedik, és a leeresztés indokolatlan beavatkozás nélkül történik;
 2. A szokásos műanyag konstrukció minden típusú tálhoz alkalmas, és minimális erőfeszítést igényel a szerelés során. Ráadásul egy ilyen szifon sokkal olcsóbb, mint egy félautomata rendszer.

Fontos! Néhány szifon fémcsapokkal van felszerelve, amelyek a túlfolyáshoz egy csavarral vannak felszerelve. Az ilyen berendezés felszerelése egyszerű, ugyanúgy, mint a vasfürdő egészének telepítése, de ennek a kialakításnak a megválasztásakor figyeljen a gyártóra: a fémrészek, amelyek nem rendelkeznek korróziókezeléssel, túl gyorsan használhatatlanná válnak!

Acélfürdő telepítése

Az acél fürdőkád saját kezével történő felszerelése a következőképpen végezhető el:

 1. Tisztítsa meg a helyiséget, ahol a fürdő lesz: töltse / nyakkendőt, csempe vagy más padlóburkolatot.
 2. Adja meg a szükséges támogatást. Hogyan szereljünk fel vasfürdőt? A legjobb megoldás a 2,5 cm-es sarkokba történő beépítés. Ehhez a lyukakat a sarokba kell fúrni, a falon pedig jelöléseket kell tenni. Miután a sarkokat az öntapadó csavarok / tüskék segítségével a jelölőpontok közé helyezte, szem előtt tartva a fürdőmedence lábainak magasságát és a meredekséget, amelyre a telepítés során figyelni kell.

Tipp A falra szereléshez szükséges szerelési szögnek ugyanabban a síkban kell lennie!

 1. Az acélkádat a falhoz kell rögzíteni a tálcával. Helyezzen be egy küvettát, helyezze fel az előkészített helyre (jobb, ha az oldalán fekszik). Ebben az esetben az alját a falra kell fordítani, és a lyuk, amelyen keresztül a víz elhagyja, a szennyvízcsatorna oldalán található a padlón.
 2. A vasfürdő telepítése folytatja a lábak felhelyezését a felső oldalon. A csavarokat nem kell a határig húzni, jobb mérsékelt erőt használni, mint a makacs nyomás esetén, az anya megtörése veszélye áll fenn. Miután csavarja be a második pár lábat, először átfordítja a fürdőt a másik oldalon.

Tipp Az állítható lábak külön megvásárolhatók, vagy megtekinthetők a betűkészletek, amelyek már tartalmazzák a kívánt típusú hordozókat.

 1. A rögzítési szilárdság és a magasság beállítása a következő lépés. A fémfürdő beépítése a víz kiáramlásának enyhén hajlik.
 2. Most meg kell fordítanod a tálat, fel kell tenned a lábfejeket és zenenit a falhoz tapadó rést habbal, tömítőanyaggal vagy cserépragasztóval.
A magasságot speciális csúszó lába határozza meg

Tipp Zapenivanie szükséges annak biztosítása érdekében, hogy a nedvesség nem esik a résbe, a stabilitás a tál, ha a terhelés egy szélén meghaladja a megengedett normákat. Annak érdekében, hogy az illesztés esztétikailag tetszetős legyen, díszes műanyag sarkon, festett vagy csempézett.

 1. A hullámcső és a pántok összekötése a következő lépés. A szerelés a pántok irányába történik, majd az anyát meghúzzuk.
 2. Annak tudatában, hogy hogyan rögzítheti az acélfürdőt és elvégezheti az összes lépést, ellenőriznie kell a kapcsolat helyességét. Ehhez víz kerül a tálba, és a lehetséges szivárgási pontokat ellenőrizni kell. Ha a betűtípust lezáró záródugattyú zárva van, de van vízszivárgás, akkor azt jelenti, hogy a tömítés nincs jól beszerelve, vagy az anyát nem szorítják a végére. Ha nincsenek szivárgások, ki kell öblíteni a vizet, ellenőrizni kell a pántoló kapcsolatot.
 3. Az utolsó ellenőrzés megmutatja, milyen szoros a csatlakozások: szárítsa meg a padlót a fürdőszoba alatt, tegyen WC-papírt, vagy blotting papírt a csövek alatt. Öntsön vizet a betétbe a szint felénél (lehetőleg forró vízzel), nyissa ki a dugót és várja meg a teljes vízelvezetést. A papír száraz - minden lezárt, és az acélfürdő szigetelése tökéletes.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy az acélfürdőt földelje! Az eljárás egyszerű: a huzal egyik vége a fémszerkezethez van csatlakoztatva, a másik végét pedig a fürdő tálában. Semmilyen esetben sem szabad földzárni a csövet a vízvezeték- vagy fűtési rendszerbe!

Acél fürdőszigetelés

Természetesen meg kell erősíteni egy fém fürdőt, most meg kell melegíteni. Ennek az akciónak a szükségessége a vasaló falainak vékonysága és a hővezetőképesség magas tulajdonságainak köszönhető. Az acélfürdő szigetelése kétféle módon hajtható végre:

 1. Cserélje ki a tál külső felületét rendszeres habtal. Ezt hiánypótlás nélkül és a lehető legaktuálisabban kell elvégezni. Ha az utolsó felmelegedés után a betűtípus további dekorációját feltételezzük, a habot ki kell egyenlíteni.

Tipp A teljes kikeményedés után a habot meg lehet festeni, műanyaggal varázni vagy egyéb módon védeni.

 1. A fürdő tálját fa / acél / műanyag sínek keretezi, ami megteremti a léc (keret) megjelenését. Ezután az építmény csempével néz szembe. Tehát, amikor a fürdőt forró vízzel töltik fel, a termosz hatása keletkezik, azaz a fürdő falának és a csempe közötti légtér felmelegszik és hőt tart.

Az acélfürdő hőszigetelése egyszerű, de szükséges. A legismertebb díszítő technika a rögzítő hab összehangolása, melynek hatása a megkönnyebbítő vakolat létrehozása, majd a vízzáró zománc festése. A Zapenit acélkád teljesen egyszerű, de ha tökéletes hatást kíván elérni, a hab felett szilikon habot kell felhordani. A módszer tökéletes hővisszatartást biztosít, ami azt jelenti, hogy a forró vízfogyasztás többször csökken.

Vasaló felszerelése téglákra

Acél fürdőkád telepítése téglákra - olyan lehetőség, amely a szerelés erejét és megbízhatóságát előnyben részesítené. A szakértők úgy vélik, hogy az acélfürdő és a tartószerkezet szerelése nem fogja biztosítani a tál nem kívánt ingerlését, ezért határozottan ajánljuk ezt a módszert.

A vasaló összeszerelése rendkívül egyszerű: minden modell hordozóval van ellátva, és van egy hely, ahol a tál alján rögzíthető. A csapok és alátétek jelenléte szilárd és biztonságos illeszkedést biztosít. Szükség esetén állítható lábak készletét külön lehet megvásárolni, valamint dekorációs fedvényeket a tartókon. Ez további belső személyiséget biztosít a belső térnek.

Az acélfürdő beépítése a téglákra garantálja a tálat mozdulatlanságát, és ez azért szükséges, hogy:

 1. a tálat használva maximális kényelmet elérni;
 2. hogy elkerülhető legyen az oldalak és falak ízületeinek ízületének repedése.

