Legfontosabb > Csapok

Hogyan rögzítsük a mosdót a fürdőszobában a falhoz: részletes utasítás a szereléshez

A modern falra szerelt mosdók az egyik legfontosabb elemei a kombinált fürdőszoba és fürdőszoba. Ezek különböznek a táblagépbe épített modellektől, a rögzítés módjától.

Elemezzük, hogyan rögzítsük a mosdót a fürdőszobában a falhoz a tál sértetlenségének megőrzése, valamint a szaniterek működése során a megbízható rögzítés és kényelem biztosítása érdekében.

Mi a falikar

A múlt század közepén a falmodellek szinte minden módosítása egyetlen típusra csökkent - a pohár két öntöttvas záróelemre szerelt. A fémtámaszok sima látószögben maradtak, és nem nagyon esztétikusnak tűntek. A vízvezeték-ipar fejlesztésével számos olyan új modell jelent meg, amelyek rejtett módon rögzítik a kötőelemeket, megkülönböztetve elegáns formatervezésével és tartósságával.

Számos osztályozható fali mosdókagyló, attól függően, hogy milyen rögzítőelemeket használnak, a tál alakját vagy anyagát. Az úgynevezett "tulipánok" és a kagyló a talapzaton is a falmodellekhez tartoznak, de további támasztékokkal rendelkeznek, amelyek egyszerre maszkolják a szifont és a csöveket. Az asztal tetején lévő mosogatóval felszerelt bútorkészletek népszerűek, és mind a tál, mind a talapzat a falhoz rögzíthető.

Kényelmes használni a pultonba beépített tálakat. Az asztallap viszont a falra is rögzítve van, és nem a padlóra szerelve. Így a mosogató alatti terület teljesen szabad marad, ami alkalmas a tisztításra és csak mosáshoz. Azonban gyakorlatias lakók telepítenek mosogató-pult vagy kis méretű mosógépet, vagy egy kis könyvespolc egészségügyi kiegészítők.

A legnépszerűbbek a kerámia modellek. De a választás során emlékezni kell arra, hogy a fajanszmodellek egyszerűbbek és olcsóbbak, és a porcelánok vonzóbbnak tűnnek, de a magas árak megkülönböztetik őket.

A szabad helyiségű fürdőszobák esetében a kompakt sarokmodelleket felesleges kíséret nélkül értékesítik. Az elülsõ részektõl eltérõen nem igényelnek szabad falat, és könnyen beilleszthetõ egy 0,3 m-es falszélességû résbe vagy sarokba.

Szakaszos rögzítési utasítások

A rögzítés módja a mosogató modelljétől függ. Például egyetlen porcelán mosogató telepítése eltér a felfüggesztett munkafelületbe ágyazott egészségügyi berendezések telepítésétől, bár mindkét változat a falhoz van rögzítve.

Napjainkban a legelterjedtebb a tartóelemekhez való rögzítés módja, amelyek a falba csavart csavarok vagy csavarok. Az alábbiakban részletes útmutatás található a kerámia mosogató falra szereléséhez.

1. szakasz - előkészítő munka

Az előkészület egy vízvezeték szerelvény beszerzését, egy csaptelepet, egy leeresztő készletet, valamint a fal megbízhatóságát ellenőrzi.

Először meg kell győződnie arról, hogy a fal fenntartja a kiválasztott mosogatót. A modern lakásokban gyakran felújítások zajlanak vagy hamis falak épülnek, aminek következtében a kerámia burkolat alá helyezett fal helyett gipszkarton lehet. Ha az alap gyenge, akkor részlegesen szét kell szedni a falat, és fel kell szerelnie a jelzálogokat - például fémvezetőket vagy fadarabokat.

Annak érdekében, hogy a telepítési folyamat során ne legyen zavaros, készen kell készítenie az eszközöket. Szükség van egy fúróra vagy perforátorra a lyukasztáshoz, állítható csavarkulcshoz vagy nyitott csavarkulcsok méretéhez, szintjéhez, építési mérőszalaghoz vagy hosszú fém irányítóhoz, jelölőhöz. Szükséges vízvezeték tömítőanyag is, néhány esetben - speciális ragasztó.

2. fázis - jelzés a falon

A helyes jelölés a siker fele. Ha nem megfelelő a lyukak fúrásához, a bélést ki kell cserélni. A műanyag panel könnyű megvásárolni, de a kerámia gyűjtőcsempe sokkal többet fog költeni, fennáll annak a veszélye, hogy nem találja meg az értékesítést.

Ezért pontosan meg kell határozni a beépítési magasságot (85-90 cm) és meg kell mérni a szerelési furatok közötti távolságot. A szükséges adatokat az új szaniter szerelvény készítésének utasításai is jelzik.

Távolítsa el a méretet a tálból vagy keresse meg a kívánt értékeket a diagramon, majd vigye át a falra. A lyuk helyek jelzik a jelölőt. Néha könnyebb egy egészségügyi felszerelés kísérleti telepítését elvégezni: ez általában tulipánmosókkal és felfüggesztett talppal vagy asztali tetejű modellekkel történik. Győződjön meg róla, hogy a kommunikációs lyukak közel vannak.

3. szakasz - Fúrás lyukak

Ez a szakasz kapcsolódik a nehéz falak fúrásához. Egy látszólag egyszerű építési művelet végrehajtásához tapasztalat szükséges, különben a csempe egyszerűen megreped. Az a tény, hogy a csempe és a bázis (beton, tégla) fúrásához különböző fúrókra és különböző működési módokra van szükség. A mesterek egy eszközt használnak, de nem mindenki sikerül.

Annak érdekében, hogy a fúrófej lecsúljon és egyenletesen illeszkedjen a csempebe, szükség van egy magra. A fúrás pontjába helyezzük, és néhányszor gyengéden ütünk egy kalapáccsal.

Ezenkívül a fúró átállítható egy lyukasztóra, és tovább dolgozik - fúrás lyukakat a falon. Átmérő pobeditovogo fúró - 12 mm. A rögzítőelemek minimális mélysége - 5 cm, de pontos adatokat kell tisztázni az utasításokban. A kész lyukakat törmelék vagy porszívó segítségével tisztítjuk.

4. szakasz - a rögzítők rögzítése a falra

A héjtartók horgonycsavarok merőlegesen a falba vannak behelyezve. Annak érdekében, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz, és ne tépjenek bele, dugja be a műanyag dugókat vagy rögzítőket, például a tüskéket a lyukakba. Gyakran vannak kötőelemek a készletben az új termékkel, tehát nem kell semmit választani. Óvatosan csavarja be a fémrudakat a lyukakon belül úgy, hogy a kívánt hosszúság vége kívül maradjon.

Néha problémák vannak a rögzítő horgokkal. A fő ok a repedés vagy varrás a bázis alatt a csempe alatt. Hogy megszabaduljon a hibától, megpróbálhatja betonozni a rést, majd óvatosan fúrjon lyukat benne. De van egy könnyebb út - az üreg feltöltése epoxi ragasztóval, majd azonnal helyezze be a lyukba egy csavart, hogy jobban illeszkedjen.

5. lépcső - Telepítse a Sink Bowl-t

A falhoz való rögzítés utolsó fázisa egyszerű: a mosogató egyszerűen felcsavarodik a horgonycsavarokon, és a lehető legszorosan a falhoz szorul. Ezután vegye le az anyákat tömítésekkel, és húzza meg őket a tűk fennmaradó szabad végein.

Amikor az anyákat meghúzzuk, a héjat megnyomjuk és ragasztjuk. A pozitív pillanat az erősebb rögzítés, a negatív - a berendezések cseréje a jövőben. Ha el kell távolítanod a mosdót a keverő vagy szifon kényelmesebb telepítéséhez, ez szintén lehetetlen.

A modell felszerelése a szegecsekre nem az utolsó szakasz. Szükség van egy vízzáró és egy keverővel ellátott vízelvezető rendszer csatlakoztatására is, ha a mosogatóra van szerelve, és nem a falra. A tevékenységek sorozata különböző módon valósulhat meg: gyakran a telepítés megkönnyítése érdekében először telepíti az összes készüléket, majd csatlakoztatja a mosogatót. A célnak csak a tömlők csatlakoztatására marad.

A keverő telepítése

A legsikeresebb megoldás a mosogató szerelése előtt telepíteni kell a készüléket. A tálat kényelmes helyzetbe helyezzük, és a keverőt egy speciálisan kialakított lyukba helyezzük a tálcán.

Hogyan lehet önállóan rögzíteni a mosogatót a falra: lépésről lépésre

A vízellátó rendszer új alkatrészeinek cseréjével vagy beépítésével kapcsolatban speciális megközelítésre és szakértelemre van szükség. Azonban a telepítési folyamat önmagában nem olyan nehéz: elegendő a kezekhez és a szükséges eszközökhöz, valamint a titok készítéséhez professzionális építőkből. Ha új mosdót kell telepíteni a falra, akkor nem szükséges szakemberre hívni. Csak olvassa el cikkünket és kezdje el magának a saját szerepét!

A falakon lévő mosogatók sajátossága és modellezése

A mosogató beépítésének legújabb modern tendenciája az eszköz rögzítése a falfelülethez. Ez az elrendezés módja az oroszok egyik legismertebb és legnépszerűbb, hiszen ez a fajta telepítés méltó és jelentős előnyökkel jár. A mosogató falra szerelésével a kívánt helyiségmérőt megtakaríthatja, és a mosogató alatt lévő hely nagyon kényelmes a tisztításhoz és a tisztításhoz.

Mielőtt elkezdené a telepítést, válassza a falra szerelt modellt a leginkább ergonomikus kialakításban. Egy különálló modell sajátos tervezési pontokkal rendelkezik, amelyek természetesen befolyásolják a telepítés módját. Ennélfogva szükség van legalább néhány ismeretre a telepítésről és a készüléknek az általános vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásának sajátosságairól.

Tanács. Válassza ki a falra szerelt mosdó tervét ilyen csővezeték elrendezéssel és egy csatornát a csatornarendszer alatt, amely teljesen megegyezne a kommunikáció terjesztésében.

Érdekes megoldás az, hogy a mosogatót a mosógép fölé helyezzük, így értékes helyet takaríthat meg a fürdőszobában.

