Legfontosabb > Dekoráció

A fürdőszoba képernyőjének telepítése: lépésről lépésre telepítési útmutató

Mindenkinek megvannak a maga esztétikai preferenciái, így a fürdőszoba belső berendezéseinek stílusa hatalmas. Azonban egy kérdésben szinte mindenki egyhangú: a fürdő alját le kell zárni az oldalról. Ehhez használjon speciális fürdőszobai képernyőket. Könnyűek, gyönyörűek és könnyen telepíthetők.

Fürdőszobai képernyőkre van szükség az esztétikai részletek, a fürdőszoba alatt lévő tér eltakarására, és néha a háztartási tárgyak tárolására.

Néhány évtizeddel ezelõtt ezeket a függõségeket vagy csempével díszített fénytáblák és vak téglafalok végezték.

Két egyben: az esztétika és a funkcionalitás

Amikor belép egy fürdőszobába, egy személy lát egy fürdőt. Ha a képernyő nincs behelyezve, a fürdő lábai észrevehetők az egészségügyi rendszer elemei között.

Úgy tűnik, hogy csúnya, és az egész fürdőszoba kellemetlennek tűnik. A képernyő csodálatos díszítő elem lehet, amely minden szükségesre kiterjed, és segít abban, hogy a szobát ugyanabban a stílusban rendezzék.

A design védi a csöveket a nedvességtől és a sérüléstől, további szekrénysé válik, ahol háztartási vegyszerek, háztartási kellékek, szaniter eszközök és más hasznos elemek tárolhatók.

Milyen képernyők vannak?

Most bármilyen fürdőkabátot vásárolhat, bármilyen anyagból készült. A díszítőelemek gyártói tapasztalt tervezők modellekhez kapcsolódnak.

Olyan eredeti formaterveket fejlesztenek ki, amelyek illeszkednek a legkifinomultabb belső térbe is.

Műanyag, fémből, MDF-ből, polisztirolból, gipszkartonból, PVC-ből, akrilból készült képernyők gyártásához. Minták, tárgy képek (fotónyomtatás), díszítőelemek alkalmazhatók a termék felületére.

Gyakran vannak kompozit anyagok modellei.

Az üveg és tükör képernyők nagyon eredetiek. Nemcsak a rendeltetésükre, hanem a fürdőszobák térképezésére is használják őket.

Az ilyen panelek nem hagyományos üveg, hanem a szerves, mivel ellenáll a mechanikai károknak és a sokknak.

Az anyag kiválasztásakor figyelni kell az erõsségére, a nedvességre és a magas hõmérsékletre való ellenállásra. A minőségi modell képes évtizedekig szolgálni.

A jó teljesítmény jellemzők magasabb szerkezeti árat jelentenek, de ez a helyzet akkor, amikor a beruházás teljes mértékben indokolt.

Kényelmes kialakítást választunk

A képernyők egy keretet (leggyakrabban alumíniumot) és paneleket tartalmaznak. Sikertelen vagy felszerelt ajtók lehetnek a kommunikációhoz és a fürdőszoba alatt tárolt tárgyakhoz.

Vannak olyan modellek is, amelyek eltávolítható panelekkel vannak ellátva, általában akril fürdőkbe szerelik.

A vak panelek előnyei - magas esztétika és tartósság. A sima felület bármilyen módon díszíthető, vagy monoton maradhat.

Jól néz ki, tekintet nélkül a további dekoráció jelenlétére vagy hiányára. Mozgó alkatrészek hiányában az ilyen fürdőkupakok sokkal hosszabb ideig szolgálnak.

A siket helyhez kötött szerkezetek hátrányainak magukban kell foglalniuk a vízvezeték-rendszer meghibásodása esetén bekövetkező kellemetlenségeket is. A hozzáféréshez el kell távolítania az egész panelt.

Rengeteg időt vesz igénybe, ami problémákat okozhat, ha szivárgás alakul ki, és a fürdő alatt felhalmozódik a víz.

Az ajtószerkezetek sokkal praktikusabbak, mint a süketek. Az ajtók maguktól függeszthetők vagy csúszhatnak. Mindkét lehetőség saját előnyei és hátrányai.

A legtöbb esetben a fürdőszobák tulajdonosai lecsúsznak.

Nyitható ajtók kényelmesen nyithatók és záródnak, biztosítva a polcokhoz a szükséges részleteket.

Azonban ezekkel az ajtókkal ellátott képernyőt nem szabad egy kis terület fürdőszobájába választani. Nyitva, hasznos helyet foglalnak el és bonyolítják a manipulációkat az egészségügyi rendszer elemeivel.

A kád alatt lévő tolóablakok nyílása kinyílik a vezetők mentén. Ha ilyen rendszert vásárol, különös figyelmet kell fordítania a fém minőségére.

Minél erősebb, annál hosszabb a fürdőképernyő. Jobb, ha előnyben részesítjük az acélt vagy az alumíniumot.

Vannak modellek műanyag keretekkel. Kevésbé megbízhatóak, de alkalmasak a lakás tulajdonosai számára, akik nem kívánnak gyakran használt tárgyakat tárolni a fürdőszobában, például mosogatórongyok, törülközők, samponok, higiéniai termékek és háztartási vegyszerek.

Ha az ajtók csak a kommunikációhoz szükségesek, akkor vásárolhat egy műanyag rendszert.

Modellválasztás: fontos árnyalatok

Először döntsön egy olyan formatervezésről, amely alkalmas az Ön céljaira. A legkényelmesebb lehetőségek:

 • Gravírozott, modell nélküli ajtó nélküli technikai nyílás. Ez a design általában a legkedveltebb kézművesek, minden a házban saját. Ez egyszerű, kényelmes a csövekhez való hozzáférés, de nem foglalja magában a mini-tároló elrendezését a fürdőszobában.
 • Kivehető stacionárius modell technikai nyílás nélkül. Ha hasonló modellt választasz, akkor próbáljon meg egy ilyen panelen maradni, ami szükség esetén könnyen eltávolítható a csövek javításához.
 • Képernyő csuklós ajtókkal. Ha a kád tágas, akkor egyáltalán nem merül fel probléma. Ha a helyiség területe kicsi, óvatosan számítsuk ki az ajtók méreteit úgy, hogy ne foglalják el az egész fürdőszobát.
 • Tolóajtóval ellátott modell. Ez egy univerzális képernyő, amely minden fürdőszobában megfelelő.

Mérje meg a kívánt helyet, mielőtt vásárolna. A szabványos képernyők hossza 1,5, 1,6 vagy 1,7 m, szélessége 0,5, 0,55 vagy 0,6 m. Vannak más méretű modellek is.

Tehát az értékesítésen megtalálható a képernyő 1.05x0.5 vagy 1.9x0.5 m.

Ha beállít egy célt, megtalálhatja a modellt minden fürdőhöz. Az egyetlen különbség az, hogy a nem szabványos méretű képernyők között vannak ritka, nem szabványos formatervezési minták vagy egyedi dekorációval.

Ha elégedett a formatervezettel, egy sima monofonikus felületen, akkor ez a lehetőség bármely méretben megtalálható.

Néha kétséges a szükséges szélesség. Ez akkor történik, ha a képernyő kiválasztása előtt a befejező munka a fürdőszobában.

Gyakran maga a tulajdonos nem ismeri a pontos méretet, amíg a kád be nem van helyezve, és a padlón lévő csempe nincs lefektetve.