Tipp A repedéseket ki kell küszöbölni, mert amikor a fürdőszobai nedvesség alkalmazható, a nedvesség hozzájárulhat a gomba megjelenéséhez, a penész és a bélés további megsemmisítéséhez.

Hogyan erősítsük meg a fémfürdőt egy tégla párnán? Először egy vörös téglára kell feltöltenie, olyan mennyiségben, amely elegendő ahhoz, hogy a betűtípus telepítésekor a fedél felső széle legalább 60 cm-re legyen a padlószinttől. A szükséges számú állványt a fürdő hossza mentén választják ki. Az oszlopok közötti távolságnak legalább 50 cm-nek kell lennie!

Hogyan telepítsek egy fém fürdőt a téglákon:

 1. Készítse elő a szükséges eszközöket és fogyóeszközöket. Ha a betűtípus szabványos hosszúságú, akkor kb. 2 támasz (2-3 sor magas), 20-22 tégla, és a tégla másik felének fúrásához az alsó szél alatt. A támasztó magasságának magassága 20 mm-rel meghaladja a tartó elülső falának magasságát. Biztosítani kell a lejtést.

Fontos! Ha a betű alakja már meredek / szögben van, akkor az elülső tartó magassága 10 mm-re csökkenthető.

 1. Az acél téglákat cementlemezzel rögzítik a téglákhoz, amelyeket előzetesen fel kell készíteni. Ehhez keverje össze 1 rész cementport és 4 darab finom homokkal. Hozzáadjuk a szükséges mennyiségű vizet, és a tégla tartó felhelyezését követően a szerkezetet kb. 24 óra hosszat hagyjuk a jobb tapadás érdekében.
Készenléti típusú téglaépítés a fürdő alatt

Fontos! Mielőtt megerõsítené az acél fürdõt a téglákon, ki kell szerelni a lefolyót. Tájékoztatás arról, hogyan kell ezt megtenni.

 1. A fémfürdõt a téglákra úgy kell felszerelni, hogy minél alaposabban és legcélszerûbben történjen. A tálat nagyon óvatosan, de szorosan kell mozgatni a falpanelre. És rögzíteni az építési segít cserép ragasztó, fém profil, csavarok vagy tüskék.

Tipp Ha nem tudja, hogyan kell megbízhatóan felszerelni az acélfürdőt a tartókon, használjon szalag tömítőanyagot.

 1. A teljes lezárást követően a kádat csatorna- és vízellátó rendszerekhez kell csatlakoztatni.

A csaptelepek felszerelése és a védő díszítő képernyő befejezi a vasfürdő beépítésének folyamatát. Most már tudod, hogy helyesen oldja meg az acélkádat, de ha kérdései vannak, az alábbi videó válaszokat ad a lehetséges problémákra.

Sok felhasználónak fogalma sincs, hogyan lehet acélfürdőt felvenni. Minden egyszerű: a tál alacsony súlya, ezért a normál méretekkel a mester különösebb problémák nélkül képes megbirkózni a betűk tömegével.

Végezetül

Lehetőségek a vasfürdõ kijavítására. A betűkészlethez csatolt használati utasítások ismertetik az összes rendelkezésre álló telepítési lehetőséget. De ha nincs tudás, idő és energia a telepítés elvégzéséhez, akkor hogyan kell az acélfürdőt rögzíteni, a szakember elmondja.

Do-it-yourself acél fürdőkád felszerelés: részletes telepítési útmutató

Az acél fürdők, amelyek közbenső rést találnak az öntöttvas szerkezetek és akrilalkatrészei között, nagyon népszerűek a fogyasztók széles körében. Ezt könnyen magyarázza az a tény, hogy az acélszerkezetek sikeresen ötvözik a megjeleníthető megjelenést és a nagy teljesítményt.

Az ilyen termékek jelentős előnye az öntöttvas és akril modelleknél az alacsony súlyuk, aminek köszönhetően az acélfürdő behelyezése saját kezűleg elvégezhető. De az acél fürdők telepítésének technológiája saját tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket részletesebben megvizsgálunk.

A szükséges anyagok kiválasztása

Az acélfürdőbe történő bekötés és az összeköttetés nem végezhető szifon felszerelése nélkül. Kereskedelmi forgalomban kapható, félautomata, speciális alátétekkel ellátott modellek, amelyeken keresztül a víz kézzel "búvárkodás nélkül" kiüríthető: maga a parafa is felemelkedik, és a víz lecsapódik.

Néhány szifont fémdobozokkal egészítenek ki, amelyek egy csavarral vannak ellátva a túlfolyáshoz. Ők az esztétikai megjelenésről híresek a műanyag társaikhoz képest.

Azonban a vízzel való gyakori kölcsönhatáson alapuló, nem megfelelő termékek gyorsan rozsdásodhatnak. A korróziónak kitett anyagból készült kötőelemek, néhány év múlva, egymásba "összeragadhatnak", így szükség esetén szinte lehetetlen csavarni őket.

Az anyagokból az alábbiakat is fel kell készíteni:

 • szerelési hab;
 • elektromos szalag;
 • szilikon tömítőanyag;
 • vízálló festék.

A túlfolyócső esetében: jobb hullámosított rugalmas tömlő használata. Ha összehasonlítjuk a hullámcső belső méretét egy merev cső lumenének átmérőjével, akkor ez a paraméter ugyanakkora külső átmérővel nagyobb lesz. Ez a látszólag kis változás csökkentheti a túlfolyás valószínűségét.

A munkához eszközök szükségesek:

 • a szabály;
 • építési szint;
 • elektromos fúró;
 • villa kulcs;
 • elektromos hegesztőgép.

Néhány előre telepítési szabály

A saját kezű acélfürdő telepítése csak a padló szerelésének befejezése után indítható. Ezen a ponton vízszigetelést kell végezni, a padlószintet ki kell emelni és a padlót lefektetni.

A régi házakban a padló a fürdőszobában az ajtó 1-2% -os lejtésével készült, az aktuális SNIP-ra hivatkozva, amely szerint a lejtő irányát úgy helyezték el, hogy a szennyvíz ne léphessen át a folyosókon csatornákba való átirányításkor.

A jelenlegi szabályozás csak a fürdő és a folyosó közötti küszöb jelenlétét igényli, amely nem lehet kevesebb 2 cm-nél, így egy ilyen akadály 3-4 négyzetméter alapterületű, akár 50 liter vizet is tartalmazhat.

Az acélkád felszerelése előtt ellenőriznie kell a csatornarendszer állapotát. A problémák megtalálása és kijavítása esetén a telepítés után figyelmezteti magát a problémára, amelyet csak a rendszer leszerelésével lehet rögzíteni.

Az építkezést úgy kell elhelyezni, hogy könnyen csatlakoztatható legyen az összes szükséges kommunikációhoz.

A nem szabványos ívelt alakú modelleknek megbízhatóbb rögzítésre van szükségük, amelynek szerepe a mellékelt támasztékokkal és az épített kerettel is elvégezhető.

További haszonszerzés

A fürdő falai a víz alatt és a benne elhelyezkedő testek deformálódhatnak. Ezért egy acélfürdő beszerelésekor egy további erősítőszerkezet gyártása biztosan nem lesz felesleges. A keret gyártására szolgáló anyag a következőket teheti:

 • fa rúdelemek 20x100 mm;
 • horganyzott UD vagy SD profil 20-40 mm-es szakaszban;
 • fém sarkok 25 mm.