Szükséges eszközök

A mosdót önállóan szerelheti a falra, és rendelkezik az alábbi eszközökkel:

 • elektromos fúró;
 • fúrók a betonhoz, párosítva a pobeditovym tippekkel;
 • egy csavarhúzó készlet;
 • gázkulcs (svéd);
 • kalapács;
 • csavarkulcs készlet;
 • építési szint;
 • fekete jelölő

Tipp: A legmegfelelőbb, ha különálló készleteket vásárolnak a mosogató beépítéséhez a bevált és szaküzletekben. Valójában a híres márkák márkás termékeire összpontosítva nem aggódhat a telepítés stabilitása és minősége miatt.

A menetes csatlakozásoknál tömörítőt, például vontatót és megbízható rögzítőberendezést kell vásárolni.

Előkészítő munka

Már eldöntötte a legmegfelelőbb héjszerkezetet, és telepíti? Vedd el az idejét! Először is elő kell készíteni néhány előzetes munkát, amely a következő:

 • kapcsolja ki az összes vizet;
 • határozza meg, melyik sarok a helyiségben a legjobb a tálhoz, figyelembe véve a csővezeték összekapcsolását a keverő alatt;
 • illeszkedjen a mosogató paramétereihez a hozzá elkészített helyre, próbálja meg látni a végső megjelenését és pozícióját.

Tanács. A tál méretei rendkívül fontosak. Válassza ki a legkisebb, de ugyanakkor esztétikailag vonzó dizájnt.

A mosogató nem szabad nagy teret foglalni, de olyan méretezési paraméterekkel kell rendelkeznie, amelyek többet jelentenek, mint a vízpermet spektrumát. A szerkezet optimális mérete 65 cm, a padló alatti legmegfelelőbb beépítési magasság 80 cm, míg a mosogató előtt 90 cm-nél a legmagasabb távolságot kell hagyni.

Mint látható, mint a függesztett vízvezeték-szerelvényekhez, a falra szerelt mosdók beépítése a padló érintése nélkül történik. Csatolmányként megbízható zárójeleket használnak, amelyek gyakran meglehetősen dekoratív kivitelben készülnek.

Lépésrõl lépésre Telepítési útmutató

 1. Jelölje meg a középvonalat egy vonalzóval, markerrel és lélekszinttel. Ez lesz a soron. A tál egyfajta felső határa lesz.
 2. Fontos figyelembe venni a mosogató oldalfalainak vastagságát. Ezeknek elég erősnek kell lenniük ahhoz, hogy ellenálljanak a zárónyomásnak. Mérjük meg a vastagságot és rögzítsük a jövőbeli telepítés többi paraméterét a tálca mindkét oldalán.
 3. Vízszintesen csatlakoztassa az összes rendelkezésre álló címkét, amely jelzi a rögzítőelemek magasságát.
 4. Végül a munka magával a mosdóval kezdődik. Fordítsa el a tálat, és rögzítse a konzolokat a külső falaira.

Tanács. Természetesen a legegyszerűbb ilyen telepítést összeállítani - kizárólag a kényelem kedvéért: az egyik mosogatóvá változik, a második pedig markert jelent.

 1. Mozgassa a mosogatót szorosan a vízszintes helyzetbe, és jelölje meg a helyére a rögzítőelemeket. Ezt egy külső résszel végzik. Folyamatosan mérje meg az összes zárójel és vonal egybeesését.
 2. Egy fúró segítségével készítsen lyukakat, amelyek átmérője kissé kisebb, mint a rögzítőeszközök és a csavarok mérete.
 3. Beat a kész fúrt helyeken parafa, vagy perselyek tartós műanyag vagy nejlon, csavar őket a csavarokat.

 • A tartókonzolok erre a tartóra vannak szerelve, amelyre a héjtartó tetejére van szerelve.
 • Jelölje meg a készülék jövőbeli felszerelésének helyét a falra, fúrja és emelje fel a mosogatót.
 • Csatlakoztassa a szifoncső kifúvó végét a szennyvízcsatorna aljzatába, szerelje be a keverőt, csatlakoztassa a vízellátást.
 • Miután elkészített egy könnyű rögzítő "csalit", végezze el a tálca vízszintes beállítását. Ezután menj át újra az összes kalandra és rögzítsd őket.
 • ↑ vissza a tartalomhoz

  Varázsló titkai

  Annak érdekében, hogy a mosogató jó minőségű telepítése a falra illeszkedjen, érdemes megismerni a folyamat egyes árnyalatait, amelyek nélkül a beépített szerkezet nem lenne olyan megbízható és stabil. Ezek a legjobb telepítők tippjei:

  • A falszerkezet jelentős hátrányt jelent - vizuálisan nyitott csővezeték és szerelvények. A tál kifinomult esztétikája a szekrény kialakításának köszönhetően elérhető, amely lezárja az összes bélést és szifont. Az ilyen berendezés további előnye jó hely a különböző szükséges tartozékok tárolásához.
  • A gyakorlatban a rögzítőberendezések teljes készletének általánosnak kell lennie a termékhez. Nézze meg ezt a kérdést, mert gyakran: vagy a gyártó elfelejti, hogy a mosogatóhoz rögzítse a kötőelemeket, vagy azok minősége nem különösebben magas.
  • Annak elkerülése érdekében, hogy a nedves pára belépjen a tál és a fal közötti térbe, használjon minőségi tömítőanyagot, például szilikont.

  A szerelés befejezése után ellenőrizze a rendszer leeresztését a tömítettség érdekében, a szifon feltöltésével vízzel. Ha szivárgást észlel, készítsen szűkebb fürtöt és egy további hermetikus réteget.

  • A tálat csak a befejező munkák befejezése után helyezze el. Legyen nagyon figyelmes a rögzítők felszerelésére.
  • A fal felületén, amelyen felhelyezi a tálat, erősnek és stabilnak kell lennie, ellenkező esetben használjon támasztókeretet.
  • Ha telepítés után a mosogató nem "sétál" - ez egyértelmű jelzi, hogy a tálca telepítési folyamata sikeres volt.

  A jól kivitelezett telepítési eljárás a termék kiváló funkcionalitásának és tartósságának szinonimája. A fentiek figyelembevételével, a telepítés előtt szakképzett szakember segítségét kérheti.

  A mosogató rögzítése a szekrényhez: néhány egyszerű módszer

  Hogyan helyezzük el a mosdót a szekrénybe? A cikkben a fajansz, a porcelán vagy a mesterséges kőzet rozsdamentes acélból készült mosdókagyló és mosdókagyló különböző mértékű összetettségét vizsgáljuk.

  Mosogató és talapzat vásárolt. Elmaradt egy kicsit -, hogy egyetlen egészbe illessze őket.

  mosdótál

  Mindenféle kerámia és polimer beton meglehetősen törékeny, melyet akaratlanul meg kell kompenzálni a tál falainak jelentős vastagsága miatt. A gyakorlati következmény szilárd tömeget jelent: ha a csapot vagy a csapot forgatjuk, akkor a mosogató nem mozdul, és nem kerül ki a palánk éleiből. Ezért az eredeti berendezésben gyakran hiányoznak a mosdókészülék szabványos tartószerkezetei.

  Azonban: az esetleges jelentős erőkifejtés a mosdókagyló mozgását okozhatja, és a fiók belsejében egy élrel is leeshet.
  A rögzítés nem szükséges, de kívánatos.

  tömítőanyagot

  A legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozzák a mosogató vízszintes elmozdulását, szilikon tömítőanyagot kell elhelyezni; a zuhanyt is lezárják a mosogató és a hátsó fal között.

  Néhány tipp a tömítőanyag kiválasztásánál:

  1. Érdemes megvásárolni nem univerzális, hanem egészségügyi. Az ilyen típusú tömítőanyagok összetétele általában olyan antibakteriális adalékokat tartalmaz, amelyek megakadályozzák a gombák kialakulását és fekete foltok megjelenését a varraton.
  2. Jobb, ha nem vásárolja meg a legolcsóbb szilikon tömítőanyagokat a kevésbé ismert gyártók közül. A mi esetünkben nagyon fontos a sima felülethez való tapadás. Pontosan az adhéziót érinti elsősorban az ár: az olcsó tömítőanyagok sokkal bonyolultabbak, mint a drágák.

  A Ceresit kiváló minőségű egészségügyi betétje.

  nageli

  A mosdók többsége fel van szerelve rögzítő résszel a rögzítéshez. Rendszerint ezek a hornyok pontosan a szekrény oldalsó falainak vége felé esnek. A héj vízszintes elmozdulásának megakadályozása érdekében elegendő, ha a szekrény több kivetítéssel rendelkezik a megfelelő helyeken.

  Hogyan lehet ezt tenni?

  • A ragasztóval ellátott fadarabok előre megcímkézett és fúrt lyukakon ülnek. Nuance: jobb, ha különböző átmérőjű, alul vékonyabb és vastagabb tüskéket használnak. Az utasítás azzal a ténnyel kapcsolatos, hogy az LDSP vastagsága a szabványos talapzat falainál mindössze 16 milliméter, és egy vastag, csekély oldalirányú erővel ellátott tipliket húzhatnak húsból.
  • Az improvizált tüskéket úgy lehet a csavarokat a falak végeire csavarni (természetesen előfúrással). Korábban két csőcsapos csaptelepet szereltek fel mindegyikre; szükség esetén csökkentse a gumi külső átmérőjét éles késsel.

  Ilyen rögzítéshez a süllyedő hornyoknak a fal végére kell esniük.

  mosás

  Hogyan csatlakoztatható a mosogató a szekrényhez, ha vékony fémből készül, és kis tömege van? Nyilvánvalóan ebben az esetben nem elegendő az oldalsó elmozdulás valószínűségének kiküszöbölése: a mosogatót vízszintes és függőleges síkban is rögzíteni kell.

  Rozsdamentes mosogató.

  Műanyag kötőelemek

  A konyhai bútorgyártók által a szekrényhez gyakran csatolt munkatársa egy műanyag sarkok, amelyekben ferde hornyok vannak. A horony úgy van kialakítva, hogy több helyzetben rögzíthető. Ha a rögzítőcsavarhoz képest elmozdul, akkor a sarok a mosogató szélét a falak vége felé nyomja.

  A műanyag sarkok rögzítése nem nehéz:

  1. Miután a sarkokat a fal szélére telepítettük, a csavarok lyukakat fúrunk egy vékony (általában 3 mm-es) fúróval. A lyukak mélysége legfeljebb 12 milliméter, a helyszín a ferde horny közepén helyezkedik el.