A kívánt szélességű modell kiválasztásával kapcsolatos probléma akkor releváns, ha a helyiség padlója lejtő. Az állítható lábakkal a képernyő segítségével megoldhatja.

A lábak rögzítésénél mindkét oldalon a kívánt magasságot kell beállítani.

A fürdőkád legjobb gyártói

Ami a gyártókat illeti, közülük sok - mind hazai, mind külföldi.

Az orosz gyártó képernyők közül a Tehno, a Vann Bok (Karavann), a Remstroyplast, a Siar, az Aquamate, az Ecroline ajánlotta magát. Fő előnye a sokoldalúság.

Az orosz gyártók figyelembe veszik az egészségügyi termékek piacának sokféleségét, és olyan modelleket készítenek, amelyek alkalmasak különböző márkák fürdésére.

Különböző tervezési lehetőségeket kínálnak, több mint 30 színárnyalatot. Anyagok - a legkülönfélébb, köztük a nemszőtt anyagból készült félig puha panelek.

Egy nagy plusz a háztartási fürdőkádak megfizethető áron. Sokkal olcsóbbak, mint az azonos minőségű importált analógok, de a tervezés és a dekoráció alacsonyabb lehet.

A külföldi gyártók közül megkülönböztethető az olasz márkájú Jacuzzi, az Albatros, a finn márka IDO és a német Kaldewei.

Mindezek a vállalatok kiváló minőségű termékeket állítanak elő, de gyakran csak a fürdőkád speciális modelljeire alkalmasak.

A kész modellek telepítésének lépései

A kész fürdőkádak kereteket, szerelvényeket és kötőelemeket tartalmaznak. Mindezeket fel kell tüntetni az egyes modellek műszaki dokumentációjában.

Szerelési utasításokat is mellékelni kell. Mielőtt megvásárolná, győződjön meg arról, hogy minden szükséges.

Ha a méretek megfelelően vannak megválasztva, akkor a telepítéshez minimális szerszám szükséges: szalagméret, épületszint és csavarhúzó. Mielőtt megkezdené a munkát, javasoljuk, hogy töltse fel a fürdőt vízzel.

Ha a fürdő és a képernyő egyszerre van beállítva, akkor nem szükséges.

A képernyők alakja és formája változhat, de telepítésük mindig ugyanolyan:

 • Mérések és jelölés. A keret üzembe helyezése előtt újra meg kell mérni a fülkét a fürdőszobában, és meg kell jelölni a keret rögzítési pontjait. Ha a falak vagy a padló görbületének köszönhetően a panelek kissé eltérő méretűek, azokat egy darálóval le kell vágni.
 • Keretszerelés. A keret a kád alatt van rögzítve és az utasításoknak megfelelően rögzítve, valamint a csúszómodellekhez vezető W alakú profil szintén be van építve és összehangolva.
 • A láb beállítása. Ha a modell állítható lábbal van ellátva, akkor ezek kicsavarodnak, így maximálisan rögzítik a keretet a padló és a fürdő oldalán. Annak érdekében, hogy a tartók erősebbek maradjanak, és a képernyő nem reszket, amikor vízbe öntik a fürdőbe, mindegyik lábhoz egy kis tömítőanyagot helyezhet el, és nyomja le a padlóra.
 • Szerelőkeret a fürdő oldalán. Ha a keret szilárdan rögzítve van, akkor a keret széle és a fürdő oldalán lévő helyet a habarccsal fel kell fújni. Ez további merevséget biztosít.
 • Panel telepítés. Dekorációs panelek vannak a kereten. Ha az ajtók csuklósak, akkor a csuklópántokra vannak felfüggesztve, csúszva csúsztatva a vezetőprofilba. A fogantyúkat csavarják az ajtóhoz.
 • Varrás feldolgozása. A kötéseket előnyösen tömítőanyaggal kell kezelni. Ez segít megvédeni a fülke alatt a fürdőszobában a nedvességet.

Az akrilfürdők telepítésének sajátosságai vannak. Leggyakrabban ezek a fürdők előre kialakított képernyővel rendelkeznek, amelyek alkalmasak alakra és méretre. A modelleket általában műanyagból készítik. A készlet tartalmaz egy keretet, paneleket, fogantyúkat, konzolokat, tüskéket, csavarokat.

Ha a fürdõ nem egy képernyõvel van ellátva, akkor ez egy fadarabtól és kész műanyag panelektõl függetlenül történhet. A keretet a fürdő fedélzetéhez rögzítik folyékony körmökkel, az ízületeket pedig hideg hegesztéssel megerősítik.

Az alsó konzolok rögzítéséhez fúrjon lyukakat a padlóba és telepítse a tüskéket. A keretméret behelyezése és illesztése után helyezze be a képernyőt a vezetőkbe.

Egy jellegzetes kattintás azt jelzi, hogy a helyükre esett.

A sarokfülkével ellátott dekoratív panelek telepítésével nehézségek merülhetnek fel. A sarok akril fürdőkád helyes telepítésének sorrendje a képernyőn látható:

A képernyő elkészítéséhez és telepítéséhez csináld magad

Sok honfitársaink hozzászoktak ahhoz, hogy mindent megtegyenek a házban. Ez a nemzeti mentalitás sajátosságaként tekinthető, hiszen a házasság javításában való személyes részvétel iránti igény a férfiassághoz kapcsolódik.

Az ilyen kézművesek a kezükbe hozhatják a képernyőt a kád alatt.

A videó részletezi, hogyan lehet üres képernyőt készíteni egy technikai résszel. A panel anyaga gipszkarton, a felület a csempe felé néz.

A fürdőkádak széles választéka hatalmas. Egy ilyen változatban nagyon könnyen elveszik. Ha nehézségekbe ütközik a helyes modell kiválasztása és telepítése, kérjen tanácsot szakembertől.

Sokkal megbízhatóbb, mint megtanulni a hibáktól.

Do-it-yourself képernyő telepítése: lépésről lépésre telepítési utasítások

A fürdőszobák belső berendezései változatosak, de egyben egyhangúak - a fürdőszoba alatti teret el kell rejteni a kilátásból. Ehhez használja a gipszkarton, a panelek vagy a forgácslap.

Napjainkban az építési piac készenléti képernyőket kínál, melyeket gyors összeszerelés és esztétikai megjelenés jellemez. A fürdőkád alatt lévő képernyő telepítése segít a pontosabb megjelenítésben. A tolóajtók mögött helyet kap a háztartási eszközök. A készülék telepítésekor nincs semmi nehézség - egy laikus megbirkózik a munkával.

Válassza ki a képernyőmodellt

Mielőtt telepítené a kész képernyőt a fürdő alá, ki kell választania.

Ma az építőiparban olyan modellek széles választéka, amelyek nem csak a méretben és a színben különböznek egymástól.

A képernyők főbb jellemzői

 • különböző anyagokból készült keretek - acél, műanyag, alumínium;
 • tolóajtók vagy rögzített panelek, amelyek lefedik a fürdő alját és a szűk helyet, opcionálisan rögzített panelt, néző ablakkal;
 • a szelepek vagy panelek anyaga - műanyag, MDF, szerves üvegüveg, fém;
 • kötőelemek

Válasszon egy olyan modellt, amely megfelel az Ön igényeinek. Ne felejtse el az olcsó opciókat törékeny műanyagból készült keretben, vagy elhanyagolhatja a színválasztást - a képernyő a helyzet kiemelkedő elemévé válik, a meghibásodása vagy a nem megfelelő színes megoldás kellemetlenséget okoz.