A szerkezet méretének kiszámítása

A keret mérete és kialakítása attól függ, hogy hol helyezkedik el a kád. Különállóan állhat vagy falra helyezhető. Az acélkád falra szerelése előnyösebb, mivel ez az elhelyezés lehetővé teszi a terhelés egyenletesebb eloszlását.

A kupak közvetlenül a falhoz, a csomóponttól a függőleges felületig történő elhelyezéssel meg lehet tagadni a támasztóoszlopok felszerelését. Ebben az esetben a felső övet a falhoz kell rögzíteni.

A téglalap alakú fürdőkészülékeken végzett mérési munkák során vegye figyelembe, hogy a külső réteg a szerkezet kerete felőli elülső oldalával kerül felszerelésre.

Miután megmértük a szerkezet méreteit, add hozzá a kapott érték 10% -át. Ez nem befolyásolja jelentősen a költségeket, de lehetővé teszi, hogy további károk elkerülése érdekében az anyaghiányhoz kapcsolódó esetleges problémákat megakadályozza.

A fából készült rudakat vagy fém sarkokat vágófűrésszel vágják a keretelemekbe. A vágási szögnek 45 ° -nak kell lennie. Faacélokkal történő munka során, mielőtt egy acélkád behelyezése előtt kívánatos lenne a vázelemeket védő zománnyal lefedni. A fémkorrózió megelőzése elősegíti a speciális primer kompozíciók elemeinek kezelését.

A keret felszerelése és felszerelése

Az előkészített tárgyakat a padlóra helyezzük és előzetes felszerelést készítsünk. Az építmény fapadlója rögzítésre kerül a padlóra horgonyokkal vagy tüskékkel. Ha egy keretet profilt használnak, a fémelemeket hegesztéssel kapcsolják össze.

A függőleges oszlopok rögzítve vannak az alapkerethez. A fürdő rövid oldalán csak egy állvány van előirányozva, és pontosan a szegmens közepén helyezkedik el.

Az összekötő elemek segítségével összegyűjti a felső öv vázát. A tervezés teljesen megismétli az alsó támasz szerelvényét. A vágott profilokat a sarokoszlopokra helyezzük, és hegesztéssel vagy önmetsző csavarokkal rögzítjük.

Állítható fürdő lábak

Amikor a fürdőt a fém sarkain szerelt keretre telepíti, fontos, hogy kiküszöbölje a torzulást, biztosítva a szűk helyet az egész területen. Ehhez a keret rögzítésének szakaszában a lábakat be kell állítani. Röviden váltakozva csavarják meg és húzzák meg közepesen erővel, és csavarokkal rögzítik a padlóra.

A test pozíciójának igazításakor kövesse azt a szabályt, hogy jobban fel kell emelni a leeresztett szöget, mint leengedni. A szabályt a fürdő átlójára helyezzük. A vízszintes síkot meghatározza.

Egyes gyártók széles hordozóval felszerelt modelleket gyártanak. Kétoldalas szalaggal vannak az alapra rögzítve. De a gyakorlat szerint ez a mechanizmus nem olyan hatékony.

Miután beállította az építőelem lábát, csak a fürdőszoba és a fal közötti rések lezárására marad.

A keskeny hézagokat könnyű lezárni szilikon tömítőanyaggal, csemperagasztóval vagy habképzővel. A varratok lezárását követően a szakemberek azt javasolják, hogy a tartályt vízzel töltsék fel és hagyják ebben a helyzetben, amíg a tömítőanyag teljesen be nem áll.

Annak érdekében, hogy a kötés láthatóbb megjelenést kapjon, vékony műanyag sarokba vagy víztaszító festékkel van bevonva.

A gazdaság díszítése ízlés és lehetőségek kérdése. A kikészítéshez biztonságosan használhat nedvességálló lapokat gipszkartonból, műanyag panelekből vagy cserépből.

Szigetelés és szigetelés

Az acélkádok sok tulajdonosai panaszkodnak, hogy amikor tankot töltenek vízzel, erős zümmögés tapasztalható, ami sok aggodalmat kelt. Javítsa ki a helyzetet a ház hangszigetelésével.

Az extrudált polisztirol egy kisméretű sejtekből álló és egységes szerkezetű lemezlemez. Az alacsony hővezető képesség, a vízfelvétel hiánya és a nagy nyomószilárdság miatt híres. A polisztirolt gyakran fémezett vagy fóliázott réteggel vonják be.

A legegyszerűbb módja az öntapadó szőnyegek használatának. A szigetelõ anyagot a fürdõ méretére vágják, 2-3 cm térfogatnövelõt engednek be. Az anyag ragasztása elõtt a fémfelületet zsírtalanítják az alkohollal nedves szalvétával törölve. Ragasztáskor szükséges a buborékok képződésének elkerülése. Amikor megjelenik egy buborék, anélkül, hogy várakozna arra, hogy a ragasztó szárazon maradjon, puha anyagot kell átszúrnia egy tűvel vagy tűvel, teljesen felszabadítva a levegőt.

Egyes mesterek technikai dugaszokat használnak a zajszigetelésre. A választás legfontosabb előnye egy környezetbarát anyag, amely még akkor sem bocsát ki technikai párolgást, amikor a fürdő meleg vízzel van feltöltve. A bevonat az előző esethez hasonlóan a tálca hátulján van ragasztva. Miután a ragasztóanyag teljesen megszáradt, a fürdő felhasználható rendeltetésszerű használatára.

Ha beszélünk az acél szigetelő tulajdonságairól, a vékony fémfalak nem képesek erre. Ez a probléma könnyen megoldható a szigetelés megszervezésével.

A szigeteléshez bármilyen habarcsot kell használni. A munkát több szakaszban végzik:

 1. Előállítás. A fürdőt egy lapos felületre helyezzük, amelyet egy polietilén vágással borítunk, fejjel lefelé fordítva. A kialakítás úgy van rögzítve, hogy ne habozzon a hab alkalmazásakor. A csatornacsatlakozás területei a maszkolószalagot ragasztják.
 2. Bevonat tömítőanyag. A tál fémfelületére vékony tömítőanyag-hálózatot alkalmaznak. Ezek a manipulációk lehetővé teszik a rögzítő hab megbízhatóságának növelését.
 3. Hab alkalmazása. A habot lassan alkalmazzák, egyenletes réteget képeznek a felületen. Az anyag körkörös mozdulatokkal van ellátva, a fürdő szélétől kezdve a közép felé emelkedve. Az alkalmazás során apró szünetekkel jár, hogy az anyag kiszáradjon, és lábnyomot érjen el a felületen.

A fürdőt meg lehet fordítani a lábakon, és csak a hab teljesen kikeményedése után állítsa be. Az alkalmazott építési hab elegendő duktilitással rendelkezik, ami különösen fontos a szerkezet működése során.

Ez a folyamat szemmel láthatóan megjelenik a videóban:

A kommunikáció összefoglalása

Az acélfürdő összeszerelését a hozzá csatolt utasításoknak megfelelően kell elvégezni. A fürdő telepítésekor be kell illeszteni a szifont, fel kell szerelni a túlfolyó tölcsért, csatlakoztatni kell a csapokat, és csatlakoztatni kell a csöveket a víz kifolyásához.