  Tipp: annak érdekében, hogy ne fúrja át a falakat, semmilyen módon ne markoljon a kívánt távolságban a fúró hegyétől.
  Ezt a szalagot vagy rúzsot általában használják.

  1. Húzza meg a sarkokat 4x16 mm-es csavarokkal úgy, hogy észrevehető erőfeszítéssel elmozduljanak a falakhoz képest.
  2. Emelje fel a sarkokat, és mozgassa a mosogató alatt őket, majd csúsztassa a rögzítőket oldalra és lefelé, amíg meg nem állnak.

  A műanyag rögzítőelemnek azonban kellemetlen vonása van. Nem hagyja, hogy a mosogató oldalirányban mozogjon, vagy felemelkedjen a talapzaton; azonban a legtöbb állványra való áttérés továbbra is lehetséges.

  Ennek megakadályozása érdekében a mosogató szerelése előtt kis mennyiségű tömítőanyagot kell alkalmazni a falak végeire. Megbízhatóan rögzíti a szerkezeti elemeket, miközben nem sértheti a mosogató eltávolítását a keverő vagy a rugalmas csatlakozások helyett.

  sarkok

  A mosogató rögzítéséhez 5-8 centiméterre vágott acél vagy alumínium sarok használható. Két öncsavart csavart vonzza és rögzíti a mosogatót egy mosogató szélére nyomott gumival - egy egészségügyi betétet vagy kettős hajtogatott kamrát.

  A gumiabroncs rugalmasságának és a nagy súrlódási tényezőnek köszönhetően a burkolat megbízhatóan rögzíthető. A forgácslapból készült falakba csavarozott csavarok azonban igen jelentősek lesznek, és előbb-utóbb kihúzhatják őket.

  De önállóan kialakított szerkezeteknél ez a megoldás nagyon alkalmas: a mosdókagylóhoz a saját kezű kárpitokat gyakran nem forgácslemezből készítik, hanem 12-15 mm vastagságú, sokkal tartósabb rétegelt lemezből.

  bár

  Végül a legbiztonságosabb rögzítés egy sáv és horganyzott acél bélés.

  1. A sínt a perem szélénél, vagy csak az oldalakon (az állvány konfigurációjától függően) helyezzük el. Olyan vastagságúnak kell lennie, hogy felülete és a szekrény falainak belső felülete azonos szinten legyen.
  2. Ezután a rudat és a falakat tapadólemezekkel és 4x16 mm-es önmetsző csavarokkal meghúzzuk. A 3 mm-es fúrólyuk fúrásának előfeltétele a laminált farostlemez falainak előfúrása.

  Szerelje fel a sávot.

  Hasznos dolgok

  Végül - néhány hasznos tipp, amely hasznos lesz a különféle csatolási módszerekkel.

  • A feldolgozatlan rétegelt lemez vagy laminált fafelületek gyorsan megduzzadnak. Szükségük van bármilyen módon védeni a nedvességtől. Gyakran használt festék, lakk vagy lenolaj; A festékrétegek minimális száma három.

  A képen - egy speciális talaj védelme érdekében a fa végeit. Rendeltetésünk szerint nagyon alkalmas.

  Tipp: annak érdekében, hogy ne várjon több napot a bevonat száraz állapotában, jobb a nitrocellulóz alapú festékek és lakkok használata.
  Minden réteg legfeljebb fél óráig szárad.
  Ne felejtsd el szellőztetni a helyiséget: a füst mérgező.

  • A süllyesztett rúd, amely a mosogató szélén van elhelyezve, szintén jobb a profilozáshoz. A fa kevésbé higroszkópikus, mint a forgácslap, de lehet, hogy rothad.
  • Javasolt a korrózióvédelemmel ellátott csavarokat használni - sárga vagy ezüst. Ellenkező esetben időnként rozsdás cseppek jelennek meg a talapzaton.

  következtetés

  Amint látja, a mosogatók rögzítési módja meglehetősen egyszerű, és nem igényel drága beszerzéseket vagy összetett eszközöket. A jelen cikkben szereplő videó megmutatja, hogyan valósul meg jobban ez a munka. Sok szerencsét!

  Ismerje meg, hogyan kell helyesen rögzíteni a mosogatót a falra

  A mosogató biztonságosan a lakások legkedveltebb eleme a házban. Ha megkezdte a javításokat a fürdőszobában, vagy csak úgy döntött, hogy az elavult rendes mosdót egy olyan modellre cseréli, amely a falhoz van kötve, akkor a szakértők véleménye nélkül nem teheti meg.

  Lehetőségek a mosogató falhoz rögzítéséhez

  A mosdókagyló falmodellei csak betonra vagy téglára épített, tartós fővárosi falszerkezetekre vagy speciális keretszerkezetekre is felszerelhetők.

  A mosdókagyló többféle módon is felszerelhető a falra:

  1. A mosdókagyló tálca egy csuklós asztallapra vagy egy gerincburkolat fedelére szerelhető. Maga a szekrény vagy az asztallap zárókon vagy horgonyokon van felszerelve. Ez a rögzítési módszer növeli a megbízhatóságot.

  Tanács. A helyesen rögzített konzol nem mozoghat az erő hatása alatt. Ha meg van győződve arról, hogy a tartószerkezet megbízhatósága lemosható. A mosdó rögzítése további klipekkel vagy egészségügyi tömítőanyaggal történik.

  Különböző zárójelek a mosogatóhoz

  A mosdó falra történő felszereléséhez szükséges lámpatesteknek ellenállniuk kell a vízvezeték súlyának a szélességgel. Különböző fémekből készülnek.

  • Speciális tartók egy adott modell felszereléséhez. Gyakran ezek a különleges formatervezett mosdókagylók szokatlan alakúak. Az ilyen vízvezetékhez tartozó záróelemek a készletben találhatók, és speciális alakú csapok, a mosogató körüli hajlított cső vagy szokatlan hegesztett szerkezetek formájában készülhetnek. Az ilyen rögzítéseket speciális dekoratív készítményekkel (kerámia vagy fém) kezelik.
  • A tipikus falburkolatok konzoljai öntöttvasból vagy acélból készülnek, és korrózióvédő bevonattal vannak bevonva. T alakú vagy G alakú állványokból készülnek, és a tartó méretének beállításához csúszós csomókkal ellátott keretek formájában is készíthetők. A fém tartószerkezet, melynek belsejében a mosdó helyezkedik el, kiemelkedő megbízhatóságuk miatt figyelemre méltóak.

  Mosogató beépítése záróelem nélkül

  A rögzítő készletet szükség esetén a mosogatóhoz kell kötni, ha valamilyen oknál fogva nincs ott, vagy a minőség jó kívánnivalót hagy maga után. A híres márkák termékeire összpontosít, hogy később ne aggódjon a telepítés minőségével kapcsolatban.

  Döntse el a helyet, ahol a mosdót telepíti, és méréseket végez. Általában ajánlott a tálat a padlóról 70-85 cm magasra szerelni.

  A kiválasztott magasságban az építési szinten húzzon vízszintes vonalat. Most tegyük a tál felső szélét a függő sorra, és jelöljük meg a rögzítési pontokat. Furatokat fúrunk a jelöléseken, és behelyezzük a tüskéket. A csavarozott csapok csavarjaiban. A csavaros csavarnak 2 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a mosogató szélessége, a végleges beszerelés után húzzuk meg az anyákat, amíg meg nem áll.

  Tartószerkezet

  A konzolok felszerelése előtt ellenőrizni kell a csapágyfelület szilárdságát. Ehhez a jelölés szög. Ha a felület laza, akkor növelje a fúrás mélységét és vegyen fel nagy átmérőjű hardvert. Lágy gipszben vagy betonban nehezen rögzíthető a tartó, ezért a lágy réteg alatt a rögzítés mélysége legalább 25 mm. Ilyen esetekben egyenként, 50-120 mm hosszúságú horgonyokat választanak ki.

  1. Jelölje meg a vízszintes vonalat a fentiek szerint.

  Tanács. Húzzuk fel a fal és a mosdó közötti rést szaniter szilikon tömítőanyaggal. Ez megvédi Önt a gomba megjelenésétől, ha a víz belép a résbe.

  Csuklós mosogató beépítése egy járókerékkel

  Ez a lehetőség jó, mert elrejtheti az egész szaniter szerelvényt a szekrényben.

  A kívánt magasságon vízszintes vonalat rajzolunk. Megpróbáljuk a szekrényt, megnézzük, hogy miként fogják össze a szifont és a keverőt. Szükség esetén azonnal mérje meg és fúrjon további vízvezetékfuratokat a hátsó falba. Most szereljük fel a konzolokat és a szekrényt. A zárójelek csatolása, amit korábban említettünk.

  Felülről egy mosdót építünk be, összekötjük a szifont és a csatornázást. Ha a tálca modell további rögzítést biztosít a falhoz, akkor fúrjon lyukat a megfelelő helyeken és húzza meg a horgony csavarokat. Vagy ragasztja a mosogatót a falhoz szilikonnal a nagyobb megbízhatóság érdekében.

  Mosdókeret kialakítása

  Ha a fürdőszobában lévő falak nem elég erősek a mosogató telepítéséhez, de tényleg csak egy ilyen modellt akarnak, akkor a probléma megoldható a keretszerkezet telepítésével. A padlóhoz és a falhoz van rögzítve, és profilból áll. A lábakkal állítható magasságú, így a mosdó a padlóról a kívánt magasságban helyezhető el. Minden kommunikáció rejtve van a struktúrában.

  Az eljárás a következő:

  • a keret szintre van állítva és a padlóhoz és falhoz rögzítve;
  • a csapokat a megfelelő magasságon csavarják fel a mosogató rögzítésére;
  • a keretet nedvesség ellenálló gipszkartonra kell csévélni és csempével vagy bármilyen más befejező anyaggal átszitálni;
  • egy gumi alátétet helyeznek a csapra a fal és a mosdó közé, hogy csökkentsék a zajt működés közben;
  • rögzítse a csuklós medencetámaszokat a bélés felett.

  A megfelelően összeszerelt szerelés akár 400 kg terhelést is képes ellenállni, és ez nem csak mosogató, hanem egyéb vízvezeték is. Ezenkívül a tervezés egy rést hozhat létre, és polcként is használható.