Hasznos tanácsok: Ha a kád alá helyezést még a befejező munkálatok befejezése előtt is tervezik, akkor például a padlólap burkolatának lerakását kellően hosszú ideig el kell halasztani, akkor az állítható lábakon a designot választja. Ebben az esetben a magasság akár 10 cm-rel is megváltoztatható a padlószint emelkedésének megfelelően.

Az akril egy szeszélyes anyag, a fürdők általában készen kész képernyővel vannak ellátva. Ha nem megfelelő rögzítőelemet telepít, károsíthatja a vízvezetéket.

A fürdőkabát modellek széles választékát kínálják. A szokásos dimenziókhoz tipikus opciók állnak rendelkezésre, de szükség esetén nem szabványosak is. Ha lehetséges, válassza ki pontosan a megfelelő méretet, de ha nem talál megfelelőt a piacon - egyes anyagokat (műanyag, fémek) vágni lehet egy sarokcsiszolóval ("daráló"). Ezért érdemes nagyobb, de nem kisebb méretű helyet foglalni.

Hasznos tanácsok: ha nem tudja kiválasztani a képernyő méretét, használhatja a szolgáltatást, és megrendelheti a képernyő méretét.

Hogyan telepítsük a képernyőt a fürdés alatt?

Az eljárás a képernyő típusától függ - csúsztatható vagy tömör, a kommunikációhoz való hozzáférés lehetősége nélkül, a panel eltávolítása nélkül. De mindkét lehetőség nem okoz problémát, ha kész készenléti képernyő áll rendelkezésre.

Az eszközök közül meg kell a szükséges minimális mérőszalag, csavarhúzó, építési szint. Az állítható lábakkal ellátott modellekben a beállítómechanizmus részei anyákkal rögzíthetők, majd megfelelő méretű kulcs szükséges.

Először is győződjön meg róla, hogy a termék megfelelően van kiválasztva - mérjen. Kövesse az egyszerű utasításokat:

Csúszó fürdőkád: választás, ár és telepítési eljárás

A fürdőképernyő egy nagyon népszerű elem, amely lehetővé teszi a kényelem és a szépség érzetét minden fürdőszobában. Hogyan készítsünk egy fürdőkád képernyőjét - ezt részletesen leírjuk. Mielőtt megadnánk azokat az információkat, amelyek hasznosak a hasznos és gyakran olcsó dekoráció megfelelő kiválasztásához.

Fürdőszoba képernyő: tervrajz

A legnagyobb érdeklődés az olyan modellek, amelyek könnyen telepíthetők, szétszerelhetők és szükség esetén javíthatók. Leggyakrabban a felhasználók figyelmen kívül hagyják a formatervezést, amely merev keretből áll, állítható lábakkal és mozgatható műanyag ajtókkal.

A képernyő tipikus kialakítása a fürdő alatt

Az ilyen termék beszerelésének elve az, hogy a keret teteje a fürdő oldalán fekszik, míg a szerkezet rögzítését biztosítja, hogy a tolózárat a nyújtható csavarok segítségével növeli. A támasztólábak száma 2-4 között változhat. Amikor MDF, műanyag vagy más anyagból készült kád fürdőkádát választja, meg kell jegyezni, hogy a gyártás során általában a következő jellemző méreteket használják:

 • magasság - 500 ÷ 560 mm;
 • hossz 1,7 m és 1,5 m.

Milyen anyagot szeretne

Természetesen teljesen lecsúsztatható a fürdőkád a saját kezével. De sokkal könnyebb megvásárolni a kész terméket, és csak gondosan telepíteni. Ha kiválasztja a képernyőt a fürdőszobában, alaposan fontolja meg annak az anyagnak a megválasztását, amelyből az ajtókat készítik. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legpraktikusabb:

Előfordulhat, hogy a fürdőszobát szokatlanul tükrözni kívánja. De ez alig érdemes megtenni, mivel a tükör soha nem volt megkülönböztetve a szükséges erővel és megbízhatósággal.

A fürdőkád tükrözésének szépsége nem indokolja annak veszélyét, hogy hordozza

A forgácslapok nem nyerik meg, még akkor sem, ha az anyag nedvességálló. Az anyagból készült termékek élettartama magas nedvességtartalmú körülmények között soha nem haladja meg az öt évet.

A fürdőszobai bútorok legjobb anyagairól itt elmondtuk.

A műanyag és az MDF előnyei

Így a fürdőszobában a legjobbak a VMDF lemezek és a PVC (műanyag) képernyők.

Az MDF megemlítésével tisztázni kell, hogy a fürdőszobák csak nedvességállóságát használják - VMDF. Ennek az anyagnak nagy előnye abban rejlik, hogy képes volumetrikusnak látszani, míg a műanyag modellek gyakorlatilag nem rendelkeznek vizuális térfogattal.

A VMDF-ből származó fürdőkád csúsztatható a bizonyos térfogat jelenlétére

A VMDF és a műanyag közötti választásnál az elsőt akkor kell előnyben részesíteni, ha a fürdőszoba elég tágas. Ha nagy méretben nem különbözik, akkor a csúszó fürdő képernyőt a legjobb a műanyagból vásárolni, mivel szinte nincs hely.

A műanyag képernyő gyakorlatilag nem történik a fürdőszobában

A fürdő képernyők és árak legnépszerűbb modelljei

Mind a teljesen olcsó műanyag termékek és a jó hírnevű, jól ismert vállalatok által gyártott modellek értékesítésre kerülnek. A vásárláshoz megy a boltba, gondosan mérje meg a fürdő hosszát és az oldal magasságát.

Az összes műanyag képernyőhöz kapható 500-700 rubel. A "hűvös" modellek költsége sokkal magasabb.

EDELFORM

A márkanév kijelzői jelentősen javíthatják a fürdőszobát. A készlet tartalmaz olyan betéteket, amelyek lehetővé teszik a műanyag fülkék felszerelését, jelentősen bővítve a termékek funkcionalitását. Az EDELFORM márka homlokzata VMDF-ből készül. Az ilyen képernyők ára 5800 rubel.

A képernyő megjelenése EDELFORM

ROCAelegance

Ez a kiváló minőségű, VMDF homlokzatú modell elegendő az eleganciájához. Azonban úgy tűnik, a gyönyörű bútorok fogantyúi viszonylag nagy hátránya van: könnyedén elkaphatja őket. A termék ára körülbelül 4600 rubel.

Ez a ROCAelegance képernyő.

A SANTEK által gyártott gyönyörű és kiváló minőségű "Lux" képernyők bútorokból készültek, de paneljeik PVC-ből készülnek. Ez egy sokkal kedvezőbb árról szól, ami körülbelül 3000 rubel. Kisebb hátránya ennek a terméknek a hiánya a harmadik támasztó láb, általában a közepén van telepítve.

A "Lux" képernyő megjelenése

Hogyan telepíthetünk egy fürdőkád csúszkát

A képernyők telepítése nagyon egyszerű, és a következő sorrendben történik:

 • a szükséges anyagok és eszközök készülnek - szilikon ragasztó, mérőszalag, jelölő, kulcs, szint;

A munkához használhatja a lézeres szintet, a munka sorrendjét, amellyel itt mondtuk.