Ehhez csatlakoztassa a hullámcsövet és a kábelköteget. A főbb árnyalatok az összekapcsoláskor:

 • Gumi tömítések a szilikonnal való felszerelés előtt.
 • Tömítés szilva kívülről szerelve.
 • A túlfolyás és a tömlő közötti tömítésnek kúpja van a pántálás irányában.
 • A menetes csatlakozások jelenlétében füstszalagot kell használni.

A konténer vízzel való kitöltésével a legegyszerűbb a megfelelő csatlakozás meghatározása. Ha nincs szivárgás - a munkát helyesen végezzük. Ha a parafa szorosan lezárt, de a lefolyó és a cső közötti csatlakozások szivárognak, ez a tömítés helytelen beszerelését jelzi.

Annak biztosítása érdekében, hogy nincs szivárgás, felengedik a gépelt vizet, és ebben a pillanatban megnézik a pántok összekötését. Ha szivárgás következik be, óvatosan húzza meg az anyát.

A hiányosságok kijavítása után alaposan törölje le a kábelköteg minden csatlakozását száraz ruhával. Ellenőrző ellenőrzés elvégzéséhez szőnyegezze le a padlót a cső alá papírtálcával vagy WC-papírral. A leeresztő nyílást dugóval lezárják, és a fürdőt félig töltik forró vízzel. Ezt követően a dugót eltávolítják a lefolyóból, és a víz leeresztik. Ha ebben az időintervallumban a papír száraz marad, a telepítés helyes.

Fémszerkezetek beszerelésekor fontos, hogy ügyeljen a földelésre. A huzalozás hibája esetén nagy a valószínűsége annak, hogy életveszélyes feszültség jelenik meg a házon. Ebből a célból egy 2,5 m2-es keresztmetszetű rézhuzalt rögzítenek az egyik végén a fürdőbe, rögzítik egy csavarral, a másik pedig a fémszerkezethez. Ne dugja a házat a vízellátó csövekhez vagy a fűtési rendszerhez.

És fejezze be a tippeket a mesterektől - nézze meg a videót:

Acélkádak felszerelése a lábakon - lépésről lépésre mesterkurzus

Lépésről lépésre szétszereljük az acélfürdő beépítését. Megbízhatóan rögzítheti a lábakra, megtudhatja az üzembe helyezési trükköket, amelyek növelik a működtetés időtartamát és a vízvezeték jellemzőit, a nedvességálló gipszkarton és a Knauf fémprofil fürdőjéhez.

A kiválasztott acél téglalap alakú fürdőkád spanyol Roca sorozat, Contesa, 1700 × 700 × 400 mm méretű. A fürdő térfogata 185 liter, az acél vastagsága 2,4 mm. Az acélfürdő fő előnye a könnyűség. A bemutatott vízvezeték súlya 29 kg, így egy személy képes kezelni a telepítést. De öntöttvas fürdő telepítése önmagában nem lesz könnyű. Legalacsonyabb súlya 80 kg, legfeljebb 180 kg. Egy asszisztenst vagy akár egy brigádot kell csatlakoztatnunk.

A fürdő telepítése a szerelő lábakkal kezdődik. Annak érdekében, hogy ne károsítsa a padlóburkolatot, valami lágyot helyezünk a fürdő alatt. A gyári kartondoboz még nem távolítható el, ez megbízható aljzat a karcolásoktól. Fordítsa át a fürdőt. Az öntapadó szerkezetek, ahogyan mi a mi esetünkben, amelyek az alsó kontúrját követik, jó lábaknak tekintik a rögzítéshez. A magasságállítás, a torzítások és az egyenetlen padló megakadályozása. Ahhoz, hogy a fürdőt a lábakra telepítse, előfeszítse az U alakú támasztékokat. Jelölés után zsírozza fel a felületet alkohollal, és megbízható fogást biztosít. Kétoldalas szalaggal rögzítjük a szerkezeteket. A tartókat pontosan a fürdő mindkét oldalán rögzítjük, elkerülve a ferdítést. Vannak csavaros lábak is, de nem ajánljuk őket. Nem tudnak ellenállni az egyenetlen terhelésnek a kádban és károsítják a zománcot.

A lábakkal ellátott készlet hosszú beállító csapokat tartalmaz. Mindig be kell őket illeszteni a műanyag hegyekre. Ezt simán végezzük el, ügyelve arra, hogy a menetes csatlakozás ne sérüljön meg. Testre szabhatja a csapot gumi kalapáccsal.

A csapok beszereléséhez. Húzza meg az anyákat a műanyag fülön, és csavarja be a csapot a tartóban lévő lyukba. Ez a részlet lehetővé teszi számunkra, hogy a fürdő magasságát és horizontját állítsa be.

A lábak felszerelése után fordítsa át a kádat. Szerelje fel a leeresztő rendszert. Csomagolja ki és tanulmányozza az utasításokat. Elindítjuk a szerelvényt az alsó csatornából.

A leeresztő cső a fürdő alja alatt lévő technológiai lyukba van szerelve. Ez az elem két részből áll - egy tölcsér alakú csőből és egy csésze alakú krómozott részből áll, amely megakadályozza a nagy törmelék belépését a lefolyórendszerbe. A beszerelés során a legfontosabb, hogy ne felejtsük el összeszerelni a tömítéseket, és ha nem biztos a minőségükben, használjon további szilikont a megbízható tömítéshez.

Menj a csatlakozás túlcsordulásához. Ezt az elemet egy cső képviseli, amelynek egyik vége a fürdő oldalán lévő felső nyílásba van szerelve, a második pedig az alsó csatorna számára, amely a csatornacsatornához vezet. A készlet megvásárlásakor válasszon egy hullámos túlfolyócsövet. Egyszerűen fel van szerelve, nagyobb külső átmérője van, mint egy merev cső, ami azt jelenti, hogy a víz túlcsordulásának valószínűsége minimális.

Ezután csatlakoztassa a túlfolyó csatlakozóaljzatot, szerelje fel azt a technológiai lyukba a fürdőszoba oldalán. Ez az elem elvégzi a vízelvezetés funkciót, amikor a víz eléri a kívánt jelet.

A modern piacon két fürdőkád-elvezető rendszer található. Számos kithez ismert, lánccal ellátott kupakkal és automata dugóval. A második változatnál a nyílás (zárás) olyan mechanizmus révén történik, amely túlfolyásra van szerelve, mint a miénk. Ebben az esetben nincs szükség arra, hogy hajlítsa le és húzza ki a parafát, elegendő a kar elforgatásához.

Itt van a lefolyórendszer végső telepítése.

Számolja ki a fürdő magasságát. A helyes mérés biztosítja, hogy nemcsak a megfelelő burkolattal illeszkedik a burkolólap burkolatához és a vízvezeték-ellátó rendszerhez, hanem lehetővé teszi, hogy mélyebb térdre telepítse a szifont. Ebben az esetben a külföldi szagok szivárgásának valószínűsége minimális. A csak 5 cm-es fürdő további emelése megakadályozza a haj és törmelék felhalmozódását a szifonban és a fém leeresztő rácsban.

A fürdőnek a falhoz való erősítése érdekében szerelje fel a tartót, amíg fenntartható. Knauf fém profilját használtuk.