  A mosdó beépítése a fürdőszobába: hogyan kell rögzíteni a talapzaton, a mosogató típusok

  Egy modern lakásban a mosdókagyló minden fürdőszobában szabványos tétel. A vízvezetékgyártók ma sokféle mosogatót kínálnak. És bár a telepítés általános elvei megegyeznek, egyes telepítési opciók telepítésében vannak némi árnyalatok.

  A fürdőszoba javításának utolsó szakaszában itt az idő a vízvezeték szerelésére. Fontos, hogy helyesen és kényelmesen helyezze el. A mosogató megfelelő elhelyezése különösen fontos a kis fürdőszobákban. E probléma egyik megoldása, hogy falra szerelhető mosdót használjon. Nos, amikor mindent készen állsz, ne rohanj, hogy hívd a vízvezeték-szerelőt. Mindenki képes a mosdót önmagára telepíteni. A legfontosabb dolog, hogy ne felejtsük el csatlakoztatni a vízellátó és csatorna a telepítés végén.

  Minél jobb a telepítés, annál hosszabb és jobb vízvezeték-berendezés működik. A legfontosabb dolog nem sietni, mindent helyesen és "az elme szerint" tenni. A jövőben ez lehetővé teszi, hogy biztonságosan élvezze a munkáinak gyümölcseit, és ne orvosolja saját hiányosságait.

  A mosdó beépítése a fürdőszobába: lépésről lépésre

  Tekintsük a legfontosabb mosogató típusokat a rögzítés módjáról.

  • Hamis. Az ilyen típusú mosogatók úgy vannak kialakítva, hogy egy asztallapra szerelhetőek fel, kis felülete felett. Az ilyen típusú mosogatókban gyakran nincs lyuk a keverő számára.
  • Konzol (felfüggesztve). Az ilyen fürdőszobák mosogatói a konzolra vagy a rögzítőkre támaszkodnak a falon. Telepítésükhöz nem szükséges szekrények vagy asztallapok.
   A csatorna és a vízellátás bezárásához telepítse a mosdót az állványra. A konzol mosogatóját, amelyet egy talapzaton helyeztek el, a fürdőszobában lévő tulipán mosdókagylónak is nevezik.
  • Bevésőzár. Az ilyen típusú mosogatók az asztal fölé vágódnak felülről vagy alulról. Az elsõ esetben a mosdót a pultra szereljük fel egy-három centiméter feletti felülettel.
   Győződjön meg róla, hogy lezárja a varratot. Amikor a héj alját g-alakú kötőelemekkel helyezi be. Segítségükkel a mosdó mosdója a fürdőszobához az alap aljától csatlakozik.
   Ez a rögzítési módszer sokkal praktikusabb: a permetet egyetlen mozdulattal lehet összeszerelni.

  Felhívjuk figyelmét, hogy a szifonból származó vizet le kell üríteni. A szennyvíz szaga nem jut be a fürdőszobába, a cső nyílását dugóval, rongygal vagy más rögtönzött eszközzel kell összekötni.

  Mosogató szerelése talapzattal

  A fürdőszobai mosdó és a talapzat felszerelése az adott modelltől függ:

  Bútor. Ezt a típusú mosogatót általában a fürdőszobai bútorok gyártója látja el. Telepítse őket egy állványra vagy szekrénybe egy megfelelő méretű mosdókagylóval. Telepítheti a mosdót és a szokásos munkalapon.

  A régi felszerelések szétszerelése

  Az új berendezések beszereléséhez a régit lebontják. A mosogató eltávolítása:

  • csavarja le a csavaranyát, amellyel a keverő rögzítve van, vegye le a csatlakozót és óvatosan vegye le a keverőt,
  • csavarja le a csavarokat a mosogató alsó oldaláról, és húzza ki a szifont a leeresztő nyílásból,
   1. ha szifont kell cserélni, akkor le kell választani a leeresztő csőből,
   2. távolítsa el a mosdót a tartóból (szekrények, munkalapok, zárójelek stb.).

  Ne feledje, hogy ebben az esetben a mosdó elhelyezhető távol a falról.

  1. helyezze a mosogatót a tervezett helyre és jelölje meg a falon lévő rögzítési pontokat,
  2. Fúrólyukak, meghajtódugók vagy dugók,
  3. rögzítse a mosdót csavarokkal
  4. csatlakoztassa a szifont és telepítse a keverőt.
  5. csatlakoztassa a mosogatót a csatornahoz hosszú csövekkel
  6. Csatlakoztassa a mosogatót egy szifonnal.
  7. rögzítse a mosdót a konzolokra és csukja be az ízületeket.

  A mosogatók beépítése a konzolra (konzol)

  A mosdókagyló rögzítésének lehetősége a fürdőszobában a konzolok segítségével a legelismertebbek és gyakoribbak.

  Szerelőelemek

  1. Jelölje fel. Húzza vízszintes vonalat a padlóról 80-85 cm-re (ez a szokásos szint). Függőleges vonalak húzódnak a kagyló szélességére a padlóra merőlegesen.
  2. Próbáld ki a mosdókon lévő konzolokat, majd helyezze őket a falra, és jelölje meg a lyukak helyét.
  3. Fúrjon lyukakat, meghajtó dugókat vagy dugókat és csavarokat.
  4. Telepítse a mosogatót, figyelembe véve a modell jellemzőit.
  5. Csatlakoztassa a szifont.
  6. Telepítse a keverőt.

  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a mosogató nem lehet laza a telepítés után.

  A mosogató szerelése a polcon vagy a szekrényen (fészek és bútorok)

  A mosogató szerelése a polcra vagy a szekrénybe a kivágott asztallapban történik. Ebben az esetben a mosogató mosogatójának rögzítése a fürdőszobában előzetesen szükséges. Az egész mosogató bele lehet fújni egy szekrénybe, vagy balra állni a felszínen.

  A mosogató szerelése a polcon vagy a szekrényen a legegyszerűbb:

  1. állítsa be a mosogatót a kivágott pultba,
  2. csatolja a szifont
  3. telepítse a keverőt.

  Vegye figyelembe, hogy a keverő közvetlenül a mosogatóra vagy a munkalapra szerelhető. Dekoratív állványra is elhelyezhető.

  Az egyszerű telepítési utasítások a falra süllyednek

  Mielőtt új fürdőmedencét vásárolna, ki kell számolnia az optimális méretét, és meg kell határoznia a helyszínt is. A népszerű lehetőség az, hogy a mosdót a falra telepítse, mivel ez a módszer helyet takarít meg a szobában. Ha ezt a módszert választotta, akkor győződjön meg róla, hogy erős a fal, amelyre a mosdót fel kívánja szerelni. A gipszkartonból készült fal nem fog állni a mosogatóban, így nem lehet a padlóra akasztani.

  Ha egy mosogatót más helyre kíván felszerelni, akkor csöveket kell hoznia a meleg és hideg víz számára.

  A csatorna csövet pontosan a mosogató közepére kell helyezni. Nagyon fontos, hogy a mosdót megfelelő magasságban szerelje fel, hogy minden családtag számára kényelmes legyen. Általában a magasság a padlóról 80-90 cm. Minden mérést a falon kell feltüntetni, hogy kényelmes legyen a vízvezeték szerelése a jövőben.

  Eszközök és anyagok

  A raktárban megtalálható a mosogatóhoz szükséges rögzítő elemek. Mivel a nedvesség és nedvesség a fürdő örök társa, különös gonddal kell választani a szilikon tömítőanyagot. A vásárláskor speciálisan a fürdőszobához (különösen nedves helyiségekhez) tervezett speciális tömítőanyagok vannak. Ha a megfelelő anyagot választja, akkor az idő múlik.

  Több telepítési mód

  A telepítés módja a vásárolt mosogatótól függ. Az alábbiakban több népszerű felszerelési lehetőségre tekintünk. A telepítés megkezdése előtt le kell zárni a csövekben lévő vizet. És tegye meg mindazokat az előkészítő munkákat is, amelyeket fent említettünk.

  A következő lépés - a mosogató falhoz rögzítő jelöléseket jelöljük. Miután megfordítottuk a tálat, a hátoldalon lévő mélyedéseken jelöljük őket a keret telepítéséhez. Ennek során a mosogatót egy szinthez kell igazítani. Mivel egy személy számára ez a munka meglehetősen nehéz, ezt a folyamatot célszerű összekapcsolni valakivel. Győződjön meg róla, hogy az összes tervezett vonal egybeesik.

  A jelöléshez szükség van egy lyukra a konzol és az mosdó számára. Ezután a hüvely lyukakba vezetünk, mosdóval kell kiegészíteni őket. Bennük megcsavarjuk a csavarokat. És akkor telepítheti a támogatást.

  A következő lépés a tálca felszerelése és rögzítése. Tettünk egy tálat a konzolokra, és bástyázzuk, hogy megjavítsuk, majd fúrjunk lyukakat és helyezzük a mosogatót a helyére. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzék a csavar mélységét, amelyen a tálat beszerelik. A csap kinyúló részének hossza 10-15 mm-rel meghaladja a tál szélességét.

  Ha kerámia burkolólapok felületére lyukakat készít, annak érdekében, hogy megakadályozza a fúró csúszását, ajánlatos egy speciális rögzítőszalagot felhelyezni a fúrás helyére.

  Az olyan mosdókagylómodell, amely nem rendelkezik konzollal, és közvetlenül a falra van felszerelve, hasonló módon van felszerelve. Jelölje meg a rögzítés helyét, fúrjon lyukakat a csapokhoz. Vegye figyelembe, hogy a rögzítés csavarokkal csavarodik, ezért 1,5-2 cm-el kell meghúzni, és egy másik típusú szerelés is rögzül a mosogató falán, amelyhez az állvány csatlakozik. Ebben az esetben ügyelni kell arra, hogy a szekrény elemei ne zavarják a csatornarendszert és a keverőt. A vízvezeték-szerelvény csavarokkal van a falhoz rögzítve, és a konzol a konzolon.

  Csővezeték és szaniter összekötése

  A végső szakasz a vízellátó és szennyvízelvezető rendszerek telepítése lesz. A keverő beszerelése előtt össze kell szerelni. Ezt világosan meg kell tenni az utasításoknak megfelelően, amelyeknek az eszköz csomagjában kell lenniük. Ne feledje, hogy a gumibetéteknek szorosan illeszkedniük kell a tálban lévő lyukakhoz, és ezeket nem szabad eltolni. Ellenőrizze azokat hibák esetén is: a tömítésnek nem szabad repedésekkel járnia. Csavarja be a tömítést a menetes szelepcsatlakozásokra. Ezután rögzítse a keverőtömlőket egy állítható csavarkulccsal.