 • a fürdő és a padló közötti távolság mérése;
 • a beállító lábakat úgy csavarják be, hogy a szerkezet teljes magassága valamivel kisebb legyen, mint a mért távolság;
 • a képernyőkeret a fürdő oldalán felfelé van feltekercselve;
 • az elő-rögzítést a támasztó lábak további csavarásával végezzük;
 • a szerkezet vertikálisságát az építési szinttel igazolják;
 • a szomszédos fal felületén a képernyő keretén egy vonalat alkalmaznak, amelyre később szükség lesz;
 • a vázkeret eltávolítása a fürdőből;
 • szilikon tömítőanyag van a keret felső oldalán;
 • a keretet a fürdő oldalán indítják, az előzetesen alkalmazott vonalra van állítva, és biztonságosan rögzítik a tartó lábak kulccsal történő kicsavarásával;
 • a falra jelölt vonalat egy jelzővel eltávolítják, és a szelepek szabad mozgását ellenőrzik.

Ahogy láthatja, a fürdőképernyő telepítése meglehetősen egyszerű. A telepítési folyamat pontosabban látható az alábbi videón.

A képernyő telepítése a fürdő alá

A fürdőszobában lévő helyiség semmilyen módon nem használható, vagy éppen ellenkezőleg, a háztartási tárgyak tárolására szolgáló további területekké válhat. De valójában, és egy másik esetben javasoljuk, hogy zárja be egy speciális képernyőn, hogy elrejtse az összes felesleges, és adja a belső egy kellemes vonzó megjelenés. A modern fürdők sok modellje kész műanyagból vagy akrilból készült, de nem is nehéz a külön designot választani.

A képernyő telepítése a fürdő alá

Képernyő típusok

A képernyő szilárd keretből és egy rögzített panelből áll. A keret alumíniumból vagy acélból készül, költségvetési modellekben szilárd polimerből készül. Ezeknek a termékeknek a köre nagyon széles, különösen a dekoratív design tekintetében. Vannak modellek sima, fotónyomtatással, különböző textúrákkal és formákkal.

Fürdőszobai képernyő (MDF)

A design képernyők:

 • csúszó;
 • kivehető;
 • süket álló;
 • csuklós és csuklós ajtókkal;
 • polcokkal;
 • technológiai nyílással.

Képernyő a fürdőszoba alatt, négy csuklós ajtóval a tisztítószerek és mosószerek egyszerű tárolásához

A díszített képernyő illeszkedik a teljes kialakításba.

A vászon képernyő lehet szilárd és rácsos is. A második lehetőség javítja a légáramlást, ami kiküszöböli a penész megjelenését és kellemetlen szagot a fürdő alatt.

Fürdő képernyős rács

A legtöbb gyári modellek állítható lábakkal vannak ellátva, és a padló és a képernyő alsó széle közötti rés lehetővé teszi, hogy kényelmesen közel kerüljön a fürdőhöz. A termékek szabványos hossza 1,5-1,7 m, magasság - 50-60 cm, de más méreteket is nagyon széles körben mutatnak be.

A képernyők különböző méretűek lehetnek.

Nagyméretű vízállóságú anyagok - műanyag, szerves üveg, MDF és nedvességálló gipszkarton - előállítására. Minden képernyőn bizonyos előnyei és hátrányai vannak, amelyek befolyásolják a modell kiválasztását.

A legtöbb képernyő telepítéséhez a váz kerete felépítése szükséges. A keret általában alumínium profilból áll össze, legalábbis fából készült rudakból.

Fémprofil keret

A könnyű műanyag képernyőkhöz ilyen keretre nincs szükség, mivel a termék a fürdő oldalához van csatlakoztatva. Néha a fürdőszoba alatt lévő helyet téglafal burkolja, amely csempével vagy mozaikokkal néz szembe. A falazatban ajánlott vészkijáratot tenni a kommunikáció javítása esetén, nehogy mindent meg kell szakítani. Ez a képernyő jól néz ki, és nagyon megbízható, de több időt és erőfeszítést igényel a telepítéshez, kiküszöböli annak lehetőségét, hogy racionálisan használják a szabad helyet a fürdőszobában.

Blokkok képernyője. Jobb vészkijárat

Képernyő kiválasztása

A fürdőkabát megvásárlása előtt előre gondolkodnia kell arról, hogy melyik modell felel meg legjobban. Ebben az esetben egyszerre több kritériumot kell figyelembe venni:

 • alkalmassága;
 • költség;
 • tartósság;
 • telepítési komplexitás;
 • megjelenést.

Ha a képernyő csak a csúnya kommunikációs formák bezárásához szükséges, figyelmet kell fordítani az egyszerű cserélhető modellekre vagy a rejtett nyílásokkal ellátott helyhez kötött termékekre. Ha a szabad helynek a fürdőszobában történő aktív használata feltételezhető, a képernyőnek ajtóknak kell lennie. A legmegfelelőbbek a tolóajtókkal rendelkező termékek - ez egy univerzális lehetőség bármilyen méretű helyiségek számára. A swing ajtók csak egy tágas fürdőszobában használhatók.

Fürdőszobai képernyő a csúszás alatt

Minden szerelvénynek olyan anyagból kell készülnie, amely ellenáll a korróziónak, különben hamarosan a képernyő elveszít minden vonzerőt. Meg kell jegyezni, hogy a műanyag szerelvények gyorsabban viselnek és kevésbé tartósak, míg a horganyzott acélból készült alkatrészek megtartják minőségüket a teljes üzemidő alatt. Vásárláskor győződjön meg róla, hogy ellenőrizze az összes elem rögzítésének minőségét, az ajtónyitás simaságát és a kerettel való szoros illeszkedést.

MDF csúszó képernyő

Ha a javítás még nem fejeződött be, és lehetetlen kiszámítani a képernyő pontos paramétereit, akkor meg kell vásárolnia egy modellt a beállítási lehetőséggel. Az ilyen termékek esetében a költségek valamivel magasabbak, de nincsenek problémák a telepítéssel és felszereléssel kapcsolatban. De a legjobb a képernyő kiválasztása a befejező munkák befejezése után, amikor lehetőség nyílik arra, hogy pontosan mérje és kiválassza a legjobb megoldást.

Állítható képernyő

A képernyő dekoratív kialakítása a lehető legnagyobb mértékben meg kell felelnie a fürdőszobának a szín és a textúra tekintetében. A tükrök nagyon jól néznek ki kis helyiségekben: a fényvisszaverő felület vizuálisan tágasabbá teszi a szobát. A fotónyomtatás vagy az előlapon történő rajzolásnak is meg kell felelnie a belső tér stílusának, különben nem lehet harmonikus kombinációt elérni. Például egy virágnyomott képernyő önmagában nagyon szép lehet, de a tengerentúli díszítésű fürdőkádban helyet foglal. Itt a hullámok, a tengeri lakosok vagy a kavicsok képe jobban megfelel. Ha sok fényes kontrasztos részlet van a szobában, jobb egy színes képernyő kiválasztása, és fordítva, egy nagy színmintájú modell tökéletes a fürdõszobában nyugtató színekben.