Rögzítse a profilt dowel-shuropov segítségével, válassza ki a lépést. Javasoljuk, hogy a tartószerkezetet a lehető leggyakrabban szerelje fel.

Úgy néz ki, mint egy fém megáll, miután csatlakozik a dowel-shuropyhoz.

Visszaadjuk a fürdőt, és helyezzük. Mivel a falban levő vízleeresztő nyílás magas és a lábak hosszúsága nem elegendő, a vízszintes szintre kell felszerelni a fürdőt a téglákon. Ráadásul a fém lábak nem elég erősek és nehézek, könnyen megfordulhatnak a test vagy a víz súlya alatt. A szépség nem a legfontosabb itt, hiszen a jövőben bezárja a fülkét a fürdőszoba alatt gipszkartonnal, és csempézni fogja. A tégla jelölésekor ne felejtsd el, hogy elegendő helyet hagyj a szifonnál, így szabadon hozzáférhetsz. A téglagyártást cement-homokhabarcson végezzük.

Húzzon vonalat a falhoz, és távolítsa el a fürdőt. Rögzítse a szilikon tömítőanyagot a csavarozott profilra és a jelzett vonal alatt. Miután megsemmisítették a szilikont, tegye a fürdőt a helyére.

A kádat pontosan a szintre állítjuk be a csavarok beállításával.

Szilikon tömítőanyag zárja be a fürdőszoba és a fal közötti csomópontot.

A lábak stabil rögzítéséhez és a csúszás megakadályozásához megerősítjük őket téglákkal, az ízületeket cementhabarcsgal lezárjuk. A lábakat különösen erősen be kell ágyazni a nehéz öntöttvas fürdő telepítésekor.

Miután kihúztuk a fürdő hátsó sarkát és biztonságosan felerősítettük a falra, rögzítjük a merevséget a végekből, és tégla ragasztóra helyezzük.

Amikor a szilikon tömítőanyag és a ragasztó száraz, akkor folytassa a szifon csatlakozását a szennyvízelvezető csatornába.

A csatlakozás merev szerkezettel történik. A rendszer felbontásához a sarkokat 45 ° C-on használjuk. Ellentétben egy hullámos csővel, az ilyen rendszer könnyebben működtethető és tisztítható. Ha elakadt, elegendő az ütközőszelep kinyitása és a lefolyó tisztítása.

Így kell a rendszernek a kemény szifon csatlakoztatását a csatornába.

Az alsó leeresztődugót és az elforduló karot az oldalsó lefolyó kinyitásához és lezárásához telepítjük.

A lefolyórendszer telepítésének ellenőrzéséhez nyissa ki a csapot és töltse fel a fürdőt vízzel. Amikor a parafa zárva van, nem észlel szivárgást - a felső nyak helyesen van összeszerelve.

Amikor a fürdő félig tele van, nyissa ki a dugót, ellenőrizze az összes többi csatlakozást a szivárgás valószínűségét illetően.

Minden száraz, a fürdőszobát lehet használni. Ha szivárgást észlelünk, valószínűleg lazán meghúzzuk az anyákat, lánc keletkezik, vagy az adaptereket nem mereven rögzítik. Húzza meg az anyákat, és irányítsa a szerkezetet a kívánt irányba.

Az előnyök ellenére az acélfürdőnek két fő hátránya van: a benne lévő víz gyorsan lehűl, és fokozott zaj keletkezik a vízbevitel során. A költségvetési lehetőség, hogy megszüntesse ezeket a problémákat - habszivárgás. Az akril és öntöttvas fürdő felszerelése nem igényli ezt az eljárást. Ezek az anyagok jó hangszigeteléssel és alacsony hővezető képességgel rendelkeznek. Azonban, ha javítani szeretné minőségi jellemzőit, senki sem tiltja meg az ilyen fürdőket. Jobb, ha az összeszerelőhabot nedvesített felületen alkalmazza, mint száraz, kicsi területeken. Hagyjon egy kis rést a technológiai lyukak körül, kb. 2 cm-rel, a felesleges hab pedig könnyen eltávolítható egy éles pengével.

Folytassuk a mennyezet profiljának keretét. Itt ismét a Knauf-profilt használja. Kezdjük a rés mélységével és szélességével. Az útmutatókat a padlóra szereljük és rögzítjük tollszegekkel. A profilot oldalra szereljük, mélyedve a gipszkarton lapok vastagságára és a ragasztóval ellátott csempékre. Ez a távolság körülbelül 22-24 mm, figyelembe véve, hogy a gipszkarton lap vastagsága körülbelül 12-13 mm, a ragasztott lapok vastagsága pedig 10-11 mm. Jobb kikötni a távolságot. Ha a fülke kissé süllyesztett, nem ijesztő. De a hullámzó lemez csúnya lesz. Az oldallapokat egy széles álmennyezethez csatlakoztatjuk, rögzítjük őket a fürdőkád oldalához közel, eltakarítjuk a réseket. A függőleges profilokat középen rögzítjük csavarokkal.

A kárpitozáshoz nedvességálló gipszkartonhoz használjuk a Knauf-ot. A standard lap mérete 3000 × 1200 × 12 mm. Egy 170 cm-es fürdő legfeljebb egy ilyen lapot igényel. Hajlított résszel rendelkező felület esetén mérje meg a kívánt hossz és szélesség téglalapját, vágja és rögzítse. Varrjuk a többi rést. A lejtős és egyenes rész közötti alakzatot a gipszkartonból levágott méretű háromszögek borítják. Nem figyeljünk a kis hézagokra, ezek a hibák nem láthatók a csempe alatt. A burkolást követően elkészítjük az előírt méretű ablakot és felszerelünk egy egészségügyi betétet. Az utolsó lépés a ragasztó és csempék alkalmazása.

A hiányzó csempe a fürdőszoba és a fal között le van fektetve, a varratokat töröljük, most végezzük a befejezés végét - lezárjuk a varratokat. Tisztítjuk a burkolatot a fürdőszoba és a fal között, mindent kiszárítunk. A tömítéshez fehér szilikont használunk, amely nem engedi, hogy a víz áthaladjon a fürdő oldalán.

Annak megakadályozása érdekében, hogy a szilikon megkenje a csempe és a fürdő, ragasztás kerítés formájában maszkoló szalag a kerület körül. Megakadályozza, hogy a tömítőanyag belépjen a bélésbe és a vízvezetékbe.

Tisztított és elkészített varrat fehér szilikon tömítőanyaggal.

A varrat simává teszünk, ujjal, műanyag spatulával vagy spatulával finoman terjedünk. A felesleges tömítést nedves ruhával törölje le.

Amikor a szilikon kissé kiszárad, óvatosan távolítsa el a maszkoló szalagot.

Miután a szilikon végül megrepedt, a fürdő készen áll a használatra.

Acélfürdő felszerelése a kezével befejeződött. Miután elvégezte az összes munkát, javasoljuk, hogy alaposan szellőzzön a fürdőszobában, hogy megszabaduljon a szilikon tömítőanyag illatától.