  A szifon előszerelést is igényel. Ebben a folyamatban nem fog különösebb nehézségekkel találkozni. A legfontosabb dolog - ne felejtsd el a gumibetéteket, és hogy megfelelően és szorosan a mosogatóhoz. A kifolyócsövet a csatornacsatornába helyezzük. Ha a méretek eltérnek, akkor használjon tömítő mandzsettát. Szilikon tömítésre is telepíthető.

  Kapcsolódó videók: Mosogató a fürdőszobában önmaga beépítéséhez. edzés

  Fürdőkád fajtái

  A Shell módosítások nem csak stílusban, alakban és méretben különböznek, de a telepítési mód tekintetében:

  • A felfüggesztett vízvezeték szerelvényeknek van egy mosdócsatlakozója a falhoz, így az egész tömeg közvetlenül érinti mind a szerelvényt, mind a falat, ami meglehetősen kicsi vastagságú a fürdőszobák számára, ami nem biztonságos. Ezért a mosogatónak a falhoz való biztonságos rögzítését csak a támasztó falszerkezeteken végezzük. Ennek a telepítésnek a fő előnye a készülék alatti szabad hely, amely lehetővé teszi a közelben lévő kényelmes helyet, a falzárók mellett egyéb bútorok is függetlenek, és bármilyen megfelelő szinten helyezhetők el.
  • Mosogató a "tulipán" típusú talapzaton - a stilizált szaniteráruk kerámia "láb", amely a fő mosogató tartja a vízvezeték és csatorna kommunikáció díszítő funkcióját. Annak érdekében, hogy a vízvezeték szerelvény ne mozdulhasson el, a mosogató rögzítő rögzítése a falhoz olyan speciális horgonycsavarokkal történik, amelyek nem képesek a súlyterhelést hordozni, hanem csak azt biztosítják, hogy a mosdót a falhoz nyomják.
  • A mosdó rögzítése a fürdőszobában támasztó talppal vagy pulttal történik - ez az egyik legbiztosabb módja a szaniter szerelvények felszerelésének, mert tömege stabil, erős bútorszerkezetet érint. A mosogatónak a fürdőszobai asztallaphoz való ilyen rögzítése hozzájárul a helyiség telítettségéhez, mivel a polcok a mosdó alatti résbe helyezhetők, amely mosószerek és személyes higiéniai cikkek tárolására használható. Az egyik "de" - a mosogató alatti talapzaton nem szabad szabadon mozogni a mosogatóhoz közeli megközelítéssel. a csapkeverő teljesítményének enyhe kellemetlensége van. A probléma megoldása a hosszúkás alakú (párhuzamos falú) mosogató modellek megválasztása, valamint a szekrény felett lógó oldal (a kabin kisebb, mint maga a héj).

  Még az egytípusú kagylók is különböznek:

  • Tehát a héj rögzítésének a "falra" és a falra való rögzítésre szolgáló lyukak "kirakodási" helyei jelentősen eltérhetnek a rögzítési pontok és az alkalmazott szerelvény átmérője közötti középső távolságban. Annak ellenére, hogy a vízvezeték szerelvények és a kötőelemek nagy számban vannak, a tipikus kialakítás fogalma a vízvezeték szerelvényekre is vonatkozik. Kiválaszthatja a különböző gyártóktól származó mosogató modelleket, hasonló elrendezéssel.
  • A mosogatók közötti legfontosabb és legfontosabb különbség a gyártásukhoz felhasznált anyag, amelyek bizonyos típusai ellenére képesek ellenállni a mosogató falhoz való rögzítésének, bármilyen más probléma nélkül, míg mások a mosdókagyló mechanikus beavatkozása alatt törékenyek lehetnek.
  • A burkolat kialakítása lehetővé teszi egy keverő felszerelését, amelyhez a modelleket szerelési lyukkal látják el. Amennyiben egy ilyen modellt falcsaptelepre szerelnek, a technológiai nyílást dekoratív dugóval zárják le.

  Jellemzők rögzítő mosogatók

  Az egészségügyi berendezések különféle modelljei általában rendelkeznek a telepítés különböző módjaival:

  • Ezért a mosogatót a falhoz rögzítik fémtartókkal. ráadásul a rögzítő "váll" többféle lehet, mivel mélység (szélesség falra) három méretben kerül forgalomba. Ebben az esetben maga a fém tartó a falra erős csavarok vagy csapok rovására van felszerelve, de a mosdó - a modelltől függően - nem csavarozható, hanem csak a rögzítőelemekre. Ezért az ilyen esetekben történő további rögzítéshez a falra és a keretekre való érintkezés helyén sanitikus tömítőanyagot használnak, ami rugalmas "ragasztást" eredményez.
  • A mosdó rögzítése a fürdőszobában a "láb" -on végül is saját "buktatókkal" jár, és a fürdőszobában víz- és fal- és padlóburkolatok kerámiából készülnek, amely ütközéskor könnyen megsérülhet. Ezért a mosogató kerámia síkjai, a falak és a padlóburkolatú polimer tömítések között ragasztják a szilikon tömítőanyagot. Csak egy ilyen rögzítési mód biztosíthatja a kerámiák kellemetlen csengését és csikorgatását abban az esetben, ha önkéntelen hatást gyakorol rá. Meg kell jegyezni, hogy a mosogató nagy része befolyásolja a kerámia állványt, így a mosogató falának rögzítése és felhúzása nem okozhatja a támaszték (láb) emelését, különben a mechanikus ütközés alatt lévő héj egyszerűen megreped.
  • A mosogatószerkezet a legegyszerűbb, mivel a telepítést a saját súlya szerint a bútorszekrénybe egy speciálisan elrendezett üléssel végzik, miközben ajánlott szilikon tömítőanyagot használni a rögzítés javítása és az illesztő ízületek tömítettségének javítása érdekében. A mosogató / szekrény kombinált kialakítása általában megfelelő tömegű, hogy ne végezzen kiegészítő rögzítést a falra, de ha szükséges, ezeket mindig horgony csavarokkal lehet rögzíteni.

  Mosogató konzol a fürdőszobában: a rögzítőelemek típusa a falhoz és a beszereléshez

  A mai napig sokféle egészségügyi eszköz létezik minden ízlésre. Közülük "tulipán" kagyló, süllyesztett, felső, egy talapzaton és egy félpótkocsi, "vízililiomok", felfüggesztve.

  Videó a témában: Hogyan helyezzen mosdót egy szekrényhez?

  Sok évig a leggyakrabban használt modell egy felfüggesztett mosogató. A népszerűség titka abban rejlik, hogy a telepítés könnyű, helytakarékos és helytakarékos, mivel minden kommunikáció könnyen elrejthető a nézőpontból. A formák sokfélesége a konzol egészségügyi készülékek javára is tanúskodik. Ezek lehetnek oválisak, kerekek, téglalap alakúak, négyszögletesek, szögletesek és aszimmetrikusak.

  A mosogatók falra szerelése nem okoz nehézségeket még azok számára sem, akiknek nincs tapasztalata az ilyen típusú munkákban. Csatlakoztassa a mosdót a falhoz záróelemek segítségével, amelyek közül sok jó.

  Hogyan válasszuk ki a fali tartókat

  A konzol olyan rész, amelyet nem lehet elkerülni, amikor a mosdót a falra rögzíti. Ahhoz, hogy a mosogató használatát az évek során kényelmesen használhassa, "személyesen" kell tudnia a legmegbízhatóbb kötőelemekről. Általában kétféle típusú zárójel van: szabványos és szakosodott.

  Az első típusú kötőelemek öntöttvasból vagy hegesztőacélból készülnek, amelyek védő réteggel vannak bevonva. Ezeket a részeket szabványos fali mosogatókhoz használják.

  A második típusú rögzítőelemek díszítő mosdókagylóval készülnek, és szokatlan formájúak lehetnek, amelyek a mosdóhoz illeszkednek. A falon való rögzítésre szolgáló ilyen rögzítőkön speciális bevonatokat alkalmaznak kerámiából vagy nem oxidáló fémekből, amelyek védő és kombinált tervezési feladatokat látnak el. Általában a bevonat nikkel vagy anódosító. Megvédi a kötőelemeket a korróziótól.

  A zárójelek kiválasztása. figyelembe kell vennie a mosogató funkcióit. Ha a mosogató súlya 85 kg, akkor azt jelenti, hogy a kötőelemek jellemzői azt mutatják, hogy képesek ellenállni a súlynak, amely magában foglalja ezt a számot és még többet! Ne felejtsük el, hogy Ön vagy gyermeke a mosogató tálra támaszkodhat, és ez néhány extra font, ami növeli a terhelést, ami károkat okozhat.

  Falra szerelhető kivitel

  • A monolitikus konzolok "T" alakú öntöttvasból készült részek. Van egy emelvényük és egy megerősített alapja a kötőelemeknek.
  • A fürdőszobai fal egyik legmegbízhatóbb rögzítése a "körbevágó" konzol. Úgy néz ki, mint egy fém keret, ahol a mosogató be van helyezve. Tekintettel arra, hogy a szerelőplatform egymással összekapcsolva, és nem képvisel egyedi alkatrészeket, az ilyen rendszer a legstabilabbnak tekinthető.
  • A "keret" típusú rögzítőelemek fémből készülnek. Ez a kialakítás lehet csúszó csomópontok, amelyek lehetővé teszik a tartó méretének változtatását. Az ilyen típusú adatok ívek, téglalap alakúak és szektorok.
  • Az acél konzolok a "G" és a "T" betűk formájában előállított szerelési tartozékok, amelyeket egyszerűsített formában találnak profilos csövekből.
  1. A vízcsatlakozókat a beépített mosdó mögé kell rejteni. A munkájuk végén nem lehet látható.
  2. Ha a mosdó megreked, vagy a rögzítés után ingadozik, ez jelzi, hogy újratelepítésre van szükség.
  3. Ha bármilyen szivárgás történt, ellenőrizze újra a feszes csatlakozások szorosságát, és kezelje a csőkötéseket tömítőanyaggal.
  4. A mosogató falra történő rögzítését csak a befejező munkák és a csővezeték telepítése után kell elvégezni.
  5. Hideg és forró vizet a mosogatóhoz kell vezetni, figyelembe véve a csövek közötti távolságot, amelynek legalább 15 cm-nek kell lennie.
  6. A kommunikáció megfelelő működéséhez pontosan a falra kell rögzíteni. Ne felejtsd el használni a szintet.
  7. Telepítés előtt győződjön meg róla, hogy ellenőrizze a fürdőszoba falát. A gipszkartonhoz nem ajánlott kötőelemeket készíteni, mivel az építkezés nagyon megbízhatatlan. Ha a fal nem túl erős, akkor a beszerelés előtt tanácsos cementhabarcsot vagy tartószerkezetet használni.
  8. Egy külön mosdócsapot szerelnek fel és szerelnek fel, mielőtt a falra telepíthető.