Ami a gyártókat illeti, a választás itt is nagyon széles, és a hazai modellek minősége nem rosszabb, mint a külföldiek, és sokkal kedvezőbb áron. Az orosz termékek fő előnye sokoldalúsága: a jól átgondolt kialakításnak köszönhetően a képernyők kiválóan alkalmasak mindenfajta fürdőhöz, könnyen beállítható magasságban és szélességben a kommunikáció kimenetéhez. A legnagyobb kereslet a MetaKam, a Wannbok, az OSM márkájú fürdőképernyője, melyeket az anyagok és színek széles választéka jellemez.

Sliding Bath Screen: Tippek a kiválasztáshoz és a szereléshez

Üdvözlet, elvtársak. Ez a felülvizsgálat a csúszó fürdőkádra összpontosít. Megtanuljuk, milyen praktikus a megállapodás, melyet megvitatunk, és mit kell figyelnünk az ilyen termék megvásárlásakor.

A fürdő díszes képernyőn keretezett.

Milyen design előnyös

Nyilvánvaló, hogy a legérdekesebb lehetőség egy gyorsan szerelhető képernyőmodell. nem igényel elektromos szerszámokat, habarcsokat és habarcsot a telepítés végén.

Gyakran ezek a mozgékony műanyag elemek merev vázzal és állítható lábakkal vannak ellátva, amelyek biztosítják az egész szerkezetet a padlón.

Egyszerű képernyőelrendezés, erős keret és két mozgó rész.

Az ilyen termék beszerelése abból a tényből ered, hogy a keret felső része a fürdő oldalán fekszik, és a kialakítás maga a fürdőszoba és a padló közötti térben van rögzítve. A rögzítést állítható lábak segítségével végezzük. Gyakran csak egy csavarral van ellátva, amely műanyag megállással van ellátva, nehogy megkarcolja a padló felületét, és csavarja magát a keretbe.

Egy ilyen képernyő telepítése nem több, mint 10 percet vesz igénybe.

A standard fürdőszobák esetében a képernyőnek csak 2 lába van, más modelleknél a szám 3-4 lehet. A fürdőszoba csúszó képernyők méretei:

 1. Hosszúság 1,5 m és 1,7 m;
 2. A képernyő magassága 500 mm és 560 mm közötti.

Ami a keretanyagot illeti, a gyártók leggyakrabban a következőket használják:

A kapitány Nyilvánvalósága tájékoztatja: jobb a fémkeret elhagyása, mert működés közben elkerülhetetlen a védőréteg károsodása, ami korrózióhoz vezet.

Milyen anyagokat válasszon mozgó alkatrészeket

A választék meglehetősen nagy: PVC, akril, forgácslap és MDF, üveg, beleértve a tükröket, a fa, a plexiüveg stb. A legmegfelelőbb megoldás az én szempontom szerint:

Exkluzív? Nem valószínű, mert minden ilyen képernyő mögött látható, és maga az anyag nem biztonságos.

A kapitány nyilvánvalósága szerint: az üvegmodellek meglehetősen széles körben elterjedtek, de nem ajánlom őket a fürdőszobába. Először is, az üveg nem a legjobb megoldás a biztonság szempontjából, másrészt az üveg nem fogja elrejteni a szerkezetet, ami azt jelenti, hogy a képernyő elvész.

Gondolod, hogy a plexiben nincsenek hibák? Kétlem.

Ha a közönséges műanyag szokványosnak tűnik, megismerkedhet a plexiüveggel. Ami engem illet, ez egy nagyon érdekes anyag, melyet számos szín és textúra különböző lehetőségei mutatnak be, de van egy nagy hátránya - nagyon törékeny. Enyhén elég sztrájk, és minden...

El kell kerülni a farostlemezből készült termékeket, még nedvességállóságát is.

Külön feltétlenül megemlítem a forgácslapból készült termékeket, beleértve a nedvességálló típusokat is - ha fürdőszobában használják, az ilyen termékek élettartama legfeljebb öt év. Ez ugyanúgy vonatkozik a konyhabútorokra és a fürdőszobákra.

Ezenkívül ez az anyag nem nevezhető környezetbarátnek, ezt sem javasolhatom.

Az anyagok jellemzői

Tehát válaszd a műanyagot és az MDF-et. És ha senki sem kérdései vannak az első anyaggal, akkor az MDF nedves helyiségekben történő használata még mindig aggályokat vet fel.

Önmagában az ősök (fa) higroszkóposságából örökölt anyag, azaz a víz felhalmozódásának képessége, amely elkerülhetetlenül duzzadást és mechanikai szilárdság csökkenést eredményez.

Az MDF-ből készült modern fürdőkabát az anyag vízálló változatából készül, és VMDF-nek hívják. A klasszikus bútorlemeztől az alkalmazott kötőanyag típusától különbözik: a melaminmódosított karbamidgyanta helyett karbamid-formaldehid gyantát használnak.

Mielőtt nedvességálló lemez VMDF.

Mit ad ez a fogyasztónak?

 1. Nagy nedvességtartalommal ellenáll, de ugyanakkor nem az utcára vagy egyéb olyan körülményekre tervezték, amelyek vízzel való folyamatos érintkezést igényelnek;
 2. Különálló permetezők nem okoznak ártalmat, vagy ártalmat okoznak a termékeknek. A jobb védelem érdekében a gyártók laminált lapokat vinil fóliával vagy műanyaggal látnak el;

A tervezők kiválasztása

Mindkét anyag jó, de az MDF-nek vitathatatlan előnye van - a képernyők kicsiek, míg a műanyagok kis vastagságuk miatt nincs ilyen vizuális hatásuk.

Az MDF-nek sok előnye van a formatervezés szempontjából.

Ennek megfelelően, ha a helyiség méretei lehetővé teszik, hogy töltse azt bútorokkal, akkor jobb, ha az MDF-ekhez képest előnyben részesítjük a képernyőket. És ha Hruscsovról beszélünk - szabadon válasszon műanyag képernyőt. A lehető legkisebb helyet foglalja el.

A keskeny PVC helyiségekben a képernyő ideális.

Különösen érdemes megemlíteni az akrilból készült képernyőket - a vízvezeték üzletekben meglehetősen széles körben képviseltetik magukat, beleértve a háromdimenziós 3D-s termékeket is, mint az alábbi fotón.

A volumetrikus akrilhüvelyek csak bizonyos modelleknél kaphatók.

De gyakran fürdőszobával vannak ellátva, a méreteiket először felszerelik, és az ilyen képernyők valószínűleg nem alkalmasak külön telepítésre.

A műanyag képernyők számos modellje kétfajta zára - mágneses és rugós, a fürdő és a lábak jellemzőinek megfelelően. Ezeket az információkat a gyári utasítással a vevőnek átadhatják - ne lusta kérni az eladókat, időt és pénzt takarít meg.

A gyártó tájékoztatja, hogyan helyezzen el egy csúszó szitát a fürdő alatt.

Mi eladó

Miután foglalkozott a formatervezéssel és az anyagokkal, megismerkedhet a kiskereskedelmi láncokban bemutatott termékekkel. És a legjobb, ha figyelembe vesszük őket a gyártók.

A rendelkezésre álló krími boltok a következőkből állnak:

A gyártók listáján szereplő utolsó "márka" az arc nélküli termékek neve. Ez meglehetősen gyakori a kis vízvezeték üzletekben, amelyek értékesítik az árukat.

egyetértés

Ha figyelembe vesszük a híres gyártók termékeit, javasoljuk, hogy fordítsanak figyelmet a beállítások skálájára. Ehhez, mielőtt elindulna a boltba, meg kell mérnie a távolságot a padlóról a fürdőszobában.