Négyféle módon kijavítod a fürdőt

Vízszerelés, amelynek telepítését ebből a cikkből megtudhatja

Helló, kedves olvasók! Ebben a cikkben fogok beszélni arról, hogyan kell kijavítani a fürdőt. Annak ellenére, hogy a modern vízvezeték még mindig nagyon egyszerűen telepíthető, a blogelőfizetők gyakran felmerülnek a fürdők telepítésével kapcsolatos kérdések. Ezért azt javasolom, hogy fontolja meg, hogy a fémek és akrillák mindenütt jelenlévő vízvezeték szerelvénye a már elkészült munkák példáján szerepel.

Tényleges rögzítési módszerek

A fürdõ helyének jellemzõivel összhangban a következõ típusú telepítések különböznek egymástól:

 • rögzítés a padlóra, amikor a vízvezeték külön-külön van felszerelve a falaktól bizonyos távolságra;
 • Rögzítés a padlóhoz és a falakhoz - a legáltalánosabb megoldás egy szögletes vízvezeték szerelésénél, vagy abban az esetben, ha a tálat egy résszel helyezzük.

A használt rögzítőelem típusa szerint különbözik:

 • a téglafalon történő szerelés egy univerzális megoldás, amelyet gyakran használnak fém fürdők megbízható és stabil felszereléséhez;
 • a szabályozatlan vagy állítható lábakra történő felszerelés - az acél és az öntöttvas fürdők esetében, amelyek konfigurációjában ilyen támaszok vannak;
 • a fémszerkezetekre és az állítható támasztékokra - a legáltalánosabb megoldás az akril vízvezetékek rögzítésére.

Az első módszer - acélfürdő beépítése egy téglára

Javaslom, hogy ismerkedjen meg a KaldeweiSaniformPlus acélkád elhelyezéséről készült fényképes jelentéssel, melynek mérete 1,7 és 0,75 m között van. A beépített termék szabványos konfigurációjú, de a vastag falak miatt nagy súlya van. Jelentős súly jelentősen bonyolult telepítést és további igényeket támaszt a kötőelemek szilárdságával és stabilitásával kapcsolatban.

Az utasítások szerint a termék speciális lábakra van szerelve, ami nagyban leegyszerűsíti a telepítést. De azért, hogy megmentse, úgy döntöttek, hogy telepítenek a téglafalra. Amint később kiderült, a téglafal jobb merevséget biztosított, mint a rendszeres lábak használata.

Nem tudod, hogyan rögzítsd az acélfürdőt, hogy ne lengjen? Olvassa el és megtanulja megtanulni.

Telepítési technológia

Az utasításokat, amelyeken dolgozni fogunk

Tehát folytassuk a fürdőszoba elrendezését:

Csomagolja ki és mérje meg a méréseket

 • Kicsomagoljuk a fürdőt, és az ülés méreteivel korreláljuk a méreteit;

Figyelem! A fürdőkádnak a fülkebe történő sikeres beépítéséhez a tálca oldalainak és a fal mindkét oldalán lévő távolságnak legalább 2,5 cm-nek kell lennie, ez a követelmény nem vonatkozik sarokfürdők beépítésére.

 • Állítsa be a tálat a támasztórúdra, amit a perem rossz oldalán helyeztünk el;

Ne felejtse el csatlakoztatni a szifont

 • Ellenőrizze a tál szintjét a horizonthoz képest egy szinttel, és ha szükséges, állítsa be úgy, hogy a támasztókerék szögét megváltoztatja;

Az első sor téglák lefektetett

 • A fürdő talaja között feküdtünk, ahol a lábak jelenlétét eredetileg feltételezték;

Talán a legmegbízhatóbb és ugyanakkor olcsó kötőelemek készen állnak

 • A tégla utolsó falát a tál falához közelítik, tégla darabokkal;
 • Miután a falazás megszáradt, távolítsa el a támasztékokat, és ellenőrizze a vízvezeték stabilitását a súlyával;

A téglaszekrény burkolható a falakhoz

 • A kád peremén lévő téglából kinyitottuk a képernyőt a túloldalon.

A képernyő ebben az esetben nemcsak díszítő funkciót végez, de többek között olyan elemként is szolgál, amely további merevséget biztosít az egész szerkezet számára. A falazásnak a perem alsó részéhez való csatlakozása lehetővé teszi, hogy elkerülje a tál kifolyását, még akkor is, ha az alsó támaszok nem elég erősek.

Tehát megtanultuk, hogyan erősítsük meg az acélfürdőt, nehogy megdőljön. De még egyszer felhívom a figyelmet arra a tényre, hogy ez a módszer a fémre vonatkozik, és nem ajánlott ilyen fektetést tenni egy tál akril alatt.

A második módszer - rögzítve a falhoz és a padlóhoz

Tehát megvizsgáltuk, hogyan szereljük fel a fémvázakat a téglafalra, most azt javasoljuk, hogy megtanulják, hogyan rögzítsék a fürdőt a falhoz.

A képen ugyanaz a KaldeweiSaniformPlus fürdõ található, 1,7-es méretben 0,75 m-rel, de ezúttal a telepítés nem a téglafalon történik, hanem a szabványos tartószerkezeten.

A csapok felszerelése lábakkal

Pontosabban, ebben az esetben késő volt észrevenni, hogy a lábak csapja kisebb, mint eredetileg. Vagyis az 59 cm-es oldalak magassága alatt tervezték telepíteni, a fürdőkád és a teljesen kinyújtott lábak magassága pedig 56 cm.

A szükséges vastagságú csempék szerelése

A problémát a cserépdarabok darabolásával oldották meg, amelyeket később a lábak helyére ragasztottak.

Ezután mérje meg az oldal alsó szélének elhelyezkedését és a fémszerkezettel ellátott markupot.

Rögzítés a falra szilikonnal lezárva

A profil tetején 1-2 mm-es hátlapot kapott, egy szilikon tömítőszalagot használtunk.

Ezután az acélkádat a falhoz húzták, hogy a tartóik a padlóra ragasztott csempeburkolatokon álljanak.

Lehetőség van a szilikonra ragasztott csempék szerelésére a napi, egy nap alatt, miután a szilikon teljesen polimerizált.

Tehát most már tudod, hogyan kell a fémcsöveket a falhoz és a padlóhoz rögzíteni. Még mindig meg kell tanulnunk, hogyan javítsuk meg az akril vízvezetéket, ami ma olyan népszerű?

A harmadik módszer - akril sarokkád beépítése rendszeres támaszokra

Hogyan erősítsük meg a fürdőt, nehogy elakadjon, ha akrilból készült?

Vessünk egy pillantást az utasításokban felsorolt ​​lépésekre:

 • Engedje ki az akril tálat a csomagolásból;

Tartunk egy akril felület fényét, egy ágytakarót a padlón

 • Hajtsa le a fedelet a fürdő padlóján és fordítsa rá a tálat (ez a védelem a karcolás ellen)
 • A méretet a tál oldaláról vettük, és megfelelünk az ülés méretének;

Annak érdekében, hogy a sarokkád gyorsan és hatékonyan legyen felszerelve, győződjön meg arról, hogy az ülést képező két fal derékszöggel közelít. A derékszög hiánya azt jelzi, hogy az oldal és az egyik fal közötti rés lesz, ami nagyon nehéz fedezni.