  Hogyan kell önállóan telepíteni a mosogatót a falra

  1. Készítse elő a szükséges eszközöket: szint, szalag, ceruza vagy jelölő, fúró, zárójelek. műanyag dübelek, csavarhúzó / csavarhúzó, alátétek, kulcsok, ragasztó és tömítőanyagok.
  2. Kapcsolja ki a vizet.
  3. Válasszon egy helyet a fürdőszoba falán. ahol a mosdó felfüggeszti (általában a rögzítés magassága 85 cm a padlóról, de az igényeihez igazodva) és vízszintes vonalat húzhat. Illessze a mosogató felső szélét a vonal mentén, és jelölje meg azokat a helyeket, ahol rögzítéseket rögzít. Az oldalról, ahol a mosogatónak érintenie kell a fal falát. a mosogatónál speciális rések találhatók, amelyeknek meg kell felelniük a kötőelemek helyének.
  4. Fúrjon lyukakat a zárójelekhez, ahol a jelöléseket. A lyukaknak kicsit kisebbeknek kell lenniük, mint a műanyag tüskék.
  5. Fújja ki a porokat az előkészített lyukakból, öntsön rá ragasztót, és kalapáljon a dugókba.
  6. Szerelje be a tartót, amely a mosogatót fogja.
  7. Zsírozza meg azt a részt, ahol a mosdó szilikon tömítőanyaggal a falhoz egy síkban lesz.
  8. Rögzítse a mosogatót a konzolhoz.
  9. Csatlakoztassa a szifont és a csatornarendszert.
  10. Ellenőrizze a munkát az erővel, ha megpróbálja húzni a szerkezetet egyik oldalról a másikra. Nem szabad elkapni és sikítani. Kapcsolja be a vizet, és ellenőrizze, hogy a beépített vízvezeték-építés szivárog-e.

  A fürdőszobai mosogatók tartók nélkülözhetetlen tartozékai. Ezért a rögzítés kiválasztásánál figyelmet kell fordítani a tulajdonságaira, valamint a kialakításra. A fürdőszoba a háztartás kedvenc helyévé válik, ha az egyes részletek egymáshoz illeszkednek az általános elképzelésnek megfelelően.

  Süllyesztett konzolok és egyéb rögzítők

  A mosdókagyló a mosogató rögzítésének egyik legfontosabb eleme. A vízvezeték komoly lépéseket tesz, fejlődik, javul minden értelemben. És a kilakoltatás kivételével természetesen nem. A megoldások változatossága is növekszik, aminek következtében különböző rögzítési módok jelennek meg. Mint azt a gyakorlat is mutatja, a zuhanytálcákhoz való rögzítőelemek - az egyik legkedveltebb módja ennek a terméknek a telepítéséhez.

  • Hogyan kell rögzíteni?
  • Hogyan biztosítható a megbízható rögzítés?
  • Mi a zárójel?
  • módosítások
  • Horgonyozási folyamat

  Kapcsolódó videók: Mosogató telepítése

  Hogyan kell rögzíteni?

  Mivel a fali rögzítési módok további kényelmet biztosítanak, lehetővé teszik, hogy közelebb kerüljenek a vízvezetékhez, fontoljuk meg az ilyen kötőelemek két fő típusát.

  1. A mosdót beépítjük a csuklós polcokra. Az ilyen mosogatószerkezet lehetővé teszi az állvány és a asztal egyidejű működését, amit a polc végz. Az eredmény meglehetősen kompakt, praktikus, praktikus szekrény, mosdóval. By the way, a pult vagy a szekrény maga, attól függően, hogy a helyét a vízvezeték-csatlakozik a falakhoz zárójelekkel. Ha egy kis fürdőszobáról, sarok megoldásokról beszélünk, akkor szereléskor használjon szerelőhardvert.
  2. Rögzítés tartókkal a mosogatóhoz. Ez inkább egy sokkal gyakoribb módszer, mint az első. Hasonló konstrukciókat a tervezési szempontból kompetens módon lehet használni, és a rögzítések szinte észrevétlenek. Ezért ragadják meg az ilyen szereteteket az ügyfelek által szerett falakig.

  Hogyan biztosítható a megbízható rögzítés?

  A mosogató jó minőségű telepítése akkor lesz, ha néhány meglehetősen egyszerű feltételhez vezet:

  1. A falnak elegendő megbízhatósággal és vastagsággal kell rendelkeznie. A telepítés nem megengedett a lágy falakon vagy a gipszkartonra szerelt válaszfalon. Ha még a fejlécekre is vonatkozik, akkor a horgonyoknak legalább 40 milliméter hosszúnak kell lenniük. Ez azt sugallja, hogy minden esetben lehetetlen rögzíteni a lógó vízvezetéket a vékony falakon.
  2. Különböző anyagokból különböző süllyesztett konzolok készülhetnek, aminek következtében merevsége különbözik egymástól. Nagyon fontos, hogy a mosogatószerelést olyan tartókkal végezzük, amelyeket az Ön választott fürdőszobai rögzítőjének zársebességéhez terveztek. A megjelenítésben a kötőelemek ugyanazok lehetnek, de valójában különböző terhelésekhez vannak tervezve. Néhányan az acél mosogató alá kerülnek, de a kerámia nem képes ellenállni.
  3. Amikor a tartóelemeket a mosogatóhoz vásárolja, ügyeljen arra, hogy fontolja meg a tervezési jellemzőket. Ez a formákról és méretekről szól, a különböző eszközök, termékek szerint. Vannak egyetemes megoldások, de vannak speciális rögzítők is.

  Mi a zárójel?

  A mai napig a süllyesztett lámpatestek sokat. Nemcsak helyesen kell kiválasztania a mosogatót, hanem megbízható fogást is biztosítani. És ehhez illik a mosogató jó minőségű tartói.

  1. Specialized. Egyes modellek csatlakoztatásakor használják őket. Vagyis nem minden mosdó használható. Az ilyen kötőelemeket általában olyan tervező, szerzői egészségügyi termékekkel szállítják, amelyek nem szabványos formában készülnek. Ugyanakkor a mosogató falhoz való ilyen ragasztásait speciális dekoratív védőbevonatokkal egészítik ki. Nem oxidáló fémkerámiából készültek.
  2. Szabvány. Természetesen az ilyen rögzítőelemeket a mosogatóhoz a falhoz csatlakoztatva telepíthető tipikus vízvezeték-megoldások. Fontos azonban figyelembe venni azt a tényt, hogy a szerkezet teherbíró képessége és milyen méretű. A mosogatók számára szabványos konzolokat öntöttvas öntéssel készítenek. Vannak olyan profilos acélból készült termékek is, amelyeket hegesztett módszerrel védőfesték alkalmazásával gyártanak.

  módosítások

  Már eldöntöttük, hogy milyen rögzítések lehetnek, hogy a mosogatótelepítés népszerű telepítési módszer, és a záróelemek is nagyon alkalmasak mosdókagylóra. Ezért nézzük meg, hogy a mosogató tartóelemének mely módosításait találjuk ma.

  • Monolit vasbeton tartók. Megkülönböztetik a "T" betű alakját, megerősített talapzatukkal és tartólemezük van.
  • Acélból hegesztve. Általában a T vagy a G betű formájában készülnek. Bár vannak egyszerűsített változatok, amelyek alakos négyzet csőből készülnek.
  • A rögzítések kerettípusai. Ezek szektorok, ívek, téglalap alakúak. Egyes modellek csúszó csomópontokkal vannak felszerelve, amelyek a kötőelemek méretének beállítására szolgálnak. Amikor a mosogatóhoz egy berendezés készül, egyszerre két ilyen záróelem van felszerelve.
  • Bow. Úgy néz ki, mint egy nagy, fémprofilos keret, amely közvetlenül a mosdókádra van szerelve. Megkülönböztetik a megbízhatóságot és a stabilitást.

  Horgonyozási folyamat

  Tény, hogy a mosogatók rögzítése a falhoz nagyon egyszerű.

  1. Az optimális kényelem érdekében a padlószinttől 80-85 cm-re kell lennie. De ha rövid ember vagy fordítva, a helyzet megváltozhat. Álljon a fürdőszobában, és próbálja meg, milyen szinten lesz kényelmes az eljárás végrehajtásához.
  2. Minél puhább a fal, annál mélyebb a lyuknak és átmérőjének. Ellenőrizze a keménységét a fal nem nehéz, ezért használhat egy kis fúró kis átmérőjű, lyuk fúrás, amely majd elrejteni mögött mosogató. Ha a fúró könnyedén bejutott, azt javasoljuk, hogy készítsen komolyabb és hosszabb fúrógépet a rögzítőelemekhez. Természetesen szükséged lesz a megfelelő tüskére. Ezért először ellenőrizze a falat, majd vegye meg a kötőelemeket.
  3. A fúrást a gipsz alá kell helyezni, pontosabban mélységébe. Csak a tégla vagy a beton fúrását követően lehet a mélységet leállítani. Ellenkező esetben a konzol csak a gipszrétegen fog tartani. Nem támogatja a héj súlyát. A szakértők azt ajánlják, hogy olyan horgonyokat válasszanak, amelyek hossza 5-12 cm.
  4. A lyukba egy polimer dugót, azaz egy tüskét kell behelyezni, miután továbbhaladhat a horgony és a rögzítőelemek felszereléséhez.
  5. Ha a tartó szorosan rögzítve van, nem szabad nagy terhelés alatt mozogni. Élesítse meg magát ugyanazzal a fogóval, húzza felfelé a konzolt. Ha nem tudsz mozogni, akkor mindent jól csináltál.
  6. Miután a megbízhatóság igazolt, elkezdheti megjavítani a mosdót. Megbízható tartó a mosogatóhoz, amelyet most biztosított.