Fél méteres fürdőkád az EDELFORM-től.

Nem rossz modell, amely javítja a fürdőszobák többségét. A gyártó beszállítókkal is foglalkozik, amelyek műanyag polcokból állnak, a képernyő mögött vannak elhelyezve, ami jelentősen bővíti a teljes termék funkcionalitását.

ROCAelegance

Ez a modell bútordíszekkel rendelkezik, ami kissé korlátozza a teret - ellentétben a fent bemutatott modellel, rá lehet kapcsolni. Azonban ez egy szilárd modell, könnyen telepíthető, és néhány perc alatt átalakíthatja a szobát.

A plus-ban egyszerre háromféle lábat állítok fel a magas színvonalon és elérhetőségen, növelve a stabilitást. Hátrányom szerint az említett tollakat veszem.

Egy másik modell a szokásos bútor fogantyúival, amely túlmutat a képernyő síkján. Az átlagos támogatás hiánya miatt kérdés merül fel, mert jelenléte lehetővé teszi, hogy ellenálljon a sokkoknak, közel a fürdőszobához. Az említett 1,7 m-es méreteknél a hiánya mechanikai hatások alatt az egész szerkezet rezgését okozza.

Két színű műanyag képernyős lakosztály SANTEK-ból.

Egy ellentmondásos pillanat, amit kétszínű megoldásnak fogom nevezni, valamint csak két lába jelenlétét, bár ez nem kritikus a könnyű műanyag esetében. Az előnyök - alacsony súly és megfizethető áron.

Öntelepítés

Nézzük meg, hogyan kell egy kinyitható tálcát a kád alatt a saját kezünkkel felszerelni. Tegyük fel, hogy kiválasztott egy boltot egy boltban, és hazavitte, de nem bízik a képességeiben.

Néhány perc múlva, és a fürdõ nemes alakot kap.

Valójában minden nagyon egyszerű:

 1. Készítsen elő épületszintet, mérőszalagot, szilikon tömítőanyagot, nyílvégkulcsot, ceruzát vagy jelölőt;
 2. Határozza meg a fürdőszoba felületének minőségét - nem szabad semmilyen előrejelzés és szabálytalanság. Magának az oldalnak monolitikusnak kell lennie;

Öntöttvas fürdővel és acélkáddal nincsenek különleges problémák. De ilyen minőségű akrilok büszkélkedhetnek. Rendszerint az oldal szélén feküdnek. Telepíteni kell a képernyő keretére.

 1. Mérjük meg a távolságot az oldalról a padlóra;
 2. Csavarja be a beállító lábakat, a mérési magasságot mérőszalaggal (így néhány milliméterrel kisebb volt a mért magasságnál);
 3. Menj a képernyő keret alá;
 4. Pre-fix, megcsavarva a lábakat;
 5. Az építési szint segítségével vertikálisan kirakja;
 6. A szomszédos falon jelölje meg a vonalat egy ceruzával vagy egy jelzővel - egy kicsit később fog irányítani;
 7. Távolítsa el újra a keretet;
 8. Szilikon tömítést kell alkalmazni a keret tetejére;

A maradék tömítőanyagot ujjával vagy habszivacsával távolítsa el.

 1. Hajtsa vissza a keretet a kád szélénél;
 2. Állítsa be pozícióját egy nyílt végű csavarkulccsal, és a jelölő vonalára fókuszál;
 3. Ha szükséges, ellenőrizze a korrektséget a szinttel - állítsa be a függőleges helyzetet;
 4. Távolítsa el a jelzőt a csemperől és a laza tömítőanyagról;
 5. Ellenőrizze a szelepek működését - semmi sem zavarja vagy okoz nehézséget.

Itt, valójában, a bölcsesség a telepítés.

következtetés

Remélem, hogy az anyag tanulmányozása után az olvasóknak elegendő ismerete lesz a szándékos vásárlás érdekében. És nem okoz nehézséget a képernyő saját telepítéséhez.

Mint mindig, az olvasó további információkat talál a videóban ebben a cikkben.

Várakozás az anyaga megjegyzéseire, kérdéseire és kiegészítéseire. Sok szerencsét!

A fürdőkád alatt lévő képernyők típusai és azok telepítése

A fürdőszobai szerkezet felépítése során sokan nem veszik észre, hogy a "képernyő" nevét feltalálták. Ez bezárja az üreget és kiegészíti a fürdőszobai belső tér stílusát. A céloktól függően különböző típusú képernyők találhatók. Néhány helyhez kötött képernyő, míg mások ajtókkal elrejthetik az összes mosószert, és funkcionálisan használhatják őket. Különböző anyagokból készültek. A típusok egy része egyszerű felépítésű és önállóan telepíthető.

Ezeknek a belső díszítéseknek számos kész változata létezik, ezek a design és a tervezés különböznek, e jellemző szerint a következő fajtákra oszlik:

 • süket;
 • tolóajtókkal;
 • egy lábszárral, hogy kényelmesen közel álljon a fürdőhöz;
 • egy nyílással, amely elrejtheti a vízmérőket vagy a szelepet, hogy leállítsa.

A mozgatható minták egymástól távolodnak, ajtóik különleges hornyok mentén futnak, és rögzítettek állandóan rögzítettek, ezért nagyon ritkán használják őket. Az ilyen képernyők telepítése után a felhasználható hasznos terület elvész. És ha szükséges, eljutni a vízvezeték csövekhez, a képernyőt teljesen le kell bontani.

A csúszó verzió két és néha három mozgatható panelből áll, amelyek másodpercek alatt hozzáférést biztosítanak a vízvezetékhez. Telepítéséhez nincs szükség cementkészítésre, mint például tégla vagy csempe. Mögött elrejthet minden háztartási vegyszert és tálat. Miután kiválasztotta a jövő képernyőjét, megkezdheti annak az anyagnak a megvásárlását, amelyből azt végrehajtja.

A legnépszerűbbek a következők:

 • MDF lemezek;
 • PVC panelek;
 • gipszkarton;
 • fémből;
 • nyelv és horony lemezek;
 • üveg;
 • egy tükör;
 • akril;
 • plexi;
 • műanyagból;
 • kerámia csempe.

A fürdőszoba organikusan különbözik ezekből az anyagokból. A képernyő alja lehet fém, és az üveg teteje. Az MDF tökéletesen ötvözi a sima felületet.

Műanyagból

A telepítéshez először olyan keretet kell készíteni, amelynek alumínium vázszerkezete van, és speciális porlasztókkal van ellátva, és porral zománcozott, hogy megakadályozza a korrózió kialakulását. Az ilyen termékekben használt műanyag kiváló minőségű és ellenálló a külső hatásokkal szemben.

Ennek az anyagnak az elve az, hogy a faforgácsokat a magas hőmérséklet és nyomás hatására préselik. Ezután a kapott lemezeket festettük, és tetejére egy védőálló filmet alkalmaztunk. Ennek köszönhetően könnyen kezelhető az MDF felületek. Ennek az anyagnak a megválasztása előnyös azok számára, akik már rendelkeznek a fürdőszobában készült bútorokkal, majd az elkészített képernyő együttesen fogja össze az összes felületet.