 • Kicsomagoljuk azokat a komponenseket, amelyekről a keret készül;
 • Külön bontunk le minden komponenst, hogy megkönnyítsük az összeszerelést;
 • Dugja be a dugókat a lábak végébe, és csavarja be őket;

A csapok beszerelése a záranyákkal

 • Csavarja be a csapokat a beállító lábakba (van egy szál a lábakon belül);
 • Két záróanyát húzzunk a csapon;
 • Összegyűjtjük azt a profilt, amelyről a keret készül;

Csavaros csavarok a profilon

 • Csavarja be a beállító lábat a profilba illesztett lyukba.
 • Egy záróanyát a profilhoz közel húzzuk meg, a másik pedig a lábhoz, hogy a formatervezés erős és stabil legyen;

Rögzítse a profilokat akrilra

 • Elkészített profilok a tálra rögzítve és csavarokkal rögzítve, amelyek tartalmazzák;
 • Egy másik profil összeállításához készítsen egy rövid és egy hosszabb csapot;
 • Egy rövid csavart csavarják be, és a záranyákat csakúgy, mint a többi lábat;

Hosszú csapszerelvény

 • Csavarja be a hosszanti csapot a profil oldalán, amely a fürdőkád oldalának oldalán helyezkedik el;

A belső és a külső lábat hosszú csavarral állítottuk be

 • A csavart hosszú saroknál mindkét oldalán műanyag lábakat szerelünk, vagyis az egyik láb az akril tábla, a másik a padlón;
 • A lábak mindkét oldalára felszerelve, anyákkal;

Miután a támasztó lábak a profillal vannak felszerelve, a dugóknak síknak kell lenniük. A támasztólábak szélső pontjainak helyét egy vonalzóval ellenőrizheti, mérve a távolságot a profil felületétől a csonk felületéig.

 • Átfordítjuk az összeszerelt szerkezetet, és az ülésre helyezzük;
 • Ellenőrizze a tálca helyzetét, és helyezze a kerékpántra;
 • Ha szükséges, rögzítjük az anyákat a támasztékra, igazítjuk a lábakat és húzzuk meg újra a záróanyákat.

Negyedik módszer - akril fürdők megerősített rögzítése

Tehát most már megtanultuk, hogyan kell egy akril fürdőt felhelyezni a lábakra. De ahogy a hosszú távú működés is mutatja, ez a módszer jelentős hátrányban van. A megerősített profilok között a tál egy személy súlya alatt dörzsöl.

Természetesen ez a hátrány nem kritikus, de jobb megszüntetni. E célból 625 mm-es és 250 mm-es vastagságú habblokkokat választanak ki.

Annak érdekében, hogy a fürdőt a szabványos cserépméretekkel ellátott tömbökre szereljük, lehetséges, hogy a rögzítő keret összeszerelésénél a profilokat legalább 65 cm távolságban elosztjuk.

A tömbök a csésze alatt helyezkednek el a rögzítőhabon. Miután a hab teljesen megkötődött, a fürdő már nem szakad, és mozdulatlanul marad. A módszer ára minimális, hiszen csak néhány téglát és habtartályt kell vásárolnia.

Példa arra, hogy miként erősíthetjük meg a fürdőt, hogy ne csússzunk

Vessünk közelebbről a rögzítőelemek utasításait:

 • A támaszték beállításával felemeljük a tálat a maximális magasságon;
 • A kerítés körül a téglát, amelyen a téglákat lefektetik, fújja ki a habszivacsokat;
 • A hab felületére blokkokat helyezünk, amelyek felületén egy habszalagot alkalmazunk;
 • Az állítható tartók segítségével csökkentse a tálat a habon, és támogatjuk az anyacsavarokkal.
 • Egy nap alatt a vízvezeték felhasználható rendeltetésszerű használatára.

Annak érdekében, hogy a hab jobban tapadjon a tömbökhöz és a padlóhoz, a habarcsot vízzel meg kell nedvesíteni.

következtetés

Ebben a cikkben beszéltem arról, hogyan kell a kádat a falhoz és a padlóhoz rögzíteni, és remélem, hogy most már nem lesz gond a fürdőszoba elrendezésével. Ha azonban bármilyen kérdése merülne fel a telepítéssel kapcsolatban, örömmel nyújtok teljes körű választ.

Hogyan szereljünk be egy acél fürdőt a saját kezünkkel: lépésről lépésre

Az acélból készült zománfürdők még a kényelmes akril modellek megérkezésénél sem veszítették el jelentőségüket. Könnyűek, viszonylag könnyűek, és óvatosan használják őket 20 vagy több évig.

A saját kezű acélkád megfelelő felszerelése lehetővé teszi a vízkezelések élvezetét anélkül, hogy a szomszédok elárasztására, vagy a kerámia burkolatra rongálódna.

A vízvezeték és a szerelvények kiválasztása

Kezdetben megfelelő méretű és alakú modellt kell választania. Ha a fürdőszoba tágas, akkor nincsenek speciális követelmények a konfigurációhoz, de korlátozott területeken jobb kompakt vagy szögletes termékeknél.

A vízvezeték üzletek egy sor, 1 m 2 m hosszúságú és 0,7 m és 1 m széles szélességű vízvezeték szerelvényeket tartalmaznak.

Az eszközzel együtt szerelni kell a csatornahálózathoz csatlakozó szerelvényeket. A leeresztő szerkezetek eltérnek a gyártási tervek, méretek, gyártmányok esetében. A polipropilénből készült, vízzáró és hullámos túlfolyócső kombinált készüléke jól bevált. A látható részek eltérő árnyalatúak lehetnek (fehér, ezüst, arany), általában a keverő színével összhangban vannak kiválasztva.

Helyiségek előkészítése a telepítéshez

A falak és a padló felületeinek előkészítése acélkád behelyezésére a felvétel megkezdése előtt is megkezdődhet, de nagyban függ a javítás céljától. Ha egy régi mosdócserét új, de azonos tál mérettel helyettesít, akkor az intézkedések a tisztításra szorulnak. A felújítás másik módja, ha a falak kerámia burkolólapokkal vagy műanyagokkal vannak szembenézve.

A műanyag egyszerűbb: a falak teljesen elkészültek, majd a kád fel van szerelve. A csempék különböző módon érkeznek. Három lehetőség közül választhat:

 • oldalra szerelhető;
 • beépítés - szemben;
 • részleges felfelé néző - felfelé néző.

Az utolsó lehetőség akkor fontos, ha a fürdetőmag magassága pontosan nem ismert, vagy ha egy kis területre van szükség ahhoz, hogy a tálat a falhoz rögzített keretre telepítse. Ebben az esetben hagyjon szabad szalagot a fürdő tervezett telepítési helyén és a csésze felhelyezését követően csempével.

Acélfürdő beépítési utasításai

Az univerzális acél egészségügyi berendezései egyszerűek: egy fémcsésze két lyukkal a leeresztéshez és a túlfolyáshoz, valamint négy lábbal. A tartók mindkét végén két tömbön vannak rögzítve, alul a csavarok a magasságállításhoz vannak rögzítve. A standard acélkád a lábakra és egy speciális keretre telepíthető.

Hogyan helyezzük a tálat a lábakra

Először is fontolja meg a legegyszerűbb megoldást - a lábakra szerelés egyszerű fából készült keret segítségével. A keret szerepe három, közvetlenül a falon rögzített rúd.

A munkák sorrendje a következő:

 • Kicsomagolja a tálat, ellenőrizve a zománcozott bevonat integritását.
 • Lábak, magasságállítás.
 • Jelölés a falon.
 • Fából készült rudak készítése és felszerelése a falra.
 • Faanyag és fali tömítés feldolgozása.
 • A fürdő behelyezése.
 • Tömítse a tömítőanyag rést.