  Amint látja, a konzolok nagyon hasznosak, pótolhatatlan elemek a mosogató szerelésekor, és nem csak. Fontos, hogy ne csak a tartós, megbízható kötőelemeket válasszák, hanem az egészségügyi berendezéseket is figyelembe véve, amelyeket terveznek telepíteni. Ugyanakkor a mosogató telepítése meglehetősen egyszerű, nem lesz szükség szakemberek bevonására.

  A mosogató falához rögzített konzolok

  Az egészségügyi helyiségek eredeti kialakításának nem csupán a tervezési elemek, hanem a funkcionális eszközök is optimális helyet foglalnak el az űrben. Tehát a különböző mosogató modellek jelentősen különböznek a rögzítés módjában, ami a közelmúltban egyre növekvő népszerűségnek örvend.

  A falra szerelhető mosogató módjai

  A falra szerelt mosdó lehetővé teszi, hogy kényelmes helyre közelítsen az egészségügyi berendezéshez, miközben két fő típusú rögzítőelemre oszlik:

  • A mosdót egy csuklós polcra merítjük, amely egy kényelmes munkalap vagy talapzat funkciója. Rendszerint az asztallap vagy a szekrény rendelkezik saját, speciális tartókkal, amelyek záróelemek formájában lehetnek egy kiterjedt "nyitott" falra szerelésre. A helyiség korlátozott helyzete esetén, ha a mosogatót sarokba helyezzük, vagy egy kis nyílást a polc-asztal egészségügyi berendezései között, a szerelvényekhez falra szereljük. A mosogató rögzítése az asztallap rovására figyelemre méltó a nagyobb megbízhatóság érdekében.
  • A mosogató falához rögzítse a tartóelemeket - nem kevésbé gyakori és még népszerűbb technológiát a szaniterek felszereléséhez, mert a tartó maga gyakran nem feltétlenül feltűnő, és a design konstrukciók még saját báját is magukba vonják a belső térbe. A mosogatók felfüggesztett rögzítése egy nagyon régi találmány, amelyet könnyedén improvizálhatnak a falba kalapált csövek vagy rudak, csak figyelembe kell venni a vízvezeték szerelvény súlyát és a fal szilárdságát.

  A megbízható falra szerelhető mosogatónak több feltételnek kell megfelelnie:

  • Először is, a falnak elég erősnek és vastagnak kell lennie, ezért a gipszkartonra vagy más "puha" falakra való szerelés nem megengedett. Még a falhoz való mosogatófelületekhez is megfelelő rögzítőelemek szükségesek a legalább 40 mm hosszú horgonyok megbízható beszereléséhez.
  • A záróelemek különböző anyagokból készülnek, és különböző merevségűek, pl. képes elviselni egy bizonyos súlyt. Így a könnyűszerkezetes kötőelemek többsége nem képes ellenállni a terheknek a kerámia mosogatóból, és fémszivattyú beszerelésére szolgál.
  • A mosogatók fali konzoljainak megvásárlásakor figyelembe kell venni azok szerkezeti jellemzőit, azaz az egészségügyi eszközökkel való interfészek mérete és alakja, Számos nem egyetemes módosítás létezik.

  Különböző zárójelek a mosogatóhoz

  A mosogatók fali tartóknak egy jelentős súlyterheléssel kell szembenállniuk, ezért különböző fémekből állnak, és két kategóriába sorolhatók:

  • Speciális kötőelemek, amelyeket kizárólag a mosogató speciális modelljére gyártanak. Ezek rendszerint tervezői egészségügyi eszközök különleges formatervezésűek. Az ilyen záróelemek feltétlenül a mosogató tervezői modelljével vannak ellátva, és lehetnek speciálisan ívelt alakú csapok formájában, "amelyek magukba foglalják" egy cső vagy egymásra vágó rudak, profilozott hegesztett szerkezetek mosogatóját. A rögzítéseknek különleges (kerámia) festékkel vagy vékony, nem oxidáló fémréteggel kell rendelkezniük (eloxálás, nikkelezés).
  • A falra szerelt "standardizált" konzolokat szabványos vízvezeték szerelvények beszerelésére tervezték, miközben figyelembe kell venni a szerkezet teherbíró képességét és méretét. A rögzítés öntöttvasból vagy magas minőségű profilozott acélból hegesztett módon történik, majd védőfestéssel.

  A szerelőelemek módosítása az építési jellemzők szerint felosztható:

  • A monolit öntöttvas kötőelemek T-állványokból készülnek, megerősített talppal és tartólemezzel.
  • A legtöbb esetben az acélhegesztett szerkezetek szintén T alakúak vagy L alakúak, és egyszerűen módosulnak egy négyzet alakú csőből.
  • A kereteket keretek formájában is találhatja: téglalap, ív, szektor. Ebben az esetben egyes modelleknek van egy csúszó csomópontja a tartó méretének beállításához. Egy pár záróelem van a mosogató alá.
  • A mosogató köré tekercselő kötőelemek egy nagy profilú fém keret, amelybe a mosdó illeszkedik. Az ilyen rögzítés a falhoz erősítõ platformok közötti merev kötõdés miatt különösen stresszálló, mivel külső nyomás alatt kizárható az egyetlen "mancs" konzol valószínűsége, mint más modelleknél.

  A süllyesztett konzol rögzítése a falhoz

  • A mosogató falához rögzített konzolok használatával viszonylag könnyű telepíteni a vízvezetékeket, és alapul szolgálnak a telepítés általános alapelvei:
  • Általában a nagyobb kényelem érdekében a mosogató a padlóról 800-850 mm magasságban helyezkedik el, de ennek a paraméternek bármilyen megfelelő irányba történő beállítása megengedett.
  • Mielőtt a konzolokat a falhoz rögzítené, ellenőrizni fogja a fal keménységét, amelyhez a rögzítő lyukak jelölése csavarhúzóval, körmökkel vagy más éles tárgyakkal történik. Ha a falfelület megfelelően puha, akkor meg kell növelni a fúrási mélységet és a rögzítő átmérőjét.
  • Fúrjon lyukakat a mélységük szabályozásával, mert A puha vakolat nem teszi lehetővé a záróelemek rögzítését. A fúrási mélységnek legalább 30 mm mélységig biztosítania kell az üregbe (tégla vagy beton) való lyuk létrehozását. Ezért a rögzítő horgonyokat egyenként 50-120 mm hosszúságban választják ki.
  • A polimer speciális csatlakozódugók szorosan be vannak helyezve a szerelőfuratokba, amelyekbe fémcsapokat rögzítenek, és rögzítik a mosogatók falát.

  A jól rögzített konzol nem mozoghat jelentős terhelés alatt. Csak ezután lehet rögzíteni a mosdót a rögzítőelemekhez, amely akár kiegészítő klipekkel, akár a párnázó síkokkal ellátott egészségügyi betét segítségével végezhető el.

  A mosogató falhoz való rögzítéséhez szükséges tartók: Válasszon és telepítsen helyesen

  Néhány tartozék a szekrényre van szerelve, és egyes modellek a falra vannak szerelve. A terméknek a fal vagy az ágy mellé történő felerősítéséhez különféle szerszámokat, különösen záróelemeket használnak.

  De nem mindenki tudja, hogyan tudja megfelelően végrehajtani ezt a folyamatot, és hogy érdemes-e független telepítést készíteni, vagy jobb, ha szakemberhez fordul.

  Az ilyen rögzítés előnyei és hátrányai

  A mosogató rögzítése a falra a konzolokon a termék és a felület kombinációja. Az alkatrészek szilárdan tartják a szerkezetet a súlyon, a héj súlya ellenére.

  A vonzó tartószerkezetek harmonikusan illeszkednek a belső térbe, bármilyen belső tételekkel kombinálva. Szintén szerelhető konzol bármilyen falfelületen kivitelezhető - tégla, gipszkarton, fa.

  A mosogató falhoz való rögzítésére szolgáló tartók általában tartósak és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. A rész úgy van előállítva, hogy bármilyen anyagból és alakból megtartsa a terméket.

  De nem csak előnyei vannak a zárójelben. Ezenkívül ezek a kötőelemek hátrányai is vannak. Például a héj dőlésszögét nem lehet módosítani, mivel a zárójelek nem képesek vezérelni. Ezen túlmenően a zárójelek általában nem olyan kevések, hogy nem mindig állnak rendelkezésre olyan személy számára, aki meg akarja vásárolni őket.

  Mi a?

  A mosdó karjai - ez a fürdőszobában szükséges elem, amellyel könnyedén és egyszerűen, valamint kiváló minőségű csatlakozhat a mosogatóhoz a fal felületéhez. Jellemzőik szerint a zárójelek többféle típusra oszthatók.

  • Öntöttvas zárójelek. Az ilyen formaterveket egy monolit alakban T-alakú állványokként ábrázolják. Tartalmaznak egy alapot és egy speciális felépítési platformot.
  • Hegesztett acél konzolok. Ezek a struktúrák általában T vagy G betű alakúak. Példaként egy ilyen modellre, az ido konzol a mosogatóhoz. De nem olyan élénk példák, hanem egyszerűsített hegesztett acél záróelemek. Négyzetes csőből készülnek.
  • Keretek keretek formájában. Az ilyen minták eltérő alakúak lehetnek: egy téglalap, egy szektor vagy egy ív. A rögzítők méretének megváltozása az ilyen záróelemek egyes típusaiban további csomópontokkal észleli a berendezést. Ebben a helyzetben, a mosogató alatt a fürdőszobában lesz elhelyezni néhány tartó.
  • Tartó, "beburkoló" beépített vízvezeték egy nagy fém keret. Ebben az esetben a mosdó közvetlenül a tartószerkezetbe van szerelve. By the way, ez a kategória zárójel a legstabilabb és népszerű a többi faj között. A talpakat a falhoz rögzítik, és kiküszöbölik a sérülés veszélyét vagy mozgását az egyik oldalon.

  DIY szerelvény

  Természetesen egy vízvezeték-szerelő telepíthet egy mosdót a fürdőszobában, de néha sokkal nyereségesebb és jobb, ha ezt a folyamatot önmagában elvégezheti. Ráadásul a mosogató falra történő rögzítése zárójelekkel nem túl bonyolult és időigényes eljárás.