Az MDF fürdőszobában lévő termékek drágábbak, mint a műanyag, de ezt ellensúlyozza nagyobb sűrűség, mechanikai károsodás és szilárd megjelenés. Az ajtók nem mozdulnak el egymástól, ugyanúgy, mint egy műanyag verzió esetében, úgy nyitottak ki, mint a bútorajtók, ezért egy előttük kell helyet adni, hogy nyitott állapotban ne támaszkodjanak más belső tárgyakra. Csak nedvességálló MDF-fajtákat használnak, és az anyag színei nagyon eltérőek lehetnek.

Gipszkartonból

Súlya sokkal könnyebb, mint bármely más falazat, ahol cementet használnak, nem teremt további terhelést, könnyen feldolgozható és cserélhető. Ha a gondatlanság miatt a képernyő egy darabja megsérül, akkor a teljes termék lebontása nélkül is megteheti, és csak azt helyettesítheti.

A kisebb károkat gitttel zárják. A gipszkarton szita felszerelése fa vagy fém kereten végezhető el. A teljes szerkezet felhelyezése után a külső felületek csempével vagy mozaikokkal vannak szembenézve.

Az akrilból

Ugyanazok a fürdők számára alkalmasak, három ajtóval rendelkeznek, amelyek műanyag bevonattal vannak bevonva akril bevonattal. Vannak olcsóbb lehetőségek is, amikor a műanyag egyszerűen úgy van megválasztva, hogy megfeleljen az akril felületnek. A fürdők gyártói sokszor elkészítik nekik a már elkészített képernyőt. Minden formájukban vannak hornyok a lábakhoz, ami nagyon kényelmes, ha egy személy közel áll a fürdőszobához, és különböző műveleteket hajt végre benne (törölget fel ruhát, fürdik a gyermeknek stb.). Az ilyen képernyők csak akril fürdők számára alkalmasak, ezért speciális rögzítéssel rendelkeznek.

Szerkezete szerint a fürdőszoba alatt lévő szerkezetek:

 • közös - műanyag fajok egy bizonyos méretű keretben;
 • végtelen szélű termékek és azokkal, amelyek a fürdő oldalát fedik le;
 • univerzális alumínium keret, hosszúsága állítható, műanyag paneleket helyeznek be.

Amint láthatja, ezeknek a termékeknek a változatossága lenyűgöző. A méretekben pedig leginkább jól kidolgozott paraméterek szerint gyártják őket.

méretek

A szabvány az 1, 5 és 1, 7 méter hosszú, 506, 550 és 560 mm magasságú. Az utolsó paraméter beállítható a lábak felszerelésével vagy eltávolításával.

Az MDF-ből származó képernyők tipikus méretűek. Hosszúság: 1,5, 1,6 és 1,7 m, az állítható magasság pedig 540-620 mm. A gyártók, a piac és az ügyfelek igényeinek felmérése elkezdte fokozatosan kibővíteni az előállított képernyők méretét, de nem sok ilyen.

A videó képernyőjén a fürdő alatt:

Ha a gyártó által megadott méretek nem megfelelőek, akkor saját maga készítheti el a képernyőt. A telepítéshez nincs szükség speciális eszközökre, és az anyagot a saját belátása szerint lehet választani. De főként ebben az esetben gipszkarton használják.

Hogyan csináld magad?

Biztonsági eszköz beszerelése előtt össze kell szerelni a keretet. Építéséhez fából készült rudakra vagy fém profilokra és ugyanazon anyag sarkaira van szükség. Rögzítőelemek csavarok.

A gipszkarton a könnyű telepítés, a könnyű súly és a szûz költség miatt használatos. Kezdetben minden szükséges mérést a falon és a padlón kell elvégezni. Ezután két vonalat rajzolnak rájuk, kezdve ezekből merőleges egyenes vonalak húzódnak, amelyek a fürdőbe 2, 5 cm-re mennek.

Elkészített rúd vágott lamellák. Ha a kád hosszú, további támasztékokat kell biztosítani - készítsen még további három síneket. Teljes igény:

 • két léc a fürdőkád szélén, 0,8 cm-es mínusz, és azonos hosszúságú a fürdő hosszában, de 1,2 cm-rel lerövidítve;
 • 4 csík a fürdőkád sarkai összekötéséhez a szoba padlójával;
 • három léc, kiegészítő támaszként, ha a fürdő meghaladja a helyhez kötött méreteket.

A videó megmutatja, hogyan készítsen egy csúszós képernyőt a saját kezű fürdőzésre:

A lépcsőzetes utasítások a gipszkarton-képernyő telepítéséhez:

 1. Elsőként a függönylécek a fürdőszoba sarkában helyezkednek el. Vízszintes sávok vannak egymáshoz rögzítve. Ezeket a lépéseket a fürdőszoba három oldalán végzik.
 2. A falakkal érintkezésbe kerülő lécekben előre rögzíteni kell a kötőelemek lyukakat. Miután rögzítette az összes szalagot a fürdő szomszédos felületére, ugyanazokat a csavarokat kell csatlakoztatni egymáshoz. A képernyő stabilitásához az alsó rácsokat gyakran a padlóhoz kell csatlakoztatni. Ezeket a műveleteket követően a keret befejeződik, és beillesztheti a képernyőt.
 3. Az előkészített, nedvességálló gipszkarton lapot a szükséges egyedi részeken kell feltüntetni, amelyek levágása rajta van. A kád helyétől függően az ajtó felszerelését, amely szintén le van vágva, kitalálódik. Ezt azonnal rögzíteni kell a jövõ képernyõ felszínével, az ernyõkkel és egy speciális reteszelõvel.
 4. Ezen munkák elvégzése után folytatni kell a gipszkarton felépítését a keretbe. Ez csavarokkal történik.

A videó - hogyan készítsünk egy képernyőt egy saját kezű fürdőszobába:

Ez a módszer csak négyszögletes fürdőszobákra vonatkozik. Más típusok szükségessé teszik a struktúra néhány kiegészítését és megerősítését.

Sarok fürdőszobához sarok képernyőre van szükség. Szintén gipszkartonból készülhet. De ebben az esetben a fakeret nem fog működni, mert különleges fém profilokat kell használnia, amelyek réseket vágnak, elérheti a kívánt sugarat, és megkóstolhatja a fürdő kanyarját a padlón. Ezután ugyanúgy készítsen egy másik profilt, és rögzítse azt a mélység alá a fürdőszoba oldalán, figyelembe véve a gipszkarton, a csempe és a kötőelemek vastagságát.

A képernyőt a felhasznált anyaglap nedvesítésével végezzük. Ezután a két oldalról rendezett vágások készülnek, és hajlít, megkapja a kívánt görbületet. A termék behelyezése után a ragasztót a gipszkarton felületére helyezzük, és a lapkát elhelyezzük, amelyet speciális műanyag keresztezésekkel egyenlítünk. Jobb egy hajlított felület esetén, ha megengedik, hogy mozaikot alkalmazzon.

A videó - egy csúszó képernyő az akril fürdő:

A képernyő telepítése nem sok erőfeszítést és pénzt igényel, de a fürdőszoba köszönhetően észrevehetően átalakul. A szoba teljes megjelenést kap, és a rejtett hely a fürdőszobában a háztartási vegyszerek elrejtésére használható. Ezenkívül a képernyő védelmet nyújt a kíváncsi háziállatok és csecsemők behatolásától, akik csak megtanultak feltérképezni. És ez az anyag megmondja, melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában.

Hogyan telepítsük a képernyőt egy akril fürdőbe?