A munkához kulcsra van szükség a lábak, fogók, kézifűrészek vagy fűrésztárcsák, egészségügyi betétek, védőburkolatok impregnálásához, ecsethez, fúróhoz, önfúró csavarokhoz vagy dübelekhez (a fal anyagának jellegétől függően).

Az első fontos lépés a lábak csavarozása az acélcsésze alapjához.

Ugyanabban a szakaszban célszerű olyan szelepeket - beépített hálóval ellátott díszítőlemezeket beépíteni, amelyek belsejéből vannak beépítve, egy vízzáró műanyag szerkezettel és egy vízelvezető csatornával.

A telepítést bonyolítja az a tény, hogy a vízvezetékek a helyiség pereme mentén futnak. Szükséges, hogy a fürdő stabilan álljon, a csővezeték károsítása nélkül, és a később ragasztandó csempe megbízható alapot kapjon. A legjobb megoldás a cső körvonalának rögzítése a csővezeték felőli kerület mentén, amely támogatja a tálat és védi a csöveket. Ez lesz a következő lépés.

Csak a falat koptatják. A műanyag sarkok vagy más eszközök a falrés eltakarására nincsenek szükség, mivel a burkolólapot végig-végig ragasztják. Ez a lehetőség esztétikailag kellemesnek tűnik, és ellentétben a sarok használatával, a sárgaság vagy a penészgombásodás kockázata teljesen megszűnik.

Tégla keretre szerelhető

A téglaalap két okból van kiválasztva: a keret tartós és nem torzul idővel, viszonylag kicsi. Semmi sem függ az egyik vagy másik típusú téglából, használhat szilikátot, piros tűzálló vagy testes testet. Ezenkívül cementhabarcsra van szükség, hogy elvégezhesse a fektetés és a befejező bélés anyagát.

De van egy egyszerűbb módja annak, hogy a nagy bázis helyett két tégla támaszt készüljenek a lábak helyett. Ennek az opciónak az előnyei: kis mennyiségű anyag, költségmegtakarítás, a munka minimális időt vesz igénybe, a cement gyorsan megáll.

Lépésről-lépésre vonatkozó utasítások a téglák támogatásához:

1. lépés - a helyiség előkészítése a fürdő telepítéséhez. Az ilyen típusú telepítéshez dekoratív képernyőt kell használni, így a nyakkendő eredeti állapotban maradhat, csempézés nélkül.

2. lépés - a munka megjelölése. Az utasításokban megtalálható a pontos távolság a tálca lábai között, ugyanúgy kell tartani a rackek középpontjai között. Megjegyezzük a telepítési helyeket, a falak távolságát tartva.

3. lépés - téglafalazat. Általában három pár tégla mindkét oldalán elegendő ahhoz, hogy elvégezhesse azokat, amelyek egyszerűen egymásba helyezve, a hagyományos váltás nélkül.

4. lépés - A támaszték vakolása. A vakolat növeli a téglák erejét - a kiegészítő védelem miatt kevésbé higroszkópos és hosszabb ideig tart.

5. lépés - a fürdő helyreállítása. Vastag réteg habarcsot helyezünk a tartók felső felületére, és összeszereljük a kádat úgy, hogy a meg nem szilárduló cementkeverék aljává alakuljon.

Ugyanezzel a megoldással átfedjük a repedéseket a tálca tartószerkezethez való rögzítésének helyére. A fürdőbe pontosan állt, és nem változtatta meg helyzetét, a falak mentén rögzítjük a rudak vagy fém profilok peremét is. Ha az oldat teljesen száraz, további finomítást végezhet - a falak javítását befejezni, telepíteni a képernyőt.

A telepített tálak kialakításának módjai

Ha egy fürdőkád a költségvetési modellekhez tartozik, és egy különleges keret, amelyhez egy képernyő nem tartozik hozzá, akkor egy díszítőelemet egymástól függetlenül kell készíteni. Különféle anyagokat használnak gyártásához: kerámia csempe, mozaik, műanyag, kezelt fa, rétegelt lemez, gipszkarton, stb.

A kisebb fürdőszobákban a képernyő telepítése vizuálisan még közelebb hozhatja a szobát. Ennek elkerülése érdekében könnyű vagy fényes anyagokat használhat. A tolóajtók hozzáférést biztosítanak a fürdőszobában lévő helyhez, ahol hasznos dolgokat tud tárolni. Az ajtók helyett kényelmes nyílást készíthet.

Milyen hibákat el kell kerülni

Figyelembe véve, hogy a tálca hosszabb ideig van felszerelve, és néha "szorosan" helyezkedik el a tömítőanyagon vagy a rögzítőhabon, gondosan és óvatosan kell elvégeznie a telepítés összes szakaszait. Itt vannak azok a hibák, amelyekkel a bérlők leggyakrabban szembesülnek:

 1. A túlcsordulás késői telepítése. Ha a fürdőszobát már rögzítették, a szerelvényeket sokkal nehezebb felszerelni, különösen a tál alacsony illeszkedését figyelembe véve.
 2. A lábak magasságának pontos beállítása. Nagyon nehéz szorítani a csavarokat, ha a tálat már ragasztják a tömítőanyaghoz. Különleges eszközök és extra erőfeszítés szükséges.
 3. A padló és a képernyő között nincs különbség. Nagyon kényelmetlen bármilyen műveletet végrehajtani, és egy üres elülső fal melletti fürdőszoba mellett állni.
 4. Laza rögzítő lábak. A laza anyák gyengíthetik a szerkezetet. Fürdõ a padlón nem esik, de oldalra mozoghat.
 5. Telepítés a csatornahálózat helyének figyelembevétele nélkül. Ha a cső kimenete a tál alja fölött van, a víz nehezen leereszthető.

Néhány hiányosság azt eredményezi, hogy a javításokat ütemterv szerint kell elvégezni, és nem csak otthon, hanem a szomszédos országokban is. A kellemetlen pillanatok a fürdőszoba és a fal közötti rés pontatlan tömítésével, valamint a padló alatt a padló alatti vízszigeteléssel járnak.

Néha nem termelnek zajcsillapítást. Nem szükséges minden acélfürdőben, de ha egy vízsugár hangot ad, akkor az alsó oldal alján habot kell lefedni. Ezt a telepítés után lehet elvégezni.

Hasznos videó a témában

A gyakorlatban a fürdőkapacitás telepítési lehetőségei sokkal többek, és választásuk egy vagy másik módszer ésszerűségétől függ. Olyan videókat kínálunk, amelyekben a profi mesterek megosztják titkaikat.

A szilikon tömítőanyag szerepe az egészségügyi berendezések telepítésekor:

Tippek a fém felületek védelmére:

Lépésről lépésre az A-tól Z-ig terjedő utasítások:

Amint látja, még ez a látszólag egyszerű esemény, például egy acélfürdő fürdőre történő felszerelése lábakon vagy kereten, számos érdekes árnyalattal rendelkezik. Nem mindig lehetséges mindent helyesen előtérbe helyezni. De ha magas színvonalú vízvezetékeket választasz, és minden telepítési szabályt megfigyelünk, örömmel használjuk a fürdőszobát.