  Kapcsolódó videó: A "Do-it-yourself" mosogató telepítése
  Szükséges eszközök és anyagok

  Először el kell döntenie a szükséges eszközkészletet az illetékes és megfelelő telepítéshez. Ebben az esetben elektromos fúró, kalapács, betonfúró, gázkulcs, csavarhúzó, építési szint, csavarkulcs és fekete jelölő szükséges a jelöléshez.

  • Először le kell vágnia az otthoni vízellátást. Azt is meg kell határoznia, hogy hol helyezkedik el a mosogató. Figyelembe kell venni a szemkagyló csövet a keverő alatt.
  • Másodszor, egy marker segítségével meg kell jelölni a mosogató hosszát a falon és meg kell jeleníteni a helyét a fürdőszobában. A mosogató jobb választani egy kis méretű, de vonzó megjelenésű.
  • A központi vízszintes vonalat szeszes szinttel, jelöléssel és vonalzóval kell jelölni. Ez a sor megmutatja a telepítést. Vagyis ez a sor a tál felső határa. Ügyeljen a héj falának vastagságára oldalra. Erősségüknek ki kell elégíteniük a zárójel által okozott nyomást. Ezután meg kell mérni a vastagságot és rögzíteni kell a következő telepítés paramétereit a mosogató mindkét oldalán. Vízszintesen csatlakoztatott címkék, amelyek a tartószerkezetek magasságát jelzik.
  • Most megy dolgozni a mosogatóval. Meg kell fordítani a tálat, és rögzíteni kell a konzolokat a külső falaira.
  • A mosogató szorosan a vízszintes vonal mentén halad, miután megjelölték a rögzítőelemek helyét. A folyamat során meg kell mérni a zárójelek és vonalak egybeesését. A fúró fúrása során fúrni kell a lyukakat egy kicsit kisebb konzolokkal és csavarokkal. Műanyag vagy nejlon típusú dugókat vagy dugókat vezetnek ide. És csavarokat csavartak be őket. Most a záróelemeket csavarják.
  • A szerelvényeket a tartószerkezetekre szerelik fel. Ezután itt egy mosogató tálat szereltek fel. Most meg kell jelölnie a termék rögzítésének helyét a falra. Vannak fúrt lyukak, és a mosogatóba is süllyednek.
  • A szifoncső kimeneti végét csatlakoztatni kell a csatorna aljzatához. Ezután a keverő fel van szerelve, és a vízellátás csatlakoztatva van. Most kell a vízszintes szintnek megfelelően elkészíteni a tálca felszerelését. Ezután ismét vizsgálja meg az összes mellékletet, és ha szükséges, újítsa meg őket.

  Hogyan lehet elkerülni a hibákat?

  Annak érdekében, hogy az írástudatlanság és a tudatlanság, hogy megakadályozzák hibákat telepítése a mosogató a falra, egy személynek figyelmet kell fordítania néhány funkciót. Például:

  • A legmegfelelőbb magasság a padlóról a mosogató falba történő beépítéséhez 0,8 méter. De ez egy opcionális feltétel, mert különféle okok miatt sok lakóház és ház lakója megváltoztatja ezt a számot, mind kisebb, mind pedig nagy irányban.
  • Telepítés előtt ellenőrizni kell a fal keménységét. Éles objektummal (pl. Egy köröm) meg kell jelölni a jövőbeli mellékletet. Ha könnyen belép a falba, növelni kell a rögzítés átmérőjét és hosszúságát.
  • Tégla vagy betonfal vakolatú rétegében a rögzítés hossza legalább harminc milliméter. A horgonyokat minden esetben külön-külön választják ki, mivel a tartóelemet a lehető legerősebben kell a mosogatóhoz rögzíteni.
  • A szerkezet rögzítéséhez a csatlakozódugók beszerelésének folyamata is használható.

  Videó a témában: Vízvezeték szerelése a fürdőszobában végzett javítások után. Trükkök és jellemzők a mosogató szereléséhez a gipszkartonhoz

  Mindemellett a mosogató falhoz való rögzítésére szolgáló tartóelemek szükséges és megbízható elemek, amelyek ma nagy igénybevételt jelentenek az építőiparban és a javításban.

  Hogyan rögzítsük a mosdót a falon a fürdőszobában

  A házban lévő vízrendszer több vízvezeték-szerelvényből áll, amelyeket megfelelően kell összekötni. Meg kell fontolni a helyiségben való optimális elhelyezést, hogy helyet biztosítsanak a vezetékcsomópontokhoz való hozzáféréshez, rugalmas csatlakozást a javítási munkákhoz és a megelőző karbantartást. Figyelembe kell venni, hogy minden modellnek saját tervezési árnyalata van, ami azt jelenti, hogy telepítésük más lesz.

  A legtöbb esetben a mosogató rögzítése a falra való telepítését jelenti, ezért bővebben lásd alább. Ez a típusú vízvezeték a legáltalánosabb, sokak számára ismerős és előnyös. Egyikük - lehetővé teszi, hogy hatékonyabban használja a területet a mosogató alá, és tartsa tisztán a területet.

  A telepítés típusai

  Minden egyes telepítési lehetőségnek sajátosságai vannak, amelyek bizonyos ismereteket igényelnek.

  Először is ez a gyártók által kínált különböző formatervezési mintáknak köszönhető:

  • a mosdók fel lehet szerelni egy talapzaton vagy polcon,
  • legyen a "tulipán"
  • állványra helyezve
  • a falra szerelve a konzolon - a legnépszerűbb módon.

  Tipp: a mosogatómodell kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy figyeljen arra, ahol a hideg és melegvizes csatlakozások, valamint a szennyvízcsatorna elhelyezkedése azonos a helyiség kommunikációjával.

  folyamat

  Az alábbiakban található a telepítési útmutató, amely néhány kivételtől eltekintve univerzális az egyes lógó mosogató típusokra.

  Eszközök munkához

  Ha szükséges a szükséges eszköz, akkor a telepítést az ilyen esetekben a saját kezével kell elvégeznie.

  • csavarhúzó,
  • gáz kulcs,
  • elektromos fúrógép,
  • fúrógép beton munka,
  • A megfelelő méretű csavarkulcsok
  • jelző
  • építési szint
  • kalapács.

  Annak érdekében, hogy ne tekintsen külön a szükséges kötőelemekhez a lógó héj telepítéséhez. Javasoljuk, hogy azonnal vásároljon egy speciális készletet a kereskedelmi hálózatban.

  edzés

  1. Zárja le a hideg és meleg vizet.
  1. Határozza meg a helyiséget a tálban a helyiség belsejében, figyelembe véve a víz adagolását a keverő alatt.
  1. Próbálja ki a telepítésre felkészült mosogatót, és végül válassza ki a pozícióját.
  1. Határozza meg a tál méreteit és a beépítési magasságot.

  Tipp: válasszon egy olyan modellt, amely nem igényel több helyet a szobában, de elegendő dimenzióval rendelkezik, amely lefedi a vízáramlást.

  Kapcsolódó videók: Mosdó beépítése a szekrénybe a fürdőszobában

  Mielőtt a mosogatót az asztalhoz rögzítené, javasoljuk szilikon tömítőanyag használatát

  Szabványos berendezés méretei:

  • szélesség - 500-650 mm, a modelltől függően,
  • 800 mm-es magasság a padlóról a leginkább ergonomikus,
  • Hagyjon 800-900 mm távolságot a mosogató előtt.

  Fogj egy vonalzót, ceruzát és szintet. A kívánt magasságon jelölje meg a középső vízszintes vonalat - minden szerelési munkát végigvezet. Ez az egészségügyi berendezés telepítésének felső határa.

  A választás során ne felejtse el ellenőrizni a tál oldalfalainak vastagságát, amelyeknek ellen kell állniuk a tartók támasztékának. Helyezze a mért vastagságot a héj mindkét oldalán lévő vízszintes helyzetből, és rögzítse a jelöléssel. Csatlakoztassa a kapott jeleket vízszintes vonalhoz, jelezve a rögzítőelemek magasságát.

  Munka egy tálban

  1. Fordítsa meg és rögzítse a konzolokat az oldalára.
  2. Csatlakoztassa a tálat a vízszinteshez, jelölje meg a jelölőt a helyek hátulján lévő hornyokon keresztül a rögzítésekhez. Győződjön meg arról, hogy minden egybeesik.
  3. Vegyünk egy fúrógépet egy forrasztással és fúróval a szimbólumokon keresztül. Vegye figyelembe, hogy a fúró átmérője kissé kisebb, mint a csavarok vagy a rögzítőcsavarok.

  A burkolatokat gipszkartonra kell szerelni, a "Molly"

  1. Szerelje fel a nejlon vagy műanyag perselyeket a fúrt helyekre, és csavarja be a csavarokat, és rögzítse a tartóelemeket. Az utolsó és lesz telepítve tál mosogató.
  2. Jelölje meg a további rögzítőelemek területét a falhoz jelölővel, fúrjon lyukakat és emelje fel a tálat a helyére.

  Tipp: a kötőelemeket ne szorítsa meg azonnal addig, amíg meg nem áll, jobb hagyja a beállítást. A szintezés után állítsa be teljesen.

  Szakemberek ajánlása

  Nem mindig a telepítési utasítások, mindent világos vagy elmondtak. Vannak olyan pillanatok, amelyekről a hazai mester tudnia kell a munka kezdete előtt:

  1. A mosogató és a fal közötti rés megakadályozása érdekében a tálat szilikonnal kell lezárni.
  2. A telepítés befejezése után ellenőrizze a rendszer vízelvezető szakaszait a szifon vízzel való kitöltésével. Ha szivárgást észlel, szorosan húzza meg a menetes csatlakozásokat, és szigetelje őket egy tömítőanyaggal.

  Javasoljuk, hogy a mosogatót a befejező munka befejezése után telepítse. Felhívjuk a figyelmet a szerelési lyukak kivitelezésére.

  A falra szerelhető szaniter berendezések rögzítése csak akkor indokolt, ha a felület erős és megbízható. Ellenkező esetben előre kell vinni a csapágykeretet.

  Vízellátás és szifon

  Hogyan szereljük fel a keverőt a mosogatóra? Ehhez van egy speciális készlet - két csap, két speciális alátétlemez és egy tömítés