Még a legvonzóbb belső tér tönkreteszi a nyitott teret a fürdőszobában. A képernyő egy akril fürdőre való telepítésével nem csak a szobát finomíthatja, hanem egy kis munkaterületet is létrehozhat, amely a kíváncsiskodó szemektől el van rejtve. Háztartási vegyi anyagokat vagy más szükséges tartozékokat tárolhat a háztartásban.

1 A fürdőkád alatt lévő képernyők típusai

De hogyan épül fel a képernyő? Elég könnyű megválaszolni ezt a kérdést, csak meg kell ismerkednie a szolgáltatott információkkal. Ma a bevásárlóközpontok széles választékot kínálnak a fürdőszoba felszerelésére. Meg kell azonban jegyezni, hogy bizonyos paraméterek esetében nem mindig lehetséges a kívánt méret megtervezése. Ebben az esetben a kád alatt lévő képernyő külön-külön is elvégezhető. Itt kell összpontosítania a következő típusú képernyőkre:

 • süket;
 • tolóajtókkal;
 • csuklós ajtókkal;
 • harmonikus ajtókkal;
 • polcokkal.

A képernyő kiválasztásának elsősorban a telepítés által elérni kívánt célon kell alapulnia. Tehát a fürdőképernyő 3 fő funkciót lát el:

 • javítja a belső kialakítást;
 • vízvezeték-kommunikációs maszkok;
 • helyet teremt kis háztartási tárgyak tárolására.

Egy üres képernyő a legjobb megoldás egy tágas helyiségben, ahol nincs kérdés a munkaterület megszervezésével kapcsolatban. Ezenkívül ez a design az akril fürdőkád további támogatását szolgálja. De a szakemberek nem javasolják, hogy a vízvezeték-kommunikációt eltakarja egy homályos képernyővel, mert a legkisebb bontás vagy szivárgás miatt a szerkezetet el kell pusztítani.

Javasoljuk, hogy olvassa el

Ezenkívül az akril nem tekinthető megnövekedett szilárdanyagú anyagnak, így a fürdő falai vagy oldalai meglepő módon reagálhatnak a javítási munkákra repedés vagy törés útján. A nagy funkcionalitású funkciók olyan ajtókkal rendelkeznek, amelyek szabad hozzáférést biztosítanak a fürdőszoba alatti helyhez.

Az ilyen kész konstrukciók megvásárolhatók a boltokban. Leggyakrabban műanyagból készülnek, és tolóajtókkal vannak ellátva a pajzs mindkét oldalán. Napjainkban sok gyártó akril fürdõvel ellátott képernyõket valósít meg. Telepítse ezt a dizájnt nagyon egyszerű.

2 A kész műanyag képernyő felszerelése

Az akrilfürdő használatához a következő eszközök szükségesek:

 • mérőszalag;
 • markert vagy ceruzát;
 • drill;
 • csavarhúzóval vagy csavarhúzóval.

A szerkezet felépítése az alábbiak szerint történik:

 • a fürdőszoba oldalán megjelölték a lámpatestek helyét;
 • rögzítőcsapokat szerelnek fel;
 • a fürdőhöz egy pajzs van csatlakoztatva, amelynek felső része az oldal alatt helyezkedik el;
 • a pajzsra olyan jeleket helyeznek el, amelyek egybeesnek az oldalán lévő rögzítési pontokkal;
 • furatokat fúrták a jelek helyén;
 • az oldal és a képernyő csavarokkal van összekötve;
 • a csatolási pontokat dugók zárják le.

De lehet megvásárolni egy képernyő, mount, ami még egyszerűbb. A tervezésnél csak a lábak illesztéséhez szükséges gombok szükségesek. A pajzsot eltávolítják a dobozból, és a fürdőszoba oldalán helyezkednek el. A képernyő lábakat úgy kell csavarodni, hogy a panel szilárdan a padló és az oldal közé kerüljön. A beszerelés során biztosítani kell, hogy a képernyő alsó része párhuzamos legyen a padlófelületével.

Az ilyen típusú kialakítások jól néznek ki a szoba belsejében. Ezenkívül könnyű karbantartani: egyszerűen tisztíthatóak, nedvességnek nincsenek kitéve, és kis súlyuk van.

3 A képernyő készítése önmagában

Ebben az esetben, ha vágya van arra, hogy a fürdőszobai designt exkluzívabbá tegye, és a képernyő megbízhatóbbá válik, akkor a designt saját kezével készítheti el.

Itt a munka köre az anyagtól függ. Így, a gyártás képernyők a fürdő alatt lehet használni:

A közelmúltban a tőkeszerkezeteket főként téglából állították fel, de ma olyan anyagok, amelyek nem igényelnek komoly munkát, ha szétszerelésre van szükség, egyre népszerűbbek. Ezek lehetnek műanyag vagy MDF panelek, amelyek különböznek minden olyan követelménynél, amelyet az anyagoknak a magas páratartalmú helyiségekben való alkalmazására használnak.

A munkához a következő eszközök és anyagok szükségesek:

 • mérőszalag;
 • marker;
 • fém profil;
 • ollók fémhez;
 • kirakós vagy fémfűrész;
 • drill;
 • csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • csavarok és bútorok sarkai;
 • lyuk és szint.

A tolóajtók felszereléséhez W-alakú fémprofilok szükségesek, amelyek oldalsó vezetőként használhatók.

Először meg kell tennie a szükséges méréseket. Azt akarja mérni a távolságot a padlóról a fürdő oldalára és a falak közé, amelyek oldalán állnak. A falakon egymással párhuzamos függőleges vonalak vannak. A padlón egy vonal párhuzamos a fürdő oldalán is. A vonalak egyenletességét egy szint és egy vízszintes vonal segítségével ellenőrizzük.

Ezután a számítások szerint egy fémprofilból álló keret jön létre. Elemei fúróval és csavarokkal vannak a falhoz rögzítve. A bútorok sarkait is használhatja a kényelem érdekében. Az oldalsó profilokat az alátámasztó elemekkel kell összekötni, felszerelni őket a fürdő oldalán és a padló mentén.

Miután a fő részek fel vannak szerelve, kereszt-, összekötő felső és alsó profilok vannak felszerelve a kád külső falán, attól függően, hogy milyen méretűek lehetnek 3-tól 5-ig. Ezen túlmenően a keresztirányú profilok száma függhet attól, hogy hány ajtót szándékozik készíteni a képernyőn. A tolóajtó rendszerint 2 ajtóval rendelkezik, amelyek csuklósak - 1-3.

A következő lépés a panelek felépítése a kerethez. Mielőtt csatlakoztatná a panelt, meg kell vágnia őket a keret méretéhez. A kivágott elemeket egy csavarhúzóval és csavarokkal csavarták a fémhez. Abban az esetben, ha a pajzsot ajtókkal kívánják felszerelni, a panelek csak a képernyő vakrészén helyezkednek el.

Tolóajtók létrehozásához vágjon 2 panelet. Mindegyiknek kissé szélesebbnek kell lennie a pajzs felénél, ezért telepítés után átfedik egymást. A paneleket a W alakú profilba helyezzük. A függesztett ajtókat az előkészített lyukak méretére vágják, és a profilhoz csuklós csavarral rögzítik.

A képernyő készen áll, használhatja. Az idő és a pénz egy kis befektetése jelentősen javítja a fürdőszoba kialakítását, és a helyet még funkcionálisabbá teszi.